A szopizással még csak annyit, hogy igen piszkosul untam, de ettõl függetlenül még szoptattam. Én ilyen nagyon pörgõs vagyok, és iszonyatosan nehéz volt egy helyben feküdni naponta többször, néha 1 órán keresztül.
A tejjel kapcsolatban ,meg igen is van rossz tej, az enyém pl. az. Az anyukám bennünket 6 hónapos korunkig szoptatott, neki volt teje, nem volt sok, hanem pont annyi amennyi nekünk kellett, de jó minõségû.
Én apai ágról örököltem ezt a genetikai rendellenességet, hogy a szervezetem nem választja ki a zsírt a tejembe. A nagymamám 4 gyereket szült egyiket se tudta szoptatni, mert nem volt elég zsíros a teje. Akkoriban (60-70 évvel ezelõtt) pedig nem voltak tápszerek, hanem úgynevezett rizsnyákot fõzött és azt adott a gyerekeinek. A nagynénimmel (apu nõvére) ugyanez a helyzet. Hatalmas mellei vannak, azt ember azt hinné, tejcsárda, és mégsem tudott szoptatni, szintén rizsnyákon nõttek fel az elsõ idõkben a gyerekei. (tudom a mell méretétõl nem függ a tej mennyisége) Neki is pont ez volt a gondja, mint a mamámnak meg nekem. Volt tej, de nem jó. Lefejtem a tejemet, betettem a hûtõbe és a tetején nem képzõdött zsírréteg- míg neked vagy a többieknek akár egy ujjnyi zsírréteg is képzõdik rajta. Úgy értem a hideg hatására különválik a víz a zsírtól, és mivel a zsír könnyebb fajsúlyú, mint a víz, ezért feljön a tetejére.
Ha nem hiszed el kérdezd meg anyukámat, a nõvéremet vagy a védõnõmet.Õk végigélték, hogy kiakadtam ez miatt. Csak ennek már 4 hónapja, és ennyi idõ alatt már bõven túl vagyok rajta. De ha még 20 gyerekem lenne, akkor én a 20 közül egyiket se tudnám csak szoptatni, mert a tejem ilyen lenne akkor is.
Most hozta a tejes bácsi a tejet (házitejet veszünk heti 3 alkalommal tõle) és megkérdeztem mi a véleménye van-e olyan tehén, amelyiknek zsírosabb és van-e olyan akinek kevésbé zsíros a teje. Azt mondta, hogy igen
Nekik 3 tehenük van, és ezért öntik össze a 3 tehén álltal adott tejet, hogy kiengyelített legyen a zsírtartalom,minõség! A tehenek is emlõsök, mint mi emberek náluk miért mûködne másképpen? Ja és még valamit mondott, hogy az unokája most 6 hóapos és a lánya tehéntejet ad a babának, mert neki nem volt egyáltalán teje!!! 2:1-hez arányba keveri a tejet a vízzel, a tej javára, és a gyereknek semmi baja! Szerintem ha túl "tiszta" bacimentes környezetben,búra alatt nö fel a gyerek, akkor kap el minden betegséget,allergiát, mert nem lesz immunrendszere. A szomszédomba van egy 11 hónapos kisfiú 14kilós! Õ is tehéntejen csperedik már 3,5 hónapos kora óta (az anyja tanár az apja mérnök) Még csak azt se lehet mondni, hogy iskolázatlanok. Különben pedig évszázadokon keresztül tehéntejen nõttek fel a gyerekek. És nem lett semmi bajuk. Na én azért még nem fogok adni Boginak tehéntejet, de egy pár hónap múlva már igen!
Ez olyan mint, hogy mások turmixolják a kaját a babáiknak én nem, csak összetöröm, hogy szokja a darabosat. Olyan ügyesen eszik, hogy el se hinnétek, hogy csak 4,5 hónapos!
Semmi pépes, csak darabos. Kivétel talán az alma,mert azt az üveg almareszelõn dolgozom át, és az pépes. De minden más darabos. Tökéletes a széklete, nem darabos és nem hasfájós! Bocs, hogy így kianalizáltam, de meg kellett védenem az igazamat. Én így csinálom így látom jónak, ti meg úgy csináljátok,ahogy ti jónak látjátok! Ilyen egyszerû
Na puszi, és remélem azért nem utáltok........
sziasztok
enikõ