A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Bringa,
sok boldogságot a picihez!!!! Kép

Kangi,
nem tudom, te mennyit híztál, és mekkora a pocid, de nekem bevált a múlt hétvégi esküvõn egy kosztüm. A szoknyája amúgy térd fölöttig érõ lenne, de ugye a derekam már nem olyan karcsú, úgyhogy feljebb húztam kb 15 centivel, így a pocimhoz a bõvebb "csípõhöz való" rész került. Az alja se lett még túl rövid így. Fölülre pedig egy olyan topot vettem, ami nem teljesen sztreccs, így nem látszott a turpisság, és persze a kosztüm felsõjét. Ja, és a szoknya gombját összegumiztam a lukkal, jól is jött a kis csalás, amikor teleettem magam. És mindenki megdícsért, hogy milyen csini vagyok! Hihi, ha tudták volna... És még kényelmes is volt.
Na remélem nem zavarodtál bele, hátha neked is beválik. Mivel te is télen leszel nagypocis, nem javasolnám, hogy most fektess be méregdrága nyári kismama rucira, de ahogy gondolod.

Kataa,
neked ki a házidokid? Itt van a 9. ker-ben? Mert az enyém még mindig a 2. ker-ben és az nagyon messze van, fõleg ha beteg vagyok. Gondolkozom, hogy átkérem magam ide. És rendes a doki? Sokat kell nála ált. várni?

Pusz
Miszike
miszike

Szia Kangi,

Hát igen, a vizsgaidõszak elég kemény munka mellett. Most diplomáztam júniusban, és kaptam tanulmányi szabit, de az államvizsgára való készülés a nagy hányingeres korszakom közepén elég durva volt. Teljesen ki voltam akadva. Inkább akkor már legyél otthon szerintem, lesz mit tanulnod úgyis.

ÉN sem szülnék otthon az biztos, eleve azért amit te írtál Beszti, teljesen igazad van. Ráadásul otthon vérezzem össze a nappalit, v. a hálót? hát köszi nem

Brokkoli
brokkoli

Lányok-lányok!

Az egy dolog, hogy kacérkodom a köv. babánál az otthonszüléssel, de nagyon nem biztos, hogy akkor lesz hozzá bátorságom, pont a baba egészsége miatT!!!! nem kell már minyá leharapni a buksimat!Kép

Pocok!

Igen tényleg ott van! Nincs senki kitörölve a babás táblázatból, csak nincs felrakva, úgy iszonyu hosszú lenne!KépKép

Kangi!

Jészusom! Már itt tartok, hogy nekem megy a drukk? Ajajaj akkor már tényleg nincs sokKép Sose hittem volna, hogy eljön ez a nap is!Kép Most vettem át a táblát 14-15 hetesen Kata007-tól és most már át fogom adni, mert jön az idõ!Kép Hát betojtam!
Ma 14:00-tól rendel a doki be kell mennem megnézi a méhszájat. Nem is tudom mindek örülnék!? Ha még zárva lenne, vagy, ha tovább rövidülne és nyilna ... ÁÁÁ inkább még maradjon zártKép

puszi
sasha
35+0

Kép
sasha

ja
Miszike
16+3
Miszike

Sasha,

én spec. nem neked szántam, csak úgy..., ezt úgyis mindenki maga dönti el.......

Miszike,
?

Brokkoli
27
brokkoli

Sziasztok Lányok!

Ma nagyon jól kezdõdött a napom, muszáj megosztanom veletek! :-) Reggel genetikai ultrahanggal kezdtem, a babó minden szempontból tökéletes, ép gerinc, ép koponya, ép hasfal, korának megfelelõ méretekkel. Kép És az orvos azt mondta, hogy tegnap volt bennt a Szabolcs utcában, ahol a magyatvízvizsgálatot csinálták, és ott azt mondták neki, hogy azzal is minden rendben van. A hét végére, vagy a jövõ hét elejére én is meg fogom kapni postán az eredményeket. Kép Kép Ja és az ultrahang szerint úgy tûnik, hogy kislány.

Reggel meg a kispapa azt mondta nekem, hogy azt álmodta, hogy a rokodiltojásokat nem szabad meg enni, mert abban is kisbaba van... Kép

Pusza!

Kispici
19
(Ui: A munkahelyemen ugyan ma délelõtt kaptam egy -elismerem, jogos- letolást, de az most kit érdekel! ;-) )
kispici

Brokkoli,
mi ez a kérdõjel? Kép

Miszike
16+3
miszike

BringaKép
Hatalmas gratulaKépKépKép

ZitaKép
Én is már visszafelé számolom a munkában eltöltött HETEKET! Ugyanis még van 7.5 hetem. Az már nem is olyan sok, ugyeKép?
ÚÚÚÚÚÚGy irigyellek ámKép

SashaKép
Igen, igazad vanKép Ez már a 3. trimeszter! Nahát, ha nem mondod nem is tudomKép

GombócKép
Örülök, hogy minden OKKép

Ha lázatok van és gyogyit nem akartok beszedni javaslom, hogy csinájatok magatoknak otthon gyenge teát, és hagyjátok hülni egy kicsit. Aztán jó sok citrommal nyomjátok tele (C vitamin), meg mézzel. Aztán amíg ihatóvá válik a tea (mert ugye még mindig meleg azért) üljetek be egy kádba, egy olyan melegségübe, aminek a melegségét nem TE határozod meg, mert lázasan Te a tüzforrót is hidegnek érzedKép, szóval vízhömérövel vagy párocskával beállítani a melegségét, és utána hütsétek a vizet. Azt sem jéghidegre perszeKép

