A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

melba, köszi jól vagyok, csak 5 napig mint szingli, mert a párom nyaralgat. Egyébként tegnap tényleg sokat aludtam. :lol: A közérzetem jó, csak fájdogál a hasam. :(
Ági28

No tegnap keptam egy pocifotót férjecskémtől. :wink: Így elég jól látszik, de ha hosszabb poló van rajtam, akkor még mindig csak egy kissé teltebbnek néznek. :lol:
Kép

KépKép
melba

Sziasztok :)

Timi :)
Most csak gyorsan:
Méhszonda: nekem fájt. De csak azért mert hátrahajló a méhem. GOndolom a méhfalba ütközött a szerszáma :lol:
Injekció: én mindig itt nálunk a rendelő ügyeletén adattam be.

Judit :)
Nem vagy hülye!!! Én mindig azt lestem, hogy Kevin nem viselkedik e velem furcsán, mert állítólag a kutyák megérzik ha valaki terhes :oops:

Most mennem kell, mert várnak ellenőr barátaim :wink:
Puszi

KépKép
gigi28

Sziasztok!
Szép termés volt hétvégén is :)
legalább zajlik az élet.

Réka!
Valóban nem nagyon van mit írni, de minidg olvaslak titeket. Bánatomat faházépítésbe folytottam, hétvégén szerszámos házikót építettünk. Még messze nincs kész, meg faápolás, festegetés, padlózás hátravan, tehát nem unatkozom. Lelkem is helyreállt, tudom, jobb ez így, s megint türelemre lettem intve. Lombik erről szól.

Judit!
Igenis, ezt fogjuk tenni. Bár megvallom őszintén, nem sok reményt fűzök a spontánhoz. Apa képén semmit nem tudunk javítani, pedig szedi a macát, a vitaminokat, de még mindig csak icsi-re elég. Persze ettől csodák még vannak... Megérzésekben meg tessék hinni, mindig ott rejlik az igazság.

Timi!
Kata egész jól leírta, de kis kiegészítés:
1
szerintem sem kell már a héten menned Apánkhoz. Persze ez ciklusfüggő, nekem 24-25 napos ciklusok miatt előbb kezdődik a stimu. Amikor elmúlik a vérzésed, akkor kapod a gyógyszereket, s másnaptól a szurikat (persze ez is egyénileg eltérhet).
2
szonda. Nem kellemes, de határozottan ijesztőbb volt a papír, amit alá kellett írni. Nekem utána görcsölt egy kicsit a hasam, olyan mensis görcs szerűen, de az is gyosan elmúlt.
3
felkészítő előadás minden héten van, de az asszisztensek megmondják, ha megkérdezed. Ha elkezditek a stimut, akkor is mehettek. Tényleg jobb, ha a Vass doktor tartja, de ha olvastad a Várva várt babákat, nem fog újdonságot mondani.
4
Lombiknál is van closty, ha nem kapsz decapaptilt, de elsőre szerintem clostyval fogtok menni. Szuri másnaptól.
5
suri ciklusfüggő, ha 5 napig tart a mensid, akkor 6 nap gyógyszer, 7 nap szuri.
6
van izmos szuri is, de az ritka. A stimu általában hasfalas, a repesztőből van hasfalas és izmos is. Ha kértek progeszteron injekciót, akkor az izmos lesz. Fontos, ha veszitek a szurikat, mindig kérdezzétek meg, hogy van e hozzá fecsi. A gonál szettben van, a menopurhoz, meg merionálhoz viszont külön kell venni tűt meg fecskendőt.
7
a hasfalas szurit be tudod adni magadnak, vagy fantomtibit kérheted meg, ha rávehető. Nekem nem szokott kézre esni, de nekem minden szurit Atti ad be, az izmost is. Először szerintem adja be neked szakember, aztán el tudod dönteni, hogy bevállalod e magadnak. Ott mindent el is mondanak, ha megkéred őket, hogy magadnak akarod beadni. Amikor uh-ra mész, akkor meg beadják az intézetben.
Ne izgulj, nem lesz az olyan vészes, mint amennyire annak tűnik. A lelki része nehezebb, de ezt neked meg nem kell magyarázni.

Boszti!
Mi történt????

Hajni!
Remélem olasol minket, ezer puszi neked. Írj néha, hogy tudjuk, megvagy.

Inari!
Csini a pocód, s szerintem semmit nem változtál :lol:
roxal

Juditom,
Bocsi, hogy nem vázoltam szexuális fantáziáimat :twisted: , de inkább humoros dolgok jutottak eszembe. Nem tudom olvastad-e V. Fable: Mesemaraton c. könyvét, ha nem gyorsan pótold, könnyű és szétröhögi magát rajta az ember, pont ez kell most neked. Na ebben van egy csaj, aki mindenkivel lefekszik, de nem akar terhes lenni és valami habzó spermagyilkot fúj az adott pillanatban a férfiúk szerszámára, amitől mindenki rohanva elmenekül. :lol: :lol: :lol: Komolyabban, szerintem sajna csak az óvszer, vagy a megszakÍtásos szex marad, felesleges lenne most bármelyikőtök szervezetét vakami kémiai vacakkal terhelni. Vagy estleg a cölibátus, és ha letelik a 3 hónap, legalább úgy estek egymásnak, mint a vadak és akkor tuti a spontán baba jó helyen :lol:
Lehet ám bírni, mi is csak a 4-5 hónapban űztük az ipart, előtte tilos volt, most meg már ebben a melegben örülök, hogy élek.

Réka,
Na szóval beindultak az örökmozgók. Innentől már nem kell izgulni, szépen bejelentkeznek. Nagyon szép nagyok a babák, ahhoz képest hogy ketten vannak :) A "legérdekesebb", amikor már nagyon kell pisilned és vidáman elkezdenek ugrálni a holyagodon. Anna tegnap ezt csinálta, azt se tudtam, hogy jutok el a WC-ig :lol:
Zenéből a kiscsaj rendes kiképzést kap nálunk még az anyaméhben. Júlisus 5.-én elvisszük Morrissey koncertre, aztán a Szigetre egy napra biztos, hogy kimegyünk. 15 éve várok a Radiohead-re, azt nem akarom kihagyni :twisted: Kicsit válytfülü rockos nevelésben részesül :twisted:

Kagyló,
Köszi a pocakdicséretet. Alapból jól vagyunk, csak ez a meleg ne volna. Fú már csak 1-2 hónap és nektek is el kell kezdeni a dolgokat....

Kata,
A nyaralást idén töröljük.Nem vagyunk egy szokványos utazók, általában min.2-3 hétre megyünk és északra. Mivel 25 fok felett mi már haldoklunk a melegtől délre csak október táján mennék, akkor meg épp szülünk. repülőre nem szivesen ülnék, mert Skandinávia legalább 2,5-3 óra és Dévai nagyon ellenezte, kocsival meg 2000 km csak oda, ami most azért sok lenne. Majd jövő nyáron megyünk Annával :lol: Egyébként meg mivel nagy a kert, itthon is olyan mintha nyaralnánk, esténként kint sütögetünk, jól elvagyunk. Meg Zoli is az összes szabiját októberre tartogatja a szülésre, nyáron max 1 hetet lesz itthon, amikor újrafesti szegény az összes nyillászárót :twisted:
Azért nehéz elhinni, hogy olyan nagyon kigömbölyödtél mindenütt, szerintem csak a pocid, kiváncsi vagyok rád. :?: :!:

Melba,
ahogy fent irtam részemről inkább vissza a 18 fokot esővel, én imádom. Ebben a melegben már reggel be van dagadva minden végtagom, nem tudok enni, émelygek a hőségtől.
Fú nagyon csini lett a pocakod, szépen megnőtt és jó, hogy most már te is tudsz rendesen enni, látszik, hogy már jobb a közérzetet testileg-lekileg.

Roxal,
Köszi a dicséretet, remélem te is ilyen "semmit" változol hamarosan :lol: :lol:
Mi is szerszámost építünk, de giga lassan haladunk vele. Mivel Dévai is tudja, hogy állandóan barkácsolok, mikor terhes lettem az első amit megtiltott, hogy fát vágjak és fűrészeljek, fessek :lol: Elég vicces volt. Fura is, hogy most minden hagyni kell Zolinak.

KépKép
inari

Szia Csajok!
Most csak röpke bejelentkezésre van időm, de egy kis segítség kéne:
Nem tud valaki ajánlani egy olyan éttermet, ahol családi találkozót lehetne rendezni, egyenlőre a létszám lehet akár 20 és 40 fő között is. Jó lenne valami kerthelységszerű a gyerekek miatt, valami lépcsőmentes és könnyen megközelíthető (inkább belvárosi) az öregek miatt, lesz, aki nem ebédel, csak kávézik vagy sütizik és még a megfizethetőség is ott a lista végén.
Na ezt old meg Dudu, ha tudod!
Esetleg valakinek valami ötlete?
Bocs az offtopikért!

Délután még jövök és köszi!
réka
Vendég

Kata, Roxal!!

Köszönöm a nagyon részletes beszámolót!!!
Utrot - legnagyobb meglepetésemre- 4 gyógyszertárból Cegléden 4 doboz erejéig (fele kúp-fele tabletta) sikerült beszerezni. Abban bízok, hogy félreteszik nekem, ha kifizetem, amíg hozom a receptet.
Döbbenet, hogy miket nem kell intézni, hogy az ember gyógyszerhez jusson...
Fél dobozzal kapok Judittól, úgyhogy az 5 dobozos Dévai parancsnok utasítást sikerült szinte maradéktalanul végrehajtanom!

