A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Lindi :) Grétinek nagy gratula!! Nagyon ügyes!

Indi :) Dominó szuperédes :D és már nagggyon nagy fiú!

Én csak egy textil pelust szoktam ebben a melegben takarónak használni, az szellős is és vékony, de bevallom tavaly nyáron, amikor Bálint még pici volt, akkor én is jobban felöltöztettem őt.
denizsa

Most az a legújabb, hgoy ha az orrommal csiklandozom a pocakját, akkor vísítva nevet - ezt ugye nem lehet megunni :) Az utolsó képen épp ennek folyományaként vigyorog olyan elégedetten. Köszönöm szépen a dicséreteket :)

indianyo

Juc, nem kellett sokat talalgatnod, hej 8)
recca

Kisünöm,
hogyhogy csak ötkor jelentkeztél be? :lol: Mikor értetek haza? Részletes beszámolót kérek többmindenki nevében, onnantól, hogy hétfő éjjel álomba merültél, mondván, úgysem szülök még... :lol:

Juc,
éljen a szex! :lol:

Melegben (pl ma) Eszter egy szál pampers-ben alszik. Épp most szakítom meg harmadjára a visszaolvasást, ezer fok van nála, liternyi vizet beivott... ennyit a nem-iszom-meg-a-vizet effektusról. :lol:

Votiviám,
sztem nem az Apafej fordítói találták ki a büdös banya kifejezést, bár lehet, h nem látták az Indul a bakterházat, és akkor igen.

Lindi,
tudom, h semmit sem szabad erőltetni, meg minden baba a saját tempójában, stb, de akkoris le a kalappal Gréti előtt. Hány hós is?
Eszter most ott tart, h ha meglátja a bilit, ráül és nyög, de csak vigyorog, nem jön semmi. Aztán a teraszon, szőnyegen, mikor hol elhelyez egy-két tócsát, barna medvét, de legalább szól, hogy kaka. :)
Neki minden output "kaka", de sajna mikor szól, már vagy túl késő, vagy éppen akkor csinálja a produkciót. Medencetiszta, a többi még várat magára. :lol:

Indi, már többször akartam írni, h tökre látszik Dominón, h indiai vér. :lol:

Akartam még valamit, mit is....?
neet
neet

DOMINO mekkora már!ÉS milyen helyes kis krapek!
20170114224602

Ja igen!
Jucus,
istennő vagy!!! Egy hete csak a mamára gondolok, meg arra, hogy van a befejező része a katicás horrorstórinak. Ugyanis felfedeztünk egy katicát a kertben, (egyetlen bogár/rovar, amit elviselek magamon), és énekeltem Eszternek, de nem jutottam tovább a 2 kivégzésformán. :)

Ancsi,
ebből is látszik, hogy HOFI JÓÓÓ!

Mesék: ehhez kommentár nélkül csak annyit fűznék hozzá, h amikor a vasárnapi kölyökklub meséi mennek, Eszter max rápillant a képernyőre és játszik tovább, de amikor hétköznap az egyesen a Vizipók, Legkisebb Ugrifüles, Frakk és tsai mennek, ugrál az ágyon, visít, magyaráz hozzá, mutogat, szájat tát, igaz, h ez is max 5 percig köti le (szerencsére nem tvmán), de asszem mindent elmondtam a mai és a régi mesékről.
neet
neet

Manoka! hogy telt az éjszaka? Meddig kell hordania?

Votív! Orvosválsztás. Exactly.

Den! az orvosválasztás: ahogy Votív írta.
Gratula Bálintnak a lefölmászáshoz! :P

Gabi! Te nagylányos anyuka! :D Gratula!
Nekünk ugyan még nagyon messze van, de szerintem nálunk is Apa ki fog akadni. :mrgreen:

Ruz! Igazad van az orvosválasztással kapcsolatban, de szerintem kicsit keményen ítélkezel a „jódoki” felett. Szerintem pont az a szép, hogy ebben az anyagias világban még lehet találkozni erkölccsel, kollegalitással!

Indi! Nekünk a másik doki ugyan 25percre lenne autóval a mostani 5 helyett, de nem bánnám. No de így alakult... mindennek megvan az oka.

