A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

na megyek sziasztok, nem próbálkozom tovább.

MEGSZÜLETETT GERGŐ!!!!!2007.03.12.én.
GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

Sziasztok!

Liluska!
Lehet, hogy igazad van, köszi...majd mindjárt pontosan kiszámolom :)

Tinnyei!
Váááááárjál, megvan nem sima zárójelekkel írni hanem a szögletessel azt meg a jobboldali AltGr-t megnyomva tudod a G és az F betűknél.... naaaa próbáld meg hátha!

Kép
szsombi

Sziasztok!

Újra itt :) Győzedelmeskedtem a mellgyulladás felett, úgyhogy most remekül érzem magam :wink:
Lányok! Annyit írtatok, hogy nem győztem olvasni! :lol:

Vica!
Sajnálom, hogy ilyen rossz időt fogtatok ki a Balcsihoz - de legalább Réka ki tudta pihenni magát :) Szonja is jobban alszik azóta, amióta nincs olyan döglesztő hőség :) Ma éjjel például majdnem 8 órát aludt egyhuzamban :lol: ez remek :)

Osori!
Üdv a csapatban :) Nagyon helyes kislányod van!
Leírod majd a szülésed történetét? Olyan kíváncsi vagyok - milyen volt Ágival együtt, megvárta-e Panni a dokidat... Ha van időd, és kedved, írjál :wink:

A fektetésről: A kórházban oldalt fektettem Manót a csecsemősök tanácsára. Ez itthon is ment egy darabig, de aztán átváltottunk a háton fekvésbe. Persze a bukások miatt ez sem jött be :( De már annyira, hogy alig aludtunk... S ekkor jött a védőnő, hogy mi lenne, ha hason lenne - s azóta tud nagyokat aludni (persze csak éjszaka) :) De megjegyzem, hogy egy hónapos koráig utálta ezt a pózt. Szóval azt hiszem, hogy tényleg a babák döntenek :)

Nyuszóka és Szonja (8 hetes és 1 napos)
nyuszoka

Na, én is próbálok egy vonalzót, hátha...

Kép
nyuszoka

sikerült! :)
nyuszoka

Köszi Ildi, Anita és Marcsi a biztatásokat! Tudom, hogy butaság ez a "megvan-e mindene" gondolatmenet, de szerintem sokunkat foglalkoztat, amíg a baba a pocakban van. Mindenképpen szeretnék rá sort keríteni, amennyiben hagyományos módon nem akarja megmutatni magát.
Hát igen, a kicsi vízöntő lesz (vagy ha gyors, akkor bak). Férjem, bátyám, anyukám bak, így erről a jegyről van némi fogalmam. :D Én vízöntő aszcendenssel rendelkezem, de fogalmam sincs, mik a vízöntőre leginkább jellemző tulajdonságok. Nálam mindenesetre tompítja a skorpiót.
Én is élvezem az egybeeséseket. :wink:
Durca, dehogy vagy kripli, mindannyiunknak vannak visszatérő nyűgjei (akinek nem, az tuti szerencsés), én, ha újra jelentkeznek a szokásos tünetek, magamba fordulok és hisztizek, ha csak hozzám szólnak. Ja, nekem többek között a nyakam ilyen "beállós". De nem ám úgy, hogy egy napig kellemetlen. Átlag 3-4 hétig mozdítani alig bírom, még felülni az ágyban is fájdalommal jár. Nálam az akupunktúra, na meg a lidocain injekció jött be. :? Akupunktúra a tünetmentes időszakban.
vbea

Anita,
Ha követem a gondolatmenetet, és keresünk benne logikát, akkor fiunk lesz. :wink: :roll:
vbea

sziasztok,
Szsombi, , Csabi mászik, lalalalalalala-zik, forog oda-vissza. Szopizik, már nem túl sokat, tápszerezik, répa, krumpli, kelkápi, borsó, tészta, liszt, olaj, hús, húsleves, tejpép,paradicsom, barack, sárgadinnye,babán, háztartási keksz.Nagyjából ezeket ette mát.Tudom, itt-ott vannak dolgok, amik újabban nem "trendik" ,de nem igazán érdekel. Persze tojást, túrót, meg amit előírnak még nem kapott, de lassan bevezetem a túrót is nála, babapiskótával. Inkább főzelékes, mint gyümölcsös baba.Ti miket esztek?

Nem tudom ki kérdezte, DE NAGYON FÁJ A DEREKAM ÉS A HÁTAM.Reggel a legrosszabb, beáll és olyan merev, hogy sokszor nem tudom kivenni a gyereket az ágyból. Csontkovács szokott segíteni, kiropogtatja a csontokat+Algopyrin.
Andi
andry

már
andry

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a kedves fogadtatás, aranyosak vagytok. :D

