Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt,

én is megyek a Camponába, viszem magammal Esztert és belököm a Pán Péter játszóházba, apukám feleségével szokott oda járni, és mikor meghallotta, hogy szombat de oda megyek, nem tudtam lebeszélni róla, hogy velem jöjjön.... :? Mindegy, majd ha megunta,akkor elmegyek érte, és benyom egy palacsinát velünk. Ha nem baj.... :roll: Szóval ha nem zavar titeket.....
 
 


Csajok, most nem tudom hogy röhögjek vagy dühöngjek. Az elöbbit választom mert az csak jobb, de...
Szóval ma kaptam meg a leleteimet amire ráírta a doki,hogy a szénhidrát-anyagcsere kizárva, endokrin vizsgálat nem mutat eltérést, kezelés nem indokolt, és nincs PCo-m. És közölte velem hogy amúgy is, egy PCo-s asszonynál már ránézésre meg lehet mondani 50%-os biztonsággal hogy az, mert teljesen elveszítni a nőiességét én meg kifejezetten nőies vagyok :evil: :D
Quasi orvosi leletem van róla hogy kifejezetten nőies vagyok, ezért nem lehetek beteg :D Jó, nem? Rögtön Kavicska fényképe ugrott be mint nem nőies nőé :D:D:D Ki kellett volna nyomtatnom és megmutatni a dokinak hogy íme egy pCO-s, szerinte ilyen egy nem nőies nő??? Merthogy a doki szerint akármennyire is vigyáznék magamra, PCO-val nem így néznék ki. Kérdeztem hogy oké, akkor most megmutassam-e a szőreimet mondjuk a hasamon, illetve a hátamat a ragyáimmal, meg hogy akkor miért volt a 23-as LH és az emelkedett tesztoszteron 5 éve...és mondtam neki hogy a Diane egy kifejezetten antiandrogén gyogyi amitől a cisztál is felszívódnak...azt mondta hogy ezt a Nándival beszéljem meg ( Ács) mert ez már nem rá tartozik, tőle csak ennyit kértek, ha a Nándi még kér valamilyen vizsgálatot akkortermészetesen szívesen, de alapvetően ő megnyugtatóan kizárná hogy bármi ilyen bajom lenne. Azért ráírta az epikrízisre, hogy ha a pCO mégis igazolódik akkor 500g Merckformin megpróbálható.Amúgy tényleg minden labor jó lett, bár nekem furi hogy miért alacsonyabb a 90p-s cukrom mint a 120p-s vajon?
Kortizolt néztek mint mellékvesét, az 580 nmol/l lett, 60-600-ig van a refitartomány, úgyhogy engem ez nem nyugtatott meg, mert ezek szerint ez nagyon közelít a felső határhoz :-( keresgéltem mellékvesével kapcsolatban neten, de amilyen tüneteket írnak az nálam nincs. se emelkedett cukor, se törzsi-arci elhízás, se zsíranyagcsere zavar - nade amíg nem beteg a cuccos csak készül az lenni addig nyilván nincs is ilyen...ennek jó lenne valahogy utánanézni azért hogy miért ennyi nekem ez.
Ths-em 3,69 ( 0,35-4,94-ig írja a reftartományt),
T3 2,83 ( ez 1,71-3,71-ig jó)
T4 1,14 ( refi: 0,70-1,80)

Holnap megyek Ácshoz, kíváncsi vagyok hogy mit mond.

Ennek alapján elvileg makk egészséges vagyok, csak az LH-m és az FSH-m alacsonyabb mint kéne, meg hát ugyi szőrös vagyok, ragyás és megintcsak nem úgy néz ki hogy nagyon akar lenni mensim 2 héten belül.
 


Niki (druszám) : gratulálok ! A halvány csík is csík, szóval én nagyon ugrálnék a helyedben ! :lol:
Ami az orrspray-t illeti, én is allergiás vagyok és most már a dokik is azon az állásponton vannak, hogy lehet használni terhesség alatt is. Sokkal többet árt, ha nem kezeled az allergiát, ráadásul nagyon csekély mértékben szívódik fel ! Én nyugodtan fújnám a spray-t :wink:

Ella : nekem allergiás időszakban mutatott gyulladást a vérvétel. Remélem ma megnyugtató választ kapsz a dokitól !!

Rejo : nem fogtak intenzív pihenésre ? Remélem babácskád még jó sokáig bent fog maradni

Espero : felháborító, ahogyan a biztonsági őr viselkedett. Tényleg le kellett volna hánynod !

Felícia : háááát, nem is tudom mit mondjak. Szerintem más dokinál kéne próbálkozni.. Majd jövő héten referálok Tűű dr-ról, lehet, hogy érdemes lenne hozzá még elmenni.

Tegnap olyan pánikrohamom volt, mint már régen. Az idegeimet szétcincálja a családom, valahogy mostanában érzékenyebb vagyok mindenre. :oops:

ja, szörnyülködve láttam, hogy tele van a hátam és a nyakszirtem pattanásokkal. Fáj, de nem lehet kinyomni. Furcsa, mert rám ez nem volt jellemző :? A fene vigye el, jó lenne tudni, hogy működök-e, lehet, hogy elkezdek hőmérőzni :twisted:
 
 

 
 

Felicia, én inkább dühöngök!!!!!! :evil: :evil: :evil:

Mi az hogy egy PCOs nő elveszti a nőiességét??????? MÉRT? EGY DUNDI NŐ NEM LEHET NŐIES?????????

Úúúúú de mérges vagyok!!!! nem látok a pipától!!!!! micsoda férfisoviniszta vadbarom!!!!! ez a doki egy undorító alantas kis féreg!!!! az ilyen nem érdemel egy nőt sem!!!! egy mocskos állat!!!!! pont az ilyenek miatt érzi magát egy csomó nő nőietlennek, és lesznek depressziósok!!!!
Kérdezze már meg néhány pcos nő férjét, hogy mennyire tartja őket kívánatosnak!!
És akkor ezek a nők inkább menjenek el az őserdőbe, hogy rondítsák az összeképet vagy mi????

:evil: :evil: :evil: :evil: :x :x :x :x


krumplis pogácsa írta:És akkor ezek a nők inkább menjenek el az őserdőbe, hogy rondítsák az összeképet vagy mi????


akarom mondani hogy ne rondítsák az összképet?


Sziasztok!

Köszi Kandika! Próbálok sokat inni, erre amúgy is figyelnem kéne, mert magamtól ellennék napi 3 deci folyadékkal! Inni fogok, mint a ló! :lol:

Hát, Felícia! Nem is tudom, mit mondjak.. Sajna ismerős a szitu! Ha bárki gyanut fogott volna 16 éve az inzulinterhelésemnél (2 hó kórházi kivizsgálás volt!!!) akkor most nem tartanék itt.
A tüneteidnek oka van, ne hagyd annyiban! (bár én sem hagytam, mégis eltelt 18 év a megfelelő gyógyszer nélkül! Jó, hogy nem fordultam fel :evil: :) )

Espero! Azt a barmot tényleg le kellett volna hánynod! minimum!
 
 


ez volt az a szépséges csodadoki?
nos, a belbecs nem mindig méltó a külcsinhez.... :evil:


Pogi!

Hogy neked milyen igazad van!
Elfelejtettem kifejteni az ezzel kapcsolatos nézeteimet, de te megtetted helyettem is! Köszi! :)
És vegye tudomásul minden ilyen ökörborjú, hogy én igenis nőies vagyok, és még azok is ezt mondják, akik amúgy a vékony nőket szeretik!
A férjem meg épp az előbb mondta, hogy egyre szebb leszek. Bár szerintem kissé elfogult, mert a türöm-tükröm reggel mást mondott!
 
