A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Angelani:

Én még mindig amondó vagyok, melegkiütés. Zsuzsán is szokott lenni, ha beizzad.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!

Köszi, most nem tűnik annyira vészesnek.
Fel is kelt. De van 1 ampulla Calcimusc-om is, annak a felét beadhatom.
Azt tudom, hogy lehet, nekünk is felírták.
A doktronéni is mondta, ha úgy gondolom, adhatok neki amíg van.
Van még egy ampulla, beadom a felét, mert napi fél ampullával kellett adnom neki.
Plusz kapja a Cebiont is:)

Azért örülök, hogy más sem látja annyira súlyosnak.

Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Sziasztok!

Davallia!

Köszi neked is :lol:
Párodnak jobbulást :?
Nagyon szorítok Pandának, hogy minden rendben legyen :cry:
De tuti úg yis van, csak a biztonság kedvéért kell megnézetni.
Lehet, hogy magától elmúlik majd.

Erhard eddig még úgy néz ki, hogy jól van.
CSak hisztizik ezerrel.
Ez nála az unalom, vagy, hogy nem kaphat meg valamit.

Megyek, mert fürcsi van:)

Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Sziasztok!

Havtünde

Megpróbálok vmi érthető útleírást adni,ha még nem késő... :roll:
Szóval gondolom Veszprém felől jöttök :D ,akkor Almádi felé gyertek le a Balcsira(nem tudom,mennyire ismeritek ezt a környéket,így alapos leszek :oops: ). Beértek Balatonalmádi-Vörösberénybe, a Megye - hegy alján, a hegy alján lesz balra tőletek egy kissé elfordult tábla és egy vörös templom.A táblán ki van írva,hogy 71-es sz. út felé.Itt kell balra fordulni.Aztán odaértek a 71-eshez,itt szintén balra fordultok(talán Pest van kiírva... :roll: ).Mentek a 71-esen kb 1-2 percet (persze 90-es tempóval :wink: ) és lesz jobbra egy kis település,de tábla nincs.Itt az első utca jobbra a strand utcája végig lefelé.Közvetlen az utca után egy buszmegálló is van a 71-esen,és a sarki villanyoszlopon tábla is jelzi a strandot.Asszem ha befordultok,már lesz helységnévtábla,amin a TOBRUK felirat van,de ne tévesszen meg Benneteket,ez még nem Afrika :wink: .
Éééééééés,igen,van sült hekk,isteni,pár napja ettem :).És isteni az amerikai hot-dog,jó nagy,olyan apának való :wink: .
És szívesen,örülök,hogy segíthettem.Ha vmi még nem tiszta,akkor szólj :).
Még az is lehet,hogy találkozunk,Zitát tuti meg fogom ismerni :wink: !

Angelani

Mintha azt olvastam volna,hogy Erhardnak láza is volt 3 napig.Mert akkor ez a 3 napos láz,melynél pont 3 napig tart a láz (naná :lol: ) és utána jönnek ezek a kiütések.Teendő ezzel nincs,ezt egy vírus okozza. :)
Úgyhogy ne aggódj,ezen szinte minden baba előbb-utóbb átesik :)!

Puszi

anyapoc

Rokica

Fogzásra és bmilyen nyugtalanságra nagyon jó a homeopátiás Viburcol kúp.Én emellett a Chamimillát adtam Villőnek,akár óránként is lehet és nagyon hatásos.
Ő pl. nem engedte bekenni az ínyét semmivel.

anyapoc

Anyapoc, köszi az infót, így tuti odatalálunk! És nem késtél el, holnap megyünk, úgyhogy meneküljön mindenki!!!!
(Ugye nem romlik el az idő? :shock: :?: :roll: :lol: :lol: :lol: )
Vendég

Havtünde

Huh....de jó :D !
Nem,kánikula lesz még jövő héten is,bár itt azért lehet számítani egy-egy zivatarra,mert a Balcsi lehúzza.És elég érdekes is ezek,mert itt az öbölben szoktak megfordulni,így néha kétszer kapunk :roll: .
Jó pihizést :)!

anyapoc

Anyapoc, köszi!!!
Vendég

Megszoroztam a minuszt a minusszal és lett belőle plusz.

