A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

A kaja persze ott folyik a száján, le sem tudná tagadni, hogy most evett KépKépKép
Kép
Kép

Kép
Kép
pocó

Elrettentésképpen pedig a tokakupac KépKépKép

Kép

Kép
Kép
pocó

Úgy tűnik, a tejmennyiség mára rendbe jött, 2 nap után, lekopogom.
Holnap koponya-uh. Kicsit izgulok. De holnaputántól nem hagyom ijesztgetni magam. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Lenne egy kerkesem azokhoz akik jarnak babauszasra. Ma voltunk beiratkozni es azt mondtak, hogy sapkat is kell vinni a babaknak. Nalatok is kell sapka? Azt sem tudom hol vegyek ilyen picinek sapkat hiszen meg haja se nincs nagyon. Legfeljebb veszek egy nagyot es majd megprobalom atszabni, hogy hogy azt meg nem tudom. Es meg valami Elisa vasarnap lesz 5 honapos de meg nem hajlando megfordulni, pedig szerintem mar nagyon itt lenne az ideje. Ulni es allni viszont imad, es hason szepen ki is nyomja magat. Kezd aggasztani ez a forgas dolog. Szerintetek mit csinaljak?

Liv, orulok, hogy rendbejott a tejmennyiseg es szoritok hogy minden rendben legyen a koponya-uhn.

Magi, Nalad mi ujsag szopi teren?

Gyonyoruek a babak

Tcis

Kép

Kép
tcis

Sziasztok!

Sétáltunk megint egy "nagyot", mint a példa mutatja KépKépKép

Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Tcis!

Koszonom a kerdest, megvagyunk.
Reggel, delben este szopi.
Delelott meg delutan Milupa hipoalergen tejpepet kap. Vanilia izut. Hozza meg csecsemoteat.
Szereti. Kozben meg 200 gram tejet fagyasztok naponta. Kép
Te hova fogsz jarni uszi, hogy kell sapka???

Magi
Vendég

Magi
En Olaszorszagban elek. Latom Te is furcsanak talalod a sapkat, hat en is csak neztem es 2x is rakerdeztem azt hittem nem jol ertem, de sajnos kell. Neztem a chicco uzletben es sport uzletben is de sehol nem talaltam. Majd legfeljebb felhivom oket es megkerdezem, hogy megis hol lehet venni.
Orulok, hogy "megoldodott" a dolog es nem idegeskedsz rajta, az a legfontosabb, hogy Te es a babad is nyugodtak legyetek.
Nalunk ma, hogy lekopogjam szopi ugyben minden rendben volt, de kulonben valtozatlan a helyzet, annyi, hogy ha nem akar szopizni akkor varok kicsit es ujra probalkozom. Van hogy nem akar de 10 perc mulva meg szepen eszik. Sokszor nem ertem hogy lehet ez de ha neki igy jo akkor rahagyom, nem zavar kulonosebben meg 1 honap es kezdunk enni.

Jo ejt,
Tcis

Kép

Kép
tcis

Poco
nagyon szépek a lánykáid,tündéri arcuk van Kép

Liv
Ahogy irtam multkor neked ,nekem is ugyanez volt,hogy egyszer csak kevesebb lett atej,de még az idöpont is ugyanaz volt mint nálad,és tessék most megint,már épp irni akartam és akkor irtad hogy ujbol csökkent.Most már nálam is helyre állt a rend Kép Igazábol nem tudom mitöl lehet hiszen ugyanugy telnek napjaim,még csak stressz se volt.

Kép
Kép
nikk0830

Tcis!

Hat furi a furcsi sapi.
Orulok, hogy nalad is minden ok a szopival.
Nalunk most az uj modi, hogy a kadban cicizik.
Mert mindig vele furdok, foleg ha a papa nincs itthon, mert mar alig birom el, nem meg ugy hogy tartom a kiskadba gornyedve.
Igy egyutt furcsizunk.
Marmint a kadban azunk. Nagyon imadja.
Majd kis szappankazas a patikaszerrel es a papa kiveszi tolem, akkor furdok en. Kép
Nos 15 perc utan ugy elfarad, hogy a cicit keresik elkezd szopizni majd a cicim kozott elalszik.
Nos ezt mar nem szoktuk megvarni.
Papa viszi torolni meg oltozni es utana vacsi es alvas. Kép Kép Kép

Magi
Vendég

TcisKép
Nekünk a doktornő azt mondta, hogy 6 hónapos korukra várja el tőlük, hogy legalább egy irányban át tudjanak fordulni. Így ráérsz még, szerintem ha minden mást ügyesen csinál, akkor nincs semmi gond.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Megpróbálom, hátha sikerül képet feltennem az én pici (5800 gramm, 61 cm, 12. hét) babámról.
KépKép

KépKép
Áron

Sziasztok!

MaccsKép
Megvagyok, köszi hogy hiányoltálKép
Olvasok a szakdolihoz, nappal nem sok időm van emiatt, éjszaka meg zűrös.
Lili leeséseKép Szerencsére nem történt nagy baj.
Heléna Babó is állandóan forog a pelenkázón, ezért most inkább az ágyon cserélek pelust.
FogKép
éjszaka 1 szer kel enni és kb átlagban 3 szor sír fel a fog miatt, de még nem látok semmit a szájában, még jó hogy 2 perc tutujka után visszaalszik.Mostanában a hangulata is változékony, korral jár állítólag.
Héten megyünk 5 hós szurira, egy darabig le is tudjuk az oltásokat.Kép
KajaKép
Mi még mindig csak szopunk (kétnapponta vagy naponta kakival koronázzuk meg a peluson kivül a ruhánkat is), egyszer adtam neki egy kis natur banánt szopogatni, ízlett neki, viszont utánna fura volt a széklete, és pattanások jöttek ki a homlokán.(banán ezért száműzve)
A hónap végén almával kezdünk ezért a hozzátápinál.

