A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

GnéKrisztiKép
édes nagyon a leánykádKépKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

SziasztokKép
Jól esik, hogy hiányzoni fogok, de remélem nem fogok (mármint nem fogok, mert lesz netünk). Az biztos, hogy mionden követ megmozgatunk majd, hogy legyen net.

ZsófiKép
Nagyon ügyi vagy a fejéssel, csak így tovább. A babazsák képeket meg váromKép Én is szeretek varrni, csak nem tudokKép Mármint tudok előre kiszabott dolgokat (ohne zipp-zár), vagy egyenes vonalu dolgokat. Nagy tudomány, nemdebár?

EditKép
PisizacsiKépKép Még csak rajzot láttam erről az eszközről. A kérdés csak egy: a zacsi nagyKépKép, vagy a lyuk kicsiKépKép?????
Ráborulva szopiKépKép De ez tulajdonképpen egy irtó príma hátizom gyaki, nem?

KrisztiKép
Ha lehetséges lenne, akkor kérlek egyeztessünk egy időpontot a gyerekeink találkáját, eljegyzését stb illetően (még mielőtt a többi fiús anyuka kapcsolna). Nekem úgy is jó, ha még elutazásunk előtt megüljük a mennyegzőt, olyan szép a lyánykád. Nagy ökölszopogatós ő is (csak gyanítom a képen fényesen csillogó ökölről)!

Kedves Parókára rástartoló KismamákKép
Nekem MÉG nem hullik, de gondolom, ami késik, nem múlik (vagy hullikKép). Még pocakosságom előtt a Bano féle Kálcium-Kovaföld kapszulát ettem köröm és haj regenerálásra, és nagyon-nagyon bevált. Szinte napról-napra látványosan erősödtek a körmeim, és mint a reklámokban örökké csilli-villi volt a hajam. Ha gondoljátok járjatok utána, hogy ezt a szert lehet-e szopisként szedni, mert nem-szopisként csodákat művel. (a dobozon persze német a feliratKép)

AnitaKép
Drukk a holnapi fáklyáshoz!

LinatoKép
BabasúlyKép, hosszKép éjszaka-átalvásKépKépKépKép
Szóval külhonba vágysz... Rövid időre tényleg nem rossz, de a magam részéről inkább maradok. Mondjuk Norvégiában szívesen élnék egy darabig, de vinnék egy tonna piros paprikát, meg egy rakás fűszert, mert azért a konyhájuk hagy némi kívánnivalót maga után, de a környezet, a friss levegő mindenért kárpótolna. Én ott gyógyultam ki az allergén asztmámból, kirándulás közben bármelyik patakból lehetett inni (csak poharat kellett a hátizsákban megunkkal vinni), és imádtam, hogy a házak tele vannak fa bútorokkalKép
De amint Macs mondaná: Álmodik a nyomor... (bocs MacsKépKépKép)

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csajszikáim!
Ti észrevettétek már, hogy gyermekeink személyi száma 3-sal, illetve 4-sel kezdődik? Nekem még a születése környékén feltűnt, aztán elfelejtettem, és most újra eszembe jutott. Ennek örömére utána jártam, hogy miért is van ez így. És mit találtam az ide vonatkozó törvényben??? A következő táblázatot:
<!--attachment: Sz_let_si_id___s_nem-156368.doc*mime_msword.gif*application/msword*27.1**Sz%fclet%e9si+id%f5+%e9s+nem%2edoc --><center><pre>
Kép
Születési idő és nem.doc (27.1 k)</pre></center><!--/attachment-->

Ami szerintem nem igazán értelmezhető, mert összesen egy évre érvényesek az abban leírtak. Szerintetek???

Aki ért hozzá: Hogyan kell magát a táblázatot feltenni ide? Megpróbáltam, de minden egyes értéket külön sorba jelenített meg a gépemKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Én is feldobok egy fotót EsztirőlKép

Kép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

AnitaKép
Ne hozz zavarbaKépKép A végén még kénytelen leszek Botondnak háremet szervezniKépKép
Tüneményes a csajszidKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

SziasztokKép

PeditKép
Szégyen és gyalázat, hogy nem dícsértem meg Balázs fiam druszájátKépKép Nagyon helyes és aranyos a képeken!!Kép

AnitaKép KrisztiKép
Egyszerűen csodaszépek a lányok!!
Tavasszal, vagy nyáron tarthatjuk a kézfogókat isKép Szerencsére most már azért több kislány is van a topicban, eddig nagyon sokan voltak a fiúkákKép

CsirkeszKép
Tényleg, meg sem néztem, most látom én is, hogy 3-as az első számKép
Nekem is hullott a hajam Balázs 3 hónapos kora körül, de már abbahagyta, és rengeteg kis bébihajam vanKép Le is kellett kicsit vágni elől, mert nagyon feltűnő voltKép

ZsófiKép
Ez nagyon jó, hogy megint van tejcsid, én sajna ennél lustább vagyok, hogy fejjem a cicit, azért van még tejcsim, nem panaszkodom -egyelőreKépKép

EditKép
Elképzeltem a pózt, nemsemmi lehetettKép A lényeg a lényeg, hogy megvan a mintaKép

TonticaKép
Férjem huga évek óta Amerikában él, mert mikor ösztöndíjjal kiment tanulni, ott ismerte meg a férjét. Az első pár hónap volt neki nehéz, de most már azért (8 év alatt) sokkal könnyebben veszi. Márciusra várják a babátKép
Apósomnak nehéz, mert a lánya nincs itthon, de hát ez vanKép

Na, megyek, mert el kell intéznem a GYED-et, holnaptól már elvileg azon vagyok, aztán meg, ha addig el nem olvad a hó, lemegyünk szánkózni Ákossal, ha nem tudunk, akkor megyünk úszniKép

Pussz mindenkinek
Lau
lau

SziasztokKép

EditKép
A bogyót, amit Csirkesz ajánlott még nem próbáltam, én a Revalidot szedtem egy darabig, nálam az is bevált. Persze azt én sem tudom megmondani, hogy szoptatósan lehet-e szedni. PisiltetésKép

CsirkeszKép
Ez a német kiruccanás nagyon izginek tűnik. Ahogy magamat ismerem, már tuti nem is tudnék aludni, állandóan ezen járna az agyamKép

ZsófiKép
Persze, én is emlékszem Rád.
FejegetésKép
Irigyellek a varrás miatt, nekem is olyan kedvem lenne hozzá, de sajna én sem tudok, időm pedig egy szál sincs, hogy megtanuljakKép

KrisztiKép
Megkukkantottam Lánykádat. Mindig ilyen kis mosolygós?

Tali:
Lehet egy kérésem? Szóval nekünk az lenne a legjobb, ha hétvégén lenne, gyorsan 2 méltányolandó indokot is felsorakoztatok:
1. A férjem + Hanna is nagyon szeretne jönni,
2. Hétközben párom jár autóval, én meg a BKV-val történő babakocsizást nem tudom bevállalni. A 45 kg-mmal képtelen vagyok a babakocsi emelgetésére + lépcsőn fel-le cipelésére. Amikor Hannával voltam Gyes-en, mindezt végigcsináltam, a gerincem tropára is mentKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Csak gyorsan, mert a gyerkőc épp követeli a vele való foglalkozást.