:?: :?: :?:

Lili megirígyelte, hogy Andrisnak külön pempőt főzök és ő is kért. Andris meg látta, hogy valaki az ő pempőjét eszi, és ő is elkezdett enni. Szóval a két nemevő gyerekem versenyt evett!!! :lol: :lol: :lol:

ayse

Davallia!

És ezt gyerekorvos mondta?

Andrisnak is volt a nyakán ilyen duzzanat, állítólag a BCG-oltás mellékhatása. Asszem mostanra elmúlt, de lehet, hogy Pandának is az a baja.

Szegény férjed! Borzasztó lehet :( :(:(

ayse

Sziasztok!

Minden beteg babának jobbulást!

Ayse!
Gratulálok, csak így tovább, előbb utóbb nem fogsz tudni annyit főzni amit meg nem esznek a kis "Nemevőid" :lol: :lol: :lol:

Ivás témához múltkor akartam írni, de így alakult :( Peti naponta kb. 4-5 dl vizet iszik meg, emellett még napi 3-4-szer szopizik is (kb 3-4 percig :lol: )

Angelani!
Petinek 3 napja lett tele a teste hasonló pöttyökkel, a füle tövétől a derekáig, (az arcán mondjuk nem volt) de semmi baja nem volt sem akkor, sem előtte, így szerintem az melegkiütés volt, adtam neki calcimuscot, meg napközben is megfürdettem egyszer, ma már egy darab sem volt rajta. Mondjuk azóta itthon egyszál pelenkában "rohangál"

További szép estét/jó éjszakát!

Viki&Petike (9hó+8nap)
viki27
Pécs

Ayse :lol: :lol: Bocsi a hasonlatért, de ez jutott eszembe: láttam 1x egy filmet, és abban volt, hogy a rossz evő lovak mellé kecskét tesznek. Mert a ló irigy, a kecske eszi a szénáját (vagy a szalmáját :?: :idea: :?: ) és így inkább eszi a ló is. :lol:
Drukkolok, hogy hosszú távon bejöjjön Nálatok ez a módszer! Így Lili is kiéli a versenyszellemét, :wink: ugye?
Vendég

Tünde!

Szörnyű, hogy Lili versenyszellemét mire ki nem lehet használni!

Múltkor mondtam, hogy versenyezzünk, ki alszik el előbb (ő az ágyában volt, én még felöltözve meséltem neki az ágya szélén ülve).

Nem találod ki, ki nyert!!! :lol:

ayse

Lányok, világosítsatok már fel, légyszi. A melegkiütést feltétlenül kell kezelni Calcimusc-al??? Én eddig azt hittem, hogy ez teljesen ártalmatlan dolog, de most ahogy olvaslak Titeket, nem tudom.
Mert ha kell, akkor iratok fel gyorsan én is, bár nem szeretek minden szirszarért gyógyszerhez nyúlni.

Ayse, hogy álltok az ivással? Zitának a Hipp gyüm.levek nagyon bejönnek, ma már olyan is történt, hogy kihúztam a cumisüveget a szájából, és bömbölt egyből, hogy mégmégmég akar inni.
Vendég

kisnyuszi is melegkiütéses volt/van.mi nem szedtünk semmit rá.
többször pancsizunk,átöltözünk,fürdetőkrémmel átmaszírgálom és enyhén hintőporozok.
már alig van a csúnya pirosakból,csak ilyen grízes tapintásu van még.
apósdoki is látta ,semmit nem írt fel
puszi jó éjt

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Ayse, remélem nem TE! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Nyúlné, köszi, megnyugodtam, már kezdtem magam felelőtlen, rossz anyának tartani... :lol: :lol: :lol:
Én is úgy látom, hogy fürdés után, esti hűs szellőben lényegesen csökken a pöttyök száma.
Vendég

Tünde!

