A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

[quote="dancsi"]
írta:
dancsiMi a baj amúgy? A kajás vita?

Bajnak nem baj, csak értetlenül állok azok előtt, akik azt hiszik, hogy a 21. századi kutatások, orvosi eredmények rájuk nem vonatkoznak.
bebefon

Jobbulást a kisfiadnak.
bebefon

Bebefon,
Na ebben egyetértünk, de nem tehetünk semmit ellene. Számomra elkeserítő ez a fajta hozzáállás, és nem tudok szó nélkül elmenni mellette.

A kisfiam már jobban van, kicsit bágyadt, meg nyűgös volt, de a csibészség már megjelent a szemében. :)

Exi,
még annyit akartam kérdezni, hogy ugye Gy.M. a gyerekdokitok? Mert nekünk a váltótársa. És mind2 nagyon nagyon jó fej, és egyáltalán nem hívei a korai hozzátáplálásnak. Tőlük ilyeneket tuti nem hallhattál. És sztem a védőnőtől sem, mert a dokink a védőnőjüket dícsérni szokta (nekem nem ő a védőnőm, nem ismerem őt).
Vendég

[quote="dancsi"]
írta:
dancsi...... nem tudok szó nélkül elmenni mellette.

Sajnos én sem.
bebefon

Sziasztok!
mikortól lehet adni pl. kiflit, kenyeret lisztes dolgokat?
dokinéni szerint 6.hónaptól még nem adtam, elfelejtettem megkérdezni a védőnőt a múltkor.

mondtam már h. Viv lépeget? a járókánál, meg ahol még tud, meg pakol :lol: nagyon édi, érdekesen néz ki a lakás :lol: még élvezem , egyelőre.
Vendég

Zozo,
liszt (glutén), tojás, tejtermékeket én 1 éves kor után kezdtem adni

gratu a lépegetéshez!
Vendég

Sziasztok!

Dancsi, nem feltétlen a tejre gondoltam, hanem úgy általában, de egyébként a mi orvosunk engedi a tejet 10 hónapos kortl is (már ha jól emlékszem Bencénél ez volt)

És még egyszer hangsúlyozom hogy nem arról beszélek amikor csak szopik a kicsi. Én arról vitatkoznék hogy a mesterséges kaja jobb-e mint a sok zöldség gyümölcs. Én semmilyen mesterséges kaját nem eszek meg, legyen az nekem gyártva, épp ezért a gyereknek se adok.

A 21. század kutatásainak csak az egyik fele szól a késői hozzátáplálás helyességéről:s Csak most ez a divat......nem baj kivárom míg a divat szerint is nekem lesz igazam:)

Dancsi még egy példa: Hugom több mint egy évig szopott, csak kóstolgatott mellette, és ekcémás, asztmás, allergiás. A fiam 3 hónapos korától kezdett gyümölcsöket enni a tápszer mellé, tejterméket meg már 6, vagy 8 hónapos korától evett (nem emlékszem, bocsi) és mégsem allergiás semmire. Szerintem az hogy a gyerekünk allergiás lesz-e bármire is, csak attól függ, hogy
1. Milyen hajlamokat örökölt tőlünk,
2. Milyen ellenálló a szervezete.

Pontosan a 2. pont miatt tartom helytelennek a késői hozzátáplálást, mert minél idősebb egy szervezet, annál kevésbé tud alkalmazkodni, azaz minél később adunk neki egy kaját, annál nehezebben szokik hozzá. És ugyanez a véleményem a sterilitásról is. Az a baba, akinek naponta, kétnaponta fertőtlenítik a dolgait és a környezeteét, biztos beteges és allergiás lesz.

Én szerintem nem kell szentírásnak tartani amiket most papolnak. HIszen azt sem nézzük annak, amit 10 éve papoltak. Mindenki tartsa iránymutatásnak, és azon belül szíve-joga eldönteni mit, és hogyan csinál. Szerintem egy anyai szív nem tud tévedni.

