A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sziasztok!

Annamami!
Nagyon szepek vagytok, ugy egyutt csaladilag. :D Marci mar mekkora. :o De jo, hogy jottok Nyulnehez es latlak titeket. :)

Mea!
Remelem ti is el tudtok jonni. :)

Szedit!
Udv kozottunk. :) Lassuk a fiukat! :D

Nyulne!
Mi akkor jonnenk Mankaval es Jackkel csutortokon. Kaja jol hangzik, en hozok mondjuk egy kis sutiket a jegbufebol (garantaltan norbimentes :lol: ). Az odatalalas sztem menni fog. :wink:

Juci!
Korte, szilva? :?

Roki!
Nagyon sajnalom! :( Remelem tudtok jonni csutortokon, hogy egy kicsit jobb kedvre deruljetek. :)

Hari!
Lili nagyon ugyi. :) Es mit csinalt mikor rajott, hogy nem is kapaszkodik semmibe?

Davallia!
Panda szupercuki. :D Sztem orak kerdese es elindul ez a lany. :wink: :lol:

Benianyu!
Kisgombinak gyogypuszit a forro kis homlokara, hogy meggyogyuljon csutortokre. :D

Nyulne!
Reszkess, annyian jovunk mint az oroszok. :lol: :wink:

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Köszi lányok a tippeket!
Próbálgatok akkor.
Prüntyi. Azt nem írják, hogy ha a mozgásfejlődés új lépcsője a kiváltó oka a székrekedésnek(bár nem értem, miért???) akkor ez hogyan orvosolható? Úgy értem, ha most elkezdem adni az aszaltszilvát(amit remélem,hogy megeszik)pl akkor rendbe hozza és utána már nem lesz gond?
Akmúgy a folyadék fogyasztása stagnál.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Köszi lányok a tippeket!
Próbálgatok akkor.
Prüntyi. Azt nem írják, hogy ha a mozgásfejlődés új lépcsője a kiváltó oka a székrekedésnek(bár nem értem, miért???) akkor ez hogyan orvosolható? Úgy értem, ha most elkezdem adni az aszaltszilvát(amit remélem,hogy megeszik)pl akkor rendbe hozza és utána már nem lesz gond?
Akmúgy a folyadék fogyasztása stagnál.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Juci, Szerintem az összefüggés a bélmozgások intenzitásától függhet, de lehet, hogy van az agyhoz is köze...(úgy értem ezekkel a mozgásgejlődésekkel más területek indulnak be az agyban...lehet, hogy nem ér rá hol-mi kakival foglalkozni :wink: )
ha magában nem enné a szilvát, akkor van a fruttapurának alma-szilva kombinációja. Sok sikert!

Kép

Kép
prüntyi

kb olyan lehet, mint a fogzásos-hasmenés....utána rendbe jön...

Kép

Kép
prüntyi

sziasztok!

megjöttünk mi is a nyaralásból. szombathelyen voltunk 3 napot, utána mentünk siófokra kapolcson keresztül. Eszti tök jól bírta. egyszerűen imádta az embereket, a gyerekektől meg folyamatosan sikotozott örömében. a balatonba nem vittük be, de a homokozás nagyon tetszett neki. a hotel gyerekmedencéjében meg mindenkivel barátkozott. az utóbbi hetekben sokkal hangosabb és mozgékonyabb lett, pedig eddig sem volt egy percet sem a fenekén nyugiban. és siófokon rászokott a napi egyszeri alvásra. az esték egyre rosszabbak, ömlik a nyála, úgyhogy gonbdoltam, hogy a felső fog lesz a ludas, és ma este fürcsinél már láttam a lyukat az ínyén.
íme a strandolós-medencés képek:

Kép
Kép
Kép

Rokica!
nem olvastam vissza, hogy pontosan milyen műtéten esett át David, de jobbulást neki is! nagyon nehéz lehet Neked, sok erőt kívánok!
múltkor kérdezted a poharazást, csak akkor nem írtam. szóval nekem sem jutott eszembe, de anyukám mondta, hogy adjam a kezébe, és még én is meglepődtem, milyen ügyesen ivott egyedül. a finom mozgások ugye még elég tökéletlenek, ezért iszonyat erősen rántja a szájához és löki el a szájától a poharat, kicsit meg is rágcsálja azt, úgy iszik, de nagyon aranyos, és egyre többször sikerül lecsöpögés nélkül a művelet. én mindig mosolygok közben, alig bírom nevetés nélkül.

Davallia!
Panda videó állati klassz!!!! annyira ügyes!! majd én is mondom apának, hogy minek nekünk járássegítő :) még cipőt kellene vennünk...

Eszti mai új mimikája: csodálkozás (fennakadt szemöldök, hatalmasra tátott száj). hát egyszerűen nem bírom ki röhögés nélkül, majd megpróbálom lefotózni :)

Nyúlné,
annyira mérges vagyok, mert épp mondom apának, hogy végre csütörtökön elmennénk egy babatalira, erre mondja, hogy anyósék jönnek csütörtökön (úgy volt, hogy talán péteken jönnek), úgyhogy ennyi. viszont úgy néz ki, hogy akkor aznap megyünk szigetre.

Benianyu, jók a nyaralós képek, Danigombóc is nagyon harapnivaló rajta :) remélem hamar túlestek ezen a lázas nyavalyán!

Juci! tök jó, hogy Marci már így mászik!! Eszti is ugyanígy tette, először csak 1-2 mászásnyit ment, most meg már el is felejtett kúszni és nem lehet utolérni :)

megyek aludni... valahogy úgy érzem, sosem fogom már kialudni magam...