Változatlanul gyönyörűek a babák, és egyre okosabbak lesznek.

Noémi
fantikbaba

Áron,
nagyon szép! Kép

Én is jövök egy 4.hós képpel:
Kép
kyrandia

Akkor már én is csatlakozom. Ugye Kisgé sem éhezik?

J

Kép

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Meg egy Nagygé reggelijéről. Ő sem éhezikKépKép

Kép

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Meg egy Nagygé reggelijéről. Ő sem éhezikKépKép

Kép

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

SziasztokKép
Kicsit nekiállok vasalni, és mi a jutalmam??? Egy nagy adag sztárbaba-fotó, vagy baba-szárfotó.
Jajj, ez most nagyon feldobott, pedig még a fejem is fáj.
Szépek vagytok babókák!!!! Mondjátok meg az anyukátoknak, hogy csak így tovább!

Megyek vissza a fránya állványom melléKép
Csók
Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Csatlakozhatok? Kar hogy nem talaltam ra erre a topikra a kezdetektol. Igy figyelemmel tudtam volna kiserni a babaitok fejlodeset, most mar keso banatmert ekkora mennyiseget visszaolvasni lehetetlen. Kép
Az en babucim tegnap toltotte be az 5. honapot es ma eloszor, talan csak veletlenul de atfordult hatrol hasra egy jatekteki miatt.
Agyon puszilgattam a dragat.
Amugy mostanaban nezegeti a kezet, szerintetek nem tul keso ez? Ulni nem igazan tud, csak emelgeti a torzset hogy o most felul es ha megfogom a kezecskeit akkor felhuzza magat.
67 cm es 8 kilo, szep hurha-gyurka mint a fent latott babak.
Masfel honapos kora ota atalussza az ejszakat, magatol elalszik es alt. nem kel fel fel 9-9-ig.
De az elozo ejjel 5-6-szor felkelt es be kellett rakni a cumit a szajacskajaba, lehet, hogy ez mar a FOG? Kép
Eleg sokat nyalzik de szuletese ota igy szegenynek egesz nap etetoke log a nyakaba mert kulonben tiszta nedves lesz a ruhaja es nem akarom, hogy megfazzon.
Ti hogy alltok a "gyesbetegseggel" hogy birjatok az egyedulletet, a bezartsagot?
Eleg rossz ido van most meg setalgatni sem lehet Kép
Meg a hazimunkat is unom.

Folkelt az edes, igy megyek, puszi mindenkinek!!

Ani

Kép

KépKép
KépKép
tontica

Szia Tontica!
Mintha másik topikban olvastalak volna. Neked van papagájod? Nem tudom, mikor kell ˝hivatalosan˝ nézegetnie a kezét, Liza elég korán kezdte. De ő kis ráérős, pl. oldalára fordult többször 2 hónaposan, meg nyálzott is akkortájt (ökölrágással együtt), de azóta ígymaradt Kép. Hasra csak akkor fordul, ha a kiságy oldalán lévő játék kell, a foga sem bújt ki.
Gyesbetegség nincs, kicsit dolgozom itthon, de mi sokat tekergünk. Néha azt sem tudom, mivel ment el a napunk. Viszont idejét sem tudom, mikor olvastam, hallgattam zenét utoljára. Te hogy állsz ezekkel a luxus Kép dolgokkal?
Mi a neve a picidnek?
kyrandia

Minden rendben a koponyaultrahangon is! KépKépKépKép
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Fellélegeztem. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Liv,
Na, ugye megmondtuk? Kép
kyrandia

Liv szuper!Kép

Epp most akartam irni Tonticanak, hogy befer a topic hurkas babai koze, Liv Davidja, Csikesz Botija, Trompipi Pipikeje (bocs de hirtelen nem jut mas eszembe, bocs akit kihagyok) melle.
Neked is azt mondom amit magamnak mondogatok:
-ha valami nem stimmel azt egy anya azonnal latja a baban, akkor mindek aggodjak egesz nap. Persze igy is aggodom, most pl azert mert annyira sir kakilaskor.

csengo
Vendég

Nálunk sincs éhezésKépKép:

Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!
nagyon régen írtam, mert elromlott a gépem, utána pedig a profilomban akartam változtatni és azóta nem tudok belépni. Szóval újra regisztráltam magam! Így a gaboca2 és a gaboca3 ugyanaz. lehet, hogy én voltam egy kicsit béna Kép

Liv, Kép Kép
Nagyon örülök a jó hírnek! Drukkoltam nektek!
Minden rendben lesz a Picurral!

Tontica,
én is mintha olvastalak volna másik topikban. Én is a papagájra emlékszem, illetve arra, hogy egy kicsit el voltál keseredve az elején. Ez csak azért maradt meg bennem, mert az első 1 hónapban én is nagyon magam voltam, mert a férjem éjjel nappal dolgozott. remélem most már minden OK nálatok!! A gyesbetegség néha nálam is előjön. Mi minden nap megyünk sétálni még ilyen hidegben is.

