A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Franyo,
Ugye, ugye, nem kell annyit inni!!! Kép Kép Kép
En a mintas WC-papirtol szoktam megijedni! Itthon egyszinut hasznalunk, de vendegsegben rendszeresen halalra remulok a WC-n! Es ugyanezt meselte hetvegen a baratnom is, o is igy jart!

Gomb, Gratula! Nagy dolog am egy valszam vizsga!!! En mar csak tudom!!! Kép

Holnap reggel doki! Nem szeretek itt dokihoz jarni, allandoan 'megvizsgal', holott en csak ultrahangozni akarok!!! Kép Kép (Raadasul abbol is inkabb a hasira szavaznek, nem ertem minek ez a perverzkedes?!)

Zsuzsi
18+1
zsuzsi74

KangiKép

Ismét Kép vanKép

sasha
36+0
Ééééééés a visszaszámlálás! 1 hónap!

Kép
sasha

Sasha Kép
azért remélem, te nem rohangáltál ennyire Kép
ÚÚÚÚgy izgulok, hogy milyen lesz neked! Még egy hónap Kép

Franyó Kép, DZsuzsi Kép
örvendek, hogy sikerült magatokat és párotokat meggyöznünk az alkoholizálás elönyeiröl KépKépKép én tegnap is elkortyoltam egy pohár somlait, de nem jártam sikerrel Kép

Gomb Kép
gratula a vizsgádhoz!!!
Nálunk Biometria cimszó alatt futott a valszám, de attól még borzasztó volt... Kép

Kataa Kép
köszi a jókivánságot, csak végre sikerülne felhivni a minibuszosokat, különben gyalogolhatok a reptérre Kép

Pussz
Kangi
15+5
kangi

Sziasztok!

Miszike, Kataa!

Nekem is a Lónyaiban van a védõnõm. Pósz Mariann.

myssnia 16+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Lányok!

Most kaptam egy ari képet. Nézzétek meg a profilban.

lolla
12+2
lolla

Ha nem látnátok elsõre egy baba van rajtaKép

lolla
lolla

Sziasztok!

Eddig sem jelentkeztem túl sokszor, de most, hogy nincs net elérésem, már nem is tudok.
Így aztán megkésve értesítelek titeket, hogy 2002. július 24-én megszületett a kisfiam Patrik Márk. 52 cm-rel és 2680 g-mal.
Sajnos a szülés után besárgult, de már jól van.
Ma vagyunk 6 hetesek.

Mindenkinek további boldog babavárást kivánok.

Djeszter
Djeszter

Zsuzsi74,
Hat kar ,na mindegy furcsa is lett volna ha nem ismered meg a nevem : )))
En sem vagyok az a nes tipus,maradtam a leanykori nevemen .

Kangi,
Mar en is jartam igy hogy napokig nem vettek fel a telefont.Azt hallotta mtalan meg is fogsunni a ceg mert nem megy nekik tul jol mostanaban.A tele5 taxi fix tarifaert visz ki ,megprobalhatod azt is.

Myssnia,
Nekem nem O hanem a Jenei Zsuzsanna,de talan Miszikenek mert neki sem az enyem, azt hiszem es ott csak ket vedono dolgozik.

Gomboc,
Valasz ment !

Kataa
33+1

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Nem tudok reagálni az elõzményekre, mert még nem volt idõm elolvasni azokat, szóval önzõ disznó módon csak magunkról írok. Ma voltam dokinál, jó puha már a méhszáj! Ez azt jelenti, hogy elkezdõdött odabent valami Kép! Ennek nagyon örülök, mert az elsõ babámnál még a kiírás napján is teljesen zárva volt minden, és emiatt nehezen ment a tágulás. Ráadásul a doki nem homeopátia-ellenes, így nyugodtan szedhetem a szülést megkönnyíteni hivatott bogyókat. Csak egy gondom: NEM KAPOK SEHOL MÁLNALEVÉL-TEÁT! Nem tudtok valami tuti helyet? Na, ennyit mirólunk.

Kataa!
Jót pihentél? Én is hazamegyek anyuzni z hétvégén, mert nálunk tapétázás-festés lesz. Csak a babuci még ne akarjon kibújni addig, amíg vissza nem jövünk. Nem furcsa otthon lenni? megszoktad már?

D. Zsuzsi!
Mi a helyzet cumisüveg-fronton? Az enyém is függõ. de csak nappal, elalváshoz meg cumizik. Én még nem akarom elvenni tõle, még csak 1.5 éves. Arra gondoltam, ha jön a tesó, úgy is visszaszokna, még adok neki egy kis idõt. Vagy majd egyszerre szoktatom le a kettõt Kép.

Sziasztok!

Mona /36+3/ DE JÓ LEÍRNI EZEKET A NAGY SZÁMOKAT Kép !
Mona

Sziasztok!

Ma nem bírtam ki, csak kimentünk a barátosnémmal az Auchanba, és vettem egy csomó mindent!Kép Egy micimackós kombidresszt 1290-ért, egy plüss és egy frotír hálózsákot 2190-ért és 990-ért, két macis rugdalózót, darabját 1190-ért, két micimackós elõkét, darabját 690-ért, 5db kombidresszt (csomagban, fehér mind) 1490-ért. Ezeket Ádám babának. Magamnak vettem egy tök jó pamut szopis melltartót 1990-ért. Ja, meg vettem akciós popsitörlõt, Johnson, utántöltõ, kettõ darab van egy csomagban, 1199-ért. (megnéztem, az egy darab kerül 900ft-ba!)
Szóval vannak azért jó dolgok, amikért megéri kimenni!
Tegnap voltunk a dokimnál is, mindent rendben talált, babu jól van, méhszáj teljesen zártKép Még a szülésznõt is fel kellene keresnem a héten, mert ahhoz, hogy a kispapa is be jöhessen velem a szülõszobára, még szülés elõtt meg kell ejteni egy szülõszoba látogatást. Biztos jó lessz, kíváncsi vagyok rá, milyenKép
Mindenkinek szép napot!

