A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kecskeméti babavárók

Jaj..

Kecsóné Kati, Sam, Rozka!
Bálintka, a csoda szülinapos NAGYON KÖSZÖNI AZ 1. SZÜLINAPI KÖSZÖNTÉSEKET!
Puszit küld Nektek! :lol: :lol: :lol:

Jól megkönnyeztem a mai ébredést! Ahogy odabújt hozzánk a kis Csudálka! Az egész kezdet lepergett előttem. Pont akkor ölelgettük egymást hármasban, amikor egy évvel ezelőtt indultunk a szülőszobára előkészítésre..aztán a műtő előtt a folyosón beszéltünk Bikfickéhez a pocakban..és a félelem, hogy vegyék már ki végre a pociból, és a rettegés, hogy milyen állapotban emelik ki belőlem Életkét..(hiszen a csaszi előtt éjfél uán, mikor már nem is ihattam, még rosszul lettem. Leesett a cukrom. Tuti, hogy pszichés is volt, de jelezte a szervezetem, hogy mostmár napról napra nagyobb a rizikó..
És most itt van Ő!!!!!
Épen, egészségesen! Csoda a KISEMBER!! Én mondom Nektek..
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

(bocs az elfogult ömlengésért, de nagyon érzékeny ember vagyok ám.. :wink:

KépKép
mino

Sziasztok!

Nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánok Bálintnak! :D :D :D :D Kép

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

Két kis magzat beszélget egy anya hasában:

- Te hiszel a születés utáni életben?
- Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Talán itt is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.
- Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is, hogyan nézne ki?
- Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt. Talán a saját lábunkon fogunk járni, és majd a szájunkkal eszünk.
- Hát ez ostobaság! Járni nem lehet. És szájjal enni - ez meg végképp nevetséges! Hiszen mi a köldökzsinóron keresztül táplálkozunk. De mondok én neked valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert a köldökzsinór már most túlságosan rövid.
- De, de, valami biztosan lesz. Csak valószínűleg minden egy kicsit másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.
- De hát onnan még soha senki nem tért vissza. A születéssel az élet egyszerűen véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös zsúfoltság a sötétben.
- Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre meglátjuk a mamát, és ő majd gondoskodik rólunk.
- A mamát? Te hiszel a mamában? És szerinted ő mégis hol van?
- Hát mindenütt körülöttünk! Benne és neki köszönhetően élünk. Nélküle egyáltalán nem lennénk.
- Ezt nem hiszem! Én soha, semmiféle mamát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is.
- No, de néha, amikor csendben vagyunk, halljuk, ahogy énekel, és azt is érezzük, ahogy simogatja körülöttünk a világot. Tudod, én tényleg azt hiszem, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk...

pillle

Kedves Balcsi!

Isten eltessen meg nagyon sokaig!!! Boldog elso szulinapot!

Kép Kép

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Nagyon Sok Boldog Szülinapot Kívánok Bálcsinak!
Mino úgy elérzékenyültem azokon, amit írtál, a szülés előtti dolgokra, és, hogy itt van egészségesen.
Dehogy, nem veszem okoskodásnak, amit írsz, sőt... Azért írtam be, mert kíváncsi voltam a véleményetekre. Én is megleődtem, mert a dokira eddig az volt jellemző, h ami nem muszáj, azt nem erőltette, főleg az antibiókat. Pl. annyira nem, h egyszer Bencének már kellett is volna az erősebb antibio a tüdőgyuszi ellen, de ő nem adott. Ahogy ő mondta az oltást, már majdnem 6 hós lenne. Komolyan már én vagyok hülye, h nem váltottam dokit, annyira elégedetlen vagyok vele. A baj az, h a férjemet nem érdekli, nincs hozzá türelme ezzel foglalkozni. A Kiss Kati nem vesz át, aki a közelben van, máshoz messzebre meg hogy vigyem, ha menni kell gyorsan kocsi és jogsi nélkül? Taxival? Vagy mehetek magánrendelésre, az van itt a közelben. Na de majd megoldom.

