A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Exi,írtam neked mailt!!!
Nézd meg!! :lol:

Kép
bibi226

Sziasztok!

Exi: No milyen volt az esküvő?
Grétinek sincs semmi baja, leszámítva, hogy tegnap 2 óránként zsepivel le kellett törölni pici taknyot az orra alatt, ma még csak 1x kellett törölni. De én szenvedek :(

Dancsi: Most képzeld el, ilyenkor. :( Én is meglepődtem, 1 éve nem volt ilyen problémám. Gyanús hogy a hason alvás volt a ludas a dologban....pedig már úgy örültem, hogy hosszú hónapok után végre megint alhatok hason......hát mégsem...:(

Mariann: Na igen, anyu is azt mondja hogy tuti hogy az a sok stressz....tegnap egész nap csak orrot fújtam, mára meg már hangom sincs. Szerencsére lázam nincs, de iszonyat szarul vagyok. Meg se tudom mondani mikor voltam ilyen beteg utoljára.

Zozo: Én is hallottam pont egy ilyen történetet kb. fél éve, akkor Németországban egy Ikeában történt betűről betűre ez....csak ott egy kb. 8 hós babával. Nemtudom igaz e, de nagyon durva :(

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Letettem az érettségit:)
1 db 5-ös, 4 db 4-es:)

Tegnap voltunk Pesten, elintézni a hitelt. Nem semmi nap volt, meg kell hagyni....

Azzal kezdődött, hogy mi az europarknál kiszáltunk, mert ott találkoztunk a hiteles csajjal. Én kiveszem a babakocsit, Tamás ment Katáér. Anya adta oda az ülésből, és a köv. pillanatban visít hogy Vigyázzon Tamás....Erre Tamás magához fogja a gyereket, hogy megnézze mi a baj:) Nos a kisasszony tiszta sz@r volt:):):):):) És a Tamás fehér inge is:) De Kata olyan mértékben, hogy a lábán folyt le és csöpögött végig.....ez a két pasi meg ott ült mellette, és nem érezte:)

Szóval komplett átöltöztetés, meg egy rakat olajos kendő árán kimosdattam Katicát, de mi legyen Tamással??? Nagyjából őt is letörölgettem, és bementünk az europarkba pólót venni:)

Este anyóséknál voltunk, amíg anyuék kint voltak a hajón. Ugye tegnap a múzeumok éjszakája volt, ennek következtében a hajó is múzeumként funkcionált....

Indulunk haza (éjjel 11-kor indultunk az Örsről)
Mikor kiérünk a pályára felvillan a műszerfalon, hogy nincs töltés az autón:( NAgyon brutál volt....apám abba a pillanatban tövig nyomta a pedált, és száguldottunk haza, mert magas fordulatszámon még valamennyi áramot adott le a generátor....

Ez még annyira ne mvolt gáz. Ami gáz volt, az az, hogy tudtuk, hogy ha lemerül az akkumlátor, akkor nem csak mi nem látunk ahhoz hogy hazamenjünk, hanem minket se látnak:( a másik meg hogy ha teljesen lemerül az akkumlátor, akkor kikapcsol az adagoló, éslezárja az üzemanyag tartályt...magyarul sehova tovább....szóval jó kis idegeskedős utunk volt hazáig, főleg mikor lejöttünk a pályáról, és a teljesen sötét úton mentünk a lehető leggyorsabban, nem látva a kátyúkat, miegymást.....nekem ott és akkor halálfélelmem vol (igaz hátul ültem tehát közel nem láttam úgy mint apa aki vezetett,) és mondtam hogy mostmár lassítson ezt a 10 km-ert inkább lesétálom:)
de mire hazaértünk nagyon halvány volt a fényszóró....

