A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Szelivi: akkor tuti jó kezekben lesz Tündi baba, nagyon hatékony ez a módszer!
Bárcsak egyszer lenne egy unalmas éjszakám! :lol:

Bartika: örülök, hogy bevált a bébicsősz! :)

Bosco: nagyon gyönyörű a kislányod és Te is!
Mi a párommal félünk a motorozástól (sose próbáltuk), pont a minap beszéltük, hogy mit fogunk csinálni, ha a lányoknak motoros pasijuk lesz?

Bea: hogy Te milyen csini vagy!! És Annababa egy tünemény!!

Annyira szépek itt a topicon a babák!!!!

Babcika: nekem is azt mondták, nem baj ha híztam a terhesség alatt majd a szopival lemegy, hát ez nem jön össze valahogy! :roll:

Babetta: nálunk Patrícia kiskoráról van kevés felvétel, akkoriban néha kaptunk kölcsön egy kamerát. Olyan jó visszanézni a 11 éves felvételeket! el sem hiszem, hogy már ennyi idő eltelt.

Holnap megyünk az Állatkerti Libero napra, jön valaki?

Mamacka. nekünk esernyőre csukható Hauck kocsink van, de elég nagy még összecsukva is. A háttámlát majdnem vízszintesig lehet dönteni és az Árkádban vettük 25ezerért.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Livi-Ez keresztszemes hímzés ugye?Én is csináltam régebben karácsonyi terítőket.Meg sima hímzést is csináltam és imádtam.Most 1000-rel kedvet aptam tőled és hímezni fogok,ha Lilkó hagy. :lol: :lol: De jóóó!! :P

Bea-Anna gyönyörű kislány.És mennyi tejed van,5-6 deci plusszban,Anyááááááám az nem semmi.Simán tudnál még egy gyerkőcöt szoptatni. :roll: Ilyenkor egy babának adják a tejcsidet?Nem vagy kíváncsi ki nevelkedik még a tejcsidből?ez olyan csodálatos dolog.Nagymamám volt ilyen,rengeteg teje volt.Anyukáméknak voltak tejtestvérei :lol: Én nem vagyok ilyen fajta,annyi a tejem,amennyi Lilinek kell. :roll: De még jó,hogy ennyi van,és boldog vagyok,hogy csak szopizik,a 6. hónapig szerintem már biztos!! :P

Boscó-Szívesen,máskor is :P Mennyit híztál a terhesség alatt? :roll: Jutottál vmire fogigátlás ügyben.Múltkor kérdeztem,de nem válaszoltál,hogy a diétán kívül nincs is semmi segítség a véreredmény javítására? :roll:

Gyöngyi-Nálatok csak úgy potyognak a kiscicák.Örülök,hogy szépen fejlődnek a tieid.Akkor a cicamamának nincs tejparája :wink:

Vali-Én is kaptam ilyen meghívót,dehát nekem tárgytalan! :?
Vendég

Babcika!Itt is köszönöm.És mindenkinek a dicséreteket.
Nem igazán tudom, mi tröténik a tejemmel, én csak leadom az anyatejgyűjtő állomásra, ők osztják szét!Az se biztos, hogy mindig ugyanaz kapja.De holnap megkérdezem, mostmár engem is érdekel.

Bosco!Nem engem zavar a hajam, inkább Annát, igyekszik is megszbadítani tőle.Itthonra összecsatolom, főleg ebben a melegben, csak hiú vagyok úgy mutogatni magam, mert pocsékul áll.

Sajna nekünk túl messze van a babanet találkozó színhelye... :cry: :cry: :cry:

Bea és Annababa
Kép
bea80

Hello Csajok!!!

Áldom a szerencsénk, hogy itt lehetünk anyuéknál, kint böszme meleg van, de nekik jó nagy tégla házuk van és az ablakokon spaletták... szóval bent hűsölünk. :)

Babcika! Pötyi hivatalosan Eszter, de még a pocakomban lett Pötyi és valahogy nem jön a szánkra már. Majd ha reklamál érte később max. "átkereszteljük"!!! :lol: :lol:

Bosco, nagyon csini vagy tényleg! Már engem is zavar a súlyom, mert video felvételeken kifejezetten daginak hatok. :oops:

Livi! Mikor van neked időd keresztszemezni???? :)

Bea! Nagyon szép Anna !!! A neve is az! Mi azt szerettük volna eredetileg, de a vezetéknevünkhöz nem ment annyira. :(

Na megyek,mert felébredt a kiscsaj!

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bea-Mikor a Balcsin voltatok,mit csináltál a tejjel?Mert gondolom,akkor is fejtél.Vagy fagyi lett belőle?Én úgy hallottam,hogy komoly előírás van arra,hogy le tudjon adni az ember lánya tejet. :roll: Kellettek vizsgálatok?

