A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Helló Lányok!!!

Nem vesztem el,csak behavazódtam! :oops:

Örömmel látom,hogy mindenki jól van!

Jube!
Ügyesek vagytok séta ügyben,sajna nekünk nem nagyon akar össze jönni a séta,Rebeka nem nagyon rajong érte és ezt hangosan a tudtunkra is adja. :cry:
Eléggé hasfájósak lettünk,majd beszerzek valami csodaszert én is.Remélem az majd segít.

Dóri!!
Nem semmi anyósod!!!
Kitartást és nagyon sok türelmet kívánok hozzá!!
Ja! És nyugodtan panaszkodd ki magad,hátha az segít egy kicsit!!
Az én anyósom sem jobb,bár gondolom Téged ez nem nagyon vígasztal.Csak abban segítenek amiben akarnak( ja és semmi szükséged éppen az afféle segítségre) Amiben meg kellene abban persze nem !!! Tipikus anyós efektus!!
Hú de gonosz vagyok!! Mi is ilyen anyósok leszünk???!

NA de ,,hétfőn voltunk tanácsadáson: 3900g volt Rebi! Nem is rossz,2 hét alatt fél kg-ot szedett fel.Persze aki ennyire szereti a pocakját!! :D
Lányok! Rebeka arcán pici piros pöttyök jöttek az arcára.szegénynek még a hajacskája alatt is vannak.Olyan mint egy kis pattanás, minden piros pötty közepe fehér .Volt már valakinél ilyen kiütés féle? Ti mit tennétek?

Mindenkinek szép estét,és jó babázást kívánok!!

Eszti+ Rebeka (holnap leszünk 3 hetesek!!!!) :lol:
mano4

Eszti,

Rékának is volt, a doktornő azt mondta, hogy innen látszik, hogy szereti a pocakját. (Lehet, hogy egy picit erősebb a tejed, legalábbis nekem az volt) Azt mondták a tanácsadoson, hogy azoknál a babáknál fordul elő, aki "sokat és jól" eszik. Mi alkohollal + a doktornő által fel írt krémmel kentük az arcát. ( mindkettőt vékonyan fel kell vinni a bőrére és hagyni, hogy beszívja, naponta többször) 2 nap múlva teljesen elmúlt. Ha gondolod megnézem, hogy mi a krém neve.

Üdv

Vica & Réka (2 hónapos)
vica10

Sziasztok!!

Eszti!!

Lucának is vannak ilyen foltjai, tejsömörnek hívják. Nekünk azt mondták, csak akkor kell kezelni, ha nagyon csúnya lesz.

Mi is voltunk tanácsadáson. Kikaptam, mert Luca 80 dekát gyarapodott 3 és fél hét alatt. És nőtt már 3 centit. Megkérdeztem, hogy akkor ha megette a szerintük kellő mennyiséget, tépjem ki a cumit a szájából, vagy mégis hogy gondolták.Mindegy.

Jube!

Nekem is pont annyi a tejem, amit Luca megeszik. Ha többet kérne, gondban lennék.

Egyébként nekünk sem megy a séta! Nem csípi a kocsit a kisasszony.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de Lucám 8 órákat alszik éjjel!!! :D

Na, úgyhogy ez a helyzet!!
szóval mi jól vagyunk!! Nagyon!!

Sok puszi: Dóri

Kép
nagydora

Ja, és üdv Anzsika!!

Nagyon drukkolok, hogy minden rendben menjen!!

Kép

Kép
nagydora

Sziasztok,

üdvözlünk a körünkben Anzsika!

Lányok, csak gyönyörködöm a babákban olyan édesek!

Helyzetjelentés:
Változás annyi történt velünk, hogy Balázs megtanult 5 és fél hetesen bimbóvédő nélkül szopizni. Ettől nagyon boldog vagyok, mert az eddigi 20-50 helyett most 50- 80 ig szív egy alkalommal, és megjött az étvágya is, 120-150 ig eszik egy evésre. Viszont nagyokat alszik két evés között, most, hogy végre tele a hasa.
A tejem mennyisége kicsit nőtt, de ugye mivel Balázs étvágya is, néha pótlásra szorulunk. Babóca 3310 g volt tegnap este, és ez már 1 kilóval több, mint amennyivel hazahoztuk :lol:
Én a humánát iszom és a kecskefüvet, és ez mind a kettő jó hatással van a tejcire. Az alvás pedig a legjobb.

Sétálni mi is szoktunk, Balázs rendszerint beájul a levegőn, és alszik, míg haza nem érünk. :)

Szóval a kezdeti para után, már nyugodt vagyok és boldog.
Viszont holnap kérlek drukkoljatok, visszük a Macit vérvételre reggel 8ra, és azt már most tudom, hogy fájni fog neki, és úgy sajnálom szegényt... Valószínű egyszerre fogunk bömbölni. :roll: :( :(
Jövő hét hétfőn pedig műűűtééééét!!!! Erre még igyekszem nem gondolni....
Szép napot mindenkinek! Olyan jó most az idő, végre elviselhető a nyár...
Hurcia/Edina + Balázs 6hetes
hurcia

Eszti!

Szofin is voltak pöttyök. Pár nap alatt el is tűntek nyom nélkül. Nem volt se lázas, se nyűgös. Evett rendesen. Nem is aggódtam miatta, mert nem tűnt igazi kiütésnek.

Lányok!

Ez a női mell, ez hihetetlen. Hol alig tudok belerimánkodni egyki tejelt és már megveszem az üvegeket hogy hátha kell pótolnom, mert éhenhal a gyerek, hol meg óránként kell a melltartó-betétet cserélnem. Már a ruhám is átázott. Szószerint órrán száján spriccel. A szívem szakad meg, hogy ez a "folyékony arany+ kárba vész. Nincs gyűjtőedényem, lefejni meg nem akarom. Vagy nem is tudom mit csináljak. Most abból kell majd ennie, nem akarom fejni. Olyan rossz hogy ez mint a hullámvasút úgy működik nálam.
MÁS. A menzesz úgye addig nem jön meg míg az ember intenzíven szoptat. Bár én azt hallottam hogy ez embere válogatja, mert van akinek ettől függetlenül már az elején megjön.

szép napot!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Üdv. a csapatban Anzsika!

