A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Hát lányok mostanság nem vagyok valami aktív irogató, de annál aktívabb olvasóKép

Breki!!!

Jajj de jó ujra hallani felõled! Nem mertem érdeklõdni utánad, de gondoltam hogy valami van. Azért nagyon örülök, hogy minden okéKép Várunk vissza! Ird meg hogy mi volt!!! Tanulságos lenne biztos és lehet, hogy másokat sikerülne megkimélni 6 hét pokoltól...KépKép

Nyulandi!Kép

Ennyi kérdést egyszerreKép Lábgörcsre többeknek bevált a kalcium. Próbáld ki, hogy lefekvés elõtt megiszol egy pezsgõtablettával. Én szerencsére csak egyszer ébredtem ilyen súlyos vádligörcsreKép Nem kellemes elismerem. Nekem régebben volt hogy majdnem minden éjjel begörcsölt, úgyhogy olyankor amikor már érzem (álmomban) hogy jönne a görcs akkor a lábfejemet felfeszitem! Nem spiccelek, mert az elõsegiti.
Olyan hogy ideális súlygyarapodás az csak a könyvekben és a mesékben létezik. Ezen NE stresseld magad. Van olyan hogy 1 hónap alatt hizik valaki 4-5 kg-ot a másikban meg felet, a következõ hónapban meg 1 kg mínusz... Teljesen egyéni! Van aki csak 7 kg-ot hizik és van aki 17-et! Ha jól tudom ezek normális kategóriába tartoznak.
Az AFP-t elvileg igen a 16. héten csinálják.
Én a babát a 21. héten éreztem elõször. A nemét már elvileg a 18. héten ki lehetne deriteni, HA az UH gép nagggyon jó minõségü!!! és ha a baba olyan pozicioban fekszik, hogy látni lehet. Ha a lábát összezárja, vagy odafogja a köldökzsinórt akkor hiába a legprofibb gép...Kép

Na mindjárt dobom a táblázatot! Rekord sokan vagyunk! Olyan jóKépKépKép

sasha

Kép
sasha

Itt a pocakos táblázat!

