Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Snoopy!

Szeretném megkérdezni tőled, lehetséges-e, hogy a spinális érzéstelenítés ellenére (császármetszés alatt) az ember lánya fájdalmat érezzen? Mert nekem a doki a műtét után azt mondta, hogy nem szokás, de én "kissé" többet éreztem annál, amire a műtét előtt felkészítettek (azt mondták, olyan lesz, mint egy fogorvosi kezelés, semmi éles fájdalom, de az ember érzi, hogy dolgoznak a hasán). Persze nem kifejezetten éles fájdalmat éreztem, de kb. olyan volt, mintha négyen rángatnának, bokszolnák belülről a hasamat, csak nyögtem egyfolytában, alig kaptam levegőt. Nagy boldogság volt a picikémet megpuszikálni, de előtte és utána csak azt vártam, hogy befejezzék az egészet!!
Rám is nyomták a maszkot, morfint is adtak közben, szóval a vége felé már tök drogos állapotban éreztem magam. Anyukám szerint a műtét után félholtnak néztem ki...
Mindez szokványos? Csak azért kérdezem, mert ha a következő bébinknél is ne adj' Isten úgy járnék, hogy programozott császármetszésre kerül sor, jobban felkészülök... Így is lelkileg nagyon megterhelő volt (ill. szerintem az is marad), hogy nulla fájással, "csak úgy" kiszedték belőlem a babámat, farfekvés miatt. Arra viszont végképp nem számítottam, hogy ez ilyen pocsék érzés lesz fizikailag is!!! (az utána következő éjszakáról és napokról ne is beszéjünk...)
Lehetséges, hogy nem kaptam elég érzéstelenítőt? Vagy kellett volna még várniuk néhány percet, hogy teljesen hasson? Kérlek, írd meg a véleményedet, tapasztalatodat erről!
Köszönettel,
Singi
 
 


Sziasztok!

Bocsánat, hogy nem vagyok naprakész a topikban, sőt.
Visszamentem félállásban dolgozni és ez a többi dolog mellett meglehetősen leterhel (pl készen lett a honlapunk, frissítése, akit érdekel szívesen látjuk! Kép : www.tiva-med.hu)

Szóval, először a személyes kérdésre reagálnék.
Singi!
Sajnos ritkán előfordul, hogy spinális érzéstelenítés során a hashártya érzéstelenítése nem terjed elég magasra. A szúrást csak egy bizonyos magasságig lehet elvégezni, nehogy megsértsük a gerincvelőt. Hogy jobban lehessen irányítani az érzéstelenítést helyét lehet változtatni a beadott oldat mennyiségén, illetve (mivel az agyvíznél nehezebb folyadékot használunk) a testhelyzet változtatásával lehet alakítani a dolgot. Ami azt jelenti, hogy amerre billentjük a pácienst, arra helyezkedik benne az érzéstelenítő, az a rész zsibbad jobban el.
Mindamellett van amikor ez nem sikerül teljesen kielégítően, vagy amiatt, hogy az orvos a fejet fenn taktikát követi, hiszen ha az agyat is eléri az érzéstelenítő, akkor azt a keringés és légzésközpont bánja, vagy keveset ad be, amiből nem jut feljebb, vagy nem volt teljesen részletes a felvilágosítás, így a kismama nem tudja, hogy mire számítson.
Az én módszerem, hogy elmondom, hogy műtét alatt nyomást, húzást feszítést érezhet, és hogy a baba kiszabadításához felülről is fogják nyomni, ott biztosan fogja érezni. Illetve azt is, hogy ekkor lehet haspréssel segíteni, mint a rendes szülésnél, így az anyuka is aktív részese lehet a baba kibújásának. Remélem lesz még gyermeketek és azt nem csaszival kell világra hoznod, ha mégis, akkor meséld el az élményedet az anesztesnek, akkor jobban figyelhet erre is...

Sharlett!
A cső egy vékony madzag, amit feltekerünk és a háton végig ragasztunk. Amikor frissen kapsz bele érzéstelenítőt, akkor amíg lekötődik illik a hátadon feküdni, vagy egyenletesen forogni, mint a grillcsirkeKép, ez kb 10 perc. Ezen túl azt teszel, amit csak akarsz és amit a nőgyógyász megenged. A hosszútávfutás nem ajánlott Kép, mert ha csak érzéstelenítőt adnak bele, fájdalomcsillapítót nem, akkor lehet, hogy az ember lába nincs teljesen a saját fennhatóság alatt.

