A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Nyúlné!
Tényleg volt egy kép és eltűnt!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Ezt nem értem, de mindjárt visszarakom!
Képek nagyon tutik, köszi, hogy átküldted.

Zsóf!
Ari a Gergő :D
Kipufogó :(

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Köszi,újra ott van,el is mentettem,mert tök jó kép és nálunk mindig én fotózk így nincs is nagyon kép rólam és Kisnyusziról! :?
örülök,hogy mindenki jól érezte magát!
Zsófi :? :? :? szegénykém,de lesz ez még így se :wink:
na mentem alukálni

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Jó reggelt.

Most gyorsan csak annyit,hogy

Nyúlné!
Irtam neked egy mailt,ha lesz időd válaszolj légyszi.

Megyek még csucsulni!

ancsi26

Mindenesetre Annamaminak itt is hatalmas gratula!!! :)

Sajna a talikról tuti lemarad(t)unk, egyrészt mert a szerdai nap nekem sosem jó, másrészt mert valahol én még ott ragadtam meg, hogy Kisnyúl taknyol és elmarad a tali? Azt álmodtam? No mindegy. Én is szívesen tartok babatalit, itt is van egy belső udvar fűvel, csak medence nincs. Én is a kiskádat szoktam kirakni Zsuzsának. Arra nem gondoltok, hogy esetleg strandon találkozhatnánk?

Ivás:

Hálistennek Zsuzsa megiszik ebben a hőségben napi 2-6 dl vizet. A gyümölcslevet hálistennek nem is szereti.

And:

Egyelőre Zsuzsának esze ágában sincs átállni a napi 1-2-szeri szopira. De 1 éves koráig hagyom is hogy szopjon amilyen gyakran csak akar, és akkor a bölcsi miatt amúgy is valószínűleg riktulni fog a szopik száma.

Ayse:

Valószínűleg ez lenne a program, igen. Most is fejek naponta egyszer-kétszer, ha távol vagyok tőle akkor többször is. Ha tényleg elmegyünk nélküle pár napra valahova, akkor először is fel kéne halmozni egy megfelelő adag fagyitejet, és folytatni a fejést akkor is ha nincs velem... mondjuk most hogy mondod, a tárolás az bajos lenne.

Annagora Aquapark:

Tök jóóó! :) Én a Maspednél dolgoztam mielőtt elmentem szülni, és a tanítványaim közül kettő volt a project szervezője (a Masped a tulajdonos és az építtető, ha jól tudom). Most is tartoznak még egy számlával, mert bementem nekik tolmácsolni, most arra gondolok, Aquapark belépőjegyben "hajtom be" rajtuk az árát. :) De milyen kicsi a világ, nem?

Majola:

Zsuzsa is izzadós. És ő is hasonló mint amit Julcsiról írtál, hogy önálló típus. Ennek ellenére ő most bújós korszakában van, amit maximálisan élvezek. :)

Nekem jövő héten lesz a vizsgám, na nem olyan nagy szám mint Annamamié, csak az évvégi. De emiatt egy ideig szerintem eléggé gyéren fogok tudni jönni.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

brrrrrrrrrrr

Kép

Kép
megann

Csak gyors bekukk!!!!!!!

Szisztok!

Még élünk, rokonok tegnap elmentek, most próbálok életet verni magamba, hulla vagyok.

Lénának 3-4 napja lázas-hőemelkedéses hasmenéses baja van, de már jobban van..Smectapor Normaflor kúra van...
Eszik rendesen, nem náthás...valamit bevihetett a szájába a kezével..
Dokinéni nem látta, csak telefonon konzultáltuk, de ha még holnap is van láza...akkor mégis elviszem dokihoz...bár ránézni én is rátudok, többet úgysem tud ő sem..

Na megyek gályázni, mosás, vasalás, izzadok mint egy lóóóóó

Puszi

Kép

Kép
megann

Hű,de nagy a pangás! :shock:

Talis fényképek iszonyatosan jók!!!Úgy irigyellek titeket!!
Én is,én is akarok talizni!! :)

Megann.
Szegény Léna!Jobbulást neki!!

Nyúlné :!: :!:
Merre vagy :?: :?:

ancsi26

Sziasztok!
Bababulis képek nagggyon jók!
Megint akkorát nőttek ezek a gyerekek!
Érdemes lenne ezeket a talis képeket egymás után megnézni, úgy még szembeötlőbb a változás!

Andris olyan szépen eljátszik, hogy öröm nézni!
Azt is szereti, ha ringatjuk, csikizzük, énekelünk neki, de mostanában Lili játékaival is eszméletlen jól elvan.
Ma a kockát ütögette a dobozhoz, a dobozt a kockához, mindkettőt a földhöz, háromnegyed órán keresztül. Azért hagyta abba, mert vittem szopizni.