Vettem valami 100% almát, most nem tom milyet, tán Nestlé. Ímmel-ámmal issza. Mondjuk az üveg egyötödét itta meg ma. Szopi az csúszik, néha még a homloka is behorpad. Olyan nincs, hogy inna még, de elfogyott. Nem tudom, hogy erőltethetném az ivást jobban, ill. mi lesz ennek a vége ( azért pisil is, kaki is normális).

ayse

Sziasztok!

Havtünde!
A mi esetünkben felmerülhetett bármi más, én azért adtam neki Calcimusot.
De valóban a meleg ellen nincs orvosság :lol: :cry:
Mi is 3X fürödtünk ma (én vagy 5X, mert úúútálok ragadni).
Éppen téged dícsértelek, hogy milyen profi tapasztalt anyuka vagy, erre meg ilyen badarságokat írsz :)

Nekünk is most kevesebb pötty van, de azért figyelgetem :roll:

Megyek, mert megébredt:(

Jó Éjt!
Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Angelani, olvastam, amit írtál, de azért nem reagáltam, mert nem nagyon értettem. Zita még nem volt beteg, így hálistennek nem tapasztalatból írtam, amit írtam, hanem a 10 éves kórházas múltamból merítettem, ill. amiket én is hallok, olvasok itt a neten.
Vendég

Sziasztok!

Még egy gondolat.
A Calcimusc igazából nem "olyan" gyógyszer, mint az anibiotikum, ez "csak" vitamin, mint a vigantol.
Szóval erről jutott eszembe, hogy ti még adjátok a Babáknak?
Mert nekem anno azt mondta a doki, hogy 1 éves koráig? vagy 3?, kell adni napi 1 cseppet.
Én mostanában heti 1X-2X adom, de nem 1 cseppet. Olyan még nem volt, hogy elfelejtsem.
Arra bitosan emlékszem, hogy azt mondta a dokinéni, hogy az sem baj, ha ritkábban kap nagyobb dózist. Régebben úgy kapták a Babák.
De ne teljen el 2 hétnél több, legalábbis nekem ezt mondta.
Mondjuk csak ebben a hónapban voltam ilyen trehány, vagyis május végefele óta, de rendben megkapja.
Konakiont 6 hós kora óta nem írják fel, de mi bébikajázunk is.

Ja!
Tünde!
Nem rosszallóan írtam a balgaságot, hanem pont ellenkezőleg!
Te nem vagy felelőtlen, sőt elég sok tapasztalattal bírsz.

Ayse!
Azért én sem tömöm Erhardot napi 1 liter folyadékkal.
Szerintem engem is inkább ijesztgetett a doki, hogy figyeljek oda jobban az ivásra.
Bár Erhard a bébi italokat szinte addig issza, míg van az üvegben.
Az ugyebár 2dl. Erre rájön 2-3 szopi.
Szerintem 100ml-t kiszív egyszerre, ha nem többet.
Csak ezek 500ml!
A bébikaják is tartalmaznak folyadékot, aki meg tápizik, annak még a tápit is pluszban számolni kell.
Ma például 1,5 üveg teát ivott meg, de 4X szopizott.
Így én sem tudom mérni, de érzem, hogy elég neki:)

Na nem okoskodom tovább:)))

Szép-Jó Éjszakát!

Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Tünde!

Nem minden tapasztalat szó szerint értendő:)
Hála a Jó Égnek!

Pussz!

Kép
angelani

Angelani

Bazsinak tavaly volt ilyen 3 nap láz, 3 nap pötty. Egy sorozatnak a vége volt fogzás idején. Kezdődött egy torokgyuszival, utána szájfertőzés és a vége volt ez. 3 napig nagyon magass csillapíthatatlan láz, utána lázat mintha elfújták volna viszont jöttek a pöttyök. Pont így nézett ki. 3 nap múlva elmúltak a pöttyök is. Nem kell vele csinálni semmit. 1 éves kor körül a leggyakoribb.