<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Hetek/napok[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Hetty 41 / 0 24 év/1.b. Eger 08.05 [size=-2]Péterfy Kórház[/size]
[size=-2]2.[/size] Csics 41 / 3 26 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 08.08 [size=-2]SOTE I. / Dr. Krasznai.[/size]
[size=-2]3.[/size] Pszi 40 / 1 26 év/1.b. Budapest [size=-2]VI.[/size] 08.11 [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Abkarovics G.[/size]
[size=-2]4.[/size] Djeszter 40 / 0 29 év/2.b. Budapest 08.12 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]5.[/size] Bmary 38 / 4 29 év/2.b. Békéscsaba 08.28 [size=-2]Péthy Pál Kórház / Dr. Orosz[/size]
[size=-2]6.[/size] Zsani 39 / 1 28 év/2.b. Budapest 08.15 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]7.[/size] Bringa 38 / 6 27 év/1.b. Veszprém 08.15 [size=-2]Megyei Kórház / Dr. Pfund[/size]
[size=-2]8.[/size] Anda 37 / 4 27 év/1.b. Budapest 08.16 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]9.[/size] Viktória 38 / 5 23 év/1.b. Budapest 08.23 [size=-2]Csepeli Weiss Manfréd Kórház[/size]
[size=-2]10.[/size] Iddi 37 / 6 36 év/2.b. Budapest 08.28 [size=-2]Szt. János Kórház / Dr. Zeke[/size]
[size=-2]11.[/size] Nóra 35 / 5 24 év/1.b. Miskolc 08.29 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Dobos[/size]
[size=-2]12.[/size] lomis 36 / 5 26 év/2.b. Érd 09.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]13.[/size] Anette 36 / 6 27 év/1.b. Lovasberény 09.04 [size=-2]Várpalota[/size]
[size=-2]14.[/size] Zsóka 34 / 5 24 év/1.b. Budapest 09.12 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]15.[/size] Kriszti 35 / 1 30 év/3.b. Galgamácsa 09.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Fábián[/size]
[size=-2]16.[/size] Nyusza 35 / 1 26 év/1.b. Budapest 09.17 [size=-2]Sote I.sz. Nõi K. / Dr. Ádám[/size]
[size=-2]17.[/size] Dec8 35 / 0 24.év/1.b Budapest [size=-2]XXI.[/size] 09.17 [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
[size=-2]18.[/size] Pemeske 36 / 1 25 év/1.b. Budapest 09.17 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]19.[/size] Taháni 34 / 5 34 év/1.b. Budapest 09.18 [size=-2]Margit K. / Dr. Béres[/size]
[size=-2]20.[/size] Gyöngyöske 34 / 5 30 év/2.b. Miskolc 09.19 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Sándor[/size]
[size=-2]21.[/size] Katka 34 / 3 30 év/2.b. Jászberény 09.20 [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Gombos Sándor[/size]
[size=-2]22.[/size] ParaZita 34 / 3 30 év/1.b. Budapest 09.21 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Gimes[/size]
[size=-2]23.[/size] Ancsi 34 / 2 28 év/1.b. Gyöngyös 09.21 [size=-2]Bugát Pál Kórház[/size]
[size=-2]24.[/size] Lella 34 / 1 33 év/2.b. Tripoli 09.21 [size=-2]Oi Clinic[/size]
[size=-2]25.[/size] Edina 33 / 6 24 év/1.b. Portugália 09.25 [size=-2]Maternidade Daniels de Matos[/size]
[size=-2]26.[/size] Mona 33 / 1 27 év/2.b. Budapest 09.30 [size=-2]Sote I.sz. Nõi K. / Dr. Csatlós[/size]
[size=-2]27.[/size] Sasha 32 / 5 23 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 10.04 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]28.[/size] Bolegajudit 31 / 6 28 év/2.b. Szomolya 10.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]29.[/size] Sch_moncsi 30 / 4 25 év/1.b. Bécs 10.12 [size=-2]Wilhelminen K./Dr. Peter Taussig[/size]
[size=-2]30.[/size] Manó 31 / 3 25 év/1.b. Budapest 10.12 [size=-2]Újpesti Károly Kórház[/size]
[size=-2]31.[/size] I_ancsa 31 / 1 30 év/1.b. Budapest [size=-2]VII.[/size] 10.13 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczegh Sz.[/size]
[size=-2]32.[/size] Ritasol 30 / 1 29 év/2.b. Budapest 10.20 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Ruzsvánszky[/size]
[size=-2]33.[/size] Kataa 29 / 6 27 év/1.b. Budapest [size=-2]IX.[/size] 10.22 [size=-2]SOTE I. / Dr. Papp Csaba[/size]
[size=-2]34.[/size] Lora 29 / 4 25 év/1.b. Várpalota 10.27 [size=-2]Dr. Bikkes József[/size]
[size=-2]35.[/size] Krizsi 29 / 5 30 év/1.b. Ócsa 10.24 <FONT SIZE="-2">Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Vermes G. Gy.
[size=-2]36.[/size] Szilcsike 28 / 4 26 év/1.b. Budapest [size=-2]XXI.[/size] 10.26 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás[/size]
[size=-2]37.[/size] Csipkebogyó 28 / 4 26 év/1.b. Németország [size=-2](XVII.)[/size] 11.03 [size=-2]Dr. Engelhardt[/size]
[size=-2]38.[/size] Owlet 27 / 5 23 év/2.b. Budapest [size=-2]XXI.[/size] 11.06 [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Krasznai.[/size]
[size=-2]39.[/size] Bmaass 28 / 4 25 év/1.b. Stuttgart 11.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]40.[/size] Fodbetti 26 / 6 26 év/1.b. Kecskemét 11.12 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]41.[/size] Mj (Móni) 25 / 6 29 év/1.b. Törökbálint 11.19 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Fábián Sándor[/size]
[size=-2]42.[/size] Pilinke 25 / 5 26 év/1.b. Budapest 11.20 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]43.[/size] Nyulika 25 / 4 33 év/1.b. Budapest [size=-2]X.[/size] 11.21 [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Déri Antal[/size]
[size=-2]44.[/size] Kamelia 25 / 2 23 év/1.b. Helsinki 11.23 [size=-2]Helsinki Nõgyógyászati Klinika[/size]
[size=-2]45.[/size] Brokkoli 24 / 4 27 év/1.b. Budapest 11.28 [size=-2]Schöpf-Mérei K.[/size]
[size=-2]46.[/size] Zulu 23 / 4 26 év/2.b. Budapest 12.06 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]47.[/size] Kisvakond 21 / 1 32 év/2.b. Budapest 12.20 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]48.[/size] Gömbölyü 21 / 3 29 év/1.b. Budapest 12.20 [size=-2]Szabolcs utcai Kórház[/size]
[size=-2]49.[/size] Kakukkfu 20 / 5 26 év/1.b. Budapest 12.25 [size=-2]SOTE II. / Dr. Gimes[/size]
[size=-2]50.[/size] Tüni 20 / 5 26 év/1.b. Budapest 12.25 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Harsányi L.[/size]
[size=-2]51.[/size] Hayimpapa 20 / 3 24 év/1.b. Pomáz 12.25 [size=-2]Tétényi úti kórház[/size]
[size=-2]52.[/size] Breki 19 / 3 30 év/1.b. Budapest 01.03 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]53.[/size] Cinedit 19 / 2 29 év/1.b. Budapest [size=-2]VII.[/size] 01.04 [size=-2]Nyírõ Gy. K. / Dr. Csepegõ[/size]
[size=-2]54.[/size] Orsoly 19 / 2 27 év/1.b. Budapest 01.07 <FONT SIZE="-2">SOTE II / Dr.Radványi Krisztina)
[size=-2]55.[/size] Kamilla 18 / 4 26 év/1.b. Budapest 01.10 [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Barabás Gábor[/size]
[size=-2]56.[/size] Ági 18 / 6 [size=-2]???[/size]/1.b. Budapest 01. 13 [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Petik[/size]
[size=-2]57.[/size] Hóvirág 16 / 1 26 év/1.b. Szigethalom 01.18 [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Arnold[/size]
[size=-2]58.[/size] Gomboc 16 / 2 29 év/1.b. Óbuda 01.25 [size=-2]Margit K. / Dr. Béres[/size]
[size=-2]59.[/size] Timci 16 / 3 28 év/1.b. Budapest 01.26 [size=-2]SOTE I. / Dr. Szendei[/size]
[size=-2]60.[/size] Pocok 16 / 2 28 év/2.b. Budapest 01.27 [size=-2]SOTE I. / Dr. Magyar Zoltán[/size]
[size=-2]61.[/size] Barbi 15 / 3 25 év/1.b. Tatabánya 01.28 [size=-2]Tatabányai K. / Dr. Borsó[/size]
[size=-2]62.[/size] Tipu 15 / 3 28 év/1.b. Espoo (Finland) 01.30 [size=-2]Helsinki / Nõi Klinika[/size]
[size=-2]63.[/size] Zsuzsi74 15 / 0 28 év/3.b. Németország 02.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]64.[/size] Nyúlandi 14 / 5 27 év/1.b. Budapest [size=-2]XVI.[/size] 02.05 [size=-2]Szabolcs utcai Kórház[/size]
[size=-2]65.[/size] Pirus 14 / 1 27 év/1.b. Budapest [size=-2]XVII.[/size] 02.06 <FONT SIZE="-2">SOTE II / Dr.Mericli Metin)
[size=-2]66.[/size] Miszike 14 / 1 22 év/1.b. Budapest 02.08 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]67.[/size] Norkini 12 / 6 24 év/1.b. Pécs 02.17 [size=-2]POTE[/size]
[size=-2]68.[/size] Momo 10 / 6 32 év/2.b. Albertirsa 03.06 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]69.[/size] Csík 7 / 3 30 év/1.b. Budapest [size=-2]III.[/size] 03.28 [size=-2]?????[/size]</FONT></FONT></FONT></pre>