Nem reagáltál arra amit a kezedre írtam...

Én már az elejétől fogva úgy szervezek programot (98% ugyan itthonra), hogy legyen mindig egy nap pihi. Nekem is könnyeb így. :mrgreen:

csaknekedangi :lol:

Rylie! hát ha én is csak betoppantam volna a dokinénihez akkor ugye ott koppanok. Ahogy már írtam: majd egyszer rájövök miért történt ez így...

Ancsi! Mi ez a Liberobabagyűjtögetés? A kis rajzokat kell gyűjteni?

Vera! már otthon?! de jó!!! több képet!!! mellesleg - saját vélemény - erre a döntőre kár leülni! inkább babázz! :P

Jucus! Hosszú alvást nektek!

Moose! Nővéreméknél menő nagyon a lila. De ott öröklött. :mrgreen:

Macs! aaaaaaannyira édes ez a gyerek!!!!!!!!!!!

Lindi! Csodaszép a kicsi hölgy!!!

ÜgyiLencsi kép is arranyos!

Dominó oooooolyan szépséges pasi!

Népdaloktól kiakadtam. Párom megvette a cini-cini muzsika c. könyvet ( óvódás dal és versválogatások ). A versikék és a dalok fele vagy értelmetlen vagy a halálról szól. Kiábrándító!

Öltöztetés: én fázós, a párom izzadós fajta. Mivel nekem még hozzájön az anyai féltés, ezért ruhaügyben ő dönt.

szerintem angi már meg is gyógyult :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Neet! Gréti 17 hónapos. Egyébként én sem erőltetem a dolgot, csak megvettük a bilit, és mivel az esti kaka mindig ugyanabban az időben van (vacsora után, mamának telefonálás közben), így ráültettem a bilire és sikerült. Azóta a bili az egyik kedvenc, az összes játékot beleülteti Gréti és rájuk kiabál, hogy KAAAAAAAAA!!!, ami annyit jelent, hogy kakáljanak a bilibe. Szóval rögtön tudta mire való, csak még nem tudja/tudta(?) szabályozni a dolgokat.
Kíváncsi leszek a folytatásra. Azért azzal tisztában vagyok, hogy ez még túl korai, tehát nem várok gyors és végleges eredményt, de már ránézni is jobb ebben a melegben a kis bugyis fenekére, mint a nagy pelenkásra. Biztos jobb érzés neki is.

Jó éjt!
lindicita

Angikám :lol: nem tudok mit írni egyelőre, nyilvánvaló, hogy rá kell még jönnöm, mi is az oka ennek a nyavalyának - merev izom, ízület = megmerevedett gondolkodás + aggódás és felgyülemlett feszültség? - de ezt csak halkan mondom, mert férj meghallja és akkor veri a mellét, hogy ő megmondta, és azonnal induljak Indiába, mert majd minden jó lesz, csak rugalmasan álljak hozzá :lol:

Az jó, ha Angi már meggyógyult :) Dé is köhécsel és szörcsög, de csak álmában.

Neet :) legközelebb tessék reggel bejelentjezni, hogy az esetleges rossz éjszakámat kompenzáld valami pikírt megjegyzéssel :lol:

És jelentem, a magyar gyrekdalok sehol sincsenek az irgalmatlan horror és eléggé bugyuta angol gyerekdaloktól, versikéktől! - ezekben legalább szex van, hej :mrgreen:

indianyo

Lindi: most olvastam csak vissza és látom, hogy otthonhagytunk Titeket!! :oops: Ne haragudj!! Amúgy csepeli vagyok, de nem lett volna gond átbaktatni a hídon a Campihoz. No majd legközelebb ;)
Mondjuk hazafelé mi is beugrottunk a dédihez, igy hazafelé mindenképp buszoznotok kellett volna..de igy legalább összejött a bili! :)

Rec: én épp tegnap vettem meg az Az elég jó szülő c. könyvet, de kissé megriadtam az apró betűktől! Mikorra fogom én ezt kiolvasni??? :shock: Most egy Vámos könyvet gyűrök..

