A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Merci: ez a cumizavar. Ezt nyomom a csajoknak hónapok óta, de nem hisznek nekem.
cory
Budapest

Mariannka: szopi alatt heti 0,5-1kg-nál többet ne akarj leadni, mert akkor túl sok méreg választódik ki a tejbe.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory: annyira rossz lehet. Szegény csajszi totál ki volt készülve.. Nagyon pici még a baba, 1 hónapos lesz vagy volt, hirtelen nem tudom, a lényeg, hogy ennyire pici... A barátnőmnek kisebesedett a mellbimbója és nem tudta szoptatni a babát, mert nagyon fájt neki. Kínok kínja közt lefejte a tejet.. Először a cumisüveggel is gond volt, de ez utána ment. Most meggyógyult, akarta szoptatni, de nem fogadja el, kiköpi, csak cumisüvegből jó neki. :(

emerci

Vali, apuzza még mindig :lol: :lol:
Hát, nem látszik rajta kire ütött?????? :wink: :wink: :wink:

Meli, most már értem, köszi :)

na, mára megyek, azt hiszem túl sok(KK) is voltam mára :lol: :shock:

puszi
vas

Cory: tökéletesen egyetértek a fogyással kapcsolatban.

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Merci: tudom, én a középsőmet hoztam haza a kórházból cumizavarosan (12 napos volt, és koraszülött). Nem fogadta el a mellem, aztán nagy nehezen, szaksegítséggel megtanult szopizni, és ezt 25 hóig gyakorolta is.

cory
Budapest

Cory: uhh, nem lehetett jó, de a lényeg, hogy megoldottátok! 25 hónapos koráig tudtad szoptatni? Az szép, minden elismerésem!
Miért lett cumizavaros?

A fogyival én is egyet értek, én majd kicsit később kezdem, van még egy kicsi plusszom...

emerci

Merci: mert a koraszülött osztályon cumiztatták, én max. 4-szer mehettem szoptatni naponta.
A nagyfiam még tovább ragaszkodott hozzám, de Borcsa a rekorder :)

cory
Budapest

Cory: értem. Anyám, ez nem lehetett jó, csak 4× menni szoptatni... :( A fiad meddig?
Úgy szeretnék én is sokáig szoptatni, de mindig attól félek, hogy el fog apadni a tejem, bár most nincs semmi gond, csak ki tudja, mit hoz a jövő.. Tudom, paranoiás vagyok. :?

emerci

Eszti, Angi!

Édes az ifjúság, cukik együtt! :)

Ildi!

Húúú, de irigy vagyok a kertedre, gyönyörű! Nálam még az erkélyen is kihaltak a növények, mindig megfeledkeztem róluk... :oops: :oops: :oops:
Ezek a kaják, nem semmi! Bármelyiket benyomatnám most!

Merci!

A lefejt tejcsit lefagyasztottam. Cumisüvegből még csak kétszer kapott Dóri tejcsit: mikor egyszer nagyon sebes volt a cicim, és nem tudtam/mertem belőle szoptatni, meg egyszer, mikor osztálytalálkozón voltam, és akkor apa vacsiztatta a csajt. Azóta nem találkozott cumisüveggel a manó. És olyan terveim vannak a fagyasztott tejcsivel, hogy mikor már mehetnek a gyümik, akkor összeturmixolom őket a tejcsivel, és úgy kapja meg.
Egyébként meg úgy fagyasztottam le, hogy vettem féldecis műanyag party poharakat, és abban. Folpack a tetejére, befőttesgumival leszorítottam, és mehet fagyni :) Mert olyan terveim is vannak a tejjel, hogy majd a főzelékébe is leverek, hátha szívesebben eszi majd, ha érez rajta valami ismerős ízt. Lehet, hogy rosszul gondolom, de megpróbálom.

Ma megint nekiálltam gyümit eltenni Dórinak. Vettem egy kiló szép sárgabarit, megmostam, kimagoztam, és nekiálltam volna már éppen nyenyőkézni, mikor rájöttem, hogy a botmixer nem viszi a barackot, csak trancsírozza. Kénytelen voltam kikanalazni magamnak majd fél kiló félig nyúzott sárgabarackot :) Asszem be kell szereznem egy turmixgépet :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Évi: ez nem hülye ötlet, hogy beleteszed majd később a kajába és úgy adod oda, sőt... Nekem nagyon tetszik! Akkor azt hiszem, én is ezt fogom csinálni. Köszi a tippet! ;)

És ne haragudj, hogy folyton ezzel traktáltalak.. :roll: Köszi, hogy válaszolgattál!

emerci

Merci: Balu 44 hónapig szopizott. Ha eddig elég volt a tej, ezután is elég lesz, nyugi!!

cory
Budapest

Cory!

Én is mindig azzal biztatom magam, hogy ha eddig ment a szopi, akkor miért nem mehetne továbbra is? :) Ha mindent ugyanígy csinálok, mint eddig, akkor nem lehet baj, ugye?

Merci!

Miért haragudnék? Egyáltalán nem esett nehezemre, sőőőőőt! :wink: A kisdobos ahol tud segít :) Vagy az az úttörő? :lol: :lol: :lol:
Na, szóval azé' vagyunk itt, hogy megosszuk egymással a tapasztalatainkat! :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Cory!

Meg egyáltalán, hogy van ez? Először megszoptatjuk a babát, és utána kanalazunk neki egy pötty gyümit. Másnap picit többet. De akkor hogy fogunk kiváltani egy-egy étkezést? Vagy egyszer csak már nem kell a babának a cici, hanem rögtön a szilárd kaja? És melyik étkezést hagyjuk ki először? A többinél azért elfogadja majd a cicit?