Hát én nem tudom mennyiröl indultam pociméret ügyben, csak azt vettem észre, hogy 3 hét alatt nött 7 cm-ert! Azóta meg folyamatosan növöget, nem ilyen radikálisan. De könyörgöm, mekkora leszek ha még 12 hetem van hátra? Már így is nehezen megy a hajolás, és a gyalogolás, nomeg ez a teknöc effektusKép

Ezalatt a 3 hét alatt amikor ennyit nött a hasim rámjött 4,5-5 kiló is. Mostmár nem is mérem hány kiló vagyok (elég, ha a védönö, meg a doki megméri), a lányok megnyugtattak, hogy felesleges miatta görcsölni Kép ami feljön az úgyis feljön, akkor meg mit emésszem rajta magam?

ZsuzsiKép
Otthonszülés témában. Én személy szerint nem mernék rá vállalkozni, és nem is igazán vagyok mellette, éppen azért amit itt a lányok megemlítettek. De ha úgy gondolod, érzed, hogy minden rendben lesz és a terhességed is ok és ha már csak ez hiányzik ahhoz, hogy teljesnek érezd a szüléseket, akkor rajta.

OrsolyKép
A baba-garnitúra jól hangzik ezért az árértKép Látom rádjött a vásárlási lázKép Már nálam is jelentkezett, de még sikerült visszafognom magam. Még egy kanyit sem költöttem baby cuccosra. Csak kaptam jó sokmindent.

Vásárláshoz még mindig csak az információkat gyüjtöm mindenhonnan, honnan-mit, merre meddig, milyen áron, milyen típusút stb, hogy aztán mire oda jutok, hogy megvenném ne is legyen belölük a boltbanKépKépKép Ha, ha, ha....

Mostmár elkellene kezdenem a beiktatni Margit kórházas látogatásokat is a szülészetre és még a Madarászba is szeretnék eljutni egy újraélesztö tanfolyam erejéig, mindezt suli, orvosi vizsgálatok, védönöi látogatások, terheslátogatások mellett. Csak az a kérdés, hogy ki fog itt dolgozni az irodában????

Most megyek,
Pusszancs,
Moni
28+1
mj

Jézusom lányok!
Most érzem elöször, hogy a gyerekem teljesen fenn van a gyomromban!!! Itt rúgkapálKép Olyan édes, ilyenkor mindig elérzékenyülök és elég sokszor könnybe lábad a szemem. Annyira imádommmmmmmm a kis szarost!
Vagy csak én vagyok csak ennyire "hülye"?? Kép
Moni
28+1
mj

Moni! Jaja, most belelendultem, de nem azert mert huuu de itt lenne az ideje, hanem mert az ismeros mar csak par hetig melozik a Megatoysnal, es azert jo lenne ezt kihasznalniKép Neha en is elkepedek, hogy pl tegnap megrendeltem a bababutort, te joisten, pedig meg milyen sok van hatra. De eddig mindenki lehulyezett a csaladbol (meg unokanoverem is, aki pedig - asszem meseltem - a 32. heten vesztette el a babat(beteg volt)). Mindenki azt mondja hogy nem amiatt lesz baj ha baj lesz, mert en megveszem a butort...Kép Na jo, hulye vagyok megint es raadasul rosszul vagyok, 7 napja nathazom, alig alszom, szegeny pruntyot is mindig felebresztem, ma is ott kalimpalt a pocakban hajnalban, bizti felebredt a 10 tusszentesre, es meg a fejem is fajdogal....Kép

orsoly, aki ma kisse maga alatt van
21+4
orsoly

Miszike,
én egy felfújt lufi vagyok most Kép Fogalmam sincs, momentán mekkora a "derekam", de nem is nagyon merem megmérni ... Kép
Van egy fekete nacim, ami derékban még vlsz jó lesz, keritek majd hozzá egy felsöt, ami nem nyom agyon ... hmm! már meg is van! Kép hurrá!

Brokkoli,
ez most egy levelezö suli, olyan utóképzésféle, úgyhogy talán nem lesz annyira durva, de azt hiszem, tényleg jobb lesz otthon maradni, föleg a rendszeres nagypocis vezetés gondolata taszit ...

Kispici,
ne törödj most a letolással, lásd még tegnapi hozzászólásomat a kismamák feledékneységével kapcsolatban Kép Az a fontos, hogy minden rendben van!!!