Betti
30+1

Kép

Betti
fodbetti

Kataa,
kösz, már sikerült. A cégem adja a repjegy mellé a minibusz-jegyet, taxi az külön udvarlás eredménye a fönöknél, bár jelen állapotomban a visszafelé útnál tuti belemenne, hogy ne kelljen sokat dekkolni ... kifelé tök jól jönnek, de a hazaút mindig lepra Kép de ott lesz velem a párom - uccsó közös külföldi út egy darabig Kép

Hello Mona,
de izgi a puha méhszáj Kép mi is több babát szeretnénk, és én nagyon izgulok, hogy majd a nagyobbak hogy viselik a kistesókat Kép

Djeszter,
sok gratula és sok-sok tejcsit kivánok!!! Kép Pont a névnapomon Kép ez szuper!

Lolla,
mizujs a dokival, le vagytok még tiltva?

Sasha,
mi van veled, nagyon hallgatsz?!

Pussz
Kangi
15+5
kangi

Gombóc!

Tegnap írtam e-mailt. Nem kaptad meg?
Üdv
Nyuszat
nyuszat

Mona!

A Blahánál a Barcsay utcában van egy bio diszkont, ott lehet málnalevélteát kapni!!

Egyébként sziasztok, már egy hónapja nem jártam a neten, mert nem voltunk itthon. Nászúton voltunk, meg esküvõnk is volt. Látom mindenki jól van, és üdv az újaknak.

Mi most éppen festünk, ill. én nem, csak a Papi dolgozik, én meg dirigálok.

Sziasztok
Imola
imolka

Na helló!

Reggel jött haza anyukám, és még a párom is itthon volt 9:30-ig, úgyhogy azért nem irtam. Egyébként 10 elõtt nagyon ritkán teszem meg. Aztán mentünk az unokatesóm kislányát megnézni aki 2 hetes és Tamara a neve.Kép Hát én nem mertem felemelniKép Illetve megmutatta az anyja, hogy fogjam meg, és kb 10 cm-re az ágytól fel is memeltem, de gyorsan átadtam az anyjánakKép Olyan picike kis törékeny, pedig 3,8 kg-al született. Szóval nem is olyan pici baba, de mégis!!! Mondta, hogy Õ sem merte megfogni a húga lányát 1 hetesenKép Aztán a sajátjával ment mint a karikacsapás! Gondolom anyai ösztönök, meg miegymás.Kép Mig ott voltunk volt egy kis kakis pelus, szopi is voltKép Szegény lány! Ki van repedve a melle és fel van ázvaKép De szerencsére van tejcije láttamKépKépKép Olyan jó volt! És milyen ficuri kezecskéje van! Hát nem éri körbe a mutató ujjamatKép Aztán iszonyuan gyorsan elszaladt az idõ és már negyed 1 volt. Jönni kellett 2-re CTG-re.
Gabi a CTG alatt is mocorgott rendesenKép A doki szerint nagyon nagyon jó görbét produkált! Örültem neki!!! El is magyarázta a görbét, hogy mit is néznek. Szóval van két görbe, egyik a fájástevékenységet figyeli, a másik meg a baba szivét. Kaptam a kezembe egy nyomógombot és amikor Gabi megmozdult akkor meg kellett nyomni. A görbén kicsi nyilak jelzik mikor nyomtam meg. A nyilacskánál a baba szive kicsit felgyorsult, ami tökéletes. Hiszen, ha mozog akkor kicsit fel kell gyorsulnia a szivecskének és mi ezt tökéletesen ki is rajzoltukKépKépKép Szóval örülök most!
Jõvõ héten is kell menni és gondolom minden héten!Kép
Most kajáltam, kicsit pihentem, meg a net is elment közben... úgyhogy azért csak most irok.

De Ti sem vagytok valami aktivak lányok!

DjEszter!

Jól eltüntél, de mivel ilyen szuper hirrel jöttél vissza megbocsátokKépKépKép Sok-sok gratula a babaához! És sok boldogságot, de gondolom az megvan!

Mona!

Nem tudom miért nem kaptál málnalevél teát!? Én eddig akárhány helyen néztem mindenhol volt. Persze Bioboltban, vagy gyógynövényesnél. Gyógyszertárba meg sem próbáltam.

Lolla!

Nagyon jó az a kép! Nagyon tetszikKép

pusszancs all
sasha
36+0

Kép
sasha

Mona,
Eddig eleg siman zajlik a cumisuveg elvetel! Bar nem issza meg Gyuri a ket litert, de azt egy kicsit soknak is talaltam. Nem azert vedelt, mert szomjas volt, hanem mert olyan jo volt logni az uvegen! Napi 6 jol atazott pelenka egy kicsit sok!
Aranyos volt, hetfo delelott meg akaratoskodott, nem sirt, csak ezerszer elismetelte mit akar, ketszer, hogy nyomatekositsa, foldhoz is vagta magat! Delutan mar azt mondta 'Inni kersz,....poharbol...', olyan belenyugvoan, majd megzabaltam! Ejszaka is ivott volna, de mivel nem cumisuvegben kinaltuk meg, ezert inkabb nem kellett neki, de siras megintcsak nem volt, csak a szokasos: fel oran keresztul kb. ezerszer elismetelte, hogy 'inna ker', aztan bealudt! Kicsit benazik a poharral, ha nagyon szomjas annyira meghuzza, hogy beszokik neki, de azert mar szokja szegenykem!
A cumit egyeves koraban vettem el tole, nem hianyzott neki egy kicsit sem! Ket nap mulva mar ha akartam sem kapta volna be! Ilyen fajta, nem minden gyerekkel ilyen konnyu! Kép

Voltam dokinal, jol felhuztak! Idore mentem es masfel orat ott ulhettem a ket eves gyerekkel, hogy utana megujjazzon, es kozolje, hogy zart a mehszaj! Kosz, meg jo hogy, a 18. heten! 5 masodpercet ultrahangozott, csak megnezte el e a gyerek, dobog e a szive. Ezt megkerdezhette volna tolem is telefonon, mert szinte minden oraban erzem parszor, hogy rugdos! Raadasul az AFP-ert legomboltak rolam egy keves lovet, de erre nyomatekosan figyelmeztettek meg elotte otszor, hogy majd kifele menet ne felejtsek el fizetni!

Utana gondoltam beugrom a szemdokihoz, mivel alig latok, olyan voros mind a ketto es faj is! Elkuldtek, hogy ok nincs uj beteg felvetel. MEnjek a masik dokihoz, aki ugyan szabadsagon van, de holnaptol mar lesz (mellesleg ez a rendelo volt ugyeletes a masik doki szabadsaga alatt!!!) Annyira bepoccentem, hogy duhomben majdnem elbogtem magam, ahelyett, hogy rajukdorrentem volna! Szerintem ha egy kicsit odaszolok talan tobb sikerrel jarok, de addigra mar kezdett marhara elegem lenni a mai napbol, es inkabb hazajottunk!