sasha

Kép
sasha

Sasha: köszi a beírást. Legyen nyugodtan Hayimmama, remélem, nem bántódik meg rajta Kép.

Hayim Apuka
hayimpapa

Nyulandi!

Bocs, 20+5 (amint azt a táblázatból sikerült kilesni).

Tüni
tüni

HayimpapaKép

Oké akkor javitottam mamiraKép

sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

A családi adókedvezményes témáról csak annyit, hogy az összege függ a gyermekek számától. 1 gyerek után 3000 Ft, 2 gyerek után 4800 Ft (gyerekenként) stb.

Tüni
tüni

Sziasztok!

Nyulandi!
Én a 20.héten éreztem biztosan, hogy a babu mocorog, és a 19. héten derült ki, hogy kisfiú, amit 3 héttel késõbb tutira meg is erõsített a doktor bácsi.
Lányok, úgy örülök, ma megvettük a babakocsit! Olyan klassz! 3 funkciós, szép sötétkék, és sötétkék-bordó kockás. Gondollkoztam rajta, mert tényleg a babona, meg van még hátra 3 hónap, de annyira tetszett, meg pont ilyet gondoltam, hogy el kellett már most hoznunk, mielõtt valaki másnak is megtetszik! Így most csodálgatom és arra gondolok, hogy milyen jó lesz Ádámot tologatni benne.
Betti
26+6

Kép

Betti
fodbetti

Tuni!

Ugy orulok, hogy pont egyidosek vagyunk es egy napra is vagyunk kiirva!!
Kivancsi vagyok egyszerre szulunk e! Kép

En a 19. heten ereztem eloszor a mocorgast, es most mar naponta sokszor rakoncatlankodik.
Az elejen az uhk on mindig egy hettel kevesebbnek mondtak, de a legutobbi nagy uh n a doki nem cafolta, mikor mondtam, hogy 18 hetes.
Lehet, hogy a dokik mindig a betoltott heteket mondjak, es csak en ertettem felre.
Szerencsere az AFP m is jo lett, 1,4. Neked mennyi?

Udv midenkinek! Kép

Elegem van a sz.r idobol!!!!!!
Mi lehet Csiccsel?

Puszi,
Kakukkfu
20+5
kakukkfu

Kakkukfû,

Én már ki lettem okosítva, a dokik mindig a betöltött hetet mondják. De én csakazértsem. Csak ha õk kérdezik.

nyula
14+5
nyulandi

Kakukkfu!

Ez tényleg nagyon izgi, hogy egy napra vagyunk kiírva. Én azért nem bánnám, ha egy pár nappal elõbb bújna ki, és a karácsonyt már otthon ünnepelhetnénk. Ha viszont pontosan érkezik, akkor az apukájával egy napon lenne a születésnapja Kép

Az AFP leletemen van egy csomó érték, nem tudom, melyiket kell nézni. Konkrétan az AFP mellett 32,3 szerepel, de nekem is van egy 1,4-es értékem, az elé az van írva, hogy B-hCG MOM. Egyébként a doki csak annyit mondott az eredményre, hogy az egyik érték kicsit alacsony, de ez csak 30 év felett számít, amúgy minden rendben van. Mindez annak ellenére, hogy kb. 1.5 héttel korábban lett levéve. De állítólag, ha valami komoly rendellenesség lenne, azt úgyis látná UH-n.

