A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Vica10!
Én is többször megpróbálkoztam a cumival mire elfogadta. Talán azért nem ment elsőre mert nem közvetlenül a szülés után hanem hetekkel később próbálkoztam csak. Viszont azóta iméádják és sokat segít a megnyugtatásukban, elaltatásukban. Próbálkozz! Akár 6-8 alkalom is volt mire "ráharaptak". :D

Hasfájásról én csk annyit mondanék, hogy a nagylányomnak volt és ahogy betöltötte a 3. hónapot, mint ha elvágták volna megszűnt. Kb. ennyi kell mire a gyomor megbarátkozik vele, hogy most már nem lazsálhat és dolgoznia is kell. :lol: Ha az Infacol nem jön be valakivek, akkor az Espumisannak is van egy jó banánízű cseppje. Próbálkozni kell! Még akár homeoval is.

Tündi!
Az anyaságit nem a szülés után 180 napig lehet CSAK elintézni? Csak kérdezem. Én velemi ilyet hallottam, így én már rég elintéztem. Viszotn ha mész, vigyél minimum 3 napi hideg élelmet. Szutyok egy lepre hely. Még a hideg is kiráz. A WC-t nem lehetett bezázni, villany nem volt bent, és "valami barnával" volt összekenve. Elnézést kérek. :evil: :twisted:

Most viszont elköszönök minimum jövő hét keddig, mert elutazunk Németországba+Ausztirába egy céges focibajnokságra. Ki se látok a sok elintéznivalóból.

Mindenkinek szép napot, jó hűsölést!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Csak még egy dolog cumi-ügyben. Nekem se lóg folyton a szájukban a cumi. De mért ne éljek vele, ha úton, rendelőben (bárhol) megnyugtatja őket ha már kicsit nyűgösebbek. Normál esetben nálunk is csak alváshoz van. Viszont egy jó figyelmeztetés is, mert ha a nagy már hamarabb kéri és lófrál a Tigrisével, akkor tudom hogy hamarabb kipurcant és nyomás aludni.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!
Anyaságit már elintéztem régen, csak megváltoztatom a bankszámlámat, amiatt kellene bemennem, de rájöttem, hogy postán jobb és gyorsabb az ilyen ügyintézés, úgyhogy amjd az lesz.
Cumi ügyben nekem még az jutott eszembe, hogy a cumi fajtája sem mindegy. Nálunk pl a tök szimmetrikus mam jött be, és most már ilyet gyárt a DM is Babylove márka alatt. Neki az Avent és Nuk típusúak sem inni sem cumiként nem jöttek be. És most már ő teszi azsájába. Igza, az ágyában van a cumi, meg utazáskor van velünk csak, napközben nincs.
Gili, valószínűleg a fáradtság miatt is ilyen gyorsan jön le rólad a víz. Legalább fogysz. Én azóta is tartogatom magamon azt az 5 kilót :)

mtunde

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 08:46-kor.
Vendég

Sziasztok,

Gili, vigyázz a gyors fogyással, nekem először azért ment el a tejem, mert nem ettem eleget, csak mikor éhes voltam. Ha nincs rajtam 4-5 kg plusz, nincs tejcsi.

Képzeljétek,
a dokinénink nem az infacolt, (amit a védőnéni) hanem egy anyatejsűrítőt, a nutritont javasolta. ezzel összeáll a tej a pociban, megszűnik a buborék, és nem bukik. (eddig nagyon bukós volt)

ugyogy most adom neki a nutritont, és nem hagyom, hogy teleegye magát.

ami viszont morbid, hogy a kakkancsluk nagyon szűk neki, és a KISUJJAMMAL kell tágítgatni naponta 3szor, hogy tudjon kakilni.... szegényke... de a dokinéni ujja jóval nagyobb, így az enyém nem fáj neki, de amikor tenap a dokinéni a rendelőben megmutatta hogy kell... nagyon sírt :cry: :cry: :cry: járt valamelyikőtök hasonló cipőben?

mennyivel jobb lett volna neki a védőnéni tanácsa, a szimpla infacol :?

de a doktornő szerint nem a puki a hasfájás oka, hanem a szűkra szabott "kijárat".
:(

Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!
Lilluska, Bene ugyanígy nagyon cumis volt, miközben szopni nem akart :) Érdekes, hoyg válogatnak, nem?

Jube! Nem hallottam ilyet még, de szegényke, ha valóban így van, az olyan rossz lehet neki. És mit mondtak, meddig kell ezt így csinálni? Mennyi idő alatt tágul ki? Lehet ezt tágítani???

mtunde

Jube,

ez a végbélnyílás ujjal tágítása, ez durva dolog. Nem jó, ne csináld. És a babák úgy vannak megalkotva, hogy az anyatej jó nekik és nem mindenféle kiegészítők. És ha akar, egye tele magát. És miért baj a bukás? Marad is bent. És általában nem nagy mennyiség és bőséges büfiztetéssel a nagyja levegő ki tud jönni.
Ezt a hasfájás "bizniszt" is mindig rémülettel hallgatom. A babák sírnak. És olyankor felhúzzák a lábukat a hasukra. Még az is lehet, hogy csikarhat a hasuk. De így működnek. És joguk van sírni-bömbölni és a család agyára menni. De most azt látom, hogy minden mamának csikarás elleni gyógyszert adnak, ami a legkevésbé természetes. Tehát gyógyszer mindenféle hatóanyagokkal. És sokszor azt érzem, hogy ez egy üzlet, a gyógyszergyártók üzlete. És a szoptatós teák tele vannak a babák pocijára ható anyagokkal, pl az édeskömény, a kamilla is csikarás okoz, szelesedést, hasmenést.
Bocs a kirohanásért. Négy gyereket felneveltem, sok mindent ma már másképp csinálnék, de ezekről a dolgokról, amiket most mondtam ugyanúgy gondolkodom, mint akkor. Sírtak, hallgattam, nem gondoltam, hogy gyógyszeres beavatkozás kéne, nem gondoltam betegségnek a dolgot. És én csak betegségkor adok a gyerekeknek gyógyszert...
Valaki kérdezte a magas egyenes állást, majd válaszolok holnap rá.
Szeretettel: Rita
nováky_rita

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 08:46-kor.
Vendég

Sziasztok!!!

Sajnos be kell lássuk, Ritának igaza van. Persze mi segíteni szeretnénk, és azt hisszük, így tesszük jól!! Bár azt is be kell vallanom, hogy nekem is bevált a tornáztatás, és masszírozás!!

Ez a popsi tágítás!! Micsoda hülyeség!! Mekkora popsilukának kellene lennie egy újszülöttnek!? Arról nem is beszélve, hogy majdnem teljesen folyékony a kakiuk, és az a pici lukon is kifolyik!!!!!!
Anyatejsűrítő!?!? Az anyatej pont olyan amilyennek lennie kell!! A baba annyit eszik, amennyi kell neki, és ami fölösleges, úgyis kibukja!!

Na Jube!! Most jól összezavarhattunk!!!

Hasonakltatás: Én még soha nem raktam le éjszakára másképp, csak hason. Miért nem lenne szabad úgy altatni???
Ha hanyatt fektetem le, elkezd kapálózni, és felébreszti magát!!

Na, megyünk a 6 hetes kontrollra!!

Szép napot!
Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok,jó reggelt mindenkinek!

Szia JUBE!! Csatlakoznék az előttem szólókhok popsilyuk tágítás ügyben!! Az ilyen orvostól el kéne venni a működési engedélyét és az ő fenekét tágítani egy petrencerúddal!!!!!!!!!!

Micsoda elvetemült dolog ilyet javasolni egy anyukának,aki mindent megtenne,azért,hogy ne szenvedjen a gyereke. Milyen élményeket szerez a gyerek,a végén még egy kúpot se fogsz tudni beadni neki,mert reflexszerűen védekezni fog..

Egy egyhónapos bébi pocakja természetes,hogy fáj,hozzá kell szoknia,hogy meg kell emésztenie az ennivalót és bizony még az anyatej -ami tökéletes összetételű- megemésztése is feladat a bébigyomornak. Hozzászokik majd és elmúlik a hasfájás. Nekünk az infacol segített,de a legtöbbet a masszírozás ér.Szerintem.
És miért baj,ha bukik????? Mi is böfizünk,néha feljön a gyomorsav stb. Anyatejsűrítés??? miket tud ez a doki?? Jube,én úgy olvastam,hogy a te bébid egy teljesen jól szopizó kisbaba,bőven van tejed,ne zavard meg magadat se és őt se,ilyen maszlagokkal.És szerintem válts orvost,mert ez életveszélyes ez a valaki.. Ne haragudj,hogy így kirohantam,nem ellened,hisz én is szeretek az orvosom tanácsai szerint cselekedni..

Üdvözlettel mindenkinek,durca
durca

Sziasztok!

hát valóban összezavartatok... dokit kéne váltanom?

nekem is nagyon durvának tűnik, de megkönnyebbül tőle... én attól félek, hogy hozzászokik, és egyedül nem fog menni neki...
mindenki mást mond, én meg nem tudom, kinek a véleményére hallgassak. :cry: talán felkeresek egy másik dokit, és kikérem az ő véleményét is... reméltem, hogy valamelyikőtök ismeri ezt a "módszert"... :( és megnyugtat

Rita, a csecsemőosztályon lévő dokinénit megkereshetem ezzel, ugye? Gabika meddig van szabin?

köszi
Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!
A hasfájásról még annyit, hogy egyik könyvben olvastam, hogy főleg pár hetes korban, amikor elkezdenek esténként üvölteni a gyerkők, az azért van, mert sok élmény éri őket, és csak sírással tudja levezetni a feszültséget. Ezt a magyarázatot igazolva láttam Benén is, aki ténlyeg 6-12 hetes korában, esténként ugyanabban az órában 1 órát bömbölt. Rajtam, vagy máson, ringatva, vagy nem, mindegy volt, még a kenguru póz volt neki a legjobb. Aztán kinőtte. A hasfájás a legtöbb esetben csak ennek a dolognak a másik magyarázata. Nyilván van extrém eset, refluxos baba, stb. De az úgyis ultrahanggal és nem ránézésre derül ki.
Nagybátyám amúgy heti 2x kakilt. És tökéletesen rendben volt ettől is.

Szegény Jube. Nem lehet könnyű teljesen eltérő véleményeket hallani mindenhonnan.

mtunde

Sziasztok!!!
Na végre valaki kimondta, én sose mertem, mert azt hittem meglincselnek, de nagyon furcsállottam, hogy mennyi hasfájós gyerek van. Amint sír a bébi rögtön ráfogják, hogy fáj a hasa. Nekem egyiknek sem fájt érdekes. Gondolom az sem véletlen, hogy annyi fajta hasfájás elleni készítmény van már a boltokban. Nem is olyan olcsó, ugye?
Durca, ez tetszett, úgy elképzeltem, ahogy felfektetik a doktornéni és "megrudazzák". Ilyenről még én sem hallottam, hogy egy ekkora pöttömnek ki kéne tágítani.
Dóra,a bölcsőhalál miatt nem "szabad" hason altatni a ygereket. Mi mind a kettőt hasonaltattuk, mert azt szerették.
Réka
Vendég

Sziasztok,

Tünde, ezt én is olvastam, hogy a babák az idegességet és a sok ingert dolgozzák fel az ugyanabban az időben jelentkező sírással és erre mondjuk, hogy hasfájós a gyerek. Az nem lehet, hogy előbb jön az inger, aztán jön az azt feldolgozó sírás órákig, majd a sírás miatt lenyelt levegő okozza a hasfájást, a szélgörcsöt és a sok pukit utána? Áron állandóan üvöltött minden nap du. 5-től 2-3 órát, aztán jött a hasmassz majd a pukiztatás-tornáztatás. Csabi sosem sír, csak ha álmos, és őt sosem kellett masszíroznom, pukiztatnom. "Ő nem hasfájós."

Jube, , én sem tágítanám a gyerekem popsiát, még ha maga az Atya Úr Isten mondaná, hogy igen ez tök jó. Miért jó az, ha kitágul a végbélnyílás? Evvel nem jár az együtt, hogy veszít a szorítóképességéből és később gondod okoz, majd ha a kakit tartani akarja? Bár gondolom nem évekig kellene csinálnod, de egyszerűen annyira középkori eljárásnak tűnik. Nem is értem, persze én nem vagyok orvos, csak egy laikus gondolkodású anyuka.

Durca azt hiszem te írtad, én is inkább a doktornénin próbálnám ki először a tágítást.........BOCSI JUBE, nem akarom bántani a doktornéniteket, mert amúgy biztos jó orvos, ha őt választottad és hülyeségeket ő is mondhat, előfordul a legjobb családban is....:-)
Andi
andry

Sziasztok!
Hát ez a fenéktágítás brutálisan is hangzik, de brutális is lehet. Szerintem az első három hónapot át kell élni, aztán mintha magától elvágták volna a bömbit.
És nem úgy van, hogy anyatejes babánál az sem ritka, ha csak 5-7 naponként kakil? Én mintha ezt olvastam volna valahol. Merthogy a tej nagyon jól felszívódik. És minek sűríteni az anyatejet, ha a baba jól gyarapszik?
Nálunk szélcsövezés volt. De már írtam, hogy anyós a védőnő. Ő parázott mindig a kaka miatt. A doktornénink meg mondta, hogy türelem, és ne szélcsövezzük a babát, mert rossz reflexek alakulnak ki. (De ma már minden jól megy :D :D Van, hogy naponta többször is :D :D )
Én is attól kaptam állandóan idegbajt, hogy anyós mindig megmagyarázta, hogy miért sír a gyerekem. Fáj a pocija, hopp szélcső. És nem hitte el, hogy azért sír, mert pici baba, valami baja van a világgal, majd megbékül. Szinte csak azt nem mondta, hogy én nem tudhatom. Hát nem is, csak az anyja vagyok. :D Ha úgy sírt volna, hogy valami gáz van, biztos nem lettem volna ilyen nyugodt.
Kriszta
kriszta36

Lányok, köszi a segítséget!

Fellázadtam.. szegény, sírt hogy ő még éhes, úgyhogy megint megszoptattam, pedig 2 órája sincs, hogy evett. Most édesdeden alszik, nem úgy tűnik, mint akinek megfeküdte a gyomrát... :) remélem később sem lesz belőle baj.

És magától rotyogott a pelus, úgyhogy nem kínzom szegényt a tágítással, hanem a védőnéni Infacoljára hallgatunk. Hátha működik.

Úgy döntöttem, végigzongorázzuk a tuti tippeket, majd beválik valamelyik. (mire megtalálom, melyik, biztos magától kinövi az egészet... )

most lefekszem aludni, kiélvezem a csendet.

Jube

Kép

Kép
jube

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 08:47-kor.
Vendég

Sziasztok!

Megint én vagyok,ritka,hogy egy nap alatt 2x benézek,de annyira felháborodtam és meglepődtem Jube dokinénijén,hogy gondoltam megnézem ki hogyan vélekedik.Bevallom egész délelőtt ezen rágódtam,mármint a tanácson és elképzeltem,ahogy szegény Jube kétségbeesve áll a jól szopizó,jó kedélyű gyereke mellett...

JUBE!! A védőnéni százszor okosabb,ha ezt javasolta.Mondtad neki a doki tanácsát? Biztos kikerekedne a szeme..
Nyugi,az anyatej nem fekszi meg a babák gyomrát.nem az anyatejtől fáj a hasuk(ha fáj egyáltalán),hanem a mohó szopizás közben lenyelt levegő feszítheti esetleg a beleket.Ha ez gondot okoz,próbáld meg úgy szoptatni,hogy közben is megböfizteted..nemcsak a végén.
Mandula is ngyon bukós baba volt,néha azt hittem az egész kijött belőle :D ,hiába böfiztettem.Aztán a védőnéni javasolta,hogy a kiságy fejvégét magasítsuk meg(a kiságy lába alá tettünk két fadarabot.) és ez enyhített a dolgon.Aztán magától elmúlt..
Kérdezd meg a védőnénit,hátha javasol orvost.Szerintem merj váltani,ha megrendült a bizalmad benne.Én is ezt tettem,azóta van egy tündéri,nem aggódós,megértő,ügyes dokinőnk..
Sok szerencsét és BÍZZ MAGADBAN,MINT EDDIG,TE ISMERED A GYEREKEDET.
Lilluska, én is így voltam a sírással.Ha mindent megtettem,amit kellett,tudtam,hogy csak azzal segíthetek,ha nyugodt vagyok és őt is megnyugtatom,türelemsen kívárva,míg abbahagyja,vagy elaszik.Emléksze,mikor a második oltását kapta nagyon sírt az oltás után pár órával.Elaludt a karomban és ott aludt 3 órát én meg n em mertem letenni,mert féltem újra kezdi..elzsibbadtam rohadtul,a férjem úgy talált minket a fotelban,sötétben.. :D
A hisztis sírástól én is csuklani kezdek
:twisted: :D
KRISZTA,ezek szerint az anyósnál már csak egy dolog rosszabb, a védőnő anyós :D :D

Üdv mindenkinek,durca
durca

Megint én,ígérem,ma utoljára,mert már biztos unjátok,hogy mindig dumálok..

Kaki ügyhöz még: teljesen normális,hogy egy anyatejes baba 3-4 naponta kakil..ez,ha jól emlékszem 1-2 hónapos kor körül jelentkezik,aztán majd felváltja a naponkénti,de ez sem törvényszerű..
na,pá
durca

Sziasztok Lányok!

A nagy meleg miatt Balázs is nyügösebb volt, de most megint beájult.
Sokat haladtunk ismételten pl. szopi ügyben:
KÉPZELJÉTEK MÁR NEM ADOK NEKI TÁPOT 3 NAPJA. Mert akár 200at is evett volna már, de ez tényleg hasfájással járt nála. A dr néni javaslatára most 120-140 et kap egy evésre, és ez bőven elég neki. Visszarendeződött az alvókája is.
Gilinek gratulálok!!!!!!!!!!!!!
Ügyes vagy!!!
Szopi téma: nekem igazán volt gondom a szopival, de úgy tűnik beáll a dolog. Az én szabályaim.
1. szabály : no para.
2. mindíg először cici utána pótlás, aminél törekedtem rá, hogy anytej legyen. Tehát fejek mint az őrült.
3. Ne zavarjon, ha először csak bimbóvédővel szopik. Nálunk 5 hetesen szokott le róla egyik pillanatról a másikra. Persze mindíg próbálkoztam, csak Balu baba szája elég picike volt, addigra nőtt meg annyira, hogy vákumot tudjon csinálni vele. És szeretettel hajtja fel a nyelvét a szájpadlására, ez volt a másik ok. Tehát előszőr lehajtottam a kisujjammal a nyelvecskéjét, (finoman) azt szopizta rendesen, és mikor rájött, hogy nincs benne semmi, akkor betoltam a cicigombot. :lol: Akkor már ráharapott.
4. Tarts ki. Iszonyatosan fájt egy hétig minden szopizás eleje, kis vér és átlátszó hólyagok nőttek rajta, de a kitartás meghozza az eredményét, és most már csócsálhatja, nem fáj. De együttérzek mindenkivel aki ezt most éli át. Kentem/kenem kenőccsel, izlés szerint Garmastan, Bepanthen, vagy amit a doki felír.
5. Nálunk a műtét után szájpenészt is kapott a Mazsola a kórházban és ez ráment a bimbómra is, kis piros fájó csípő pettyek formájában, de csak a bimbóudvarom, mert azt érte a penészes száj. No arra nekem a Phlogosan kenőcs segített.
6. Ami még nagyon jó a fájó bimbóra, az Aventnek v Chicconak is van un. pléhcicije, ez egy műanyag félgömb alakú valami, és van rajta felül 4 pici lyuk, hátul pedig szilikon, amin van egy lyuk, ahova a mellbimbót beteszed, és Hawaii, mert levegőzik ,és még a tej is összegyűlik a két etetés között , és amikor szoptatsz, a másik melledből szépen belefolyik, nem a mellbetétbe. Én így 10-20 ml-t le simán beleöntök alkalmanként az üvegbe amit pótlásként kap. :wink:
7. Szuper a kecskerutafű tea, a másikat még nem próbáltam mert ez bevált. Néha szedek ricinus communis 5öst és urtica urens 5öst, de 2 hetenként felváltva kell szedni,mert megszokod. Nálam ezzel csak az volt a baj az elején, hogy állandóan ittam v ettem,és nem volt 1/2 óra míg semmi nem volt se ivás se evés. De azért meg lehet oldani.
8. A végén úgy lett most több a tejem, hogy az üveges pótlás után már nem volt több és táp helyett rádobtam a már kifejt cicire. Elnyammogott 1- 1 órát mindkettőn, és mivel lusta nem szívhatott 10-20nál többet , de nekem ettől úgy beindult a tejem, hogy 3napja csak anyatejen él kop kop kop, és ő is bealudt tőle.
9. Nézd itt vagyok én példának, sóvárogva néztem a nagy 3.5 kgs "vámpír"babákat a 2,45 ös Macival a kezemben, az elején 10et ha evett ujjongtam, azt is csak bimbóvédővel, és most 90eket szopik, és 30-40et pótolok kop kop kop mégegyszer.
Szóval a titok nyitja a kitartás szerintem, és hagyni kell,hogy ő fejlődjön a saját tempójában.
10....Ne keseredj el, ha tápot kell adj a babának, jó Anya vagy, hidd el, biztos nem lustaságból nem szoptatsz...
Sorry hogy ilyen sok voltam de most volt 2 percem.

Hasfájás: nekünk bejött az Espumisan, (de módjával csak, tényleg ne támogassuk a gyógyszeripart), és a masszírozás is.

Holnap reggel végre elutazunk a Balatonra, és aug 24.én jövünk, addig Mindenkinek további kellemes nyarat, babával vagy pocakosan!
Majd jelentkezem !
Hurcia + Balázs

Kép
hurcia

Sziasztok!
Jube! Melyik rendelőhöz tartoztok? II. kerületi vagy, nem?

mtunde

Sziasztok Lányok!

Egy kérdésem lenne!
Most, hogy Zsombi már egész szépen eszi a bébikajákat hát a ruhái is kezdenek "szépek" lenni, akár mennyire vigyázok mindig összekeni valahogy. Ti mivel tudjátok ezeket a foltokat kiszedni, mert nekem sehogysem jönnek ki, már próbáltam a Vanish szappant, de sz...t sem ér.... Szóval ha van ötletetek szívesen veszem.

Hasfájás téma:
Nálunk Zsombi kb 4 hónapos koráig elég hasfájós volt és hogy őszinte legyek nálunk se maszírozás, se a meleg pelenka nem vált be, aztán az Infacol bejött és nem azért adtam be neki, mert idegesített hogy sírt, hanem azért mert kb. 3 óráig szenvedett és csak segíteni akartam rajta....szóval ha van lehetőség nem hagyom a gyerekemet szenvedni......
Bocsi az én "kirohanásom" miatt, de ez meg az én véleményem.

Satuk!
Merre vagy, nem láttunk képet Olivérről már 1000 éve :)

Vica!
Nincsennek újabb képek Zsombi fiam kis "szerelméről", annyira édes megnéznénk újra, majd én is próbálok feltenni, csak a múltkor is a férjemnek sikerült összehozni és már nem emlékszik pontosan hogyan :?

Ildi!Tündi!
Mi újság Veletek? Meséljetek miket tudnak már a fiúk?

Pusz Mindenkinek:

Anita & Zsombi ( 6 hónapos )
szsombi

Szia Jube!!

Szegény,biztosan az agyadra megy a sok "jótanács" ,de mindenki igyekszik segíteni Nektek.
Szerintem is nagyon kegyetlen dolog a popsitágítás. Szegény picur!!
Én a helyedben megpróbálnák orvost váltani.
Ne haragudj meg,de ennyi hülyeséget összehordani egy orvosnak nem semmi.
Bocsi,ha kicsit kemény volt a véleménynyilvánításom,igyekeztem magam nagyon vissza fogni. :oops:
Én Rebekát akkor szopiztatom amikor kéri, előfordul hogy sűrűbben kéri és meg is kapja.
Szerintem elég jól ki vannak találva a gyerekek,és ösztönösen tudják mikor mennyi kaja kell Nekik,eszembe sem jutna elvenni tőle a cicit.

Ne haragudj meg,nem akarlak megbántani,sem kioktatni,csak szertenék segíteni.
Sok sikert Nektek!!!

Dóri!!

Voltál Mészinél?
Én voltam és minden oké.

Puszi mindenkinek!
Eszti
mano4

Sziasztok!

JUBE! Ez tényleg elég durva!!! Sztem is hallgass a védőnőre, ezt a dokit felejtsd el. És adj neki akkor enni, amikor kér.
(nálam ez a 3 órás etetés volt para.... Mindig az órát néztem, hogy még egy óra, még két óra, Sári meg már éhes volt.... Most már igény szerint szopizik jó ideje és én is megnyugodtam)

ANITA! Én egyetértek veled gyógyszer ügyben. Nem tömöm vele a babócát, de ha látom, hogy erőlködik, mert nem jönnek a pukkancsok, adok neki, de csakis akkor. Mondjuk ez már ritkábban fordul elő.

KISCSILLAG! Mi újság? Tart a nyári pihi?

HURCIA! Nagyon ügyesek vagytok!!!! :P :D :) Nem semmi, amin végigmentetek az eleje óta.

GILI! Kitartás és figyelj arra, hogy rendesen egyél! Az a tejednek is jó.

LILLUSKA! Rakj fel képet mindig :) Arik a gyerkőcök.

Kakkancs-ügy: nálunk is volt egy ideig ez a 3-4 napos "szünet", most minden nap van, de sztem azért is, mert elég sok barackot eszem mostanában :lol: .

Szép hétvégét mindenkinek!!!!

R+S (4 hónap)

Kép
sampa

Sziasztok Lányok!

Réka!
Újabb szerelme lett Zsombinak Vica babája után azt hiszem beleszerelmesedett a Te lányodba is :) Nagyon szép kislány és micsoda szerkója van :)

Lányok!
Nincs akkor ötlet folttisztításra? :?

Na akkor próbálunk képet felvarázsolni.......

Addig is jó éjt Mindenkinek:

Anita & Zsombi
szsombi

Sziasztok!
Anita, mi jól vagyunk, Bene kezd járni, már csak egy kézzel kapaszkodik, kb 1 hónap, és 1 évesen bizti járni fog. Tegnap kimondta, hogy álll... Igaz, kicsit n-es az az l betű. Eddig is mondta, hogy ááááá, és akkor, amikor állt. :)
Mosás ügyben tanácstalkan vagyok, mert én télen csak főtt babakajás barackot adtam, az fogott volna. Meg az alma. A pártedlire ment főleg, az meg bele a hipóba. Nincs más. Esetleg az ecetes olló. A nyers gyümölcs halálos! Viszont jó nagy pártedliket lehet kapni pl a Mária nagykerben.

Ui. Infacolt a biztonság kedvéért mi is adtunk :)

mtunde

Kép
szsombi

Sziasztok!!

Mosás!!

Nekem szakács a férjem, azért merek nyilatkozni. Mert ugye azokat a mocskokat sem egyszerű kivarázsolni a ruhákból.
Az én tippem: fehérítős domestos+ mosószappan. És nem árt, ha a domestosos vízbe ázik a ruha egy néhány órát jó meleg vízben!!
Nem kell a foltra önteni. Elég, ha ami benne marad folt, beszappanozod, és kicsit megdörzsölöd. Nekem bejött!!!

Eszti!!

Nálunk is minden rendben!! Kár, hogy nem tudtunk összefutni!!
Írt nekem fogamzásgátlót!!
Neked mennyi van a gyrekek között??

Ja, még egy kérdés!!
Van olyan, akinek egy éves kora körül már járt bölcsibe a gyereke??? Mik a tapasztalatok???

Jube!!!

Az a legegyszerűbb, ha az ösztöneidre hallgatsz!! Egy anyának attól nem lehet jobb tanácsadója. Szerintem.

Szép napot, puszi:
Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!

Voltunk a héten is szülésfelkészítőn, most nagyon sokan voltunk. Azt mondta a szülésznő, hogy augusztus 20-a körül jó nagy szülésdömping várható, még jó, hogy szeptemberre vagyok kiírva. :)

Hogy vagytok pocakosok? Nem tudom vajon miért, de nekem visszatért a hányingerem. Az első négy hónapban végig volt és most megint ugyanúgy visszjött :( Járt Valaki már így, ez vajon az utolsó másfél hónapban természetes?

Ismer valaki valami tuti méterárú boltot, ahol szép "babás" anyagokat lehet kapni? Iszonyatos amilyen kínálattal eddig találkoztam:( Én a III. kerületben lakom valahol itt a környéken, vagy a belvárosban.

Édesek a babák!!!! :D

Kép
marcsim

Sziasztok Lányok!

Bocsi, kicsit elvesztem :( Sikerült összeszedni egy remek kis mellgyulladást, meg a hozzá tartozó 38 fok feletti lázat, úgyhogy tovább nem is ecsetelném a helyzetet... :(

Marcsim!
Van a Szentendrei úton, a kaszásdűlői hévmegállónál egy helyes pici sárga ház, egy méterárubolt. Mondjuk azt nem tudom, hogy van-e babás anyaguk, de elég nagy a választék, szeintem érdemes lenne megpróbálnod :) Remélem, a hányingered elmúlik hamar :)

Vica!
Képzeld, mi is túlestünk a hathetes kontrollon - tényleg nagyon rendes a doki bácsink :wink: Kijött és megleste Manót :)
Veletek mizujs? Remélem, szépen fejlődtök :)

Kérdezhetnék valamit? Ti ki szoktátok fejni a cicit szopi után? Mert én eddig nem fejtem és remekül el is voltam így... csak most jött ez a gyuszi :cry: Ez a fejés-dolog olyan időigényes, teljesen kikészülök tőle :?

Kedves Rita!
Hozzád is lenne egy kérdésem, mint szakavatott homeobogyo-szakértőhöz :) Erre a mellgyulladásra szedtem a Belladonnát, de maradtak olyan csomók a mellemben, amiket már több napja próbálok kimasszírozni, de nem megy :( Manót is arra az oldalra teszem mellre, szóval próbálok én mindent, de a csomók nem múlnak. Szerencsére lázam már nincs tőlük :)
Nem tudnál ajánlani valami homeo szert erre a problémára?
Köszi előre is!

Szép hétvégét mindenkinek! Éljen a kellemes időjárás! :lol:
Nyuszóka és Szonja (7 hetes és 5 napos)
nyuszoka

Sziasztok!

Rita, én is tőled szeretnék kérdezni és pont egy szoptatással kapcsolatos dolgot. 8 hónapja szoptatok, tápszerrel kellett már a második hónapban pótolnom.Reggel, délben, este szopik még Csabika, de alig akarja elfogadni, a reggelit még csak-csak, a délit, ha jó napja van és vacsinál már tiltakozik rendesen.Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e még erőltetni a szoptatást(nehezen válok meg tőle, függő vagyok, mert 2 éve szoptatok szinte folyamatosan),és hogy lehet fenntartani tovább a tejtermelődést, bár szerintem cicinként és alkalmanként max.20 ml, jön le. Próbáltam fejni, de nem hagyott benne semmit, teljesen üres. Most hirtelen csappant meg a mennyiség. Lehet, hogy el is apadt? Fejéssel érdemes még próbálkoznom? Várható, hogy nő a mennyiség? Meg is van a mensim, ha elmúlik, talán több lesz, de félek vége ennek a fantasztikus időszaknak és fáj a szívem.
Köszönöm válaszod.Andi
andry

Sziasztok!
Végre nyugodtan gépezhetek.. eljöttünk Anyumékhoz, és most végre idefértem a géphez.. de ezért igen sok pizzát kellett sütnöm a családnak :)
De legalább megérte.. végigolvastam mindenkit.. háát, zajlik az élet..
Hogy bepótoljam a lemaradást, teszek fel pár képet.. :)

Kép A hajas baba.. mert mit csinálnak a fiúk, ha anya nincs otthon ??? :)

Kép Már ekkora nagy vagyok..

Kép Fürdés után kaja.. de hova fog férni??

Ma egyébként annyira nagy szél volt, hogy nagyon sokat sírt Olivér.. vagy 1 órát.. ilyen hosszan més sohasem.. nagyon szenvedett.. Ölbe vettem, aztán nehezen, de bealudt.. aztán már mosolyogva ébredt.. annyira sajnáltam. Komolyan, az ember szíve meg tud szakadni..

Egyébként végre hűvös van, naggyon örülök neki. Olivér meg aztán pláne.. csak kinőtte az összes melegebb rucit.. 62 és 68as méretben kapott egy csomót- konkrétan egyszer sem volt rajta.. így jártam..

satuk

Gyorsan elküldtem, mielőtt elszáll az üzim..
Szóval Anita, tök vicces, hgoy mindig akkor kerülök gép közelbe, mikor hiányolsz :) ZSombi is már milyen nagy.. ezerrel rohan az idő..
Asszem eltaláltak az álommanók, és most megyek, mert ki tudja, mit hoz az éjszaka..
Puszi mindenkinek.. és holnap jövök.. szerencsére.. teljesen elvonasi tüneteim voltak.. hiányoztatok :)
Puszi!
Olvér már lassan 12 hetes!!! :)

satuk

Sziasztok!
Satuk, végre itt vagy megint!
Marcsim! Aug végén mindig nagy a szülésdömping, tudod, azok a babák decemberben fogannak :) Karácsony, tél, sötét, unalmas esték...
Andry! Én aztán végképp nem vagyok egy szopitanácsadó, de azt olvastam, hogy vissza lehet hozni, és ráadásul a fejés akkor is számít, ha nem jön semmi. Mert újra és újra belövellhet a tej... Nem mintha próbáltam volna, de elraktároztam az infót :)
Szörnyű ez az idő. Engem teljesen kiütött. Hulla fáradt, motiválatlan vagyok, fáj a fejem. Legszívesebben egész nap ágyban feküdnék, néha olvasnék, amúgy meg ALUDNÉK.

mtunde

Sziasztok!!!

SATUK!!!! Olivért meg kell zabálni a kapucnis képen, nagyon ari!!!!

ANITA! Zsombinak nagyon szépek a szemei!!!

Én örülök, hogy hűvösebb lett az idő, bár Sári is kinőtte az összes cuccát :roll: Ma pótoltuk, d emég így is be kell szerezni pár kantáros cuccot...
Még egy képet felrakok, aztán lapulok egy ideig.... :oops:

Szép estét!

R+S (ma 4 hónap)

Sári, a Kisördög:

Kép
sampa

Sziasztok!

Jelentem megszűnt a hasfájás! :lol:

Megy az Infacol, de nincs tejsűrítő, se tágítás. Megbeszéltem a dokinénivel is.

Viszont össze-vissza eszik. Mivel nem fáj már a poci, hagyom, hogy igény szerint egyen. Eszti, Rebeka mennyit eszik? Panni éjjel evett 160at, aztán 2 óra múlva megint 160at, aztán rá megint 2 órára 90et, most meg 4 órája alzsik, mint a bunda... nem értem, mitől függ....

mennem kell,
puszi,
Jube

Kép

Kép
jube

Szia Jube!!

Hát,jó étvágya van a kisasszonynak!!
Rebeka is hajlamos jól belakmározni,Ő is szokott ilyen nagyokat kajcsizni. Nekünk is nagyon változó,hogy mennyi idő telik el két etetés között. Én sem mindíg igazodom el rajta,de bizti szólnak ha megéheznek,így nem szoktam rajta parázni.

Dóri!!

Nekem is írt fel mészi fogamzásgátlót,és megnézte Rebekát is.

A nagyfiam 11 éves,a Bogi 8 éves.
Közöttük 3 év korkülönbség van ,és Nekünk nagyon bejött.Már elég "önálló" volt Zolika mikor jött a hugi.Meg lehetett vele értetni,hogy már nem csak körülötte forog a világ.
Most meg már nagyon sokat segítenek,már ha itthon vannak,mert nagyon élvezik a nyári szünetet,és állandóan viszik a mamák vagy kertesztmamák valamerre Őket.

Mentek a Balcsira? Vagy most hogy hüsi van nem is mentek?

Mindenkinek szép estét,és nyugis éjszakát kívánok!
Puszi: Eszti
mano4

Sziasztok! Nagyon édesek a babák...
Marcsim, bár hozzád képest még csak a startnál járok, nekem is "visszatért" a hányingerem. Kb 3-4 hete teljesen megszűntek a kellemetlen panaszaim, de hétvégén már kínlódtam. Ugyanúgy érzem magam, mint 5-6 hetes terhesen. Fura. Naivan még az időjárás-változásra is gondoltam. Semmit nem eszem másképp, mint korábban. Nem tudom. De remélem, hamarosan jobban leszünk mindannyian.
Üdv Nektek és a babáknak is!
:wink:
vbea

Sziasztok!!

Eszti!!

Nem megyünk Balcsira. De nem az időjárás miatt, hanem mert el kell intéznünk még egy- két papírt az építkezéshez, mert még mindig nem tudtuk elkezdeni.
Én meg azt mondtam, inkább azt intézzük, hogy végre tudjunk külön menni!!
Mi is 2- 3 év különbséget tervezünk!!!

Jube!!

NAgyon öróülök a sikerednek!! Ügyes vagy!!!

Egyébként mi nagyon élvezzük ezt az időjárást!! Végre el lehet viselni!! LÉn inkább erre szavazok, mint a 35 fokra!!

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!

Bea! Neked is kitartás! Hátha megnyugtat az a tudat, hogy amikor én először érztem a babámat megmozdulni (17. héten) akkor utána abba is maradt a hányinger és egészen eddig teljesen "tünetmentes" voltam.
Az ismerősök azt mondják, hogy azért térhetett vissza, mert most valószínűleg a nagysága miatt nyomja az epémet, vagy valami kényes szervemet és így reagál rá. De már ezt az egy hónapot csak kibírom féllábon is :D

Lassan pakolhatom össze a kórházi cuccokat, kezdek egyre nagyobb izgalomban lenne, de ez nagyon jó érzés.
Viszont még mindíg nem döntöttem el, hogy mi legyen a sulival, a párom szerint inkább halasszak félévet, nehogy az idegeskedés miatt ne legyen majd tejem.

Puszi mindenkinek!

Kép
marcsim

Sziasztok!

Én sem tűntem el, néha tudlak olvasni Titeket, de írni egyre ritkábban. Még mindig a költözés ... A lakás már úgy néz ki, mint egy raktár, Mártonkám meg azt sem tudja mi történik! Úgy néz ki, hogy jövőhét pénteken tudunk költözni. Jó lenne már túl lenni rajta. Egy ideig nem lesz internetünk sem, de majd igyekszem utólag visszaolvasni!

Satuk, Anita! A fiúk fantasztikusak!

Jube! Még nem tudtam reagálni a doktornőtök javaslatára (tágítás), de mikor olvastam majdnem lefordultam a székről! Nem akarom megsérteni a doktornőt, de kártyán nyerte a diplomáját? Mindegy, lényeg, hogy megoldódott a probléma!

Nem tudtam sajnos mindenre reagálni, annak is örülök, hogy idefértem a géphez és tudtam írni néhány sort!
Majd legközelebb én is megpróbálok felvarázsolni egy képet!

Mindenki vigyázzon magára és a babájára!

Ildi és Márton (9 hónap)
Vendég

Hahó!

ma éjjel megint fájt a pocak... :(úgy feszítette szegényt, hogy a végén nem bírtam nézni, és besegítettem neki a pukicsővel. hát... le lettem kakkantva abban a percben... :) kirobbant a puki, és megnyugodott a kisasszony.

próbálom ezt a hason altatást, de ideges lesz tőle, pedig a kórházban tök nagyokat tudott hason aludni. no meg biztattatok Ti is, hogy úgy jobban alszanak a babák. Panni 2 óránként enne éjjel is néha, pedig már 4700 gramm fele járunk... htha megszokja.

megemeltük tegnap az ágy lábat a fejénél, hátha úgy kevesebbet bukik. nem adom neki a nutritont már, úgyhogy visszajöttek a nagy bukások.

büszkén jelentem, több, mint 1 LITER anyatej van a fagyasztóban! :lol: olyan büszke vagyok, szinte a nulláról hoztam vissza a tejcsit....

Eszti, remélem lassan kialakul valami rendszer a lányoknál, mert ez a nagyon össze-vissza evés még a sétát is elrontja, sosem tudom, el merjünk-e indulni kicsit messzebbre.

voltunk piknikelni Martonvásárban, 170 ml tejet vittem, no meg teát, el is fogyott az utolsó cseppig :) de nagyon jó babás program, csak ajánlani tudom, gyönyörű a park!

szép napot mindenkinek,
Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!!

Szeretném megkérdezni, nem tudtok e olyan honlapot, ajánlani, ahol itthon végezhető munkát lehet találni???
Mondjuk számítógépes munka, gépelés, fordítás, ilyesmi!?

Köszi előre is a segítséget!!

Puszi: D

Kép
nagydora

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jó kis hétvégéje volt..Mi végre nem mentünk sehová,még anyóspajtiékat is lemondtuk,aminek nagggyon örültem :D
Elmentünk azonban vásárolni,nekem,mert hasban megizmosodva :D ,nincs őszi jkabátom és félek itt a szeptember..Mi lett belőle? Mandulának cipő,Mandulának farmerszerkó,bugyik(mert szobatiszta lett,mondtam?),zoknik,pólók,pörgős ruha,amit ő választott..Szóval nekem nem vettünk semmit.Nem tudom ti hogy vagytok vele,de amióta gyerekem van,jobban tudok vásároni,mint magamnak.Előtte annyi ruhát vettem magamnak,imádtam,most meg.. :cry:

HURCIA!
Ugye, mondtam,hogy Balázsból is lesz "vámpír" :D :D Nagyon örülök,hogy jól van és,hogy te is..Tehetnél fel képet a kis zabagépről!

SAMPA! Sári csuda szép,látszik rajta,hogy elégedett a világgal!!!! :D

JUBE!

Tiszta szívből gratulálok!!! tök jó,hogy visszahoztad a tejcsit,hogy Panni újból úgy eszik,ahogy ő akar..Az az egy pár zavaró körülmény :D,mint pocifájás,bukás,meg hamarosan a múlté

DÓRI!

A mosással kapcsolatban azt szeretném kérdezni,hogy miután beáztattam és mosószappannal megdörzsöltem,a szokásos mosóporral ki kell mosnom,ugye?

A bölcsivel kapcsolatban személyes tapasztalatom nincs,ugyan,de egy kolléganőm visszament dolgzozni,mikor a kislánya egyéves volt,de sajnos kivette a bölcsiből,mert nagyon picinek bizonyult még a közösséghez..aztán kétévesen ment újra.
Más megoldáson nem gondolkodtatok?anyukád,anyós(jujj)?vagy még aktivan dolgoznak,gondolom..
Hol építkeztek?

Marcsi! óbudai vagy? de jó közel lakunk egymáshoz..mi pomáz..Én is arra gondoltam,hogy biztos a baba nyomja,piszkálja valamelyik szervedet,ami hányingert vagy rosszullétet okozhat.Elmúlik,ha lejebb száll a pocakod,,akkor meg jön a végnélküli pisilés :D

NYUSZÓKA! Én avent kézi mellszívót használtam,meg a saját kezemet..(a barátnőm az elektromosra esküszik,mert inhüvelygyullasást kapott az első gyereknél a sok fejéstől),valóban nem felemelő érzés, meg hát néha idegesítő is a fejés,de én nem tudok más módszert..Hátha valaki..
Kitartás, ez is elmúlik egyszer :D

Andry! ha nem kéri Csabi ,szerintem ne erőltesd,neki eddig kellett..szerintem is visszahozható a tej valamilyen mértékig,persze könnyebb az ember dolga pár héttel a szülés után,mint jó pár hónappal,amikor a szervezet hozzászokott ega bizonyos tejmennyiség termeléséshez..Gondolom a sűrűbb fejés, szopizás,esetleg néhány tejtermelést segítő bogyó..
Itt az ideje a harmadik bébinek,hogy tudd táplálni a függőségedet :D :D

SATUK-nak csak annyit,hogy szétröfögtem magam a hajs képen..először,mikor megláttam,gondoltam: "nem emlékszem,hogy bármelyik gyerek olyan nagy hajjal született,hogy ekkorára nőtt..gondoltam is,hogy na,ez azért már sok,az én lányomnak 2 és félévesen nincs ekkora haja,ez a gyerek meg már két hónaposan ilyet produkál.. :D :D :D Aztán láttam,hogy csak a fej az olivéré..a hajat kölcsönkapta.

VBEA!Voltatok 4d-n?megmutatta már magát EMMABENEDEK?

Üdv,durca(20+4 nap)ja és persze MANDULA (2 és féléves)
durca

DÓRI!

ÉN ÚGY KERESTEM RÁ,HOGY TÁVMUNKA KISMAMÁKNAK ÉS BEJÖTT EGY CSOMÓ ELÉRHETŐSÉG.

DURCA
durca

Sziasztok!

Ha nem bánjátok, szeretnék csatlakozni kis csapatotokhoz. Már egy ideje olvasgatlak titeket, ráadásul néhányatokhoz (Hurcia, Jube, Dóri, Nyuszóka) személyesen is volt már szerencsém. Edinával elég sok időt töltöttünk együtt a kórházban, szobatársak voltunk. Együtt sírtunk és nevettünk. Egy-két rossz élmény mellett nosztalgiával gondolunk vissza az ott töltött napokra.

Nekem is - Jubehoz hasonlóan - Panni lányom van, de nem csak a nevük ugyanaz, hanem az olvasottak alapján másban is hasonlóak. Az én Pannim is elég jó evő, szerencsére, viszont ő is elég sokat bukik és hasfájós is. Mi most az Espumisannal próbálkozunk, bár most olyan sokan írtátok, hogy felesleges ilyen szerekkel "tömni" a gyereket, úgyhogy kicsit elbizonytalanodtam...

Szeretném én is feltenni a vonalzót. Hogy kell?

Köszi a segítséget és hogy befogadtok. :D

Orsi
osori

Sziasztok!
A távmunka engem is érdekel, majdcsak találunk valami jót :) Egyébként tanárként én még a magántanítványokra szavazok, van is most egy bukott kislányom, és Bene elég jól tolerálja.
Jube, örülök, hogy jobb a helyzet, és drukkolok, hogy a pocifájást is kinője a kiscsaj. Ha ilyen tempóban táplálkozik, erre minden esélye megvan. Hogy bírod az éjszakákat???

mtunde

Sziasztok!
Durca :) a 12 éves húgom adta Olivérnek a hajat.. :) Mikor a konyhában ténykedtem, a párom, hugom és a párom legjobb babája, a leendő keresztapa jőkat rötyögtek a szobában, és olyanokat hallottam, hogy jó kis rokker lesz a kiscsávóból :) ez lett belőle.. :)

Orsi! Klikkelj valaki vonalzójára, és elirányít egy helyre, ott kitöltöd a dolgokat, és a profilodba bemásolod az a blabla szöveget, amit kiad.. én a vonalzó létrehozásakor kiadtt Vonalzó link (PHPBB)-t másoltam ki.. a HTML bemásolásával nem jött ki..
Egyébként üdv itt.. küldj babaképet!!!

Ja, és itt az ősz? ! Tök jó most.. Olivér nem buggyan meg.. :)

Jövök majd még!

satuk

Sziasztok!

Ez az egyik kedvenc képem :) :

Kép Panni
osori

Orsi! Panni tényleg édes... és nincs is olyan póthaja, mint Olivérnek.. Hajrá a vonalzóval!

satuk

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?