Melegkiütés
Én úgy tudom (és csinálom), hogy semmi extrát nem kell tenni, csak kicsit sűrűbben pancsiztatni és a köldökápolásnál használt cinkes hintőporral szórogatni. Én még soha nem adtam rá kalciumot és mindig elmúlt a hintőportól.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Ki milyen naptejet használ a baba bőrére?

Meg azt szerettem volna kérdezni, bár tudom, hogy minenki másképp csinálja, mi a napirend nálatok felé?

Nálunk így néz ki:

6-7 között ébredés
9-10 között kb egy 40 perc alvás
12-1 között még egy 40 perc alvás
5-kor játszótér
7-kor fürdetés
8-kor alvás

Egyelőre ennyi a fix. Ebből láthatóan Zsuzsa max két órát alszik napközben. :-/ Azt is délig, aztán onnantól ébren van lefekvésig. Nem is tudom, hogy csinálja. Szopi elalvások előtt szokott lenni, meg hát amikor kéri, szóval rendszertelen.

Nektek mennyi időt tölt a gyerek járókában/kiságyban éber állapotban?

Már tervezem hogy az augusztust arra szánom, hogy nem fogok dolgozni, és napirendet csinálunk... David szerint ennyi is elég, hát én nem tudom...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jajj olyan furcsa dolog történt velem!
(egy kicsit undi!!!) :oops: :oops: :oops:

Tegnap éjfélkor éreztem, hogy a hasamból kiáll valami szúrós, először azt hittem kullancs.
Nem volt egyértelmű, ezért kihúztam csipesszel. És cak jött és jött, és akkor láttam, hogy kék is . Ez bizony egy varrat volt a hét évvel ezelőtti hasműtétemből (méhen kívüli terhesség).
Tök megijedtünk, hogy mi legyen, a férjem azt mondta vágjuk el, mert mi van, ha a végén csomó van én meg hirtelen vérezni kezdek??? Elvágtuk, erre visszahúzódott a maradék része. Felhívtam ma az orvost, aki azt mondta, hogy teljesen ki kellett volna húzni.
Most be vagyok parázva, hogy nem gyullad-e be, vagy valami. :shock: :?

Ti már hallottatok ilyenről??? :?: :?: :?:

ayse

Sziasztok, engem napok óta nem engedett belépni a babanet :cry:
Teszek fel pár képet kicsit ugyan megkésve Nyúlné találkáról.

Nálunk is vannak pöttyök ezerrel, de csak a nyakán, úgyhogy biztos a melegtől.
Tegnap volt nagy ijedtség, mert Lili hasraesett ülésből, vagy inkább térdelésből és jött egy kis vér is a szájából, de csak pár csepp. Nem nagyon tudtam benézni a szájába, de azóta szopott is, cumisüvegből is ivott, meg rágja a rágókáit is, úgyhogy gondolom nagy baj nem lehetett, de én nagyon megijedtem.

Nálunk nincs napirend, reggel 6-7 felé felébred, 9-10 felé alszik egy órát (45 perc), aztán 2 felé is ennyit, és még van, hogy 5-6 felé is elalszik, de azt nem mindig. Este 7-kor fürdés és 8-9 felé alvás, attól függően, hogy mennyire fáradt.
Most reggel 8 körül kap tápit, de van hogy csak 20 ml-t iszik, van hogy 100-at. Gyümölcsöt akkor kap, amikor én eszem, tehát össze vissza, 1 körül kap főzeléket, de abból is van hogy csak egy felet eszik meg, van hogy egy egészet. Este kb. 100-150 tápi és még 11 felé szopizik, nem tudom mennyit. Meg persze éjszaka mikor felébred, mert csak cicin alszik vissza :cry:

Inni nem nagyon akar, nálunk örülök, ha 100 ml folyadékot megiszik az előzőeken kívül. Kínálgatom neki, de nem kell, kiköpi. Viszont a pelusok általában pisisek, tehát gondolom ennyi az igénye. Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
hari

Kicsit össze-visszák lettek a képek, van köztük itthoni is. Nálunk látjátok a szobában van a medence, víz nélkül :lol:
Mert persze ahogy megvettem, rögtön jött a nagy eső és szétázott az egész kert. Talán ma délután már ki lehet menni, ha nem esik újabb eső.