Csirkesz! Remélem, sikerül netet intézni, mert nekem is hiányoznál! Kép

Tontica! Kérdezed, hogy a dévényezés azért van-e, mert Dávid koraszülött, vagy mindenkinek ajánlott. Tónuseloszlási zavar bárkinél előfordulhat, nemcsak koraszülötteknél (pl. nehéz, lassú szülés miatt stb.), de koraszülötteknél általában van.

Maccs, Tcis: sajnos még hónapokig kell járnunk. Többet nem tudott mondani a gyógytornász. Azt mondta még az elején, hogy attól függ, hogyan reagál Dávid a kezelésre. De ha jól, akkor is több hónap, csak nem tudom, ez mondjuk négyet vagy nyolcat jelent. Nem mindegy. Azt hiszem, pár hét múlva újra rákérdezek, meg márc. 22-én a neurológiakontrollon majd az orvost is megkérdezem.

Tcis, fogalmam sincs, vasárnap óta naponta hányszor eszik Dávid és mennyiket, és ez jó! Kép

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Maccs! Nekem Juti (vagy Judy) valaszolt a kerdesemre.
csengo
Vendég

Liv!

A tónuseloszlási zavarnak mi a tünete?
Andrea

KépKép
Áron

Pl. nem bírja emelni a fejét, vagy emel, de letenni nem tudja, behajlítva tartja a karjait, túl feszesen, csak kinyújtva tartja a lábait stb. Nálunk a fejét nem emelte, az egyéb tünetek nagyon enyhék voltak, azokat csak a neurológus és a dévényes vette észre.

Kép

Kép
liv

Sziasztok,
Csirkesz,
ha megkerdezhetem, hova mentek Nemetorszagban? Csak azt irtad, hogyvalahol a közepe fele fogtok lakni. Mert en Stuttgartban elek, az is mar elegge a közepe. Ha gondolod összeüthetünk majd egyszer egy talit!

Na rohannom kell, mert Abi felebredt.
Pusz
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

MotiotKép
Melsungenbe megyünk, és gyorsan meg is néztem a Michlein útvonal tervezőjén a távolságot, ami csak 334 km. Most jöttem csak rá, hogy milyen jónevű városok vannak a környéken pár száz kilóméterre. Lesz mit kirándulni.
Egyébként szívesen találkozom majd Veled/veletek.

Felhívtam a tanácsadót, hogy előrébb hozassam Boti 5 hós oltását egy nappal, erre a védőnénim kedvesen rámtukmálta magátKép Jön hétfőn délelőtt, és mindent elmesél majd nekem a hozzátápiról, és a következő 3 hónapról. Remélem normális lesz. Eddig az volt.

Olyan hányingerem van ma, és minden kaja rosszul esik. Ha épp nem most mensiznék, tutira terhesnek gondolnám magamKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Köszönöm Liv! Várom a dokit pénteken, hogy eloszlassa a kételyeimet.

Vasani! Gyönyörű szemei vannak a lányodnak.

Andrea

KépKép
Áron

sziasztok!

Nagyon köszi az izolációval kapcsoltos válaszokat! Tökre megnyugodtam, de tényleg!

VasaniKép
nagyon szép a kislányod! Azt hiszem odafigyelhetsz majd a pasikra!

GnéKrisztiKép
Gyönyörű a Pici!

ReditkeKép
Vizeletvétel szép lehetett! Kép Jót nevettem rajta! Nálunk még a kórházban vettek vizeletet, de Lucának nem sikerült a zacsiba pisilnie. Kb. háromszor futottunk neki a csecsemősökkel.

CsirkeszKép
Jó utat nektek! Biztosan nagyon klasz lesz! Sokat tudtok kirándulni. A pakolásért és az oda utazásért nem írigyellek, de gyorsan meglesz minden.

Maccs és Áron Kép
Ti kinél szültetek a Kútvölgyiben? Én Sándor dokinál és Aranka volt a szülésznő. (lehet, hogy már kérdeztem, de elfelejtettem Kép ) Szegény Babarózsának azt hiszem rosszabb élmény volt a szülés, mint amire számított. Sanálom ha így van.

Most rohanok.
Gabóca
gaboca3

Sziasztok!

Nem győzöm visszaolvasni a hozzászólásokat + gyönyörködni a kiscsajokban! Kriszti és Anita! nagyon szépek a lányok Kép))!!

Kedves Drusza! (én is Edit vagyok)
Én nem is tudom, hogyan oldottam volna meg a mintavételezést. Nagyon leleményes voltál Kép!! Visszamenőlegesen (még 8 napon belül vagyok) puszilom a Bálintot és nagyon sok-sok boldog névnapot kívánok neki.
Elmélyülten meséltem Balázs pelenkázása közben férjemnek, hogyan sikerült pisit szerezned Bálint babától Kép)) ... Eközben ihletése lett Balázsnak is, és jól lepisilt bennünket Kép (Öltözhettem szépen át utána, no meg törölgethettem a pelenkázót, mert mindenhonnan folyt a pisi .... Kép)

Maccs!
Balázs baba anyja száját örökölte Kép, orrától felfelé pedig tiszta apja Kép!!! Meglestem a profilodat, tüneményes a kiscsajszi, szépen tartja magát ő is hason. (off: amúgy én is augusztusban születtem, csak 14-én és 1973-ban, szóval azt akarom kihozni, hogy mindketten oroszlánok vagyunk, csillagjegyileg)

Úgy látom, hogy a hajhullás szinte mindenkinél gondot okoz, hát én is potyogtatok rendesen, a szülés óta folyamatosan. Nem szedek semmiféle tablicskut, reménykedem benne, hogy hamarosan rendeződnek a hormonviszonyaim és akkor visszaáll a régi rend. Régen én is szedtem a Revalid kapszulát, sajna nálam nem vált be, mert a gyomromat kikészítette és mindig "róka koma" lett a vége. Kép

Zsófi!
Nagyon jó, hogy beindult nálad a tejcsi, szerintem a sűrű fejés + szopizás megtette a hatását Kép))) Én is fejek szorgosan (egyre siralmasabb eredménnyel), de én már nem szoptatok, de hát ez nem ugyanaz. Van még tartalék anyatejcsi a fagyasztóban, de ma kénytelen voltam tápszert iratni a doktornénivel, mert visszatérő rémálmom, hogy nincs mit adjak a gyereknek kajaügyileg.

Csirkesz!
Nagyon irigyellek, hogy mentek Németországba (persze a kiköltözéssel járó macerát már nem kívánnám). A hozzátáplálás kapcsán nekem van egy szakácskönyvem (unokatestvéremtől kaptam, akinek 3 csemetéje van, 6, 3 és 1 évesek) amiben nagyon jó kis receptek vannak, szerepel benne az is, hogy mikor milyen kaját adjunk a babának ( fokozatosan növelve a hozzátápi mennyiségét csökkenti a szoptatások számát). Szó van még benne a szoptatásról is (ez a rész nekem nagyon tetszett, voltak plussz infók is számomra, pedig én amit lehetett összeolvastam a szoptatásról). Ha vki nem elválasztani akar, hanem csak új ízekkel szeretné megismertetni a lurkóját, akkor is nagyon hasznos a könyv. Szerzője: Dévics Józsefné, címe: Csecsemők szakácskönyve.