Roz

Nagyon szépek vagytok a fotón!! Ez mostanában készült? Te fogytál. :)

Lina

Rendben, de szerintem fordítva van az a dátum. :) Megnézném már azokat a rötyögéseket. Július 17-aug 11-ig bölcsi szünet, ezekben a napokban unokahúgomra is fogok vigyázni, aki most 15 hónapos, még nem tudom, hogy oldom meg. Ma pl sógornőm lesz a két babával, mert mi strandolni megyünk.
Kép
cukkermáz

Ez kicsi lett sajnos.
Így alszik az elsötétített szobában délután 3-4-5 órát. Kép
cukkermáz

Sziasztok!

A ma reggelem maga a pokol eddig. Émelygés, fejfájás, orrvérrzés....
Nagyon összejött minden ma reggelre. Pedig eddig nem volt ilyen gond. Örültem is neki.

Tudtok valami jót álmosság és émelygés ellen?

Pille!
Amit írtál az nagyon nagyon cuki volt.
Nekem van egy hasonló képes zenés összeállítás ha gondolod írj a privimre egy emilcímet és elküldöm.

Ha valakinek kell a Little Angels zenés bőgetős emil az küldjön privire emilcímet mert nem mindenkiét tudom.

Roz!
Nagyon aranyosak vagytok a képen. Olyan szuperül nézel ki Ákival.

Lina!
A nagy nap augusztus 12-dikén lesz este fél nyolckor.
Utána a Csalánosi csárdában lesz a vacsora bulival.
Én is kezdek cidrizni mert én nem igazán vagyok a középponti emberke és ott pedig mindenki rám figyel tuti elrontok valamit.
Szóval hasonló a helyzet mint nálad....

Lányok!
Elsősorban Kobudotól kérdezek.
Nem tudjátok hogy ami van szépségszalon Hetényben az milyen? Ott van fodrász és kozmetika is.

Ma még jövök....
samchee

Boldog szülinapot kívánok Bálintnak!
kattic

Cukkermáz!

Tündéri ez a kép! Úgy látom forgolódik álmában. Nándi is szokott. 2 hónapos és képes teljesen megfordulni miközben alszik, nem tudom hogy csinálja, de attól tartok hamarosan forogni fog ébren is.

KépKép
kattic

Változtatok a profilomon.

KépKép
kattic

A név mmelleti kis kép nem akar összejönni.

KépKép
kattic

Sziasztok!

Dednek aludnia kellene, de itt jatszik a hatogatos konyvevel... :roll:

Nagyon jok a fenykepek - mindenkie!!! :D

Lilinek boldog fel eves szulinapot! Kép

Mino, olyan jo emlekezni ugye? Biztos felkavaro lehet!

Cukker, en meg nem rendeltem bodykat. Este megyunk egy kozeli turiba ujjatlan, spagettipantos folsoket nezni. Szegeny nagyon szenved a melegtol, tiszta potty, allandoan puderezem.

Pill, regebbrol ismeretem ezt a bemasolt parbeszedet - nekem nagyon tetszik! :)

Sam, reggeli rosszullet :(
Legjobb baratnomnek is aznap lesz az eskuvoje!:)

Meg akartam irni, de mar nem tudom mit. :lol: :shock:

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Katic, nagyon picike kepet tudsz csak beszurni, nekem legalabbis csak ugy sikerult.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Egy kérdés...

A filctollat mivel lehet leszedni a bőrről???

Mire bementem a fürdőből a lányok nagy nyugiban rajzoltak.Bogi a papírra, Hanna a lábára....

Kösz előre is.
samchee

Hurrá! összejött, ráadásul minden hozzászólásomnál megjelent. Nem a méretével volt a gond, hanem jpg formátumúra kellett változtatnom.

Íme a legújabb kedvenc képem kettőnkről: Kép

KépKép
kattic

Katic, tenyleg szepek vagytok! Es osszeoltoztetek csikosba?:)

Sam, a valaszra en is kivancsi lennek, Kati tegnap filcezte ossze a combjat.:) Furdeskor minimalisan lejott, de meg kell neki egy-ket nap sztem. :lol:

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Dora

A véletlen hozta így, ez nekem eddig fel sem tűnt! Tényleg mindketten csíkosban vagyunk!