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Ildi-egy újabb konyhatündér, :lol: már kezdem szégyelleni magam. :oops:
Gyönyörű a kertetek és a házatok, nagyon irigy vagyok!
A polip is haláli :P

Meli :lol:
Nálatok van Gyed vagy valami hasonló vagy csak ez a 60ezer ?

Nem tudom mi van a csajommal de ma nagyon sokat alszik. :? Ennyit nem szokott. Remélem nem lesz beteg. Most még hason is elaludt :shock: pedig ilyen még csak 1x fordult elő.

Vok :lol:
Volt az állatdoki. Ismét kapott antibiotikumot..és várhatom a csodát. Szerinte már az első adagnak hatni kellett volna. A múltkoritól úgy legyengült h még a lépcsőről se volt hajlandó lemenni. Ezt nem értette a doki Megkérdeztem h lehetne kideríteni tényleg daganata van e. Erre ő azt mondta h itt a környéken sehogy. Ahhoz el kellene menni vele valahová ahol van állatkórház. Vidék... itt nincs semmi :cry:

Babci :lol:
Kérdezted h vagyunk a párommal. A laposság még tart, szerintem nem is fog javulni. Egyikőnk se tesz az érdekében. Rá kellett jönnöm h az ellentétek nem vonzzák egymást.
Sajna mi olyanok vagyunk, mint a tűz és víz. Inkább nem részletezem..már megszoktam csak néha nagyon kiborulok.

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Sziasztok!
Jó ég, mennyit írtatok!Most olvastam valamit, leírom nektek:

"Bármennyi öröm van a világon, az abból származik, hogy másokat akarunk boldognak látni.Bármennyi szenvedés van a világon, az abból származik, hogy magunkat akarjuk boldognak látni."

Nem tudom, mi lesz a házasságommal.Eddig nem akartam erről írni, nem jellemző, hogy 5 hónapos gyerekkel valaki válni akar, vagy legalábbis biztos nem túl szimpatikus....És nem ver a férjem, vagy ilyesmi, csak nincs munkája és nem is akar dolgozni, csak pénzt akar sokat....És annyit veszekszünk.Ő most Balcsin maradt, az Apjának van egy büféje, neki segít, közben játsza a vendéglátósok kétszínű életét, koccint mindenkivel, és jópofizik, velünk meg veszekszik, nem ad pénzt, persze nekem van , és ezt tudja....
Közben meg imádja a lányát, mégis félek, hogy ha együtt maradunk, az rosszabb lesz Annának később...
De hogyan hozhatok meg egy ilyen döntést????Akkor ő elköltözik Debrecenbe, mi Pécsett maradunk, Anna meg sosem látja az apját.
Jogom van ezt csinálni?Annyira hihetetlenül szomorú vagyok.Ne haragudjatok, hogy ilyeneket írok, de muszáj volt.

Bea és Annababa
Kép
bea80

Sziasztok! Nem is én vagyok a rekorder - én 10 hósan besztrájkoltam annó - hanem Luca, aki mostanra csak reggel-délben-este szopik, mert én kegyetlen vagyok :)
Kép
A hosszú szopinak, ha az ember lánya sikeresen átvészelte a 3 hós növekedési ugrást is, csak annyi a trükkje, hogy ne vezesse be túl tempósan az egyéb kajcsikat, és mindig tartsa szem előtt, hogy a cici nem csak evésre-ivásra való, hanem hisztit, fogfájást, bosszúságot elűző, álommanókat meghozó varázsszer is.

Szakácskönyv: azt én se láttam még jót - Kismamában vannak időnként jópofa receptek, meg az LLL oldalán, a cikkek közt.

Sztem érdemes inkább abban gondolkodni, hogy hogy lehet a nagyoknak úgy főzni, hogy annak pár darabkája botmixer által babakajává varázsolható legyen.
És NEM fő a változatosság :) Fél évig jó volt csak az anyatej, a célkitűzés az, hogy az első év végére max. a kaja 1/3-a legyen vmi más - és ha ez kizárólag a HIP sütőtök-almával bébideszert 4 hótól (nem biztos ám, hogy van ilyen :) ) akkor az. Ha úgy jártok, mint én Lucával, aki ÖSSZESEN nem evett meg egy levesestányérnyi szilárdat egy éves koráig, akkor meg úgy is jól van.

Remekül lehet egyébként egyben (héjában) sült zöldségekkel meg különféle krémlevesekkel kisérletezni - jó kis fogyókúrás kaja a mamának :D

Borcsa
KépKépKép
borsts

sziasztok!
Évi:Te csináltad a hot-dogot ugye? nem vagyok a konyhában analfabéta,de leirnád nagyvonalakban hogysmint készül?sütőben kell kisütni?

Vok:köszi.hol olvastál utána aneten a szurinak?

KépKép

KépKép
pilchard

Pár tucat bepótlandó reagálás :)

Üdv az újaknak :)

Eszti: ÜgyiBencének nagy gratula :) Mint kúszó-mászó féligülő és szívtipró bajnoknak!

Lidi babával nagyon helyesek - ez a kézfogós, együtthasalós :)

Cory: Liza szeme halálos :) Gyönyörűűűűű :) :) :)

Mariann: Istvánka jól megnőtt :)

VasIldi: Olivér :o :lol: :) Ketrt gyönyörű, Nati meg méginkább :)

Zsuzsófi :grat a hitelhez :)

Era: Martin hatalmas :)

Szopipozíciók: ebben a melegben sztem nagyon jól jöhet, ha Apát kizavarjuk a szobából :mrgreen: letesszük a babót hanyatt a játszószőnyegre, és négykézláb a szájába lógatjuk a cicit. (Ezért kell Apát elküldeni :lol: nem állná meg rötyögés nélkül) Így nincs összeizzadás, és a cici kitölti a horizontot :D, semmi nem tereli el a figyelmet a szopiról.

