A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok ismét! :)

Boscó!
Hanna április 19-én született 3360-nal és 56 cmel. :) Szóval egy pár héttel idősebb Fanninál. :) Megkaptátok már a 2 hós oltást?

Légzésfigyelő:
Nekünk sincsen. Én eléggé parázós vagyok és arra tuti ráparáznék, ha bejelez az a dög. :( Onnantól kezdve titi nem aludnék, hogy biztos megszólal-e. :D Szóval inkább lemondtam róla. Meg az ára se a mi pénztárcánknak való sajna...

Hannának 3 napja van rossz kedve. Fáj a pocak, rágja a kezét, mintha az ínnye is rendetlenkedne és naaagyon nyűgös szegénykém! :(

Viszont nagyon élvezi a forgót. Olyan édes. Reggel fél órán keresztül ment neki és utána belealudt a nagy örömbe. Annyira tetszenek neki a mozgó macik. :) Ha már csak felhúzom, akkor mosolyog. :D Nagyon édes. :D

Gyöngyi!
Leviszem a Bigyót, de sajna babák nem lehetnek, mert Bigyónak a következő betegségei vannak:
allergiás, pajzsmirigyes, májbeteg és szívbeteg. Alapban pajzsmirigyes volt, amitől legyengült a szive, meg allergiás volt, amire szurit kap, de attól meg gyengül a mája. Nagy a valószínűleg, hogy a vemhességet se élné túl szegénykém. :( És még csak 3 éves sincs... Ja, most meg Szigetmonostrorn belemászott 2 kullancs, pedig volt rajta csepp.- Most már csak az hiányzik, hogy tőlük elkapjon valami trutyit és kész leszek. :(

Na, megyek...
Még benézek később. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Babcika!

Más források a három hónapos kort tartják a legveszélyesebbnek ilyen szempontból... Én meg már örültem, hogy azon már túl vagyunk :(

Vok!

Mi pont ugyanezen okokból nem vettünk légzésfigyelőt, és nem az ára miatt. Ha lenne, tuti nem tudnék aludni attól, hogy mikor riaszt be. Meg a Dóri se marad nyugiban, mindig lemászna az érzékelőről, nálam meg már tuti lenne azóta az elmebaj a téves riasztások miatt. Úgy beszéltük meg a férjemmel, hogy ha egyetlen hajlamosító tényező is fennállna, akkor vennénk, de nem kellett. Nem született kis súllyal, nem aludt a hasán (csak most), nem fiú, sose dohányoztam, nemhogy terhesség alatt, stb. De azért nagyon izgulok érte...

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Jézus Babcika, a frászt hozod az emberre.nekünk van légzésfigyelőnk, angelcare, az az egész kiságyat érzékeli.drága, vagy sem, annélkül még ennyit se tudnék aludni.mondjuk én mióta gyerekem van, az irracionális félelmek bajnoka lettem.

Évi!Dóri mögött aranyos az a textilbábú.mi az?csiga?honnan van?
amúgy hasra téve minden baba bukik, megnyomja a gyomrát, a záróizmok pedig még nem műkódnek tökéletesen.

A pampers nem sokat ér.én viszont még nem találtam olyan pelust, amiből Anna nem tudott volna kikakálni.ha van valami megoldás, ne titkoljátok el.

Mariannka! mi se forgunk, csak oldalra, aztán a nagy popó látványosan visszahúzza a babócát.hasról pedig meg sem próbál forogni, csak nézelődik, aztán mikor megunja addig nyafog, még meg nem fordítom.

Bartika!nyaralónk van Fenyvesen, csak egy kiságyat kértünk kölcsön ott, hogy ne kelljen az itthonit szétszedni.Enni valamelyik büfében ettem, reggelire, vacsorára pedig egyszerűen vettem vmit a boltban.nem csináltam különösebben nagy faksznit a kajából, egyébként is túl meleg volt a nagy evészetekhez.ott, Pécshez képest, kifejezetten olcsók a büfék.

Vok! Bigyó gyönyörű.nekem egy kis uszim volt, 18 évet élt, két hónapja kellett elaltatni.neki voltak ilyen kis gombszemei.

Mi ez a fresh pelus?