KépKép
KépKép
and

bocsi, inkább így:
Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
and

Köszönjük mindenkinek a meleg fogadtatást!!!!!:)

Harikám:):):):)

Hát még szép,hogy jók lesztek útitársnak! :D :D :D
telcsiszámodat felírtam,hívlak....

And:)

Annnnnyira sajnálom,hogy nem jössz Nyulékhoz,nem tudnál mégis megszökni anyós elől? :D :D :D :oops: :oops: :oops:
Esztered gyönyörűséges és hatalmasat nőtt! :)
Annyira dumcsiztam volna már veled is.....

na megyek,mert soha nem alszom én sem...... :cry:

Ja,Thomasanne:)

Mazsi este 1/2 8 -kor bevágott egy EGÉSZ!!!ÜVEG!!!! sütőtökös májat,aztán kis hancú,fürcsi,szop és most durmol! :lol: :lol: :lol:
Úgyhogy mégis ostoba vagyok... :oops: :oops: :oops: :oops:

Szedit:)

Üdv a csapatban!:)
Nagyon jó kis társaság ez,majd meglátod!:)
Tegyél fel képeket a fiúcskákról.

no,akkor most mégegyszer jó éjt mindenkinek!
annamami

hancú=hancúr

szop=szopi
annamami

Juci, székrekedés ügyben Barni is érintett (volt?). Sokat szenvedett már az elsö szilárd ételek bevezetésétöl kezdve. Nem felejtem el azt a sirást sosem azt hiszem.
De a lényeg. Én mindent töröltem az étrendböl, ami fog: alma, banán, répa. Minden étkezéshez (és ez a fontos, nem minden nap, hanem minden étkezéshez) adok valami lazitó hatásút, pl: öszi, paradicsom, spenót, sóska, szilva. Bevezettem már kinomban a narancslevet is (pedig még nem ajánlott, persze attól függ hol olvasod) az nagyon hatásos, már pár kortyis. Átmeneti gyorssegitségnek nagyon jó a Kecskeméti szilva. Szóval nekem az a tapasztalatom, hogy ha minden étkezéshez adsz valami hajtó hatásút (pl krumpli és husi mellé paradicsomsalit stb). akkor lekerülhetö, hogy bekeményedjen a kaki, ami utána visszatartja az amugy normális állagút is. Fontos persze, hogy gyakran kapjon inni, de ezt amugy is teszi az ember.
Most már néha tudok neki pl. répát is adni, meg banánt, javult a dolog. A dokim szerint javul a bélmozgása. De ugy vagyok vele, hogy egy kis répa nem éri meg azt a szenvedést, amit potenciálisan okoz. (hozzáteszem, hogy a bátyám gyerekeinél csak 4-5 éves kor magasságában javult a dolog.)

Lányok, köszi a kedves fogadtatást :) Talira megpróbálok eljutni. Mélben kérhetek pontosabb eligazitást?

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Már küldtem Meának,Editnek és Annamaminak címet,még valaki?
most megyünk sétálni,alváskor huppanok a gép elé

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Jó reggelt!

Képzeljétek, ma van a 14. házassági évfordulónk (16 éve vagyunk együtt)!

And!

Eszti nagyon aranyos! Szenzációs az iszappakolós kép!
Ti nem futamodtatok meg a vacak idő elől? Mi igen. :(.

ayse

And! :)

Nagyon édesek a képek!!! :)

Nem az Azúrban voltatok véletlenül???
Mert tök így néz ki a medence ott is. :)

Hát mi úgy mennénk Nyúlnéhoz, de elég messze van és keresztül kell vergődni a városon.
mondjuk nem bonyolult de hogy bevállalnám e?????
Háááát nem hiszem :D :D :D

Az a baj, hogy bevállalnám, de gyerek mellett nem.

Mert azért nem mellette kellene gyakorolni a pesti vezetést.

Úgy hogy még nem tudom mi lesz.......

Na megyek a csajomhoz

Szép napot Nektek!!!!!

Mea
mea

Ayse! :)

Boldog házassági évfordulót!!!!!!

Benianyu!

Tuti csak az a 3-napos láz, ne izgulj.
Teljesen ugyanez volt Lívinél is!!!
Tök jó kedve volt ahhoz képest, hogy 39,2 láza is volt :) :(
Jobbulást!!!!!

Mea
mea

Tibicsoki! :)

Köszi :)

Írtam privát üzit itt a babaneten keresztül!
Remélem megkaptad. :)

Nyúlné! :)

Ok,de csak poénkodtam a libás dologgal!!! :D

Na tényleg megyek...

Mea
mea

Juci6 :D :P
Marci nagyon ügyes,nagyon siet,hogy lepipálja a többieket!nagy harcos lesz belőle!
szarás ügyben nincs tapasztalat,nálunk kaki van rendesen :? !
a kis Fanni baba 10napokat csinált kaksi nélkül,de nála a gyümi bevált,de mást anyatejen és gyümin kívül nem is eszik!
eza szilva dolog a Kecskemétitől jól hangzik,neki is ajánlom majd,vagyis a mamijának!
Benianyu,
Daninak sok gyógypuszi!cupp-cupp!
Ayse,
sika-mika :lol: ,mit jelenthet nálatok??? :roll: :lol:
és nagyon boldog házassági évfordulót,még legalább ugyanennyit és azt hiszem már akkor is nagyon jók vagytok!
Cleo,
fini sütik jöhetnek,nyami!
én is csak ámulok ám,legfeljebb kiürítem a lakást :lol:
de azért senki se bátortaladjon el,mindenki jöhet!legvégső esetben,ha túl sokan leszünk a kicsiket kirakjuk ez erkélyre mi meg nyugodtan dumcsizhatunk!biokölest,vizet kiteszünk nekik és jól ellesznek! :lol:

már lehet ám a 7-ről is jönni,átadták a kis hidat!(ha mond ez valakinek valamit)
And,
Eszti nagyon husifalat lett,étvággyal ott se lehet gond!kár,ha nem jöttök,de a sziget se lehet rossz,mi is kimennénk valamikor!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Mea, :wink:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Mea, Nyúlné!Köszönjük!!!