Azt hiszem ez volt az utolsó nap, hogy rugit adtam rá, azóta csak bodyt és itt vagyunk bennt a hűvös szobában. Hajnalban és késő este szoktunk kimenni a teraszra. Csak így lehet kibírni vagy a strandon, de ahhoz még túl kicsi és ha nem alszik napközben, akkor estére nagyon nyűgös.

Egyébként szeretném megköszönni mindenkinek a jó tanácsiokat, amit még tej szaporítás úgyben adtatok 1,5 hónapja. Bevállt! Már mérlegünk sincs és szépen fejlődik. Egyetlen dologra kell csak figyelnem, hogy legalább 3 óra teljen el két szoptatás között + igyak eleget, akkor talál tejcit! Pár hete öntudatára ébredt, már nem tudom cumival átvágni, köpi ki ezerrel . Az üvegre fintorog, nem szereti a műanyagot. Ha nagyon éhes, akkor persze nem válogatós.

Ha jól hallom felébredt és magának magyaráz és írtó nagy örömmel eszi a kezeit. Most kezdi felfedezni!

Még nem volt időm visszaolvasni az elmúlt 1 hónapot.... az időm elég kevés.

Valahol meg lehet nézni az eddigi hozzászólásainkat? Érdekes lenne visszaolvasni, főleg később, esetleg kinyomtatni. :?:

KépKép
kattic

Mino,
nagyon-nagyon boldog születésnapot Bálcsikának! Annyira aranyos amit írtál. Nekem is mindig beleremeg a gyomrom a szülinapokba, ilyenkor mindent újraél az ember...
NZ engem is érdekelne, én is hozzá járok, nagyon szimpi doki, remélem nincs nagy baja. Ha tudod, küldd át nekem is az emilt, köszi.

Fényképek gyönyörűek, öröm nézni őket.

Lina,
boldog félévet Lilinek!

Cukker,
nagyon ügyes Bence, remélem Marcinak is menni fog a suli :).
balim

Sziasztok,

Mino,
boldog szülinapot Bálintnak, és Neked is! Ez a nap közös siker, nem?

Áruljátok már el, ki az az NZ? :)

Sam,
én magam még nem jártam abba a kozmetikába (arra gondolsz, ami az ovi utcájában van?), de Kamilla ovistársának az anyukája ott dolgozik, így kívülről nekem szimpatikus.

Roz,
jövő héten nincs Kamilla, utána is jó Nektek? Már aklimatizálódtam ám :)

Kép

Kép
kobudo

Kob,
néhányunknak fogorvosa NZ
balim

Cukker
csak az oltásról!
Nekünk Kiss Katalin az orvosunk és a Zsombinak már beadta az agyhártyagyulladás ellenit, két részletben. Ezt csak érdekességképpen írom! Én sem tudtam mit tegyek, de ő nagyon mellette volt, így rá hallgattam! De Te döntöd el!
quill

Quill

Köszönöm , hogy leírtad.

Sam

Pihenj, ha tudsz, biztos a meleg is rátesz most neked.

Kattic

Igen, szokott fészkelődni. Jó a közös fotótok, én is azt szúrtam ki, hogy közös a csíkos.

Dóra

Én most kaptam egy rakás szoknyát és lányos nyári ruhákat a sógórnőmtől, még a bodiban is melege van, így most az a bökkenő, hogy rendeltem, de nem tudom ráadni. :( Persze 74-eseket, talán még jó lesz sokáig. Ha már egyszer elhozta a nagykerből, nem mondhattam vissza.
Most éppen olyan ruci van Adrin, h nyakba kötős és ki van a háta. Nagyon csajos. :)

Sam

Ezen a filctollos sztorin jót mosolyogtam, mert már egyszer jött be valaki ezzel a kérdéssel. Esetleg huzatcsere? Na jó, nem viccelődök. :)
cukkermáz

Mino,
maskor is megajandekozhatsz ilyen "omlengessel". En megkonnyeztelek. En is ezt eltem at az enyemekkel, es a mai napig osszeszorula szivem ha erre gondolok....Nagyon nagy gratula Balcsinak :lol:

Lina,
Beni is vigyorog ha ki van utve :wink:
Lilinek boldog feleves szulinapot.