Tüni
20+5
tüni

Sziasztok Lányok!

Ide már nagyon régen írtam, most leginkább a "Túl az elsõ napokon"-ban vagyok megtalálható, de ide is jövök majd kérdezni.

Szóval a 2. babánkat várom, a neme titok, nov. 12-re vagyok kiírva, a MÁV-ban fogok Szabó Györgynél szülni.
Mivel az elsõ terhességnél nem volt, kérdezném, hogy van-e valakinek állandóan hõhulláma, még ebben a hûvösben is. És igen ingerlékeny vagyok, és én, aki a világ legjobb alvója voltam, mostanában hajnalig csak álmatlanul forgolódom. Pegig a lányom után van mit rohangálni, 1,5 éves, tehát mégcsak " túlaludva" sem vagyok. Van ezekre valami praktikátok? Ha valamiben tudok segíteni, kérdezzetek ti is.

Jó babavárást:Pankamama
PM

Sziasztok!

Bár már a SOTE II. topicban kérdeztem, de itt is megteszem, mert a dokis topicba is régen írtak, ismeri valaki Dr. Mericli Metint? Õ a dokim, én kedvelem és szeretném megtudni, milyen, mint szülész. Ígérem most utoljára kérdezek nem ide vágó dolgot! Köszi.

Pénteken megyünk UH-ra! Alig várom, remélem most, így a 15. héten már látunk is valami emberféleséget, mert eddig csak egy babzsákot láttam utánna pedig egy fej-testet, legalábbis ezt vettem ki.

Mennyivel elõtte kell a Praxisba bejelentkezni 4D-re? Hétvégén sokan vannak?

Pirus
pirus

Pankamama!

De jó, én is november12-re vagyok kíírva! (nekünk az elsõ) Ilyen hõhullámaim nekem is vannak, a doki szerint azért. mert a szívem nehezebben bírja a terhelést. A pulzusom teljesen nyugalmi helyzetben 96, hát még mire felmászok az ötödikre! Szerintem az ingerlékenységet azzal függ össze, mert nem tudod rendesen kialudni Magad, nem? Arra sajnos semmi tanácsot nem tudok adni, hogy tudnál nyugodtabban aludni, de hátha a többi kismami okosabb nálam!
Szia, és gyere aûrûn!
Betti
26+6

Kép

Betti
fodbetti

Bocs, sûrûn! Kép

Kép

Betti
fodbetti

Sziasztok!
Ma voltam 12. heti ultrahangon, és minden rendben van a Macival, annyira örültünk a Kispapával!!!!!! Már 5 cm-es az ülõmagassága, és nyaki redõ-vizsgálatot is csináltak, és az is rendben volt. Sõt, még a védõnõhöz is eljutottam (kicsit kalandos úton, de végül sikerült Kép), és kaptam kiskönyvet is. Úgyhogy most ünnepélyesen bekéredzkedem én is a táblázatba! Ez a 12. hetem, 25 éves vagyok, elsõ baba lesz, Budapesten, a Szent Imre kórházban fogok szülni Urbán Márta doktornõnél.
És most nagyon örülök. KépKépKépKépKép
Pussz
Franyo, 12
franyo

Franyo,KépKépKép
Örülök hogy örülsz!
Zulu
23+4

Kép

Kép

Kép
zulu

Szia Franyo,

Másik topicban olvastam az aggodalmadról. Minden rendben van ezen a téren is?
Még kellene az is, hogy hol laksz, melyik kórházban fogsz szülni és kb. milyen idõpontra vagy kiírva?

Nyulandi
14+4
nyulandi

Szia Nyúlandi!
Ezeket majdnem mind írtam... Kép Kivéve azt, hogy mikorra vagyok kiírva. Február 20-at mondott a védõnõ, 22-t a doktornõ, 24-et egy kalkulátor... Legyen mondjuk a 22.
Az EKG-leletemre azt mondták, minden rendben vele... én nem nagyon értem, de két okos doki is mondta, plusz a védõnõ, úgyhogy megnyugodtam. Kép
Zulu! Köszi! KépKépKép
Franyo
12
franyo

Sziasztok!

Még nem ismerek senkit, de néha csatlakozom azért hozzátok.
Ha nem gond. Jó olvasgatni amiket írtok, és sokszor aktuális nálam is a téma.(pl. a gumicukor, és a baklava)

myssnia

13+1
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Csak bekukkantottam, dog meleg van megbolondulok, mar a nem is tudom hanyadik zuhanynal tartok ma. Egyebkent minden renbden velunk.

Sasha, irany a postaladad! Kép

Edina 33+6
edina

Nyula!