Nyúlné!

Mi is mennénk talira, hármasban, azaz Lili is jönne.
Útleírást kérnék. vizvariemese@level.datanet.hu -ra!
Köszönöm!

Csatlakoznánk a BKV-s csapathoz!

Annamami!
A Batyi, az a Batthyányi? (buta kérdés egy Pesten született és ott harminckét évet eltöltött lánytól, Buda nekem még mindig a nagy ismeretlen :oops: ).
Hánykor?
Metróbejáró?

ayse

miközben próbáltam ide bejelentkezni, Eszti lerámolta a szótáras polcot és kitépett az angol szótárból egy k betűs oldalt... ha ezt az apja este meglátja :roll:
kis rosszcsont, nem bír magával.
emlékszem, jó régen kérdezte Viki, hogy hogyan pelenkázzuk a babákat, mert Peti mindig elszalad. na, mi most értük el ezt az állomást :) amint hanyatt fektetem, már húzza fel magát, hasra fordul és már teper is el. meztelen fenékkel persze.
most meg a halkajás szekrénynek esett neki. ha bababaráttá alarjuk tenni a lakást, ki kellene pakolni mindent....

nagyon köszönjük a dícséreteket, annyira kedvesek vagytok!!!!!!

Ayse!
Boldog házassági évfordulót!!! ha nem vagyok indiszkrét, hány évesen házasodtatok?! 14 év nem semmi!
sajnálom, hogy Nektek nem sikerült jól a nyaralás! minket nem tántorított el az idő, mert rossz időben a benti medencében voltunk. de egyébként Esztivel simán elvagyunk egész nap a szobában is. sétáltunk, játszottunk, aludtunk, amennyit lehetett.

Mea, igen, az azúrban :) azért sajnos beírtunk a vendégkönyvükbe, úgyhogy nem úsztuk meg bosszúság nélkül :(
talis képek szuperek!! annyira édesek ezek a babák, még a képeket nézegetve is, hogy élőben meg egyszerűen nem értem hogy nem faltátok fel őket :lol: :lol:

Annamami!! sziaaaaa :) már nagyon kíváncsi vagyok Mazsira! emlékszem Barbiéknál milyen pici volt (mármint a többiekhez képest), most meg már ő is nagyfiú! :) a nagylányos kép meg megint mehet képeslapra, nagyon szépek :)

most megyünk barátnőzni :)

KépKép
KépKép
and

And! :)

Megkérdezhetem mi volt a gond Azúr ügyben???
Fontos lenne.
egyébként nekünk is volt egy két rossz tapasztalatunk(hami ügyben :( )

Mea
mea

Sziasztok Lányok!

Nyúlné!

Köszi a szíves invitálást a talira, de sajnos innen a messzi MOgyoródról nem szívesen vállalom be a tömegközlekedést. :(

Annamami!

Üdv újra itthon!
Nagyon szépek a képek, Mazsi hatalmasat nőtt, kész férfi már.
A lányok meg gyönyörűek.
Szóval nagyon szép "kis-nagy" :) család vagytok, igazán büszke lehetsz magatokra.

Képzedl, mi is voltunk Vígántpetenden, Kapolcsig nem jutottunk mert Vígánt-nál állta a kocsisor vége.
Igazából eleve ez volt az úticél, mert TÖKI POMPOST szerettem volna enni.
Tavaly pocakosan jártunk itt, és akkor ettünk, VILÁGBAJNOK hami!!!!
És azt mondtam, ha másért nem is, de ezért idén is elmegyünk.
És elmentünk, és ettünk jó sok Töki Pompost.
Ti ettetek? Nagyon - nagyon fincsa, és már meg is találtam a honlapjukat, és én is fogok itthon csinálni.
Igaz, kemence is kéne hozzá, de csak jó lesz a sütő is!

Viki!

Etetőszék alól kukucskáló Peti nagyon édes, és szuper a rövid frizkó!
A második képen éppen nagyon mérges, vagy éppen nagyon örül??? :) :) :)

Totka!
Örülök, hogy ilyen jól haladtok a lakással!

Benianyu!
Nagyon tetszenek az olaszországi képek! Biztos nagyon szuper lehetett!
3 napos lázról sokat nem tudok, de Daninak gyors gyógyulást kívánok!

Ancsi!
Melike nagyon édes lehet, ahogy csattintgat!
Engem Gergő a pelenkázással készít ki, egyszerűen ott tartunk, hogy nem tudom ráadni a pelenkát.
Most vettem nadrágpelenkát, azt legalább akkor is rá tudom húzni a fenekére, ha éppen négykézláb van.
Mert sajnos mindig négykézláb van pelenkázás közben. Már semmivel sem tudom lekötni a figyelmét.

Edit!

Üdv a csapatban!

Davallia!
Fűnyíró tologató Panda haláli, 3x is megnéztem!!!

Róki!

Szegény David, neki is gyors gyógyulást kívánok, és remélem, lelkileg nem viseli meg nagyon a körülötte lévő
hercehurcát.
Nagynénédet pedig nagyon sajnálom, és sok erőt kívánok nektek!