De édes Luca. Mennyi haja van! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Szia Anzsika! Drukkolok Nektek nagyon. Én is kisterhes vagyok. Holnap megyek 12. heti UH-ra.
Ma találkoztam először a védőnénivel. Teljesen pozitívak a tapasztalataim, persze ez még nem jelent semmit. Jól le lettem izélve, amiért "ilyen" tünetekkel, mint lábdagadás, fáradtság képes vagyok dolgozni. Bár megjegyzem, hogy NEM, nem vagyok képes dolgozni. Holnap már erről is beszélnék a dokival. Ja, és baromi alacsony volt a vérnyomásom. 98/70 röhejes.

A babák ennivalóak. Hihetetlen, hogy lassan nekem is lesz. Húúú. :roll:
vbea

Sziasztok!
Veronikusz, nekem sok szoptatós anyuka ismerősömnek megjött2-3 hónapután, úgyhogy az nem biztosíték semmire... :)

Mindnekinek minden jót, én is kezdek teljesen elfoglalt lenni benévelk. Képzeljétek, csak párszor voltunk, és nem is egymás utáni napokon, de megismeri a játszóteret! és leleksen kalimpál, hoyg menjünk be. Nem tudok ellenállni neki, így ma 3 órás lett a gyors bevásárló körutunk :)

mtunde

Sziasztok lányok, örülök, hogy olvashatom az írásaitok, mindig kapok valami kis pluszt.
VBEA:Te is úgy lehetsz mint én, a lábdagadást kivéve az nincs nekem hála az égnek remélem nem is lessz.De a fáradság az eszméletlen, még alig kezdtem el az egésszet de kb a felét bírom annak amit eddig, vagy még a felét sem, ma is haza kellett jönnöm 1 után mert azt hittem össze esek.Na mindegy azt mondom, hogy az első 3 hónap után mejd jobb lessz!!Dokinál még nem voltam, de lassan meg kéne keressem az én kis arany dokimat.Na megyek ledőlök 1 kicsit amíg a kis fiamért nem kell mennem az oviba, pihibe vágom magam, sziasztok.

MEGSZÜLETETT GERGŐ!!!!!2007.03.12.én.
GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

.....[/url]

GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

Helló Lányok!

Köszi Mindenkinek a reagálást a pöttyökre.
Nem tudom igazán beazonosítani hogy mitől is lehetnek.Ma délelőtt majdnem teljesen eltűntek,aztán hipp-hopp megint előjöttek.
egyenlőre csak tiszta vizzel szoktam neki lemosni,ezt ráadásul nagyon élvezi is.
Remélem majd elmúlik .
Nálunk még semmi rendszer nincs,olyan össze-vissza minden.
Hol ébren van délelőtt és akkor délután alszik többet,hol fordítva.
A fürdetést sem sikerült még fix időre belőni,mert össze vissza ébred fel a kisasszony.
Nem tudom , Nektek sikerül a rendszeresség,vagy csak nálunk nem akar még összejönni?

Dóri!

Miért "kaptál" ki tanácsadáson? Soknak tartották amennyit gyarapodott a picur?? :shock:
Dettó ugyan az a csajszink séta ügyben mint Luca. BÁR, ma sikerült sétálnunk 1 órát,szépen csendben. :lol: Tök jó volt!!!
Egyébként Neki sem a kedvenc helye a babakocsi..

Mindenkinek szép napot!! puszi

Eszti és a ma 3 hetes Rebeka!
mano4

Sziasztok!
Ismét gyorsan itt vagyok.. :)
Hallom, gond van valakinek a sétával.. mi úgy oldottuk meg, hogy Olivér addog izgett-mozgott nyugtalanul, míg keresztebe nem feküdt a kocsiban, és így nem érezte magát bizonytalanul.. azóta így tesszük be alapban, és óriásikat alszik, vagy nézelődik, de gyakorlatilag élvezi a sétát.. ja, de nem dög melegben.. azt nem bírja...
Képzeljétek, kissé beparrantottam.. a védőnőhöz kötelező járni??? mert mi nem járunk, és most jutott eszembe, hogy lehet, hogy ez is kötelező.. hát már mindegy, holnap megyünk, több mint 2 hónaposan.. :oops:
Remélem nem fog leszúrni minket.. Ja, meg a nagy melegben a kölök 2 óránként eszik... 10 perc alatt vagy 100-130at, én meg győzöm emelgetni, mert már 5500g... 2 hónaposan úgy, hogy 3400al született.. de nyúlt is sokat, majd holnap megnézzük mekkora, de 68as rucikat adok rá.. de nem kövér.. úgyhogy azt hiszik hazudok, ha mondom, hogy csak 2 hónapos.. :) Már a fejét is tartja egy csomószor.. :)
Holnap megyünk szurira, remélem nem lesz nagy meleg, mert akkor az egész Budapest hallani fogja merre járunk.. naggyon utáljuk a meleget :) egyébként meg rötyögünk mindenen..
Ha tudok, még jelzek, puszi mindenkinek!!!!

satuk

Sziasztok!

A sétával nekünk is csak a nagy melegben van gond, bár most már az sem zavarja a Manómat, mert már ül és édesen nézegeti az embereket! Ma a közértben gátlástalanul nevetgélt mindenkire ... :lol: én meg nem értettem miért néz minket mindenki!