A dokim Vida, de végül nem nála szültem, hanem Tóth doktornál. Elég érdekesen alakultak várandóságom utolsó hetei. Csak röviden (amennyire lehet :wink: ), mert nem akarlak ezzel untatni titeket. Június 12-re voltam kiírva. Vida doktor a terhességem 34. hetében közölte, hogy ő június 17-én elutazik 1 hétre Barcelonába. Gondolhatjátok, mennyire örültem a hírnek. Minderre csak annyit mondott viccesen, hogy idejében meg kell szülni. Köszi, mintha ez így menne. Na, mindegy. Június 6-án hajnalban erős görcseim voltak, hajnalni 1/2 5-ig bírtam, és nem is akartam szegény Ágit, a szülésznőmet felzargatni előbb. Bementünk a kórházba, de kiderült, hogy ezek "csak" vesegörcsök. Nem tudom, hogy valakinek volt-e már, hát borzasztó. Még a szülési fájdalomnál is rosszabb. Bent tartottak, ugyanis az urológus is közölte, hogy meg kell szülni, akkor elmúlnak a fájások. Csakhogy akkor még tök zárt volt a méhszáj. Pár nap múlva az antibiotikum hatására csökkentek a fájdalmak. Viszont elkezdett mindenem iszonyatosan viszketni. Kiderült, hogy a májfunkcióm nem jó, rossz volt a vérképem. Akkor már emiatt nem akartak hazaengedni, mert folyamatosan ellenőrizték, hogy mennyire romlanak ezek az értékek. Közben a terminus is eljött, de Anna baba még nem akart kijönni. Már mindenki ismert a kórházban, és azon drukkolt, hogy na mikor lesz már valami. Közben egy-egy napra haza tudtam menni. Lelkileg nagyon megviselt, hogy aki utánam jött be a kórházba, már az is rég otthon babázott. Ja, és akkor még hab volt a tortán, hogy egyik nap, mikor megkérdezem Vidát, hogy akkor kinek passzol át, közölte, hogy senkinek, majd aki ügyeletben lesz, ugyis a szülésznő a lényeg (mondjuk ez igaz). Aztán végül Tóth doktorra bízott, ennek örültem, mert nagyon rendes volt. A szülés után minden nap benézett. Annyi pozitívum volt abban, hogy előbb kerültem be a kórházba (ja, mert azt nem is mondtam hogy a gyerekágyasokhoz kerültem), hogy mire Panni megszületett elméletben már nagyon jó voltam. Megfigyeltem, ki mit csinál. Pesztráltam a babákat, na és persze ott találkoztam Edinával. :)

Végül június 22-én hajnalban megindultak a fájások, kicsattogtam ctg-re, de akkor még nem mutatta a fájásokat, de már egy ujjnyira nyitva voltam. Visszamentem a szobámba és próbáltam még egy kicsit pihenni. 1/2 7-kor már 3-4 percenként jöttek, újra vissza a ctg-re és akkor elfolyt a magzatvíz. Izgi volt, hogy na végre lesz valami. Közben Ági is jött már dolgozni. Ő is megjegyezte, hogy már azt hitte megvárom Vidát. 14.25-re lett meg Panni, szóval elég hosszú volt, a kemény rész 4-4,5 óra. Hát, nem mondom, hogy egyszerű volt, de teljesen természetesre sikerült, gátvédelemben, szülőszéken. Ági nagyon sokat segített és persze a férjem is.
Én csak ajánlani tudom Ágit. Mindenesetre a bent töltött idő alatt világossá vált, hogy nagyon fontos, hogy az embernek legyen fogadott szülésznője.

Bocsánat, ha hosszúra sikeredett.

Most pedig a tej apadását visszaállítokhoz fordulnék. Ugyanis eddig semmi gond volt. Panni nagyon jó evő és a tejem is elég volt neki, de tegnap óta megcsappani látszik. Még egyenlőre nem esék kétségbe, mert tudom, az csak ront a helyzeten, de nem szeretném, ha elfogyna, úgyhogy várom a jobbnál jobb tanácsokat, mit tegyek, hogy újra sok legyen. Én is iszom a kecskerutafű teát. Ti milyen arányban készítitek el és mennyit isztok egy nap? Most újra elkezdtem szedni az urticat. Szóval nem adom fel.

Két napja kimaradt az esti, utolsó etetés, mert Panni 9- 1/2 10 fele elaludt és másnap 1/2 6-ig, illetve 1/4 5-ig aludt. Lehet, hogy ez is bekavart?

Köszi a segítséget és bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredett.

Orsi

KépKép
osori

Kiscsillag! Beleírnál engem is a táblázatba?

Kor: 28
Lakhely: Budapest
Gyermek: Anna
Orvos: Dr. Vida
Szül. idő: 2006.06.22.
Szülésznő: Rákóczi Ági

Köszi! :)

KépKép
osori

Sziasztok lányok,babák!

Köszi a tanácsokat derékfájás ügyben,ma már egy kicsit jobb..megyek masszőrhöz,meg szeptembertől jógázni.
Andry! A csonkovács számát elkérhetném? illetve először az lenne a kérdés,hogy hol rendel.ha elérhető távolságban van,akkor meglátogatnám.

Lányok,tegnap találtam egy tejtermelésserkentő teakeveréket(kecskerutafű az alapja),most nem tudom pontosan az összetevőit,de délutánra megkeresem.
nyuszóka Egyébként a tej csappanásnak az is lehet az oka,hogy a gyerekek időnként ugynevezett fejlődési ugráshoz érkeznek(az első kb.2-3 hnaposan jön,ha jól emlékszem) és egy kicsit többet szopik,mint eddig,a tejtermelődés pedig pár nap múlva követi a bébi igényét.Úgyhogy ne aggódj,csináld úgy,ahogy eddig(,tán egy kicsit sűrűbb mellretétel),és minden helyrerázódik pár nap múlva.Megyek kiélvezzük a lehetőséget,hogy el tudunk menni játszótérre..üdv,durca

ja és megpróbálom a vonalzót én is :D
durca

most csak a vonalzó miatt írok :D

Kép

Kép
durca

Szóval miért ez a blalbla szöveg jelenik meg.......SEGÍTSÉG

Kép

Kép
durca

szia Orsi!

nekem eddig 3szor ment el a tejem, és eddig (kopkopkop) még mindig sikerült visszahozni.

ettél, ittál, aludtál eleget? nekem ha ebből a 3ból bármi hiányzik, rögtön kevesebb a tejcsi. emiatt 2 szer, a mellgyulladás miatt egyszer ment el a tejem.

kecskerutafűből kb 1 litert iszom naponta, és ehhez 3-4 kávéskanál füvet rakok.