Indi: Kamilla nyűglődött a kezemben, egyrészt álmoskás volt, másrészt meg valószínűleg ő is inkább a homokozóban lett volna a többiekkel, de erre azért még várnunk kell egy ici-picit :)

Örvendek, hogy megint sikerült megismernem újakat: Zanzáékat, Johiékat, Ruzékat! És valóban kellemes volt a nagy fák alatt ücsörögni!

Barbi: Cini cini nekünk is megvan. Én azon lepődtem meg, hogy mennyi olyan népköltés van benne, amit sose hallottam...és pl az egyik Szabó Lőrinc vers el is van írva, mert van egy Szabó Lőrinces könyvem és abban máshogy van..??! Esetleg rosszul fordították? :D De azért hasznos volt számunkra, mert sok versike és nóta eszembejutott belőle!

Hétfőn nálam leszen az autóka megen esetleg egy Bikáshoz mit szóltok???????????????????????????????????????????

Rylie
rylie

A szex sokkal jobb mint pikacsu, hej! :lol:
rylie

Indi! én mivel nem vagyok túl régi ezért nem tudom, hogy van a ti életetek, s nem is akarok nosy lenni, s kérlek felejtsd el a kövi kérdésemet, ha túlságosan mélyre nyúltam :oops: : Miért is nem mész Indiába?

Dominónak csak a tisztulásos orcsi-szörcsije van? Nálunk apa hozta haza a virust, de hála angi nem köhögött, csak az orra szörcsögött. hoppá, egy rím! :mrgreen: mellesleg röhej, hogy rajtam jobban átrohant mint rajta. persze ennek NAGYON örülök! :lol:

Rylie!igen, inkább memorozgatásra jó a cini-cini :mrgreen:
Vámos az egyik kedvencem!!! :P

gödibarbi

Indi, sztem erdemes elolvasni, mert sok erdekes, es - legalabbis szamomra - szimpatikus felvetes van benne. es irtora tetszik a hozzaallas: nagyon elfogado es megengedo. de egyebkent meg en sem jutottam a vegere, pedig mar jo reg elkezdtem. (hallod Rylie?) de egy ideje valahogy olyan keves ido jut olvasasra :roll: felkomaban meg nem olyan jo ezt olvasni :(
ja, es az utolso kepen sztem tokre hasonlit rad a gyermek! v tevedek? :?

Barbi, nem lehet ez (marmint, h Angi konnyebben meguszta) az anyatej jotekony hatasa? :wink: :)
recca

Angi :lol: ez egy hosszú történet, de elsősorban pénzügyi okai vannak - nagyon nehéz helyzetbe kerültünk. Ha biztosra mehetek, megyek majd persze, hiszen egy család vagyunk... de most még nem lehet. nem is akarnék mondjuk, ha rajtam múlna, de ha mindketten megmakacsoljuk magunkat, akkor Dominónak nem lesz apukája? Azt meg nem szeretném. Majd lesz valami megoldás bizosan.

indianyo

Recca :) a középsőn inkább, legalábbis a gyerekkori magamra :) már apukám is megjegyezte, hogy mennyire kezd rám (is) hasonlítani. Elfogadó és megengedő? az szép :) szeretnék én is olyan lenni, de sokat kell még tanulni hozzá.

Barbi :) nem tudom, hogy mi ez a szörcsögés, remélem, hgoy csak a tisztulás, mert láza nincs, étvágy van és jókedv is.
Akkor ez az anyatej csak jó valamire :)

Bezárom a duma-ládát, őrület, mennyit pofázkodtam :roll:

indianyo

Neet igazad van :D

egyébként az időben későbbi kb így hangzott el a filmben:

Csaj: Lehetnél kicsit határozottabb, férfiasabb, drágám!
mire a Pasi: Főztél vacsorát, büdös banya?
:)

Bakterházat is szeretem, és azt is akartam volna, ha Isti neve Bendegúz lesz, és most ismerve őt, nagyon is találó lett volna. dehát az István volt előbb.

szegényke majdnem 10-kor aludt el, előtte 2x hányózott, valami gáz volt, de remélem reggelre kialussza :?

este odafordult apjához, és azt mondta Papa, aztán rámnézett, és azt mondta Mama, egészen tudatosan, és ez olyan csodálatos pillanat volt :D drága kis mukikám!