Hangulatom most éppen jobb, de az a baj, hogy a munkán sem fenékig tejfel, mondhatnám nagyon starpásnak... most talán egy kicsit tudom leszarni...ollllyan jó lenne teljesen, de túl lelkiismertesnek gyártottak le a szüleim. Még szerencse, hogy a héten már csak holnap jövök...Aztán a tanfolyam miatt ha akarnám, sem tudnám felvenni a telefont...

Gigi!
Hátrahajló a méhem, de nagyon...:( Remélem azért túlélem. Paptibinek már megmondtam, hgoy ott kell hagynia csapot-paot, és jön velem. Azt is leszarom, ha emiatt elmarad a Tények. (Ugye pont a munkája dandárjában fog gondolom fogadni Dévai, mert ugyi este szokott)
lkt

Drágáim,
Most kerestem babaszoba tapétát és dekor izét, na azt a díszcsíkszerű papírt, és olyat találtam, úgy döntöttem hétvégén végre megvesszük és kifestjük a szobát:
www.tapetacenter.hu, hátha valakit érdekel.
FArkasok J

ui: volna egy 6hetes szuka pumi keverék kutyus elvihető ( fehér alapon fekete foltokkal, nagyon nyugodt blöki) akit érdekel jelentkezzen, sajna engem letiltott Krisztián, anyukámék pedig nem vállalják.
farkasok

Duddu,
Deák tér magasságában van, a Vista utazási irodás kis utcán kell bemenni, nem tudom a címét, igaz harmad osztály, de a kaja finom és sok, befértek elegen, nincs lépcső, az ára szuper, választék jó.
szólj ha kell akkor megtudom a nevét is.
farkasok J
farkasok

Sziasztok!

Itt vagyok én is, olvadozok a melegben. Bezzeg Virág, szuper volt neki, fürdött egy csendes Duna-ágban, olyan boldog volt, most próbálgatja a vizet. Most nem féltem hogy megfázik, dög meleg van, most viszont bűzlik mint egy halastó. :lol:

Judit, a vonalzó azért német, mert én úgy beszélek, vagy inkább beszéltem valaha. Az oldalon az angolt nem értettem, ezért váltottam át németre.
Virág köszöni, látszólag már semmi baja. Ma megint kapott szurit, szegényt úgy kéne odavinni, hogy van benne pisi, hogy meg tudják pungálni (úgy sajnálom!), de ma is hiába itattunk meg vele fél liter vizet odafelé, plusz vártunk egy órát, egyszerűen nem volt semmi a hólyagjában, elpárologtatta ebben a nagy melegben. Szerdán megint vinni kell, meglátjuk mi lesz.
Hát drágám, ha így válogatsz a szexben, akkor nem fogtok csinálni semmit. :( Sajna ha korlátok vannak, ahhoz kell alkalmazkodni. Persze ettől értelek, ha apát magamra rántani van (volt) kedvem, akkor én sem nagyon értem be mással, mint a mélységes szexikével. :oops: Most akkor mi lesz veletek?!
Szerintem nem jól értetted, amit Inariról írtam, a "pluszt" nem súlyban értettem rajta, hanem hogy plusz boldogság van az arcán. Szóval Inari ne izgulj, nem lettél husika!!! Bár az sem árt, Ati is a hájamat tök aranyosan csak "bébi-engergiatartaléknak" nevezi. :lol:

Inari, mi meg egy hete Depeche Mode koncertre vittük a bébinket! Te mondtad hogy koncertre készülsz a csemetéddel? Mi említettük, persze forgatta a szemét, de utánanéztem, a babák csak úgy a 17. hét után hallanak (mondjuk ez téged érint) így nyugodt szívvel kimentünk a koncertre. Kb. fél éve volt jegyünk, akkor még nem tudhattuk, mikor lesz baba a hasamban. Remélem a kicsinyem max. annyit érzett, hogy a mami jól érzi magát.
Hát, ha felteszem a képet majd meglátod, hogy én bizony gömbölyödöm mindenhol. Az igazság az, hogy ez még a stimus ill. beültetés utáni plusz kiló. "Hivatalosan" a terhesség alatt eddig egy kilót híztam, az meg tök rendben van.
Áhhá, szóval nagy utazók vagytok! Mi is!!! Na, akkor most beigazolódott a gyanúm, hogy északról van a nickneved, igaz? Inari, mint egy település és Inari mint egy tó Finnországban, igaz? Kis huncut.

Gigi, a kutyik szerintem is kiszimatolják a terhességet. Virág mikor javában használtam az utrót, rászokott a "punizásra", azaz igyekezett mindig ott szagolgatni mikor használtam a kúpot. Mikor elhagytam, a kutya is leszállt rólam. Meg is kérdeztem az állatdokit, korábban egyébként ők is lombikoztak, egyből azt kérdezte, használom-e az utrót. Ő is érezte a hormonokat, a változást.

Melba, Duddu! Ez a tanulás! Azért vagyok így lemaradva, mert tavaly pont az esküvőnkkel egyidőben kezdődött a tanévem, egy vizsgát tettem csak le, aztán meg kiderült hogy nem lehet spontán babánk, na ez úgy elvonta a figyelmem, aztán meg a lombikozás, hogy csak hébe-hóba tettem le egy vizsgát. Most már lassan végeznem kéne a második évvel, én meg 16 vizsgából csak hatot tettem le eddig. És talán tegnap mégegyet, ugye... :o

Melba, poci nagyon alakul! Miért mondod hogy még nem látszik? Dehogynem!!! A csípőringatást majd kipróbálom, köszönöm az ötletet!

Judit, Duddu! Kérdeztétek Atit. Ő számítógépes grafikus, itthon dolgozik magánvállalkozásban. Hát igen. Jó is hogy itthon van, de rossz is, mert iszonyú!!! rossz az időérzéke, egyszerűen elvész a kis kreatívkodásban és komolyan!!! nem veszi észre, ha az ígért egy óra helyett hármat is ott ül a gép előtt! Meg ugye hívják az ügyfelek, mindig oda lehet ugrani a géphez hogy "gyorsan megcsináljon vmit", aztán ha más is hívja, ott is ragad. :cry:
Duddu, védőnő ügyben nem nagyon tudok mit mondani, de én úgy tudom, négyszer kötelező felkeresni. Vagy csak ajánlott? Jaj, nem tudom. Remélem jön majd vki okosabb, aki ebben segít neked.
Egyébként nevettem rajtad! Eddig nem mozogtak - szerinted - eleget, most meg kéne egy kis nyugi, mi?! Na ugye megmondták a tapasztaltabbak, hogy könyörögni fogsz majd egy kis nyugalomért? Na nehogy azt hidd, hogy most tényleg csúfolódom, inkább aranyos!!! Nagyon örülök, hogy jól vannak a bébik!

Mi is holnap megyünk Dévaihoz, már alig várom hogy láthassuk újra a babánkat. Szívből remélem hogy jól van és gyönyörűen növekszik.
Apropó, Timi, holnap mikor mentek? Mert mi fél ötre, talán találkozhatunk?! Egyébként örülök ha tudtam segíteni, látod, volt itt tanács bőven, tőlem is, mástól is. Lesz ezután is. :wink:

UTROGESTAN INFO: drága férjemnek mondtam hogy milyen felháborító, hogy nem lehet kapni. Na ő imádja az ilyen "ügyeket", több se kellett neki, felhívta a forgalmazót, aki szerint július elejétől újra lehet majd kapni. Úgyhogy akinek nem két héten belül kell, az bízhat abban hogy újra lehet majd kapni.

Na puszilok mindenkit, nem igaz, már megint ennyit írtam. Tutira kivagytok tőlem, úgyhogy eldugulok!

Kép
szkatácska

Szió!

Melba, sajna nem lehetséges semmi más, csak az, hogy továbbra is apósékkal lakjunk, mint ahogy a bölcs Puskin mondá, minden az Anyegin múlik! :lol: Szóval se albérlet, se más nem jöhet szóba pénz híjján, már csak az a lehetőség lenne, hogy anyuékhoz költöznénk, de egyrészt messze laknak, így a férjem nem tudna könnyen bevánszorogni dolgozni, mert többnyire Bp-en teszi ezt, másrészt meghát cseberből vederbe kerülnénk! A másik baba mellett ez a leghőbb vágyam, hogy legyen már végre egy saját házunk, nagy zöld kerttel. Nem kellene nagy ház, csak akkora, hogy elférjünk benne gyerekestől, de a nagy zöld füvesített kertre nagyon vágyom :oops: !

A pocid igazán elbűvölő, érdemes lenne több fotót csinálni, és ez az összes pocis mamucira érvényes! Én nagyon bánom, hogy csak 1 képet csináltunk abból a korszakból! Habár én nagyon elbálnásodtam akkoriban, és sajnos azóta sem tértem vissza eredeti alakomhoz (42 kg), bár attól tartok, nem is fogok :cry: :!:

Mindekinek üzenem, hogy sok puszi! :wink:

Egyébként megkérdezem, kinek hogy telt a hétvége? Mi vasárnap voltunk egy nemrég nyílt sportközpontban, ahol rengeteget uszikáltunk! A Dagályra is kinéztünk, de olyan hosszú sor állt, hogy inkább eljöttünk. Ahol voltunk, ott van 1 fedett medence, mellette 2 jacuzzi, kint pedig van egy 50-es medence, aki csak úszik, és nem pancsol, meg van egy élménymedence! Szilárd fiam annyira élvezte a pancsolást, hogy sírvafakadt, amikor modtuk, hogy ideje hazamenni! Pedig féltünk, hogy viseli majd a programot, mert itthon megy az ordítás, amikor a haját víz éri, főleg a hajmosás egy tragédia!