Livi-Most annyira bezsongattál a hímzésre,hogy anyum fülét rágom,hogy régi,még német nyelvű burdaiból keressen nekem mintákat,hétfőn veszek anyagot,fonalat! :lol:

Bartika-Szerintem nagyon szép név az Eszter,főleg tetszik nekem az Eszti,mint becenév :roll: :lol: De a Pötyi is édes.Engem még öcsém elkeresztelt Babónak 17 éve,azóta mindenki így hív a családban,ill. ennek változatain.(Innen a Babcika :lol:)Egyébként Krisztina a nevem :roll: :lol: Én is útálom,hogy dagi vagyok,nagyon :twisted:
Vendég

Balatonon kiöntöttem, és nagyon sajnáltam.De Somogyban nincs anyatejgyűjtés.Még fagyasztott tejem is van, azzal se tudok mit kezdeni, azt nem veszik át.
Valóban mindenféle vizsgálatra el kellett menni, HIV,Wassermann/ezt terhességkor szűrik, úgyhogy nem kellett megismételni/, széklet, tüdőszűrés, és háziorvosi igazolás, hogy nincs fertőző betegségem.

Bea és Annababa
Kép
bea80

Ja, és kijött egy védőnő ,egnézni, hoy tiszta körülmények között lakom-e. :lol:

Bea és Annababa
Kép
bea80

Boscó!
Tegnap olvastam a neten, hogy Gobelin-nek írják és goblen-nek ejtik. Egyébként ez keresztszemes. Itt ×-eket kell csinálni, a gobelinnél meg csak ///-eket. A keresztszemesnél vannak üresen hagyott részek, a gobleinnél meg mindent ki kell hímezni.

Vanillka!
Ez úgy kezdődött, hogy otthon voltunk anyuéknál, Tündi aludt, apa sütizett én meg unatkoztam és a tesómtól elcsakliztam egy ilyen mintát. Azt persze rendesen elrontottam, ez már másik.

Tünde!
Az úgy van, hogy este elaltatjuk a babát, aztán én tévézés közben hímezgetek. Mire megunom, addigra Tündi követeli a kaját.

Babcika!
Itt a babaneten az Erről-arról részben állítólag van keresztszemes topic. Én most a megmarad széléből könyvjelzőt csinálok a Tündinek. Rajta lesz a neve, meg sárga kiscsirkék. Nem mintha egyhamar kéne neki könyvjelző. :D

Bartika!
Este tíztől hajnal egy-kettőig ráérek. Persze másnap hulla vagyok, de reggel fél nyolckor Tündi kizavar az ágyból, annyira rugdos meg magyaráz.

Bea!
Én is szívesen adtam volna tejet, mert az első héten állandóan fejtem, annyira fájt. Aztán rájöttem, hogy én lusta vagyok állandóan fertőtlenítgetni, meg mosni a cicit, úgyhogy inkább megvártam, míg visszaáll a Tündi szintjére.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Sziasztok!

Én ugyan nagyon eltűntem, ha egyáltalán emlékeztek még rám abból az egy-két hozzászólásomból! Andris fiam 4 hónapos múlt, szépen gyarapszik, én is igyekszem még mindig kitartani az anyatejes táplálással.
Engem elriasztott a topictól az, hogy nem vagyok olyan ügyes, mint ti, még az emoticonokat sem használom, a képekek is honlapról tudom mutatni, a gyönyörű vonalzók meg aztán igazán irigylésre méltóak, sajnos nincs igazán időm és bátorságom ilyen szépségeket gyártani.
Ancsi lányom lassan 7 éves, még most tanulom a kétgyerekes anyaságot, tartok tőle, nem teszem ezt zökkenőmentesen, de úgy látom, a másik friss kétgyerekes anyuka, Annácska sem ír túl gyakran, lehet, hogy normális dolog, hogy kissé összecsapnak fejem felett a hullámok?
Cory, Tünde, Borkadorka, ????
Tudom, nincs recept, de hátha akad néhány tippetek, meg Tünde régi története is erőt adott, ami egy napjukról szólt!!

Most olvasom, Valiék itt vannak Cegléden, esetleg telefonszámot nem tudtok? Úgy sajnálom, hogy nem olvastam tegnap este benneteket, mi a belvárosban lakunk, jó lett volna találkozni!

Indulunk sétálni, de figyelek még egy ideig, hátha tudtok elérhetőséget!

Minden jót nektek!

Szilvi
keksz

Hú lányok....az egész azzal a fránya jégesővel kezdődött délután. Lili 45 percen keresztűl visítva ordított, izzadt a feje már tőle, és én is már bőgtem, aztán hüppögve elaludt a kezembe. 3 órát feküdt rajtam, nem mertem lerakni, még mindig nincs valami jó kedve, ha valaki élt már ilyet át az tudja milyen szívszorító ez :cry:

Még szomorúbb történet: egy apa permetezőszert itatott a 3 hónapos gyerekével, most olvastam az újságot. Dögölne meg az ilyen

Kép

Kép
pgyöngyi

Livi-Megnéztem és mentettem is le mintákat! :lol: Kinyomtatom,aztán meglátom milyen,lehet,hogy átrajzolom. :roll: nagyon belendültem :lol:

Gyöngyi-A rohadt dög.Szegény kicsi. :twisted: :twisted: :evil: :evil:
Vendég

Hú lányok!Itt Pécsett gyönyörű idő volt egész nap.

