A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Nicika: nincs.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory! :lol: :lol: :lol:
Annyira eltérnek a vélemények és irodalmak a hozzátáplálással kapcsolatban! Én például úgy tudtam hogy a baba első kajája a főtt krumpli. Só nélkül, saját levével turmixolva! Az első gyümi pedig az alma, annak is először csak a leve!

KépKép
nicika

Nicika: amiket itt a 6 hóhoz írt, azon belül már mindegy a sorrend. Én almával kezdtem a fiúknál, de nem pepecseltem külön a levével. Balunál még krumplit adtam első zöldségként, Zsomának már rizst, és rizzsel sűrítettem mindent, nem krumplival. Szóval ez nem kőbevésett sorrend.
Ami még fontos, hogy 1-1 új összetevőt mindig legalább 4-5 nap (inkább 1 hét) előzzön meg. Szóval pl
1. nap: alma, ez megy 1 hétig, aztán barack, és akkor a 2. hét végéig scak almát meg barackot kap, majd pl meggy, és akkor a 3. hét végig csak ez a 3féle cucc... Szóval fokozatosan!

cory
Budapest

Cory!
Egyébként Szinti egészséges és jól fejlődő baba. Próbáltam neki krumplit adni de nem ízlett neki, ezért maradt a sütőtök! Mást nem kap mostanában, ezt is csak akkor ha megyünk valahova. A fokozatosságról én is olvastam és be is fogom tartani, bár mostanában mást nem akarok neki adni!
Mit igyon a baba? Erről mi a véleményed? Próbáltam a vizet, de nem ízlett neki, az alma tea és almalé sem jött be neki. Tegnap adtam neki Pacific babateát! Na ezért teljesen odavan. Megnéztem az összetevőket: ha jól emlékszem víz, teakivonat és gyümölcs- és szőlőcukor van benne. Szerinted?

KépKép
nicika

KépKép
nicika

Nicika: én úgy gondolom, ha egy baba szomjas, megissza a vizet is. Nem szoktatnám rá semmilyen ízesített dologra, mert akkor az életben nem fogja meginni a vizet.

cory
Budapest

Nici: tegnap egész sok mindent felsoroltál, amit kapott már. Az egyszeri megkóstolás után is várnék az új dologgal 1 hetet.

cory
Budapest

Cory: meddig kell a vizet forralni a babóknak???Köszi
(mi már táposak vagyunk!)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

BMO: passz

cory
Budapest

Cory:Azért köszi :P

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Cory!

En meg azt kerdeznem, hogy mi pl. okt.-ben leszunk 6 hosak. De akkor mar nincspl. meggy, cseresznye stb. gyuni. Es mar olyankor oszibarack is felulkezelt, hogy szepen megalljon.
Egy helyen azt olvastam, h lehet fagyasztoba tenni ezekbol, fokent oszibol, csak elotte elofozni kell.

Nem vagyok egy nagy szakacs de mi az az elofozes?

Te hogyan spajzolsz el dolgokat telire?
blondina

Blondina

Előfőzés: Kicsit megpuhítod, hogy csíramnetes legyen és úgy rakod el. Ez olyan, mint a félkész rizs. :D Még főzni kell utána. :D

De fagyasztva ugyan úgy jó, amit tasakban veszel, ha jól tudom. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

A meggyet és cseresznyét például a héjával együtt oda lehet adni? Persze gondolom turmixolás után! A már elkészített pépes ételt le lehet fagyasztani? Meddig áll el?

KépKép
nicika

Bmo!

