A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Jiny, fogalmam sincs, de tényleg hosszú. :) Szerdán elviszem leméretni, mert én is kivi vagyok, de a campyolobacter fertőzése miatt a múlt héten még nem mertem elvinni, hogy rendesen kitisztuljon a szervezete, nehogy lefertőzzön ott egy pár gyerkőcöt...szóval majd holnap után megírom!
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!!

Az úgy történt hogy reggel 9kor kaja,majd 11 től orditás és utánna nemsokkal az első hányás majd utánna még sokszor.13 körül próbáltuk megetetni anyatejjel,de kb.20ml után hányás,majd egy korty viz(szénsavmentes szentkirályi)és még utánna kétszer hányt.!Most este 6kor evett tejcsit de csak 150ml a 220helyett és az még most benne van.
Lehet hogy a pici gyomra a tejhez van szokva? és nem bírt el a táppal??Egészen addig hányt amíg volt tápszer a pocakban.Norbi dettó ugyenezt a mennyiséget kapta ,a cumisüveg szokás szerint kífőzve(ha egyszer nem főzöm ki rögtön szájpenész)frissen csináltam mindent tehát semmiben nem változott a dolog.Norbi jól tűrte.

Kép
Kép
zitacicu2

Üdv!
Zita, szerintem akkor se a tápi volt a gond. Szerintem inkább az, hogy pótoltál, és lehet, hogy sok volt neki. Hiszen lényegesen másabb az, hogy pl. kiszivattyúzik ennyit, mert annyi esik neki jól, vagy "megtömi" az ember. Mert ugye szegénykém kiszívja a cumisüvegből, csak kérdés, hogy mennyire telítődik el.
Szóval NE aggódj, ahogy írtad, tejcsiből is kevesebb kellett neki. Inkább adj neki többször keveset...szerintem.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

És ha megnyugtat: Peti a 7*165 ml tápi helyett csak 5* eszik ugyanennyit, és van, amikor ez se kell neki egészen...és rendesen fejlődik! És úgyis sivítanak, ha kong a pocijuk!

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Exi, Enikő!
Köszönöm jól vagyunk, bár ez a meleg kikészít!
Új pocis képem nincs, de majd megkérem férjecském, hogy csináljon és akkor teszek fel!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok Lányok!

Hova tűnt mindenki????!!! Ha esetleg valakit érdekel: a Cora-ban ruházati kiárusítás van, s szerintem tök jó bébirucikat is össze lehet vadászni az eredetihez képest nevetséges áron. Mi is vettünk néhányat. (Pl. Bébi szabadidő együttest 5oo Ft-ért, kis bodyt 2oo-5oo-ért stb.)

Üdv:

Mónika
vesm

Üdv!
Én nem tűntem el, csak lefoglalt este a gyerek, du. meg a mamáméknál voltunk.
Enikő, holnap vagy holnapután talizzunk. Ma negyed hatkor még volt napos rész, de nem tűző nap, de van árnyék is!
Pusz. Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Ma levettem az összehúzó tapaszt Viola fejéről, mivel már a sebnél nem fogta, be lehetett szinte nyúlni alá. Erre fér óra múlva az én kicsilányom mit csinál? Lefejeli a széket! Szétnyílt újra a szombati sebe, elkezdett ömleni a vére. Elvittük a gyerekklinikára, ott egy nagyon rendes dokibácsi lemosta ekkor derült ki, hogy még egy újabb seb is keletkezett (mostmár horog formájú a sérülése az egy pici vonalka helyett), csak ezt a vértől nem láttuk, hogy lett új seb! :(
Most 2 rövidebb sebösszehúzó tapasz van rajta, és erre a doki még tett egy kötést avagy még egyszer leragasztotta. Úgyhogy most szegény elég szarul néz ki :(

Találkoztam Csibével :) Nincs is nagy pocakja, sőt, olyan kis pici formáska:) Nagyon csini:)
Amúgy Csibe örülök, hogy megismertelek, és bocs hogy zizi voltam, de kicsit szét voltam csúszva a történtek miatt! :oops:

TFIldiékkel mi van? Tudtok róla valamit?

Exi: majd beszélnünk msnen, egyeztetünk!!!

Vesm: Köszi az ionfókat a héten kinézünk a Corába!
Puszka
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok !

Cenikő: Ha minden igaz a 6. hétben járok. Vagy e környékén, megerősítést majd augusztus 21.-én tudok mondani. Akkor megyek orvoshoz . GYógyulást kivánok a pici fejére!