Dancsi, még egyszer, nem kötözködni akarok, csak talán obban megértitek a mi "táborunkat" ha leírom a véleménem. remélem ezért nem lesz örök harag:)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Üdv!
Dancsi, igen Ő a dokink! És nagyon szeretem, sőt a védőnőt is. Amit írtam, azt úgy értettem, hogy elmondják, és ők se azt teszik feltétlenül. Na arról nem is beszélve, ha vki pl. úgy védőnő, hogy csak "kívülről" látott gyereket...persze nekik is el kell kezdeni valahol.
Bebefon, a 21. századi kutatások szvsz emberhülyítők. Mert az egyik ezt, a másik azt mutatja ki...anyuka meg őrüljön meg... :?
Zozo, gratula Vivi új tudományához! A lisztes dolgokról szerintem magadra hallgass, mert itt ahányan vagyunk, annyit fogunk írni, mivel annyi félét mondtak...
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

zozo asszem elvileg 1 éves kortól mehet.

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsu, látom, mi "kicsik" összetartunk, de asszem, a kifejtés neked jobban megy. :D

Ági és
KépKép
exdeus

Dancsi, JOzsó jobban van? Gyógyuljon meg ezerrel:)

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Exi, jah elég régóta vitatkozunk ezen itt is, máshol is, de szerintem ez olyan dolog, mint meggyőzni egy Fideszest, hogy szavazzon az mszp-re és fordítva......

Szerintem csinálom ahogy én jónak érzem, aztán majd az unokáknál meglepődök a legújabb trendeken:)

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

köszi a liszteseket.
nekem azt mondta a dokinéni h. tejet 2éves kortól tejterméket sajt, túró stb. kis mennyiségben 1éves kortól lehet adni.
én így csinálom majd, unokaöcsém tejérzékeny volt, kinőtte, de sz.tem rémálom volt.
Vendég

Zsuzsófi,
kicsit ellentmondásos vagy a "mesterséges" kaját illetően, hiszen te írtad, hogy nem főzöl a gyereknek,hanem béiételezel......És a bébikaja semmivel sem kevésbé mesterséges, mint a tápszer. A mai tejek pedig milyenek......

Én szerintem nem kell szentírásnak tartani amiket most papolnak. HIszen azt sem nézzük annak, amit 10 éve papoltak. Mindenki tartsa iránymutatásnak, és azon belül szíve-joga eldönteni mit, és hogyan csinál. Szerintem egy anyai szív nem tud tévedni. - csakhogy 10 év alatt rengeteget változott az orvostudomány, rengeteg kutatás történt azóta

És ha az anyai szív szerinted nem téved abban, hogy egy fél éves gyereknek nem neki való dolgot ad, akkor nagyon tévedsz.

Az a baba, akinek naponta, kétnaponta fertőtlenítik a dolgait és a környezeteét, biztos beteges és allergiás lesz - ez teljesen más téma, ebben egyetértünk, de a kajásban nem

Szerinted a mai felfogás rossz a hozzátáplálást illetően. Akkor elég sok ember téved, nem?

Mindegy, ez egy örök vitatéma, zárjuk le. Én megérteni benneteket nem foglak, sosem fogom tudni elfogadni a nézeteiteket, meg azt, hogy mi a fenéért siettettek dolgokat, amikor tök felesleges, és ártani lehet vele a gyerekeknek.

Bebefon,
Bebefon, a 21. századi kutatások szvsz emberhülyítők

ebben tévedsz, a korai és nem megfelelő hozzátáplálás bizonyítottan növeli az alleriga kialakulását, itt is vannak kivételek pesze, ahogy Zsuzsófi is írta.
Vendég

Zsuzsófi,
ha a húgod allergiás, akkor a te gyerekeid is örökölhették a hajlamot. Lehet, hogy Bencénél nem jött ki, de Katicánál még sajnos kijöhet.
Vendég

Jaj, nem Bebefonnak, hanem exinak szántam a hsz-t, bocsesz. :oops:
Vendég

azt hiszem, ebben sok kérdésre ott a válasz, és még számtalan ilyet találunk, ellenkezőjével még nem találkoztam

https://www.babanet.hu/faq/taplal39.php
Vendég

Dancsi, a bébiétel miért mesterséges? Mert nem én főzöm? Semi mesterséges sincs benne. Kb olyan mintha én bemegyek az étterembe. Nem főzök, hanem elém teszik a kaját.

A mai tej az en mte jebben egyetértünk:) Remélem mire tejet kap Kata, addigra lesz lehetőségem házi tejet venni.

Hogy a Kata allergiás lesz-e, vagy sem, szerintem csakis attól függ, hogy örökölte-e tőlem a hajlamot vagy sem.