Rylie, ugye Te Zanza mellet ülsz? próbállak beazonosítani a képeken :D gyermekek cukik, Lencsi nagyot nőtt, nekem bejövős az új napozó :D Gréti kék szemei után festik a tengereket :D gyönyörű :D
Lindi, legyen sok szép gyereketek, hajrá :D
Dominó milyen szépséges, a sűrű fekete hajával, és a bőre is csodálatos, én ábszolúte bolondulok az egzotikus babákért :D

ez nagyon tetszik nekem, hogy itt ilyen felvilágosult anyukák vannak, akik pszichológiai könyveket bújnak :D

és paszuly megarulez! meg Vizipók, Pompom és tsai is :D

na L tűnök, az ágyam értem kiált :D

votiv 8)
votiv

Sziasztok!
Megint kaptam egy fordítást, így mivel a férjem ma is dolgozik, Emmát lepasszoltam a nagyihoz, hogy tudjak haladni, sietnem kell, mert szerdán indulunk a Balcsira. Így nincs is időm visszaolvasni :cry: csak a játszóteres képeket néztem meg, nagyon helyesek a gyerkőcök.

Azt még láttam, hogy Gréti bilibe pisilt, nagyon ügyi, a Balcsin én is csak bugyit akarok Emmára adni, úgyis kint lesz az udvaron sokat, ne dunsztolódjon a pelenkában. Hol lehet jó kis bugyikat venni?

A második éjszaka is jó volt, Emma csak kicsit tiltakozott a cipő ellen (feladáskor). Ha megjöttünk a nyaralásból, én is utánanézek a dévényeseknek, köszi, hogy írtátok, ez tényleg jó ötlet.

Na el, dolgozni, nem tudom mikor leszek legközelebb :(
manoka11

MAnoka!

C&Aban nézd meg bugyikát,de én kínaiban vettem SOmának is olyan sok darabosat és nagyon jól bírják a gyűrődést,mosást.Kislányosban is van és valami piti áron. :)
Ez a ciős dolog elég nem jól hangzik de biztosan nincs nagy gond Emma lábával,legalább is én nem vettem észre semmit.ÉS ha még tornázkodni is fogtok akkor pikk-pakk renbe fog jönni.

Gréti tényleg nagyon ügyes,én elő sem vettem még a bilit :lol:
20170114224602

Manóka :) Jó munkát Neked! Tök jó, hogy Emma azért elfogadja a cipőt!

Barbi :) Örülök, hogy Angi már jól van!! Képet tehetnél fel róla! Bizti sokat nőtt már és ha már a tali még nem jön össze, akkor legalább hadd lássuk a leányzót!

Votiv :) Gratula Istinek a mama-papázáshoz! Nem csodálom, hogy olvadoztál!

Rec :) Érdekes, az olvasással vhogy én is így vagyok: kevés az időm rá :( Vajjjon miért van ez?? :mrgreen:

Lindi :) Édes lehet Gréti, ahogy a játékait is kakiltatja! :D Te hogy vagy? Van már émelygés vagy más?

Neet :) Esztinek jó ízlése van :D A lényegre tapintottál: a régi mesék sztem is sokkal jobbak (valszeg ezért árulják őket videókazin meg dvd-n egy vagyonért), én is szeretem és megnézem őket, ha véletlenül belefutok a tv-ben. Bevallom Bálintnak még a Süsü zenéjét szoktam néha énekelgetni, mert jobban bejön nekem, mint a már sokat emlegetett magyar népdalok és mondókák. Bár azt olvastam vhol, hogy nagyon hasznos a mondókázás és éneklés, főleg ha az ember vmilyen cselekvéssel is társítja, így azért igyekszem tücsökzenés "tanulmányaimat" is hasznosítani és Bálintot Dunába ugró kiskatonákkal, leszakadt pajtában ragadt macskával, meg hasonlókkal is fárasztom néha...
denizsa

Den, mennyi neked a horrorár? Mert dvd-n elkezdték kiszórni a Kisvakondot, 990-ért, a Kockásfülüt is, Magyar Népmeséket is, többi nem jut eszembe. :roll: VHS-en pedig 400 Ftért vettem meg a Süsü filmeket. Utóbbit a www.divido.hu - n érdemes megnézni akciós-e még. Hátha... :wink:
Den, volt még vmi, de elfelejtettem. bocs. :oops:

Grétinek nagy gratula a bilizéshez!

