A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok! Üdv mindenkinek! Kép
Újra munkában Kép
És még a párom sem jött haza tegnap Kép ráadásul meg sem kérdezte, hogy ugye nem baj, ha még egy napot elmolyolgat a telken, hanem csak úgy ukmukkfukk kijelentette Kép pedig ha megkérdez, én is azt mondtam volna, hogy persze, maradjon, és akkor nem érzem, hogy ki vagyok hagyva a döntésböl Kép
Meg amúgy is elég nemtörödöm volt a telefonban ezalatt a 6 nap alatt, lehet, hogy most próbál még szabad maradni, amig nem kényszeriti semmi? Nincs valamelyikötöknek ilyen tapasztalata? Az utolsó három napon már egy "Jó éjt" sms-t sem küldött, a "Jó reggelt"-röl nem beszélve, mikor beszéltünk (én hivtam), meg nem kérdezte volna, hogy hogy érzem magam, mit csinálok, csak azt mesélte egyfolytában, hogy övele mi van, mit végeztek (több barátunkkal volt lent). Na mindegy, ma már hazajön, de most eléggé kivagyok rá, és ö meg annyira nem türi a kritikát (pont, mint én Kép), hogy legszivesebben elbujdokolnék, hogy ne is kelljen erröl beszélni vele, de azt nem állom meg, hogy ne hozzam szóba Kép
Viszont vettem néhány gigászi méretü nacit a Köbányai Bazárban, remélem, az enyhébb öszi napokat kihúzom velük Kép
Remélem, ti jobban vagytok (ahogy olvasom, igen, hálistennek), és bocs,hogy most nem szóltam hozzá egyik témához sem, de eléggé le vagyok fittyedve.

Pussz
Kangi
14+3
kangi

Sziasztok!

A kórházi cucc témához: Én már pár dolgot megvettem, Tenafix (hálós bugyi) 2 db 300 Ft. Hálóing a Kõbányai bazárban kb 800 Ft/db. Úszógumi, sose lehet tudni, hátha tényleg használható.:-))) Mellszívót én használtan vettem ismerõstõl, elektromos 4000 Ft. Majd sterilizálom.Ami még hiányzik az a Tena betét. Annyi féle van belõle. Ti milyet vettetek? És ezt darabra árulják vagy egy csomaggal meg kell venni? Vettem még eldobható melltartóbetétet a kórházba, de csak olcsó fajtát (kb 400 Ft), mert itthonra moshatót vettem. Garmastan kenõcsöt vettem még, az elég drága volt, olyan 1000 körül ha jól emlékszem.

Eddig kb ennyi. Még a mérleg témához: Én nem kértem ki a védõnõ éleményét, hanem vettem egy mérleget, hogy ha szükségsnek érzem meg tudjam mérni babut. Viszont én hagyományosat vettem, nem digitálisat. Kb 4000 Ft volt, és egyáltalán nem bonyolult vele mérni, már ha valaki nem grammra pontosan akarja tudni a baba súlyát. Olyan mint egy konyhai mérleg, tolosúlyos.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok Lanyok!

Moni koszi a tippet, de mi ugy dontottunk hogy garniturat veszunk neki, tehat minden ugyanolyan diszitesuKép Es mivel ugye van ismeros a Megatoysban, kb 85-90 ezerert a mienk lesz a garnitura (kisagy, pelenkazo, szekreny, polc a pelenkazo fole, keskeny polcos szekreny). Azert ez szerintem nem rossz arKép

orsoly 21+2
orsoly

Sziasztok!!!

LÁNYOK!

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek az ötleteket és a tippeket, meg az árakat!!! Nagyon sokat segitettetek, mivel az agyam is "megsélülhetett" hiszen már annyiszor végigovastam,hogy mi kell a kórházba, de most, hogy össze kell szedni, nem jutott az eszembe semmiKép

Mi jól vagyunk, a lábim már egész használható állapotban van, de futni még nem fogok vele az biztosKép Gabi nyomogat, feszeget, néha jó nagyot belémrúg. Meg alul középen szurkál valami. Mikor pénteken voltam a dokinál mondta, hogy akkor a 36. hétig még hetente nézi a méhszájat, mivel ez a szurkálgatás jelezheti hogy esetleg kinyilik a méhszáj. De ezt mintha irtam már volna... na mind1. Tegnap szakaszokban úgy fájt a derekam, hogy nagyon. Azt hittem hogy már igy marad, de aztán jól megmaszirozta a párom és enyhült. MOst már nem fáj, de szerintem az ülés és a háton fekvés nem volt jó ötlet!

Jöjjön a táblázat! De elõtte!

Pszi és Djeszter már túl van ill. töltené a 42. hetet ezért már kivettem õket a tábliból. Ha már babáznak akkor sok boldogságot nekik!