Bea és Annababa
Kép
bea80

Sziasztok,

Elolvastam a mai termést, és csak a bölcsőhalálhoz írnék egy-két mondatot, amit a Babagondozási könyvben olvastam:
"A kis súlyú újszülötteknél nagyobb a bölcsőhalál kockázata. Az esetek 80%-ban 6 hónaposnál fiatalabb csecsemőknél következik be, főleg a 2. és a 4. hónap közötti periódusban. Az a tény, hogy az esetek 2/3-a a téli hónapokban következik be, ahhoz a feltételezéshez vezethet, hogy enyhe légúti megbetegedés is lehet az ok azáltal, hogy a csecsemőknbél hőmérséklet emelkedést okoz."

Egyébként nekünk sincs légzésfigyelőnk, és én azt az elvet vallom, hogy velünk ez nem fog előfordulni!!!
Csak optimistán, csajok! :)

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Babci: Elolvastam a csatolásodat. Ti legalább már túl vagytok a felén, mi még csak most fogunk belépni a negyedik hóba. Na megint lesz miért izgulni :(

Kép

Kép
pgyöngyi

Na megint a hozzászólásom után olvastam vissza a dolgokat. Kicsit megnyugodtam, a Lili se született kis súllyal, 27 foknál még nem volt melegebb a lakásban (akkor meg klimázunk), 7 éve nem gyújtottam rá, mondjuk hason altatom, de ez 4-ből 1.

Vok: Szegény kutyud, jól kifogta. Nálunk szerencsére nem volt még semmi gond 1-2 kullancsot leszámítva, viszont le vagyunk tiltva a szárnyasokról. Az allergia egyébként is népbetegség a westiknél sajna. Az egyik ismerősömnek a kutyuja rendszeresen megkopaszodott (úgy kivakarta a szőrét), amikor csirkehúst adtak neki. Én is adtam neki 1x-2x, de nem lett tőle semmi baja, azért nem kisérletezek többet vele. Gondolkodtam egy kislányon is még, de a tenyésztő lebeszélt róla, meg hát a Lili mellett most nem is nagyon van időm még egy kutyára (a Valtus is el van kicsit hanyagolva). Na jó ennyi mert már átmentem kutyanetbe :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Na a lényeg meg lemaradt, hiába, teljesen gyagya vagyok :wink:
Én a Lili születése óta csak Pamperst használok, de most érkezett el az idő, hogy váltani fogok. Nálunk nem a kifolyás a probléma, hanem inkább a szag. Én nem tudom, de valami olyan anyag lehet ebben a pelusban, hogy amikor belepisil a Lidó tök büdi lesz. Lehet, hogy a többi pelus is ilyen, de most elkezdek próbálkozni mással is.
Pelussztori: Rokon mesélte, hogy az ismerőse szintén Pamperst adott a lányára. Egyszercsak ronda kiütések jelentkeztek a kicsi nunciján. Bőrgyógyász írt kencét, a csajszi meg elkezdett közben Liberózni. A kiütés szépen elmúlt, majd egy idő után ismét Pamperst adott a kislányra, na több se kellett, újra kiütéses lett a baba. Kiderűlt, hogy a pelenka csinálta neki az egészet. Azóta Liberóznak. Mondjuk lehet, hogy ez 1000-ből 1x előfordul.

Kép

Kép
pgyöngyi

Vok:mostmár tisztán látok!Majd szerdán egyre kell menni a szurira.Sajnálom hogy nyűgi Hanna baba.De milyen szépen fejlődik!Tegyél sűrűn képeket ha tudsz Te is!

Légzésfigyelő:Nekünk is angel care van,és ez tényleg az egész kiságyat érzékeli.5 napig nem vettünk,pont mi is az ára miatt,de éjjelente vagy 30-szor keltem fel és a telefonnal megvilágítottam a bébit hogy lélegzik-e!?De Vanillka írta a legjobbat!"Csak optimistán"!Ha lesz téves riasztásom,(inkább téves legyen),majd beszámolok róla!

Olyan jó hogy mindig feldobtok egy témát!!!