Kis terhesek, nem csoda hogy rosszul vagytok ebben az idétlen időjárásban, meg amúgy is. Pihenjetek sokat, a többi nem számít. Idővel sokkal jobb lesz! A terhesség középső harmada a legjobb szerintem, mert még nem túl nagy a pocak, de már nincsenek a kezdeti rosszullétek! Szóval kitartás!

Írtátok a kiütéseket! Lehet, hogy melegkiütés, nem? Az múlik el hirtelen, majd jön vissza pillanatok alatt. Marcinak is van a nyakán és a hajtövében. Elég langyos vízzel áttörölni és esetleg behintőporozni. Magától is elmúlik, akkor igényel kezelést, ha esetleg elfertőződik. De olyan kisbabáknál, akik még csak a kiságyukban vannak ennek nem nagy a valószínűsége.

Satuk! Elvileg a védőnőt rögtön a szülést követően fel kell keresni, illetve már a terhesgondozás alatt is. Hozzáteszem, ha eddig nem szólt, akkor nemigen lesz gond, ui. ez az ő kötelessége, gyakorlatilag benne van a munkaköri leírásába, hogy meg kell Titeket látogatni és segítenie kell az első napokban. Ne aggódj! Gondolok Rátok a 2 hónapos oltáson, nálunk minden simán ment. Utána borogatni kellett a szúrás helyét, meg figyelni, mérni a hőmérsékletét. Láz esetére meg írnak kúpot!

Mindenkinek minden jót

Ildi és Márton (8,5 hónap)
Vendég

Satuk!

Nekem mind a két gyereknél akkor kellett még a kórházból telefonálnom a védőnőnek, amikor tudtam már biztosan hogy mikor megyek haza, mert nekik 24 órán belül ki kell jönniük hozzátok (max.48, ezt nem biztos). Még nem is járt nálatok mióta kijöttetek? Ha macerás a nő, akkor ezt még szóvá is tehet. :shock: :( De nyugi. Ez nem jár semmi szankcióval. Max. durci lesz. :) Különben én is leszoktattam azzal, hogy ha méretni akarom Szofit, majd csörgök és bemegyünk hozzá. Így most nem hív.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!!

Esztikém!!

Igen, azért kaptam ki, mert túl sokat gyarapodott. Micsoda hülyeség!! Annyit eszik, amennyi kell neki. Mi jól állunk a rendszerességgel!!
Az éjszakákat átalussza, délelőtt foglalkozni kell vele, délután alszik egyet, aztán estig ,egint foglalkozni kell vele. Este fél 9 körül fürdetés, utána elalszik, és reggelig nyugi! :D

Nekem érdekesen alakul a tejem. Van, hogy egy egész kajára tápot kap, mert egyszerűen porzik a cicim. VAn, hogy pont annyi van, amennyi kell. Több sosincs. Én már nem iszom a teákat. Herótom lett tőle, és allergiás is vagyok... szóval nem iszom.

Sétával kapcsolatban, a szobában is megpróbálom többször belerakni a babakocsiba, hogy szokja, de nem nagyon tetszik neki még úgy sem. Majd idővel.

Holnap megyek vérvételre. Miután kaptam vért le akarom ellenőriztetni, hogy minden rendben van e. Mert nem merem a második gyereket úgy vállalni, hogy nem tudom e biztosan, hogy minden rendben van e.

Ja, azt nem is meséltem, hogy szombaton elmentem a férjecskémmel vásárolni, és itthon hagytuk a nagymaminál a picúrt!!
Egész 3 óra szabadság!!! :D Jól esett, de azért már örültem, hogy haza érjünk!

NA, sok puszi: Dóri és Luca

Kép
nagydora

Anzsika

én nem kérdeztem meg most hogy mennyi a szülés mert a tesóm nemrég szült nála és ő megkérdezte és azt mondta nincs tarifája ki mit gondol .nem pénzéhes szerintem.én 60 000 adok majd.szerintem elég lesz.azt is hallottam valahol hogy úgy szokták számolni hogy a rendelőben amit adsz szorozd be tizzel.de ezt csak hallottam nem ő rá vonatkozik.én fogadtam szülésznőt még neki is adok gondolom 25000 remélem elég.köszönöm a drukkokat már izgulok.kicsit megy a darázás az egésztől.

valaki segítsen!!!!

38 hétben vagyok 3 -4 napja fáj a derekam alig bírok kiegyenesedni néha ha felkelek.menni alig bírok és a hátam is fáj érzem hogy a hüvelynél lévő csontok fájnak feszít.szerintetek mennyi lehet innen még??? ki járt hasonlóan?ezek már a szülés jelei?elvileg 1 ére vagyok kiírva.köszi előre is
GILI
gilingalang

Sziasztok!

Eszti,
nekünk is van 3 piros pöttyünk, a védőnéni szerint melegkiütés, nem kell vele foglalkozni.

Gili,
nem akarlak beparrantani, de nekem is a derekam fájt marhára, és azt mondták, az semmi, majd ha a hasam görcsöl, szóljak. Felhívtam a szülésznénit, hogy most már NAGYON fáj a hátam deréktájt, és kiderült, hogy 10 perces fájásaim vannak.... szóval figyeld, nem rendszeresek-e. A hüvelynél a csontfájás meg fejfurka, nyomja lefele a buksiját a Manócskád. Ahogy fogy a magzatvíz, már nincs "kispárna" a feje és a csontjaid közt, azért fáj annyira. Nekem az 2 hétig volt, mire kibújt.