Angelani, olyan édes vagy ahogy ennyit aggódsz :lol: Mintha magamat hallanám. Úgyhogy nem sértésnek szántam.
Na és hogy elszörnyűlködjetek leírom én miket adok Lilinek. Nem mindegyikből kap nagy mennyiséget, van amiből csak kóstolót. Lehet, hogy felelőtlen vagyok, viszont annál magabiztosabb :lol:
Szóval: cseresznyét kimagozva, de néha héjjastól, kiflit, zsemlét, csapvizet, danoninot, barackot egészben (a magot körberágja), evett macskanyelvet is, mert ellopta, de nagyon ízlett neki, mindenféle kekszeket, (háztartási, győri édes) körtét egészben, husilevesben kapott tésztát is, babapiskótát és most más nem jut eszembe. Szerencsére egyiktől sincs semmi baja, mindegyiket nagy élvezettel eszi.

Kép
Kép
hari

Ayse, én még nem hallottam ilyenről, de remélem nem lesz semmi gond. Azért ha tudod, szerintem nézesd meg majd a dokival, hogy minden rendben van-e.

Kép
Kép
hari

Na persze most nincs itt senki. :cry: Ilyen az én formám. Viszont képzeljétek, megint nekiálltam képeket "festeni". Nem tudom írtam-e anno, mikor még pocakos voltam, akkor nekiálltam festegetni. Aztán ahogy Lili megszületett abbahagytam, mert nem volt rá idő, alkalom. De tegnap megint elkezdtem. Majd teszek fel róla képet, ha érdekel valakit. Meg persze ha kész lesz. :lol: Mert azért most sem egyszerű, csak akkor tudom csinálni, ha Lili alszik. Meg most nem festek, hanem zsírkrétázom, ahhoz nem kell előkészülni és bármikor abba lehet hagyni. A lelkemnek jót tesz, főleg, ha Apukámnak tetszik, ő a kritikusom, hiszen ő festő (szobrász)

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Köszönöm Mindenkinek a sok segítséget!

Hari!
De jó téged látni :lol: :wink: 8)
Örülök, hogy rendben vagytok!
Sajnálom a kis balesetet, de tuti rendben van.
Engem érdekelnek a festmények.
Én nem ítéllek és nem bírállak, sem a cigi, sem az etetések szempontjából.
Nem hinném, hogy ha néha becsúszik valami finomság, az annyira mérgező lenne.
Az ivás, meg tényleg a beteg Babákra vonatkozik igazán, mert a hasmenésnél nagyon sok folyadékot veszítenek.
Normal esetben, meg szerintem nem kell annyit innia.
A képek Nagggyon jóóók!
Méééééég! :lol:

Lányok!
Egy nagy kérdés!
Szerintetek főtt rízst adhatok Erhardnak?
Nagyon sok bébikajában van, sőt szinte egyben is a 8 hós kortól valóakban.
Most csinálok neki egy kis kaját (répa, kkrumpli, pipimell...)
Szerintem rízst is tehetnék krumpli helyett. Vagy nem?
Mondjuk vagy jól elfőzném, vagy összetörném, esetleg turmix, de már nem nagyon eszi meg a nem darabos kaját:)

Megyek mert bömbi van:(

Puszi!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Sziasztok!

Ayse!
Jézus!
Bocs, kihagytalak a nagy képrengetegben :oops:
Én is most jól megijedtem.
Szerintem nézesd meg, de még én sem hallottam ilyenről.
Mikori ez a varrat?
Na nem akarlak még pluszban ijesztgetni, de szerintem ha komoly baj lenne, akkor fájna is. Legalábbis én így gondolom.