Bea80:Sajnálom a kutyit!Ritka szép kort megélt ám!Sajna a bullmasztiffok csak 8-10 évig élnek!Mi most szeretnénk egy szukát mellé,hadd szaladgáljanak itt a kiskölkök!
Vendég

Pgyöngyi:Szerintem is van egy jellegzetes szaga a Pampers-nek.Mi is erősen gondolkodunk a váltáson.Semmi baj hál'istennek a Fannika bőrének.Inkább azzal van gondom,hogy ahogy sokat rugkapál,kitágul az a belső védőgát,és kifolyik az aktuális anyag!Nekem az egyik sógórnőm a Tescó-sat használja,és esküszik rá.De én nem merném kipróbálni most,ezért mindig arra hivatkozunk,hogy a közelben nincs Tescó.(amúgy a legközelebbi tényleg 36 km-re van!)A kórházban Liberó-t használtak.Fogalmam sincs ha most váltanék melyik mellett döntenék. :oops:
Vendég

Nem akartalak megijeszteni benneteket.Én is jó mérges lettem,mikor elolvastam. :cry:

Vali-Akkor kicsit megnyugodtam!!ha eddig nem volt baj,talán most sem lesz :!: :!:

Boscó-Én is a telefonnal szoktam világítani,hogy lássam Lilit! :lol:

Jó éjt,megyek nagyon álmos lettem a szopi után!! :P
Vendég

Boscó-Dm. van a közeletekben?Szeritem próbáld ki a baby love-ot.Nekünk nagyon szuper,persze vki ezt sem szereti.

na tényleg húzok aludni!
Vendég

A DM-es pelus tényleg jó, az nekem is tetszett.bár szerintem egyik pelus sem jó igazán, nekünk volt Liberó, huggies, pampers, Dm-es, meg valami nevenincs szintén a DM-ből.A legrosszabb a pampers.A liberó drága.A huggies, meg a DM-es tűrhető.szerintem.

Bosco!
Dorka / az uszi/ tényleg szép kort ért meg, az állatorvos azt mondta, hogy ilyen idős kutyát ő még nem kezelt.Sajnos a végén nagyon beteg lett, éjjelente fuldokolt, elvesztette az eszméletét, szörnyű volt...A sokadik borzalmas roham után mondtuk, hogy elég volt neki...De nagyon megsiratta sz egész család.Gyakorlatilag együtt nőttünk fel.8 évesen kaptam.

Bea és Annababa
Kép
bea80

Sziasztok!

Tünde, gratulálok az első fogacskához! Hol bújt ki, alul?
Dominik 2 napja nyálzik elég durván, ma meg mindent rágott. Megnéztem az ínyét alul, de sehol semmi. De csak nem hagyta abba a sírást, üvöltött, látsztott hogy szenved. Megnéztem felül, és nem középen hanem a középső és a szemfog kötözzi fog felett totál fehér az ínye és egy nagy dudor van ott. Lehetséges hogy az a foga jön?? Vagy ez ínygyulladás? Vagy mi?:( Holnap megyünk tanácsadásra, megkérdezem a dokinőt, mit gondol.

Évi, nálunk meg pont azért akadtak ki, mert kérdeztem hogy van e még ilyen. És kiakadtak hogy miért ne lenne...:)

vok, aranyos a kuttyi:)

Mariannka, utólagosan is boldog 5 hót Istvánkának! A forgás miatt ne aggódj, majd behozza! :)

Én még nem találkoztam gumirozott derekú Pamperssel. Annak más a acsomagolása, vagy ugyanaz mint eddig?

Bartika, Dominik születése óta hason alszik. A kórházban úgy fekteték őket éjjel, és én is úgy szoktam meg. Illetve Dominik is:) Mondjuk van légzésfigyelőnk, de a nagyágyon is szokott aludni, meg a járókában. Elvileg minden alváspozícióban lehet kifogást találni. Ha háton alszik, akkor visszabüfizheti a kaját.. ha oldalt alszik az meg a csípőjének nem jó. (nameg megyik baba marad meg oldalt...)
Mi háton talán egyszer-kétszer aludtunk, de akkor sokkal jobban féltem mint igy hogy hason van.
Nekünk is angelcare figyelőnk van, és már egyszer beriasztott. Befutottam Dominikhoz, felkaptam, szegényke nem ébredt fel rá, óvatosan megráztam, lefektettem az ágyra, és akkor sírt fel. Hát a legroszabb ellenségemnek sem kívánom azt az érzést, amit akkor átéltem. :(

szelivi, boldog 3 hót a lányodnak! :)

Mindenkinek nyugis éjjelt! :)

faby

Bea!
A Fresh pelus egy márkanév, ugyanúgy, mint a Babylove vagy a Libero.