Istók tudja hogyan kell elolvasztania a szülőket. :wink:

Macs, persze, hogy kimozdulhatunk a zöldbe. :wink:

Ancsi jók lettek a képek. (profi fotós vagy, mert még én is egész jól mutatok rajtuk :lol: )

Dominó nagy huncut! :lol:
zanza

Hű de szép nap van!

A Votiv-féle jogorvoslati szolgálat segítségének hála fenyegető elvél elment a taxisoknak, jövő héten fizetnek :lol: Asszem most már nagyon sok sörrel jövök :mrgreen:

Apropos: ismeritek az Adelscottot? ez egy duplán érlelt viszkiízű sör, naaaagyon fincsi :)

Homeos füzet legkésőbb holnapra megvan.

Csókolat és jó hétévégét mindenkinek!

indianyo

HI!

Kezdek megörülni!Panna okésnak tünik,fog majdnem kint,hárpiásodás elmúlt.DE:Soma hajnalban át,bepisilt (ilyet sosem csinált még)és reggelre lázas lett. :cry:
Nem akarom!!!!!!!!!!!!!!!
20170114224602

Juc!
Te szegény, ez borzasztó lehet, egyik gyerek végre meggyógyul, kezdi a másik :cry: Magas a láza? Végül is a múltkor beszedte az antibiot, mert már nem emlékszem.
Kitartást neked és gyógyuljon Soma!
manoka11

Manoka!

Beszedte,beszedte ezért is furcsa a dolog.De remélem,hogy csak felfázás vagy megfázás.legalább is a bepisilésből erre gondolok.
De titkos fegyver bevetve(gumicukor) és Panadol is.Meglátom hogy alakul.
Ezért is jobb az 1 gyerek! :lol:

Mindenki jól gondolja meg a 2.-at! :wink:
20170114224602

Remélem semmi komoly! Mondjuk én a felfázástól is rettegek, nekem volt többször, és nagyon kegyetlen volt.
És nekem akkor is kell 2. gyerek! :wink:

Tűrhetően haladok a fordítással, most csak benéztem ide lazítani, már majdnem a fele kész, és még anyósom sem telefonált, hogy Emma szétszedte a házat :lol: Ha holnap az apukája elviszi a zoo-ba, leeht, hogy végzek is, és akkor normálisan be tudok pakolni a nyaraláshoz.
manoka11

Recca! Egyszerűen hihetetlen hogy a beteg szervezetem még mindig védő anyatej előállítására képes :!: , s ráadásként még én is ott lélegzem ki-be a bacit a gyereknek :shock: ! Csodás anyatermészet! :lol:

VotívÍ „este odafordult apjához, és azt mondta Papa, aztán rámnézett, és azt mondta Mama, egészen tudatosan, és ez olyan csodálatos pillanat volt drága kis mukikám”
ezekért érdemes megszületni! :P

Indi! De jó, hogy sikerült a fizud!!! :D

Juc! Drukk hogy ne legyen semmi komoly!

Manoka! Te milyen nyelven spílerkedsz?

Den! még lehet, hogy összejön... épp próbálkozom :D
addig is:
Kép tornázom

Kép édes pofákat vágok

gödibarbi

Barbi!

Őrület, ez az Angi még csak most született, azt most meg már itt nyomja hason :D Nagyon kis drága!