Holnaptól jó dolgom lesz, a férjemnek elkezdődik a nyári szünet és Lili sem jár majd oviba, úgyhogy két hónapig együtt a család!!!
Holnap egy ikea-portyával nyitunk, mert Szent Iván-éj alkalmából akcióznak. Tavaly tiszta véletlenül mentünk pont ezen a napon és nagyon jó kis cuccokat vadásztunk jelképes árakon.
És ráadásul a férjem sokkal jobban szeret vásárolni, mint én! Ebben egy kicsit fel vannak cserélődve nálunk a szerepek, mert ő kb. annyira szívesen elmolyol mindenfajta üzletben, mint egy nőci. Szóval nincs rohanás, kedvünkre nézelődhetünk és még főzni sem kell, mert nagy kedvencünk a svéd húsgolyó.
Húúúúúú de jó lesz!

Megann!
Jobbulást kívánunk Lénának!

Zsóf!
Nagyon leleményes vagy!
Szerintem én bepánikoltam volna és minimum autómentőt hívok.

ayse

Sziasztok!

Tényleg jókora pangás van itt...

Nagyon jók a talis képek, némelyik már-már művészi! Nagyon jó lehetett!
Mi tegnap a Szigeten voltunk tesómékkal együtt, hát, egy időre elment tőle a kedvem! Rettenetesen sok a aszúnyog, így az árnyékot nem lehet élvezni. Vécé sehol, ami volt eddig, azt átépítik. Így bokrokat keresgéltünk állandóan, mert a három nempelenkásból mindig kellett valamelyiknek valamit... Csurig vannak a bokrok eldobált zsepikkel, és egyéb kupacokkal, undorító. Néhol már a járdán érezni lehet, hogy ezeket a bokrokat vécének is használják. Nem értem, hogy egy ilyen szép és jó helyen mért nem lehet erre figyelni? A végén már az étterembe mentünk be, ott legalább annyi vécé van, amennyi egy hadseregnek elég :) Csakhát az a másik vége a szigetnek, ha a játszótér felől nézzük a dolgokat. Na mindegy.
Kedden nem mentünk sehova, délelőtt tesómék Közlek.Múzeumban voltak, mi bevásároltunk, takarítottunk, főztünk, és vártuk őket. Vettünk egy jókora pancsolót, kivittük az udvarra, és a harmadikról hordtam bele a vizet. Jó móka volt :roll:
De a srácoknak a városbeli mászkálás után nagyon jól esett.
Amúgy meglehetősen fárasztó ez a sok gyerek, meg a meleg, meg a programok így együtt. Gyermektelen tesómban egyre inkább érlelődik a gondolat, hogy nem is akar gyereket. És egy kicsit nekem is elment a kedvem a négy gyerektől :( Rettenetesen verekedős, hisztizős gyerekei vannak húgomnak, persze ő is ilyen, és ilyen volt gyerekként is. Balázs nagyon sok hülyeséget tanult tőlük, tegnap már ő volt a legverekedősebb, és a leg követelőzőbb is. Holnap délután megyünk anyáékhoz, egy hétig lent leszünk, akkor még gyarapíthatja tudását, hiszen az unokatesók is ott lesznek...

Kevés dologra emlékszem a visszaolvasásból:

Sildike :) Laci újabb fogához gratula, lassan felébred téli álmából? :lol:

Annamami :) Tőlem is fogadd óriási gratulációimat az államvizsgához!!!

Zsuzsa :) Julcsi első fogához is gratulálok! Már csak Gergőnek nincs egy árva foga sem???

Ayse :) Épp két nappal ezelőtt mondam, hogy ebből elég, nem bírom 20 percenként szoptatni Gergőt. Ahányszor megszomjazott, jött hozzám ciciért. Gondoltam, legalább buszon, metrón ne kelljen szopizni, így vizet is vittünk magunkkal, és itthon is kap néha, ha épp nincs időm leülni szopiztatni. Mennyiséget nem tudok, mert azért a tejcsi a legtöbb, de a víz is nagyon ízlik neki, jókat kortyol. Mondjuk a pohár vagy az üveg is jó móka, de iszik is közben :)

Csak Neked :) : csináltam Petiről egy képet, nem valami jó, de íme: Kép

További szép napot!
Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Sziasztok!

Gyors bekukk Eilatrol. Mar egy hete itt nyaralunk, majd vasarnap megyunk haza. Itt brutal meleg van (40C), ugyhogy a deli orakban nem is nagyon mereszkedunk ki a napra. Maja szerencsere nagyon jol birja a meleget, iszik sok vizet es nagyon jokat alszik. :D A tengerpart is nagyon bejon neki imadja a homokot morzsolgatni az ujjai kozott. A tenger mar nem annyira tetszett neki, mivel a Voros tenger sztenderden 19C fokos. :shock: Nagyon elvezi a joves menest az uj arcokat, mindenkivel nagyon baratsagos annak ellenere, hogy szegenykem fogzik ezerrel. :( Mar teljesen bedagadt felso innyel indultunk el es azota kibujt a ket felso kozepso es ugy nez ki jonnek a mellettuk levok is. Szerencsere nem nagyon viseli meg, csak tobb a cici es alig eszik szilardat.
Kepzeljetek Izraelben nem lehet semmilyen uveges bebikajat kapni. :shock: :evil: Pontosabban gyumolcs desszertek vannak, de zoldseges es husos kajak egyaltalan nincsenek. Eleve furcsaltam (az otthoni megszokott valasztekhoz kepest), hogy itt csak Gerber fele bebikaja van, de az nem is baj mert az jo minosegu. De azt mondtak valami gond van a gyarban ezert nincsenek fozelekek. Talaltam egy bio boltot, vettem zoldsegeket es kotyvasztok neki minden nap, szerintem finomakat, de o tojik megenni. Eddig egyedul a cekla-alma csuszott le. Remelem mire hazaerunk megint megjon a kedve az eveshez. :roll: A masik dolog ami kicsit faraszto, hogy itt egy oraval elobbre vannak es mivel nem akartam megbolygatni Maja esti fekteteset igy az otthoni tiz helyett itt 11-ig bulizik (hosszu a muszak, de nappal jo nagyokat alszik, most is :D )