Rokica!
Szerintem jól teszed, ha egy kicsit több rendszerre szoktatod Zsuzsababát.
Ha majd már nehezebb lesz a terhesség végén, akár a mozgás is, és jön a Tesó, akkor negyon jót fog tenni a rendszer.
Egyébként a kulcsszó a Szoktatáson van! Ez nemkényszer, hanem szoktatás:)

Megyek!
Sziasztok!
A&E

Kép
angelani

Hari:

Ne haragudj, megkérdeztem neked még másnap, hogy lehet-e a keserű szájíz attól a gyógyszertől, és azt mondta a doktornő, hogy lehet.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

CSak egyedül én vagyok bezárva a 4 fal közé? :cry:

Kép
angelani

Rókica, köszönöm szépen, akkor megnyugodtam :lol:

Angelani, én is itt vagyok ám :lol:
Igaz mi nem vagyunk "bezárva", de már nincs kedvem kimenni a kertbe, mert rögtön megjelenik a szomszédasszony beszélgetni, én meg nem vagyok az a szomszédolós fajta. Bár biztos az lennék, ha nem ilyen szomszédjaink lennének.

Képzeljétek, Lili új "tudománya", hogy csikorgatja a fogait. Valami szörnyű hangja van. Csak ő csinálja?????

Kép
Kép
hari

Hari!

Nem semmi lehet hallgatni.
Erhard csak tárgyakon csikorgatja, de az is elég :roll:

Csak neked csöndben megjegyzem, hogy felbuzdúlva rajtad, én is adtam ma egy kekszet Erhardnak.
Remélem, nem kapok ki, mint a balaton szeletért (azt sem én adtam).
De ez nem olyan, mert ez fele annyi "cuccot" tartalmaz.
Te tuti nem kapsz ki, majd megeszünk mégegyet és rádfogjuk :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:

Lányok!
Mindenki Babája rendesen eszik ebben a melegben?
Erhardba úgy kell belegyömöszölni valamit is.
Ja!
Nem tömtem tele kekszel, az csak uzsira lett volna 1 db, de mivel alig evett, mindegy volt.
Viszont egész nap álmos, nyűgős és sokat van cicin.
Lehet, hogy ma elég neki a cici?
Nem válaszoltatok a rízzsel kapcsolatban :cry:

Na lépek, mi már fürödtünk is, vacsiztunk és szokás szerint nem fogunk elaludni :?

Puszi!
Jó Éjt!
Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Hahó!

Anyapoc, köszönjük a strand tippet, nagyon jól éreztük magunkat, szuper volt minden, és fini volt a sült hal!!!
Nyáron megyünk még párszor. :wink:

Ayse, én hallottam ilyet. Csinálni már nem lehet semmit, ha úgy gondolja, majd előbújik megint. Drukkolok, hogy ne gyulladjon be, de ha eddig elvolt a hasadban békésen, most miért lenne másként? :wink:

Benianyu, már megjöttetek a Balcsiról, ugye?

Rokica, Zitát csak reggel teszem vissza a kiságyba kb 1/2 órára, a többi időt kint tölti. Drukkolok, hogy menjen a napirend, sztem jó dolog mind a babának, mind a mamának. De elég nehéz időt választottatok, időjárás szempontjából. Az én híresen jó alvó lányom is alig akar elaludni délutánonként, szerencsére a délelőtti 2,5-3 óra megvan. :D
Vendég

Tünde

Szívesen :).Kicsit aggódtam,hogy hogyan találtok oda,mert itt-ott tévedtem a leírásban :oops: ...igaz,apróságok,de kb fél perc sincs,mire odaértek a 71-esen és már a helységnévtáblát is lecserélték... :? ...és abban sem vagyok biztos,hogy a strand táblája fent van-e... :lol: De ezek szt ügyik voltatok :)!
Voltunk mi is,de olyan tömeg volt délután,hogy képtelenség lett volna meglátnom titeket...és lehet,már nem is voltatok ott :roll:
No,minden esetre örülök,hogy bejött a strand :wink:

anyapoc

Anyapoc, pikk-pakk odataláltunk. Mondtam apának, hogy a 71-esen 90-el menjen, mert úgy tudom, hogy akkor 1-2 perc.... :lol: :lol: :lol:
1/4 4-kor már indultunk haza, el is fáradtunk, és Zitánál se tudtam, mennyi az annyi, ami még nem terheli meg.
Tényleg sok kisgyerek és baba volt, próbáltam fülelni, hallok-e Bulcsút vagy Villőt, esetleg Anyapocot. :lol:
Vendég