Gyöngyi!Anna pont a napokban csinálkt ilyet, az fél órás volt.Aludni akart séta közben, de többször felriadt, végül elege lett.Szörnyű, mikor csak visít, nem kell se cici, se ringatás, se semmi...
Tudom, hogy amit most írok, az borzasztó hülyén hangzik, de olyan jó hallani, hogy más babákkal is van ilyen. :oops:
Tudjátok, akiknak épp nincs kisbabájuk, szeretnek úgy tenni, mintha az én fogyatékosságom lenne, ha sír Anna. :cry:

Miket olvastok?!Borzasztó.Én arra emlékszem, mikor valaki, nem is olyan régen a falhoz csapta a csecsemőt mert sírt.....
Na de próbáljunk inkább vidám történeteket gyűjteni.Főleg így este felé.

Bea és Annababa
Kép
bea80

Jézus!szörnyen írok..Titkárnőnek biztos nem vennének fel...
Azért akad egy-két szó, amiben nem ütöttem el betűt.

Bea és Annababa
Kép
bea80

Pircsi &
Kép
Kép
petri

ezt nem tudtam kihagyni :lol:

Bartika :lol:
Ha megírod mikor jöttök akkor talizhatunk :lol:

Keksz :lol:
szia, írj nyugodtan ha ráérsz. Ne légy bátortalan! Az emotikonokra pedig csak rá kell kattintani. :lol: Ha ráérünk szívesen segítünk akár a vonalzóban, akár a kép felrakásban. A több gyerekes anyukák is biztos tudnak segíteni..
Egyébként mi a baj?

Babetta :lol:
Elvileg úgy volt hogy még a nyáron költözünk csak a vevőnknek nem jött össze a pénz, (másik banktól igényel + szocpol) ezért tolódik minden. A kutyámat meg nem gondoltam hogy ilyen gyorsan elviszik.

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Sziasztok!

Vali: Ha nem hasonfekvős a baba, akkor szerintem nem fontos, hogy teljesen vízszintes legyen a kocsi. A refluxos babáknak pl az ágyukat is megdöntik. A lényeg az, hogy a gerince ne hajoljon meg.

Én is keresztszemesezem  Igaz mostanában nem nagyon jutottam hozzá. A hányós korszakban (ami nálam ugye elég hosszasan tartott) elő sem mertem venni  Így van egy Nefertiti képem félig készen.

Keksz: nekem is időnként összecsapnak a hullámok, ez van  Nálam az jön be, hogy rettentő elnéző vagyok magammal szemben. Pl nem főzök, nem viszem túlzásba a takarítást és nem vasalok.

Jövő héttől fogalmam nincs, mennyit leszek, mert az ok, hogy a gép előtt szoptatok, de lesz egy kölcsöngyerekem is  Csak mert annnnnnnyira unatkozom ;)

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Bea: Engem is megnyugtat, hogy Anna is tud ilyet :)

Borcsa, Cory, vagy aki még tudja :) : Létezik, hogy a betegségem miatt nem eszik rendesen a Lili. Ráraktam este a mérlegre és hétfő reggelhez képest 100g-os minuszban vagyunk, és még csak nem is kakilt ma

Kép

Kép
pgyöngyi

Cory: Nekem csak egy babóm van, de a vasaláson kívűl én se viszek túlzásba semmit, a gyerek az első a többi várhat :) (mondjuk nekem azért van segítségem, ha nem lenne akkor biztos gondban lennék a háztartással)

Kép

Kép
pgyöngyi

Szép jó estét!
Ma elvitték a motorom!Elkelt!Egyik szemem sír,a másik nevet!Szeretnék nagyobbat,egy 125-ös Yamaha Virago-t,de a pénz erre most az ablakba!

Babcika:Igen,a kert a mienk!4 éve lesz októberben hogy itt lakunk.Azért tudtunk ilyen szép kertet csinálni,mert a házat jó áron vettük meg,és a belső részre egy fillért nem kellett költeni,mert abban az évben rakták rendbe(csak elváltak)! :cry: Tényleg nagyon jó itt lakni!Én kertesházba nőttem fel,de miután anyuék elváltak,mentünk lakótelepre!ÚÚÚÚÚÚTÁLTAM!!!!!Sajna nem lehet semmit kezdjek a véreredményemmel!Diéta?Az nekem nem megy!Ma is rablóhúst sütöttünk nyárson! :lol: Azt mondta ma egy ismerősöm hogy nekem lehet szülés előtt is ilyen volt,csak akkor még senki nem nézte!De azért tényleg vigyáznom kellene egy kicsit,mert a májam ha nem méregteleít,még itt feldobom a bocskort!Ja,és 20 kilót híztam terhesség alatt!Pedig nem zabáltam!Aztán lement 10,és most 62 vagyok!De szopi után úgyis leadom,mert én csak 53-55 kilósan vagyok önmagam!

Bartika:Nincs is jobb egy téglaépítésű háznál!Nekem a kisgyermekkori családi házam az volt!Érdekes ha álmodok mindig ott lakom!
Vendég

pgyöngyi és akinek segítsége van!Tök jó nektek!Én nem tudom milyen az!Sajna!Nem is tudom mi lett volna ha egy nemalvós,hasfájós,sírós babánk lett volna!De Fannika egy angyal!!!!! :lol:

Petri:nagyon tetszett a kis videó! :lol:
Vendég

Segítségem nekem sincs, és volt 2 hasfájós, sírós, ezerszer ébredős fiam, most meg van egy babakocsiutálós, ölbebaba lányom. Nagyon jól lehet ám így is élni :) Vannak mélypontok, de szerintem azoknak is, akiknek van segítségük.

cory
Budapest

Sziasztok!