És persze ez is Murphy törvénye hgoy nem egy 16 km-es Szegedi úton száll el a szénkefe, és nem is egy hosszabb út végén, hanem akkor amikor tudja az ember, hogy még majd 200 km hátravan:( Na mind1, itthon vagyunk, de egyre inkább úgy érzem hogy vonattal fogok járni:)

Az érettségin mázlim volt, mindegyik tantárgyból pont azt a tételt húztam ki amit szerettem volna:) Utána a bankett is nagyon jó volt, nem is mentem haza az utolsó busszal, inkábbb megszerveztem hogy hazavigyenek....kettőkor érkeztem meg (ugye hajnal 4-kor keltem)
De jó volt nagyon:) És most furi, hogy nem kell tanulni:)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zozo! én is rosszul lettem, főleg hgoy nálunk egy egy bevásárlás alatt a Pankát leglaább 4-5X keresni kell, mert állandóan elszalad a szemünk elől....a múltkor is 1/2 órát kerestük a tescóban. De mi ugyen enm szólnánk a biztonságiaknak, mert mindig el szokott tűnni:( De mostmár azt hiszem pórázt fog kapni a kisasszony....

Bence az nem engedi el a kezem, őt nem kell (annyira) félteni...

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Üdv!
Zsu, nagy gratula az érettségihez! Ez a sztori tényleg félelmetes...ez a Murphy...
Bea, jó volt a lagzi! Peti anyukáméknak fél öttől éfjélig szunyált...bezzeg ha mi is itthon lettünk volna... :)

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Jó 2 hete nem jártam erre, lemaradtam a taliról... :( No nem baj, majd gyakrabban bekukkantok, nehogy a következőt is lekéssem! :)

Mi is küszködünk a meleggel, Dénes elég nyűgös mostanában, aludni se nagyon akar napközben, ha végre el tud aludni, akkor viszont 2-3 órára kidől. A fogaival is bajlódik, nem jött még ki neki egy sem, de nagyon dörzsölgeti az ínyét vagy 1 hónapja, nagy visítások is vannak. :(

A gyerkőcök nagyon szépek, milyen nagyot nőttek! :lol:

Minitalim nekem is volt, Kristóf babát felismertem a fényképek alapján , odamentem hozzájuk bemutatkozni. Múlkor Grétit vettem észre, apránként csak megismerek mindenkit! :lol:

Holnap teszek fel Dénesről képeket, ő is jó nagyot nőtt! :D

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Hali lányok!
Ruben Dominiket (alias Rubinikot) beneveztük a Rossmann-Pampers Bébi Sztár versenyére.
Szavazni nem emelt díjas sms-ben lehet a következ"oképpen:
06/30-555-55-95
sms szövege: R049*B011
(így csillaggal kell elválasztani)
Minden szavazatot megköszönünk! Kép

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!
Csajok és csemeték hogysmint?

Bogim tegnap este hányt:( reggelre olyan csipás szemekkel ébredt, hogy nem bírta kinyitni:(
Én még ilyet nem is láttam :oops: :cry:
Kammilával lemostam, de piros és duzzadt neki a szeme!
Hívtam a dokit, holnapra kaptunk időpontot, azt mondja járvány van, dőzsölneka vírusok ebbe a trópusi hőségbe..... Szerinte benyelt egy vírust,de azért biztos ami tuti megnézi!

A kötőhártyagyulladás is ilyesmi??? Volt valakinek?

Kismamik, tegnap voltunk a Sever Centerbe a csemetéimmel és nagyon nagyon sok szép kismama rucit láttam tök jó áron! Pl 3/4-edes lenvászon extra vékony gyönyörű színű, pocakgumírozott naci 1300 ft-ért! És még sok minden más! És Magyar termék (nekem szívügyem) szal nem kínai szar..... már bocs!

Melinda: Édes Ruben :)

Zsuzsi: Képek Dénesről?????????

Bea: Jobbulást! Ezt jól összeszedted bakker :(

Dancsi: Van már klímátok???? :lol:

Puszka
E
ceniko
Szeged

Sziasztok!
meleget hogy bírjátok?
nálunk most mindenki szunyál, nem is tudom hogy bírnak :D 30fok van a hálókban, én meg bekapcsoltam a klimát és kint ülök az ebédlőben. :lol:

DAncsi!
köszi, megnézem...