Nagyon-nagyon aranyosak a babák!!!! Nagyon cukik a hurkák! Majd én megpróbálok képet beilleszetni, de most nem merek manőverezni, mert megint letiltanak. Kép

Köszi a sok segítséget a szorulással kapcsolatosan! Sajnos továbbra sem akar kakilni és most beutaltak minket a Heim Pálba Dr. Koszo Péterhez. valaki járt esetleg nála? nagyon félek a vizsgálattól, jövő pénteken megyünk. Szerintem semmi baja nincsen Lucának és feleslegesen fogják kínozni Kép
Akinek volt ilyen baja a Babájával nálatok megoldódott csak úgy a dolog? Most is csak anyatejet eszik. Ja és még szív UH-ra is el kell mennünk. Oda hétfőn megyünk.

Megnézem mégegyszer a képeket! Nagyon szeretek baba fotókat nézegetni.

Gaboca
gaboca3

Sziasztok!

Köszönöm, hogy ti is örültök a jó hírnek. De jó, hogy ti vagytok, de tényleg! Kép

Én is úgy gondolom, hogy érzeném, ha valami nem stimmelne, de azért nyugodtabb vagyok, miután az orvosok is kimondják, hogy minden oké. Kép

Jaj, olyan boldog vagyok, túl vagyunk a vizsgálatokon, és végre egy olyan időszak következik, amikor - a dévényezésen kívül - nem kell mennünk sehova, semmilyen vizsgálara. (Március 22-ig, akkor neurológiakontroll lesz.) Olyan jó érzés! Kép
Bár a férjem mindig mondja, hogy úgyis kitalálnak majd valamit, hogy hova menjünk, de tudom, hogy a koraszülötteknél az első félév, egy év így szokott telni. De nem bánom én a vizsgálatokat, amíg mindenhol minden rendben van.
Nem is tudom különben, hogy hol nem voltunk még. Mondtam a férjemnek, hogy ha majd már nagoyn el akarnak minket küldeni valahova, mert már x hete nem voltunk vizsgálatokon, fogom mondani, hogy most legyen mondjuk bőrgyógyászat, mert ott pl. még nem voltunk. Kép (De nem is szeretnék menni.) Szerintem ezenkívül már mindent végigjártunk.
Jaj, nagyon jó kedvem van most, semmi gyomorgörcs, tök nyugi, tejcsi is van bőven, Leila, a berni pásztor - akit tegnapelőtt este kellett orvoshoz vinni - is jól van, szóval nagyon jól vagyok. Kép

Köszi, hogy mindig elviselitek az aggódásaimat, és hogy biztattok, és örültök a jó híreinknek.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

KépKép

Kép

Kép
liv

Sziasztok, a kezdo anyuka gondjai cimu topikban olvashattatok, azt en inditottam, hal Isten azokon a dolgokon (1. honap) mar tulvagyunk.
Az 1. honap nagyon kemeny, most mar boven ki tudom magam aludni sot neha meg unatkozni is van idom Kép
Bar nekem mar minden unalmas, eleg egyhanguan tellnek a napok ebben a sz.r idoben.
De allitolag holnap mar szep ido lesz es megyunk setalni Kép
Igen, nekem van a papagajon, nem akar valaki egyet? Kép
Feltekeny es allandoan kiabal igy szegeny egesz nap le van takarva.

Nekem is hurkasak a labaim, lefenykepezzem Kép Kép Kép

Kyrandia, olvasas: a picur szuletese ota csak meset, bar nem ert egy szot sem de jokat okorkodunk.
Zenehallgatas: egyutt szoktunk lasuzni Kép

Sajnos nekem nincs hova mennem mert nincsenek itt rokonaim a parom rokonai meg tul idegenek meg nekem.
Igy marad a setalgatas a picurral mint fo elfoglaltsag.

Ti mit jatszanatok egy 5 honapos picurral?

Beszti: milyen 3 gyerekes anyanak lenni? En nagyon szeretnek kistesot de ahanyszor eszembe jut, hogy mivan ha felborit mindent, siros elsz, hasfajos, rosszul alvos, evos, felek az elso honapoktol.
Mindig azt gondolom, hogy mivel en egy ilyen jo kisbabat kaptam majd a 2. bepotolja es olyan rossz lesz mint a kisordog.
Pedig kell egy kisteso, egyedul nem az igazi, nekem is van 6.

Igyekszem majd bekapcsolodni de egyenlore nem tudom mirol van szo koztetek.

Ani

KépKép
KépKép
tontica

KépKép

Kép

Kép
liv

Szia Liv!

Bocsi, nem ismerlek, nem tudom mi van a baboddal de az lejott, hogy koraszulott, az en hugom a 30. heten szuletett 1400 g-al es szegenynek minden baja volt, mondtak mindent, hogy vak lesz, sot mindenki azt mondta, hogy nem fog megmaradni, olyan kis picike volt, en amikor meglattam majdnem elsirtam magam, DE 9 eves, gyonyoru, semmi baja, okos joszivu kiscsaj.

Orulok, hogy minden rendben van a Te picuroddal is.

Ani

KépKép
KépKép
tontica

Unatkozás: nálunk nincs. Pedig Dávid nagyon jó kisbaba, elvan egyedül is, mégsem unatkozom. Olvasás, tévé, séta, főzés, vagy csak nézem a gyerkőcöt, ahogy játszik. Kép

Én is mindig mondom, hogy az tutira kizárt, hogy a kistesónak majd ugyanilyen hihetetlenül jó természete legyen, de nem baj, vállalom. Kép

Kép

Kép
liv

Szia Liv!
Ez a gyerek egy igazi kis vasgyúró! Vizsgálatok nélkül is látszik, hogy egészséges.