A vádlim nekem is szokott görcsölni, fõleg reggel nyújtózkodásnál. Nekem bevált a napi min. 1 bögre tej, plusz a Magne B6, napi 1-2x2, attól függõen hogy jön ki. (A napi 2X1 vas mellett, minimum 3 órányi különbséggel, néha csak 1X tudom a magnéziumot bevenni.) És bizonyítandó hogy segít, nemrég vidéken felejtettem a magnéziumot, rokonoknál, 2 nap után jött avádligörcs. Vettem, megint szedem, megszünt a görcs.:-))))))

Az adókedvezménnyel kapcsolatban: Nekem igazolás se kellett hozzá, az van a paírra írva hogy csak adóhatósági ellenõrzés során kérhetik. és nekem simán elszámoltak egybe 3 hónapot. Úgy látszik bérszámfejtõre válogatja.Kép

Manó 31+2

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Sasha!
Most jutott eszembe, hogy lassan át kell adnod a stafétát...Ki lesz a szerencsés? Amúgy, hogy vagy??
Minden rendben?

Bringa!
Pontosan mik azok a praktikák??? Most olvastam délután valami nagytudású könyvben, hogy a szülés elõtt kb. 10 nappal elmegy az étvágya a kismaminak. Ilyenkor nem ritka a fogyás sem. Ebbõl következik, hogy Én 10 nap után szülök. (Délután magam elé vettem egy nagy doboz bon-bon-t, egy szacskó ropit és egy csomó szénsavas ücsit is megittam. De még ez sem volt elég...a folyt.az már titkos.) Tényleg kíváncsi lennék a praktikákra...léccci!!!KépKép

Jó pihit lányok!!!Aludjatok jól!!!
bmary38+5
bmary

Hali!

Jöttem legkisebbnekKép
Ma voltunk dokibácsinál, 9,7 mm-es a kispocok és ver a szive, minden rendben találtatottKép

Sasha az adatok: 6 hét + 4 nap, 29 év, 2 gyerkõc, utsó mensi 06.27. Budapest XX., valszeg Délpesti kórház, Dr. Forgács.

Na ellebegekKép
Pusszantás!
Zsófi
Csucsuka

Sziasztok Lányok!

Rohamokban, de még elökerülök. Rögtön lenne is egy kérdésem a tapasztaltabbakhoz: ezt vettem észre, hogy szivárog a mellbimbómból valami vízszerü. Ez azt jelenti, hogy a tejmirigyek már gyakorolnak?
Más: mászkálok szülöszobalátigatásra. Eddig még nem sikerült döntésre jutnunk, hogy hol szüljünk, mert minden intézményröl keringenek jó és rossz hírek, van amelyikröl inkább csak rosszak, van amelyikröl föleg csak jók. Talán kiderül a következö hetekben, hogy hol hozzuk világra a kicsinket. A lényeg a papás szülésen és a jó orvosi ellátáson van, a többit túl lehet már élni.
Még azt sem döntöttem el, hogy milyen eszközön legyen a szülés (fürdökád, szülöágy, egyéb alternatíva).

Most tart az izgalom, mert holnap megyek egy profhoz reményeim szerint szerzödést kötni egy doktori állásra (mikrobiológia). Szokom a témát, de nagyon nehéz. Ami nagyon tetszik ott, az a hozzáállásuk: a szakmai dolgokban majd segítenek, ha nehézségeim vannak, a gyereknevelés pedig a munka menetébe is integrálható. Az intzézet közösségi szobálya a megszokott konyha helyett át van építve gyerekszobává...
Szurkoljatok, hogy összejöjjön a dolog, mert ilyen szerencsém se lesz minden nap. Mellesleg a fizetés sem rossz és a munka rögtön egy fél év fizetett szoptatással telik, noha akkor sem akarok teljesen tétlenül ülni, hanem egy kicsit elméletileg felkészülni a gyakorlati munkára.
Már találtam lelkes nagymama-pótlékot az anyósom helyére. Velük sajnos változatlan a helyzet, teljes az adásszünet.
A babaholmik meg csak gyülnek és gyülnek. A prof felesége is rám akarja testálni a babacuccait, így lesz legalább még egy babakocsink a többi apróságról nem is beszélve.

A lábgörcs ellen tényleg nagyon hatásos a pipázás. A pocakkeményedés ellen pedig a pihenés.
Nálnunk még mindig nyitott kérdés a baba neme, noha sürüsödnek a jelek, hogy fiúcska lesz. Doki szabadságon és a helyettese ezt mondta, de nem biztosra. Nagyon meglep, hogy nálunk a nemek preoblématikája ilyen nehézkes, másoknál meg már egészen az elején tudni lehet, hogy mi lesz...
Pedig a mi kicsink nem szégyenlös, mindig mutogatja a lábaközét. :-)
Amúgy minden jól halad, a súlyom lassabban nö, szerencsére, eddig csak 8 kg-t híztam. A doki szerint mintaterhességem van. Én azonban csak akkor leszek nyugodt, ha a jó kezdet után a vége is jó lesz és egy szépen fejlett, egészséges babát tarthatok a karjaimban.

