A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok,

Zsuzsi74,
Hat nem csoda hogyneha kifaradsz,ott ket nagy es picuri a pocidban.Jo otlet a zuhany is de esetleg egy 20 perc alvas talan megjobban segitene,ha apukad ottvan talan igy megoldhato a dolog.
Neked tenyelg lehet hogy lanyod lesz,ha most a szex is maskepp van mint az elozoekben,szurkolok am ,megerdemelenel egy tunderket aki kesobb majd segit feken tartani a posikat a hazban.

Kangi,
En is szoktam almodni a szulest,es egyaltalan nem kellemetlen elmeny.remelem ez majd bejon elesben is.

Brokkli,
De jo akkor mar emlexem rad,meg a fotod is ismeros volt am,csak azt hittem mar kepzolodom.Szoval egyre tobb lesz itt az eskuvos csaj.Kar hogy Te a talikra nem tudtal jonni.Onnan van a jo viszony nekem is Csikkal,Gomboccal,Leszterrel is.
A parom is imadja a tiramisut,te csinalod?Ha igen lennel olyan draga elkuldeni nekem a receptet???30.-an lesz a szulinapja es meg akarom vele lepni.

Leszter!!!!
Tenyleg mi ujsag???Jol vagy,jelentkezz ha tudsz.

Zita,
Nekem pont forditva van,alacson lesz a veryomasom az izgalomtol.

Kangi,Sasha,
Nekem is vannak ilyen ketsegei es mindenki szerint a legnehezebb azt lesz megszokni hogy nem mi vagyunk az elsok,meg evesben alvasban sema tobbirol nem is beszelve.
Kezdem magam mar ugy berendezni hogya fodraszt kozmetikust a kornyeken kerstem hogy az se vegyen el sok idot.

Sasha,
Jut eszembe ,holnap megyunk a Buci-Maciba megvennia hianyzo dolgokat,olyan izgi lesz.Ja meg az IKEA-ba is polcot venni.

Csik,
Ez aztan az egeszseges kismama etrend,csak igy tovabb,de azert napi 9 dkg Fornetti maradhat am.Csak hogy jobb kedved legyen.Erdekes en nem kivantam az edeset az elejet csak a gyumit,na ez febr-mar.ban eleg koltseges mulatsag volt.
En a 11.heten mondtam eg az irodaban,bar mar tobben eszrevettek.De az vicces volt mert a titkarnonk bejelentette hogy na akkor O 8 hetes terhes ,mindenki mosolyog ,en is erre az egyik kollegam megkerdezi hogy Kati es te Hany hetes is vagy???Nagy megdobbenes,nevetes.
De nalunk ez mar nem csoda,minden evben van 1-2 kismama,lehet is sok fiatal lany egy ezt eredmenyezi.

Betti,
Adam nagyon szep nagy baba mar most ,az entem 1,30 volt ilyen idosen.Ne aggodja nem elsz semmi baj lenyeg hogy tudjak mi ez es tudnak rajta segiteni.Bar mire megszuletik mar nem lesz min mert minden rendbe jon.

Kataa
31+3

Kép
Kép
kataa

Sasha,
Örülök, hogy rendben vagy! Én hétfön megyek az elsö CTG-re, majd elmesélem, milyen volt.
Nálunk az apukám családjában mindenki kékszemü, anyuék és apósomék viszont barnák, egyedül anyósom szeme zöld. Én nem bánnám, ha a gyerek barna lenne, mert talán nem lesz olyan érzékeny a böre meg a szeme, mint az enyém...

Edina,
Nem irigyellek a gyomorégés miatt, de most már tényleg mindjárt elmúlik. A pisilésben sorstársak vagyunk...

Zita
36
parazita

Sasha,

Azokat az imageizéket nem értettem, de levelet olvastam és örömmel válaszoltam. Kép

Andi
nyulandi

Moni,
Fura, hogy te is olyan picinek álmodtad a babát...

Betti,
Ne izgulj, a legtöbb ilyen kisebb probléma magától rendezödik, és biztos, hogy az orvos is alaposan szemmel tartja majd.

Csik,
Nekem nagyon korán (kb. 6. hét) meg kellett mondanom, mert védöoltásos külföldi utunk lett volna, és persze nem kaphattam meg az oltást a terhesség miatt (meg nem is utazhattam), de szivem szerint csak a 12. hét körül nyilatkoztam volna. Persze lehet, hogy maguktól is rájöttek volna, mert elég sz...ul voltam.

Zita
36
parazita

Haj,szemszin tema.

Nem tudom miert de en mindig egy kis barnas boru,barna haju-szemu babara vagyta.Es mivel a parom is ilyen plusz az en csaladomban is a dominanas a barna szin a baba remelhetoleg is ilyen lesz.Bar a legfontosabb megis csak az hogy egeszseges legyen!!!!

Sasha,
De jo akkor minden ok.

Edina,
Jaj nagyon sajnallak es nagyon drukkolok hogy egy kicsit jobb legyen.De mar nem sok van hatra.

Pusz
Kataa
31+3

Kép
Kép
kataa

Kataa,

Hát....nem én csinálom a tiramisut, de a sógornõm már egyszer remekelt vele, és fincsi volt, tõle elkérem a receptet, és hétfõn küldöm majd.

brokkoli
brokkoli

Nyula!

Képet szerettem volna beilleszteni, de valaki/valami nem akartaKépKép Most megint megpróbálom, hátha már nem akarnak az utamba állniKép
Tehát:
Kép

Brokkoli!

Remélem Edina nem harizik meg érte, ha elmesélema, de Õ nem csak most a végén van rosszulKép Sajnos ez még az elsõ harmadból való hányinger... Ez a hányiger is mindenkinál más, mint minden. Van aki egyátalán nics rosszul és van aki végig a 40 hét alatt émelyeg, hány és ég a gyomra... Én személy szerint nagyon büszke vagyok Edinára, mert mindennek ellenére mindig jön és nagyon pozitiv lányzóKép

sasha

Kép
sasha

Sziasztok!Kép

Nem vesztem el teljesen, de megerdemlem a megkovezest..Megkezdtem a sulit es mikor 6 utan hazaerek, arra sincs erom hogy bekapcsoljam a gepetKép, csak kajat csinalok es vizszintesbe helyezem magam... Ma csak delig voltamKépKép
Picit visszaolvastam, latom mindenki szepen kerekedikKép Kb ket hete mar nekem sincs hanyingerem, bar heti 1-2 alkalommal a buszrol le kell ugranom miatta, de csak ott jon ram. Enni tudok, a pocikam is latszik kulso szemnek is. Csak 1 kilo jott eddig ram, inkabb atrendezodott a sulyom.

Lanyok, mi az amit az AFP-bol megtudnak nezni es az ultrahangon egyaltalan nem latszik? Tegnap lettem 17 hetes, es ezen felbuzdulva hivtam a klinikat hogy mikor lesz AFP-szures.(jovo heten penteken lesz a 18.hetes uh es a 13.hetes ota nem voltam orvosnal) Tudjatok mit valaszolt a doki?? Hogy az AFP egy elavult dolog, es miota ilyen jominosegu uh-k vannak azota nem csinaljak csak 35 felett, illetve ha az uh mutat valami rendellenesseget! En ezen teljesen kiakadtam! Csodalkozott hogy honnan vettem, aztan amikor mondtam hogy Mo-n ez termeszetes, akkor megjegyezte hogy " a fejlett orszagokban mar nem szukseges"!!! Ilyenkor tudnek felrobbanni! Na es ilyenkor szeretnek gyorsan hazarepulni hogy biztonsagban tudjam a babakat az orvosom keze alatt! Nagyon elkeseritett!KépKépKép
Lanyok ha valaki megy legkozelebb dokihoz, akkor rakerdezne erre nekem?