Na csóka
Vendég

Kép
Lkt
Köszike, én jól vagyok :!: :)
De ebben a melegben még dolgozni sem igazán akarok. Szívesen maradnék itthon, legalább 3 évig :lol: De arra még várni kell :roll:
Bocsi, hogy bele szólok... Én adtam be hasba szúrit és nem fájt, ha csip egy kicsit abba hagyod, és utána folytadod. Nem nagy ördöngöség :!: :wink: Az izom szúrikat az ügyeleten intéztettem el, mert azt nem igazán mertem be vállalni :oops:
Inari
1,5-2 hónap múlva megyünk a vizsgálatokat kezdeni. Úgy néz ki hamarosan eljön az idelye, hogy én is parázhatok. :oops:
Kép
Én sem tartom hülyeségnek, szerintem mindennek van valami jelentősége. Általában az állatok elég sok mindent megéreznek :!:
Lehet, hogy neked ez az Égi jel :!: :wink:
Kép
Mi van veled, eltüntél :?: Remélem minden ... Kép

Mindenkinek el kell menni egy ilyen oktatás félére :?: :!:
Úgy értem, hogy nekem a 4. fog jönni és mindent tudunk már hiszen el mondták anno.....
:?: :?: :?:
kagyló

Eper! Még amikor írtad, én küldtem e-mailt a Líviának, de még nem írt vissza. Ha még pár nap nem fog, megint megpróbálom.

Ági! Húzzál bele, benned van minden bizodalmam. Azt hiszem Bosztinak megint nem sikerült, mert gondolom amúgy már jelentkezett volna. :cry:
vanda978

Kagyló! Fú, de csili-vili üziket írogatsz te aztán! :lol:
Köszi kérdésed jobban vagyok már, görcs is alig-alig van. A lelki tusákat inkább hagyjuk.

Jucus! Hát persze, hogy a galambok neked üzzenek drágám! Minden jel arra mutat, és még galambok is. Nem ám holmi verebek, vagy mondjuk papagájok, hanem galambok.
Sajnos még én sem jöttem rá a biztonságos szex kivitelezésére, valószínű azért, mert ugye nem próbálkozhatok. Pedig már nagyon szeretnék. nem tudom, hogy hormonális az oka, vagy csak szimplán a nem lehet az ok, de észrevettem, hogy már az utcán is az izmos férfitesteket sasolom. :lol:
Arra a kérdésemre persze senki nem válaszolt, hogy orgazmus sem lehet vagy csak aktus. Már bocsi, de muszáj volt kerek-perec kiirnom, mert amúgy nem írtok rá semmit.

Melba! Nagyon csini pocid van, rendesen látszik azért na. Aki ezt nem látja, az vak.

Timi! Nagyon izgalmas a veletek történő dologk most, felpörögtek rendesen az események. Érdekes lehet ez a tanfolyam is, majd leírog, hogy mi volt? Ja és szuri: de hasba eddig is adtál igaz?

A receptekre való igényem továbbra is fenntartanám, vagy kérjem inkább Gigitől? Vagy senkitől? :lol:
vanda978

És megint én...

Réka! Kérdezted, hogy van Domi. Jól van, már nem fosizik, nincs láza sem. Valamilyen vírust szedett össze.
vanda978

Réka,

ügyi vagy, hogy ekkora óriási és alapos táblázatot gyártottál, és még vezeted is!
Nekünk július 8-9. nem jó, a többi jónak tűnik. (Ma kaptunk egy meghívást Gyulára, s elfogadtuk, mert a 8-9.-e még nem volt fix, mint azt korábban fixnek terveztük a talira.)
Helyszín Szentendre vagy Pest lenne jó (bocsi Timi!!), mi annyira nehézkesek tudunk lenni :oops: . Meg Szili szombatonként zenél a lakodalmakban, meg bálokon, így Ceglédig eljutni meg visszajönni, nehezebbnek tűnik..

Úgy írnék nektek, kisgalambomnak Juditnak is, mindenféle szépet és kedveset és biztatót, de már megint fél 1 van éjjel, Babó meg reggel 5-kor kel. (S addig is 2-3 óránként vizet iszik, kiköpi a cumit, forog és kilóg a keze-lába a kiságyból, nem bírja visszahúzni, meg ilyenek..) Na, csak jöjjön össze az a tali, végre jól kibeszélhetjük magunkat.

Juditkám, mi az a baldahinos megszállott? Szilikém igen művelt ember, de kérdésemre még azt sem tudta, melyik szakirodalom felé forduljon :lol: .

Csajok: Napról napra egyre jobban és jobban vagyok. Embrióim megtapadnak, karácsonykor már 3-an ülünk a fa alatt!!
szani

Sziasztok!!

Hát vanda nem tudom, hogy érdemes e belém vetni a bizalmat, mert szerintem nem sikerűlt ez sem. Mert szinte minden nap fáj a hasam, mintha meg akarna jönni. Meg tök ugyanúgy érzem magam, mintha nem próbálkoznánk!!!
( aztán ki tudja) Az élet csak megajándékoz valami széppel szülinapomra, akkor más ajándék nem is kellen!!!
Ági28

Szia Ági!

Kívánom, hogy végre sikerüljön, amit szeretnél, és csodálatos szülinapod legyen! A pocifájás nem mérvadó, nekem mindig olyan volt, mintha meg akarna jönni, végig a 9 hónap alatt :wink: :!:
Vendég

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy így ismeretlenül, de hátha valakinek még segít.......

Van 52 db Utrogestan hüvelykapszulám, ha esetleg valakinek szüksége lenne rá, én nagyon szívesen odaadam.

Timinek látom, már sikerült szereznie, de hátha valakinek még jól jönne.

Sziasztok,
Borsó
borsó

Csajok!!

Nem tud valaki valami jó cukrászdát, ahol fincsi és szép formatortákat csinálnak?? Bp-n.
Mert én az újpesti Horv'th cukiban syoktam csin'ltatni, de sajnos syabira mennek, pont akkor, mikor nekem kellene a torta.
Ági28

Kata!

17.45 körül fogok az Intézetbe érni, ha esetleg még ott lesztek akkor. Fekete felsőben, hosszú szoknyában, fehér cipő-fehér nyaklánc szerelésben.
Nagyon jó lenne, ha megismerhetnélek!!!

Ebben a dög melegben semmihez sincs erőm. Majd alszok egyet a vonaton. Remélem.

Borsó!

Nagyon aranyos vagy!!!:):):) Ma este kiderítem, hogy Doktorom esetleg a kúpot preferálja -e. Ha igen, élni fogok a felajánlásoddal.
lkt

Timi, reméltem hogy még benézel indulás előtt! 16:30-ra megyünk, múltkor is vártunk egy órát, plusz egy felet bent is voltunk, úgyhogy szinte biztos hogy találkozhatunk! :lol:

Én könnyen felismerhető vagyok, alacsony, szőkés hajú és szép gömbölyű, mindenhol, hi-hi. Egy világos lenvászon naciban leszek, felül még nem tudom, de az oldalamon lesz egy kopasz férj! :lol:

Ja, bónuszképpen a kocsiban pedig kint lesz Virág, úgyhogy akár őt is megismerheted! Kár hogy Kekszi nem jöhet! :cry:

A dögmeleg okozta lustaság miatt ne aggódj, én is csak itt pihegek, pedig tanulnom kéne az újabb vizsgámra vasárnapra. 295 kérdés, brrr! Ja, a hétvégi vizsgám ötös lett. :oops:

Kép
szkatácska

Timi!

Szerintem élj a lehetősséggel, mert Dévai csak kúpot használ. Jobb a felszívódása, mint a tablettának. Csak a Kaálisoknál láttam, hogy van tabletta is.
roxal

Ági! Tudod nekem is az volt a véleményem, hogy ha fáj a poci, nincsen baba. De csak volt. Nekem is olyan volt múltkor, mintha már bármelyik pillanatban meg akarna jönni. Ha visszaemlékszel, már elkönyveltem sikertelennek, és mégsem. Mármint a körülményekhez képest. Úgyhogy ne add fel.
Holnap telik le az egy hát igaz? Még bármi lehet belőle, bízz benne.

Timi! Köszike a recepteket.
vanda978

Nem az egy hét tegnap volt.
Ági28

Sziasztok!

Na megjöttünka Dévaitól. Egy kissé sokat várakoztam, de megérte. :wink: Méhszáj ok és még kukucskáltunk is. Baba szépen fejlődik, pont akkora, amekkorának lennie kell. És Dévai szerint is kisfiú, meglestük a kukacát. :wink: Nagyon aktív volt, mindenáron el akarta rúgni a vizsgálófejet a pocimról. Elvégre az az ő területe. :lol: Most meg egy kicsit görcsölgetek, ez volt a legutóbbi 5 héttel ezelőtti uh után is. Úgyhogy azt hiszem, ki kellene hagynunk az utoljára általunk betervezett 4d-set a 30. hét környékén, mert a babánk nem nagyon szereti. :cry: Majd meglessük idekinn. :wink: Egyébként minden rendben, csak hát még mindig csak plusz másfél kilónál tartok. :cry: Dévisz azt mondta, azért nézzek el a belgyógyászhoz, mert ugyan a baba jól fejlődik, de mi van velem?