Cukker,
Mi beadattuk a Meningitist, mert sok a csaladban az egeszsegugyi dolgozo, es feltem hogy elkapjak.
Most pedig a kullancs ellni oltason is gondolkodom, bar a doktorneni azt mondta, hogy meg ne. Viszont nagyon sokat kirandulunk. :?
Tobbiek,
??? Mit gondoltok?
Mit gondoltok kullncs elleni oltas ugyben

Lanyok,
A tesom kisbabaja het hetes, es eddig 100-120 gr-ot hizott hetente, most meg csak 70-t. A doktorneni azt mondta nekik, hogy szoptasson ket mellbol, mert ez keves ez a gyarapodas, es biztos a meleg miatt nem dolgozik anniyra a babo. Egyebkent eddig 100-120 akat szopott most viszont tegnep megmerte ujra a tesom (mar ket-3 hete nem méri), es csak 80 at szopizott. Velemeny????
mvirag

Sziasztok!

Virág, sztem az,h megmért egy evést, ami kevesebb volt,mint 3hete, az nem jelent semmit! 3 hete tök hideg volt, stb, most a melegben a felnőttek sem esznek uannyit, igaz? Akkor a baba miért tenné? De komolyan, nyugodtan szoptathat két mellből, mi Hanna kb 2 hetes kora óta ezt tesszük, a mai napig! És nyugodtan minden nyikkra tegye mellre a babát!

Kullancsencephalitis elleni oltásra nekünk azt mondta doki, h ráér a közösségbe menetel előtt, de nyilván egyénileg kell mérlegelni a kirándulók, túrázók körében!

Meningitis elleni védőoltást Hanna a 15hóssal együtt fogja kapni, megegyeztünk, h nyugodtan érhet még az immunrendszere addig.
De, Kob tudna mesélni Kamilla meningitises ovistársáról.. Úgyhogy azt hiszem itt is érvényes, h hallgassatok a dokira! Ő adja be, a betegségeket is Ő kezeli!

Sam, körömlakklemosó? Émelygés ellen pedig gyömbéres limonádé vált be egy barátnőmnek...

Roz, szépek avgytok!

Pille :D !

Kép
seriff

Boldog születésnapot kívánunk mi is Bálcsinak!

Zsófi, Lili, Gábor!
birolili

Sziasztok!

Voltunk a fél éves vizsgálaton. Lili rendesen visszaszedte 6 nap alatt, amit fogyott. 7,7-ről lement 7,25-re, ennyi volt pénteken, és ma 7,8 kiló :D Doki félve megkérdezte, hogy ugye azért forogni már tud, én meg mondtam, hogy lassan mászik. Már fel tudja emelni magát rendesen.

Lili,
nem írtál a holnapra, mi legyen? A srácot továbbra sem tudjuk elérni, nézem msn-en, de nincs.

Cukker,
Lili majd csak 8 hónaposan kap agyhártyagyulladás elleni szurit. Nem tudom, hogy milyen dátumot írtam, de biztos, hogy júni 27-júli 4 nem vagyunk itthon

Köszönjük mindenkinek a fél éves köszöntéseket. :D

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

BOLDOG SZÜLINAPOT BÁLINT !!!!!!

Kép
sbea

Sziasztok!

Mino,Nagyon Boldog Szülinapot kívánunk Bálintnak és jó ünneplést!!

Képek jók nagyon :D !

Tegnap megkaptuk a két hós oltást,ügyes volt Lencsike nagyon,épp csak annyira sírt míg megkapta a szurikat és hízott 1 kg-ot egy hó alatt+ nőtt 4 cm-et :D !