Kataa,
megjott a konyv amit otthonrol rendeltem, nagyon erdekes es hasznos. Koszi a tippet. Metneki Julia a szerzo. A novered mikor erezte eloszor a mozgasukat? Es tudott -kesobb- kulonbseget tenni hogy mikor melyik bokdos? Milyen a 32. het?Kép

Sasha,
gratula Gaborkahoz! Mikor legutobb itt jartam meg nem lehetett tudni ki van odabentKép

Megyek csinalok valami kajat mielott a parom is hazaerne, aztan jovok vissza.

Tipu
17+1
tipu

Jaj de jó Tipu, hogy megvagy KépKépKép
Ha csak péntekenként irogatsz az is nagyon jó. Ezen meg a fejlett nyugat dumán ne húzd fel magad, mert õ nem tudja milyen jó a "Balkánon" élni, ezért meg csak sajnálni tudom õt.

Sasha,
Nagyon büszke vagyok rád, és kell még a diétát folytatnod?
Szép a tigrincs.

NyAndi
nyulandi

Tipu,
Tényleg már nem sok országban csinálják az AFP-t, mert nagyon-nagyon pontatlan, sok az "álpozitiv" eredmény, és legtöbbször feleslegesen hozza a szivbajt az aggódó kismamákra. (Erröl tudnék bövebben mesélni...) Persze ez a Balkán-duma tényleg elég idegesitö...
Ne hajtsd agyon magad!!!

Zita
36
parazita

Edina,
ha nagyon ég, szerintem savkötöt is bevehetsz, az szervetlen anyag, nem szivódik fel.

Hello Tipu,
ikrekkel egy kilót szedtél fel?!!!! Én kisebb vagyok, mint te, és már hármat!!! Sebaj ... jó, hogy újra köztünk vagy. Érezd magad nagyon jól! Kép

Aranyos Mindenki,
az én irtó kedves fönököm hazaengedett, úgyhogy viszlát hétfön!!!
Marhára szurkál a hasam, nagyon örülök neki!!! Kép

Pussz
Kangi
14+0
kangi

Sziasztok!

Nekem azt mondta a védõnéni, hogy menni kell majd APF szûrésre a tizennemtudom hanyadik héten. Akkor ez sem általános dolog?

A szemszínhez csak annyit, hogy állítólab a babák a nagyszüleiktõl öröklik leginkább ezt a dolgot. Nekem a szüleim barna szemûek mind a ketten, viszont mind a 2 nagypapám kék szemû volt, és én is az vagyok. Kép

Nem tudom már ki kérdezte, hogy az allergiára van e valakinek ötlete. Úgy emlékszem, hogy annak idején valahol azt hallotta, hogy a gyögynövény boltokban kapható virágpor granulátum erre is jó. Nem merem letenni rá a fõesküt, de egy kis nyomozást lehet hogy megérne ha van valakinek a közelében gyógynövény bolt.

Puszi,
Edelweiss
10+0
edelweiss

Brokkoli,
Koszi szepen,varom nagyon.A fopproba nem megoldhato ugyhogy remelem elsore osszejon a dolog.
Nekunk 8-an lesz az 1.eves evfordulo es a szuleimnel csinalunk egy kerti sutest es meghivjuk a kdves rokonokat is.A tesomeke 9-en ugyhogy egyutt tartjuk.

Tipu,
Na orulok hogy jol vagy minden ok.Igen pont erre a konyvre gondoltam.
A noverem azt hiszem a 19.heten erezte esmar az elejen tudta mikor melyik mozog mertaz egyik kersztbe fekudt alul (Na most is az az izgagabb fiucska : )))))
Neki sem volt AFP szures mert O is kulfoldon el ,de mondtak hogy ikrekenel nem is csinalnak mert elevel garantalt a magas eredmeny.Ugyhogy ne aggodj az UH a lenyeg.
Es meddig fogsz meg suliba jarni,meg akarod csinalni az egesz felevet???vigyazz azert nagyon magadra meg a ket kis pocokra.
Koszi en jol erzem magam a,varakozason felul.Azert hagytamabba munkat ket hete hogy mar biztos nehezkes lesz,most meg itthon teszek veszek es ezer energiam van,sot meg tobb mint elotte.Persze az ejszakak mar nem a regiek.
Erdekes ez az orvosi duma mert tapasztalatom szerint a Finnek szeretik a Magyarokat es nem tekintik oket egyaltalan elavultnak.

Puszi
Kataa
31+3

Kép
Kép
kataa

Szijjja Tipu!!!

Nagyon örülök, hogy nem vesztél el! Tényleg nagyon kevés országban csinálnak már AFP-t pontosan ahogy Zita is mondta! Rengeteg téves eredmény született és az UH-n ugyanúgy meg tudják nézni, sõt mi több Mo-n is az az ugynevezett genetikai UH erre hivatott! Ezzel az UH-al mindenféleképpen leellenõrzik a vérvétel helyességét, ha jó, ha rossz. És valóban ikreknél magasabb lesz az érték jóval...

Edelweiss!

Afp a 16. hét környékén van, de ne ijedj meg az eredménytõl! Hiszen hallod, hogy külföldön már meg is szüntették. Az utána következõ UH a lényeg! Mig a vérrel bármi történhet miután levették addig az UH-n biztos a Te babádat nézik és jó alaposan megvizsgálják. Nekem még az ujjait is megszámolta a dokiKép Ilyet a vérbõl nem tudnak kiszürniKép

Nyula!

KösziKép A diétát még mindig kell folytatnom, de azért túlzásba nem viszem. Zsömlét eszem napi 2-öt reggelire, mert mást nem birnék megenniKép A dokinál persze próbálkozom "legalizálni" azt a 2 db zsömit, de hajthatatlanKép Ez van és az eredményeim igy is jók, úgyhogy marad a 2 db zsömi!Kép

puszi
sasha
34+2

Kép
sasha

Sziasztok!

Úgy vettem észre, hogy legtöbbetek már túl van az afp vizsgálaton. Azt viszont nem tudom, hogy minden doki csináltat-e? Az én dokim, úgy néz ki, hogy nem tervezi. Azt is hallottam, hogy külföldön már nem csinálják mindenkinél rutinszerûen, és itt is el akarják törölni.

Hát nem is tudom. A védõnõm szerint a jövõ hét lenne az esedékes a vizsgálat szempontjából.

Sasha!

Lehetséges-e bekerülnöm legközelebb a táblázatba? Néhány adat amire szükség lehet: 27 éves, 1 bébi, febr 17-re írtak ki, és János Kórház/ dr. Dömötöri Jenõ.

Elõre is köszi, és jó hétvégét mindenkinek!

myssnia 15+5
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Tipu!

Én is olvastam több könyvebn is hogy sok országban már nem csinálnak AFP-t, mert nagyon sokszor alacsonyabb vagy magasabb mint a megfelelõ érték, és mégsincs semmi baj. Fõleg ikreknél, ahol mindenképpen magasabb lesz az érték mint ahol egy baba van. Magyarországon ennek ellenére még alkalmazzák, ki tudja jó e ez, eléggé meg lehet vele ijeszteni a kismamákat. De egy jó UH mindenképpen többet ér szerintem. Egyébként egy csomó szûrõvizsgálatban még itt sem egységes a gyakorlat, pl olvastam hogy kell csinálni ezt a toxoplazma szûrést, erre én mondtam az orvosomnak hogy mikor küld el. Azt mondta felejtsem el, arra nincs szükség. Pedig elég sok állatom is van.:-)) Aztán nem firtattam a dolgot, remélem jól nem bánom meg.
Rajtam kívül mindenki másnak megcsinálták a toxoplazma szûrést?