Ági, tudod már sokszor mondtuk, sokunknál menzis görcsök voltak az elején és mégis ott kapaszkodott a babóca. Ez nem jelent semmit! Nyugi, vigyázz magadra, bízzál és meglesz az eredménye! Csak hallgass Vandára! Nagyon drukkolok! Sajnos cukiban nem vagyok jó, csak Soroksáron tudok egyet.

Timi, drukkolok, hogy ne fájjon nagyon ma! Hamar túlleszel már rajta! Küldök sok pozitív energiát is!!! :wink: Strapás meló :cry: Ügyes vagy, hogy sikerült Utrot szerezned, Dévai igazán elégedett lehet! :wink:

Kata, gratula a vizsgádhoz! :wink: Nem semmi teljesítmény egy kismamitól! Én nem lennék rá képes. Várom beszámolódat, biztos nagyon nagy már a babátok. :wink:

Örülök, hogy Domi jobban van. :wink: Elég utálatos ez a mostani vírus. :cry:

Örülök Vanda, hogy fizikailag már ok vagy végre! :wink: Lelki tusák teljesen érthetőek. A bűvmondatot Te is leírhatnád minden nap!

Köszi a pocidicséretet mindenkinek, de egy hosszabb póló alatt tényleg nem nagyon látszódik. De az a fontos, hogy mi érezzük és tudjuk, hogy ott van és szépen is fejlődik. :wink:

Kagyló, hamar eljön az a 3 év... :wink: Szurkolok! :wink: Nem kell parázni, megcsináljátok és kész! :wink:

Athiz, jó lehetett az a sportközpont. :wink: Sok ilyet kívánok Nektek!
Hát egy saját zug tényleg kincset ér. Kívánom Nektek is mielőbb!

Inari, végtag-dagadás :cry: Zenei nevelés nálunk is megy, nem lehet elég korán kezdeni. :wink: Idén is már csak Annával tudnátok nyaralni :lol:

Egy kicsit jobb időt, pár fokkal kevesebbet kívánok mindenkinek!
Melba

KépKép
melba

melba tudom, hogy sokan mondtátok már. De inkább majd akkor mondom azt, hogy tényleg igazatok van, ha tényleg igazatok lesz!! :-) Na ezt bogozd ki!! :lol: :lol: :lol:

Köszi de lehet, hogy megoldódik a cukis problémánk, egyébként csak azért ragaszkodtam volna az újpestihez,és ez most különleges alkalom lesz,mert júli 7.-én leszünk 10 éve együtt apával!!! :-)

Na nem semmi a gyerkőc, lehet, hogy majd idekinn sem szereti majd a fényképezőgépet??
Ági28

Kedves Melba!

Ha nem ragaszkodtok a 30. heti UH-hoz, az én javaslatom inkább a 36-37. hétre irányul, akkor iszonyú jó képeket csinálnak a babukról! Szerintem egy gyerkőc sem szereti az UH-ot, amikor az anyu hasában van, mert idegesíti őket az a hülye morgó hangja! Az én kisfiam kifejezetten utálta, csak nekünk sajnos kellett, amikor kórházban voltam. Amúgy a szívhang hallgató géphez (azt hiszem Dopplernek hívják) is így állt hozzá! Amikor Szilit UH-gal nézték, mindig eltakarta a kis szemeit, biztos kellemetlen volt neki! Azért arra a 4D-sre elmennék, igaz, nemsokára úgyis élőben láthatod majd a csemetédet!
Gratulálok a kis kukacoshoz! :lol:

Magamról csak annyit, úgy néz ki, lehet, hogy ebben a hónapban nem is volt/lesz peteérésem. Vettem ezt az LH-csúcsot mérő mini kézikészüléket, amire rá kell brunyálni (bocsi), és megtudom, 24-36 órán belül lesz-e ovulációm. A múlt hónapban tök jól mutatta, de most 3 napig 2 csíkot láttam, ami a közeledtét jelentené, viszont nem sötétedett be, tehát ma is csináltam még egyet, hátha. De képzeljétek, már csak 1 csíkocska volt, a másik teljesen elhalványult! Tehát vagy volt már LH-csúcs, vagy inkább nem is lesz, mert a hőm szinte változatlan. :roll: Kérdem én, most mi a prücsök van :!: :?: Mindegy, csütörtökön, ha minden igaz, megyek a dokimhoz, és rákérdezek, van-e egyáltalán peteérésem, hátha Ő tudja az igazságot. Vagy az csak "odaát van"? :o
Vendég

Melba
Jól áll neked a pocakocska :!: :lol: Gondolom a meleget elég nehezen bírod... A férjem is fiú babáról szokott álmodozni. Én meg a kislányt szeretnék. De sajnos az eddigi tapasztalataink álltal, soha nem volt kettő embrionk, hogy talán mind a kettő legyen. Az a lényeg, hogy egészséges legyen, és végre nekem is olyan szép pocim legyen mint neked :!:
Kép
Bízzál a babádban, és ne kételkedjél benne. Hiszen mindenkinél van olyan érzés mintha meg akarna jönni, és mégis ott a pociban... Ha meg mégis jön valami, attól is lehet terhesség. Nyugi, pihenjél sokat. És várjuk a pozítiv tesztedet :!: :D
kagyló

na megjártuk Morgó Medvét. Ma nagyon morogva kezdte, de a végén már írtó aranyos lett.
Persze csak, hogy ne menjen semmi simán...
Felfekszem a méhszondázáshoz, és DI rámutat a jobb belső combomra, hogy mi az ott. Valóban 2 napja észrevettem én is ott egy bazi nagy csípést, de azóta nem néztem. Hát igen, nagyon ronda lett időközben, mélypiros középpel, és van vagy 4 100-as érme nagyságú. Hát menjek el még ma bőrgyógyászhoz, és azonnal hívjam holnap, mert lehet hogy a kezelés ellentétes a lombikkal... Kva jó!!! Eleve szép házifeladat volt este 8-kor bőrgyógyászt találni, de egyik barátunk anyukája pont az, az imént fogadott. Ronda begyulladt csipés. Állítása szerint (le is írta), semmiben nem befolyásolja a kezelése a lombikot, szedjek szteroidot. Áh mondom, szuper, azt úgyis szednem kell holnaptól. De ám nem ilyen egyszerű, mert a Dévai áéltal felírt szteroid régi generációs, sok mellékhatással, ahelyett adott egy másikat, amit 2 hétig kell szedni, meg kennem kell és főleg jegelni.

Ismerve DI merevségét, félek, hogy ez nem fog neki tetszeni... Izgulhatok holnap reggelig, hogy emiatt esetleg nem indulunk...

Első adag gyógyszerhegyet kiváltottuk (Gonal, Merional).

Előszedte a még az induláskor bediktál mellműtét témát is, ami ugye 11 éves koromban volt, amikor is a menstruációm megérkeztével elkezdett kifejlődni egy 3.bimbóudvarom a mellem alatt, és azt kiműtötték. Előadta nekem, hogy ez kromoszómahiba, meg neki fel kell tüntetnie valami lapon...
Kérdeztem is, hogy ez eddig miért nem volt probléma...

Szóval ilyen hangulatban zajlott a vizsgálatom. Még szerencse, hogy ott volt Paptibi, mert egyedül nehezebben viseltem volna...

Holnap reggel megmondja, hogy elfogadja -e a szteroid cserét, meg a bőrgyógyász állítását arról, hogy semmiben nem befolyásol...

De MEGISMERTEM KATÁT, ATIT és V I R Á G O T!!!! Virág igazi kislány, hasonlóan kiegyensúlyozott rossz kutya képpel, mint Kekszem.
Katának nagyon aranyos pocija van, és láttam a babáról is képet!!!

Jót bezsélgettünk, de azért velem nem volt egyszerű, mert be voltam sz@rva a rám váró vizsgálat miatt, meg izgultam, hogy Tiborom odaérjen.

Odaért, és jelentem a méhszonda teljesen az inszemináció érzésével volt egyenértékű. Szóval semmi. Egy nagyon kicsit kellemetlen.

Köszönöm, Kata, hogy próbáltál vigasztalani!!!!!!

Mára elég belőlem...

Sziasztok!!!
lkt

Sziasztok!
Csak gyorsan beköszönök.
Köszönöm mindenkinek aki aggódott Domiért.Már (túl)jól van de a kórházi pakkot még mindig nem mertem kicsomagolni.

Eszter!
A francba.Nagyon szorítok!!!!!!!

Melba!
Édes a pocakod. :wink:

Vanda!
A mindmegette honlapon ha regisztrálsz minden nap küldönek 90 napos diétához recepteket email-ben.(Azt hiszem :roll: )

Athiz!
Érdekelne az a peteérésnéző izé.Írnál róla?Hol lehet venni,mennyi stb?Nekem olyan van ami nyálból mutatja ki a peteérés.De lehet,hogy az is jól működik mert csak várom,várom piroskát de nem akar jönni. :roll: :wink:

Timikém!
Hajrá!!!!!!NAGYON SZORÍTOK!!!!!! :wink: DI pedig ne kötekedjen mert oda megyek.....!!! :lol:

Mindenkinek szép álmokat!Már aki tud aludni ilyen dög melegben.. :twisted: Cupppppp!Dia

Kép
Kép
lldicsi

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Ma reggel megjött.!!
Ági28

Sziasztok!