Sasha,
azért drukkolok, hogy még húzd ki egy kicsit Kép

Pussz
Kangi
14+5
kangi

Beszti es a tobbiek!
Igazatok van, hogy a baba egeszsege az elso! En sem azert szandekozom itthon szulni, mert eppen 'osanyat' van kedvem jatszani, es ha ez a szulesem nem ugy alakul majd, mint az elso ketto, es egy kicsit is nem erzem magam biztonsagban, be fogok menni a korhazba, az tuti! Itt a szulesznok nagyon jol kepzettek, es mivel nem allandoan muszerekre hagyatkoznak, jobban meg tudjak itelni a baba es a kismama allapotat, mint az orvosok, akik jo esetben ot percet toltenek veled, hogy megvizsgaljanak! Meggyozodesem ezen kivul az is, hogy rengeteg szulesi komplikaciot maga a korhaz okoz, anelkul, hogy a kismamaban ez tudatosulna. Gondolok itt a hormonokra, amik kepesek szuneteltetni magukat, ha a kismama nem erzi magat biztonsagban...es akkor mindjart nem is jonnek a fajasok ugy, ahogy kene, valami leblokkolja a szulest! Ezenkivul a 'veszhelyzet' az nem mindig masodpercek alatt alakul ki, hanem vannak mar rautalo jelek, csak mivel senki nem foglalkozik a vajudoval, ezert tenyleg csak akkor derul ki a dolog, amikor mar keso!
Az onzo resze a dolognak az mar szemelyes elmeny. Olyan hirtelen jottek a fajasaim masodszorra, hogy borzaszto kellemetlen volt elindulni otthonrol, ket percenken fel perces osszehuzodasokkal, kozben iszonyatos hasmenessel. Aztan kozben bedoglott a kocsink is, tolni kellett, utana 'rohantunk' taxiert, stb...szoval mire beertunk a korhazba mar egy darab fajas nem jott a stressz miatt, azt hittem hazakuldenek! Ha otthon maradok, szerintem meg fel-egy ora lett volna hatra, igy egy kicsit elhuzodott a dolog- na jo, igy sem tartott tul sokaig. De ha itthon szulok, a babat nem viszik el tolem mericskelni, hanem vele lehetek folyamatosan, nem vagyunk elszakitva a csalad tobbi tagjatol sem. Egybol megszoptathatom es nem tomik tele a noverek tapszerrel, csak mert most olyanjuk van, es nem akkor furdetem meg, amikor ok mondjak, hanem mondjuk amikor a baba szopasi rendjebe belefer. Ezek mondjuk tenyleg reszben kenyelmi szempontok (reszben persze ezek sem azok), eltorpulnek a baba egeszseges vilagrajovetele mellett. DE, en hiszem azt, hogy jo terhesgondozas mellett a problemak nagy resze elore kiszurheto, es szakember a nehezebb helyzetekben igenis tud segiteni szike nelkul is!!!
Nekem is vannak erveim az otthonszules ellen is, de ezeket mind merlegeltem, amikor ugy dontottem, hogy itthon szeretnem vilagrahozni a harmadik babamat!
Most viszont mennem kell, mert a nagy fiam zokogva jott haza az iskolabol, mert elloptak a biciklijerol az orat! Szegeny, annyira nem tudja feldolgozni ezeket az 'igazsagtalansagokat'! Pedig amikor meglattam zokogni, hat mindjart valami sokkal rosszabbra gondoltam!!!

Zsuzsi
17+2
zsuzsi74

Meg annyit szeretnek hozzafuzni, hogy mindenkinek a maga altal valasztott szulesi mod a legjobb, mindenki ott szuljon ahol biztonsagban erzi magat es babajat, es ugy, ahogy neki megfelel, es ehhez lehetoleg minden tamogatast kapjon meg...es akkor kerek lesz a vilag!

Zsuzsi
17+2
zsuzsi74

Zsuzsi! Meg annyit szeretnek ehhez hozzaszolni, hogy persze, sok mindent ki lehet szurni elore, de pl a magzat szivhangjanak hirtelen leeseset (azonnali csaszar), vagy pl ami Pucurnal volt, hogy nem akart levalni a lepeny, majd amikor levalt, azonnal muteni kellett mert kulonben elverzik....szoval ezeket SENKI nem lathatja elore, a megoly tapasztalt szuleszno sem. Es en inkabb elviselek nemi kenyelmetlenseget, de a baba a leheto legnagyobb biztonsagban legyen!

orsoly
orsoly

Moni!

Melyik 3 het alatt nott nagyot a pocakod?

Pusz
Kakukkfu
kakukkfu

Lányok!
Elõször is sziasztok. Szeretném a segítségeteket kérni. Biztosan van köztetek Szt. Imrés (bocsánat, nem tudok ennyi írást végigolvasni), tõle szeretném megkérdezni, ha tudja azt a telefonszámot ahol a délutáni ultrahangra be kell jelentkezni. Elõre is köszi. Majd ha ott is megerõsítik a terhességem, akkor szeretnék csatlakozni én is hozzátok. Addig is vigyázzatok magatokra, és a picúrotokra.

Szilvi
Szilvi

Orsoly,
Ennyi erovel azt sem lehetett elore latni, hogy anyukam elso gyereket kozos szuloszoban hozza vilagra egy novel, aki eppen egy hetek ota halott gyermeket probalt kinok kozt megszulni, ennek kovetkezteben anyukam olyan fertozest kapott, hogy majd egy evig tartott, amig kilabalt belole (az orvos ide-oda rohangalt kettojuk kozott, gondolom nem megtartva a higienias kovetelmenyeket), es valoszinuleg az sem volt elore lathato, hogy a kisbabajanak aki egyebkent teljesen egeszsegesen, egy kicsit alacsony sullyal szuletett, bakteriummal fertozott infuziot fognak adni, ami sajnos 4 naposan az eletebe kerult...
Zsuzsi
17+2
zsuzsi74

Zsuzsi!

Mivel szültem már egyszer hüvelyi szüléssel, tudom mröl beszélsz, meg a kétszeri kórházi tapasztalatok sem a kórház mellett teszik le a voksot. De ami nálunk történt másodszorra, azt egyetlen mégoly tapasztalt szülésznö sem tudta volna elöre látni, és az én esetemben igenis kellett az a sokat szidott gyakori monitorizálás is (alapértelmezettben én is ellene vagyok).
És ugyan nem másodpercek alatt, de nagyon rövid idö alatt lettek gondok (pont amit Orsoly irt, a szivhang leesése, mert a nyakán volt a köldökzsinór kétszer), és egyáltalán nem volt igaz, hogy nem foglalkozott senki velünk és ezért nem vették korábban észre (1. fogadott szülésznöm volt 2. épp akkor az egész szülöszobán nem volt senki, tehát mindenki ráért 3. a dokim csak miattam jött vissza a szabijáról, ugyhogy ö sem volt mással elfoglalva).
Persze nagyon sok mindenben igazad van, de az igazi problémát az okozza, hogy nem tudhatsz elöre semmit ami a szülés körül történik. Csak utólag tudnánk okosak lenni.

De neked kivánom, hogy minden rendben legyen, és nagyon nagy élmény legyen az otthonszülésed.KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Zsuzsi!

Mivel szültem már egyszer hüvelyi szüléssel, tudom mröl beszélsz, meg a kétszeri kórházi tapasztalatok sem a kórház mellett teszik le a voksot. De ami nálunk történt másodszorra, azt egyetlen mégoly tapasztalt szülésznö sem tudta volna elöre látni, és az én esetemben igenis kellett az a sokat szidott gyakori monitorizálás is (alapértelmezettben én is ellene vagyok).
És ugyan nem másodpercek alatt, de nagyon rövid idö alatt lettek gondok (pont amit Orsoly irt, a szivhang leesése, mert a nyakán volt a köldökzsinór kétszer), és egyáltalán nem volt igaz, hogy nem foglalkozott senki velünk és ezért nem vették korábban észre (1. fogadott szülésznöm volt 2. épp akkor az egész szülöszobán nem volt senki, tehát mindenki ráért 3. a dokim csak miattam jött vissza a szabijáról, ugyhogy ö sem volt mással elfoglalva).
Persze nagyon sok mindenben igazad van, de az igazi problémát az okozza, hogy nem tudhatsz elöre semmit ami a szülés körül történik. Csak utólag tudnánk okosak lenni.

De neked kivánom, hogy minden rendben legyen, és nagyon nagy élmény legyen az otthonszülésed.KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Orsoly,

használj is ki minden lehetõséget, ha van ismerõsöd, elvégre egy vagon pénz kell így is mindenre. Jól teszed!Kép

Miszike,
csak azért írtam a ?-t , mert nem tudtam mire írtad azt, hogy "ja".Kép ez értelmes volt, na mindegy Kép

Brokkoli
brokkoli

Lányok

Meg tudnátok írni, kinek mikor azaz mennyi idõsen csinálták a genetikai UH-t? Mármint akinek már volt Kép

Zsuzsi74,
Miért ne lenne ez a terhességed is komplikációmentes? Azon fogsz félév múlva gondolkodni, hogy a 3. szülés közül melyik volt a legnagyobb élmény, mindegyik valamiben más volt.

Tegnap este és most délután is éreztem a Kisbütyök rugását. Nagyon furcsa, de nagyon boldogító érzés. Én meg itt tegnap Gombocra irigykedtem...

Nyulandi
17
nyulandi

Nyulandi,

nekem a 19. hétben csinálták a genetikai UH-t. Nem megy a céges hálózat ( LN ), megõrülök, nem tudok dolgozni, pedig lenne mit csinálnom

Brokkoli
27
brokkoli

Brokkoli,
a "ja" annak a felismerése volt, hogy az elõzõ hozzászólásomból kifelejtettem a koromat, és ott pótoltam. Kép

Miszike
16+3 Kép
miszike

KakukkfüKép
Hát a 17. hétig SZINTE semmi sem látszottKép, akkor kezdett el rúgkapálni, mármit amikor már én is éreztem. És ha jól emlékszem a 19-21. hétig nött nagyon sokat. Ugyanekkor rámtört az iszonyatos szomjúság és legalább napi 3-4 liter vizet vedeltem, minden megeröltetés nélkül. Mostanában megint rámtört az ihatnék, de nem ennyire intenzíven. De egy óra víz nélkül (munkába(be) jövet-menet) és totál kitikkadokKép

Ti hogy vagytok? Mesélj már valamitKép

NyúlandiKép
Volt egy genetikai UH a 12. héten és volt egy a 18. héten és lesz egy a 30. héten.

OrsolyKép
Aztán meggyógyulj ám! Jobbulást és vigyázz magatokra.

Pusszancs,
Moni
28+1
mj

Szijasztok:0

Zita
mar en is csak a heten vagyok itt,neked is jo lesz vegre otthon pihizniKép

Orsoly
Gyogyulj meg gyorsan,mez,tea,ilyesmmi.