Djeszter, sok boldogsagot a kis Patrik mamajakent! Kép

Betti, jol bevasaroltal! Kép

Gyuri megitta a kavemat, es most ker meg! Belejott a poharazasba!

Zsuzsi
18+2
zsuzsi74

Szia mindenkinek!

Sajna az otthoni eléréssel valami gáz van, ugyhogy csak most, a tesóméktól tudtam bejelentkezni.

Bringa, Djeszter,
Gratula a babákhoz!!!!!

Mostanában az a program, hogy CTG-re járok, mert sosem akar sikerülni, az ürhajós nem hajlandó eleget ugrabugrálni. Ma hoztuk össze az elsö szép eredményt... A dokim jövö héten külföldön, ugyhogy remélem, kihúzzuk addig, amig visszajön. Azt mondja, hogy erre van is esély, mert még nem vészesek a jóslófájások, és a méhszáj kezd ugyan simulni, de még zárt.
Beszéltem a szülésznövel, tényleg nagyon aranyos, a mai CTG-t ö csinálta...

Nem tudom, mikor tudok legközelebb jelentkezni, de addig is mindenkinek jó pocakosodást!!!!!!

Zita
37+5
parazita

Sziasztok Kismamik,

nagyon szepen koszonom Mindenkinek a drukkolast,nagyon jol esett. Most mar jobban vagyunk, szombaton voltunk 4D UH-n, ahol mindent rendben talaltak es kozben megjott az AFP eredmeny is, ami szinten jo. Szoval kicsit megnyugodtam.

Meg nem volt idom atfutni azt a sok mindent, amit az elmult napokban irtatok, DE matol semmi akadalya, ugyanis lett vegre itthon ON LINE INTERNET. Kép Olyan boldog vagyok, most mar semmi akadalya, hogy koztetek legyek en is rendszeresen.

Haskemenyedes, gorcsoles ugyben nekem azt mondta a dokim, hogy akar napi 2 grammig fel lehet vinni a magnezium fogyasztast. En Pharmavit pezsgotablettat kaptam a korhazban, ugyhogy most is azt vettem, abbol kaphato 500mg-os kiszereles is, szerintem jobb mint a Magnesium Citrici, mivel nem olyan rossz az ize.(Mar azt is probaltam a korhazban, de nem jott be.)

Most megyek, igyekszem utana "jarni" kivel mi tortent.
Mindenkinek jo pocakosodast, ugye milyen szep ido van, teljesen jo a kedvem tole, igaz csak innen a lakasbol elvezem.Kép

Pusssza,
Timici

U.i.: Picurom egyre jobban dongeti a babahaz oldalat, es mivel nem vagyok meg hozzaszokva, neha ugy meglepodom.
Kép
Timici

Ja a korunkat meg lehagytam, bocs.

Timici
19+5
Timici

Nyuszat, nem ...Kép
Van masik cimem is, hatha az jobb vinczem@freemail.hu
Gomboc
Gombóc

Sziasztok,

Koszi Mindenkinek a gratulakat a vizsgahoz Kép Picimaci, hogy csak most reagalok vissza, de tegnap hirtelen beallitottak a barataink, es 10-ig itt voltak...ma meg mar dolgoztam es volt munka dogivel...

...nem tudom ki javasolta, de a foginy verzesre nagyon bevalt, hogy alaposan megdorzsolom a fogkefevel az inyemet. Pedig azelott probaltam kimelni, megis mindig verzett fogmosaskor, amiota nem kimelem, azota semmi gond vele...

Ti hogy alltok az alvassal? En egyszeruen mar ott tartok, hogy ha nem tudom kipihenni magam, akkor...nem is tudom mi lesz...de mikor lefekszem, csak forgolodok, ha meg megis elalszom, akkor hamarosan felkelek, es megintcsak forgolodok...reggel bezzeg tudnek aludni, de ha sikerul is egy kicsit tovabb aludnom, akkor is ugy kelek, mintha fejbevagtak volna, es bar almos nem vagyok, de faradt igen...ha valakinek van tapasztalata, akkor ossza meg velem, mert lassan kibirhatatlanul nyugos leszek Kép nyaf

...na pusz,

gomb (24+5)
gombolyu

Sziasztok!

Imolka!
Nagy gratula az esküvõhöz! Akkor nálatok is elõbb volt meg a bizonyíték, és utána jött az ígéret Kép! Sok-sok boldogságot! Köszi a tippet, elzavarom az apucit a bioboltba.

Sasha!
Az lehet a gond, hogy vidéki versenyzõként próbálkozom, és
úgy látszik, Érd-Tárnok környékén nem túl keresett a málnalevél-tea. Sebaj, apuci Bp-en melózik, majd õ hoz. Csak elõbb meg kell gyõzni, hogy evvel nem fogok ártani az õ picikéjének. Fej-fej mellett haladunk, tök izgi!

D. Zsuzsi!
De jó! Azt hittem, nehezebb lesz! Krisztián hol tökéletesen poharazik, hol majd' belefullad 2 kortyba. Ügyesek vagytok!
Dokira várni terhesen egy sajtkukaccal - ismerõs érzés. Mi van a szemeddel?

Sziasztok!

Mona /36+3/
Mona

Bringa, Djeszter, Kép
NAgy-nagy gratula! Kép

Nyuszat, Kép
email ment.

Imolka, Kép
Gratula az eskuvodhoz. Hol tartottatok? Sokan voltatok? Hogy sikerult?