Lattam a talis kepeket (szuperek :D ) es nagyon sajnalom, hogy lemaradtunk a medences partirol, jo buli lehetett, majd legkozelebb. :D

Pussz Mindenkinek

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Roki! :)

Nem mondod, hogy a Maspednél dolgoztál??????
Tényleg kicsi a világ :D
Írd már meg kik voltak a tanítványaid???(mailben)
Kiváncsi avgyok, hátha ismerem őket.

Talis képek szuperek!!!

mi is pancsiztunk kint a teraszon medencében.
Úgy élvezi Lívike :D

De rohadt meleg van!!!!!

Kemény....

Még 1 1/2 hó és megszül a szomszéd csajszi.

De jó lesz, már várom hogy nagyobbak legyenek a gyerkőcök és sokat lehessenek együtt!!! :)

(Remélem kislányka lesz, de ha fiú az is szupi)

Mea
mea

Cleo, hát én nem irigykedem a 40C-ra, ezt a 30-at is alig bírom. :(
Még jó, hogy legalább Maja bírja a hőséget.

Jaj, Mea, mindig elfelejtem írni, hogy anno mi nagyon sokat jártunk a Bánki tóra, szinte az egész nyarat ott töltöttük.
Vendég

Sziasztok!

Tényleg brutál meleg van. De nem baj!!! :lol: :lol: Nyár van! Imádom.

Cleo
További kellemes nyaralást!

Barbi
Én nézegetésre szeretném a képeket, nem kinyomtatásra!

Marci tegnap jól eltanulta a habtapi szétszedést. Azóta ezzel foglalkozik. Bezzeg a mászás! :lol:

Jucc
Margitsziget :cry:
Jól elkeseredtem. Pedig terveztem, hogy kinézünk vmelyik nap.

Ayse
Egy férfi aki szeret vásárolni?! Az én férjem is szeret. Pecabotot.... :lol:

Rokica
Drukk a vizsgádhoz!

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

JaJ,olyan hülye vagyok! :oops:

Annamami.
Nagyon-nagyon gratulálok az államvizsgádhoz!!

ancsi26

Tünde! :)

Bánki tó- IMÁDOM!!!!!
Szoktunk arra járni sokat :)
amúgy is imádom Nógrád megyét, de ezt már írtam.
Rétságot is :)
Te itt laktál ugye ha jól emlékszem????
Nem hiányzik?

Bár Győr kicsit nyugatabb :D :D :D :D

És szép :)

Mea
mea

Mea, 9 éves koromban költöztünk el Rétságról Tatára. Sokáig hiányzott, már nem, azóta eltelt 23 év. :oops: :shock:

Fúúú, Benianyunak de rossz, megfő a Balcsi mellett! :lol: :lol:
Vendég

Ancsi,
megkaptam méledet,de nagyNyúl belázasodott és én torkom is incirit kapar,de én még tartom magam,Kisnyuszi meg teljesen jól van,csak ez a fránya meleg már mindannyiunkat kikészít,momdjuk jókat pancsizik a medencében,de én kezdek fáradni,de lehet már holnap lesz egy kis időm és írom az infókat!
de ne parázz,mert minden megoldható,mondjuk hozzáteszem ,mi most 4csillagosban voltunk és az ottani medencékben fürödtünk,teljes ellátás....akciós családi csomag a Hotel Karosban....
de még jelentkezem!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, csak mostanában elég sűrű a programunk, ugyanis Bátyámék Gyerkőcei megérkeztek Kanadából, s még 6 hét maradnak is :D :D :D !!
Most egy kicsit át tudom érezni, hogy milyen lenne, ha lenne nagyobb tesója Rékának. Hát csúcsszuper :) :) !!!! Ma pl. rendesen össze is veszett a 2 testvér, hogy melyiküknél lehet/legyen Réka :) ! Ábel nyilván gombfocizni ill. autózni akart Vele, Kata meg inkább barbizni :) ! Réka meglepő módon nagyon élvezi/élvezte ezt a nagy nyüzsit :) !

ANNAMAMI!
HATALMAS GRATULA AZ ÁLLAMVIZSGÁDHOZ!!!
NAGYON ÜGYI VAGY :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D !!!

Az összes fotó nagyon klassz, talis képek is :) :) !!!
Jó lehetett a hűsítő pancsi!
Holnap mi is megyünk locsi-pocsizni!

