A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Csajok: Köszi a nyugtatást. Szerintem is csak egyeri esetről van szó, csak hát ugye ilyenkor mindig a legrosszabb jut az ember eszébe

Angi: Lili nevében köszi :)

Babci: A te kislányodnak is boldog névnapot :)

Vok: Szedtem a homeos bogyót, de én nem vettem észre semmi extrát sajna, pedig mindenki esküszik rá. Úgy látszik én egy csodabogár vagyok :wink: Kb. 2 óránként ciciztetek, és éjjel is kell 3x

Angi, Tünde, Petri, Anita: Boldog 5 hót (valakit kihagytam, na majd sasolom :) )

Cory: Lizának is boldog 4 hót :) Remélem megnyugodtál te is egy kicsit

Kép

Kép
pgyöngyi

Na akkor újra, ami az előbb elszállt :evil:

Vok: Nekem sem az Urtica, sem a kálcium nem használt semmit :( Legalábbis nem igen vettem észre semmi különöset :shock:
A homeós bogyóknál az is fontos, hogy nem szabad sugárzó dolgok (mikró, mobil, stb) közelébe tenni, és kaja, pia előtt fél órával kell elszopogatni. Ezen kívül kerülendő a csoki, a koffein és az alkohol is (ez utóbbi sztem nem okoz gondot senkinek sem :lol: )
Fogrémnek javasolt az Elmex mentholmentes fogkréme, amit direkt homeopátiás kezelésben részesülőknek gyártanak. Az ára kicsit húzós, és múlt héten vettem a gyógyszertárban 1049-ért :roll:
Bocsi, gha már valaki leírta ezeket, nem akartam okoskodni. :oops:

Babcika: Ma reggel 9-kor már túl is voltunk at első fostin :( Így a mai napra 4 adag kakit jósolok. Nem egy pelenka-barát felhasználó a lányom :roll:

Többre nem emlékszem, hogy mit írtam, viszont elaludt a csajszi :lol:

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Jah tudom már ...

Babcika Lilinek és Gyöngyi Lilinek BOLDOG ELSŐ NÉVNAPOT !!! :lol:

Gyöngyi: Akkor ketten vagyunk csodabogarak, épp az előbb írtam, hogy nálam sincs semmi látható jele ezeknek a csodaszereknek :(

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

A LILI BABÁKNAK NAGYON NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!!!!!! :D :D :D

Babcika:szoktam olvasni a télieket is!

Pgyöngyi:így hogy részletezted a szopcsi folyamatát,megértem hogy ideges vagy!De ez nem tesz ám jót!!!Próbálj meg lazítani,mert ha éhes a babó azt úgy is jelezni fogja!

Tünde_sződ!Ugyan már,nehogy már ebben a hőségben ne fürdőrucizz!!!Majd leadod ha már nem szoptatsz!Most nem a kilók a legfontosabbak! :wink: Az állatkerti élményt sajnálom!

A K vitamint nekünk is azt mondták hogy míg szopik Fanni baba addig adni kell!

Vas:tényleg szupi hogy az első éjszaka ilyen jól telt! :lol: Natika kis angyalka!!! :lol:

Vanillka:tényleg jó hogy optimista vagy!És a "dumád"is nagyon bírom!!!Zombi! :lol: :lol:

Szerintetek ha reggel 6:15-kor szopizott Fanni babám,és még mindig alszik azóta,azt befolyásolja hogy le van húzva a redőny?Gondolom azt hiszi még éjszaka van és aludni kell!Magam sem tudom hogyha felhúznám akkor hogy alakulna a napja,de az tény hogy ilyenkor reggeli szopi után mindig sokáig alszik!Tegnap pl.fél 12-ig!
Vendég

Sziasztok!

Lili babáknak boldog névnapot, és isten éltesse a hófordulós apróságokat is!!!

Vali, nagyon drága vagy, hogy hiányolsz! Olvaslak ám benneteket, de mire írhatnék, addigra szólít a kötelesség. Mostanában kb. 5 percet van el nélkülem a csajszim, különben egész álló nap produkálnom kell magam neki. Jobb esetben elég, ha csak lát, és akkor tudok mondjuk mosogatni, teregetni, pakolni, de sokszor ennyit sem hagy. Nem tudom, mitől lehet ez, mert még akár egy hete is egész jól elvolt egyedül is, bírkózott a majmával, olvasgatott, csörgőzött, de most csak nyűglődik. Ez elmúlik, vagy már így marad? :)

Tegnap voltunk az ortopédián csípő kontrollon, és minden rendben Dóri csípőjével! Úgy örülök! És ráadásul este észrevettem, hogy kibújt az egyik fogacskája csücske!!! Megszúrta az ujjam. Látni még nem lehet, csak érezni. Gyorsan kipróbáltam egy fémkanállal, és kocog! Olyan büszke vagyok rá, hogy csak na!

Bocs, hogy csak magunkról írtam, igyekszem képben maradni, majd még jövök!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Vanillka!
É úgy szoktam adni a K vitamint, hogy kiskanálba belelöntöm, aztán azt leteszem az asztalra, füléhajolok és kézzel fejek bele pár csepp tejcsit. Ekkor borult ki, szerencsére csak az asztalra.
Torna közben én csak próbálom nyugtatgatni Tündit. Mást nem tudok segíteni, mert olyan formákba tekeri a gyerekemet, hogy én hozzá se merek nyúlni.

Vok!
Az ember az egyetlen állat, aki más állat tejét issza!

Nálunk nemrég volt vízrendszer-korszerűsítés. Most dobálják ki a rozsdás csöveket. Persze a konténert oda tették, ahol a rámpa van a lépcsőn - nehogy má' babakocsival fel tudjak jönni. Ráadásul irtó hangos, mert a csöveket csak dobálják bele. A Tündi minden egyes csattanásra felébred. Az egyik melós egyébként rendes, mert segített a lépcsőn le-felhozni a kocsit.

Csak még a tornáról: Azt mondta a tornász néni, hogy érdekes, hogy már forog a Tündi (még nem látta ahogyan csinálja), de valószínűleg nem szabályosan teszi. Megmutattam, hogyan szokta és kiderült, hogy csak azért forog, mert a nyakát görcsösen behúzza és a fejét elbillenti és a nagy feje húzza hasra. Szóval elvileg még nem forogna, ha nem lenne baja.

Mi most sokat híztunk (mármint a lánykám, én csak kicsit :D ), 240-et egy hét alatt. A cicimet mindig üresre szopizta, valószínűleg most volt a három hós ugrás.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

A Lili babáknak sok boldog névnapot!

Évi!
Gratula az első fogacskához és a csípőkontrollhoz is!

Kép
szelivi

LILIK SOK BOLDOGSÁGOT!!!
Kép

Évi :lol:
Ilyen hamar fogacska? Ez se semmi! Nem is volt nyűgös? Vagy éppen azért lett anyás?

Köszönjük a hófordulós kívánságokat!
Csatlakozom én is a február 11-én született babák köszöntéséhez! Hogy telik az idő...5 hónapja született. :lol:

megyek mert hozta apa az ebédet
nyam-nyam

Pircsi &
Kép
Kép
petri

köszönjük mégegyszer a névnapi köszöntőket

Vali: akkor mégsem vagyok egyedűli csodabogár :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Gyönygyi,Vanillka:Mindenki csak az utricat emlegeti,de más homeós bogyó is van,az urtica nekem sem használt,de a ricinus chommunis igen.Ha már ismeritek és próbáltátok akkor bocsi.

KépKép

KépKép
pilchard

Köszönjük szépen a gratulációkat a fogacskánkhoz! Bár még nem is látszik, de azért szúr!

Petri!

De, nagyon nyűgös volt már egy jó ideje, kínlódtunk rendesen, nehezen aludt el, fájt neki, mikor evett, de talán mire kibújik rendesen addigra elmúlik neki.

Tényleg hihetetlen, hogyhogy megy az idő! Most volt a Brendonben kuponakcióban kis babatálka, hát hétvégén vettünk egyet mi is, mert hát ugye másfél hónap múlva kelleni fog... Vagy egy picit több, mert eleinte nem kajál meg egy tálkányi mennyiséget :lol:

Vettem ma meggyet, és gondoltam, hogy szépen kimagozom, és fagyasztok le belőle a Dórinak. Szerintetek a héja rajta maradhat, vagy "nyúzzam" is meg? :lol:

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Mármint a meggyet, nem a Dórit :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Köszönöm szépen a névnapi köszöntzőket Lili nevében!!! :lol:

(most csak ennyi! :( )
Vendég

A délelőtti alvásunk fél órás volt, a szomszédban gyerekparty van, és úgy csapkodták a bejárati ajtót, hogy nálunk is beleremegett az ajtótok :evil: Rohadt mérges lettem, tudják, hogy pici baba van, a háló, ahol Aliz alszik, pont a bejárati ajtó mellett van, ráadásul ott is van egy 2 év körüli kislány, miért ilyen figyelmetlenek???
Bosszúból elmentünk babakocsizni és pár dolgot elintézni, hát mire hazaértünk mindenemen csurgott a víz :(

Boscó: Fanni baba biztos a redőny miatt alszik tovább, de ha ez a nagy nappali alvás nem kavar be az éjszakátokba, akkor sztem hagyd nappal és örülj, hogy szabad a délelőttöd :)

Évi: Naná hogy hiányolom a kétbalkezes társam, mikor itt valamelyik nap már megint keresztszemezésről (ha jól emlékszem) volt szó, én meg csak pislogtam magamban :lol:
Tuti, hogy Dóri a foga miatt nyűgösebb és anyásabb, bár ha jól emlékszem azt szokták mondani, hogy ha már áttörte a fog az ínyt, akkor már nem gyötri a babót. De lehet, hogy ez nem így van, vagy lehet, hogy már a következő jön neki. Emlékeim szerint Vincének mindig párosan jöttek a fogai.

Meggyhez nem tudok hozzászólni, én lusta vagyok az ilyenekhez, de nagyban bízom a nagyszülőkben, hogy ők előrelátóbbak :)

Egyébként nagy nagy gratula az ezüstéremhez és a jó csípő eredményhez :lol: :lol: :lol:

Szelivi: Anno Vininek még én is tejcibe csöpögtettem a K vitamint, de most már olyan elvetemült és gonosz anya vagyok :wink: :lol: , hogy csak simán beleöntöm egy kiskanálba, rá a Vigantolt és már tömöm is a gyerekbe :) Aztán persze megkapja a cicit is :wink:
Az jutott eszembe, hogy mi lenne, ha fordítva csinálnád. Fogod a kiskanalat, fejsz bele pár csepp tejcit, és akkor öntöd bele az előkészített K vitamint??? Sztem így kisebb a kiborulás veszélye, max a gyerek veri ki a kezedből, mikor már közelítesz vele a szájához :)

Ügyik vagytok a 240-es hízással, de nem kell itt sokkolni ilyen adatokkal a jónépet :lol:

Pilchard: erről a bogyóról még tényleg nem hallottam, de nem valami bizalomgerjesztő ez a ricinus :shock: Azért lehet, hogy egy próbát megér. Hogy kell szedni??

Látszik, hogy jó fáradt vagyok, jó sok hülyeséget írtam össze. Bocsi.

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Vali: én kötni tudok, de ahhoz nagy kézügyesség nem kell, csak számolni kell tudni a minta alapján, szóval nem egy nagy cucc... De azé' szépeket tudok csinálni, csak már nincs rá időm.

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Vanillka:2x5 bogyót kell enni.Még jobb is mint az urtica,mert ott a délit rendszeresen elfelejtettem.
Amúgy miért nem lehet enni csokit?Ezt még nem hallottam,csak a többit.
Pedig a kedvencem az after eight csoki. :D :D
Próbáld ki,hátha bejön Nálad is.

KépKép

KépKép
pilchard

Pilchard: Köszi a tippet, felírtam a nevét. Kipróbálom, ártani nem árt.

Ha már csoki: lehetséges, hogy a csoki evéstől fáj a baba hasa? Pár napja már nem ettem és mintha nem nyűglődne a Lili annyit

Kép

Kép
pgyöngyi

A ricinus bogyóról már hallottam, sőt én ezt szedtem szülés után. Azt nem tudom, hogy ettől vagy alapból is lett volna tejem. De az tény, hogy Timi már a kórházban behozta a születési súlyát a kezdeti fogyás után. Azóta én nem szedek semmi csodaszert, csak a Maci kávét iszom, ezt is csak az íze miatt és ebben van maláta ami jót tesz a tejtermelésnek.

A lányom legújabb szokásai:
- cukrot szopogat :wink: :lol: ha így folytatja elszopogat egy egész zacskóval :lol: szegénykémnek el fog kopni a nyelve vagy az ínye :P
-motorozik :wink: úgy brummog, zúg és közben kormányoz :lol: :P
-és énekelni is szokott :lol: vagy inkább sikongatni :?

Este a Fókusban egy 5.hónapban született kislányról lesz szó. Már szép nagylány! Nézzétek meg!

Pircsi &
Kép
Kép
petri

ISTEN ÉLTESSE A LILIKET!!!

Köszönjük az 5hós gratulákat! Természetesen minden közelstávol hófordulós Picurit köszöntünk mi is, meg Mariannkáéknak (már kicsit régebben volt), és utólag a három február 9-ei babóknak gratula az 5 hóhoz! Hűűűűhaaaa.... nem jövök már én is az idő múlásával! :shock: :lol: :lol:

Anita
Kép
Kép
_anita_

Boldog névnapot a Liliknek!!!!
Meg 5 hónapos évfordulót az öthósoknak!!!!
Kép
vas

Tejserkentő csodaszerek:
1. Golyócskák:
250g búza
150g árpa
100g zab (mindegyik megőrölve, állítólag bioboltokban lehet kapni. )
100g keshudió (durvára vágva)
Az örleményt és a keshudiót meg kell pirítani, majd még melegen beletenni
150g vajat és
150g muscovado cukrot (én barnacukorral csinálom)
Kicsi vizet önteni hozzá és még langyosan 2-3 cm-es golyókat formázni belőle.
Vigyázat finom, de csak 3db ajánlott naponta, mert hasmenést okozhat.

2. Gyógyteák:
Laktoherb - filteres, gyümölcsteával együttfőzve még jobb íze van, óvatosan kell vele bánni, mert az édeskömény tartalma miatt néhány babánál hasfájást is okozhat

Fitolac - filteres

Kecskerutafű, Izlandi zuzmó, Csalán, Édeskömény, Ánizs 1:1 arányú keveréke.
Ebből 1,5 evőkanálnyit kell 1 l forró vízben 10 percig áztatni, és egyenletesen elosztva meginni. (Szerintem ehhez sem árt a gyümölcstea kiegészítésnek.)

3. Homeopátiás szerek
Urtica Urens D6 v. C6 napi 3*5 bogyó
Oleum Ricinum D6 v. C6 napi 3*5 bogyó
Agnus Castus C6 vagy D6 napi 3*5 bogyó
Phytolacca C6 vagy D6 napi 3*5 bogyó

Én annó ezt találtam. :D Nekem bejött az Urtica. :D

Gyöngyi!
Hanna se a macikávét (gondolom a maláta miatt), se a csokit nem bírja. Mindkettőtől fáj a pocija, sőt, a csokitól még székrekedése is lesz. Szóval könnyen elképzelhető, sajna. Én azóta naaaagyon kevés csokit eszem, azt is ritkán. Azóta nem fáj neki. Ugyan ez vonatkozik a malátás pótkávékra. :(

Az after eight az én kedvenc csokim is. :D a ritter sportnak van egy mentolos változata. Pont olyan, mint az after, csak egyszerre több a menta. :D Imádom! :D

Csatlakozom a Lili névnap köszöntőhöz! :D Boldog névnapot nekik! :D

És persze a hónaposoknak is! :D

Pusza

Eszter
Kép
Kép
vok

After eight: a férjem imádja. Szerintem olyan, mintha a csokival enném a fogkrémet is. :D

Kép
szelivi

Na végre sziasztok!!(bocsánat,de nem hiszem,hogy mindenkinek írni fogok,mert az agyam szita :oops:)

Gyöngyi-Lilidnek nagyon boldog névnapot!!! :lol: Ezek szerint ő is "csak" Lili.

A hófordulós babuciknak boldog szülinapot!!! :lol:

Évi-Lili is 1000-rel fogzik,már olyan kemény és fehér az ínye a alul,és szokatlanul nyügi.Bár reggel ma kivételesen 7-kor kelt,erre egész de. aludt jóformán,kivéve kajcsizást. :lol:

boscó-Szerintem hagyd Fannikát aludni.Lili is ilyen nagy alvó(redőny nélkül is), én hagynám,csak kelteni kell enni.Bár olykor nincs szívem felkelteni,ilyenkor csúszik a szopi. :oops:

Szelivi:Anyum unokatesója nagy-nagy kézimunkaguru,van kb. vagy 20000 db keresztszemes mintája. :lol: :lol: Kölcsönöztem párat! :lol:

Pilhard-Én vettem már ricinusos homeos bogyeszt,szedtem is,de Lili pont akkor akkorákat pukizott és nyügi is volt,hogy arra gondoltam ettől van(a ricinus ugye hashajtó).Majd ki fogom próbálni,kicsit még várok vele. :roll: De nekem az urtica is bejött,mióta szedtem,azóta érzem a tejbelövellést,de úgy,hogy majd leszakad a cicim szopi közben :shock: Előtte nem éreztem,csak azt vettem észre,hogy Lili újból nyel.Az én kedvenc csokim a kinder maxi king(csak volt,mert egy ideje nem eszem,mert már egy bálna vagyok :( )
Vendég

Babcika:hű most beültetted a bogarat a fülemebe.Mert eddig is mindig szopi közben jött rá a kakilás,és nagyon nehezen megy,látom hogy szenved,de egy ideje az az új dilije hogy sziv egyet-kettőt aztán hátraveti a fejét,és még nehezebben kakil,és a kakija pár napja higabb is.Lehet hogy a bogyótól?Én erre eddig nem is gondoltam. :oops: :oops:
A kinder maxi king is jöhet-én gombóc artúr vagyok

Miért van az hogy csak az édeset kivánja az ember szoptatás alatt?És miért hizlal minden ami finom?Ez nem fair.tegnap a párom kedvesen megjegyezte hogy ő tudja ám miért fulladok mostanában.na igen,magamhoz képest jócskán túlsúlyban vagyok,vissza kell fogni magam.pedig vasárnap volt a keresztelő,ha látnátok mennyi süti maradt,és mindet imádom!!

KépKép

KépKép
pilchard

Egyébként mi a különbség a cés d bogyók között,és a számok között?

KépKép

KépKép
pilchard

Mégegyszer köszi mindenkinek a névnapi köszöntéseket :lol:

Babci: Mi is csak Lilik vagyunk, bár neki van 2. neve is Dóra, így egybe Pataki Lili Dóra. Remélem a suliba nem foják Libikókának csúfolni (hasonló csengésű a Lilidórával) :)

Petri: Nálunk múltkór rágózott a Lili a nyelvével. Tök jó pofa volt

Tünde: Elvittem a képeket előhívatni, kiderűlt, hogy mégse lett átállítva a felbontás :( , de rendes volt a srác, azt mondta amit lehet kihoz a képekből és vigyem be a gépet is mert beállítja. Azt mondta még, hogy olyanok ezek a képek mintha telefonnal készűltek volna :cry:

Kép

Kép
pgyöngyi

Pilchard:
Szám az erőssége, a c-d meg a hígitás??????????, ha jól emlékszem, de ezt talán más jobban tudja. Nekem ugyebár lyukas az agyam...

Gyöngyi!
Már a mai gyerekek se tudják, hogy mi az a libikóka, nemhogy majd a mieink... Ne aggód. :D Már teljesen más a szókincsük. :D Egyébként meg max nem mutatkozik be teljes névvel. :D Hanna is 2 nevű Kiszl Hanna Flóra. :D

Na, megyek fürdetni. :D

Jó éjt!

Eszter
Kép
Kép
vok

Nekünk a következő kislányunk lesz Hanna ha törik, ha szakad. Már Dórit is Hannának szerettem volna, de apa rábeszélt a Dórára. :lol: De nagyon megszerettem ám, de azért a következő gyerek Hanna lesz, akkor is, ha fiú lesz :wink:

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Konakion: nálunk elvileg addig kell, míd csak anzatejes. Fiúk 7,5 hóig kapták, most meg adok, ha eszembe jut. Eddig 9-syer jutott esyembe.

Gyöngyi: Zsoma 6 hósan 80-akat evett, és köszöni jól van :D
Ha pisil-kakil eleget, akkor a fogyás hátterében valami más áll. Pl fogzás, betegség, meleg..., de előbb várjuk meg a jövő hetet :)

Livi: asszem felületes voltam. Miért kell Tündit tornára vinni?
A hosszán már csak röhögök, mert kizárt, hogy tényleg összement volna.

Vali: tömítés :D

Tünde: igen, pisil-kakil rendesen Liza, szóval én a tejmennyiség miatt nem aggódom, csak azt nem értem, hogy akkor miért "csak" ennyit hízik, na mindegy, lassan megemésztem :)

Liliknek boldog névnapot :)

Köszönjük a 4 hós köszöntést :)

Plichard: c-s 1:100-as hígítás, a d-s 1:10-hez, és pl d1-ből hozzák létre a d2-t hígítással és ütverázással. A tapasztalat az, hogy minél hígabb, annál erősebb a szer.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok

Liliknek boldog névnapot kívánok. :P

Angi
Nagyon király a kocsis kép Lídiről. :lol: Meg érne egy képeslapot, tuti vevő lennék rá. :lol:

Eszti
Benyó is cuki. :lol:
Hát megnézném én is ,hogy akkor Levihez mit szólnának :wink:

Tünde
Sajnálom , hogy rossz volt az állatkertbe :(

Cory
Tényleg furi olvasni ,hogy te parázol :wink: . Várjuk a holnapi beszámolót

K vitamin. Nekem azt mondta a doki amíg anyatejes addig kell adni neki.

Ildi
Szívesen
Nagyon cuki Nasa és ügyi ,hogy a kiságyban aludt. :lol:
Milyen fajta a madár család? :shock:

Vali
Adhatnátok pár kakit, :lol: mert Levinek meg olyan lassú az anyagcseréje hogy csak na. Már1 hete nem kakilt :cry: ,így ma nyomtam neki egy kúpot. Így végre nálunk is volt

Évi
De jó hogy már van fogacskátok és simán kibújt :D .Ha jól emlékszem Dórinak nem fájt.
Most olvasom ,hogy mégis fájt.

Gyöngyi
Ma mértem a vacsit 210 volt, mondjuk 6 órát bírt ki kaja nélkül .
24 óra alatt ötször eszik igaz 180-200 körüli adagot ,de mi meg mindig hízunk. Esti mérés szerint 9.20 kg :shock: .Én meg ettől kapok hülyét ,hogy hová nő ennyire. :wink:

Már megint 30 fok van a lakásba, nem lehet aludni. :evil: Szerencsére Levit nem nagyon zavarja a meleg ,csak minket.,

.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Pilchard: Anno még a hajhulásom miatt kaptam homeós kezelést, és akkor adtak egy listát, hogy miket nem szabad csinálni. Majd megpróbálom előkotorni, de a csoki is tuti rajta volt.
Na akkor ezt a ricinusos bogyót nem is próbálom ki, ha már feltételezhető, hogy ennyi problémát okoz. Más se hiányzik még mint még több kaki :shock:

Petri: Én véletlenül láttam a Fókuszban a kislányt, hát majdnem elbőgtem magam. Nagy szerencse, hogy egészséges, de kiakadtam, hogy 1 évesen csak 60 cm és 5 és fél kiló. Akkora, mint egy 3 hónapos gyerek :shock: De nagyon aranyos volt, az anyukája szerint is igazi angyalka :)

Szelivi: Az after eight nálunk is apa egyik kedvence (másik a ferrero roché), én meg ki nem álhatom :)

Évi: Miért nem adtátok Dórinak második névnek a Hannát?? Nálunk is úgy volt, hogy apa választotta az Alizt, én meg a Hannát :)

Cory: Ezek szerint még a második doboz konakion sem fogyott el nálatok? :) Le vagytok maradva kb. 6 héttel :lol:
Én úgy emlékszem, hogy Babcikának sem tudtak magyarázatot adni arra, hogy miért ilyen lassan hízik Lili (Babci jól tudom??), elintézték annyival, hogy ilyen típus. Te miért nem tudod ezt elfogadni? Vagy valami másra gyanakszol? :roll:
Azért nagyon kíváncsian várom a holnapi eredményt :)

Babetta: a 9,20-tól lehidaltam :shock: Tipikus pasi a fiad, veszettül féltheti a hasát :lol: :lol: :lol:
Kakit nagyon szívesen adunk (bárkinek egyébként :lol: ), van dögivel :)

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Helló csajok!!!

Elment az időm,mert beleolvastam a 2005. ősziekhez,áll a bál! :cry: Remélem itt nálunk soha nem lesz ilyen! :roll: A babanet nem erre való :!:

Gyönygi-Libikóka :) Nem hiszem,hogy ezért csúfolni fogják! :) Én meg azon aggódok,hogy Lilimet azért fogják csúfolni az oviban,hogy ilyen kicsi!Ugye nem?Mert nem tudom mit csinálok,ha bántják ezért(meg másért) :( :(

Cory-A homeos bogyoknál a szám,ahogy nő,úgy változik ellenkezőjére a hatás,nem?(na ezt jól megmondtam)Pl: urtica c15(?) már apasztja a tejcsit,ugye? :roll:

Babetta- 9,20???Jézusom!!Lassan levi kitesz két Lilit :shock: :wink:
Vendég

Na ezt még gyorsan feldobom :)

Délutáni nagy szunya a nagy ágyon :lol:
Kép

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Sziasztok!

Végre alszik a csaj. (Apa is elaludt közben :D )

Babcika!
Nem lehet valahogy közkinccsé tenni itt a neten egy pár mintát? Csak egyszerűbbeket ám!

Pilchard!
Az anyatej is édes, biztosan csak előre dolgozik a szervezet. Én is édessszájú vagyok. De én nem a csokit szeretem, hanem a magát a cukrot. Pl a mignon "héját". Az fondant, az meg ugye szinte csak cukor. Keresztelőről képek?

Nálunk direkt egy neve van a gyereknek, mert a férjemet idegesíti, hogy neki kettő van. Nekem kifejezetten tetszik, hogy kettő van. Csak az zavar, hogy a másodikat hivatalos helyen elfelejtik használni, pedig én pont a második nevemet használom.

Cory!
Az úgy volt, hogy a gyerekorvos is mondta, hogy feszes itt-ott, aztán a csípő miatt kellett ortopédiára menni és ott mondtuk, hogy kiflizik. Mindig az egyik irányba szeret görbülni. Aztán elmentünk gyógytornászhoz, és kiderült, hogy szinte minden izma feszes neki. Még a hasa is (Már kockahasra gyúr a lányom). Pl. a lábát nem nagyon tudja egyenesre kinyújtani, a nyakát állandóan behúzza, a keze szinte állandóan ökölben van. Ha pedig meg akar fogni valamit, akkor a mutatóujja mindig begörbítve marad. A nagy többség lehet helyrejönne féléves korra, de ha nem, akkor félévesen már nagyon sok munka lenne vele. A keze és a nyaka állítólag viszont magáról nem jönne helyre.
Én a K vitamint lelkesen adom, igaz néha csak szerdán jut eszembe, hogy hétfőn elfelejtettem. A D vitamint viszont csak eleinte adtam minden nap. Mostanában heti egy-két alkalommal jut esezmbe, de olyankor két cseppet kap.

Babetta!
Hidd el, hogy majd ha elidul meg mászik, akkor lemozogja! Illetve nem lefogyja, hanem nem hízik semmit.

Cory!
Az úgy volt, hogy a gyerekorvos is mondta, hogy feszes itt-ott, aztán a csípő miatt kellett ortopédiára menni és ott mondtuk, hogy kiflizik. Mindig az egyik irányba szeret görbülni. Aztán elmentünk gyógytornászhoz, és kiderült, hogy szinte minden izma feszes neki. Még a hasa is (Már kockahasra gyúr a lányom). Pl. a lábát nem nagyon tudja egyenesre kinyújtani, a nyakát állandóan behúzza, a keze szinte állandóan ökölben van. Ha pedig meg akar fogni valamit, akkor a mutatóujja mindig begörbítve marad. A nagy többség lehet helyrejönne féléves korra, de ha nem, akkor félévesen már nagyon sok munka lenne vele. A keze és a nyaka állítólag viszont magáról nem jönne helyre.

Kép
szelivi

Vali-Jól emlékszel!!!Küldhettek volna gondolom mindenféle vizsgálatra,de Lili láthatóan egészséges és nagyon erős kislány(ortopéd dokinéni is megjegyezte!).De én sem tudom ezt könnyen elfogadni...Sőőt néha megőrülök tőle.Most egy hét alatt megint csak 4 dekát hízott :( :( :( Ma megint kétszer kakilt!!ÁÁÁÁÁÁ!!!Megértem Coryt teljesen!!! :cry: Meg mindenkit aki a súly miatt parázik!Pedig Lili eszik eleget,sokszor(sőőt a legtöbbször)úgy kell kierőszakolni,hogy még legalább azt a fránya egy belövellést kivárja!!Sokszor sírhatnékom van,bár mindenki vígasztal!!!Persze a lényeg,hogy egészséges!!

Cory-Fogzás miatt lassulhat a gyarapodás?Akkor lehet,hogy ezért a csak 4 deka?

Mini Lili ma így aludt du.(a lábára érdemes koncentrálni!) :P
Kép
Kép
Vendég

Livi-Nem tudok feltenni mintát! :cry: Nincs skennerünk(vagy hogy kell írni :oops: )Sajnálom.Talán "Cory-mester" :wink: tud.Megnéztem én is a keresztszemes topicban a munkáit,háááát le a sityakkal Cory!!!!
Vendég

Babcika: nem, alapvetően nem változik az ellenkezőjére, az urtica a kivétel. Ahogy nő a szám, egyre erősödik a hatás, és hosszabbodik is. Pl egy 200-as már hetekig hat, de az hirtelen dologra nem jó.
Fogzás miatt rengeteg dolog lehet, csak a leggyakoribbak: hasmenés, nátha, piros popsi, hőemelkedés, étvágytalanság... És persze nyomottabb az immunrendszerük, emiatt könnyebben benyelnek mindent, és ezekmiatt simán lehet akár fogyás is.

Livi: értem. Gyors javulást!

Nyaralásos képek:

Kép
Kép
Kép
Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Babcika!
A keresztszemes topicba be van téve egy orosz oldal. Hát én onnan leszedtem egy csomó kövér macska képét. Nagyon tetszenek. Majd karácsonyra is onnan szedek le valami picike mintát.

Kép
szelivi

Sziasztok :)

Szánom, bánom minden bűnömet. :oops:
Tudom már ezer egy éve nem jelentkeztem, de azért még megvagyunk :)

Visszaolvasni esélyem sincs, de a képeket megnézegettem, nagyon édesek a csemeték :D

Edit :)
Atyám! :shock: Több mint 9 kiló Levike! Hihetetlen! Tuti szalonnán tartod a fiút :lol: :lol: :lol:

Petike szépen cseperedik, bár még nagyon messze vagyunk a 9 kilótól :lol: Most már egyszerre a két öklét is képes benyomni a szájába :lol: :lol: :lol: Biztos neki is kezd a fogacskája jönni.
Tornát még mindig kell csinálnunk, de már sokat ügyesedett.
Holnap teszek fel képet is a kis pocokról :)

Szép álmokat :)

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok!!!!

Annácska, örülök, hohgy jól vagytok, tényleg régen hallottunk felőletek.Petikéről meg kérünk képet !!!!! :D

Edit, besz*rás a 9 kiló!!!!!! :shock:
Bámulatos!!!!
Nekem se voltak kicsik a fiúk, de 9 kilósak kb.7-8 hónaposan voltak, pedig ők tápos csirkék voltak akkor már bőven :lol:

Éppen ebben a pillanatban fordult át Natika a hátáról a hasára
Vasárnap óta hasról hátra sikerül már, de ez még új !!!!!
Éljen, éljen!!!!
Kép

Orthopédián mindne oké volt, tuti lett a csípője, de azt mondta( a kicsit sem szimpatikus )orvos bácsi, hogy még azért adjam rá 3 hétig éjjel-nappal, 3 hétig meg csak éjjel a terpeszpelust.
Ha tudná, hogy eddig is csak éjjel használtuk!! :roll: :roll:

mindjárt jövök vissza
vas

Sziasztok!
Cory,
tündéri Liza!!! Micsoda mosoly! :) A fiúk is vagányak.
Babcika, Vali,
jók az alvós képek!
Annácska,
várom a képet! :)
Babetta,
köszi. :) Gratula a szép súlyhoz! :) Hány centi most a nagyfiú?

Lidi tegnap pancsizott a szomszéd lánnyal az erkélyen. Nagyon élvezte, csapkodott a kezével és nem érdekelte, hogy az arca vizes lett. Éjszaka jól aludt, csak 1* ébredt fél 3-kor. :)
És képzeljétek már eszik bimbóvédő nélkül is!! Így sokkal gyorsabban bevágja az adagját.

Egyik ismerősöm csinált egy jó kis baba-mama oldalt. Ha van kedvetek és időtök nézzetek be egy kicsit. www.anyatanya.hu

Mindjárt jövök egy pancsis képpel.
Pussz.
angi79

Vas,
gratula a forduláshoz!!!!

Íme a kép:
Kép
angi79

Na, itt vagyok....

Lívi, a fondant én is imádom, meg a marcipánt is meg az after eight-et is, meg a raffallót és a ................................................................................................

Cory, nagyon helyesek a gyerekek, Liza meg nem olyan, mint aki éhezne. :D
Natika is alig hízott most, az utólsó 3 hétben csak 25 dekát sikerült felszednie, de tök jól van, pisil, sőt 8 napon keresztül mindennap volt kaki, aztán 2 napig nem ,ma meg megint.
Így most nem aggódok :wink:

Vali, édi az a kis lábikó :D

Babcika, Bumis csajszi meg még mindig édes, kis kénylemes , ahogy alszik :D

Nekem Olivérről van egy kukucskálós alvós, takaróba begubózós képem:
Kép

Edit, nem tudom milyen madárka, de annyira aranyos, ahogy ül a kis tojásokon, meg mindig figyel minket, cuki :D

Én urtica urens-ből c5 hígítást szedtem, ilyen adagolásban:
3 napig 3*5 golyó
3 napig 2*5 golyó
3 napig 1*5 golyó
nekem bejött
Akkor szedtem, mikor hasmenésünk volt, és 3 napig alig ettem, ittam, totál lecsökkent a tejmennyiség, de visszajött.
nekem bevált :D

Kiságyba alvás éjjel nem lesz olyan nagy gáz szerintem, mert ugye ismerte a kiságyat, eddig abban volt itt a nappaliban, tök jól elvolt benne eddig is.Az éjjel is jól telt, 2-ig simán aludt benne, aztán evett, és elfelejtettem visszarakni(vagyis elaludtam mellette), aztán fél 7 körül azért visszakerült, aludt még 8-ig :D :wink:
Úgyhogy szerintem semmi gond nincs ezzel(csak velem lesz, hogy majd mindig elalszok, mielőtt visszraknám :roll: :lol: )
vas

Angi, de cuki Lidike!!!!
Éljen a bimbóvédőnélküliség!!!!!!!!!
Kép
vas

Vas!

Nagy Gratu Natasának!!! :D Ügyi lány! :D:D

Angi!!!
Húúúú! Naaaagyon jó!!!! :D Ügyesek vagytok! Hogy sikerült átszokni? :D Lehet, hogy így a pótlást is elhagyhatjátok majd!!!!

De jó! :):):):):):):)

Na, lépek. Majd mesélek. Kicsit gáz van a nagy kutyánkkal.

Pusza

Eszter
Kép
Kép
vok

Jó reggelt

Babci: beleolvastam én is, de nem volt türelmem végig nyálazni. Ha jól értem az egyik kiakadt a másikon, mert az össze-vissza irogatta, hogy mit evett már a gyereke, majt később már az ellenkezőjét írta. Jól értem? Hát ne forduljon elő itt ilyen vita

Vok: Írj, hogy mi van a kutyuddal

Jajj, olyan édesek a babák, most már nekem is kéne képet dobni

Babetta: A végén szumós lesz Levi :lol: , úgy is ha beindul a mozgolódás leadja ne izgulj. Nálatok van már valami atrakció? Mi még mindig nem forgolódunk, de addig jó, mert így kisebb az esély, hogy leesik az ágyról :) , de azért most már résen vagyok

Kép

Kép
pgyöngyi

Ildi, de jó, hogy minden ok a csípővel! Cukor a kép! :)
Annácska, üdv újra itt, gyere gyakrabban, ha tudsz.
Cory, ezek a képek irtó jók, nagyon édes Liza és felejtsd el a méricskélést, Benyót tegnap lemérték, és 1 cm-rel kevesebb volt, mint három hete..... :wink:
Angi, nagyon jó ez a pancsis dolog, lehet, én is majd leviszem a kertbe Bencét. :)
Babcika, látom, nálatok is állatinvázió van. Nálunk is. :lol:

Még jövök, puszi
Vendég

Jó reggelt,

Csajszi apjával durmol a hálóban :) Asszem most jött el nálunk a cicin bömbi ideje, pedig már úgy örültem, hogy megússzuk. De nem :( Eddig csak kalimpált, rugdosott, cicit tépkedett, most még megtoldja ezzel is :( Kicsit kiakadtam, marhára nem hiányzott, bőven elég volt az eddigi repertoárja. Na de azt mondtátok, majd idővel elmúlik. Várok türelmesen :)

Babcika: Lili tüneményes, hozta a formáját, nehogy má' csak úgy simán aludjon :lol: Egyébként annyira formás kislány, abszolut nem sovány, ne idegeskedj a súlya miatt :)

Cory: Liza is nagyon édes, ő se úgy néz ki, mint aki hetek óta nem kapott kaját :)

Annácska: Várjuk a képet a fiatalemberről, nagyon régen láttuk már.
Ügyes a 2 öklét szájbatuszkolós produkciójával, Aliz ezt úgy kombinálja, hogy egy ököl + egy játék :lol:

Ildi: Gratula Natinak a forgáshoz meg a kiságyban alváshoz :D Most már neked drukkolok, hogy ne felejtsd majd szopi után visszatenni :)
Nem értem ..., ha tuti jó lett a csípője, akkor minek még kínozni hetekig azzal a sz@rral????
A fiad sem találhatott volna magának kényelmesebb alvóspozíciót :lol:

Angi: Látom Lidi nagyon élvezte a pancsit :) Mekkora az a medence?? Én már hetek óta akarok venni az erkélyre, de vagy túl kicsit találok, vagy csak bazi nagyot :( Tuti, hogy mire megvenném, bejön a sz@r idő :( Nekem olyan 120 cm körüli kéne ...

Vok: Valami baj van a kutyuval??? Beteg vagy rosszat csinált?

Gyöngyi: Tessék akkor feltenni képet Liliről! :)

Eszti: Úgy látszik ti is sokat áztattátok Benyót a Balcsiban, és attól ment össze a kölök :lol: :lol: :lol:

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Babcika!

Akkor ti is fogzotok? Illetve csak Lili. Remélem ti könnyebben viselitek majd. Ma mindenesetre vettem Panadol babyt neki, ha megint sikítva ébred, akkor adok neki belőle. :(
Szerintem mire óvodások lesznek a kölkök, már nem lesznek ekkora méretbeli különbségek közöttük, ezért nem fogják bántani Lilit. Meg aztán a jóból mindig csak keveset adnak, tudod! Anyukám is mindig ezt mondta nekem, mert én viszont tényleg elég minike vagyok. :)
Cuki az alvós kép, de melyik nem? Mindegyiken tündér!

Edit!

Nagyon nagy már Levi, azta! Nagyon ügyesek vagytok!

Vali!

Azért nem adtiuk a második névnek a Hannát, mert apa csak egy nevet szeretett volna. Ha meg második névként adjuk, akkor a következő lányunk nem lehetne "teljes jogú" Hanna :wink: Így meg igen.
Édin alszik Aliz :)

Cory!

Gyönyörű gyerekeid vannak! Nagyon hasonlítanak, és mégis teljesen mások. Liza nagyon csajos ám!

Annácska!

Jó, hogy jöttél! Hú, de várom a képeket a nagyfiúról, biztos tündér édes! Annamari hogy van most, hogy kitört a nyári szünet?

Ildi!

Natikának nagy gratula a forgáshoz! Ügyimanó! Kisfiad se semmi pózban nyomja a szunyát!

Angi!

Jaj, de szép Lidi! Igazi kis nőci :) Ügyik vagytok, hogy nem kell már a bimbóvédő :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Hali Csajok!

Nem tudok olvasni!(mármint nem úúúgy :wink: )A képeket azért megkukkantottam:minden bébi tündérédibédicsillagvirágszál.Majd du. jövök(most csak egy topikra van időm,már rágják is a fülemet a fiúk :( ).Apa még ma megy este,utána "hazaköltözünk" :lol:

100 pusz!! :lol:
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?