 


Valamit még nem meséltem!

Ma voltam a házidokim asszisztensénél, mert a Kaáliban kértek egy vércukor-ellenőrzést.
Beszélgettünk a bajaimról, erre ő azt mondja, már pár évvel(!) ezelőtt mondta a dokimnak, hogy metformint kéne írni nekem!!!
Olvasott róla valahol, utána megismert egy pco-s csajt, aki nem IR, mégis metformint szedett, két hó múlva fog szülni.
Most képzeljétek! Egy egyszerű falusi orvos-asszisztens, soha nem járt konferenciákra, stb, de érdekli a munkája és sokat olvas. Aztán a végére többet tud, mint az orvos. Hát, ilyen is van!
 
 


Sziasztok!

Hihetetlen mennyiséget produkáltatok!
Picit visszaolvastam, iletve átfutottam. Nóra Rád voltam a leginkább kíváncsi, amikor utoljára írtam, még ott tartottunk, hogy van-e babó. Szóval gratulálok a szívhangocskához! :D
Egy idétlen doki képes lett volna kiműteni. Még rágondolni is rossz! :twisted:

Anita, a projektkezdeményezésed nagyon jó ötlet. Segítsünk egymáson, és minél több kétségbeesett és agyonriogatott csajon.

Mir, üdv újra itt!

Nálunk zajlik az élet, sok meló, lakáskeresés, úgy néz ki, talán találtunk is, de nem akarom elkiabálni. Szorítsatok!

Puszi mindenkinek!


Backa : az a tapasztalatom, hogy sok helyen van ez így. A dokik nem képezik magukat, még a legalapvetőbb információt sem szívják magukba. Ezt is felháborítónak tartom. Minden szakmában képeznie kell megát az embernek, ha helyt akar állni, nem ?! Pont az orvosi pályán nem teszik ezt kötelezővé ?!
Már ott tartunk, hogy a beteg kéri, hogy milyen vizsgálatokat kéne elvégeztetni. grrrrr

Pogi : jól fogalmaztál !!!!!
Mondjuk nem tudom, hogy a doki engem az 50 kg-mal, 75 B-s mellméretemmel nőiesnek tartana-e :twisted: , de én annak érzem magam. Lehet, hogy vékony vagyok, kicsik a melleim, de nőies vagyok! lehet, hogy erre meg azt mondaná, hogy épp ezért nem nőies ???
Egy molett nő is lehet nőies, számos példát tudnék mondani, ráadásul sok férfi pont a ducibb nőkre gerjed !
Semmi összefüggés, egyszerűen Ő gondolja így. Kár, hogy ennek hangot is adott :twisted: A fene vigye el, hogy még mindig itt tartunk !
 
 


Sziasztok!

Szokás szerint csak olvasó üzemmódba vagyok. S elég negatííííívvvvv. Senki kedvét nem akartam szegni, de most:
önző leszek.

Csajok! Elszálltam.

Olyan NAGYON :oops: büszke voltam magammal 4 hónapos Adimet szedése , és két spontán ciklus után (46 és 50. cn-re), hogy csak na!
Tök negatív vagyok, türelmetlen, és hisztis p...a. Mindezt azért, mert a 49. cn-en vagyok, és egy hete nagyon picit barnázok. Olyan köröm nagyságú a nap végére a barnázás a betéten. Most mi lehet velem???? Babás nem lehetek, mert teszteltem (nega). Kevés a progi? Lehet olyan, hogy egyik hónapban van elég progi a másikba nincs? Őrlődök, őrlödik Bee, s oda a hitem.
Ja! A hajam hullik, de nagyon. Meggyőződésem, hogy ez összefüggésbe van perpill nem létező mikimtől. Hőmérőzök. De minek? Elvesztem benne.
Azt hittem meg jön negyvenvalahány napra...... Csalódás.


Persze látom én mindenkinek megvan a keresztje. De eddig olyan nyugodt és happy voltam, most meg..... Ez nem is én vagyok. :oops:

No szépen elmonológizáltam. Bocsi!

Kavicska tudom, lógok pádisos képekkel. Ígérem, pótlom!

Nóra! :P Gratula a szhanghoz!

Niki! Neked is gratula! Pár nap, s erősebb lesz a csíkod.

Bee
 
 


Sziasztok!
Én mint csendestárs olvasgatok, mert egyenlőre nálam is még semmi sem biztos. ma reggel 7re bementem laborra. Ott kiderült, hogy nincs pecsét a beutalómon, így nem végzik el a labort. Gondoltam várok kicsit Schlefferre, de közben kiderült, hogy a férjem kocsikulcsa a táskámban maradt, így vissza kellett ügetnem, és így ma nem volt semmi. De felhívtam a dokit, és holnapra lesz beutaló, másik, pecséttel....
Egyébként nekem (még anno, gyógyszerszedés előtt) a hátam volt nagyon pattis. Most "csak" a nyakamon jönnek ki folyamatosan nagy gümők, de kivülről semmi más pco-ra utaló tünetem nincs. Jó, nem vagyok vékony, de a BMI-im 25 körül van. Na, mind1 továbblépés akkor lesz, ha meglesznek a leleteim.
Ja, nekem azt mondta a doki, ha nem vagyok IR, akkor műtét. De akkor lehet ez is megoldható metforminnal?? (nem bírom a műtéteket...)
üdv mindenkinek és további szép napot!
 
 


Sziasztok!

Felícia!

Nekem is ezt mondták anno, h. NEM LEHETEK PCO-S, EKKORA MELLEKKEL, MEG NEM IS VAGYOK SZŐRÖS!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:
Na aztán a ragyáimra meg azt mondta a doki, h. "MAJD KINÖVI!!!!!" :evil:
30 évesen???????????? :shock:
Később, már nem mondott semmit csak elküldött UH-ra, de addigra már tele voltam gennyes csomókkal mindenütt!!!!!! :cry:

Mniki!

Ragyákat ne is nyomkodd!!!!! Nem jönnek ki!!!!!! :cry:
Ami nekem bevált: forró nedves törölköző a hátadra az esti film alatt, Rá egy takaró, h. minél tovább meleg maradjon, de előtte krémezd be a bőrkéd!! Lehetőleg körömvirág krémmel, puhít, gyulladáscsökkent és fájdalomcsillapít! Párod reklámok alatt cseréli a törölközőt, ha kihűlt!!!!! :wink:
Kozmetikai cikkeket árusító helyen nézd meg az algás pakolást, iszapszerű trutymó, de nagyon jó gyulladáscsökkentő!!!!!
Hetente kétszer rákened a hátadra, vmelyest javít a helyzeten!
Ha meg nagyon viszket, akkor veszel drogériában gyulladáscsökkentő gyógynövényes olajat, egy kevés nagyszemű só + 1 kanál olaj, és a párodat ráuszítod a hátmasszírozásra! Naggggyon jó érzés, de amikor már vérzik a hátad célszerű abbahagyni! :!: :!: :!: :D

Beebeey!

Pajzsmirigy??????? Már a hajhullás, meg a hiszti miatt kérdem!!!!!
Barnázás tuti progihiány miatt van!!!!!
Ne keseredj el!!!!! Norcolut???? Új ciklus, új remények!!!!!!
 


Ja, pattikra ajánlom ezerrel (igaz szteroid tartalmú -mint más pl. ekcémára kapható krémek, szóval nem gáz-, kérjétek ki az orvos véleményét róla, de csodákat tesz, hosszú ideig nem lehet használni!!!) a SKINOREN krémet (vagy kenőcs??)
d
 
 


Ja, pattikra ajánlom ezerrel (igaz szteroid tartalmú -mint más pl. ekcémára kapható krémek, szóval nem gáz-, kérjétek ki az orvos véleményét róla, de csodákat tesz, hosszú ideig nem lehet használni!!!) a SKINOREN krémet (vagy kenőcs??)
d
 
 


bocsesz, kétszer küldtem el.......
 