és ha 2 óránként szoptatsz, vagy/és kifejed mindkét melled, szép lassan visszaáll. nekem ez segített.

ja, és még valami, szénsav ide vagy oda, én megiszom fél leiter alkoholmentes sört minden nap... :) nagyon finom... :) és állítólag az is tejelválasztó hatású

Panni 2 napja 11től 4 ig alszik, aztán 7kor eszik megint. lehet, hogy ez rövidnek tűnik , nekem viszont CSODÁS! :D

minden szakkönyv szerint a babák 18 órát alszanak. a Ti babáitok lányok???

Panni max 10-12 órát szundít, HA jó napja van.

szép napot mindenkinek,
Jube

Kép

Kép
jube

ÉN ELOLVSTAM,HOGYAN KELL CSINÁLNI EZT A VOLNALZÓT..ÚGY CSINÁLTAM,AHOGY VALAKI ÍRTA..
AKKOR MIÉRT NEM JELENIK MEG.. :twisted: :evil: :shock:

Kép

Kép
durca

utolsó próbálkozás,aztán belátom,hogy ez nekem egyedül nem megy..

Kép

Kép
durca

találtam egy hibát,kijavítottam..hátha most sikerül..

Kép

Kép
durca

Sziasztok!

Ez a vonalzó probléma úgylátom sokaknak gondot okoz. Lehet, hogy a Babafalvával van gond, nem? Mert a Lilypie működik.

9 hetesen érezni a babát? Szerintem csak akkor lehetséges, ha valamit elszámítottak a dokik. Bár a sógornőm a harmadik babáját már 13 hetesen érezte...nem tudom.

Az én Kolosom egyfolytában mozog, pedig állítólag ilyenkor a pociban már a nap 90-95%-át átalusszák. Lehet, hogy álmában is mozog és csuklik :D
Képzeljétek a párom hallja a picúr szívverését, ha rátapasztja a fülét a hasamra...úgy örül neki, hogy végre Ő érez, hall valamit, amit Én nem :D

Szerintetek, hogy lehet a gyapjútakaró jellegzetes "bárány" szagát eltüntetni? Már két hete szellőztetem és nem megy el a szaga? :?
marcsim

Hahó Lányok!

Durca!
A legutolsó zárójeles url előtt szerintem kell egy per jel és akkor tuti lesz.... :D , mondjuk nekem az 1dl.png helyett 1cs.png volt lehet, hogy ez sem jó....nemtom, azért ne add fel, mert jó pofa dolog HAJRÁ :wink:

Tinnye!
Merre vagy, még kicsit feljebb Neked is írtam, hogy szerintem mi volt a gáz vonalzó ügyileg, majd ha tudod nézd meg :D

Andry!
Akkor Csabi már nagyon kis ügyi. Náluk Zsombi már 1000-rel forgolódik meg próbál négykézláb menni de az még nem mindig megy neki mert csak egyhelyben rugózik :lol: . Evés ügyileg mi egyenlőre HIPP-ezünk ha jó napja van akkor a tápszert már kitudom váltani ebédkor is meg uzsikor is, de most épp meg van fázva egy picit és nem nagyon akar tápszeren kívül mást enni :cry: pedig már olyan jól belejöttünk. A kekszet hogy adtad neki? Ja, a tejpép nálunk nem vált be sajna, iszonyatosan fintorog rá.

Vbea!
Mikor mész Uh-ra, hátha lehet akkor már tudni v.mit.... már én is nagyon kíváncsi vagyok :D

Ildi!
A vérezgetésem meg van hogy mitől volt, háááát én nagy okos elfelejtettem bevenni a fogamzásgátlómból 3db-ot ezért volt még jó hogy nem mentem dokihoz égett volna a fejem ha rákérdez hihihi :oops:
Ti jól vagytok? Marcival mi újság?

Na pusz Mindenkinek:

Anita & Zsombi

Kép
szsombi

Sziasztok!
Benedekem, ugyan szűz, de én nem ismerem az asztrolófiát. Amit leírtál nem túl jellemző rá. A kiságya ugyan fix hely neki, de szeret bárkivel ellenni, stb. Régen nem szerette, ha sokat van kézben, de az enyémben sem.
Andry és Durca hátfájásra és elmentem reumatológiára és kaptam gyógyszert (ez neked nem lehet Durca) és uh-os kezelést és masszázst és angyon sokat segtíyett, azóta lemúlt.
Én a Kútvölgyibe mentem, ott elég hamar fogadtak...

mtunde

Sziasztok,ígértem a tejserkentő tea összetételét(bár szerintem a kecskerutafű is bőven megteszi).
Kecskerutafű,indiai zuzmó :shock: ,édeskömény,,csalán,ánizs 1:1 arányú keveréke.Egy liter vízhez 1,5 evőkanál keverék kell,10 percig áztatni..
Én ugyan sose ittam,mert annyi tejem volt,hogy csak na,de biztos segít.

Anita!
Köszi a segítséget,megpróbálom ezt a vonalzót,mert már nagyon böki a csőrömet,hogy mindenkinek van..
:D

Tünde!
neked is köszi a derékfájás infót,nagyon bízom a masszázsban én is,aztán szülés után alaposabban megnézetem.Voltam már gerincsebésznél,de nem talált semmit,biztos,hogy reuma ügy..

Kép

Kép
durca

NEM HISZEM EL,HOGY SIKERÜLT!!!!!!!!!!!!!

KÖSZÖNÖM ANITA!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
ezen nekibuzdulva fölteszem a pocaklakót is :D :D :D :D :D

Kép

Kép
durca

Sziasztok!

