Sziasztok!
Szeretnék csatlakozni Hozzátok!
Az első babánkat várom
és ahogy látom, sokan jártok itt a második harmad kezdetén. Így sokat kérdezhetek Tőletek. Ugye, kérdezhetek?
Az első két oldalt elolvastam, de most többre nincs időm. Így csak amit olvastam, arról írok.
Annyira örültem, hogy rögtön az elejétől olyan témákat vetettetek fel , amiket én is kérdeznék! Szóval...
Testsúly: Kicsit elszomorodtam, hogy csak én híztam ennyit. Én 3 kg-t szedtem fel, igaz, a terhesség előtt fogytam kicsit. Most vagyok annyi, ami eddigi 25(majd 26) évem során a max súlyom volt. Végülis nemlátszik rajtam, mert elég magas vagyok. Amúgy a cicikre menő kilóim nagyon tetszenek
Pocak: Azt hittem, hogy a 16. hét küszö bén már kismami pocim lesz, de ált. csak olyan , mint egy jóllakott óvodásé
Persze naponként változik. Keresztanyám szerint azért, mert a hasam azelőtt mínuszos volt és először lapossá kellett válnia , hogy nőhessen.
Aki tudja , látja, de még simán fel tudom venni a szoknyáim, nadrágjaim többségét. Amit nem bánok
Krém: Anyunak nincs striája, de jó lenne , ha nekem se lenne! Vettem Milupa terh. krémet, a környezetem ezt használta, sikeresen. De nekem túl kemény a viszkozitása, alig tudom kenni, babaolajjal higítom. Kérdezném, hogy csak a hasatokat kenitek, vagy popsit-cickókat is?
Székrekedés: Nekem az első egy-két hétben volt, de gondolom a gyümölcsök és az idő segített. Remélem így is marad!
Cicifájás: Azt hittem sose múlik el, de a 12. hét után lassan elmaradt, már csak kicsit érzékeny. Milyen melltartót vettetek? Én kettőt, ami egy kosárral nagyobb, de nem tudom, mikor érdemes vennem, és milyet. Mármint, hogy végig fog nőni, vagy csak a végén? Mindenesetre csak addig vagyok melltartóban, amíg muszáj, tehát az utcán.
Babamozgás: Annyira meglepődtem, mikor a 13+5 napon hátonfekve simogattam a pocim és a bugyi fölött a jobb oldalon egy kb. 5*10 cm-s dudort éreztem. Gyorsan megfogattam a férjemmel is, ő is érezte. Eddig is tudtam, hogy jobb oldali tüsző volt, de eddig nem igazolta semmi. Aztán minden nap érezhető, hogy ott van, a másik fele a hasamnak "üres". Aztán 14+3-nál Tv-zés közben simogatni akartam és ugrottam egy nagyot, mert nagyon kidudorodott a hasam ugyanott és pár napra rá elkezdünk bújócskásat játszani. Naponta párszor, ha simogatom, vagy csak fogom-nem mindig , de általában- pár percen belül kidugja magát. Olyan jó, hogy "érzem ", hogy mozog és "kommunikálunk"
Már a férjem, sógornőm , kereszfiammal is játszott bújócskásat, hisz nem hitték,hogy az tényleg a baba. Így gyorsabban telik az idő a köv. UH-ig.
Még egy kérdés: AFP-re pontosan hanyadik napon mentek? Eddig 16+0-t hallottam? A védőnő azt mondta, hogy inkább a 16. hét közepén menjek, ne a 15. közelében.
Bocs, hogy ennyit regéltem magamról!