 


Nahát Rambóka, hogy Te mindig tudsz alternatív gyógymódot :lol:

látszik, nincs sok munkám, egész nap a neten lógok :oops: :lol:
 
 


Pogi, Backa, kandi, Mniki!

Köszi az aggódást! :)

Az a helyzet, hogy a hidegfrontok, viharok nagyon megviselnek, ha nem vagyok terhes migrénem lesz, így terhesen meg fáj tőle a pocim. + apára is most jött rá a fészekrakó-ösztön, most festette aa lakást, polcokat kell lemosnom a konyhában (amit leszerelt), meg minden cuccot visszapakolni...hát nem a legjobbkor jött rá a festési láz, már mndtam neki. Amúgy megkímél a drága, de azért nem tud mindent ő csinálni.

Felícia!
Sztem totál fals adatokat mérnek most nálad, a Diane utóhatása miatt, mert nemrégen hagytad abba.
Én a következőt csinálnám: Fél évig babagyártás LH-teszttel és hőmérővel (meg apucival :lol: ), ha addig nem jön össze a babó, akkor egy hüvelyi Uh-val indítani a vizsgálódást, hogy milyenek a petefészkek, és aztán a vérvételek.


nekem a gyógyi abbahagyását követő 3. ciklusban, a 19. napon csináltak UH-t, és a röpke 3 hónap alatt az addig teljesen tiszta petefészkeimen (diane szedés alatt párszor ellenőriztük, és teljesen tiszták lettek)jobbról több apró, balról egy 11mm-es ciszta volt látható. Az Uh-s csaj mondta is, hát igen, ez PCO...(az más kérdés,hogy ekkor már terhes voltam, ebben a hónapban a 13.cn.-on összehoztuk Johannát)
Utána mentem vérévtelre, ami eltérést nálam sem mutatott. Sem inzulin, sem LH/FSH, sem prolaktin.

Mikor csináltak neked utoljára hüvelyi Uh-t? A gyógyszer abbahagyása óta csináltak?? Milyenek voltak a fészkeid? Volt bennük ciszta??

A dokik nem támaszkodhatnak egy öt évvel ezelőtti leletre. Viszont a doki nem zárta ki a metformin szedés lehetőségét, és ez jó!!! Odaírta a papírodra, hogy szedheted!!

Az én dokim is azt mondta a diane előtti leleteimre (4 évesek voltak) hogy hát, akkor ez most rendeződött...(átmenetileg, ezt én teszem hozzá). De bármi lehet. majd szülés után okosabb leszek. De tudod én sem akarok a klimaxig dianét szedni, és elcisztásodni sem akarok.

Bee!!
ne keseredj el! vannak ilyen, vannak olyan hónapok. annyi minden be tud kavarni egy ciklusba!!

(röhögném, ha mégis terhes lennél egy késői PÉ-ből, itt a nagy elkeseredés közepette, csak még nem mutatja ki... :D )

zsizsik hozdd Esztert nyugodtan! Én is meg tudom majd mutatni domit, apjával lesz.(lehet mi is beadjuk a játszóházba, vagy akváriumba mennek)

Kép

Kép
 
 


Mniki, Tűű-re kíváncsi leszek! Szegényke, vele kapcsolatban te vagy a fórum kísérleti nyula :-(

Én meg ennek a dokikának voltam.

Nos nem is értem: én se vagyok vékony!!!!!! Gondoljatok bele mit mondana Kate Moss a 160 centi/60 kg -omra:D
A derekam vékony ( mert a csípőm meg mint 2 másiknak, és ahhoz képest annak látni :D), hasam viszont bőven van ( simán mint egy 4hónapos terhesnek ha nem húzom be!!! És most cseppet sem túloztam. ( ha hátul fogom át a derekamat akkor a két kezem nagyobbat ér át mint a hátam ott annyira vékony, de ehhez ha nem húzom be a hasam, akkor 82 a derékbőségem!!!!!!!!!!!! Persze behúzom :D) Dacára annak hogy kb 500 hasizomgyakorlatot csinálok most is minden nap)!!! + 1 óra szobabringa.
... sejthetitek hogy nem vagyok manöken-alkat én se... és basszameg, ilyeneket mond!!! Közben épp a homlokomról virított rá egy pati meg a nyakamon is kezdenek megint nőni... az államat reggel kicsipkedtem csipesszel, de gondolkoztam hogy megmutatom neki épp le nem szedett szőreimet mondjuk a hasamon talán az meggyőzte volna.... :shock:

Nekem is mindíg a nőiességemmel kapcsolatban voltak gátlásaim, csak én emiatt átestem a ló túlsó oldalára,annyit pasiztam hogy szégyen lenne bevallani, megtanultam marhára úgy öltözni, úgy pislogni a pasikra, úgy mosolyogni, úgy kacérkodni hogy szerintem néha elmehetnék Annácska-paródiának :D:D:D
És ez szerinte azt jelenti hogy óóóó, akkor nekem nem lehet semmi ilyen bajom???? Hülye ez??? Nézzétek meg hány cukorbeteg gebe van!!!! Meg sportoló!!! Valószinű hogy náluk is IR-rel kezdődött... és szerintem inkább 10 Szulák Andi és Liptai Klaudia mint egy Anettka ha már a nőiességnél tartunk.... én ha nőies vagyok épp azért mert khm...van rajtam mit fogni és ezt úgy is tálalom. De szerinte ez azt jelenti hogy akkor ez nem is PCo?????? És ha nem az akkor mi???? Nem ragaszkodom én ehhez dokikáim, oké, nem PCO. De akkor mi??????
Ha az normális hogy évente van hogy 1x mensizek, hogy ilyen hasam van, hogy ragyák-szőrök egészen illetlen helyeken nőnek rajtam, akkor asszem én vagyok a tihanyi apát.
Én azért nem mertem elmondani senkinek hogy problémáim vannak ezekkel , még dokiknak se sokáig, mert pont úgy éreztem ahogy ez a doki sugallta: akinél ilyen probléma van az max apácának mehet el, de nőnek ne tartsa magát, és senki más se őt. Forrón gratulálok hozzá. De ami számomra mindebben a döbbenetes: ez egy olyan doki volt aki köpte-vágra az IR és a PCO kapcsolatát és úgy tűnt abszolut képben van ezzel kapcsolatban!!!!!!!!!!!!!!!! Ilyen egy doki aki még elvileg ért is hozzá!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil:

Espero, na ez a biztiőr ez a másik fele... gyerekek írjunk egy feketelistát a Jóisten nagy barmairól!!!!! :D
Mellesleg én is hányós vagyok buszozásilag ( ez nem PCO-tünet? :D), sőt ha kocsival játsszuk azt városban hogy elindulunk-megállunk, olyan jó kis dugóban araszolósan még azt se bírom.
Ez a biztiőr lehet hogy azt hitte épp beszívtál és azért dőltél ki. Mindenki magából indul ki ugyi....

Backa, az asszisztensnőnek minden elismerésem! Amúgy ez megintcsak jó ok hogy dühöngjek: nem azok tudnak a dologról akiknek feltétlenül kéne! Akiknek kötelessége lenne azok nem tudják!!! Nekem a Merckformint a barátnőm régóta nyugdíjas apja írta ki! Csak a lelkemre kötötte hogy ne szedjem felügyelet nélkül. Olyan dokit meg még nem találtam aki rábólintott volna.