Dóri, Eszti,
a kocsit a lakásban Panni is utálta, de a jókis magyar járdán a zötykölődést már nagyon csípjük... fene érti :D

miért nem tudom odatenni a vonalzót??

sziasztok,
Jube és Panni, aki 2,5 hetes

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Ma megkaptuk a 2 hónapos oltást. HÁt majdnem, hogy én is sírtam, úgy sajnáltam RÉkát. Ő azért hősiesen türte, amíg a tűvel megszúrták, és csak utána tört el a mécses, de aztán nagyon!!!!!!!
Borogatni kell??? Nekem azt mondta a doktornő, hogy nem kell borogatni és elvileg nem lázasodik be. (az új oltás állítólag más) Persze azért folyamatosan nézem, hogy nincs-e láza. Szerintetek borogassam vagy ne????

A védőnő nálunk is úgy volt, hogy mikor mentünk haza a kórházból, már akkor felkellett hívnom és majdnem hamarabb odaért hozzánk mint mi. Ott osztotta az észt. :cry: :cry: Persze én egy nagyon rossz védőnőt fogtam ki. :twisted: Mint mindig!!!!!!!!!!!! De a doktor nénink nagyon aranyos, :D :D u.a. mint aki nekem volt kiskoromban. Tök jó!!!

Sétát mi nagyon szeretjük, persze csak este 6 után, mikor már egy kicsit lehűl a levegő. :lol: Ő is ezerrel forgolódik a kocsiba. Most már nem lehet hasra fordítani, mert különben megy a bömbi. Tegnap voltunk vásárolni az Auchan-ba és végig nézelődőt. Nem zavarta hangzavar, olyan ügyi volt. :lol:

Hurcia,
Nagyon ügyi Balázs, hogy ilyen jól szopik, ráadásul bimbóvédő nélkül. Holnap gondolunk rátok, kitartás, hamar túl lesztek rajta.

Üdv
Évi és Réka
vica10

Sziasztok!

Sétálni szerintem kint próbáljatok. Bent feküdni a babakocsiban nagyon nem ugyanaz, de a rázkódás talán hamarabb kedves lesz nekik.

Védőnő ha az elején volt kint, akkor utána már neki kell jelentkeznie, hogy meg akar-e nézni benneteket. Elvileg kellett volna mennie, mert menni kell neki 2 hetes korában a babának, aztán kb 6 hete skorában. Aztán ti mentek az oltásra, utána meg kb havonta kell megnéznie benneteket. Elvileg előírás, hoyg ő menjen, mert ilyenkor a környezett is megnézi :) na nemazt, hogy nagytakarítottál-e, hanem hogy nem vered-e a gyereket :D

Képzeljétek, vasárnap megyünk a Börzsönybe nyaralni. Már alig várom!

mtunde

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, csak sok volt a tennivaló mostanság.

Kiütés: nálunk is volt, elmúlt. (szintén "jólevő" kategória)

Hízás: Sári első hónapban 1200 grammot hízott, azóta is hozza az ütemet, most lassul be, ahogy látom. A dokinál nem "toltak le", ugye aggódtam is, hogy kövér-e vagy sem.

Séta: az elején nekünk is sírdogált Sári. Nekünk az vált be, hogy megetettem, vártunk picit, hogy ne rázza szét a pociját az ót, és utána mentünk, egy csomószor bealudt.

Védőnő: az enyém nagyon normál, a dokinéni pedig szintén az, aki nekem is kiskoromban volt :)

Anzsika, üdv itt.

GILI, drukkok mennek a szülésre!!!!!

Tünde, jó nyaralást nektek!!! Mennyi időre mentek?

Szép napot!

R+S (3, 5 hó lassan)
sampa

Hali!
Sampa, 1 hétre megyünk Nagybörzsönybe. Egy túristaszállóba, olyan felújított úttöröőtábor :) A református gyülekezet, ahova járunk (már amikor lemegyünk :)) Szervez itt családos hetet. Délelőtt vigyáznak a gyerekre, mi meg beszélgetünk, délután meg közös családos-több családos prograom. Marha szép helyen van a Börzsöny tövében. Régebben én is gyerekvigyázó voltam itt. Mondjuk 11 hónapos gyereknek nem egy balesetmentes hely: lépcső betonból, jéghideg patak, meredek fás domb. Másrészt viszont egy gyerekparadicsom. Hűvös, nem kapnak napszúrást, és megismerkedhetnek atermészettel.
Nagyon várom. Féltem tőle, hoyg Bene pont abba a korban lesz, amikor nem akar majd nélkülem lennni, de nem alakult ki nála a szociális félelem, így azt hiszem nyugodt szívvel tudjuk majd arra a 2 órára a többi nagylányra hagyni. Tök vicces, hoyg azok a lányok fognak Benére vigyázni, akikre prá éve még én vigyáztam :)

Majd még megyünk csak mi is Miskolctapolcára egy barátnőmék nyaralójába. Az viszont full extrás lesz :) Tényleg, Ildi, nem ti vagytok Miskolcon nyáron? Vag ymár hazajöttetek?

A sétát szerintem érdemes egy kicsit erőltetni, na persze csak finoman, napi fél órát, mert később meghálálja magát, ha szívesen megy veled a lurkó mindenhova. Bene pl sokkal nyúzottabb itthon, ha nem megyünk valahova. :) A legnagyobb örömömre, mert nem vagyok az itthonülős típus :)

mtunde

Sziasztok!

Vica! Mi még a régi fajta oltást kaptuk, lehet hogy az újat, amit Ti kaptok már nem kell borogatni! Kérdezd meg a dokit vagy a védőnőt, ők biztosan megmondják!

Tünde! Igen, mi Miskolcon voltunk a szüleimnél, de már visszajöttünk, mert hamarosan költözünk, így most nagy pakolásban vagyok! Miskolc-Tapolca nagyon szép, és ha már arra jártok menjetek el Lillafüredre is pl. kisvasúttal!

Vendég

Sziasztok!

Vica! Mi még a régi fajta oltást kaptuk, lehet hogy az újat, amit Ti kaptok már nem kell borogatni! Kérdezd meg a dokit vagy a védőnőt, ők biztosan megmondják!