Juci!

Köszönjük az érdeklődést, Gergőnek már kutya baja!
Nagyon rossz, de inkább azt mondanám, hogy huncut.
Most már tudja, hogy a számítógépem az a nagy gomb mire való, és lelkesen ki - be kapcsolja a számítógépet.
Azt csinálja, hogy ül a földön, bámulja a monitort. Majd egyszercsak kikapcsolja a gépet.
Majd felpattan, megnézi a monitort, látja, hogy sötét, majd visszahuppan a székre, és újra bekapcsolja. Akkor megint felpattan, megint megnézi,
majd megint ki.
Jól elszórakozna így, ha hagynám. De van, amikor csak ideoson a lábunk alá, és egyszerűen kinyomja a gépet.
Majd továbbmegy.

Mea a megmondhatója, tegnap a Skype-n dumáltunk, vagy 3x kapcsolta ki Gergő a gépet.

Ja, és hétvégén kapott az unokatesómtól egy elemes pianino-t vagy mi a fenét.
Nagyon lelkesen odaadta, mert az ő 5 éves kislánya már az örületbe kergette.
Most Gergő minket kerget vele az örületbe.
De nagyon élvezi, egyfolytában körülötte sertepeltél.

Kép

Ja, és nagyon elcsépelt már, de biztos emléxel, régen mennyit panaszkodtam, hogy Gergő nem tud kakilni.
Volt olyan időszak, hogy 3 HÉTIG nem kakilt magától, csak úgy, ha 3-4 naponként meghőmérőztem.
Végül a Bethesdában kötöttünk ki.
Ott tanácsolták, hogy adjak neki Vitacolan cseppet. Ez vény nélkül kapható a gyógyszertárban, igazából
egy vitaminkészítmény, narancsos íze van.
Ez segített akkor, igaz, nyakig nem lett tőle kakis, de legalább magától tudott kakilni, nem kellett a hőmérő, és
nem kellett erőlködnie.
Egyébként a banán Gergőt is megfogta, sőt, Gergőt a spenót is megfogja rendesen.
Érteni mondjuk nem értettem, hogy miért kaptuk, mert mondom, vitaminkészítmény, de az rá van írva, hogy lágyítja a székletet.

Cleo!
Gondolom már sokat mondták, de elnézve a Meás-talis képeket, Maja tiszta apukája.
És nagyon vagány kiscsaj!!! :) :) :)

Ayse!

BOLDOG 14. HÁZASSÁGI ÉVFORDULÓT!!!!!

Kép
kuha

And, Kuha!
Köszi!

Én 21 voltam, a férjem 28!
150 vendég volt, a Normafánál egy tetőteraszos vendéglőben volt a lagzi, és 40 fok volt.
jajj de régen volt!

Juci!
A Hipp-nek van egy alma-banán teljes kiörlésű gabonával nevezetű bébiétele. Ez is segíthet!

ayse

Ayse, Juc!

Igen-igen, én is akartam írni, hogy van a Hipp-nek ilyen teljes kiőrlésű gabonás gyümölcse, nagyon finom, és tényleg jó lehet az is.
Van körtés, almás-banános, déligyümölcsös.

Csak amikor nekünk kellett volna a "segítség", akkor még nem ehettünk ilyeneket.

Kép
kuha

És eszméletlen hálás vagyok a sorsnak, hogy ilyen hamar megtaláltam az igazit...

ayse

Kuha!

Én szoktam töki pompost csinálni!

Igaz, az egyik barátunk úgy nevezi TÖKI LOMPOS!

ayse

KUHA!

A lényeget meg kihagytam: Gergő gyönyörű és megint eszméletlen nagyot nőtt!!!

ayse

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a Petidícséreteket :D

And!

Micsoda memóriád van, már hónapokkal ezelőtt írtam!!! :D De mostmár érted miről beszéltem akkor!!! :) Nálunk azóta is ez megy, így marad a padlóra terített törölköző, onnan legalább leesni nem tud :lol:
Eszti nagyon édes a nyaralós képeken, meg amúgy is :D

Kuha!
:D A második képen éppen örül, de sokszor csak úgy is szokta csinálni ezt az orrfelhúzós fintort, vagy mi ez??? :)

Benianyu!
Danibabának jobbulást! :(

Ayse!
Boldog házassági évfordulót! :)

Minden baba tündéri a képeken :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Ja, még valami! Nagyon vigyázzatok az éppen elinduló babáknál! Én naponta vagy 50x kapok szívinfarktust, de egyszerűen nem engedi meg azt sem, hogy a kezét megfogjam!!! Tegnap a szája repedt fel, ma az orrára esett, lett egy hatalmas karcolás rajta ami még vérzett is. Elindul körjáratra, megy ezerrel, majd egyszer csak ki tudja miért, talán elfelejte koncentrálni, és akkorát borul, mint a ház!!! Egyelőre szerencsére súlyosabb esetünk nem volt, de előre rettegek, mi lesz, ha egyszer egy ilyen borulás az asztal, vagy a szekrény sarkában végződik!!! :( Pedig egész nap a sarkában vagyok, higgyétek el!!!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki, Jó korán elindult Peti :) Vigasztaljon, hogy Boti volt ilyen, amikor elindult (11 hósan) akkor össze-vissza törte magát, de csak 3 hétig. És nagyobb baja nem lett, talán két monokli, meg sok-sok lila folt, de napi több szörnyü üvöltés. Egy kis szerencse kell a felnövekedéshez :)

Ayse, boldog évfordulót :) Azért nekem fura, hogy a második gyerek az álllandóság kedvelöbb, én azt hittem ,hogy mivel ö állandó nyüzsgésbe születik bele, ez lesz a természetes számára. Mondjuk pár hónap alatt Barni (is) megszokta....