Egyébként azért válaszolok ilyen későn, mert esténként elmegy a net. Már két napja! Bosszantó! :cry:

Picio
picio

Sziasztok!

Zsuzsi: Nagyon cuki a Déneske :)

Enikő: Jobbulást!
Violára nagyon rájár a rúd :( Gyors regenerálódást neki is!
Ildiék gondolom a készülő új lakással foglalkoznak, nekem is eszembe jutnak gyakran, írhatna pár sort igazán :)

Zituska: Várjuk a képeket :)

Mariann: Hidd el, biztos nem tanítja Enikő sem és az a másik anyuka sem a gyerekének, hogy hogy kell kinyomni a baba szemét (gondolom ez csak egy vicces képaláírás volt Enikőtől), viszont minden gyerek imád szemet nyomkodni, ebben biztos vagyok. Grétinek is van egy hasonló babája mint Violának (anyuéknál) és ő is mindig a szemét birizgálja.... Olyankor mondjuk neki, hogy ne bántsa a baba szemét, mert az fáj neki, meg blablabla....aztán másnap ugyanúgy azt nézegeti. Mert az érdekes vagy nemtom. Persze egyébként meg imádja a babát, meg hurcolja magával, ölelgeti, puszilgatja, eteti, itatja....
Tegnap a játszótéren egy kiskölök hozzávágta a férjemhez a homokozós vödrét teli homokkal....miközben hintáztatta a Grétit. Hát nemtom, lehet a Grétinek szánta, csak mellément :( Amúgy 5 és fél éves a kisfiú mint megtudtuk később.
Érdekesek ezek a játszótéri percek. Mostanában sokat nézem hogy játszanak a nagyobb gyerekek...hát időnként megrémülök...

Picio: Hehe, én is alig pár hetes terhesen szedtem tapétát :) Nagy élmény volt. Panelben szintén. Mi azon röhögtünk, hogy a tapéta alatt milyen barlangrajzok voltak a csupasz panelen.....de mi nem tapétáztunk utána hanem festve lettek a falak.

Zitacicu: Remélem Niki már jól van.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikő! Szegény Viola!:( Remélem mostmár nem veri össze magát, és begyógyul a buksija hamarosan.

Zitacicu! Remélem már jól van Niki. Gyerekorvos mit mondott a hányásra? Egyébként szerintem sem lehetett a táptól. Talán sokat evett...

Vesm! Kösz az infót, okvetlen kinézünk a corába, úgyis kell menni nagybevásárolni.

Jiny! Örülök, hogy végre eszik a jány.

Lányok hát lehet hogy lelőttök, de én annyira élvezem hogy lehűlt a levegő. :D Az utóbbi napokban azért sem írtam, mert kikészültem kisssé, fáradt voltam, Lindikém óránként -2óránként kelt éjjel. :( Napközben meg ugyebár pörög a majd 4éves.
De mára megint a régi, újra végigaludta az iccakát, és de. is aludt már kicsit. hurrá. :lol:
Én is remekül aludtam, és az előzőekből következően sokat! :) Feltöltődtem teljesen.

Játszótér: Igen, résen kell lenni nagyon, de sajnos megfigyeltem, hogy sok szülő le se szarja a gyerekét -már bocsi a kifejezésért-, sőt azt se látod, hogy a kölök szülője. Lehet, hogy nagyon rosszul gondolom, de azért a gyerek otthonról hozza a dolgait, ha otthon nem hagyunk rá hülyeségeket, dobálózást, máshol sem teszi szvsz.
Lotti néha a homokot szórja, de elég egyszer szólnom, hogy elég, és befejezi. Más szülő, meg nem szól, ennyi. Ez persze nem azt jelenti, hogy én vagyok a tökéletes szülő, csak próbálkozom. :lol:

Hétfőn megkezdtük a hozzátápit Lindikémmel, baracklevet kóstolgatunk, ma már szépen fogyasztott is belőle.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Bocsi a tegnapi kérdésért, de nem tom mi volt a netünkkel: az utolsó üzenet, amit láttam július 24-ei volt (ma meg nem győztem utánolvasni:)), ezért volt a kérdés...

Üdv az új pocakosoknak és kitartást ebben a hülye melegben!

Melinda29: hol néztek Mihálytelken pontosan házat és mennyiért? Új vagy régi? Én ugyanis ott laktam 28 éves koromig, a szüleim meg még most is:) Kíváncsi vagyok, hogy mennyiért vesztegetik és merrefelé.

