szóval szüléstörténet???
egy keddi napon történt...
baján voltunk, épp indultunk be szekszárdra nst-re. Kaptam egy csomó tejszinhabot a L kávéjába, mert akkor még szerettek a L rokonai...
Nst nem mutatott semmi különöset, csak, h a szivhang a normális tartomány alján volt. Megmutatta a dokinak az uh-s csaj, akit akkor láttam másodszor. Ő megnézte uh-n, azt mondta, h hatalmas, és h elképzelhető, h nem fog kiférni...megvizsgált, akkor már 2 ujjnyi volt, és irtóra fájt a vizsgálat. Akkor még nem tudtam miért, csak azt hittem, ilyenkor már igy fáj...
Mire hazaértünk, már távozott a nyákdugó, de gőzünk sem volt, h ez most mi...
Mikor egy évvel később B első szülinapját ültük, és hallgattam Halász Judit BOldog Születésnapot cimű számát, hirtelen megértettem a dal üzenetét!!!
"Ez a nap más, mint a többi ,ezt te is jól tudod, másként kelt fel reggel a Nap, és másként járt a Hold..."
nekem mindkét születés-napom teljesen beleégett az agyamba...
szóval, mire hazaértünk, már voltak fájások, de elviselhetőek...L elment venni egy-két dolgot, mert még nem készültünk fel rá lelkileg...Ekkor jártunk a 38. hétben...Délután bekapcsoltam a tv-t, és a német rtl-en épp alternativ szüléseket mutattak be, a nő kádban vajúdott. Én csak egyvalamit láttam: a nőnek földön túli fájdalmai voltak!!!!!!!!! Totál kész voltam, nem akartam szülni!!!!
Aztán elaludtam, majd délután már jöttek rendszeres fájások, igy 4 fele bementünk a H-ba, Szekszárdra. Mindent megmértek rajtam... addig L kint ült...Pár óra múlva beengedték. Addig volt ctg, beöntés, stb...Először a "durva szobában" voltam. Zöld csempés szülőszoba, 3 ággyal, függönnyel elválasztva. A falakról fehér láncok lógtak le, a szülőágy kisebb volt, mint én, irtó kényelmetlen volt!!! Ja, a láncok arra voltak, ha esetleg infúziót kapsz! Szóval, ott volt a ctg...grrrr...
Aztán kiderült, h én kinek a kije vagyok, igy átvittek az alternativ szobába (megjegyzem, rajtam kivül akkor senki nem szült, de nem a klassz helyre vittek!!!)
Az már normális volt, kényelmes ággyal, ami elég jó volt, mivel csak fekve lehetett vajúdni.
Vajúdtam, aztán megjött a doki, burkot repesztett, és oxitocint adott. Azt mondta, most már sokkal jobban fog fájni. Ennek én nem örültem! És tényleg jobban fájt. Aztán mondták, h kaphatok gázt. Kértem. Nekem már mindegy volt, csak kevésbé fájjon!!! Szal, gázoztam, aztán egyszer vmiért ráüvöltettem a L-re, erre mindenki bejött, és akkor rájöttek, h szülök. És akkor mondták, h nyomjak, ők is nyomtak, és második nyomásra kijött a bébi! De előtte még vágtak...Ekkor volt este 9 óra.
Aztán összevarrtak, sokáig tartott, doki még mondta is kb. 10 perccel később, h normál esetben ennyi a varrás, de én még nem vagyok kész! Szal, varrt még, varrt még. Majd befejezte. Ja, miután megszületett B, azonnal elvágták a köldökzsinórt, rám tették kb. 10 mp-re, majd elvitték fürdeni L-lel. Visszahozták felöltöztetve, néhány fénykép, aztán csecsemős már el is vitte. Másnap reggel 6 -kor hozták.
Utána megkérdezték, h együtt akarok e lenni L-lel a két órában. MIvel igen volt a válaszom, ezért áttettek egy hordágyra, ami irtó kényelmetlen volt, mint később kiderült, kicsit el is tört egy csontom a fenekemnél, ezért fájt igazán!! Szóval, kitoltak a folyosóra, és ott itatott velem L teát, h tudjak pisilni. Két óra múlva visszavittek, alám raktam egy ágytálat, ketten álltak mellettem, és várták, h pisiljak. Nos, igy nem ment, ezért jött a katéter. Khm...
Utána betoltak a szobába, és ennyi...Reggel jött B, egész éjjel sirt egy baba a csecsemősöknél, én tudtam, h ő az. szóval, reggel jött, rámnézett, és azt láttam a szemében, MEGBOCSÁTOTT!!! Olyat éreztem, h azt mondja a szemével, h "ne izgulj anya, semmi baj!" És akkor életében először kapott cicit, és nagyon ügyes volt, mert nekem gőzöm nem volt, h hogy kell csinálni, ő viszont tudta!!!
Ennyi. Utána velem volt a bébi napközben, éjjelre elvitték. Ez volt a baba-mama szoba, amiről próbáltak lebeszélni, mert h az anya pihenjen szülés után.
Viszont a csecsemős nővérkén egy angyal volt, itt úgy volt, h kb. 2 baba-mama szoba volt, és azoknak "saját" csecsemősük volt!!! Ő tanitott meg minket böfiztetni, pelenkázni, fürdetni!!!
és ez nagyon jó volt, mert nem paráztam otthon a fürdetéssel...
szóval az egész egy rémálom volt, később raktam össze a képet..kiderült, h miért fájt a vizsgálat (mert a doki tágitott), fekve vajúdás, burokrepesztés, ok nélküli oxitocin, hasra fekvés doki által...Annyira büszke voltam magamra, h ilyen gyorsan megszültem a gyerekemet!! aztán L elmesélte, h a doki gyakorlatilag rajtam feküdt...és ezzel kiderült, h nem is én szültem meg a gyerekemet, és ez nagyon rosszul esett...
pont azt szerettem a mi H-nkban, h megengedték nekem, h ÉN szüljem meg a gyermekem!!!!!!!!!!!!!!! meg még egy két dolgot. Azaz ég és föld volt a két szülésem!!!
de az eredmény mindkét esetben tökéletes!!!!
puszi, sziasztok!!!