A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Lányok, van valakinek tapasztalat közületek a terhességalatti cukorbetegséggel kapcsolatban? Nekem eddig minden rendben volt, de most a zsömle és tej utáni érték 6,6 lett, állítólag 6,4-ig jó. Ma tudtam meg, dokihoz csak pénteken megyek, és most jól megijedtem hogy mi is fog velem történni, meg hogy a babának nem e ártott ez. Ugyanis az elõzõ vérvétel kb 2-2,5 hónapja volt, akkor még rendben volt minden, és ki tudja hogy mióta magas az érték, én meg itt iszom a cukros gyümölcsleveket, meg fagyizok nagy bõszen.:-((((

Sasha!

De jó neked hogy a kutyád ilyen jól viszonyul a babákhoz, az enyém sajnos nagyon fél tõlük, és rettenetesen féltékeny. Bántani persze nem bántja õket, de rögtön nyomul az ölembe ha egy kisgyerek a közelünkbe kerül.:-( nem tudom mi lesz, reménykedem hogy megszokja. Nálunk ráadásul még van 3 tengerimalac is.:-)) A kutya amalcokra is féltékeny.:-))))

Manó 35+2

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Brühühü,
a cegnel az egyik lany megkerdezte, hogy babat varok-e. Erre teli szajjal vigyorogva mondtam neki, hogy igen, most felidos.
Erre a csaj: ahhoz kepest nem tul nagy a hasad? Kép Most erre mit mondjak???? Hogy lehet valaki ilyen...brrr...KépKépKépKép
Egyebkent az utobbi ket hetben tenyleg nagyot nott. KépKépKép
Gombóc
gombóc

PVC lepedõ ügyben: Én azt hallottam hogy a kókuszmatrac alá nem jó tenni, mert pont az a lényege a kókusznak, hogy jól átengedi a levegõt, ha pl a baba hason alszik, ha pvc lepedõ van alatta akkor ugyanott tartunk vele mint a szivaccsal, vagyis kár érte dupla annyi pénzt kiadni. Ezért én nem vettem ilyen mûanyag lepedõt. Viszont az is olvastam egy másik topicban, hogy a baba hányt, és a hányás szépen átfolyt a kókuszmatracon, úgyhogy Sasha, a párod aggodalma nem alaptalan.:-))) Esetleg az ágy alá a földre kell tenni valami mûanyag lepedõt, vagy PVC-t. Kép

A Prince Oliver ruhákat hol lehet kapni? Én olyat még sehol se láttam, mindenhol a Kenguru Gold van ahol én jártam, illetve más márkák, de ne a P. O.

manó 35+2

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok,
En ebed utan ugy elaludtam hogycsak most terek magamhoz.Alig birtam elolvasni annyit irtatok.

Kangi,
Igaz,tenyleg szep orszag de errol Kamelia es Tipu tudna legtobbet meselni.en csak evente mentem tobbszor de imadom!!!
De jo neked mert az en vedonom meg a 20.-on sem hallota a szivhangot.szerintem a keszuleke volt egy kicsit osregi.

Tuni,
Gratula akisfiuhoz.Szerintem majdnem minden anyuka titokban kislanyt akar,de hat nem mindenkinek sikerul elsore.: )))En is lanyparti vagyok de miota megvan ket kersztfiam tudom mi az a mi a fiucskakban edes ugyhogy barmi lesz imadni fogom ahogy Te is es mindenki.: ))))

Timici,
Sajnallak hogy nincs ott a kutyid gondolom sokat vagyegyedul a pihenes miatt dehat itt vannak a babanetes csajok es ha rossz kedves van itt ugyis felvidit valaki.
Miota otthon vagyok nekem is fura ez a csend es nyugalom es mivel nem nagyon akarok vezetni csak setalos tavokra megyek de hat nem minden ismeros lakik 500 meteren belul.

Sasha,
Hu tenyleg,a zoknit kifelejettem a temabol,nem beszelvea fuzos cipokrol.Na mindegy erre meg raerunk eloszor az anyasagi vizsgan kell atmenni a kovetkezo mar magatol megy majd : )))

Norkini,
Vigyazz magadra ,megjo hogy nme egyedul voltal.Biztos hogy a alacsony vernyomastol van??Mert a kave csak azon segit.
Miszike,
Jo reg jelentkeztel Te is,na akkor most mar megoldodik a lakas szepites is.
Nekem nem lesz pelenkazo asztalom hanem la pa kisagyra az is egy helytakarekossag es csak 3500 Ft.

Gomboc,Csik,
Ok a 4 ora !!!

Pocok,
Valasz ment!

Kataa
33+6
k

Szassztok Lányok!Kép

Elõször is üdvözlöm az új kismamikat, és gratulálok az elmúlt hetekben született babákhoz is!KépKépKép

Nagyon jólesett, hogy hiányoltatok!
Mostanában a következõk történtek:
Utoljára az aug 21-i tali elõtti napon jártam itt, amikor is a gépem összeomlott. Leendõ sógorom, aki nálam a rendszergazdiKép jobb híján felpakolt a gépre egy XP-t, de mivel a gépem ehhez azért elég gyengécske, semmi nem mûködött. De ez csak másnap derült ki, amikor leendõ sógorom már javában repült Portugáliába supportolni...Szóval az XP nem ismerte fel a modememet, az egeremet, a scanneremet, és ráadásul mindezt issssszonyú lassan. Aztán egy hét múlva a srác hazajött, majd másnap elmentek a hugommal egy hétre nyaralni. Én meg továbbra sem tudtam használni a gépet....KépKépKép De most végre sikerült idõt szakítania ránk, és újra itt vagyok!

Mostanában elég nehéz már az élet, sehogyse jó. Se állva, se ülve, se fekve. A babuli nagyon aktív, egész nap, egész éjjel rugdos.
A múlt hetet azzal töltöttem, hogy vásárolgattam, és varrogattam. Varrtam egy pár ágynemût, lepedõt, rácsvédõt, hálózsákot, téli babazsákot, pulcsikat. Vettem mellszívót (Medelát, akciósan volt 11ezer - eredetileg használtan akartam venni, de úgy is majdnem ennyiért hirdetik a KismamábanKép)
Ja és képzeljétek mi történt velem:
Augusztusban a Kismamában az anyatejes rejtvényben szopis párnát lehetett nyerni, na - gondoltam - most megpróbálom. Életemben nem nyertem még semmit, és most IGGGEN!KépKépKép Egy szopis párna boldog tulajdonosai lettünk. (Magamtól biztos nem költöttem volna rá)
A babaszoba kész, a héten azt hiszem elkezdem összepakolni a kórházi táskámat.

Rég nem írtam, úgyhogy most egyszerre elég ennyi is belõlem. De ne örüljetek, még jövök!

iancsa
35+1

Kép
Kép
iancsa

NorkiniKép
Nem tudom azóta találtál-e már valamit sav ellen, nekem mostanában az Antagel nevezetû lötyi jön be.