Manó 32+6

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Lanyok KOSZONOM!Kép

Teljesen megnyugodtam! Alig varom a penteki uh-t! Nem vagyok ideges, csak szeretnem mar ujra latni oket! Ha nagyon nagy szerencsenk lesz akkor talan mar az is latszik hogy milyen nemuek.Kép Mar egyre jobban kislany+kisfiu fele huzok.

Nyulandi,
igyekszem lenni surubben, az orarend hetente valtozik.Jol erzem ott magam,annyi ebedet eszem amennyit akarok, es nem nekem kell fozniKép Ez is szempont mostanaban. Rengeteg salatat talalnak, tobbfelet, meg reszelt sargarepat.Kép Csak az utazas meg a napi 7 ora faraszto,de jol vagyok.

Kataa,
szerintem jo hogy mar otthon vagy es elo tudod kesziteni a babu dolgait.Meg gyonyorkodni bennuk, meg elkepzelni milyen is lesz..Kép Mi a baj az ejszakakkal?
En nem maradok az elso felevig, az kellene meg csak..Az itteni doki szerint ha nincs problema,maradhatok a 3o.hetig.Az otthonim szerint meg ne probaljam, max. csak a 24-ig. Ugyhogy en a 24-nel maradok.KépUtanna kovetem az ikres konyv tanacsait es agyban maradok hogy minel tovabb kismama lehessek,es legyen idejuk egeszsegesre fejlodni.

Sasha,
neked hanyszor neztek toxot a cicu miatt?

Tipu
17+1
tipu

Sziasztok!

Koszi mindenkinek az egyutterzest Kép Tenyleg ki lehet am birni, nekem a 9-10. het korul kezdodott az egesz. En kis hulye azon izgultam, hogy miert nem vagyok en rosszul mikor mindenki mas igen Kép aztan megkaptam. Csitult egy darabig a vegere mar csak heti egy ket alkalom volt, de most nagyon beerositett mert annyira nagy mar a baba, hogy nincs helye a gyomromnak nyomja felfele, Igy megtobb sav termelodik Kép
De az vigasztal, hogy tenyleg mar csak egy honap van hatra es mi az az elmult 7hez kepest Kép

Szemszin tema
A mi csaladunkban mindenki kek szemu kivetel nelkul egeszen a nagymamakig, paromek csaladjaban pedig egyetlen egy nagymama volt kek szemu a tobbiek mind barnak, ugyhogy eleg nagy esely van ra, hogy barna szemu lesz a baba. Bar a parom keket szeretne titokban. nekem meg o lesz a legszebb akkor is ha az egyik kek a masik barna Kép

Almok
Azt almodtam tegnap, hogy csaszarozni kellett, es nagyon megijedtem, mert minden olyan hirtelen tortent es meg a parom sem tudtam ertesiteni. AMi mar csak azert is furcsa mert sosem megyek a dokihoz nelkule.

Zsuzsi!
+++++++++Itt van egy kis energia tenyleg megerdemelesz mar egy helyes rendes jofogado kislanyt az egy nagy meg a 2 kicsi fiu melle Kép

Betti
Szep nagy mar a baba, nekem a 30.hetin mertek 1560 grammot.

Sasha
Latod, nem kell idegeskedni Kép mindent rendben talalt a doki ennek orulok Kép A baba meg hadd jojjon ha akar , szepen ki van fejlodve, igaz egy par hetet meg varhat
A tejjel a visoznyom 24 eve nem az igazi Kép a gondolatatol is roszul vagyok, tejtermeket max turodui formaban veszek magamhoz Kép na jo erre nem vagyok buszke de ez van.
Most itt irulok pirulok am , amiket irtal, olyan edi vagy Kép

Brokkoli
Ne aggodj, nem lehet elore tudni, hogy alakul a dolog, lehet hogy meguszod, de ha nem akkor is gondolj arra, hogy nem te leszel az elso es nem is az utolso. Es meg mindig jobb mintha cukros lennel, vagy befektetnenek. Ami pedig a legfontosabb, hogy a baba jol van, mi meg tulleszunk rajta ugyis. Kép

Tipu
Nekem sem csinaltak AFP-t, hisz ez is nagy nyugat ;) de tenyleg ne csinalj belole problemat mert ha baj lenne ami ugye nincs azt latjak az uh-n. Az AFp meg adhat felrevezeto eredmenyeket, nem baj ha nem izgulsz foloslegesen.
Itt a nagy nyugaton meg olyan modernek, hogy nem talaltam 3d-s uht sot hulyenek neztek hogy mit keresek, hisz ilyen nem letezik Kép

Kangi
kosiz a tippet, de nem is tudom mi lesz szegeny savlekoto forgalmazo cegekkel ha vege a terhessegemnek, szerintem csodbe mennek Kép az osszes piacon kaphato markat kiprobaltam, ideig oraig hatnak Kép

Edina 35+3
edina

Mano!

Nekem csinaltak mikor otthon voltam a 11. hetben, es itt kint is megneztek a 14-ben. Az otthoni rutinszeruen volt, itt keresre. Van egy masfel eves bentlakasos maccsom (Soma), aki velunk alszik es emiatt. De szerencsere vedett vagyok.
Biztos nincs semmi baj nalad hiszen mindjart 33 hetes vagy, a toxonak pedig sulyos kovetkezmenyei vannak. A terhesseg elejen tul sem eli a magzat, kesobb pedig az ultrahangon latszik hogy valami nincs rendben. Az egyik konyvem szerint meg ha mar a vege fele fertozodik meg a kismama, akkor mar nem is veszelyes. Ha meg regota van cicad, akkor meg tutira vedett vagy, mint en is. A tobbi allat nem terjeszti.
Egyebkent erdekes hogy a dokid kulon keresre sem nezette meg. Ebbol nem szoktak gondot csinalni.

Tipu
17+1
tipu

Lányok
a szem szin téma :
a végleges szem szin állitolag csak 1éves kora derül ki az ujszülöteknek álltalába kék vagy seszinü szemük van

Sasha
egy barna és egy világosszinü szülö párosbol nagy valoszinüleg barna szemszinü baba lesz mert a barna az uralkodo szin

Alvás téma
most aludjatok mert ha meg lesz a baba nem tudtok aludni majd az biztos még akor sm ha otthon van a párotok és felkel helyetetek

Puszancs
Csics és 2hetes petikeKép
csics

Szepjonapot minden kedves kismamanak (es kispapanak!)

Nyulandi

Hat Iancsa epp nincs, de biztosan O is mond majd jokat. Szerintem a Mozart szimfoniak nagyon hallgathatoak laikusok szamara is (Kedvesemen mertem..Kép ) es Bach hegedu-zongora szonatak vagy esetleg fuvola -zongora valtozatba is bele hallgathatsz. Vagy Bach orgona muvei is gyonyoruek es nem tul terjedelmesek!Szerintem ilyesmiket a babo is szivesen hallgat. (Rossini- Opera Nyitanyok- semmi "kornyikalas"!) Kép Hat kb. ilyesmiket tudnek igy hirtelen. A kortars zeneszerzoket messzirol keruld! Kép Kép

Edelweiss
En voltam az allergias. Koszonom a tippet, utananezek. Bar nem akarom elkiabalni de ma nem nagyon tusszogtem! ...

Mindenkinek szuperjo 7veget!!!

Sziasztok
Norkini
(13+6)
norkini

Utolsó heteiket élõ kismamák!
Szerintetek mennyit nõ még a baba az utolsó 4-5 héten? Én ugyanis voltam 35 hetes uh-n és a baba állítólag most 3,70 kg. Az elõzõ gyermekem 4 kg-al született, most teljesen frászban vagyok, hogy hol az a súlyhatár ameddig egyáltalán ki tud jönni normál úton.Most már értem, hogy mért akarok szétrepedni teljesen.Eddig 9 kg-ot híztam ez kb. a baba +tartozékai.
Sára
36
sara

Myssnia

Hogy lehet,hogy en is febr. 18ra vagyok kiirva es en meg csak 13+6 hetes vagyok?? Kép

Norkini
(13+6...akarhogy szamolom!)
norkini

Missnya,
Az AFP-re a haziorvosod is adhat beutalot es a keruleti rendeloben is megcsinaljak,ha adokidat nem tudod elerni.

Tipu,
Nagyon jo gondolota mert figyeld csak meg hogy mekkorat fog noni a hasad.En meg az eletemben nem lattam akkorat minnt a noveremnek volt a 28. heten.Viszont a baratnom akinek szinten ikrei vannak neki nem volt nagy sot kolcsoadott egy gatyeszt ami jo volt ra vegig.Hat nem tudom nekem is eleg szukos mar.
Maradj csak otthon es fekudj es ne lepcsozz az a lenyeg.Jaj de irigyellek azokert a jo kis salatakert es halakert.Egyel csak jo sokat neked tenyelg duplan kell enned.
Ha gondolod megadom a noverem e-mail cimet es dierktben is kerdezhetsz tole.
Az ejszakaval az a gond hogyha felkelek a wc project miatt egyszeruen alig birok visszaaludni,itt nyom ott nyom.Szerencsere napkozben emg nem ugyhogy legalabb ez a jo benne.
Igen jo lesz ,holnap megvesszuk a hianyzo darabok nagy reszet aztan mar csak mosni vasalni kell.+osszeallitani a kisagyat.
Tenyleg ti helybol kettot vesztek?Mert alt az ikreket egybe rakjak hogy erzzek egymas kozelseget.
Olyan imadniavaloak ahogy mindig egymashoz bujnak.Bar a noveremeke mar kulon alszanak de meg most is csak egymassal kepesek a legjobbakat jatszani.

Csics,
De jo hogy visszanezel.!!!Mikor raksz fel kepet a kislegenyrol????
Hat igen jo lenne elore is aludni de neha nem megy.

JO ejszakat mindenkinek!
Kataa
31+3

Kép
Kép
kataa

Sara,
Nem akarlak elkeseriteni, de heti 20 dekat hiznak meg ilyenkor...tehat egy kilo koruli husi meg feljon rajuk az utolso honapban. Viszont az ultrahangos meres sokat tevedhet, akar fel kilot-egy kilot is!

Edina, 'csak' ket fiam van, de nagyon szeretnek egy kislanyt! Nincs semmi bajom a fiukkal, csak szeretnek 'oltoztetni' egy kislanyt, varrni neki, meg a babajanak! Jo lenne egyutt babazni, ez nagyon hianyzik! Egyszer adtam a nagyfiam kezebe a barbimat, hat egy mozdulattal kitorte a labat combnyaknal, vissza sem tudtuk ragasztani! A kisebbik legalabb macikkal szeret jatszani, de azert a pelda ragados, o is kepes orakat brummogni egy autoval, motorral!

AFP: Itt a nemeteknel hulyenek is neztek, hogy meg akarom csinaltatni, meg az utolso pillanatban is le akartak beszelni rola. MAr hajlottam is volna ra, de az otthoni dokimnak megigertem, hogy viszek eredmenyt. Es mivel nem kotelezo vizsgalat (mellesleg januar ota sporolnak a nemetek, es szinte nincs is olyan vizsgalat ami ingyen lenne), ezert hat vizetni is kell erte!

Kepzeljetek, amig vasarolni voltam, berepult egy hullamos papagaj! Es nem elkergettek, mire hazajottem?! Pedig olyan jo lett volna egy csipcsip! Akkor volt utoljara madaram, amikor Danival terhes lettem. Az is ilyen 'berepulos' papagaj volt, de anyukam annyira feltett, hogy el kellett ajandekoznom egy baratnomnek! Azt nem ertem, hogy lehet ilyen kegyetlen a ferjem, hogy kikergeti szegeny kis madarat! Egyebkent mar vagy egy hete hallom, hogy nem rigo futyul itt a kornyeken! Csak hat a gyerek miatt nem tarthatom mindig nyitva az erkelyajtot!

Elozo terhessegem alatt es utan nagyon szerettem hallgatni Yo Yo Ma Simply Barroque c. albumat! Szerintem nagyon szep valogatas! Gyuri is imadta, ha halkan szolt, amikor egesz pinduri kisbaba volt meg! Most mar a Kalakara razza a pelenkas feneket, es enekli, hogy 'Jonatan, a kapitany...'

Zsuzsi
16+4
zsuzsi74

Zsuzsi!

Biztos vagy benne, hogy csak ketto? Es a parod? Nekem ugyanis azt szoktak mondogatni, es milyen igaz, hogy most egy fiam helyett ketto lesz Kép

Edina 35+3
edina

Bocsi, itt vagyok, csak marha sok meló volt/van ma, és még ide sem volt idõm bnézni, csak most az esti órákban.

Kangi, Sasha: páromnak szerencsére doki is mondta, hogy nyugi, sok kismama örülne, ha csak 3 és fél kilót hízna 22-ik hétig...

Kangi:
A munka kérdése valóban nem könnyû. Ezt a nagyon húzos munkát kb. 4-5 hónapja csinálom, és semmiképpen sem tovább, mint november. Valóban hiányzunk egymásnak, de mivel tudjuk, hogy vége lesz nemsokára, ez segít. Remélem, Ti is ölelgethitek egymást nemsokára Kép.

Hayim Apuka
hayimpapa

Edina,
Jaaa, Kép bocs, hogy keson veszem a lapot! Ez sajna igy igaz! Van, mikor a ferjem tultesz a gyerekeken! Kép

Zsuzsi
16+4
zsuzsi74

Szep jo estet Mindenkinek,

Lanyok, buszke vagyok magamra Kép Vegre sikerult vennem kis-kismama nadragot. Vettem 2-t is, 4500-ert darabjat. Meg rendeltem egy S-es kerteszgatyot is. Nagyon meg vagyok elegedve a zsakmanyommal. Nemreg ertem haza a bevasarlo korutamrol...es mar a noveremmel fel is varrtuk a nacik aljat, ugyhogy most mar akar johet az osz is...na azert ne jojjon...most viszont mindjart ehen halok, ugyhogy gyorsan meglatogatom a hutot...

pusz,

gomb (23)
gombolyu

Szep jo estet Mindenkinek,

Lanyok, buszke vagyok magamra Kép Vegre sikerult vennem kis-kismama nadragot. Vettem 2-t is, 4500-ert darabjat. Meg rendeltem egy S-es kerteszgatyot is. Nagyon meg vagyok elegedve a zsakmanyommal. Nemreg ertem haza a bevasarlo korutamrol...es mar a noveremmel fel is varrtuk a nacik aljat, ugyhogy most mar akar johet az osz is...na azert ne jojjon...most viszont mindjart ehen halok, ugyhogy gyorsan meglatogatom a hutot...

pusz,

gomb (23)
gombolyu

Sziasztok lányok! És kispapa!

Már csak öt napom van, már nagyon izgulok. Semmi jele annak, hogy Bertike ki akarna jönni. Levit két nappal vittem túl, szerintem kb. most is ez lesz. Ha hiszitek ha nem úgy érzem, hogy már három éve terhes vagyok. Nagyon soknak tûnik az idõ. Lelkiismeretfurdalásom is van rendesen: miért nem érzem, hogy ez a legszebb idõszak az életemben? Miért nem viselem tök büszkén a picim, meg ilyenek, ez zavar engem...miért vagyok ilyen??? De már nagyon várom, hogy meglássam és a szobában egész nap velem legyen...ISTENI illata lesz. Majd figyeljétek meg, pár napig lehet csak érezni rajtuk.

Edina!
Köszönöm, bár neked sincs már sok, minden jót!!Kép

Zsike, Katus, Panna!
Sziasztok, kellemes babavárást kívánok nektek!Kép

Csík!
Békéscsabán éltél?? Én itt lakom 29 kemény esztendeje. Nem gondoltam, hogy találkozom valakivel aki itt lakik, lakott.KépVigyázz magatokra!

Sasha!
Remélem sikerül mihamarabb találnod egy aranyos kispocis kismamit, aki majd átveszi a stafétát tõled.

Szex!
A szex vajon miii????KépKépKép Ez a pár hónap nem a mi idõnk volt....sajna, na majd a gyerekágy után, ha hagynak nekünk egy kis energiát a pasik...Kép

Vigyázzatok magatokra a hétvégén, és ha tehetitek bújjatok össze!Puszi!
bmary40+2
bmary

bmary:
most már nincs akkor sok hátra, és itt a baba Kép. Szex meg lesz Kép.

cinedit:
azt hiszem, hogy a probléma nagyon enyhe megfogalmazása, hogy nem vagy könnyû helyzetben. Nagyon nehéz lehet Neked, Nektek. Persze a stressz nem tesz jót a babának, de nem lehet Rád parancsolni, hogy "legyen jó kedved Edit, különben a baba nem érzi jól magát". Csak remélni tudom, hogy anyukád abbahagyja ezt a viselkedést, és megnyugszik, és nem akar öngyilkos lenni.
Remélem, párod meg tud nyugtatni, és akkor legalább néha-néha a baba van a középpontban, nem az anyukád elvesztésétõl való félelem.
Nem tudom, mennyire lehet beszélni Anyukáddal, talán próbálj meg vele arról beszélni, hogy milyen jó dolga lesz nagymamaként és hogy miket fog megtanítani majd unokájának. Talán ha érzi, hogy egy gyönyörû szép unokája lehet, akkor talán nála is ez lesz a központi téma. De ez csak egy tipp, nem akarok okoskodni.
Sok sikert. Drukkolok Neked.

Hayim Apuka
hayimpapa

Sziasztok,

Zsuzsi,
Hat azertis jo lenne egy kislany hogy aztan kesobb a hazimnukaban is segiteni tud.Meg talan (tisztelet a kivetelnek )felnottkorban ragaszkodobbak is mint a fiuk.Persze neveles kerdese tudom de ha a fiuk egyszer kamaszodnak mar nem nagyon viselik a kritikat.
Hat neked aztan szerencsed van a berepulo madarakkal.

Gimb,
Orulok hogy talatal vegre gatyot.Olyan jo mikor azember felveszi oket az elejen nem?

Bmary,
Nagy drukk neked.Semmi lelkiismeret furdalas,ahogy itt megfigyeltem a vegen mindenkivel ez van.Es meg hozzajon a turelmetlenseg is hogy jojjon mar es szeretgetni tudjad.

Cinedit,
Jaj szegenyekem.Annyira sajnallak.El tudom kepzelni hogy milyen rossz lehet neked.Az ex baratom anyukaja is ilyesmiben szemvedett es ez a csaladra is kihatott,folyamatos felugyelett igenyelt.De gondolom ezt nem kell neked magyarazni.
Tudom hogy konnyu mondani de probalj meg relaxalni es nem gondolni erre.Egyebkent a babanak nem lehet tole baja ha szomoru vagy ,ne aggodj!!!!!

Pusz mi megyunk vasarolni,
Kataa
31+4

Kép
Kép
kataa

Kataa
sajna mostanába nem tudunk fel rakni képet Petikéröl mert tönkre ment tejesen a digitális fényképezögépünk ugy hogy nem tudom mikor vesz másikat a kispapa de ha lesz akor rögtön tetetek fel egy képet

Puszancs Csics és 2hetes Petike Kép
csics

Sziasztok!

Edit!

Tanácstalan vagyok tanács ügybenKép Csak szoritani tudok, hogy minél elõbb rendezõdjön Anyukáddal ez a dolog... És úgy is lesz meglátod!KépKépKép

Edina!

Megnéztem a profilod! Gyönyörü nagy pocakod van!!!Kép Nekem is hasonló méreteket öltKép

Lányok, mostanában jobban vagyok! Torkom már nem fáj, csak köhögök és folyik a nozim. Ilyenkor már a kilábalási szakaszban vagyok gondolom. A lábim még fáj, de ma elkocsikáztunk a Kõbánya bazárba, meg arra a hüle 4 Tigris piacra. Kipurcantam!!!! A Kõbánya bazárban pár helyen láttam farmer kertész nadrágokat amik között nagyon sok kmondottan kismamanadrág volt. Olyan 5000.- körül. De nekem vastag volt. Október meg mindjárt itt van. (gondolom én most ebben a pillanatban ,de a köv.-ben már nagyon távoli leszKép) Helyette vettem pamut nadrágot. Tele van vele a piac. A fazonja jó és bazira nyúlik!!! De tényleg. Vettem kettõt is. Egy homokszinüt meg egy sötétkéket. A derekánál fehér 5 cm-es anyag van abban van a megkötõrész. Két fehér csik van az oldalán és egyenes a szára, kicsit bõvebb. Jól néznek ki, inkább sportosak. A Józsefvárosiban meg vettünk 1 ujjatlan rugit 800 forintért. Jó vastag. Egyébként a Józsefvárosi tele van bébiruhával!!!Átlagosan 1500 pénz 1 vastagabb rugi. Meg vettünk egy baba-pokrócot. Jó puha! Nem is néztem milyen, csak azt hogy sárga meg szép nagy virágocska van rajta, meg pillangó és mikor szétnyitotta az ürge akkor nézem, hogy valami Micimackó utánzat, de nem rosszKép 2500 pénz volt, annyit megért! Hát a pocakra nagyon kell vigyázni, a párom ment elõl és óvón hátratartotta a kezét igy mentünkKép Na meg az én két kezem is a pocak elõtt volt, sajna muszáj! Az emberek mennek mint a birkák. A lábim nagyon sajgott mire kijöttünk, pedig alig fél órát voltunk ott és a derekam! Az úgy recsegett-ropogott, amikor végre elõre tudtam hajolni és amikor végre beültünk a kocsiba az maga volt a menyország! De komolyan!KépKépKép

További kellemes hétvégét mindenkinek!
puszi
sasha
34+3

Kép
sasha

CSICS!
Gratulálok a kisfiúhoz!

Köszi mindenkinek, hogy gondoltok ránk, és szorítotok nekünk. Nagyon jól esik. Ilyenkor érezni milyen ereje van ennek a kis csapatnak.

Megvettünk már szinte mindent. Most, hogy végre kiengedtek el tudtunk venni babakocsit venni. Anyám meg vett egy csomó ruhácskát, meg kaptunk is. Úgyhogy kezdünk egyenesbe jönni.
Persze a pelenkázó amit megrendeltünk csak 4 hét múlva lesz kész, nekem meg már kevesebb mint 4 hetem van hátra. Kép Szóval semmi sem tökéletes.
De hátha elõbb lesz kész, mármint a pelenkázó nem a babám. Kép

Én is szoktam szülésrõl álmodni, de általában rossz a vége, úgyhogy már egyre jobban félek. A fájdalom nem is annyira élénk, inkább mindig valami baj van a babával. Az elmúlt idõszakban elég sok fájdalmat éltem át, és folyamatosan azért aggódtam, hogy még ne szülessen meg Hannuska. Lehet, hogy ezért. Amióta végre otthon vagyok azóta nincsenek ilyen rémálmaim. De a kispapám folyton nyavajog, ugyanis õ is a szülésrõl álmodik idõnként. Szegényke, annyira izgul (apás szülést tervezünk). Fél, hogy milyen lesz, hogyan állja meg a helyét. Persze én igyekszem megnyugtatni. Ott is akar lenni, meg nem is. Mondtam neki, hogy ha nem bírja, vagy kellemetlen Õ kimehet (én sajnos nem)Kép

Puszi

dec8 (37)
dec8

Sziasztok,
Hat en is kipurcantam ma.Egesz nap boltokban jartunk,megszakitv egy ebedszunettel es egy barati talakozoval.Most azt hiszem nagyon jol fogok aludni,legalabbis a faradtsag megvan hozza..
Vettunk megint egy adag dolgota babanak.Pelenkazolap+polcoka kisagy fole,agynemutarto a kisagy ala,zenelo bigya kisagyra,meg egy csomo aprosag.Ugyhogy mar csk nekem kell venni mindent meg meg egy agynemut hogy legyen csere a masiknak.
Hiaba vagyok itthon jol ha a melegben emberek kozt figura mar kevesbe megy.Ilyenkor mondja a ferjecskem hogy ne feljsd el terhes vagy.hat lehet ezt elfelejteni.!!!

Sasha,
Te aztan meresz vagy a piaccal akpcsolatban.En nem terhesen is kivoltam hogy mennyit lokdosodnek a z emberek.Ezert is nem megyunk oda,pedig tenyleg jok az arak.En is vettem mar ott dolgokat a kereszt gyerekeimnek.

Dec8,
Nagyon drukkolok hogy pelenkazo es a babacskad is idoben jojjon.Biztos minden Ok lesz es a kispapadat ha elragadjak az esemenyek nem lesz ideje azon gondolkodni hogy most birja e vagy nem.Meghat felteni fog ezerrel.

Pusz
Kataa
31+4

Kép
Kép
kataa

Kataa!

Érdekes módon, több kismamát is láttam kint a 4 Tigrisen! Nem tudom mennyire nagy merészség ez, de nagyon védtem magam és a kéztartásomat meglátva senki sem jött nekemKép Na meg a nem pici párom láttánKép A két kezem kb 10 cm-rel a pocak elõtt tartva, ha nagyon sokan jöttek egyszerreKép
Hu nekünk is még annyi, de anyyi minden hiányzik! A polcok a pelenkázó fölé, az ágynemüje, a huzat, babazsák... stb. Ráadásul még csillár sincs a szobában, se konektorok, se a kapcsoló nincs beszerelveKép Szóval este már ott nincs pilácsKép Szeretnék valami aranyos csillárt, meg egy kis éjjeli lámpát is, hogy ne kelljen az éjjeli szopikhoz erõs fényt gyújtaniKép

Dec8Kép

Jó hallani felõled! Remélem a pelenkázó idõben megjön, de ha tényleg 4 hét lehet, hogy az se nagyon baj, hiszen, ha 3 hét múlva jön a baba arra még számolj egy pár nap kórházi tartózkodást és átmenetileg lehet az ágyon is pelenkázni! Szóval csak nem olyan nagy katasztrófa, de mindenesetre megnyugtató ha már ott vanKép

pusz
sasha

Kép
sasha

Jajj! Lányok!

A lényeget elfelejtettem megkérdezni! A párom kiadta utasitásba, hogy irjam össze mi kell a kórházba nekem 5.-éig! De nem akárhogyan, hanem úgy hogy õt a végösszeg érdekli!
Az egy dolog, hogy nagyjából tudom mi kell, hiszen már leirták ezerszer, de kinek mennyibe került ez a dolog? Pongyolát ma vettem, az kilõve, de a hálós bugyi, tena betét, pelenka, mellszivó, stb... szóval kinek mennyire jön ki ez ha utána számol??? Mert nekem elõre kéne tudni és mindennek utánajárni... nem lusta vagyok, csak kicsit kiakasztott a mai séta is (boka ügyileg) és mire eljutok 1-2 helyre...! És igy legalább 1x kéne nem 2x megjárni mindent. Ugye egyszer az ára miatt és utána megvenniKép
Anyósom, ma egész délután azzal riogatott,hogy nem 5 és fél hetem van, hanem szerinte már 3 hét múlva itt lesz a kicsi!!! Hiába mondtam neki hogy az uh szerint pont annyi idõs amennyi, de nem értette meg, úgyhogy jól belebeszélte a bogarat a fülembe!Kép Nem tudom örüljek e neki! Persze, hogy örülök, de a 3 hét az kevés!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NEM VAGYOK FELKÉSZÜLVE!!

sasha
34+3

Kép
sasha

Sasha!

Holnap du. csinálok egy összegzést, hogy kb. mennyi.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok Kismamik!

Hosszas elvonás után újra itt, már nagyon hiányoztatok!!!
Mikor hazaértünk a nyaralásból, elszállt a vinyó, úgyhogy még egy pár napot ki kellett bírnom.

Sasha,
ez a "nem vagyok felkészülve" aranyos, én emlékeim szerint még a szülés elõtt 5 perccel is valami ilyesmit hajtogattam...
Olvastam az Istvános topicban a kérdéseidet, de inkább ide írok praktikus okokbólKép. Szóval ruhát a gyerkõcnek vigyetek, fürdõlepedõt, törlõkendõt is, kencéket adnak a köldökkezeléshez is, az nem kell. Pelust régen hatot adtak per nap, de azt hiszem, már csak 3 jár. magadnak vigyél nyugodtan olyan bugyit, amit szeretnél, nincs "bugyitilalom". Betétet én is Tenát vittem, de nekem jobban bevált, amit a kórházban adnak, éjszaka is ki van téve a nõvérpultra, annyit veszel, amennyit akarsz. Mellszívó jó ha van, így elkerülheted a sorbanülést a gépnél. Most hirtelen ennyi jutott eszembe.Kép

Lányok,
mi is pont ma voltunk vásárolni, az RS-ben, komoly nagyfiam kapott egy új ágyikót, hogy legyen ideje megszokni, mire jön a babó.
Ja, pocakom most teljesen OK, (koppkopp), szerdán voltam dokinál, kicsit rövidebb a méhnyak, de az orvos szerint második gyerkõcnél ez belefér, pihizek sokat, meg szedem a magnéziumot lelkesen, remélem nem lesz semmi baj.
Na pusz, megyek még böngészni az elmúlt x nap termését.
Zulu
25+x

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Már el is felejtettem milyen vásárlási lázban égni, de általatok ismét felidézhetem. Én imádtam a készülõdést. Ez ugye három éve volt. Most csak egy pelenkázó lapot, és egy philips babahallgatót vettünk.Ezt megbántam, hogy nem az elsõnél tettem.

Lányok!
Mennyibe kerül egy hálós bugyi? És mekkora, mert nekem jó nagy kell....?

Cinedit!
Hidd el megértelek, de ne aggódj! Próbáld meg arra a tényre terelni a figyelmét, hogy lesz egy aranyos unokája, amit az Õ lánya szül majd. Remélem semmi hatása nem lesz a babóra, ezt azért írom, mert Én meg húsvétkor, amikor félidõs voltam nagyon összevesztem a tesómmal, de úgy igazán. Már nem a testvérem.Kép Akármikor erre gondolok sírva fakadok és szomorú leszek. Minig a babára gondolok ilyenkor, de mint hayimpapa is írta, nem lehet parancsolni az érzéseinknek. Nyugodj meg, a babád tudja, hogy Te szereted, és jó helyen van. Szerintem tudat alatt egy csomó minden leredukálódik amire hozzájuk ér.KépKépPuszi!

Kataa!
Jó, hogy írtad mással is elõfordul az ilyesmi.Kép Köszi a bíztatást!Kép

Dec8!
Szerintem csak most aggódik a kispapid, mert amit rájön, hogy mekkora segítség a puszta lénye melletted a vajódásnál, semmi baj nem lesz. Az Én kispapim még a szülés után is errõl beszéltKép Persze az Õ szemszögébõl. de kedves volt.

Hayimpapa!
Aranyos vagy! Minden jót nektek is!!

Na puszi néktek!!!
bmary40+3
bmary

Sziasztok Lányok, én is elökerültem újra!

Minden kismamát köszöntök, üdvözlet azoknak is, akikkel a távolléttem miatt itt még nem találkozhattunk! Sajnos nem tudtam nyomon követni az eseményeket, így most minden megszületett babához szívböl gratulálok!KépKépKépKépKép

Eltelt a szabadság, visszajöttem a nagy Németországba és ezzel bele is cseppentem a nagy lakásfelújítás és költözködés közepébe. Nem mondom, hogy könnyü, ugyanis eléggé megfájdul a derekam ha sokat vagyok talpon, a takarításból meg persze kijut a tatarozás közben. Közben sokat pihizek, de azért büszke voltam magamra amikor este úgy ülhettem be a kádba, hogy legalább használható lett az új fürdöszoba (ehhez is nö kell a házbaKép).

Edit!
Nagyon szorítok Nektek, hogy anyukád ismét lelje örömét valamiben, ami majd kiveri a fejéböl ezeket a pusztító gondolatokat! Nekem így ismeretlenül az jut eszembe, hogy gyerekek szokták az eszközöket nem kímélve megoldani, hogy felfigyeljenek rájuk, a központba kerüljenek, ha úgy érzik, nem törödnek velük. Ezért is tetszett nagyon Hayim Bácsi ötlete. Bár az az igazság, nem tudom, hogy egy ilyenektöl szenvedö embernek milyen gondolatai és reakciói vannak. Gondolom, hogy anyukádat nem rekeszti ki a család semmiböl, de lehet, hogy ki kell hangsúlyoznotok, hogy bevonjátok az életetekbe és számítotok rá. Talán ezt kell észrevetetni vele. No, persze én sem vagyok orvos, csak a levegöbe találgatok és leírom az elsö gondolatomat... Sok sikert a jobbuláshoz, hogy Te is megnyugodhass végre!!!

Sasha!
Voltam én is a Köbányain a barátnömmel, ott, amit elmagyaráztál. Vettem is 2 olyan nacit, mint ami rajtad volt a múltkor, egy bordót és egy zöldet. Hozzáteszem, hogy XXXXL-esnek csúfolják ezt a méretet, ennél nagyobbat nem kaptam, és a fekete meg a kék rám sem jött, hiába van ugyanígy "számozva". Megjegyzem, hogy nagy darabnak érzem magam, de azért mégsem háznyinak, hogy ne találjak magamra semmit. Ezek a gatyók még talán 3 héten át jók lesznek. Én teljesen kikészültem a másfélórás totyogástól, ezért nem is voltam hajlandó tovább nézelödni, söt még az azutáni programot is lemondtam.
Más: vettem otthon még pár apróságot. A hálós bugyit kettesével árulják, egy csomag 300 Ft-ba került, én összesen négyet vettem, hogy minden kórházi napra legyen egy. A mellszívók közül megvettem a legolcsóbbat, az olyan kis primitívet, amit már az anyukám is használt (a barátnömnél is bevált): 950 Ft. Én meg akarom tanulni lefejni a tejet, ezért választottam ezt, biztos ami biztos alapon. A komolyabbakat 3000-5000 Ft között láttam. Az elektromosok legolcsóbbikát 7000-ért, míg egy másikat 17000-ért láttam. Ami nem azonnal kell, az a porszívóra köthetö orrszívó, az 1300 Ft-ba került. Ezen kívül vettem még egy gumis hasleszorító valamit 3900-ért, ami a szülés után segíti a has visszafejlödését. (Ja, én az alapján válogattam, hogy csak könnyü és kicsi dolgokat tudtam hazahozni, nomeg ezeket itt nem igazán tudtam volna, hogy hol kapom meg, míg otthon csak bementem egy orvosi segédeszközöket áruló boltba Rákoskeresztúron.)

I_Ancsa!
Nnna, volt tali? Remélem sikerült összehoznotok, ha én nem is tudtam már elmenni? Biztos jó lehetett!
Amint látod, van még gépem: a párom még nem bontotta le a "régi" lakásban. 3-4 hét múlva innen végleg ki fogunk költözni, lehet, hogy akkor nem leszek egy darabig...

Csics!
Ahogy röviden beleolvastam a topicba, úgy láttam, hogy Neked mindenképpen gratulálnom kell Petikédhez!!!
Tehát gratula és minden jót: KépKépKépKépKépKépKépKép

Minden jót Nektek:
Csipkebogyó
30+3
csipkebogyó

Sasha,
Persze gondolom hogy vedted magad.En a sok embertol is irotozom mostanaban.Ugy erzem elszivjak elolem a levegot.
Viszont a mi pozitiv abban hogy nem dolgozom, hogy egyaltalan nem dagad a labam,pedig tegnap egesz nap fent voltam pihi nelkul.Meghat meleg aztan van boven ma is de meg semmi dagadas. Ha majd meglesz a baba es kellenek neki nagyobb ruhak en is ott fogok venni mert egy csomo magyar arus is van es ugyanazt aruljak minta boltok csak fele annyiert.
Az IKEA-ban vannak nagyon edes gyerrek lampak es nem tul dragak.
En a korhazi cuccaimat jovo heten tervezem megvenni.Ha meglesz megirom az arakat.
A mellszivorol megoszlanak a velemenyek,azt hiszem en veszek egy kezit egyenlore aztan ha kell akkor elektromost is veszek,bar jobb lenne hasznaltan az ar szempontjabol.Kar hogy nem lehet kolcsonozni ugy mint a babamerleget.
Ja igen a Buci-Maciba az elektromos merleg 1700/ho es a kaucio is csak 7000 Ft ellenteteben azokkal amit neztem ott 2500/ho es a kaucio is 10.000 Ft.

Bmary,
Hu mar nagyon izgi a helyzet.meg nem erzel semmi jelet????

Csipkebogyo,
Udv ujra otthon.Csak ovatosan a munkaval,tudom hogy mindenhez kell egy no keze azert is talaltak fel a hazassagot mert a pasik neha nelkulunk tehetetlenek.
Legalabb igy hamarabb telik az ido.

Pusz mindenkinek,
Kataa
31+5

Kép
Kép
kataa

Sziasztok Pocakosok!
Látom újra vannak akik készülõdnek a kórházba!Kép Izgi!Kép
Ezt szeretném ha elolvasnátok:
La Leche Liga Egyesületi tagság
Egyesületünk tagja lehet bárki, aki az éves tagsági díjat befizet.
Az éves tagsági díj 2001-ben 1000 Ft (A tagság a fizetés idõpontjától számítva egy évig érvényes.)

Tagsági díjat és adományokat az alábbi csekkszámlaszámra lehet feladni:
11711034-20810526

Mit nyújtunk tagjainknak?
Éves elõfizetést a La Leche Liga lapjára
A LLL könyvtár ingyenes használatát
Szoptatási segédeszközök ingyenes használatát
Szavazati jogot az éves közgyûlésen
Mire kell a pénz?
A LLL könyveinek, kiadványainak fordítására, kiadására
Külföldi szakirodalom beszerzésére
A LLL lapjainak nyomdaköltségére
Szoptatási segédeszközök beszerzésére
Fénymásolásra
Postaköltségre

Mivel nekem nem volt rá szükségem, pontosan nem tudom, hogyan mûködik, de szerintem hívjátok fel:
Martinovichné Debulay Bianca (1) 202-2157 -t, õ az elnök és elmondja, mire van lehetõség kölcsönzés ügyben.

Szerintem a babamérleg, teljesen felesleges, csak megkeseríti az ember életét. És nagyon nehéz leszokni a méricskélésrõl!
Én az elektromos Medelára szavazok (volt kézi Avent is), bár, kinek mi válik be.

Sasha,
az hogy mennyi idõsnek mutatja a babucit az uh, teljesen független attól, hogy mikor fog megszületni. Pakolj be, érezd jól magad, pihengess sokat, aztán jön amikor õ akarja. Lehet, hogy már 37. héten elõbukkan, lehet, hogy csak a 41-en.

Jó pocakosodást:
Ágci

Kép
Ágci

Sasha!
Én Tenát, meg hálós bugyit a gyógyszertárban vettem (vagyis anyám vette, mert én nem mehetek ki csak úgy sétikálni). De már nem tudom mennyi volt. A bugyiból van több méret (S, M, L stb) és 300 körül volt 2 db. A gyógyszertáros nõ szerint az elég mert annyi idõ alatt szárad, amíg a következõt összevérezed (már ha úgy alakul ugye).
Gombolós hálóinget a kínai boltban vettünk (800 FT/db). Sima (virágminta stb) pamut és jó mélyen ki lehet gombolni.
Remélem a bokád mihamarabb ok lesz, és tudsz mászkálni.

Mennem kell, igyekszem hétvégén megint jönni.

Puszi mindenkinek, jó gömbölyödést! (A kispapáknak is, az ennyém ugyanis meg van gyõzõdve róla, hogy neki is kell gömbölyödni, és mit tagadjam neki ez megy is elég jól)

dec8 (37)
dec8

Sziasztok!

Sasha!

Az István kórházzal kapcsolatban itt is nyugodtan kérdezhetsz, úgy látom nem csak én jártam már ottKép
Tavaly októberi helyzetkép: a babának vigyél inkább ruhát, mert adnak ugyan, de nem sok van nekik. Ha nem akarod, hogy a párod mosni rohangáljon haza, akkor próbálj meg kb. annyit vinni gyerekruhából, ami 4 napra elég. Pelenkát napi 5 darabot adnak(Liberót), de érdemes pár darab pluszt is vinni. Popsitörlõt, fürdõlepedõt és néhány textilpelust is csomagolj a babának. Magadnak olyan bugyit viszel, amilyet szeretnél, csomagolj még szopis melltartót és két-három elõlgombolós hálóinget+köntöst. Betétet szerintem Tenát vegyél, de adnak bent is, csak szerintem az könnyebben elcsúszik a bugyiban. Ne felejtsd otthon a megszokott piperecuccaidat+törölközõket. Értékesebb holmikat ne nagyon vigyél magaddal, csak ha folyamatosan rajta tudod tartani a szemedet, mert elég sok a lopás. Utólag én is azt mondom, vidd be a saját mellszívódat, mert bár van benn elektromos, de idõnként sorba kell állni érte. Nekem az Avent kézi mellszívó vált be, sajna elég drága(kb 13000 Ft), de nagyon jól lehet vele otthon sterilen lefejni a tejcsit.
És szerintem ami a legfontosabb, készíts össze egy külön szülõszobai csomagot: hálóing vagy hosszú póló, papucs, bugyi, egy babaruha, ásványvíz, szõlõcukor, a párodnak is papucs és egy tiszta póló. Ha fényképezõt vagy videókamerát visztek magatokkal, vigyétek be a vajúdóba is, nehogy lába keljen.
Hát kicsit hosszan ennyi lenne, ha nem voltam elég érthetõ, kérdezz nyugodtan!

Bmary!
Ezzel szerintem mindenki így van már az utolsó napokban, szerintem teljesen normális vagyKép.

Cinedit!
Tényleg próbáld meg anyukádat ráébreszteni arra, hogy lesz egy csodaszép kisunokája. Talán segít.
Egyébként ne izgulj, normális határok között nem árt a stressz a babának, én terhesen kerestem házat magunknak, a 4. hónapban voltam, amikor beköltöztünk az új házba (a párommal ketten csináltuk az egész költözést), és még az esküvõnket is megszerveztem. Ja és a terhesség végéig még folytattuk a házépítéstKép. Szóval volt némi izgalom az életemben, de a lányom makk egészséges, talán csak egy kicsit izgágább az átlagnálKép.

Dec8!
Drukkolok, hogy a pelenkázód elõbb elkészüljön, de akkor sem lesz baj, ha nem jön össze. Hidd el, az ember lánya némi gyakorlattal már akárhol bebugyolálja azt a babát!

Majd elfelejtettem, pénteken voltam a genetikai UH-n, a babával minden rendben, de lehet, hogy kicsit késõbb születik. Úgy ficánkolt, hogy már nem is reménykedem, hogy nyugodtabb lesz a lányomnálKép. Amíg én odavoltam nagyBudapesten, addig a párom volt itthon a bébicsõsz, és úgy összemelegedtek a lányommal, hogy este én már nem is kellettem nekiKép. Azért a cicim látványa hatott a kisasszonyraKép.

Most megyek, mert a lányom hiányol.
Üdv
Momo(12+...)

Momo
momo

Edit,
Na akkor holnap izgi lesz az UH.Majd irj hogy mi volt!!!
Orulok hogy jobban vagy lelkileg.
A halos bugyi a szules utanra kell ez tartja majd a betetet,mert nem lehet majd sima bugyit viselni.

Agci,
Kosz az infokat.
En sem ragaszkodom a merleghez, csak a vedonom,de megmondtam neki max 1-2 naponta vagyok hajlando mericskelni mert allitolagaz idegolo ha minden eves elott es utan azon idegeskedik az aanyuka hogy ez most jo novekedes vagy nem.

JO vasarnapot!
Kataa
31+5

Kép
Kép
kataa

D.Zsuzsi!
Sejtettem én is, hogy kb 1. kg még hozzájöhet a baba súlyához, mivel sok a magzatvíz is, remélem torzít az ultrahang.
Sasha!
Szerintem senkire ne hallgass, 5 hetet tévedni nem lehet. Én magamon és a barátnõimen is úgy vettem észre, hogy a jóslófájásokon kívül az ember külsõre is megváltozik a szülés elõtt egy picit. Az arca, orra, felsõ ajka megdagad, a hasa lelóg. Persze váratlan esemény bármikor lehet.De nehogy már 5 hétig éjjel-nappal azt figyeld, hogy most kezdõdik? így is elég nehezek az utolsó hetek
Sára
sara

Sziasztok!

Kataa!
no, ez is érdekes: nekem a védõnénink kimondottan "megtiltotta" (tréfásan), hogy kölcsönözzünk. Mondta, ha különösebben kíváncsi vagyok, bemehetek méricskélni. No, decemberben ez nem volt nagyon kedvemre, a karomon meg úgyis éreztem, hogy minden rendben van egy idõ után...Kép A másik védõnéni ismerõsöm is mondta, nem tudja miért van ez a divat most???
Ágci

Kép
Ágci

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?