És igen, szerintem sok ember téved. Én a tudósok másik felével értek egyet:) De tényleg felesleges ezen vitatkozni, sőt ne mis vitatkozom, csak kifejtem a véleményem, mivel se te engem, se én téged meggyőzni nem foglak. :):):):):)

A kutatásokról meg mindig az jut eszembe, hogy a virusírtó gyártók is megírják a vírusokat. Mindenki azt az eredményt hozza ki a kutatásaiból ami neki tetszik. Tisztelet a kivételnek....

(Egyébként a kedvencem hogy pl Németországban a bébiételeket is hamarabb lehet adni a gyereknek mint itt. Itt ugyanis sokkal szigorúbbak a követelmények, mint nyugaton.)

Félreértés ne essék, mégegyszer mondom, hogy a szoptatás a legfontosabb a világon....de ha nem megy, akkor áll fent az én véleményem.:)

Kata egyébként még mindig szopik....:) Pedig nincs mit igazán, és meglepődtem hgoy így is elfogadja a mellemet. Cuminak használ:) De olyan jó érzés:)

Jut eszembe, doktornéni szerint már ehetnénk zöldséget és gyümölcsöt....

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Bébiétel:

A gyári készítésű bébiételek és tejpépek a csomagolásukon feltüntetett kortól biztonsággal adhatók, még abban az esetben is, ha olyan összetevő szerepel bennük (pl. tej, méz) amelyet házi felhasználásban nem javasolnak csecsemők fogyasztására. Ennek az eltérésnek az az oka, hogy a szigorú és körültekintő gyártástechnológiának köszönhetően ezek az alapanyagok is megfelelően át vannak alakítva, a babák táplálására alkalmasak.

(babaszoba.hu)

www.mamami.hu
zsuzsófi

Még egy:

Nem lustaság, elővigyázatosság a gyári bébiétel adása!
Sokat segíthet az anyukának ezekben a hónapokban a gyári bébiételek, italok széles választéka. Ezek ugyanis a legszigorúbb ellenőrzésnek alávetett alapanyagokból készülnek, így nem tartalmaznak káros anyagokat, például vegyszermaradványokat, nitrátot ami bizony a piacon vásárolt friss zöldség-gyümölcsökben előfordulhat. A technológia garantálja, hogy az ételek szennyeződésmentesen kerülnek az üvegekbe, amelyek olyan jól záródnak, hogy hűtés nélkül is hosszú ideig eltarthatók. Ezek a termékek a baba korának megfelelő mennyiségben és arányban tartalmaznak szénhidrátokat, zsírokat, vitaminokat és vasat, mentesek a mesterséges ízesítő és színezőanyagoktól. Változatosak, így hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a baba megismerje és megkedvelje az új ízeket. Praktikus a felhasználásuk azért is, mert a főzelékek és a húsos ételek mikrohullámú sütőben is felmelegíthetők. Felbontás után a fel nem használt és fel nem melegített étel hűtőszekrényben még három napig tárolható, így nem kell kidobni akkor sem, amikor a baba még csak néhány kanállal fogyaszt belőle. A címkén feltüntetett életkorban biztonsággal adhatóak, a kicsik igényeinek megfelelően pépesítve kerülnek forgalomba. Mindez sok vesződségtől kíméli meg az édesanyát, és értékes, pihenésre, vagy a kicsivel való nyugodt, játékos foglalkozásra fordítható idővel ajándékozza meg.

Na jó eldugulok, készülnöm kell holnapra:) Meg úgyis meddő a küzdelem....

Pusz

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

De jól elnyammogtok ezen a kajás témán :D Kiváncsi vagyok hol lesz a vége 8)

Inkább örömködjetek azon hogy lehült egy kicsit a levegő! Ha Kitti nagyobb lenne,most megcéloznánk a Vadasparkot. Igaz hogy lóg az eső lába,de igy izgisebb lenne :lol:

Zozo!
Vivi édi lehet nagyon! Nem hiszem hogy túl sokáig fogod élvezni a pakolászásait :P
Egyébként már várom nagyon hogy Kitti is ott tartson. :wink:

Korábban irta valaki hogy van Szegeden pelenkadiszkont vagy valami hasonló.
Megirnátok hogy hol van és érdemes-e elmenni oda!!
Köszi

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Ó édesistenem....a tápszer, bébikaja, stb.....ÜZLET! PÉNZ!
Tegnap írtam egy hosszabbat, de aztán jobbnak láttam nem elküldeni...úgyis mindenki tudja a véleményem a dolgokról.