Zsu! Bea!
én azt gondoltam ki a sztorit olvasva h. elég 1gyerek, ő meg kap pórázt :lol:
én sem tudom igza-e, remélem nem, de mindent eltudok képzelni.

ZSu!
még jó h. hazaértetek, Grat. az érettségihez.

Melinda!
Rubinik nagyon édi.

Enikő!
Boginak jobbulást.
Vendég

Sziasztok!

Enikő!
Olvasva soraid elrohantam a Severbe, de én nem találtam semmit! :(
Amikor kértem az eladó segítségét ugyan mutatott kismama nadrágokat, de az 5250Ft volt, ami 1300 forintos 3/4-es nadrág volt, az nem kismama nadrág, nincs pocakgumirozása!
A kicsit alkalmibb ruhák pedig 6800-nál kezdődtek!
Te hol láttad őket? Melyik részen?
Azért köszi az infót! :D

Most már véget ért a nagy hajtás, hazajöttem a nyári táborból, ami nagyon jól sikerült, úgyhogy jöhet a pihi!

Kitartást Mindenkinek ehhez a nagy meleghez!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Csibe: Amikor bemegyünk az áruházba, az alsó szinten jobbra hátul vannak a nadrágok-szoknyák-kosztümök!
Van olyan sor, ahol szoknyák vannak, majd jönnek a rövid, majd a 3/4-edes nacik...stbstb Szal nem kismamarészleg, hanem a sima mezei nadrágos részen voltak kirakva a nagy pocakgumírozott nacik!

Ezek a kismamagatyók ott voltak a lenvászon naciknál... mivel (lenvászon anyagúak), és világos rózsaszín, sárga, kék, zöld csíkos, állatjól néztek ki! Jó vastag pocakgumírozással! És 1300 ftba került még vasárnap!
Amúgy ott az eladók azért vannak, hogy a vállfákat buzerálják, nem azért hogy segítsenek... :(
Direkt megnéztem a kismamagatyókat, mert a bnőm terhes.....
Pusz
E
ceniko
Szeged

Enikő,
Nem, nincs még klímánk, az emeleten már 30 fok van, Boldika ma 10-től egészen mostanáig torkaszakadtából ordított, nem tudtam elaltatni sem. Csak addig volt nyugiban, amíg fürdettem, vagy amíg cicin lógott. Teljesen KO szegénykém. :(

Boginak jobbulást!
Vendég

Enikő!
Köszi mégegyszer!
Lehet elmegyek újra! :D

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Dancsi: bakker együttérzek, itt is annyi van, csak itt nincs alsó szint ahol hűsölhetünk, legalább néhány fokkal hüvösebb levegőben :)
na de majd lesz :lol:

Csibe: Majd írj mi volt, oksi?

Csajok eladnám a Graco babakocsinkat!
Szép kék-sárga kockás, jól néz ki (uniszex)! Lábzsák, esővédő van hozzá! Bolygókerekes, vízszintesig dönthető! Mi nem használtunk se mózest se hordozót, mindjárt abba tettük a csajokat!
Akit érdekel keressen priviben :)

Köszi
E
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Csajok, ez a hőség borzalmas! :( Dénes 2 óránként szopizik, amikor meg nem eszik vagy alszik, jobbára visít! Nálunk sincs még klíma az új lakásban, speciel árnyékolók sincsenek, holnap megyünk venni... Addig meg bambusz rolókkal meg lepedőkkel bűvészkedünk...

Itt van a bánotos, a vidám és a pakolós Dénes!
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Bocs, bánatos.

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Zsuzsi,
nagyon aranyos a Dénes baba!

Boldi is óránként, kétóránként cicizik! :!:

Képzeljétek, ma magától felült Boldi, igaz, utána azonnal hátra puffant, még szerencse, hogy habtapi volt alatta.
Vendég

és dobok róla egy képet is:

Kép
Vendég

Sziasztok!!!!

