Bunny, Rejo!
A www.magyarorszag.hu-n szerintem egész jól, összefogottan szerepelnek a gyermekkel kapcsolatos juttatások szabályai.
http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ug ... ll/gyertam
Rejo!
Mivel 2006-ban nem lesz meg a 180 napi tényleges jövedelmed, ezért más szabályt fognak Rád alkalmazni (hacsak nem elmész szabira...).
Idézem: "Amennyiben a fenti időszakban (azaz 2006-ban) a biztosított személy nem rendelkezett legalább 180 naptári napi jövedelemmel, úgy a gyermekgondozási díj összegét a jogosultság első napját megelőző 180 napi jövedelem napi átlaga alapján fogják megállapítani. Nem lehet azonban figyelembe venni azt a jövedelmet, amit - nem folyamatos biztosítási idő esetén - a megszakítást megelőzően keresett a szülő."
"Azon személyeknél, akik jogosultak ugyan, de a fenti számítással nem állapítható meg a napi átlagkeresetük, az érvényes minimálbér kétszeresének a harmincad részét fogják alapul venni, feltéve, hogy a jövedelmük a minimálbér kétszeresét nem éri el. Ez utóbbi esetben ugyanis a számítás alapja a tényleges jövedelem lesz ."
A fentiek alapján én javaslom a szabit. Kíváncsi vagyok, hogy a szakbarbár mit javasol... Majd írd meg légyszi!
Bunny!
A gyed jogosultsághoz az igénylés előtt két naptári évben 180 napi biztosítottságodnak kell meglennie, de a gyed összegét csak a megelőző naptári év (2006-os) tényleges jövedelmeiből számítják. Itt kell meglennie 180 naptári napi tényleges jövedelemnek. Sajnos a táppénz nem tényleges jövedelem, így ugyanaz lép be, mint, amit Rejonak írtam.
Anyukádnak jobbulást!!!
Panek!
A Többiek mindent leírtak már, én sok újat nem tudok! A saját megnyugtatásodra tényleg jól jöhet egy alapos 4D-s UH! És nyugi, a Babóca nem szereti, ha Anyukája idegeskedik!
Mamy!
Védőnő
Drukk a holnapi leletvadászathoz!
Krisszi!
Allergia
Kata!
Az ilyen gezemicéket én is szeretem és szoktam is csinálni
Erika!
Látod milyen hülye vagyok?! Pedig tudom, hogy Ákoska mocorog a pocakban! Bocsi
Nekem keményedik éjjel a fordulásokkor a pocak. És sajnos egész éjjel ringispírt játszom, úgyhogy elég sokat érzem.
Semmi baj a külsőddel! Csini vagy!!!
Képzeljétek, egész délután nem fájt a pocakom alja és a lábam!!! Annyira boldog vagyok!
Puszi: Melinda (31+5)

1