Tulajdonképpem ez a topic lehetne a jóllakott babák topicja is. Mindegyik baba olyan helyesen gömbölyű Kép

KépKép
Áron

Küldök én is egy képet Lucáról. Meztelen fotom sajnos nincsen Kép Majd az esti fürdinél pótolom. Kép
gaboca3

Ani
üdv közöttünk Én is egész jol elvagyok egész nap.Vhogy ez a sok házimunka elviszi az idöt Képépp vmelyik nap el tudtam olvasni egy könyvet is már nagyon régen volt rá idöm,most probálkozom egy másikat is elkezdeni.Nálunk mano nem mindig van el egyedül,igényli a foglalkozást.
Hurkás láb Kép Kép Kép

Macs
sikerült a gyedet elintézni?Én tegnap voltam,voltak elöttem 50-en Szerencsére elég gyorsan haladtunk igy hazaértem etetésre.Kabaré ami ott megy Kép

Liv
Örükök hogy minden oké veletek.Nem irigyellek ezért a sok vizsgálatért és csodálom az eröd hozzá még akkor is ha néha kicsit nehezebb Kép

Gaboca
Sok eröt kivánok neked is a vizsgálathoz és szoritok hogy ne legyen semmi baj,de nem lesz Kép

Babák nagyon aranyosak szépek,már várom a jobb idöt hogy találkozhassunk és lássam mindegyiket Kép
Mostanában az a modi nálunk hogy Bandus állandoan hasra fordul,és nem hajlando visszafordulni,ahogy visszaforditom megint hasra dobja magát Kép Igy egész nap forgatom Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Liv, Orulok, hogy minden rendben, delelott tobbszor eszembe jutottal, nehez idoszak volt ez neked de most megnyugodhatsz vegreKép Es buszke lehetsz a gyonyoru kisfiadraKép

Tontica
Orulok, hogy irtal ebbe a topikba. En is meg uj vagyok itt. Amikor megtalaltam a babanetet a Te irasaidat olvasgattam eloszor. Szoritottam is neked, hogy megoldodjanak a szopis problemak. En is kulfoldon elek es tudom milyen a magany, de nekem az volt a szerencsem, hogy szules utan 2,5 honapig itt volt anyu, 1000 szer halat adtam a sorsnak, hogy itt lehetett mert kulonben nagyon egyedul ereztem volna magam. Karacsonykor voltunk otthon es en egesz januar vegeig maradtam a picurral nagyon jol eset, jol feltoltodtem. Te tudod mit jelent az ha haza mehet az ember. Nehez igy szulo, testver baratok nelkul, vannak itt is barataink de az nem olyan. Mi sokat csavargunk meg jatszunk Elisaval. Nagyon szeret a halloszoba agyon henperegni meg bujocskazni. Nem mondhatnam, hogy sokaig el van egyedul, de nekem is jol esik amikor foglalkozom vele. A kisteso dologgal en is kicsit fellek, habar nalunk volt hasfajas is es meg mindig 1-2x kell ejjel, de mi van ha meg rosszabb lesz. De Livvel hasonloan en is vallalom, majd kicsit kesobb.Kép

Gaboca, Jaj jaj ez a pillantas, nem tudom hogy fogjatok elhessegetni a fiukat Luca mellolKép)

Tcis

Kép

Kép
tcis

Cateye, Nekem azt mondta az orvos, hogy 4,5 honapossan kezdenek forogni a babak. De itt a topikban mar regen ugy forognak mint a korhinta ezert kezdtem aggodni. Minden mast szepen csinal, de ma delelott ulo helyzetben neki volt tamaszkodva apa labanak es eggyik pillanatban kinyomta magat es a levegoben megfordult es hason landolt. Neztunk mint a moziban apaval de a picur meg csak meg sem lepodott. Igy, hogy ezt irtad varok meg, nem viszem orvoshoz ezek szerint van meg 1 honapunk.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Köhögésen túllévő kisbabák Anyukái!!!
Légyszi segítsetek! Milyen váladékoldót lehet adni ekkora babóknak! Bernát 4 és fél hónapos.
Még mit tudtok egy köhögős baba gyógyítására ajánlani? Tudom ez már sokszor szóba került, de most nincs időm visszakeresgélni. Előre is köszi!!!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Szia Tcis!

Akkor Te nagyon jol megerted min megyek keresztul mert neked is ugyanazok a problemaid, mindig eszembe jut, hogy milyen jo lenne otthon, setalgatnank az en kis falucskam utcain (persze ha nem havazik Kép )
Egyutt lehetnek anyukammal aki oda meg vissza van az elso unokajaert, nagymamammal, a tesoimmal meg az osszes baratnommel.
Tutti mindenki vigyazni akarna a pottonre es en vegre felszabadulhatnak egy kicsit.
Kimozdulhatnak, jaj neha olditani tudnak, hogy HAZA AKAROK MENNI!
De a paromat nem hagyon itt.
Meslj, Te miota vagy kinn, a parod olasz? O is veled utazik M.o-ra, milyen gyakran mentek haza? Repulovel?
Mi akkor mentunk haza amikor a picur 7 hetes volt es majd egy honapot voltunk otthon, de mar megint nagyon hazavagyom.
De ki tudja mikor tudunk menni megint, lehet, hogy csak a nyaron.
Az en anyukam nem tudott jonni mert 2 kistesom van akiknek szukseguk van ra.