Timici,Kép
en MAgnesii Citricit "fuggo" vagyok, azt a doki szerint 3*2-re lehet felemelni a normal 2*1-rol. Tok jo, hogy mostantol Te is online leszel. Kép

Zsuzsi,Kép
Kesz horror a mai napod. Mindig igy szervezed a dokilatogatasokat? Kép

Velem ma madarat lehetne fogatni! Kép Voltam este a dokimnal, azt mondta, minden OK, de ha egyetlen csepp ver is lesz a jovoben, azonnal tappenz es agybanfekves... tenyleg ranott a mehlepeny a mehszajra, de kulonben a baba jol van, mozgott es rugdosta a mehszajat. A doki szerint ezt azert nem kene...KépKép Ellenorizte a leleteimet, AFP tokeletes, cukor jo, de 3 het mulva mehetek pajzsmirigy ellenorzesre. JA, es ami miatt paraztam, hogy minden UH-n tendenciozusan az atlagostol egyre kisebbnek merik Gombockat, nos, erre azt mondta, ne aggodjak, ez lehet meresi pontatlansag, hiszen 1 nap= 1 mm, igy ez enenk is betudhato es nyugodjak meg, minden rendben van. KépKépKépKépKép

Sziasztok,
Gombóc
19+4
Gombóc

Sziasztok!

Én Attila vagyok, bmary férjeuraésparancsolója (ritkán) és azt hiszem semmihez sem fogható boldogsággal tolmácsolom nektek a szavait, miszerint szept.2.-án du. 13:55 perckor, (azaz majdnem 5 napos csúszással) megszületett második fiunk, Bertalan. Hossza: 57cm, súlya 4400gr, tehát lovacska. A kissrác paramétereihez képest, (és az elsõ fiunk születéséhez képest, ami nem volt piskóta)a viszonylag rövid lefolyású, ám annál intenzívebb valyúdást, egy nagyon rövid kitolási szakasz követte és ripsz-ropsz már meg is volt séró-báró. Apropó, irdatlan nagy afro frizuja van. Hát röviden ennyi.
Úgyhogy mindannyiótoknak kitartást és bárorságot, szülés után pedig kifogástalan egészséget és határtalan boldogságot kívánok nektek!

Ui.: Ne aggódjatok úgyis sikerül visszafogyni!
Ja és az lesz a nejem felé az elsõ kérésem ha hazajön, hogy tanítson meg ilyen kis mosolygós fejecskéket rajzolni.

Sziasztok: Attila
bmary -helyett-

Jo reggelt Lanyok !

Tegnap kiirattam magam tappenzre aztan elementunk a METROBA a szokasos nagy bevasarlasra.9-re haza is ertunk de a kapuban egy orat beszelgettunk a szomszed fiatal parral es veluk volt a 9 honapos kislanyuk is.Hat annyira edes volt es baratsagos.
Alig varom mar hogy en is a karomban tartsam a Mi babankat !!!
Ja es mar a szopis melltarto kivetelevel minden megvan ami kell a kicsinek meg nekem.
Ma jon a vedonom es azt mondta mostmar kezd majd ellatni minden jo tanaccsal a szules utanra,hat kivancsi vagyok.
Delutan meg csokis sutit sutok mert jonnek a baratnomek este.

Mona,
De jo hogy minden rendben van.Ezek szerint talan nem varsz mar egesz 4 hetet : ))))
Nagyon jo otthon lenni,tenyelg elvezem.Egyedul a fozes resze aggaszto de az is csak addig amig ki kell talani hogy mit is ennek ami a babanak es nekem is egeszseges.
A fura az otthon letben az, hogy nem kell hasznalnom az agyamat.Es ez sajnos elobb-utobb ahhoz fog vezetni hogy a nyelvtudasom megkopik.Na mindegy egy babaert megeri : )))

Fodbetti,
Ne is fogd vissza magad a vasarlasban,Hidd el ideje lekezdeni foleg ha nem kapsz kis ruhakat egy csomo mindenre kell gondolni es venni.Latom Te is micimacko manias vagy ,en is !

Sasha,
Hat igen en sem voltam tul aktiv,mert ket napja minden ok nelkul is dagad a labam : ((((Lehet hogy ez mar igy is marad : ((((( Leglabbis mindenki azt mondja hogy mit csodalkozom hat terhes vagyok.Szoval inakbb felpolcolt labbal uldogelek en is ha van idom.

Timici,
Jo hogy minden ok ugyhogy mostmar lehet felhotelnul babanetezni !!!

Gomb,
En is ugy allok mint te az alvassal,bar a Te korodban meg tudtam de kb 5 hete mar csak heti 1-2szer alszom ugyhogy nem kelek fel es nem gondolkozm azon vagy fel orat hogy miert nem vagyok almos amikor mindenem faj a faradtsagtol.Sajnos ez is egy terhessegi tunet.

Gomboc,
De jo!!!!Orulok hogy minden rendben volt!!!Bar hogy is lehetne maskepp,nem igaz???Uristen,mindjaart a felenel vagy,hogy megy az ido!!!!

Bmary,
Nagyon sok szeretettel gratulalok es minden jot mind a 4-eteknek a jovoben is !!!!

Kataa
33+2

Kép
Kép
kataa

GömbKép
A tüneteim ugyanazaok. Iszonyatos fáradtság napközben, és amint leteszem a fejem a párnámra jön az éjszakai kínlódás.

A legjobb megoldás egyelöre számomra az, hogy nem megyek ágyba este 9-10-kor, hanem inkább csak 11 óra után. Nos ebben az esetben, van úgy, NEM MINDIG, hogy gond nélkül elalszom 2-3 órát egyfolytában!!! És ez már nagy szó. Aztán persze kezdödik minden elöröl. Pisihegyek, legalább 3x éjszaka, miközben a retyón majd elalszomKép, és a cicám dörgöli magát hozzám, visszazuhanás az ágyba és ..... forgolódás, kínlódás, ablaknyitás, forgolódás, ventillátor felkapcs. A lábikra görcsök pedig akkor jönnek amikor persze alszom! Az olyan megjegyzések, hogy úristen mégcsak 12.30, mégcsak 2 óra, mégcsak hajnali 4, és a francba már 6 óra van - ekkor kelek! - mindennaposak!!!!

Jellemzö még az, hogy félálomban alszom. Már nem is tudom mi az a mélyen alvásKép, az agyam állandóan jár és iszonyúan rossz. Aztán hajnali 5 felé elalszom. VÉGRE! 6- kor pedig csörög az óraKép

Ez a mindennapos menü nálam. Már hónapok óta. De azt mondom, hogy legalább edzek, mire meglesz a gyerek, hisz már most örülök, ha 3 órát egyfolytában tudok aludni.

Volt már olyan idöszak, hogy "féltem" az éjszakáktól, de mostanra már belenyugodtam a helyzetbe és hösiesen türöm. Már nem izgatom magam miatta.