Nálunk sajnos meleg van nyáron, de dohányozni én sose dohányoztam, a férjem két éve abbahagyta. A Tündi viszont relatíve kis súllyal született, mert a mai normál súly 3000 g-nál kezdődik, Tündi meg csak 2880-nal született. Nekünk sincs légzésfigyelőnk. Eleinte velem aludt a lány, aztán most meg a kiságyban rodeózik éjszaka. Nálunk egész éjszaka megy egy kislámpa, én mindig látom, ha kell. Néha én is be vagyok tojva, de olyankor megbirizgálom a hajammal az arcát és rögtön mocorog egy kicsit. Anyukám régen csipkedett bennünket, hogy lélegzünk-e!

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Szép kis témát találtunk így elalvás előttre :) Úgyse lesz senkinél semmi baj, én is azt olvastam, hogy több tényező szerencsétlen, egyszerre történő találkozásakor fordul csak elő.

Pelenka: Én ma vettem egy újabb adag Pamperst, nekünk nincs különösebben bajunk vele, nem igen folyik ki a cucc belőle, pedig Aliz nem egyszer telepakolja egy nap :) Én is inkább a szagát nem bírom. Ráadásul ugyanolyan, mint 6 éve, mikor Vinivel használtam. Érdekes volt, mert mikor először ráadtam Alizra, rögtön ugyanaz a szag csapott meg, mint akkor :lol:

Szelivi: Tündi babának boldog 3 hós szülinapot :)

Évi: Úgy olvastam itt, hogy ugyanúgy készítik az ocsmányirodában a babáknak is az útlevelet, mint nekünk, csak az öledbe kell venni, és úgy csinálják róla a sztárfotót :)
Fejfájásod hogy van?? Én mióta szültem, a hidegfrontra vagyok érzékeny, olyankor úgy szaggat a fejem, mint korábban soha. :( A lányok jól mondták, algopyrint lehet bevenni, nekem a gyerekorvos mondta, mert direkt rákérdeztem.

Mariannka: tényleg ne aggódj a forgás miatt, a nagyobb babáknak nehezebben megy, és ez a dög kánikula sem igazán a legmegfelelőbb idő, hogy rászánja a baba magát a mozgásra.

Tünde: gratula az első foghoz :) Ti aztán jól beelőztétek itt a bandát :lol: :lol: :lol:

Bartika: Minek méred még mindig, hogy mennyit eszik Pötyi??
Pfúúúú nagyon irigyellek ám a hétvégéd miatt. Apa ma kérdezte, hoyg mit kérek majd a szülinapomra. Mondtam neki, hogy egy egész napos alvást :lol: Tudom, csak álom .... :)

Bocs akinek nem írtam, de ennyire emlékszem :(

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

köszi a szopipárnás válaszokat!

Már csak egy kérdésem lenne:

tudja valaki véletlenül, hol lehet tönkölypelyvát kapni (szopipárna tölteléknek használnám...)

köszi:

Betti
bettiflame

Lányok: köszi a hozzászólásokat a fogacskához Mindenkinek!!!

Alul bal oldalon jött ki.
Patríciának 9 hónaposan jött és szintén nem volt szenvedés, Dorinának 5 hónaposan és minden fog előtt 3 éjjel 3 nappal üvöltött.
Remélem Bettusnak minden foga ilyen csendesen fog kibújni.

Vali: nem volt szándékos az előzés, csak így sikerült :lol:

Hason alvás: nekem mindhárom lány kb. 2 hetes korától csak hason alszik.
Most Bettina csak úgy lehetett velem a kórházban éjjel is, hogy légzésfigyelőt adtak hozzá. Egész éjjel a zöld lámpa villogását néztem és ha elaludtam, akkor arra riadtam, hogy vajon világít-e.
Nálunk itthon ezért nincs, én egy szobában alszom vele, remélem nem lesz soha baj!!
És persze senkinél ne legyen!!!!!!

Bartika: Bettina ha nagyon jóllakik, akkor eszik 80g-ot!!
Szerintem 100g-nál többet még egyszerre nem evett. Pedig most van tej bőven!