And, ez a fennakadt szemöldökös csodálkozás jó lehet :)

Rokica,
bölcsi...nálunk kicsit több, mint két év a korkülönbség, ugyhogy tényleg egy kicsit más volt a helyzet. Ennek ellenére leirom, hátha valami használható a tapasztatainkból. Szóval Boti 11 hónapos volt, amikor elkezdte a bölcsit, nagyon könnyen és gyorsan beszokott, már miután rájöttem ,hogy az alvós takaróját oda kell adni neki nappalra is, ha én nem vagyok ott. Ami viszont nehéz volt, hogy ö még kétszer aludt napközben, mig a bölcsiben csak egyszer aludtak, igy 11 felé annyira fáradt volt, hogy már alig állt a lábán, szó szerint szédelgett, meg volt, hogy elaludt a földön, stb. Szóval érdemes jó elöre megkérdezni a benti idöbeosztást és hozzászoktatni a gyerköcöt. Ami még megfontolandó, legalábbis a mi bölcsinkben igy van, hogy a még nemjáró gyerek egész nap a járókában van. Boti épp elindult akkorra, de ismerek olyat, aki 6-15 hós koráig egész álló nap a járókában volt odabenn.
Amig Barni meg nem született egyszerü volt a helyzet, mert Boti ment bölcsibe, én meg dolgozni. Szerencsémre késöbb sem kérdezte meg, hogy most hova megyek, de óvakodtam is közölni vele, hogy haza és otthon leszek a kicsivel. Ha szóbakerült, akkor is olyasmiket mondtam, hogy dolgom van és délután találkozunk....ez a megoldás jó volt, mert ö szeret(ett) bölcsibe járni, nekem meg volt idöm a kicsivel foglalkozni. De több bölcsistársnál nagyon nagy balhék mentek a kistesó születése után, mert ök is otthon akartak maradni, mint a kicsik, de nekik nem lehetett. (ilyen szempontból jó volt, hogy én vittem Botit a késöbbiekben is bölcsibe, de a kicsi állandó cipelése miatt meg nehéz volt). Meg a kicsi kedvéért otthon marad az anya, az övéért nem....szóval jól meg kell ezt gondolni ,hogy megéri-e csak a tesó érkezése miatt elkezdeni a bölcsit. Nem olyan rettenetesen nehéz két kicsivel otthon, bár tagadhatatlan, hogy eggyel könnyebb. Csak ne érezze ettöl az elsöszülött magát eltaszitottnak.

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Na, eddig is féltem, hogy mi lesz, ha elindul Lili, de most sikerült jól megrémítenetek :(
Nálunk így is sok az esés, úgyhogy akkor felkészülök lelkileg a még rosszabb időszakra. Amúgy állásból még nem esett el egyszer sem, csak ülve illetve mászás közben. Ma pl. 2 db lavórt fogott a kezében, úgy álldogált. Annyira édes volt, de persze a fényképezőgép le volt merülve. :( Azt hittem nagyot fog esni, de nem, annyira jól egyensúlyoz állva. Persze ne olyan óriási lavórt képzeljetek el, egy nagy volt, meg egy kissebb. De először azt hittem nem is fog tudni felállni velük. Aztán mégis. :lol:

Ti adattatok agyhártyagyulladás elleni oltást a gyerekeknek? Mármint nem a kötelezőt, hanem amit még kaphatnak. Mi ma mentünk volna, de nem kaptam oltóanyagot. Viszont ma mondta a védőnő, hogy ha most kapja, akkor 2 oltást kap, ha 1 éves kora után, akkor kétszer kap egyet. Viszont most érdemes kiváltani, mert most 2700, 1 éves kor után meg kb. 9000!!!

Kép
Kép
hari

Annamami, elég ha üzensz, hogy hánykor és pontosan hol. Persze fel is hívhatsz azért :lol:

Lányok, hogy lehet hosszabb alvásra szoktatni a gyereket????? Mostanában megint 5 körül ébred és 10 előtt nem is lehet visszaaltatni. Már tiszta zombi vagyok :( Ráadásul már a 46 kg is csak ruhástól van meg. :( Pedig mostanában még eszem is. És én idegesnek sem érzem magam annyira mint régebben. Na mindegy, csak nem fogok elfogyni teljesen.

Rókica, sajnálom, hogy így rátok jár a rúd. Remélem tudtok jönni Nyúlnéhoz, jó lenne már látni titeket!!!

Angelanival mi van, tudja valaki? Olyan rég írt, vagy legalábbis én nem láttam. Bár igazán nem vagyok képben, de igyekszem :lol:

Mea, kár hogy nem vállalod a kocsizást, bár megértelek. De jó lett volna, ha ti is jöttök :(

Kép
Kép
hari

Hari!

Te és Annamami édeskettőséhez én is betársulnék, mindjárt két gyerekkel, ha nem baj. Szóval ha lehet, nekem is szóljatok, hogy mikor-hol!