Petri!
Köszi a biztatást, a jövő héten kettesben leszek a fiammal napközben, mivel az idei nyaralás úgy néz ki a nagylányunknak, hogy apa szabija alatt kirándulgatni fognak. Így szívesen venném, ha juttatnátok a kobakomba némi tudományt képfelrakás, stb. ügyben.
Hálás vagyok előre is.

Baj nincs, csak lazábban kéne vennem az életet, néha hagyni a csudába a háztartást. Igyekszem főzni is, Ancsim imádja a hasát, és elege volt már az ovis kajából, így nem lelkendezik az éttermi menüért.
Andris nyugis baba, bár - gondolom ez már ebben a korban normális - keveset alszik napközben, gyakorlatilag fél órákat, az meg nem sok mindenre elég!
Írtátok néhányan, hogy a rokonok hiányolják a baba sétáltatását. Mivel mi panelben lakunk :( ez nálunk mindennapos dolog, de már jól kitaláltuk, hogyan fér be a liftbe egyszerre a batárnagy kocsi, a bicaj, meg persze a két gyerek, az ajtóra kenődve meg én. :lol:

Lányok!
Butaság pontosan behatárolni, de a ti babáitok nagyjából mennyit vannak - persze az alvást leszámítva - a kiságyban? Andrist sokszor veszem ki, eljátszik benne egy darabig ugyan, de megunja a zenélő forgót is, meg a fejpárna letépését. Mióta forog, különösen problémás, ha hosszabb ideig tervezném az ágyban hagyni.
Kb. két hete még elaludt az ágyában kisebb nyűglődés után, sajnos ez mostanság már ritkán fordul elő, sokszor csak a szopi segít. Néhány napja éjjel is gyakrabban ébred, tegnap egy nagy puki ébresztette, utána csak a cicin aludt el újra.

Ti is tapasztaltok ilyesmit?

Jó éjt!

Szilvi
keksz

Cory:Nagyon tetszett a válaszod!!!Már nem is sajnálom magam! :lol: :lol:
Vendég

Keksz: Liza egész konkrétan max napi 10 percet van a kiságyban, az éjszakai alvást leszámítva. Nappal sem ott alszik.

cory
Budapest

Sziasztok,

Nemrég értünk haza, gyereket gyorsan megfürdettük, mert tök füstszaga volt a bográcsozástól, ha minden igaz, már húzza a lóbőrt :lol:
Ettem egy kis babgulyást, kíváncsian várom, hogy lesz-e hatással Alizra. A borsólevest és a rakott zöldbabot már sikeresen teszteltem korábban, csak emiatt mertem enni belőle.

Keksz: Kár, hogy későn írtál, jó lett volna talizni, Aliznak volt egy kis nyűgis időszaka, amit egy kis babakocsikázás bizti hamar helyre tett volna, de így maradt az ölben popórázás :)
Kiságyban Aliz napközben csak akkor van el, ha éppen alszik. Egyébként vagy a pihenbőszékében, vagy a játsziszőnyegen, vagy a karomban van :)

Cory: Megnéztük délután a Brendonban a sportbabakocsikat, igazán egyiknek sem lehet teljesen vízszintbe dönteni a háttámláját, de a kuponos Graco-hoz lehet kapni valami betétet, ami kiegyenlíti a dőlést. De nekem nem igazán szimpi. Aliz egyébként nem hasonfekvős.
Még egy kérdés: Szerinted fontos, hogy legyen elől a babakocsin karfa? Nagyon sok kocsin nem volt, de nekem biztonságosabbnak tűnik, ha van rajta. Vélemény?

Gyöngyi: Nekem sincs segítségem, de én nem is akartam, hogy anyám, vagy anyósom idepakoljon, akár 2 napra is. Én azt szerettem volna, ha így 4esben szokunk össze egy családdá.
Igaz, apa itthon dolgozik, szal mégsem igaz teljesen, hogy nincs segítségem. Pl. ha wc-re kell mennem, akkor a kezébe tudtam mindig nyomni a gyereket, de mivel sokszor reggelig is dolgozik, ezért meg gyakran gátol, hogy itthon van, mert szegényt hagyni kéne aludni.

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Keksz!
Az én lányom semmit nem tölt a kiságyban az alváson kívül, akkor is csak éjszaka.

Nekem sincs egyébként segítségem. Nappal alig várom, hogy jöjjön haza apa és átvegye néhány percre a lányt.

Mesélek mi volt ma: Délután Auchan-ban voltunk, este tízkor volt fürcsi. Utána letettem az ágyra a Tündi, hogy melléfekszek szopizni. Egy pillantra elfordultam kiteríteni a törölközőt. Egyszer csak érzem, hogy valami meleg csúszik a lábamon (a keze) és utána hallottam egy hatalmas dübbenést. Az én pici lányom lefordult a 20 centi magas ágyról. Utána rögtön hangosan ordított, még a könnye is folyt. Gyorsan megnyugtattam, még vigyorgott is. Aztán megpróbáltunk szopizni. Persze szegény bekapta a cicit, aztán elkezdett megint sírni. Utána pár perc múlva szopizott rendesen. Én meg utána bőgtem, mint a fene. Aztán felhívtuk a Heim Pált, ahová be is mentünk. Sajnos volt röntgen is meg ultrahang is. De nincs semmi baja! Azóta is vigyorog mindenkire (az összes asszisztensnőre meg dokira) mint a vadalma. Most már evett megint és most alszik.

