Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nem ismer valaki olyan optikust, akinél lehet kapni bébiszemüveget, és elfogadja a közgyógy igazolványt?

Köszi a segítséget!
Emmama
Emmama
 


Keke! Kép

Kiscica! Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Mi "normálisak" nem mindig mûködünk logikusan. Kép
(Remélem van aki érti).
 
 

 
 

Kép
Kiscica
 


Sziasztok!
Az én kislányom 2 és féléves. 2 évesen lett kancsal egyik pillanatról a másikra. Engem az érdekelne, (mivel meg kell mûteni) hogy a mûtét alkalmával mit is csinálnak a szemével. Számíthatunk-e jelentõs javulásra?
Julcsi
Julcsi
 


Julcsi!

Talán az orvosod részletesen eltudja mondani.

A hugomnak a szem mozgató izmát kötötték rövidebbre, és kétszer operálták, elöbb a jó szemét utána a kancsalt.
Meggyógyult, ma felnötként nincs szemüvege.

De mielött beleélnéd magad rémképekbe tényleg kérdezd meg az orvost! Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Holnap megyek a babákkal Kispestre a Pálfia drnõhöz, tényleg csak máj. végéig rendel ott.
A pupillatágítást csináljuk, ez az esti krémezõs módszer kíméletesebbnek tûnik.

Ilon
Ilon
 


Szia Ilon!

Mi is holnap megyünk hozzá, pupillatágítva, fél 10-re kaptunk a múltkor idõpontot. Ti hányra mentek?

Szia:Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok Pálfia pártiak!

A Várfok utcában rendel a Pálfia bácsi és a lánya is.
Hatezer forint (nem kevés) egy vizit, és kb 1,5 hónapot kell várni, amig bekerülsz. Ha meg már ott vagy,akkor még kb. 1 órát.
Nekem is lenne egy pár kérdésem, hétha valaki tud segíteni.

1. Hogy lehet meggyõzni a 11 hónapos sajtkukacot, aki a sapkát sem viseli el a fején, hogy a szemüveg érte van?
Van valami speckó megoldás, hogy a fején maradjon?
2. Mindenfajta kancsalságot lehet mûteni, és hány éves kortól?

Sophi
sophi
 


Szaisztok!

Légy szíves válaszoljatok egypár kérdésemre, mert én tanulok és ritkán juttok csak a számítógép elé, mert a kedvesem ezzel dolgozik, néha éjjel 3-4-ig is, és ilyenkor már vagy elaludtam a fáradtságtól vagy nincs erõm leülni a gép elé.
Rákerestem a szemüveg szóra és elkezdtem olvasgatni, de nem igazán jutottam "sokra" idõ hiányában nem tudtam még végig olvasni, bocs ha már volt valahol.
Az én kislányom tavaly decemberben kezdett el kancsalítani, akkor amikor nagyon fáradt volt, ezt többször említettem az orvosnak, de nem kell foglalkozni vele azt mondta. Most idén áprilisban látta, hogy kancsalít a védõben, akkor rögtön írt egy beutalót, hogy azzal menjek szemészetre vele a helyi gyermekszemészetre. (Õ akkor utálta az orvosokat, meglátott egyet, akkor sírni kezdett, és amíg el nem mentünk nem hagyta abba.) Elmentünk Vadász doktornõhöz õ felírta az atropin cseppet, de csak következõ hét hétfõjétõl kellett elkezdeni, mert szerinte az ilyen duci babáknak allergiája van rá. Be is következett: a két szemébe adott egy-egy csepp után, megnõtt a testhõmérséklete, teljesen kipirult. Ekkor visszamentünk hozzá, 1 órával a szemcseppek után megvizsgálta, azt mondta, hogy júliusban kell visszamenni, és akkor szemüveget kap, takargatosat, hogy a kancsalságát javítsa.
Nekem nem tetszett nála az, hogy megállapította, hogy a jobb pupillája épp 10-15 perc után a bal szemét meg sem nézte, pedig a családunkban a bal szem öröklödõen rossz. S így azt mondta, hogy kell szemüveg, de nem dioptriásat.
A válasz nekem sürgõs lenne, mert én csak 18 évesen kaptam szemüveget, gyerekkori nem volt.