Zsu: "minél idősebb egy szervezet, annál kevésbé tud alkalmazkodni, azaz minél később adunk neki egy kaját, annál nehezebben szokik hozzá."

Jelentkezek kivételnek aki erősíti a szabályt, jó? :mrgreen:
Gréti igazi kis zabagép. Megeszik mindent, és 6 hónapos és 1 hetes volt amikor elkezdtük a hozzátáplálást óvatosan.
És még mindig nem evett egy csomó dolot. De bármikor kap valami újat, mindig érdeklődéssel fogadja, és szereti.
Kivéve a bébikaját...na azt nem veszi be a gyomra.
Ezt is jól megszívtam, mert ha megyünk nyaralni akkor is minden nap kell főzőcskéznem neki. 8) És így nem teljesül a következő, amivel a bébikaja gyártók kecsegtetnek: "Mindez sok vesződségtől kíméli meg az édesanyát, és értékes, pihenésre, vagy a kicsivel való nyugodt, játékos foglalkozásra fordítható idővel ajándékozza meg. "
Nekem tényleg öröm hogy én készítem el a gyerekem kajáját, és nem érzem vesződségnek azt a napi max. fél órát.

tényleg meddő a küzdelem

Zozo: Én is 1 éves kora után kezdtem adni Grétinek ezeket.

Kinga: Ó, én örömködök :) Végre ismét jól aludt a lánykánk. Aludt 8 órát egyhuzamban, majd szopizott egy rövidet és aludt még 3 órát.
Pelenkadiszkont a Tesco és a Micimackó között van a Rókusi körúton, a Tesco oldalán.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Csajok van 2 jegyem a Munkácsy kiállításra, mi sajna nem tudtunk/tudunk elmenni! :( Holnapig van.....
Ha valakit érdekel írjon privit!
Köszi
E
ceniko
Szeged

Bocsi, hogy belekotyogok csajok.
Ismerek - és gondolom ti is - jó pár olyan babát, aki tejérzékeny, tojásérzékeny stb. és látom, mit szenvednek össze szegények. Az anyuka nem ehet a gyereke előtt olyat, amire az allergiás. Közösségben dettó: szegény picik kinézik a másik szájából a falatot, de hogy érteted meg egy 2 évessel, hogy ő olyat nem kaphat, mert érzékeny rá?! Ugyebár szinte mindenben tej vagy tejszármazék minimum van.
Szóval már csak ezért is óvatosabbnak kellene lenni SZERINTEM.

Seri
seri

Én örök hálával tartozom annak aki kitalálta, megcsinálta a bébiételeket :lol:
és jobbak az alapanyagok minta piaci,( Hipp biozöldségből készíti pl.)
márha nem biot vesz az ember.
Vendég

Üdv!
A vita ezennel lezárva... Úgysem fogunk sosem egyetérteni, és ez így a jó! Hova lenne a világ, ha mindenki egyformán gondolkodna. :)
Kinga, pelenkadiszkont van ott, ahol Bea írta, van a Brüsszeli krt. 3. és a Retek u. 10/b. alatt. Azt nem tudom, hogy mennyire érdemes, szerintem a kinek mi válik be érvényesül itt is. Szvsz vegyetek keveset, és ha beválik, akkor majd vesztek többet. :) Mi most spec. lila csomagos Tescosat használunk, ennek 28 Ft darabja, és a diszkontban (legalábbis, amit én írtam) se olcsóbb.
Bea, én őszintén nem nagyon örülök ennek a hirtelen "hidegnek". Az én szobám nagyon gyorsan lehűl, így Petinél visszatérünk az esti rugiban alvásra. Most is van rajta zokni, mert a lába olyan, mintha a fagyasztóban tartotta volna...
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Zozo,
én nem vagyok bébikaja ellenes, sőt! Jozsó is ette és nagyon jól jött nekünk is, főleg utazások alkalmával.

Jozsó jobban van már, de sajna Bogyesz is elkapta a fosós cuccot, már lázas is. Dokink külföldön, váltótársa Balcsin, és kikapcsolva a telefonja, ügyelet technikai okok miatt nem kapcsolható. Férjem elment egy esküvőre, autót elvitte, apukám elutazott, anyukámnál ott van az unokaöcsém, mert szünet van az ovijukban. Ha egy órán belül nem megy le a láza, megyek taxival az ügyeletre.

