A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Helló!

Bibi: Kell egy igazolás az orvostól, hogy semmilyen fertőző betegségben nem szenved. Nem kell előre jelentkezni, csak oda kell menni, első alkalommal felírják az alap adatokat. 1500 píz, ezért a baba+2 felnőtt mehet be. Ha csak ketten vagytok, az is 1500. Ha már pontosan tudom mikor kezdődik, majd írok ide.

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Enikő, jobbulást a párodnak!

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Üdv!

Megjártuk Szfehérvárt tegnap. Peti nagyon jó kisfiú volt. :) Csak épp marhára izzadt szegénykém...de ettől függetlenül minden OK volt vele.

Bibi, nálunk apjuk jól megjárta, mert ugye ő sötét bőrű, barna szemű, fekete hajú, szóval külsőre (a kukiját és a lábujjai kinézetét leszámítva) Peti tiszta én. :D
Na jó, azért tegnap dagadt a melle, mivel sokan dícsérték törpét, mint a legifjabb Skodást, még emléklapunk is van ám!

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Egy kicsit el vagyok havazva. tegnap bevittem a Zuramat a kórházba, ma műtik. Hogy mikor kerül sorra az relytély, állítólag ő lesz a 3. műtött a mai napon!
Semmit nem aludtam éjjel, síkideg voltam!
A csajok is nyűgösek voltak és most is azok, Bogi nyomja a hisztit ezerrel, eléggé kész vagyok :cry: :(
A fejem szétmegy nemtom mi van..front???
Remélem mindneki jól van!+++++++++++++++++
Pussz
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

MINDENKINEK tündéri a picije!! Jó sok képet raktatok fel mostanában :D

Bibi!
Hol vetted a babakocsira való napernyöt? A mienk elég gagyi,nem lehet nagyon elhajlitani a szárát :?

Enikö!
Hidegfront van,szerintem azt érzik a csajok :(

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Na apánk túl van rajta, hát hogy jól van az enyhe túlzás. Bár már délután ki tudott a járókerettel slattyogni laza 10 perc alatt a kórteremmel szembe lévő klotyóra pisilni ;) :lol: :lol: az élet apró örömei :lol: és csúcsot is döntött a remek idejével:lol:

A lába már a térdgépen van ami mozgatja. Rögtön műtét után feltették rá!
Egy cső lóg ki a lábából, meg nem mondom mi a neve, aminek a végén egy tartály van amibe folyik a térdéből a vér és a genny vagy mi! Ez nem valami guszta látvány, bár még mindig jobb mint pl a mellette fekvő pasi akinek a lábát amputálták...
A Bogi meg Viola volt bent velem a műtét után látogatni, hát Bogi kiszaladt és kint a folyosót toporzékolt, hogy ő nem akar bemenni.... :( Úgyhogy haza is jöttünk 10 perc után...apának jól esett volna ha még maradunk kicsit, de nem tudtam a Bogi miatt!
Aztán délután lepattintottam Bogit a bnőmnél, amíg mi elmentünk apához a kicsivel!
Akkor már lekísért bennünket tolókocsival, lejött rábagzani...

A lányaim ma délután 3,5 órás maratoni alvást nyomtak fejenként! Erre varrjatok gombot!!!!!! :lol:

Itt van nálunk a bnőm kisilánya, ma reggel én vittem vérvételre mert anyája dolgozott, apája meg éjszakás, és elájulós. Azt mondta ő beájul ha tűt lát...férfi :lol: :lol: Úgyhogy nyakamba kaptam a 3 csemetét és bevágtattunk a sportorvosiba, nem néztek nagyon hogy 3 lányom van :D :lol: tök jó volt :wink:
Na most itt is alszik este és csak holnap délután munka után jön érte anyája:) Úgyhogy most gyakorolok, szoktatom a idegrendszeremet a 3 gyerekhez :lol:

Na remélem mindnki jól van
Képeket tegyetek fel, dancsi a nyaralásról készültek képek???

Gira: gyönyörű Hajnád, akinek itt is boldog névnapot kívánok :wink: :D

Jóccaka

ceniko
Szeged

Enikö!
Minél gyorsabb felgyógyulást kivánok párodnak!! Ennyi csajnak szüksége van egy egész apára :lol:

Itt van pár kép Kittiröl. Már jó nagy csajszi: 60 cm és 5800 g. Imádja szopni az ujjait és már átfordul a hátától a hasára is :D
Imádnivaló kiscsaj!!
Kép ujjszopi Kép apucival Kép velem Kép az egyik kedvenc fintorom Kép mosoly

szszkinga

Sziasztok!

Kinga: Nagyon szépek vagytok!

Gira: Édesek a lányok! Hajnának boldog névnapot!

Enikő: Jobbulást Daninak!
Gréti tegnap 4 órát aludt délután!! Nem hittem a szememnek. Hideg front volt, nem? :)

Melinda: Lottit Isten éltesse születésnapja alkalmából (kicsit megkésve ...de annál nagyobb szeretettel)!!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Enikő!
A párodnak gyors felépülést kívánok!!!!!

Kinga!
Nagyon édes lánykád van! :lol:

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Kinga!
nagyon jók a képek :lol: Kitti nagyon édi :lol:

Enikő!
jobbulást a párodnak
Vendég

Köszönjük a köszöntéseket!

Kérdésem lenne a modern felfogásban szoptató anyákhoz. Rékát sem sikerült igény szerint szoptatnom bizonyos okok miatt, így ő 3 óránként evett, ez vált be. Most szeretnék igény szerint szoptatni, eddig működött is, de ez a kiscsaj is túleszi magát. Ma is sugárba jött ki belőle legalább másfél deci tejcsi, és ez nem az első volt. Mindig olyankor történik ez, amikor túl gyakran és túl sokat eszik. Akkor most mit csináljak? Kérlek saját tapasztalatot írjatok, mert a soha nem szoptatott okostojás szakemberek véleménye nem érdekel.