Timi, gondolom a morgós medvének van elég dolga, meg biztos melege van a tökincéinek, azért is morgott. :twisted:
Remélem, hogy minden rendben lesz veletek!

Ági, őszintén sajnálom :cry: :!: Gonosz sors! Bízzunk a következőkben!

Ildicsi!

Nos, remélem, már nem is lesz rá szükséged, de azért leírom, miről fecsegtem tegnap. Szóval kis kemény papírcsíkokról van szó, olyasmi, mint a lacmus papír kémiaóráról, csak modernebb és vékonyabb. Meg van határozva, hányadik napon kell használni, 5 db van egy dobozban, így 5 napig tudsz tesztelni 1 hónapban. Elvileg bele kell mártani a pisibe pár másodpercig, és várni az eredményt, ami kimutatja, lesz-e LH-csúcsod 24-36 órán belül. Ez az ovuláció előtt következik be, és ekkor kell szexizni is, nem amikor beköv. az ovu :!: Legalábbis, ha babára vágysz. Azt is írják, hogy nem mindig van ám ovu+LH-csúcs, sajna! Én Babymark-ot használok, ára 2800 Ft. De a gyógyszertárakban is lehet LH-csúcsot mérő tesztet kapni, nekem azt mondták Gabriel a neve, de 4000 Ft körül kóstál!
Amúgy nekem is van minimikroszkópom, de nem igazán pontos állítólag. Meg az csak az ovut mutatja, pedig előtte vagy utána eshetsz elvileg teherbe!

Elnézést attól, akit ez nem érdekelt!

Puszi és kitartás mindenkinek!
Vendég

Ági!

A francba, pedig nagyon bíztam bennetek. :roll:
roxal

Ági :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Nagyon sajnálom.
A Vécsey cukrászda nagyon jó Újpesten, a Vécsey utcában van, ami a vasutállomásnál van.

Timikém,

A francba, na ez most nektek is elég bonyolultan indul. Azért remélem a végkifejlet hasonló lesz, mint Katáéknál. :lol: :wink:

Kata,

Ird már meg nektek mit mondott tegnap DI. Már nagyon kiványcsi vagyok a kismanódra, meg jó lenne, ha Ati segítségével az UH képet is felvarázsolnátok ide. Jövőhéten neked is AFP, meg mehetsz a 2. vérvételre az Istenhegyire. Hát ez az eleje azért ellég sűrű.
Ja, az Inari dololg talált, süllyed. Valóban a tóról van a nickem, ez az egyik kedvenc helyem Finnországban :wink: A rengeteg erdő közepén egy pici falu, néhány ház, egy szuper lapp múzeum. A tó 90 m mély átlag és ivóviz tisztaságú. Júliusban is csak 12-14 fokos, de egy jó szauna után fantasztikus itt uszni, pláne mondjuk éjfélkor, amikor még süt a nap. :wink: :wink:

Melba,

Gratula a kis kukacoshoz, akkor most már tényleg nyugodt szivvel csak a fiú nevekre kell koncentrálnitok, és vehetek neki pasis ruhákat. :lol:
Ja, hülye vagyok. Persze, hogy idén is együtt nyaralnánk :lol: De ha már kint lesz ő is csak jobban fogja élvezni :wink:

Dia,
örülök, hogy Domi jobban van. Egy ismerősömék 1 éves kislányán is ezek mennek most végig. Egyik hányás-hasmenésből a másikba. De remélem most már akkor mehet dolgozni a nagyfiú :lol:

Athiz,
Ha ilyen komolyan szeretnél babát, akkor érdemes lenne megfontolni, hogy elmenj Dévaihoz. Mivel nektek már van spontán babátok, a férjed szerintem nem is nagyon kellene hozzá, csak neked segítene a peteérésben, meg clostyval érlelhet több petét is és akkor nagyobb az esély. Az irányított hónapoknál csak neked kell gyógyszert szedni, UH-val követi a tüszők érését és a meghatározott napokon házasélet :wink:

KépKép
inari

Szia Csajócák!
Itt vagyok ám, csak a meleg is teljesen kicsinál és mivel most van itt sógornőm, kicsit a program is sok...

Jucikám!
Ha ezek a galambócák nem azért húzták el a csíkot, hogy szabadon hagyják Nektek a fészket, akkor megeszem a kalapom!
Naná, hogy idén terhes leszel! :!: :!:
A név kérdés nekem iszonyatosan fontos. 27 évig éltem az Erzsébet névvel úgy, hogy utáltam, mint a szart és anyukámat is így hívják.
Szóval számomra óriási dolog volt, hogy sikerült összeszednem a bátorságomat és felvennem a második nevemet, de mostmár kezdi a környezetem is megszokni.
Mindezek miatt viszont nagyon igyekszem stöpszlikéimnek jó nevet találni, de úgyis sikerülni fog!
Örülök, hogy épülgetsz felfelé és tudsz miben hinni!
Köszi az étterem-ötletet, úgy tűnik, hogy nem hagy magamra kedves családom és találtunk egy helyet végre.

Melba!
Igen, már Apa is érzi Őket. Főleg este, mikor nyugi van. Nagyon fontos nekem, hogy Ő is részese legyen, úgyhogy örülök ezerrel! :)
Szerintem tök szépen növöget a pocid is és ezek szerint a babád is. Mész belgyógyászhoz azért?

Roxal!
Milyen lett a szerszámos házikó?
Mi is akarunk, meg is van a helye. Ti ilyen készen vásárolható összeszerelhetőt vettetek? Fából, ugyi?

Inari!
Tegnap voltunk Sting-koncerten. Háááát, elég rosszul bírták. Az előzenekarnál (Sting fiacskája) elég brutál volt a hangerő és a stílus is, akkorákat rúgtak, hogy ugrottam egyet ültömben. Aztán Sting bácsi Desert Rose-át már jobban kedvelték, de a pocim nagyon kemény volt végig. Úgyhogy volt lelkifurdi rendesen... :(

Kata!
Én is 3 kg plusszal indítottam az inszemnél és hiszem, hogy a tartalékok segítenek. Sok barátném akkor esett teherbe, mikor felszedett egy kicsit.
Hú, 5-ös! Gratulálok! Akkor megy ez még pilledezve is, nagyon ügyi vagy! Csak így tovább!
Ati nagyon jófej, hogy telefonált Utro ügyben!
Igen, pont erre gondoltam az otthoni munkával kapcsolatban. Ugyanannyi előnye, mint hátránya, ugye?

Athiz!
Húú, ez az uszis program tök jó lehetett!! :)
Az LH-teszt azért nem 100%-os megbízhatóságú. Dévai szerint is kb. 6 óránként kellene megcsinálni, mert lehet, hogy azalatt el is múlik az LH-csúcs.
Szóval szerintem, ha halványka volt, akkor biztos, hogy volt/van peteérésed, csak nem tudod pontosan mikor volt az LH-csúcs. Szeretgessétek egymást Apával és kész!!

Vanda!
Én azért nem írtam a kérdésedre, mert nem t'om a választ.
Egyébként szerintem simán lehetsz egyszerűen kiéhezve is, a "nem lehet" pedig csak fokozza a dolgot!! :) :)

Borsó!
Méghogy ismeretlenül! :lol: :lol:
Kedves, hogy felajánlottad az Utro-dat!
Megkaptam és szomorúan olvastam mail-ed. Válaszolok is hamarosan, de egyenlőre érzelmi viharaim között örülök, ha tudok kicsit gépezni.

Lányok!
Borsó egy nagyon kedves lány, a másik topikból ismerjük egymást!
És persze Ő is nagyon-nagyon szeretne egy kisbabót a pocakjába! Üdv. itt is!! :)

Ági!
Biztos az a mensi? Nem csak egy kis maszat? És ilyen korán? Ne mááááá'!! :( :(
Sajna, cuki ügyben nem vagyok jó, de akkor sikerült megoldani?

Timikám!
Csuriban vagyok értetek és várlak a hírekkel, hogy mit mondott DI a szteroid-cserére. És tényleg: alakuljon minden úgy, ahogy Katáéknak a nehezebb indulás után!
A szondát viszont könnyen átvészelted szerencsére! :)

Dia!
Örülök, hogy Domi jobban van, akkor már nincs akadály a forgatás előtt, igaz?
Az LH-tesztet Athiz már leírta. Gondolkodtok már következő babón is? Vagy csak a kíváncsiság... :)

Lányok!
Most ennyi voltam, mert míg ezt a "cseppnyi" szöveget begépeltem, annyi érzelmi hatás ért (anyu, munkahely..stb), hogy elég nehezen viselem.
Tudom, hogy boldognak és kiegyensúlyozottnak kellene lennem és jogosan szidhatnátok le, hogy ha a helyemben lennétek, mennire boldogok lennétek, de egy hajszál keresztben az utamon elég ahhoz, hogy eltörjön a mécses. És nem akarok más problémájával foglalkozni, csak a babáimmal és a férjecskémmel törődni, s ezt nem mindig hagyják nekem. Nna most jól kiadtam magamból. Köszi, hogy leírhattam..
Egyébként ez nem általános állapot, csak most kicsit összejöttek a dolgok. Bocs a nyafogásért! :(

Puszi mindenkinek:
réka
Vendég

Kép
Vendég

Réka!
Bizony, fából van, előre készített OBI-ban vásárolt házacskánk van. Még messze nincs kész. 3 embernek 3 napos munkája, ha mindent rendesen akartok csinálni. De még mindig jobb, mint a cég, akit ajánlottak, ők 40ezerért rakták volna össze. Mondjuk a miénk nem kicsi, 380x250. Nálunk már csak a padló összerakás van hátra, meg a lazúr.
Amúgy meg ne aggódj, mindenkinek vannak rossz napjai. S nyugodtan sírd ki itt a bánatod, senki nem haragszik meg érte :D
roxal

Kedves Réka!