Tünde! Igen, mi Miskolcon voltunk a szüleimnél, de már visszajöttünk, mert hamarosan költözünk, így most nagy pakolásban vagyok! Miskolc-Tapolca nagyon szép, és ha már arra jártok menjetek el Lillafüredre is pl. kisvasúttal!

Vendég

Elnézést! Csak egyszer akartam elküldeni! :?
Vendég

Dóri!

Érdekes véleménye van a doktornéninek a gyarapodásról!
Szerintem ne nagyon foglalkozz vele, Luca ugyis csak annyit eszik,amennyi jól esik Neki.
Mi is hagytuk már itthon anyukámmal Rebekát,és elég jól bírta.
Megitta a tejcsit üvegből,pedig féltem tőle,mert a másik kettő gyerkőc soha nem fogadta el üvegből az anyatejet. Hát Vele most úgy tűnik szerencsénk van!

A kiütések jönnek-mennek,szerintem nem a melegtől van,de ha megmosom neki a pofiját,akkor hamar elmúlik, aztán egy idő múlva újra előjönnek.
Egyenlőre nem nagyon izgat,csak sajnálom szegénykét.
Rebeka éjjszaka még felkel enni,illetve kaja után mindíg kakil egyet.
Így kicsit strapásak még az éjszakák,de optimista vagyok! :lol:

Na megyek,mert jön az anyósom !
Puszi mindenkinek!

Eszti + Rebi
mano4

Sziasztok lányok.
Köszönöm a bíztatásokat, próbálok pihenni.
gilingalang:Köszönöm a tájékoztatást doki ügyben, reméltem, hogy legalább a szülésre nem mondja meg, hogy mennyit kér, úgy is ad neki az ember.Lányok szerintetek mennyire muszály manapság szülésznőt fogadni, amikor utlojára szültem ez nem volt még olyan elterjedt dolog, és én mind a kétszer meg voltam elégedve azokkal akik éppen ügyeletben voltak, vagy mégis csak jobb ha inkább fogadok, nem tudom mit tegyek.?
Köszönök mindent előre is, puszi mindenkinek, gilingalang szorítok nagyon, a hát fájásra én is azt hallottam, hogy a szülés előjele, bár nekem nem fájt.PUSZI mindenkinek.

GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

Sziasztok!!

Esztikém!!

Az a helyzet, hogy szerintem sem lehet a nagy átlagból következtetéseket levonni mindne gyerekre. Nekem sok félét mondtak jó indulatból, de eddig még mindig az jött be a legjobban, mait az ösztöneim diktáltak. Úgyhogy ehhez tartom magam.

Képzeljétek, lehet, hogy agusztusban elutazunk hármasban egy hétre!! :D
Olyan jó lenne. De uyge nem korai még???

Most valamitől egyébként be van rekedve Lucácskám, de nem lázas. Nem tudom, mi lehet vele. Mindig nagyon vogyázok, hogy ne fázzonmeg!!
Ti mit adtok a babákra éjszakára??

Anzsika!!

Én azt mondom, érdemes szülésznőt választani. Én nem választottam, de megbántam. Igaz, a párom mellettem volt, de az ügyeletes szülésznő le sem ejtett!! És azért nem biztos, hogy rossz, ha valaki támogat!

Hurcia!!
Hogy sikerült a vérvétel?? Még mindig nem tudom, milyen műtét lesz, mert akkor, amikor ezt elmesélted, pont szülni voltam. Megosztanád esetleg velem is?? :)

Sok puszi mindnekinek: Dóri

Kép
nagydora

Szaisztok!
Anzsika, nekem minden szülésznő szimpi volt, de ha nem császár lett volna, és nem tudtam volna ezt jó előre, azért választottam volna, de főleg azért, hoyg bizti a számomra legszimpibb legyen velem, na meg első szülés. Te viszont már a 3-at várod, és ha edig sem volt gond ez, nem hiszem, hoyg muszáj lenne fogadni valakit. Dóri persze most írta, hoyg ő megjárta, mások viszont nem panaszkodtak az ügyeletes szülésznőre sem.
Szerintem ebben légy szabad, és ahogyan érzed, hsizen már rutinos mama vagy :)

mtunde

sziasztok

köszönöm a drukkokat és még egyben vagyunk.hát rá teszek még egy lapáttal ma éppen a nappalit festettük ki most lettem készen a felmosással.aki látná mit művelek nem tart normálisnak ja és dolgozom délelött van itthon egy fodrász üzletem meg műkörmözök és a régi vendégeimet még megcsinálom a héten ,szar mert nemakarom a vendégköröm elveszíteni.sajna nem tehetem meg anyagilag sem.na mindegy csak azért írom mert nem pihenek egy percet sem.és az egész lakástfelfordíttattam a férjemmel a Marcell érkezésére.totáll fürdőszoba csere lakás festés új konyhabútor.szegény este haza jön a meloból és éjjfélig nyomja.na jó csak hogy ne csodálkozzak ha itt ott fáj.de a baba érkezése olyan erőt ad .

puszi mindenkinek.

GILI
gilingalang

Jube,
hol van az a bolt a Visegrádi utcában? Honnan jó megközelíteni? A feliratos bodyk miatt.
Kösz: Rita
nováky_rita

Sziasztok!

Mindenkinek kitartást ebben a nagy melegben!
Nem is tudom, hogy babával vagy pocakosan kellemetlenebb-e ezekben a forró napokban, valószínűleg mindenkinek nehéz.:(

Annyira édesek a babák, tegyetek fel sok-sok képet még:)

A múlt héten kicsit gyakorlotam a babázást a keresztfiamon, igaz Ő már nagyfiú (9 hónapos). Annyira jó volt és most úgy hiányzik. Már nagyon vágyom arra, hogy az Én picúrkámat is a kezemben tartsam:)

Most a párommal az őssejt levételén agyalunk, nem tudjuk eldönteni, hogy megéri-e, vagy hogy egyáltalán van-e értelme. Ti gondolkodtatok rajta? Szívesen venném a véleményeteket.