Én úgy tudom, hogy elég neki pár perc, mert a bacik és egyéb cuccok nagyn hamar meghalnak 80 fok felett. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

MN N---------------ÉL, MZL8I HKM GM B

by Szinti :lol:

KépKép
nicika

SK babakaják: akár teljesen meg lehet főzni, pürésíteni, és jégkockatartóban fagyasztani, hogy megfelelő mennyiségű legyen majd, ne kelljen túl sokat felolvasztani.
Cseresznye puffaszthat, én nem adnám. A meggyet megpucolhatod, de nem muszáj. Szerintem 3-4 hónapig tuti eláll, utána meg már úgyis darabosabbat esznek majd.
De ha valaki nem rak el előre gyümölcsöt fagyasztva, lehet kapni mirelit barackot, meggyet, zöldségféléket... Ja, és a krumpli nem jó fagyasztás után.

cory
Budapest

Sziasztok! :D

Régen jelentkeztem de csak 2 napja van internet elérhetőségünk, több mint egy hónap szünet után.
Heni pénteken kb 8x az oldalára fordult és egyszer a hátára. Azóta nem csinálta. 6100 gr és 60 cm.
Járunk babamasszázsra, szereti nagyon, sokszor hangosan nevet miközben gyúrom. Imádnivaló!! :lol:

Bmo :wink:
Csak addig forrald a vizet amíg gyöngyözik, különben lúgos izű lesz .

Olgo+Heni,2006.03.15.
olgo

Ja, most látom kicsit félteérthető voltam :roll: , szóval, hány hónapos korukig kell forralni a vizet??? Bocsi a nagy meleg.... :shock:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Bmo: én fél évesen kezdtem neki inni adni, és akkor már sima babavizet adtam forralatlanul

cory
Budapest

Babcika!

Látod, nem kell izgulni, nem fog megfulladni éjjel a Lilil, ha hasra fordul! Ha ezt a férjem most olvasná, szétröhögné magát, hogy pont én vigasztalgatok másokat, mikor ugyanettől félek én is. De a Dóri is ügyesen alszik hason, de csak ha ő fordul hasra, nem pedig én teszem le úgy.

Livi!

Nem ugyanabban a házban lakunk véletlenül? Nálunk is beharangozták, hogy 9-től nem lesz víz, ezért neki se álltam mosni, pedig már folyik ki a mosatlan ruha a szennyestartóból, de még mindig van víz...

Blondina!

Nekem azt mondta a gyerekorvos,hogy felesleges borogatni, mert a szurit mélyen izomba adját, a borogatás meg csak a felszíni rétegeket hűti, ezért nem érdemes. De azért én borogattam neki, mert lehet, hogy nem használ, de nem is árt alapon. Kúpról meg azt mondta, hogy csak akkor kell, ha belázasodna, egyébként nem. Állítólag a cukros kamillatea is jó kakiproblémákra, de nekünk még nem kellett kipróbálni, így nem tudom, mennyire hatásos.

Nici!

Gratulálok Szintinek a hasraforduláshoz!

Nálunk ma van a jeles nap: pont ma egy éve teszteltem pozitívat, és épp 4 hónapos a minimanóm! Egész nap csak vigyorgok, mint a repedt virsli :D

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Babavíz alatt én az óbudai gyémánt babavizét értem, a humánát rablásnak tartom.

cory
Budapest

Az én kis örökmozgó Henim:

Kép
olgo

Cory:én nem tudtam hogy a babavizet is forralni kell.Még jó hogy itt vagyok köztetek!Mire ilyeneket adok Fannikámnak,kész zseni leszek a mostani tudásomhoz képest!!! :lol:

Nici:Gratulálok, Szinti nagyon ügyi!!És örülök hogy tisztáztatok mindent Coryval!Szükségem van kérdezőkre és válaszolókra egyaránt hogy többat tudjak én is!!! :lol:

Babcika:Lilike látod milyen ügyes!Nagy lány ő már azért mert Te olyan kis pöttömnek tartod! :lol: :lol:

Évi77:Arra a napra tényleg jó visszaemlékezni!!!Még nem hallottam azt hogy "repedt virsli"Tök jó!!! :lol:

Anita,Faby:nekem a hasam lett rettenetes!Volt piercingem a köldökömben előtte,és hát mondanom se kell most hogy néz ki.Nekem is az utolsó hónapban repedt meg a pocim,de nagyon nagyon!53 kg-n kezdtem,és 73kg lettem!Vizilóbébi volt a becenevem!Most 63 kg vagyok!Ma voltam bikinit venni,de erősen gondolkodtam hogy ne vegyek-e egyrészest?Remélem halványodni fog azért még valamennyit!Máshol nincs bajom,de a viszereim is jobban látszódnak mint eddig,bár én ezt a kézilabdázásnak is köszönhetem,meg örököltem is!Hát nem hiába mondják hogy soha nem leszel olyan mint szülés előtt!!! :lol: De én nem is bánom,nézzék mostmár inkább a lányomat!!!!A párom meg így szeret ahogy vagyok!És ez a lényeg! :lol:
Vendég

Bosco: piciknél nem tudom, mi a helyzet, fél éves kor előtt még sosem adtam inni gyereknek :)

cory
Budapest

Petri!
Az én kisfiamnak is volt érdaganata, kb. ekkora, csak neki a mellkasán. Most lesz 6 éves, két hónapos korában jött ki. Azt mondta a házi orvosunk, hogy ha nőne, akkor ki kell vágni, mert ha kifakad, akkor erősen vérezni fog. Szerencsére nem nőtt és 3 éves korára már csak egy halvány rózsaszín folt látszódott, mára pedig nyoma sincs!

Gerdi
gerdi

Boscó!

Nekem is csíkos lett a hasam, a 35. héten adta meg magát a bőr, de már tök halvány. Irdatlan méretű hasam volt. Viszont sehol máshol nem repedt meg. De a hasam állaga... Mint a fánktészta, olyan lötyi. Gondolom ezzel már nemigen lehet mit kezdeni, nem? Na sebaj!

Olgo!

Nagyon édes a Heni, ez a gatya rajta pedig szenzációs!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Évi77:Te tudsz olyanokat írni!!!! :lol: Fánktészta!Nagyon találó!!!Szerintem sem lehet vele mit csinálni!De sajna én most úgy nézek ki mint 5 hónaposan.Akkor kezdődött látszódni rajtam hogy babát várok!Tegnap vásároltam magamnak néhány ruhát amiben álcázom a fölöslegem,de hát ebbe a melegbe minden ruci elviselhetetlen!De muszály volt néhány holmit beszerezni,csak nem ülhetek itthon egész nyáron!

Nem tudom tudjátok e merre van ahol én lakom,de szeretnék elmenni Székesfehérvárra jövőhónap közepén.Bevállaljam?Nem muszály menni,csak szeretnék.Klímás a kocsi.Ötletek?
Vendég

Bosco: :wink:
Heni 2 hónapos és egy hetes volt amikor Budapestről Szegedre utaztunk autóval. Megszoptattam indulás előtt és érkezéskor. Végigaludta.
olgo

bosco: Liza 5-6 hetes volt, mikor elmentünk anyósékhoz. 220km-re laknak.

cory
Budapest

Boscó:
Mennyi az időben? Egyébként nyugodtan, szerintem. Klímát ne nyomassátok nagyon erősen. Mi a múlt héten voltunk Szigetmonostoron és a dugó Kép miatt majdnem 2 órát voltunk kocsiben és kényelmesen aludt a kiscsaj. :D Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

Jaj, lanyok igazan le a kalappal elottetek! :D Koszike mindenkinek mindent.

DE. En nem beszelni angolt :oops: Segiteni kene aki tudni angol :idea:

:?: My eyes looked like :?:
:?: My nose looked like :?:
:?: My mouth looked like :?:
:?: What my mommy thought :?:
:?: What my daddy thought :?:
:?: How about others :?:
:?: outfit :?:
:?: daddy says :?:

Kaptam egy babanaplot es persze angolul van :roll:
blondina

Blondina-A télieknél a lányok az oltásra Árnika krémet ajánlották,gyógynövényben kapható.Én bekentem Lilinek az oltás területét.Arra figyelj,hogy a szúrás helyére pont ne kerüljön a krémből.Kúp csak akkor kell,ha felmegy a hője!!

Évi-Repedt virsli: :lol: :lol: :lol:

Olgo-Heni tündérke!!