Nagyon régen jártam erre,de felfordult a világ(unk)mostanában.Először is vendégek voltak nálunk, két család 6gyerekkel.(válogatott kisördög mind :lol: )épp csak a lámpákon nem lógtak....
Aztán:Nikim "furán csapkod"majd nagyon sír.A gyógytornász szerint ez lehet az epilepszia egyik tünete,de az is lehet hogy "csak"jobban megijed dolgoktól.Remélem nincs semmi baja de lesz EEG és agyi UH.Ezek mellett azonban ő is kezd rájönni hogy rajta kivül mi is létezünk azaz 2-3 napja mosolyog ,figyel gagyog...stb..Naaagyon vártam már erre a pillanatra...... :) Elég banyás a mosolya egyszerüen gyönyörü.....
Szóval a Dévényezés tényleg ér valamit, bár elöször "kételkedtem "ebben az "agyat stimulálom ",szövegben.
Ha esetleg vki tud az epilepsziáról vmi akkor ossza meg velem ,de remélem nem lesz semmi :cry: :cry:

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!
Látom ebben a nagy melegben nem ülnek sokan a gép mellé :roll:
Igazság szerint én is szivesebben tölteném az idömet a strandon...majd jövöre.Vagyis júliusban-akkor lemegyünk a Balcsira.Remélem jóidő lesz és tudunk fürdeni.Kittit majd a nagymami peszrtálja addig...remélem... :wink:

Exi!
Eszembe jutott,korábban azt irtad hogy Petit a hagyományos textilpelusba fogod csomagolgatni.Na mi lett ebböl? Gondolom az eldobhatósat használjátok ti is 8)
Milyen érzés volt a lakodalom idejére otthon hagyni Petit?

Én szülés után 1 héttel elmentem pediküröshöz és teljesen kiakadtam hogy otthon hagyom Kittit.Persze nem volt egyedül,mert apuci vigyázott rá,de akkor is.. :? Azóta már többször hagytam itthon apucival és nem volt gond,de az első eset egy kicsit megviselt.

Hú de várom már az állitolagos hétvégi lehülést!! Éjszaka jókat alszunk,de nappal egy kissé elviselhetetlen.Mondjuk nagy panaszkodásra nem lehet okom,mert Kitti majdnem ugyanannyit alszik mint egyébként,de azért neki sem esik jól ez a kánikula. Nehezebben megy az elalvás..

Ti már régen túlvagytok rajta,de olyan klassz érzés látni ahogy az első fejlődést megteszi a babóca.Mosolyog(persze apuci kapta az elsőt :lol: ),követi a tekintetével és a fejével is az ágya fölé helyezett zenélő-forgókát,gügyög stb.. Klassz hogy nem csak bámul ki a fejéből,hanem egyre több értelem van a tekintetében!! Klassz dolog anyukának lenni-még melegben is... :D

Jó strandolást annak,aki már megteheti a babócájával!!

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Sziasztok!

Jelentem, mi sem fázunk....

Enikő: Ha szeretnél alsó szintet ahol hűsölhetsz, akkor gyere el hozzán pár órára (5. emelet, zárószint), aztán hirtelen menj haza és máris hűsölhetsz :)

Embertelen ez a meleg. De olyan lelkiismeret furdalásom van, alig vártuk a szép időt, aztán most meg nyafogunk. Én tűrnék, csak a Grétit sajnálom. Tiszta melegkiütés már több mint egy hete, pedig itthon csak pelus van rajta.
Én még mindig nem gyógyultam meg, már nagyon unom a taknyot.

Dancsi: Boldi nagyon ügyes és helyes!

Klzsuzsi: Ez a tekintet.....nagyon cuki Déneske :)

Kinga: Igen, csodálatos dolog szülőnek lenni és nap mint nap rácsodálkozni az új dolgokra amiket tudnak ezek a kis emberkék...én a mai napig nem fogom fel, hogy mi történt...két kis misz-masz sejtből lett egy ilyen imádnivaló kicsi (aki már hatalmas) lány. Hihetetlen csoda :) Élvezz ki minden pillanatot, hamarabb felnőnek mint gondolnánk és szeretnénk :)
Teszel fel képet Kittiről?