Egy anyatejes babánál hogy állapítható meg a hasmenés? Mert annyi a különbség, hogy már vagy 6*(2* szokott) kakilt és zöld színű. De zöld szokott lenni máskor is.
Vendég

Exi,
Én meg nem vágyom a melegre, olyan jó végre fázni egy kicsit.

Nálunk az emelet rohadtul nem akar lehűlni, még mindig 26 fok van. Ez már elviselhető, sőt kellemes, de jobb volna ha lejjebb menne a hőmérséklet, mielőtt ideér az újabb hőhullám.

A gyerekek miatt éjjel nem lehet a szobájukban kereszthuzatot csinálni, nehogy megfázzanak.
Vendég

Dancsi: ha kell szivesen elmegyek értetek és elviszlek kocsival az ügyeletre!!!! Csak szólj, küldöm priviben a számom!!!!!!!!
Enikő
ceniko
Szeged

Sziasztok:)

Jégvirág, lehet hogy túl logikusan gondolkodom, de sajna máshogy nem emgy....talán ezért sem veszem be a nyakatekert magyarázatokat....

Bizti bennem van a hiba:)

Nekem egyébként a fiam az én főztömet nem ette meg sosem....de majd Katánál kipróbáljuk hogy az apja főz neki....hátha:)

Megyek főzni holnapra...

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Enikő,
Köszi, de lement a láza, már csak egy kis hőemelkedése van és Bogyeszhoz méltó módon tűri a betegséget. Jozsó már leüvöltötte volna a fejemet, Bogyi csak nyöszörög.

Sikerült elérnem a dokit, holnap kora délután itthon lesz, és nálunk kezdi a vasárnapi ügyelést.
Vendég

Dancsi: Okés, akkor jobbulást! +++++++++++++++++++++++++

Mariann: Küldtem priviben fotókat! :)

Kinga: Sztem nem érdemes a diszkontba venni a pelust! egyetértek Exivel!!! ha olcsóbbat szeretnél, akkor lila zacsis Tecsósat vegyél. Semmivel sem rosszabb, mint pl a Pampers! Még sosem csalódtam benne!
Hja vettem Rossmanosat próbára! Hát akkor vettem először és utoljára! :shock:

Pusssza
E
ceniko
Szeged

[quote="exdeus"]
írta:
exdeusBebefon, a 21. századi kutatások szvsz emberhülyítők. Mert az egyik ezt, a másik azt mutatja ki...anyuka meg őrüljön meg... :?

Valóban hivatott vagy ezt megítélni.
Igazad van, az emberi fejlődés, a technika, a művészetek és minden egyéb tudományok pöcéje a 21. század, micsoda szerencsétlenség, hogy éppen most élünk!
Mennyivel jobb lehetett mondjuk a sokkal fejletlenebb 15. században élni, semmi hozzátáplálási gondjuk nem volt az anyukáknak, igaz, hogy pl. a faros szülések-születések nagyjából halálos kimenetelűek voltak, köszönhetően az akkori kutatási eredményeknek, de sebaj! Legalább nem hülyítették az anyukákat feleslegesen akkor, mint most! Tényleg nagy fáradtság kivárni az egy éves kort a lisztes dolgokkal és egyebekkel, ki a franc lehetett olyan hülye, hogy ezt kitalálta!
Mennyivel könyebb volt akkor, amikor mi kicsik voltunk, igaz, hogy nem hülyítették anyáinkat, de azért a textilpelus rendesen vörösre csípte a hátsónkat.
Apropó. Ez is 21. századi vívmány (nagyjából) mekkora marhaság, nem?
De te biztos nem használod......
bebefon

[quote="bebefon"]
írta:
bebefonApropó. Ez is 21. századi vívmány....

Mármint a légáteresztős papírpelus.
bebefon

Üdv!
Dancsi, Boldinak is jobbulást. Szvsz a hasmenés pont az, amit írtál, hogy többször kakil... Egyébként én se szeretem a meleget, téli lány vagyok, de ez a lehűlés nekem egy kissé hirtelen jött a kánikulához képest.
Zsu, hátha Katánál bejön a párod főztje... :D
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Exi: Nekem bejön Zsuzsófi párjának a főztje :lol: Sztem Katának is be fog :wink: Puszi Peti nózijára:)

Dancsi: Jobban vagytok?

E
ceniko
Szeged

Sziasztok!!