Mamma21!
Valóban előfordul villámlásszerű érzés a kanül bevezetésénél, de ennek csak egy pillanatig illik tartania. Szerinted van összefüggés a lázas állapot+elesettség és az EDA között? Mert akkor ez nagy gáz és ki kellene vizsgálni. Részletek????

Edina!
Valóban, ha nem gyakorlott orvos csinálja, akkor jelentkezhet szövődmény. Milyen bajra gondolsz?
Pár hozzászólással fentebb van egy összefoglalás a szövődményekről: veszélyek álnéven. Ezekre gondoltál?
A gyakorlott orvosnak az adott beavatkozás megfelelő körülmények között rövid időt vesz igénybe. Cirka 8-10 perc, de ebben már a fertőtlenítés és a próbadózis is benne van. A beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik (ezt persze nem Neked írom, hanem a többieknekKép) azaz az a szakasz amikor mozdulatlanság szükséges már egyáltalán nem fáj. A helyi érzéstelenítőkor én is nagyot ugrottam teljesen akaratomellenére...

Anyáinkat azonban általában még hagyták nyugton vajúdni és kitolni. Sehol nem volt az oxitocin, meg a hasba könyökölés. Ezek jelentősen növelik a fájdalmat. A gátmetszés varrásáról nem is beszélve. No a varrás már fájdalomcsillapítást igényel, bár az sem betegség. A nőgyógyászok pedig ritkán csinálják jól. Pl én még egy megfelelően érzéstelenített gátmetszés-varrást sem láttam. Elviselhetőt még csak-csak.
És még mindig jobb EDA-val szülni, mint a fájdalom miatt való félelem következtében leállt fájások miatt csasziműtőbe kerülni.

Ezt nem azért írom, hogy mindenkit rábeszéljek az EDA-ra nem ez a cél, soxor van olyan kismama, akinek semmi szüksége rá. Csak úgy gondolom, hogy jó hatású, ha van másik vélemény is a páston...

Snoopy

KépKép
 
 


Kedves Snoopy!

Nagyon örültem, hogy válaszoltál! Hála Istennek, érzem, hogy az idő "jó barátom" lett, és a rossz élmények egyre messzebb kerülnek tőlem! Kép
A néhány mondatod azonban feltétlenül hasznos, mert legalább választ kaptam a kérdéseimre. Pl. a hasprést nekem soha senki nem említette, pedig biztos nagyon jól használhatná sok csaszis kismama, és így aktívabbnak érezhetné magát a műtét alatt.
Köszönöm a jókívánságokat, én is bízom abban, hogy még megtapasztalhatom a természetes szülés csodáját, illetve ha mégsem, a következő csaszi kellemesebb élmény lesz.
Minden jót neked és még egyszer kösz,
Singi
 
 

 
 

„Muzsikával az újszülöttekért!”


Különleges eseménynek, a Gólyahír Egyesület javára szervezett gálakoncertnek ad helyszínt hamarosan a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme!
Valóban különleges koncert ígérkezik ez estére, ami így is van rendjén: a segítendő cél sem hétköznapi!

A Magyar Állami Operaház művészei - jelenlegi és volt énekkari művészek, korrepetitorok - a Gólyahír Egyesület nemes és önzetlen tevékenységének segítésére muzsikálnak majd ez alkalommal!
A koncert fővédnöke Medveczky Ádám, a Magyar Állami Operaház karmestere.

A Gólyahír Egyesület a nem kívántként születendő újszülöttek életben maradásához és családba kerüléséhez nyújt segítséget.
Válsághelyzetbe került várandós anyák fordulnak hozzájuk, ezért egy ingyen hívható krízisvonalat működtetnek, mely Magyarország területéről az év minden napján reggel 6-tól este 22 óráig ingyen hívható.
Megyénként egy mobiltelefonos karitatív munkatárs végez szolgálatot, mely önfeláldozó munka nélkül megannyi sorsára hagyott várandós anya és születendő gyermek sorsa maradna továbbra is kilátástalan.
Fennállásuk óta végzet munkájuk eredményességéről legékesebben a tények beszélnek…