Én beadattam Lilinek és Andrisnak a nem kötelező agyhártyagyulladás ellenit. Még a télen, hogy az aktuális esetleges járványra már védett legyen, így kettőt kellett beadatni. A recepttel lehet játszani, ha olyan régebbi típusú, amibe nem kell pontosan beírni a születés dátumát. Bár lehet, hogy olyan már nemigen van.
Szerintem jó, hogy egész életre szóló védettséget ad. Régebben írtam, nekem volt agyhártyagyulladásom, a mai napig tartó következménnyel(szem), úgyhogy minden létezőt megteszek az elkerülés éredekében.

ayse

Sziasztok!
Ma délelőtt is és délután is orvosnál voltunk. :) Először elmentünk a körzeti doktor néni helyetteséhez, aki megállapította, hogy Daninak piros a bal füle, mármint belül (fülgyulladás gyanú?!?!). Lázat kell csillapítani és minden esetre el kéne menni a fül-orr-gégészetre, hogy megállapítsák pontosan mi a baj, kell-e antibiotikum. Úgyhogy délután elmentünk oda, 4-kor kezdődött a rendelés, 10 perccel 4 előtt értünk, hogy ne kelljen sokat várni, ehhez képest az orvos negyed 5-kor telefonált a nővérkének, hogy csak 5-re ér oda. :( Megvártuk. Addigra már nem volt Daninak láza, nem volt bágyadt sem, csak nagyon nem tetszett neki, hogy nem mászhat a földön. Általában megengedem neki, de orvosi rendelőben talán mégsem kéne.... A lényeg, hogy a fül-orr-gégész szerint semmi baja a fülének!!! Akár a foga miatt is lehetett láza, vagy valami más vírus is lehet. Így legyek okos. :( Szegény, annyira elfáradt az egész délutáni nem-alvásban és várakozásban, hogy az autóban fél perc alatt elaludt és azóta is alszik.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Most olvastam vissza. :)
Köszönjük mindenkinek a sok gyógypuszit, talán hat is. :)

Juci,
Sikerült szilvás babakaját venned? Használt? Egyáltalán megette Marci?

And,
Eszti nagyon helyes kislány! Tényleg, jó kis pocakos! :) Jó kis pakolós csibész ő is! :)

Kuha, And,
Nálunk is hasonló kínlódás a peluscsere!

Kuha,
Gergő sem kicsit csibész a számítógép ki-be-kapcsolgatással. Nekünk laptop van, így ebből a szempontból nyugodt lehetek, amúgy már nem annyira. Danika is nagy pakolóbajnok. :) Meg kövön zörgő-kopogó!!!

Mea,
Akkor lehet, hogy mégis 3 napos láz lesz? Most már fogalmam sincs. :(

Három Beniszáj, mielőtt elfelejtem:
*Ha Dani beteg, adjál neki anya mézes teát! Beni, mézet még nem lehet adni Daninak. Miért, tojás van benne?
* Meglátja Beni a Renie-t, amit a férjem szed. Ez mi? Apáé, ha fáj a pocakja, akkor beveszi? A köldökén kell berakni?
* Anya; a fülcsepp után kell inni vizet, vagy kell a fülembe önteni?

folyt. köv este, Dani felébredt.

benianyu

Ayse, Annamami, Hari, irjátok majd meg, hogy kb. mikorra érkeztek, mert akkor én is ugy idözitek :)

Benianyu, a Beniszájak egyszerüen haláliak :)

Edit

KépKép
KépKép
szedit

lányok!
olyan sokan leszünk,mi lenne ha nálunk is inkább pizzarendelés lenne???
nem baj?
a rakott-tésztám frissen az igazi,de a több tepsinyivel reggel nem akarnék bajlódni!

Benianyu,
:( :? :D lényeg,hogy minden jó,ha a vége jó!
és Beni a végére nagyon jó volt! :lol: főleg a fülcseppes!
na én mentem vacsizni és aludni,hulla vagyok,ma nagyon nem bírtam a kiképzést(bár lehet a Tescoba azért elrohanok)
reggel jövök,puszi csajok!
és akkor vissza is olvasok rendesen! :oops:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

megjöttünk a barátnőzésből.
Mea, Kemencén voltunk, elmentünk Vác mellett, eszembe jutottál :)
a barátnőm azt mondta kb egy óra az út. na ja, ha már kiértem a városi dugóból :( :( :(
Eszti nagyon rendesen viselkedett ott (az úton odafelé azért volt sírdogálás...), de egész nap kb egy órát aludt, annak is a nagy részét most hazafelé. a barátnőm és anyukája szerint kimondta azt, hogy mama!! de én ezt pont nem hallottam.
szóval hotel azúr: a kaja sztem nagyon pocsék volt, főleg a vacsi. ahhoz képest, hogy milyen sok kisgyerekes család van, kevés az etetőszék, és sztem megérne egy cserét is. a férjemnek kellett volna egy kicsit dolgozni, ehhez kellett volna az internet, ami nagyon körülményes volt. előre lebeszéltem telefonon, hogy egészségpénztári kártyával fogunk fizetni, többször is azt mondták, hogy ok, még érkezéskor is, erre fizetéskor derült ki, hogy valami baj van a szerződésükkel, és ezért nem tudják erre használni a terminált (persze végig azt mondták, hogy a mi kártyánkkal van a baj). mire ezt kiderítettük hosszas telefonálgatás árán az Eszti már jó fáradt volt, el is aludt mielőtt elindultunk.
ja, egyszer ettünk a teraszukon a medencéknél (kaja szintén nem jó), kérdeztem, hogy hol van a dohányzó és a nem dohányzó rész, azut mondták, gyújtsak rá nyugodtan :evil: :evil: apa még az újságfelhozatalra is mérges volt, mert ő elég sok napilapot olvas.
ezek egy része már szőrőzés, de valahogy többet vártam ennyi pénzért, még jó, hogy nem zsebből ment, és biztos az is számít, hogy előtte szombathelyen, ahol voltunk, nagyon meg voltunk elégedve, a kaja meg isteni volt.
bocs, hogy hosszú voltam.