Sziasztok lányok

név nélkül, csak témára reagálnék...

fogcsikorgatás: Tüncsi is csinálta amíg meg nem szokta az első fogait...kb 1-2 hete, hogy már csak néha csinálja...

Kaja: hááááááát nagyon keveset eszik, és rettentően nyűgös az utóbbi 2-3 napban...van hogy egy egy elalvás előtt 1/2 óra sírás, nyöszörgés van, ringatva is nagyon nehezen alszik el, éjjel is felsír...remélem csak a foga, semmi komolyabb :(

tegnap voltunk a Mogyoródi aquaparkban, és nagyon élvezte a pancsit, persze az elalvás ott is nehezen ment...:( remélem nem kapott napszúrást vagy hasonlót...
pancsis képek:
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
prüntyi

Lányok!

Látom mindenki kihasználta a gyönyörű időt.

Tünde!

Én már tegnap is irigyeltelek titeket, hogy Balcsira mentek, persze Anyapoccal együtt.

Ayse!

Hű a mindenit, azért ez nem semmi!!! Biztos van abban is valami, amit Tünde mond, de én azért csak elmennék vmi dokihoz, hogy akkor már szedje ki belőlem a maradékot is.

Róki!

Ti voltatok végül ma strandon? És ha igen, melyiken???

Hari

Hát hallod, akkor Téged sem irigyellek szomszéd ügyben.
A miénk sem kutya, egyfolytában azt lesi, hogy mi zajlik a mi kertünkben, mit csinálunk.
Komolyan mondom, ahogy elkezdün valamit csinálni, rögtön kiülnek, mint a verebek.
Ráadásul a kerítés az övék, úgyhogy nem is tudunk mégcsak valami nádat vagy valamit ráhúzni.
Már azon gondolkodtunk, hogy lesz@rjuk azt a 25-30 cm-ert, és csinálunk valami másik kerítést, mondjuk betonból (vagy vasfüggönyt :) :) :) ).

Rakok fel én is néhány képet Gergő új medencéjéről, meg persze a pancsiról. TEgnap és ma fürcsiztünk jó nagyokat, Gergő nagyon élvezte.
Ja, jó előre szólok, hogy a medence alatti raklapokat nem ér fikázni!!!
Két évet szenvedünk azért, hogy szép füvünk legyen, és úgy voltunk vele, hogy ha már rohad, akkor ne az egész medence alatt rohadjon ki a fű, hanem "csak" a raklap alatt. Hát majd ősszel meglátjuk.
Mindenesetre nem cipeljük arrébb, hogy alatt is le tudjuk nyírni a füvet. :?

Íme, a medence:

Kép
Kép
Na, itt látjátok jobbra, a szomszéd házát, és ott látszik egy ilyen vacak drótkerítés, amin egyfolytában bámulnak befelé. Persze nem itt, hanem kicsit arrébb, ahol már nem a házuk van. Ellenben van egy pad a ház előtt... :(
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
kuha

Prüntyi!

Nagyon édes Tüncsike az uccsó képen!!!

Ja, és sajnos én nem tudok ilyen sapikat ráadni Gergőre, mert rögtön tépi le a fejéről. Pedig direkt megkötőset vettem, de úgy is.
Úgyhogy nálunk sajna fenáll a napszúrás veszély... :(

Kép
kuha

Kuha, de jó nagy kertetek van, és de jó nagy medencétek van benne! Tőletek sincs messzebb a Balcsi, nem mentek le 1-2x?
Ültessetek tuját, vagy az nagyon lassan nő meg?
Sztem nem tudják Ayse hasából kiszedni a cérnát, mert hogyan találnák meg? Sztem se az uh, se az rtg nem mutatná ki, de kiváncsi vagyok én is, mi lesz vele.
Vendég

:D :D :D

Davailla, Hari!