Kép
szelivi

Szelivi!Örülök, hogy nincs semmi baj.Az ágyról leesést nem lehet megúszni, szerintem legalább egyszer mindenki átéli.

Anna csak éjjel van a kiságyban.Nappal a játszószőnyegen, a franciaágyban, vagy sétálunk.

Nekem sincs segítségem, ráadásul a férjem sokszor nincs is Pécsett, de összeszoktunk szépen babókával.
Lehet,h. ma lemegyünk Balcsira, akkor egy ideig nem írok.

Bea és Annababa
Kép
bea80

Vok! Még nem kezdtem el a konkrét hozzátápit! Csak már előre okoskodok hogy hogyan legyen. Dolgokat már kóstolt, de már egy ideje azzal is leálltunk! Most csak szopizunk + tea!
Tünde! A könyv címe Egészséges babakonyha. De szerintem annyira nem jó ez a könyv.

KépKép
nicika

Szelivi:Örülök hogy nincs semmi baj!!!Nagyon sajnálom ami történt!Vigyázzatok magatokra!Eljött a pillanat,hogy egy percre sem szabad félrenézni!A lényeg hogy nincs semmi baj!
Vendég

Szép Jó reggelt mindenkinek!

Boscó!
Tudod, direkt benntebb raktam az ágy szélétől kb 50 centire és még mellé is álltam az ágy szélének, hogy ha gurul, akkor észreveszem és megtartom. Végülis a lábamon csúszott le a földre.

Ki tud rendesen english? Mit ír a lilypie szalag?

Kép
szelivi

Jó reggelt,

Szelivi: Örülök, hogy nem lett semmi baj. Szegény Tündi baba és szegény Te.
Sajnos később is lesz még egy csomó ilyen, amíg ki nem alakul a veszélyérzetük. Vince úgy esett le a mászókáról kb. 2 évesen, hogy ott álltam közvetlen mellette, és tényleg csak egy ezred másodpercre néztem másfelé. Előtte az ágyról megszámlálhatatlanszor gurult le, szerencsére nem ilyen picinek.
De hidd el, nincs olyan gyerek, aki egyszer-kétszer ne landolna a földön. :)

A lilypie szalagon az áll, hogy jenlenleg karbantartják, de rövidesen elérhető lesz. Addig is elnézést kér az okozott kellemetlenségért.

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Vanilka!
Ha belegondolok én sose estem le semmiről. Viszont sokszor léptem törött üvegbe, sokszor dobtak fejbe kővel, a térdem és a karom mindig sebhelyes volt.
A kórházban egyébként az mondták, hogy két napig nézzük, ha semmi furcsát nem látunk, akkor nem lesz semmi baj. Most speciel a földön alszik (nem volt szívem felvenni, mert felébred), csak szopi idejére engedem az ágyba.
Egyébként így utólag tegnap vicces volt a kórházban. Kijött egy nő, és megkérdezte: Na itt meg mi történt? Mondtam, hogy legurult az ágyról, kb. 15-20 centi magasból, mert nagyon szeret forogni. Erre kilép a vizsgálóból egy másik nő: Mennyi?? Mondom 15-20 centi. Erre ő: Jaa, én 15-20 métert hallottam!
Biztos akkor ilyen hót nyugodtam üldögéltem volna a váróban.

Kép
szelivi

Sziasztok!

Petri linkjében tovább lapozgattam és ezt talaltam meg

http://www.vicclap.hu/link/1100/

KELLEMES NAPOT MAMAKNAK ÉS BABÁKNAK EGYARÁNT!
blondina

Sziasztok!

ez egy lapracsukható sport bababkocsi:

pierre cardin PS 654 Könnyű váz,első tálca,első kerekek bolygósíthatók.Egy kézzel nyitható-csukható. 14990.-Ft.

http://gportal.hu/portal/bababolterzsebet/

Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

Ja, 6,4 kg. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Már olyan rég akaram írni:

SZIJJJA CORY! :D:D

Mi ez a csönd ma? :D Minenki fürcsizni ment? Megértem. :) Én piacoztam és képzeljétek, kaptam úgy fürdőrucit, hogy más a felső mérete és más az alsóé. :D:D És mindezt 3900ért. :D:D Naaaaagyon boldog vagyok. :D

Nici!
Örülök! :) Biztos találsz majd egy jó könyvet, vagy honlapot!
Én biztos, hogy almával illetve gyümikkel fogom kezdeni. És csak utána krupli, meg főzelék félék.

Livi!
Az a lényeg, hogy nem lett semmi baja!!!

Puszi

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Vali: szerintem fontos a karfa, az is védi a babót. Igazán közel vízszintes a nagyon könnyűek között nincs, úgyhogy én majd csak fél éves kora körül kezdek nézelődni.