Beszti!
Adós vagyok Balázs paramétereivel: 3150 grammal és 51 cm "magassággal" született, a 40. héten. (pont azon a napon, amire ki voltam írva) Nézegettem a táblázatot, jó sokan vagyunk, ismerkedem a nevekkel, remélem hamarosan sikerül mindenkit memorizálni.

Lau!
Meglestelek benneteket a profilodban, szépek vagytok így hármasban nagyon!!! Kép Lassan nekünk is intézni kell a Gyed-et (márciusban leszünk 6 hónaposak). Mi a teendő ilyenkor? Hová kell menni? Munkahely intézi?

Ma adtam Balázsnak először reszelt almát két kaja között. Hát igencsak fintorgott, nem igazán láttam a lelkesedést rajta Kép Férjem azt mondja hogy kaja előtt közvetlenül adjam a gyümölcsöt, ne két etetés között, növelve a gyümi mennyiségét szépen kiváltunk így anyatejes etetést. Én úgy gondolom, hogy az almától nem fog jól lakni, ezért nem kaja helyett adnám, hanem két etetés között. Nektek mi a véleményetek?

Rászántuk magunkat, hogy veszünk a nagyfiúnak etetőszéket, mert így bűvészkedni kell vele nagyon. (egyik kézben a gyerek, másikban a kiskanál + kispohár kajástul ...) Milyet érdemes venni ? (Ahogy nézegettem igen horribilis áron vesztegetnek egy ilyen műanyag csodát.)

No elpályázok, mert fürdetünk Kép

Üdv mindenkinek

Edit
pedit

Sziasztok,

MacsKép
Sajnos ma delutanra Elisa tenyleg belazasodott 38,5 volt popsiba, meg ha levonom a 0,5-ot akkor is 38 adtam neki lazcsillapitot de most este 37,9 volt "valodi" 37,4 es megint adtam lazcsillapitot nehogy ejszakara jobban belazasodjon. Vagy nem kellett volna? Most van eloszor laza igy errol annyit tudok amit tolletek olvastam, dokihoz nem vittem majd meglatom holnap mennyi lesz.

LinatoKép
Mi egynapon szultunkKép Te hany orakkor? Elisa reggel 9,24 kor szuletett.
Szep dallamos az olasz nyelv, csak az a rosz, hogy mindenhol tajszolassal beszelnek, neha meg ok se ertik egymastKép

RediteKép
Hajhullasrol ne is beszeljunk, nalunk tele van a lakas kb 1 honapja kezdett hullani mar jocskan vagattam is belole. Ahogy visszaolvastam vagyunk itt tobben. Regen szedtem a Revalidot de nekem nem nagyon hasznalt majd megprobalom amit Csirkesz irt.

CsirkeszKép
Hol lehet venni azt a csodaszert haj es korom regeneralasara? Rafer mindkettore. Mikor indultok?

AnitaKép
Hogy te milyen ugyi vagy, elarulod, hogy kell ilyen nevetoset feltenni? Eszti tenyleg nagyon gyonyoru baba, nem csodalom ha rahajtanak a fius anyukak es lefoglaljak menyuknek.

ZsofiKép
Ez tenyleg jo hir, lesz ott meg tobb tejcsi is.

KrisztiKép
En is kukkoltam nagyon tunderi a kiscsaj.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Sziasztok szép-baba tulajdonosok! Kép
Jöttem háborogni! Írtam már a barátnőmről, mi tortúrán ment keresztül a szülés után a csecsemősök és a gyerekorvos miatt a kórházban, hát szegénynek megint betettek. Kép Kontrollra vitték a kisfiát a karja miatt (szüléskor elakadt) és kiderült, hogy vesemedence (remélem jót írtam) gyulladása van. Benntartják 2 hétre a picit és ő csak nappal lehet vele, este haza kell mennie!!!ÁÁÁÁÁÁÁ! Csak én nem értem? Másik ismerősöm amikor bevitte a babáját (igaz máshova) és megfigyelésre 1 éjszakát bennt kellet lennie, csak azt kérdezték meg, hogy anyukának tud-e valaki behozni cuccot éjszakára, vagy hazafut.

Liza túl van a szörnyűségeken (sabin, oltás ide-oda), volt 2* 1 óra vígasztalhatatlan sírás, de végre sikerült tele pocakkal elaludnia.

Bocsi, nem olvastalak végig titeket, csak gyorsan benéztem, megyek bepótolni a ma elmaradt házimunkát.
kyrandia

Sziasztok!

Túl vagyunk a fürdetésen! Kép

Kyrandia!

Milyen kórház az ilyen??!!! Szörnyű!! Éjjel akkor ki fogja megetetni a gyereket??? Ezek szerintem nem normálisak!!!

Liza babát pusziljuk, ezeken a frány oltásokon csak túl leszünk egyszer.
Lányok! Elfelejtettem valamit: Este ment a hasam, nem tudom, hogy a nyírségi gombi leves a ludas, vagy vmi kobor vírus Kép.
Ilyenkor a lefejt anyatejet oda lehet adni a babának? Teljesen tanácstalan vagyok!!! Segítség!!!!

üdv

Edit
pedit

Edit,
amikor szalmonella-gyanús voltam, a dokinéni azt mondta, amíg nem vagyok lázas, nyugodtan szptassak, nem megy át az anyatejbe.

Ja, a Madarász kh.-ról van szó.

Mostmár tényleg megyek, nem mosogatódtak el az edények, leellenőriztem... Kép
kyrandia

Kyrandia!

Köszi a gyors választ Kép Kép Kép

Megyek bevágom a szunyát...

Edit
pedit

Sziasztok!
Linato! Jó rég nem voltál, bár ennyi gyerkőc mellett nem is csoda. Babácskák gyönyörűen nőnek, gratula hozzájuk! Kép

Redit! Hát igen, ezek szerint nálunk az nem láz. Kép Szószerint idézek a könyvemből: "Vannak olyan csecsemők is akiknek több hőnapig magasabb a testhőmérséklete az átlagnál (37,5-37,8C). Ha egyébként minden rendben van, pusztán e miatt nem kell aggódnia."
Pisigyűjtés jó sztori volt, jót mulattam! Kép

Liv! Több hónap Kép Kép Honap sms.ben megbeszéljük a részleteket a cuki ügyében. Még apával egyeztetnem kell! Kép

Papzsó! Hajrá, hajrá!Kép

Csirkesz! Én is szoktam használni a te szopis mondatodat! Kép Nagyon fel vagy pörögve, látom jókedved van! Kép Személyi szám: Ha belegondolsz az 1900-as években születettek közül elég kevesen használják már a számokat, tehát gondolom azzal kezdenek újra .. Kép a 1900.01.01. vagy 1904.08.20. pedig már tutti nem használja a 4000820xxxx számot! Kép Ezért kell igy számozni az új évszázadban születetteket.
különben meg vedd tudomásul, hogy végrig vagyok sértve, mert az én lányom stipistop előbb volt itt ebben a topikban, ő a rangidős, és őt egyszer sem akartad felvenni a mennyjelöltek listájára. csupa kisbetűvel irlak, te áruló: csirkesz! BEEEE!