Ebben az állapotban, melyben vagy, igen érzékeny az ember. Persze lehet, hogy amúgy is az vagy, úgyhogy ne vacakolj, nyafogd ki magad! Én is ezt teszem, pedig tutira mindenki agyára megyek!
Ez a 6 órás LH tesztelés kissé költséges lenne, meghát ki a fenének lenne ideje erre? Nekem nem igazán! Úgyis elfelejteném, már lassan a fejemet is otthagyom valahol! Igazi csirkeállapot :lol: .

Apával szeretgetjük mi egymást, ahogy lehet, csak sajna úgy fest a dolog, hogy eddig csak én voltam depis a csipet-csapatban, most már párocskám is rákezdett. Egy hete, szinte hozzá sem lehet szólni. Már korábban írtam, mennyire fáradt, és most még ez az őrült kedvetlenség jött hozzá! Próbáltam vele beszélni, de egyszerűen szinte elutasítja a közeledéseimet! Éjszaka nagyon kiborultam, nem aludtam szinte semmit, csak sírtam. Valszeg nyaralni sem megyünk ismét, már 3 éve sehol nem voltunk. A gond igazából anyagi jellegű, ami nyomaszt bennünket, és nem tudom, van-e kiút. Bár azért még reménykedem. De most nagyon rosszul fest a helyzetünk. Nem tudom, mit tegyek! Tehetetlennek érzem magam, és ez a legrosszabb!

Inari, nagyon köszi, már én is gondoltam, hogy felkeresem a nagy D-t, akiről itt annyi jót írtatok, de a fentiek tekintetében egyenlőre lehet, hogy kihagynám. Még csak az kéne, hogy ez is nyomassza a páromat, hogy ilyen helyre kell járkálni, gyógyszerre költeni, stb. Azért még talonba raktam, és ha eljön az idő, talán elmegyünk hozzá. Ha jól tudom, a XI. kerben van, igaz? Nála kell fizetni? Gondolom magánintézetként nem lehet olcsó, igaz?

Bocsi, hogy megint panaszkodtam egy csöppet, igazán próbálkozom, hogy jókedvűnek tűnjek! Ha gondoljátok, szidjatok össze, bár azt hiszem, ez hiányzik a legkevésbé. Csak nektek tudok igazából írni, és panaszkodni! Sajnálom :oops: !

Mindent köszi és puszi
Vendég

Kép Kép
Kép

Helló, gondoltam felteszek néhány fotót Szili babámról, habár nem a legfrissebbek, de szerintem cuki rajtuk!
Vendég

Stella!
Küldenék mail-t a hétvégével kapcsolatban, de nem látom a profilodban a mail-címet. Gondolom, nyilvánossá kellene tenni!
Nekem is kellett valamiket állítgatni, mikor bevezették az új rendszert...

Athiz, Roxal!
Köszi a kedves szavakat! Már jobb egy kicsit.
Egy frissen sütött kenyér fincsi tükörtojással csodákat tud tenni. :)

Athiz!
Nagyon cuki a kisfiad! Nekem a maszatos pofis a kedvencem!

réka
Vendég

Réka,

ne keseredj el. Remélem anyukáddal nem egészségügyi gond van. Ha csak lelki, az sem könnyű. Én nem tudom, de néha anyukám is olyan érzéketlen tud lenni. Bár nem hinném, hogy ezzel megvigasztaltalak, de azért egy fincsi buksisimit küldök neked is, meg pocisimit a babóknak.
A névválasztás tényleg nehéz dolog. Pont te jutottál a múltkor az eszembe, hogy nem szeretted az Erzsébetet. Sokáig én se szerettem az Erikát, (ráadásul nekem is u.az anyum neve is) aztán az "Erika viking" :lol: c. Monthy Pithon film miatt megkedveltem. Hogy Annának ne nehezítsük a dolgát, mi is úgy döntöttünk, hogy legyen 2. keresztneve is, legalább így választhat majd.
Hú, kicsit megrémítettél a Sting koncert hatásaival :twisted: Azért remélem Anna bírni fogja, itthon is edzem szegénykémet.

Athiz,

Hát lehet, hogy tényleg jobb, ha kivárod mig rendeződnek a dolgaitok. Szegény párodra is ráférne egy kis pihenés, de hát ezek a fránya anyagiak biztos folyton nyomasztják. A pasikkal nagyon kell vigyázzni, mert ők befelé stresszelnek, ami aztán nem tesz jót az egészségüknek. Lehet, hogy a stressz miatt nem sikerült eddig a 2. baba is. Te nem akarsz/tudsz visszamenni dolgozni, mint Dia? Ugy talán könnyebben helyre jönnétek, és ha meg megnyugszotok jön az a kislány könnyedén és akkor megint otthon babázhatsz. :D
Sajnos Dévai, mint maszek valóban nem olcsó mulatság, de hát nekünk nagyon megérte :lol:
Szili nagyon édes. Esetleg te is beküldhetnéd a fotóját valami ügynökségnek, aztán majd a kislegény is besegit a háztartási kiadásokba, mint Diáéknál :lol:

Roxal,
Nagyon ügyesek vagytok a fáskamrával. Azért a lazúrral óvatosan, sajnos a lakk, vagy higgító bázisúak kissé egészségkárosítóak, ami így a lombik előtt nem tenne jót sem neked sem Ati állományának. Próbáljatok meg vagy vizesbázisút, vagy ökot venni (azt hiszem a Tikkurillának vannak ilyen festékei, de talán a Bondexnek is).

KépKép
inari

Sziasztok!

Ma először kidőltem a melegtől, egyszerűen ráborulok a könyvre, nincs erőm tanulni, főleg nem rohamléptekben, még három nap alatt. Lehet hogy kénytelen leszek lemondani a vasárnapi vizsgámat. Pedig haladnom kéne.

Ági, a fenébe!!! Nagyon sajnálom. Hogy érzed magad? Mentek tovább egyből? Sok biztató energiát küldök neked. :wink:

Melba, igazán jöhettél volna délután Dévaihoz, lehetett volna topiktali miniben! Örülök hogy rendben vagytok! Vajon miért nem hízol? Bár ez nekem biztos nem tűnne bajnak. Ilyen alkat vagy és kész. Az nem lehet?

Athiz, nagyon bájos a kisfiad!!! Szép a pofija nagyon! Igaza van a lányoknak, talán rád is rádférne Dévaitól egy kis "karbantartás", de előtte otthon próbáljatok meg egymásra hangolódni, segíteni egymásnak a férjeddel hogy teljes boldogságban várhassátok majd a babát. Sajnálom hogy sírtál. :cry:

Dia, örülök hogy a kis sztárcsemete jobban van!!! :lol:

Réka, ide mindig lehet jönni panaszkodni, ugye tudod? Azért remélem mielőbb múló lesz a bánatod! :D

Vanda, Hajnesz, Judit! A ti lelketek is ugye gyógyulóban? Jöhetnétek kicsit gyakrabban! Puszi nektek!

Wish, mikor jössz haza? Vagy végtelenített a nászutad? :lol:

Timi! Én is, mi is nagyon örülünk hogy megismertünk!!! Láttam én is, hogy biztos ideges vagy, próbáltalak is Virággal szórakoztatni, nem is voltál nehéz eset! :lol: Örülök hogy a szondázást könnyedén megúsztad, látod, nem volt érdemes előre félni! Annak már kevésbé örülök, hogy mi ez az izé a combodon!!! Most mi lett végül? Írd már meg, hogy mit mondott Dévai, mindenki tűkön ül és szorít!!!
Oh, szóval Fantomas Paptibi odaért? Éppen al akartam híreszetelni, hogy igaz a hír, miszerint Fantomas, mert hogy nekem sem volt szerencsém találkozni vele... de neked elhiszem, hogy biztos befutott végül! :lol:

Inari, és persze többiek!
Tegnap mi is megjártuk Dévait, ahogy Timi írta, morgós medve formáját hozta. Legutóbb sokkal kedvesebb volt. :cry:
A kis babánk jól van, szépen növöget, CRL-t már nem mért, a BPD (két halánték közti távolság) 30 mm volt. Kis kobak. :lol: Kicsit nehezen mutatta magát a bébi, ezért Dévai szép lassan sorolta hogy "az egyik lába... a másik lába... egyik keze... másik keze. Kicsit megizzadtam, mire mind meglett! De meglett. :lol:
Mindent rendben talált, de engem nagyon frusztrál, ahogy mindenhez hozzáteszi hogy "ebben a szakmában semmi sem biztos". AFP-re két hét múlva kell mennem, a baba a tegnapi uh alapján 14+4 hetes, nem adott konkrét dátumot hogy mikor menjek, csak hogy a betöltött 16. héten.
Inari, a Jánosba mikor mentél vérvételre? Csak úgy besétáltál egyik reggel, vagy hogy működik ez? Te is csak beutaló nélkül mentél, hogy a Dévai betege vagy?
Nekem nem kell mennem újra az Istenhegyire. Vmilyen kombinált tesztet végeztek, ami már nem indokolja a 16. heti újbóli vérvételt. Azt mondták, AFP-re meg elmehetek TB alapon, azért ne menjek hozzájuk.
Amivel Dévai nagyon kiborított, az megint a magzatvízvétel. Már megint megingatott a döntésemben/döntésünkben, hogy nem vagyok-e felelőtlen, ha nem megyek el a vizsgálatra. Totál kikészít ezzel, mert szivem-lelkem tiltakozik ellene. Nem is hiszem hogy a babának baja lehet és attól hogy kockázatbecslés, én még hiszek a géndiagnosztikai eredményben is, meg is nyugodtam a múltkor mikor megcsináltattuk. De most megint előhozta és ő annyira forszírozza, hogy felkelti bennem azt az érzést, hogy ez tényleg szükséges és hibát követek el ha nem megyek el.
Most adott beutalót genetikai tanácsadásra, Inari, Melba, ugye ti voltatok ezen? És utána mi van? Ha nem megyek magzatvízvizsgálatra, attól a 18. heti gentikai uh független, igaz?
Most megint dilemmázunk hogy mi legyen, persze hogy a legjobbat akarjuk, de nagyon félünk a vizsgálattól. Beszéltem már több ICSI-sel, volt aki elment, volt aki nem, totál megoszlanak a vélemények. Ugye már tőletek is kérdeztem itt korábban.
Hát ennyi. Felteszem a múltkori és a mostani fotót is.

Kép
Picurka 12+1 naposan

Kép
Picurka 14+4 naposan, amint éppen lelkesen szopizza az ujját

Puszi mindenkinek és kérlek, aki tud, adjon okos tanácsokat magzatvízvétel ügyben!

Kép
szkatácska

Hali! Hát már megint csak én :oops: !

Köszönöm Inari és Kata, amiket írtatok! Ami a Dévai költségeket illeti, nem tudom, mennyi lehet, de az én nődokim, akihez magánrendelésre járok (még kérdés, el tudok-e menni hozzá holnap), 6e Ft-ot kér egy sima vizsgálatért. Ennél is drágább lenne a D? Remélem, itthon hamar rendeződnek a dolgaink, mert borzasztóan irigyellek benneteket!
Kata ez a baba olyan cuki! Ujjszopi :lol: ! Annyira tuti, hogy már ilyenkor látod, mit össze rosszalkodik benn az az icipici lény, aki benned cseperedik, és benned él, mert te is élsz! Ha örülsz, Ő is örül, ha sírsz, veled sír...
A magzatvízvizsgálattól én is nagyon tartanék, és most úgy gondolom, ha semmi komoly indok nincs, nem sodornám veszélybe a várva várt babát, még akkor sem, ha "csupán" 1% esély van, hogy rosszul sül el a vizsgálat, hiszen csak egy tűt szúrnak a baba mellé :roll: :!: Úgy vélem, ha minden más vizsgálat jól sikerült, az UH-on sem látszik semmi rendellenesség, hagyd ki ezt a középkori módszert! Persze a döntés a tiétek :roll: . Az pedig természetes, hogy aggódsz, én is féltettem annó a pocit+a lakóját, még az AFP-m is rossz lett, de ez csak utólag derült ám ki :shock: ! Jó mi? Mégis gyönyörű, édes és egészséges kisfiam lett :wink: . Hála a jó Istennek :!:

Az ügynökség jó ötlet, csak jó lenne valami megbízhatót találni, mert csak úgy nem merem mindenhova a fotót elküldeni a baby-mről.
Vendég

Dia! Nem egy terhestesztet kellene venned inkább? :twisted: :roll: :)

loihi

Sziasztok!
Loihi!
Van benne valami. :lol: :oops: Csak tudod annyira nem foglalkozom vele mert szinte hihetetlen,hogy inkább még várok. :roll:

Athiz!
Köszi az infót.Neked PG/53 szerkezeted van?Az enyé olyan.Lényegesen olcsóbb mint a papír és ez több évig használatos. :lol: Nem tudom mennyire pontos állítólag volt már akinek bejött....
Elküldöm email-ben az ügynökeink címét(már kettő is van :lol: )és küld el ennek a gyönyörű Szili babának az adatait és képet!ok? :wink:

Kata!
Köszi. :) Nagyon édes a picurkád a második képen rendesen kivehetők a végtagok és a feje.Gratula! :wink:

Inari!
Köszike.Igen,mehetne forgatni a nagyfiú csak felkérésre várunk. :wink: Bár ma szólt az egyik ügynökünk,hogy vasárnap szépségversenyre várják Domit,de mondtam,hogy az még nem Neki való. :roll: Szörnyű ez a fosi-hányás pláne ilyen melegben amikor az ember még alapjáraton is folyadékot veszít egész nap. :evil:

Réka!
Neked is köszi. :) Nem tervezzük a köv.babót,igaz nem is teszünk ellene semmit. :roll: Tudod,annyira nem bízom abban,hogy magától összejöhet.Pedig van rá példa és mégis......Athiztól csak kiváncsiságból érdeklődtem mert nem hallottam még arról a papírról.

Ági!
Nagyon sajnálom!!!!!!! :cry: :cry:

Mindenkinek cupppppp!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Itt vagyok, megvagyok!!!

Reggel 7.59-kor hívtam Apánkat, aki azonnal tudta a nevem elmondása után, hogy miért hívom. A bőrgyógyász által felírt szteroid helyett az övét kell szednem, a felírt krémet -szintén szteroid- pedig használhatom, de csak addig, amíg nem kezd el javulni. Jelzem a tegnap esti jegyeléstől máris kevésbé élénk a pirossága.

A tanfolyam nagyon jó, bárki gondolkodik örökbefogadáson, csak ide érdemes menni a tanfolyamra. Mellesleg ide azért is mehetsz, mert egyszerűen csak érddekel a téma, vagy még nem döntöttél 100%, hogy akarod -e vagy sem. WISH!!!!!!! Ez elsősorban Nektek szólt!
Megnéztük a Gólyameséket, hát jól megsirattam ismét, és Paptibinek is tetszett. Persze azonnal elkezdte kritizálni, hogy milyen igénytelenek a képek, borzasztó a vágás stb. De leállítottam, hogy ezt csak ő látja.

Ui: A tanfolyamon van 2 Dévaitól ismert pár.
Ui2: Nagy pocakkal volt tegnap Dévainál az egyik nő, akivel már több hónapon keresztül ültem sorba Doktorunknál. Ez nagyon jól esett, valahogy közelebb hozta a célt...
Wish!
Apropó!!! MAURITIUSI KÉPEKET AKAROK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ági!
Tényleg csak előre van!!!!!!! Most állj meg egy kicsit, legyél szomorú, de aztán ismét csak előre nézni!!!! Ügyes vagy, s ígyfogod csinálni!!

Diám!
Azért én leugranék a gyógyszertárba....

Kata!
Azt elhiszem, hogy nem tudsz tanulni, ebben a melegben szinte ébren lenni is erőbe telik.

Roxal!
na például a faházas kertről is rakhatnál fel képet...!!

Athiz!

Dévainál az első alkalom 10 ezer, utána 7 ezer/ vizit.
lkt

Sziasztok,

Látom többen hiányoljátok Wish familyt.
Csak vasárnap jönnek haza.

Addig is üdv néktek angliából, ahol mindenki be van buzulva a csapatáért.mindenhol zászlók, emberek, király!

Farkaskoma

Ja és ha nem a hazai cspat - angol - játszik, magasról leszarják, hogy vb van. Ennek ellenére is Come on england!!!!
farkasok

Sziasztok!
Előre is bocsi,ha kicsit szétszórt leszek,de sikerült lebetegednem és piszok szarul vagyok!

Kata!
Mi megcsináltattuk az amniot az ikrekkel anno,épp azért mert D.annyira mondta!De nekünk azzal magyarázta az "erőszakoskodását",hogy amellett hogy ICSI,mivel ikrek az a vérvételes vizsgálat nem mérvadó,csakúgy mint az AFP(mellesleg az AFP még így is hogy ikrek a normál tartományon belül volt).
De a ti babátok egyedül van!És múltkor nem azt mondta,hogy végülis látná ha vmi gáz lenne?!
Így utólag csodálkozom magamon,hogy be mertem vállalni,de akkor már szinte kába voltam az idegtől!Nekünk ő is,meg a g.tanácsadáson is azt mondták,hogy akkor lehetne baj ha a placentába szúrnának,de mivel uh.-val nézik alatta ez nem lehetséges.Bár aztóta már hallottam fertőzésről is amit bevihetnek,és bajt okozhat.Arról nem beszélve,hogy 4hét az eredmény amit akrva akaratlanul végig idegeskedsz!
A g.tanácsadástól ne várj sokat nem könnyítik meg a döntést.Géphangon elmondják hogy X%esélyed van a betegségre és Y% a vetélésre,azt dönts!
Szerintem hallgass a belső hangra,én is úgy éreztem hogy nem kell megcsináltatnom,csak azt hittem akkor,hogy aki D.-hoz jár az mindenki megcsináltatja!Hú,érted mit akartam mondani? :roll:
Ja,és az jutott eszembe,hogy amikor mentünk az eredményért,csináltak g.uh.-t,és kérdeztem a dokit,hogy mire számíthatok mert már nagyon ideges vagyok(4óra várakozás után),és mosolyogva mondta,hogy semmi aggodalomra való okot nem lát,csak annyit,hogy a B baba(Johanna)nemét ő se tudja megmondani,mert nagyon titkolja,úgyhogy csak ezért érdemes paráznom ha gondolom!Akkor mégis csak ér vmit ez a genetikai uh. :wink: !
Szetintem gyönyörű a kislegényetek! :D

Ági!
Nagyon sajnálom :cry: :cry: :cry: !Fel a fejjel,és pinenj egy nagyot!