MJ
Jossz jovo penteken dokihoz!?

pusssz,Krisztinka/37+3 vagy 4/
krisztinka

Zsuzsi! Azert 30 ev alatt egesz nagyot fejlodott ez a tudomany! Az en anyukam is majdnem ottmaradt a mutoasztalon, mert elolfekvo mehlepenye volt, de uh hijan ezt akkor meg nem tudtak elore. Ha nem lakunk kozel a korhazhoz, most se anyam, se hugom nem lenne.... De azert ez 25 eve volt, azota nagyon sok minden valtozott! En azt vallom amit Beszti.

orsoly
orsoly

Moni,
Ezt a hirtelen szomjusagot en is eszrevettem magamon!!! Nem tudok ugy elmenni vasarolni, hogy ne kelljen mindjart egy uveg vizet is vennem, mert nem birom ki hazaig!

Beszti,
Sajnalom, hog masodszorra ilyen gondok voltak! En is szugeralom mar most a babamba, hogy nem forgolodni sokat, nem tekergetni a koldokzsinort a nyakara! Pont ez az egyetlen felelmem nekem is, de nagyon remelem, hogy nem lesz semmi gond! Csak azert mernem itthon megprobalni, mert masodszorra tenyleg szinte a labam kozott volt mar Gyuri feje az utolso ket honapban, annyira be volt allva a szulocsatornaba, es ket ujjnyira nyitva voltam legalabb hat heten keresztul! Tehat neki mar tenyleg csak 10-15 centit kellet kikolbaszolnia. Ha a nyakan van a koldokzsinor a babanak(foleg ketszer), akkor altalaban nem is all be a szulocsatornaba addigra, mire elkezdodik a szules.

Nyulandi, koszi a pozitiv hozzaallasodat!!!!! Nagyon halas vagyok erte! Es remelem ez a terhesseg es szules sem lesz mas, mint az elozoek, es meglesz az a 10/10-es Apgar-ja a legkisebbunknek is!

Orsoly, szerintem is nyugodtan vasarolj! Ha valami baj lesz, ugysem attol, hogy megvan e a bababutor, vagy sem! De nem lesz semmi problema, ne izgulj!

Zsuzsi
17+2
zsuzsi74

Egyre szarabbul vagyok, holnapra kivettem egy nap szabit, de lehet hogy penteken sem jovok es kikuralom magam. Borzalom ez a natha, mindig utaltamKép

Krisztinka azert majd szamolj be valahogy a gyerkoc erkezterol, ok?Kép

orsoly 21+4
orsoly

Nyulandi,
genetikai UH nekem a 12-ik és a 19-ik héten volt.

Zita,
jó neked, hogy már otthon leszel. Pihend ki magad elõre is! Kép

Kangi,
köszi a biztatást! Kép

Lányok, a 19-ik héten a 87 cm-es derék nem túl sok? 72-rõl indultam... Mennyinek kell lennie?

Más: Hogyan tervezitek a szülés utáni napokat? A kispapa is otthon marad pár napig?

Kispici
19
kispici

Szia Lányok! Kép

Bringa,

Nagy-nagy gratula Hanna babához!
Ha a kollégista nem fiú lenne, õ is a Hanna nevet kapta volna! Kép

Puszi

Nyulika
27+6
Nyulika

Orsoly,
en is ugyanezekkel kuzdok ket napja. Kép A haziorvos szreint erre a tuszkolos-kohogos vacaksagra jo a BIOPAROX spary, a torkomba kell 4 orankent sprickolnom es letudoznom. Tenyleg hasznal, nekem legalabbis mar sokkal jobb...KépEs recept nelkul kaphato.
Orrfolyasra meg a UNG. NASALE orrkenocsot mondta, abban semmi (babara karos) anyag nincs.
Jobbulast!

Otthon vagy korhazban temahoz. En semmi penzert nem mernek otthon szulni, ha anyukam otthon kiserletezett volna velem, mar nem lennek. 1900 g-mal szulettem, legzesi nehezsegekkel, tudogyulladassal, Vacrol rohammento hozott be a Heim Pal Gyerekkorhazba, ahol vegul megmentettek. (Pedig nem volt anyukam terhessege soran erre utalo jel.) Az egesz gyerekkoromban annyi bajom volt, hogy en szinte mindent orvosoknak koszonhetek..Kép KisGomboc is kezdeti eletet a dokimnak koszonheti, ha o nem ad progipotlast, valoszinuleg mar nem lenne...Kép Mindenki maga donti el, hogy hol szeretne szulni, en az eddigi komplikacioim miatt egylatalan nem mernem ezt az oriasi kockazatot felvallani. De mint irtam, ezen nem erdemes vitazni, mindenki ott szul, ahol gondolja. Kép

Nyulandi, Kép
A MArgit Korhazban van UH a 12., 18., 28., 36. heten. Ezek a "kotelezo" programok. A magandokidnal meg annyi, es akkor, amikor elmesz hozza (felteve ha van a maganrendelojeben UH). Ugye, milyen jo erzes, amikor mocorog? KépKépKép

KisGomboc a betegsegem ota nem tul aktiv. Neha megijedek es panikolok, de azert negyon remelem, hogy nincs gond vele...

Gombóc
(18+4, a merete szerint 1 hettel kisebb)
Gombóc

Miszike,
ja, most már értem.Kép

HÁt az ivással én is úgy vagyok, hogy vizet vedelek nagyon sokat, üdítõket nem is kívánom. A pisilés se semmi, örülök, hogy kibírom hazáig, de mostanában a bevásárlóközpontokban is megismertem a mellékhelységeket. Pl. tapasztaltam, hogy a Budaörsi KIKA-ban nincs wc, amit nem vettem túl jó néven, így kénytelen voltam tartogatni. Na mindegy

Brokkoli
brokkoli

Sziasztok!