Lolla,
Lehet, hogy ismerjük egymást? Ahol most Te dolgozol ott dolgoztam a vezérigazgató mellett amikor a vezért még Bartha Józsefnek, majd Hajdú Lászlónak, majd Máté Istvánnak hívták. Imádtam ott lenniKép, az elsö munkahelyemre, s a mai napig visszajárok az ismerösök miatt.

Pusszancs,
Moni
29+
mj

kangiKép
mivel most fejezem be a h.golyókat , ezért még vártunk vele, de a dokihoz majd csak jövõ héten csütörtökön megyek. nem hiszem hogy addig nem lesz semmiKép

timiciKép
gratula a jó AFP eredményhez, most már nyugi, minden rendben van a babának is jobb ha a mama nyugodt

zsuzsi74Kép
melyik kórházba jársz, hogy így viselkednek?

lolla
12+3 (lassan telnek a napok)Kép
lolla

MoniKép
én a XI.kerületbe dolgozok,nem tudok hogy régen kik voltak itt, én még csak másfél éve vagyok a helyemen. Melyik cégre gondoltál?Kép
én még csak a 13. hétben járok, de a pisihegyek nálam is megvannakKép
lolla

Lolla,
XI. ker stimmelKép Antenna Hungária Rt. Úgy láttam ahrt-s az emilcimedKép
Hát akkor tényleg nem ismerhetted öketKép, de ha majd megyek hozzájuk látogatóba benézhetek hozzád 5 percre? Majd megírom mikorKép

Pusszancs,
Moni
29+
mj

MoniKép

gyere, bár én nem a fõépületben dolgozok, hanem ahová az ügyfélszolgálat átköltözött. a villamos megálló túl oldalán, de várlak szeretettelKép
lolla

Sziasztok,
HAgy meseljem el, hogy ma hõs voltam. Kialltam a kollegak ele es bavallottam (a fonoknek a bejelentes mult heten volt). Kép
Osztatlan sikert arattam. KépKépKép Tok jo erzes, mindenki gratulalt, faggatott..KépKép
Gombóc
Gombóc

Helló!

Mindenkinek graula!Kép

Ma nem vagyok a toppon!Kép Fejgörcsök persze vannak, meg a hõhullámom sem változott és a nozim is mindig tele van, de nem akar jönni belõle semmi. Remélem nem pont most kezdek el allergiás lenni, mert nem birnám elviselni. Mindig úgy sajnálom az allergiás embereket, de ez nem azt jelenti, hogy a táborukat szeretném gyarapitani, merõ szolidalitásbólKép Na mindegy.

MJ!

Ne aggódj néha lesznek jobb éjszakáid is. De akkor ne lepõdj meg, ha mire a WC-re érsz majdnem bepisilsz... Én is már belenyugodtam, hogy éjjel elaludni éjfél elõtt soha, csak nem mindig irok olyan késõn, inkább a tv-t bambulom és kattogok a távirányitón. Volt olyan is hogy másfél óránként keltem. Iszonyuan fárasztó, pedig nem is gondolná az ember. Hiába alszom 8-ig, de mint a mosott rongy olyan vagyok. Másfél óra alatt még elaludni sem lehet tisztességesen, nemhogy az agyat felfrissiteni, pihentetni. Ennyi idõ alatt még álmodni sem lehet. Hiába mondják sokan, hogy õk aztán soha nem álmodnak... dehogynem! Csak nem emlékeznek rá. Mindenki álmodik minden éjjel, az agy igy töltõdik fel, igy pihen. De ennyi idõ alatt?!

Pocok!

Szuper a táblázat, nagyon ügyi vagyKépKépKép

Kataa!

A lábdagadás sajna a legtöbb esetben már végig kitart, hiába a pócolás, meg egyéb praktika... Még a sódiéta sem használ, ezt már kideritettem, úgyhogy fel is hagytam vele a héten! A dokim persze nem tud a dologról, és a sós ételeket sem viszem túlzásba, de zsömlét és egyéb pékárut fogyasztok már amiben van némi só. Még az édes péksütikben is, hiszen a tésztákba mindig van só.

na megyek
pusz
sasha
36+1

Kép
sasha

Sziasztok

DjEszter, Bmary
Nagy-nagy gratula a babátokhoz!!! Sok boldogságot és sok-sok tejcsit a gyerkõcöknek.

Forti és Levi (holnap már 6 hetes)

Kép
Kép
forti

Sziasztok Kismamákok!

GombócKépköszi. Én is örülök, hogy gakrabban tudok majd jönni Közétek. Hááát, látom ez a méhlepény téma nálad is gondokat okoz, de ne félj minden rendben lesz, pihanj sokat, semmi erõlködés, csak nyugisan. A dokim szerint a 25-26.hétre tutira feljebb kell húzódnia, márcsak azért is mert nõnifog a méh és így a lepény is eltávolodik a méhszájtól. A szonográfus nõ csak annyit mondott mikor kérdeztem, hogy ne izguljak ez minden rendes családban elõfordulhat.Hi hi.KépKépKép

Bmary, Attila, Bertalan hatalmas gratula! Gyönyörû méretekkel rendelkezik a gyermek! Sok sok tejcsit és egészséget kívanok!

Kataa, igen az orvosok 1-2 kivétellel mind tündérek voltak a SOTE-n. Ami szerintem nagyon jó, tekintve milyen sokat dolgoznak ott. A nyelvet én úgy próbálom szinten tartani, hogy rendszeresen nézek német adókat. Fõleg az RTl-t néztem sokat, amíg még ment Az én gyerekem c. mûsor, azt nagyon szerettem.

Lolla, kösziKép. Igen most már sokkal jobb, fõleg, hogy egyre többet érzem ahogy mozog és így még valóságosabb, hogy ott a Picur a pocakban. Most még teljes pihi itthon 2hétig, aztán újabb UH 17-én és ha ott is minden OK, akkor lassan elkezdhetek kimászkálni a lakásból is, ami nem hátrány mivel nemsokára indul a II.ciklus a fõsulin.Kép
Az idõ pedig hidd el, gyorsan telik, nemrég még én is azokat a heteket tapostam, amit most Te, most meg...pénteken töltöm a 20-at, el sem hiszem.