Az elmúlt öt év alatt:
- 234 anyát sikerült elhelyezniük anyaotthonban, hogy fedél legyen a fejük felett
- 311 esetben gondoskodtak kelengyéről a rászoruló újszülöttek számára

A Gólyahír Egyesület által gondoskodásba vett terhességek közül:

- 112 gyermeket előzetes örökbeadási szándékának megváltoztatásával végül
saját családja vállalt
- 220 újszülött alig egy hetesen örökbefogadó családokhoz kerülhetett
- 620 házaspárt világosítottak fel az örökbefogadással kapcsolatban.
- 39 családi találkozót szerveztek örökbefogadó családoknak Budapesten, Tatabányán, Veszprémben, Százhalombattán és Székesfehérváron
- 3 konferenciát is tartottak a nyílt örökbefogadásról szakemberek számára
- folyamatosan biztosítanak ellátást és szállást a krízishelyzetbe került várandósoknak
- 2004-ben könyvük jelent meg GÓLYAMESÉK címmel
- Az újságokban, rádiókban, televíziókban, 5 év alatt 145-ször esett szó munkájukról
Sajnos azonban az állami támogatás megvonása miatt mostanában igen nehéz anyagi körülmények között kénytelenek küzdeni pártfogásukba vett várandósaik és aprócska újszülöttjeik sorsáért…
A 2006. február 6-án, 17 órától tartandó jótékonysági operagála teljes bevétele ezen nemes tevékenység támogatására kerül majd felajánlásra!
Az este műsoráról Töreky Katalin, a koncert szervezője mesélt nekünk:

„A gálakoncert műsorának összeállításakor fontosnak tartottuk, hogy minden kedves megjelent számára emlékezetes pillanatokat jelentsen majd ez a korafebruári hétfő este!
Választásunk végül az operairodalom négy remekművére:
- Mozart: A varázsfuvola,
- Rossini: A sevillai borbély,
- Bizet: Carmen és
- J. Strauss: A denevér című művére esett.

Az opera műfaját jól ismerők bizonyára örömmel hallgatják majd e méltán népszerű művek felejthetetlen pillanatait, az operai dallamokkal ismerkedők pedig olyan ízelítőt kaphatnak, mely reményeink szerint kedvcsináló lehet az opera műfajának mélyebb megismeréséhez!
A koncert sikere a népszerű dallamokon túl természetesen az előadóművészeken is múlik.
Személyes érintettségem okán külön figyelemmel igyekeztem az operakórus olyan tehetséges művészeit - énekeseket, korrepetitorokat - megnyerni ez estére, akik személye már önmagában is garancia, hogy színvonalas és szórakoztató koncertnek lehessünk majd részesei!”


A Jótékonysági operagála időpontja tehát: 2006. február 6. (hétfő) - 17 óra.
Helyszíne a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme - Bp. VI. ker., Jókai u. 4. (az Oktogontól 1 percre!)
Jegyek 2006. január 9-től kezdve válthatók a Magyar Állami Operaház jegypénztáraiban és szervezési osztályán (Bp. VI. ker., Andrássy út 22.), valamint beszerezhetők a Gólyahír Egyesület segítségével (tel. 06-30-529-8329, bankszámlaszám: 64800073-10705005).

Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokak döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni a remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával - melyek ára 1400 Ft - segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!

KépKép
KépKép
 


Kedves snoopy

Tavaly szültem császárral relatív térránytalanság, elhúzódó vajúdás, fájásgyengeség miatt. amikor még jól mentek a dolgok a vajúdás alatt, előzetes megbeszélés alapján kértem EDA-t. oldalfekvés, felhúzott lábak, feküdjek mozudlatlanul, miközben jönnek az egyre komolyabb fájások..hát nem volt egyszerű. folymatosan kopogtatásfélét éreztem a gerincemen, inkább kellemetlen volt. egyszer, akaratom ellenére meg is moccantam, akkor az orovosm rámszólt, hogy nagyobb fegyelmet kér. Majd mintegy 15 perc kínlódás után közölte, hogy nem tudja beadni, mert nem éri el a tű azt a területet, ahová el kéne jutnia. Valami olyasmi is elhangzott, hogy túl vastag a hátam. tény, 102 kilósan mentem szülni, (90-nel estem teherbe). Aztán a következő napokon láttam nálam vaskosabb, kövérebb lányokat, akiknek be tudták adni a EDA-t...nem értettem.
az orvosomról úgy hírlett, messze a legjobb az epidurál beadásában, de egy barátnőmek szintén nem tudta beadni, mert az meg tán nagyon mocorgott.
Szóval, befolyásolhatja a testalkat, a szalonnásabb hát a műveletet?
Üdv, fény
 
 


Szia Fény!