Picio és Katity: én ahogy már Bea és Ági is említette Tarnainál szültem most májusban. Megpróbálok majd privát üzenetet írni egy kicsit később, de ha van türelmetek, akkor ha jól sejtem a szüléstörténetemet valamikor júniusban feltettem ebbe a topikba (szerintem június eleje felé).

Üdv:

Mónika
vesm

Sziasztok!

Enikő!
Én is örülök, hogy találkoztunk! :lol:
Jobbulást a lánykának!
Nagyon édipofa gyerekeid vannak! :lol:

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok!!

Úgy néz ki hogy semmi gond nincs Nikivel ,mert azóta sem hányt egyszer sem és megissza ugyanazt a mennyiségű tejet mint eddig.Jókedvű kacag és közben mástól is hallottam hogy bizony az ő gyereke hányt a táptól amikor épp váltani akart.Mondjuk ez nekem fura mert sem a Norbi és anno a Mátém se produkált ilyeneket.Majd megpróbálom később kevesebb mennyiséggel mert bizony az igények csak nőnek és már alig bírom a tempót.Norbi pár hete éjjel is eszik többször is.A hőmérséklet ugyanolyan mint eddig egyszerűen éhes és enni(szopizni )akar.
Nem lehet hogy neki már más is kell mint a tej???Mondjuk a súlya szépen nő.

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

Zituska, Dénesnek sincs még egy foga sem.
:cry: Hónapok óta nyűglődk vele, egy időre mindig leáll a fogzás, aztán újra kezdődik, szinte állandóan fáj az ínye, dörzsöli, ütögeti, éjszaka sírva ébred stb. Remélem, már csak kibújnak!
Egyébként gratulálok Boti méreteihez! :)

Enikő, szegény Viola! :lol: Jobbulást neki!

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Tudtok ajánlani valami jó kis gyerekeknek való zenés cd-t?
Mit érdemes beszerezni?
Ilyenekre gondolok, hogy Halász Judit, Kolompos, Gryllus, Kaláka, Bojtorján, stb.
Vagy bármit amit imádnak a gyerkőcök...:)

Gréti egyenlőre mindenevő, rázza a pelusát mindenféle zenére :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Móni! Írtam itt pü-t.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Hello,

én arra értettem, hogy tanítás, hogy mindannyian jót poénkodtatok a babaszemnyomogatáson, és ha ezt a gyerek előtt teszitek, akkor az neki pozitív visszajelzés, és így igenis tanítás. Amúgy az a gyerek a Ligetben igenis akarattal csinálta, nem véletlenül, és én sem azokra az esetekre gondolok, amikor még nem alakult ki a finommozgás a gyerekeknél, és véletlenül össze-vissza kalimpálnak. Csongi tolni kezdte a kislány babakocsiját, és ettől dühödött be a kiscsaj, és előbb a vállába karmolt, ráncigálta el a kocsitól, majd a szemébe jól beirányozta az ujját teljes erővel, szóval tudjátok, vannak már ekkora gyerekeknek erőteljes mozdulatai. Nem volt már neki gondja a finommozgásokkal, a szemet már jól irányzékba tudta venni. Én csak annyit tudtam csinálni, hogy elrántom Csongit, mert ha láttátok volna, Ti is úgy gondoltátok volna, hogy ez nem afféle szeleburdiság volt, meg ismerkedés a másikkal, amit mindannyian ismerünk. Alig mertem hinni a szememnek, hogy színtiszta bosszú a babakocsijáért. Így azonnal fontolóra is vettem, hogy adjam-e Csongit bölcsibe októbertől, ő inkább félénk, mint csapkodó, rámenős alkat. Amúgy nem az anyjával volt a kislány, hanem valaki mással, az anyuka dolgozott egész nap...
Enikő, és természetesen nem gondolom, hogy Viola is így nyomkodná az élő babák szemeit is, remélem nem így jött ki ez, de csírájában kell elnyomni az ilyesmit SZERINTEM. Nem juthatott más eszembe az esetről, ha velünk épp ez történt, és utána láttam a képet.
A szemöldöksebe reméljük hamarosan begyógyul Violának, sajnáltam szegényt, azt a képet is láttam, arra nem is reagáltam, mert a másik dolog indított fel, és most sajnos nincs is időm mindenre reagálni, mert írom a szakdolgozatomat.