Nicika: én sajnos nem láttam még értelmes babakajás könyvet  Össze-vissza eszetlen sorrendben a kaják. A főzőcskézésnél meg igazából annál többet nem nagyon tudnak mondani, hogy mit mivel keverj össze.

cory
Budapest

Sziasztok

HŰŰŰ mekkora volt ma a nyüzsgés itt :)

Livi: Ezt hallgasd meg. Voltunk ma vendégségben. Asztalhoz akartunk ülni, és gondoltam beleteszem a Lilit a gyerekülésbe, és azzal viszem az étkezőasztalhoz. Nem tudom, hogy más gyerekülés, hogy működik, a mienkének a fogókarját a karon lévő gomb megnyomásával fel illetve le lehet csukni. Na én nem vettem észre, hogy nincs a helyére kattintva a fogantyú,beültettem a Lilit és megemeltem. Ahogy felemeltem a gyerekülést, az megbillint (mert nem volt ugye a helyére kattintva a kar) és a Lili előre felé kibukfencezett a földre, de úgy mint egy rongybaba. Szerencsére az ijedségen kívűl nem lett semmi baja és 2 perc alatt megnyugodott. Ráadásul após még be is szólt, hogy miért vagyok ennyire figyelmetlen (amibe egyébként igaza van).
Szóval nálunk is meg volt a beavatós földre esés, kicsit megcifrázva

A férjem tegnap elment a kocsimmal a városba. Letekerte az ablakot, kirakta a kezét és abban a pillanatban neki ment a karjának egy darázs. A darázs megdöglött, apa alkarja meg még mindig vöröslik a könyékhajlattól a csuklóig és jól be is van dagadva. Kentük Fenistillel, jegeltük akuval, itta a Kálciumomat, de semmi eredmény. Végűl ma délután elment az ügyeletre ahol felírtak neki allergiára gyógyszert. Hát kiváncsi vagyok mi lesz

Kép

Kép
pgyöngyi

Tényleg nagy itt ma a csend! Pedig nálunk itt Debrecenben délután óta esik. Mondjuk jót tesznagyon a levegőnek, hűl egy kicsit!!!

Vok, irigykedem a fürdőruha miatt. Én ma vettem fel az enyémet idén először. A felső rész nyakban megkötős. És ne tudjátok meg, de a 3-3 kilós cicim úgy húzta a nyakamat, hogy át kellett alakítanom, nem bírta a nyakam. :( Rémes!!! :evil:

Livi! Nekem meg az a parám, hgy egyszer éjjel ejtem el a kölyköm, az álmosságtól!

Képzeljétek én meg min dühöngök! Anyuékkal lakik a 89 éves nagyapám, már szegény nagyon leépülőben van, nem nagyon lehet már változtatni semmilyen hülyeségén. Pl. nem húzza le a WC-t mert 60 éven keresztül nem kellett náluk (nem volt szennyvíz elvezetés), és már nem tudja megszokni, elfeljeti állandóan. Külön részen lakik, anyuék nemnagyon akadnakössze vele,mert ő felül lakik, anyáék meg alul.
Igen ám, de nekünk is Pötyivel a fenti részen van a szobánk és a nagyapám reggel 6-fél 7 között kel és olyan szinten hangosan baszarintja be az ajtaját, ahogy jön-megy, hogy én még hagyján, de Pötyi is egyre korábban kel. :(
Ma fél 7-kor és nem tudtam visszaaltatni. AMúgy mivel 5-kor eszik, bőven szokott aludni 9-ig! Kutya :twisted: :twisted: :twisted: pipa vagyok, mert ilyenkor nyűgösebb egész nap, nem olyan jó alvó, napközben csak 40-50 perceket alszik. És tök tehetetlne vagyok,mert nem tudom megértetni a nagyapámmal, hogy csendesebben közlekedjen. Már tettünk szigetelést az ajtajára, és így is hangos. :( Na jól kidühöngtem magam, kösz, hogy meghallgattatok! :) :) :)

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok

Lívi ,Gyöngyi
Hát vigyázzatok a lányokra. :wink: A lényeg hogy nem történt nagyobb baj az ijedtségen kívül. :D

Tényleg nem volt nagy nyűzsi hétvégén.

Bartika
Nagyon egyszerű. Vegyétek le az ajtaját. :lol: :lol:

Vok
Örülök ,hogy örülsz! :D

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Egy pár kép

Mostanában így sétálunk ,imád séta közben nézelődni

Kép

Kép

Kép

Kép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok!

Bori: nagyon örülök, hogy jelentkeztél, megint csak gratulálni tudok a gyönyörű lányaidhoz.

Tünde: nem semmi beszólása volt Petinek, de tökéletesen megértem.

Mamacka: nem tudom, hogy hol találtad ezt a festékes képet, de nagyon kemény. Ugye ilyenre a valóságban nem kell számítani?

Vali: a cicirángatással nálam is bepróbálkozott a gyerkőc, de egyszerűen azt mondtam neki, hogy nem szabad, mert anyának fáj. Azóta nem csinálja.

Szelivi: nem mondod, hogy ilyenekre van időd? Én estére kipurcanok, és olyan vagyok, mint egy nyúzott béka. Huhh, hála hogy nem lett semmi gond az esésből.