Sophi!
A topik elején kb 2001. feb,vagy a Szemüveges gyermekek topikban ( essetleg az Anyaságról: Túl az elsõ napokon, heteken olvastam a a mûanyag szemüvegszárról, amit a másik mögé kell tenni, ha jól értettem a rendes van a fülén, a másik elõtte, és a felnõttek sportoláshoz használják.
De érdemes rákeresni.
 
 


Sziasztok!

(elszállt Kép )

Szóval lelki támaszra lenne szükségem - elsõsorban.
A nagyobbik fiamnak az egyik szemére 16 dioptriás szemüveget írt fel Pálfia Judit, +4,5 ...-t. cilindert. Összesen 20,5.

A másikat le kell ragasztani, de nem biztos, hogy fog vele valaha is látni.
A baj egyrészt az, hogy egy évvel ezelõtt már felírta a szemüveget (akkor még csak 12-eset), de nem váltottam ki.
Másrészt most lesz 4 éves, a héten kezdem a ragasztgatást, nem tudom mi lesz, hiszen most tökéletesen elboldogul a bal szemével, ami 2-es lenne.
A rossz szemével dokinál még üveggel is csak 1 méterre látott, el nem tudom képzelni, hogy akkor ez most hogy lesz. Addig a pillanatig azt hittem, a szemüveget azért kapja az ember, hogy lásson vele, nem gondoltam, hogy azzal is csak éppen közelre fog látni...

Véletlenül ráakadtam valami gyengénlátók iskolájának a szervezetére, de nyáron ott szünet van. Én pedig épp a vizsgáim miatt toltam ki a kezdést mostanra - ezért meg lehet kövezni, de kihagynám, ennek a döntésnek a felelõsségét még talán el bírom viselni. Bár nem biztos, lehet, hogy pár hét múlva jobban át fogom látni, és az még rosszabb lesz.

Van-e valakinek gyakorlati ötlete? Vettem nagy, színes fadominót, vastag filceket rajzolni, kitaláltam, hogy megnézzük a terráriumot az Állatkertben, meg esetleg a Camponában a delfineket (?), de kevésnek tûnik.

Megpróbálok bejelentkezni a doktornõhöz, azt mondta, 1 hónap a próbaidõ - menjek vissza ugyanoda, Kispestre, majd lesz ott valaki, mert õ már nem... Gondolom, ez próbaidõ nekem is, hogy mit teszek.

A kicsi is itthon lesz most (az õ szeme a korának megfelelõ), hiszen a bölcsiben szünet van. Klassz.
Várom a válaszotokat.

Kép
Ilon
Ilon
 


Ilon!

Ha ragaszkodsz a Pálfiához, van a Várban magánrendelése.
A kórházban biztos kiadják a számát. Vagy a tudakozóban kérdezz rá, I. Várfok u. Pálfia néven.
Van a Rókus kórázban a Vörösmarthy Prof., aki szintén nagyon híres gyerekszemorvos. Nagyon sok problémát mûteni is tud. A helyedben elmennék mindkét helyre, így helyrehozhatnád az a hatalmas bakit, hogy 1 évig vártál a gyereked szemüvegével.
sophi
 


Kedves Ilon!
Ha a két szem között ilyen nagy a dioptria különbség, törvény, hogy az agyunk a gyengébben látó szemet kikapcsolja, és az ellustul. De még most abban a korban vagytok, amikor ezt még befolyásolni lehet. Fel kell irni a legerõsebb szemüveget (amit mért az orvos), a jól látó szemet le kell ragasztani, és viselni a szemüveget. Igy tudod megtanitani látni a rossz szemet. A felpróbált lencsével azért nem látott jobban a kisfiad, mert lusta ("tompalátó") az a szeme. A kezelés lényege a borzalmas kitartóság , következetesség. Ha csak félig csinálod, nincs értelme. (Ha jó szemüveget irt fel a doktor) rajtad múlik mennyit fog látni a kisfiad!