Most éppen (és általában) angolból románra spílerkedek :wink: Néha angolból magyarra, de az ritka.
manoka11

Barbi! (Indi)
Libero: asszem a DM bababónusszal lehet összefüggésbe, mindenesetre megtudták a címünket Liberoék, levelet írtak, hogy gyűjtsük a kisnyulakat (stb-ket) és miket lehet érte kapni. úgyhogy ti is gyűjtsétek, mert megéri!
Angi nagyon szépséges!
ancsipancsi

Manóka!
ha nem találkoznánk, akkor nagyon jó nyaralást kívánok nektek, és sok kitartást a babával történő nyaraláshoz! :)Emmának puszi!
ancsipancsi

Ancsi!
Ha ilyen jól haladok, mint eddig, hétfő-kedden még biztos játszóterezünk, úgyhogy elvileg össze is futhatunk, meg akkor nem is lesz ki vigyázzon Emmára, úgyhogy amúgy is vinni kell. Mondjuk még csomó elintéznivaló lenne az utazás előtt... de már nagyon várom, nagyon szeretek ott lenni.

Ti mikor mentek?
manoka11

Manóka!
majd július 22-én . én is nagyon várom! persze meglátjuk hogy bírja a hosszú utat a ded... :? majd szólj Emmának, hogy jegyezze meg, mi volt az állatkertben és mesélje el Lencsinek ;-)
ancsipancsi

Szegény Jucus :( Ebben a nyári nyaralóidőben ez különösen szörnyű lehet - remélem, te nem kapsz el semmi nyavalyát!

Ancsi :) Mikor utaztok? ha meglesz a szajré időben, akkor leadom valami talin. Én szívesen odaadaom az én nyuszijaimat Nektek :)

Barbi :) 1 évig háromszor kaphatsz ajándékot bizonyos számű nyuszikért, hát én ezért biztos nem veszek annyi pelenkát! Meg lusta vagyok küldözgetni, postára menni etc. Van egy Libero Klub, oda kell belépni hozzá. Link itt:

http://libero.kirowski.com/sub4.html

indianyo

Indi!
ne légy izé! :) Dominó igenis akarja a csörgős teknőcöt meg a könyvet és a bábot! úgyhogy most azonnal lépj be és gyűjtsd a figurákat, mert mindenki segít, érted!? én is csak kevés ilyen pelust vettem és sokan hoztak figurákat. már most fog maradni abból, amit a talin kaptam, úgyhogy vágd ki a sajátjaidat, adok hozzá és meglesz az 5 db-osért a csörgős teknős!
ancsipancsi

Angi csúcsszuper!! Ennivaló husis lába van! :wink:

Juc, lábaljatok már ki ebből az izéből! Gyógyuljatok meg!

Rékának suttyomba kibújt egy őrlője, ma vettem észre kacagós pocakcsiki közben. :lol:

Ancsi, lassan libero-figura-üzér leszel? :wink:
zanza

Ancsi :) Most, hgoy jól be lettem szabályozva, nem merek ellentmondani :lol: Akkor a te lelkeden szárad a gyűjteményem :lol: Ha nagynéni hozza az árut holnap, akkor még nyaralás előtt oda tudom adni - látom, júl. 22-én indultok.

Barbi :) igen sűrűn ellenőriznünk kell Angi fejlődését íaz olimpiai felkészüléshez, így aztán gyakori fényképnézegetés szükségeltetik :lol: Tündér :)

Zanza :) Réka csak így titkban intézi a fogügyeit? :wink: Ez hasznos szokás :)

Manóka :) Emma ügyes lány, meg se kottyan neki a cipődolog, meglásd :)

indianyo

Votiv, oh, ez az Istok 8)

Indi, szoval bekemenyitettel? nagy vagy! :)

Jucus, ezek a gyerekek! hogy mindig kitalalnak vmit...:( de mar csak veget er hamarost ez a betegseg-sorozat!!!! nem lehet ez maskent :)

Barbi, igen, tenyleg csodas! a lanyod meg meg inkabb az :)

Den, megsutottem a csokis muffinodat (bar nem muffin-sutoben, hanem egyben). nem is olyan veszesen maceras! es egesz eheto lett (foleg miutan eltavolitottam a kulso fekete kerget :mrgreen: :mrgreen: jha, hat aki bena....)
recca

Recca :mrgreen: :mrgreen:

Den, csokis muffin receptet kérhetek? Köszi
zanza

Sziasztok, gyors vagyok, mint a villám:

SZÜLÉS: hétfőn voltam orvosnál+nst-n, én már reggel éreztem, hogy valami készülődik (de ezt már napok óta éreztem :D), találkoztam a nyákdugómmal is. Marci teljesen őrült mozgolódásban töltöttte az nst-t, és a szívhangja is sokkal lentebbről jött, mint addig. Méhszájfronton a helyzet változatlan volt (felpuhulva, bő 1ujjnyira nyitva, de ez már kb. egy hete így volt), tehát a bármely pillanat és az akár 4-5 nap is bőven belefért.
Viszont Dóci is eszméletlen hisztis volt egész nap (teljesen biztos vagyok benne, hogy ő is érzett valamit), nemcsak délután, de este sem akart lefeküdni, végülis átvittük a nagyágyba, és hármasban (ill. 4-esben) megbeszéltük, hogy Marci majd egyszer meg fog születni (itt volt egy csendes fohász, hogy lehetőleg MOST, de minél előbb :)), és akkor anya meg apa elmennek érte a kórházba, anya ottmarad még egy kicsit, de pár nap múlva majd hazahozzuk a kistestvérét. Fantasztikus volt, ahogy az üvöltő lányom egyik pillanatról a másikra megnyugodott, bólogatott, majd megsimogatta a pocakomat és mutatta, hogy akkor vigyük az ágyába, aludna. Azt hiszem, ez volt az a pillanat, ahol bennem is feloldódott minden feszültség, hiszen már napok óta állandóan csak szülniszülniszülni akartam. Ekkor írtam Neetnek, hogy megyek aludni, aztán Marci majd jön, amikor Marcinak jönnie kell :D
Az elalvásig már nem jutottam el, mert 23:30-kor érkezett az első igazi fájás [Dócinál ugyanekkor folyt el a magzatvíz]. Aztán semmi. Éjfél utántól viszont szabályos tízperces, 1 percig tartó fájások jöttek. Vártam néhányat, aztán szóltam a szülésznőnek, hogy helyzet van. Megbeszéltük, hogy veszek egy jó meleg fürdőt, meglátjuk, mi történik, ha nem fokozódik a helyzet, akkor 2-kor a kórházban találkozunk. Utána telefonáltam az dokimnak is, hogy fájások vannak, de aludjon még nyugodtan egy kicsit, majd a kórházból szólunk, ha tényleg szülünk.
A fürdő jólesett, a fájások 7 percesekké sűrűsödtek. Összekészülődtem, szóltam anyukámnak, hogy lent kapcsolja be a babafigyelőt, mert mi megyünk a kórházba. 2:15-kor értünk be, Vera már várt, megnézett, a méhszáj bő 3ujjnyi, szűk 4ujjnyi volt, Marci feje teljesen beilleszkedve, így a beöntés és életem első homeopátiás élménye (tágulást segítendő) elmaradtak :D, viszont gyorsan szólt a dokimnak, hogy indulás.
Ekkor 6 percesek voltak a fájások, jóóóóó erősek (olyan 120 körül), viszont a ritkaság miatt lehetett közte pihenni picit :D A sárga szülőszobán voltunk, Vera mondta, hogy mászkáljak, de őszintén szólva sokkal jobban esett fent ülni a szülőágyon és fájások közt beszélgetni, mint labdázni vagy folyosón rohangálni.
3 után valamivel megérkezett az orvosom is, ekkora már majdnem elsimult a méhszáj, azt még megvártuk, aztán burokrepesztés után 3 fájással már jöttek a tolófájások, a harmadikra meg kicsusszant Marci :) Gátmetszés nem volt, pici repedés csak. Marci a hasamon rögtön elhallgatott, megvártuk, hogy elmúljon a köldökzsinór pulzálása, Karcsi most már rutinosan átvágta, utána szinte rögtön megszületett a lepény is, most meg is néztem, Vera elmagyarázta, hogy mi micsoda rajta. Marcit meg elvitték fürdetni, apja követte, aztán megkaptuk 2 órára, ügyesen szopizott szinte végig :D
Ami leírhatatlan, az a szülés hangulata. Én azt hittem, hogy Dóci születése-szülése felülmúlhatatlan élmény, de tévedtem, pedig az is fantasztikus volt. De itt egyszerűen olyan oldott hangulatban, olyan vidáman vajúdtam és szültem, hogy az elképzelhetetlen. Fájások közt viccelődtünk meg beszélgettünk, tisztára mintha csak baráti összejövetelen lettünk volna :D Hihetetlen nagy élmény volt, és tudom, hogy ez nyilván nagyészt belőlem fakadt, de ahhoz, hogy ilyen legyen a szülésem, kellett az a biztonságos háttér, amit az orvosom és a szülésznőm jelentett. Ezúton is szeretném nekik megköszönni, azt hiszem, ők is élvezték :D