Betegesekedőknek jobbulást!
Szép álmokat!
C.

KépKép
cinka

Még mindig az iváson rinyálok.
Az a bajom, hogy alig pisisek a pelusok. Egyébként Andris teljesen jól van, élénk.
Elveimet sutba dobva cukros teát főztem neki, de azt is kikópte.
Szerintetek, ha kiszáradás fenyegetné, akkor is ennyire süsüke lenne, hogy nem issza meg???!!! :?: :?: :?:
Vagy nyugodjak meg, azért nem kér, mert nem szomjas? (szopni szopik). :shock: :shock: :shock:

ayse

Ayse, én nem tudom, de azért próbálkozz, hátha megiszik vmit. Nem próbáltál vmi savanykásat? Nálunk inkább az jött be. De azért biztosan többet szopizik most, nem?
Vendég

Sziasztok!

A talis képek szuperek :lol:

Sajnos mi 3 napja lázasak vagyunk :cry:
Ma megjártuk a Madarász utcai kórházat, este meg a Bethesdát is :cry:

Tele a hócipőm a sok betegséggel.
Bocs, hogy csak magunkról írok, de képtelenség visszaolvasnom.
Erhard éppen most elaludt, de éjszaka is sokszor sír és kúpoznom kell:(
Persze semmit sem kaptunk, de legalább a vizeletét megnézték, ami Hála negatív.
Közben már hasmenése is lett és a kúp beadása után 1 órával, már 39,4C°lett a láza.

Először a fogzásra fogták, de már biztos, hogy nem csak az.
Viszont a Madarász utcai kórházban, azt javasolták 3 orvos (mert három orvos vizsgálta, még a főorvos is), hogy kiflivéget adjak neki nyugodtan, semmi baja nem lehet tőle, vagy Babapiskótát!
Semmi baja nem lesz, már 6 hónapos kortól lehet adni.
Kérdem én (így magamban), most akkor lisztérzékenység vagy nem?
Mit adhatok és mit nem? Mert NEM hinném, hogy 3 különböző doki meg akarná mérgezni egymástól független.
Ez Csak az én véleményem.
Mondjuk pont tegnap kapott el megint egy kiflit :)

Na és most figyeljetek!
A Bethesdába a doktornő mit mondott!
Bármit ehet (kivéve a nyers tehéntej), de igyon sok folyadékot!
De! NE vizet, hanem bármilyen cukros lötyit!
A legfontosabb, hogy naponta legalább 1-1,5 liter folyadékot kell innia!
Kérdezte a doktornő, hogy mennyit ivott ma. Én mondtam, hogy 2X2dl Bébiitalt, tápit a kórházban (mert nem volt más, de ezen most nem is vitáznék, hogy miért), persze itthon sok cicit és még plusz 2dl teát.
Erre azt mondja a doktornő, hogy az kevés :o
Én nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokat kellene innia. Mondjuk volt olyan, hogy 10 perc alatt beitta az egész üveg lötyit.
Azt értem, hogy miért ne sima vizet, de azt, hogy ilyen sokat?
Végülis ártanai nem árt, csak furcsáltam.

Na nem utnatok tovább senkit!

Bocsánat, hogy ilyeneket írok, csak mint eddig megosztottam veletek az örömöm, most meg a bánatom :cry:

De, hogy ne legyen teljesen unalmas hatalmas botrányok is vannak körülöttünk:(

Majd mesélek.

Jó Éjt Mindenkinek!
Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Ja még 2 gondolat!

Annamami!
Hatalmas Gratula!

Erhardnak már bezáródott a feje tetején lévő kutacsa!
Már csak a fenekén van a tojáshéj :wink:
Hihetetlen gyorsan fejlődik. Már vagy 2 hete éreztem, hogy kisebb a "lyuk", meg volt, hogy nem is éreztem, de ma mindkét kórházban megerősítették.
Azt mondták nem baj, de később szokott bezáródni.
Ennyi!

Bocsi, hogy csak ennyi. Telán holnap lesz időm.

Puszi!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Jó estét!

Máris alszik mindenki? :D

Végre volt itt egy kis frissítő zápor, kellemesen lehűlt a levegő, egyből érezhető is, mert Gergő három órát aludt egy huzamban! / az utóbbi napokban óránként kért cicit/.
Remélem, mindenkihez érkezett egy ilyen fincsi zápor!!!!

Juci :) Nem akartam ám elvenni a kedvedet a Szigettől, néhány órára simán alkalmas, de egy egésznapos programra vécé nélkül szerintem nem. Amúgyis, ha egyedül megy az ember babával, akkor ha van vécé, se tud elmenni. / legalábbis én nem hagyom kint a vécé előtt, amíg én pisilek.../ Attól még a Sziget nagyon szép, és nagyon jókat lehet sétálni! Szúnyogriasztó viszont nem árt.