Boscó-Bizony,hogy nagy lány Lili,csak picike!!! :wink: :lol:
Vendég

Blondina:
a szemem olyan mint (anyué/apué)
az orrom olyan mint
a szám olyan mint
Amit anyukám gondolt
amit apukám gondolt
Mi van a többiekkel?
Ruházat?
apa mondja

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok!

Koszi! De nem tudom mi van a tobbiekkel :?

Meg egy :?: What I thought: I thought look like myself. :?:
blondina

Amit én gondolok: Magamra hasonlítok. :D

Szerezz be egy magyart. :D
Nekem magyar van, csak biztosítós. Akarok egy másikat venni. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok,Cory,Olgo:köszike!Valószínű belevágok!Mi keleten vagyunk teljesen,Debrecentől 36 km-re.Ide Budapest 220km-re van.Na meg onnan még ami hátra van.De hát majd többször megállunk,a kutya miatt amúgy is kell!Végülis miatta megyünk odáig,kiállításra.Kombi a kocsi nyugi!!! :lol:
Vendég

Vok:Tényleg nagyon hasonlítanak a kiscsajok egymásra!! :lol:
Vendég

Cory!
Csak egy szót: minden tehenet tápoznak, a biotehenet is. A kisboci ma már csak 3 napos koráig szophat, utána tejporból hígított tejet kap, akár bio, akár nem. Különben nem lenne elég a mama által termelt tej és gazdaságtalan lenne. Nagyjából azért biotej, mert nem kap később vegyszeres gabonát.

Évi!
Én a Gyakorló 1-ben lakom. Te?

Boscó!
Én 77-ről kezdtem, és 88-cal fejeztem be. A szülés után egy héttel 77 voltam, később 75, most meg sajnos megint 77-78. De eszek a tejcsi miatt. Én 77 kilósan még kétrészest hordtam. Furán néztek rám, de ez van! Most azon gondolkodom, hogy egyrészes rövidgatyás fürdőrucit veszek, mert nekem a hasam, a derekam hátul és a combom töve lett csíkos. Ja és a cicim, de azt nem mutogatom. :D Mi öthetesen mentünk 180 km-t anyósékhoz.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Lányok
Régen amikor még főztünk babázás helyett írtatok kenyér és zsemle recepteket. Csak nem emlékszem hogy kik szoktak sütni otthon. Aki tud ,leírná nekem. Köszi

Holnap megyünk babaúszásra. Nagyon várom. :lol:

Ma meg megyünk fej és hasi UH-ra.

Nekem szerencsére nem repedt a hasam pedig nagyon nagy volt ,és a bőr se nyúlt meg ,viszont a korpovit keksztől újra elkezdtem pocakosodni. Lassan elmondhatom hogy újra 4 hónapos terhes vagyok. :D De ha már majd nem szopizik Levi ,akkor eljön az én időm ,és újra szép leszek „vagy nem”. :lol:

Majd este jövök ,mert mindjárt indulunk a kórházba.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Vok!

Kaptam, s mind azt mondani szoktak: szuvenir nyiha-ha nyet kukucska protkova :lol:

Es azert tetszik nagyon, mert macikas es mindegyik melle lehet kepet is tenni.
blondina

Babcika!

Koszi! tettem borogatast es egy kuppot, de az elobb mertem nincs laza.

Kisse nyugi, es ilyenkor egy gyors cici megold mindent. Most epp a hintaba magyaraz.
blondina

Boscó!

Ugye, hogy megmondtam. :D:D Szép lányaink vannak. :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Évi-Az előbb lemaradt:Gratula a nagylánynak a 4. hófordulóhoz!!! :P Nekem nem volt egy szál csíkom sem,se a hasamon,se a cicimen,sehol,de viszont a hasam nekem is lötyi! :cry: Most feszesítem hájjal :lol: :lol: vagy inkább :cry:

vok-Ez jó kis rejtvény volt,úgy kellett összehoznom,mit is írtál :lol: Hanna nagyon cuki,és tényleg hasonlít Fannikára. :lol: Látom nálatok is a bőrszerkó a menő,Lili is abban húzza a pacibőrt!! :P

Boscó-Párod megjött már a motoros buliról?Képet kérünk a kutyiról,mármint küld nekem én meg feldobom!!!