Athíz!
Nagyon szép a kisfiad,drukkolok a hugiért!

Timi!
Remélem hamar elmúlik a csípésed,és D.lelke is megnyugszik,és nem kötekszik veletek tovább!Sok erőt a lombikhoz!

Na jó hosszú lettem,de most tényleg megyek aludni,mert nagyon szarul vagyok!

Azt még elmondanám,ha nem baj hogy holnap 9óra 27 és 28 perckor lesz 1 éve,hogy megszületett Gergő és Johanna!Olyan sírhatnékom van :D !

És tiszta szívből kívánom mindenkinek,aki még várakozik,hogy mielőbb ezért pityeregjen mert gyermeke(i) szülinapját ünnepli!

Sziasztok:Viki
Vendég

Sziasztok!

Hát csak most sikerült géphez jutnom, húgicámékkal és anyummal töltöttem a napot. :wink:

Ági, a francba! Ez nem lehet igaz!!! :cry: Mikor mész Dévaihoz? Fel a fejjel, Titeket is vár egy-két babó az út végén!

Timi, örülök, hogy folytathatjátok, nagyon szurkoltam. :wink: Bekukkantottam késő este tegnap, láttam hogy elkelnek azok a drukkok. De nekem is a Kata jutott rögtön eszembe... :wink: Rossz kezdés után csak valami nagyon klasz jöhet! :wink: Drukkok mennek továbbra is nagyon! :wink: Mi csíphetett meg, az nem derült ki?
Örülök, hogy tetszik a tanfolyás, tuti jót tesz a lelketeknek. :wink: Pár hónap múlva Neked is nagy lesz a pocakod. :wink:
És jó, hogy ilyen simán túlestél a méhszondán. :wink:

Kata, nagyon örülök, hogy rendben vagytok! :wink: Kisember nagyon édes ezzel az ujjszopival! Persze anélkül is. :lol:
A genetikától ne várj sokat. Ha jó lesz az AFP-d, még genetikai uh-ot sem fognak csinálni, ha valamiért eltér az eredményetek, akkor meg lesz kb. egy másfél perces uh. :cry: De Nektek úgyis tök jó eredményetek lesz! Így viszont még uh sem lesz.
Szerintem az amnió-döntésnél azt kell megfontolnotok, hogy mit tennétek, ha kiderülne, hogy valami gáz van. Mi arra jutottunk, hogy ha az uh-ok alapján (ide tartozik a szívuh is) nincs a babának az élettel összeegyeztethetetlen baja vagy komoly betegsége, akkor csak azért, mert esetleg Down-os, nem tudnánk elvetetni 22-23 hetesen, amikor már a mozgását is érezzük. Mert mire odajutsz, annyi idős leszel. Ezzel nem mindenki ért egyet, de én nem lennék képes ilyesmire, főleg, hogy ennyit harcoltunk érte. És egyébként is, hogy mondanám meg neki? Mindig beszélgetek vele és akkor??? Egy Down-os babában sokszor több szeretet van, mint bárki másban a világon. Persze nem kívánom a csemetémnek, hogy így nőjjön fel, de ha nekünk ez jutna, mi akkor is nagyon szeretnénk őt. De miért jutna ez nekünk? Ált. a kromoszóma-rendellenességek (kevés kivétellel) valamilyen egyéb szervi betegséggel is együtt járnak. Azt kimutatja az uh! A szívuh meg mindenképpen!
Mi megmondtuk a végén a Dévainak, hogy nem tudnánk elvetetni és punktum, így nincs értelme az amniónak. Ezt leíratta velünk és aláírtuk, innentől nem téma a téma. Egyszer nem hallottuk vissza tőle, sőt azóta csak bíztatást kaptunk. :wink: Csak azt sajnálom, hogy ennyit stresszeltem miatta és nem döntöttünk előre. Csak nekünk nem hozta fel a 17. hétig a témát, vagy lehet hogy még később, így azt gondoltam, hogy nem látja szükségesnek az amniót. Egy biztos. Ne görcsöljetek rajta! Remélem, tudtam valamit segíteni.
Igen, én is örültem volna a délutáni időpontnak, mert akkor végre találkozhattam volna Veletek! No majd legközelebb. Én 11-én megyek 4-re. És Ti?
Tanulás :cry:

A Morgós Medve témához. Nekem még délelőtt jókedvű volt viszonylagosan a Dévai. Kapott közben egy telefont egy 8 hetes kismamától, hogy vérzik. Nem hallottam a lányt, csak a Dévait, aki behívta őt. Valószínűleg rossz vége lett a dolognak, ezért lehetett a morgós hangulat. :cry: Bár ezzel úgy vagyok, hogy azért fizetek, hogy megkapjam én is mindig a lehető legjobbat és a sok bíztatást. Ami ugye elkelt volna bőven Neked is Timi, főleg a méhszonda előtt. Ilyenkor bosszús vagyok kissé, utána meg belegondolva örülök. Mert ez azt jelenti, hogy ez a doki is ember és tele van érzelemmel. Nyilván befolyásolja, ha valami nem sikerül. Persze tudom Vanda, erre azt fogod írni, hogy de hol van ő a bajban? Hát igen. De ezt elég jól kitárgyaltuk a múltkor. Viszont egy biztos, mindig a legjobb szakértelmet kapjuk, hangulat ide vagy oda.

Athiz, köszi a gratulát. :wink: Lehet, hogy félre kellene tenned egy időre az ovulációs tesztcsomagokat és a hőmérőt és helyette egy kicsit jól érezni magad férjuraddal. Lehet, hogy meghozná a hőn áhított sikert. Tudom, pénz nélkül nagyon gáz, megéltem én is ilyen időszakot. De: lehet kirándulgatni pénz nélkül és az is tud ugyanolyan pihentető lenni!
Egyébként az irányított hónapok nem kerülnek olyan sokba. És nálatok, ahogy Inari javasolta, célravezető lehet, hisz estél már teherbe. :wink: Egyébként a drágaság szerintem viszonylagos. Nem annyival drágább, mint más, ellenben ő az egyik legjobb meddőségi szakember. Én már csak tudom. :lol:
Szili baba nagyon aranyos :wink:

Kagyló, akkor legalább az egyikőtök, mármint vagy a Te vagy a férjed, kívánsága tuti teljesülni fog. :lol: De a szerencsés hónapban, ami már naggggyon közel van, lehet, hogy mégis ott lesz aza kislány és kisfiúcska is egyszerre! Kívánom! :wink:

Dia köszi a dicséretet :wink: Kórházi pakkot kipakolhatod szerintem, mert a keresztfiam (1,5 éves) és a sógornőm is ugyanezzel a vírussal szórakozott, megszabadultak tőle elég hamar szerencsére. Pedig nagyon gáz volt a helyzet. :cry: Persze biztosan csak addig vagyok ilyen nagylegény, míg nem az én babámmal történik. Akkor biztosan paráznék még két hétig. :roll: De próbálok azért leszokni az örökös aggodalmaskodásról. :wink:
Azért szurkolok Nektek, hogy szükségetek legyen arra a tesztre... :wink:

Inari, köszi a gratulát. :wink: Én nagy bátran eddig egy csomó "pasis" ruhát vásároltam, nem bírtam megállni. Legszívesebben felvásárolnám neki az összes boltot, csak hát ki győzi ezt anyagilag? :lol: Persze apjuk mindig bíztat, hogy ő ezért keresi a pénzt... :lol:

Duddu, sírj és panaszkodj nyugodtan. Ez természetes. Sokkal érzékenyebb vagy, mint bármikor, és igenis ezt tolerálnia kell a környezetednek! Ehhez most alapból jogod van. Egyénként vannak napok, amikor ezerrel pörgök és szerintem már a kókedvem kibírhatatlan, és vannak napok, amikor egy csúnya rámnézéstől is sírva fakadok. És ez még csak a hangulati ingadozás... A bénaságomról, tyúkagyamról, egyensúlyvesztésekről akkor még nem is beszéltünk...
Ja tegnap sikerült elesnem saját otthonomban, eléggé bepánikoltam tőle. De úgy néz ki, megúsztuk és minden ok, legalábbis babám aktív volt a fél napos durci után, ami az uh-ot követte.
Nem tudom, mi legyen a belgyógyásszal. Én eszem mostanában rendesen, kevesebb a savproblémám is, és szerintem délután 4-kor 2 kilóval több vagyok, mint délelőtt 10-kor. De majd meglátom... Előbb megvárom férjecskémet és kitárgyalom vele. Hétvégén jön haza Bécsből, már nagyon várom.
Sting koncert :cry: De azért lelkiismeret-furdalásod ne legyen, csak máskor vigyázz a hangerővel. :wink:

Hajrá Borsó!!! :wink:

Roxal, házikó :wink:

Bocs, hogy ilyen hosszú lettem.
Pusz mindenkinek! Melba

KépKép
melba

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?