Na elég érdekes ez a kaja téma.Én pont azon gondolkodtam hogy olyan 1 hó mulva próbálok vmi mást is adni az ikreknek mint anyatejet.Nekem örök mumusom hogy mi lesz ha kevesebb a tejcsi????,Ha már esznek mást is akkor nyugodtan alszom hogy nem éheznek.Lehet hogy ez nagyon rossz felfogás(egyébként hiznak szépen,nem tudom miért félek... :roll: ),de ami engem nagyon megdöbbentett hogy:a koraszülött intenziv osztályokon pl.RÉPALEVET adnak a hasmenéses babáknak(akiknek még a pociban kellene lenniük)!!!!!!akkor egy 4-5hónapos babának miért nem lehet????
Apuék kertes házban laknak és rengeteg friss zsenge répájuk van ami tuti vegyszer mentes.Én meg "mérgelödök"hogy mire a babák ehetnének belöle addigra nem lesz.Ez persze nem azt jelenti hogy adtam nekik...nem vagyok olyan bátor :) vagy :cry: .Ők azért mégis koraszülöttek....
Akkor lehet hogy "jobb"a tápszer ha kevés a tej,mint a túl korai hozzátáplálás????????Még itt nem tartok bár ez a meleg egy kicsit megviselt és kevesebb lett a tej.... :cry: Azért két törpét etetni sem olyan egyszerü dolog,de én belehalnék ha 6 hónapos koruk elött tápizni kéne..... :cry:

Kép
Kép
zitacicu2

[quote="exdeus"] írta:exdeusdv!
Kinga, pelenkadiszkont van ott, ahol Bea írta, van a Brüsszeli krt. 3. és a Retek u. 10/b. alatt. Azt nem tudom, hogy mennyire érdemes, szerintem a kinek mi válik be érvényesül itt is. Szvsz vegyetek keveset, és ha beválik, akkor majd vesztek többet. :) Mi most spec. lila csomagos Tescosat használunk, ennek 28 Ft darabja, és a diszkontban (legalábbis, amit én írtam) se olcsóbb.
Ági

Ami a Retek u. van az a lidl-ben is kapható és viszonylag jól birja a strapát.ami pedig a rókusin vam az is jó(pampers vagy liberó minöség)és a 3-6kg-ig 36/db.

Ceniko
Te milyen rossmann pelust vettél???,mert a lila zacsis egész jó volt nekünk még a Mátéval!!!

Ami a bárányhimlöt illeti mi beoltatjuk Mátét hétfön ellene....6700ft. és kb 20évig védettséget ad.A kicsik miatt is jobb lesz,így legalább azt nem hozza majd haza az oviból.

Zozo

Gratula Vivinek nagyon ügyes....... :wink:

Amikor még Máté kicsi volt nekünk a védönö azt mondta hogy Joghurtot ,túrót adhatok neki 10hónapos kortól.(adtam is ,szerette),de tejet majd csak 1éves kora után próbáltam....
Ja és lisztes dolgot sem evett addig....

Kép
Kép
zitacicu2

Enikő,
köszi, a gyerekek jobban de még fosnak, mindketten, de láztalanok. Mindketten fél 9-ig aludtak, egy ébredéssel fél 7-kor. Igaz, Jozsó este 10-kor még ninósautónak képzelte magát. :D

Én meg éjjel azt hittem, hogy azért fázom, mert nyitva van az ablak, aztán reggel rá kellett döbbennem, hogy bizony lázas vagyok. Meg fáj a hátam, torkom, fejem, hányingerem van. :(

Zita,
ha kevés a tej, én inkéább tápszert adnék, mint a korai hozzátáplálás. Vagy HA tejpépet, Sinlacot.
Vendég

Üdv!
Dancsi, te is beleestél vmi vírusos izébe? Jobbulást!
Nálunk Petinél a férjem a hajnali etetésnél jól eltolt vmit, mert nekem Peti mindig visszaaludt, ma pedig hajnali kettőtől hatig ébren volt, és nyügizett...jó kis elfoglaltság...mikor felkelt, még sötét volt, mire elaludt, addigra meg világosság. :D

Ági és
KépKép
exdeus

Jégvirág,Exi!
Köszi a pelusdiszkontos infókat! Egyébként nekünk a Lidl-ben kapható nagyon bejött.36 Ft-ra jön ki darabja(asszem) és eddig mindig mindent bent tartott akár hason,akár hanyatt rottyantott be Kitti :D
Amit most vett férjem,azon van jelzőcsik is.Nem mintha sok értelme lenne,hiszem úgyis minden kaja elött cserélek pelust.