Ayse :) Gergő is nagyon keveset pisil, sőt Balázs is. Gergőnek csak a pelusán tudom mérni, és pihekönnyű mostanában. Balázs viszont nagyon sokat iszik, és rengeteget szokott pisilni, most ebben a melegben viszont ő is alig. Szerintem nem kell aggódni, a szopit úgysem tudjuk, mennyi, nekem érezhetően nőtt a tejmennyiség, amióta ilyen sok cicizés van. Andris most is átalussza az éjszakát?
Irigykedem ám a nyári szünetre, és az Ikeára, meg a vásárolni szerető párodra :) Bár, ha jobban belegondolok, volt már, hogy összevesztünk, melyikünk menjen be a Corába, mert mindketten régen voltunk, és már hiányzott. De a mi Apánkat elég nehéz rávenni, hogy elinduljunk vásárolni. Ha már ott van, nincs gond :)

Nyúlné :) Jobbulást Nektek, és Kisnyúl nehogy elkapja!

Angelani :) Erhardnak is gyors gyógyulást!

Nem tudom, emlékeztek-e, írtam vagy másfél hónapja, hogy a volt bébiszitterünknek koraszülött babája született, 1300 g körül. Ma kaptam képeket tőle, egy hete hazamehettek, már a két kilót is elhagyták! Szerintem nagyon édes. Úgy örülök, hogy a nehezén túl vannak :) :) :)
Emőke:
Kép

SZép álmokat!
Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

csak gyorsan, mert írtó álmos vagyok már.

Emőke tényleg nagyon szép baba!! és Esztinek nem volt ilyen hurkás a lába, amikor hazajöttünk!

tegnap volt apa szülinapja és 2 barátunk eljött, volt p9ing-pong meg sütögetés, az egyik srác azt mondta, 1009 gr-mal született 7,5 hónapra. ahhoz képest most elég jó súlyban van :wink:

Ayse!
Eszti sem iszik :( a víztől kifejezetten kirázza a hideg, pedig mindig próbálgatom. gyümölcslevet szoktam adni ebéd után, de azt sem mindig. nem tudopm hogyan szoktathatnám rá a vízre.
ja, és rájöttem, h én csesztem el :( :( :( annyira hülye vagyok, én nem is gondoltam arra, hogy ezek a **** üveges bébikajákban lévő alma, az tul.képp almalé, ami tiszta cukker :( Eszti azért kapott rendesen. viszont ma megette a spenótot, amit főztem neki :) még bohóckodni is volt kedve közben, gondolhatjátok hogy néztünk ki a végén. lehet, h sóska volt, mert úgy kaptam, és megmondom őszintn ránézésre sóskának tűnt, de az íze a spenótra emlékeztetett...
este meg meggyet turmixoltam almával, hát annak is csak a felét ette meg, pedig nagyon fini volt.
még 4x szopizik, plussz éjjel (most) 2x. ja, a gyümiléből is csak pár korty (kevesebb, mint fél dl)

viszont megtanult ülni, asszem. térdelésből huppan, mászni még csak 2-3 mozdulatnyit tud :)

annyira jók a talis képek!!!! annyit változtak a babák!
Hari, ezért vagy ilyen sovány, mert kinézik a szádból a kaját (Lili és KIsnyúl, meg kell őket zabálni :wink: :D ) Lili hasonlít rád! ezek után, ha írom, hogy milyen szép, ahhoz mit szólnál? :D :D
jó lehetett ez az össznépi pancsi.

Szigettel kapcsolatban igazad van Jucc, bár megmondom őszintén, én múltkor úgy jártam, hogy a vécés nénire bíztam az alvó Esztit, muszáj volt... pedig olyan jó lett volna (lenne) egy szigetes tali.
na húzok aludni. apa már megint elaludt a focinézés közben, én meg megint nem alszom este....

KépKép
KépKép
and

And :) Az más, ha van vécésnéni, és nagy a szükség :) Én is rábíznám, nem hiszem, hogy baj lenne belőle!

Jó éjt!

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jó reggelt!

Látszik, hogy Benianyu elutazott. Ő szokott ilyen korán írni.

Ezek szerint jó alvókája van a gyerekeknek.

Én már az ebédet is odatettem, elmosogattam, elpakolásztam, beraktam egy mosást.

A fiúk ülnek a szőnyegen és babazenét hallgatnak teljes átéléssel.

Kép
Kép Kép
sildike

Ildi!
Én is itt vagyok, ma 1/2 8-kor kelt Nolcsi. Apa 7-kor ébredt és felébresztette. :(
Hű, de hatékony vagy így kora reggel. Nekem ez nem megy, most is álmos vagyok még.......

Ha Leonka is felkel, bepakolunk és megyünk a telekre. Vasárnap barinőm a T-Com szigetre akart menni, de ebben a melegben szerintem ne túl jó ötlet. Strandolni kellene inkább, megpróbálom rábeszélni, hogy inkább oda menjünk. :)

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Jó reggelt!

Sildike, ugye Te írtál múltkor arról a bogárról, ami megcsípett, és tiszta para voltál???

Azt tudni, hogy az milyen bogár volt? És mennyi idő múlva tűnt el?
Vagy kezelted valamivel?