Rólunk: hétvégén anyóséknál voltunk, pillanatok alatt elröppentek a napok.
Hétközben nekem sincs segítségem, de mivel 18 éves korom óra a magam ura vagyok, nagyon nehezen menne, ha a férjemen kívül bárkihez alkalmazkodni kellene. Szerencsére apa klassz helyen dolgozik, így viszonylag sok időt tölthet velünk.

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Hali Csajok!

Na végre ide is be tudok kukkolni.Mától 5 napig Anyuméknál vagyunk,hogy hagyjuk apát aludni,mert éjszakás :evil: Így az ottani gépet meg öcsém bitorolja úgyhogy mindig csak a téliekhez tudtam benézni,már ment is a terror,ogy adjam a gépet. :evil: (Bartika,asszem ez neked lehet ismerős,ha jól emlékszem :roll: )Na meg vendégek is voltak.Mátol itt nyaral nálunk unokanővérem 11 éves nagyfia. :P

Húú olvastam a potyogós babatörténeteket.Én is mindig ilyesmitől parázok.Jaj mi lesz,ha már elkezdenek kúszni,mászni?Nem lesz előttük akadály :roll:

Boscó-Nagyon sajnálom.De azért vigyázz,mert ennek lehet,hogy hosszabb távon lesznek súlyosabb következményei,nem mostanában :roll: Azért a bocskort csak nem dobod fel :!: :wink:

Bartika-Mikor elkezdtem olvasni a nagypapáról a történetet,azt hittem az lesz a vége,hogy mindenféle "ajándékot" találsz a vécén,ha arra van dolgod. :shock: :lol: Sajnálom,de Babetta ötelete tényleg nem rossz!!

Babetta-Levi nagyon édi és oooolyan nagy!! :lol: És ropibaba :?: :!: :P

Gyöngyi-Nem lehet,hogy attól van a fogyás,mert múltkor megjött a miki és kevesebb lett a tejcsi.Asszem múltkor írtad,hogy nálad télapó van. :roll:
Vendég

Sziasztok!
Végre alszik a Tündi. Ma este elég nyűgi volt, persze mert most voltunk este levegőzni és egész idő alatt aludt. Úgy tudtuk elaltatni, hogy feküdtem mellette, cici a szájában, közben meg apa paskolta a fenekét.

Cory!
Megtaláltalak ám a keresztszemes topicban! Ügyin hímzel! Na majd én is megpróbálok valami komolyba kezdeni, csak hát idő az nem sok van, éjszaka meg aludni kéne.
Egyébként én pont azért örülök a babakajás könyvnek (kaptam, az a címe, hogy Csecsemők szakácskönyve), mert én pont azt nem tudom, hogy mit mivel, meg miből.

Gyöngyi!
És milyen magasból pottyant ki Lili? Mert nálunk is csak kb 20 centi volt, de apa nagyon ideges lett. Én is, de próbáltam tartani magam eleinte, hogy a gyerek megnyugodjon. A csípésre félbevágott vöröshagymát nem próbáltatok? Simán rá kell nyomni, állítólag jó.

Bartika!
Babetta ötlete nagyon jó, legfeljebb annyit tennék hozzá, hogy a levett ajtó helyett függöny.

Babetta!
Látom nagyon szereti Levi a ropibabát. Ikeás répás nyúl?

Mariannka!
Szerintem, ha már ekkora lesz a fiad és elől hagysz egy kinyitható festékesdobozt, akkor nyugodtan számíthatsz ilyesmire!

Kép
szelivi

Sziasztok

Babci: Remélem, hogy tényleg csak a mensi és a betegség miatt volt ez a súly csökkenés. Végül 50gramm minusszal zártuk a hetet.

Livi: Ahogy emeltem fel a babahordót úgy borúlt ki, kb 10 centire lehetett a földtől.

Megyek mert ki akar mászni a kezemből

Kép

Kép
pgyöngyi

Jó regglet!!!!
Lívi, Gyöngyi, nem semmik ezek a legurulós, kiesős történetek, vigyázzatok rájuk jobban :wink: :)
Még szerencse, hogy jól végződött mindkét eset.

Edit, megkaptam a képeket, köszike :D
Levi meg még mindig csupa húsgombi édi-pofa :D
Ropi babája meg egyszerűen besz*rás :wink:

Nekem meg se hétközben, se hétvégén nincs segítségem, nagyszülők 220 km-re laknak tőlünk, de jó is ez így, főleg anyósék :roll:
Most két hétvégén is voltunk , de bőven elég volt.

Vali, nekem is megrángatta Natika a cicimet egyszer, hát nem volt kellemes :shock:
Éjjel meg arra ébredtem, hogy valaki eszeveszettül szívta a bimbóudvaromat :lol: :lol: . Még a szopis pózban aludtunk, egymáshoz préselődve, gondolom felébredt egy pillanatra, aztán észerevette, hogy ciciközelben van, és neki állt szívni, d enem talált bimbire, így csak az udvarát szívogatta(ki is szívta keményen, ott a helye :lol: )
Most meg hason fekve alszik a földön, mert megetettem fél 8-kor, aztán apát kikísértem, addig leraktam hasra, és el is aludt. :D
Most ott durmol a drága.