<pre>
[color=#ff0000][size=-2]Ssz.
[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Hetek/napok[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Bmary 40 / 4 29 év/2.b. Békéscsaba 08.28 [size=-2]Péthy Pál Kórház / Dr. Orosz[/size]
[size=-2]2.[/size] Zsani 41 / 1 28 év/2.b. Budapest 08.15 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]3.[/size] Bringa 40 / 6 27 év/1.b. Veszprém 08.15 [size=-2]Megyei Kórház / Dr. Pfund[/size]
[size=-2]4.[/size] Anda 39 / 4 27 év/1.b. Budapest 08.16 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]5.[/size] Viktória 40 / 5 23 év/1.b. Budapest 08.23 [size=-2]Csepeli Weiss Manfréd Kórház[/size]
[size=-2]6.[/size] Iddi 39 / 6 36 év/2.b. Budapest 08.28 [size=-2]Szt. János Kórház / Dr. Zeke[/size]
[size=-2]7.[/size] Nóra 37 / 5 24 év/1.b. Miskolc 08.29 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Dobos[/size]
[size=-2]8.[/size] lomis 38 / 5 26 év/2.b. Érd 09.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]9.[/size] Anette 38 / 6 27 év/1.b. Lovasberény 09.04 [size=-2]Várpalota[/size]
[size=-2]10.[/size] Zsóka 36 / 5 24 év/1.b. Budapest 09.12 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]11.[/size] Kriszti 37 / 1 30 év/3.b. Galgamácsa 09.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Fábián[/size]
[size=-2]12.[/size] Nyusza 37 / 1 26 év/1.b. Budapest 09.17 [size=-2]Sote I.sz. Nõi K. / Dr. Ádám[/size]
[size=-2]13.[/size] Dec8 37 / 0 24.év/1.b Budapest [size=-2]XXI.[/size] 09.17 [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
[size=-2]14.[/size] Pemeske 38 / 1 25 év/1.b. Budapest 09.17 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]15.[/size] Taháni 36 / 5 34 év/1.b. Budapest 09.18 [size=-2]Margit K. / Dr. Béres[/size]
[size=-2]16.[/size] Gyöngyöske 36 / 5 30 év/2.b. Miskolc 09.19 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Sándor[/size]
[size=-2]17.[/size] Katka 36 / 3 30 év/2.b. Jászberény 09.20 [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Gombos Sándor[/size]
[size=-2]18.[/size] ParaZita 36 / 3 30 év/1.b. Budapest 09.21 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Gimes[/size]
[size=-2]19.[/size] Ancsi 36 / 2 28 év/1.b. Gyöngyös 09.21 [size=-2]Bugát Pál Kórház[/size]
[size=-2]20.[/size] Lella 36 / 1 33 év/2.b. Tripoli 09.21 [size=-2]Oi Clinic[/size]
[size=-2]21.[/size] Edina 35 / 6 24 év/1.b. Portugália 09.25 [size=-2]Maternidade Daniels de Matos[/size]
[size=-2]22.[/size] Mona 35 / 1 27 év/2.b. Budapest 09.30 [size=-2]Sz. Imre K. / Dr. Balogh[/size]
[size=-2]23.[/size] Sasha 34 / 5 23 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 10.04 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]24.[/size] Bolegajudit 33 / 6 28 év/2.b. Szomolya 10.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]25.[/size] Sch_moncsi 32 / 4 25 év/1.b. Bécs 10.12 [size=-2]Wilhelminen K./Dr. Peter Taussig[/size]
[size=-2]26.[/size] Manó 33 / 3 25 év/1.b. Budapest 10.12 [size=-2]Újpesti Károly Kórház[/size]
[size=-2]27.[/size] I_ancsa 33 / 1 30 év/1.b. Budapest [size=-2]VII.[/size] 10.13 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczegh Sz.[/size]
[size=-2]28.[/size] Ritasol 32 / 1 29 év/2.b. Budapest 10.20 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Ruzsvánszky[/size]
[size=-2]29.[/size] Kataa 31 / 6 27 év/1.b. Budapest [size=-2]IX.[/size] 10.22 [size=-2]SOTE I. / Dr. Papp Csaba[/size]
[size=-2]30.[/size] Lora 31 / 4 25 év/1.b. Várpalota 10.27 [size=-2]Dr. Bikkes József[/size]
[size=-2]31.[/size] Krizsi 31 / 5 30 év/1.b. Ócsa 10.24 <FONT SIZE="-2">Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Vermes G. Gy.
[size=-2]32.[/size] Szilcsike 30 / 4 26 év/1.b. Budapest [size=-2]XXI.[/size] 10.26 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás[/size]
[size=-2]33.[/size] Csipkebogyó 30 / 4 26 év/1.b. Németország [size=-2](XVII.)[/size] 11.03 [size=-2]Dr. Engelhardt[/size]
[size=-2]34.[/size] Owlet 29 / 5 23 év/2.b. Budapest [size=-2]XXI.[/size] 11.06 [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Krasznai.[/size]
[size=-2]35.[/size] Bmaass 30 / 4 25 év/1.b. Stuttgart 11.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]36.[/size] Fodbetti 28 / 6 26 év/1.b. Kecskemét 11.12 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]37.[/size] Mj (Móni) 27 / 6 29 év/1.b. Törökbálint 11.19 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Fábián Sándor[/size]
[size=-2]38.[/size] Pilinke 27 / 5 26 év/1.b. Budapest 11.20 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]39.[/size] Nyulika 27 / 4 33 év/1.b. Budapest [size=-2]X.[/size] 11.21 [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Déri Antal[/size]
[size=-2]40.[/size] Kamelia 27 / 2 23 év/1.b. Helsinki 11.23 [size=-2]Helsinki Nõgyógyászati Klinika[/size]
[size=-2]41.[/size] Brokkoli 26 / 4 27 év/1.b. Budapest 11.28 [size=-2]Schöpf-Mérei K.[/size]
[size=-2]42.[/size] Zulu 25 / 4 26 év/2.b. Budapest 12.06 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]43.[/size] Kisvakond 23 / 1 32 év/2.b. Budapest 12.20 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]44.[/size] Gömbölyü 23 / 3 29 év/1.b. Budapest 12.20 [size=-2]Szabolcs utcai Kórház[/size]
[size=-2]45.[/size] Kakukkfu 22 / 5 26 év/1.b. Budapest 12.25 [size=-2]SOTE II. / Dr. Gimes[/size]
[size=-2]46.[/size] Tüni 22 / 5 26 év/1.b. Budapest 12.25 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Harsányi L.[/size]
[size=-2]47.[/size] Hayimmama 22 / 3 24 év/1.b. Pomáz 12.25 [size=-2]Tétényi úti kórház[/size]
[size=-2]48.[/size] Breki 21 / 3 30 év/1.b. Budapest 01.03 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]49.[/size] Cinedit 21 / 2 29 év/1.b. Budapest [size=-2]VII.[/size] 01.04 [size=-2]Nyírõ Gy. K. / Dr. Csepegõ[/size]
[size=-2]50.[/size] Orsoly 21 / 2 27 év/1.b. Budapest 01.07 <FONT SIZE="-2">SOTE II / Dr.Radványi Krisztina)
[size=-2]51.[/size] Kamilla 20 / 4 26 év/1.b. Budapest 01.10 [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Barabás Gábor[/size]
[size=-2]52.[/size] Ági 20 / 6 [size=-2]???[/size]/1.b. Budapest 01. 13 [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Petik[/size]
[size=-2]53.[/size] Hóvirág 18 / 1 26 év/1.b. Szigethalom 01.18 [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Arnold[/size]
[size=-2]54.[/size] Gomboc 18 / 2 29 év/1.b. Óbuda 01.25 [size=-2]Margit K. / Dr. Béres[/size]
[size=-2]55.[/size] Timci 18 / 3 28 év/1.b. Budapest 01.26 [size=-2]SOTE I. / Dr. Szendei[/size]
[size=-2]56.[/size] Pocok 18 / 2 28 év/2.b. Budapest 01.27 [size=-2]SOTE I. / Dr. Magyar Zoltán[/size]
[size=-2]57.[/size] Barbi 17 / 3 25 év/1.b. Tatabánya 01.28 [size=-2]Tatabányai K. / Dr. Borsó[/size]
[size=-2]58.[/size] Tipu 17 / 3 28 év/1.b. Espoo (Finland) 01.30 [size=-2]Helsinki / Nõi Klinika[/size]
[size=-2]59.[/size] Zsuzsi74 17 / 0 28 év/3.b. Németország 02.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]60.[/size] Nyúlandi 16 / 5 27 év/1.b. Budapest [size=-2]XVI.[/size] 02.05 [size=-2]Szabolcs utcai Kórház[/size]
[size=-2]61.[/size] Pirus 16 / 1 27 év/1.b. Budapest [size=-2]XVII.[/size] 02.06 <FONT SIZE="-2">SOTE II / Dr.Mericli Metin)
[size=-2]62.[/size] Miszike 16 / 1 22 év/1.b. Budapest 02.08 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]63.[/size] Norkini 14 / 2 24 év/1.b. Pécs 02.17 [size=-2]POTE[/size]
[size=-2]64.[/size] Myssina 16 / 1 27 év/1.b. Budapest 02.17 [size=-2]János K. / Dr. Dömötöri J.[/size]
[size=-2]65.[/size] Franyo 14 / 0 25 év/1.b. Budapest 02.22 [size=-2]Sz. Imre K. / Dr. Urbán[/size]
[size=-2]66.[/size] Momo 12 / 6 32 év/2.b. Albertirsa 03.06 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]67.[/size] Panka 11 / 1 26 év/1.b. Miskolc 03.16 [size=-2]Megyei Kórház / Dr. Kerchner[/size]
[size=-2]68.[/size] Csík 9 / 3 30 év/1.b. Budapest [size=-2]III.[/size] 03.28 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]69.[/size] Csucsuka 8 / 4 29 év/2.b. Budapest [size=-2]XX.[/size] 04.03 [size=-2]Délpesti Kórház / Dr. Forgács[/size]</FONT></FONT></FONT></pre>

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Sasha!
Mivel nap mint nap géppel dolgozom, én szívesen átveszem a táblázatot. Habár nem nagyon ismertek még, én sem benneteket, de azt hiszem nem okozna problémát, sem egy kis fejszámolás, sem pedig a beillesztés.
ox?

Myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok Lányok!

Képzeljétek: szombaton éjszaka megjöttek anyósomék, akik Hollandiában élnek és évente egyszer látogatnak haza. Szóval hoztak egy csomó (de tényleg nagyon sok) babacuccot, ruhákat, kengurut, és nem utolsó sorban BABAKOCSIT Kép. Eddig már írtátok néhányan, hogy mennyire feldobja ez az embert, hát igazatok volt! Gyorsan összeszereltettem, és a délutánom, meg az estém egy része azzal telt, hogy tologattam fel és alá. Az is tök jó, hogy olyat vettek, amilyet én is megvettem volna (többfunkciós, sötétkék alapon apró fehér mintás). A ruhácskák felét még nem is sikerült kipakolnom. Így nekünk már nem sok mindent kell vennünk. Ja, és ráadásul hoztak egy komplettel számítógépet, modemmel együtt, így már csak az internet elõfizetést kell intéznünk, és otthonról is be tudok kapcsolódni Kép

Edit!

Megyek (legalábbis, ha nem jön közbe valami, de ennek igen kicsi az esélye).

Üdv
Tüni
tüni

Sziasztok,

Az elsö CTG kissé felemásan sült el: elheverésztem az ágyon (bbamozgás-nyomót nem adtak, mert el volt romolva), a CTG-s nö azt mondta, minden OK, de persze fel kell vinni a dokinak... Ambuláns lap kikér, CTG felvisz. Az asszisztensnö: ki csinálta ezt a sz..r CTG-t? A doki: gond lehet az áramlással, menjek UH-ra. UH papir kikér, 1 óra várakozás, izgalom... UH: dokim ábrázata elborult, UH asszisztens: jó lenn van a baba feje... Menjek manuális vizsgálatra.
Végül kiderült, hogy az áramlás (t.i. a köldökzsinórban) rendben, méhszáj rendben, doki: "Felülröl lehet, hogy lent van a feje, de alulról nincs..." Szóval jó 2 óra rohangálás és idegelés lett az egyszerü CTG-böl. Pénteken megint kell majd mennem...

Én is szoktam már ijedezni a szüléstöl. Néha, amikor felriadok éjszaka, arra gondolok, hogy úristen, mi lenne, ha most kellene rohanni a kórházba...

Üdv:
Zita
36+3
parazita

Sziasztok,
Kellemes hetet mindenkinek.

Agci,
Teljesen igazad van,bar nekem is oktoberi lesz a babames inkabb kihovom a vedonot+gyerekorvost hogy ne kelljena hideben ide oda cipelni szegenyekt.
Mar arra is gondoltam hogy ugy is most veszunk digitalis konyhai merleget talan az is jo,majd megbeszelem vele.
Kangi,
Fel a fejjel lehet hogy most erzekentebb vagy a kelletenel de majd meglatod ha hazajon es megolel lemulnak a rossz gondolatok.

Pocok,
Remelem jol telt a nyaralas es kibirtatok Manka nelkul.
Ez aranyos volt a tita mega gatya.Gondolom jot nevetttek.

Edit,
En is a Praxisban voltam,jo lett a felvetel es ott tuti lehetett lani a baba nemet,bar mi nem akratuk tudni.Annyira edes volt ahogy szegyenlosen takrta akis arcat tolunk.
Imadon en is azt a bizonyos csokis jegkremet.

Tuni,
JO is az a babakocsizas.Mar alig varom hogy legyen benne valaki!!!

Zita,
Hat ezek jol megijesztettek teged,de a lenyeg hogy minden rendben van.

Puszi megyek ebedelni,
Kataa
31+6

Kép
Kép
kataa

Kataa! Nekem digitalis konyhai merlegem van, nem tudom ti milyet vesztek de az enyem csak 2 kiloig merKép Az meg nem nagyon elegKép

Tenyleg, hogy megy ez a gyerekorvos valasztas stb? Es az elejen amikor elvileg hetente latnia kell a babat, akkor elviszitek majd rendelesre, vagy inkabb kihivjatok? Mert az nem epp ket filler...Kép

orsoly 21+2
orsoly

Sziasztok!
Orsoly,
én a védõnénimtõl kérdeztem meg, hogy kit ajánl. A baba 2 hónapos volt, mikor elköltöztünk és ezért is beszéltem meg vele. De még mindig odajárunk, nagyon jó dokinénit sikerült kifognunk, igaza volt a védõnéninek. Amúgy dec. 4-én született, szombaton mentünk haza, hétfõn jött a dokinéni, aztán rá egy hétre mi vittük, utána pedig csak 6 hetes korában látta. Nem vittük túlzásba, utána is csak a kötelezõ havi egy rendelésre mentünk, meg 1-1 becsúszott kicsi probléma miatt.
Nem tudom, merre laktok, érdemes megkérdezni az anyukákat ki ajánlanak, akár itt a neten is, a Gyermekek 2001. jún... topicban. Legyen szopi párti, mert akkor nagyon sok kényelmetlen helyzettõl kimélítek meg magatokat.Kép
Bocs, hogy hosszú voltam.

Kataa,
és mi van,ha azt mondod nem, és kész?!

Ágci

Kép
Ágci

Orsoly!

Én még a baba születése elõtt kiválasztottam a dokinénit.
Rögtön akkor felírt a babának mindent ami az elsõ idõben kell. (pl:popsikenõcs,fürdetõ,alkohol, stb.) Ezeket a férjem ki tudta váltani mire mi haza jöttünk a kórházból.

Üdv, K
K

Azert erdekelne ez a gyerekorvos, mert a szomszedban marciusban szuletett baba, es ott 20 ezret fizetnek egy pesti dokineninek, aki kethetente kijon es megnezi. Na nekem ez sok, erre meg az javasolta a lany, hogy Kistarcsan van gyerekorvos a korhazban, oda be is lehet vinni, de ha ki kell hivni, az 5 ezer Ft. En elszornyedek ezeken az arakon, bar ha jobban belegondolok, nekem is ennyibe kerul a nogyogyi. Na majd tajekozodomKép

orsoly
orsoly

Sziasztok,
Mi is hazajottunk a nyaralasbol, nem is gondolnatok, mennyire hianyoztatok! Kép

MA reggel mar az AFP leletemert meg a 18. heti UH-ra mentem, igy friss infokkal szolgalhatok Okelmerol. KépSzegyenlos volt Gombocka, a nemet nem mutatta meg, hivatalos szamitasok szerint 18 het 4 napos, a merete alapjan kb. 1 hettel kisebb, de az UH-s dokino szerint minden OK vele. Azt mondtak, az AFP eredmeny is jo lett, de a lepeny ranott a mehszajra, ezert 4 het mulva kontrollra kell mennem. (Kulonben kicsit vereztem is a nyaralas alatt, meg is ijedtem, de mivel hamar elmult, igy megnyugtattam magam. MOst mar tudom az okat is...Kép )

Meg nem volt idom vegigolvasni az elmult ket het termeset, nem tudjatok, Breki beirta vegul a remtortenetet?

Sziasztok,
Gombóc
Gombóc

Orsoly,
aaaz igen! Úristen!
nálunk ált. 2000,- ha kijön a doki, de mi sohasem hívtuk ki, sétával egybekötött "orvoslátogatók" vagyunk.
Ágci

Kép
Ágci

Agci! Nalunk viszont nincs a faluban gyerekorvos, ergo a seta nem megoldhatoKép Es sajna azert ez tulsagosan Pest-kozeli telepules, itt olyan arak vannak mint a fovarosbanKép

orsoly
orsoly

Kezd tele lenni a nyakam a munkával, el van dugulva az orrom, viszket a szemem (lásd allergia), köhigcsélek, tök elfáradtam a reggeli klinikai körberohangálásban... Egyszóval elegem van - még szerencse, hogy már csak két napot vagyok bent.

dec8,
Ne izgulj a pelenkázó miatt - az ágyon is lehet, csak takarjátok le valami vízhatlannal Kép

Kérdés a TB-ügyekben jártasakhoz: hogy járok jobban, ha szülésig kiiratom magam, és a szüléstöl kezdem a szülési szabit, vagy ha már most (kb. 3 héttel szülés elött) elkezdem a szülési szabit?
Mit kell tenni, ha ki akarom iratni magamat? Elég a körzetihez menni? És a szülési szabinál?

Zita
36+3
parazita

Orsoly!

Én 1500 ft-ot adok a dokinéninek és havonta kijön egyszer.
Amikor született a lányom 1 hónapig hetente jött, majd féléves koráig kéthetente. Most 15 hónapos és havonta jön.
Nekem sokkal kényelmesebb. Megadta a mobilja számát is és
bármikor hívhatom. Volt rá többször is példa, hogy ünnepnapkor v. hétvégén hívtam. Mindig nagyon kedves.
Elöszõr úgy gondoltam, hogy 1 éves koráig jöjjön de aztán
végig gondoltam, hogy jobb nekem ha még jár hozzánk mert mindig van mit kérdeznem. Meg hát 1500 ft-ot megér nekem.

Üdv, K
K

K, de ez Pesten van? Ha igen, es hajlando kijonni Pest melletti faluba is, azonnal kerem szepen a szamatKép

orsoly 21+2
orsoly

Zita!

Szerintem jobban jársz, ha csak szülés után kezded meg a szülési szabidat, és most kiiratod magad táppénzre (fõleg, ha esetleg idén még nem voltál betegállományban). A táppénzre vételt a háziorvosodnál kell intézni, a szülési szabadságot pedig a munkáltatónál.

Üdv
Tüni
tüni

Köszi, Tüni!
Ezt fogom tenni... Idén még nem is voltam táppénzen.

Zita
36+3
parazita

Gomboc,

Örülök, hogy ügyik vagytok és persze szépek.

Már elnézést, de nem tudom ki írta meg nekem csütörtökön a telefonszámot, ahol lehet AFP eredmény érdeklõdni. Az anyagomat a Schöpf-Méreiben is meg lehet kérdezni - csütörtöki vérvételnek ma eredménye - a 476-5538-as telefonszámon.

AFP-re 1-es érték jó? Mivel nekem már más a dokim, mint akit ráírtam, illetve mivel nem a körzeti védõnõm a védõnõ neve se jó. Szóval a papíros alapú eredménnyel nem megyek semmire.

A családi cukorbetegség miatt megnézték a vizeletem, de az is tiszta és fehérjementes, úgyhogy most nagyon boldog vagyok, ha az AFP érték jó. Segítsetek !!!!!

NyAndi
16+5
nyulandi

Nyulandi,
ha ez megnyugtat, nekem is pont 1, es arra azt mondta ma az UH-s doktorno, hogy jo. KépKép
Gombóc

ui.: KisGombóc aug. 20. ota erezhetoen dorbezol a hasamban..Kép
Gombóc

Nyulandi,

Ha jól rémlik, akkor az 1-es AFP maga a tökély...

Zita
parazita

Nyulandi,

Ez az eredmény teljesen jó!!!!!!! 0,8 MOM és 2,5 MOM közötti értéket tartják "normálisnak" az okosok.

Én a 36. héttõl kezdem majd a szülési szabit, persze azt nem tudom, hogy több-e ez pénzbe, mint a táppénz. Gondolom sok különbség nincs. vagy igen? Szerencsére már nem dolgozom sokat, szétmegy a hátam.

Brokkoli
27
brokkoli

Brokkoli!

Összegben ugyanannyi, mintha táppénzen lennél, csak így minél késõbb kezded meg a szülési szabadságot annál tovább kapsz "több" pénzt szülés után. Ez persze akkor számít igazán, ha a GYED felsõ határa felé közelítesz. Mert ha például kerestél havonta 100.000 Ft-ot, akkor szülés után 6 hónapig kaphatod ennek a 70%-át, ha nem kezdted meg elõbb a szülési szabit, viszont a GYED felsõ határa bruttó 83.000 Ft, ez nettó 53.120 Ft.

Bocs, ha kicsit bonyolult volt. De ha kell, nekifutok még 1szer.

Üdv
Tüni
22
tüni

Orsoly,
Pont olyat szretnenek ami 10 kg-ig mer.Nekem a vedono ajanlott dokinenit akivel O dolgozik.Lattam is mar nagyon ekdves idos holgy,de meg megkerdezem a haziorvost is hogy O kit ajanl.
Szerintem ha kihivjuk a dokit elvileg az sem ekrulne pezbe,persz az ember ugyis ad neki 1-2 ezrest.Majd meglatom menntire kell surun jarni+mennyire lesz hideg mert a rendelo ugy8 perc seta a lakasunktol.

Gomboc,
Udv ujra itthon.
Irok mailt is mindjart.

Brokkoli,
Meddig dolgozol meg?Biztos irtad mar de kisamama agyambol elszallt.
En a szules utan kezdem a szul szabit addig tappenzen leszek.Ha a teljes fizetesed legalis nincs koztuk nagy kulonbseg.

Pocok,
Mail ment!

Kataa
31+6

Kép
Kép
kataa

Köszönöm a jóhíreket. Akkor már nagyon jó napom van.KépKép

Jaj de irigyellek Gombóc, cca 2 héttel vagy "öregebb" nálam, hátha én is érzem 1 hét múlva a tökéletes gyermekem mozgásait. Kép Már alig várom. A kispapa is türelmetlen, de õ mit érez, ha én még semmit?

Bringáról semmi hír, tehát akkor lehet neki szorongani, vagy tényleg megvalósította a nagytakarítást és már babázik.

Nyulandi
16+5
nyulandi

Tüni,

Aha, lehet, hogy értem....vagy mégse?...akkor jobban járok, ha táppénzen vagyok addig, amíg ki nem bújik a pocaklakó, és csak utána vetessem magam szülési szabira? És a szülési szabi pénzt fél évig kapom? Bocsi, hogy a többieket is fárasztom, csak most már szeretném érteni.

Brokkoli
27
brokkoli

Kataa,
ezen a héten dolgozom még, aztán otthon...végre mehetek nézelõdni, már beleõrülök, hogy nincs idõm munka után a picurnak bármit is nézni, de majd jövõhéttõl....Kép

Majd otthonról is megpróbálok rácsatlakozni a topicra, mert nem bírnám már ki nélküle. Lehet hogy topicfüggõ lettem?

Nyulandi,
hát az én kispapám hiába tette a pocakomra a kezét még a 20. héten, mert semmit nem érzett, a mocorgást csak én éreztem belülrõl. Most már látja ugye a hasamat is ahogy néha kidudorodik a kismanó. Én eleve a 19. héten éreztem az elsõ megmozdulását, de ugye ez is változó mindenkinél.

üdv
Brokkoli
brokkoli

Orsoly!

Szerintem nem tudna sajna vállalni mert Törökbálinton lakik és a X.ker.-ben rendel.

Üdv, K
K

Sziasztok itten vagyok ni!Kép

Pocok, Myssina!

Akkor most melyikõtök legyen? A gyorsabb, vagy a "fiatalabb"KépKépKép Húha nagyon nehéz igy dönteniKépKépKép Ravaszul majdnem egyszerre vállalkoztatok ráKép Mindkettõtöknek van otthon gépe? Mert akkor az úgy egyszerübb és jobb, mert nem függ a melõhelytõl...

Edit!

Akkor még csak kicsit gratulálok a kislányzóhozKép Én pénteken megyek 3D-reKép Ahogy emlegetted az a bizonyos fagyit nekem is muszály volt bevágnom a maradék gesztenyepürés fagyikát a Carte D'or-tólKép

Tüni!

Az igen! Akkor nem jöttek üres kézzelKép Ugye milyen jó babakocsizni?Kép

Zita!

Hát nem irigyellek az elsõ CTG-s élményeidért! Én minden éjjel másfél-két óránként fent vagyok. Ilyedezni nem szoktam, csak pipilni. És akkor reggel csodálkozom, hogy nem aludtam ki magam. Szinte ébren vagyok egész éjjel.

Orsoly!

Én már kinéztem a gyerekdokit, bár nem tud rólaKép Õ volt az én dokim is gyerekként. Én nagyon szerettem, de azt nem tudom, hogy milyen elveket vall.

Gombóc!

Üdv itthon! Gratula a jó eredményekhez! Juj! A méhszájon a placenta? Remélem "elmászik" onnan! Pihenj vele nagyon sokat! De tényleg nagyon sokat!!! Nem áll szándékomban ilyesztegetni, de nagyobb az esélye, hogy leválik, meg ilyesmi! Sokat pihizzél, és még 1 kg. kenyeret se cipelj! Semmilyen megerõltetõt ne csinálj! Ha kicsit kifáradtál feküdj le!

Lányok!

Szerintetek, ha alul fáj középen "néha" az már lehet jóslófájás? Merthogy ma egy kis séta után elkezdett fájni. Aztán meg most a vécén valami kattant a pocakomban. Úgy meglepõdtem! De nem történt semmi utána. Fent a köldököm magasságában a jobb oldalon a köldöktõl kb 5 cm-re. De biztos hallottam, csak olyan furcsa, mert mintha csak álmodtam volna! De nem! Érdekes. Holnap megyek a védõnõhöz, szerdán meg dokihoz, pénteken István kórház UH... Ehh ma még semmi kedvem egyikhez semKép

puszi
sasha
34+5

Kép
sasha

Ja! azt a kattanást a pocakban inkább hallottam, mint éreztem! Ez is éredekes volt.

sasha

Kép
sasha

SzijasztokKép

Orsoly
Ugy emlexem Nagytarcsan vagy Kerepesen laksz!Az nem egy eleg nagy helyseg!?Nincs gyerekorvos?Vagy en emlekszem rosszul?
Mindenesetre a kihivast nem fogod meguszniKépFoleg teli babaknal muszaj.

Nalam semmi kulonos ezen a heten dolgozom utoljara,Manoka rengeteget ficankol ugy tunik meg jol erzi magat odabenn.
El se hiszem de mar a 11. vagyok!!!

Mindenkinek cupppantas
Krisztinka 37+1
krisztinka

Sziasztok Lányok!

Jól le vagyok maradva az olvasással, nem hiszem, hogy ennyi íráson át tudnám rágni magam... Kép
Azért a legvégét átfutottam.

Brokkoli,
A táppénz témához. A GYED is, meg a GYÁS (ez az, amit 168 napig kap az ember) is a fizetésed 70%-a, de a GYED-nél 83 ezer bruttó a plafon, a GYÁS-nál - ha jól tudom - nincs plafon.

Azaz: ha 120-nál többet keresel, akkor érdemes az utolsó hónapot inkább táppénzen tölteni. Ha kevesebbet, vagy ugyanennyit, akkor mindegy.
Itt egy pl: A GYÁS-nál, mivel nincs ilyen 83 ezres plafon, tehát ha mondjuk valaki 200-at keres, akkor ennek a 70%-át kapja majd' fél évig, ami 140 ezer.
Ha az utolsó hónapban táppénzre mész, az is azt jelenti, hogy kapsz kb. 70% -nyi táppénzt, ami szintúgy 140-et jelent ebben az esetben. Azaz 168 nap, ez kb. 5 és fél hónap 140 plusz az 1 hónap táppénz, ami szintén 140.

Ha szülés elõtt veszed ki a GYÁS-t egy hónappal, akkor is van persze az 5 és fél hónap 140 ezer, de utána már csak a GYES, ami max 83 ezer. Vagyis a veszteség ebben a példában:
egy havi különbözet, azaz: 57 ezer forint.
Nagyjából érthetõ voltam? Igyekeztem az lenni...

Kispici
19 (vagy 20? nem is tudom... Kép )
kispici

Az utolsó GYES az GYED akar lenni. Elírtam, bocs.

Kispici
kispici

Kispici, köszönöm az infót! értem!!!!!

Brokkoli
brokkoli

Szia Sasha,
Azért én se rémüldözéssel töltöm az éjszakát, csak néha belém hasít, hogy úristen, én még nem vagyok erre felkészülve... Ma is attól féltem a klinikán, hogy ha valami gáz van, egyböl ottfognak, aztán hajrá, gyerünk szülni. A CTG különben teljesen kellemes, heverészik az ember és hallgatja a baba szívhangját.
Majd ird meg, mi volt a dokinál, föleg kattanás-ügyben!

Gombóc,
Tényleg vigyázz magadra, ne emelgess, ne hajolgass, pihenj sokat!

Most még 2 napig igyekszem kiírni magam, mert otthonról nem fogok tudni ilyen flottul netezni...

Zita
36+3
parazita

Ja, és ezek, amiket írtam, persze bruttó összegek, úgyhogy a végeredmény, ami az ember zsebében marad, az még kevesebb, mint a középkorban a hûbérúri és papi tized után maradt a földmûvesnek... Kép

Kispici
19
kispici

Még mindig pénzügyek.

Itt vannak hasznos linkek. (Ha megtörne a sor, akkor úgy írjátok be, hogy egy-egy teljes link a tízjegyû szám végéig tart.)

Terhességi-gyermekágyi segélyrõl:

[url=http://www.ekormanyzat.hu/ugyleirasok?kateg=ugyleirasok:0120102005" TARGET="_top]http://www.ekormanyzat.hu/ugyleirasok?kateg=ugyleirasok:0120102005[/url]

Anyasági támogatás:

[url=http://www.ekormanyzat.hu/ugyleirasok?kateg=ugyleirasok:0120102010" TARGET="_top]http://www.ekormanyzat.hu/ugyleirasok?kateg=ugyleirasok:0120102010[/url]

Gyermekgondozási díj:

[url=http://www.ekormanyzat.hu/ugyleirasok?kateg=ugyleirasok:0120102015" TARGET="_top]http://www.ekormanyzat.hu/ugyleirasok?kateg=ugyleirasok:0120102015[/url]

Gyermekgondozási segély:

[url=http://www.ekormanyzat.hu/ugyleirasok?kateg=ugyleirasok:0120102020" TARGET="_top]http://www.ekormanyzat.hu/ugyleirasok?kateg=ugyleirasok:0120102020[/url]

Családi pótlék:

[url=http://www.ekormanyzat.hu/ugyleirasok?kateg=ugyleirasok:0120102025" TARGET="_top]http://www.ekormanyzat.hu/ugyleirasok?kateg=ugyleirasok:0120102025[/url]

Kiegészítõ családi pótlék:

[url=http://www.ekormanyzat.hu/ugyleirasok?kateg=ugyleirasok:0120102030" TARGET="_top]http://www.ekormanyzat.hu/ugyleirasok?kateg=ugyleirasok:0120102030[/url]

Kispici
19
kispici

Sziasztok,

Brokkoli, ez úgy van, hogy a TGYÁS-t 180 napig kapod. Azt írják, hogy "lehetõség szerint" a szülés várható ideje elõtt kell megkezdeni, de ez azt jelenti, hogy nem kötelezõ. Annyi van, hogy a TGYÁS összege annyi, amennyi a táppénz, vagyis a kereseted 70%-a. A GYED pedig ugyanúgy 70%-a, de van egy limit, ezért maximum csak a Tüni által írt 53 ezer forintot kapod meg, annál többet nem.
Azért jó, ha a szülésig táppénzen vagy, mert akkor csak onnan ketyeg a 180 nap, ergo négy héttel tovább kapsz több pénzt, mint a GYED. Okés?

Gombóc, nem is írtad, hogy érzed a babát, hû de örülök! Kép

Bmary, én az Eü-be jártam középiskolába, és te? Kép

Csík
csík

Csík,
ma dógozós napom volt, igy levelezesileg eleg szetszort vagyok. Kép
Ja, aug. 14-en belesimult a tenyerembe, de ezt csak erzekcsalodasnak fogtam fel, aztan 20-an olyan mocorgast buborekolast kaparaszast muvelt masfel oraig, hogy ezt mar nem tudtam a beleimnek betudni...Kép

Tegnap este en is incselkedtem vele, pl. rajottem, hogy ha fekves soran a bal oldalamra fekszem, akkor o bal oldalon mocorog, ha jobb oldalra, akkor jobb oldalon. Ugyhogy parszor megfordultam...KépKépKép Parom jol ram is dorrentett, hogy hagyjam aludni szegenyt...KépKépKép

Es Te? Mikor mesz pontosan a vervetelre es UH-ra?

Pusszancs,
Gombóc
Gombóc

Sziasztok,

A legrózsaszínebb napot is be tudják sötétíteni.
Fõdoki az Istvánban kitalálta, hogy szept. 5-én menjek el genetikai UH-ra. Az jó is lenne, csak én már 1-én Ausztria hegyeit mászom. És még 2 hétig. Hát szerintem bõven ráér ez utána is. Közölte, ha nem tartom be a játékszabályait, akkor fel is út... Hát én meg nem tartom be, gyerek mindig kijön max. 24 órát vajúdok. Most ki van kiért, és még ezért fizetek is? Tiszta hülye vagyok?

Elnézést, de muszály volt kidühöngeni magamat. Ezeket mind a Páromnak mondta, mert én az arcába röhögtem volna.

Nyulandi
16+5
nyulandi

Brokkoli,
Na az mar tenyleg nem sok es rajossz Te is mint en hogy milyen jo vegre munka nelkul egy darabig.Mert ha megjon a baba munka lesz boven!!!De a fonokok legalabb mi leszunk: )))))
Feltetlen gyere otthonrol is legalabb szorakoztatjuk egymast.

Sasha,
En amennyire tudom az mar valami joslofajas lehet.De csak a baratnoi elbeszelessekre hagyatkozom.De miert is ne hiszen nem yudod pontosan lehet hogy 1-2 het es itt lesz Gabi Baba.

Kispici,
Koszi a hasznos lineket!

Gomboc,
Legalabb valami jo akkor tortent aug 20-an ha mar a tuzijatek el is maradt.

Lanyok,
Holnap delelott megyek a vedonohoz.Mar alig varom hogy halljam a szivvereset a manocskanak.

Pusz
Kataa
31+6

Kép
Kép
kataa

K!

A X. kerület melyik részén rendel? Én X. kerületi vagyok, van hozzánk közel egy gyerekorvosi rendelõ, de még nem érdeklõdtem hogy milyen orvosok vannak. Sajna a háziorvosunk sem egy nagy szám, így tõle nem is érdemes megkérdezni.

Köszönöm:

Manó 33+2

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Ma voltam Szigetvaron (ahol a fo m.helyem leledzik),es bejelenteni keszultem a nagy hirt, de az igazgatonk megelozott. "Kedvesen" megkerdezte,hogy igazak-e a pletykak amelyek terjengenek a varosban?? (Pecstol 42 km....) Hat, jol az arcaba vagtam,hogy igazak. De nem tudta volna kivarni ameg szolok neki??!Hogy lehetett ilyen alpari modon rakerdezni?? Kép PASI..

Egyebken ma uzemorvoshoz kellett mennunk, persze 10es busszal mert a sulibol be kellett gyujteni meg egy papirt a vizsgalathoz,a doki viszont csak kettotol rendelt. Szoval egy 10 perces beszelgetesert szinte az egesz napot Sz.varon toltottuk a kolleganommel. (Legalabb nem egyedul lezengem! Kép ) Jokat kajaltunk meg fagyiztunk legalabb. Hat kimergelodtem magam rendesen.. Bocsi!!!

Norkini
14+2
norkini

BMary!
Szorítok neked! (mellesleg én is Békéscsabán jártam suliba, a közgében végeztem 91-ben)

Holnap megyek a 30.heti UH-ra, nagyon szeretném már látni a kis pocaklakót, na és persze azt, hogy az idõnként kidudorodó alkatrészei pontosan mik is.

Moxi 29+4
moxi

Sziasztok!
Már rég írtam, de igyekszem követni az eseményeket, olvasgatok szorgalmasan. Üdv minden nyaralásból hazatértnek!
Nyúlandi, szerintem ez egy idióta, már bocsi. Küldtem mailt is. Kép
Ma voltam én is dokinál, és megint egy héttel idõsebbnek talált, mint az én számításaim szerint vagyok. Kép Szóval akkor most elvileg 14 hetes + valahány napos vagyok. (Szerintem csak 13 + 1 vagy 2) Ultrahangot is csinált, már 8 centis a kis Maci. Összevissza rúgkapált a lábaival, olyan aranyos volt.
Gombóc, tök jó, hogy már mozog a babód!!! Nagyon jó érzés lehet. KépKépKép Pihenj sokat, és vigyázz rá!

Puszi mindenkinek
Franyo
14 ?
franyo

Sziasztok Lánykák!!

Nálam semmi, pedig szerdán vége a 40 hétnek, fáradt vagyok, és baromi ÉHES!!!
Köszi a nyugtatást, és a bátorító sorokat, rám fér...
Kataa, Momo!

Parazita!
Jól meghurcoltak, szegényke, de a lényeg, hogy minden OK!

Csík, Moxi!
Én textiles voltam, aztán Szegedre jártam fõsulira. Puszi!Kép

Nálunk a Doki egy ezresért jön ki, akkor amikor akarjuk, persze az elsõ idõben hetente, aztán havota, de mivel októberben szültem a kisfiamat ezért nem vittem be a bacis rendelõbe..most is ezt fogom tenni.

Köszönöm a hálós bugyival kapcsolatban az infókat. Holnap veszek. Szerintem a kórházba vigyetek valami harapnivalót. Én éjjel szültem és utána majd éhen haltam. Most beraktam néhány cerbona szeletet..meg ilyeneket. Ezek nem foglalnak nagy helyet, de tök jól jön majd..

Csipkebogyó!
Együtt érzek veled a herce-hurca miatt. Októberben mi is költözünk...szép leszKép Örülök, hogy jól vagytokKép

Én azt hittem, hogy a 38-dik hétem jön majd Bertikém, de komolyan biztos voltam benne, de nem sok jelét mutatja, hogy már valami nem stimmelne neki ott bent. De legalább nem lesz oroszlán, én az vagyok...tudom milyenKépKép

Na puszi néktek lányok, biztos jövök még a kispapa elõtt.

Vigyázzatok magatokra!!
bmary
bmary

Sziasztok Lányok!

Már biztos nem is emlékeztek rám, olyan régen voltam. Igyekszem pótolni az elmaradásokat, nem tudom mikor érek a végére. Minden megszületett babának ás szüleinek gratulálok, remélem mindenki jól van.

Mi nagyon jól vagyunk, Balázs baba sûrûn mocorog, a 31. heti UH-on volt 2200gr. Nem lesz kicsi, de bátyókája sem született kis súllyal. (4200gr.)

Most már sûrûbben fogok jönni, véget értek a nyaralások, tartósan itthon vagyunk.

Sziasztok, Rita 32+1
ritasol

Szia K,
Szóval most meg nekem keltetted fel a figyelmemet ezzel a gyerekorvossal.
Szóval ez a gyerekorvos Törökbálinton lakik? És esetleg Törökbálinton házhoz lehet öt hívni? Vagy ez csak a X. kerületre vonatkozik?

Azért érdekelne, mert én Tbálinton lakomKép

Köszi,
Moni
mj

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?