Viki! mindig elcsodálkozom azon, hogy Peti milyen ügyes! látom, hogy mire kell számítanom egy pár hónap múlva, mivel Eszti kb ennyire van "lemaradva" Petitől :)

Szedit! én már nem emlékszem, hogy köszöntöttelek-e, mert a nagypon szita-agyúak táborát gazdagítom, mindenesetre üdv :) :)

Benianyu, köszi :) megint lepakolta a fél könyvespolcot, ez elég gáz. ráadásul kezd nagyon hisztizni, ha nem csinálhat valamit, nagyon erősen kifejezi az akaratát... asszem el kellene kezdeni valami könyvet olvasni a nevelésről..
de jó, hogy Dani jobban van, és nem a fülétől lázas!

mi holnap megyünk doktor nénihez méricskélésre, megkérdezem ezt az oltás dolgot.

Ayse, tényleg szerencsés vagy! én 21 évesen még nagyon kicsinek éreztem magam, mindig későn érő voltam :)

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!
Kééééészen van a lakás, csilli-villi minden!! :D
Ennek ellenére ma nagyon bosszantó, és fájdalmas dolog történt felénk.
A fájdalmasról nem írnék, mert több kismami is van, a barátnöm és egyben a volt kolléganőmmel történt,nem tudok napirendre térni felette. :( :( :( :( Komolyan, ilyenkor szégyellem, hogy a magyar eü.olyan amilyen.
A bosszantó: anyuék szomszédságában lakik egy család, ahol a legkisebb fiúcska olyan idős, mint a mi babócáink, 2005.őszén született. Az anyukának ő a 4.gyerkőc, az apa alkoholista, a hülye fajtából, pénzük soha egy száll sem. Kb.2hete kérték kölcsön tőllünk Panni bébihordozóját( mi már a 9-18kg ig használjuk, de eladni, elajándékozni még nem akartam). Erre, ma visszahozzák,SZAKADTAN, SZUTYKOSAN,és csak halkan jegyzem meg, talán kaki is volt rajta!!! :( :( :( Se köpni, se nyelni nem tudtam!!Erre, még neki állt feljebb, hogy mit morgok, nekünk ezt semmi volt megvenni, neki meg nem volt ideje kitakarítani.!
Jó mi???
Erre anyukám elárulta, hogy nem is tudja hányszor adott már nekik Panni bébikajáiból(mindíg van nálluk aranytartalék), mert a kisfiúnak nem volt mit enni.
Hát hogy ne kapjak agyvérzést!!A férjem igen szép szavakkal illette őket, de ő is a fiúcskát sajnálja.
Ne haragudjatok, de ezt muszáj volt leírnom, egyébként is nagyon kész vagyok.
Nagyon sokat írtatok, holnap ígérem visszaolvasok, köszönöm a kedves szavakat a lakás ügyben!
Puszi minden maminak, babának!
A helyesírási hibákért elnézést.

KépKép

Hajni&Panna
totka

Szedit, Nyúlné
Köszi Beni nevében. :) Még annyi ilyen jópofát mond, de sokszor elfelejtem. :(

And,
Közben rájöttem, hogy nálunk lényegében már pakolás/gyerekbiztos a lakás, Beni miatt. Egyéves volt, mikor ide költöztünk és mindent igyekeztem úgy kialakítani, hogy lehetőleg érje el. Virág nincs a földön, csak az ablakpárkányon és a polcokon. Persze azért maradt még elérhető tiltott gyümölcs elég. Videó, dvd, cd-k. A konyhán nincs ajtó, csak boltív, pedig most elkelne. :) Dani előszeretettel rendezné át a lábosokat. :)
Beni polcát meg már kétszer átrendeztük, attól függően, hogy Dani mit ér már el. :) A féltett autói már jó magasan laknak. :)

benianyu

[quote="and"]m írta:andegint lepakolta a fél könyvespolcot, ez elég gáz.

A dolgozó ajtajára felszerelt gyerekrács nálunk csodákat tett :)

Pizza nekem oké :) Sőt!

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Benianyu! :)

Szerintem az, nyugi!
Nem lesz gond.
Lívinek is elvileg piros volt picit a torka, de 1 nap alatt az el is múlt.
Csak láza volt igazából 4 napig.

Ne aggdj nem lesz gond szerintem!!!

További gyógypuszikat Danikának!

Hari! :)

Ari vagy, de valószínűleg nem merek nekivágni Lívivel elsőre :(

Nyúlné! :) Majd legközelebb megoldom valahogy, ígérem, de sajnos most párom sem ér rá :(

:) And!

Hát igen a kaja, az szerintem sem 4 *-nak felel meg.
Etetőszék sincs sok valóban.
Na majd elmesélem azért az illetékesnek, hogy mik a panaszok úgy általában.
Persze név nélkül :) Köszi!

Mea
mea

Benianyu :)

Danigombócnak gyors gyógyulást és puszkókat a gombócfülére.:):):)

Ayse:)

BOLDOG ÉVFORDULÓT NEKTEK!:)
Mi idén leszünk 10 évesek. :oops:
MetrókijáratOK,csakmeg kéne dumcsiznunk,hogy hánykor?
Én olyan 9 és 10 között gondoltam,nektek hogy volna jó?
Meg persze még Harit is meg kell kérdezni és most olvasom,hogy Edit id csatlakozna hozzánk.
Helyes.:)
Szép kis hordánkkal megrohamozzuk a Nyuszitanyát! :lol: :lol: :lol:

And:)

Tényleg talizzunk máááááár!!!!:)
Annyira szeretném Esztit élőben is szemügyre venni.:)
Nálunk holnap kezdődik a lakás gyermekbaráttá tétele.....(upsz,ezt jól megmondtam :roll: ,szóval kell,mert Mazsi is visít ha nem engedek valamit....