Más. tegnapelőtt az ötös trolin történt: két babakocsi egymás mellett lépcsővel szembe nézve. Egyik a miénk, a másik egy sportkocsi, elől fogta a kislány a karfát. Jön a kanyar Újszegedről a hídra hajtva, anyuka jegyet lyukaszt, a babakocsi meg közben berepült a lépcsők közé!!! Gyereket a karfa tartotta meg, azon lógott, így szerencsére nem esett arcra. de nagyon sírt szegény. Túl könnyű volt a kocsi, és elszállt a kanyarban. Amúgy mi se fogtuk a mienket, csak az nehezebb volt... Szóval soha ne hagyjátok a trolin,buszon szabadon a babakocsit!!!

Bea! nekem van egy Kaláka CD-m, meg pár mondókás kazettám, szyívesen kölcsönadom.

Üdv:

Mariann
Kép
kmarian

Ja, és van Babazene 1,2,3 is, meg a Nox-ot is csípik a gyerekek.
kmarian

Bea: Az én gyerekeim Kaláka és Halász Jutka rajongók :lol: :lol:

Marian: Figy én szoktam mutogatni a Violának, hogy ez itt a baba szeme, orra, szája...stb, tanítás céljából, hogy megtanulja a testrészeket! De nem nyomom ki a baba szemét :lol: Sőt ha rámközelít hüvelykujjával (szokott ugyanis szemembe, számba, orromba) elkapom a kezét, és megmondom, hogy nem szabad, mert ez anyának fáj!
Sztem nem ettől lesz agresszív a gyerek. Szvsz ez vérmérséklet kérdése is, és Viola pl nem egy agresszív gyerek. Ő olyan molyolós nyugis.....
Amúgy minden gyereknek lesz/van/volt egy agresszívabb korszaka. Amikor igenis nekimegy a másiknak! Bogimnál ha jól emlékszem, olyan 1,5-2 éves korában volt ez!
De kinőtte! Van agresszoros (én így hívom:)) gyerek aki úgymarad :lol: Szerencsére enyim nem olyan!
Amúgy én tuti odaszóltam volna.... én szoktam nevelni a játszón. Leszarom, hogy ott van-e az anyja vagy nincs! Ha bántja, csúnyán beszél, csúnyán viselkedik egy gyerek a másikkal, én bizony odaszólok! Amúgy idegenre a gyerekek jobban szoktak hallgatni :lol: :lol:
Szakdogához nagy kalappal! Mia téma????

Zitacicu: örülök, hogy Niki jobban van :). Hogy Norbinak kell-e valami más, passzolom a kérdést! A védőnőd/dokitok mit mond???? Te hogy érzed?

Csibe: köszi neked meg a pocakod olyan kis édi:) nagyon tetszik olyan mintha lenyeltél volna egy meggymagot :lol:. Annyira szabályos kis kerek!
Olyan fiús pocakod van :lol:

Na lépek, melegítem a kajcsit apának, nemsokára hazaér a munkából!
Puszka
E

ceniko
Szeged

Üdv!
Mariann, én kicsinek nagyon "szerettem" a tesómat. Nekimentem a szemének a ceruzával...de mellément... És ahogy írják itt a többiek, még ha bosszúállásból is, de minden gyerek a szemre megy...ezzel tényleg nem tudsz mit tenni.
Ma lemérettem Petit. Rajta maradt a pelus (de tiszta volt), így 5790 g és 62 cm! Nem tudom, kire ütött, két hónap alatt nőtt 9 centit (sőt többet, mivel a kórházban minden hajlatba beleteszik a centit, a rendelőben meg kinyújtva mérik).
Bea, Peti a tücc-tücc zenét szereti, jó hangosan...most is erre aludt be. A múltkor tesóm azt mondta, hogy nem is zenélő forgó kell a kiságya fölé, hanem kisrádió...
Na, halkabb a zene...felkelt. Megyek és szórakoztatom.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Ági!! Jó nagyot nőttetek!!! Mi még nem vagyunk ekkorák, pedig egy hónappal idősebbek vagyunk... Viszont, előbújt az első fogacskánk. Felül, jobboldalt fehérlik a kis hegye... :)

Zita! Nem lehet hogy Norbinak kezd kevés lenni a tejcsi és azért kel fel éjszaka is? Nikinek meg esetleg próbáld meg keverve adni a tápit a tejcsivel, hátha úgy jobb a kis gyomrának.

KépKép
jiny

Jiny!!

Én is arra gondolok hogy már mást is enne.Próbáltam 2kanál baracklevet és szívesen megette.Ez 2 napja volt semmit nem vettem észre rajta ,de nem akarom még annyira erőltetni.
Nikinek tejcsivel adtam a tápot.