A kórházban ismét nagyon jól éreztem magam, 1ágyas szoba rulez, még menüválasztás is volt... de a zöldborsófőzeléket így sem úsztam meg, pedig megpróbáltam a B-menüt választani, de így is azt kaptam :D
Bent mindenki nagyon korrekt és kedves volt, csecsemősök nagyon aranyosak voltak (külön köszönöm Erzsike kedvességét) :) És mivel Marci megtette nekem ugyanazt a szívességet, mint Dóci annak idején, hogy még a reggeli műszakváltás előtt született, így pénteken már haza is jöhettünk.

És mindenkinek nagyon-nagyon köszönöm a drukkolást itt!!!!! Nagyok vagytok, csajok!!! Utólag is bocs mindenkitől, hogy csak esemény-utáni híreket küldtem, de én amolyan magambanvajúdós fajta vagyok, mint a macskák, de tudtam, hogy lélekben ti is ott izgultok velem :)

Hát ennyi :)
kisün

Vera!

Ez gyönyörű történet... és azt hiszem, most nem is tudok többet mondani, annyira meghatódtam.
manoka11

Vera :) szép ez így :)

És azóta hogy vagytok? Dóci még mindig meg akarja tartani a kistesót? :lol:

indianyo

Kisün,
ez így olyan ertéelklubosan hangzik, h na. :) Sztármama, sztárélményekkel. :) Legalább egy negatívumot találj ki, ez így nagyon cukros-mázos. :lol:

Mindjárt teszek fel képet...
neet
neet

Nyugi, Isti, rokon. :mrgreen:

Kép
neet
neet

Neet!
Ez annyira jó, muszáj beküldened valami fotópályázatra!
manoka11

Manoka,
aranyos gondolat, de áh, dehogy. :)

Focisok,
ugye nem haragszotok, ha Tom Hanks szenvedését nézem sokadjára a meccs heyett? Ti ÚÚGYIS elmesélitek, mi volt. :D
neet
neet

Kisun, ez tok erdekes: mar annyi helyrol hallottam, h a szules napjan a nagyobb testverek teljesen "megorulnek", tiszta hisztisekke valnak. a gyerekeknek vannak meg "antennaik" :)

Neet, sikerult elkapni a pillanatot :) v ezt csinaltak egesz nap? :lol:

Zanza, a muffin-recept fent van Ancsi honlapjan :)
recca

Recca,
kész anatómia óra volt, de az nem publikus. :mrgreen:
neet
neet

Állatbarátoknak is teszek fel képeket, mert nagyon ráérek. Ded hamar kidőlt, apa vidéken, kutya liheg valahol. :)

Marci lábát masszírozom. (sajna kicsit sötét lett)
Kép

Egészen pici cica.
Kép

Így szopizunk mi. (közelebb nem akartam menni, mert akkor anyumacs felugrik kaja reményében, és a pici hoppon marad.)
Kép

Ilyen, amikor anyu nyal:
Kép

És ilyen, amikor Marcipán... :mrgreen:
Kép

A SzentImre meg egy jó H. :)
neet
neet

Neet, szoval anatomia ora :lol: boncolas meg minden? :mrgreen:
cica a tietek? Marci meg potpapa? aranyosak :)
recca

Recca,
inkább úgy nevezném, korai szexuális érdeklődés. Kinek milyen a pisilője, érdekes. :lol:
Cicák köztulajdonok, eteti őket mindenki, Marci próbál barátkozni (kellene is télire egy haver az egerek ellen), de túl hevesen csinálja, így cicák lelépnek.
neet
neet

Rájli baba is csudaédes!!
Többi babáról is képeket, mééég!
neet
neet

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?