Babetta-Én 60-nal kezdtem,68 voltam szüléskor,kórházból 62-vel jöttem ki,most 65 vagyok. :cry: :cry: Én is fogadkozok,hogyha vége a szopinak drasztikus fogyóba kezdek,mert ez nem állapot,nem akarok bálnamami lenni :cry: Na mérted mennyit eszik a ifiúr? :wink:

Na megyek felébresztem a porontyot kajálni,úgy útálom ezt,hogy fel kell kelteni az evés miatt,de már 1 óra óta szunyál :roll: Alvógép!!
Ja és egy kép bőrszerkós Liliről:
Kép
Vendég

Livi: én úgy tudom, hogy a biotejes tehén legelhet rendesen. De igazából mindegy is. Attól még tejből van a bio is.

cory
Budapest

Holnap megyünk nyaralni, ezért felpróbáltam a tavalyi fürdőruhámat. Az egyrészes egész tűrhetően néz ki, a kétrészesről ne is beszéljünk.

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Sziasztok :)

Megint jöttem képeket nézni erre alig raktatok fel a nagy hozzátápi-vitaeszmecserében, ezért megrólak benneteket :mrgreen: :lol:

Az Óbuda Gyémánt Babavíz (sajnos most már Norbi néven fut, de ugyanaz van benne, csak 40 forinttal drágábban) orvosilag ellenőrzött, nem kell forralni - persze, újszülöttel úgyse itatunk vizet, egy 3 hónapos gyereknek meg már nem kell fertőleníteni. Én abból gyártom a tápot is - mert a csapvíz egészségtelen és forralással ugyan a bacik - ha vannak benne - meghalnak, de a nitrát és egyéb fincsiségek, amik egészségre károsak - benne maradnak. Egyébként a forralt vizet hosszútávon még a trópusokon sem ajánlják az orvosok inni, mert az összes hasznos dolgot is kiforraltuk belőle.

Blondina: Nem kérdés, hogy mi van a többiekkel - az angol egyszerűsít, ahol csak lehet. Amit anya mondott, amit apa mondott... és amit a többiek mondtak - rólam, amikor...( gondolom - először megláttak).

Bartika :) Önzőnek érezném, hogy idejövök havonta egyszer és elkezdek magunkról beszélni, miközben másokról nem tudok semmit - bevallom, nincs már türelmem az olvasáshoz..Minden jól van nálunk, béke, öröm, boldogság :)

További minden jókat, tessék sok képet felrakni és örülni, hogy van tejecske a ciciben, van hozzá baba és ezek ketten jössze is találkoznak! Tsókok.

indianyo

Blondina: azaz amit anya goldolt, amit apa gondolt etc....

indianyo

Indianyó!:aranyos volt az elköszönő szöveged!

Babcika:A motorostaliról már eljött,most Szegeden vagy a nagylányánál,fűzi hogy üljön buszra és jöjjön hozzánk nyaralni!De utál buszozni!Köszi hogy kíváncsi lettél a kutyira!Ő a mi másik büszkeségünk!Nagyon szeretjük!Küldöm a képet(ket)!

Mariannka:jó pihenést a nyaralásra!Vigyázzatok magatokra!
Vendég

Babcika:elfelejtettem megdícsérni Lilike bőrszerkóját!Tuti jó!
Vendég

Cory-Lili nem hajlandó szopizni!Mit csináljak,leteszem az ölembe(ülve szopizunk) és már üvölt is.Nem éhes????Tegnap legalább a nagyját kiszívta.Visszatettem a kiságyba,csönd van.Ez szopisztrájk?Mit csináljak,legalább az ivás miatt szopnia kéne!Próbáljam újra később?De mikor?Fél 1-kor evett utoljára.Biztos az volt a baj,hogy úgy ébresztettem fel! :cry: :cry: :cry:
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?