Szóval a 70 éves nyugdíjas bácsi képben volt és elmagyarázta hogy mi is az összefüggés IR és PCO között és mondta hogy neki is volt ilyen paciense sok éve(!!!) ( ő már akkor is tudta), és ne tojjak be, mert annak a csajnak is spontán lett 3 gyereke ettől, csak mi nem leszünk terhesek attól ha csak ránknéznek :D
A mai elvileg modern dokik akiknek meglenne a lehetősége is továbbképezni magukat nem tudják, de a nyugdíjas és az asszisztens meg a nyomulósabb betegek igen!!!!!!Vicc.

Bee, nyugi... szerintem nálunk sokszor már az is klassz ha 60-70 napra, de megjön magától. A barnázás nálam még akkor fordult elő amikor nem is szedtem még semmit soha, mensi várható idején, néha még olyan tünetekkel is. Azóta gondolkozom rajta hogy nem lehet-e hogy ilyenkor mi valami mensi-félét produkálunk, csak mivel a méhnyálkánk nem olyan vastag meg nagy meg szép ezért nem is válik le valahogy teljesen? Nem tudom, bizti hülyeséget beszélek, de nálam volt ilyen 1-2x. Doki csajok, vélemény?

Dimet, amúgy ez is vicces, ki az aki laborbeutalót hamisít???? Azt megértem abszolut hogy egy morfintartalmú gyógyszert mindjuk nem adnak ki ha nincs a vényen pöcsét, de hogy egy laborvizsgálatot se csinálnak meg... hááát...
Dokid mivel indokolja hogy ha nem vagy IR akkor műteni kell?

A Lázár Ervin mesében Dömdödöm úgy kapta a nevét hogy a történet szerint sok olyan dologgal ( ilyenekkel mint mi, csak mese-formában) találkozott amin elgondolkozott szomorúan, és ez amolyan kis gondolkozós-dünnyögős hangja volt hogy dömmm....dödömmmmm... és amikor már nagyon sok ilyennel került szembe egy idő után már semmi mást nem tudott mondani.

Asszem jobb ha én se gondolkozom meg dünnyögök többet, mert még úgy maradok.
De szerintem ez a mi PCOnk HATÁROZOTTAN DÖMMDÖDÖMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 


Szia Rejo!

Mi is festettünk 2 hete!
Akkor éppen konyhát! :lol: :lol:
De a pakolás oroszlánrészét is a párom csinálta!!!!! Én éppen keményedtem meg fulladtam kissé!
Mást már nem engedek neki semmit festeni, pedig nagyon nézegeti az előszobát is!!!!!! :wink:
Most még szombaton tali után veszünk mégegy komódot az IKEA-ban, úgyhogy majd még azt is le kell lazúrozni!!!!!! De ahhoz csak én értek!!!! Ő csak segédmunkás!!!!!!!

Sajnos kiságyunk még mindig nincs!!!!!!! :( :( :(
Lehet, h. azt is nekünk kell majd összedobni?????? :shock:

Csajok!

Járt már vki a Megatoysban???? Érdemes benézni?????
 


Rejo, engem még SOHA NEM NÉZTEK UH-VAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Úgyhogy én épp ezt próbálom kikönyörögni Ácstól. Amúgy pontosan az az akciótervem amit mondasz :-)
 


felícia: még semmivel sem, azt mondta, addig nem mond igazán semmit sem, amíg nincs lelet. úgyhogy addig nem is pattogok:)
egyébként meg a dokim a kórház ig. helyettese, gondoltam csak ér vmit a szava. de igazán megnéztem a papírt utána, persze. és még alá sem írta:) csak géppel:) na, sebaj. azt mondta ad másikat, a kórházban. nem kell elmennem érte külön:)

Egyébként nekem is volt olyan, hogy mensi helyett vmi barnás cucc, de szerintem az a mensi, csak nem tud annyira erős lenni, hiszen nem vatagszik meg a méhnyálkahártya annyira. Nincs mi lelökődjön...
De lányok, senki sme járt eddig a Schlefferhez? semmi véleményt nem hallottam még róla. Nekem szimpi volt.
d
 
 


Felicia, engem néztek. többször is UH-val. és azt mondták, hogy nem egyértelmű a PCO.
Akkor mi? Merthogy látott tüszőt, pöttyöket. (ezt mondta szó szerint). De nem egyértelműen PCO. hm.
Na, mind1. Már türelmetlen vagyok.) Az már egy előrelépés, ha kiderül, hogy mi a baja az embernek.
Kitartás.
d
 
 


Sziasztok,

Felicia, kicsit (nem is kicsit) kiábrándító ez a szépfiú orvosod. Mondjuk bennem mindig van egy ici-pici aggodalom az iránt, hogy mi igazából itt öndiagnosztizálunk, ők pedig mégis csak orvosok. Szerintem leginkább a fogigátló zavarhat még be, ezért nem tudják biztosra megállapítani azt, amiben te-mi biztosak vagyunk. Valóban várnod kellene egy kis időt, hogy kiürüljön a szervezetedből a cucc, hogy súlyosbodjanak (hű, de morbid ez... :roll: ) a tüneteid, akkor már tuti, hogy meg tudják majd állapítani.
Nekem sem jött annyira súlyosan elő a pcos mostanában, gyanítom, hogy a tavalyi szülés miatt. A tavalyi terhesség előtt már 50 napokra mensiztem, minden létező tünetet produkáltam ,csak akkor még nem tudtam, hogy ez pcos. Szerintem a terhesség is segít a hormonok rendbe tételében, mint ahogy a fogi gátló is ezt teszi. Várj egy kicsit, addig is dolgozzatok a babán, hátha becsúszik magától is.
 
 


Lányok!

Ne hagyjátok magatokat, ne járjatok úgy, mint én!!!
11 évig várhattam, mire kiderült, hogy pco-m van (16-27 éves koromig, ezer kivizsgálás) és újabb 7 évig, mire megkaptam a megfelelő gyógyszert!
Ez testvérek közt is 18 év!!!
Nem fűzök hozzá kommentárt...
 
 


Backa: és segített a gyogyó?
engem a végkifejletek érdekelnek igazán:)
De hogyhogy eddig tartott, míg rájöttek????
d
 
 


Backához csatlakozva, szerintem sem szabad annyiban hagyni !!
Nekem már 1998-ban szerepelt a nőgyógy papíromon, hogy PCO, csak éppen nem közölték velem, hogy az mi, illetve én anno úgy gondoltam, valami rövidítés, stb. :oops: :evil:
SOHA nem volt normális ciklusom, tinikoromban tök sűrűn volt valami vérzésféle, vagy éppen lekapartam a falat a görcsöktől. Amióta az eszemet tudom, vezettem ciklusnaptárt, de elvétve volt 28-30 napos ciklusom.
Amikor lefogytam 45 kg alá, akkor 50 napra is kitolódott.
Mindig csak az volt a válasz, hogy norculuttal beállítjuk, majd amikor én ezt nem akartam, akkor annyi, hogy ha szülök beáll a ciklus, nem kell vele foglalkozni.
Egyszer sem merült fel semmilyen javaslat a doki részéről.. :roll:
 
 


felícia!!

le vagyok döbbenve!!! Nem volt még petefészek-uh-d????? Hülyék ezek a dokik???

De most komolyan. Egy uh olcsó vizsgálat a hormon-vérévtelekhez képest.

Ez olyan, mintha rambóka a beteg vérképe alapján próbálná megállapítani, gyulladt-e a betege foga, de nem nézne be a beteg szájába!! :lol: és meg sem röntgenezné: :lol:

Kép

Kép
 
 


Tudjátok min gondolkozom még? Hogy ugyi elvileg kb minden 10. nő PCO-s. Ha egy ritka tünetegyüttest nem ismernek fel a dokik és nem naprakészek vele kapcsolatban, még az is gáz szerintem egy szakorvos részéről.
Nade hogy egy olyan betegséget ami minden 10. nőt értint???????