Nos, csak akkor tudnék a jelenségre pontos magyarázatot adni, ha én lettem volna a hátad mögött.
Nekem az a tapasztalatom eleve, hogy ülő helyzetben könnyebb megszúrni a megfelelő helyet, mint fekve. Persze nyilván megszokás kérdése is. Valóban futottam bele már olyanba, hogy a tű rövid volt. De eddig csak egyszer. Van olyan szett, amiben hosszabb a tű. A zsírszövet mindenesetre összenyomható, ez gyakran segít.
Mást nem tudok mondani.... :?

Üdv
Snoopy
 
 


Kedves Snoopy!

Sajnos 99%, hogy programozott csaszival fogok szülni, faros a babám és ráadásul jó nagy. Persze a jövő heti uh-n még kiderülhet sok minden, de...
lelkileg már felkészültem a császárra.

A problémám az, hogy pár éve diagnosztizáltak nálam kezdődő gerincsérvet, amit gyógytornával és megfelelő életmóddal tünetmentesen tudok tartani. Viszont - úgy hallottam - hogy ez kizárja az EDA-t és a spinált is.
(Az orvosom azonban más véleményen van, szerinte nyugodtan kaphatom mindkettőt - ő is aneszteziológus amúgy és mellette szülész-nőgyógyász.) Nem tudom, nagyon félek az esetleges rizikótól, szerinted? Tudom, hogy a leletemet kéne látnod, mert így vaktában nehéz bármit is mondani, de mégis, ha bármi gondot okozhat a sérv - inkább legyen az altatás.

Nagyon köszi a válaszod előre is!
Üdv,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
 
 


:?
Szia Krisszi!

Bocsánat, de csak most jártam erre.
Gondolom azóta ez a téma már lekerült a napirendről.

Mindamellett valóban az érzéstelenítés területén lévő gerincsérv esetén nem javasolt a z érzéstelenítés. Egy hosszú ideje tünetmentes sérv azonban szerintem nem kockázatos spinál mellett. Az ellenjavallat csak azért van, mert ha a hosszú érzéstelenítőhatás alatt rosszabbodik a sérv és ad neurológiai tüneteket, akkor az nem derül ki időben és nem lehet beavatkozni ennek megfelelően, mert nem válik ismertté. de egy régen nem változott gerincsérv a spinális érzéstelenítés nem olyan hosszú ideje alatt (pár óra) nem fog változni.
Úgyhogy, ha biztosan csaszi, akkor a spinált magamnak is kérném.

Snoopy
 
 


Kedves Snoopy, küldtem Neked privit, ha erre jársz kérlek válaszolj

Köszi :)

Tűzmanó
Vendég
 


Sziasztok

Snoopy
megszeretném kérdezni, hogy mi a különbség a spinális és az epidurális érzéstelenítés között.
Ill. hogy melyik a 2 közül az amelyiket akkor adnak amikor tuti császár orvosi döntésre félórán belül (mert olvastam itt valahol hogy az epiduráltat akkor adják mikor a méhszáj már valamenyire kinyílt), amelyikkel már utána lehet mozogni az ágyban, és reggel már járkálni is lehet, mert hallottam olyat is hogy valamelyikkel mozdulatlanul kell feküdni órákig mert különben megfájdul az ember feje. Én azt kaptam amelyikkel már az őrzőben az ágyon lehetet és kellett is jobbra és balra fordulni, és másnap hajnalban már járkálhattam.

Válaszodat előre is köszi szépen.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
 
 


Sziasztok

Snoopy
még az lenne a kérdésem, hogy az I-II fokú AV blokk pontosan mi, mi váltja ki, illetve kell e attól félni, hogy máskor megint előfordul, vagy ha mondom hogy nekem volt ilyen akkor felkészülnek rá, és sima ügy, milyen állapot ez?