Kép
Kép
zitacicu2

Picio,nagyon sajnállak a hányás miatt, én a 9 hónapot végighánytam,sőt szülés után és közben is!! :twisted: :twisted:

Nekem is mint az Enikőnek ,a keksz vált be,meg a ropi!!

Enikő,nagyon szép helyen voltatok!! :D
Viola jobban van már???Remélem!

Barnabás úgy megy,ha fogjuk a 2 kezét,egyszerűen nem akar mást csinálni csak sétálni!! :lol:

Próbálatam adni neki bébiételt,csak nézett rám nagy szemekkel és nem ette ,mert az ugye le van pűrésítve,én pedig villával szoktam csak neki összetőrni!!

1 evésre megeszik 1 bébiételes üvegnek megfelelő mennyiséget!! :lol: :lol:

nagyon tuti hohy lehűlt a levegő!!! :D

Melinda és mikor kötöztök??

Kép
bibi226

Sziasztok!
Lehűlt a levegő egyből nincs alvás :)
Se Bogi se Viola nem akartak aludni ebéd után, pedig vagy 1 órát próbálkoztak.... Aztán kivettem a kicsit a kiságyból, kihúztam a függönyt és azóta játszunk :)
Nem baj este jobbat alszanak :)

Ági nemsokára indulunk (órák kérdése:)) csörgetlek majd! Jó súlya van a fiadnak:) Tényleg óriásit nőtt!

Bibi: köszi jól van Viola, csak az ijedtség meg a kétségbeesés(em) volt nagy. Tudod Bogi nem volt ilyen magát összeverős gyerek nem vagyok én ehhez hozzászokva! Úgy látszik Viola apja lánya :lol: :? apájának is bérlete volt a Zöld Sanyiba a baleseti sebészetre! Gipszelték ott párszor. Nincs olyan testrésze amin nem lenne valami jó kis forradás vagy egyéb sérülés :) Hát ez van! :roll:
Violának is főleg villával törtem össze annó a kaját! Sztem úgy sokkal jobb! (magánvélemény :))
Friss képek Barniról????????? Sétál? Máris??? Az igen!!!! És kapaszkodva egyedül feláll a kiságyban?? Én nem erőltetném a sétát, szvsz még nem elég erős hozzá, de ez is csak megánvélemény:)

Dancsiékkal mi van nyaralnak??????

Pussssz
E

ceniko
Szeged

Dobok egy friss képet Rónáról!

Itt még a fején a kötéssel!
Kép

Itt már leszerelte magáról :lol:, csak az összehúzó tapaszok vannak rajta!
Kép

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Köszi a zenés hozzászólásokat!

Enikő: NE is mondd, én is altatom Grétit 1 óra óta....de már feladtam....viszont éjszaka aludt 12 órát 1 ébredéssel, az nagyon jó volt, minden visszaállt a normális kerékvágásba, csak délután nem akar aludni :(

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikő,nem erőltetem a sétát ,kapaszkodik a kezemben és ő lépeget!! :)

Nekünk nincs kiságyunk,tudod nagyon sokat fennvolt éjszakánként a Barni,mivel cicin aludt el(úgytűnik leszokott róla), és vettünk neki kanapét!
Azon altatom el,és ha elaludt átmegyek a saját helyemre,mióta ez van 1-2 éjszaka kivételével max.2-3 alkalommal van fennt! :lol:

Nem úgy mint régen,hogy 10-12 alkalommal is!!! :(

Én sem vagyok híve a nagyon pépes kajának!
A barátnőm bébiételt adott majdnem mindig a fiának,és most 1,5 évessen még nem nagyon tud rágni! :lol: :lol:

Meg levesben belefőzőm a zőldségeket,azok mindig frissek!
1evésre megeszik 1-1,5 répát , 2nagykrumplit,1 gyökeret! :lol: :lol:

Kép
bibi226

Csajok, tudtok Szegeden jó fogorvost?