Holnap megyek tanfolyamra a kórházba, gyerekágy, szoptatás témekörben, jön valaki innen esetleg?

Szép napot!
marcsim

Sziasztok,

remélem mindenki jól van, pár napot kihagyok és lehetetlen benneteket visszaolvasni.

Anzsika, te Tinnyén laksz vagy az a neved?

Dóri, te milyen tápot adsz a babádnak?

Kiscsillag, eltűntél?

Ki is lesz a következő, aki szül? Gilingalang?

Gili, mi lett a derékfájásból?

Lenne egy kérdésem, légyszi ha tud valaki, segítsen! Az mennyire normális, hogy egy 7 hónapos gyerek naponta 5-10-szer kakil? Nem hasmenése van, hanem az egyik kaki hígabb, a következő kicsit képlékeny, aztán a főzelék után szilárd, tehát nem hasmenés, hanem egyszerűen folyamatosan ürít és ez olyan furcsa .Sokat eszik, iszik. Evés közben azonnal nyom, mondjuk ez szerintem természetes, csak túl sokszor csinálja. A védőnő azt mondta, hogy azonnal vigyem orvoshoz, de csak az elkülönítő felől mehetek be, meg ilyen baromságokat mondott. Én meg nem
viszem dokihoz, mert csak hazahozunk mindenféle betegséget.Köszi a segítséget.
Andi
andry

Sziasztok Lányok,

Marcsim,
jó, ha mész, én is ott tanultam meg egy csomó mindent, amit nem hallottam a családtól.Szerintem nagyon hasznos.
Gilingalang,
rám is a 35. héten jött rá a nagy rumlizhatnék. Mi gardróbszekrényt csináltunk, jó nagyot. Meg volt ne félj a napi mozgás :lol: Viszont azért pihenjél is, mert a gyermekágyas időszak sem semmi. Már nagyjából készen voltunk, és előbb jött a Maci, tehát bútorlapok közül mentem a kórházba. Mivel sokáig voltam bent (toxémia miatt) így szegény férjem pakolászott, mire hazajöttünk :) Szóval nem mindíg jön be a majd pihenek a jövő héten... :lol:
Dóri,
köszönöm a drukkot, Balázs nagyon jól viselte a vérvételt, csak az nem tetszett neki, hogy lefogták. Nem is nyekergett nagyon, meg is dícsérték, milyen ügyes volt, bár ez inkább nekem volt jó.
Lágyéksérv műtétje lesz 24.-én. Most arra készítem a lelkem.
De reggel megyünk este jövünk a kórházból. Remélem nem jön közbe semmi baj, és így is lesz.:roll:
Anzsika,
nekem nagyon jó volt, hogy volt szülésznőm, bár a végén császáros lettem, tehát a szülésnél végül nem kellett jönnie. De jó volt, hogy mikor rosszul lettem, fel tudtam hívni, és ő küldött azonnal a kórházba. ( Várnai Gabika a jótevőm neve :lol: ).
A szülőszoba látogatáson ismertem meg, érdemes elmenni oda is, hogy találkozzál velük, felváltva tartják azt hiszem Keszegh Évikével, akivel viszont az ápolás során találkoztam és róla is csak jót mondhatok. Nováky Rita is nagyon aranyos, figyel a lelkedre is, nem csak a testedre. A többieket csak hallomásból ismerem, de csak jót hallottam mindenkiről.
Tünde,
jó nyaralást nektek!
Már úgy várom,hogy kimozduljunk mi is. Tervezzük, hogy lemegyünk a vityilóba Balatonon, de majd csak ha a műtét kontrollján is túl leszünk. Remélem szép lesz az augusztus is.
Akartam már kérdezni, Ágotának mikor lett meg a babája? És fiú v. lány?Nem emlékszem..
És hogy mikor keztél el járkálni közértbe és ide oda Benével?
Úgy várom már, hogy ne legyek ide bezárva, bár a férjem szerint örüljek, hogy nem kell kimozdulni a melegbe. Nálunk csak du. süt be a lemenő nap, és ha becsukom az ablakokat 28 C nál nem megy feljebb. :)
Ildi,
kitartást a költözéshez! Az utóbbi 6 évben 4szer költöztem, tudom miről szól a dolog :) Fárasztó...
De mi is tervezgetünk...
Kiütés:
Balázsnak is volt, de ne kenjem semmivel, elmúlik azt mondta a védőnő, így tettem, és általában másnap harmadnapra elmúlt. Viszont jött helyette másik. Most nincs éppen neki.
Mindenkinek szép délutánt, ledőlök kicsit, mert mi éjjel 2-4ig 5ig programozunk:eszünk, büfi, fejés, hastornáztatás, kis ringatás és csak utána alvás...
Hurcia+Balázs 6hét + 2napos
hurcia

Sziasztok!

Lenne egy buta kérdésem.

A szoptatás, gyermekágy tanfolyamra jöhet a párom is? Nem zavarhatja esetleg a többi kismamát, hogy férfi is jelen van (szoptatással kapcsolatos kérdéseknél...stb.)?

Szülésfelkészítő és szülőszobalátogatásra biztos, hogy jön, de ez a szoptatás, gyermekágyas téma nem tudom mennyire intim légkörben zajlik.

Köszi!

Szép Napot!!!!
marcsim

Sziasztok!!

Andry!!

Mi a Bebe HA start- ot kaptuk a doktor nénitől. Nem nagyon zavarja Lucácskát, hogy nem tejci!!