Tudtok jó helyet az országban ahová el lehet menni gyerekkel nyaralni. Persze, akárhová el lehet, de olyanra gondoltam, ami valamennyire bababarát, lehet pancsolni, pénztárcakímélő, és mondjuk fél panziós ellátás sem lenne rossz, bár ez nem felétlen követelmény :) Olyan hely ami nem túl drága....mert sajnos csak horror árakat láttam eddig, és jól elkeseredtem.
Ötletek?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Nagyon édes Déneske!!
Ha továbbra is melegetek :lol: van ,gyertek hozzánk!!

A Barni is nehezzen viseli a meleget,mert ugye ő mindig kint volt a levegőn ,és most csak reggel, meg este, 8 fele viszem csak ki!! :? :?

Mi is nagyon várjuk már a lehűlést!!

Exi,eszi a fiad a tejcsit??? :wink:

A kisfiam elkezdett meggyes piskótát enni! :lol:
Nem főzeléket, meg gyümit ahogy más gyerekek!!
De legalább valamit eszik!!! :roll:

Kép
bibi226

Bea,
Mi ide megyünk augusztusban, előtte júliusban meg a Balcsira. Az apartaman 6.000,-/nap.

http://www.tardos.fw.hu/

Bibi,
piskótát? Nem korai még? :?: :?:
Vendég

Sziasztok!

Enikő!

Jártam a Dm-ben átvenni az 1 éves pólót és láttam a listán a neved,hogy nektek is van!

Nálunk 28 fok van benn, ami azt illeti, a június eleji 19-hez képest ez sokkal jobb nekünk. Csongi pedig jobban alszik napközben, viszont éjszaka nem...továbbra is másfél óránként ébred, reggel felé nyöszörög,h. melege van, v.esetleg fázik egy ujjatlan bodyban? 7kor kel, pedig ez nem szokása, nemtom mi a baja, mondjuk én azért takarózom itt-ott, deréktájon, lábaknál, de őt nem tudom, hol takargassam, úgyis 5 percenként testhelyzetet vált és lerúgja. Most éppen pótolja az éjszakát, ilyenkor megy neki egy szál pelusban.

Mariann
Kép
kmarian

Enikő!

kaptál tőlem privit, Graco ügyben? Nem mutatja a ládám, hogy elment, pedig írtam.

Marianna
kmarian

Mariann: Válaszoltam a privire! :)
Melyik DM-ben van a nevünkre póló?? És milyen póló? Dejó, hogy nem is tudok róla.....
Küldtem neked emilt a profilodban megadott emilcímre de visszadobta a rendszer!

Puszka
Enikő
ceniko
Szeged

Sziasztok!
olyan fincsi esőillatot érzek :lol:
nálunk 32fok, pedig földszintes magánház.
Bea!
nálatok akkor mennyi, 50? :shock:

Enikő!
jártok tornázni? már nem tudom kivel készültetek menni, sikerült?

Zsuzsi!
Dénes nagyon édi.

Dancsi!
Boldi is, mekkora haja van(még mindig) hihetetlen :lol: milyen kis göndörke.
Vendég

Üdv!
Bibi, igen eszi. :) Napi egy adagot kap.
Kinga, egyelőre letettem a textilről, de csak a lágy széklete miatt. :D Na meg hozzáteszem, hogy a húsz textilpelusből 15-öt összehajtottam, de már csak kb. 5 van így, mivel a többit "elhasználja" a drágám fej alá, takarónak, a pelenkázóra, a hordózóba, stb. Én meg így se győzöm mosni... :)
Dancsi, szvsz egyáltalán nem gond, hogy Barni már piskótát eszik, ha jól esik neki, és a pocija se fáj tőle, akkor miért ne? Persze ezeket gyereke válogatja... Én ilyen koromban, mint Barni, már kenyeret és szalonnát ettem a mamáméknál, és még élek. Persze nem feltétlen ez a helyes, de ahogy írtam, kinek mi jön be...
Tegnap fürdés után ruhástól pelenkástól Peti 4400 grammot nyomott az itthoni mérleg szerint...kis zabagép... :D
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

A piskóta a tojás miatt gáz...(meg glutén , cukor...)

A www.tortafalo.hu- n lehet glutén-, tojás-, tej-, laktóz- és szójamentes süteményeket, tortát rendelni, a passzázs alatt az órással szemben van egy üzlet valami Bio... a neve, ahol felveszik a rendelést, most nyitottak, nekünk már sajna késő, mert egy hét a rendelési idő, de aki még 1 éves szülinap előtt áll, annak jól jöhet...

Mariann
Kép
kmarian

Üdv!
Mariann, ezt én is tudom, viszont, ha érzékeny vmire a gyerek, akkor sajna így is úgy is az, mindegy, hogy mikor derül erre fény...
Kinga, én jó érzéssel hagytam itthon Petit, tudtam, hogy jó kezekben van. És jó kisfiú is volt ráadásul. :)
Egyébként Kitti már miket csinál? Peti újabban hiperaktív, gyakorlja a fejemelgetés, átfordítás tudományát ezerrel. :)

Ági és
KépKép
exdeus

exi,
mariannak igaza van a piskótát illetően

az allergia nem biztos, hogy most jön ki, hanem később is okozhat gondot

persze, mi másképpen ettünk anno, de azóta sokminden megváltozott

Egy fél évesnek lisztes, cukros, gluténes, tojásos cuccot adni szerintem nagyon korai. De ez szvsz, mindenki azzal eteti a gyerekét, amivel akarja. Nem vitaindítónak szántam, csak nagyon fucsállom és nem értek vele egyet.

Sosem értettem, hogy sokan miért siettetnek dolgokat. Pl. miért adnak korán tejet, amikor van tápszer? Ha korán kapja ezeket a dolgokat baja lehet,ellenben ha óvatosak vagyunk abból baj nem lehet. Ugyanígy a kenyérfélék, tojás, stb...... A gyereknek nem hiányik, simán ki lehet ezeket iktatni az étrendjéből, külön erőfeszítés nélkül.
Vendég

Ja, még annyit, hogy ha túl korán kap nem neki való dolgot, akkor kialakulhat az allergia, ellenben ha várunk a megfelelő ideig, akkor elkerülhető.

Nem minden gyereknél van ez persze, sok babának kutya baja nem lesz tőle.

Sztem érdemes utánaovasnod egy kicsit a kajás dolgoknak, ezt nem bántásból írom, csak anno én is tökhülye voltam ezekhez és meglepődtem, hogy mik vannak. :(
Vendég

Dancsi, tisztában vagyok vele, olvasok én eleget. Viszont én a túl sok óvatossággal kapcsolatban kissé szenilis vagyok...ezzel az erővel szinte a négy fal közé zárhatnánk a gyerekeinket...
Én pl. a mai napig eszek mindent, és igaz, hogy Peti keveset szopik, de annyira nem hasfájós...pedig hányan mondják, hogy se B, se K betűseket ne együnk...
De ahogy írtad, és én is írtam, hogy babája válogatja. Én ettől függetlenül juszt is adok majd Petinek mindent, ha elfogadja.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Exi,

gondolod, ha ígyis-úgyis kijönne rajta, akkor hülyítenének minket a védőnők, gyerekorvosok ezekkel a tilalmakkal?

Az pedig, hogy nekünk sem lett tőle bajunk:

egyrészt nem igaz: a mai felnőttek, gyerekek allergiái magyarázhatók a korai hozzátáplálással, mivel mint Dancsi is írta, csak később jön a következmény. Most csak érzékenyítünk az allergénre, pusztulnak a bélbolyhok stb. Észre sem vesszük, aztán a pszichés stressz, környezetszennyezés később felszínre hozza a problémát.

Másrészt mivel összfügg az allergia a környezetszennyezéssel is, ezért sem hasonlíthatunk a régmúlt időkkel. Számoljuk csak meg, hány autó ment el anno a mi ablakunk előtt, amikor kicsik voltunk, és mennyi megy el a mi csöppségeink ablaka előtt.

Genetikailag pedig csak a hajlamot örököljük, és a környezeti hatások azok, amik felszínre hozzák az allergiát vagy sem. Ezek közül az egyetlen, amit befolyásolni tudunk, hogy nem érzékenyítjük időnek előtte a szervezetet. És miért ne tennénk meg azt, amit megtehetünk gyerekeink érdekében? Ráadásul ez egyáltalán nem bonyolult dolog. Persze az is előfordulhat, hogy még ígyis allergiás lesz, de akkor legalább elmondhatjuk, hogy megtettük, ami tőlünk telt.

Enikő: küldtem a mail címet.

Üdv

Mariann
Kép
kmarian

Dancsi, nem akarok én vitatkozni, hiszen elég sokan ismerik a véleményemet itt. De ha szerinted (jó sok orvos szerint is) jobb a tej mint a tápszer, akkor miért nem lehet egy másik tábor aki máshogy gondolja? Vannak így védőnők orvosok, anyukák is így. Pl én NEM ADOK TÁPOT A GYEREKEMNEK....ez van ez az én elvem:)

Az hogy ki mitől lesz allergiás, talán csak Isten a megmondhatója. Láttam ugyanannyi allergiást, aki 3 évig szopott és nem evett 1 éves korig semmit mellé, mint ahány korán hozzátáplált ne mallergiást. Szerintem ez mindenkienk a saját döntése, ne mkell elitélni... nem?

Bizonyíték úgyis van elég pro és contra is.

Tényleg nem vitatkozni akarok, csak olyan furi érzés, mintha én vmi szörnyeteg lennék amiért máshogy érzem helyesnek a dolgokat...

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Exi,
most olvastam az utolsó hsz-ed. Hát attól az egy adagtól tényleg nem fájdulhat meg a hasa... Végül is aki nem szoptat, annak nem kell tartózkodnia senmmitől...
kmarian

Exi!
Kitti is majdnem akkora súlyú mint Peti :D Pár grammal nehezebb csak.
Babócám már nagyon sokmindent csinál.A fejemelgetés és átforditás a hasonalvás miatt már hetek óta megy.A fejét is szinte teljesen stabilan tartja amikor a vállamra rakom. Követi a tekintetével és a fejével is a számára érdekes tárgyakat,meg azt az embert aki éppen beszél.Pelenkázás közben is sokszor nézi hogy hova nyúlok és mit veszek el onnan.Zabálnivaló kiscsaj.
Az ágy feletti körbeforgón a sárga méhecske a kedvence és legtöbbször azt nézi.Most már értem miért nem forognak ezek gyorsabban...jól beleszédülne a gyerek :lol:
Ha nem figyelünk oda,hamarosan tényleg szaladgálni fognak a babáink :shock:

A kajálással kapcsolatban: én nem eszem semmit amit nem lehet.Nem is hasfájós Kitti,de nem is akarom megkockáztatni!! Igy aztán már fogytam is 4 kilót.

Megyek mert felébredt és kajáért reklamál!!

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Exi,
Azért teljesen más az, hogy szoptatás mellett mit ehetünk, meg az, hogy mi adunk közvetlenül a babának.

Én ettől függetlenül juszt is adok majd Petinek mindent, ha elfogadja. - Valószínűleg el is fogja fogadni, de könyörgöm ez miért jó?

Zsuzsófi,
mutass egyetlen gyerekorvost, védőnőt, szakembert, aki tehéntej adását javasolja 1 (de inkább 2) éves kor alatt!

És én nem ítélem el exit, csak felfoghatatlan számomra a hozzáállása!
Vendég

Hú lányok,én nem akart ekkora próblémát az miatt hogy kapott piskótát a kisfiam!!
:?

Nem kap csak 3-4 falatot,de azért kapott ezt is, mert már majd kiesett a székéből hogy megkostólja,és még ilyet nem csinált!!

Tápit soha nem kapott a Barnabás,és úgy gondolom hogy ezzel a kis piskótával nem ártok neki!!

Én viszont szoptatás alatt,bármit ehettem,a manó nem volt hasfájós!! :D

Végűl is a tápik is tehéntejből vannak(nagyrészt),ezt a védőnőnk mondta!

Én ennyi idősen már régen kaptam ilyeneket,mégis felnőttem és nincs allergiám!!

Kép
bibi226

Bibi,
Valszeg mindannyian ettünk ilyeneket, de azóta nagyot változott a világ!
Vendég

Üdv!
Peti, amit kap tápit, az tejalapú...és nem hiszem, hogy anyatejalapú...
Dancsi, szerintem Zsu és Te félreértettétek egymást...
Egyébként, hogy tudd, köztudomásúlag lázadó típus vagyok, és inkább magamra hallgatok... A védőnőkről gyerekorvosokról meg annyit, hogy bort isznak és vizet prédikálnak...
És pl. Humama babatáplálási ismertető: 6 hónapos kortól Zöldséges spagetti pulykahússal...spagetti...akkor most mi van????? :shock:
Bibi, majd felhívlak, és megbeszéljük, hogy mikor vigyük vissza a tégelyeket.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Mariann: Nem jött se privi se mél tőled! :(
Puszi
E
ceniko
Szeged

Exi,
feltételezem, hogy Peti Ha tápszert kap, ami azért nem hasonlítható a tejhez, hiába tej alapú.

Azt pedig sajnálom, hogy ilyen rossz véleménnyel vagy a gyerekorvosokról, védőnőkről. A gyerekeim orvosa egy főnyeremény, sőt a váltótársa is. A védőnőnk egy f....kalap, de a korábbiak nagyon jó fejek voltak.

És igen,sajna rajta van sok babakaján, hogy mehet 4-6 hós kortól, pedig nem volna szabad.

Lehetsz lázadó típus, de sztem vannak olyan helyzetek, amikor nem érdemes lázadozni, és érdemes megfontolni egy szakember tanácsait. Ilyen pl.a gyerekünk táplálása. De azt csinálsz, amit akarsz, azzal eteted a pici fiadat, amivel akarod, csak számomra talány, hogy mi a fenéért kell siettetni a dolgokat.
Vendég

Telefonáltak a bölcsiből, hogy Jozsó lázas, 40 fokos láza volt. A dokink szabin, a társa meg már éppen indult 7végére a Balcsira, nem tudott kijönni, de nagyon nagyon rendes volt, megvárt, míg beértem vele a rendelőbe.
Benyalt valami vírust, fosik, piros a torka, fáj a feje, meg lázas. Enni még eszik valamit.

Amikor beértem a bölcsibe, feküdt az ágyon, és már félig aludt. Olyan elesettek ilyenkor, hogy a szívem szakad meg értük.
:( :(
Vendég

Bravo, bravissimo.
bebefon

Bebefon,
Azért örömködsz, hogy beteg a gyerekem? mert nagyon úgy jött le a dolog.

Kíváncsi lennék ki a csuda vagy :?: :?: :?:
Vendég

Nem a beteg gyerekeden "örömködök" ráadásul nem is örömködök.
(Amúgy bárányhimlő-járvány van országosan, elképzelhető, hogy az a baja a kisfiadnak, ha még nem volt neki.)

Nem örömködök, hanem éppen ellenkezőleg.
bebefon

Be van oltva bárányhimlő ellen, szóval nem hinném, meg pöttyei sincsenek.

Mi a baj amúgy? A kajás vita?

Jozsó 4 órát aludt, tiszta csatak volt mindene majdhogynem csavarni lehetett a nedvességet a ruháiból, de nincs láza (kopp kopp kopp), meg hasmenése sem volt.
Vendég

Dancsi!
Jozsónak jobbulást!

Kinga!
édi lehet Kitti, nameg a méhecske is :lol:
Vendég

Dancsi: Vírusok dőzsölnek ebben az ezer fokban! Mi is benne vagyunk egyik járványban. Torokpír, köhögés, szemváladékozás...stb
A másik meg a magas lázas hasmenéses járvány ami most dívik:(

Jobbulást Jozsónak! Gyorsan gyorsan gyógyuljon meg!+++++++++++

E
ceniko
Szeged

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?