Hopp,már mennem is kell,mert követel a kisasszony,megyünk pancsizni.

Jó éjt mindenkinek!
dettus

Boldog szülinapot kivánnok én is a kicsi Bálintnak! [/img]
kriszta25

Boldog szülinapot Bálcsi!
Kép
quill

Seriff,
Ok megmondom neki. Az en aggodalmam csak az volt a ket mellbbol szoptatassal, hogy neki mar tok sok teje volt es hogy nem fog -e a babus tovabb lustulni ill tejcsi tovabb csokkenni ha ket mellbol szoptat,. Doki neni is azert javasolta, mert hogy valszinuleg a meleg miatt lusta, es hogy konnyebbenn jojjon neki amikor mar kifaradt. nem tudom. En a fejest javasoltam neki, mert eddig abszolut nem kellett fejnie csak az elso harom napban, utana mar egy hetesen 100-akat szopott a babo. Attol felek, hogy O.K. most nem ehes a meleg miatt,, de aztan lesz turelme a babonak kuzdeni, hogy ujra felszaporodjon a tejcsi?
mvirag

Sziasztok Lányok!

Hogy Ti, aprók és nagyok milyen drágák vagytok! Nagyon köszöni Bálcsi a rengeteg üdvözletet, képeslapot, sms-t, telefonos köszöntést! :lol:
Fantasztikus, hogy ennyien örültök velünk!
Nagyon meghatódtam.. :lol: :cry: :lol:

Még egyszer köszönjük szépen Nektek!

Remélem, mindenkinek remekül telt a napja!
Rozikának kevésbé.. :cry: Adrika alakított. Konnektort szerelt. Kivadászta a dugót belőle, és beledugott valami fémeset. Persze, hogy megcsapta az áram a Drágát! :oops:
Most kórházban vannak, de nyugi, nem lett komoly baj! Még azért megfigyelik a Csibész lányt.
Talán holnap már haza is jöhetnek..

Puszi mindenkinek, szép álmokat!

Ez nagyon nagy nap volt mindhármunk életében.. Álomporos puszit fújt mindenkinek Bálintka!

Jó éjt! :lol:

KépKép
mino

Megcsinaltam a Lilypie-os szulinap szamlalot, de nem tudom hova kell itt bemasolni :oops: Segitenetek? Tudom, hogy mar volt errol szo, de most nem talalom mikor :oops:
mvirag

Virág,
a profilodban aláírásként kell azt a hosszú linkszerű valamit bemásolni, ha jól emlékszem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!!

megint régen voltam.... :oops:

Végignéztem a képeket hát csodásak!! :D :D :D

Mino: utólag kívánok Boldog Szülinapot én is Bálcsikának! :D

Roz: Adrikának jobbulást kívánok!! Szegény, gondolom mekkora ijedtség volt nálatok...
:?

Cukker: neked alszik hason Adri?? Nekem már csak ébren marad meg janika kb. 1 percig mert max annyi kell neki és megfordul. :D Már csak háton tud aludni a drága...

Lina: Már Lili is fél éves!!! Gratulálok! Hihetetlen, emléxem mikor itt voltatok még ő volt akkor mint most Janika... :lol:

Mi jól vagyunk, ma megyünk Egerbe hétvégére pihenni, nagyon hiányzott már... :P
tegnap szereltek be nálunk klímát úgyhogy vége a szenvedéseinknek!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na megyek is megébredt Janika....

puszi mindenkinek!

KépKép
erszényes

Sziasztok,

Virág nem fog csökkenni a tej mennyisége, sőt, ha minden szoptatásnál mindkét mellett éri inger, akkor attól csak nő a mennyiség. Nyugodtan szoptathat mindig mindkét mellből, sőt ha már a 2.-at is elengedte, újra visszateheti az 1-re, és így tovább. Több tej a gyakoribb szopitól van, lesz. Az, h csak az elején kellett fejnie sem jelent semmit, sztem az tök jó, h később nem kellett ezzel kínlódnia mert beállt a kereslet kínálat. És azt se felejtsük el, h kb 6hetesen növekedési ugrás van, vagyis többet enne. A lényeg, h nyugodtan két mellből. :D

Lina, örülök, h Lili visszahízta a pocakját! :)

Roz, sajnálom, remélem, h tényleg nem komoly!