Az en picurom sem forog Kép De mit tegyek lustabb mint az atlag.

Most befejezem.

Ani

KépKép
KépKép
tontica

Dino
vki itt írta a Mucopront nevű v.oldót, meg azt hiszem az Ambroxol is mehet már.
Csirkesz ajánlotta nekem a Babyluuf balzsamot a náthára, szerintem az is jó köhögésre is.
jobbulástKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

DinoKép
Nekem csak doki által felírt váladékoldóm volt: Spiropent, a nem recept-köteleseket nem ismerem. A Baby Luuf egy jó kis mentolos balzsam, amit a baba hátára kell kenni. A menthol segíti a légutak tisztítását, és egyben vérbőséget okozva nagyon melegen tartja a baba hátát, így a tüdejét is. Nekünk sokat segített.

Ani, TcisKép
Én csak egy évet éltem külföldön, úgyhogy nagyjából értem, amit éreztek, de gondolom nekem baba nélkül anno sokkal kevésbé volt honvágyam, mint most nektek a tücskökkelKép Kitartást csajszikáim, mindenhol felkel a Nap, és mindkettőtök mellett ott van a párotok, akitől remélem rengeteg szeretkét, szerelmet, gondoskodást, és odafigyelést kaptok, hogy nektek is legyen miből táplálkozni, amikor a babával foglalkoztokKépKépKép
Egyébként itthon is tud án depis lenni az ember lánya, nem kell ahhoz külföldre menniKép

Boti a múlt héten oldalra fordult, pénteken még emlékezett rá, azóta cseszik nekem forgolódni. Még egy ekkora lusta babát!!!!! Kis szarháziKépKép Pedig a 4 és felet mostanában ütiKépKép Nekem ideggyógyász azt mondta, hogy legkésőbb 8 hónapos koráig kell forognia, de akkorra már szuper megebiztosan. Eszerint még van idő, de ha a 4,5 hónap az igaz, akkor kezdünk lemaradniKépKép Viszont szerintemmár tud írni, olvasni és számolni, csak mivel még nem tud beszélni, nem tudja nekem mindezt elmondaniKépKépKépKép

Ha hisztizik a gyerkőcötök, akkor meddig hagyjátok sírni? Értem ezalatt a tiszta hisztit, nem az éhség, fáradtság, stb által kiváltott normál "hangvételű" sírást.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Tontica
En "vegleg" 1 eve jottem ki marmint kikoltoztem, a parom 15 eve el itt. Nekunk meg van eselyunk, hogy visszamegyunk, ha talalna otthon valami jo munkat itteni fizetesselKép Autoval szoktunk menni, eddig meg csak egyszer voltunk de szeretnek surubben csak most kezdjuk a babauszas es igy 10 vasarnapunk foglalat lesz de amint befejezodott AZONNAL megyunk es jo lenne megint maradni par hetig. Emlekszem amikor mentetek kicsit feltel hogy hogy viseli az utat Monserrate, kesobb irtal otthonrol amikor a baratnoddel mentetek moziba es nagyon boldog voltal.... Nekem az a jo most, hogy a parom reggel 6tol-10ig es este 6tol-10ig dolgozik es igy majdnem egesz nap velunk van, ez nagyon sokat jelent.
En probalom osztonozni a forgasra, ha megfogom a kis kezet akkor huzza magat es atbillen de kulonben nem nagyon erolkodik. Kis lustaKép

Tcis

Kép

Kép
tcis

bocs, de nem volt kedvem átírni az elütéseimet a fenti hozzászólásban, mert fáj a buksim.

JÓÓÓCCCAKÁÁÁT!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Luca nagyon szép kislány! Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Jó kis fotós nap van!Kép A párom pont ma töltötte fel a gépre az elmúlt hetek termését, így én is rakok fel párat.

Anyám az unokáival:
Kép

Csilla baba etetőszéket kapott:
Kép

Végül Benedek menetkészen:
Kép

Szia Ani, üdv közöttünk!

Képzeljétek, két napja elkezdtük a hozzátápit. Répapürével, mivel a nagycsaládi kupaktanács (köztük egy hajdani védőnő) úgy döntött, hogy répával kell kezdeni. Úgy néz ki Benedeknek ízlik, finom édes, csak a kanál ellen voltak kifogásai, talán mert azzal kapta a vitaminokat, s eleinte csak az ujjamról volt hajlandó lenyalogatni. Azért levontuk a tanulságokat: a babán inkább csak rövidujjú cucc legyen, ami nem túl kényes, rajtam se kell túl jó ruhának lennie, nem árt, ha az előke nyaknál passzentosan zár, ebből rögtön kettő kell, egy Benedek kezébe, mert nagyon tetszik neki, s sürgősen be kell szerezni egy etetőszéket. Ja, és ha Benedek elkezd nyálbuborékokat fújni répával teli szájjal, akkor úgyis tök fölös az összes óvintézkedés. Nem tudom miért, azt hittem, hogy a babák csak valahol 8 hónapos kor körül kezdenek el játszani az étellel, nagyot tévedtem. A kanál, a tányér, az előke, s leginkább a répa, mind roppant érdekes, megfogni-csapkodni való dolgok.
Kakit lestem, nem láttam benne narancssárgát, talán csak egy picit lett sűrűbb, de semmi probléma. Holnap folytatjuk.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Kormi
mi is répát eszünk nálunk ami megy teli szájjal tüsszenteni Kép Kép jol nézett ki utána minden Kép ezt 2 nap is megcsinálta.Viszont a répa süriti a kakit,nálunk ugy jött ki mintha meg se ette volna egy az egybe benne volt a pelusba Kép Nem nagyon eröltetem én még a dolgot,mert nemnagyon akar enni ,csak 3-4 kanál naponta.

Kép
Kép
nikk0830

Csirkesz, Judy,
Köszi a tippeket. Remélem nem lesz rosszabb ez a köhögés!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok! Kép

Van ám termést megint! Kép

Kyrandia! Kép Hmmm. Tudod az ilyen viselkedés őket minősíti, nem szabad miatta elkeseredni! Remélem itt nem lesz ilyen! KépBabóca nagyon gyönyörű, az a kis hosszú hajacska a feje búbján meg külön cuki! Kép

Andrea! Kép A te manód is egy gyönyörű gyermek, ne aggódj, vele is minden rendben lesz, csak téged is ijesztgenek kicsit, nehogy már pont TE unatkozzál itt közöttünk! Már mindannyiunknak volt valami rettegése, ha más nem akkor a tejcsi miatt!Kép Ahogy így a képet nézem a te vonásaid közül túl sokat nem örökölt, vagy az arcod alsó felét kapta?? Kép

Liv! Most már több mindent értek, azért a mérlegelést szerintem már tényleg abbahagyhatnéd, szerintem meg kéne tanulnia Dávidnak magától, hogy mennyi az amit "büntetlenül" megehet. Éhesség: tele van a hűtőd tejcsivel. Ilyenkor ha úgy érzed miért nem olvasztasz fel egyet-egyet? A másik gondolatom, de meg ne sértődj, hogy 40 percig nem hagynám babót a cicin lógni, és küszködni, hanem hagynám egy 20 percet, várnék egy órát, innék legalább 1/2 liter, de inkább 1 liter folyadékot és megpróbálnám egy 3/4 óra múlva újra. Addig meg dajkálás kézben. Persze lehet hogy butaság. Laikus tipp. Különben úgy vettem észre, hogy nálad ez a stresszel jár, múltkor is valami viszgálat miatt volt gyomorgörcsöd /olvass csak vissza/, amikor kevesebb volt a tej. Most is a vizsgálat előtt kevés volt, most meg helyreállt. Nem gyanús? Kép Azért örülök, hogy boldognak "látlak" Kép, végre
egy kis pozitivizmus!Kép Ezt már szeretem! De ha aggódsz az sem baj, csak ez jobb neked is! Kép Kép Kép

Motitot! Ábel-baba betegsége Kép további jobbulást és drukk az oltáshoz! Tornát irigylem tőled!KépTápoztok? Jobb most nektek? Remélem igen!

Pocó! Kép Köszönjük az infókat!Kép Nem győzőm dícsérni alurkókat, hát a gyönyörűségek sorába simán benne van Fanni is!Kép Azért én kilestem a háttérben apát is, és nagyon hasonlít rá a kiccsaj! Kép Milyen kaját esztek ami így csorog az állán? Elkezdtétek a hozzátápit? Mivel? Hogy izlik neki?

Magi! Kádban cicizés! Kép Kép Ilyen nálunk is volt még a hasfájós-üvöltős korszakban amikor cska a kádban tudtam megnyugtatni.. Kép Én extrémszopinak hívtam (elvégre is extrém vasakás is van..Kép). Legalább ott elfogadja a cicit! Kép

Noémi! Kitartás tanulás ügyileg, ez már a finis! Kép Irigyellek is érte, de nagyon! Kép Fog: Nálunk most azóta megint átalussza az éjszakát, és csak az a kis pici csúcs lóg ki, nem nőtt tovább.. Kép Előre félek, hogy ha mindegyik ilyen nyögvenyelősen akar majd kibújni ahhoz naggggyon sok foga van egy ilyen picikének!.. Kép

Judy! Édes pofák a srácaid! Kép A kis Gé sem koplal szerintem, bár nem az az igazi vasgyúró, de Te sem vagy egy olyan alkat!Kép Lásd: Lauékat is!Kép A nagy nem kapott napszúrást a szalmakalapban? Kép Nem volt kevés az a sajtos kifli? Kép
Múltkor egy nap alatt végig olvastam azt a könyvet ami a kruppos kisbabáról szól, a 200 oldalból min. 150-et végigbőgtem, félelmetes de egyben csodálatosan szép és megható is volt. /Molnár Krisztina: A gyermek/ Mindenesetre megfogadtam, hogy mostanában majd csak valami Júlia, vagy Romana vagy mittudomén könyvet veszek csak a kezembe... Kép Kicsit nehéz olvasmány volt így kisgyerekkel!

Tontica! KépÜdv köztünk!Kép A lényeg, hogy idetaláltál, és csapattag lehetsz. GYesbetegség: Ha egy kicsit jobban elkényezteted a babát (mint én a védőnőnk szerint) akkor nem lenne neked sem időd unatkozni!KépKép Kép Még nem késő most sem!Kép Nálam ez elég periódikusan jön. Sokat tanulok a főiskola miatt, aztán jön a vizsgaidőszak, akkor rengeteget, és amikor vége, hirtelen olyan "üresség" érzetem van. Persze unatkozni olyankor sincs időm. Nekem inkáb a nagy baráti köröm és a társaság hiányzik, írásban sem vagyok szűkszavú, és a "pletykálás" nagyon hiányzik.. Kép

Beszti! Ha van egy kis időd befejezed és felteszed az új táblicskút? Persze tudom, hogy van elég elfoglaltságod a gyerekek mellett, de olyan jó lenne látni!Kép Hanna sem Kokóval kerülne egy súlycsoportba! Kép /pehelysúly!/ Nagyon szép ős is! Kép Istenem, milyen szépen nőnek. A szopistanácsadói tanfolyamot amit szerettél volna elvégezted, vagy tudod most végezni?

Gabóca! Kép Ez a csábos pillantás nem semmi!Kép Kaka miatt én több mint két hónapot aggódtam, 3 dokival beszéltem, végül mégis magától oldódott meg a dolog, mert a fogzással hígabb és gyakoribb lett a széklete. Közben volt a gyerek már alul táplát is az egyik doki szerint, meg ilyen hasonlók. Az az igazság, hogy eddig a dokik még nem nagyon nyugtattak meg, én nem igazán bizok bennük már, azért küldözgetnek minden felé, hogy a.) fontosnak és felsőbbrendűnek érezzék magukat a mamáknál, b.) az ő vállukon ne legyen felelősség, elküldenek mindenhova, csak hogy kizárjanak minden lehetőséget, lám ők mindent megtettek , közben gőzük sincs arról, hogy mi a fene lehet a BAJ, ha van egyáltalán. Bocs, ez az én magánvéleményem. De csak azért, mert ahogy már írtam, jó sokat aggódtam én is. Lázmérőztem, szélcsőveztem, és egyikhez sem szokott hozzá. De tudod ezt neked kell eldöntened, érezned, nem vagyok szakember!!!

Editke! Hogy vagytok? Javul Bálint? Hogy hatott az AB? Mi átkértük magunkat délre, írtam már? Lili nyűglődött megint 20 perc után, talán álmos volt, de affffene se tudja kitalálni, néha mi üt belé.. Kép Lehet hogy csak túl hosszúak neki a foglalkozások, nem szokott hozzá ilyen hosszú "gyűrödéshez".

Na lezárom a "rövidke hozzászólásomat" a szép és jóllakott babák topikjában. Kép holnap 10-re megyek fogdokihoz ! Kép Visszaolvasni nincs erőm, ha elírtam valamit (amire hajlamos vagyok)próbáljátok meg kilegózni a betűkből a mondatba illő szavakat! Kép Köszi! Kép

Azért egy pancsis képet kaptok Liliről is!Kép Mi már a hátúszásnál tartunk! Kép Kép Kép

Puszi:
Macs

Kép
maccs

Kormi! Kép hozzátpáis sztori édes! Kép olyan jó humorod van, el sem tudom hinni, hogy te valami anitcociális akármi vagy!Kép

Csirkesz! Lili is tud tök lusta lenni. Máér azt hittem a múltkor leeséskor megsérült a kis feje, mert elég furcsa mozdulatokat tett: felemelte a fejét, hátrahajlította, és oldaltdőlt. Aztén rájöttem, hogy az én kicsi lányom egyszerűen lusta: Ha féloldalt rádől a kinyújtott kézére lát a feje fölé, nem kell magasra tartania, és a másik keze teljesen szabad azzal tud nyúlkálni... Kép Ne aggódj, majd Ti is úgy felprögtök, mint a ringlispil! Kép Majd aggódhatsz te is hogy le ne másszon mindenhonnan!Kép Nálunk már semmi perc alatt meg a 180 fokos fordulat minden (hasról hátra, hétról hasra, feltől lábhoz) irányba, már az ágyon sem merem otthani egy másodpercre sem, csak ha el van "barikádozva"! Kép

Na most már tényleg húzok.. Kép
maccs

SziasztokKép

Jó régen írtam, azért olvasgattalak TiteketKép
Sajna, vasárnap elég beteg voltam, belázasodtam, meg úgy éreztem magam, mintha agyonvertek volna, csak feküdtem. Inni, enni alig tudtam, olyan hányingerem volt, meg is csappant vasárnap eséter a tejcsimennyiség. Bazsi csak vergődött a cicin, erre felolvasztottam neki az utolsó zacsi tejcsit, de sem pohárból, sem cumisüvegből nem akarta elfogadniKép Inkább vergődött tovább, aztán csak kicsiholt valami tejcsifélét, mert elégedetten elaludtKép

TonticaKép
Szia, dejó, hogy idetaláltál hozzánk, én is olvastam a fent nevezett topicban a hozzászólásaidat, és örülök, hogy megoldódtak a problémáid. Biztos nagyon nehéz lehet kint a közvetlen család, ill. a megszokott barátok nélkül, de ha máshol nem, akkor itt a neten meg tudod beszélni a gondjaidat, azért vagyunkKép

LivKép
Gratulálok a jó eredményekhez, remélem, hogy ezentúl sem lesznek problémák.
Dávid pedig kicsattan az egészségtőlKépKép
Nem akarom, hogy bántásnak vegyed, de a helyedben én sem használnám többet a mérleget. Megmondom miért. Volt olyan időszak, amikor méregettem, hogy mennyit eszik Balázs és tök ideges lettem, hogy nem eszik naponta 8-900 grammokat, csak pl. 6-700-at. Tejcsim is kevesebb lett az állandó figyelgetéstől, idegeskedéstől.
Aztán inkább azt kezdtem figyelni, jól érzi-e magát, mi van a pelusokban, és így jóval megnyugtatóbb volt számomra, Balázs is nyugodtabb lett. VIssza is vittük már a mérleget. Persze, az ember csak elmondhatja a véleményét, dönteni Neked kell.

KyrandiaKép
nem olvastam, hogy valakit megbántottál volna másik topicban, nem olvasom mindet, de tény, hogy az írott üzenet félreérthető a mimika, hangsúlyozás nélkül. Egy tök ártalmatlan vélemény is lehet bántó, ha olvassák, és teljesen félreértik.

CsirkeszKép Egyszerűen képtelen vagyok Balázst hisztizni hagyni. Férjem már ki van akadva néha, ha pl. álmosság miatt, vagy épp az idő miatt nyűgös kicsit és nem tud aludni, bemegyek, felveszem, ringatom. Nem tudom hallgatni és készKép Lehet, hogy rosszul csinálom, Ákosnál pl. sokkal szőrösszívűbb voltam, emlékszemKép

Hétfőn megkapta a 4hós oltást, volt egy picurka nyekergés, aztán vigyorgott ezerrel. Majd hazafelé a babakocsiban nyüglődött picurát, de aludt szépen másfél órát. Estére egy picit belázasodott, de másnapra semmi baja sem voltKép
Mérlegelés: 68 centi már a lurkó, és 6,20 deka. Most egy hónap alatt 50 dekát hízott, doki bácsi teljesen elégedettKép Azt mondta, hogy ha szeretnénk kiegészíteni az étrendjét, nyugodtan adhatunk már természetes kajákat (répa, alma, krupmli), már nem kell tápszer. Hát, egyelőre azért még várok vele, 6 hét múlva lesz 6 hónapos.
Szedem megint az Urticát, meg igyekszem én is sok folyadékot inni, hogy legyen tejcsimKép

Viszont olyan kakákat termel, hogy csak nézekKépKép Most kb. 2-3 hétig szinte folyékony volt a kaksija, aztán vasárnap óta nem volt.
Majd tegnap délelőtt hallottam, hogy jó nagyokat rotyog, és olyan szagok jönnek ki, hogy még egy felnőttnek is javára válnaKép
Peluscsere. Hát, egész sötét aranybarna volt a kaksija, és olyan jó kenőcsösKépKép Eddig nem volt ilyen, elég sokszor voltak még benne anyatejmaradványok. Most ez teljesen eltűnt, és megváltozott az állaga. Nem adok még neki mást, csak tejcsit. Volt valakinek ilyen tapasztalata?

Tegnap volt először, hogy úgy aludt el éjszaka, hogy oldalra fordult, nem hanyattfekve. Édes volt nagyonKép

Most mennem kell, majd még jövök, bocsánat mindenkitől, akinek nem reagáltam a hozzászólására.

Pusz
Lau
lau

Bocs mindenkitől, de most csak egy dologra szeretnék reagálni és mennem kell (csinálják 9-től a beépített szekrényünket, a leendő helyét ki kellett pakolnom és ezért kicsit úgy néz ki, mindha tornádó söpört volna végig a lakáson).

Hozzátáplálás:
Nem tudom, miérta répát említik elsőként, mert azzal nagyon kell vigyázni. Mivel gyökérnövény ezért az olyan helyekről származó répa, ahol nitrátos a talaj elraktározza azt. A nitrát az emberi vérben nitritté alakul és összekapcsolódva a hemogloblobinekkel megakadályozzák annak oxigénszállító képességét. (Felnőttnél azért nem gond, mert elég sok vérünk van a nitritekhez képest, de ugye egy babának jóval kevesebb). Ezért répát csak hetente egyszer szabad adni neki, ill. céklával is hasonlóan kell tenni. Nekem a régi gyerekdokinénim erre szigorúan felhívta a figyelmemet, mert ő látott olyan babát, akinek fulladásos rohama lett (és nem ijesztegetni akarok senkit). Persze nem az egy-egy kávéskanálnyi mennyiségről van szó, amit először esznek, de amikor már mennyiséget eszik, akkor ne egyen minden nap azt.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Maccs, tényleg tele van a fagyasztó tejjel, meg amit reggel lefejek, azt is csak este teszem be a fagyasztóba, addig a hűtőben van, csakhogy Dávid azt nem hajlandó megenni! Illetve ha megeszi, akkor ki is hányja. Ez van - csak a friss tejcsi kell neki. Kép
Természetesen nem sértődöm meg, amiért leírtad, amit gondolsz! Kép Pont azért írok le mindent, hogy halljam a véleményeteket! Kép Általában nem szoktam hagyni 40 percig szopizni, amikor üresek a melleim, inkább ringatom, elmegyek fürödni, lazítani, addig apa dajkálja, csak van, hogy a szopi - még ha nincs is tej - megnyugtatja, akkor viszont hagyni szoktam.
Mérleg: én már csak ilyen megrögzött "mérlegelős" vagyok. Kép
Lili nagyon szép! Kép

Lau, köszönöm neked is, amiket írtál! Kép A mérésektől és nem aggódós leszek, engem inkább megnyugtat, azért mérem! Igazából nem tudom, miért, tényleg nem, mert tudom, látom rajta, hogy eleget eszik, jól fejlődik, meg amúgy is annyit eszik, amennyi jól esik neki, szóval inkább kíváncsiságból mérem.

Liv

Kép

Kép
liv

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?