na talán most tudok írni pár sort(már napok óta szeretnék

)....
KAJA:
hát nálunk nem egyszerű az élet....Marci ugye szopizik még most is 4x + éjszaka ha ébred a fogzás miatt(csak ez nyugtataja meg mikor keservesen sír,mert fáj neki

)
Mivel tejfehérje érzékeny nem ehet egy csomó dolgot és én sem,mivel az anyatejbe minden átmegy
Ezért annak ellenére,hogy ez igen komoly önuralmat igényel szoptatom amíg csak bírom cérnával és amedig igényli.
Dokinénink azt mondta egy éves koráig NO TOJÁS TEJ TEJTERMÉK.
Utána fokozatosan a savanyítottak(túró kefír,joghurt,sovány sajtocska) és a tojás sárgája.Akkor meglátjuk bírja-e egyátalán.(én minden nap imádkozom ott ahol senki sem lát,hogy jól legyen és elmúljon/nőjje ki,mert az annyira szívás lenne,ha így maradna szegénykém még egy jót sem fagyizhatna,egy túrórudit sem ehetne meg stb...brrrrr...nem is akarom végiggondolni!
Ha betöltötte az egy évet akkor nekünk a HUMANA FOLYÉKONY KÉSZ TÁPIJÁT mondta,hogy az nagyon jó és azt ihatja HÁROM ÉVES KORÁIG ,inkább mint a sima bolti tejet.
Mivel ő egy nagyon korrekt és nagy tapasztalattal rendelkező 75 éves gyermekgyógyász doktornéni aki nekem és a tesómanak is a doktornénije volt és olyan híre van,hogy még három faluval arrébbról is eljönnek hozzá gyerekekkel és tudom,hogy semmilyen módon nem korrumpálható (EGY TÁPSZERCÉG ÁLTAL SEM)valamint számomra ő egy abszolút hiteles ember egy percig sem kételkedem abban amit mond és hiszek neki és úgy csinálom.
Tehát ha betölti novemberben az egyet

megkínálom a tápival!
Marci pedig minden nehézség ellenére gyönyörűen fejlődik és egészséges és jókedvű és kiegyensúlyozott.
Na,nem egy zabagép de azért vannak kedvencei.
Mikor elkezdtem neki adni a sima főziket,hááááát enyhén szólva nem arattam sikert szinte egyikkel sem.
Mióta (hét hónapos korától )kap húsosat,na azóta jó étvággyal is tud enni - nemhiába pasas a lelkem - kis csúcsragadozó!
Adtam már neki csirkét,pulykát,halat,borjút,sertést és májat is.
Kedvence a sütőtökös máj és a paradicsomos hal.
Pfúúúúj egyik büdibb a másiknál....

...de hát imádja!

meg a brokkolis pulykát!
Valamint adtam már neki tojásmentes tésztát,azt is imádja,bolognai szósszal és Nyúlné spenótos tésztájáért is odavan.
Egyiktől sem lett semmi baja,nem allergiás rá.
Viszont szégyen ide vagy oda én bizony nem főzök babakaját,hanem csak üvegeset kap. (ált.Kecskeméti,néhány Hipp):oops:
Egyrészt utálok is főzni,másrészt időpocsékolásnak is érzem

(elmész,megveszed,előkészíted,megcsinálod,két perc alatt befalják és még marad egy halom koszos edény is - úúúúúúútálom!!!!

),mert azt gondolom,azt az időt sokkal értelmesebben is eltölthetem a kisfiammal(úgy,hogy közben csomó dolgot tanítok neki,figyelek rá,vele vagyok,kitárom előtte a világot) mintsem hogy a tűzhely mellett robotoljak és közben meg idegbeteg is legyek a nagy kapkodásban,miközben ő a járókában "raboskodik".
Hát nem.
És lehet,hogy ezzel most lavinát indítok de én így érzem helyesnek.
Nagyon sokáig nem mertem ezt leírni,még említeni sem,mert(már nem emlékszem ki írta)szerintem is igen kényes téma ez a kaja,csakúgy mint a szopi-kontra tápi.
De mostmár tudjátok.
Én úgy gondolom,mindenki a legjobbat akarja a gyermekének és ennek megfelelően csinálja a dolgokat,tehát senki nem lehet elítélni ezért vagy azért.
Különbözőek vagyunk,különbözően gondolkodunk,cselekszünk,érzünk és így is van ez jól!!!!
Hiszen ha egyformák lennénk,akkor robotok volnánk,nem érző emberek és Anyák!
És Marci sem eszik darabosat,turmixolok,sőt még vízzel is higítom,ha túl masszív,mert öklendezik tőle és 2x már ki is hányta(bocs).
Úgyhogy nem erőltetem,mert annak nincs értelme ha nem jóízűen eszi.
Persze mivel is rágna,ha még csak négy metszőfoga van?

(de azok nagyon cukik!!!

)
Persze én is próbálkozom....kölesgolyót IMÁDJA megenni/elnyammogja,szoktam adni a kezébe rozskenyeret héjjastul ezeket simán eláztatja és lenyeli.
Kétszer próbáltam Anyukám isteni fini húsleveséből turmixolni neki,na azt is kihányta.
Alma-körte cikket adtam akezébe,saját maga ette egy barabig(illetve próbálta),aztán az is a habtapi kötött ki.
Úgyhogy tényleg nem erőltetem.....
Mindenesetre az a véleményem,hogy ezerszer inkább tápit fogok adni neki,mint a sz@r bolti tejet,aminek SEMMI köze a valódi tejhez.
És ha három éves koráig kell,akkor addig.
És nem hiszem,hogy attól "fújódna fel" - sokkal inkább a felesleges és egészségtelen nasiktól....
de azt meg nem fog kapni!
Szerencsére gyümölcsből is mindent szívesen fogadott,amit eddig kínáltam és igyekszem változatosan etetni.
Viszont evett már banánt és ivott narancslevet és paradicsomot is.Nem volt baj belőle.
Csak ettől a rohadt tejfehérje-macerától tudjunk megszabadulni egyszer,én komolyan mondom gyertyát gyújtok!
na most jól kiírtam magamból,ami a szívemet nyomta,
gyerünk vessetek a mókusok elé!!!!!
Ja,
és And Eszti nagyon ééééédes,meg kell zabbantani a kis dinnyefaló angyalkát!