A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Jovi Kép
Nagyon szurkolok neked Kép Egy ötlet: a patikai babatesztek még valszeg nem mutatnának semmit, de ha az orvosod kórházban dolgozik, esetleg vérbõl nézhetnek HCG szintet. Ez sokkal pontosabb, mint a patikai teszt, bár egy fél napot várni kell az eredményre. Nekem júniusban megtették, mikor megkértem a dokimat. Akkor annyira biztos voltam benne, és már egyszerûen nem tudtam tovább várni... Persze a csalódásom aztán annál nagyobb volt, de nálad sokkal jobb a helyzet Kép
Judit
judit
Heves

JoviKép
Hány naposak szoktak lenni a ciklusaid? (bocsika, de fejbõl nem emlékszem az adatokra...) Mikortól (nem)kéne megjönnie? Hány napja magas a hõd és mit jelent, hogy ma alacsonyabb volt?
JuditKép
Én csak szárnyasokat eszem, de az biztos, hogy ha nekem kéne leölnöm akár csak egy tyúkot is, akkor biza füvet rágnék egész életemben. A Párom imádja a halakat és elõszeretettel fogyasztja is õket de én még az "egyben lévõ" halacska látványától is borzongom, mert csak arra tudok gondolni, hogy szegény...pár napja még úszkált valahol és a családja hiába várja haza... Tudom, hogy ez nagy butaság de idõnként ez jut eszembe és ilyenkor vandálnak tartom magam...

Puszi: Doris
doris

Doris Kép

Én is szinte csak szárnyasokat eszem, de fõleg a halcsit szeretem, minden formában. Biztos nagyapámtól örököltem, õ szinte mindig azt evett. Lehet, hogy gusztustalan nektek, de a ruszlit (pácolt) is szeretem. A nyaralásunkor a férjem majdnem minden reggel sült halat hozott. Jó is volt nagyon.

Edit szabin van, és a többiek?

Nikie
nikie

Ezek után alig merem bevallani, hogy rendes oroszlánhoz méltóan nálam nem létezik étkezés hús nélkül - minden formában és mennyiségben!Imádok fõzni és enni és összehasonlíthatatlanul szegényebb lenne az életem husihegyek nélkül (+a májat is imádom, hát még a libáét!).
Azért remélem így is szerettek!
Virág
Virág

Doris Kép
Azt hiszem rátapintottál a lényegére, miért nem eszem én húst Kép Még a halra is nehezen szántam rá magam annyi év után, és ezért van, hogy csak elõre bepanírozott, kockaformájút eszemKép

Nem válaszolt senki a kérdésemreKép, hogy lehet-e, és ha igen, mennyi idõre táppénzre menni egy lapar után?

Judit
judit
Heves

Judit Kép
Bocsi, de velem nem sokra mész, nem tudom, azért nem válaszoltam, nem volt laparom.

Virág Kép
Persze, hogy szeretünk így is, Te húsevõ!
Igaz, nagy ritkán én is megeszem a marhát, ha jól van elkészítve, fûszeres (nem erõs), stb.

Nikie
nikie

Virág Kép
Igen Kép
Sõt, még a páromat is szeretem, pedig mintha róla írtál volnaKép Húshegyek minden mennyiségbenKép Csak kénytelen magának elkészíteni, szegény, mert én hozzá nem nyúlokKép
Judit
judit
Heves

Judit: ez nekem is megfordult a fejemben. De nekem olyan jó dolgom van, hogy anyukám szülésznõKép Sõt, a barátnõm is, aki viszont azt mondta, hogy állítólag baromi drága egy ilyen vizsgálat és nem végzik el "csak úgy". De most elgondolkodtam a dolgon és lehet, hogy anyut felhívomKép

doris: 25 naposak szoktak lenni, ezért is számolta el magam a hét elején, mert én a 25. napomat már 28.-nak számoltamKép A hõm a 19. naptól (vagyis 8 napja) magasab, 36,9-37,0 között van (volt). Kedden kicsit korábban kaphattam ki a hõmérõt, mert 36,8 volt a hõm. Ezen elkenõdtem, aztán tegnap megint 37,0 volt. Ma megint 36,8, ami remélem megint a kapkodásom eredménye és nem megjönni készül a mensim.

Úgy szeretnék a szülinapomra egy pozitív tesztet!!!

Puszi:
Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

VirágKép
Ez buta kérdés volt...nem is válaszolokKép
JuditKép
Nekem laparom még nem volt, de szövetminta vételen (kismûtét) voltam legutóbb korházban és 3 napos korházi igazolást kaptam amely alapján a körzeti orvosom kiadta a táppénzes igazolást. Szerintem a háziorvosddal egyeztesd a dolgot, biztos, hogy adni fog legalább egy hetet. Úgy tudom a lapar 3 napos korházi benntartózkodást igényel tehát az egy hét garantáltan megadhatóKép

doris

Doris Kép
Köszi KépKépKépKép

Jovi Kép
Ezt nekem nem is mondta a doki. Egyébként is bent jártam nála egyéb miatt, és amikor rákérdeztem, õ rábólintott. Bár az igaz, hogy magától nem ajánlotta fel, de kifogás nem volt, úgyhogy akkor ezek szerint nagyon rendes volt velem Kép
Judit
judit
Heves

Lányok: én is évek óta egyre kevesebb marhát, sertést eszem, bár a májat én is imádomKép Ha sertés, akkor darálthús, ha marha, akkor ne én fõzzem. Egyébként pulyka és csirke a menõ nálunk is, még brassóinak isKép

Judit: elvileg 4 hetet minimum kéne adni (a végleges sebgyógyulásig), de ha akarod, biztos meg tudod beszélni a dokival, hogy írjon még ki, hosszabb idõre. Szerintem semmi ciki nincs benne, ha elmondod, hogy szerinted a mh.-i stressz is közrejátszik a babátlanságodban.

Puszi:
Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Jovi Kép
Ez egyre jobb KépKépKépKép
Na most megyek dokihoz, endokrinologushoz. Ilyen dokinál még úgysem jártam Kép, de az anesztes dokinéni elküldött még a lapar elõtt. Este még lehet, hogy benézek, sziasztok,
Judit
judit
Heves

MegnyugodtamKép!Sziasztok holnapig!
Virág
Virág

Na, beszéltem anyuval. A Margitban simán leveszik a vért, de nem helyben csinálják a vizsgálatot, ezért nem biztos, hogy még aznap (es. csak 3-4 nap múlva) van eredmény. De msot arra jutottam, hogy ha hétfõig semmi, de a tesztem neg., akkor bemegyek reggel hozzá vérvételre. Remélem azért nem kell bemenni, mert lesz két csíkom szombat reggelKép

Judit: kösz a biztatástKép

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Miszike!

Nekem 2 baratnomnek is volt ilyen beverzese a terhesseguk elejen. Pihenniuk kellett, es magatol rendezodott a dolog, szepen felszivodott.

kamilla
kamilla

Judit
Szerintem a lapar után 3-4 hét pihi "jár", végülis ez egy alhasi mûtét.

Éva
Csak nem...??? De jó lenne! KépKép

Íme a mai táblicska:

Kép
Kép

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Úgy látom, mindenki otthon van már, csak én árválkodom a munkahelyen, egyedülKép

De holnap nem jövökKép

Hétfõn jelentkezem, mi volt az eredmény.

Mindenkinek jó hétvégét, sok pihit, ill. ki mit akarKép

Puszi:
Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Sziasztok, hát megjöttem a dokitól, és nem bírom ki, hogy le ne írjam!
Jovika, remélem hétfõn szuper hírekkel jössz ! Kép Kép
Megnézegette a vérképet, prolaktinóma Kép és pco gyanú Kép (azért csak gyanu mert nem tipikusan gyöngyszerûen vannak felfûzve az éretlen kis peték hanem összevissza a petefészekben mindenhol), nem egyszerû az élet Kép, de annyira jó, hogy itt végigdumáltuk az egészet Kép mert így nem vágot mellbe a dolog és tudtam értelmeseket kérdezni. Szóval elküld CT-re megnézni a fejemben a dudort, aztán szedem a bromot 2 hónapig, ha helyrehozza az LH-t FSH-t és az összes hormonomat, akkor hurrá Kép, ha nem akkor 2 hónap stilulálás pco-ra, ha az sem oké, akkor lapar. Lapar után ha nem esek teherbe megyünk a káliba. De a bromo helyretesz majd, addigra a férjemet hamarosan megmûtik remélem, szuper kisfickói lesznek és 3 hónap múlva ez az egész csak egy rossz álom lesz (persze azért nem teljesen rossz az álom, mert megismertelek Benneteket és ez az egész nekem hatalmas erõt adott Kép )
És a doki ezt mondta: ne ijedjek meg ha szedem a bromot hányingerem lesz -ezt arra írom mert nem is olyan rég valaki kérdezte hogy a bromotol van-e a hányingere.
Na tehát állati bizakodó vagyok Kép, legyetek Ti is azok!
Puszi Hurka
vereshurka

Sziasztok lányok!
Nagyon régen nem jelentkeztem, nem is tudok belefolyni a napi témákba sajnos Kép.

Nekem ma megjött,
Edelweiss, javíts majd légyszíves!
Kicsit nehezen indult a mensim, már keddre 100%-ra azt hittem, hogy megjön, aztán még két napig "húzta". Más volt ez, sokat utaztunk a hosszú hétvégén, és alig aludtunk.

Nelli!
Biztosan azért "más" most, illetve darabos nagyon a mensid, mert nagyon sokára jött meg. Olvastam, hogy ilyenkorra nagyon el tud öregedni a nyálkahártya, és nem is csoda ha szinte darabokban (és nem folyósan) válik le.

Nyuszat!
Ne izgulj, én is csak azt tudom mondani, hogy pihenj sokat. Gombócnak hasonlóan hozzád a terhességével együtt egy vérömleny-szerûséget diagnosztizáltak, aztán ha jól emlékszem az gond nélkül felszívódott, míg a baba pompásan fejlõdik. Kép

Lányok, mostanában valahogy teljesen kiestem a babatémából. Ennyi idõ után (már másfél éve..) teljesen lazábban veszem a dolgokat. Nem tudom, hogy baj-e ez, de kicsit jobban is érzem magam. Eddig görcsöltem, számoltam a napokat, kreatív görbéket rajzoltam, és bújtam a szakkönyveket mindenféle betegséget beképzelve. Aztán meg sorra dobtam ki a negatív teszteket. Kép
Most nem hõmérõzök, szeretve élünk, nem gondolunk a babára a nap 24 órájában, és felszabadultan érzem magam. Persze a babóhírnek annyira tudnánk örülni, hogy az leírhatatlan! Kép
Remélem nem bántottam meg senkit, csak annyit szerettem volna mondani, hogy lehet másképp is nézni a "projektet" Kép.

A TALI:
Szeretnék én is menni!!! Kép Még nem tudom mit sütök, sósat édeset, de süti lesz Kép.

Doris,
a kocsiajánlat áll még?

Edi,
Most két hétig nem leszek, megyünk Horvátországba. A talival kapcsolatos tájékoztatót várom nagyon.

Éhes vagyok, megyek vacsorázni. Bocsi, hogy sokat írtam, de olyan jó... Kép

Alice, Edith, Alexandra, Sien? Hogy vagytok?

Puszka
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Vereshurka!
A bormótól nem lesz hányingered, ha így kezded el szedni:
1. héten át napi NEGYED szem este, evés közben
2. héten napi fél szem este, evés közben
3. héten napi háromnegyed szem este, evés közben
4. héten napi egy egész szem este, evés közben
TEHÁT hetente növeld negyed szemmel az adagot, este szedd be, ha esetleg szédülnél így ezt kialhatod, és az evés közben is fontos!! Vacsi Kép Nekem sosem volt hányingerem így!
Ha napi egy szemnél többet írt a dokid, akkor is így kezd el, növelve az adagot negyedenként a kiírtra.
A CT nem mutatja ki a sejtszaporulatot, csak a nagyon durva elváltozást, amikor már a sella elváltozik. A finom vizsgálatra az MRI szolgál, ez tényleg kimutatja a mm-es nagyságú JÓINDULATÚ agyalapi mirigy daganatot. (Ne ijedj meg ettõl, mert kezelhetõ.)
Mindezen én is átestem, a mai napig bromót szedek.
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok Lányok Kép
Megjöttem az endokrinológustól, és, hát mondhatni összevagyok zavarodva és le vagyok lombozva. Átnézte az összes (mondhatni kötegnyi) leletemet, majd véleményt nyilvánított:
Szerinte a lapar + ciszta leszívások a petefészkemrõl kifejezetten felesleges beavatkozások, sõt felesleges kockázatot is jelent. Szerinte a PCO-m nem típusos hormonzavarból ered, bár kisebb hormonproblémákat valóban okozott. Véleménye szerint legalább fél évvel el kellene halasztani a lapart, addig inkább peteérés serkentõt kellene szednem.Bár ezt nem értem miért, hiszen szerinte normális peteérésem van, illetve semmi egyéb okát nem látta, hogy miért nem tudok teherbe esni most már több mint másfél éve....
És mindez öt nappal a kórházbavonulás elõtt. Hát jól összezavartKép
Amiért ténylegesen mentem, mármint a pajzsmirigyem, az csak egy másodlagos téma lett. Bár megnyugtató, hogy végre több év után egy orvos elismerte, hogy tényleg szükségem van pajzsmirigyhormon-pótlásra, kaptam is, sõt szerinte ez is növeli a baba esélyétKépKép És persze diétáznom is kellKép
Szóval össze vagyok picit zavarodva: olyan határozottan szidta az orvosomat a lapar miatt, hogy most nem tudom mit kellene tennem.
Mindenesetre most elteszem magam holnapra, és alszom rá egyetKép
Judit
judit
Heves

Egy kérdés még:
Szerintetek a ciklus második felében megfelelõen magas progiszint egyértelmûen azt jelenti, hogy volt tüszõrepi? Az endokrinológus a teljes fent leírt véleményét ezzel indokolta. Ezt lehet, hogy megkérdezem majd Erazmusztól is...
Judit
judit
Heves

Jó reggelt Lányok!

Judit! Ha nagyon megzavarodtál, lehet, hogy megnézethetnéd magad egy harmadik, "független" orvossal. Jó lenne, ha nem kezelnének félre. Ha nincs ilyen, akkor még egyszer alaposan beszélj az orvosokkal.
Nem szerettelek volna megbántani a kérdésemmel, csak érdeklõdtem. Nem vagyok szakértõje a témának.
Mi is igyekszünk minél több szárnyast enni, és egyre kevesebb disznóhúst. Marhát nem is nagyon eszünk.

Vanda! Köszi az infót. Most már jobb a helyzet. Kevesebb van, és talán idõben el is múlik.

Nyuszat! Nagyon vigyázz magadra, sokat pihenj, és ne görcsölj! Próbálj lazítani, és pozitívan gondolkodni! A picur megérzi ezt! beszélgess vele!

Judit! Én is olyan stresszes vagyok a munkahelyemen. Szinte biztos vagyok benne, hogy ez nem tesz jót nekünk. Jó Neked, hogy lesz lehetõséged pihenni. Bár a lapart nem irigylem tõled. A munkahelyeden mit mondasz, mivel írtak ki?

Jovi! Nagyon drukkolok! Jó lenne, ha a következõ hét babával indulna.

Hurka! Olyan jó, hogy ilyen vidám, bizakodó tudsz lenni!

Nelli
nelli2

LányokKép
Szép jó reggelt mindenkinekKép
JuditKép
Én konkrét választ sajnos nem tudok adni a kérdésedre de abban biztos vagyok, hogy a lapar sok szempontból nagyon nagyon hasznos pl. endometriosis felismerésére...stb. Én elmondanám a nõgyógyászomnak hogy mit mondott ez az orvos és ha ismered és bízol benne akkor talán az õ tanácsait követném...Kép
VandaKép
Akkor megbeszélem a párommal a "fuvar" dolgot és magánban egyeztetünk jó?Kép
HurkaKép
Jó, hogy fény derül a problémáidra és még jobb, hogy bízakodó és optimista vagyKépKép
JovikaKép
Drukkolok Neked nagyon-nagyon csak az a gond, hogy nem fogom megtudni az infokat mert szabin leszek...hogy bírom majd ki...?Kép
LányokKép
Én ma vagyok utoljára mert vasárnap elutazunk és csak a jövõ hét pénteken jövünk hazaKép Eldöntöttük a Párocskámmal, hogy ebben a hónapban lazán kezeljük a baba-témát és bizony kiélvezzük a pihenés adta lehetõségekeKép (szoli, szauna..stb) és nem nézzük a napokat semKépKép Remélem sikerül majd kellõen ellazulnom és így nekiindulni az õszi ill. téli hónapoknakKép
MarcsiKépNelliKép
Valamelyikõtök küldene majd nekem SMS-t a babás hírekrõl?

doris

Doris!

Szerdáig tudom én is követni az eseményeket. Ha addig lesz baba, természetesen SMS-ezek. De akkor is, ha nem. Hiányozni fogsz. Utána én leszek 1 hétig szabin.
Ha beférnék hozzátok, és tudok menni, akkor szívesen mennék Veletek.

Puszi:
Nelli
nelli2

NelliKép
OKKépKöszi elõre isKép Akkor szerdáig ha lesz ++++ hír, azt légyszi küld el nekem.Kép Írtam már Neked magánbanKép

doris

Sziasztok Lanyok!
Sajnos csak annyi idom van, hogy leirjam mi volt az orvosnal, mert sok a munkam. Kép
Szoval a closty hatasara a bal oldalon egy 20 mm-es, a jobbon pedig egy 16 mm tuszot latott. Most delelott 10-re megyek tuszorepeszto szuriert (remelem az uzemorvos nem fog akadekoskodni es beadja, akkor nem kell bemennem a korhazba). Es nekem azt mondta az orvos, hogy a szuri utan pontosan 36 oraval, tehat szombaton este 10-kor akcio, addig szunet, hogy gyuljenek a kisfickok. Kép
Most nagyon bizakodo vagyok, aztan majd meglatjuk.
Szerencsere a barataink nem szombat, hanem vasarnap estere jelentkeztek be. Eleg ciki lett volna mondjuk fel 10-kor kidobni oket a lakasbol. Kép

Doris! Jo pihit, ha esetleg mar nem tudnek irni.
Judit! Hat nem irigyellek. Kitartast!!!

Andi
andi28

Sziasztok Kép

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást Kép
Az a helyzet, hogy most, hogy még aludtam is rá egyet, még inkább elbizonytalanodtam. Nem baj, még van öt napom átgondolni Kép

Edelweiss Kép
Tegnap említettem, de biztos jól eldugtam és nem láttad: javíts kérlek a listában, köv. c, 13 cn. És rendszeres, 28 napos ciklusaim vannak. Köszi

Nelli Kép
Hát, ha tényleg megcsináltatom a lapart (még nem tudom), akkor csak annyit, hogy nõgyógyászati mûtét...

Lányok Kép
Nem tudjátok mi lehet Erazmusszal? Olyan rég nem láttam hozzászólását a topic-jában... Kép

Judit
judit
Heves

SZiasztok Lányok!
Úgy el vagyok keseredve, mert tegnap derült ki, hogy a lakás átalakítása december helyett csak kb. májusra lesz kész. Addig férjem öccséékkel anyósékkal szemközt lakunk és nagyon de nagyon nem szeretek ott lenni! Június vége óta vagyunk ott, és úgy terveztük, hogy a költözés után vagyis decemberben irány lombik! Most megint majd egy évvel csúszunk! Mert ilyen körülmények közt nem merek belevágni, mert a siker érdekében nyugalomra van szükség! Annyira elkeserít!
JOVI: szép, határozott zebrát kívánok szombaton!!
HURKA: a pozitív hozzáállás csodákat mûvelhet - csak így tovább!Kép
DORIS: nagyon jó babagondolat-mentes napokat!Kép Hiányozni fogsz!
JUDIT: szerintem a lapar mindenképpen jó, mert alaposan körül tudnak nézni! Mióta jársz a nõgyógyászodhoz?
Virág
Virág

Sziasztok!

Nyuszat!
Ne idegeskedj most hanem pihenj sokat. Majd meglátod minden rendben lesz.

Doris!
Ha gondolod én is tudok neked SMS-t küldeni én már nem megyek szabira.

Judit!
Nekem volt már laparom és 3 napig kellett bent lenni a klinikán. Utána a háziorvos kiírt, de én nem akartam sokáig otthon lenni. De szerintem biztos kiír ameddig akarod.

Éva!
Mizujs?

Puszi

Andy
Andy

Jó reggelt csajok!
Vanda, hív a doki majd, hogy mikorra menjek CT-re, de MRI-rõl szó sem esett. Majd akkor mondja meg, hogy 2*0,5-t vagy 2*1-t kell szednem. . Õ csak 2 hónapot akarna szedetni velem egyenlõre, és megnéznia változást, mert a prolaktinszintem nem olyan vészesen magas Kép. Õ két hónap alatt eredményt akar, és akkor én most nem tudom mit tegyek Kép, ami adagszedést írtál, az egy hónapig alulgyógyszerezés lenne nekem...???
Lányok szerintetek:
ha a hormonszintem helyreáll akkor vajon sikeresebb leszek a fogyókúrákban? Kép juj de jó lenne Kép
És most 3 mm-es voltak a petéim 2 cm-eshez képest aminek lennie kellene normális esetben a 12 cn-on, és akkor most nekem mennyit fog késni hogy megjöjjön? Vagy nem feltétlen késik? Kép Minyõ spórolás ugye? Kép
Hurka
vereshurka

Sziasztok!

Ma reggel a hõm a tegnapi 36.8-ról felment 36.-re. Viszont jelentkezett a rózsaszínezés.Kép
Ez már nem baba lesz, az biztos. Csak az a kérdés, hogy meddig húzza az idõt a rózsaszín a pirosig.

Éva
Éva

Elbénáztam az írást.

36.9-re ment fel ma a hõm.

Éva
Éva

AndyKép
Köszönöm, bárki küldi az SMS-t tuti válaszolni fogok csak lehet, hogy néhány óra csúszással mert a mobilom is szabira megy...nem szeret medencézni meg szaunázniKépKép
ÉvaKép
Azért még reménykedjünk...Kép
Andi28Kép
Köszönöm a jókívánságokatKép Nagyon sikeres és eredményes akciózást kívánok NektekKépKép Ha mégis beesnének a vendégek küld el õket sétálni...KépKép
VirágKép
Miért csúszik ennyit az átalakítás??? December helyett május...ez egy kicsit hosszú csúszás. Nem akartok inkább másik kivitelezõ után nézni? Nincs konkrét határidõs szerzõdésetek? Ezért kár lenne felfüggeszteni a babadolgot.
Mindenkinek köszönöm az SMS felajánlást és a jókívánságokatKép

doris

ÉVA:ez még akármi is lehet!Kép
HURKA:lehet, hogy kéne még egy dokival konzultálnod? A fogyókúrában biztos segít, ha rendben van a hormonháztartás!Kép
Virág
Virág

Lányok!
Köszönöm a bíztatásaitokat. Remélem minden rendben lesz.

Éva!
Nekem a 26-27. napokon volt ilyen enyhén rózsaszínes dolog, sõt a 28. napon pár csepp rendes vér is, aztán a 30. napon mégis pozitív lett a tesztem. Tessék nem föladni, még bármi lehet.
Üdv
Nyuszat
nyuszat

Doris, jó pihit kívánok, mindenkinek jó hétévégt, a ciklus közepén lévõknek bolgog peteérésnapot Kép, jó hancúrokat Kép , ja és tippeljetek mennyibe került az áfonya amit hoztunk Romániából 5 literes vödörrel. Csak tájékoztatásul írom itthon egy 10-20 dkg-os dobozka 1200 Ft. Na várom a tippeket. Hurka Kép
vereshurka

NyuszatKép
Nyugiiiiii, minden renben leszKépKépKép.
Az, hogy a doki megkérdezte tervezett baba volt e miért rémített meg?

Az orvos jól számolta a baba korát, ugyanis a kort nem a menzi elmaradásának napjától számítják, hanem az utolsó menzi idöpontjától. Orvosi értelemben nem is 9 hónapig vagyunk terhesek, hanem 40 hétig!!! (ami ugye 10 hónap). Az már más kérdés, hogy a peteérés miatt a terhesség általános valódi kora 38 hét és ezen felül még a hónapok napjaiban is vannak eltolódások (nem 28 nap egy hónap).

Úgyhogy emiatt is nyugi.

Puszi,
Moni
mj

Moni!
Szóval azért rémisztett meg ez a kijelentés, mert egybõl elkezdtem kombinálni tõle, mivel 2 ápolónõ is kérdezte egymástól függetlenül. Kérdeztem, hogy mitõl lehet ez, vagy mik az esélyeim, de csak annyit válaszoltak, hogy a további teendõket az orvossal kell megbeszélni. ( lehet, hogy 100% esélye van a vetélésnek, vagy rögtön vittek volna egy eü. küretre, ha azt mondom, hogy nem tervezett baba, és egyéb hasonló baromságok jutottak az eszembe )
A baba korát még mindig nem értem, hogyan számolják, hiszen a doki 5,5 hét után vizsgált meg az utolsó menszesz elmaradásától, akkor miért mondta, hogy 7-8 hetes? Az UH-n viszont azt mondták, hogy 5 hetesnek felel meg, ami szerintem reális is.
Üdv
Nyuszat
nyuszat

Bocsi, de az elõbb nem jól írtam: "az utolsó menszesz kezdõ napjától számítva 5,5 hét múlva vizsgált meg."
nyuszat

NyuszatKép
Majd rájössz, hogy ANNYIRA nem számít, hogy PONTOSAN mennyi idös a baba, a lényeg az, hogy jól fejlödik és az, hogy növögetKép. Azért nem kell TÚLságosan aggódni miatta, mert az UH-n a méreteket akár milliméterekkel is elnézhetik és ilyen korban a milliméterek nagyon sokat számítanak. Az UH a mért eredmény alapján adja ki az eredményt. Ha te tudod pontosan mikor fogant viszonyíts nyugodtan ahhoz, a többit hagyd az orvosra.

Amikor utoljára voltam UH-n a doki azt mondta 27 hetes ugye? Mondtam, hogy nem, csak 25, erre újra mérte és azt mondta, hogy igen 25 és pár nap. Szóval, erröl ennyitKép

Tudom, az ilyen helyzetben az ember képes túlkombinálni még a legegyszerübb és a legártatlanabb kérdést is. De nyugi, nem azért kérdezték, hogy csinálhatnak e valami szörnyüséget e vagy semKép

Csak pihenj, olvass, beszélj a babóhoz, és tudom nagyon nehéz nem gondolni arra, hogy mi történhet, úgyhogy nem is mondom, hogy próbálj meg nem gondolni rá. Ez úgyis lehetetlen, de egy valamre figyelj oda. Ne KOMBINÁLJ, ne lovagolj a szavakon, mert azok valóban megkeseríthetik most ezt a helyzetet.

Puszi
Moni
mj

3 HÉT MÚLVA TALI!!!

és akikkel találkozhatsz:

Edi
Doris - sali
Zsuzsu - süti
Marcsi - gyümölcssali
Orsoly
Moni
Nelli
Virág - süti
Milena
Monka - sonkás papucs
Hurka
Bogár - joghurt torta
Nikie - süti
Vanda - süti

Pusz, Edi
edi

Doris!
Sajnos elfelejtettem reagálni, most már úgy látom fölösleges felajánlanom hogy írok sms-t a jó hírrõl. Akkor írok sms-t a csak úgy Ok?

Andy!
Én is szoktam tüszõrepesztõ injekciókat kapni. a tájékoztatóra az van írva 24-36 órával utána reped meg. Szerintem nem kell azt a 36 órát olyan szigorúan venni, mert a pete 1 napig elél, a kiskatonák meg több napig is. Egyébként meg a tüszõrepesztésrõl annyit, hogy kedden este 9-kor kaptam meg a dupla profasit, és csütörtökön reggel 11-kor még nem repedtek meg, úgyhogy akkor is kaptam egy dupla profasit. Remélem mostmár megtörtént a nagy találkozás. Idáig ez nem fordult velem elõ, és remélem hogy téged sem ilyesztettelek meg. Gratulálok a szép tüszõkhöz. Szerintem írass a nõgyogyiddal papírt, hogy tisztelt kollega legyen szíves ezt a szurit beadni, stb.

Marcsi
Marcsi

Sziasztok lányok Kép

Edi Kép
Mégsem tudok menni a talira, de gondolatban veletek leszek.
Nem hiszem, hogy megkedvelnétek, bár Dorissal, és Bogárral jól elvoltunk, igaz lányok?
A hormonjaimat kell rendbe tennem, elõször.

Doris Kép
Neked addig jó pihit!

Moni Kép
De jó, hogy jöttél ide, Te valahogy számomra mindig ++++ energiát sugalsz, tényleg ezt érzem.

Judit Kép
Erazmusz jól van, csak most túl sok a munkája.

Marcsi Kép
Már látom itt vagy, klassz, írj kérlek a mail címemre, de ne a nexusra, már megint valami gond van vele, hanem erre:

nikie@pro.hu

Kérdeznék valamit, köszi!

Nikie
nikie

Nos, ezt már az elöbb megírtam, de nem mentette a rendszer...
NikieKép
Ne haragudj de nem értelek... Hogy érted azt, hogy nem hiszed, hogy megkedvelnénk...?
MarcsiKép
Köszi, szeretnék SMS-t kapni csak ÚGYKép Ha késve válaszolok akkor elnézést elõre isKépKép
HurkaKép
Mennyibe került az áfonya?

doris

NYUSZAT!

Ahogy tellik az idõ, úgy módosítja majd a doki a szülés idõpntját is. Egyre pontosabban meg fogja tudni mondani, mennyi idõs. Szóval ne aggódj! Tegyél meg mindent a magatok egészsége érdekében, a többi le van ....
Nekem is azt mondta a doki elõször, hogy 3-4 hetes terhes lehetek, de aztán az egy hét utáni UH-n már azt mondta, hogy nem félidõben eshettem teherbe, ezért valamivel kisebb.

Nelli
nelli2

Doris!Kép
Jó pihenést kíívánok, érezzétek nagyon jól magatokat, aztán majd mesélj.

Marcsi!Kép
Remélem sikeres volt a nagy találkozás! Hétvégén azért próbálj pihizni.

Nikie!Kép
????? Ezt én sem értem.

Hurka!Kép
A bromoval kapcsolatban hallgass Vandára. Régebben ez gyakran téma volt itt, Erazmusz nem gyõzte írogatni, hogy csak fokozatosan szabad elkezdeni és növelni az adagot az elõírt szemre és abbahagyni is csak fokozatosan szabad. Ha visszaolvasol itt is és az Erazmusz topicban is sok mindent találsz errõl.

Lányok!Kép
Küldtem mindenkinek talis útvonalat, szóljatok ha valaki mégsem kapott.

Edi
edi

Doris! Virág! Nyuszat!

Köszönöm, hogy biztattok, jól esik. De én már nem igazán bízok benne, mert annál nagyobb lesz a pofáraesés. Azért köszönöm. Majd jelentkezem, hogy mi a helyzet a továbbiakban.

Nyuszat!

A te példád ad még egy icipici reményt nekem, hogy azért vannak csodák is. Neked ezekben a 26.-27 napokon mennyi volt a hõd? És tüneteid voltak? És hány nap után múlt el a rózsaszín?
Vigyázz magatokra!!!!

Éva
Éva

Edi!
Köszi az útvonalat!

Nikie! nagyon rejtélyes vagy! tessék nyíltan beszélni! Mi az, hogy nem kedvelnénk? Én úgy vettem észre, mindenki egyformán kedves egymás iránt.

Nelli
nelli2

Éva!

Én sok olyan esetrõl hallottam már, hogy terhes volt és menstruált. Szóval még bármi lehet. Majd jelentkezz! Várjuk a jó híreket!Kép

Andi!
Én is kaptam ilyen tüszõrepesztõ szurit, de nekem a dokim azt mondta, hogy másnap kell akciózni. A lényeg hogy legyenek akciók a hétvégén!Kép

Doris!
Jó pihit nektek!

Puszi

Andy
Andy

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?