Judith, már jópár anyukában felmerült itt a környéken, hogy jó lenne egy magánbölcsit üzemeltetni, csak az épülettel voltunk gondban, hogy mégis hol? Annyi pénzünk egyikünknek sincsen, hogy vegyen egy telket és felhúzzon rá egy olyan épületet, ami "bölcsi-kompatibilis" - igény sztem nagyon nagy lenne rá, ezért nem értem a tárnoki NAGY(?) vállalkozókat, hogy pl. miért nem ilyen témában nyomulnak?! Kocsmát nyitni stb. az tényleg nagyon kell... á, sokan nem látnak túl az orruknál (illetve a pálesznál).
A TESCO-val kapcsolatban pedig: most lehet, hogy megharagusztok rám, de nem hinném, hogy olyan nagy kárunk származott volna belőle. Sztem pl. sokkal több embernek adott volna munkát, mint a mostani boltok... tudom, tudom, hogy védeni kell a vállalkozókat is, csak én folyamatosan azt érzem, hogy az én pénztárcám rovására védünk mindenkit.

Csak van vhol egy arany középút? (Nem szeretnék nagy vitát indítani, remélem, értitek, hogy milyen megközelítésből írom ezt.)
Egyébként pont idevág egy mondat, amit az államvizsgámmal kapcsolatban is tanultam (nemzetközi gazdaságtan): a protekcionizmus nagy mértékben kedvez keveseknek, míg a szabadkereskedelem kis mértékben kedvez többnek. Magyarán a protekcionista intézkedések bizonyos keretek közt okésak, de a fogyasztó fizeti meg az árát.

- na, ennyit az eszmefuttatásomról.
Judit, én egyébként ajánlom majd neked az érdi zenebölcsit, ami keddenként szokott lenni az érdi Műv.házban. Mi jártunk oda sokat, Noémi nagyo-nagyon szerette. Most sajna nyári szünet van, szeptembertől lehet újra menni, de mi akkor már ovisok leszünk. Nagyon jó társaság van ott és a kicsik imádják.
Azt hallottátok, hogy nyílt Érden egy játszóház is? A posta környékén van (körforgalomnál).
Anna, én pont ugyanígy képzeltem el a játszót, ahogy Te!

Olyan szép lenne, nem? Milyen jó lenne, hogy a gyerekek tudnának együtt játszani nagyokat, mi szülők beszélgethetnénk, kávézhatnánk stb. és élveznénk a szép környzetet. Komolyan, miért olyan nagy kérés ez?! Pár hónapja elmentünk kószálni Pátyra, az újonnan épített részt néztük meg. Ott is volt egy ilyen játszótér és a szülők saját maguk tartották rendbe, tök igényes volt. Le volt zárva, szóval suhancok nem mehettek be. Én is támogatom az ötletet! Csak telek kéne hozzá...