No most már én,a nagy mediterrán típus,is teljesen kitikkadtam ettől a bődületes kánikulától.Már vízparton is csak nehezen elviselhető.
Marci babintimet is meggyötörte.Úgy döntöttünk,beadatjuk neki a vírusos agyhártyagyulladás elleni,választható védőoltást.Az és a hőség leverte a lábáról.Harmadik napja lázas.38C° alá nem is tudjuk levinni.
A hűtőfürdők és a lázcsillapító után egészen kivirul.Olyankor bármin képes kacarászni,és folyton csintalankodik.Ma reggel például megharapta az ujjam fogmosás közben.Éppen az ilyen huncutságai miatt tértünk át a tervezettnél hamarabb a pálcás fogkefére.A DM-es,3 darabos Babylove tanuló készletet vettük.Szuper termék.
De gondoltam,most nincs jól,hát újra az ujjra húzhatóval tisztogatom meg fogacskáit.Hiba volt.Még mindig sajog az ujjam...
Nem valami jó az étvágya.Helyesebben az anyatejen kívül nemigen akar elfogadni mást.Csak vizet.Egész nap csak cicizne,és vizezne amikor nem alszik.Remélem,nem súlyosbítja az állapotát,hogy nem eszik szilárdat!
Rálestem az Achilles park honlapjára.Szép és bíztató.A látottakon,olvasottakon felbuzdulva,és a Ti példátokat követve múlt hét szombaton az egész napot ott töltöttük.Felejthetetlen volt.Némiképp a pálkövei Balaton partszakaszra emlékeztetett.A homokozó mellett telepedtünk le.Marci össze is ismerkedett egy Dia nevű kislánnyal.Édesen beszélgettek egymással.Bár míg Dia kedvére dagonyázott a vízzel elárasztott homokban,Marci kétkedve szemlélte a sarazót,és felhúzódott a csúszdára.Persze mondanom se kell,hogy a víz nyújtotta az igazi élményt.Azt holmi sár nem tudta pótolni...Szinte ki se lehetett hozni Picúrkát a vízből.De apát se ám!Még a delfin-kajakot is kipróbáltuk.Annyit nevettem,hogy másnap fájt a rekeszizmom.Lehet,hogy Marcit újra ki kéne vinni. szabd levegő és a hűs víz meghozná az étvágyát...Talán holnap,ha jobban lesz.
Szombaton strandoltunk,vasárnap pedig végre tortával is megünnepeltük Marci 1. szülinapját.A Nádor étterembe sereglett a család.Nagyon vidám volt a hangulat.És a torta...Ilyen finomat már rég ettem.Tejszínes csokoládé.Marcit mégsem az íze vonzotta,hanem inkább a gyertya lángja.Azt hittem félni fog tőle.Nem.Mindenáron meg akarta érinteni.Azért megkóstolta a tortáját.Csupa maszat lett még az én ruhám is...
Tapsolva örült az ünneplőknek.Sokáig ott időztünk az étteremben.Marci nagyon jól viselte,pedig egy kis sajtkukac.Most először nem akart kimászni az etetőszékből.Sok fotó készült.
A kétkedő szemlélődés,még a napernyőnél.
Már a csúszdára "menekülve".
Egy kis hintázás a nap végén a nagynénivel.
Most jó nagyot kívánok!
Vágyam teljesült:hangya triciklizés a másik nagynénivel.
A finomságok után némi sétával készültünk a torta bekebelezésére.
Marcus rövid hajjal a Nádor aluljáró átadásán egy Ikaruszban.
Hűvösebb,szép napot!
Puszilunk mindannyiótokat!

Itt étkeztünk
Zselyke hajókázik
Távoli kép a házról
Lovagolok
Zselyke is lovagolt
Pancsi az üdülőben
pancsi
strandon
jól esik egykis masszirozás
A réven

Az új családtag:bátyám kiskutyája Fíbí
Marci Babinti ismerkedik Fíbível.Nincs elég kutya körülötte...