Most babagyártás ezerrel, aztán kiderül hogy mi lesz. Én egy évet adok magunknak ha közben azért nagyjából normálisan lesz mensim, ha meg megint kimarad mondjuk több mint 3 hónapig akkor szerintem jöhet elölről ez az egész kivizsgálásosdi , de más dokicsapattal ( pl Kandikáé).

Csak attól félek hogy sikerül teherbe esni, csak nem marad meg a babó :-( Asszem engem annyira kikészítene a dolog hogy utána nem mernék újra próbálkozni, ismerem magamat.

Tudom hogy ez megintcsak az évek alatti szégyenkezés utórezgéje, de mélyen a tudatom alatt valahogy elültették bennem hogy nekem nem lehet egészséges gyerekem, mert akinél több a tesztoszteron annak torzszülött meg beteg lesz a gyereke ha teherbe is esik ...

sok évvel ezelött jártam egy asztrológus csajnál aki mondott meglepően igaz dolgokat...és amikor nagyon nem beszélt arról hogy gyerekem lesz-e, rákérdeztem. Sokáig nézett rám mintha azt nézegette volna hogy elbírom-e amit mondani fog, és végül megmutatta hogy egy olyan fényszög van a horoszkópomban aminek az a neve hogy " a vetélés fényszöge" és ő még soha nem látott olyan nőt akinek ez volt és gyereke lett. Ha teherbe esem, el fogok vetélni.

Na ezért nem vagyok hajlandó hinni sem a babonákban sem a jóslatokban, mert ha csak kicsit is megengedem magamnak ezt a luxust akkor..........................
Csak sajnos tudat alatt dolgozik, és ezért szeretnék mindent megtenni amit csak lehet hogy ez ne forduljon elő. Hogy belekapaszkodhassak hogy oké, talán ha az orvostudomány nem tartana ott ahol akkor talán, de nálam mégis sikerülni fog...
 


sziasztok!


Rejo!

Hogy nyitva van, azt gondolom doki vette észre igaz? Van annak egyébként mondjul más jele is, minthogy a doki észreveszi? Mert csak azért kérdem,mivel még a dokim nem vizsgált meg úgy, így honnan is tudná? Vagy ez bizonyos idő után történik? Ez már felmeült bennem mint kérdés, hogy mi van ha...nyitva, de... hagytam is, mert én nem kotorászok magamban. :lol:

Espero!

szia, igen 16. héten van, csak most megyek az eredményekért meg a 18. hetis UH val együtt értékelik. Kiváncsi vagyok, hogy kukista vagy nunista :P


Voltam ma kismama jógán nagyon jól esett tudom javasolni, mindenkinek..... Már 5 ször voltam :?

Ja és 08.14-én megmozdult azóta mozgolódik, jópofa:-)) :D

Rejo, Rambóka, Vöcsök!

Mennyit híztatok 16-17. körül? pontosabban addig. most vagyok 61.5 kg -nál és 58-ról induláztam. Csak tempó miatt. Én nme fogyózgatok hanem eszem, ne zabálok meg minden, de ha éhes vagyok jobb ha eszem, mert agreszív egy állat lesz belőlem :wink: a gyerek rángatja a zsínórt , hogy küldjek le valami kaját :evil:
mir
 
 


Sziasztok!

ma már nem akartam írni, de van egy dolog, amit nem tudok szó nélkül hagyni.
Hogyan képzeli egy hülye agyalágyult asztrológus, hogy ilyeneket mond??????????????? :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil:

NEM fogsz elvetélni! Felícia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! És igenis lesz babád, mutasd meg annak hülyének.Csak a szar, hogy ezt mondta Neked valaki, akiről Te azt gondolod, bármit is lát a jövődből. Pedig szerintem semmit sem lát.
Ha bármi fogalma is lenne a sorsodról, vagy a jövődről valszeg nem mondana semmit, pont azért, hogy ezzel ne befolyásoljon semerre.
Nja persze egy ilyet nem tud könnyen kiverni az ember a fejéből.

A nagymamámnak azt jósolták, hogy hetvenikszévesen hal meg, és 92 éves koráig élt. Mellesleg a hetveniksz nem lett volna túl rossz tipp, kb minden 2. embernél bejön.

Szerintem nem csillagok állása meg horoszkóp meg ilyen dolgok befolyásolják a sorsodat.
Hajlamosítanak bizonyos dolgokra (téli-nyári gyerekek mások, éppúgy mint a császár / nem császáros gyerekek közt is van hajlamosító különbség), de nem határoz meg semmit, főleg nem ilyet. És nem hiszem, hogy az egész sorsod meg lenne írva a születésünkor, és dróton rángatott marionettbabák lennénk. Nem hiszem, hogy Isten így rángatna minket. Ha meg nem ő, akkor meg ki a fene rángathatna? A csillagok, a nap???? Na neeeeeee!
Szóval szerintem felejtsd el.

Puszi, én drukkolok Neked!!!!!!!!!!!!


nekem azt mondta egy asztrológus egyszer, hogy 28 évesen lehet meghalok, de tutira lesz egy súlyos balesetem...
Hm, harminc leszek nemsokára.....
Szerintem a tudatalatti, és az, hogy nem parázik az ember, az nagyon fontos. Akarni kell nagyon, mindenféle negatívumok nélkül. Vagy legalábbis mérsékelni a negatívumokat.
d
 
 


Felicia!

szia, mi még nem beszélgettünk....

ez amit írtál.. én elhiszem mikor az ember kilátást keres és lehetőséget vagy reményt akkor rendkívül hajlamos dolgokat sakndálni magának és még el is hiszi azokat. A pszihés gondolatok és tudatalatti beágyazódás nagyon nem jó feltéve ha negatív dolgokról van szó. Na de gondolom ezt te is mind tudod és nem is ezért írtam ezt hanem azért mert egyszer nekem si jósóltak teljes anyámkinnyaaa horoszkópiából na és azt mondták , hogy bizony nekem kaparásom lesz a jövőben, tátva maradt a szám... na onnantól ott remegtem mert ugye azzal összevágott, hogy nem akartam akkor még gyereket hisz csak 19 éves voltam...na nem hogy nem lett kaparásom, rögvest még teherbe sem estem....ugye PCO...

A vetélést meg hagyjuk is talán nekem a dokim is azt mondta,hogy hát egy két vetélés , de végül összejön..... mondtam neeeeeee
Úgy másszak a hegyre , hogy tudom előre, hogy 5 ször visszacsúszom ááá kivancsukva. És és ki is lett!!!!
Csináltak nekem HSG-t , maikor még csak ismerkedtema dologgal, akkor már tisztára biztos voltam én el vagyok záródva , itt lányok tanusíthatják mit rinyáltam:-)))
Na ugyanmegjártam kínok útját , de gejbe is kólintott, na akkor azt mondtam elég volt itt a buzerálásból stimuláltak, repesztettek , HSG .....
Egyszerűen tiltakoztam az egész elv ellen. ..és beletőrődtem...nem feladtam!!!.... ha lesz , akkor jön, de ez így biztos nemvezet semmire, főleg azért mert nem hiszek benne és azt hiszem ez a kulcsa mindennek..... rá 35 napra pozitív teszttel villogtam.....