Képzeljétek el,Kitti éjszaka aludt 9 órát,aztán kajcsizott és aludt még 4et. Nem rossz,mi? Jó sokat tudtam én is aludni :lol:

Exi!
Máskor ne bizd a férjedre az éjszakai etetést,csak a nappalit :lol:

Dancsi!
Volt nálatok a doki? Mit mondott?

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Kinga,
igen volt, piros Boldi torka, még 1 napot várunk és utána el kell kezdeni az antibiotikumot.

Nekem reggel óta csillapíthatatlan 40 fok körüli lázam van, remélem holnapra túl leszek rajta.
Vendég

Sziasztok csajok, meg jöttünk most jó hűvös van itt is :).

Baby+outlet: Nem volt kaja, vagy is volt, de nekem még igy is drága volt. Tipikus amirt megy az ember az nincs. Most a PO és a brendonos bodyk voltak 400-500 ft ami nagy megérte, na majd legközelebb.
Zsu: Babakocsi sincs, nem is tartanak a márkából egyáltalán. Gondolom akkor a brendonban sem lehet kapni.

Dancsi:
Remélem már jobban vagytok. Anyósoméknak megmutattam a Jégvirág készítette Boldi+ Zsófi képeket, hát egy héten keresztul a gyönyörű loknis fiad volt a téma :lol: És nagyon ügyes, hogy már fel is ült. Zsófi is produkált igy 5 hónaposan elöször megfordult (2x csinálta meg). Kicsit levagyunk maradva, de sebaj:), De viszont egyedül ül már a teknőben a mamájánál:
Kép

KépKép

KépKép
rika07

Sziasztok!

Hát csak olvasgatok, de nincs időm írni, kaja ügyben még megjegyezném, hogy amint egyikőtök, talán Zsuzsófi írta, ezt az érzelmek döntik el, mint a választást...sajnos így van...pedig lennének észérvek mindkét kérdésben...

Amúgy nálunk hajvágás volt, és egyéves szülinap, teszek fel pár képet:

Ilyen volt a frizura:
Kép
Kép
Ilyen lett:
Kép
Kép
Szülinap:
Kép
Ajándékok egyike:
Kép
A nagy kedvenc, a motor, na meg az óra:
Kép
Kép

Bocsi a sok képért, tuti fél évig nem teszek fel újat.

Üdv:

Mariann
Kép
kmarian

Mariann, nagyon jók a képek, tegyél csak fel hát olyan szép a kisfiad. Boldog szülinapot kívánunk neki! Mielőtt elmentünk múltkor. Etyekre láttalak itt a játszón, de nem volt időm oda menni mert apa már várt itthon minket, hogy induljunk.

Rika

KépKép

KépKép
rika07

Sziasztok!
Múlt szerda hajnalban hirtelen elhatározásból "elmenekültem" a melegtől a szüleimmel a mátrai nyaralónkba, a lányokkal. Apájának meg cincogtak az egerek itthon. :lol:
Tegnap jöttünk haza, tök jó volt.