Ékszíjat cserélni nem egy nagy dolog. Hogy erre ne legyen szükség, tanácsos bizonyos idöközönként az ékszíjat cserélni, még akkor is, ha szemre még egész jó, mert a gumi öregszik, kemémy lesz és repedezik, amit így feszesen alig lehet észrevenni. Csere után ügyelni kell a helyes feszítésre: ha túl laza, csúszik és csikorog, nem is beszélve arról, hogy nem teljesíti így a teljes funkcióját, ha túl feszes, megint elszakadhat, de más bajt is okozhat. Két ujjnyit szoktak mondani. Fontos még az ékszíj hossza (bizonyos határok között lehet az eredeti hossztól eltérni, ha nincs más, de nem igazán szerencsés, mert a feszesség rovására mehet)és szélessége (hogy jól feküdjön az ékszíjtárcsán, ne tudjon leugirni pl.).
Mellesleg megjegyzem, hogy az özönvízszerü esözések ellenére haladunk az autó összeszerelésével. Benzintank megint a helyén van, a belsö részeket is nagyjából összeraktuk, most jön a benzinpumpa és sallangjai, aztán a legmacerásabb rész, az új benzinvezeték lefektetése. Ha ezzel is elkészültünk, lehet startolni ill. a következö autót elkezdeni.

Megyek olvasni, mert nem okosodok meg különben holnapig.

Bocsi a kisregényért, remélem nem volt nagyon unalmas.

Puszi minden friss anyukának ill. sorstársaimnak a várakozásban!

Barbara + Zsebibaba
bmaass

Sziasztok
Helyzet változatlan Kép Viszont sikerült megvenni szombaton a babakocsit, s annyirra örülök neki!!! Kép Olyan gyönyörû! Most én is úgy csinálok, mint Sasha és Kataa: még éjszaka is felkeltem megnézni, hogy tényleg megvan -e. Kép
Mikor lesz már kicsit vidámabb idõ??? A babunk is ezért nem akar szerintem kibújni még Kép

Manó
Nekem a doki azt javasolta, hogy nyugodtan egyszerre vegyem be a két vasat (Maltofer Fol), mert így könnyebb ezeket a három-órákat kiszámolni a kalcium meg a magnézium miatt.

BMary
Hát leírom, bár én töményen alkalmaztam, egyik sem hatott Kép
Szóval:
tonic - a kinin állítólag hat. Én két litert ittam két nap alatt, s semmi Kép
Szex: egyrészt méhösszehózódásokat okoz az izgalmi állípot által termelt oxitocin, másrészt a spermában található prosztalglandin (nem bizti, hogy így kell írni) méhszájérlelõ.
Mellbimbó ingerlése: oxitocint termel (persze biztos órákig kellen csinálni) Kép
Meleg (de nem forró) fürdõ: vérbõség, stb.
Csípõs kaja, zöldfûszerek: nos, mi kínaiban voltunk, a legerõsebb kajákat ettem, s semmi Kép
Valahogy hasmenést kell elõidézni (nekem egyáltalán nem sikerült), mert állítólag ahogy a belek tornáznak, hatással lesz a méhizomra is.

Asszem ennyi. Én ezek után vagyok már, de úgy döntöttem lesz, ami lesz, úgysem tudom bef. Szóval kíváncsi vagyok, hogy nálad hatnak-e Kép

Bmass
Nekem is már hónapok óta van elõtejem, én is furcsállottam az elején, de aztán már megszoktam. Hol egyik, hol másik cicbõl, hol egyszerre Kép

pusszancs,
bringa
(40.)
bringa

Sziasztok!

Csucsuka!Kép

Szia! Üdvözlet itt a kismamiknál, újraKép Táblázatba beirtalakKép

BmaassKép

Szia jó ujra hallani felõledKép

Bringa és "a végzõs osztály"!

Hogy vagytok??? Látom Bringánál még mindig semmi különös...

Edina!

Mailt olvastam, köszönömKépKépKép Irok igérem, még a mai naponKép

puszi
sasha
32+6

Kép
sasha

Bringa,

Az ablaktakarítás és egyéb nagytakarítási huncutságok Forty-nál bejöttek. Próbáltad már? Kép

Franyó,
Igazad van, hogy írtad már. Csak amikor írtam, már nem mûködött a rendszer rendesen, és csak a leveled felét töltötte le. Nem is igazán értettem, hogy a vigyorik miért 3 sorral lentebb, a sor közepén vannak. Úgyhogy elnézést kérek.

Lányok,
Nem volt valakinek ugyanaz a dokija Csiccsel? Mi van vele?

Hihetetlen vastag pulóverben ülök az irodában - amit téli pulóvernek gondoltam - és fázok. Mi lesz itt, ha még hideg is lesz.