Szia: Dóri
névtelen
 


Kedves Sophi!
Az én kislányom is kb 1 éves korától viselte a szemüvegét. Sokáig nem birtuk rátenni, amikor egyszer meglátta, hogy a Nagyi szemüvegének a szárát zöld szig. szalaggal megragasztottuk (mert eltört). Azt mondta, õ is olyat szeretne. Rátettük, attól fogva, mint a kisangyal hordta.
Sokféle kancsalságot lehet mûteni (kifelé és befelé térõ is). De csak akkor van értelme, ha mindkét szemét használja, mert ha az egyiket nem használja ( azaz "lusta" az egyik szem), akkor az újra el fog kezdeni kancsalitani.

Szia:Dóri
névtelen
 


Kedves Sophi!
Nem hiszem, hogy több ilyen szaktekintélyhez kell elvinni a gyerekünket. Mert ha esetleg különbözõ dolgot mondanak, akkor Te fogod eldönteni, hogy melyik mondja helyesen? Azaz Te felül tudod birálni õket, tehát többet tudsz....

Gondold meg!

Szia: Dóri
névtelen
 


Szia Dóri!

Semmi esetre sem bírálnám felül azt, amit az orvos mondd.
De amennyiben két orvos kétfélét (és nagyon eltérõt) mondd, akkor azon nagyon is elgondolkoznék, és valószínû, hogy egy harmadiknál kötnék ki. Ez nem csak a szemorvosra vonatkozik, bármilyen komoly esetben ezt tenném. ( Egy influenzánál persze nem) Miután nállunk senki sem szemüveges, ezért nem tudtam semmit a kancsalságról, tompánlátásról stb. Én nem tartom az orvosokat tévedhetetleneknek, éppen ezért tartottam fontosnak, hogy amikor a 8 hónapos fiamnak 8-as dioptriás lencsét írt fel a a Pálfia ezt leellenõríztessem egy másik orvossal. Különben, õ is ugyanazt mondta, így semmi kétségem nincs afelõl, hogy a fiamnak szüksége van egy ilyen erõs szemüvegre. De ami érdekes volt, hogy amíg az egyik orvos kézi mûszerekkel jutott az eredményre, úgy a másik egy hiper-szuper gépi mérés után modta ugyanazt. Szóval arról van szó, hogy az orvostudományon belûl is vannak eltérõ vizsgálási és gyógyítási módszerek, és én sokkal nyugodtabb vagyok, ha a gyerekeimet ilyen fontos kérdésben többféle módszerrel is megvizsgálják.

Szia

Sophi
sophi
 


Kedves Sophi!
És ha a harmadik mondja a legnagyobb csacsiságot? Bár Te azt sem fogod tudni! Bizni kell az orvosban, ha már egyet kiválasztottál!

Szia: Dóri
névtelen
 


Dóri!

Kívánom neked, hogy soha életedben ne tévedj az orvosválasztásti illetõen! És kifogjad, hogy a gyerekorvosod is a legmodernebb nézeteket vallja. MOst úgy õszintén, elmész egy dokihoz, mert anno õ volt a te gyerekdokid (mondjuk), és aranyos volt, viszont közli veled (mert teszem azt nem haladt a korral, és sajnos nem kamu ez a szövegem, nem egy ilyen történet kerint, 2002-ben lejátszódva), hogy adjál neki 6 hetesen gyümölcsöt, 3 hónaposan fõzeléket, 5 hónaposan tojássárgát, sajtot, túrót, 6 hónaposan tejet (tehén), lisztet, akkor te minden internetes tapasztalatod ellenére azt mondod, õ az orvos, jobban tudja, mint a neten a többi anyuka, akkor is, ha az õ 50 kül. orovosuk mást mondott, végtére is õ az én dokim, õ látta a gyereket ?? Ezt mondod? Vagy azt, hogy azért rákérdezek, másnak mit mondtak, megkérdezek mást is?
Tudom, hogy a példám nagyon triviális, de ha valaki csak egy dokit ismer és nem netezik, nem olvas utána, bizony mért ne hinné el, hogy ez a helyes étkeztetés?
Csak itt a babaneten találsz több száz történetet arról, hogy egyik doki ezt mondta, másik azt. És neked, mint szülõnek (vagy saját esetedben mint nagykorú felnõttnek) a feladatod, hogy mérlegelj, melyikben bízol meg, melyik által használt bizonyítékok voltak meggyõzõek.
Én nem bízom vakon egyetlen dokiban sem, és fenntartom magamnak a "jogot", hogy tájékozódjam, és esetleg késõbb "lecseréljem" a dokit.