BringaKép
Nagy-nagy gratula a babócához.

LányokKép
Ti mikor kezdtetek el hízni? Én eddig még nem híztam és most az utóbbi 1 hétben 1/2kg-t fogytam. A védõnéni emiatt egy kicsit csúnyán nézett rám. Igaz én az átlagostól picivel több súllyal kezdtem a terhességet, lehet, hogy ennek is van jelentõsége?

Mi egyébként jól vagyunk, bár a vérnyomásom ma is magas volt, ezért most gyógyszert kell rá szednem. De érdekes, amikor a házidoki méri jó, ha terhesgondozáson méri a doki, akkor magas. Ki érti ezt? Így most sajna be kell ruházni egy vérnyomásmérõbe, mert minden nap kell mérnemKép

Üdv mindenkinek, Panka
(11+3)

panka

Kispici,
hát még a szülés elõtti napok is messze vannak...., ( relativ ) de jó lenne, ha kispapa otthon tudna velem lenni egy pár napot. ANyuékkal lakunk még, és anci otthon lesz velem.

Brokkoli
27
brokkoli

Myssnia,

írok majd holnap,csak most nem megy a Notes.

Brokkoli
brokkoli

Myssnia,

írok majd holnap,csak most nem megy a Notes.

Brokkoli
brokkoli

Sziasztok Lányok!

Vivien, jövõ hónapban költözünk Káposztásmegyerre. Lakás múlt héten lett meg csak a bútorok hiányoznak. Te merre laksz?

Sokáig nem jelentkeztem, mert nem történt semmi különleges a hasam táján. Ma voltam AFP-n, nagyon kiváncsi vagyok az eredményre, bár állítólag 2 hetet kell rá várni.

Pirus
16+3
pirus

Kispici,

Én jelenleg 86 cm-es tágassággal rendelkezem reggelente, estére meg dobok hozzá meg egy pár centit. És még csak 18. hetemet kezdem... Én nem aggódom miatta, bár nem is tudom, hogy honnan indultam, 12 hetesen már 80 voltam, az fix. Szóval cca onnan ahonnan te. Én jól érzem magam ekkora hassal, és Te?

Hát a körkérdésem arra irányult, hogy jövõ héten töltöm a 18. hetet és nyaralást terveztem. 19+3 naposan leszek újra Mo-n most mi a lila ködöt tegyek? Abban reménykedtem, hogy valaki szintén volt a 20. héten. Dehát......ilyen az én formám.........

NyAndi
17
nyulandi

Sziasztok,

Tegnap megírtam egy jó hosszú hozzászólást, de közben dolgoznom is kellett, és mire odaértem volna, hogy folytathatom, kardjába dõlt a Netscape, és elveszett az egész.
Tetejébe már nem is tudom, hogy mit írtam.
Kicsit zûrös volt a tegnapi nap, azt sem tudtam, hol áll a fejem.

Képzeljétek, tegnap megkérdezték, hogy dolgozok-e még? Gondoltam magamban, hogy a 10. héten???
Az igaz, hogy szívesen lóbálnám a lábam otthon, néha jó lenne pihenni egy kicsit, de azért nem gondolom, hogy tényleg ki kellene íratnom magam. Mindenesetre kedvesen kérdezték, csak olyan furcsa volt. Úgy látszik, más kiíratja magát már ilyen korán.

Valamelyikõtök írta (olyan sokat írtatok, hogy alig gyõztem bepótolni a lemaradást, ezért már nem tudom, ki volt), hogy a 15. hétre összeszedett 3 kilót, és hogy letolta a doki, hogy ez talán túl sok. Hááát. Én most majdnem 68 kiló vagyok, tehát már 2,5 kilónál tartok (szánom-bánom), de mivel a múltkor megnyugtattatok, hogy nem baj, ha eszek, és ki is próbáltam, hogy mi van, ha tényleg csak gyümölcsöt eszek két étkezés között, és annyira ki voltam estére purcanva, hogy még. Szóval, nem eszek egy tábla csokit meg hirtelen, vagy egy zacskó csipszet (vagy kettõt ;-)), de azt, amire szükségem van, azt megeszem. Hízok tõle? Háttakkormegmivan.

Szóval, ahhoz képest, hogy a múlt héten én aggódtam a súlyom miatt, most én vagyok az, aki azt írja, mindegy, majd leadom, na és.

Gombóc, örülök, hogy jobban vagy, de miért nem vagy inkább otthon? Nem kellett volna néhány nap pihi? (jó, tudom, hogy most jöttél vissza szabira)
Egyébként addig hideg vizes borogatással próbálkozhattál volna a tarkódra, a láz ellen. Habár semmilyen fizikális lázcsillapítást nem lehet alkalmazni hidegrázásnál (pl. hûtõfürdõ és priznic). Mindegy, az Algopyrin az megengedhetõ gyógyszer. Úgy van, hogy a terhesség nem ellenjavallat, hanem azt írják, hogy az I. trimeszterben fokozott orvosi ellenõrzés szükséges a szedésekor. De egy szem még nem az az állandó, fenntartó adagban szedett gyógyszer, amire õk gondoltak, szerintem.

Csík
csík

Nyulandi,

Miért baj az, hogyha 19+3-nál leszel itthon???

Nyulika
27+6
nyulika

Sziasztok!

Megjöttem a dokitól! Minden rendben, és zárt a méhszáj, és nem rövidült. Legalábbis szerintem, mert a doki azt mondta minden oké. Akkor valszeg az isKép Mondta, hogy a jõvõ hétig még ne szüljekKépKépKép Onnantól már nem számitana koraszülöttnek... ki érti ezt. Ti tudtátok, hogy nincs az Istvánban koraszülött osztály? Én nem tudtam, csak most, hogy mondta! Jõvõ héten szerdán 2-re megyek az elsõ CTG-re. Kiváncsi vagyok mit mutogat majd! A kis szurkálásaimat kimutatja vajon?

Panka!

Nem értem miért nézett rád a védõnõ csúnyán. Ha kicsi plusz súllyal kezdted akkor biztos lehetsz benne, hogy van hova nyúlnia a szervezetednek, hogy a babát ellássa! Ha meg hányingered van és látogatod a vécét akkor teljesen érthetõ! Majd megjön az étvágyad ne izgulj!
A vérnyomásod a dokinál nem azért magasabb mert izgulsz, hogy mi van a babával. Elvégre a doki nézi és tõle tudod meg hogy hogy van, a védõnõ meg eleinte úgyis "felesleges". Én is csak most vettem volna hasznát igy a végén!!! De mivel itt a babaneten kiokosodtam ezért új dolgot nem mondott. Ugye most a 35. héten voltam nála és kérdezte, hogy tudom-e hogy indul be a szülés, stb-stb... Tudtam, úgyhogy csak nagyvonalakban beszéltünk róla. Szóval a védõnõ igazi szerepe (ha az illetõ elõtte nem tájékozodott sehol) hogy elmondja, hogy indul be a szülés, és segitsen majd a baba ellátásában, és a szopiban!
Nekem a védõnõ az elsõ 6 hétben hetente fog jönni. Ez is tök jó. Szóval ne izgasd magad a dokinál! A baba meg úgyis elveszi ami neki kell!

puszi
sasha
35+0

Kép
sasha

Zsuzsi!

A kórházi zárójelentésemen az áll, hogy: "Felvételi státusz: Jó magzati szivhangok. Álló burok, ill. kop." Ami szerintem annyit jelent, hogy már be volt illeszkedve a feje, az elsö CTG is teljesen jó volt. A dokival beszéltem, és ö azt mondta, hogy az gyakori, hogy rájuk van tekeredve valahogy a köldökzsinór, de nagyon sokszor nem okoz gondot, ezért nem is érdemes nagyon foglalkozni vele elöre, mert egyáltalán nem biztos, hogy befolyásolja a szülést. Egyébként az én nyakamon 3-szor volt megtekeredve, és kibujtam természetes uton, állitólag értelmes vagyok!Kép

Azért majd nagyon érdekelne, hogy mik a tapasztalataid, hogy ment!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Panka
Én 168 cm vagyok 52 kg-val estem teherbe, a 9. héten 54 kg voltam, most a 17. héten pedig 56 kg, szerintem túlságosan gyorsan gyarapodok, pedig még pocinak nyoma sincs. Nem igazán tudom mi lenne az ideális, de a védõnõ hétfõn nem szólt erre semmit. Jó, mondjuk én nem hánytam és az elejétõl fogva remek étvágyam van.

Pirus
pirus

Sasha
elöször is a nem készültem fel efektusra tudok egy gyogymodot ne gondojrá .másik dolog ne aggodj te leszel a legjobb anyuka

Othonszülés:
eben egyet értek Orsolyal,és Besztivel én sem szülnék otthon mert ha nem lettem volna szülésközben rajtam álandoan a CTG nem lehetet volna megmondani hogy Petike megunta a dolgokat odaben és féluton bele kakilt a magzatvizbe és emiat nem is engeték felsirni nehogy valami baja legyen és ezt se lehetet tudni elöre és a sziverése sem volt a végére valami jo .

Bringa
Hatalmas gratula a kislányodhoz és sok -sok tejcit kivánok és sok boldogságot KépKépKépKépKépKép

Pusz Csics és az 1 nap hiján 3 hetes Petike Kép
csics

Nyulandi,
én ugyan most a 19-ik héten voltam genetikai UH-n, de amikor az orvossal beszéltünk róla, hogy mikor menjek, akkor azt mondta, hogy a 19, vagy a 20-ik héten. Én persze inkább a 19-et választottam, mert így egy héttel elõbb láthattam a babut. Kép Úgyhogy szerintem genetikai UH-nak teljesen jó a 20. hét is.
A has körméret témához: a hasam õszintén szólva egy kicsit zavar. Sokszor úgy érzem, fõleg este, hogy ez nem is a baba, hanem csak nagyon fel vagyok puffadva, és ez nem jó érzés.

Pirus,
szerintem megjön az az AFP hamarabb is. Én egy hét után kaptam meg.

Panka,
A terhesség második hónapjában én rögtön felszedtem két kilót. Most már hét kilónál tartok, ami egy kicsit sok, viszont én a magasságomhoz képest elég vékonyan kezdtem. (177 cm és 58 kg.) De aszongyák, hogy a terhesség elején, fõleg, ha az ember sokat hány, akkor a fogyás is simán belefér, és semmi baj nem lesz belõle. Úgy a haramdik hónap után, amikor elmúlnak a rosszullétek, akkor aztán majd úgyis megszalad a súlyod... Kép

Csík,
szerintem nem az a gond, ha az ember az elején felszed pár kilót, csak akkor lesz probléma, ha a végére túl sok jön össze. Mert a túlsúlyt sok esetben követi a magas vérnyomás, cukor, stb... brrr... Igazság szerint nekem is most már jócskán vissza kellene fogni magamat, ... de folyton éhes vagyok... Kép

Kispici
19
kispici

Nyulika,

Mert nem tudom, hogy késõ-e már a 20. héten a genetikai vizsgálat. Ma 6 felé megyek az Istvánba - azt hittem Sasha, hogy még találkozunk ott - hátha találok valakivel közös nevezõn leszünk.
A doki nekem azt mondta, hogy kötelezõ a 18. betöltött héten csinálni az UH-t, de én nem akarom elhinni, hogy nem elég a 20-on, illetve olvastam is,hogy a 18-21 között kell. Van tökéletes AFP-m, bár ennyi erõvel rossz is lehetne.

Szorítsatok nekem........

NyAndi
17
nyulandi

Sasha
pesten gyerek intenziv és koraszülöt osztály csak 2 helyen van az egyik a SOTÉN van a másikat nem tudom minden problémás ujszülötet a SOTÉRA visznek .

Pusz Csics és Petike
csics

Sziasztok,

Pocok,
Ratrafaltal,igen nala voltam es eddig mindig igy hogy bevitt vagy betelefonalt neki.Tenyleg nagyon kedves es a mi a lenyeg hogyazt mondta minden OK.

Kangi,
Hat igen eleg nehez megtalani a vedonot ,nekem is szinte nyomoznom kellett utana.Utan esett le hogyegyszerubb lett volna megkerdezni egy anyukat itt a hazban min leglabb 4 helyet felhivni es tanacstalankodni.
En is ilyen aktiv voltam ,de majd meglatod hogy amint no a pocid visszaveszel belole.Tanusithatom a 30.hetig dolgozni pont eleg.
Zita,
Ugyis mindenki a hasadat nezi majd es nem a ruhadat,persze egy kismama mindig csinos pont a pocakjatol. : ))))

Brokkoli,
Na akkor sogorno teren egy cipoben jarunk.En is finnyas vagyok az kozelkedesre,tudom hogy ez most gizdan hangzik de miota kocsim van el sem hiszem hogyelotte evekig nem zavart a szag ameg a kosz a jarmuveken.
Prsze hogy faj sokaig vaoltal egy helyben,ezert kell neha meg az irodaban is jonni menni meg ha okod sincs ra.Persze nalam a WC eleg jo indok volt.!!!
En azt vettem eszre mostanaba nhogy a forgoim fajnak felkeles utan,akkor ketsegbeesem de amint bejarom magam el is mulik.Remelem ez most mar igy marad vagy megsem?

Miszike,
Nekem is csak 1 eve van keruleti dokim es szivbol ajanlhatom a neve Dr.Bogdan Beatrix.Nagyon segitokesz,bar a Jozsef Attila lakotelepen rendel de a Raday utcaban lakik toled kb 2 percre es barmikor kijon.Az az igazi onzetlen tipus,mi is egy rokontol kaptuk a nevet.Sot nekem emg azt is mondta hogya vert is leveszi itt,ne kelljen ott sorba allni a sok beteg kozott.Azeredmenyekert mindig a lakasara megyunk.
Ha gondolod megadom a szamat.

Kispici,
Gratula a jo hirekhez!

Nyulandi
Nekem is a 19.heten csinaltak az UH-t.az a leneg hogy betoltsd a 18.-at.

Gombocmama,
Mail ment!

Krisztinka,
Jo pihit otthon Neked.

Orsoly,
Te is pihenj otthon es kurald ki magad.
Ja es a vasarlas ugy jo ahogy van.Ugysem lesz kedved es erod az utolso honapokban maszkalni mar.
Kispoci,
Nekem a 19.heten 85 cm volt a hasam,ugyhogy ez nem sok,en ugy vettem eszre magamom hogy a 25.hetig nagyon nagyot nott utana mar nem sokat es allitolag a 8-9 honapban megint egy nagyot fog ugrani.
Nalam 2 hete az anyukam lesz itt utana 1-2 hetet a kispapa.

Gomboc,
Igazad van! En sem mernek otthon szulni.

Csik,
Tolem is azt kerdezte kmindig miert nem pihenek otthon mintegy rendes kismama.Hat mit pihentem volna akkor meg nem voltam faradt!!!
Ez a jo hozzallas most egyel amikora babara lehet fogni a hizaat,de en nem aggodnek a helyedben.

Kataa
32+1

Kép
Kép
kataa

Nyulandi,

Nekem a 19. hét vége felé volt, de csak azért, mert a 20. héten el kellett utaznom és akkor nem tudtam menni. Úgyhogy szerintem egyáltalán nem lehet gond, ha akkor mégy, amikor hazajössz szabiból!

Pussz

Nyulika
27+6
nyulika

Kataa!

Amit Miszikenek irtal a "keruleti dokidrol", az a haziorvosod, vagy a gyermekorvos? A 9. keruleti Raday utcaban lakik, vagy mashol?

kamilla (20+6)
kamilla

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?