Nyulandi
14+5
nyulandi

NyulandiKép

HihiKép Én itt ülök a nyitott bukóablak elõtt egy szál bugyi-póló szerkóban és akár hiszed akár nem de melegem vanKép Olyan hõhullámaim vannak, hogy ihajKép No hát ez vanKép

cupp
sasha

Kép
sasha

Sasha,

Csak irigyelni tudlak, küldj már rám is egy kis hõhullámot. Kép

Még mindig téliben ülök.Kép

Nyulandi
nyulandi

Franyó,

Mail ment.

Nyulandi
14+6
nyulandi

Lányok,

Már megint én. Torokfájás ellen mi a jól bevált módszer? Mit szerezzek be ebédszünetre?

Nyula
nyulandi

Sziasztok

Remélem mindenki jól van, CSics esetleg már babázik is! Kép
Az újakat szívbõl üdvözlöm, a régieknek pedig jó pocakosodást, nõjön az a baba odabent!!!!

Bringa
Nálam tényleg a nagytakarítás jött be, felújítottuk a lakást és ahogy befejeztük megbeszéltem a kisfiammal, hogy most már jöhet, nagyon várjuk. Ez volt kedden, csütörtökön mentünk szülni!!!! Kép Kép
Szóval pucolj ablakot, most úgy is aktuális mert szakad az esõ és beszélj a pocaklakódhoz hogy jöhet csak rá vártok már. Sok sikert, drukkolok hogy mielõbb jelentkezzen a kispapád a jó hírrel.

Forti és Levike aki már 18 napos

Kép
Kép
forti

Sziasztok!
Nálatok van/volt olyan, hogy éjszakánként állandóan wc-re jártatok pisilni? Ezáltal nem tudom kialudni magam. Meddig szokott tartani? Csak eleinte vagy akár akármeddig? Lehet azért van, mert nem vagyok egy nagy darab a 155 centimmel és 44 kilómmal?

Pocok!
Statisztikát végeztem, ki milyen idõsen vár babát, és közben láttam, hogy hol végeztél: Én is a Lehel Gimibe jártam.

13+2
myssnia
Budapest XI. kerület

Hahó!

Én is a Lehel Vezér Gimibe jártam, bár csak két évet, mert nem tudtam megszokni Jászberényt... -és Bp-rõl kerültem oda, és most is ott lakom-

Barbara
jimma

Sziasztok!

Honnan látjátok, hogy ki hol végzett???

Pirus
pirus

Myssnia
Az éjszakai pisilés talán a második harmadban egy kicsit elfogadhatóbb, de a végén a harmadik harmadban még jobban fokozódik. Ahogy Pocok írta örökkön-örökké tart Kép Kép
Majd szülés után elmúlik!!!! De akkor meg másért nem fogsz tudni aludni!

Forti

Kép
Kép
forti

Myssina,

Én minimum kétszer vagyok fenn azért, hogy WC-re menjek. illetve csak egyszer, ha alvás elõtt 3 órával már nem eszem és nem iszom, de ne próbáld ki, mert néha olyan mintha direkt ki akarnál száradni.
Úgyhogy ne sok jóban reménykedj a jövõben sem, én legalábbis nem teszem. Kép

Nyulandi
14+6
nyulandi

Köszi!

Nagyon arik vagytok. Kép
Valahol éreztem, hogy örökké tart...
Na mindegy. Ez legyen a legnagyobb baj.
Pocok!
Amúgy én Túri osztályában döngettem. És igazság szerint a Csörgõ osztályát is elég jól ismertem, de fényképed alapján nem ismerlek fel. Mivel alig látszik az arcod. :-)

Barbara!
Te mikor jártál oda?
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok Lányok!

Betti, kedves vagy, hogy válaszoltál. Én is így tippelem a dolgot. Most, hogy ilyen hûvös lett még mindig nyitott ablaknál alszunk, én egyszál lepedõvel, párom nyakig paplannalKépKépLehet, hogy a frontok is közrejátszanak.

Te hogy vagy? Mennyit híztál eddig? Otthon vagy?

Elõtej: Már hónapokkal szülés elõtt megjelenhet, nem kell vele semmit csinálni, csak letörölgetni. Nálunk jól jön, mert a lányom esti cicinél kiszopizza, így jó immunerõsítõt kapKép

Szebb napokat mindenkinek:Pankamama
PM

Fodbetti,

Off topic:
Hol vetted a babakocsit? Milyet és mennyiért? Ha Kecskeméten vagy környékén annak nagyon örülnék, mert fõállásban vagyok itt, minden második hétvégén meg OTTHON. A Pick bolt mellett lévõ kismama bolton kívül tudsz valahol más helyet is? Szombaton megyek kantáros farmert venni és még megszeretném nézni máshol is.

Köszi:

Nyulandi
14+6
nyulandi

Sasha,

A kínai naptár szerint is fiú Gábor? Kép

Úgy látszik, csak én vagyok a gáton...Kép

Nyulandi
14+6

Ui.: levettem a nagykabátot
nyulandi

Már megint én.