Nyulandi!Kép
Jó rég kérdezted, de sajna csak most válaszolok (bocsi)
Milyen zenét ajánlanék?
Szerintem szinte mindegy, a lényeg, hogy Te is élvezd.
Olvastam Norkini ajánlatát is a témában, Bach oké, (javaslatom: csellószvitek, nekem az orgonamûvek nem jönnek beKép) Mozart oké, minden mennyiségbenKép Romantikából: Dvorak, Csajkovszkij, Brahms...
Nekem spec. jó tapasztalataim voltak az operákkal is. Puccini példul ideális! (nyolc hónaposan még Toscát játszottam, tegnap végignéztem a tévében a Pillangókisasszonyt, és én is, meg a babuli is nagyon élveztük. (Sõt én a hatodik hónapban jártam, mikor még végignéztem az Operában az Istenek alkonyát - öt és fél óra Wagnerrel - mondjuk ezt csak erõs idegzetûeknek ajánlanám...) Amiben teljesen egyetértek: semmi kortárs! Az csak az idegeitekre megy!
Olvastam Zsuzsi ajánlatát is: Yo Yo Ma nálam is bejön, nekem egy nagyon jó kis "semi-classic" Tango címû albumom van tõle.
És a kedvenc lemezem: Filippa Giordano albuma, amin gyönyörû operaáriák vannak, kicsit könnyebb hangvételben...

Na pusza Mindenkinek!Kép

iancsa
35+1

Kép
Kép
iancsa

Iancsa,
Hol vetted akciosan a Medelat? Biztos mast is erdekel, lehet, hogy engem is. Meg nem tudom mit csinaljak, ket gyereknek csak fejtem, kezzel, hat ill. kilenc honapig, de most szoptatni akarok, nagyon, nagyon, es a kezi fejes gondolatatol is kiraz a hideg!
Gratula a nyeremenyhez! Remelem hasznat veszed! En is most ruhaztam be egy szopis parnara, jobb, kemenyebb, es formatartobb, mintha egy nagyparnaval probalod alatamasztani az alatamasztanivalot, legyen az a baba, vagy a pocakod, labad alvas kozben!

Timici,
A kutyus most mar vegleg a szuleidnel marad? Vagy visszajon majd babazni?

Norkini,
A receptem meg mindig: egy uveg ha lehet hideg viz az 'uticsomagban'! Enelkul el sem indulok, ha kicsit is erzem, hogy valami kozeleg, akkor gyorsan par korty! Ha meleg van, a tarkodra is tehetsz egy keveset belole! Szoktad elore erezni, hogy el fogsz ajulni? Vagy olyan, mint derult egbol villamcsapas? Nekem a gyomromban van elotte egy hanyingerhez hasonlo erzes, de nem teljesen ugyanaz! Es azonnal le kell ulni, ha nincs mas, hat a foldre!

Gomboc,
Jopofa a kolleganod! Eloszor eszre sem veszi, aztan kozli, hogy tul nagy? Az en pocakom naponta tobbszor meretet valtoztat egyelore! Ha pisilni kell, akkor jo nagy, ha behuzom, mint ahogy a legtobb no altalaban tartja magat, akkor meg alig latszik. De hasizmaim jol elgyengultek, ha egyaltalan voltak, mert neha erzem, hogy nagyon elengedem magam!

Este negyed 9-kor a VOX-on, ha minden igaz lesz Hallo Baby! Lehet elvezkedni masok szulesen!

Zsuzsi
19- el sem hiszem, jovo heten felidos vagyok az utolso babammal! Kép Kép
zsuzsi74

Iancsa,
Filippa Giordano nekem is az egyik kedvencem!!! Az egyik konyvvizsgalotol nyultam le es keszitettem rola biztonsagi masolatot, amikor eppen eves vizituket tettek a cegnel!
Ugye milyen klassz keszulodni, varrogatni, es utana gyonyorkodni a muben, es varni, hogy megerkezzen a baba es hasznalatba vegye?

Zsuzsi
19
zsuzsi74

Sziasztok!
Mindig olvaslsk titeket, csak hozzászólni nem volt idõm.

A nagy hír az, hogy már 1 ujjnyira nyitva a méhszáj, és a ctg-n egyre több az összehúzódás. A szülésznõnk szerint már nem kell sokáig várni Gréta babára.Kép Kicsit félek, de várom is. A kispapa várja a legjobban. Azt mondta ma reggel, hogy sz.r ez a hétfõ, de nem baj, mert a héten lesz egy új gyerekünk.KépReméljükKép

Sasha!
Készülj fel, hogy a ctg-n csak egy gép van, mert az egyiket fel kellett vinni a szülészetre, úgyhogy vigyél olvasnivalót.Hátha szerdára visszaadjákKép

SZORÍTSATOK!Kispapának már elmagyaráztam, hogyan informálhat titeket. Hajrá mindenkinek, aki a finisben van! Közeleg a hidegfrontKép
Puszi!
Pemeske(holnaptól a 40. hétben)
pemeske

Zsuzsi!Kép
A Baross utca 36-ban van (a Klinikával szemben) a Gólya babakelengye bolt, ott vettem, és nagyon sok Prince Oliveres babaholmi is volt akciósan. Persze ennek sajna már két hete, csak azóta nem volt gépem...

iancsa

Kép
Kép
iancsa

Helló!

Myssina!
KösziKép

Manó!

Nem tudom mit lehet kezdeni egy ilyen féltékeny kutyival. Nálam azért nem ilyen durva a helyzet, hiszen van egy cicám is akivel egyszerre került ide igy tudja, hogy nem csk õ van. szóval drukkolok, hogy minden rendben legyen.Kép
A PVC lepedõ a kókusz matrac és a kiságy fa része közé a kispapa megnyugtatására szolgálKép Nekem nem kellett volna, de igy szent a béke! attól hogy az alján van olyan PVC izé attól felül oldalt és a nozi környékén még ugyanúgy szellõzik, szóval attól nem félek, hogy belefulladKép

GombócKép

Részvétem hogy ilyen kolléganõd is vanKép Már nem azért, de ha éppenhogy észrevette akkor hogy lehet nagy??? De tudod mit örülj neki, hogy nagynak mondta, igy legalább büszkén kinyomhatod a pocidKép Egyébként meg mit tudatlankodik itten?Kép

IancsaKép

GRATULA a szoptatós párnáhozKép Nagyon ügyi vagyKép Örülök, hogy végre jó a géped!! A helyzet nálunk is hasonló mint nálatok. Gabi feszeget és már nagyon nem mindegy hogyan fekszek ülök, meg ilyenekKép De már tényleg nincsen sokkKép Húha kórházi pakk, még semmit nem vettem oda! Na mindegy, de legalább a babának mindene meg van már!Kép

Pemeske!

Izé... szóval én nem az Istvánba járok CTG-reKép De azért köszi. A körzeti SZTK-ba járok és ott nincs szülészet és igy is csak egy CTG van, de idõpontra megyek és ott max 5 percet kell várni.

na puszi
sasha
36+5

Kép
sasha

Iancsa!

En is zenesz vagyok, imadom Wagnert, es amikor csak jatszak az operaban, mindig vegignezem az egyesz Ringet!
Sot legutobb egyutt mentunk a kispapaval. Kép Elvezte! Szerencsere jo izlese es fule van. Mondjuk elotte azert felkeszitettem, ismert mar sok resztetet.

Kepzeljetek lanyok! Ma olyan finomra sikerult a krumplifozelekem, mint amikor a dednagymamam csinalt kiskoromban. Ugy orultem!

Szerdan megyek terheleses cukorra. A lotty elott otthon ugye semmit nem szabad enni? Inni sem?
Mar elore rosszul vagyok. Meg jo, hogy citromot lehet vinni. Kép

puszi
Kakukkfu
24+5
kakukkfu

Gomboc,
Kit erdekel mit mond,nekem mindig az ellenkezojet mondtak meghogy biztos sokat fogsz hizni!!!Es akkor mi van az en testem es babam ugyhogy csak kenyszeredett mosollyal fogadtam az ilyen megjegyzeseket.

Iancsa,
De ugyes vagy,de azert gondolom jol vagy ha meg varrni is tudsz.En is a jovo heten tervezem a dolgokat oszeallitani es pakkot pakolni.gondolom az utolso honapban mar ugysem lesz hozza erom.

Pocok,
Nem tudom miert de nem ment a levelem.Irok ujra.

Szemeske,
Huha,akkor varjuk a kispapat a jo hirrel.Kitartast addig is es a szuleshez is.

Kakukkfu,
Ez jo en is mindig a nagymamam izeihez hasonlitom amit fozok.Es az csak akkor jo ha pont olyan mint az ove : ))))))
Ne igyal semmit es ne is egyel.Tudom leg rossz foleg ha varni is kell,de majd meglatod a cukros cucc utan mar nem leszel annyira ehes.

Kataa
33+6

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Raktam fel képet a képtárba a gyermekekhez Ilke Lilikéjérõl és az én Dórimról.

Mindenkinek további boldog pocakosodást, és ha eljön az idõ még boldogabb babázást kívánok!

Sasha!
Köszönjük a bókot. Kép Teljesen elpirultam...Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

OFF:

Kakukkfu!Kép
Szóval szintén zenész!KépKépKép Akkor már hárman vagyunk! És milyen hangszer, és hol?
Én is nagyon szeretem Wagnert, bár az egész Ringet még sose tudtam megnézni, mert általában játszom. Mostanában megy a Mezzo-n is, bár a rendezés elég furaKép

ON

Kataa!Kép
Hát tulajdonképpen mindig csak pár órát tudok a varrással foglalkozni egy nap, mert az ülés már nagyon nem esik jól. Amikor meg a földön akrobatikázok a kiterített anyag felett a szabóollóval, az valszeg elég murisan nézhet ki... A lényeg, hogy sûrû idõközönként kell egyet sétálnom pihenésképp.

De tényleg olyan jó, mikor kész van egy-egy szép darab. Olyan büszke vagyok, és már azonnal beleképzelem a Babulit...KépKépKép

iancsa

Kép
Kép
iancsa

Manó!
Baross u. Gólya boltban, de az újpesti Mega Toysban van egy Götz, ahol szintén van, elég nagy választékban. Neked ugyan már késõ, de aki még kisebb pocakos, annak érdemes kivárni az októberi bababörzét, ott mindig kint vannak, és olcsóbban meg lehet venni. Egyébként ez a többi babacuccra is vonatkozik, a nagyobb bababoltok szinte mind kint vannak, és jelentõs kedvezményt adnak. Meg persze a használt cuccok közül is lehet mazsolázni, én imádom, olyan jó kis ruhákat vadásztam már össze, potom pénzért.
Zulu
27+4

Kép

Kép

Kép
zulu

Ja, akciós Medelát én a Brendonban láttam, a kismamarészlegben, de szerintem a Dorozsmai utcát is érdemes felhívni, õk forgalmazzák, biztos náluk a legakciósabbKép.
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Volt nalunk innivalo, es ereztem is,hogy valami nem stimmel, de nagyon hamar jott az egesz. Es persze tomve volt a busz, ugyhogy nem tudtam leulni. Bar Apa mondja,hogy amikor lattak,hogy mar elajultam, akkor kedvesen atadtak a helyet.....:-/ Nekem is olyan fura erzesem van elotte, nem hanyinger szeru, hanem erzem,hogy fokozatosan elgyengulok. Es akkor egyszercsak kopp.... Holnap vagy holnaputan AFP es akkor kiderul,hogy csak ettol van-e vagy esetleg mas is kozrejatszik!
A babo viszont az UH-n rugdosott ezerrel! Olyan jo volt latni!! Kép (Kepet egy kicsit kesobb teszek fel, mert mint kiderult kolcson adtuk a videonkat, most is vendegsegbe mentunk megnezni a babot.....)

Kangi Kép
Koszi, megnyugtattal, mar ra is szantam magam! Holnap megyek vedonohoz beutaloert aztan ha meg belefer melo elott akkor mar meg is ejtem! Kép

Kakukkfu
Udv. a zeneszek taboraban! Kép Hol s mit ugykodsz??

Jo ejt nektek! Kép
Norkini
16+2
norkini

Sziasztok!

Most pótlom az elmúlt majdnem egy hetet. Alig marad idöm az írásra, ugyanis félheteket a félkész (=negyedkész) fészkünkben töltök, ott pedig már a telefon is nagy csodának számít. Csak munka van, de az dögivel. Októberig be kell költöznünk, úgyhogy bele kell húzni akkor is, ha én csak a másodhegedüst játszom...

Sasha!
A papíron nem említik a méhlepényt, csak a magzatvízröl írtak. Az egyik barátnöm ismerettségi körében volt állítólag ilyen, de önála azért, mert cigizett. Állítólag neki azt mondták, hogy esetleg elöbb meg kell indítani a szülést... Szóval pénteken mindenképpen jelentkezem a legfrissebb fejleményekkel. Edittel folytatott beszélgetésetekre reagálva: azt hiszem 16 hetes voltál, amikor elöször jöttél, akkor én a 12.-et tapostam és már jó pár hete itt voltam. Lehetséges ez? Ugye Te voltál az, aki nem is tudta a legeslegelején, hogy babás? Most olvasom: PVC-lepedöszerüség -> nyugodt kispapa -> biztonságban a szönyeg(???) KépKépKép

Gömbölyü!
Azért egy kicsit megnyugtat, hogy nem teljesen egyedi eset, hogy fiatalabbnak becslik. Pénteken, de legkésöbb hétfön a "nagy" uh után beszámolok, hogy mit látnak most. Idekint sem vagyunk egyformák, ugye?

Zulu!
De jó, hogy írtad, milyen indokkal nevetett ki a dokid a töredelmes vallomásod alkalmával. Azért ez logikusan is és megnyugtatóan is hangzott!

Zsuzsi!
Milyen aranyos lehetett Gyuri, amikor kijelentette, hogy "sötét... van"!Kép Milyen az a szoptatós párna? Ja, ma is, mint az utolsó két hétfön is én is néztem a "Hallo Baby"-t a VOX-on. A 30 hétre koraszülött kis Philippet nézegettem, hogy mekkora, olyan jó érzés tudni, hogy Lucababa már egy kicsivel nagyobb nála! Próbáltam elképzelni a kisbaba után szabadon, hogy a lányom a pocimban nála nagyobb (bár olyan nehéz elhinni!).

Ági!
Azt hiszem, én a helyedben felfüggeszteném a munkát ha ennyire nyügös lennék, úgy tünik meg is teheted. Ha még kultúr körülmények között lehetne utazni... A forró olaj csak a Te börödet károsíthatja, hasonló megpróbáltatásokat pedig hevertünk ki már mindannyian. A kisbabád csak annyit vett észre belöle, hogy "valami nagyon nem tetszik az anyunak", úgyhogy ne aggódj emiatt!!! Ja, a megnyugtatásodra legyen az is, hogy én ezt a babonát nem is ismertem: úgy látszik, az én környezetemben senki nem törödött vele. (Nagyon helyesen!)

Kataa!
Köszönöm a szorítást! Hogy lehet éjjel még nekiállni mosogatni? Én nagyon derékfájós vagyok és pont a mosogatás csinál ki ezért a legjobbanKép: alig-alig bírom azt az "enyhén-hajlott-hát-póz"-t.

Pildi!
Köszönöm az infót, a jó híreknek mindig örülök. Ha lesz idöm ma este, megkeresem végre azt az ikres topicot!Kép

Timici! Zsuzsi!
Én azt hiszem beleörülnék, ha nekem kötnöm, horgolnom, hímeznem kéne!!! Brrrr!Kép Az is igaz, hogy nem sok idöm marad a két háztartás között, de már alig várom, hogy díszítgessem a babasarkot. Ahhoz pedig tüt és cérnát csak akkor kell használnom, ha fel akarok akasztani valamit. Én nagyon szeretek agyagozni, otthon is, itt is jártam korongozni tanulni, amikor volt rá idöm.Kép Sajna erre itthon nem-igen lenne lehetöség, mert azért ki is kell égetni a cuccokat valahogy...
Timici! A "soha ne állj ha..." kezdetü mondatod mintha egy kínai (vagy milyen) közmondás részlete lenne.Kép Legalábbis úgy rémlik. Ha nem is fogadom el nagy általánosságban, a várandóság alatt tényleg sokszor megfontolandó.

Gombóc!
Az én babám is abbahagyja (az amúgy sem túl sürü) dörömbölést, ha apuci odarakja a kezét. Viszont minden testhelyzetváltoztatásra abbahagyja, már arra is, ha letolom magamról a takarót, hogy lássam a közlekedö puklikat. Ilyenkor viszont segít a türelem és az, ha a kispapa nagyon lágyan rakja rá a kezét, hogy ö alig érezze meg. Ja, viszont ha nem mozog, akkor apuci cirógatására rendszerint ad életjelt - mármint ha apuci türelmes.Kép Ne idegeld magad azzal, hogy milyen tapintatlan volt az a lány a cégnél, gondolj rám, hogy nekem meg tíz napja mondta a nögyógyi(!), hogy túl kicsi a hasam (és a lányom), akkor nagyon jó érzés fog átjárni, hogy már nagy a pocid!Kép

Edit!
EsküvöKépKépKép. Én a helyedben elindulnék kocsival, engem csak akkor viseltek meg az autóutak, amikor a rázós bp-i utakon a fiúk mellet ültem. Ha magam vezetek, pontosan tudom, hogy milyen sebességgel nincs kellemetlen érzés a pocimban stb. 50-100 km-enként megállva nem tartom nagynak a távolságot. Ja, meg alig állhatnám a buszt, ami nem áll meg ott és akkor, ahol én akarom (pisi és a többiek...).

Norkini!
KépKépKép Én is elönyben részesíteném a bulis esküvöt a családi nyájaskodásokkal szemben.Kép

Pocok!Kép
Írtad, hogy broáf. Annyira megdöbbentett, hogy már abban sem vagyok biztos, hogy honnan származik ez a kifejezés. Valami vízözön elötti "Kretén" kiadásokra tippelek. Segíts, mert megörülök!!!Kép

Dec8!
Nagyon szorítok, olyan izgi, hogy már a negyvenedikben vagy!KépKépKép

Lolla!
Hamarabb jön el a Te idöd is, mint gondolnád. KépKépKép Én kb. 6 hetesen látogattam meg elöször a csapatot, és mintha tegnap lett volna, hogy a nögyógyi rizsszemhez majd kávébabhoz hasonlította a kis Luca méreteit... Jövö héten pedig mindenképpen össze akarom pakolni a táskát, hogy semmi se érhessen túl váratlanul!
A barátnödnek üzenem: nálunk úgy volt, hogy a gyógyszer elhagyását követöen nem védekeztünk máshogy, de az elsö két-kétésfél hónapban nagyon tudott fájni (mensis görcsszerüen) az alhasam. A nögyógyászom szerint ez attól volt, hogy kb. 3 hónap kell ahhoz, hogy újra beinduljon a rendszer. Egy-másfél hónapra rá, hogy ezek a tünetek elmaradtak, meg is fogant a baba. (Ja, és ahogy 5 év után elhagytam a gyógyszert, azonnal 28 napos ciklusaim lettek, ami a gyógyi elött mondjuk 18-40-ig terjedt!)

I_Ancsa!
De jó, hogy van újra neted! Iszom szavaidat. Gratulálok életed elsö nyereményéhez! Igaz ami igaz, nem tudom még, milyen az a szoptatós párna, épp most kérdeztem Zsuzsitól... Dícséretet érdemelsz, hogy ilyen sokat varrtál - én magam nem tudok és azt hiszem nem is lelném benne örömömet -, most aztán egy csomó mindennel elláttad a babát, amit az olyanok mint én drága pénzen vesznek meg. Kívánom, hogy találj valami kényelmes pozíciót, hogy legalább egy pár órácskára ki tudj teljesen kapcsolódni! Nekem még megy, ha nem is mindig... Kérdés: biztos írtad már, de akkor vagy lemaradtam, vagy elfelejtettem, hogy hogy akarjátok nevezni a babát? (Ja, én heti 1-2-szer jelentkezem csak, ma viszont átlagon felüli szófosásom van, ahogy látod Kép...) Ui: elküldenéd mailben annak az angol nyelvü sms-küldö oldalnak a címét, amit Te használtál és mindenféle országba müködik?

Kangi!
Tetszik a megoldás, hogy listát írsz a rokonoknak karácsonyra! Azt hiszem a kistestvért majd úgy kéne "idözíteni", hogy mi is kihasználhassuk az ünnepeket. Holott, ahogy így belegondolok, tán még konkrétabb ötleteink lesznek így, hogy már meglesz a baba.Kép

Myssnia!
Nekem kb. a 22. hétig tudott néha irtózatosan görcsölni a hasam, föleg baloldalt. Sok magnéziumot és pihenést ajánlott a doki és azzal nyugtatott, hogy a méhem nö. Ha nem érzed, hogy úgy és annyit foglalkozik veled az orvosod, ahogy kéne, akkor keress másikat! Megéri az a kis strapa azért, hogy teljes bizalmad lehessen benne. Én csak 6 hetet voltam otthon Pesten és tudta a dokim, hogy szülni is Németországban fogok, mégis odaadta a mobilszámát, hogy bármi panaszom van vagy bizonytalan vagyok, hívhatom. Én ilyennek képzelek egy privát dokit! És ne hidd, hogy ö nagy kivétel, várd el a tiedtöl is, hogy ilyen legyen!

Pötyi!
Ha ezt a becenevet viselnéd már legalább 10 éve és tekéztél esetleg akkoriban, akkor légyszi írj a csipkebogyo@index.hu- ra. Ha nem, amire ugye óriási az esély, akkor csak sok szerencsét kívánok, hogy a gyakorlott anyukák tudjanak válaszolni a kérdésedre!Kép

Hayimpapa!
Az én kispapám inkább csak ámul, hogy hogy lehet ekkora hasam, még akkor is, amikor hanyatt fekszem! (A nögyógyi szerint pedig elég kicsi...) Párom azt csodálja a leginkább, hogy milyen kökeményKép, szerintem alig tudja elképzelni, hogy mekkora baba lakik bent és hogy mennyire össze kell már most is kuporodniaKépKép. Jól érzem magam a börömben, de nagyon furcsa, hogy mennyire félt és délután rendszerint elzavar lefeküdni, (ami jól is esik Kép). Ja, az ö szájából pedig az a legnagyobb dícséret, hogy milyen büszke rám, amit eddig akkor hangoztatott leginkább, ha a munkahelyemen vagy a suliban értem el komoly eredményeket, most pedig "csak úgy" is eszébe jut mondogatni, amikor a hasamat csikizi... Ja, és nagyon álmos tudok lenni. A napi alvásigényem 2-3 órával nött a 25-26. hét után!

Pemeske!
Gondolok rátok és persze szorítok ezerrel, hogy minél elöbb jöjjön a kispapa híradása!!!

Kata007!
Úgy tudok örülni, amikor átkukkantasz ebbe a topicba! Nézegettem ám Dóribaba képeit, de ritkán, mert a modememmel nagy türelem kell hozzá, hogy megjelenítse az oldalt (vagy én csinálnék valamit rosszul?) Lényeg a lényeg, nagyon sok puszi és további sok örömöt a babázáshoz!!! (Úgy huszonhetes voltál, amikor jöttem?KépKépKép)

Csipkebogyó
32+5
csipkebogyó

pr
Névtelen

Sziasztok,

tudnátok nekem néhány mellápolási tanácsot adni? A védõnõ
mondott egy-két dolgot, de nem hangzottak valami jól.

Köszi, Lora (33+5)
lora

Hello!

Norkini!

Szóval a valami nem stimmel érzés után jön az ájulás?! Lehet azt kéne tenned iklyenkor, hogy odamész valakihez, hogy terhes vagyok és el fogok ájulni, leülhetnék egy pillanatra amig elmúlik?Kép Hátha bejön! Ilyenkor kétlem hogy valaki elavarna, mert ha tényleg elájulsz azt hiszem közmegvetés övezné a buszonKép

Csipkebogyó!

Helló! Ez aztán szép kis novella lettKépKép De nem baj, csak örülök neki. Tudod mit mindjárt megnézem, hogy mikor jöttem, ugyanis a táblázatot eléggé kispocisan kezdtem el vezetni!!!
piill

Kép
sasha

Pocok!

Most irod?? Hogy az a Kenguru Goldos pamut overall szerüség 5 hónapos korig jó??? Azt akartam elõször megvenni, de anyós és a párom lebeszélt róla és az orkánt vettem megKépKépKép Brühühühühühühühü Milyen hülye is vagyok, hogy nem hallgattam magamra!!!!!!!

Csipkebogyó!

Megnéztem és nem 16 hetesen jöttem ide!!! Akkor már rég vezettem a táblázatot!!! 11+6 hetesen kértem meg Kata007-et, hogy vegyen be a táblázatba. Megnézheted: Archiv-2002. március 17, 17:27 perckor történt a táblázatba felvételem kérelmeKépKépKép

Na megyek teregetni a teringettét!Kép
sasha
36+6

Kép
sasha

Lanyok!

3D-s uh-ra hova erdemes menni? Melyik rendelo mibe kerul es mit ad ezert? Jahh, es hol dolgoznak szombaton is?

Koszike: orsoly 23+3
orsoly

Sziasztok,

Iancsa,
Nekem neha mar a sok fekves sem jo.Szegyenlem magam de nem visz ra a lelek a terhestornara,pedig biztos jo lenne.
Te szoktal?
Ja aez a belekepzeles nala mis megy mar ott latom a babakocsiban : ))))

Csipkebogyo,
Hu Te aztan tenyleg bepotoltad az elmult hetet.Jobb is hogy elfoglalod magad a kovetkezo ultrahangig.Nagyon szoritok es hidd el nem elhet semmi baj.Mar a 33.hetben vagy es a baba ha hamarabb is jon es egy kicsit tobbet lesz korhazban minden rendben lesz.Amikor a noverem ikrei a 30.heten megszulettek 1.70 es 1.50 volt a sulyuk de nagyon edesek voltak es nem voltak ~nagyon~ kicsik.

Pocok,
Na ezt a lepedos dolgot holnap meg megvitatjuk.
Nekem is belul orkanos az overall kivul meg thermo anyag.
Lanyok,
En olyan lusta vagyok.Csak egyik helyrol a masikra teszem magam es a fozesen kivul nem vagyok tul aktiv.
Es ez a meleg,mar alig varom hogy ejszaka ne arra ebredjek hogy mindjart megfolok.

Tenyleg a ti babatok is csuklik sokat,mostanaban majdnem minden nap csuklik szegeny,pedig nem eszek eroset .

Ja es a masik,
A vedonom mondta hogy szoptatas alatt is szedheto egy fogamazas gatlo tabletta.Gondolkoztatok mar azon hogy mi lesz szules utan.???
Merthat most minden olyan egyszeru ,de mar gondolni kell ra.

Orsoly,
Mi a Praxisban voltunk ott nem fogadnak szombaton,es 8000 Ft-volt.A kazetta 15 perc felvetellel es egy szines+fekete feher keppel. (1000 Ft lejott a babanetes regisztracio miatt )

Kataa
34

Kép
Kép
kataa

Sziasztok kedves kismamák!

Most írok elõször ebbe a fórumba, eddig csak olvasgattalak benneteket.
Nagyon tetszik ez a csevegõoldal, sok hasznos tanácsot kaptam én is mások problémáin keresztül. Köszönöm Nektek!
Rájöttem, hogy problémáimmal nem vagyok egyedül.

Lenne egy kérdésem: Terhesség alatt mint tudjuk nagyobb a vitaminigénye a szervezetünknek, ezért szokott a doki felírni pl. Elevitet, vagy más ehhez hasonló vitaminkészítényt.
A problémám az, hogy rendkívül rosszul vagyok ettõl a tablettától. Nem tudom szedni. Ugye azért, mert nem szedem ezt vagy más vitaminkészítményt még nem lesz baja a gyermekemnek? Volt valaki közületek, aki szintén nem szedett semmit terhessége alatt??

Elõre is köszi:
Krisszike
13+5
krisszike

Krisszike

Én a 2. terhességem idején nem szedtem semmit (kivéve vasat vérszegénységem miatt) és nem lett belõle gond. Egyébkéntis a vitamintablettákból mindössze 5% százalék szívódik fel, tehát jobb, ha természetes úton erõsíted a szervezetedet. (Például a terhesség elsõ harmadában több folsavra van szükség, ami a banánban, narancsban megtalálható.)
Igazából az átlagosnál több vitaminra azért van szükség, hogy a kismama szervezete ne robbanjon le, mert a magzat úgyis elszed - akár a végsõkig - minden neki szükséges vitamint.

Pötyi
pötyi

Orsoly!
Én a Soroksári úti Mega Toysban voltam 4D ultrahangon szombaton 14:15-kor. 8000 Ft az UH és 800 Ft a kép.
Te választhatod ki, melyiket szeretnéd. Ja, és Cd-re is lementik, ha kéred (mármint a képet)

Krisztike!
Nekem a dokim nem tanácsolta a vitamintablettákat, mert szerinte túl nagyra megnõl tõle a baba.
A fiammal csak vasat és Vigantolt szedtem. Egészséges baba lett 3,14kg-val született.

Heni 23+2
heni1979

Orsoly!

Az István kórházban 8000.- a 3D UH.

Kataa!

Én olyat még nem hallottam, hogy attól csuklik amit megeszel. Fõleg, hogy erõset, nem erõset. Minden baba csuklik, nem ettõl függ. És az õ csuklásuk másmilyen mint a felnõtteké. Minden csecsemõ és az állatvilágban a kölykök sürün csuklanak, amit kinõnek. Szóval ne rágódj ilyeneken, a babák fel sem veszik, hogy csuklanak!Kép Te nem emlékszel már milyen vicces volt kicsinek csuklani?Kép

Szia Krisztike!

Üdv itt a forumon, gyere sürün!Kép Én semmijel komplett vitaminkészitményt nem szedek és nem is szedtem. Külön kaptam vas+folsav tablettát, mert ezek fontosak. A vas ugye a vérképzés szempontjából nagyon értékes, hiszen a Te szervezeted látja el vérrel (és ezáltal oxigénnel) a babát. A folsav meg különbözõ problémákra jó, pl a nyitott hátgerincel való születés megelõzésére. Ezenkivül plusz szorgalomból szedek C vitamint, hiszen a vas a C vitamin segitségével sokkal jobban felszivodik. De ha semmilyen különösebb oka nincs ezek szedésének (ha rosszul vagy tõle pláne) akkor a zöldség, gyümölcs, vörös és fehér husok, máj, és tejtermékek minden szükséges vitamint tartalmaznak. Nem kell szedni semmit, csak táplálkozz változatosan és fõleg inkább tápláló ételeket amikben sok az ásványi anyag és a vitamin.Kép
Pötyi le is irta, hogy a folsav milyen természetes gyümiben találhatóKép De van egy olyan sejtésem, hogyha rákeresel a neten a folsavra akkor sokkal többféle gyümit, zöldséget találsz ami tartalmazza ezt a fontos dolgot!

pusszancs
sasha
36+6

Kép
sasha

Sziasztok,

iancsa, gratulálok a szopis párnához. Én mindig meg szoktam nézni ezt a kvízt, de beküldeni sosem küldöm a válaszokat. Nem is nagyon szoktam az ilyesmiben részt venni, úgysem nyerünk semmit.

Sasha,
te hogy jársz terhesgondozásra? Amikor elmész a terhesgondozóba, ott a doki is? Akkor jól gondolom, hogy te nem választottál orvost? Én a Margit kórházba járok gondozásra, de ott egyáltalán nincs orvos (mármint a gondozáson), ami eléggé meglepett, mert én nem akarok orvost választani. Most tanakodhatok, hogy mi legyen.

Hát, nem tõlem fog meggazdagodni a munkahelyem... Annyira egyértelmûen "beszûkült" az érdeklõdési köröm KépKép, hogy alig teszek keresztbe egy szalmaszálat. Mondjuk egyébként sincs igazán sok munkám.

Olyan jó nektek, hogy már vásárolgattok a babucinak, én is úgy elkezdeném, de még csak a 12. héten vagyok, szóval még hová is vásárolnék, de olyan jó lenne... Kép

Csík (11+4)
csík

Hello Mindenki!!! Kép

Ma van a kispapi szülinapja - hurrá, hurrá! Ezért aztán gyorsan megkerestem a Neten azt a vidám könyvet, amit múltkor láttam valami ajánlóban, Dr. Patik László: Apás szülés és egyéb viszontagságaim cimmel. Hát, mit mondjak?! A tizedik boltban mondták, hogy van még 3 darab!!! Máshol már mind elfogyott! Úgyhogy gyorsan félretetettem, majd délután érte megyek Kép

Norkini Kép
elmentél AFP-re? Nem volt semmi gáz ájulásvonalon, remélem!!!

Csipkebogyó Kép
szerencsére a védönö is mondta, hogy majd összeállitjuk a kelengyét, úgyhogy ez tök jó, mert magamtól ki nem találnám, mi kell egy olyan kis friss Gumimacinak Kép

Gombóc Kép
toll a kolléganöd fülébe, volt már babás? Vagy csak irigykedik? Szerintem ilyenkor derüs mosollyal pontosan azt lehet mondani, amit irtál, hogy bizony nagyot nött az utóbbi idöben, és ez hagyján, de ahogy mocorog, az valami fantasztikus!!! Ez egyrészt igaz, másrészt hadd pukkadjon, hogy 1. pikirt megjegyzése nem talált célba; 2. egy BABA mocorog a pocidban Kép

Krisszike Kép
mivel szép a vérképem, csak napi egy Maltofer Fol-t kell megegyek, azaz vas és folsav. Foginyvérzés és influenza ellen napi egy 500mg-os C-vitamit szopogatok el. Ja, és szedtem az elsö 12 hét második felében a Magne B6-ot, hánykolódás ellen Kép
Szóval semmi terhességi vitamin, és az UH szerint szépen nö a Gumimacim, szivhangja rendben volt, én eddig még jól alszom, és az alacsony vérnyomástól eltekintve tök jól vagyok.
A dokimnak eszébe sem jutott semmi ilyen készitmény.
Inkább egyél gyümit, zöldséget (BROKKOLI!!!), husit, májat, halacskát, tejes cuccokat, szóval RENDESEN egyél. Cukrozott gyümölcslevek ellenjavalltak, és a túl sok péksüti is kerülendö (mondom én, aki már 6 kilót felszedtem Kép)
Például a turmixok nagyon finomak, telitenek, és tej is meg gyümölcs is van bennük. Ne adj hozzá cukrot, mikor csinálod, inkább több gyümit, legfeljebb kicsit sürübb lesz Kép

Füüü, egy táplálkozástani tanácsadó börébe bújtam, de semmi olyat nem tudtam összehozni, amit ne irnának a Kismamában Kép Sebaj, Krisszike, lényeg, hogy én pl nem szedek semmilyen terhességi vitaminkészitményt Kép

Pussz
Kangi
16+4
kangi

Sziasztok,

Sasha,
wow de jól bevásároltál,irtó jó lehetett! Hát én már most bírkózom a zokni+cipõ felhúzásával,
nem tudom, ti hogy vagytok a pedikürözéssel? neki akartam állni egyik nap, de rájöttem, hogy már nem megy, ez is szegény anyura vár

Kamelia,
hát igen, ha gumis lepedõt rax a szivacsra, tuti nem szellõzik, ha vászon huzatot teszel rá, szellõzik és ez 100% pamut.....csak egy ötlet

Ági,
én a baldachintartó vasat 990 Ft-ért vettem, de nem a MegaToysba.

Iancsa,
örülök nekedKép hogy vagy?

Gomboc,
hát igen, nem akarlak elkeseríteni, de a munkahelyeden asszem ezek után ilyeneket fox hallani, én mindig azt hallgattam: úristen, mekkora a hasad, csak nem ikrek? , nahát, biztos jó nagy babád lesz..stbKép és az ember lánya kénytelen elviselni a sok "kedves" kollégát. Én ráadásul egyteres irodában voltam, kb. 60 -an voltunk

Edit,
én elindulnék a helyedben kocsival, de csak akkor ha olyasvalaki ül melletted aki szintén tud vezetni. Most érkeztem el oda, hogy már nem nagyon vezetek, pedig imádok vezetni!

Kataa,
hát igen, most már pihizni is tudok, és már voltam nézelõdni is 1-2 helyen, pl. az IKEÁ-ban kinéztem magamnak a pelenkázót, vettem a múlt héten baldachintartó vasat + anyagot a baldachinhoz ( ha útba esik valakinek mindenképpen nézze meg Kispesten a Kistext pincéjében, mert sehol nem talál ekkora választékot ilyen áron! én pl. 600 Ft -ért vettem méterét a vászonnak, és nagyon cuki minták vannak rajta )

még 1 infó lányok: Anita termékeket csak a Kékgolyó utcában vegyetek mert máshol sokkal-sokkal drágább. Én pl. hastartó pántot néztem a Soroksári úti MegaToys-ba 7490 Ft volt az ára, máshol is néztem, nem volt olcsóbb, a Kékgolyó utcában 6600 Ft-ba került!

Lolla,
írtam ám neked még a múlt héten asszem csütörtökön, tessék elolvasni!Kép

Na megyek, befejezem a regényemet.

pusz

Brokkoli
29
brokkoli

Sasha,
most látom, hogy majdnem egyformát irtunk Krisszikének Kép

Pussz
Kangi
16+4
kangi

Csík!

Jól gondoltadKép Nincs választott orvosom. Az István kórházba csak 3x voltam eddig abból 1x önszorgalomból a 3D uh miatt. A másik kettõ is uh volt beutalóval a 18. és a 32 héten. Terhesgondozásra meg az SZTK-ba járok és ott mindig van doki. Ahhoz mész akihez akarsz.
Vásárolni nagy pocakkal a 36. héten is ugyan olyan izgalmas mint korábbanKép Akkor meg már pláne, hiszen már mocorog, és tudtára adja az anyukájának hogy igen itt vagyok és igen nekem leszKép Szóval nem kell elkeseredni. Én különben már elég "korán" elkezdtem vásárolgatni. A kiságy már a 17. héten megvolt. Utána a 24-26. héttõl folyamatosan amit megláttam mert iszonyuan jó ára volt az megvettük. Ilyen volt egy akció az Auchan-ban. 2 db body 450 forintért volt. Csak nem hagyom ott???Kép Szóval ami jó árban van azt nem érdemes kihagyni, de mindenki maga dönti el mikortól nem hagyja ottKépKépKép

cupp
sasha

Kép
sasha

Lányok!

Én Ausztriában a Kikában láttam egy fél éve állatmintás textilpelenkát, de akkor még nem volt aktuális, azóta meg ott nem kapok. Nem tudja valaki véletlenül, hogy a magyar Kikában lehet- e kapni???

Elõre is köszi a választ
heni1979

Csipkebogyó:
Az a lényeg, hogy a párod szeresse a pocakod Kép. Azon én is meglepõdöm néha, hogy milyen kemény a pocakja kádvös feleségemnek, dehát így is tetszik Kép.

Sasha: na, majd elmondom Hayimmamának, hogy még mikre számíthat ;).

Bocs, hogy ritkán írogatok, sok a meló én meg fáradt vagyok Kép.

Hayimpapa (24+x), majd megtudom Pocok táblájából Kép

Hayim Apuka
hayimpapa

Kataa,
én is így vagyok a tornával, jövõhéten fog kezdõdni, de nem tudom képes leszek e elvonszolni magam, lehet hogy lustulok?

Vitaminokról: én az elsõ 3 hónapban elevitet szedtem, talán jobb is volt, mert nekem ikreknek indult a terhességem, most Kalciumot kell sokat szednem + MgB6 -ot ( már szedem Sasha ! ) állatira fájt a csontom ahogy oldalt feküdtem + fájt a hasam alul a sok fekvés után. Nekem is megfájdul a pocim, ha pl. tüsszentek, és általában megfogom a pocakot ne ránduljon akkorát. Ja, és sok halat kell enni, ezt is mondta a dokim, õ természetgyógyász is egyben, és mindig ad étkezési tanácsokat is.

na megyek
Brokkoli

29
brokkoli

Kangi!

Igen igen! Elolvastam látomKépKép A külömbség a vas+folsav neve és én nem szedtem magne B6-ot mert nem hánytamKép
Van aki egyébként a különbözõ vaskészitményeket sem birja biztos azért van többfajta! Én a Tardyferon Fol nevüt eszem.

cuppa
sasha

Kép
sasha

Myssina,
én a Knézich utcában lakom. Kiíratod magad a szülés elõtt? Én kb. decemberig szeretnék dolgozni, ha bírom.

Van valaki, aki Székesfehérváron lakik/dolgozik/arra jár? Van ott egy kismama-ruha gyártó cég, jó lenne megtudni, hogy kiskerbe is ad-e el. (A tel. száma titkosított, úgyhogy ott nem tudtam érdeklõdni.)

Miszike
18+2
miszike

Sasha,

én is vettem akkor az Auchanba rugikat, szerintem nagyon jók, tiszta pamut és ennyi pénzért?!

Brokkoli

na mostmár tényleg megyek
brokkoli

Heni!

Húha! Voltam már a Kika-ban (Mo.-n), de nem figyeltem a pelenka felhozatalt. Azt nem tudom mikor megyek legközelebb, de ha megyek feltétlen rákérdezek és leirom NekedKép

Jééé egy baromi nagy tüske akar belemászni a tenyerembe és ki kell hogy szedjem, úgyhogy most megyek is, keritek egy tütKép Csak el ne feledjem,hogy a lustaságról akartam irniKép

cupp
sasha

Kép
sasha

Na sikerült keritenem egy tüt, amit öngyujtóval leégettem fertõtlenités céljából, és átmelegedett, mire elejtettem rá a ruhám aljára. Ami persze müszálas és a tû jól beleragadtKép Most 2 ujjnyi luk van a ruhám alján, mert a tüt ki kellett szakitani belõle, de mivel nagyon tépõdött az anyag ezért kivágtam ollóvalKép Szóval a mai napra a bénázásom meg is volt és most megyek kutyát sétáltatniKép A szálka kijött azért egy másik tüvel amit inkább nem égettem leKép

sasha
36+6

Kép
sasha

Lányok
Most jöttem a 30 heti UH-ról, ahol átmeneti arrythmiát, vagyis átmeneti szívritmuszavart állapított meg a doktornéni. Továbbküldött magzati szív UH-ra, ami holnap lesz.

A doktornéni mondta, hogy ez gyakran elöfordul magzati élet során, és hogy nem szokott gondot okozni, de persze most bepánikoltamKép és iszonyatra aggódom magam miattaKépKépKép

Volt valakinek ilyen tapasztalata? A neten próbáltam infót szerezni róla, akár angolul is, de nem sikerült.

Pusszancs,
Moni
30+
mj

Hello Lanyok,

Mindenkinek koszi a valaszokat ruha es gumis-lepedo ugyben !

Azt hiszem akkor meg is van a hetvegi program, babaruhavadaszat Kép Kép Kép
Miert is van meg mindig csak kedd ?????

udv
kamelia

Bocs, nem tudok sokat hozzaszolni , eleg sok a melo. De probalom kovetni az esemenyeket !
kamelia

sashaKép
a lustaságról akartál írniKép

brokkoliKép
itt vagyok, bocsi. most olvstam el a soraidat.
igaz, hogy én még csak ezután fogok kiköltözni a 18.kerületbe, de már oda szeretnék járni védõnénihez. van valami ötleted?Kép
tornára is akarok járniKép ketten csak könnyebb, mint egyedülKép
a céged szerintem pont melletünk van, mert én a hauszmann 2. alatti épületbe dolgozok.

moniKép
ne aggódj , ha a doki azt mondta, hogy nem okoz gondot, akkor higgyél neki, hoyzen tudja mit beszél.

lolla
13+2
lolla

Sziasztok Lányok!

Légyszi segítsetek nekem, mert egy valami nem tiszta számomra. Nálunk a Kispapi anyukája vette a kiságyat a babának és azt mondta, hogy intéz is nekünk majd bele (gondolom sima, "mezei szivacsosnál") szivacskát.

Ti elég sokat írtok a kókusz matracról, de a hagyományos matrac nem igazán került szóba, én pedig tanácstalan vagyok, mert nem akarom az Anyóskámat megbántani feleslegesen ebben a témában... Szerintetek az õ által javasolt megoldás mára már abszolút elavult???? Vagy hogy van ez???? Errõl még nem sikerült infokat beszerezném, légyszi írjatok nekem ez ügyben.

Elõre is köszike:

Ági
22+3
Névtelen

Ági!

Szerintem ez a matrac-téma is olyan, mint a különbség a pihe-puha, légáteresztõ, stb. pelus és a sima között. A "szuperbõl" ki sem akar szállni a gyerek, a "hagyományost" meg nem bánta, ha le kellett cserélni bilire. Szóval van elõnyük és hátrányuk is. A lányok épp az elõbb részletezték, hogy milyen, ha a hányás belefolyik a kókuszmatracba... A sima szivacsra meg ált. úgyis mûanyag-aljú lepedõt raknak. Azt hiszem, én simát fogok kapni/venni.

Pusz
Miszike
18+2
miszike

SaschaKép ÁgiKép
Kókuszmatracon még én is gondolkozom. Pont azért amit itt fejtegetsz, hogy ha gumilepedöt teszek rá, akkor olyan mint egy sima matrac, kivéve talán az antiallergén hatását, ha van egyátalán ilyenjeKép.

Viszont. Olvastam, hogy ha kismanó bepiszkítja a matracot és az keresztülfolyik rajta, bizony nincs az az ember aki kiszedi belöle a hányásszagot, kakiszagot, pisiszagot, söt még magát a "terméket" sem fogod tudni belöle rendesen kimosni, ráadásul éppen ezért, amíg szárad a matrac kell egy másik is.

Ezért most dilemmában vagyok normál matrac, kókuszmatrac, vagy kókuszmatrac gumilepedövel?
Jó kérdés... Hmmmm......

A sima matrac nem elavult szerintemKép a kókuszmatrac bizonyára egy egészségesebb jobb matrac, ráadásul, ha saját gyerekünkröl van szó, mi az amit ne vennél meg neki, ha azt hallod, hogy jobb mint a másik termék, de a fentiek miatt érdemes?

LollaKép
Aranyos vagy, kösziKép Azért már nagyon várom a holnapi magzati szív UH-t, hogy mi az ábra.
DRUKKOLJATOK LÉGYSZIIIIIIIIIIiiiiiiiiiiiiiiii......

Pusszancs,
Moni
30+
mj

Ági!

A kókusz rost matrac a kókusz héján a barna rostszövetekbõl készült. Legnagyobb elõnye, hogy egyáltalán nem tartja magában a nedvességet, légáteresztõ és természetes!!! A folyadék úgy ahogy van átcsorog rajta nyoma sem marad. Ha jársz a Soroksári úti Mega Toys üzletben ott ki van rakva a kókuszmatracból egy darabka és folyatják rajta keresztül a vizet, nézd meg és dönts. De nehogy ott vegyék meg mert ott horror ára van!!!! A Mega Kika-ban fele annyiba kerül (5990.- a Mega Toys-ban meg 12.000.-). Ja és persze a kicsi gerincének is sokkal jobb, mivel nem süpped mint a sima szivacs matrac. Nem olyan kemény, de nem is olyan puha. Én szivesen vennék magamnak is olyan matracot, de felnõtt méretben iszonyuan drágaKép Remélem segitettem valamennyire!Kép

Lolla!

KösziKép

Én is iszonyuan lusta voltam terhestornára járni!!! Biztos nagyon jó, meg kikapcsol, meg egyebek, de soha nem mentemKép Bizonyos dolgokat javitani lehet, ha fája derekad, de nekem csak most kezdett el fájni. (lehet nem is kezdett volna fájni, ha eljárok tornázniKép) Szóval, ha valaki nagyon lusta ne érezzen lelkiismeret furdalástKép
Csak ennyit akartam, nem többet, de mindig van valamiKép

Mj!

Nagyon sajnálom, hogy felizgattak!Kép De nagyon sok minden van a magzati korban ami elmúlik, hiszen az anyaméhben a baba élete a legnagyobb biztonságban van és minden sejted érte dolgozik. Ne aggódj, lehet, hogy csak pillanatnyi zavar volt és nemlesz belõle nagyobb baj, higgy a dokinak! Makk egészséges lesz!

szió
sasha
36+6

Kép
sasha

Sziasztok!

Miszike!

Én is decemberig tervezek dolgozni, vagyis még a decemberben is. Mivel nem alkalmazott vagyok a cégnél, hanem alválllkozó, így közösen találtuk ki, hogy hogyan tovább. Remélem bírni fogom addig még.

Csipkebogyó!
A dokim nekem is odaadta a mobilszámát, hogy bármi van, hívjam. Ezt a része tetszett is. Meglátjuk a jövõ hetet. Kép

myssnia 17+5
myssnia
Budapest XI. kerület

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?