Erszényes, jó pihenést! Ott bizti hűvösebb is van!

Kép
seriff

Sziasztok lányok!

6 hónaposan el lehet kezdeni a mellétáplálást, azt olvastam, hogy a meggy alkalmas rá, de mire mi 6 hónaposak leszünk nem lesz, azért most kellene fagasztanom. Milyen formában adtátok a babáknak a meggyet? Csak a leve, vagy turmixolva. Héj nélkül? Hogy rakjam el a fagyasztóba?
Esetleg ne törödjek vele, majd 1 év múlva, amikor újra érik, akkor meg már eheti héjjal is?

KépKép
kattic

Sziasztok!

Mino, orulok, hogy jol telt a napotok! :) Ha vannak unneplos kepek, akkor kerunk szepen!

Rozek :( , remelem tenyleg nem komoly a baj!

Virag, kullancs elleni oltas: ugy tudom csak az agyvelogy. ellen ved, lyme kor ellen nem. A vedonom azt mondta, hogy elvileg 72 oran keresztul csak sziv a kullancs, addig nem fertoz. Addig meg eszreveszi az ember. Ilyen kicsiknek o inkabb a vedoszereket ajanlja es a suru atbogaraszast. A DM-ben lehet kapni tobbfele bio kullancs/szunyog riaszto szert.
A szopizasrol en is azt gondolom, amit Seriff irt.
Ha gyarapodik a gyerkoc, akkor feleslegesnek tartom a szopizasok mereset.

Kattic, en fagyasztanek egy adagot a teli idoszakra. A hozzataplalas megkezdesehez ugy sem ez a gyumolcs a legalkalmasabb. :wink: Kesobb, ha mar tobb izt megkostolt, akkor passzirozva (hej nelkul) krumplival egyutt meg lehet probalni.
Elarulom, en az almat sem tartom jo kezdogyumolcsnek. :roll:

Erszenyes, jo pihenest Egerben!

Dettus, nem semmi hogy gyarapszik a kicsi lanyod! Ugyes volt hogy nem sirt!

Kati panaszkodik, megyek.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Kattic,
mi 3,5 hónaposan már ettünk mást is, bár nem hiszem, hogy a meggyel szokták kezdeni. Alma, banán, krumpli...
Sőt, most, hogy Lilinek hasmenése volt, meggyet, meg narancsot még nem nagyon kaphat. Mondjuk nem mintha eddig evett volna, ezt még nem adtam neki.

Seriff,
most néztem a Lilypie-s szalagotokat, 1 év 1 hónap, 1 hét, 1 nap :D

Erszényes,
hát igen, nőnek a babócák. Emlékszem, hogy amikor ott voltunk, Janika még csak feküdt, kicsit próbálkozott a kezeivel, de ennyi, most meg már forog. Lili lassan mászik.
Éjszaka úgy aludt el, hogy szopizott, elfordult tőlem, kinyomta magát négykézlábra, de a feje búbját lent hagyta. Hintázott előre-hátra, majd egyszer csak vigyorgott egyet, szétdobta kezét-lábát és aludt. Csak sajnos az egyik dörgésre nagyon megijedt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

sziasztok!

Csak gyorsan egy kérdés, amire választ várok sokat... :lol:

Ti amikor várandósak voltatok nem akasztottátok ki a családot a hangulatváltozásokkal????
Nálam egyik lánynál sem volt jellemző most meg pillanatról pillanatra változok. És ez sajna nem tesz jót a kapcsolatunknak. Bár apának nagy a türelme de félek egyszer elfogy...

Tudok ellene tenni valamit????
samchee

Sam, türelem, önuralom :D ! Nagyon nem tudsz mást tenni....