A válaszodat előre is köszi szépen.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Erika!
Egy régebbi szövegből:
Az érzéstelenítések különbségei és veszélyei:

EDA: csövecske a hátban, Vastag tű, ami nem marad benn. Kemény agyhártyán kívüli érzéstelenítő. Beállása szúrással együtt lassabb(beállt EDA esetén műthető a páciens), mint a spinál. "postspinális fejfájás" csak akkor lehet, ha a tű egy kicsit mélyebbre csúszott. Kicsit több érzés megmarad az érzéstelenítés során. Fájdalom persze nincs. A madzagot bennhagyva később is lehet bele fájdalomcsillapítót kérni, nem lesz tőle kába az ember, nem megy át a tejbe.
Spinál:
injekció a hátba, vékony tűvel.
Egyszeri, nem ismételhető.
Gyors, pár perces beállás (EDA kb 15-20, ha könnyen behelyezhető a kanül),
műtét után feküdni kell és sok folyadékot fogyasztani. A fekvés vékony tűvel 6 óra is lehet, ha a tű vastagabb és a nővérke a régi iskola híve, akkor 24 is lehet.
Gyakoribb a fejfájás, de azért ritka, különösen a vékony tű, sok folyadék kombinációban.
Mélyebb érzéstelenség.

Veszélyek: reális: 1.spinálnál fejfájás 5% alatt.
2.sikertelenség (nem megfelelő hát, nem megfelelő páciensi segítség, a csillagok állása, ki tudja mi...) 5% alatt.
3.Hátfájás a szúrás után- csak hallottam, úgyhogy az oki kapcsolat nem bizonyított...
4. Postspinális fejfájás (3nap -2 hétig tart, függőleges esthelyzetben jelentkezik.)

hiba esetén: 1.nem megfelelő sterilitás-fertőzés
2.gennyes folyamat a szúrás területén -fertőzés
3.érbe adott érzéstelenítő- nyelvzsibbadás, szívritmuszavar
4. Eda mélyre vezetett madzagja- spinálhoz hasonló hatás, sőt!, fejfájás .

Mai:

A I. fokú AV block még elmegy. A II. fokú már gáz. Ideiglenes, esetleg állandó pacemakert igényelhet. Azt jelenti, hogy a szívedben hogyan megy át az ingerület a pitvarokról a kamrákra. Ha I fok, akkor csak lassabban , de mindegyik szívösszehúzódás végigmegy. Ha másodfokú, akkor nem mindegyik megy végig, ilyankor 1-1 szívdobbanás kimarad. Ha soxor nem megy át, akkor a véráramlás nem lesz kielégítő. A jó szívműködéshez pacemaker kell. részletek?
Sok mindentől lehet, így semmit nem tudok rá mondani. Úrrá lehet rajta lenni a fent említett módon.

Szió!
Snoopy
 
 


Szia Snoopy!

Én még csak kezdő fórumozó vagyok, de a téma sajnos érint(ett) engem is. Mivel azonban úgy látom régi az utolsó hozzászólás, előbb megkérdem, tudsz-e még segíteni nekem is, ill. elmondani a véleményed, mivel igazán szakavatott vagy.
köszönettel: megymag
 
 


Szia megymag!

Vagyok, csak jelenleg ritkásan. Elköltöztünk, itt még nincs net. Ha lesz biztosabban leszek. Kérdezz nyugodtan, ha gondolod priviben, oda hamarabb el fogok jutni....

Snoopy

KépKép
 
 


Snoopy: látom, azért még néha ránézel a topicra, ezért próbálkzom.... :)

Az orvosom azt mondta, a XXI. században már nem kell fájnia a szülésnek... úgyhogy EDA-t kapok ha eljön az időnk.... Kár, hogy ezt a lehetőséget hiába kértem a másik kórházban, a másik orvosnál.... (négy gyereket szültem és már kifejezett parám van a szüléstől... olyan fájdalmakat éltem végig, amiket nem kínánok ismét... ).
Nem eresztem bő lére... az lenne Hozzád a kérdésem (bár ez már biztos lerágott csont), hogy kinek higgyek, az orvosnak, aki soha nem érzett szülési fájdalmat, vagy a barátnőmnek, aki igen....?
Azt hiszem Te lennél igazán hiteles... mind szakmailag, mind pedig azért, mert látom Te is anya vagy! Gratulálok a gyönyörű kicsi lányodhoz! Csoda szép baba, és csodaszép a neve is! :)