Orsi!
Köszi a történetedet :) Nem irigyellek emiatt az orvosmizéria miatt :( De örülök, hogy Ági fix pont volt a szülésnél - szerintem is nagyszerű volt vele szülni :wink: Mondjuk nekem is vissza kellett tartanom Manót, hogy Ági visszaérjen valamelyik konferenciáról... ;) dehát a babák rendesek nagyon, tudják, mikor kell megszületni :)
Egyébként most én is éppen tejmizériában vagyok :( Ez a mellgyuszkó kicsit bezavart :( De Jube és Durca remek tanácsokat adott - szerintem próbálkozzunk! Drukkolok nektek!

Durca!
Köszi a bíztatást! Igyekszem mindent úgy csinálni ahogy eddig :)
Egyébként nekem minden alkalommal megjelent a vonalzód, ahányszor föltetted :)

Kiscsillag!
Remélem, kellemesen telik a nyári pihenő és ügyesen töltekezel :)
Engem is fel tudnál venni a táblázatba?
Kor: 26
Lakhely: Budapest
Gyermek: Szonja
Orvos: Dr. Hegdűs
Szül. idő: 2006.06.12.
Szülésznő: Rákóczi Ági
Köszi előre is :)

Egyébként nekem úgy sikerült föltenni a vonalzót, hogy a babafalván kértem a vonalzómról egy emilkés küldést, s onnan beillesztettem a PHPBB kód alatti szöveget ide - tegnap működött :) Úgyhogy hajrá mindenkinek!

Vigyázzatok magatokra! Jó babázást/pocakosodást!
Nyuszóka és Szonja

Kép
nyuszoka

Sziasztok.

Nyuszóka, valóban megjelentek a vonalzók,egyszer sikerült jól beillesztenem a blablaszöveget és aztán fölülírta mindegyiket.
Szóval most,ha mindent jól csináltam,e levelem után már 2 vonalzónak kell lennie..
Üdv,mindenkinek

Kép

Kép
durca

nem csináltam jól,marad Mandula,mint vonalzó,a pocaklakót meg majd mindig odaírom.

Létezik,hogy a babafalva.hu-n csak a már megszületett babáknak lehet vonalzót csinálni?

én beírtam a szülés várható időpontját a gyerek születésnapjához és az jött ki,hogy boldog szülinapot ma..

Így átnyargaltam a lilypie.com-ra,de látjátok onnan meg nem sikerült betenni.na jó még próbálkozom..

Kép

Kép
durca

Szia Jube!

Köszi a tanácsokat. Az evéssel és az ivással nincsen gond, max az alvással, de szerintem amiatt sem panaszkodhatok, mert Panni éjjel nagyon jó gyerek (nem úgy mint nappal.)

Te mikor fejtél? Közvetlen szoptatás után? Mert nekem akkor már csak pár csepp jön. :( Ráadásul én nem szoptatok 2 óránként, csak 3 óránként. Az elején nagyon szépen magától beállt, akkor majdhogynem óramű pontossággal mindig ugyanakkor evett. Ez sajna már felborult, de nagyjából tartja a 3 órákat persze +/- fél óra belefér.

Most azzal bíztatott a védőnő, hogy vannak időszakok, amikor változik a baba igénye és a mellnek idő kell, hogy átálljon, de ne izguljak, rendben lesz minden. Hát, reméljük a legjobbakat. Az a baj, hogy mikor már jön a szoptatási idő, akkor a mellem nem túl kemény, szóval már előre tudom, hogy nem fog tudni sokat kiszopizni és miután megette, utána teljesen plötty. :( Szóval utána már hiába fejegetem, semmi értelme.

Na, de mint mondtam, nem adom fel, és sokat segít mások sikere!

Hát, az én gyerekem tuti nem alszik 18 órát. A délelőttök elég változóak, valamikor nagyon jó gyerek, de olyan is volt, hogy egész nap összesen 2 órát aludt. Attól kész voltam. És délután sem mindig alszik el.

Üdv: Orsi

KépKép
osori

Sziasztok!

Nem tudok betelni a látvánnyal,hogy NEKEM IS VAN VONALZÓM.. :D :D

Orsi,én még nem is üdvözöltelek,szia!
A védőnéni nagyon okosat mondott,általában,mikor a baba fejlődésében megindul,ugynevezett ugrás következik be akár evési,akár alvási igényeit tekintve.
Biztos,hogy a te Pannid is itt tart most,a tejtermelődés pedig lassan idomul hozzá.Nem baj,ha nem tök kemény a cicid,attól még van benne tej,bőven,biztos már beállt a kereslet-kínálat,így csak annyi van,amennyi kell..

Az én gyerekem szerintem soha nem aludt 18 órát,leszámítva újszülött korában. Emlékszem,hogy mikor kezdett nyiladozni a tekintete:-),akkor valahogy úgy tűnt,mintha nem is aludt volna nappal.nehezen ment az elalvás,rövideket aludt.Szerintem egy kicsit túlpörögnek a babák,inger inger hátán a nyugis kis anyapocak után,minden furcsa,minden nap hoz nekik valami újat.Hát lehet,hogy ez a kevés alvás oka,de biztos ez is rendeződik majd,hisz még olyan picike.Egy kis szél,egy kis front és oda a napirend:-))
Mindig ezzel a napirenddel csesztetett egy barátnőm,aztán már nem a barátnőm :) :( :oops:

Üdv,durca

Kép

Kép
durca

Szia Orsi!

Hát ez talán nem a legjobb tanács, de azért elmesélem.

Panni sem eszik 2 óránként. De amikor be volt gyulaldva a mellem, és nem volt elég tej, én bizony kifejtem 2 óránként, tehát egyszer szoptattam, utána gyötörtem az üres cicit a fejőgéppel. Rá 2 órára kifejtem, tehát amikor Panni evett volna, csak 1 órányi tej volt a mellemben, azt hagytam, és odaadtam neki cumisüvegből, amit leszívtam. Egy órával etetés után megint fejtem, és a következő etetésre már megint kijött a szoptatás. Így 2 óránként kiürült a mellem, és szépen gyarapodott benne a tej.

De mindezt csak akkor merem javasolni, ha a Te Annácskád jól szopó kisbaba, mert ha nem, akkor a cumisüveg megzavarhatja. De Panni mindenől képest mindent kiszívni, bimbővédő, cumisüveg, cici, no és a plüssbohóc orra.. jöhet akármi... :D :lol:

Amúgy én minden szoptatás után fejek, akkor is, ha nem jön semmi, gyötröm kicsit... az egyik mellem nagyon béna, a másik meg tök ügyi, nem tudom, miért, de az egyikből sok tej jön, sok sugárban, a másikból alig, az is csak szivárog. Ezért mindig 2 mellből szoptatok, és mindig a bénával kezdem, hátha kicsit gyarapszik ott is a tej. 10-10 percet van mindkettőn, azalatt szinte üresre szívja, így max 20at tudok kifejni belőle sok sok gyötréssel. (azt is csak a "jó" ciciből) De így a nap végére összegyűlik annyi, hogy 100-150 ml között le tudok fagyasztani, attól függően, hogy mennyire kínzom magam. de így cserébe szépen épül a vésztartalék a fagyasztóban, ha jönne még egy mellgyuszi, vagy mittomén, akkor sem kell tápszerezni.... ha meg esetleg mégsem lenne rá szükség, a védőnéni szerint a főzelékbe el tudom majd használni neki, ha már azt is ehet.

nem tudom, meddig tudok majd így lefagyasztani tejet, de amíg megy, csinálom.

Ez az altatás kérdés foglalkoztat nagyon.... szerintem Panni nagyon keveset alszik, és pl. most azt csinálja, hogy szopi után 3 órával bealszik, hoyg egy óra múlva felverhessem, hogy etetés van.... Éjszaka alszik, az jó is nagyon, de nappal.... szinte semmit.

na jó hosszú lett, bocs lányok.

Jube

Kép

Kép
jube

Szia Durca!

Valószínű, hogy nálam már korábban beállt a kereslet-kínálat, és emiatt nem tudtam korábban sem túl sokat lefejni szoptatás után. Ezért - ezt is a védőnő mondta -, hogy ne is gyötörjem magam, ha csak 10 miliket tudok lefejni, akkor semmi értelme. Viszont pont most evett Panni és csak 80-at szopizott, ráadásul abból, amiben mindig több szokott lenni. :( Az is igaz, hogy most elaludt (aztán, hogy meddig az is más kérdés), de úgy gondolom, ha nem lett volna neki elég, akkor most üvöltene. Csak én aggódok, hogy ez kevés, mert a súlya alapján már többet kellene enni.

Jube, én mindig csak egy mellből etetek. Egyébként Panni jó szopó. Múltkor is, amikor be volt duzzadva a mellem, hiába masszíroztam, nem használt, viszont ő olyan ügyesen kiszívta, hogy utána már eltűnt. Nagyon megkönnyebbültem.

KépKép
osori

Sziasztok!!

Orsi!

Amíg volt tejem, sokszor nekem is nagyon kemény volt a cicim, szoptatás előtt. Én vagy lefejtem pár cseppet, vagy meleg vízzel lezuhanyoztam a cicit, így oldódott a keménysége, és Luca könnyebben ki tudta szopizni!!

Egyébként én nem választottam szülésznőt, merthogy az orvosom ott lesz. De örök tanúság számomra, hogy kell szülésznőt választani. Eleve ő van veled végig, a oki meg gondol egyet és elutazik. Engem is cserben hagyott a dokim, és egyedül maradtunk a férjemmel, mint a kisujjam. Szóval nekem ő volt a bábám!!! :D :D

Jube!!

Azt hiszem, Te kérdezted, hogy mennyit alszanak a gyerkőcök. Hát Luca ha alszik 12 órát, az jónak mondható!! Elvileg többet kellene nekik, de ha nem, hát nem! :D

Kiscsillag!!

Hogy vagytok?? Mit csinálsz így nyáron??

Eszti!!

Veled mi a helyzet??

Puszi mindenkinek!!!!

Dóri

Kép
nagydora

Anita, köszi a drukkot nektek! Már én is izgulok. Ma laborban volt, lassan ott tartok, mint Durca, ha túl sokan megkérdezik, hogy nem idegesít-e, mi lesz az AFP eredménye, akkor biztos ideges leszek. :twisted: Amúgy nem. Határozottan nyugodt vagyok. Szombaton elutazik a "kiscsalád" Kőszegre egy hétre, és szerintem az azt követő héten kerül sor valamikor a következő UH-ra. Addig meg kérdezgetem a gyerkőcöt, hogy minek készült. Apja szokta megkérdezni tőle minden nap. :wink: :shock: :D
vbea

Ja, én voltam laborban. :D Már félrebeszélek, biztos a sok víztől, amit megiszom... :roll:
vbea

Sziasztok!

Anita! Tényleg jó hogy nem mentél dokihoz, ha "csak" ez volt a baj! :P Olyan aranyos vagy, hogy érdeklődsz felőlünk nagyon jól esik. Jól vagyunk, bár már nagyon fáradt vagyok a sok pakolás miatt. Pénteken most már tutira költözünk, végre! Igaz nem lesz internet egy darabig, de majd igyekszem visszaolvasni. Így sem vagyok teljesen képben, olyan sokan és olyan sokat írtok, de ez nagyon jó! Marci szerencsére jól viseli a felfordulást, persze minden dobozba belenéz! Már nagyon ügyesen lépdel az ágy mellett. Olyan büszke vagyok Rá és Ő is annyira örül, ha valami újat tud csinálni. A nehézség most a fegyelmezés, mert mindenen csak nevet, ha meg azt mondom, hogy nem szabad, akkor csak rázza a kis fejét, de tovább csinálja a dolgot. Jövőhéten megyünk agyhártyagyulladás elleni oltásra. Ahogy írtad Zsombi nagyon ügyes. Már fél éves? Örület, most születtek ezek a csöppségek és már forognak, ülnek, járnak!

Most mennem kell! Sziasztok!

Ildi és Márton
Vendég

Jézus, már megint mennyit írtatok, sziasztok!

Orsi, elképzeltem, amikor én is ott ültem a ctg-n a jó kis fájások közepette....Így utólag nem is volt olyan szörnyű,nem is igaz, szörnyű volt.:-)De remélem még 1* átélem!!!!

Durca, a csontkovács nő, vörösvári és házhoz jár. Ha gondolod elküldöm a számát majd a mailedre, de csak holnap, ha nem gond.

Marcsim,tudom hihetetlen, de Csabi mozgását a tizedik héten éreztem már, a korához képest erősen, és ráadásul a baba fiatalabb is volt, a mensimhez képest számolva. Tehát amikor én 10 hetesnek gondoltam, a méretei szerint csak 9 hetes volt. Összetéveszthetetlen volt mással, nem bélmozgás volt, hanem olyan szaggatott babamozgás. Aztán utána pár napi múlva éreztem még egyszer, majd csak kb.3 hét múlva.Féltem is, hogy valami baj van, de tudtam, hogy még nagyon pici, és valószínű úgy feküdt, hogy ennyire érezhető volt a mozgása.

Aludjatok jól.
Andi
andry

Drága lányok!
Köszönöm szépen az érdeklődést és a kedves szavakat! Tényleg nagyon nagy öröm nekem ide jönni közétek! :) Egyelőre még pihenek, pihengetek... :wink:

scholler
Sikerült a vizsgálatra időpontot kérned? Vagy már túl is vagy rajta? Minden rendben veled?

Mindjárt rakom az új táblát, ha valaki még szeretne bekerülni nagyon szívesen beteszem! Kép

Kép
Kép
kiscsillag

Marcsi, te már piros vagy! Juuuuuj! :lol: :D :lol:

Kép

Kép
Kép
kiscsillag

Sziszatok!

Hűha, igen Kiscsillag, úgylátom Kolossal beértünk pirosra :D
Lassan állíthatom össze a kórházba szükséges dolgokat. Izgi! :D
Szülésznőt még nem választottam, majd ha elkezdődik a CTG, akkor meglátom, hogy ki szimpatikus.

Találtam végülis babaanyagot a Déli pu. közelében a Böszörményi úton van egy Röltex bolt és ott voltak aranyos méteráruk, tudom Nektek is ajánlani. Neki is álltam a rácsvédő elkészítéséhez. A párommal elterveztük, hogy a gyerekszobába az összes díszt sajátkezűleg szeretnénk megcsinálni :D

Babamérleget nem érdemes venni, igaz? Kölcsönözni mennyi időre kell? 1-2 hónap?

Gyönyörű napot mindenkinek!
marcsim

Sziasztok Lányok!

Ildi!
szóval költöztök....akkor kitartás, mi is szeptemberben fogunk költözni a most épülő házunkba Herceghalomra, már nagyon várom, bár majd a pakolás az biztos gázos lesz egy kicsit :roll:
Ti is kertes házba költöztök? Majd meséld el, hogy bírtátok, és hogy Marcit megviselte-e v. meg sem érezte (reméljük az utóbbi)?
Hát igen repül az idő, én is ránéztem a vonalzódra és már 9 hónapos Marcus .... hűha, öregszünk :wink:
Te már kitudtál váltani tápos eétkezéseket igaz? A reggelit meg az estit is? Miket adsz már Marcinak? Ja és mennyit eszik meg egy alkalommal? Nálunk Zsombi ebédre egy üveg Hippet beszokott nyomni ha olyanja van :D
Remélem még elcsíptelek mielőtt "eltűnsz" egy picit :D

Na szép napot Mindenkinek!
Ilyen idővel mindig ki lennénk békülve, igaz?

Anita & Zsombi

Kép
szsombi

Sziasztok mindenkinek!

KISCSILLAG!
ha legközelebb erre jársz és van kedved,időd,a táblázatban néhány dolog módosításra szorul:-))
Szóval Édua BORÓKA lett, a dec.11-ből dec.21. és a szülésznőm pedig Keszegh Évike!
Köszönöm.
MARCSIM!

Mi béreltünk mérleget,Békáson van egy bizományi(lehe,hogy már csak volt) félévre.Aztán nálunk maradt :D :oops: )férjem lusta volt visszavinni),ha jól emlékszem 12.000.-Ft letétünk bánta.Így már a 3.baráti házaspár gyereke használja,nekünk is kell hamarosan.De a barátnőmék például vettek..Ki hogy szereti.
Kérdezd meg a védőnőt, hátha a védőnői szakszolgálatnál is lehet bérelni.
Mondtam már,hogy én is Pécsett végeztem 2002-ben és most is odajárok vissza szakjogász képzésre..
Mi az első diplomád? csak nem az állig? mert akkor megint van egy kapcs.pont. :D

Andry! megköszönöm,hogyha elküldöd a csaj elérhetőségét,külön jó,hgoy házhoz jön..

Üdv és szép napot,durca

Kép

Kép
durca

Durca, én Békáson lakok. Jó közel hozzátok. :) Nem lakik még valaki a környéken?

Orsi

KépKép
osori

Sziasztok!

Durca!
Nem mondtad még, hogy Te is Pécsre jársz, örülök! :D
Két diplomám (szociális munkás és rendőrtiszti) is van és úgy éreztem, hogy tovább szeretnék lépni. Azért jelentkeztem Pécsre, mert ott a rendőrtiszti diplomát is beszámítják és "csak" 4 éves így az egyetem. Eddig még nem csalódtam a suliban, szerintem elég korrektek a tanárok, bár gondolkodom rajta, hogy nem kéne-e átjelentkezni Pestre, mert azért úgy csak könnyebb lenne, de eddig mindenki lebeszélt erről.

Hol van Békáson ez a bizományi, ahol Ti béreltétek? A védőnőnél is lehet, de 3000/hó a kölcsönzése és Én ezt drágállom egy kicsit :( Vagy mindenhol ennyi? Mert akkor inkább érdemes venni.
marcsim

Orsi,
Szerintem ne idegeskedj a tejci miatt. Igaz, hogy a védőnő azt mondja, hogy 10 millikért nem érdemes gyötörni magad, én akkor is azt mondom, hogy próbálkoz. Egy csöpp- két csöpp aztán pár nap múlva meg beindul. Sajna én is megint visszaálltam a fejésre, mert érzem, hogy kevesebb van már megint. Nálam az a próbléma, hogyha már úgyérzem, hogy jól termelődik, akkor felhagyok a fejéssel. :oops: :roll: Egyébként attól, hogy a pici lány "csak" 80-at szopót nem kell megijedni. Lehet, hogy nagyon tápláló a tejed. Réka már lassan 3 hónapos és a legtöbb amit eddig kiszopót az 130 milli volt. Én is elvoltam keseredve, mert itt a topicon a babák jóval 100 fölött szopnak. :lol: Azt hittem, hogy velünk van baj, de a doktornénink megnyugtatót, hogy nem kell megijedni, ezek szerint nagyon tápláló a tejem és ezért szopik ennyit!!!! Egyébként szépen gyarapodik Réka, doktornénink megis dicsért. :D :D Úgyhogy aggódalomra semmi okom, és szerintem Neked sincs. AZért irigylésre méltó, hogy ennyit tudnak enni a kiscsajok. Egyébként én is 3 óránként szoptatók.

Anita,
Zsombi hány hónaposan kezdet ülni? Herceghalom gyönyörű!! Az új részen építkeztettek? Mi kertes házban lakunk Kispesten, tavaly építkeztünk, még a kertet kell rendbe rakni, aztán jövőre a kicsi lány már szaladgálhat kint.

Marcsim,
Babamérleget a kórházban is lehet bérelni, bár szerintem az is drága 3000,- / hó! Mi Kispesten találtunk egy olcsó bababoltot, ahol kaukciót kellett lerakni, (azt hiszem max. 10 000,- Ft) és havonta 1000,- Ft a kölcsönzés. Ha minden igaz, akkor hónap végén visszaviszük, mert már nincs rá szükségünk.

Kiscsillag,
Miújság van Veled? Nincs újabb fejlemény?

Vica & Réka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok!

Ma még be tudok jelentkezni, aztán bizonytalan időre eltűnök! :(

Sajnos nem kertes házba költözünk, hanem "csak" egy nagyobb saját lakásba itt Békásmegyeren. Ezt sem volt egyszerű összehozni, úgy értem anyagilag. Persze nem itt szeretnénk megöregedni, idővel mi is építkezünk majd, de most jó lesz így is, hiszen szeretnénk testvérkét Marcinak és ide már nem lenne jó szülni, főleg, hogy eddig albérletben laktunk.

Reggel és este még eszik Marci tápszert, a nagy melegben napközben is inkább a folyékony ételt kívánta és a gyümölcsöket. Egyébként adok neki mindent kivéve tojást és tehéntejet. Az ebédet főleg üveges étellel oldom meg, de előfordul, hogy én kotyvasztok valamit. Az uzsonna mindig gyümölcs, most nagy a választék a piacon. Egyébként a doktornőnk azt mondta, hogy a reggeli és esti tápszer 1 éves koráig nyugodtan maradhat. Aztán nem tudom hogyan tovább ... majd kiderül

Marcsim! Ha jól emlékszem Te III. kerületi vagy, ugye? Itt Békáson van egy nagyon aranyos kis méteráru bolt rengeteg gyönyörű gyerekeknek való anyaggal. Én is ott szereztem be mindent, mivel én is magam készítettem minden a kicsinek. Szerintem nincs is annál nagyobb öröm és nem utolsósorban olcsóbb is. Olyan jó látni, ahogy alszik az ágyneműben, amit én varrtam!
Mérleget több helyen is lehet bérelni, mi 2 hónapra béreltük, azt hiszem 3000 Ft / hó volt az ára. Venni szerintem felesleges!

Na búcsúzom, nagyon vigyázzatok magatokra, majd jelentkezem!

Ja, Kiscsillag, olyan jó hogy bejelentkeztél, szuper a táblázatod!

Sziasztok!

Ildi és Márton
Vendég

Sziasztok Lányok!

Vica!
Hát igen Herceghalom tényleg nagyon szép, azért is döntöttünk amellett hogy oda költözünk, most egyébként Budakeszin lakunk, de hát itt megfizethetetlen lett volna egy telek is, szóval így lett H.halom. Igen, az új részen építkezünk fenn a dombon az 1-es út mellett.... miért csak nem vagy arrafelé ismerős? Kispesten merre felé építkeztettek, csak mert a Tesóm férje odavalósi ők egyébként most Gyálon laknak, nincs messze onnan az sem annyira :)
Zsombi még magától csak pár percet tud ülni, aztán eldől mint egy kis krumplis zsák :) de nagyon kis ügyi.... hát egyébként kb. egy hónapja ül, de én ültetem le, szóval még nagyon nem magától, inkább rengeteget forog hasról hátra és fordítva meg próbál már négykézlábra "állni" és úgy menni.... na abbahagyom mert még egy csomót tudnék mesélni de a picurka már követel magának :)

Ildi!
Megnyugtattál hogy a reggeli meg a vacsi még táp, mert nálunk is az és jó tudni, hogy 1 éves koráig jó ez így :)
Legyetek nagyon boldogok az új lakásotokban, sok sikert az "új" élethez :)

Na puszi, mennem kell:

Anita & Zsombi

Kép
szsombi

Sziasztok!
Ildi! Hiányozni fogtok! majd jelentkezz, ha tudsz.. Kitartás a költözéshez, csak végre vége lesz! :)
Kiscsillag! Tök jó a táblázat, remélem jól vagy!
Csajok, képzeljétek, Olivér annyira nyálzik, mint a csuda, és meg van dagadva az ínye alul, elöl.. hát, ráparrantottam, hogy ez fog lesz.. erre Anyum megnyugtatott, hogy nekem csak 8 hónaposan keztek jönni. de a legidősebb hugomnak 3 HÓNAPOSAN.... HMMMM. Szegény cicim... Ilyenkor hogy megy a szopi?
Mentem, mert buli van.. :)

satuk

Sziasztok,

Anita,
Az igazság az, hogy Tatabányára járok fősulira és mindig ott mentünk ill. megyünk (remélem nem sokáig) el mellette. Olyan gyönyörű házakat építettek oda, mindig benézek ha arra megyünk. Gondolom Nektek sem volt olcsó mulatság!! De azt hiszem Zsombi nagyon fogja élvezni az új otthont!!!! Mi Kispest kertvárosában lakunk, a Hunyadi tértől nem messze. Egyébként én mindig is itt laktam, csak most átépítettük a házat. Az alsó szinten Anyukámék laknak, mi pedig a felső két emeletett birtokoljuk (teljesen különálló lakrész). De nagyon szupi, imádom ezt a környéket!!!

Ildi,
Sok sikert és örömöt kívánok az új lakáshoz! Ha tudsz akkor majd jelentkezzél!

Vica & Réka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 08:51-kor.
Vendég

Sziasztok!
Anita! Bene is iszik még reggel tápot, és most 1 évesen kell áttérnünk a dm-ben is kapható, tehát nem receptes 3-as tászerre, aztán majd másfél évesen lassan a tehéntejre. Úgyhoyg még van idő bőven :)

Ildi! Marci nagyon ügyes, hoyg lépeget. Bene most kezd próbálkozni fogódzkodás nélkül is sétálni. Olyan bátor!!!

Altatás-alvás. Minden babának más az alvásigénye, ez elég eltérő lehet, de hosszú távon nekünk nagyon bejött, hogy délelőtt és délután is igyekeztem tartani a csendespihenőt. Igaz, Bene maga is nagyon igénylete az alvást. Szóval ilynekor kiságyba tettem, cumi, és lehetőleg ingerszegény környezet, hogy semmi ne vonja el a figylemét. Sokáig bárhol ellaudt, mostanáabn azonban már a babakocsiban sem szeret aludni, a megszokott ágya, vagy egy nyugodt kis kuckó kell neki. Ez már csak azért is kell nekem is, mert különben így mászkálása mellett nem tudnék főzni, takarítani, stb.
Majd lassan szerintem a délelőtti alvás elmarad, és marad a délutáni. Az úgyis kell az oviban is. Egyébként elég sokáig ilyen 12-14 órás alvásigényük marad a gyerkeeknek.

Én megint elköszönök, megyünk Miskolctapolcára eg ykölcsönkapott nyarlóba. Nagyon jó lesz reményeim szerint. Mindenkinek sok puszit, és minden jót küldünk.

mtunde

Sziasztok csajok!

ILDI!! Ha még tudsz olvasni minket, kitartást a költözéshez.

ANDRY!!Megkaptam a csontkovács telefonszámát,mindenképp mekeresem,lehet,hogy csak szülés után.

SATUK! Kétségtelen,hogy a fogzás és a fogak minősége örökletes,de nem biztos,hogy Olivér követni fog bennteket e téren.Kérdezted a szopizást fogakkal.
Nálunk Mandulának 11 hónaposan jött ki az első foga(majdnem teljesen tünetmentesen),már elmúlt kétéves,mikor elapadt a tejem,de soha nem harapott rá. Szerintem valahogyan ösztönesen tudják,hogyan kell fogakkal cicizni.:-)) MIkor már nem volt tejem,de még mindig cicizett alváshoz,akkor félálomban ráharapott,de rögtön el is engedte.Nálunk ez volt..
Egyébként én is azt hittem anno,hogy korán fog jönni a foga,mert kb kéthónaposan iszonyatosan nyáladztott,mindent rágott és kemény volt az inye. Biztos mozgolódnak már a fogcsírák..

MARCSI! ha minden igaza hollósi kornél(vagy károly ) utcában..Tényleg közel vagyunk egymáshoz ,akár össze is futhatnánk.. :) babástól..

Megyek a dolgomra, de először "teázok" a lányommal,mert főzött neke egyet a konyhájában.. :D :D

Durca

Kép

Kép
durca

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?