Faby: először az alsó középső fogaknak kellene kibújni, úgyhogy felül az valami más

Mariannka: mikor jöttök Gödre??

Pelenka: van eldobható bio pelenka is, ami nincs vegyszerrel fehérítve, az ára sem brutál!

Vok: sajnálom a nyűgit, de a lényeg, hogy egészséges a picúrod!
Én mindig erre gondolok, ha meg akarok szökni itthonról a lányos hisztik elől :P

Szelivi: a pelenka kezdeti vastagsága nem számít, inkább az amikor már pisis. Én egyszer vettem Dorinának CBA pelenkát és egy pisitől akkorára dagadt, hogy menni sem tudott a gyerek tőle.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Vanillka!
Én is egész napos alvást kérek majd apától a szülinapomra. Újévkor már Tündike egész nagy lesz, szopira felkelek (illetve apa mellém teszi a babát), a többit majd apa intézi!

Ma egyébként délután babázni voltunk. Ismerősék félévre kiköltöznek Londonba, mert az apuka ott dolgozik és az öthónapos Petra baba néha alig ismeri meg az apukát, ha hazajön, szóval muszáj. A Petra már majdnem felül egyedül! Egyébként kevesebbet "beszél", mint Tündi, de sokkal kifejezőbben. Szép husis baba, és nem zavarja a nagy társaság.

Szerdán délben megyünk gyógytornászhoz, mert Tündi még mindig kiflizik. Aztán lehet, hogy átnézetem vele tetőtől-talpig, hogy mindene jól van-e. Minimum 80 fok lesz szerda délben!

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Pilchard, Petri: köszi a dalokat, mondókákat!!!

Türelmetlen mama (hú de hosszú név :lol: ): üdv. köztünk!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Úgy vélem szeptembertől valóban lesz valami új Pampers, mert a Fisher price játékleírásban van olyan vonalkód ami szeptembertől lesz érvényes!
Már beteltek a vonalkód gyűjtőim! A két legdrágább játékot választottam Szintinek! :lol:

KépKép
nicika

Nicika, hogyan tudtál összegyűjteni annyit? Az 32 csomag 64 db-os pelenka. Én pont most számolgattam hogy örülök ha december végéig sikerül összegyűjtenem. :? :)

faby

Jó reggelt

Fogzás téma: Nekem 13 hónaposan jött ki az első fogam, az is felül :) . Ezután már tényleg kiváncsi vagyok, a Lili mit fog produkálni.
Babetta:?? Merre?? Képzeld éjjel egész jól aludtunk fél 1-kor és 4-kor kellt csak (na meg 3x vissza kellett dugnom a cumit a szájába, csak, hogy edzésbe maradjak :) )

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok,

csak egy gyors bekukk.
Tünde,
gratula az első fogacskához! :) Szupi, hogy most a torna se kell!
Bartika,
nekünk a pihenőszékben állítható a dőlésszög. Most a középsőben van, félig ülő helyzetben és így szeret benne. Lidi hason alszik pár hetes kora óta. Nekünk van légzésfigyelőnk, de mivel az elején csomószor bejelzett már nem használjuk csak a bébiőr részét. Hát... én tudnék aludni, nem aggódom.
Faby,
megnéztem Dominik blogját. Nagyon jó!!!
Tür. mama,
üdv itt! Férjem Vásárhely mellől származik. Most 7végén megyünk le anyósékhoz.
Babcika,
cuki a kalapos kép.
Vok,
szerintem érzik a lányok, hogy jön megint a meleg... :( Lidi is nyügisebb volt tegnap.

Pussz. Szép napot!
angi79

Babetta,
jut eszembe, haláli jók voltak Levi képei. Tök jót röhögtem rajta. Cuki. :)
angi79

faby: Húúú, az anyját. Kicsit fázis késésben vagyok a többiekhez képest, mert csak most jutottam oda, hogy beleolvassak Dominó minden napjaiba. Hát ez kész profi munka, gartulálok :wink: , no meg kicsit irigykedek is :) , hogy a Lili-anyunak nincs ilyen szuper ötlete, tényleg nagyon tuti, és mellette meg milyen megható.

Kép

Kép
pgyöngyi

Helló!!