Bibi: Hogy szokott le Barni a cicin elalvásról?
Kanapéról nem esik le? (esetleg kép róla?!?!? )
Én is sokat gondolkodok azon hogy Grétinek kicsi a kiságy. 120x60-as (kölcsön kaptuk), nem tud nomálisan megfordulni sem benne, a nagyágyon sokkal jobban alszik, azt veszem észre.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Üdv!
Enikő, Petinek megártott a játszó. Még sétiztünk, hatkor feljöttünk, fürdés-evés-hányás... De utána vigyorgott ezerrel...gagyogott, aztán adtam neki 75 ml tápit, aztán még beszélgettünk, negyed tíz előtt tettem be az ágyikójába.
Bibi, grat. Barninak. Az én férjem már 9 hónaposan magától járt (igaz, anyósom elmondása szerint ülni még nem tudott). :D És ha Peti az apja fia lesz, akkor ő is Vasas-bérletes lesz. :D
Jégvirág, nem tudok segíteni, a mi magándokink Makón rendel...
Ágy: a miénk 140*70 belméretű, de asszem jó, hogy ezt vettük, mert Peti előszeretettel fordul kereszbe...és a 60 centi már szűkös volna neki. :)
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Csongi is a keresztben fekvést szereti...de neki már a 140X70-es is kicsi. :D ..így engem túr ki...ő alszik -keresztben persze- a 120x200cm széles ágyamon, mellette van a kiságy, abban van az én fejem...mert én ugye mellette alszom, mert még mindig cicin alszik el...és óránként ébred...Bibi? hogyan szoktattad le?
Nálunk a nappali alvással nincs gond.
Az sem jó, ha mindenfelé szabad neki forogni, ezt is megszokják, határtalan helye van, hogy fog a bölcsiben egy pici ágyon aludni? Babakocsiban ezért fél óránál nem tud többet.

Bea! Laci jár egy ismerős fogorvoshoz, ill. én egyáltalán nem ismerem, csak ő, és meg van vele elégedve, megkérdem a számát, ha kell. Kinek fáj a foga, csak nem a tiéd?

Üdv:

Mariann
Kép
kmarian

Bibi! Örülök, hogy megoldódott Barnus kajáltatása. Embörös adagokat fogyaszt. :D
10-12 alkalommal volt fennt? Akkor nem is aludtatok. :(

Kiságy: Nem tudom Lottié mekkora, de a mai napig abban alszik, persze már rég szét van szedve gyerekággyá. :) Mikor leszedtük a rácsokat, párszor forduláskor lepottyant, de már megszokta, és nem esik le -egyébként alacsony az ágya-.

Exi!A 9 hóról jut eszembe, a férjem családjában az esik kislány már 9 hósan szobatiszta volt, igaz nem tudott még járni, de a bilire ráült. :lol:

Ma Lindike reszelt almát evett baracklével hígítva. Olyan édin cuppogja a kanalat. :)

Mai tervem, gyerekruha szanálás, mert a lányaim, csak nőnek, nőnek..... :D

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Bea, Dénes imádja Halász Juditot!

Bibi! Ismerős a helyzet! :) Dénes is feláll egyedül megkapaszkodva, és már jó néhány hete ő is csak sétálgatni akar! :) Jól ki tud fárasztani! :) Én is azt hittem, hogy nem elég erős még hozzá, de miután a rendelőben felállt a dokiba kapaszkodva, és a doki néni azt mondta, ha magától feláll, akkor jó erős gyerek, nem féltem Dinit. Egyébként úgy sem lehet neki megmagyarázni, hogy egész nap ülni fogsz kisfiam, mert még kicsi vagy! :lol: Ha sétálhat, boldogan magyaráz, hogy ba-ba-ba meg ma-ma-ma, és vigyorog!
Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Enikő!

A képen alig látszik Viola fején a seb, biztos szépen meg fog gyógyulni! Egyébként gratula a másfeledik szülinapjához! :lol:

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

sziasztok,

Megjöttünk tegnap este a Balcsiról, de holnap már megyünk is tovább, a Bükkbe.

A Balcsi klassz volt, a gyerekek imádták, Jozsót ilyen boldognak még sosem láttam. Egász nap strandolt, lógott a kutyán, homokozott, csúszdázott, sarat dagasztott, játszott a többi gyerekkel, nagyon aranyosak voltak.

Az utunk rémálom volt, Jozsó odafelé behányt az autóba 50 km után, szal klassz volt. Onnantól kezdve kánonban nyomták az ordítást.

Visszafelé már jobb volt valamelyest.

Bogyika mászik ezerrel, sajnos továbbra sem eszik semmit, csak cicizik. Kinőtt az alsó 2 fogacskája, és kezd akaratossá válni. Totál rámkattant cici fronton, korábban csak félhomályban, csendben szopizott, szoptatós párnával, most már semmi nem zavarja, az sem, ha Jozsó ordít a fülébe, vagy ha járkálok vele közben. :o)))))

Jozsó egyre gyakrabban akar nekimenni Bogyinak, de csak akkor, ha Bogyi el akarja venni a játékait.