Kattic, meggy nálunk még most sem menő, merthogy savanyú, de baánnal együtt próbáltam télen.Én nem faxniztam ahogy volt lefagyasztottam, amikor kiolvadt, kimagoztam.

Lina, én észre sem vettem :lol: !

Kép
seriff

Sziasztok!

Roz, remélem nagyobb az ijedtség, mint a baj Adrinál. Beleizzadtam, ahogy a hírt olvastam. Szegény, nagyon rátok jár a rúd mostanában.

Sam,
mint Seriff is írta, kitartás. Engem végigkísért a terhességek alatt a hangulatváltozás. Egy percen belül röhögőgörcs, zokogás símán ment :D Felkészítettem Istvánt rá, így nem csinált belőle ügyet szerencsére.

Virág, tesód ne aggódjon, Orsival ugyanígy voltunk. Egy ciciztünk, aztán ha fejlődési ugrás volt, áttértünk a kettőre. De utána simán visszaálltunk megint egyre. Én sem fejek. Most néha azt sem tudom pontosan mikor eszik és mikor csak iszik Orsi, annyira rövid ideig tart. Esetleg kínálja meg gyakrabban, hogy legalább igyon, ha már étvágya nincs.

Nem vagyunk valami kirobbanó formában, hét elején belázasodtam, elkapott a takonykór (bocs) + torokfájás. Tegnap már Orsi orra is bedugult. Szívom neki ezerrel. Ma már jobb a hangulata, nagyon kis bágyadt volt az éjszánk sem telt jól. Igaz, most ebben a rekkenő hőségben éjszaka is fent volt 2-3 óránként, ami egyáltalán nem volt rá jellemző.
Megyek dobozolok tovább, István folyamatosan hordja át a cuccokat. Lehet, hogy vasárnap már ott alszunk.

pillle

Közben én is utánanéztem, hogy miket lehet mellétáplálásként a babáknak adni. Valamennyi meggyet fagyasztok le, de szerintem almával vagy ki tudja mivel? fogunk kezdeni, remélem csak 6 hónapos kor után, mert minnél tovább szeretnék szoptatni, ha már úgy megszenvedtem érte!

Nándi mindkét mellből eszik, mert egyből nem lakna jól. kb. 150-180 ml 4 óránként, de mióta meleg van ő is kevesebbet szopik és többször kér. Már majdnem végigaludta az éjszakát, most meg 2-szer is felkel enni. A két mellből való szoptatással semmi gond nincs! Az első hónapban Nándi csak 300 grammot hízott, majd 1 hét alatt 400 grammot, aztán 1 hónap alatt majdnem 1 kg-ot. Az első hét után az egyik ismerősöm azt javasolta, hogy fejjem ki az elejét, hogy a zsírosabbat szívja és jobban hízzon. Nem fejetem ki, mert akkor mi maradt volna neki, hisz így is alig volt tejem! Azt hiszem változóan gyarapodtak a picurkák, egyik héten többet, másik héten kevesebbet vagy éppen semmit. Lényeg, hoyg jól érezzék magukat és amikor megéheznek, akkor kapjanak tejcit!

:?: Tegnap Nándi megijedt a szomszédoktól és sírt, pedig igazán nem szokott sírni. Lehet, hogy már 2 hónaposan fél?

Mostanában minden mozgó és dallamot adó dologra nagyon figyel és az érdekes formák lenyűgözik. Hosszú perceken át bámulta a mami hímzett párnáin a csíkokat, most épp egy nejlon zacskónak gagyarászik, biztos klassz rajta a felirat az ő szemével. Tündérien dúdolászik, majkd elfárad és alszik 1-2 órát. Felébred és újra kér enni. A legfontosabb, hogy jól ki legyen büfiztetve, mert különben nem alszik el, vagy nagyon gyorsan felébred. :o

KépKép
kattic

SZiasztok!

A Rossmannál van 20%kedvezményem, ha valakinek vmi kell, szóljatok!

Július 30-ig kell levásárolni.
birolili

Lili,
az én Lilim képe meg kint van a Petőfi Sándor utcai Rossmann-ban, a babafotó pályázaton. Holnaptól lehet rá SMS-ben szavazni :D

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Lina

A június és a július volt felcserélve, de értettem. Jó utat kívánok nektek és érezzétek magatokat jól! Hova is mentek?
Küldök sms-t, ha beírod ide a számát. Mit lehet nyerni?

Elég ijesztően hangzik, ami Rozékkal történt. Brrrr. Hála ég nincs nagy baj.

Erszényes

Nekem még nem forgolódik sajnos, de nem aggaszt, gondolom, egész nap alszik, így nincs ideje gyakorolni. Viszont mostanában olyan aranyosan ébred hason és felkönyököl, nézelődik. Mióta Bence itthon van, sokat fejlődött. Nagyon jó hatással van rá.

Pille

Költöztök? Mi az a nagyon rövid ideig tartó szopás? Én szoktam mérni, kb 5-5 perc egyikből másikból.

Dóra

Mi a baj az almával? Szerinted miért nem jó? Én pont úgy tudtam, hogy azzal szokás kezdeni. Találtál rucikat Katának?

Mvirág

Mi az a Meningitis?

Olyan jó volt ez a mai eső. Imádom. Éppen kint voltunk a hobbin, és bebújtunk az eresz alá. Elméláztam, milyen jó lenne most a kertes házunkban a teraszon nézni az esőt, és beszívni az illatát. Vagy felhúzni egy esőkabátot és kint sétálni az esőben. Bence is teljesen oda volt. Adrit takaró alatt raktuk be gyorsan az autóba.

Valaki el tudná mondani egyszerűen, hogyan kell szalagot készíteni?
cukkermáz

Lina, láttuk Lilit :), mi is benevezzük Zsófit. Holnap viszem a képet. :)
birolili

szia mindenkinek!!!

Totálisan kivagyok. Tegnap bejelentették a szüleim hogy nem jönnek el az esküvőmre.
Mivel ők nem Kecskeméten laknak hanem kb.100km-el messzebb de az igazi ok nem ez volt.
Hiszen az utazás a legkönnyebben megoldható gond.

Az igazi ok az hogy a mamám beteg ha jól tudom akkor alcheimer kóros(lehet nem jól írtam)
Nem ismer meg minket időnként, sokat fogyott az tóbbi időben pedig annyit eszik...
Szóval beteg és anyu nem akarja magára hagyni egyedül más embert meg nem akar vele terhelni.
A legemlékezetesebb napok között lesz az esküvőm és a szüleim pedig nem jönnek el..... :( :cry: :( :cry:

Szerintetek mit csináljak? Elfogadjam vagy próbáljam rábeszélni őket????
samchee

Kattic,
nekem nem volt gondom a tejcivel,mégis 2 mellből szoptattam.Szerintem ez a legjobb megoldás.Szerintem a fejés természetellenes dolog,és azt hallottam a tejmirigyeket is tönkreteszi.Rege is 1 kg-ot hízott 1 hónap alatt az elején,úgy hogy a doki nem akarta elhinni,h.nem etetem mással is.Az hogy az eleje nem táplál szerintem nem baj.Így van kitalálva.A szervezet tudja,h.mi jó a gyereknek.Meg így nem termelődik annyi tej,és a benne lévő mennyiségnek ugyanúgy x százaléka híg,és x százaléka sűrű.Arányosan.És kiszívja a sűrűt is.Szóval felesleges aggódni.Rege már 8 hónapos és még most is elég lenne neki a tej,de sűrűn kellene etetni,mert már nagy és hamar megemészti,így jobbnak látom hozzátáplálni.Na meg érdekli is a sok új íz.

Akartam már kérdezni,h.honnan lehetsz nekem ismerős?Teszek fel egy képet,hátha rájövünk.Iskolák?Zrínyi?Lakhely?Szelei falu?Ezek a tippeim.Vagy hittanról?Nagy templom?
mrege

Bocs a kép! Kép
mrege

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?