Képzeljétek Lili köhécsel és nem tudom eldönteni,hogy szórakozik-e,mert,hogy rájött,hogy kell ezt csinálni,vagy esetleg megfázott.Most nagyon résen kell lennem,egyébként jó a kedve. :roll: Én is sz@rul vagyok,fájdogál a gyomrom és megy a hasam. :cry:

Látom jó kitárgyaltuk a pelenkákat és a légzésfigyelőket. :roll: :P Reméljük minden aggodalmunk hamar megoldódik.

Olyan f.s vagyok,pedig mára takarítást terveztem :cry:

Boscó-Veled álmodtam,hogy találkoztunk.És képzeld álmomban ikreid voltak :lol: :lol:

Férj mégis visszaviszi a monitort,hogy csinálják meg,így használjuk majd a régit.Azt mondták múltor,hogy beszéljük le mi a pesti szervízzel,hogy ők adjanak cserekészüléket.Ja, így kb. 300 km. távolból biztos örömmel küldenének egyet a mi kölcségeinkre,meg postázhatjuk is majd vissza.Marad a régi mointor :twisted: :twisted:
Vendég

Babci: Remélem nincs semmi komoly Lilivel. Nálunk eddig még csak félre nyelés miatt volt köhögés, bár én is mindig parázok, hogy alvásnál eléggé betakartam-e és nem fog megfázni.
Csak nem elkaptad ezt a hasmenéses nyavaját. Mi még szerencsére megúsztuk.

Kép

Kép
pgyöngyi

Jó reggelt Lányok!
Remélem a tegnapi rém-téma miatt senkinek nem okoztam rossz éjszakát! Engem minden esetre megnyugtattatok és hajnali 6-kor hasravágtam a csajt. :)

Vali! Azért mérem most, mert új szopi pózokat próbálgatok, no meg mostanában jóval kevesebbetket eszik a csaj és aggódtam. Vagyis nem értem. Már csak egyszer ébredt éjszaka és most megint kel éjfélkor is (tegnap már fél 12-kor kukorékolt) és azért ez nagyon visszafele fejlődés. Utána néztem és ha nem eszik egy baba eleget nappal, akkor semmi esélye, hogy átaludja az éjszakát. A könyv azt írja, hgy napi 600-700 g kell az éjszaka átalvásához. Hát Pöty nem eszik most ennyit az éjjeli 2 keléssel sem... :( Szerintetek van ebben valami? Van olyan aki kevesebbet eszik és mégis alszik éjjel???
Most már elég tejem van újra és visszatérek az egy cicis kajáláshoz, hátha nem kapott elég zsíros tejet az a baj.

Tündi!!! Betti mikor kel éjszaka? Írtad, hogy 80-akat eszik, pedig idősebb Pötyinél. Nem tudom miért kel fel megint éjjel ennyiszer, mert tegnap este 130 g-t evett, szóval lehet, hogy mégsincs összefüggés??? :(

Na jó nem matekozok tovább... :(

Puszi:

Barti
Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Faby! Egy kicsi része saját a vonalkódok közül, egy részét cseréltem az interneten (www.webnyeremeny.hu, fórumon belül a Baba-mama csere-bere), egy részét pedig pénzért vettem egy anyukától a neten! (12 vonalkódért fizettem 3500ft-ot. Az a járó-zenélő játék pedig közel 14000ft-ért vehető meg a boltokban! Szóval szerintem megérte! :))

KépKép
nicika

Bartika-Mikor mértem Lilit,neki megvolt a 650-700 gr egy nap és ő simán átalussza az éjszakát már 3 hónapos kora óta.Sőőőt néha kicsit túlzásokba is esik(volt,hogy negyed 10-ig húzta a pacibőrt :wink: )Talán Pötyi baba is olyan keveset,de többször típus,nem?Nem akarlak rábeszélni,de nálunk bevált a 2 óránkénti etetés,mondjuk,mikor még az igényei szerint etettem és nem hízott,ő akkor is aludt éjjel,mint a bajnok! :roll:

Gyöngyi-Nem hiszem,hogy baja van,szerintem játszott vele,hogy ő most tud ilyet,Azért nagyon figyelem.