Jozsó elkezdett dumálni, már mondatokban beszél, mindent mond, és élvezi, hogy végre megértjük.

off/
Bea,
elolvastam, köszi, nem lepődtem meg rajta :? :? :? on/

Próbálok visszaolvasni, bár sok időm nincs, mert még össze kell pakolnom.
Vendég

Mariann: Nekem kéne, én vagyok a bátor a családban, évente elmegyek fogorvoshoz hogy kukkantson bele a számba, Gergőnek is kéne, de ő gyáva kukac :lol:
Szabadkán szoktam menni különben, de most már itt is kéne találnom egy jó fogorvost, mivel hétvégén nem nagyon dolgoznak Szabadkán sem a fogorvosok :lol: :lol:

Melinda: Ez olyan aranyos hogy ilyen lelkesen beszélsz Lindi első falatjairól, pedig már egyszer átélted ezt :) Remélem én is ilyen lelkes, örülös leszek a második babával is :)
Lotti kiságya gondolom 140x70-es azokat lehet heverővé alakítani. Mikortól alszik rácsok nélkül Lotti?

Dancsi: Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Pihentetek azért kicsit? Vagy ezerrel gyerekekre figyelés és rohangálás volt?
Gratula Jozsó dumálásához! Jesszus, Gréti is 1 év múlva már mondatokban fog beszélni?!?!?! Hihetetlen.
További jó nyaralást!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!!

Elég rossz hírekkel jövök ugyanis Mátém a klinikán fekszik ,mert nagyon lázas volt és bevittük hogy kapjon egy szurit(egy óra priznic és kúp meg nurofen után is csak 39.5ig ment le 39.8ról)sajna nem engedték haza mert ki van száradva,de igéretet kaptunk hogy ma jöhetünk.Erre sajnos kiderült a vérképe alapján hogy sokkal komolyabb a dolog mint egy mandulagyulladás és ami a legrosszabb hogy a belső szerveit is megtámadhatja ez a vírus.A nyirokcsomói triplák, ezerrel nyomják bele az infúziót és az antibiotikumot vénásan.Elégggé ki van borulva meg se moccan.Remélem a májfunkció jó.(bár szerencsére nem érezték nagyobbnak a máját)Nézik hogy mennyit pisil nehogy esetleg a veséjével is gond legyen.Tegnap egész éjjel ültem mellette talán fél órát aludtam az ágyára borulva mert másképp nem tudtam.Most a férjem van vele,de estére megyek én miután a kicsket megfürdettem.
Olyan nagyon nagyon izgulok érte!!! :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
zitacicu2

Zitacicu: Úristen, sajnálom, kitartás, pár nap és reméljük egészségesen újra otthon lesz Máté! Szorítok nagyon!!!!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zitacicu! Jézusom. :( Gyors gyógyulást kívánok Máténak, nektek meg kitartást az elkövetkező napokhoz!

Dancsi! Örülök, hogy jól éreztétek magatokat!
Grat a dumáláshoz, innentől be sem fogja fogni... :D
Hogy járkálsz szopi közben? :D

Bea! Rácsok nélkül szerintem 2 éves kora óta alszik, legalábbis úgy rémlik, hogy amikor kezdte a bölcsit, már nem volt neki -a bölcsiben sem rácsos a kiságy a nagyoknak-.
Lelkesnek tűnök az első falatokkal? :D Lehet azért van, mert én anno Lotti szoptatásával kapcsolatosan infóhiány és károgókra hallgatás miatt csomó mindent elrontottam, igaz szopizott 10 hós koráig, 6hóig csak anyatejet kapott, de anyatejes pótlással. Tehát ő a cicin kívül is kapott már kaját elég korán - 5 hetesen már éhezett tán-, Lindikém meg ciciből evett egészen hétfőig, ezért tán a lelkesedés. Na, meg valszeg azért is, mert -igaz nem szoktam "dicsekedni" vele- Lotttika napelemmel működik. :D

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Zitacicu: Szorítunk és gyors, fájdalommentes gyógyulást kívánunk!

Picio
picio

Zitacicu! Máténak gyógypuszik mennek! Reméljük azért hamar meggyógyul!

Mariann
Kép
kmarian

Következő DM-es kuponjaimat szívesen átadom( aug.31-ig érv.)