Ani, Kriszti! Ettől függetlenül csodaszépek a lánykáitok! Kép

Kata! Megpróbáljuk úgy csinálni, hogy mindenkinek jó legyen, de ha nem jön össze ne haragudj ránk. Azért azt fel tudom ajánlani, hogy ha úgy alakul, aznapra én mindenkép elkérem az autót apától, és elmegyek értetek is, így nem kell cipizned a manót, és Hanna is jöhet!Kép De még olyan messze van, majd még egyeztetünk addig!Kép

CSengo! Köszi az infot!Kép

Gabóca! Tóth doki! Kép

Pedit! Hajrá Leok!Kép Babs is oroszlán, de ős sajnos nagyon rég járt felénk, lassan meg is kérdezem smsben mi van velük! Kép

Tcis! Kép FAlra festettük az ördögöt. Szerintem jól tetted, hogy adtál kúpot (bár Csirkesz azt mondaná, hogy hagyd egy kicsit a gyerek szervezetét dolgozniKép ) mert a 38 az már elég magas láz. Ha holnap is marad, akkor viszont szerintem nézesd meg orvossal. Ha a 38,5-öt eléri a láz véletlenól, akkor hűtőfürdözd addg míg lemegy és utána sipirc az orvos, gondolkodás nélkül. Kép Azért jobbulást nektek!!lLhet hogy apától kapta el a manó?

Kyr! Kép Barátnőd sztorija émes. Múltkor amikor egy kórházas gyerkecsés könyvet plvastam megfogadtam, hogy negem max. rendőrrel tudnának kitenni a kórházból a gyerek mellől (ne adja az isten, hogy ilyen helyzet adódjon!!!), akkor is csak gyerekkel együtt!Én a barátnőd helyében a.) ragasznkodnék, hogy maradhassak, ma már TÖRVÉNYESEN biztosítva kell lennie a szülő ottalvásának a kórházban, b.) azonnal keresnék egy olyan kórházat, ahol normális ellátásban részesítik a gyerekemet. De valószínűez utóbbit tenném először!Oltáshoz minden jót nektek!

Pusz mindenkinek!
maccs

Tcis! Ruben 16.45, Lorena 16,47-kor született.Kép
Ééés legközelebb 10 hónap múlva lesz csak oltás!

Maccs! Azért mert nem írok, folyamatosan olvasok. Ilyenkor jut időm amikor éjjel etetek, de ahogy befejezik én bújok vissza aludni.Kép

Az összes baba gyönyörű és milyen nagyok már!
linato

SziasztokKép

MaccsKép
Jót vigyorogtam a BEEEE-n CsirkesznekKép
Úgyis a srácok fogják eldönteni, hogy melyik csajszi kell nekikKép

KyrandiaKép
Ákos 6 hónapos volt, mikor először lepottyant a pelenkázóról. Jól felhorzsolta a nóziját, rohantunk vele a Madarászba. Egy éjszakára bent tartották, akkor nekem is haza kellett jönnöm fél 9-kor, és reggel 6-ra visszamenni. De akkor már szerencsére átaludta az éjszakát, és nem kelt fel, cska mikor visszaértem. És ez azért már 6 éve volt. Mindenesetre ezt egy csepp újszülöttnél nem tudom, miért csinálják. Amúgy meg ott van egy kicsike szoba, ahol szoptathattam is Ákit napközben, és ott van egy ágy - ha megvan még, oda nyugodtan le lehet dőlni. Gondolom, várják a borítékot, hogy anyuka maradhassonKép Szomorú, hogy azóta sem igen változott a helyzet.
De lehet, hogy tényleg jobb lenne átkérni egy másik kórházba, nem tudom, mennyire kivitelezhető.

PeditKép
A Teve utcai OEP-hez kell menni, vinni kell:
1. a baba eredeti szül. anyakönyvi kivonatát (a hátuljára fognak pecsételni, nem veszik el)
2. foglalkoztatói igazolást (arra figyelj, hogy minden oldal alján alá legyen írva a főnök által és le legyen pecsételve, mert én ezzel szívtam meg tegnapKépKép Majd 1 órát vártunk, erre kiderült, hogy ma mehetek megint.)
3. Igénybejelentés GYED-re nyomtatványt
4. Ha nyugdíjpénztári tag vagy, akkor a Tagsági Okirat Záradékkal ellátott papírját.
Csupán ennyi, és már igényleheted isKép De ha a céged TB-kifizető hely, akkor ők elintézik Neked, ha jól tudom.
A GYED időtartamára a foglalkoztatótól fizetés nélküli szabadságot kell kérni.
Ez is rajta lesz majd a Foglalkoztatói Igazoláson, ott kell kitölteni az időtartamot. A TGYÁS lejárta után a gyerek két éves koráig kell kérni.

LinatoKép
JÓ, hogy jelentkezel néha, így tudjuk, minden okéKép Szépen fejlődnek az ikrek, néha kérünk majd képeket is, ha lesz rá idődKép

Úgy néz ki, hogy Balázs meg van elégedve a cicivelKépKép Volt úgy, hogy gondoltam, nem elég a cici, és csináltam neki 30 ml tápit, de nem fogadta el, bugyborékolt veleKép Szóval, nem erőltetem, ha nem kell neki, akkor nem kell, tejcsi van és készKép
Jövő héten már 5 hónapos (valamelyik topicbaba meg már 6Kép) úgy elment az idő tényleg, nemsokára már szaladnakKép

Puszi
Lau
lau

SziasztokKép

MacsKép
Tündéri vagy, de abszolut nem szeretném magunkat a "nyakatokba varrni". És máséba sem. Pláne úgy, hogy azt hiszem Ti valahol Budán laktok, szóval nem itt a szomszédban, nem akarom, hogy plusz "köröket" kelljen miattunk megtenned.

LauKép
Nálam is párszor előfordult (legutóbb tegnap este), hogy úgy éreztem semmi tejem nincs. Én is 30 grammal próbálkoztam utána, de Marci csak jókat vigyorgott és ő is bugyborékolt.

NikkKép
Várom a beszámolót, mi volt a dokinál. Remélem minden rendben és megnyugodhatsz végreKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Mindenkinek köszönöm a dicsérő szavakat.Most jutottam ide,hogy írjak egy hosszú levelet de a picúr cicit követel.
Zsófi!Örülök,hogy jelentkeztél.Jusson eszedbe mit mondtál nekem mikor a tejcsim csökkent.(nekem is vissza jött)És szerencsére nincs ez másképp nálad sem.Örülök és kitartás!!!!
Csirkesz Nászasszony!Remélem jó anyósa leszel,a lányomnak!!Elképzeltem a gyerekeinket esküvői szerelésben,pici karikagyűrűvel.Jót nevettem.(persze mostani 62-68-as ruha mérettel.
Majd jelentkezem megyek etetni.
GnéKriszt
gnékriszti

Sziasztok lanyok!

Nos itt vagyok megint, de nemsokaig.
Nos annyit irtok, hogy vissza sem tudom olvasni.

Tulvagyunk a temetesen, de meg azert kicsit kivagyok.

mi is tul vagyunk a 4 hos oltason, nem sirt a Zoli, de meg mindig dagadt es piros.
Az orvos azt mondta, hogy ez 3 hetig is ilyen maradhat.
Most meg borogatom.

Lanyok jovoheten megyunk sielni szombaton. Kép Kép Kép
Remelem Zoli jol fogja birni.
Tok jo irtak fel neki napszemuveget. 980 Ft. lesz az optikanal ma megyunk kivalasztani a keretet. Kép

A gyerekorvos termeszetesen megitn osszeszidott.
3 het alatt 200 grammot hizott.
De nem ehezik, nem ker tobbet enni.
Na meg annyit mozog, hogy hihetetlen.
5 perc alatt az szoba egyik vegebol a masikba eltud kuszni.
Igy kint majd veszunk jarokat is.
Az uj szonyegpadlonk mar tiszta folt a nyalatol.
Mar a barikadozassal is probalkoztam, de pillanatok alatt atvereszi magat rajta. Kép
Ja es mar csak a 68-as rucik jok es a 74-esek. Kép

Magi
Vendég

Hello csajok Kép
Most pedig jövök és írok nektek egy jó hosszú levelet, mert kisfiam az egyik játékbogárral veszekszik, miközben megpróbálja legyőzni, így forognak össze vissza, hol a bogár, hol ő van nyerő pozícióban.
Szóval addig írok Kép

Magi Kép Jó, hogy írod az optikust, mert minket minden napszemü boltban hülyének néztek eddig, hogy 6 hónapos bébire akarunk.
Fiad nem semmi 4 hónaposan ilyen gyorsan kúszik.

Hajhullás Kép Nagyon köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat. CsirkeszKép féle Bánó cuccot megvettem. Lehet kapni patikában és gyógynövény boltban is. És szedhető szoptatás alatt, sőt kifejezetten ajánlott is. Remélem tényleg nem kopaszodom meg, mert levágatni meg végképp nem akarom a hajam. sajnos sokszor megtörtént már az életemben és mindig megbántam utána.

Fagyasztott tejci: képzeljétek tegnap este elmentünk apával moziba (antiizolálás Kép) és akartam itthon hagyni tejcit a bébinek, hogy ha ne adj isten megéhezik. Mivel későn döntöttük el, hogy irány a mozi, fejni már nem volt időm (meg gondolom nem is nagyon tudnék így hirtelen, mivel nem szoktam és tuti beállt a tej mennyiség), ezért gondoltam veszek ki a fagyasztóból. Sajnos megsavanyodott Kép Vettem ki egy augusztusit, egy októberit és egy most februárit és mindegyik savanyú volt. Elég rossz érzés. Még szerencse, hogy nem fejtem sokat, de így is kb. 20 zacskónyi átlagban 150 ml tejci ott figyel és valszeg mind savanyú.

Azért végül elmentünk moziba. 3 órát voltunk távol, megnéztük a Sorstalanságot. Egy 60 ml-t vészhelyzetre azért fejtem, meg hagytam itt bébiételt, de nem kellett. Bálint persze nem aludt, végig szórakoztatta a csajszit, nagyokat nevettek. Azért volt egy 45 perc kemény sírás is, aminek a végére bealudt, pont mire hazaértünk.

Bébiétel Kép Tegnap kipróbáltam a bolti cuccot. Szerintem finom. Hipp sütötök almávalt evett a lurkó és imádta. én szeretk pepecselni, de azért nem baj, ha tudom ezt is szereti.

Kedves téma - kaki. Lányok Kép Én nem gondoltam volna, hogy szinte abban a pillanatban ahogy a gyerek megkapja az első néhány kiskanál pempőt, máris változik az állaga. Azért bevallom nekem a tiszta anyatejes szimpibb volt.

Vérvétel-vizelet. Hát a hőemelkedésre nem derült fény, mert elvileg semmi gyulladás a szervezetben. Azt viszont megtudtuk, hogy anyja nyomdokaiba lépett Bálint, hiszen vashiányos. Elkezdjük a Maltofer cseppeket.

Mint fiús anyuka, még én sem dícsértem meg milyen szépek a lányok. Csirkesznek Kép meg azt üzenem, hogy küldheti a nagyhajú vasgyúróját az én szintén vasgyúró (8,56 kg) és ráadásul még topik rangidős pasimhoz, hogy lejátsszák melyik csaj kié.
Maccs Kép Mi már élőben is láttuk Lilit, úgyhogy csak ne ajánlgasd Csirkesznek, itt vagyunk. Különben is a két kölök szinte végig on-line volt a születésükkor.

Más: vettünk B-nek hintát névnapra. Imádja. teszek fel képet.
Tegnap Pető intézetben olyanokat mondtak, hogy miket kellene egy 6 hónaposnak csinálni, hogy csak hallgattam és ketté állt a fülem. Még mielőtt valaki azt hinné komolyan veszem és aggódom miatta, szólok nem, de azért leírom nektek. Szerintetek?
Szóval: 1. kellene, hogy segítsen öltözködés közben, beledugni karját, lábát stb.
2. másznia kellene
3. mutatóujját a többitől külön mozgatva kellene rámutatnia dolgokra.
Normális?????

Egyébként Bálint legújabb heppje, hogy mindenre megpróbál felkapaszkodni. Dobok erről is fotót.

Na, azt hiszem a bogár győzött és fiam panaszkodik.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Jaj még annyi, hogy Kyr (Maccs után szabadon) Kép írta a kórház sztorit. már sokszor gondolkoztam rajta, hogy bár soha ne kerüljön rá sor, de jó lenne tudni melyik kórházban lehet benn az anya a babával. ha ne adj isten menni kell, akkor próbáljunk meg oda menni. vagy ez hogy van területileg?

És a képek.
Hinta:
Kép

Feltámaszkodás:
Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Hát lányok remélem a mai irományom el is készül KépTegnap leültema gép elé ,olvasgatni kezdtem mikor éget szagot éreztem.Persze ez este 11-kor volt.gyorsan megnéztünk minden vezetéket ,konyhába mindent,sehol semmi csak a büdös.Kinyitjuk a bejárati ajtót ,onnan jött a szag.PÁNIK majd apa mondta öltözés elmegyünk anyuékhoz aludni.Ebböl nem lett semmi ,pár perc után a lépcsőházba olyan sűrű füst terjegett hogy nem lehetett levegőt kapni,a párom ugyanis ki akarta nyitni a lépcsőházi ablakot de vissza kellett jönni levegöt venni,mert kint egyszerűen lehetetlen volt.Én közben a babát felöltöztettem,be a hálóba,az szerencsére az utcára néz,nem a belső udvarra,minden kinyitva kiálltunk a teraszra.Az utca másik oldalán lévő házból meg minket néztek ,elképzelni nem tudták mit keresünk egy pici gyerekkel fél 12-kor a teraszon Kép Az egész lakásba ez az iszonyú bűz terjengett,vmi műanyag is éghetett gondolom annak volt ilyen szaga.Szóval az erkélyről bejőve felöltözve ültünk a lakásba mert ugye az összes ablak nyitva volt.Én pánikoltam hogy mi lesz a gyerekkel,ugye nem lesz semmi baj.Füstmérgezés,mérgező füst stb. mondtam a páromnak ezt nem birom lemegyek a tűzoltókhoz megkérdezem maradhatuk-e.Addig húztam az időt hogy mire leértem pont akkor mentek el.Hát jól néz ki minden lent ,a vezetékek műanyag boríása leolvadt,tiszta korom a fal,a pince lejáróba lévő dolgok gyulladtak fel.A lejárón rács van ,ami be van zárva,bemenni nem lehet,de lehet hogy bedobtak vmit amitől a cuccok begyulladtak.Végül beköltöztünk a hálóba az van legtávolabba lépcsőháztól,persze az ablak résnyire nyitva gyerek be közénk,én szinte alig aludtam ,figyeltem a gyereket él-e még,nem lett -e vmi baja.A többi helyiségbe pedig nyitva maradtak az ablakok.Akkora füst volt hogy mikor kifujtam az orrom kormos lett a zsepi.Nekem nem nagyon de apának eléggé.Manó szerencsésen megúszta,ő végig a hálóban volt nyitott ablaknál.
Most mennem kell majd folytatom Kép

Kép
Kép
nikk0830

SziasztokKép

CsajokKép
Nagyon köszönöm a bókokat Esztivel kapcsolatban.KépHát, szerintem is gyönyörű, az apukája már faragja a baseball ütőt, amivel majd elhajtja a pasikat.Kép Persze a komoly házassági ajánlatokat megbeszélhetjük.KépKép

Madarász utcai KórházKép Kép Szóhoz sem jutok.

Nikk0830,
füst, stb.KépKép. Én is biztos frászt kaptam volna, hogy nem lett-e baja a picinek.

Mi ma voltunk szemészeten, a Tömő utcában. Itt nagyon aranyosak és jók a dokik. Elég jól viseltük. Azért írok többes számban, mert én és apa rosszul viseltük, Eszti kicsit jobban. Dehát túl vagyunk rajta. Utána elmentünk a Brumi Maciba járókát venni. Vettünk is, nagyon szép. Kiváncsi vagyok Esztinek hogy fog tetszeni.

EditKép
Édes a pakolós képKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

EditKép
Hát azokat a dolgokat, amiket leírtál, Marci már most csinálja Kép Nem is értem miért vagy annyira meglepve ! Sőt, továbbmegyek, ő már egyedül öltözik...Kép

EditKép
Tökéletesen meg tudom érteni az ijedtségeteket ! Általános iskolás voltam, amikor otthon, egyik éjjel kigyulladt a fürdőszobában a bojler. Valahogyan zárlatos lett, az okozta a tüzet. A nagymamám akkor nálunk volt, de mivel szegény elég rossz alvó, akkor is ébren volt, ő vette észre a tüzet. Ha ő nincs, akkor már én is az egész családommal együtt múlt idő lennékKép Olyan füst volt nálunk is, hogy utána az egész lakást újra kellett meszeltetni, mert vastagon állt a falakon a korom.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kedden voltunk Adriennel dokinál!Kicsikartam egy orrváladék és garatváladék vizsgálatot.Péntekre lesz meg az eredmény.A dokinő is arra tippel,hogy Ágota hozott haza az oviból valami bacit ami megtelepedett a kicsi torkában és ez okozza a köhögést.(remélem találnak valamit mert ha nem a dokinőnek lövése sincs,hogy mi lehet).
Mint azt már korábban ítram nekünk is lefüstölt egyszer a házunk.Akkor voltam terhes Ágotával.Mire megszületett sikerült rendbetenni a házat.Maradandó élmény volt.
GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!
Jó régen voltam talán egy hete, nagyon termékenyek voltatok!

Bernát gyógyulóban, végül sajnos tüdőgyulladás lett a betegség vége, de szerencsére már jobban van. Szegénynek egy csomó gyógyszert kellett szednie, és lassan öt hónaposak vagyunk és a sok betegség miatt még a 4 hós szurit sem tudta megkapni. A nagy betegség kellős közepette tökéletesre fejlesztette a forgásokat mindkét irányban, valamint négykézláb rugózik előre-hátra. Sajnos lefogyott 25 dkg-t, úgyhogy 20 hetesen tartunk ugyanott mint 16 hetes korában. Remélem hamarosan visszajön az étvágya, és újra felvehetjük a hurkaversenyt a többi babával.

Csirkesz, Kép
nem semmi belevágni egy ilyen hosszú útba, én azt sem tudnám mit vigyek magammal. Biztos csak 3 hónapra mentek? Aztán nem kintragadni idegen honban!

Tcis, Kép
Jobbulást Elisanak!

REdit, Kép
hát nem tudom, nekem a 4 éves fiam még most sem mindig akar segíteni az öltözködésnél, pedig már elmúlt 6 hónapos. Kép Talán ez egy kicsit túlzás, nem kéne még ennyit várni ezektől a babáktól, az én nagyfiam egyiket sem csinálta 6 hónaposan, mégis egészséges. Fagyasztott tejcit megkóstoltátok, vagy csak a szaga alapján állapítottad meg hogy savanyú? Nekem is tele van az egyik rekesz fagyasztott tejcsivel, sajnálnám kiönteni őket. Nagyon édi a hintázós kis felfedeződ! Kép

Nikk, Kép
jó kis rémtörténet, még az a szerencse hogy nem lett semmi baj!!!

Kyr, Kép
szerintem törvény adta joga az anyukának ottlenni a nap 24 órájában a beteg gyereke mellett. Biztos a neten meg lehet találni a betegjogi törvény ide vonatkozó részét. Én nem mozdulnék egy percre sem mellőle!

Egyébként minden baba gyönyörű! Kép

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Edit!
Azt nem mondták véletlenül,hogy a gyerkőcnek egyedül kell enni?Mert az én lányom most egyedül tömte magába a bébideszertet(nem kell nagy mennyiségre gondolni).Én belemártottam a kanalat ő meg lenyalogatta.Holnap veszek sütőtököt mert azt Ágota nagyon szerette.(szerintem borzalmas).
Hétfőn lesz a sütőtök teszt,mert várni kell az esetleges kiütések,érzékenységek miatt.
GnéKriszti
gnékriszti

Magika! Egy napszemüveges képpel lepjél meg minket Kép! Én még nem láttam ilyen kicsi babót napszemiben.

Reditke! Nagyon édes a baba ahogy pakolászik. Ti miért jártok Petőbe és Dévényizni? Kíváncsi lennék, hogy a konduktorok gyerekei 6 hónaposan képesek-e mászni, öltözni, mutatni. Nem hiszem...
Maltoferről nekem nagyon rossz emlékeim vannak. Szülés után iszonyatosan vérszegény lettem Kép, sokak szerint szinte zöld voltam Kép, annak ellenére hogy elevitet vassal szedtem. Nekem nagyon felborította az emésztésemet, remélem a babód jobban bírja majd és nem lesz kaki probléma.

Dino! Tüdőgyuszi Kép Bernátnak gyógyulást kívánok! Gondolom téged is megviselt.

KépKép
Áron

Akkor folytatom.Tűz után víz,vagyis ha lett volna víz,de egész délelött nem volt Kép Még jó hogy volt itthon szénsavmentes ásványvíz Kép

Beszti
Köszönjük a táblát Kép

Kriszti Anita Edit
Jók a képek nagyon Kép

Edit
A gyümit zöldséget ált szopi után szokták egyből adni,ha jól tudom,én igy csinálom.Ha elötte adod félő hogy leszokik a ciciről Kép

Kata
Dokinál minden rendben volt Kép 7300 g hízott 21 dekát 2 hét alatt és 73 cm Kép
Ha gondolod elviszlek én benneteket Kép Kép Kép

Dino
Gyors gyogyulást a fiadnak.A dekák is gyorsan vissza fognak jönni Kép

Sajnos most a fogával szenvedünk de nagyon,tegnap elött éjjel fél 3-kor sikerült elaltatnom,addig sirdogált nyügösködött.Elkezdtem most megint a homeos bogyot azóta már éjfél körül elalszik Kép Igaz eddig 10-kor már aludt.
Folyamatos anya terror is van KépHa apával van semmi baja nyugodtan játszik alszik,ahogy engem meglát egyből sír ha nem veszem fel hiába van apa ölébe.Már ha pisilni megyek és leteszem ordit.Ez az óta van mióta igy szenved a fogával.
Hajhullás nálam is van,de már 2 hónapja Kép Ma megvettem Csirkesz féle csodaszert Kép

Csirkesz
lassan százalékot kérhetsz a cégtőlKépAzért irigyellek,én két évig éltem hollandiában és nagyon szerettem.Ott tudnék élni,de a párom nem igazán külföldön élő párti Kép Mikor indultok ?

Kép
Kép
nikk0830

Nikk!

Hat nem semmi amit irtal.
En bizti teljesen kilettem volna.

Aron!

Meg nem tudok kuldeni mert a fenykepezo anyosomeknal van, mert nyaralni mentek.

Jovo heten jonnek haza, akkor majd csinalok kepet es fel is teszem. Kép

Nekem is mar mindent csinal a gyerkoc.
REttento gyorsan kuszik, forog, nekem segit a kezet meg a labat beledugni a ruciba.

Csak ujjal nem mutogat. Szerencsere. Kép

Magi
Vendég

NikkKép
Hál'istennek, hogy minden rendben !
Előre is köszi a cipeltetéses felajánlást.
Jól rémlik, hogy valahol a IX. kerületben laktok? Akkor Ti már valamivel közelebb vagytok hozzánk, mint Macs-ék, majd meglátjuk hol lesz egyáltalán a tali, azt azért továbbra is fenntartom, hogy senkinek nem akarok extra kerülőket beszervezniKép Még a végén verekedés lesz, hogy ki vigyen bennünketKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Andi!
Remélem jól érzted magad a koncerten és a lánykád is jól viselkedett nélküled.Ma ezzel a koncerttel volt tele minden.Rögtön beugrott,hogy te mész.Utólag is kellemes szórakozást!!!!
GnéKriszti
gnékriszti

Dávid annak idején egy hetet a Péterfyben volt, onnan jöhetett haza, amikor elérte a 2 kg-ot. Ott nagyon kedvesek voltak a gyerekorvosok (kivéve egyet vagy kettőt, aki úgy beszélt a gyerekemről, hogy "ez", meg ilyesmi), a főorvos is, vele lehettem egész nap, akkor mentem be, amikor akartam, éjszakára is benn lehetett maradni, és a mi gyerekorvosunk felajánlotta, hogy ha napközben szopik között szeretnék lepihenni, de éjszakára haza akarok menni, akkor nappalra is kaphatok ágyat. Szóval ott nagyon segítőkészek voltak - és a mai napig is azok - velünk.

Maltofer: Dávid utálta az ízét, 3 hónapig kapta, de kakiprobléma nem volt tőle.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok! Kép

REditke! Kép Azért azt az sms-ezést "szülés" közben sohasem fogom elfelejtetni! Kép Kép Bálintnak természetesen elsőbbségi jog mindeneképp fenntartva! Kép Kép Kép Milyen elmélyülten pakol! KépKép
A "mit kéne tudni" kategóriához csak azt tudom mondani, hogy a 6. hóaz elejétől a végéig tart!Kép Csak várj egy két hetet és Te magad is meg fogsz lepődni mennyi új tudománya lesz a kis lurkónak! Kép Meg azért azt se felejtsük el, hogy a mi kismanóink egy kicsit sietek a kibújással, és az a pár hét is számít!
Gyógyulás hogy halad??

Nikk! Kép Ti sem unatkoztok! KépAzért tutti én is be lettem volna tojva rendesen! Kép

Ani! KépMi már keressük a jóhírű bentlakásos apácázárdás leányneveldéket.. Kép

Kata! Kép A kerülő utat szívesen bármikor vállalom, de a bunyóból már kiöregedtem..! Kép

Kriszti! Jó lenne már szegény Adrienn is fel tudna lélegezni.. Kép Csak nem akar jönni az a fránya tavasz, és a napsütés Kép

Dino! Akkor szegény Bernátkád is megjárta a hadak útját Kép de alányeg, hogy már jól vagytok, szerintem hamar behozza a lemaradást, és a szuri elmaradása miatt meg ne aggódj, legalább a szurik miatt nem kínlódott. Gondolom kinozták eleget a betegség miatt.Kép

Magi! Kép De jó, hogy jöttél, és örülök, hogy már jobb a kedved! A Te kis törpid nagyon fejlett volt mindig is, előbbre járt a koránál. Nem hiába volt bent olyan sokáig a védett pocakban, tudta ő, hogy hol lehet igazán jól fejlődni és mindent megkapni! Kép Kúszás alatt azt érted, hogy a hason húzza magát előre?

Liv! Kép Jóm tudni, hogy van egy hely ahol normálisak az emberrel, vészhelyezet esetére. Mi a János kórházhoz tartozunk, szerinem meg is fogom tudakolni előre, hogy ha gáz van, hogy működik az együttmaradás. Remélem soha de soha nem lesz rá szükségem, hogy kipórábljam.. !!!!Kép

Puszi mindenkinek!Kép
Macs
maccs

Sziasztok,

EditKép
Balint mar kesz nagyfiu, meg egy kicsi es allva pakolKép

NikkKép
Nem csodalom, hogy megijedtel en is halalra lettem volna remulve. Kulonben is felek a tuztol.
Az a lenyeg hogy minden ok.