Egyébként mióta megint cumisüvegből etetem, azóta nem fáj a pocakja.
Azt hiszem, nálunk ez az egész szoptatás dolog a gipsz miatt bukott meg. Pedig neki nagyon kellett volna, hoyg minél tovább csak szopizzon, mert én nagyon allerghiás vagyok, és atópiás is. De lehet, akkor is kijöttek volna rajta ezek, ha csak szopizik.
Most inkább arra koncentrálok, hogy jó szívvel adjam neki a tápszert is! Majd a következő gyerkőcnél ügyesebb leszek! :D

Szeretnélek megkérdezni titeket, hogy hogy voltatok megelégedve a csecsemős nővérekkel????

Remélem mindenki jól van!?

Finiselők?? Mi a helyzet? Hogy viselitek a meleget?

Kiscsillag!!

Mi van Veled?? Nem raksz fel táblát???

Sok puszi mindenkinek!!!

Dóri

Kép
nagydora

Szia Rita,

a bolt weboldala a www.bebibolt.hu

Mária Babacentrum és Gyermekáruház
1132 Budapest Visegrádi u. 25. (Balzac és Visegrádi utca sarok)

a körútról kell sétálni egy jó 5 percet, míg eléri az ember, a Visegrádi az első utca a Váci úttal párhuzamosan a Duna irányába.

szerintem az egyik legjobb bababolt, jó áron, rendes eladókkal.

Jube
jube

Dóri!

Kiscsillag azt írta, hogy most nyárra elköszön, mert kicsit megpróbál feltöltődni, hogy ősztől újjult erővel vethesse bele magát a baba vállalásba. Ettől függetlenül lehet fogy mégse bírja ki addig és felnéz. De ezt csak én mondom. Tényleg jó lenne róla is hallani.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Dóri!

Kiscsillag azt írta, hogy most nyárra elköszön, mert kicsit megpróbál feltöltődni, hogy ősztől újjult erővel vethesse bele magát a baba vállalásba. Ettől függetlenül lehet fogy mégse bírja ki addig és felnéz. De ezt csak én mondom. Tényleg jó lenne róla is hallani.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Itt vagyok, itt vagyok! :) Jólesik, hogy hiányoltok! Annyira aranyosak vagytok! :) Verácska jól mondja pihizek, próbálok töltődni, bár nem igazán megy. :( Próbálok nem gondolni a lombikra és a babára, de nagyon, nagyon nehéz! :( Amúgy építkezünk ez is elviszi az energiám egy részét. A meleget is nagyon nehezen viselem még jó, hogy itt bent van légkondi. Üdvözlöm az új belépőket!
Dóri a táblával lemaradtam és most nem tudom, hogy pl. zsu babája mikor született? :( Azt tudom, hogy korábban jött, de most nincs időm sajna visszaolvasni mert rengeteg a munka! Most is ebédidőben szöktem fel! :) Szívesen beteszem az újakkat is, kérek szépen adatokat! Jövök ha tudok! Mindenkinek minden jót és további szép nyarat kívánok! :)

Kép
Kép
kiscsillag

sziasztok

köszi még jól vagyunk.a derékfájás lehet mástól volt régebben is fájt néha.keményedik sokat a hasam mozog a baba rendesen furkálja a fejét.estére inkább a lábaim fájnak de ez érthető,főleg amennyit talpalok.kiváncsi vagyyok mikor jön a baby időre vagy elöbb vagy később.a melegből nekem is elegem van ventillátor elött pihizek ha pihizek.pusza még jövök.

remélem. :D

GILI
gilingalang

Sziasztok!
Hú de lemaradtam.
Andry. Bene is van, hoyg napi 4x kakil, hoyl ilyet, hol oylat. Én sem vinném orvoshoz még. Nálunk pár napig tartott az ilyen, és a melegben. szerintem összenyalt valamit, és a beleit jobban megviselte.
De persze, ha nem múlik, azért kérdezz meg szakembert is.

Szülésznők: olyan édesek szerintem is.

csecsemősök. Nekem az Ági a kedvencem. Vékony,a nyukám korabeli, rövid sötét haj. Ő aztán pörgött ezerrel. Aztán volt egy nővr, aki nagyon szívesen segített, csak mivel tök mást mondott, mint az Ági néni, én úgy döntöttem, látva egy hétig várandósan is mindenkinek a gyötrelmeit, hoyg egy ember tanácsaihoz tartom magam, mert csk összezavarodok.
A többieket inkább kérni kellett, de azonnal és nagyon szívesen segítettek.

Hurcia: Gota már kb 6 hete megszült, Kincső lett a ksicsaj, szeretném majd meglátogatni őket.

Séta: én ilyenkor már vadul metróztam is Benével DE akkor október volt :( Szerintme azért este, vagy reggel menjél el vele nyugodtan. A házban is ezt csinálják a pici babások. 10-ig, vagy este 6-tól elmennek, mert kell nekik is a kimozdulás, meg gyakorolni a babkocsizást, stb. Persze, ha nem muszáj, a bkv-t ebben a melegben hagyd ki.

Marcsim: Mi is gondolkodtunk az őssejt dolgon,a ztán egy cikk meggyőzött, hogy a legtöbb dolgot a vérből is elő tudják állítani, és az őssejt sem megoldás sokmindenre, és csak 20 évre szól a dolog. Nos, a legtöbb gond inkább az után kezdődik :( Mi lemondtunk róla, ráadásul elég drága mulatság is lett volna. Nem bántam meg.

mtunde

Sziasztok Lányok!!

Látom miondenki jól van.
Néha kicsit lemaradok,de igyekszem olvasgatni Benneteket!

Rebeka Jól van,irtózetos tempóban növekszik. Képzeljétek,a héten már hasról visszafordult a hátára,mindeezt tette 3 hetesen. Megáll az eszem,olyanokat művel.

Nováky Rita!!

Olvasgatsz még minket? Mostanában nem jelentkeztél.
Lenne egy kérdésem, a segítségedet szeretném kérni.