Képzeljétek tegnap az utolsó előtti szopit csak úgy lemértem(mintha jobban telne most a cickóm,biztos a sör, meg,hogy nem izzadom ki a sok folyadékot)és Lili este fél 7-kor is 90-et szopizott.Régen ilyenkor már csak 60,70 körül fért bele,no és nagyjából annyi is állt rendelkezésére.Szerintem most nagyon belehúzott,mert 2!! naponta kakil.Tegnap lemértem meztelenül és egy hét alatt kb. 14 dekát hízott(persze pont nem kakilt tegnap,de ez akkor is MEGA SZUPER!!!))) :lol: :lol: :P :P :lol: :lol: :P :P :lol: :lol: :P :P
Vendég

Van valaki közületek aki Libero Gólyahír Klub tag és nincs meg a teknőshöz az öt Libero figurája? Csak mert akinek kell szivesen küldök! Nekem van pár felesleges! Csak küldjétek el a címeteket a mailomra: pickwicktea@freemail.hu

KépKép
nicika

Nicika-ÓÓÓ,Te vagy az én emberem.Nekem kellene!!! :roll: :lol: :roll: :lol: :lol:
Vendég

Nicika-Elküldtem a címem!!!Köszike!!! :lol: :lol:
Vendég

Babcika! Válaszoltam! :)

KépKép
nicika

DM kupon nem kell esetleg valakinek? Nekem van néhány felesleges! Pl Johnsons sampon meg testápoló, Gabi, Nivea olaj, Úszópelus, stb. Ezeket válaszborítékért szivesen elküldöm akinek kell. Meg ha érdekel milyenek vannak még akkor megírom mailban! :)

KépKép
nicika

Bartika,
na Lidinek tuti megvan ez az adag és mégsem aludja át az éjszakát. Eddig 1* minimum ébredt, de mostanában volt nálunk is ilyen 12 körüli ébredés is. Dokinő azt mondta, hogy ez már csak megszokás. Babetta Leivje is sokat eszik, mégis ébred éjjel. Igaz Edit?
Még nem írtam, hogy jó volt a kép a csajszidról. :)

Nici,
Te már kaptál teknőst? Mi már elküldtük pár hete a nyuszikat.
angi79

Barti: (Babetta, bocsi, most téged hozlak fel példának :) )
Szóval Babetta írta múltkor, hogy 200g-ot mért 1 etetésnél a Levinek. Ebből kiindulva szerintem a Levi simán megeszi a napi adagját napközben, ennek ellenére éjjel is kell hammolni. Igaz Edit? :wink: . Szóval szerintem nem biztos, hogy csak azért ébred, mert nem eszi meg napközben az adagját. Nézd a jó oldalát, az éjszakai evés is ösztönzi a cicit a több tejtermelésre. Meg hát 1-2 év és átalusszák az éjszakákat a babáink, csak ki kell várni türelmesen :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Angi: Megelőztél, egyre gondoltunk :lol: csak te gyorsabb voltál

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok kismamik!
Jó rég játam erre! Olvasni azért szoktam, csak most is aszüleimnél vagyunk és öcsém nem enged ide... :(

Bölcsőhalálhoz hozzászólnék:
Nem az lényeg, hogy mennyire erős a baba, sajnos nem ismerik az okát (teljesen egészséges életerős babáknál is előfordul)... bizonyos kutatások szerint semmi köze a tüdőhöz (nem kell, hogy asztmás legyen a rokonságban) hanem sokkal inkább idegrendszeri hiányosság. Két hónapos korig nem szokott előfordulni, a legkényesebb időszak a háromtól hat hóig, de egy éves korig is előfordulhat.
Nálunk baráti körben sajnos előfordult pedig szinte az egész család gyerekorvos. ...ráadásul nem éjjszaka halt meg a baba, hanem a délutáni alvás után. Négy hónapos volt! :( A második babánál beszereztek légzésfigyelőt.

A mienk elég vacak, nagyon sokszor beriaszt, de a riasztás maga is segíthet a babának, hogy magáhoztérjen és levegőt vegyen. Engem megnyugtat, hogy van, mindenhova visszük magunkkal.

Nicika
Én szívesen elfogadnám a dm kuponokat! :)

Enyém gyerek amúgy szépen fejlődik, majd teszek fel képet... jó kis husi este kilenc fele alszik el és hat fele ébred!
Nagyon kedves kis emberke.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Angi79! Honann származi férj?