És persze mindenki, aki annyira imádja a szomszédait, mint mi!

Mi ilyenben is gondolkodunk:

Kép

Kép
kuha

Tünde !

Igen, aztán rájöttem, hogy vajon hogyan találnák meg azt a cérnadarabot Ayse testében? És különben is, mi lenne, ha mégis megtalálnák? Kioperálnák belőle?

Balcsi:

Tul. képpen tényleg nincs messze, és szerintem 1-2x bizti lemegyünk. Bár Gergőnek egyenlőre tökéletes a medence is, nekünk viszont jó lenne, már csak a fííííííling miatt is.
Egyébként akkor meg már szerintem Gergő is élvezné.

Ti mennyi idő alatt jutottatok le a Balcsihoz? És km-ben ez mennyi volt nektek?

Kép
kuha

Ja, és Tünde!

A tuja sem rossz ötlet, van is 3, csak van egy kis bibi:

A szomszédnak olyan a háza, hogy lépcsőn meg felfelé a bejárathoz, és van előtte egy jó nagy terasz a lépcső tetején.
Oda is felszokott ám állni, és szó szerint nem be, hanem lenéz a kertünkbe.
Úgyhogy kb. cseszhetnénk a nádat a kerítésen, úgyhogy marad(na) a jóóóóóóóóó magas kerítés. VAgy a jóóóóóóóó nagy tuja.

Egyébként szerencsére nincs olyan problémánk velük, mint mondjuk Davalliának, csak utáljuk, ha bámulnak.

Most is, el nem tudták képzelni, mikor a férjem barkálcsolta a "pódiumot" a medencének, hogy mi lesz abból.

Persze a férjemnek sem kellett több, el is kezdte nekem jó hangosan ecsetelni:

" Itt fog állni akkor a dobos, és a gitáros meg a szintetizátoros meg elfér ezen az oldalon...!

Hát látni kellett volna őket, rögtön elkezdtek súgdolózni!

:D :D :D :D :D :D :D

Kép
kuha

lépcsőn meg = lépcsőn megy felfelé...

Kép
kuha

Kuha, 85km. Kb 1,5 óra alatt jutottunk le, elég nagy volt a forgalom, majdnem végig 80-al tudtunk csak menni, és Veszprémben a benzinkúton is elidőztünk. (Itt olcsóbb a benzin, mint nálunk, pedig ÖMV kút)
Vendég

Mea!

Mi van veletek???? Csaviztatok a hétvégén??? Írtam neked e-mail. Megkaptad???

Kép
kuha

Az olcsóbb a benzin-ról jut eszembe!

Ismeritek ezt az oldalt?

www.holtankoljak.hu

KI tudjátok keresni, hogy melyik benzinkútnál olcsóbb a benzin, vagy a gázolaj.
Azt hiszem, mindig szerdánként frissítik az adatokat.

Én mondjuk a gázolajat néztem meg (minket az érint), de döbbenet, hogy 1-1 kút között akár 15-18 Ft eltérés is lehet.

Kép
kuha

Kuha,

Képzeld hogy jártunk... Zsuzsa felébredt már negyed hétkor, de megvártuk amíg az első alvását letudja, úgyhogy 10-re értünk a Dagály elé, hát nagy hiba volt várni. Olyan sor állt a tűző napon, hogy azonnal megfordultunk, hogy megyünk inkább a Tungsramra, hátha ott kevesebben vannak. Kétszer is végigmentünk a külső Váci úton, de sehol nem láttuk kiírva, meg tömeget sem, ami azért valószínű lett volna. Jó mérges voltam, hogy ilyen bénák vagyunk. Aztán hazajöttünk és beültem Zsuzsával a felfújható medencébe, de hát nem ugyanaz a feeling. :P

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?