Lementem a boltba negro-ért, mert a fájós torkomra nem találtam mást. Erre megláttam egy Puszedli nevezetû terméket, ami nagyon ínycsiklandó és nagyon puha és nagyon örültem neki, hogy megvettem.
Vissza a céghez ezt eszegettem. Erre visszajöttem és leszidtak, hogy ne egyem ezt a habizét, mert tele van E-s mesterséges dolgokkal, amivel nagyon ártok a babának. Én vagyok ilyen rossz és felelõtlen, mert már megitattam a szerencsétlent régebben egy csomó tonikkal és mikor nem tudtam, hogy a pocimban van olyan dolgokkal kentem a pattanásaimat, amivel nem lett volna szabad. Debilt csinálok a gyerekembõl? Én nem tudok egész nap tejet és gyümölcsöt enni max. fekete kenyérrel. Túl önzõ vagyok ehhez a babához. Kép

Nyulandi
nyulandi

Nyulandi!

A babakocsit a Petõfi S. utcán vettem, a szalagházakkal szemben van egy nagy Baby Bell bababolt, ott.A babakocsi lengyel gyártmány, Pol-Jack a márkaneve, és most volt leárazva 37700-ról 32500-ra, 3 funkciós(mély, mózeskosár, sport). Normálisabb kismama bolt még a Kápolna utcán lévõ Malacka Baba-mama bolt. Meg bennt a Széchenyi téren, (ahol van a Happy Box)ott benn az udvarban is jó kis üzlet van. Bár abban nem vagyok biztos, hogy nem csak babaholmik vannak-e.Mert a többi boltot, amit tudok, az mind csak babás.Remélem azért tudtam segíteni, majd írd meg, hogyha sikerült venned valamit!
Betti
27

Kép

Betti
fodbetti

Nyulandi!
Ezek szerint az sem mindegy milyen arckremet hasznalunk? Ez nekem nagyon uj Kép

kamilla 18+5
kamilla

Fodbetti,

Nem tudom, hogy hol van a Széchenyi téren a Happy Box. Pedig nagyon jár az agyam. A Petõfi Népe hirdetõjét, a McD-ot, a Westelt tudom. A fõteret is.
A Baby Bell akkor valamelyik fûrészfogas alatt van? Elején-végén-közepén? Vagy a szalagházak mögötti utcában.- Anyukám is eljön velem, most csak ennek tudok örülni.

Nyulandi
nyulandi

Nyulandi!

A Happy Box ott van, ahol a helyi buszoknak van a végállomása, és van egy csomó üzlet. Így? Tehát a Mc Donaldstól még egy kicsit arrébb. De ha a fõtéren a nagy templom és az Aranyhomok közöttmentek, úgyis meglesz.A Baby Bell a Petõfi u 6 szám alatt van, tehát ha az Alföld felõl mentek, át a körfogalom után, a bal oldalon, és viszonylag az utca elején, azt is meg fogjátok találni, pláne ha anyud kkeméti.Amit tudok ajánlani, az Alföld áruház bejárata mellett van egy kis bababolt, oda nézzetek be, ha arra jártok. Nagyon kedves és segítõkész hölgy az eladó, mi nála vesszük a kombi kiságyat emg a kókuszmatracot, meg ilyesmit, olcsóbb mint a Baby Bell.
Betti

Kép

Betti
fodbetti

Nyúlandi!

Mit kentél a pattanásodra, amit nem lehetett volna? Miután kiderült, hogy babavárós vagyok, abba kellett hagynom a hormon gyógyszert, és tiszta pati vagyok. Most CLINIQUE dolgokat használok, és úgy néz ki hatásos.
Én is minden nem egészséges dolgot összezabálok, ha mindig azt nézném, hogy miben mi van, éhen halnék, és persze a baba is.

Pirus
pirus

Panka, myssnia: en is ismerek par lehelest, foldi vagyok, szolnoki, es par rokonom is jart odaKép Pl Berente testverekKép

orsoly 19+3
orsoly

Pocok!

Megismertelek. Persze csak látásból... Emlékszem az arcodra.
Persze ez nem jelenti, hogy ismersz is, de azért lássuk:
Annamari a nevem, de a gimiben csak Culinak hívtak. Küldhetek persze képet is, de nem bírom a fotóimat, de azért keresek, csak egy kis idõ.
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Nyúlandi!
Módjával, de azért nyugodtan ehetsz mindent!Kép Én pl. csomó gumicukrot zabáltam, szó szerint, nem lett debil a picurom, sõt!

Pankamama,
nekem is volt hõhullámom, pedig én igen fázós vagyok amúgy. Illetve voltam. Mert mióta terhes lettem, és megszültem a kicsit, inkább melegvérûnek mondanám magam, de nem bánom.Kép
Éjszakai alvásra próbáld meg: lefekvés elõtt finom, édes meleg kakaó utána vmilyen krémmel vagy babaoljjal masszírozd meg mindkét vádlidat. Ha a párod csinálja még jobb!Kép
Az ingerlékenység meg vagy elmúlik vagy nem, szerencsére nálam nem volt jellemzõ, bár errõl lehet, hogy apáromat kellene megkérdezni?Kép
Ágci

Kép
Ágci

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?