Lau,Kata mar sokszor ereztem ugy, hogy este nem eleg a tej es en is csinaltam tapszert de eddig mindig a mosogatoban kotott ki. A ferjem sokszor ram is szol, hogy minek csinalom ugyse issza meg. De en nyugodtabb vagyok ha latom, hogy tenyleg nem ehes, mert csak meginna ha ehes lenne. Mar par litert igy kiontozgettemKép

Ez a forgas engem egyre jobban zavar. Valaki irta a multkor, hogy kemenyre kell tenni a gyereket es akkor konnyebben fordul. Latom altalaban a foldon vagyis jatszoszonyegen tartjatok a babokat nem hideg ugy? Nalunk padlo lapok vannak mindenhol de sajnos nem padlofutes es valahogy nekem hidegnek tunik, nem merem letenni. Nekunk is van osszerakhato jatszoszonyeg mint amit Reditkenel latszik de ha arra meg teszek pokrocot akkor az mar megint nem lesz kemeny. Probalom hasra tenni amikor csak lehet de ha szopi utan tul hamar teszem akkor csak bukik, mostanaban viszont 2,5 orankent szopizik. Van valakinek valami otlete hogyan osztonozhetnem jobban, hogy forduljon mar meg vegre?
Egyebkent allandoan jar keze laba itt egy kep, es hason fekve is szepen emeli a fejet.
KépKép

Mi is gondolkodunk az etetoszeken. Nezegettem is az interneten es az uzletekben is. Van a Peg-Peregonak egy uj, elektromos hintaval, eloben meg nem lattam de bisztos klasz lehet, az ara is az. Vett mar valaki valamilyet?
Ja, es megvettuk a jarokat. Ime.Kép

Most jo sok kepet feltettemKép

Tcis

Kép

Kép
tcis

Tcis!

En a foldre teszem mert jol szigetelt padloszonyegunk van.
Tedd a jatszoszonyeget a jarokaba ha van.

Mi jovo heten megyunk sielni Ausztriaba, ott fogunk venni jarokat, etetoszeket, hinta mar van, de meg nem hasznaljuk. Kép

Maccs!

Igen lent van a hasa es a labaval loki magat elore, a kezevel meg huzza magat. Kép

Eleg erdekesen csinalja, furan is nez ki.
Mint a kukac.
Feltornazza a feneket, az egnek, majd a kevevel halad.
Egyutt meg nem megy.
Kép

Magi
Vendég

Sziasztok,

rengeteget írtatok, alig bírtam visszaolvasni. Nagyon szépek a babák, gyorsan én is teszek fel egy vigyorgósat Kép (kicsit homályosra sikerült):

Kép

Eszter megfázott valahol valamikor Kép, most köhög, tüsszög, és szurtyog. Hőemelkedése nincs, a közérzete teljesen jó, de szörnyű hallgatni, ahogy szörcsög. Kép
Ráadásul a kakiprobléma - szorulása van hetek óta - még mindig nem oldódott meg. Kép Továbbra is kúpocskázom,hőmérőzőm, a védőnőnk azt mondta, hogy ezekhez a külső ingerekhez most még nem tudnak hozzászokni a babák. Én mindenesetre nyugodtabb lennék, ha ezt nem kéne csinálni vele.

Nem tudjátok,nincsen valami hashajtó szirup, vagy vmi, ami segítene?

Délután elviszem dokihoz, megfázva nem megyünk neki a htvégének, akkor majd megkérdezem újra a kaki-dolgot is.

Na megyek, főzök valamit.

Bori
lbori

BoriKép
A Laevolac szirupot ismerem, azt lehet ilyen kiskorban is adni, bármeddig szabad gyerekbe öntözni, nem szokik hozzá a szervezet.

MaccsKép
Továbbra is köszi, hát majd meglátjuk, remélem azért olyan időpontot tudunk egyeztetni, amikor minden segítség nélkül én is el tudok botorkálniKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Totál kivagyok. Elkezdték a házunkban a kémények bélelését. Azt viszont elfelejtették mondani, hogy elviselhetetlen zajjal jár. Egy fickó ül a kémény tetején és kalapácsot lóbálva ver le 5 centit a kémény falából 3 szinten keresztül. Tegnap elmenekültem a lakásból a gyerekkel, mert már nem bírtam. Ma kérdésünkre a vállalkozó közölte, hogy 16 napon keresztül, tehát egészen március végéig ez így lesz. Nem tudom mit tegyek.
Ha haza költözöm Szegedre a nagyszülőkhöz, akkor nem tudunk gyógytornára járni. Ezt a zajt viszont nem tudom, hogy a gyerek hogyan fogja kibírni. Most kapta meg a 3 hós oltást is, kicsit aludt, de felébredt a zajra 15 perc után.
Tehetek egy kis vattát a fülébe szerintetek? Ha van valami ötletek zajcsökkentésre, osszátok meg velem!

Andrea

KépKép
Áron

Lbori Kép
Mi most értünk haza a Heim Pálból hasonló panaszokkal. Nálunk Luca 10 naponta kakil kb három hónapos kora óta. Mi Dr. Koszó Péternél voltunk, állítólag ő a legjobb doki ebben a témában. Nagyon tudom ajánlani. A legutóbbi Kismama újságban is benne van. Ha érdekel, akkor küldök neked elérhetőséget. Nekünk a Laevolacot nem igazán javolta, mert sajnos ahhoz is hozzá lehet szokni és folyamatosan emelned kell majd az adagot. Bár állítólag nagyon-nagyon gyenge hashajtó, de mégis... Állítólag a szélcsőhöz és a glicerines kúphoz szokik legkevésbé hozzá a Pici. Torna és masszírozás minden kaja előtt nagyon jó. Tudom milyen érzés, én már teljesen kivagyok ettől a dologtól.Kép
Gabóca
gaboca3

SziasztokKép
Ígérem visszaolvasok.
Csak annyit szeretnék írni,hogy elkezdtem a gyümi hozzátpitKép (HIPP barack almát kap, úgy néz ki nagyon szereti, és szopi után adom mint desszertet)tejem még van bőven, de hiányzik a plusz vitamin és a vas neki.

Új képek a fotóalbumban, a forgásról és az etetésről.(Reklám helye).Kép

Noémi
fantikbaba

SziasztokKép

LboriKép
Esztered gyönyörűKép és majdnem pont egyidős az én EszteremmelKép Ráadásul az én Eszterem is most mászik kifelé egy ilyen köhögős-tüsszögős-szörcsögős-orrszívós náthából. Neki sem volt sem láza, sem hőemelkedése, nagyon kis jókedélyű volt végig a betegség alatt, viszont ez már két hete tart. Végre elmúlhatna már.

ÁronKép
KéménybélelésKépKép

FantikbabaKép
Megnéztem a fotókat, isteniekKépKép

Nekünk úgy van internetünk, hogy hétköznap 7-16 óra között. Úgyhogy éjjel és hétvégén nem tudok jönni. Ezért most mindenkinek jó hétvégét kívánok!Kép

AnitaKép

KépKép
KépKép
vasani

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?