Köszi
Vendég

Üdv!
Kinga, nagyon édes a lánykád! Peti már túlnőtte... :)
Gira, lll-es honlap? Tanácsot sajna nem tudok adni... :(
Csibe, veled mi a helyzet? Fiacskád?

Ági és
KépKép
exdeus

Gira,
Boldi is rendszeresen sugárokádott az első hetekben, nem tudtam tenni ellene, takarítottam utána. Aztán beállt, és nem volt gond belőle. Most van, hogy kibír 4 órát is nappal, de van, hogy óránként többször is szopik, és már nem hányja ki. :D
Vendég

Gira: Nem tudom igazán mit kéne tenned....az első pár hétben Gréti is az esetek 80%-ban bukott egy hatalmasat szopi után. Bár elvileg az csak a szülőknek tűnik soknak, tulajdonképpen kevés tejcsi az ami olyankor visszajön.
Nálunk pár hét (lehet volt 1 hónap is, nem emlékszem rá pont) után elmúlt a bukás. Onnantól kezdve soha egy csepp tejet sem böfizett ki. :)
A túl gyakran mit jelent nálatok? Óránként szopik akkor vagy fél óránként?
Én igény szerint szoptattam, de azért mégsem tettem minden nyekre cicire. Előbb megpróbáltam kitalálni mi baja lehet, nem volt ám mindig éhes. Volt hogy csak kényelmetlen volt neki valami, pl. egyszer 2 órán át üvöltött, mert a rugdalózójából kijött egy cérnaszál, és a nagylábujja köré tekeredett és valószínűleg szorította. 2 óra vigasztalhatatlan bömbizés után levetkőztettük, akkor vettük észre. Kiszabadítottuk a lábujját és onnantól semmi baja nem volt :)
Szal nem biztos hogy minden nyekkenéskor éhes, lehet egész más baja van. Vagy csak szeretgetésre vágyik, bekakilt, stb....
Bár gyanítom egy 2 gyerekes anyukának ezt nem kell mondani. :D
Elvileg ugye anyatejes baba nem eheti túl magát...de mondom nálunk is az elején gyakran visszajött a kaja egy része....a mai napig nem tudom miért. Ezen felül Gréti több mint 1 kilót hízott....úgyhogy nem maradt éhes tuti.
Közben ezt találtam neked:
http://www.lll.hu/node/39
Szóval szerintem el fog múlni.
Mi ezekben az időkben törölközővel a vállunkon büfiztettünk, de volt hogy még az ölemben volt amikor kijött a kaja....különösen az apját szerette megtisztelni egy kis anyatejjel a lány :) Max. 1 hónap volt nálunk. Azt hiszem.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!!

Valaki tud jó gyógymódot az allergiára,mert ilyenkor megőrülök... :evil: :evil: Ráadásul már ével óta nem volt asztmás rohamom most meg alig kapok levegőt.Reggel is kimentem a piacra és visszafelé már szívem szerint négykézláb jöttem volna.Na mindegy...

Gira!!
Nagyon szép kerek a babád. :) :wink: Niki si az első időkben hányt sugárban.Ln askkor azt láttam hogy túl sokat és mohón evett.Lehet hogy nálatok is az a baj és egyébként azt hallottam hogy 2órát elvileg várni kell a szopik között. :roll: :roll: Mondjuk mindenki mást mond.
Rikáról tud valaki vmit???

A 7végén voltunk egyet motorozni Ausztriában.Mariazell-ig jutottunk és az egész túra olyan 1400km volt.(oda- viszza)Jó volt nagyon bár rendesen elültem a hátsóm és természetesen most is megáztunk.Még jó hogy van esőruha.

Jégvirág!!
Nálunk a Norbika aki folyamatosan lehányja az apját :lol: :lol:

Na Norbi felébredt.

Kép
Kép
zitacicu2

Zsuzsi,nagyon köszi hogy írtál!! :D

Számítok a további segítségedre is,remélem nem baj!!

Kinga,a lidl mellett van 1 bababolt,ott vettem 1500ft ,én azt hittem hogy 1-2 alkalmat bír csak ki,de úgytűnik elég stabil(bár a Barni egésznap rángatja)! :D

Nagyon édi a lánykád!!

Enikő,hogy van apa???
Remélem már jobban!

Gira,nálunk a Barni akár mennyit ehetett és ehet anyatejből,1-2 alkalommal bukott csak!
Szerintem nemsokára be fog állni nálatok is!
Bár én az 1 hónapban ,szinte csak szoptattam,és fejtem........... 8)

Kép
bibi226

Bibi!
Köszi a napernyös infót. Én a Faktumban vettem ami most van sok pénzért....Most is látszik hogy a drágább nem jobb :?

Exi!
Kitti úgy nö mint a bolondgomba. Kezdek aggódni hogy akkora lesz mint az apja :roll: ,bár ha Petihez viszonyitom nem is túl nagy. Tudom hogy a fiúk nagyobbak,de megnyugtató hogy nem hosszabb Petinél :wink:

Csibe!
Ahogy elnézem nincs sok hátra neked!! Hogy birod a strapát? Gondolom nem vagy kiakadva hogy lehült a levegö és nincs az a nagy kánikula :D

Zitacicu!
Én Zozotól kaptam egy jó ötletet allergiára vonatkozóan : Ca tabletta. Naponta 2-t eszem meg belöle és elég jól kordában tartja a hapcizásaimat és az orrfolyást.A Béres Ca-ot eszem.

szszkinga

Sziasztok!

Erre jártam, nézegettem a képeket, a babák és a gyerkőcök GYÖNYÖRŰEK!!! :)
Van egy adag dm-es kuponom, kell -e valakinek?
Ezek vannak, aug. 31-én jár le a nagyja:

Libero Up&Go pelenka -250
Milupa tejpép -200 (2 db van)
Nestlé BEBA 2 bifidusszal -300
Johnson's softlotion krémtestápoló -150
Johnson's törlőkendő utántöltő -150
Johnson's baby hidratáló fürdető -200
Johnson's babasampon -150
Nivea Baby testápoló tej -130
Manner babapiskóta -200
Avent járszócumi -250
SauBar nedves toalettpapír -200

Bellinda zokni -300
Dove testápoló -300
babylove melltartóbetét -100
Coccolino -100
36 felvételes film -300
Gilette Sensor borotva 4+2 db -300
norus88

Sziasztok!

Köszönöm, tényleg megnyugtattatok :) Akkor így csinálom tovább is, csak nem aggódok ;)

Bea!

A túl gyakran a szinte állandóant jelenti :D

Gondolom, még az is gond lehet, hogy nem állt be a kereslet-kínálat, és kajcsi után is még spriccel a tejcsi, annyi van :shock: Szóval ha csak cumizni szeretne, szegény akkor is kénytelen nyelni :)

Gira
Vendég

Bibi! A másodperc tört része alatt azt hiszem én is láttalak titeket. :D

Bea!Köszi a köszöntést! Jól sikerült a buli, majd teszek fel képeket, ha letöltöm a gépre.

Kinga! Gyönyörű a lánykád és te is nagyon csini vagy. Hogy telnek napjaitok?

Gira! Tündéri a pici! Réka hogy fogadta? Hogy boldogulsz így az elején? Van segítséged?
Bukás, "zabálás":Linda a sok kajától fetrengett, és igaz, ahogy beáll a kereslet-kínálat, megszűnik,meg persze amikor hozzászokik a gyomrocska a tejcikéhez.

Jelenleg mind2 csajom náthás. síma meghűlés, voltunk dokinál.
Lottinak durvább, de az orrszívás csodákat mível. :)
Lindike meg nő mint bolondgomba, 6970 volt ma ujjatlan rugiban, pelusban. -múlt héten pucéran:6700-.oszt alig eszik. :lol:

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Bibi! A másodperc tört része alatt azt hiszem én is láttalak titeket. :D

Bea!Köszi a köszöntést! Jól sikerült a buli, majd teszek fel képeket, ha letöltöm a gépre.

Kinga! Gyönyörű a lánykád és te is nagyon csini vagy. Hogy telnek napjaitok?

Gira! Tündéri a pici! Réka hogy fogadta? Hogy boldogulsz így az elején? Van segítséged?
Bukás, "zabálás":Linda a sok kajától fetrengett, és igaz, ahogy beáll a kereslet-kínálat, megszűnik,meg persze amikor hozzászokik a gyomrocska a tejcikéhez.

Jelenleg mind2 csajom náthás. síma meghűlés, voltunk dokinál.
Lottinak durvább, de az orrszívás csodákat mível. :)
Lindike meg nő mint bolondgomba, 6970 volt ma ujjatlan rugiban, pelusban. -múlt héten pucéran:6700-.oszt alig eszik. :lol:

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Exi, Kinga!
Köszönöm kérdésetek, jól vagyunk! :lol:
Hétfőn voltunk uh-on, minden rendben van, méhszáj teljesen zárt!
Nekem tényleg nagyon jól esik, hogy lehűlt a levegő, így sokkal jobb! :lol:
Majd még jelentkezem! :lol:

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Melinda!
Köszi a dicséreteket! Már csak 13 kg-ot kell leadnom és újra a régi leszek :shock:
Nagyon gyorsan telnek a napjaink. Kitti reggel 7-kor ébred (1x eszik éjszaka) utána 1 órát elvan,nézelödik utána alszik még egy órát és csak akkor reggelizik.Utána sokszor bemegyünk a városba mászkálni,ügyeket intézni. Rájöttünk párommal hogy úgy szeret babakocsizni Kitti ha levesszük a tetejét a kocsinak, Ő hason fekszik és nézelődik. Amikor elfárad,kicsit szopja az ujjait (ebből meri az újabb erőt :lol: ) utána megint nézelődik. Tök cuki igy.
Utána otthon nagy alvás (kb 3 óra) és a következő kajcsi után megint sétálni megyek vele. Jó sok kilómétert magamba rakok naponta. Ezután már itt is az este és legkésöbb 8-kor már alszik.
Általában igy telnek napjaink. Szerencsére nagyon jó baba és kiegyensúlyozott. Kicsit előre félek attól hogy mi lesz ha egyszer megbetegszik,de erre hülyeség gondolni. Majd akkor ráérek aggódni.

Csibe!
Hogy álltok a babacuccok beszerzésével? Az olyan izgi amikor az ember elindul és vesz ezt-azt a leendö babucinak! :D Én imádtam neki vásárolni. Most is szeretek. 2 napja vettem neki egy rakat rózsaszinü rucit. :lol:

szszkinga

Üdv!

Kinga, a betegségen ne aggódj: ha hiszed, ha nem, Peti a bacifertőzése óta alussza át az éjszakát, és ha nem tudtuk volna, hogy beteg, nem mondtuk volna meg róla, mert nem látszott rajta, én merem állítani, hogy abban az időben kezdett neki "rendesen" gagyarászni. :lol: Ki érti ezt... :shock:

Súly: én most a majdnem kezdethez képest +3 kg-nál tartok, de nem nagyon zavar...volt ennél 10-zel több is, és akkor még Peti hírből se létezett...

Vásárlás: nekünk annyi rucink van, hogy nálam eme tevékenység kimerül a pelusban és a popsitörlőkendőben. :P

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Ma hazaengedték a Zuramat. Valami rettenetes amikor egy pasi gyengélkedik! Gyerekek, totál kiidegel! Ugráltat mindenért, kiszolgáló üzemmódban vagyok:shock: :evil: :lol:
Mondtam neki, maradhatott volna még bent egy kicsit, hogy a nővérkéket cseszegesse :lol: :lol:
Na szal laporoszkópiás beavatkozás volt, amit nem mélyaltatásban csináltak, úgyhogy ezért jött haza ilyen hamar!
Jövő héten szerdán megy varratszedésre, utána még pár napot itthon lesz, de 2 hét múlva menni akar dolgozni !! :shock:
Ennek olyan nagyon nem örülök, mert nem véletlenül kellene minimum 6 hetet itthon kustipisti pihenni!

Mondtam neki, hogy elmegyek én dolgozni,ha ő addig itthon marad a gyerekekkel... (Bogi oviba, tul.kép.. csak Viola lenne, mert Bogit én vinném hoznám..)
De nem engedi azt mondta inkább elmegy ő, mert megőrülne itthon a gyerekkel :shock: :lol :lol:
hehehe, és még mondja valaki, h alábecsüli a munkámat amit én minden nap a gyerekekkel végigcsinálok itthon....

Na a lényeg hogy megmarad!:wink:

Köszi mindenkinek az aggódást!

Csibe: örülök, hogy minden oké:)
Az UH alapján még mindig pasi? :lol:

Kinga: Mi lesz ha beteg lesz? Elviszed orvoshoz, adnak gyogyót neki és meggyógyul :) Ez lesz :lol: Pont az ami az összes többi embergyerekkel :) :wink: Nagyon szép a Kitti egyébként, gyönyörű baba :) és nemtom hol van rajtad az a + 13 kiló??? Mindenesetre dugva tartod :wink: :lol:

Melinda: Jobbulást a csajoknak ++++++++++++++++++

Bibi: Nálatok kistesó????????? :wink:

Zitacicu: Hol voltak a kölkök amíg Ti mociztatok?? A Zurad motorozik?? :) Nekem a legjobb bnőm+ férje!

Gira: Hogy álltok bukás ügyben?? Milyen a 2 gyerekes élet??? Nem unatkozol ugye?? :lol:

Ági: És Peti mekkora mostanában? Voltatok mázsálni??? A hosszára lennék igazán kiváncsi :wink:

Jóéjt:)
E

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem! Létezik Szegeden magánbölcsi? Ha tud valaki valami ilyesmiről, minden infóért hálás lennék!

Előre is köszönöm!

Ági
varszagi

Sziasztok!

Mi is megvagyunk még!! :D

Gyerkőcök gyönyörűek, imádom nézni a fényképeket! :)

Kira :)
Boti is igényszerint szopizott, de ő szinte mindíg kivárta a 3 órát, így ilyen gondunk nem volt.
Szerintem igazuk lehet a csajoknak, ha beáll a kereslet-kínálat, akkor meg fog szűnni!

Ági :)
A sógornőm magánbölcsit üzemeltet újszegeden.
Ha érdekel bővebben, írok privit, nem akarok itt reklámozni! :) :wink:

Most megyek, mert Boti mindjárt szétveri a klaviatúrát! :shock:

Kép
Kép
zituska28

Szia!

Nagyon-nagyon mehköszönném!

Nem akarok nagyon butának tűnni, de ez a privi dolog hogy is megy?
Ha gondolod megadom a freemailes címemet! Vagy itt azt se reklámozzam?
:D Nagyon értek ám a dolgokhoz...

Ági
varszagi

Ági,
Én tudok egyet Újszegeden, a maróstői vrs-ben, a Rahói u. sarkán.

Tavaly volt asszem 600 Ft óránként, de lehet több, párszor volt Jozsó, de nekünk nem jött be,mert akkor még pici volt hozzá.
Vendég

maorstői rövid ó-val :oops: :roll: :roll:
Vendég

Sziasztok!

Először is gratulálok a legfiatalabb bébinek és az egész családjának! Szépek a picikék a képeken. Remélem hamarosan mi is hasonló kislánnyal büszkélkedhetünk majd! (bár reménykedünk benne, hátha kinő még neki és fiú lesz) :D .

Korábban valaki érdeklődött szülésfelkészitőről. Biztos és friss információim szerint szeptember 6-án 15.00-kor a Vasas Szent Péterben kezdődik egy. Ingyenes, bárki résztvehet. Ekkor csak a technikai dolgokat mondják majd el, hogy mi, mikor és hol fog történni. Akit érdekel, szivesen látják.

Mi most a 29/31. hét környékén tartunk. Elkezdtük a bevásárlást is. Babaágy, pelenkázó, meg babakocsi. Mellékelném a képeket is ha működne a dolog, de csak egy linket küldök a bútorokról: http://www.kikol.hu/fenyobutor-kikol-cs ... sagi-agyak, ha bármelyikőtöket érdekel valami bővebb információ (ár, rendelési idő, összeszerelés), szóljon és irom!

Mindenki legyen jó és vigyázzatok magatokra!

Kati
cseppek

Üdv!
Enikő, legközelebb egy hét múlva méretem le, egy hete 62,5 centi volt. :)

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Melinda, Enikő!

Ez itten a tébolyda és én vagyok a tébolyult :D Már a második napja vagyok egyedül a két lánnyal, de mintha egy örökkévalóság lenne. Naná, hogy egyszerre kezdenek mindig ordítani... Ráadásul, ha a kicsi sír, Réka is megilletődik... többek között nem eszik, viszont ha a kicsit nyugtatgatom, akkor ugye etetni nem tudok :lol:
Eleinte csendes, nyugodt gyereknek tűnt Hajna, aztán gondolom, ahogy kiment belőle a sárgaság egyre elevenebb lett. Persze még nem érhet Réka nyomába (ő anno éjjel-nappal üvöltött)... Hajna csak nappal :?
Olyan durva hányás azóta nem volt, inkább csak úgy visszafolyt a tejcsi, mint amikor tölcsérrel töltesz valamibe, ami közben tele lesz :D
No meg hát vannak még apróbb finomságai a dolognak. Nagymami fullra elkényeztette Rékát. Azt mondta, ő nem szól rá, nehogy rá haragudjon :evil: Frankó... így most mindent megenged magának a kiscsaj. Tegnap egyedül felmászott az etetőszékére, és onnan épp a hűtőre próbálkozott, amikor észrevettem :shock: Ezek még plusz szépségei az életnek :D Úgyhogy terror van, hátha még nincs veszve minden.
A kistestvért egyébként szeretgeti, puszilgatja, simogatja, kekesszel etetné :shock: Szóval szemfülesnek kell lenni. Bántani nem bántotta és nem is próbálkozott. Nem látom féltékenynek. Szerintem nem is fogja fel, hogy "vetélytárs".

Gira
Vendég

szszkinga!!

Köszi de nem sokat ér a Ca.Sajna.. :roll:

Ceniko!!

Biza a Zuram motorozik immár 13éve,(de annál inkább több).
Máté a mamánál töltötte a szokásos nyári vakációt az egerekre meg a papa vigyázott és szerencsére minden jól alakult.

Majd teszek fel képeket az útról ha egyszer eljutok odáig hogy lekicsinyítsem.(nem a 7végén mert megyünk apuékhoz)

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!!
Cseppek: Húha már a 30. hét környékén jársz?? Aztaaa hogy rohan az idő :) vannak már neveitek? :lol:

Gira: KItartás neked, és sok sok erőt++++++++++++++++ :)

Zita: A papa vigyázott az ikrekre? A papa egy szuperjó nagyapa!!!!! le a kalappal előtte! :wink: Képeket várjuk!

Violámnak kötőhátyagyulladása van!
nem tudom ez mitől alakul ki? Lehet hogy a homokozóból szedte össze???Kaptunk valami cseppeket rá, nagyon váladékozik, be is van dagadva! Hja és láza is van :(

A Szeged Presszbe olvastam:
Babaúszás szeptembertől újra indul az Anna fürdőben 3 hós kortól 3 éves korig

Szerda: 9-től és 10-től
Érdeklődni: Molnár Anna
0630/ 415-2716

Pusssz

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Enikő, Bea!
Nem tudjátok, hogy Szabadkán mennyiért van kb. Ciciban gyerekcipő? Illetve, Ti hol vesztek a gyerekeknek cipőt? A normális cipők horror áron vannak, és egy szezonnál tovább nem jók. :cry:
Köszi.
Zita

Kép
zitaa

Bibi!
Majdnem sikerült vennem napernyőt a babakocsira :? Sajna az én kocsim szögletes fémekböl van készitve és a napernyőt csak hengerre lehet rakni. Ráadásul amit eddig használtam az pont elromlott. Ha a párom nem tudja megfixálni,vehetek újat a régi fajtából :(

Gira!
Kitartást a két csajhoz!! Gondolom ha beáll rendesen a napirendetek,minden sokkal könnyebb lesz. Bár ezt a 2 gyermekes anyucik sokkal jobban tudják :roll:
Most én is egyedül vagyok éjjel-nappal :( Párom elutazott Jaltára 5 napra. Már is nagyon hiányzik,pedig csak ma hajnalban ment el. Még szerencse hogy Kittivel összeszoktunk,különben nem engedtem volna el!

Képzeljétek el,hamarosan jönnek alul a fogai. Már kiszélesedett az inye,folyamatosan nyáladzik és az újjaival matatja reggeltől estig :shock:
Azt hittem ez később fog kezdődni...

szszkinga

Üdv!

Kinga, Feri általában egész héten Pesten van, csak hétvégén látjuk egymást, hacsak nem maszekol. Igaz, nekem itt vannak anyuék, de anyu mondhatni egész nap dolgozik, szóval én is egyedül vagyok, csak épp főzni nem kell. :oops:
És az is tény, hogy ebédtől késő délutánig dédizünk, és mivel Peti tápis kislegény, nagyon könnyű a dolgom, mert minden zokszó nélkül rájuk tudom hagyni, és még küldenek is, hogy menjek ahova akarok...csak Petit hagyjam ott. :)

Fogzás: Petinek már van egy fehér pöttye az alsó ínyén, én biztos vagyok benne, hogy az egyik kis foga, ha eszembe jut, majd csütörtökön rákérdezek a dokinénitől, de az biztos, hogy már vagy egy hónapja nyáladzik ezerrel.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Kinga!
Már megvan mindenünk! :lol:
Tul.képp ruhát nagyon keveset vettem, rengeteget kaptam, vennünk kellett még egy komódot, hogy el tudjam pakolni!
De a többi része izgalmas volt!

Enikő!
Még mindig pasi! :lol:

Zitacicu!
Az én uram is nagy motoros! :lol:
Lehet, hogy ismerik is egymást!
Idén nyáron én kimaradtam a motorozásból, bár azért bevallom május elején és júniusban egy-egy rövid időre és szakaszra ültem a motoron! Azt mondta az uram, meg kell neki mutatni, milyen is az! :lol:

Lányok!
Akik a kórházban szültetek mondanátok néhány hasznos infót, hogy mit érdemes/kell bevinni szüléskor?
Mindenre kíváncsi vagyok!

Cseppek!
Én szívesen elmennék erre a szülésfelkészítőre.Ha gondolod mehetnénk együtt is! :lol:

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Csibe!

Pelust meg fájdalomcsillapítót mindenképp vigyél a kórházba!!!
Férjemnek kellett behozni,mert nem volt elég gyógyszer.:(:(

Beteétet adnak párat,meg vattát,de érdemes vinni még.A Tescos Pads betét nekem jó volt.Jó ha viszel mellszívót cumival,esetleg bimbókiemelőt.(neomagnol tabletta fertőtlenítésre!)
Ha vittem volna mindjárt szülés után,több tejem lett volna...:(
Evőeszköz tányér,pohár,szalvéta,ivólé.Elől gombolós hálóing,szoptatós melltartó,köntös,papucs.
Telefon+töltő.Olvasnivaló.
Én kb. ezeket vinném.

Jó készülődést!!!

Edit
szilde
Szeged

Enikő!

Mit is adsz immunerősítőnek a gyerkőcöknek?Most megyünk bölcsibe,és kéne egy ki felturbózás a kicsilánynak.:)

Edit
szilde
Szeged

Sziasztok Mindenkinek!

Ceniko!
Bizony, már ennyi idősek vagyunk. Már a nevünk is megvan, az én nevemet fogja kapni, Katalin lesz, de Kiskataként fogjuk nevelgetni. Anyukám amikor bejelentettük, hogy egyáltalán lesz, már akkor elnevezte :). Ha netán mégiscsak fiúcska lenne, akkor meg apa nevét kapja, Zoltán lesz (bár ennek nagyon kicsi esélye van, sajnos, mert titkon kisfiút vártunk. Mindegy, csak egészséges legyen).

Csibe!
Nagyon örülök, hogy megismerkedhetek személyesen is valakivel itt közülletek. Én ott leszek 6-án, remélem te is. Majd egyeztetünk, hogy hol találjuk meg egymást. A többi alkalomra valószinűleg a párom is el fog jönni, mert olyan munkája van, hogy el tud jönni. Érdekli is a dolog, meg valószinűleg eljön velem a nagy eseményre. Ugyan mostanság nem szokás papirt kérni apukától, hogy beengedjék a szülésre, de biztos, ami biztos. Meg ugye 4 fül többet hall, mint kettő.
Én is a kórházban fogok szülni. Neked ki az orvosod? (pü-ben elküldöd?)

Már a cuccok nagy részét megvettük azoknak a dolgoknak, ami az induláshoz kell. Most láttam a Cora újságban, hogy 1-étől érdemes kimenni, mert elég sok bébi cucc lesz akciós áron. Mi anyósoméknál voltunk a hétvégén, és az igazság az, hogy a vásárban vettük meg szinte majd mindent, meg itt a sándorfalvi piacon. Töredék annyiba került sok minden, mint az áruházakban. Arra ügyeltünk, hogy pamut legyen minden ruha, meg jó minőségű.

Arra én is nagyon kiváncsi vagyok, hogy mit fontos belerakni a kórházi csomagba, babaának és mamának. Szilde, köszönjük a hozzászólásod! Ha valaki tud még valami hasznosat, szivesen meghallgatjuk!

Ami még igazából érdekelne, hogy szülésznőt kell fogadni az orvos mellé vagy ő "jön magától"?

Szép napot mindenkinek (holnapra)!
Kati
cseppek

Edit: Grépfrútmagolajat :wink: Kistesó project :lol: :lol: ??????

Csibe: Rostos gyümilé, alkoholmentes sör (legjobb tejserkentő -szvsz- :wink: ) , rágcsálnivaló (mert a kórházi koszttól nem fogsz elhízni :? ), betétet vigyél, amit ott adnak az egyrészt kevés, másrészt nem a legmodernebb :lol: , Newborn pelus a babának, vigyél Domestos törlőkendőt budit törölni, friss gátsebbel csak úgy tudod a dolgod végezni, ha ráülsz, ha "tartod magad" úgy nagyon macerás..... :shock:
Vegyél hálós bugyit, szülés utánra az a legjobb sztem. Fél pillanat alatt megszárad, lenyomja a hasadat is kicsit, szellőzik benne cucc :lol: Patikában kapható 2 darab van egy csomagban, párszáz ft!
Az első pár napban én azt használtam, amikor már kevésbé véreztem akkor tértem át a sima bugyira! Nemtom másnak erről mi a véleménye!!??
Nekem most így hirtelen ennyi jutott eszembe:wink:

Zita: Hú én nemtom, jövő hétvégén megyek haza majd megkukkolom, de sztem nem sokkal olcsóbbak, mint itt a Siesta cipik....de majd Bea is megírja a véleményét. Mi csak leárazott Ciciban cipiket szoktunk ott venni! :)
Régebben olcsóbbak voltak jóval, de mostanában már sajna nem:(

Ági, Kinga: Senkit sem akarok elkeseríteni, de Viola 2 azaz kettő hónapos volt amikor elkezdett fogzani (ugyanezekkel a tünetekkel, orvosi megerősítéssel:) ) és 13 hós volt amikorra kibújt az első foga:lol: :lol: Kb addig szenvedett a drágám, de iszonyatosan.... :cry:
na de túl vagyunk rajta legalábbis 12 fog erejéig.... :wink:

Hja amúgy ma voltunk az ügyeleten, ráment a másik szemére is a kötőhártyagyuszi:( Már a torka is piros! És vírusos eredetű, ma az ügyeleten megállapította a doki! Antibogyót kaptunk! Elég vacakul néz ki:( :cry:

Pusssz

ceniko
Szeged

CseppekKati: Nagyon szép neve lesz a kislányodnak :wink:
Imádni fogod a kislányod is. Aztán majd ha a kistesó megszületik és kukis lesz, csak nézel ,mint Rozi a moziban, mert nem tudod hogy fogjál hozzá, a tisztába tételhez :lol: :lol: :lol:
Én is görcsösen fiút akartam, és mostmár úgy vagyok vele, hogy nagyon nagyon boldog vagyok, hogy 2 lányom van és nincs az a pénz, amiért becserélném egy pöcsösre őket!!! :lol: :wink:

ceniko
Szeged

Enikő!
Kistesóprojekt?Nem értelek? :oops: :lol:

Na jó,tényleg tervezzük a babát,de csak kb. egy év múlva lesz aktuális.
És hogy jön ez a grépfrutmagolajhoz?
Nem én fogom szedni,hanem Hanna,hogy ne szedjen össze annyi bacit mint egyébként szedne össze,ill. ne üsse ki.
Ovi elött lehet,hogy egy bárányhimlő elleni szurit beadatunk Hannának,a kistesó miatt.A grépfrutmagolajról nem tudok,hogy védene variacella vírus ellen... :lol: :lol:
Vagy mégis? :wink:

Edit
szilde
Szeged

Edit: Project sehogy se jön a grépfrúthoz, csak úgy spontán megkérdeztem :wink: :lol: Csak mert a múltkor nagyon kérdezgetted, hogy suli 2 gyerekkel, meg ilyenek, aztán azt hittem aktuális a dolog:) Bocsika :oops: :lol:
Amúgy tuti nem véd a bhimlő ellen, mivel enyim lányaim szedték a grépfrútot és mégis elkapták a bhimlőt :wink:
E

ceniko
Szeged

Üdv!

Enikő, Violának sok-sok gyógypuszi, mielőbbi gyógyulást.

Kórházi csomag: amit a szülésfelkészítőn Inci elmond, az elég. A mellszívó szvsz nem fontos, van fejőszoba, igaz, ha foglalt, várni kell. Másrészt nem vagyok kompetens, én nem használtam, egyszerűen nem indult meg a tejelválasztásom...sajna, ill. igen, de nem rendesen...
Én vittem Tena Lady normál betétet, az simán szülteknek jó, de nekem, mivel csaszis voltam, sok volt, szóval sima betét is kell!
Rágcsit nekem hoztak be a látogatók, de kaját szándékosan nem hozattam be, a hűtő tele van állítólag mindig, de legalább nem híztam el. :lol:

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok Lányok!

Csibe 78, Cseppek: nekem a kórházban igazából mindent tudtak adni, ami kellett, a betét kivételével. Kaptam elég fájdalomcsillapítót is, aki "jóevő" és valamikor gyerekkorában esetleg napközis ebédelős volt, annak szerintem a kaja is ehető és elég volt.

Fájdalomcsillapítóként Algopyrint és Panadolt adnak, ha esetleg ezekre érzékenyek vagytok, akkor szerintem kérdezzetek utána, hogy ez mivel helyettesíthető. Ebből esetleg célszerű sajátot is vinni, ha nem tudsz nővért előkotorni valahonnan. Ha az orvosod azt javasolja, hogy a magzatvédő vitamint továbbra is szedd, akkor azt is, mert azt viszont tuti nem adnak. Ha esetleg van olyan gyógyszeretek, amit folyamatosan kell szednetek, akkor valószínűleg azt is vinnetek kell, bár erre érdemes rákérdezni, hogy adják-e, de szerintem nem.

Még a gyógyszer témához: simán szülőknek a kakilás általában nem szokott olyan könnyen és rögtön menni, s úgy emlékszem, ha 24 órán belül nem sikerül, akkor adnak székletlazítót/hashajtót. Mikor nekem adtak, akkor 2 nővér/szülésznő 2-félét hozott a két alkalommal: az egyiket Incike adta - Bolus laxans a neve, s recept nélkül kapható a gyógyszertárban, ez olyan halványbarna színű -, a másikat (ez egy kis kékes/zöldes tabletta volt) egy másik nővérke, de az jó kis hasmarsot csinált nekem, s friss gátsebbel, hát hogy is mondjam...nem annyira élveztem a dolgot... Szobatársaimnak mondjuk azzal sem volt gondjuk, dehát ugye embere válogatja. Az Inci-féle viszont nagyon bejött, itthonra is azt vettem, mert 1-2 alkalommal még szükség volt rá. Ha gondolod kérdezz rá erre is, hogy mit érdemes.

Betétet mindenképpen vigyetek, mert, ha viszonylag erősen véreztek, akkor nem lesz elég tuti. Mellszívót, ha már van, akkor szerintem is vigyetek, hátha olyan szerencsések lesztek, hogy hamar beindul a tejcsitek, s olyankor sokkal kényelmesebb, ha a saját motyótokat használjátok és mellesleg nem kell várni az "ipari fejőgépre":) Poharat, kanalat, kést és villát feltétlenül, mert valamelyik vacsinál nálunk előfordult, hogy azt nem tudtak adni:( Nekem volt saját, így nem volt gond. Tányért is érdemes, ha a látogatóitok közül van esély arra, hogy valaki házikosztot visz, bár én azt is megettem a mikrós dobozból, amiben hozták. Szalvétát feltétlenül, papírzsepit, jó sok WC-papírt. Szoptatós melltartó, fürdőköpeny, min. 2 papucs (az egyik a kórterembe, meg csoszogni, a másik meg a fürdéshez!!!), bár én még így is néha elfelejtettem tusolás előtt megcserélni, így volt, hogy mindkét papucsom vizes volt. Zoknit vigyetek, mert könnyen előfordulhat, hogy fázik a tappancs. Rajtam, már amennyire emlékszem, a zokni azt hiszem még a szülésnél is rajtam volt, mert elég fázós lábú vagyok, ha kicsit hűvösebb van. Hálóingből is célszerű többet, ha véletlenül az első napokban baleset történik és átvérzel.

Telefon, telefontöltő. Innivalóból jó sok, vagy ha folyamatosan látogatnak, akkor egyszerre elég 2-3 üveg/doboz. Nekem a szénsavmentes ásványvíz jött be nagyon, naponta min. 2-2,5 litert meg kellett inni. Reggelire (és talán vacsorára is) tej, tejeskávé és tea közül lehetett választani, bár tea nagyon ritkán volt, mert mire hozzánk értek elfogyott. Én meg a tejet és a tejeskávét nem bírom meginni, ezért ha meleget szeretnél inni, akkor vigyél be teafiltert stb. Ha gondolod szoptatós teát is lehet, már ekkor. Ha megisszátok a sört, akkor azt mondják, hogy az alkoholmentes sör is nagyon jó terserkentő.

Betét és hálós bugyi (min.2) szerintem feltétlenül, ez utóbbit sokkal egyszerűbb kimosni és hamarabb is szárad, mint a normál fehérnemű. Betétből nekem volt a TENA is, meg normális is, de el is kélt.

TENA betét és hálósbugyi: nőgyógyásszal receptre felíratva sokkal olcsóbb, mint egyébként (nekem a fogadott orvosom nem írta fel, de a Vasasban a terhesgondozós nőgyógyász, ha kéred, felírja; bár elég hülyén nézett rám is, amikor mondtam neki, de megmutattam azt az e-mailt, amit a TENA cégtől kaptam válaszként az ezzel kapcsolatos kérdésemre, s utána simán felírta. Ha felíratjátok, akkor előtte nézzetek utána a www.tena.hu oldalon, hogy melyik betétméret hány darabos, mert a doki kérdezte, hogy hány darabot írjon fel), de recept nélkül is kapható a gyógyszertárakban, gyógyászati segédeszközboltban, sőt a bugyit még anno a Brendonban is láttam.

Csibe: neked Incike lesz a szülésznőd, ha jól emlékszem. Kérdezz rá tőle bátran, hogy mi az, amit javasol még, hogy vigyél be. Én is azt hiszem, hogy 2-3 alkalommal is rákérdeztem dolgokra, amik eszembe jutottak, hogy kell-e vagy nem érdemes. Nagyon segítőkész, 2 hete voltunk bent nála egy kicsit beszélgetni: még mindig imádom;) Babának kissapi, kesztyű, pelus (néhány darab csak) nem árt, ha van nálad, de nekünk nem kellett, mert volt mindegyik. Incike azt mondta, hogy pelus csak akkor kellhet saját, ha pl. hétvégén elfogy a csecsemősöknél, amit lekértek a raktárból (legközelebb ugyanis csak hétfőn tudnak motyókat lekérni), de nem jellemző. Sapit, meg kesztyűt nekünk adtak, bár néha volt, hogy elveszett a Dórika benne, mert kicsit ki volt nyúlva a sapi. Ha nagyon sírós lesz esetleg a baba, előfordulhat, hogy betömik a száját cumival, bár szerintem ez sem jellemző, de már hallottam ilyet. Ha sírósak lesztek, szerintem mindenképp tegyetek be a kórházi kis tológatós ágyába egy saját cumit, hogy ne a minden gyerek által bekapottat adják neki.

1-2 textilpelust vigyetek büfiztetős pelusnak (legalábbis szerintem).

Amit én elfelejtettem (s csak 1-2 nap múlva hozattam be a férjemmel) de nagyon hasznos: nedves törlőkendő, amikor WC-re mész, mert gátsebbel a WC-papír dörzsije (bármennyire is Zewa Softis stb.) elég siratós tud lenni! A budiülőkére meg lehet kapni ülőkevédőt:én a Rossmannban vettem, bár ha elfelejted, vész esetén akkor budipapírral is körbe tudod bélelni az ülőkét. Zuhanyzáshoz valami semleges tusfürdőt és több törülközőt!

Cseppek: szülésznőt az orvos mellé, ha gondolod fogadhatsz is, de ha nincs ilyened, akkor is automatikusan, aki akkor van műszakban, az megy! Én nagyon örülök, hogy volt fogadott szülésznőnk, mert már a szülés előtt is rengeteget segített (CTG-ket is ő csinálta és bátran kérdezhettem tőle, bármikor), szülés közben nem is beszélve, sőt még szülés után is.

Remélem, hogy tudtam nektek segíteni. Üdv: Mónika
vesm

Üdv!

Cseppek, nekem spec. nem volt fogadott szülésznőm...de ez is olyan, mint a doki, kinek a pap, kinek a papné. :) Nekem pl. Incike szimpi volt, de a férjemnek nem, talán ebből a szempontból jobb, hogy egy nappal később indították útnak a gyereket, mert Kati viszont mindkettőnknek nagyon "bevált", borogatta a pocimat, stb., pedig ahogy írtam, nem volt megfogadva!
A nedves törlőkendőt én is javaslom, mert sokkal több mindent leszed, mint a sima WC-papír! Én sima Tesco gazdaságosat vittem be, szerintem ebben elég sok a lé, szóval nem dörzsöl. :)

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Zitacicu,
itthon vagyunk megint, ha még aktuális a tejcsi, továbbra is oda tudom adni!

Seri
seri

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?