Nesze neked jóslat és orvostudomány!!!! (Adimetet kivéve)

hát röviden ennyit szerettem volna Neked mondani
Ki a fenébe a negatív dolgokkal!!!!!! :twisted:
mir
 
 


Dimet! A 147. oldalon leírtam hosszabban, hogy derült ki (ha esetleg kíváncsi vagy :) ) De metformint csak tavaly kaptam. Nagyon sokat javított (de nem eleget :lol: ). Most már nagyjából rendesen megjön, de szőr, dagiság tekintetében van még mit behozni. Az inzulinom most megint bekergült, de gyógyiemeléssel kijavult. Szóval nekem hat. Várnám is további áldásos hatásait, de sajna menet közben megöregedtem. :lol: Van ez így. Ezért lombik.

Mir! Ez annyira király lehet, hogy ficereg a picid! :)
Igazad van a negatív dolgokkal kapcsolatban! Mondjuk én meg a túlsó véglet vagyok, csak a sajtot látom, lyuk nuku... :lol:

Hogy mennyi barom rongálja az embert ezekkel a vészjósló baromságokkal! :evil: Hihetetlen!
 
 


Felícia!

Szoktál te hypózni? ( hipoglikémia: éhgyomorra, v. kaja után 1-2 órával gyengeség, remegés, szédülés estleg hányinger, fejfájás)
Mert mintha írtad volna, de lusta vagyok visszakeresni! :oops:

Milyen PCO-s tüneteid vannak/ voltak?
Milyen egyéb tüneteid vannak, amik zavarnak és úgy érzed, h. talán nem normálisak?
Csak azért kérdezem, mert Babancs is csak nagy nehezen nyögte ki a tüneteit!!!! Úgy kellett összelegózni!!!!
Ha nem akarod itt, írd meg priviben!

Én nem hiszem, h. 1 évig próbálkoznotok kéne, minden diagnózis és kezelés nélkül! Szerintem ez elvesztegetett idő! Nem beszélve arról, h. közben a PCO-d csak súlyosbodna!
Szerintem éppenhogy ki kéne deríteni az okot, utánamenni a legminimálisabb eltérésnek is, mert megy az idő!!!!!!

Vetéléses jóslatot meg felejtsd el!!! :evil:
Vagy vedd annyiban figyelmeztetésnek, h. a pozítív teszt után egyből fel kell iratni progipótlást!!!! PCO-soknál tényleg nagyobb az első trimeszteri vetélések aránya sárgatest elégtelenség miatt, de ez progipótlással kivédhető!!!!!!
De nem hiszem, h. a jósnőd ilyenekről hallott volna! :evil: :evil: :evil:

Mir!

Eljön majd az idő, amikor ki fogja rúgni az oldaladat!!!! :lol: :lol: :lol:

Hízással kapcsolatban:
Felejtsd el Rubintrékát!!!!!! Az tény, h. nem 2 helyett eszel, úgyhogy ne fogd a gyerekre, ha zabálsz!
De szerintem nem kell fogyózni terhesség alatt!
Egyél annyit, amennyi jól esik!
Az hogy ki mennyit hízik összehasonlíthatatlan, mert van aki a terhesség elején gyűjti össze a fókazsírt, van aki meg a végén!!!!!
Van aki 5 kilót hízik, van aki 25-öt! De van aki a 25-öt is leadja a szülés után maradéktalanul!!!!
Mindenesetre próbálj értékes kajákon élni ( de nekem mondjuk a kedvenc reggelim az eperlekváros kenyér :oops: )!
Pár hét múlva meg úgyis enned kell majd valahányszor odabenn éhes lesz a babád, különben kiveri a dilit!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
 


Felicia,

én nagyon hittem - és talán még hiszek is - az asztrológiában. De azért sajnos én is jól pofára estem ám. Nekem tavaly előtt ősszel megjósolta, hogy május elejétől várhatóan terhes leszek - május 5-én fogant a fiam - gyönyörű, boldog tehességem lesz - nem jött be, a 22 hetet végig izgultam, mert az elejétől gondok voltak a növekedésével - és szuper kislányom születik majd. Fiú lett volna, de beteg volt, meghalt. Utána visszamentem az asztorlógushoz, és megkérdeztem tőle, hol látta ezt a sok szép dolgot, mert nem igazán jöttek be. Azt hittem, infarktust kap (pedig nagyon szimpi a csaj ) és újra nézett mindent, szerinte ennek nem lett volna szabad bekövetkeznie a horoszkópom alapján. Hát tényleg nem lett volna szabad, mégis bekövetkezett. Ennyit arról, hogy mi van a csillagokban.
Az agykontroll szerint bevonzod magadnak a jót is és a rosszat is, muszáj pozitivan gondolkodni, mert akkor a jót vonzod be. Ennyit szerettem volna mondani.
 
 


Sziasztok!

Felicia:)
A dokidról no comment inkább...anno az első dokim közölte h fogyjak le,mert mi lesz velem szülés után,+egyébként is h nézek ki :shock: ..felhúztam a szemőldököm és értetlen arccal bámultam rá,,,,gyors elkezdet mentegetőzni,,többet nem voltam nála!Tudom,van rajtam felesleg ,de ne egy nyakigláb barom kritizáljon már!
A jósnővel meg ne foglalkozz,,,nem látnak semmit se,vagy csak nagyon kevesen,de ők nem fogják magukat reklámozni!!!

Mir
Jó h újra itt vagy! :wink:

Kavicska
Mindjárt küldök pü-t!

Rambóka
Kérdezhetnék a tegnapi hsz-ból??
Még nov. voltam fogdokinál,akkor lett csinálva röntgen..mondtam h babát szeretnék,,akkor lecsiszólta,,,kiderült a pco és félbe maradt!
2 fogon látszott h lyukas lesz,szabad szemel még nem, csak a felvételről???Okozhat ez gyulladást??Irtad h az iny is ludas lehet ,,,elég sűrűn fáj,,akkor corsodylosni szoktam!
És bocsi h egyből azt irtam a fülem fáj,vhogy nem értettem az összefüggést,mert igazából nem szokott fájni a fogam,ezért nem is gondoltam arra! :oops:

Egyébként a házidokim is fogászatra+fülészetre küldött egyből!

Ginuska
Merre jársz????Mesélj magadról!!!!

Többieknek :)
Vendég
 


Arik vagytok, amúgy én is ezért mondom hogy nem vagyok hajlandó babonásnak lenni meg hinni ilyesmikben...csak minha egyszer lett volna szó itt arról hogy ezt meg azt ennek meg annak megjósolták... épp ezt vártam hogy győzködjetek kicsit arról hogy ne higgyek benne :D:D:D

Rambóka, én is így gondolom hogy megy az idő, ezért másztam rögtön dokihoz most mikor elkezdtünk próbálkozni, progit nem tudom hogy hogy lehetne pl Ácstól kikunyizni, itt senkinek nem adott ha jól emlékszem... pedig mire eljutsz hozzá beutalóért meg elmégy a laborba, elkészül egy vérvétel meg annak az eredménye, és még mire visszajutsz hozzá, mindez legjobb esetben is 1,5 hét. Addig meg bármi megtörténhet, szóvel a recept a zsebemben kéne hogy legyen szerintem már most. Megpróbálom vele megbeszélni ... holnap megyek hozzá, ha nem bizonyul partnernek a dolgokhoz, akkor jön Kandi dokija. Keresem a tutit :D

Csillagfény, köszi a drukkot :-) Rám fér...