Vizsgázók: Csillus, Katicuska: mély kalaplengetés és hatalmas gratula! :) :) :)

Edit: a főztöd :) Nyammm! Ne is csodáld, hogy Levi is imádja a pociját :) :) Ez genetikus :wink:

Üvegreszelő: az első tényleg üveg példányom én megöltem :oops: egy mirelit barackkal - még Rékának reszeltem volna :) Azóta csak műanyag volt - de Luca vagy darabosan, vagy totál szétdzsadzsázva ette csak agyümiket, úgyhogy főleg rágókaként funkcionált :)

Gergő amúgy nagyon lelkes, ha kijöhet a családi asztalhoz :) Hol az asztalt rágcsálná, hol a tányéromat próbálja elkapni :) És egyfolytában lelkesülten jár a keze-lába :)

Sztem még így is egy csomó mindenkit/mindent kihagytam :oops:
Azt bizton állítom, megcsodáltam az összes gyönyörűséges babaképet - ha csak az utsó 2-3 oldalt néztem is vissza, hogy kiket csodáltam meg.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Bea: Hát ez nehéz bizony. Nálunk se tökéletes ám minden. Apa hajnalba megy és sokszor csak este 7 körűl van itthon, akkor is fáradt, nincs túl jó kedve és beszélgetni is csak ritkán szoktunk jókat. Mondtam is neki a múltkor, hogy válasszon: vagy szegényen de boldogan vagy gazdagon de boldogtalanul. Még nem adott választ rá

Vas: Mikor fog a mi kertünk is így kinézni? Még mindig dolgoznak a kertészek :?

Kép

Kép
pgyöngyi

Bea!
Nem újkeletűnek hangzik a dolog. :( Sajnálom! Anna előtt milyen volt a kapcsolatotok? Miért nem akar dolgozni? És ha imádja a lányát, abba nem tartozik az is bele, hogy anyagilag hozzájárul???
Mióta vagytok együtt?

Írj ám nyugodtan! Ezért is vagyunk!!!!

Eszter
Kép
Kép
vok

Vas: Gyönyörű lett a kert!!!! Látszik, hogy nincsen kutyátok. :D:D Az a polip meg nagyon cuki. :D
Egyszer talán nekem is lesz ilyen kertem. Ehhez persze az kéne, hogy kibírjam kutya nélkül, vagy annyi manim legyen, hogy felvegyek egy kertészt. Valahogy egyik se tűnik reálisnak. :D

Bortsa!
Be kell valljam, nekem azért nagyon sokank tűnik, hogy Luca még mindig szopizik. Nekem már azt is sok volt elképzelni, hogy Balu 44 hónapig szopizott.
Igaz, így tuti nem parázok be,h ogy egyszercsak eltűnik a tejcsi. :D De nem tudom elképzelni magamat, ahogy Hannát akár 3 évesen még szoptatnám. De ugye az ember lánya a gyermekével alakul, szóval nem kiabálok el semmit. :D A nagynál hogy volt nálatok?

Puszka

Eszter
Kép
Kép
vok

Pilchard!

Kiolvasztom a leveles tésztát, és jó vékonyra elnyújtom. A fél kilós csomagból én 8 hot-dogot szoktam csinálni. Tehát nyolc téglalapra vágom a tésztát, mindegyikbe megy egy virsli (az enyémekbe csak fél-fél, mert az egészet vastagnak tartom, de a férjem úgy szereti), egy csík sajt, ketchup, mustár, majd feltekerem, megkenem a tetejét tojássárgájával, és megszórom reszelt sajttal. Előre jól bemelegítem a sütőt, és úgy teszem be sülni. 200 fokon sütöm pár percig(kb.10-12), amíg a sajt szépen megpirul. Ennyi idő a tésztának is bőven elég, mert vékony. Remélem tudtam segíteni :)

Bea!

Hú, nem irigyellek téged se... Nehéz döntés lehet ez... Első lépésként én tuti elkapnám a férjemet egy nagy beszélgetésre, de ez biztos neked is eszedbe jutott. Petri, szerintem én a te helyedben is ezt tenném :roll: Én úgy gondolom, ha egy kapcsolat érdemes arra, hogy megmentsük-de csakis akkor!- abban az esetben mindent meg kell próbálni, amivel megmenthetjük. Ha nem érdemes rá, akkor viszont nem szabad erőltetni. Ez az én véleményem, de persze könnyen beszélek, mert az én párom a férjek gyöngye :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Vok: tudod, ő ugyanaz a babó, akit alig több, mint 3 kilósan a hasamra raktak annó, nem egy kislány az oviból :)
Én úgy gondolom optimálisnak, ha mindenki addig szoptathatna, amíg neki megfelel.

Azt hiszem, épp azért szopik még Luca, mert Rékát az egyetem miatt (BME Vegyészkar, másodév, szerves laborral) hamar el kellett választani :( (Bár még egyetlen eü-dolgozó, aki rákérdezett se értette, hogy 10 hónap szopi miért csak...)
Úgyhogy őt szűk 4 hósan keményen elválasztani kezdtem: szilárd kajcsi szopi előtt, egyre kevesebb cici, egyre több egyéb - sima ügy volt, ráadásnak Rékának még volt játszó cumija, meg kedvenc Vavit is választott magának, úgyhogy a cickó elég hamar csak kaja volt nála. Simán ment amúgy - azért sajnálom, hogy nem jártam utána jobban, mert elhalaszthattam volna azt a labort egy félévvel, csak nem tudtam róla :( :(
Úgyhogy Luca szoptatásánál elhatároztam, hogy ő elválasztódni fog: szilárd szigorúan szopi után, játszócumi sehol (kedvenc plüsst éppen választhatott volna, de nem tette) kb. 2 éves koráig nem is igen erőltettem, hogy egyen több felnőttes kaját. És igazából csak amikor Gergő megfogant, és baromira fájt a szopi, vezettem be korlátozásokat.
Érdekes egyébként: Réka is azért kapott cumit, mert rengeteget szopizott volna, és a környezetem szörnyűlködött, hogy tönkre fogok menni ennyi szoptatásban :? Világnagy cumis lett, Luca ugyi nagy cicista, Gergő hozzájuk képest kimondott kisigényű.

Borcsa
KépKépKép
borsts

A tejet én úgy fagyasztottam, hogy vettem gyógyszertárban 100ml-es műanyag tégelyeket, és abba tettem mindent, ráírtam a dátumot és a mennyiséget. Most meg jók lesznek babakaja tárolásra.

Borsts: a cici tényleg jó vígasztalásra és minden egyébre is.

Bea, Gyöngyi: nem könnyű dolgok ezek. Én leülnék beszélgetni egy üveg vörösbor mellett. Veszteni ezzel nem lehet.

Itt voltak látogatóban a főnökeim és egy kedves kollégám. Olyan jó volt látni őket, beszélgettünk egy nagyot. Istvánka pedig direkt élvezte a társaságot. :lol:

Szép estét,

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Sziasztok!

Nagyjából visszaolvastam, de eszméletlen emnnyit tudtok írni egy nap alatt:)

Hiába, sokan vagytok:)

Nem tudom ki kérdezte, megmondom őszintén nem jegyzeteltem, de a X. kerületbe az újhegyi lakótelepre fogunk költözni...
Lakik erre még vki?

Kata tényleg álomkislány, de nem olyan ügyes mint Bence volt ennyi idősen. Igaz Bence nem is volt ilyen gombóc:( Eszméletlen hogy mennyire fújja a tápszer:(

5 hósan mi elkezdjük a hozzátápit az biztos:( Nem akaorm hogy annyira elhízzon mint a barátnőm kislánya...

Este ha elaludt, akkor teszek fel képet, csak kicsinyítenem kell és ez az idő Katáé:)

Pusz

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsuzsófi: Hűű bocsi én teljesen el voltam eddig tájolva. Azt hittem, hogy anyatejezed a Katicát. Nem tudom honnan szedtem, hogy tápszer ellenes vagy és kapod valakitől a tejcit. Biztos ez a hülye meleg az oka :? Tejcsid teljesen elment, vagy azért valamennyit tudsz még ciciztetni?

Borcsa: Most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de lehet szoptatni terhesség alatt? Ilyenkor nincs méh összehúzódás?
Hát kitartó vagy az biztos. Én olyan 1 éves koráig szeretném minden képpen ciciztetni (minimum a reggeli és esti cicizésért fogok "harcolni"), aztán meglátjuk mit hoz a sors

Kép

Kép
pgyöngyi

A méhizomzatban a terhesség során csak fokozatosan, igazából csak a finisre szaporodnak meg az oxitocin receptorok - szóval nincs igazán komoly méhösszehúzódás ilyenkor - az első félidőben még pici keményedés se volt.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Nem,nem újkeletű dolgok ezek..És milliószor próbáltam már beszélni vele erről.Mindketten imádjuk a gyereket.De ő "csak"szereti.Nem ad pénzt, könyörögni kell neki, ha kocsival kellene minket vinni valahova /nincs jogsim/,nem lehet rá számítani.Viszont szereti, játszik vele, foglalkozik vele.Ami a babának fontos.Viszont nem a társam, nem a barátom.És, ha elválok apa sem lesz.Megmondta, hogy ő akkor nem akarja többet látni Annát, mert azt nem bírná elviselni, hogy ne vele nőjön fel.Most is bőgök, hogy ezt leírom.Úgy érzem magam, mint aki a saját életéért átgázol másokén.
Ha elválok van még esélyem egy valódi szerelemre, társra, barátra a szó szoros értelmében.Viszont a lányomnak nem lesz apja.És mit mondok neki később, ha számonkéri rajtam a döntésemet, és önzőnek tart majd miatta?

Bea és Annababa
Kép
bea80

......................--2sw11zhi8o,9l,kk,,,,,,,m,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, xyj k,,,,némmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmjjjnnnh 2wGH)stk

Ezt Gergő személyesen üzeni Nektek :)

Borcsa
KépKépKép
borsts

Borcsa: Köszi, rád mindig lehet számítani :) , és utólag boldog 5 hónapot kívánok Gergőnek

Lili mostanában:
Kép

Kép

Kép
pgyöngyi

Bea
Ez nagyon nehéz lehet. :cry: És ezt a döntést sajnos neked kell meghoznod. Nem irigyelek. :(
Az én nővérem 3 hónapos kislányával maradt egyedül, mert félre ugrott apu. :( Elváltak, de nem sokáig kellett egyedül maradnia. Nagyon rendes a mostani sógorom és már 9 éve együtt vannak. :D Szerintem, nem kell félned ,hogy egyedül maradsz. Nem mindig jó az olyan család, ahol együtt vannak, de csak a gyerek miatt. :(

Bocsi, hogy csak ennyit írok majd jövök holnap bővebben.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Tá-tá-tá-tám :!: :!: Itt a mérleg-híradó :!: :!: :Lilibaba egy hét alatt 13 dekát hízott,így most 5,27 kg. :lol: :lol: :lol: :P :P :P :lol: :lol: :lol: És tegnap 2,ma 1 hatalmas kaka volt,tehát nem mondhatom,hogy a bent rekedt kaksi adja a többletet!!! :wink:

Húúú,megint nagyon sokat írtatok!!! :shock: Nem tudok mindenkinek,mindenre reagálni :oops: :?

Ildi-A kert és a kaják is csodálatosak :wink: Babcika irigy :oops:

Petri,Bea-Nagyon rossz olvasni,hogy ennyire nem vagytok boldogok!! :cry: :cry: Persze csak írjátok ki magatokból a bajokat,hátha könnyít rajtatok kicsit!!Segíteni nem nagyon tudok,de ha nem szeretitek már a párjaitokat,akkor a további együttlét nem hinném,hogy jót tesz nektek,és a babóknak sem.Persze én sem tudom mit tennék a helyetekben,szerencsére ránk a pont ellenkező az igaz.(én úgy érzem soha nem tudnám nemszeretni a férjemet!)Bár mi sem vagyunk túl sokat együtt,de nekem ebben az a szerencsém,hogy Anyuékkal lakunk és nem vagyunk egyedül,akkor sem,ha Apa dolgozik.MÁr pedig szegény dolgozik,ráadásul 3 műszakban,azt is folyamatosan(4 nap munka,1,5 itthon,ha kell hétévégén is! :( )Vmikor fél 5-kor kel,vmikor fél éjfélkor ér haza,van amikor reggel fél 8-kor :( Háát ez sem leányálom,ha egyedül élnénk,már nálam is lett volna biliborulsá,de így sokkal könnyebb.

Bea-Most olvasom,amit később írtál.Ne haragudj,de iszonyat feldühített amit írtál a férjedről.Ugye tudsz róla,hogy ő egy rettenetesen önző ember.Senki más nem fontos neki az egész családban csak önmaga.szerintem Annát is maga miatt szereti,nem Annáért(Remélem érted!!:twisted: :twisted: Szerintemsürgősen adj neki ultimátumot!!Ne viccelj,nagyon fiatal vagy,csak megkeseríted az életed,úgyhogy Te viszont most gondolj magadra is!!!

Borcsa-Azt a mindenit!ÉS akkor sem hagytátok volna abba,ha nem jön Gergő?

Gyöngyi-Lilike tündér,igazi Lili :wink: (ahogy mondani szoktad)

Vendég

Bea!

Babcival tudok egyetérteni!!!! Az én apám volt/van ilyen önző. Ő úgy gondolta, hogy addig van gyerek, amíg együtt van a nővel. Utána nem érekli. :(:( Nem volt ettől jó nekem. Sőt, sokkal jobb volt, hogy nem éltek együtt, mert apám miatt tuti kész lettem volna.
Anna még kicsi. Ha van annyi az apjában, akkor talán rájön, hogy attól még a gyereke, hogy nem vele nő fel. Szerintem ez szimplán kifogás. Ha Ádi ilyen lenne, tuti, hogy fergetegesen nagy viták lennének közöttünk, de az is lehet, hogy már rég nem lennék vele. Ha te rosszul érzed magad Annának se jó.

Petri!

Nálatok mi a baj? Mióta vagytok együtt? És mikor kezdett el megromlani?

Sajnálom a kutyut!!! :( HOgy reagált a mostani szurira???

Ezek után én úgy érzem, hogy Ádi nem is olyan gázos, mint ahogy néha ráparázok! Igaz, ő is önző, de nem ilyen mértékben!!!!

Na, megyek és adok is neki egy naaagy puszit. :D

Jó éjt!

Eszter
Kép
Kép
vok

Bortsa!

Tökre meg tudlak érteni. :D Csak magamat nem tudom úgy elképzelni. :D de az anyaságot se tudtam, amíg nem lettem az. :D Szóval kivárok. :D És az is biztos, hogy hozzátápi lesz, nem elválasztás. Egyébként nagyon szeretem, amikor szopizik a kiscsaj. Megnyugatató nekem is. :)
De hol van még egyáltalán a 6 hónap??? :D:D Én meg már ilyeneken agyalok. :D

Ahogy Ádi szokta volt mondani: mindig túlaggódok mindent! :D

Nem sikerült még Gergőt a lábával a szájában elkapni egy fénykép erejéig??? :D

Ja, és akartam kérdezni, az a pelus külső az gyapjú volt, amit láttam rajta, ugye? Melyik jobb? A Monapeles vagy a gyapjú? Most kezdenék átállni a Monapelre, csak kicsik már a külsők és venni kell nagyobbat. :D Érdekes váltás lesz eldobhatóról moshatóra váltani.
Éjjel kitart a belső, vagy kell cserélni?

Bocsi, hogy sokat kérdeztem. :D

Pusza

Eszter
Kép
Kép
vok

csak egy gyors bekukk
megjött az etetőszék, még le kell pácolni és még kell bele egy heveder a lába közé (vagy mi a szösz) h ki ne essen
3 funkciós:
-etetőszék
-hinta
-kisasztal+szék
már csak meg kell tanulni ülni és betölteni a 6 hót
Kép
Kép

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Szép jó estét,

Babcika: ezért érdemes volt bekukkantanom :) Ügyesek vagytok Lilivel :lol: Akkor most végre örülsz, ugye? :) Csak mert a múltkor panaszkodtál, hogy neked sose jut ki az örömből a mérlegelésekkor ...

Bea: Nem vagy könnyű helyzetben, az már igaz. :( Miért vállaltátok be a babót, ha ilyen rossz köztetek a kapcsolat?? Mert biztos nem most kezdődtek a gondok, hogy Anna megszületett :(
Babcikának igaza van, a férjed elég önző, és amit művel, az zsarolás :( Ha tényleg szereti, akkor úgysem bírná ki, hogy válás után ne lássa.
A lányodnak igenis lehet még apja, olyan, aki az anyukáját is szereti és őt is fontosnak érzi. Ha te nem vagy boldog, akkor Anna sem lesz igazán az. Biztos rossz lenne azt látnia, hogy az a két ember, akit szeret, nem jönnek ki egymással, esetleg veszekednek.
Neked kell mérlegelned a dolgokat, és aztán eldöntened, hoyg ha már teljesen menthetetlen a kapcsolatotok, adsz-e magadnak még egy esélyt, és megpróbálod mással.

Csajok, nem tudom mitől lehet, talán az utóbbi idők iszonyatos cicitépkedésétől, vagy a bimbihúzástól és harapástól, de most az esti szopinál csillagokat láttam. Úgy fájt a mellbimbóm, mint az első héten mikor kisebesedett, de most nincs rajta semmi látható seb.
Mi a fene lehet ez?? Babcika: Neked ilyen volt a gombánál?

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Sziasztok!

Évi: nem lehet gond! A tej nem megy el csak úgy! Ha a hozzátáplálást tényleg hozzátáplálásként csinálod, és szopi UTÁN adod a kanalast, akkor lényegében borítékolod a hosszú szopit :)
A hozzátáplálásnak pont az a lényege, hogy nem váltunk ki szopit. Nálam nem merült fel, hogy mikor mennyit adjak, mert maguk is szép fokozatosan fogadták csak el az egyéb ennivalót. Mindkét fiú 7,5 hónaposan evett meg először mérhetőt abból, amit kínáltam, aztán szép lassan többet, majd egyértelműen jelezték, ha már igényeltek még egy étkezést is. Az alap irányelv az, hogy 1 éves korig az anyatej legyen a fő táplálék, a többi csak kiegészítés.

Bea: én hiszek abban, hogy nem szabad csak a gyerek miatt együtt maradni valakivel, mert azt idővel a gyerek is megsínyli. Másrészt fiatal vagy még ahhoz, hogy boldogtalanságra ítéld magad hosszú távon. Az én szüleim nem váltak el miattunk. Kamaszként rengetegszer kívántam azt, bár elválnának, pedig nagyon apás voltam, és tudtam, ha válnak, én anyámnál maradok. De azok a veszekedések borzasztóak voltak.

Eszter: én azt tudom mondani, hogy mikor Balut vártam, úgy gondoltam, hogy ok, fél éves korig csak anyatej, aztán 1 éves korig szopik és vége. Aztán nem így alakult. Együtt nőttünk bele a hosszú szopiba. És valahogy sosem jött el az a pillanat, amikor egyik nap még elég pici a szopihoz, másnap meg már túl nagy hozzá, és azt mondjam, most már aztán elég. Illetve mondtam, 44 hósan, mikor időnként már 1-1 hetet is kihagyott.

Gyöngyi: én végig szoptattam Balut Zsomával való terhességem alatt :) Majd utána még másfél évig szopizott együtt a két fiú. Így jön ki Balunak a 44 hónap, mert korkülönbség csak 23,5 hó van :) Ezt tandem szopinak hívják.

Hozzátáplálás: még az volt nálunk érdekes, hogy nagyon hamar ettek úgy a gyerkőim, hogy a kezemben az egész gyümölcs, és ők azt szivogatták, rágcsálták... Így:

Kép

cory
Budapest

Sziasztok!

Még nem olvastam vissza, csak gyorsan reagálnék amíg el nem felejtem...

Gyöngyi, igen tápszerellenes vagyok, ezért is kezdjük a hozzátápit, remélem nem lesz vele gond. Ha igen marad a tápszer de nagyo nne mszeretem.
Eddig kaptunk anyatejet, de ott nincs több:( Majd Pesten megpróbálok újra keresni hátha van vkinek. Most is Pestről hoztuk.

Bea! Nálunk is vannak most gondok, a párom munkahelye miatt:( Állandóan ideges, felkapja a vizet, és néha olyan mintha egy vadidegennel aludnék:( De amikor elmondom neki, azzal jön, hogy nagyon szeret, imád, csak nagyon fáradt. Remélem Pesten nyugisabb lesz az élet:) JObb munkahely, no család:) Mert a családom megy igazán az idegeire a zuramnak.
Egyébként nincs okom panaszra mert imád és imádom...csak ez az idegbaj..

Nekem a fiam apja közölte anno, hogy neki gyerek nem kell, csak én. Köszöntem szépen. Azóta se látta a fiát, most én írtam neki, hogy még mindig nem akar tudni róla? Közölte hogy nem, köszi:(
Szerintem ha csak úgy apa ha együtt maradtok, az nem igazi apa. De ez csak az én véleményem. Annácskával zsarol téged. Én nem hagynám, mert ha nincs boldog anyukája a gyereknek, boldog élete se lesz.
remélem nem haragszol meg:)

Na mindjárt jövök pár képpel:)

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Egy kép a pont 4 hónapos Katáról:

07.09:

Kép

És egy a keresztelőről:

Kép

Bencéről csak a lenti gépen van kép és nem működik a hálózat:( Ő egyébként még mindig odavan nyaralni csak vasárnap jön haza:( Már nagyon hiányzik.

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Hát termeltetek megint rendesen... :) Pedig csak egy napig nem voltam.

Angi,
Lidinek gratulálok az első fogacskákhoz! :) Mi tegnap voltunk oltáson, és a doktornő mondta hogy jön a fogunk, mostmár nemsokára kint lesz. Hát volt is nyűglődés délután. :(

Esztipeszti, nagyon ügyes Bencus!!! Mégcsak most bútak ki a pocakból és már ülnek lassan..dedurva :)
És nagyon aranyos a kis párocska! :)

VasIldi,
Nagyon aranyos a pléjboj-nyuszid! :)) És a kertetek is gyönyörű! Az a kerti szörny nagyn vagány! :)

Merci, szépséges a nagyszemű lánykád!! :)

Bea, sajnálom hogy fasírtban vagyok :( De csatlakozom az előttem szólokhoz - még előtted az élet, hogy új párt, barátot, szerető férjet találj magadnak, aki gondoskodik Rólad és a lányodról. Az hogy az Apukája már most leszögezte hogy ha elváltok akkor ő nem akarja látni, elég durva.
Az sokkal rosszabb lenne ha sak a gyerkőc miatt maradnátok együtt. Úgy sem lehet előle sokáig titkolni hogy gáz van. :(

Gyöngyi, nagyon édes Lili, kis mosolygós :)

babcika, gratula a szép hízáshoz :) Enyém gyerek is beindult, két hét alatt 360-at produkált:) Tegnap, 4 hónaposan kereken 7 kiló! :)

Petri, édes a lánykád!! :)
Tényleg, etetőszéket mikortól használunk kb? Mostmár lassan majd be kell szerezni nem?
Ki milyet vesz/kap/van neki/stb? :)

Zsuzsófi, nagyon aranyos a lányzóód :)

Én is mutatok képet Dominikról:

Kép

Kép

Szép napot mindenkinek:)

faby

Sziasztok!

Évi: köszi, aranyos vagy és örülök, hogy nem probléma, hogy kérdezgettem! :)

Cory: köszi a megnyugtatást. Remélem is, hogy marad tejem, és tulajdon képpen biztos is vagyok benne, hogy mostanában nem fog elapadni, csak mégis tartok tőle.. De ahogy Évivel is írtátok, ha eddig volt, ezután is lesz!

Bea: azt a mindenit, nem vagy könnyű helyzetben! Csak Anna miatt ne maradjatok együtt a pároddal! Ez zsarolás, hogy válás után nem szeretné látni Annát, mert mi az, hogy akkor már nem az ő gyereke?! Az ő vére marad akkor is, ha ti elváltok! És ilyen családban is lehet boldog egy baba élete IS.
Én 8 éves voltam, amikor a szüleim szétmentek. Nagyon fájt, és még most is fáj, de tudom, hogy ettől apukám még pont ugyanúgy szeret engem, mint azelőtt. És csak ez számít! Találkozunk, beszélgetünk..
Nem vagy önző, ha ilyen fiatalon jót akarsz magadnak, mert ami neked jó, az Annádnak is jó!

Vali: nekem tippem sincs, hogy mitől lehet ez a fájdalmad szopi közben. :( Az amit írsz, elképzelhető, nem? Nem kell mindennek látszódnia, ami fáj.. (Remélem érted, hogy ezzel mit akarok mondani, csak nem tudom értelmesebben megfogalmazni. :D)

A képek egytől egyig nagyon aranyosak :)

emerci

Csillus: köszi a bókot, Dominó is gyönyörűséges kispasi! :)

emerci

Sziasztok!

Vali! Nem lehet, hogy a foga miatt csinálja ezt?Anna most, hogy már nagyon dudorodik az ínye nagyon gyakran szorítjaössze a mellemet....Háát!Nem egy élmény.Talán nálatok is emiatt van..Írj, hogy alakult.

Lányok!Mindenkinek köszönöm aki segíteni akart, nem is tudjátok mennyire jót tettetek a hozzászólásokkal.Azért vállaltam gyereket dacára annak, hogy nem volt minden rendben, mert szerettünk volna mindketten, és buta nőként arra gondoltam, hogy miatta másképp áll majd a férjem az anyagiakhoz és a családi munkamegosztáshoz.Tévedtem.....

Képzeljétek, Anna ma először átaludta az éjszakát, azaz 9-től reggel negyed hétig aludt egyhuzamban :!: :lol: :lol: :lol:

Bea és Annababa
Kép
bea80

Faby: utólag is nagyon boldog 4 hónapos hófordulót kívánunk Dominónak! :)

Bea: gratu Annának, nagyon ügyes kislány, hogy átaludta az éjszakát!

emerci

Bea, bár kívülről dumálni nem szeretek, mert nagyon kevés az, amit írtál. De....vannak ismerőseim, nők, akik bizony nagyon rossz házasságból, nemhogy egy, de kettő és három gyerekkel is kiléptek. Nagyon nehéz döntés volt nekik, de azóta mindannyian azt mondják, hogy így jobb, új életet tudtak kezdeni, és bár már korántsem az ideális család modell lettek, de legalább a gyerekek normális légkörben nőnek fel.
Egy ismerősömnek pont a gyerekvállalás után romlott meg a házassága, no szex, teljesen üres légkör, semmi érzelem, melegség. Mindketten szerették a gyereket, de együtt már, mint pár semmi közük nem volt egymáshoz. A nő borított végül, azóta újra boldog párkapcsolatban él. Más kérdés, hogy az apa
És bizony, két akár három gyerekkel is lehet párt találni, bár biztosan sokkal nehezebb.

Drukkolok neked, hogy megtaláld legjobb döntést. :)
Vendég

Sziazstok!!

Bea, nagyon sajnálom a kapcsolatotokat, de szerintem is jobb inkább most kilépnii belőle, mint amikor már nagyon késő.Szép vagy, fiatal vagy, találsz még normális pasit magadnak bőven :wink:

Petri, sajnálom, hogy a tiétek is ellaposodott , olyan rossz iylenekt olvasni, főleg, hogy én tök boldogan élek az urammal :wink:
Kutyus hogy van????

Bea, nálunk is ma volt az első nagy alvás, Natika fél 10-től aludt reggel 6,20-ig :D :D
Cickó persze szétdurrant(kivételesen)

Borcsa, Cory, nem semmi, hogy ti mennyi ideig szoptattatok :o

Képzeljétek, akkora szomorúság történt hajnalban nálunk:
Egy gonosz macska megölte a kis madárfiókákat. :(
Reggel szokásos fészekellenőrzés volt, és nem találtuk a fészket, Csak egy kis cafatot belőle, és a kis bokor alatt volt egy csomó zöld a bokorról leesve.És ott volt egy halott kismadár is. :cry:
még mocorgott egy picit, és véres volt .Annyira sajnálom szegénykéket, nem volt hosszú életük.Szegény madármama, meg papa remélem túlélte, majd figyelem őket ma.Nem hiszem, hoyg ezután újraépítik nálunk a fészküket.
Pedig még az én elhullatott hajszálaim is bennt voltak a fészekbe.
Ezek után mondanom se kell, hogy vérbosszú lesz. :twisted:

Faby, de cuki Dominik, igazi szívtipró fazon :wink:
Zsuzsófi, Kata is irtó édi :)

Petri, de jó ez az etetőszék :D
Ebbe tényleg meg kell még tanulnia ülni :wink:
Gyöngyi LIlije is milyen kis cukin vigyorog
Babcika, le a kalappal Lili hízása előtt!!!!Csak belehúz a kiscsaj!!!! :wink: :lol:
vas

A kutyám még mindig köhög, öklendezik, szóval nem javul. :cry:

Nálunk azért nem olyan rossz a kapcsolat h válásról beszélhetnék. (főleg h össze se vagyunk házasodva :P ) Csabámmal az a problémám h nem tudja kimutatni az érzéseit. :cry: Ezt már rögtön az elején észrevettem csak hát azt gondoltam h meg fog változni vagy ne adj isten meg tudom változtatni. Persze egy 30éves férfit már nehéz és nem is biztos h jó ötlet. :?
Utálom h cigizik! Igazából erről az egyről szerettem volna őt nagyon leszoktatni. De ez veszekedésbe torkollott. Egyébként nem szoktunk veszekedni. Ő vezető beosztásban dolgozik és ezért sokszor nagyon feszült és ideges.
A lányát persze imádja a maga módján. Talán ha nagyobb lesz Timi, jobban ellesznek.
Én se vagyok egy könnyű eset.. tolerálni kell egymás hibáit de néha nálam kiborul a bili.

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Jó napot kívánok

Borcsa: a fiad regényíró lesz már látom :)

Petri: Nálunk is a munka miatt van gond, de én mindig megpróbálok toleráns lenni, hisz ebből élünk. Csak sokszor olyan fáradt mikor haza jön és néha úgy érzem a munka fontosabb mint a család. Persze tudom, hogy ez nem így van, de szörnyen magányos tudok lenni és hát néha borul a bili

Babci: Tök jó, hogy ilyen szépen híztatok. Most mi is szépen megindultunk (érzem a karomon :) ), de lehet, hogy ez csak azért van, mert megint 4 napja kaki sehol :?

Ildi: Én tavaly szedtem ki a kutyám szájából egy veréb fiókát. Nem akarta bántani csak játszott volna vele. Szegénynek eltört a lába, próbáltam jóvá tenni a kutyám tettét, szedtem neki gilisztát, itattam vízzel, csipesszel dugtam le a kaját neki, de megdöglött. (szerintem a giliszta volt az oka). Hát én 2 napig sírtam, teljesen megtudlak érteni, hogy ki vagy akadva. Mellesleg az állatorvos is tök hülyének nézet szerintem, mert egyből hívtam, hogy mit csináljak a fiókával.

Kép

Kép
pgyöngyi

Jó reggelt mindenkinek!

Hááát Lányok én tök depi lettem ettől a pár oldaltól. :( Eleve tegnap be sem tudtam lépni, mert nem volt internet. :twisted:

Az egyik legjobb barátnőmék egy éve civakodnak a most 2 éves gyerekekük feje felett... Most jelentették be, hogy válnak. Egy hétig csak azt mondogtattam Apának, hogy én nem akarok soha elválni. :( Nagyon megviselt, mert egy éve még nem volt semmi baj. Viszont a gyerekükön nagyon meglátszik a dolog. Eléggé fura szokásokat, viselkedést vett fel és egyértelműen látszik rajta a zavar, a félelem... Nagyon szomorú volt látni. :(

Ildi és még a kismadarak is... :( Na jó, túl érzékeny vagyok talán. :(

A kajáid viszont eszméletlenek!!! Hát én eszek 3-as kaját, de mivel de. elég sokáig alszok (vissza szoktam feküdni, amikor Pötyi alszik 2 órát), így a délelőtt elég rövid! :D Még egy gyors kérdés. A brokkolit hogy csináltad, hogy ilyen gyönyörű zöld maradt?????
És a füvet is telepítették, vagy ültettétek? Aaaanyira szép!!!

Vettem homeo bogyókat, hát semmi változás. De a tejem nem apadt szerencsére. :)

Petri! Sajnálom, hogy Te is nehéz cipőben jársz! A cigit én sem tudnám elviselni. Annyira utálom, hogy sosem tudtam olyannal járni sem, aki cigizett. Én vagyok a legnagyobb cigieellenes, nem nagyon tudom megállni, hgy beszóljak az utcán/éttermekben sem...
Meg a kutyud is sajnálom!!!! Timi viszont gyönyörűűű!!!!! Honnan van a szék?
Még mindig nem tudom mikor tudunk menni hozzátok! Apósom nagyon elfoglalt!!! Már csak a holnapot látom esélyesnek, mert pénteken jönnek ide rokonok. :(

Én kóstoltattam tegnap egy ici-pici őszibarackot, de nem volt sikere... Nem is fogok próbálkozni 6 hónapos koráig csak kóstolgatással két szopi között. Nagyon nehezen tudom elképzelni a hozzátápit is most. Annyira szeretek szoptatni és szinte féltékeny vagyok minden kiskanálra! :) Persze csak ha van elég tejem. :)

Eszti, Angi! Nagyon dögös párosotok van!!! Lidike annyira csajos, hogy zabálni való!!!

Faby! Dominik is cuki ebben a csíkos cuccban főleg!

Na megyek, mert felébredt a csemetém. Este meg, amikor lenne időm nem működik ez a sz@r. :(

Puszi:

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?