Kuha:)

Szijjjjja.:):):):)
Ezer éve nem dumcsiztunk,hát szívemcsücske Gergő mekkorát nőtt Roki talija óta és még gyönyörűbb mint valaha!!!!
Vagy kisfiúkra ilyet nem mondanak? :oops:
Na,akkor hihetetlenül szívdöglesztő a kisfickó! :wink: :wink: :wink:
TÖKI POMPOS? :roll:
bevallom őszintén láttam kiírva,de nem ettünk és nem is tudom mi fán terem?
Miből készül,és fini????
Kár hogy nem futottunk össze,nagyon örültem volna nektek :)
Mennyit adsz Gergőnek a Vitacolan ból???

na,megyek,mert ma elhatároztam,hogy korán lefekszem,erre tessék,még mindig itt dekkolok,a családom meg már rég durmol.....holnap megpróbálok napközben is benézni.

Jó éjt!
annamami

Annamami, Hari, Szedit!

10 óra Batthyányi metrókijárat (de melyik)?

Nem is tudtam, hogy onnan indul 41-es villamos.

Vagy teljesen el vagyok tájolódva???

Ráadásul, megint bénázik az adsl-em, percdíjról nézegetem a netet.

kkor pontosítsunk, hogy mikor hol!

Magamat ismerve, na meg a két gyerek felcuccolását, na meg az indulási állomás (NK) távolságát, inkább 10, vagy később, OK?

ayse

Na, akkor legyen 10 óra kereken, és ott ahonnan indul a HÉV. Ott elég nagy a hely, nem leszünk útban és tuti megtaláljuk egymást.

Én ma már szerintem nem fogok tudni jönni, úgyhogy ha valakinek nem jó a hely, vagy az idő, akkor küldjetek sms-t nekem, hogy tudjak a változásról. Köszi :lol:

Nyúlné, a pizza szerintem is tökéletes, úgyhogy ezen ne filózz :lol
Már úgy várom, mármint nem a pizzát, hanem a talit :lol:

Kép
Kép
hari

Ja, és képzeljétek kijött végre Lili 8. foga! Már aggódtam, mert eddig mindig párban jött pár nap különbséggel, de most a 7. után kimaradt egy hónap. Most viszont kibújt a kis huncut :lol:

Viszont eltűnt az egyik cicánk. A legöregebb, de azért még nem volt annyira idős, úgyhogy inkább arra tippelünk, hogy valaki megmérgezhette. Túl sok mostanában a cica a környéken és valaki irtja őket. Megértem, mert még engem is zavarnak, állandóan ölik egymást, nem lehet már aludni sem tőlük, meg a kutyáktól akik ugye ugatnak rájuk. De azért sajnálnám, ha pont a miénk esett volna áldozatául. Bezzeg a kóbormacskák ugyanúgy itt vannak :(
Remélem azért még előkerül, csak elkóborolt, bár még sose tett ilyet. Ráadásul pont pár napja édesgette magához Lili, a kölesgolyókkal :lol: Amúgy nem nagyon hagyta magát megsimogatni még nekünk sem. Olyan édesek voltak, úgyhogy még azért reménykedem. Főleg mert a párom nagyon szomorú miatta. Én is, de mivel nem tudok mit tenni, így próbálok nem gondolni rá. Most már csak 2 van. De ha így megy tovább lassan nem lesz egy állatunk sem :(

Az oltást, illetve az oltóanyagot ma sem sikerült beszereznem, azt mondták rendelnek, talán holnapra lesz. De most már szerintem megvárom míg Lili 1 éves lesz és csak akkor adatom be neki, hogy ne egyszerre kapjon 2 oltást. Addig meg remélem nem találkozunk kullanccsal. A kötelező az nem védi meg? Vagy csak nem mindegyiktől? Vagy hogy van ez?

Kép
Kép
hari

Nyúlné!

Kaphatnék én is egy címet emailben? rokica kukac yahoo pont com.

Lányok!

Megpróbálok ott lenni a Batthányin 10 órakor. Most hogy nem jár oda a piros metró, tudja valaki hogy Újpestről hogy jutok át oda legkönnyebben?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hoppá-hoppá, de jó, hogy jöttél Rókica! Nem jár a piros metró????? Akkor még én sem tudom hogy jutok oda...
Viszont az jó, hogy jöttök ti is!!! :lol:

Na mindjárt megpróbálok utánanézni ennek a metró-dolognak :)

Kép
Kép
hari

Rókica úgy látom, a Deák térről megy egy M2B nevezetű metrópótló a Batyira. De nézd meg a www.menetrendek.hu oldalon a BKV menetrendeken belül, hátha te jobbat látsz:)

Kép
Kép
hari

Viszont ha jól láttam, akkor számolj rá kb. 25 percet, mert 10 percenként jár és 11 percet ír az útra.
Most már csak azt nem tudom, hogy ha én a Keletitől megyek akkor hogy kell menni. Vagy onnan jár a Deákig és csak onnan kell pótlóval menni?? Na mindegy, akkor lehet inkább elmegyek az Astoriáig és onnan megyek a pótlóval. Így viszont azért várjatok majd meg, bár nem szoktam késni, de most lehet hogy sikerülni fog :( Viszont ha ott hagytok, akkor teljesen elanyátlanodok! :lol:

Kép
Kép
hari

Na megyek tényleg, mert ébredés van. Akkor holnap találkozunk, ha valami változás van szóljatok!
Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
hari

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?