Mir, én is akarok pozitív terhestesztet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Igen, szoktam hypozni, az első olyan volt hogy azt hittem szívrohamom van még úgy 20 éves korom körül: nem ettem reggel, aztán hirtelen bevágtam 2 lekváros táskát délben, utána pár perccel elkezdett velem forogni a világ, pulzusom kb ezer, hányinger, szédülés, ájulásközeli állapot, szó szerint forgott velem a világ, nem bírtam ülni se csak feküdni, mert úgy éreztem hogy leesem a székről is, leizzadás de közben hidegrázás... az volt a legdurvább ilyen. Úgy 1-2 havonta, főleg ha front is van hozzá akkor elég súlyosan el tud kapni, ha front nincs akkor "csak" szédelgés és fejfájás formájában ami elmúlik ha eszem.
utoljára április végén volt de nem ennyire, csak annyira hogy végigokádtam a délutánt.
Mindíg akkor van ilyen ha nem eszem és utána hirtelen meg igen. Fejfájással, hányingerrel, szédüléssel kezdődik, de érzem hogy nem a gyomrom nem bírja, mert annak igazán semmi baja, a fejfájástól meg a szédüléstől lesz a többi.
Általában ezért marhára figyelek hogy mikor mit eszem és úgy semmi gond.
Normál esetben, vagyis ha nem éheztem elötte pár órát akkor bármit és bármennyit ehetek, csak akkor vagyok rosszul ha elötte már nagyon éhes voltam.

Ja, és az éhség nálam nem gyomorkorgást jelent soha, hanem szédülést. Rögtön. És ami még engem gyanakodni engedett valami CH-anyagcserés gondra, hogy rengeteget iszom!!! Napi 2 liter simán lemegy de van hogy 3 is, szinte állandóan szomjas vagyok, mindezt úgy hogy egyáltalán nem izzadok, szóval nem arra megy el, kipisilem :-) És a családom női ágán rengeteg 2. tip. cukorbeteg volt
Remegni nem szoktam .-) Végre valami ami nincs :D Illetve folyamatosan remeg kicsit a kezem, dehát az nem kajafüggő :-)
 


Felícia!

Az asztrológushoz csak még annyit, hogy nekem a jós azt mondta, hogy nem fogok többet tanulni, mert lusta vagyok, pedig zseni vagyok :D és igencsak tanulnom kéne.
Na erre fogtam magam és bejelentkeztem a jogi szakvizsgára.
Nekem inkább erőt adott és noszogatott a beszélgetés vele. Főleg azért is, mert már jó pár év óta azt éreztem, hogy nem lehet gyerekem. Mikor kérdeztem lombik lesz-e a babám, azt mondta nem, természetes úton szülök 2-3 éven belül. Amúgy a dolgok 90%-át eltalálta. Én nem vagyok annyira rossz véleménnyel róla, a kolléganőimnek is jósolt, s többé kevésbé eddig bejöttek a dolgok.

Szóval Felícia ne keseredj el! A sorsunk nem a kártyában és a tenyerünkben, meg a csillagokban van megírva! Azok csak csomópontok, de az elágazásokat mi határozzuk meg!

Hypozásról: amit itt leírtatok, azt én még soha nem tapasztaltam meg ilyen formában. Én még soha nem szédültem, miután ettem. Akkor érzem inkább jól magam, ha egy leesett vércukor után jól teletömhetem magam édességgel :D

A PCO meg lehet még nincs Neked Felícia, de már közel járhatsz hozzá. Mindenképp kéne egy hüvelyi UH, akár magánba is.
2 éve azt mondták szimulálom a pajzsmirigyes tüneteket, idén már beigazolódott, hogy az van.
És az kizárt, hogy a PCO nálam serdülőkortól fennálló betegség. Ha valami mögöttes anyagcsere-zavar okozza (mint nálam feltehetően a pajzsmirigy), akkor az lehet eléggé új tüneteggyüttes.

Kép
 
 


Rambóka!

Én úgy tudom, hogy megatoys már nincs, a Brendon felvásárolta őket. Legalábbis a Soroksári úti megatoys-ban (aminek a honlapja még mindig működik), nekem ezt mondták, és ott tényleg nem Megatoys van...

És miért nincs még mindig kiságy? nem tudtok dönteni, hogy milyet, vagy nem találtok?

Almodo
 
 


Ella!

Mivel a klinikára rendszeresen jönnek a betegek ún. góckutatásra nyilvánvaló volt, h. a dokid fülészetre és fogászatra fog küldeni (meg nőgyógyászatra szoktak még :wink: )!

Azt, amikor a szervezetben van egy gyulladás (nem is tudsz róla!!!) és máshol okoz problémát (pl. hajhullás, izületi problémák) gócbetegségnek hívják! Ma már kül. vérből kimutatható markerekkel (pl. CRP) a másodlagos betegségek nélkül is ki tudják mutatni, ha vhol meglapul vmi gyulladás. Ilyenkor elküldik a beteget góckutatásra!
Azért írtam meg neked a fogászatilag gócnak tekinthető elváltozások rtg nélküli diagnosztikáját, h. nehogy amiatt ne menj el dokihoz, mert félsz, h. mindenképpen rtg-eznek!!! Persze a legjobb diagnosztikai eszköz az OP felvétel, amin az összes fogad és mindkét állcsontod látszik, de terhességben ezt nem lenne célszerű alkalmazni!!!
Ha készült rólad ilyen rtg még terhesség előtt, azt mindenképpen vidd el a dokidnak!!!!!!!
A lyukas fog nem minősül gócnak, csak az elhalt, főleg, ha gyulladás van a gyökere körül!!!!!!

Ja! Mi is van akkor most a lecsiszolt fogaddal????? Legalább ideiglenes koronát rakott rá???????? Azt nyugodtan be lehetne fejezni, meg a rtg-en láthatóan lyukas fogakat is be kellene tömni! A fogászati beavatkozásokra a 2. trimeszter a legalkalmasabb!!!! A 3. ban már nem célszerű hanyatt fektetni a kismamát, nem lehet neki aspirin típusú fájdalomcsillapítót adni otthonra! A szülés után meg örülni fogsz, ha békénhagynak, nem hogy fogorvoshoz járj!!!!
 


Sziasztok!

Nem igaz!
Most tudtam leülni! :shock: Nem bírom a gyűrődést :?

Espero!
Nagyon örülök, hogy jösz :) Nagyon nagyon :)
Le kellett volna hánynod! :twisted: Nyugodt lelkiismerettel.

Felícia!
Szóval neked orvosi papírod van arról, hogy nőies vagy :?: :lol: :?: :!: :!: :lol: Bezzeg!!! Irigyellek érte!
Ami a fényképem kinyomtatását illet :roll: csak nyugodtan! Szerencsére a szőreim nem látszanak rajta! :lol:
Szóval te vagy a tihanyi apát! Ezen hangosan felröhögtem! :lol: :lol: A tüneteid alapján tutti PCOS vagy! Egy francos UH kellene, de az nagyon!!! És iagazuk van a lányoknak a fogi gátló következtében elképzelhető, hogy szépen visszafejldtek a tüneteid! Bár a tabletta az IRre nem hat! Ez nagyon fontos lenne!!!
Ami az asztrológust illeti, vagy a jóst, vagy mi a szöszt...! hát nem tom mit mondjak!
"Amikor 10 évesek voltunk, az unokatesom azt mondta, hogy tartsam a tenyerem, mert megmondja, hogy mi vár rám.
Azt mondta, hogy J vagy I betü lesz a kezdőbetüje a az elsőszerelmemnek és a férjemnek és 20 évesen 2 évig fogok betegesjkedni, de kigyógyulok belőle.
Én elfelejtettem ,amit mondott, de aztán József volt az elsőszerelmem neve, Imre az Uracskám második neve és most itt van ez a fránya PCO immár pont 1 éve egy hónapja! " No comment! Elsőzör akkor jutott eszembe a jóslata, amikor beleszerettem abba a fiúba, aztán biztos voltam benne, hogy ő lesz a vérjem (:shock: utólag igy érzek :shock: ) , aztán kíváncsi voltam, hogy ki lesz majd a férjem, megismertem a páromat és meglepődtem, hogy I betűs a neve :shock: , aztán most itt a PCO! Sosem gondoltam komolyan! Mert akkor csak baromkodtunk.
Sose mennék el jóshoz. Ha az embernek megnyugvásra van szüksége és van hite, menjen el egy szimpatikus szintén HÍVŐ (hittel renddelkező) paphoz, beszélgessen egy jót vele! Idvezül :)

Kandika!
Szűkmarkúan osztogatod a tanácsaidat :) De a táblázatot szorgalmasan csinálod :)

Zsizsik!
Hozd nyugodtan a kislányodat :) Várunk nagy szeretettel!