Ildi

Ildi
 
 


Szia Dóri!

Hát én ezen nem vitáznék többet, nem egy véleményen vagyunk.
De azért nekem is van egy "jó" példám az orvosok mindentudására.
A férjem lassan 4 éve költözésnél egy rossz mozdulatot csinélt. Másnap reggel olyan fájdalma volt a gerince alsó részén, hogy alig tudott felállni. Én 8 hónapos ternes voltam, a 80 kg-os férjemet úgy támogatam az autóhoz, hogy bemenjünk a Sportkórházba. Ott adtak neki egy injekciót a gerince mellé, hogy lumbágója van, és már holnapra jobb lesz. Hát nem lett jobb, másnap mentõvel (mert már nem tudott az egyik lábára állni) bementünk a János Kórházba egy gerinc specialista "Jóistenhez". Csinált CT vizsgálatot, és közölte, csak úgy állva a folyosón, hogy a férjemnek nagyon komoly gerincsérve van, és ha nem mûtik rögtön meg, akkor 5 napon belül lebénulhat a jobb lába.
El tudod képzelni, hogy milyen érzés volt? Azt hittem, hogy ott rögtön megszülök úgy begörcsölt a hasam.
Mondtuk, hogy jó, ha mûteni kell, hát legyen (mert hittünk neki, de mivel a férjem nem magyar, így szeretnénk az õ hazájában a mûtétet elvégeztetni. Kértük, hogy adjon egy olyan fájdalomcsillapítót, amivel másnap a repülõutat vágig tudja csinálni. Szóval másnap elrepült (én a terhességem miatt nem tudtam már repülni). Közben az anyósomék elintáztek mindent, hogy várják az ottani kórházban. Megvizsgálták, és kiderült, hogy Isten õrizz a mûtéttõl. Kapott gyulladáscsillapítót, infúziókat, gyógymasszázst és egyéb gyógykezeléseket. 2 hét múlva hazajött a saját lábán. A gyógyszereket még szednie kellett, és itthon elment egy budai gyógyfûrdõbe hetenete 3-szor 2 hónapon át különbözõ kúrákat kapott (vizitorna, ultrahangos masszázs.....)
Ma ott tartunk, hogy tudja mire kell vigyázni. Ha nagy ritkán fáj nkei, elmegyünk egy gyógymasszõrhöz.
Szóval a tanulság csak annyi, hogyha hallagatunk a Prof.-ra, akkor a férjemnek át kellett volna esnie egy mélyaltatásos 5 órás gerincmûtéten, amire egyáltalán nem lett volna szüksége.
Ezek után ne vesdd a szememre, ha nem hallgatok az elsõ szóra.

Szia
Sophi
sophi
 


Könnycsatorna problémánk van. A kisfiam 11 hetes, két héttel ezelõtt elvittem a helyi SZTK szemészetére, de elhajtottak minket azzal, hogy ráér, mert még ki is nõheti. Ugyanakkor azt is hallottam, hogy minél tovább halogatjuk a könnacsatorna-átmosást, annál valószínûbb, hogy egy alkalommal nem lesz elég.
Keresek egy jó szemorvost, méghozzá olyat, akinél nem kell hónapokkal korábban bejelentkezni, és lehetõleg legyen magánrendelése is. Olyat keresek, akivel kapcsolatban van valakinek jó tapasztalata. Lehet Pesten, Kecskeméten (itt lakunk), Szegeden, stb. Illetve keresek még olyan anyukákat, akik küzdöttek hasonló problémával, és tudnak valami jó tanácsot adni.
Üdv.
Adrienn

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Sziasztok!

Régen jártam erre, különben is átmentem a másik topikba (szemüveges gyerekek).

Szia Sophi!

Éppenséggel nem ilyen "vigasztalásra" vágytam. Korábban írtam már, hogy az egész a Veresmarthy(?) dokival kezdõdött, és hogy meg volt az oka az egy éves késésnek.
Mára kiderült, hogy nem is tudtam volna korábban elkezdeni, mert a kisebbik tavaly ilyenkor még csak másfél éves volt. Most már egész más, (mindketten jól viselik), a nagyobbik szeme javul! (egy hónap alatt is, látványosan.)
Voltunk a Sényi doktornõnél, azt mondta, egyetért a kezeléssel, csak õk nem szokták egyszerre alkalmazni a leragasztást ÉS a pupillatágítást.
Számítógéppel is kb. annyit mértek.

Adrienn!
Van ismerõsöm, akinek hasonló problémája magától(?) elmúlt a gyerek 2-2,5 éves kora körül. Addig nem volt túl szép látvány, de el lehetett viselni. Hogy átmosták-e neki, vagy megmûtötték-e, nem tudom, de az biztos, hogy több hónapos koráig nem engedtek hozzányúlni (mondom, ha késõbb megtették is, nem volt sok haszna.)
Sok sikert és sok türelmet! (Ha elsõ babád: ne izgulj! Kép )

Ilon
Kép
Ilon
 


Kedves Adrienn!
A legkisebb lányomnak is gondok voltak a könnycsatornájával. Nekünk is azt mondták, hogy várjunk csak nyugodtan. Négy hónapos korában aztán már nem bírtuk tovább a nyugodt várakozást, hanem elvittük egy másik orvoshoz, aki abban a percben írt egy beutalót az átmosásra. Hát az se egy örömteli élmény, de azért én szörnyûbbre számítottam. Mindenesetre sajnos egy hónappal késõbb meg kellett ismételni, ami esetleg nem következik be, ha hamarabb hagyunk fel a nyugodt várakozással.
Szóval szerintem is minél elõbb legyetek túl rajta. Annál is inkább, mert a pár perces beavatkozás azonnali javulást hoz, nincs több csipa, könny, viszketés, szóval a babának is megkönnyebbülés.
(Elég szomorú, ha van, aki két és fél évig hagyja szenvedni a gyerekét olyasmivel, amit öt perc alatt meg lehet oldani, pláne ha idõben viszi orvoshoz.)
Amennyit még tudok a dologról: a tüneteket okozhatja az, ha a könnycsatornában van egy kis hártya, ami elzárja az utat az orr felé. Ez az átmosásnál átszakad, és nagyon-nagyon ritka, hogy visszanõ. De lehet az is, hogy nincs hártya, hanem egyszerûen nagyon szûk a könnycsatorna, és könnyen eldugul. Akkor sajnos elõfordulhat, hogy többször is részetek lehet az átmosás élményében. Az viszont szinte biztos, hogy legkésõbb féléves kora után ebben az esetben se lesz már gond. (Vagy lesz, de nem ez. Kép )
Tényleg ne izguld túl a dolgot, persze nagyon vacak, ha egy pici babán bármilyen beavatkozást végeznek, de ez igazán veszélytelen és rövid ügy.
Üdv: Vera
 
 


Kedves Vera!
Mint írtam, elvitték orvoshoz (többször is), a beavatkozás elfogadása vagy el-nem-fogadása az õ döntésük volt.
Ha annyira szenvedett volna a gyerek, biztos azt is figyelembe vették volna. Ahogy én láttam, egyáltalán nem szenvedett a baba, csak és kizárólag az idegenek, akik elsõ ránézésre félreértették a dolgot.

Továbbra is barátsággal:

Ilon
Kép
Ilon
 


Kedves Ilon!
Akkor helyesbítek: elég szomorú, ha egy gyereket többször is elvisznek az orvoshoz, aztán ugyanúgy hazaviszik, mert a szülei nem egyeznek bele a gyógyításába. (Õszintén szólva ez ráadásul érthetetlen is, nem? Hiszen, mint írtam, itt egy pár perces, apró, kockázatmentes beavatkozásról van szó. Kockázata csak annak van, ha nem végzik el.)
A szenvedésnek meg vannak fokozatai, persze én is tudok rosszabbat annál, hogy az ember szeme állandóan könnyezik, viszket és gyakran begyullad, de azért ezt se kívánnám egy babának se. Az meg, hogy nem látványosan utálta a dolgot, gondolom azért volt, mert születése óta így élt szegény. Tudod, mint Micimackó, ahogy fejjel lefelé lóg, minden lépcsõfokon koppan a feje, és eszébe se jut, hogy lehetne másként is...
Hasonló barátsággal: Vera Kép
vera
 


Sziasztok,
Akik még emlékeznek rám: tavaly a lányomat kancsalsággal (tkp. inkább estefelé kanxcsalított, amikor fáradt volt, akkor is csak egy kicsit, és amikor vittem, már látszott, hogy egyre kevesebbet) elvittem a Mária u-i szemklinikára. Akkor a doktornõ magállapította, hogy nem kancsal, és -0,5 dioptriát állapított meg. Nem adott szemüveget.
Most voltunk egy éves kontrollon, a kancsalságát teljesen kinõtte (látta a 3 dimenziós képeket is), a -0,5 dioptira weltérés sajna maradt, a doktornõ most is azt mondta, hpogy õ továbbra sem írna fel szemüveget. November táján újra el kell vinnem, a kicsit (két éves) újra megnézik majd, de már kéõpeket kell nézegetnie, nem kell a pupilláját tágítgatnom (brrrrrrrrrr!!). Itt tartunk.
Ja, a drnõ Fodor drnõ, nekem nagyon alaposnak tûnt. És persze nagyon boldog vagyok, hogy a lányzó a kancsalságiot kinõtte, abban pedig reménykedem, hogy szemüveg sem kell majd neki... (Tavaly nyáron magam alá voltam zuhanva, hogy a szép gyerekem szemüveges lesz...)
puszi
Zsóka

Zsóka
 
 


Zsóka!

Ez nagyon jó hír, gratulálok Emesének!

Ildi

Ildi
 
 


Szia,
Na végre elõkerültél, már nmagyon hiáényoltalak!!! (Csak épp nem tettejm szóvá!) Szabin voltál?
A gratut köszi, remélem, így is marad (vagy javul tovább Kép)
puszi
Zsóka

Zsóka
 
 


Igen, szabin. Beszámolók meg a szokott helyekre mennek.
Ildi

Ildi
 
 


Mégegyzser felhozom a cikket:
[url=http://www.babanet.hu/publ/tompalatas.htm" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/publ/tompalatas.htm[/url]

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Van valakinek tapasztalata ROP mûtét utáni rövidlátásról?
Molnárka
 


Molnarka mi az a ROP mutet?

Napocska
Napocska
 


Sziasztok, mikortól lehet egy gyermeket szemdokihoz vinni? Mert szemüvegesek vagyunk mi szülõk, és nagyon félek mi lesz ha a lányom is rosszul fog majd látni.
Sokat dörzsöli a szemét, ami lehet néha az álmosság is, de lehet az is hogy fárad a szeme.
Másfél éves.
Tudnak egyáltalán ilyen korban valamit mondani/látni/észrevenni az orvosok?


Könnycsatorna átmosáson mi is voltunk 4-5 hetes korban. Akkor nagyon sajnáltam a kicsit, moat meg már nem is lenne szívem elvinni ha kellene. De szerencsére nem kell. Én mindenkinek ajánlani tudom, mert ha mégsem növi ki, akkor 2-3 évesen már nem szabad elvinni.

Bella
Bella
 


Bella

Mar 6 honaposan lehet vinni. Legalabbis mi akkor voltunk elosszor. Kozepso lanyom eleg koran szemuveges lett. Sot ha hamarabb rendes orvoshoz kerulunk talan meg hamarabb. MErt nekem ugy tunt hogy gond van szemevel, de gyerek szemszeten mindig azt mondtak semmi gond. Aztan egy hiszteriam utan kiderult megis gond van. Szoval ha te ugy erzed akkor ne higy 1 orvsonak inkab par honap elteressel de nezesd meg tobbel is. Viszont azota javul lanyom szeme orvosi elkepzeles ellenere. Tavaly majus ota most kaptunk masodszorra kisebb szemuveget. Pedig majusba meg kioktatak minket mit kepzelunk, hogy valaha a gyerek kisebb szemuveget fog hordani.
Szoval en elmennek egy vizsgalatra helyedbe. Ti milyen szemuveget hordtok. Nalunk en rovidlato vagyok tehat minuszos szemuveget hordok. Ferjemmeg kancsal tompalato o plusszos szemuveget hord. Kozepso lanyunk is tompalato plusszos szemuveggel

Napocska
Napocska
 


Napocska
A ROP úgy tudom csak koraszülötteknél fordul elõ. Nem emlékszem pontosan, minek a rövidítése, de a lényeg, hogy a szem érfejlõdésében áll be rendellenesség, mivel már méhen kívül fejezõdik be. Lézerrel pontokat égetnek, hogy megelõzzék az érburjánzás következtében bekövetkezõ retinaleválást. Ez nem egy szakértõi meghatározás. Nekünk volt ilyen és sokszor van olyan érzésem, hogy tényleg rövidlátó lett a gyerekem. A családban csak távollátók vannak. Most készülök elvinni a gyereket (2 éves múlt)látásvizsgálatra.
Molnárka
 


Molnarka koszonom szepen a magyarazatot. Meg eddig szerencsere nem halottam errol. Nektek kivanom hogy semmi kesobbi problematok ne legyen ebbol kifolyolag. Nem gondolkzotal meg rajta hogy a babanet orvosaitol kerj tanacsot ez ugybe? Hatha tudnak valamit mondani.
Mibol gondolod hogy rovidlato a picurod?

Napocska
Napocska
 


Napocska, köszönöm szépen!!

Volt valaki mostanában a Vörömarty profnál? Õ maszek rendelést csinál a Rókusban? vagy sztk-t? ha maszekot, mennyi a tarifája?

Azért nem szõrnyû? hogy ennyi pénzt (feljebb olvastam 6eFt-ról) elkérnek az orvosok, hisz a gyermekünkért mindent megteszünk anyagilag is, és úgy érzem ezt néhányan nagyon kihasználják.


Bella
Bella
 


Nem látom a táblát
[url=http://www.hazipatika.com/articles?aid=19990601143735" TARGET="_top]http://www.hazipatika.com/articles?aid=19990601143735[/url];HPID=A9B0B8DA-48B79EAB-B60794DA-9BC52C07

A tompalátásról
[url=http://www.hazipatika.com/articles?aid=20011116132508" TARGET="_top]http://www.hazipatika.com/articles?aid=20011116132508[/url]


Szemcseppek és szemkenõcsök alkalmazása csecsemõ- és gyermekkorban
[url=http://www.hazipatika.com/articles?aid=19990302151341" TARGET="_top]http://www.hazipatika.com/articles?aid=19990302151341[/url]

Atropin szemcseppet ír fel az orvos a gyermeknek, hogy fénytörési hibáját meghatározza, és így szemüveget írjon fel számára. Az Atropin szemcsepp a könnycsatornán át bejuthat a gyomorba , onnan felszívódva a szer általános tüneteket okozhat: a bõr erei kitágulnak, a gyermek arca kipirul. Célszerû ezért reggeli és vacsora után cseppenteni, mivel ilyenkor a gyomortartalommal tovább hígul a szer, és lassabban szívódik fel, ezért a fent említett tünetek elmaradnak.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


ddddd
eeee
 


Sziasztok!
Belebotlottam ebbe a topicba, és mivel magam is szemorvos vagyok, úgy gondolom, segíthetek...
Elég sok tévhit, félreértés fordult elő az eddigi levelekben.

Kérdezzetek bátran. :wink:
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó