A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

BArtika: a kóstoltatás 2 szopi között, az hozzátáplálás ám.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Két gyors kérdés:

Milyen etetőszéket célszerű venni? Mert vannak a méregdrága műanyagok, meg az egyszerűbb fából készültek, amik többfunkciósak. Mit gondoltok?

Istvánka kb. 3 hónapja átalussza az éjszakát, de mostanában hajnalban is kétóránként ébred. Szerintetek 6 hós ugrás (ha van egyáltalán olyan), vagy a fogak kavarnak be?

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Cory! Az egy kiskanál is??? És miért? Másképp fog enni ettől? Mármint tejcsit? És akkor hogy hívják, amikor szopit helyettesítesz vele?
Én úgy hallottam, hogy az a jó, ha 6 hónapos kórtól kezdjük kóstoltatással (kaja után) és lassan egyik kaját (délutánit?) helyettesíted gyümivel pl. Vagy most akkor hogy is van ez???

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Etetőszék:
Én soha nem vennék fát, ami asztallá-székké szedhető szét, mert láttam már nagyon csúnyán felborulni ilyet gyerekestül.
IGazából erre is igaz, hogy mit vársz el tőle
kerék: a mi panel konyhánkban ez tök felesleges)
dönthető: én úgy gondolom, az etetőszékben eszünk és nem alszunk, és 6 hó előtt úgysem etetem
állítható magasság: nekem fontos volt, mert azt akartam, hogy odatolhassam az asztalunkhoz, és hát ahány asztal, annyi magasság
tálca: szerintem fontos, hogy le lehessen venni, mert így könnyebb elmosogatni, és oda lehet tolni az asztalhoz a gyerkőt is
huzat: szerintem nagyon fontos, hogy könnyen mosható legyen.
Nekünk ilyen van:

Kép

cory
Budapest

etetőszék: nekem nagyon megtetszett ez a fa. Ez több funkcós de nem szétszedhetős, elég stabilnak látszik. Aztán lehet h sz@rt se fog érni... majd utólag rájövök.
ezt itt egy helyi asztalos készíti.

így etetőszék:
Kép

így hinta:
Kép

így pedig kisasztal + szék
Kép

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Barti: egyrészt az emésztőrendszer egyensúlyát felborítja és hajlamosít az allergiára. A korai hozzátáplálás korai elválasztódáshoz vezethet. És a hozzátáplálásnál szó sincs szopi kiváltásról.
Amikor szopit helyettesítesz vele, az az elválasztás.
Igen, az a jó, ha 6 hótól kezded szopi után, de a babád még csak 3,5 hós!

cory
Budapest

Cory: köszi szépen az infokat az etetőszékkel kapcsolatban. Én is tartottam egy kicsit attól, hogy a szétszedhetőből ki tud esni a baba.

Petri: ezt hol csinálták és mennyiért? Csak az érdeklődés végett kérdem.

KépKép
mariannka

Sziasztok,

Ma reggel már nem fájt annyira a szopi, éjjel kipihente magát a cickó :lol: Sajna azért a ma délelőtti szopi végén most is megtépázta a lányom, jól összeszorította az ínyével és húzta :( Na de el is vettem tőle, vissza sem kapta. Aztán meg csak vigyorgott :shock: Lehet, hogy az a legújabb, hogy így jelzi, hogy teleette magát?? :roll: Hülye egy szokás lenne ... :?

Bea: az is lehet, hogy tényleg a fogzás is közrejátszik.
Gratula Annának a nagy alváshoz :) Csak így tovább :)

Ildi: Szegény madárkák :( Te fogod megbosszulni? Mert ha igen, ahogy téged ismerlek, nem sok jóra számíthat a gonosztevő :)
Tényleg sok most a rossz hír :(
Persze Nati is nagyon ügyes kislány az éjjeli jó alvókájával :)

Petri: A cigit én sem tudom elviselni. Nekem apám, anyám cigizett, nem is kis mennyiséget szívtak, az egész gyerekkorom füstfelhőben telt. Ezzel viszont azt sikerült elérniük, hogy annyira megutáltam a cigit, hogy egy slukkot sem szívtam soha. Szerencsére mindig olyanokkal kerültem össze, akik szintén nem cigiztek, sőt, a baráti társaságunkban is csak nagyon kevesen.
Az viszont biztos, hogy ha te mondod, nem fogja abbahagyni. Minél jobban akarod és noszogatod vele, ő csakazértsem fogja letenni. :( Én apámmal játszottam el ugyanezt, ő 2 dobozzal is elszívott egy nap, mondhatni láncdohányos volt éveken keresztül. Amellett, hogy tök egészségtelen, jó sok pénzbe is kerül, de hiába is érveltünk mindenfélével, nem hatotta meg :( Benne kellett megérnie a döntésnek, nem tudom mi történhetett, de 3 éve (vagy 4) egyik napról a másikra abbahagyta magától. Nagyon meglepődtünk, de persze örültünk is :)
Sajna nem tudok semmi biztatót mondani, talán egyszer a párod is észbe kap. Remélem minél hamarabb. :)

Tetszik az etetőszék :) Én nagyon szeretem a fából készített bútorokat. Csak ennek nincs tálcája, amiről később tud enni a gyerek, ugye?

Bartika: Hogy hogy megkóstoltattad? Csak úgy hirtelen felindulásból? :lol: :lol: :lol: Kanállal adtad neki a barackpépet vagy csak úgy nyalogatta a kezedből, mint Cory képén az egyik fiú? (Bocs Cory, de nem tudom melyik gyerkőc lehet, annyira hasonlítanak egymásra :oops: )
Egyébként én úgy tudom, hogy majd először almával kell próbálkozni, nem barackkal.

Mariannka: Pfúúúú ... baromi sz@r lehet 3 hónap után megint 2 óránként kelni :( Szerintem van 6 hós ugrás, attól is lehet, de a fogától is. Vagy akár mindkettőtől egyszerre :(

Zsu, Faby: édesek a lurkók :)

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Babcika!

Ügyik vagytok a hízással! És meg is van az 5 és fél kiló, amit megcéloztál :)

Cory!

Köszi a megnyugtató választ! Már előre görcsölök a hozzátápin, ugyanúgy mint a szoptatáson :) De majd alakul az is, ugyanúgy, ahogy a szopiba is belejöttünk, és a világ legtermészetesebb dolga lett :)

Petri!

Nekem nagyon-nagyon tetszik az etetőszéketek! Ha nem titok, akkor elárulod, hogy mennyiért csinálja az asztalos? Lehet, hogy én is megkérdezek majd egyet, hogy mennyiért csinálna nekünk egy ilyet, mert teljesen beleszerelmesedtem :)

Faby!

Boldog hófordulót Dominónak! Minden készen áll a szombati névadóra? Milyen ruciban lesz a nagylegény?

Ildi!

Büdös dög macska :evil: Rúgd fel, mint a döggombát :evil:

cigi: én se szeretm, bár az én férjem cigizett, mikor megismerkedtünk. Mikor babát gyártottunk, akkor leszokott, hogy jó életerős kisfickói legyenek :) Már akkor nagyon készült az apaságra a drágám :)
Ő is sokat dolgozik, reggel fél hétkor megy el itthonról, és este fél hatra ér haza, mi addig kettesben vagyunk Dórival, a kutya nem nyitja ránk az ajtót. Anyuék és anyósék is messze laknak, a házban lakó anyukákkal szoktam dumcsizni az udvaron, ha épp összefutunk, ennyi. Néha rossz, de kibírom. Aztán mikor hazajön végre apa, akkor be nem áll a szám, csak fosom a szót neki :) Szegény :)

Tegnaptól nem lehet Dorcusra azt mondani, hogy több füle van, mint foga... Kibújt a második is. Remélem most lesz egy pár hét nyugalom a következők előtt! :)

Csajok, rámtört a gyümölcsfagyasztási láz :lol: Vettem málnát, azt mikortól lehet majd adni a gyerkőcnek? Érdemes lefagyasztani neki, vagy már csak jövő ilyenkor kaphat majd? Mert akkor kénytelen leszek ezt a most vett málnát önfeláldozóan felzabálni :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Évi: málna majd csak 1,5 éves kor után mehet. Én még jövő nyáron sem fogok adni Lizának.

cory
Budapest

Hol lehet jó fejlesztő játékokat kapni?

KépKép
mariannka

Látszik, ma csak 3 gyerekem van :)

Mariannka: milyen fejlesztőjátékra gondolsz? Mert a legegyszerűbb csörgő is fejleszti a látását, mozgását, mindenét.

cory
Budapest

Évi: Itt a Cory-féle táblázatban megtalálod, hogy melyik gyümit mikortól ajánlják:

http://otlettar.try.hu/kismama/szilard_etelek.htm

Cory: Hogy hogy? Nem ment ma a kölcsön kislány?

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Cory!

Köszi, akkor "sajnos" most nekem kell eltüntetnem a málnát :lol: :lol: :lol: Valahogy majd csak megbirkózom a feladattal :)

Vali!

Nálunk is így volt. Apu mindig is cigizett, és elég keményen. Napi két doboz neki is elfogyott. Aztán egyszer csak 55 év kőkemény bagózás után egyik napról a másikra leszokott. Ennek már fél éve. Úgy sikerült neki, hogy hörgőgyulladást kapott, kórházba került, és csak úgy kapott levegőt, ha lélegeztették. Ez egy sokkterápiával felért nála, azóta cigirese nézett. De nemcsak ő rémült halálra, hanem a húgom és a sógorom is, így most senki nem dohányzik a családban, és apu is meggyógyult :) Minden jó, ha a vége jó :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Vali: belázasodott :(

cory
Budapest

Cory: Az nem jó :( Remélem a fiúk és Liza nem kapták el.

Évi: Asszem apánál is valami ilyesmi lehetett, csak szerencsére nem volt kórház a vége. De tuti, hogy valami betegségtől parázhatott be ennyire.

Most megyünk a Minimanóba babakocsikat vizslatni, előtte meg beugrunk a piacra lángost venni. Az lesz ma a könnyű nyári ebédem :oops:

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Petri: ez az etetőszék nagyon jó! Biztos tetszik a kiscsajnak is. :)

Cory: jobbulást a kislánynak!

Ildi: szegény madarak, dög macska. :( Nem lehetett szívmelengető látvány neked sem..

Lányok: ti szopi mellett adtok valamit inni a babának, vagy úgy gondoljátok, hogy ha szomjas, akkor cici elő és be a szájába? Mert szinte mindenhol ezt hallom, és én is ezt csináltam eddig, de tegnap voltunk az egyik barátnőméknél, és ő teáztatja az 5 hónapos babáját. Ő is anyatejes.

emerci

Merci!

Üdv a klubban :twisted: :twisted: :twisted: Ezzel idegelem én is Coryt, anyut, a gyerekorvost, és az ő egybehangzó állításuk szerint NEM kell inni adni a babának. Amíg pisis a pelus, kutacs rendben, addig nincs ok aggodalomra. Próbáltad kínálni? Mert pl. a Dóri el se fogadja, hiába próbáltam adni neki. Viszont ha itatnád, akkor inkább forralt, lehűtött vizet adj neki, ne teát.

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Merci: az anyatej 87%-a víz, így semmi szüksége nincs plusz folyadékra a babának. Teát meg aztán végképp nem adnék, mert egy szomjas embernek a legjobb a víz, az ízesített teát meg az íze miatt is el fogja fogadni, nemcsak szomjúság miatt. Liza nem kap inni, eddig nem panaszkodott :)

cory
Budapest

Évi: még nem próbáltam, de már régen gondolkodok róla, hogy hogy lenne jó, de az orvosnál is folyton elfelejtettem.. Tegnap meg pont "kapóra jött", hogy láttam, hogy mit csinál a csaj.

Teát nem hiszem, hogy próbáltam volna, vizet lehet, de az az érzésem, hogy Heni sem fogja elfogadni. Persze bármi lehet...

Jó nagyon az új centid, aranyos! :)

emerci

Merci,
nem kell nekik tea. Lehűtött víz, ahogy Évi is írta a legjobb. De Lidi azt se fogadja el, pedig ő tudja, hogy a cumisüveg hogyan működik.
Ildi,
gyönyörű a kertetek!!! Sajnos nem megyünk a koncertre. Még nem tette le más Lidit aludni és ugye a 8 óra is pont az esti szopi ideje. Meg anyu se tudott volna feljönni, így eladtuk a jegyeket. :(
Bartika,
tényleg ráértek még a barackkal. Lidi jelenleg az almát és a barackot kapja és cuppog vele, nagyon cuki. Most 6 hóig csak a gyümiket adom és szopi után. Már tápi is kevesebb kell és ez így szupi.

Kata, Timi, Dominik baba nagyon édesek!!!

Babcika,
király a hízás!!!

Etetőszék: Cory amit leírt azt mondom én is. Nekünk vannak rajta kerekek, de én szoktam tolni benne. Nekünk 1 kicsit dönthető, de nem alvás miatt, hanem, mert még nem ültethetem fel. Így viszont tudja, hogy a kajálás az etetőszékben történik és az asztalnál. :) Ja és PP Prima Pappa ez.

Bea,
sajnálom... :( Én is csak azt tudom írni, amit a többiek, hogy az nem jó Annának ha Ti nem vagytok boldogok együtt.
angi79

Cory: pont erre gondoltam én is, hogy mivel édes az íze, tuti, hogy rácuppan. És ezt nem szeretném, bőven ráérünk még!

Angi: köszi a választ, lehet, hogy ki sem próbálom.. Ahogy Cory Lizája, Heni sem szólt még, hogy kéne más is. ;)

Babcika: lyukas az agyam, mindig elfelejtem írni, hogy nagy gratu a hízáshoz, csak így tovább!

emerci

Cory: olyan játékra gondoltam, ami már egy kicsit komolyabb, mint a csörgős állatok. Úgy látom, hogy unja már őket. :oops:

Vízzel már én is megkínáltam Istvánkát, de nem kellett neki.

KépKép
mariannka

Merci!

Köszi a vonalzódicséretet, de valahogy nem tudom megszokni... Lehet, hogy visszaügyeskedem a régit. Meg ez nem tud hosszú ű-t, csak kérdőjelet tesz a helyére. Na mindegy.
Elolvastam Heni naplóját, édes! Csak így tovább!!!

Egy pár friss kép:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Mariannka: az Auchan, Tesco, Cora, stb. babás részlegén is vannak kézség fejlesztő játékok, érdemes kicsit körülnézni szerintem. Árat nem tudok.

emerci

Évi: jaaj, köszönöm szépen! :oops: Pont az előbb, 2 perce írtam új bejegyzést. :)

Tündériek ezek a képek (is) Dóriról, nagyon szép pofija van!

emerci

Merci: köszi szépen a tippet.

KépKép
mariannka

Merci!

Köszi neked is!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Mariann!

Itt is találsz jó ötleteket:
http://www.bababirodalom.hu/uppercategory.php?id=234

Puszi

Eszter
Kép
Kép
vok

Lányok:beállt reggelre a derekam-hátam,majd meg pusztulok,nem szedhetek gyógyszert a szopi miatt,azt mondták menjek úszni.Tudom hogy a hideg viz apasztja atejet,de sztetek ha egy fél órát úsznék reggel ,egy héten 2x mondjuk,az már nagyon sok lenne?
Évi:köszi hogy leirtad,nagyon jól hangzik,amint tudok ismét mozogni megcsinálom.

KépKép

KépKép
pilchard

Vok: köszönöm, köszönöm. :lol:

KépKép
mariannka

Mariann!
Nincs mit. :D Máskor is. :D:D

Képzeljétek, Hanna ma tudatosan megfogta a kék elefántját. :D Kinyitotta szép lassan a tenyerét és megfogta... Olyan cuki volt. És annyira elfáradt, hogy ma csak alszik. :D Lehet, hogy nagyon koncentrált. :wink: :lol:

Eszter
Kép
Kép
vok

tenyerét=kezét. Na, ma se vagyok 100-as. :D :oops:

Eszter
Kép
Kép
vok

Mariannka: nincs mit. :) Én régebben voltam egy "Bambi" nevű boltban, ott is rengeteg játék volt; fa, kézségfejlesztő, nagyobbacskáknak. Ha van lehetőséged és tudsz ilyen boltot, oda is nézz be!

Vok: Hanna nagyon ügyike, gratu az új tudományhoz! Bár Heni nem csinált ma semmi különöset, ő is folyton alszik. Bár lehet, hogy abban fáradt el, hogy délelőtt vásárolni voltunk.. Bár közben is szundizott. :)

Pilchard: jobbulást!! Nagyon ciki, de én még arról sem hallottam, hogy a hidegvíz apasztja a tejet. :oops: Úgyhogy én ehhez nem tudok hozzászólni. :roll:

emerci

Pilchard: Nekem amikor beállt a derekam Flector-ral kentem, az jó volt rá és lehet mellette szoptatni.

A szomszédom kislánya ma belázasodott, elmentek orvoshoz és kiderűlt, hogy tüsszös mandulagyulladása van. Ez fertőző? Csak azért kérdezem, mert tegnap együtt voltunk velük a játszótéren és leült mellénk a padra beszélgetni a kislány

Kép

Kép
pgyöngyi

Hali Csajok!!

Most tudok csak jönni,mert reggel,ill. d.e. fodrásznál voltam,aztán meg elment az időm.

Elolvastam mindent,de reagálni nem hiszem,hogy tudok mindenre,csak amire emlékszem :oops: :oops:

Köszi mindenkinek a gratulációkat a hízáshoz!! :lol:

Vali-Hát igen,most nagyon örülök neki,gondolhatod!!! :) :)

Évi-Nem sajnos nincs meg az 5 és fél kila,csak 5,27 eddig.Nem nagyon hiszem,hogy jövő hétig össze tudunk hozni 23 dekát.Az óriási rekord lenne!!! :roll: :wink: :P Dorci olyan kis drága!! :wink: :P

Vok-Gratula Hanna babynek a fogáshoz és mindezt pont 3 hónaposan!!!Boldog szülinapot!! :lol:

Víz,tea-Én próbáltam adni Lilinek,mikor múltkor volt az a 40 fok körüli hőség,mert olykor nagyon üvöltött.Kiderült "csak" melege volt,de nem szomjas volt.Ugyanis nem kellett nek egyik sem,Megemlítettem a dokinéninek,ő azt mondta,azért nem kéri,mert egyszerűen nincs rá szüksége,elég neki a tejcsi.Ha szomjas lenne,meginná.Ez ennyire egyszerű! :wink:

Na csúcs,ennyire emlékszem!

Lyukas fejű Babcika! :oops:
Vendég

Vok,
nagyon ügyi Hanna!!! :) :) Képezld, Lidi meg felfedezte, hogy vannak lábujjai. Elsősorban a 2 nagy édekli.
Mariannka,
a Csepel Plázában nagyon jó a játékbolt, szerintem. Pl. Lamaze játékok is vannak.
angi79

Vas!Sajnálom a madárkákat :cry:

Mariannka!én idáig úgy gondoltam, hogy fa többfunkciósat akarok, hogy legyen majd kisszéke-asztala, de , ha tényleg balesetveszélyes :?: :?: :?: Ez eszembe sem jutott.

Petri!Az a szék csuda klassz!Én is tudni szeretném, mennyiért csinálták meg.

Merci!Nálunk is csak cici megy, próbáltam neki vizet adni, tovább üvöltött, amég nem kapott tejcsit.Igazából nem bánom, bár itt a városban néha nehéz mindig szopihelyet találni.Tényleg, ti hogy oldjátok ezt meg???A strandon jó volt, csak odafordult , ha éhes volt, ott senkit nem zavart, ha szoptatok.De a sétálóutcán mégis más.

Évi! Dóri gyönyörű kisbaba!gratulálok!

Pilchard!Nem próbálod masszíroztatni?Hozzám időnként eljön egy csaj, 800 Ft-ért megmasszírozza a hátamat, utána egy darabig olyan jó, mintha nem is lenne hátam..Anyámék is járnak, ők szalonba, ott 1200, az a nő nekem túl erősen csinálja, meg jobb is, aki idejön, mert a baba itthon elfoglalja magát arra a fél órára.

Bea és Annababa
Kép
bea80

Bea: a szopihellyel én is állati nagy gondban vagyok. Ha sétálunk, akkor előtte biztos van egy kis szopi, ha pedig közben igényelné, jelzi. Parkban szoktunk sétálni általában, itt vannak kicsit "eldugottabb" helyek, egy-egy fa, vagy valami. Mi ott szoktunk szopizni.
Ha vásárolni megyünk és közben lesz éhes Heni, az már gáz, mert az áruház közepén nem kezdek el szoptatni, a WC-be meg nem megyek ki, higénia 0, babáknak kialakított helyek nincsenek. :?

Ti hogy csináljátok?

emerci

Szopi:mivel nálunk szigorúan be kell tartani a 2 óránkénti szopit,én ehhez igazodok.Nálunk amúgy sem nagyon lehet utcán szoptatni anélkül,hogy az embert 600-an meg ne szólják.A kisváros ilyen szempoontból egész más,mint a nagy.Úgyhogy mi itthon elintézzük. :roll: :?
Vendég

Merci,
én is mindig bekajáltatom mielőtt elmegyünk valahová. Ha meg nagyobb áruházban vagyunk, akkor ott általában van szopi helység vagy az autóban szoptatok.
Évi,
csuda édes Dóri!!! :) :)
angi79

Babcika: Lili fejlődése miatt kell szigorúan tartani a 2 óránkénti szopit? Bocsi, ha hülyest kérdeztem. :oops:

Igen, ebből a szempontból tényleg naggyon más a kisváros, ezt már hallottam én is, hogy megszólják az embert, ha elkezd szoptatni az utcán. Dehát a babának enni kell.. Ha meg tudjátok oldani otthon, az jóó! :)

emerci

Hahóóó!

Megjöttünk Törökszentmiklósról, Petrinek hála tudtunk egy gyors talit rendezni. Sajnos a képeket nem tudom innen feltenni, mert Apósom gépe nem akarja feltölteni valami miatt! :(
Petri! Nagyon köszönöm, hogy ilyen rövid idő erejéig is bejöttél Timi babával a városba felénk!!!! Pötyi elaludt a hazafelé úton akárhogy próbáltuk ébren tartani... :(
Átküldöm a képeket a te címedre! Hátha neked sikerül feltenni. Pedig Apósom direkt bevitte a munkahelyére, hogy le tudja kicsinyíteni... :(

Tápi: Mielőtt még azt hinné mindenki, hogy 3,5 hónaposan hozzátápizok, ez csak egyszeri alkalom volt és tényleg véletlen ötlet szerű és csakis azért, mert a saját öszibarack volt. Éppen azt majszoltuk és csorgott a sok leve, alátettük a kanalat és megnyalattam Pötyivel. Fintorgott... :D

Dehogy akarok én mást adni amíg van tej!!!! Én úgy szeretném majd csinálni, amit már írtam, hogy hat hónaposan kezdem kóstoltatni, kaja után.

Amúgy ez érdekes mert az én védőnőm (és eddig nem modtott sok hülységet) azt ajánlotta, hogy először idénygyümikkel kezdjek, ami éppen van (meggy, barack, alma). Persze csak bólogattam mikor mondta, hogy 4 hónaposan kezdhetem... Csak azt sajnálom, hogy tényleg mire adhatnám nem lesz semi a kertben. :( Így mi is jégkockatartózunk. :)

Anyám, itt már az etetőszékről van szó??? Tényleg! Mikor ülnek fel a babák átlagosan?

Kérdés: Van valaki köztetek, akinek sajog a petefészke és még nem jött meg? Nekem napok óta olyan, mintha meg akarna, csak azzal a különbséggel, hogy a petefészkeim is fájdogálnak! Lehet attól, hogy kezd visszaállni a petesejt termelés?

Pilchard! Én is a masszőrt ajánlom! Anno a terhességem alatt, sok ülőmunkától + pocak nagyon sokat fájt a derekam. Ekkor találtam egy masszőr lányt, aki csodákat művelt velem!!!! Legjobb lenne gyógymasszőrt találni!

Na megyek, mert a melegtől nem vagyok egészen magamnál!

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Angi: ez nálunk már bevett szokás. :D Ha indulunk valahova, cici elő, eszik, amennyit igényel és mehet a séta vagy a vásárlás élesben. Amikor nyűgösebb, akkor úgysem tudok mit csinálni, akkor mindenhol enni akar...

Az a baj, hogy mi leginkább az Auchanba szoktunk járni, és ott nagyon ronda a WC, nincs pelenkázó részleg (sem). Ha jól emlékszem, a Tescoban van, de nem biztos, ott utoljára pocakosként voltam. :)

emerci

Etetőszék: Nem tudom pontosan ki csinálta és hol, mert a bátyám intézte. De valahol Szolnok környékén. 8000 pízért.
Nincs tálcája de pont passzol az asztalhoz. Nekem tesóm mutatta egy képen és én is rögtön beleszerelmesedtem..aztán lehet hogy jól befaragtam vele.

Az én párom szülei is szívják a nikotint. :cry: Após napi 3! dobozzal, csoda h még kap levegőt..bár ő már lehet h csak füstön él. Ők a házban is rágyújtanak, úgyhogy Csaba cigi füstben nőt fel és mégis rágyújtott. :evil: Sajnos szerintem ők is csak akkor fogják abbahagyni ha valaki megbetegszik. :? Csak akkor már nehogy késő legyen.

Vali :lol:
Milyen babakocsit vesztek?

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Barti: azt hiszem, hogy átlag olyan 5-6 hós korban ülnek fel, de lehet, hogy hülyeséget mondok.

emerci

Bartika
oké
de most mennem kell, vendégek jönnek

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Szopi: Én most is a kocsiban szoptattam, már nem először. Pelenkázni is ott szoktam, bár az kicsit nyűgösebb, mert ha Vince is velünk van, akkor ki kell pakolni mindent a hátsó ülésről, hoyg elférjünk. Ráadásul még lejt is az ülés, de eddig még mindig sikerült frankón rávarázsolni a pelust a gyerekre :)
A boltokat illetően nincs jó tapasztalatom, a pelenkázó helység mindenütt elég tré, egyedül az Ikeában volt olyan, hogy azt mondtam rá, hogy na ez már valami. :)

Merci: vízzel én is csak egyszer próbálkoztam, de Aliznak sem kellett. Igaz, hogy cumisüvegből próbáltam, abból meg a lefejt tejet sem issza meg (pedig nem volt fagyasztott-kiengedett), nemhogy a vizet. Én nem erőltetem. A tejci a szopi elején úgyis szomjoltásra való, és csak utána jön a laktatóbb része.

Mariannka: Ahogy Angi is ajánlotta, nézd meg a Lamaze játékokat, nagyon sokféle van, és nagyon jók. Én szeretem őket, most is majdnem elcsábultam egyre, de apa leállított :( Így csak egy rágókát vettem a kiscsajnak, most úgyis mindent a szájába szuszakol.

Évi: Dorcika nagyon vagesz a farmerszerkójában :lol: Tényleg nagyon szép pofija van. Nekünk rugiban volt olyan rózsaszín csíkos rucink, mint a ti body-tok :)
Gratula a 2. foghoz. Nagyon belehúztatok :)

Vok: Boldog 3 hófordulót Hanna baby-nek :) Most még te kaptál tőle ajándékot, jól időzített, hoyg megmutassa anyának az új tudományát :)

Bea: Irígykedem a masszázs miatt. Engem apa szokott maszírozni néha, nem is rosszul, de az azért mégsem olyan, mintha egy profi csinálná. Ráadásul nem is drágán járnak hozzád.

Barti: De jó nektek, hoyg tudtatok talizni Petrivel :) Próbáljátok valahogy felvarázsolni a képeket :)

Petri: Nem vettünk semmilyet, csak szétnéztünk, de nem is volt igazán nagy választék. Sportkocsit néztünk volna, mert a Graconk akkora batár, hoyg tele van vele a csomagtartó. Ha megyünk le a Balcsira, el kell döntenünk, hogy babakocsit viszünk, vagy ruhát :shock: :lol:

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Merci: én szemérmetlen vagyok szopi terén, és bizony bárhol szoptatok. Akinek nem tetszik, ne nézzen oda. Múltkor pl az auchan cipőrészlegés sikerült, aki arra járt, mind kedvesen mosolygott, nem volt semmi gond belőle. De szoptattam már nagyjából bárhol, és lehet, hogy én vaygok az ijesztő, de még soha senki nem szólt meg :)

cory
Budapest

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?