Babcika! Lini is "műköhög".... :lol: Meg morog mostanában... :roll: De olyan frekvencián, hogy nem jó hallani, minth avalami baja lenne, de közben meg mosolyog is...szóval tuti direkt csinálja..

Ui: álommanók elhúztak valahova... :(

KépKép
türelmetlen_mama

Angi! Igen, már megkaptuk! Kb. 1 hónap alatt ért ide!

KépKép
nicika

Bartika!

Mi 2 hónapja átalusszuk az éjszakát, de valami nálunk is történt, mert most éjjel kétszer keltünk szopizni... Előző pár éjszaka is egyszer-egyszer. Ez még egyáltalán nem baj, sőt! Dóri 5 perc alatt lerendezi a szopit és már alszik vissza, de én annyira kizökkenek, hogy még másfél óra múlva is csak forgolódtam mindkét ébredés után. Most meg kóválygok, mint a gólyafos a levegőben :(
Jó ez a kép is Pötyiről!

Vali!

Köszi, már délutánra meggyógyult a lüke fájós fejem. Utálok gyógyszert bevenni, akkor is utáltam, mikor nem szoptattam, de most muszáj volt :(

Babcika!

Nagyon ügyin hízik a Lili, klassz! Kaki nálunk sincs már harmadik napja. Őt még nem zavarja, mert nem fáj a pocakja, de én azért már várom, hogy sikerüljön neki. Ilyenkor rendszeresen fürdés lesz a vége, mert a három napi adag kaki egyszerre jön ki.:wink:

Először kicsit felhúztam magam ma a piacon, aztán inkább úgy döntöttem, hogy vicces a dolog: Dorcussal elmentünk vásárolni, és egy árus leszólított, hogy van gyerekméretű, pici papucsa. Gondoltam magamban, hogy minek kínálgat ez a nőci egy 4 hónapos babának papucsot?! Mondom is neki nagyon kedvesen, hogy soká kell még a Dórinak papucs... Erre ő: "én magának gondoltam kedveském..." Jó, télleg csak 150 centike vagyok, de azé' gyerekpapucs, na szép :twisted:

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

...jaj majdnem elfelejtettem...
Tegnap voltunk negyed évesek!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka!
Akkor küldd el a címedet a mailomra! Meg hogy konkrétan akkor melyik kupon kell!

KépKép
nicika

Nici
Írtam már! :)
A Nívea olajat meg az úszópelust szívesen elfogadnám!
köszi puszi

Nekem anyáklapjás kuponjaim szoktak lenni amit fel tudok ajánlani csak a Júliusit még nem kaptuk meg! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka!

Akkor utólagos boldog negyedéves szülinapot Áron babának! Neked pedig boldog negyedéves anyáváválási-napot!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Évi
Köszi!
Olyan hihetetlen gyorsan telik az idő!
Már olyan nagyok a babák, pedig nemrég még irigykedve néztem a pocakokat, hogy nekünk mikor fog ilyen szépen látszani! :roll: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka!

Én most is irigykedve nézem a pocakosokat, hogy nekem mikor lesz megint ilyen?! Tiszta hülye vagyok, kicsit korai még ezen gondolkodni... :wink:

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Jaj Mamacka,ez szörnyűűű!!!Én bízom benn,hogy vkik vhonnan vigyáznak Lilire és nem görcsölök ezen(legalábbis nem akarok).Azért most jól beleült a bogár a fülembe. :roll: :cry: Boldog negyed éves szülinapot Áronbabának!! :lol:

Nelli-Szerintem is mű köhögés volt,mert azóta nem csinálja! :wink:

Évi-Ez jó!!Gyerekpapucs.Miért hányas a lábod?Mikor megismekedtünk férjjle 6 éve 45 kiló voltam :oops: és volt,hogy csak gyerek,ill. tini boltban kaptam farmert magamnak :oops: Most már bálna boltba járok vásárolni :evil:

Bartika-Az előbb elfelejtettem,Pötyi olyan kis édes,és olyan a haja,mint Lilinek:csúcsosan végződik a homlokában.
Vendég

Babcika!

37-es, úgyhogy nem is olyan kicsi a lábam. Mondjuk nagy se :) Megboldogult lánykoromban én is 45 kiló voltam. Most már az 50-nek is örülnék :roll:

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?