Lassan már 4 hete szültem gátvédelemmel és kaptam 3 pici felszívódós varratot,de azok még mindíg megvannak.
Gondolom már régen ki kellett volna hogy essenek. Mi tévő legyek: várjak a 6 hetes kontrollig,vagy hívjam fel az orvosomat és beszéljem meg Vele a teendőket? Gondot okoz hogy ilyen sokáig bent vannnak?
Kezdek nagyon félni,mert gondolom nem lesz egy kellemes érzés ha ki lesz szedve, biztosan jól belenőtt már a szövetekbe.
Előre is köszönöm a segítségedet.

Dóri!!
Jól Vagytok?

pusszancs,majd igyekszem jönni!

Eszti
mano4

sziasztok!

Érdeklődnék, hogy Tóth és Mészáros doktor közül melyiket választanátok? Mind a kettőről csak jót hallottam. Tóthnak voltam már a rendelésén, alapos dokinak tűnt, de nem volt olyan kedves (bár ez lehet az első alkalom miatt volt). Sajnos Mészárosnál is jártam az ügyeleten egy spontán vetélés miatt, ő akkor nagyon szimpatikusnak tűnt. Ő is a Kútvölgyiben rendel?

Köszi
tombi
tombi

Szi Tombi!

Kérdésedre válaszolva: Én Mészáros doktort választanám.

Lassan 4 hete hogy szültem Nála,és a terhesgondozásra is hozzá jártam. Nagyon meg voltam-vagyok Vele elégedve.
Tóth doktort nem ismerem,ezért nem tudok véleményt mondani róla.
A Kútvölgyiben is rendel,de van magánrendelése is.

Sok sikert !

Eszti
mano4

Köszi Mano4!

Én is felé hajlok, csak elvileg már Tóthoz kezdtem el járni (voltam nála 3x). Kórházba jártál hozzá vagy a magánrendelésére?

Másik kérdésem: kerékpározás pár hetes terhesen okozhat gondot? Mondjuk sík terepen 60 km?

köszi
tombi
tombi

Sziasztok!!!!

Gyorsan írok, mert bölcsiszünet van és kánikula, így nem igazán egyszerű a helyzet idehaza.
Nálunk Mira volt a kakilós, naponta 6-7 alkalommal, én sem gondoltam volna, hogy ez normális, de valszeg csak jó a kiscsaj emésztése. Addig sopánkodtam rajta, míg pár hónapja egyik pillanatról a másikra átállt a kemény és kevés bogyókra. Hát, visszasírtam a dagadó, büdi kakis pelusokat, valahogy mégiscsak az volt a megnyugtatóbb. Ja, ez a jó szokás, úgy 15 hónapos koráig tartott, most lesz másfél éves és úgyahogy kezd normálisakat tojni a kisassszony, kezdi megtalálni az aranyközéputat.

Tóth dokit én sem ismerem, de Mészáros doktornál már szültem kettőt és a harmadik is nála esedékes decemberben, úgyhogy én is csak ajánlani tudom.

Réka
Vendég

Tombi!

Én a magánrendelésére jártam,minden héten kedden rendel az Istenhegyi úton .
Szerintem nagyon korrekt, alapos. Nekünk nagyon szimpi.
De persze embere válogatja hogy kinek -ki szimpatikus.
Sok jó doki dolgozik a Kútvölgyiben.

Kérdezd meg az orvost a kerékpározásról,elvileg szerintem nem lehet probléma,de mindenképpen említs meg a dokinak.

szia!
mano4

Köszi mindenkinek!

Lehet, hogy váltani fogok. Csupa jót írtatok, meg nekem is nagyon szimpatikus volt.
Valahogy a Tóth dokit nem sokan ismerik, a fórumban sem szerepel sokszor a neve. Pedig ismerős őt is nagyon ajánlotta.
De hát a statisztika akkor pontos, ha minél több véleményből készül. Azért még alszom rá egyet.

Tombi
tombi

Sziasztok Lányok!

Már jó rég nem voltam, csak mostanában picit nyügi Zsombi, de azért sikerült nagyjából visszaolvasni Titeket :)

Tombi!
Én is Mészáros doktornál szültem és nagyon meg voltam vele elégedva, ajánlom szívesen, Tóth doktor úrat nem ismerem annyira csak vizitekre jött néha a szülés utáni napokban, de jókat hallottam Róla is.

Tündi!Ildi!
Képzeljétek Zsombi egész szépen eszegeti a bébi ételeket, bár még mindig nem tudtam egyik tápszeres evést sem kíváltani de most már nem görcsölök rajta, főleg most hogy a meleg miatt össze-vissza eszik, nálatok nincs ilyen? Ilyenkor mit csináltok? Én most olyankor adok neki enni amikor látom hogy már nyügi, mert van hogy 4 óránkénti etetést betartva alig eszik utána persze hamarabb éhes, szóval most ezzel küzdök... :cry:

Egy kicsit kezdek bezizzenni, hogy 40 fokban itthon kell "egymagamban" lenni 3 hete terveztük Anyukámékkal, hogy lemegyünk Agárdra, de mindig közbejött v.mi ( Tesóm szült, Anyukámnak vakbél műtétje volt, Apukámnak szemműtét ) szóval minden összejött és már látom előre hogy mire mehetnénk elromlik az idő.... na nem panaszkodom, csak rátok "ragasztom" a hangulatom... :cry:

Dóri!
Vettél Infacolt, végül, bevált?

Marcsim!
Úgy tudom az őssejt levétel 2-300000Ft-ba kerül, nálunk ez is volt az egyik ok amiért nem kértük.... most építkezünk nem fért volna bele a ktgvetésbe :cry:

Na egyenlőre ennyit pusz Mindenkinek:

Anita & Zsombi ( 6 hónapos)
szsombi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?