MOstmár tuti, hogy nem szimpla szúnyogcsípés, mert kettő is van belől, és kb. 5 cm átmérőjű, bazi nagy piros foltom van még mindig, ami egy kicsit meg van duzzadva, és a közepén nagyon pici seb. (gondolom, a vakargatástól).

Köszi előre is!

Évi

Kép
kuha

Barbi

Melyik strandra szoktatok járni?

Nálunk vasárnap nagy László nap lesz. Eddig mindig Tihanyban tartottuk. Apuék kibéreltek egy kisebb szállodát 4-5-en Lászlók. Mindig ment a nagy főzőcskézés, cigányozás. Idén eladták azt a szállodát, úgyhogy anyuéknál lesz a buli.
Pedig milyen szuper idő lett volna. Tavaly Bazsi marhára élvezte a pancsit a Balatonban. Dobok fel pár képet:

Kép Kép
Kép Kép

Kép Kép

Szerencsére Bazsi teljesen jól van, szerintem a légkonditól fázott meg egy kicsit. Nem is adtam neki semmit, csak Cebiont és totál elmúlt neki magától. Csak vizes takony folyt az orrából (bocsi). Holnap tuti tudunk így menni. Szerintem felkelünk, összerakom apának az ebédet, hogy csak a sütőbe kelljen betenni, aztán összepakolok és indulunk. 11 körül leszünk Nálatok.

Kép
Kép Kép
sildike

Évi

Már nem emlékszem, hogy mennyi idő alatt múlt el, de mintha nekem nem lett volna ilyen bazi nagy sebem, csak az összes nyirokcsomóm megduzzadt.

Kép
Kép Kép
sildike

Évi

Ilyen nagy csípéseket pókok is szoktak csinálni. Szerintem, ha amúgy nem vagy rosszul (fejfájás, zsibbadás, szédelgés), akkor nem kell vele foglalkozni, majd elmúlik.

Kép
Kép Kép
sildike

Ildi!
nem szoktunk strandra járni, Nolcsival nem is voltunk tavaly.
Szigetszentmiklóson vagy egy állítólag nagyon jó, interneten megnéztem, nekem is tetszik. Meg a belépő se horror, 1200 FT.
Majd egyik hétvégén mehetünk együtt is. :D
Hú, milyen hosszú hajad volt! Tényleg jobb volt a hosszú.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sildike!

Bár engem nem kérdeztél, de tényleg nagyon jól állt a hosszú haj Neked!

Egyébként semmi bajom sincs , mármint a csípéstől. Időnként még viszket, csak a pirosság nem múlik.
De sebaj.

Egyszer apukámat csípte meg egy hasonló, valami rózsabogár vagy mi a szösz, de annak nagyon csúnya vége lett, hatalmas lett a seb a lábán, és úgy nézett ki a közepe, mintha sósavval megmarták volna. Hatalmas kráter lett ott.

MÁr Dr. Axmann Ágnesnál is jártunk (trópusi virológus), aki szintén csak a fejét ingatta.

Végülis elmúlt a seb, de nagyon csúnyán forradt neki össze, és a mai napig nagyon csúnya a lába. Az a terület, ami akkor piros volt, mostanra teljesen bebarnult neki. Szóval nem nyerte vissza az eredeti színét a bőre.

Azért kérdzetem tőled, hogy tudod-e, mi csípett meg, mert remélem, hogy nem engem is egy ilyen kis rohadék talált meg.

Kép
kuha

Évi

Hűha, szegény apukád. Szerintem ha Neked nincsenek hasonló tüneteid, akkor megúsztad. :D

Már én is bánom, hogy levágattam a hajam, de Lacika születése után egyszerűen nem volt időm rendbe tartani. Sebaj, jövőre megint ilyen hosszú lesz.

Képzeljétek mi történt. Nézegetem az elveszett-talát kutyás hirdetéseket. Nálunk ugye altűnt Marcipán, viszont beraktak a kertünkbe egy másik kiskutyát, és ráadásul tegnap még telefonáltak is hogy megvan a Marci de nem ő volt, úgyhogy még azt a kutyát is hazahoztuk, ne kóboroljon kint az utcán. Szóval most van két kutyánk, amiből az egyik már ugyan bolognese, de még mindig nem Marci.
Erre ma nézegetem az interneten az elveszett-talált kutyás fórumokat. Gondoltam, most tényleg tisztességesen átnézem az összeset. És mit látok, Budakalászról eltűnt egy kis pincsi keverék zöld hámmal. Hívom a számot, tökre megörültek, ott is van egy pici baba, úgyhogy ha délután felébredt, akkor jönnek a kutyusért. Budakalászról Dunakeszire jött ez a kis cunika.
Most feléledt bennem a remény, hogy még Marci is elő fog kerülni.