Gillette Sensore 3 női borotva -300 Ft
Sau Bar dobozos törlőkendő -200 Ft
Gabi babakrém v. babapúder -100 Ft
Johnsons fürdető -200 Ft
Avent játszócumik -250 Ft
Manner babapiskóta -200 Ft
Milupa csecsemőtea -150 Ft
Milupa tejpép -200 Ft
Nivea Intimo -200Ft
Coccolino öblítő -100Ft
Paradies 200/36-os film -300 Ft
Képrendeléskor második sorozat ajándékba( 35 mmes filmelőhívás esetén)
Danubius szállodákban 5%
Danubius éttermekben 10%
Danubius fitnessre 10%

Üdv

Mariann
Kép
kmarian

Kimaradt:

Johnsons popsitörlő -150 Ft
kmarian

Elmúlt hónap két fejleménye: (katt a szövegre):

Csongi jár

Csongi motorozik

Mariann
Kép
kmarian

Üdv!
Gyors bekukk, várom, hogy ébredjen Peti.
Az apja "rossz" hatással van rá, ma már hajnali háromkor bömbizett a kajáért...és most minden evés után rottyant. :D Nem tudom, mi lesz a jövő héten, Feri itthon lesz (mármint nem vidéken fog dolgozni).
Zita, Máténak gyors gyógyulást, neked meg kitartást, bármilyen nehéz is...ugye nekem ezt kapásból sikerült megtapasztalnom. :(
Mariann, Peti bárhol tud aludni, most is a hordózóban alszik az ablakban. Ott nem forog, nem is akar! :)
Dancsi, örülök, hogy jól éreztétek magatokat. A férjem épp ma találta el, hogy 19-én itthon hagyjuk a dédszülőkre, nagyszülőkre Petyust, és kettesben elmegyünk Szfehérvárra (Skoda-tali), ott töltünk egy estét, és másnap átruccanunk Debrecenbe a virágkarneválra. Csak az a kérdés, hogy a dédszülők mit fognak ehhez szólni, habár őket ismerve nem nagyon fognak ellenkezni. :D
Melinda, a ruhákat én folyamatosan pakolgatom. Valamelyik nap az 56-osokat tettem el, most a 62-esek kerültek sorra... :)
Na megyek.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!!

Mátém viszonylag jól van de még kapja a gyógyszert.Egyébként a betegség neve mononukleózis és egy vírus okozza.Enni nem nagyon eszik,de nyilván a torka és a dagadt kis nyaka miatt.Hétfőn talán már többet tudok mert ugye ilyenkor hétvégén megáll mindenhol az élet.
Köszi a drukkokért.

Kép
Kép
zitacicu2

Exi,

a hordozó nálunk is szupi volt, ott tudott egyedül 7 órát aludni (azóta se produkált ilyet), az ugyanis olyan, mintha karban tartanánk, csak nem tartott túl sokáig az az időszak amíg elfért benne...

Zitacicu, további gyógyulgatást Máténak!

Mariann
Kép
kmarian

Zita, ez nem hangzik túl jól, de remélem, nagyobb a füstje, mint a lángja!
Mariann, Peti ma du. fél öttől este nyolcig aludt a hordozóban, és mikor kiszedtem, még kómás volt. Meg is látszott, mert fürcsi után két részletben megetettem (a kajcsi felénél úgy döntött, hogy berottyant, kicseréltem a pelusát, hogy nehogy a teli hasija miatt a cserénél kiböfizze a fél kajáját, meg egyébként se evett, míg tisztába nem tettem :D ), utána cumi nélkül elaludt a kezemben, ami nagyon ritkán fordul elő, és miután betettem a kiságyába, szinte azonnal nyugiban maradt (ez is ritka). Nem tudom, mikor fog kelni...

Ági és
KépKép
exdeus

Zitacicu!

Jobbulást Máténak, remélem hamar jobban lesz! Sajnos valósz. nem nagyobb a füstje, mint a lángja, a mononukleózis elég komoly betegség! :(

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Klzsuzsi!!

Én is olvastam egy két dolgot erről a betegségről és hát elléggé ki vagyok akadva,bár a Mátém egész jól van, de sajnaos nem tudom hogy konkrétam mit érezhet.Azt mondja hogy anya fáj a nyakam,de azt nyilván nem várhatom el tőle hogy megmondja mennyire fáradt.Jó a kedve járkál meg néha ugrál is :shock: (féltem is ,mert nem lenne jó dolog ha megütné mondjuk a hasát).Ma vettek vért tőle kiváncsi vagyok hogy alakult a vérképe.

Kép
Kép
zitacicu2

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?