Tehát: ha EDA-t kapok a szülés folyamán tényleg semmi fájdalmat nem érzek? Ez számomr annyira hihetetlen! És mondd, a kitolási szaknál sem érzek semmit? Az orvosom azt mondja, hogy nem és onnan tudom hogy nyomni kell, hogy ő mondja, hogy most nyomunk mert jön a fájás.... Ez számomra szintén elképzelhetetlen....
Tudod az az igazság, hogy mindegyik babával megszenvedtem... fájás gyenge voltam, nyomták ezerrel belém az oxitocynt és a naladort, hogy erősödjenek a fájások, aztán meg a méhszájtágító.... nos az egy óborzalom!!! A végén már sok erőm nem maradt... a kitolási szak mindegyik babánál olyan másfél- és két és fél óra között mozgott... a végén kikönyökölték belőlem a kék-zöld gyereket.... szóval azt hittem ott halok meg... egyszer el is ájultam a szülőágyon.... na az volt szép...
Szóval tényleg nem fáj abszolút semmit?! Ez komoly?! Nem tudok hinni a dokinak.... Ha Te mondod, Neked elhiszem! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
 
 


Drága Snoopy!

Köszönöm a privit, így a fenti hozzászólás tárgytalan! Millió puszi Neked, és tudod mit? Ha tehetném csakis Veled szülnék..... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
 
 


Beja irt 2008 01 03-án a babanetre.Engem az e-mail cim érdekelne le irnád nekem? Ugyanis nem találom .. Köszi[/url]
 


Snoopy: látom, hogy mindenkinek milyen kedvesen válaszolsz. Ha erre jársz talán nekem is tudsz segiteni :) .
Márciusban jön a baba és EDA-t szeretnék. Rooming-in-nél mennyire tudok majd szoptatni és babát ellátni? Felülni lehet vagy csak feküdni? (kb. 8 órát, ugye?)
Várom válaszod :D
[/b]
 
 


Kedves Snoopy!

Az alábbi ortopéd státusszal rendelkezem. Mi a véleménye kaphatok szüléskor gerincbe érzéstelenítést? Érinti az a problémás területemet?

"Vizsgálattal b.o. alsó végtagot kímélő járás, b.o. jelzetten poz. AV nyújtási próba, b.o mm. peronei, m. ext.hall.long., m.tib.ant. 4, egyebeket intact motorium, b.o. L.5 paraesthesia. Szabad csípőmozgások. Rtg. felvételen b.o. convex lumbalis scoliosis"


Válaszát előre is köszönöm!
Bubianyu
bubianyu
Lund, Svédország
 
 


Kedves Snoppy!

35 éves vagyok FV Leiden mutáció heterozigóta és MTHFR pozitív.
Naponta 0,8 ml Fraxiparint kell adnom magamnak. Nagyonmegoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban, hogy ebben az esetben a természetes úton történő szülés vagy a császármetszés javasolt inkább. Remélem te tudsz nekem ebben segíteni. Amennyiben a természetes úton történő szülés jöhet szóba akkor lehet e kérni az érzéstelenítést EDA? köszönöm válaszod.
 


Kedves Snoopy!

Tavaly májusban volt a 2. császárom, teljesen más volt, mint az első.
Magas vérnyomás stb. miatt kellett műteni plusz rossz Nst, zárt méhszáj stb. Nem is ez a lényeg.
EDA-t szerettem volna, de 5x-i próbálkozásra sem sikerült, mondván túl meszes a gerincem (aznap majd' mindenkinek az volt... :shock: ).
Végül spinál lett, ez nem fájt, de csak a köldökvonalig hatott. Forgatták az ágyat alattam jobbra-balra, fel-le, majd elkezdték a műtétet.
Ekkor nagyon erős gyomortáji fájdalmam lett és hányingerem, ömlött rólam a verejték, szóltam az orvosnak. Mire ő azt mondta ad egy kis nyugatót.
Elaludtam pár percre, de hallottam ahogy mondta "Húzzatok bele fiúk".
Mitől lehetett ez az erős fájdalom a gyomromban? Vert a víz, nehezen nyeltem.
Nincs különösebb jelentősége, csak érdekel.
Válaszodat köszönöm!

Üdvözlettel Kriszti


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó