A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Györgyi!!

Szerintem érhet meglepetés. Bár nekünk egész a végéig nem mutatta meg magát. Még Vida doktor úr sem tudta megmondani!!
Nagy az izgalom akkor gondolom!!!!

Ildi35!

Üdv a csapatban!

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Dóri!
Neked is Vida a dokid? Mi a véleményed róla? Én csak csupa jót tudok mondani. Nagyon alapos. Rengeteg UH-t csinált, szerintem kéthetente. Már jó is hogy a múltkor elutaztunk, mert azt hallottam nem túl jó a babának. Vagy nem szeretik a rezgések miatt. Erről tudtok valamit? Van aki a 4D-t sem ajánlja.

Szóval érhet meglepetés. :lol: Nem baj. Bár elég jól mutogatta magát minden UH-n. :lol:
Ja ki volt a szülésznőd? És mikor kell neki szólni? Nem tudok semmit ezekről. Bár biztosan ráérek még.
gyorgyi33

Sziasztok!

Üdv az újaknak!

Györgyi,
Mi voltunk 4D ultrahangon és csak ajánlani tudom. Számunkra nagy élmény volt, és mi is csak ott tudtuk meg, hogy kislányunk lesz (25. hét). Addig mindenki csak találgatott. Én úgy hallottam, hogy nem túl jó, ha sűrűn van ultrahang. Nekem pl. volt, hogy csak 2 havonta kellett menni, bár a végén már havonta. Egyébként nekem se tudta megmondani Vida doktor, hogy kisfiú vagy kislány lesz. (nem Ő az orvosom) Én választottam szülésznőt, Várnai Gabikát. Nagyon aranyos és sokat köszönhetünk Neki. Szülés után, majdnem minden nap bejött és megnézett minket. ÉN csak ajánlani tudom. Bár szerintem mindegyik szülésznő szuper!!!!!

Fülbevaló téma: Réka szombaton született és hétfőn délelőtt már kilővettem a fülét. Én ott választottam fülbevalót. Az árát már a lányok megírták. Annyi, hogy alkohollal kellett kenegetni, forgatni és 6 hét múlva ki lehetet cserélni.

Nagyon aranyosak a babák!!!

Dóri, Jube megnéztem az iwiw-en a képeket. Nagyon aranyosak a lányok!!!!!! :lol:

Szép estét!

Vica & Réka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok!!

Györgyi!
Nem ő az orvosom. Én nem választottam szülésznőt. És be kell hogy valljam, nem tudom a nevét a szülésznőnek, de nekem szinte semmit nem segített. Egyébként Ferenczi Erzsikét szerettem volna választani, csak nem jött össze!

Vica!!
Megjelöltél iwiw- en????

Puszi:Dóri

Kép
nagydora

sziasztok lányok!

normális hogy Marcipán 2 óránként eszik max.két és fél?9 etetésre jön ki.persze tejem nuku.talán ha 2x szer tudok adni neki.a többi tápszer.ez volt a lányomnál is.itthon megcsesztett a család hogy mert nem eszek meg nem pihenek meg stb.ezsek de nem zabálok és iszom főleg mert meleg van .egyszerűen nem értik meg hogy ez genetika is.belém teszik az ideget.én is szoptatnék ha lenne elég de nem fogom felkötni magam a lányom is felnőtt és egészséges hála égnek.szóval Marci 3700 körül jár 4 hetes lesz szerdán és 2820 jöttünk ki.jó sokat hízott.nem zudom hogy vegyem rá hogy többett kibírjon mint 2 óra,és van mikor betolja a 100 gr ot.de átlag 70 80 eszik 9 x.köszi

gili
gilingalang

Dóri,
Már rég megjelöltelek és vissza is jelöltél. (Hortobágyiné Takács Éva)

Gili,
Ne idegeskedj. Majd Ő is ráfog jönni, hogy nem kell 2 óránként enni. Szerintem egyébként egyáltalán nem baj, ha ilyen sűrűn eszik, még "csak" 4 hetes. Viszont Te tényleg ne idegeskedj, mert az neked sem tesz jót és Marcipánnak se!! Egyébként nagyon szép súlya van.

Nálunk ma volt bömbi nap. Egyszerűen nem tudot kakilni. Általában egy nap 2x-3x-szor szokott, de ez ma nem jött össze idáig. Eddig semmit nem aludt, most sikerült álomba ringatnom. Annyira sajnáltam.

Vica & Réka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok!

Még mindig nem tudok kilábalni ebből a nyavalyából, a torkom fáj rendületlenül és egyre idegesebb vagyok :( Már 4 napja, hogy nem tudok aludni és napközben sem a meleg miatt.
Kedden megyek CTG-re, jó lenne, ha addigra rendbejönnék és nem kéne semmiféle antibiotikumot kapnom. :(
Egy csomó dolgot kipróbáltam, amit ajánlottatok. De ez a vírus van a férjemben is és Ő már több mint egy hete szenved úgy, hogy antibiotikumot is szed....jól elkaptuk :cry:

Györgyi!

Állítólag eddig annyit tudtak kimutatni az ultrahanggal kapcsolatban, hogy akinél nagyon sokszor elvégzik, azoknál a babáknál nagyobb számban fordul elő a balkezesség. Egyébként a babák úgy élik meg ezt az egész ultrahangozást, mintha Téged egy metrósín alá befektetnének és feletted zakatolna el a metroszerelvény. Itt a hanghatásra gondolok és nem másra, félreértés ne essék. Szóval ha a fülük környékére téved az uh azt nagyon nem szeretik és menekülnek.
Szülésznőt még én sem választottam, de szerintem Te ráérsz még...én már annyira nem...

Puszi mindenkinek!
marcsim

Sziasztok,
köszi a fülbevalós tapasztalatokat.

gilinggalang
Mi találkozhattunk a kórházban. Az én lányom csütörtökön lesz 4 hetes :-). Hányas szobában feküdtél? Én 509.

Joccakát mindenkinek.

Kép
Kép
monacs

Sziasztok!

POZ: végre itthon NET közelben :)

NEG: Teljes pánik nálam!!!! Eddig váltott ciciből etettem Katát, aki ma hat hetes, és 110-150 között evett. Tegnap déltől a bal ciciben szinte semmi, a jobban is sokkal kevesebb. Olyan mintha el akarna menni!!!! Azóta sem állt vissza, én meg egyre jobban idegeskedem. Most reggel is csak 60-t evett. Iszok rendesen, eszek is ..pihenni is próbálok, egyszerűen nem értem.

Mit lehet tenni? Etessem két ciciből? Annak mi a technikája? Termelődik-e elég a következő etetésig? Ha éhes tegyem vissza arra amiből a keveset ette? De ha nincs benne semmi?

Tudom, hogy régebben volt ez téma, de akkor nem érintett, nem jegyzeteltem, most meg nincs idegem visszakeresni.
Régebben valaki írta, hogy háromszor szinte a nulláról hozta vissza a tejcit....

Ha tudtok segítsetek!!!!!!!!!!

zsu
zsu11

Zsu11!
Na aggódj! Tudom mit érzel. Nekem is hullámokban néha kevesebb van. Ráadásul nekem volt az a vírusos 39fok feletti hasmenéses nyavajám. Porzott a cicim. Puhább volt etetés előtt, mint korában szopi után. Én is tiszta para voltam. Nem akarom elkiabálni de talán most 2 hét után kezdek kifele jönni a gödörből. Nagyon figyelj oda a napi 5-szöri evésre, igyál sokat és a sok pihenés mellett az is fontos hogy nyugodt legyél. Mi tegnap keresztelőn és garden-partyn voltunk. Nagyon jól éreztem magam és ami a legfontosabb: nagyon nyugodt voltam. Éjjel majd szétrobbant mind a két cicim. Annyi tejem volt. Ilyen már nagyon rég nem volt. Szerencsére most pár nap után először végre sikerült aludnom is. Szofi egész nap nem aludt egy órát összesen (de nem volt nyűgös) és éjjel bepótolta az alvást.
Én is itt sírdogáltam még pár napja és valamelyik lány - nagyon okosan - azt javasolta hogy szedjek valamilyen homeos nyugtatót. Nekem a tegnapi nap volt az igazi nyugtató, bár szedtem Sedatif PC-t is. Próbáld meg szerintem elterelni a gondolatod arról, hogy most kevesebb van és tedd minnél gyakrabban a Pöttömöt a cicidre. Akár óránként is. Ja! Nyugodtam szopiztasd két ciciből. Az a jó ha ürül. Az agy hamar veszi az adást hogy üres mind a kettő, és dolgozni kell. Ha majd megint sok lesz akkor vissza fogsz tudni állni az egy cicire. De ha felmész az LLL oldalra, akkor ott olvashatod, hogy sokkal jobb ha minden alkalomal mind a két cici ingerelve van. Nem jó ha csak 6 óránként ér egy cicit szopi inger. Nyugi. Vissza fog jönni. Csak bíz magadban és a Pöttömben! Ő sokat segíthet ha hagyod szopizni! :D
Sok sikert és mielőbbi több tejcit!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok, nem voltam egy hétig...
Veronikusz, örülök, hogy jobban vagytok, és végül minden visszaáll a régi kerékvágásba.
Györgyi, én túlvagyok a 17. héten, és szintén Vida a dokim. Szeretem nagyon. De a többiekre való tekintettel, és azért is, mert szinte mindenki elégedett az orvosával, nem is mondanék erről többet. :wink: Amióta látványossá kezd válni a pocakom az utóbbi pár hétben, én is kínlódok a szalagokkal. Igen, azt hiszem, ezek a méhszalagok. Én is szedem a magne B6-ot, amit a többiek javasoltak. Ha rosszabb, akkor naponta többször is.

A hét végén megyünk UH-ra, talán kiderül, hogy fiunk vagy lányunk lesz. Már elég izgi, bár minél több idő telik el, annál kevésbé foglalkozom a baba nemével. Nem mintha nem lenne jó tudni, dehát nem teljesen mindegy? :roll:

Tünde, hol vagy?
vbea

Veronikusz, köszönöm a biztatást. Azt hiszem erre van most a leginkább szükségem. Nagyon nehéz nyugodtnak maradni, mert amúgy is egy nagyon izgulós típus vagyok. Szerintem ez az egész is azért van, mert annyira izgultam, hogy mi lesz itthon, meg az utazás. Eddig volt segítségem, most meg egyedül kell boldogulnom.
Az evés is nehéz úgy, hogy közben Kata sír! Csak idegesebb leszek ....
Megyek is mert eladjuk a házat!!!!

zsu
zsu11

Vica!!

Bocsi! :D :wink:

Kép
nagydora

Ja!!!

Újra él az msn címem!! Azt hiszem, Kiscsillag akart felvenni!! Mostmár lehet!!!!

Kép
nagydora

Sziasztok!

Köszi Marcsi! Valami ilyesmiről hallottam én is az ultrahanggal kapcsolatban, lehet hogy azért mozognak olyan nagyon uh közben. Szegény szinte bukfencezett. :)

Szia vbea!

Most voltam a Vidánál. Nem ultrahangozott, mert a a másik épületben a rendelőben nincs. Nem is baj. Kézzel vizsgált, meg szívhangot nézett. Hát Istennek minden rendben van. Csak én aggódtam túl ezt a hasfájás-görcsölés dolgot.
A baba neme tényleg mindegy, de azért én is tudni szerettem volna. Szerintem biztosan megtudod, nekem már a 15. héten azt mondta, hogy inkább lány, ez így is maradt. (ja annyit még hozzá tett, hogy maximum fiú. mindíg van egy-két poénja:)

Jár valaki kismamajógára? Én a nyaralások miatt most két hetet kihagytam, de mindenkinek nagyon tudom ajánlani!!! Nagyon jó.

Sziasztok!
gyorgyi33

Györgyi,
Tök jó, hogy tényleg nem mondtunk neked hülyeséget, vagyis nincs ok az aggodalomra. Azért is reménykedem a baba nemét illetően, mert legutóbb, amikor láttuk, 12 hetes voltam, azóta telt már el idő... Nyilván jobb lenne tudni. Kicsit az fura nekem, hogy nincsenek "megérzéseim". Legalábbis nem akarok ezekre hagyatkozni. Írtad már, mi lesz a kislányotok neve?
Még nem járok jógára, de szeretnék. Te hova jársz? Azért is féltem elkezdeni, mert tök kezdő vagyok, és nem összeszokott jógacsoportok vannak? Meg nem kell a nyakadba rakni a lábad? :roll:
vbea

Bea!

Nem kell a nyakadba rakni a lábad!!!! :lol: Én is teljesen kezdő vagyok, és nincsenek összeszokott csoportok. A Bánki Donát utcába járok, Padma jógastúdió. Ja, Zugló. A másfél órából egyben olyan gyakorlatokat csinálunk amit lehet a szülőszobában a vajúdás közben hogy jobban tágulj, meg stb, stb.
Kislányom neve Jázmin lesz. Bár a megérzésekre biztosan nem lehet hagyatkozni, de én tuti voltam benne, hogy lányom lesz. Nem tudom miért. Nálunk és a férjemnél is minden családtagnál így volt lány aztán fiú. Persze ez egyáltalán nem törvényszerű, de megérezte. Ja és kb. 5 barátnőm, ismerősöm szült az utóbbi hónapokban, mindegyik kislány. Hogy miért érdekes. Lehet hogy egyre többen leszünk??? :lol:
gyorgyi33

Köszi Györgyi. Utánanézek. Biztos hasznos.
Megfigyelésem szerint országosan több a kislány, mint a fiú. Az én korosztályomban minden lánynak bátyja van viszont. Na ezt jól megmagyaráztam. Szóval régebben mintha gyakoribb lett volna, hogy elsők a fiúk, utána a lányok. Férjem szerint fia lesz, és Bélának hívja. :? Az összes barátnőm szerint meg lány... :roll: :wink: Talán megtudjuk hamarosan.
vbea

Hát mostmár kíváncsi vagyok! Az én férjem meg kisbékának hívta. Pedig Jázmin!
gyorgyi33

Sziasztok!
Lányok, megjöttem. Üdv az újaknak. györgyi, nekünk lányt néztek 2x és fiú lett .) Imádom de persze most már kell egy kiscsaj is.
Mi nyaraltunk, mig ti a tejjel szenvedtetek, Veronikusz, le a kalappal előtted, ügyes vagy, hogy kitartottál. És hoyg megnyugodtál. Kár, hogy az utazás nem sikerült olyan jól.
Mi kipihentek, feltöltöttek vagyunk. Vágre 2 év után igazán nyaraltunk. Autóztunk sokat, és Bene jól bírta. Még élvezte is :)
Most ennyi, csak gyorsan beköszöntem. Zsombi, hogy vagytok? Egy üveg Hipp, az nem kevés! :)

mtunde

Sziasztok!!!

Mindenki jól van???? Remélem, közülünk senki nem vonult ki babakocsival a tüzijátékra!? És bocsi, ha valakit megsértek!!!

Ma megyünk két hónapos oltásra. Kell valamit tudni?? Vallamire készülni??

Eszti, Jube, Orsi!!

Mi van Veletek??

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!

Voltunk ma CTG-n. Minden rendben a babával és a doki szerint már jósló fájásaim is vannak. Hát tegnap sokat nyilalgatott, de az szerintem a behelyezkedés miatt volt meg, hogy állandóan köhögök.
:cry: Sajnos kaptam ma antibiotikumot mert a vírusos fertőzésből bakteriális lett és ezt csak azzal lehet kezelni. Nagyon szomorú vagyok és egyre gyengébb....már olyan jó lenne készülődni a szülésre és alig élek :(
marcsim

sziasztok!

3 napot töltöttünk a Balcsinál, jajdejó volt! :D

Zsu,
én mindig mindkét mellből szoptatok, mert az egyikben kb.20van... a másik viszont nagyon sokat termel-szerencsére. Mindig a "rossz" cicivel kell kezdeni, hogy a nagy éhség azt érje, hogy jobban termeljen. Én hoztam vissza a tejet 3szor, mert elment, (mellgyulladás, kevés kaja, stb miatt) mégpedig úgy, hogy 2 óránként szoptattam/fejtem, éjjel is. Borzasztó, de megéri. Menni fog, csak bízzál magadban.

Dóri,
nagyon szép menyasszony voltál! :) bejelöltelek MSNen is.

Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!
Igaz, már nem biztos, hoyg aktuális, de a lázcsillapítóról, antibiotikumról: Van egy Czeizel könyvem, amiben minden gyógyszer,és hatóanyag fel van sorolva, valamint, hogy van-e hatása a magzatra. A legtöbb antibiotikum, lázcsillapító SEMMILYEN hatással nincs a babára. Úgyhogy ha már szedni kell, ne aggódjatok! Inkább gyógyuljatok! :) Marcsim, remélem, miután meggyógyulsz, még pihensz is egy kicsit, és csak utána indulsz szülni :)

mtunde

köszi Jube,

azt hiszem jó úton járunk, mert ma reggel már rendesen tudott a gyengébbikből is enni. Pedig sokkal kissebb, meg nem is feszes, mint régen, de valahogy kiszipkázta belőle. Amásik szerintem rendben van, mert kevesebb, mint volt, de még így is elég. Én is kétóránként etettem tegnap, csak az volt rossz, hogy folyton ébresztenem kellett emiatt, és ezért nyügös volt. Éjszaka nem mertem. Este viszont csináltam egy szaporító fejést mindkét cicire az utolsó kajcsi után. Homeós bogyót is eszek, meg iszom a laktoherb teát is.
Ja, és a dinnyét meg az alkoholmentes sört. :D

Ma megyek a hathetes kontrollra, most próbálok nyugodt maradni, és nem parázni azon, hogy megint autózzak a Manóval....

zsu
zsu11

sziasztok,

úgy néz ki, fenyeget az elhízás veszélye... :cry: a terhesség alatt 12-13 kilót szedtem fel, de most jönnek a kilók.... kevsebbet enni nem merek, nehogy elmenjen a tej... nem tudtok véletlenül baba-mama tornát a Moszkva tér környékén valahol?

a brendonban van, de az elég messze van nekem sajnos.

köszi!
Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok mindenkinek!

tegnap nem volt gépem,így csak ma tudok bejelentkezni.

Képzeljétek a hétvégén a férjem meglepett egy kedves estével a házassági évfordulónk alkalmából.ÉN ELFELEJTETTEM.. :oops: A hátam mögött beszervezte Manka keresztapját,mint bébiszittert,engem meg elvitt vacsorázni,meg utána a Margitszigetre a szabadtéri színpadra egy rockoperára. :D Teljesen meglepődtem,nem jellemző rá a romantika..

Veronika!Örülök,hogy meggyógyultál és a tejed is visszajött,nehéz meló volt..

Zsu!Mára már te is bizaokdóbb vagy,ahogy olvastam,mint tegnap...Hidd el,olyan nincs,hogy "csak úgy" elmegy a tejed.. :D
Csatlakozom veronikához,hasonlókat tanácsoltam volna én is.Mindig abból a ciciből kezd az etetést,amelyikben kevesebb van, és nem baj,ha óránként mellre teszed.
Vbea! Én is most kezdek majd szeptembertől kismama jógára járni, a második kerületbe,az esik közel.Szerintem próbáld meg te is,időtöltésnek is jó:-))

Jube! Megértem a problémát,én terhesség alatt voltam és vagyok dagi(már 10 kilónál járok,ennyit merek bevallani,lehet,hogy van már több is és még csak 23 hetes vagyok).Nekem a szoptatás alatt olvadtaka a kilók,dehát nem vagyunk egyformák..Szóval ,ha egy picivel kevesebbet eszel,nem apad el a tejed,mondjuk este csak joghurt meg egy kis pulykamell felvágott ,vagy valami,lényeg,hogy szénhidrát és cukor ne.. én baba-mama jógát tudok a mechwart liget fölött(www.jogakozpont.hu),lehet,hogy az kevés,de az interneten biztos találsz..

[bMonacs! neked nem írok,úgyis beszélünk..

üdv mindenkinek,ma megyek dokihoz,holnap beszámolok.
durca

Kép

Kép
durca

köszi durca!!

megnéztem, jó is nekünk a hétfői óra időpontja! majd mesélek kedden, milyen volt! valamit biztosan használ, más babás mozgást nem találtam, és ide még gyalog is el tudunk menni.
szóval nagyon köszi!

Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Még mindig szívesen vennék valamilyen infót Zachárné Erikáról (szülésznő)!

Mindig van egy-két biztató szavatok egymáshoz, hát most rám is rám férne! A 35. hétben járok és ahogy közeledik a szülés időpontja egyre jobban be vagyok rezelve. Hogy miért azt nem tudom megmagyarázni, de mégis! Ráadásul nem is az első gyerek, az első szülöttem pont ma 14 éves. Bár lehet, hogy ez csak egy kis egészséges szorongás...... Éreztetek hasonlót?

Ildi35
ildi35

Ildi35! Zachárné Erika egy bűbáj. Tök aranyos. Nem szültem nála, csak egyik szombaton, amikor már bent feküdtem, egy egész éjaszkás szülés után még engem is ctg-getett, mert állandóan keményedtem. A szobatársnőm meg vele szült, és ódákat zengett róla.
Tünde

mtunde

Sziasztok!

Megnyugtattak antibiotikum ügyben, nem parázom többet és jobban is kezdek lenni egy kicsit.

Ildi! Szerintem természetes ez az "izgalom", Nálam is ez van és Én ezt úgy fogom fel, hogy szükség is van rá és minden értelmes, érzelmes ember így érez!
Sok boldogságot a gyermekednek! :)
Nekem a sógornőm szülte a második gyerkőcét 8 évre rá és azt mondta, hogy olyan volt, mintha mindent most csinált volna először, szinte újra kellett tanulnia mindent, gondolom a 14 év után meg pláne ez lehet.

Nekünk Kolos lesz az első gyerkőcünk és Én most, az utolsó hónapban érzem magam érzelmileg a legrapszódikusabban. Igazából nem is a szüléstől tartok, hanem majd az után következő gyermekágyas időszaktól, de szerető emberek vesznek körül és biztos vagyok benne, hogy minden menni fog.

Szóval feleslegesen sokat azért ne parázzál és mindenképp add ki magadból a feszültséget. Beszéld meg a pároddal a szeretteiddel vagy akár velünk!

Szép estét!
marcsim

Sziasztok,
lehetetlen benneteket visszaolvasni, jó sokat írtatok.
Láttam van két új kismama.Sziasztok, üdv a csapatban.

Veronikusz, örülök, hogy minden rendben tejci ügyben. Nem tudjátok miért lehet az, hogy mindkét gyerekem útálja a jobb cicimet és balpártiak? Szinte üvölt Csabi, ha a jobbal kezdem.

Györgyi, mit mondott a dokid, mi az a görcsölés? Szeintem lehet méhszalag feszülés, keményedés, ami bizonyos fokig normális és lehet, hogy rossz helyen fekszik a baba, vagy ahogy megrúg, bekeményedik a méhed. Én is sokat keményedtem, másodszor végig görcsöltem. Sokszor veszélyes szintet súroltak ezek az összehúzódások, nem is volt elég a magnézium. A méhlepényed nem mélyen tapad? Amúgy ha nem elviselhetetlen a szúrkálás, biztos nincs baj.

na mennem kell üvölt Csabi.

Remélem nem volt senki a tűzijátékon.Mi vidékről jöttünk haza és 15 perccel a hazaérkezés után jött a vihar.Azon gondolkodtunk, hogy menjünk-e a tűzijátékra,de végül nem álltunk meg.
andry

Köszi a tippeket, lányok. Ha ennyien szavaztok a mozgásra, és tényleg javasoljátok a jógát, megpróbálom. Legalább 28 éves létemre megtanulok levegőt venni. :wink:
Durca, nagyon helyes volt a férjed. Elhiszem, hogy jólesett. Vasárnap leszünk egy éves házasok, azt hiszem, ezt most én szervezem meg. :shock:
És Durca, még valami. megnyugtattál. Alapból stresszelem magam a kismama-magazinok szupermamijaitól (akik minden probléma nélkül szoptatnak, fájdalomcsillapítás nélkül és problémamentesen szülnek blabla). Ezek mosolyogva olvastam, hogy tíz kilónál tartasz. Hát...hm, én hétnél. És az összes szakirodalom szerint túlzás ez. Most mit csináljak?! :roll: :D
vbea

Ja, egy nem túl értelmes mondat. Tehát... ezek után mosolyogva és megnyugodva olvastam stb :idea:
vbea

Jó reggelt mindenkinek!!

Tegnap voltam dokinál,igaz sokat vártam,de most kivételesen tök jó fej volt a Sipos doki.A szakmai részében ezeleőtt sem találtam kivetnivalót,csak mindig olyan flegma volt,vagy sietett vagy valami.
Szóval ő is kislányt mondtott, mostmár másodjára is ezt halljuk,remélem nem alakul másképp,mert már nagyon ráálltam,hogy két kislányos anyuka vagyok/leszek.

JUBE! örülök,hogy segíthettem.én is oda fogok járni kismama jógára,szerdánként reggel..Szeptember 4től ugyanis Mandula lányom oviba megy(halleluja,halleleuja...)magányosan telnek majd napjaim,így egy kicsit lesz időm foglalkozni magammal.
BEA! ha van kedved velem tarthatsz,együtt röhögni mégiscsak jobb,mint egyedül :D :D
Apropo,hízás:Mikor Mandulát vártam,úgy híztam 20 kilót,hogy dolgoztam,tornáztam a 7.hónapig(aerobikot).Igaz ettem,de nem zabáltam.Nos,ezek után elgondolkodtam,hogy vajon mit kéne még csinálnom,hogy az ideális súlynövekedést kövessem..mert kétségtelen könnyebb 5-6-7-10 kilóval összesen,mint 20-szal.
Aggódtam egy kicsit,hogy nem fogom leadni,de szülés után 3 hónappal már "csak 6" kiló volt rajtam,aminek leadására nem tettem erőfeszítéseket,csak tavaly nyáron,akor viszont pikk-pakk leadtam.Sőt soványabb lettem,mint Manka előtt(58 kg,az 171 cm-hez,az nem rossz,szerintem)
A második gyereknél már rutinosan hízok :D,nem mondom,hogy nem zavar,mikor mások ennyit se híznak egész terhesség alatt,de elfogadtam ,hogy ez van..illetve nem teszek semmit ellene,hogy ne így legyen,diétázhatnék(a védőnő,mindig beírja,nagy kerek betűkkel,hogyv DIÉTA),de annyira nem érdekel.Tudom,hogy leadható, le is tudom adni.
Szóval Bea,ne stresszeld magad,majd lemegy.Illetve örülök,hogy megnyugtatott az én,szerintem nem ritka példám..Mert azért csinálnék egy országos felmérést,hogy a nők nagy része terhesség alatt mennyit hízik..Csináld ahogy jólesik, a szakirodalom meg azér van,hogy egy idő után jót nevessünk rajta.

Andi! Az én lányom is jobban szerette az egyik cicimet,sőt a mai napig,mikor simogatni támad kedve,csak a jobb cicimet simizi
:D

Üdv ILDI35-nek és GYÖRGYINEK! Valamelyikőtökkel egyidőben szülök,tán györgyi?mikorra vagy kiírva?

Szép napot mindenkinek,durca

Kép

Kép
durca

Sziasztok!

Szerintem normális, hogy a gyerkőcök jobban szeretik az egyik cicit, mert em jön egyformán a tej mindkettőből. Amelyikkel könnyebb dolguk van, azt favorizálják. :)

Panni mindig "panaszkodik" a rossz cicin, mégis mindig azzal kezdem, hátha javul kicsit. :D

Durca, ha meglesz a babád, járhatnánk együtt a baba-mama jógára, ha van kedved. köszi a tippet még egyszer! :)

Én tudom, miért hízok a szoptatás alatt.... olyan cukor éhségem van, mint még soha.... megveszek valami édesért, szinte a kristálycukrot is kikanalaznám a zacskóból... a fene tudja, mitől van ez így, sosem voltam nagyon édesszájú... amikor hazajöttünk a kórházból, csak 3 kilóval voltam nehezebb, mint a terhesség előtt, most már 5,5-nél tartok.... :cry:

szép napot mindenkinek,
Jube

Kép

Kép
jube

Dóra Köszi az msn-t nemtudom sikerült -e? Lányok, ha elkezdem szúrni magam, nembiztos, hogy tudok jönni már. :(

Kép

Ha van változás írjátok meg!!

Kép
Kép
kiscsillag

Halihó!!

Megvolt a szuri, és Lucus egy kis hős volt!!
Jelentem, 58 cm, és 4650 gr!!!

Kiscsillag!!
Miért nem tudsz jönni?? Nem vettél fel msn- en!!

Sok puszi mindenkinek!

Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!

Most, hogy vége a nyárnak, kicsit többet vagyok gépközelben, de azért olvasgattalak Benneteket szorgalmasan.

Hízás témához szólnék én is: előző terhességemnél kb. 16 kg-t híztam, ami elég sok a szakirodalom szerint, de a nagyja már hazatérve lement. Sajna, arra nem volt időm, hogy a felesleget teljes egészében leadjam - Ketteske gyorsabb volt nálam -, maradt még 3 kg. Viszont most - 34. héten - már 14 kg-nál tartok, ami nem túl jó, de ez van, pedig rohangálok eleget a 14 hónapos fiam után... Szóval, ez teljesen alkat kérdése, valószínűleg fejre is állhatnék, akkor sem híznék kevesebbet, és még a Pocaklakónak sem tenne jót.

Ildi35,
láttam, szept. 28-ra vagy kiírva, én okt. 5-re. Még az is lehet, hogy találkozunk. Én Hegedűs dokinál szülök, Nováky Rita a szülésznőm, immár másodszor. Egyébként mi is a szept. 28-at "céloztuk meg", öcsém kérésére, mivel ő is aznap született. Jó egészséget és kitartást addig is. Hogy bírod a nagy pocakot? Most már hogy nincs akkora kánikula, kicsit talán jobb, de igazából már én is türelmetlen vagyok.

Szép napot mindenkinek,
Dóri
dorka77

Sziasztok!

Kiscsillag ,miért nem tudsz jönni??

Dóra! Gratulálok Lucának,nem voltál izgatott az oltás előtt? Emlékszem én annyira féltem,hogy mit fognak csinálni az én kis pici lányommal,hogy alig aludtam előző este..de túléltük.. :D
Én most pénteken viszem bárányhimlő elleni oltásra(tudom sokan ellenzik,de a dokim megggyőzött,hogy jó,ha be van oltva),de nekem egy pár nap rákészülés most is kell,főleg,hogy nem kötelező és mardos a lelkiismeret,hogy önszántamból szuratom a gyerekemet.No,de ez már az én bajom..

Jube! Járhatunk együtt,remélem alkalmas lesz rá a második,hogy ilyen helyekre vigyem:-).Próbáltam utána keresni az interneten,hogy mi lehet a cukoréhség oka,nem lettem sokkal okosabb,áűllítólag valamilyen enzimhiány okozza..vagy egyszerűen csak némi feszkó levezetésére szolgál..
van az nlc-n szakértője az egészésges táplálkozásnak,felteheted a kérdést,biztos ad rá valami értelmes választ. Nekem mindig válaszolnak,ha kérdezek tőlük,no nem aznap,de kisvártatva.

Dóra77! egyet értek veled,hogy ez alkati,hormonális kérdés..Nem csak azért,hogy felmentsem magam :D ,de komolyan.A szomszéd csaj a 3.gyerekével várandós,az első 3 hónapot szószerint végig hányta,még éjszaka is és 3 hónap alatt 8 kilót hízott.pedig ugye elvileg fogynia kellett volna..Na mindegy,ez van.
Mindenesetre Rubint Réka cd-jét(légy bombajó kismama) kölcsönkaptam a barátnőmtől,néha beteszem és jókat röhögök,mikor közli,hogy a 28.hét végén még csak 3 kilót hízott és megkérdi a tv képernyői előtt lihegő kismamát: És te,mennyit? :D :D :D :D :roll: :roll: Nagggyon gáz....

Marcsi! hogy bírod magad?mindjárt itt a vége!!!!

Hol lehet HURCIA??!!!!

ÜDV,durca
megyek

Kép

Kép
durca

Durca, Dorka,
Köszi. :wink: Nem akarok itt a súlya miatt aggódó képben tetszelegni, mert nem erről van szó. Csak nyomaszt mindaz, amit a rengeteg magazinban, illetve szakirodalomban összeolvasok. Vigyázok, de korábbi problémák miatt nem tagadok meg semmit. Arra figyelek, hogy ne zabáljak össze-vissza.
Kinéztem a nagyon közelben egy kismama-tornát-és jógát. Én a 13. kerületben lakom.
vbea

Durca,
Na Rubint Rékát hagyjuk a 6 kilós hízásával. Én végigémelyegtem az első hónapokat, mégis sikerült az alatt az idő alatt 4 kilót hízni, alig ettem. 6 kiló az nem fogyás? A baba, a magzatvíz, a méh többet nyom ennél... Norbi biztos éheztette.
vbea

Dóra, Durca Azért mert betegállományban leszek és otthon sajnos jelneleg valamiért nem megy a net. :( Felhívtam őket és azt mondták ott minden rendben. Mi meg nemnagyon értünk hozzá. :? Ha sikerül helyreállítani akkor mindenképp befogok nézni! Egyelőre 30-án megyek kukucskálásra. Aztán meglátjuk hogy alakul a dolog. :)

Dóra Lucácska egy hős! :) Szegény picik, ezek a sok-sok szurik. Kitartás minden oltás elött álló babának és anyucinak!

Lányok! Légyszives tegyetek fel több képet a babucikról! :) Hadd lássuk a fejlődésüket is ha már együtt szültünk. :wink:

Marcsim Kitartás, már nincs sok hátra :!: :lol:
Kép

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok!

Köszönöm, hogy érdeklődtök, elvagyunk. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy jól. Még mindig iszonyatosan köhögök és az oldalam is nagyon húzódik olyankor. Kolos pedig állandóan rugdos. De szó szerint állandóan....ez így a vége felé normális, hogy ennyit mocorog? Eddig is örökmozgó volt, de most mindenen túl tesz :shock:
Semmihez sincs erőm, lehet hogy az antibiotikum gyengít így le, de még a kórházi dolgokat sem voltam képes összepakolni teljesen...de nem panaszkodom...majdcsak túlleszek ezen a perióduson is és majd végre készülődhetek a szülésre fizikálisan és lelkileg is!

Hozzászólnék a testúly témához is. Bár én a "másik" oldalon állok. Nekem eddig 5 kg-ot sikerült összeszednem összvisz. Csak a pocim nő és semmi más, szerintem még fogytam is egyéb testrészeimről. Vékony alkat vagyok, de nem kórosan. Odafigyelek a kajálásra, hogy egyek sok fehérjét meg szénhidrátot meg ami kell a babának de megeszek mindent, ami jólesik egyébként. Én mindig aggodalmasan kérdezem az orvosom, hogy nem kevés-e ez a súlygyarapodás, de mindig megnyugtat és azt mondja, hogy a terhesség nem hízókúra és baba szépen fejlődik, sőt elég nagy babára számíthatunk a méretei alapján :)
Szóval én biztos vagyok abban, hogy ez alkati kérdés. Én ezek szerint ilyen téren szerencsés vagyok.

Kiscsillag drukkolunk!!!!

Szeptember 16-ra vagyok kiírva, de én úgy érzem, hogy a névnapomra (szept. 12.) megkapom életem leggyönyörűbb ajándékát :D

Puszi
marcsim

Szia Marcsi,
Örülök, hogy te is megszólaltál, a "másik" oldalról. Ez jó hír, és tényleg az a lényeg, hogy a baba megfelelően növekszik.
Tulajdonképpen baromi rosszul vetettem fel a témát, mert nem azt szerettem volna elérni, hogy "szabjunk" egy normális határt. Épphogy elegem van a magazinok által sulykolt ideálisnak mondott standardokból. De ez nem kizárólag a terhesség alatti testsúlygyarapodásra értendő, hanem a szupermamikra, akikből napi 5 liter tej dől, vagy arra, hogy a terhesség alatt szupervidámnak kéne lenned, meg szárnyalni a boldogságtól. Én gyakran annyira kétségbe vagyok esve, hogy csak bőgök. Nem ez a felhótlen boldogság. Csak az a szomorú tényleg, hogy standard, kész. Végleteket, problémákat meg ritkán hallani. Jó, hogy itt megbeszéljük.
vbea

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 08:54-kor.
Vendég

sziasztok csajok!

SZUPERMAMIK márpedig nincsenek!!!!!!!!! :D :D
Bea,nem vetetted fel rosszul a témát,mindenkiből mást hoz ki,de tök egyről beszélünk.

Vissza szupermamikhoz..szóval..azt gondolom,hogy ebben a felhigult,értékeiben félrecsúszott világban,ahol az emberek 60-70%-a megélhetési problémákkal kűzd(bár lelkesen shoppingol hitelre is),nem kíváncsi a síró,"kövér",problémákkal kűzdő szupermamiknak közelről sem mondható,önbizalmában megtépázott csajokra.Akik napokig tudnának ordítaniarról,hogy mennyire fáradtak,kielégületlenek,egyedül érzik magukat stb.stb. Pedig, ezek lennének többen. Én sem bírom már a divatmagazinokat sem(pedig régen hogy szerettem..),a hogyan legyünk szuper kismamik kezdetű cikkeket pedig kifejezetten utálom.
Elgondolkodom néha,hogy miért utálom ennyire,néha azt gondolom,hogy azért nem mert az ehhez szükséges kitartás hiányzik belőlem,és ami hiányként jelenik meg az emberben,azt utálnia kell,hogy megnyugtassa saját magát.. Atrán néha azt gondolom,hogy azért nem bírom,mert nem ez a magyar valóság(mint ahogy az amerikai happyend filmeket is ezért nem nézem)..nem tudom,hol az igazság.Csak azt tudom,hogy soka a bulímiás és anorexiás 13 éves,hogy sok az önbizalomhiányban szenvedő fiatal és sajna az "öregebbek" sem állnak a helyzet magaslatán..
Mondjuk egy kismama újságtól is többet várnék ezen a téren,mert ott is az állandóan vidám,boldog arcok vigyorognak vissza rám és a cikkekből is kiderül,hogy minden kerek,minden szuper,még ha 4 síró gyerek is van otthon..Lehet,hogy nem jelenne meg a cikk,ha anyázna az anyuka?nem tudom..
EDDIG EGYETLENEGY ÚJSÁG SEM KÉRDEZETT MEG ENGEM :D :cry: :twisted: Mondja kedves durca,mikor volt utoljára egy szabad délelőttje,vagy netán 3 órája?? vagy éppen van-e valami parája a terhességével? A védőnéni tán erre való lenne,de csak agrafomániájának áldozva,írogatja a könyvembe,hogy diéta,diéta :D :D

Na,mindegy,azt gondolom,hogy a média és ezáltal az emberek is túl sokat foglalkoznak a külsőségekkel,pedig a terhesség nem csak kilók és nem kilók kérdése,sokkal inkább egy állandóan változó lelki folyamat,amiben a kilóknál sokkal fontosabb lenne az anyára nehezedő azon súly,hogy miként tud majd ennek a szerepnek megfeleni..
megyek,mert ébredt a lányom,
Durca

Kép

Kép
durca

Sziasztok!
Lányok!
Olyan, de olyan jó olvasni titeket! Itt senki nem birizgál senkit szoptatás, hízás, gyereknevelés stb. miatt :D , sőt nem is álságos az egész! Tényleg elhiszem, h így gondoljátok!
Tegnap elött írtam egy másik forumra, ahova hívott az egyik ismerősöm. Én írtam valami olyasmit, h a szoptatás, fejés olyan, mint a szülés, terhesség vagy éppen az újszülött kisbaba természete: sok minden egyén és alkati és hogy miondenkinek magának kell megtapasztalni a dolgokat, DE semmi nem szélsőségesen fehér vagy fekete. ERRE a topic indító leordította fejemet ( persze nem direkt nekem címezve, mert köszönésre se méltatott), h már pedig, amit a La Leche Liga ír az szent írás és úgy van, nincs ott semmi alkati vagy egyén kérdés, ráadásul fejni is tök fölösleges etc, etc, etc. Nem is részletezem. Szóval jó volt Titeket olvasni.

Jube, Vbea
Nekem pl. a bal cicit favorizálta Barnabás, pedig az még kisebb is... :D
A terhesség alatt én nem híztam túl sokat ( kb. 10 kg), NADE a szoptatás alatt annyit küszködtem a tejért, h szép lassan 12 kg felugrott, a sok alkoholmentes sör, tea, Maci kávé miatt:(.
Még most is van rajtam +5 kg, de most nagyon oda figyelek, ami eddig még ment ( nem híztam :oops: méééééég..), de ugye eddig még könnyebb a dolog. Na, majd meglátjuk!
Még egy kérdés!

A 16. héten az AFP mellé nektek is kért még a dokitok más hormon vizsgálatot ( béta-hCG, ösztriol), vagy ez csak a "korom" miatt "jár" nekem vagy doki sajátság?

Marcsim! Neked is nézetett?

Nem baj, ha teszek egy képet a "kis lurkómról"? :wink:
Hali
Judit
Kép
barnama

Judit!
Én nem emlékszem rá, hogy nézetett volna Nekem, de lehet. :roll: Mindenesetre inkább járjon körbe többmindent, minthogy valami mellett elsikoljon, nem? De szerintem meg is kérdezheted Tőle, hogy ezeket miért nézi meg, biztos válaszol rá.

Nagyon édes a kisfiad!!!!
marcsim

Sziasztok!
Durca és a többiek! Szívembőlszóltatok. Szerintem a Kismama újságok semmivel sem jobbak a szingliknek és tiniknek szóló cosmopolitenektől. Csak más a célközönség. De uganúgy nem a valós életről szólnak, miközben még több frusztrációt alakítanak ki. Én sem szeretem őket. Egy cosmot még mindig könnyebben, kevsebb dühvel tudok elolvasni, mivel kevésbé tapos belém :) de a helyzet ugyanaz. Én a múltkor azon akadtam ki, hoyg egy normális farmert szerettem volna magamnak venni. A terhességi hízás valóban alkat kérdése. 18 évesen én is bármit ehettem, aztán egy betegség miatt nagyon lefogytam, és utána szépen felszedtem 10 kilót, a terhességgel még 5-6 rárakódot, és ez a mai napig rajtam is van. Persze fogykúrázni még nem fogyókúráztam, bár őszíntén szólva talán nem is merek. Mindegy, mert egész arányos vagyok, csak mindenből egy mérettel nagyobb kéne. (és még 1 év alatt sem cseréltem le a ruhatáramat, vajh miért???) Szóval egy normális farmer kellett volna, de csak csípőfazon van. És a másik gondom, hogy a bőröm igencsak tág maradt. Hiába nincs már alatta a babuci, azért jól kinyúlt. Nos egy csipőnyadrág, rálógó bőrrel.... brrrr.... De nem, mert csak az van, mert a népesség 3%-nak jól áll :) A többi meg hordja. Vag ymajmolásból, vagy mert nincs más...
Persze még nem adtam fel...
Jube: egy barátnőm ugyanígy hízott a szoptatás alatt, de utána leadta!

mtunde

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?