Tényleg, Lányok lenne egy kérdésem, hátha valaki tud segíteni. Azt hallottam, hogy terhesen az elsõ diploma megszerzése ingyenes, de a net-en nem találok rá törvényt.Amit találtam az 1998-as és ott még csak akkor járt tandíjmentesség, ha már megvan a baba és TGYÁS,GYED vagy GYES-en van a kismama. Segítsegetek, ha tudtok. Elõre is köszi.

Pusssssza,
Timici
19+6
Timici

Pocok, Sasha:
nagyon jók a táblák, mindig végigbogarászom Kép. Gratula hozzá és köszi, hogy rendszeresen csináljátok! Pocoknak is nagyon jól megy már Kép.

Tétényi úti kórház:
volt egy jó kis elõadás a szülésznõkrõl (bábákról). Érdekes volt, sok mindent megtudtam. Pl. hogy miért is fontos a gátmetszés.

Hayimpapa (23+y)

Hayim Apuka
hayimpapa

Bmary
nagy-nagy gratula és sok tejcit és még több boldogságot Kép
Puszant Csics és a ma 4 hetes Petike Kép
csics

Timici:
ha jár terhességi segély, akkor ingyen van az oktatás. A ciki az, hogy ezt a szülés után ill. legfeljebb elõtte 28 nappal igényelheted (bár azt nem tudom, hogy elõre hogy számolják ki). Szóval, ha most vagy állapotos, és szeptemberben kezdede a tanulmányaid, akkor az elsõ félévet bizony még le kell perkálni Kép.
Legalábbis feleségem ugyanebben a cipõben van, és ezt mondták neki 10 perce telefonos érdeklõdésre.

Pocok: át tudnál írni a táblázatban? Hayimmama már 25 éves (boldog szülinapot Kép), és december 26-ra van kiírva, nem 25-re. Köszi Kép.

Hayimpapa (23+y) pontosan majd megtudom a Sasha-Pocok táblázatból Kép

Hayi

Hayim Apuka
hayimpapa

Sziasztok,

Kataa, igen, persze ezt öngyógyítás volt. A doki mondta, ha nem vagyok jól, 3x2-re emelhetem a magneB-t, és nem volt kedvem kórházba menni. Ott egy csomó nyugi bogyóval tömtek volna. Az meg nem kell a babának. Ugye?

Mona, és a hajrások. A védõnõm nem ajánlotta a málnalevél teát, mivel az apró magok miatt ezek a gyümölcsök (eper, málna, egres...) allergizálhatnak. Nem tudom van-e benne valami.

Attila, gratula a babához, jó egészséget és sok boldogságot kívánok :-)
lora

Lanyok,
Itt volt a vedono es mondta hogy milyen lent van a hasam.Volt valakinek ilyen tapasztalata (Termeszessen elsosorban a mar anyukakra gondolok,akik mar szultek )Remelem ez nincs osszefuggesban azzal hogy hamarabb szulnek??????
Viszont az a jo benne hogy kapok rendesen levelgot es a gyomrom is nagyjabol a regi.
Szova kivancsian varom a tapasztalatokat!!!
Felirtuk a listat hogy mit kell vennem a gyogyszertarbol (Babaolaj,furdet,popsikrem,stb )mire hazajon a baba,aztan mar felirja a doki is kesobb.
Ja es kerdeztem hogy mi a velemenye arrol hogy csak ketnaponta furdetni egy babat,hat hatarozottan mondta hogy minden nap kell.Szerintetek???
Nagyon sok mindenkitol hallotam hogy felesleges azert kerdezek most korbe.

Mj,
En nem jarok ejaszkai turara mx egyszer vagy egyszer sem,de ettol fuggetlenul is felebredek es az orat nezem sohajtozva.

Gomboc,
Na akkor mostmar johetnek a kismamak ruhak is nyugodtan.!!

Pocok,
Hat ez a szinezes!!!Ugyi vagy!!!Akkor holnap varlak!

Sasha,
Igazad van ebbe bele kell torodni.

Timici,
Igazad van majd nezem a TV-t.

Kataa
33+2

Kép
Kép
kataa

Lora!

Mindenben van valamiKép Bármi allergizálhat! Tej, apró magok, ami a banánban is van, és minden. De ettõl függetlenül, nem lesz mindenki allergiás, és enni meg kell. Olyat nem tudsz csinálni, hogy nem eszel semmi allergiát esetleg elõidézhetõ ételt, mert nagy a skála! Inkább akkortól van nagyobb lehetõség, ha már az anyatejen keresztül kapja meg a dolgokat, vagy amikor elkezdik a hozzátáplálást. Nagyon sok baba pl. kiütéses lesz, ha az anyja tehéntejet fogyaszt. De amig a pocakban van addig meg ajánlják a minél több tejtermék fogyasztását, és a gyümiket. Hát ahogy érzed. Én eszek málnát, epret egyebeket. Ha majd a baba megszületik az már más lesz, mert nem tudom miért és hogyan de a tejcin keresztül könnyeben átjut a babába. De akkor is muszáj enni! Dönts belátásod szerint!

sasha
36

Kép
sasha

Mj!
Az éjszakai alvás nálam hatalmas birkózásokból áll több párnával és paplannal. Nyitott ablaknál alszom, a paplan csak azért kell, hogy a lábam alá tegyem, nehogy összenyomjam oldalfekvésben a kis örökmozgót. Amikor nem tetszik neki az alvási pozíció, akkor hatalmas dörömböléssel adja tudtomra. A pisilés minden éjszaka bejátszik legalább egyszer, ráadásul az emeletrõl kell lemásznom a wc-re, félálomban nem egy egyszerû dolog. Természetesen a macsekom ilyenkor mindig jön velem, úgyhogy még arra is oda kell figyelnem, nehogy rálépjek aztán mindketten lezúgjunk.

Bmary, Attila! Tengernyi gratulációKép)) Jó egészséget és sok tejecskét kívánokKép)))

Sziasztok
Moxi
31
moxi

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy már megint idekotyogok. NÉztem a babás táblát, kicsit meglepõdtem, hgoy a régi gyakorlattal ellentétben már nem csak az elmúlt egy hónap van benne. Aztán néztem jobban, Vikit az ikrekkel. Történetesen az ikres topikról ismerem õt. Talán emlékeztek, egyik babája beteg volt,a zért indították meg korán a szülését. Nos ez a babája (Balázs) azóta sajnos meghalt. Nem tudom, látogatja-e ezt a topikot, de elég szomorú dolog lehet látni így a táblázatban. Nem tudom, szerintetek nem kéne ezzel valamit csinálni?
Bocsi mégegyszer:
Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Hát mióta itthon vagyok, nincs idõm topicolni, mindig van valami. Vásárlás, nézelõdés, jövõhéttõl tapétázás stb...

Lolla,
Én is a XVIII. kerületben lakom,Kép ráadásul a munkahelyem is Budán van, ráadásul annál a cégnél amelyik mellett az AH van a Fehérvári úton.
Szeptember 16-án kezdõdik torna az SZTK-ban az 5. emeleten, és a Kondor B. közösségi házban is lesz torna, asszem ez szerdánként. Kihez jársz dokihoz? Ki a védõnõd?

alvásról:
Napok óta felébredek éjjel, persze többször is, pedig eddig úgy aludtam mintabunda. Sajna kálciumhiányom van, és arra ébredek éjjel, hogy fájnak a csontjaim, de most nyomatom 1000-el a Ca-t.

Hétfõn voltam 4D UH-n a Soroksári úton, és a doki nem tudta megállapítani, h. kukis v. punis, mert a köldökzsinórt a lába közé kapta. ( a magándokim a 2D UH-val egyértelmûen mondta, hogy kislány Kép Persze pocaklakó aludt egész UH közben, így szinte "csak" az arcát láttuk, de persze mozgatta a kezét is, sõt a nyelvét is kinyújtotta.

Az elõbujt babákhoz sok sikert, gratula Kép
Na megyek, mert elfoglalom itt a telefonvonalat.

pusz
Brokkoli

28+6? ( asszem, 30-án léptem a 28 -ba )
brokkoli

Lányok!
Kibogarászta a szülésznö a szüléselökészítö-tanfolyamon, hogy a leletekben az is benne van, hogy elkezdett "meszesedni" a magzatvíz.Kép Azt mondta, hogy ez az utolsó két héten szokott így lenni és hogy ezért fogják vizsgálni jövö héten is. Az az izgalmas, hogy mindez a 32. hét kezdetén volt! Van-e valami tapasztalatotok, esetleg tudjátok-e hogy mit jelent pontosan ez a kifejezés, vagy hogy mit lehet tenni ellene? Remélem, nincs összefüggésben azzal, hogy túl kicsinek becslik a leányzót! Elöre is köszi.

Djeszter!
Olyan jó, hogy jelentkeztél, gratula a fiacskádhoz!

Gömbölyü!
Az alvás- és fáradtságproblémáddal nem vagy egyedül, ugyanezeket a tüneteket produkálom, de a ma reggeli ébredés volt a "csúcs", ennyire fáradtan még a szénnébulizott éjszakák után sem ébredtem soha! Éjjel többször is fel szoktem ébredni, olyankor teljesen éber is vagyok, reggel pedig úgy érzem magam (föleg bokailag), mint egyébként egy 25 km-es gyalogtúra után szoktam... Ja, nehogy kimaradjak a sorból: én is elismeréssel hajlok meg a sikeres vizsgaeredményed elött. Kép Ügyi vagy!

Bmary! Attila! KépKépKépKép
Nagy-nagy gratula a kis "lovacskátokhoz"!!! Nagyon sok boldogságot, sok tejcsit Bertalannak! (Bercinek becézitek?) Ui. Hogy áll a házikó, biztos szép már (ugye Ti nemrég költöztetek)? Mi óriási léptekkel renoválunk, hogy mire megérkezik a kicsilány öt is hangulatos terep várja... Szóval csakis a legjobbakat kívánom!

Pocok!
Tetszik az újítás, ügyes vagy!KépKépKép

Kataa!
Itt a szülésznö ajánlja a málnalevélteát, ugyanúgy mint a homeopátiás bogyókat és az akupunktúrát. Nem emlegette az allergizáló hatást, gondolom sokminden legalább ennyire veszélyes ilyen szempontból...

Pildi!
Most olvastam a szomorú hozzászólásodat, köszönjük, hogy értesítettél bennünket. Kép Mit tudsz Leventéröl, nagyon-nagyon remélem, hogy vele minden rendben van...

Csipkebogyó
32+0
csipkebogyó

Ildi, Lányok
Sz v sz (szerény véleményem szerint) csakis akkor lenne illdomos kivenni kisBalázst a táblából, ha Viki kérné, nem pedig öncélúan.
Moni
29+
mj

Sziasztok,

A málnalevél tea fogyasztása nincs összefüggésben az aprómagvas gyümölcsök allergizáló hatásával.
Csak gondoljatok bele. A levélbõl készült teát isszátok, és fogom inni én is, az aprómagvak meg akkor fognak számítani, ha a baba már gyümölcsöt fogyaszt, akkor még nem szabad adni neki, legalább egy éves koráig, de lehet, hogy még tovább is. Tehát az, hogy te fogyasztasz valamit, akkor max. te lehetsz rá allergiás, a baba még nem.
Maguknak az aprómagvaknak van allergiakeltõ hatása, a levélnek nem.

Bmary, gratulálok! Kép Nõjetek nagyra!

Én is megtettem, hogy bejelentettem a többieknek is a cégnél. Nálunk is hasonló nagy ováció volt, a lányok alaposan kikérdeztek, hogy mi és hogyan... Kép

Csík (10+6)
csík

Sziasztok!

Szerintem már nem is tudjátok, ki vagyok. Hát szánom-bánom bûnömet, de az olvasáson kívül nem volt idõm másra már egy hónapja. Sajna családilag elkaptunk egy jó kis influenzát, amitõl Timi 3 napig lázas volt és azóta sem hajlandó rendesen enni. Leginkább csak az anyatej és a tápszerkiegészítés kell neki Kép. Én meg már fene tudja, hogy mivel kûzdök, az influval vagy a terhességtõl bevadult allergiámmal, de még mindíg falom a papírzsepiket.
Remélem, azért a kis marslakó a küzdelmeim ellenére jól érzi magát. A 12. heti UH-n mindent rendben találtak, úgyhogy az AFP-ig megnyugodtam.

Alvásról csak annyit, hogy nem akarok senkit elszomorítani, de aki már az elején rosszul alszik (mint én is), annak késõbb sem lesz sokkal jobb, legfeljebb beletörõdik.

Bringa, Djeszter, Bmary NAGY GRATULA A BABÁKHOZ!

Moni egyetértek veled, csak Viki kérésére nyúljunk a táblázathoz.

Üdv
Momo (14+?, majd megnézem,bocsi)

Momo
momo

CsipkebogyoKép

Remélem nincs semmi baj! És miért is lenne! Hiszen már a 32. héten jársz. Igen a babának nagyon fontos az anyaméhben töltött idõ, de ha már végleg nem birsz az aggodalommal, akkor vigasztaljon a tudat, hogy minden esélye megvan a méhen kivüli életre!Kép Ne kelljen még megszületnie, kivánom maradjon még bent arra a 8 hétre, de nagyon nagy esélye van Lucának ilyenkor már kint is! Azt sajnos nem tudom mikor meszesedik a magzatviz és hogy mennyire ártalmas. Azt tudom, hogy az nagyon rossz, ha a méhlepény meszesedik. Az nálad rendben van? Mi van a papiron? Homogén? Ha igen akkor tessék megnyugodni mert az nagyon jót jelent!Kép Szóval fel a fejjel, minden rendben lesz, hidd el! Ha végeztél a jövõ héten a vizsgálattal feltétlen jelentkezz! addig is nagyon nagyon szoritok, hogy minden a legnagyobb rendben legyenKép

Momo!

Ne tessék kérem a memoriámat "kritizálni"Kép Igen is emlékszem rádKépKépKép Gyógyuljatok meg mihamarabbKép

pusszancs
sasha
36+1

Kép
sasha

Sziasztok!
Bmary, Attila, gratulálok én is a kisfiatokhoz!
Hayimpapa!
Én írtam régebben, hogy érdekelnek ezek az elõadások, mert én is a Szent Imrében fogok szülni. A múltkor kaptam egy kis tájékoztatót a dokinõmtõl az elõadásokról, és úgy látom, hogy van azért egyfajta sorrend, úgyhogy most azt találtam ki, hogy majd amikor elölrõl kezdõdik a "turnus", akkortól járok el, hogy szép sorban tudjam követni... nekem még van idõm Kép, és addig a kispapit is rá tudom venni, hogy elkísérjen. Tényleg: mennek a papák is ezekre az elõadásokra? Mert az én párom szeretne jönni, mert érdeklik a témák, csak az frusztrálja kicsit, hogy egyedül lesz apuka... De ha te is mész mindig Hayimmamával (akinek boldog szülinapot!!! Kép), akkor már eleve megdõl az az állítás, hogy "oda csak a nõk mennek". KépKépKép
Pusz mindenkinek
Franyo
15
franyo

Sziasztok Lanyok,

Ezek szerint nem vagyok egyedul az alvasi problemaimmal...voltam dokinal, es szettarta a karjat, hogy mit tegyek ellene...azt mondta, hogy a hormonjaim tehetnek rola, hogy nem tudok aludni...ugyhogy este megbeszeltem a hormonjaimmal, hogy most egy kicsit pihenjenek...es nevetni fogtok, de tudtam aludni...bar egyszer felkeltem, es utana sokaig forgolodtam, de mar korantsem erzem magam olyan kimerultnek, mint eddig...bar lehet, hogy csak kezdi megszokni a szervezetem...hihi

Timici,

Nekem is kezdodik a jovo heten a fosuli, es en is rakerdeztem, hogy akkor most ugye nem kell tandjjjat fizetnem. De sajna felvilagositottak, hogy akkortol kapok tandijmnetesseget, amikor kezdodik a GYAS. Ugyhogy ez nekem is csak a masodik felev.

Csipkebogyo,

Neked is koszi a gratulat. En nagyon buszke vagyok magamra. A javito tanar is megdicsert, hogy milyen szep vizsga, amit eloszor nem ertettem, hiszen csak kettest kaptam. aztan kiderult, hogy csak a legnehezebb feladatokat csinaltam meg...ami szerintem nem igy volt, mert nekem az alacsony pontu feladatok voltak a nehezek...meg aztan az elmeletet nem is tudtam, ugyhogy kicsit feltem is, hogy bukik az evem. De szerencsere elkerultem az evismetlest.

Meg Csipkebogyo,

Nekem is egyre fiatalabbnak latjak a babamat a szamitott korhoz kepest, mar ott tartunk, hogy nem 24, hanem 22. Szerintetek ez normalis? Bar a doki mindent rendben talalt. Azert majd ird meg, hogy mi is van ilyenkor. En nagyon szoritok, hogy minden ok legyen.

A friss mamaknak es babaknak, meg persze a papaknak is sok tejcit, boldogsagot es egeszseget kivanok. Kép

gomb (24+6)
gombolyu

Sziasztok!

Új mamiknak gratula!)KépKépKép

Én se tudok aludni... Hajnalig rakosgatom magam az ágyban, sehogy se jó, meg zsibbad a lábam, és közben tudom, hogy korán kell kelnemKép, mert Malacka nem ismer kegyelmet.Kép
És még hátravan 3 hónap... És mi lesz, ha már ketten ébresztenek? Jajjjj!
Meg még azt is észrevettem, hogy iszonyúan fáradékony vagyok, és olyan bûntudatom van, hogy nem csinálok elég változatos programokat a porontynak, csak a játszóig vonszolom el magam. Bár tegnap kimentünk az állatkertbe, de a buszon úgy felhúztam magam, hogy bõgve szálltam le.Kép Soha többet nem BKVzom.

Bébiméret:
nekünk is egyre kisebb, már úgy értve, hogy a terhesség korához számítva. A múltkor teljesen bepánikoltam, és töredelmesen bevallottam a dokinak, hogy néha megiszom egy kis kólát, és biztos az okozza. Erre jól ki lettem nevetve, azt mondta az orvos, hogy ilyenkor már kijönnek az egyéni különbségek, nem véletlen, hogy a baba korát az elején lövik be UHval, amikor még egyformán fejlõdnek nagyjából. Meg azt is mondta, hogy a lányok eleve kisebbekKép, és ne aggódjak. Igyekszem.Kép

Lányok, ha hányingerem van, az lehet a baba miatt ilyenkor? Vagy ez már inkább vmi vírus? Pár napja kifejezetten koraterhességi tüneteim vannak.
Na mostmár abba is hagyom a nyafogást, pusz mindenkinek
Zulu
26+6(?)

Kép

Kép

Kép
zulu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?