Babcika, nekünk is van"Bumink", csak mi nem tudjuk eldönteni Leventével, hogy boci-e vagy zsiráf, ezért kitaláltuk, hogy ez egy BOZSI :lol: :lol:
Kép
Kép
vas

Sziasztok,

képtelenség visszaolvasnom, egy hét alatt iszonyat termés van. :)

Ildi, Nati egyre jobban tiszta anyja. :)

Edit (de furcsa így szólítanom téged), Levi iszonyú nagy. Most, hogy Balcsin voltunk, mindenki mondta az én piciminimre, hogy milyen nagy a korához képest, ilyenkor sokszor gondoltam rád..... :) Méghogy nagy.... :)

Nekünk csudajó egyhetünk volt a Balcsin, Bence irtó soka fejlődött, nem tudom, hogy a sok természet, vagy az új környezet, de nagyon kinyílt. :) Állandóan mozog, meg sem áll, tekereg, forog, kúszik, játékokat a szájába nyom, aztán rájuk fekszik, aztán nyomja a hasát, akkor sír, utána röhög, szóval nagyon színes lett az életünk. :wink:

Nálunk is volt három hét alig hízás, szinte semmi, viszont nőtt 5 cm-t. Most két hét alatt megint 250-et hízott, szóval nincs okom panaszra.

Fogzunk ezerrel, annyira rág mindent Bence, ha az ölembe veszem, azonnal rákap a karomra és rágja. Legtöbbször sajna a karját szívogatja, szépen látszik is. Próbáltam cumit adni neki, hogy ne a saját karját szívja ki totál, de nem fogadja el, kiköpi, jó messzire. :)

Néhány képet csatolok Balcsiról. Puszi

Kép Kép
Vendég

Jó reggelt,

Szelivi: Ezek szerint Tündi ebben csak rád ütött, csak ő máshogy kivitelezi :)

Vok: Ügyes vagy a fürdőrucival, én még mindig nem mertem felpróbálni, nem akartam sokkolni magam és a családom a látvánnyal :)

Cory: Lehet, hoyg akkor én is várok még 2 hónapot a vásárlással, és akkor már nem lesz baj, ha nem lehet teljesen vízszintesre engedni a háttámlát. A PP Aria nekem nagyon tetszett, tényleg nagyon könnyű az egész, viszont apa mindenáron esernyőre csukhatót akar, mert az foglal a legkevesebb helyet a kocsiban.

Gyöngyi: Lilit nem kötötted be a hordozóba?? Jó, hogy neki sem lett semmi komoly baja :) Apa karja hogy van?

Barti: Nem tudtok egy másik szobában lakni, míg ott vagytok? Nem lehet kellemes erre ébredni, nem is csodálom, hogy Pötyi nyűgös lesz tőle. Nálunk ma valamilyen madár rikácsolt reggelt pont szopi közben, hát Aliz úgy megijedt tőle, hogy még a cici is kiesett a szájából. Én meg teljesen idegbe jöttem, hogy majd nem fogom tudni visszaaltatni. Szerencsére lekopott a dög, úgyhogy végül nem volt probláma, fél 10-ig nyomta a szunyát a kiscsaj :)
Képzeld, Majdnem mentünk ma Db-be, csak apának egy csomó határidős melója van :( A dédinek ma van a szülinapja, arra akartunk leruccanni. De lehet, hoyg a héten csak lemegyünk 2 napra. Majd szólok :)

Babetta: Levi nagyon cuki, ahogy kukkerezik a kocsiból. :lol: Mindig elájulok, hogy már mekkora :o Az a ropibaba meg haláli :) Nekem is kell ilyen! Hallod anyuuuuuuuu??? :lol: :lol: :lol:

Mariannka: Neked már ilyen szófogadó gyerkőcöd van? :) Én hiába magyarázom Aliznak, hoyg ez fáj, meg még jajjgatok is hozzá, nem igen érdekli :( De mondtam neki, hogy ha így folytatja, cicimegvonás lesz a vége, aztán ehet, amit talál :lol: :lol:
Mi lesz, ha már foga lesz?? Leharapja a bimbim?? :shock:

Babcika: Azért nem hanyagolni ám bennünket sem :) Egy kicsit téli, egy kicsit tavaszi :lol:

Ildi: Natika tündéri :) Olyan szép kis kreol bőrének látszik így. Tényleg ilyen, vagy már szoliztatjátok? :lol:
Szegényke, még csalódott sem volt, hogy nem jön a tejci? Biztos csak anyahiánya volt :)
Földön hason alvós képet nem dobsz? :)

Lányok, Aliz jövő héten lesz 4 hónapos, de a doki bácsink azt mondta, hogy már nem kell több K vitamint adnom neki. Ma adtam be az uccsót. A ti babótok még kapja?? Mondjuk annyira nem baj, mert utáltam törögetni azt a sz@r ampullát, ma is úgy halásztam ki egy kis üvegszilánkot a kanálból :(

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Kép Kép
Vendég

Vanillka, nekünk sem kell már K vitamin, de még van egy jövő hétre, azt még odaadom, aztán többet mi sem.
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?