Kép
Kép Kép
sildike

Jucc, hétvégén hol voltatok, melyik faluban/városban strandolni? Mennyi most a belépő Balcsi mellett?
Vendég

Barbi

Ez a Szigetszentmiklós tényleg nagyon jónak tűnik. Ha a július 8-9. hétvégén még mindig ilyen jó idő van, akkor elmehetünk. Mondjuk szerintem egy kicsit húzós az ára, de annyi minden van ott a gyerekeknek, hogy végül is megéri.
Most gondoltam megnézem a mogyoródi vízividámparkot is, hátha oda érdemesebb elmenni, de lehidaltam a belépőjegy árától.
Igaz, hogy 3 év alatt nem kell fizetni, de e felnőtt jegy is 5600 Ft/nap hétvégén.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Tünde :) Akaliban voltunk. Már írtam, hogy naturista strandra járunk, és abból sajna elég kevés van :( Ez egy új hely, Akarattyáról költöztek át, az sokkal közelebb volt Pestről. Mindegy. Nem tudom, a "textiles" strandokhoz képest mennyire más árak vannak itt, mindenesetre 1000-es körül van a belépő.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc, :D köszi az infót. Én túl korlátolt vagyok a naturizmushoz. Tényleg írtad, totál elfelejtettem. :oops:
Vendég

Sziasztok.

Nyúlné.
Köszi az infót,de végül Balatonfüredre megyünk.

Jaj lányok úgy izgulok,mint mikor kiskoromban mentünk valahova,már előtte nem tudtam aludni.Hát most sem nagyon tudok.
Már hétfőn indulunk is,igaz csak 4 napra,de alig várom!Remélem jó idő lesz.Meglátogatjuk azt a hiper-szuper aquaparkot is!

Szeretném kérni a segitségeteket,hogy miket vigyek Melinek.Mert úgy félek,hogy valamit elfelejtek!
Úgyhogy várom,hogy ki miket csomagol a nyaralásra a babának!!

ancsi26

Jucc.

Emőke baba nyagyon gyönyörű.Meli mikor megszületett majdnem ugyanilyen volt.

Sildike.
Balcsis képek nagyon jók!!

Kuha.
Apukád lába :(
Te lábad :(
Engem egyszer valami hangyaféle csipett meg.Több piros folt volt a lábamon.Elmentem az orvoshoz és kaptam valamilyen szurit rá és attól elmúlt.

ancsi26

Ancsi!

Gyakorlatilag mindent amit otthon használ, (ruhaneműk, tisztálkodási szerek, játékok) persze szelektálva,hogy beférjen még a kocsiba a Te fürdőruhád is :lol: , plussz lázcsillapítót, fenystil gélt, szúnyogsprayt, napkrémet, dupla törölközőt.
Elektromos vízforraló kannát vigyél, azzal ki lehet a cumikat is öblíteni, meg forró vízbe állítva megmelegszik hamar az üveges kaja is.
De szerintem ne parázz, biztos mindent bepakolsz ami kell, ha meg nem, ott is van bolt.

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Ancsi

Én még Bazsi első nyaralásakor írtam írtam egy listát, a ruhákat, meg amit Te gondolsz.
1151055334.17.doc

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Csak bekukk, mert Erhard nagyon nyűgi.

Jucc!
Köszönjük a Jókívánságokat!
TÉnyleg nagyon édes a Baba :lol:
Örülök, hogy rendbe jöttek, ilyenkor mindig meghatódom egy kicsit :oops:

Viszont, Erhardnak éppen 4 foga bújik ki, már mind a négynek látszik a hegye, illetve ha hozzáérek szúr is, tehát valamennyire áttörte az íny, de még napok kérdése :(
Annyira sajnálom, úgy szenved. Éjszaka is forgolódott, nyöszörgött. A láza leglább már lejjebb ment.

Nyúlné!
Jobbulást, mert Jucc "szavaiból" kivettem, hogy nálatok is felütötte a fejét valami:(

A füdőzős képek aranyosak:)

Megann!
Eljutottam a hozzászólásodig!
Jobbulást Lénácskának!
Szerintem tök egyforma bajuk van/volt Erharddal.
Mert detto ugyan ezek a tünetek.
Bár nálunk a fogzás is tuti közbevágott, de tényleg hasonló a dolog.
Valami gyenge lefolyású vírus, mi nem is kaptunk rá semmit, csak sokat itassam, ennyit mondtak.
De tényleg, dobok be neki normaflore-t, hogy a bélrendszere ne vágódjon tönkre.

Na puszi Mindnenkinek!
Bocsi, hirtelen lépnem kell:(
Ma eddig jutottam, tlán estefele tudok jönni!

Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Sziasztok!

Havtünde

Nálunk, az északi parton,Almádi és Fűzfő között fél úton egy picike strand van,de nagyon szép és új. Itt 300 Ft a felnőtt jegy és 200 Ft a gyerek.3 éves kor alatt természetesen nem kell fizetni.Egy helyen homokos a part a babák részére,itt lehet homokzni is.Sok fa van,így árnyék is van bőven. :)
Gondolom azért a preferáltabb nagy strandok a nagyobb településeken drágábbak. :?

Üdv

anyapoc

Angalani!

Gyorsan bekukkantottam, láttam hogy ti is kórházasdit jártatok, de azt nem vettem ki hogy miért?????

Azért ami Léna tünete????

Én csak telefonon konzultáltam a dokinénivel, nem gondolnám hogy ez valami nagyon komoly lehet.
Léna nem taknyos, nincs kiütés, alszik rendesen, eszik rendesen, egyedül a hasmenés és a láz volt a gond,...