Látom megvolt a témátok. Legalább nem hal meg a topik. :D

Való igaz, hogy lehet "másik tábor" -sőt úgy kerek a világ, hogy mások vagyunk-, lényeg, hogy MINDENKI AZT AD ENNI A KÖLÖKGÓLYÁJÁNAK AMIT AKAR! Az biztos, hogy az aki betartja minden lázadás, és "juszt is" ellenére a mostani "divatos" táplálási tanácsokat, az nem fogja magát kényelmetlenül érezni esetleg évek múlva, amikor hopp, vmi kijön a gyereken. Szerintem egyáltalán nem mindegy, hogy mikor derül ki a baba érzékenysége bármely kajára, mert amikor már esetleg durvábban jön ki, szövődményekkel, akkor leshetünk.
Igen, anyáink korában még nem jött rá az orvostudomány arra, hogy a megfelelő korban, megfelelő étel adása mennyire fontos az ember életében. Valszeg mindenki evett közülünk szalonnát kenyérrel 7-8 hósan - a férjem pl tutira-, felnőttünk, de ugye ez azért nem jelenti azt, hogy anyáink jól csinálták?!
Pro és contra bizonyítékokat mindenre fel lehet hozni. A sógornőm pl életében egy csepp anyatejet sem kapott, felnőtt tápon -bár nem nőtt nagyra :D -, könnyebb felsorolni hogy mire nem allergiás, mint azt, hogy mire az.
Minden erőfeszítés nélkül (Dancsi szavaival élve) el lehet érni, hogy legalább a csecsemő-kisgyerek korban a csemetéink egészségesen táplákozhassanak. Sajnos hamar eljön az idő, amikor rá fognak tojni a fejünkre, és azt csinálnak majd amit akarnak.
Táp mint mesterséges kaja? Ez tévedés, pontosan úgy van összeállítva, ahogyan az megfelel a babának. Anyatej vagy annak hiányában a kornak megfelelő tápszer egy 6 hónál fiatalabb baba megfelelelő tápláléka.
A korai hozzátápi ellen én azért vagyok, mert 6 hó előtt egyszerűen éretlen az emésztő,-bélrendszere a babának. Ennyi.
Bébiételt persze adni fogok majd Londinak, Lottu is kapott, akkor amikor nem tudtam vmi miatt főzni neki. A cimkéknek én nem hiszek, 4 hóstól van málnás desszert, ami szvsz meredek.
Valóban a Zsu által felsorolt dolgok IS közrejátszhatnak az allergiában, meg a nem megfelelő hozzátápi is! Ha meg egyszerűen elkerülhető, akkor miért játszunk a tűzzel? Megégetni magunkat, a gyerekünket kár, súlyos következményei lehetnek!
Témát evvel én is lezártam!

Bibi! Egyébként miért baj, hogy Barni nem eszik mást? Komolyan érdekel.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Dancsi: Jobbulást! Hogy vagy most? Remélem jobban! Fiúk?!?!?

Rika: Mini másod nagyon cuki a kádban a kis kopasz fejével :)
Tegnap voltunk babalátogatóban egy 6 hetes kislánynál, annyira cuki volt :) És pici (persze teljesen normális, 5 kg.) és könnyű és babaillatú :) Hihetetlen számomra, hogy Gréti is volt akkora....pedig volt....jó volt nosztalgiázni pici babával a karomban :)
Grétinek nagyon tetszett a baba, bár amikor sírni kezdett akkor megijedt tőle és szaladt hozzám :)

Melinda: Bébikaját én is vettem, pont a nehezebb napokra, de nem eszi meg Gréti. Amit persze nem is bánok. Így időnként többet főztem és fagyasztottam le.
Ja és én nem ettem szalonnát kenyérrel...14 hós koromig szoptam, a teát se voltam hajlandó meginni, most se rajongok érte, ha én teát iszok akkor már valami baj van velem....
Pedig akkoriban meg a tápszer volt a divat meg a korai hozzátáplálás...
Ja és nem vagyok allergiás semmire, és úgy általában kutya bajom. Remélem nem is fog kijönni rajtam később sem, mert anyu meg jó sok mindenre allergiás. :(

Mariann: Nekem az utolsó kép nagyon tetszik Csongiról :) Ritkán látom csukott szájjal :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Üdv!
Mariann, édesek a képek. És boldog szülinapot a fiadnak!
Peti ma is nyügi, néha bömibizik, és nem nagyon akar alukálni... :( nagyon nyugtalan, még tentizés közben is.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!
Boldog szülinapot Mariann fiának! És az összes névnapos, szülinapos picurkának!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Most jöttünk haza a Balcsiról. Csúcs szuper volt, szerencsére jó időt fogtunk ki. A minimanók nagyon élvezték a vizet és a kismedencéjüket. Próbállak bennetek et visszaolvasni, hogy képbe legyek! Sok pussz mindenkinek, üdv: Romy
romy1

Sziasztok!

Csajok, nem láttatok valahol lenvászon nacit? (nagyobb méretben mint pl 42-44-es)??
Voltam a Severbe már múlt héten is, meg most is, és nem volt nagyobb méretben :(

Meg még egy kérdés, hol lehet a városban fincsi Gyrost kapni? :)
Ma vettünk a Severnél, az hagyján, hogy egy vagyon volt (490 ft) de rossz és kicsi!, Pesten 2 hete 350-ért vettem nagyobb volt és fincsiii :lol:
Na szal olyan gyros érdekelne, amibe nem savanyított káposztát (hanem édeset) tesznek, és nem savanyú az öntet! :lol:
Köcce
E
ceniko
Szeged

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?