Adom neki a Normaflort, meg a port...mostmár nappal
37, este 37,6-37,8 a láza.
Remélem mostmár hamar rendbe jövünk.

A hasmenése is már alakulgat.

Csak akkor megyek vele dokihoz, ha hétfőre sincs teljes rend...
Szerinted kórázba kellett volna mennünk???
Dokinéni azt mondta, hogy biztos összeszedett valamit a kezével.....

Az a másfél liter folyadék nekem kicsit soknak tűnik...
Gondoljam csak végig...
Reggel 1,5 deci a tejpépbe, délelőtt max 2 deci egyéb, aztán 3 kor 2 deci tápi meg max még 2-3 deci egyéb..
Ez még 1 liter sincs és Léna már így is túlteljesítette önmagát a 2 deci lötyikkel...ez is gondolom csak a meleg miatt megy le....

Talisképek miatt irigykedem......

Nyaralóknak jó pihenést...szintén irigykedem....

Nem is mondom hogy nekem milyen jó kis programom van...a jég meg az eső teljesen szétverte az új kertünket, és mivel nem lehetett kapni háncsot, tiszta gyom minden, a kert a fű, minden......mennék gyomlálni de Léna nem hagy.... :( :( :(
Hát ennyit az én "nyaralásomról"

Megann

Kép

Kép
megann

Megann

Itt a környékünkön, vagy Csomádon, vagy Veresegyházon van egy ilyen fenyőháncs daráló üzem. Mi a múltkor 5 m3 mulcsot hozattunk velük. Igaz, hogy apu rendelte nekünk, de úgy emlékszem, hogy nem volt különösebben drága. 25 m3-t rendeltek ebből 20 ment egy másik telekre 20 pedig hozzánk. Ezt csak azért írtam, hogy ezek szerint nagyobb tételben is lehet rendelni. Ha gondolod elkérem a pontos elérhetőségeket aputól.

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike!

Hálás lennék, habár a kertészek most szombatra ígértek egy adagot....

Megkérdeznéd az árát is???

Köszike!

Ja és szorítok Marciért :roll: :roll: :roll:

M.

Kép

Kép
megann

Megann :) Szerintem embere válogatja, viszi-e kórházba a gyereket, vagy sem. Én csak végső esteben, ha már a dokinéni is azt mondja, illetve ha ő nem elérhető, és nagyon rossz a helyzet. Ismerek olyan anyukát, aki minden alkalommal, amikor 38 fölé megy a gyereke láza, rohan a Madarászba vele. Onnét mindig hazazavarják, hogy mit akar, ő meg megsértődik, és legközelebb újra megy... Olyat is ismerek, aki minden szarral rohan a kórházba, kitalál betegségeket a gyerekeinek. Lehet, hogy unatkozik? Szerintem az az ideális helyzet, ha az ember fölhívhatja a gyerekorvosát, akiben megbízik, és telefonon értekezhet vele, illetve ha kell, kihívhatja. Véleményem szerint Te tökéletesen csináltad :D

Na, most már tényleg csomagolnom kell! Nem tudom, lesz-e még időm jönni, úgyhogy elköszönök, jövő hétvégén jövünk vissza Pestre. Elsején kicsit gondoljatok rám, hogy jól sikerüljön a keresztelő, és délután az osztálytalálkozó! Köszi :)

Mindenkinek minden jót!

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc

Szerintem is anyukája válogatja, hogy mikor viszi kórházba a gyereket. Meg persze az is, hogy a gyerekorvost hétvégén lehet-e hívni. Az enyémet spec. nem, de ezen kívül annyira jó, hogy emiatt nem hagynám ott őt. Így ha mondjuk 2 napig nem menne le a láza Bazsinak, akkor én is bevinném az ügyeletre. A Madarászba soha semmi pénzért nem vinném, de szerintem a Bethesda kifejezetten jó és minket még soha nem küldtek el. Inkább vigyük potyára, mint egyszer ne vigyük. Persze biztos vannak anyukák, akik minden szirre szarra rohannak a gyerekkel. Egy sima náthával, hasmenéssel vagy lázzal én sem viszem, mert a rendelőbe még rászed valamit, de ha több napig nem tudok a lázzal mit kezdeni, akkor azért megmutatom dokinak. Láz alatt a 38.5 feletti hőmérsékletet értem. Én 38 fokig nem is csinálok semmit, max Cebion cseppet adok dupla adagban.

Megann

Most fog jönni hozzánk apu, megkérdezem a mulcsot. Lehet, hogy ma kapásból nem fogja tudni megmondani, de biztos utána tud kérdezni.

Azért egy ilyen sokáig tartó lázas, hasmenéses állapot egy székletvizsgálatot lehet, hogy megérne. Barbi Leonkájánál is kiderült, hogy valami hülye baci okozta az egészet. Biztos van közelebb is, én a Duna Plazanal tudok egy kakileadó helyet. Szerintem több napig tartó hasmenésnél egy székletmintát csak kellene vizsgálni. Ha negatív, legalább megnyugszol.

Kép
Kép Kép
sildike

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?