Anita!
Tetszett ahogy védelmezed a nőket!!! Teljesen egyetértek!!!

Mniki!
Előfordúl, hogy a család kikészíti a szegény ember lányát! Te is érzékenyebb vagy, az egészen biztos!

Backa!
Már nem emlékszem :shock: , hogy neked mit akartam írni! Ilyen hülye vagyok! :shock: Ugye te is jösz a a talira???

Csillagfény!
Hajrá lakásvásárlás!!! Én azt a részét nagyon bírom, amikor mész és nézed és úgy csinálsz mintha lenne sok sok pénzed :?

Beebeey!
Én kereken 9 napot barnáztam mielőtt megjött volna a havim. Elkezdtem pótolni a progit, ha esetleg terhes lennék, de megjött. Van esély havira is, terhességre is! A szervezeted részéről nem teljesen egyértelmű életjelenséget jelent!

Dimet!
Bárhogyan alakulnak is a laborvizsgálataid, a műtétet teljesen felejtsd el!!! Nem is értem, hogy hogyan lehet még manapság ezt javasolni!!!

Tényleg Anita, Alice!
Utána tudnátok nézni, hogy Fr o-ban a Metformin teljesen törzskönyvezett gyógyszer a PCOra??? Mert mind a ketten gyorsan megkaptátok! Műtétről pedig szó sem esik!!!

Rambóka!
Egyszerűen nem hiszem el, hogy bármilyen betegsége van valakinek! Vagy tünete, te azonnal tudod a megoldást, mert neked az volt :shock: !!! Nem irigyellek, miken mentél keresztü, hogy mindezt megtudd.
Ikeás vásárláshoz óriási szerencsét kívánok! És tényleg miért nincs kiságy?????

Rejo!
"Ebből már gyerek lesz" :lol: :lol: :lol:
Csak lassan és óvatosan a mosogatással és pakolással. Megvár :shock: Vagy az uracskád megcsinálja!
Én ilyenekt hallok, hogy a szülés előtt kb 1 hónappal összehívják a családot, vagy takarítónőt és rettenetesen kitakarítanak :shock: :lol: Én ezt baromira fogom élvezni! Csak osztom az utasításokat és nem csinálok semmit! Az uracskám tutti nem fogja megengedni!

Gabika!
Fogyjon le, mert hogy néz ki :?: :!: ! :shock: :) Ezen mindig szórakoznom kell!

Mir!
Gyerek rángatja a szinórt, hogy küldj le kaját :lol: :lol: :lol: Élelmes egy kiskölök! :lol: :lol:
Grtaula nagyon hozzá. Aztán lágyszi többet ne szívódj fel ennyire, és egyszer csak jelzed, hogy világrahoztad második csemetédet is :lol: zokon vesszük :lol: :lol: :lol:

Szóval rólam annyit, hogy ma egy csomót álltam röntgen sugárban! Ez így nem lesz jó!!!

Krisztácska!
Merre vagy???

Kavics
(9cn. T:36,45Celsius)
Vendég
 


Almodo drága!
Bocsáss meg de teljesen megfeledkeztem rólad!!! :?
Mi van veled???? Veletek??? Te is csak olvasó üzemmódban müködsz???
Nem jössz el a topiktalira????

Jó lenne téged is megismerni!

Norkáácskaa!!!
Vendég
 


Rambóka :)
Okés,jogos! :oops:

Csiszolást azt én a fogkő lekapirgálásra értettem :roll: :lol: ,szóval koronám sincs,betömetlen fogam se,gyökér kezelésem se volt soha...van két tömöt fogam+vár még rám kettő!!!
A két kicsi lyukas fogacskám,és elég érzékeny inyem van(elég ha melegszendvicset eszek,egyből feltöri a számat,napokig nem tudok enni normálisan).Kb 2 hetente előjönn vmi száj fájás...úgy utálom! :x


Kavicska :)
Kerüld már a röntgensugarakat!!!
Hol kajcsiztatok tegnap???
Vendég
 


Mától kezdődően minden nap leírom:
Topik tali lesz:

Helyszín: Budapest, Campona, Leroy étterem palacsintázója
Időpont: 2006. augusztus 26, de. 11 óra
Kötelező: kéket viselni!!!!

Mindenkit nagy szerettel várunk! Francia honból is :)


15 személyre van asztal foglalva, de mivel 11 órától nyit, nem gondolom, hogy probléma lesz a helyekkel :lol:
Palacsinta megrendelve!

Nem mondtam, hogy éhenkórász, édességzabáló PCOS csajok jönnek, mert esetleg a szakács vágja az IR és PCOS kapcsolatát, aztán sárgarépa szeleteket tálal fel saláta leveleken :shock:
Vendég
 


Gabika!
Malom, kínai! Nyami!
Rágondolok és összefut a nyál a számban! :lol:

Találkozó: még két nap!!!
Vendég
 


Szia Kavicska!

Sajna most nem tudok menni, de legközelebb biztosan!
Irigykedve olvasom, mennyire készültök! Hála az égnek a palacsinta engem nem csábít (szépen is néznék ki, ha még az is! :lol: ), a társaság viszont annál inkább!
Szépen elképzeltem már mindenkit magamnak, nagyot lesnék azt hiszem :D

Na, húzok aludni, elegem lett a gyötrődésből! Egész nap döglődök a bogyótól :roll: Lehet, hogy kinyúlok?! :lol:
 
 


Felícia!

A hypózás egyértelműen arra utal, h. inzulinrezisztenciád van. Attól alakul ki, h. a kajálás utáni megemelkedett vércukorszint által kiváltott inzulintermelés nem elegendő a cukor célsejtekbe való bejuttatásához, ezért van egy második inzulinhullám, ami viszont meg már túl sok a cukormennyiséghez, ezért leesik a cukrod!!!!
A PCO-t az inzulintúltermelés váltja ki kül. enzimrendszereken keresztül!!!!!!!!
A kísérleti tapasztalatok azt mutatják, h. azoknál a nőknél is hatásos a metformin, akiknél nem mutatható ki az inzulinrezisztencia!!! Ezt Ácsnak is tudnia kéne, de mondom szerintem meg van kötve a keze!!!!

De a sok vízivás, fejfájás hipofízis adenómára is utalhat!
Prolaktinod rendben?? Mennyi?? (Lehetőleg mértékegységgel!)
Premenstruációs tünetek? Melledből nyomásra nem ürül pár csepp tejszerű, sárgás-zöldes folyadék?
ACTH-t néztek valaha?
Látászavar? Migrén?

Az Utrogestan receptet nekem a dokim rögtön felírta, amint megtudta a + tesztemet, de korábban, amikor úgy éreztem, h. most tutira sikerült, tesztelés nélkül is adta (sajnos akkor nem jött össze)!
Nem tudom, h. miért sajnálják tőlünk??? Ártani nem árt, viszont sárgatestelégtelenségben egy pici élet múlhat rajta!!!!! :evil:


Almodo!

Hol is tartasz?????

Az a helyzet, h. kinéztünk egy fenyő kiságyat, aminek leengedhető az oldala. Sajnos 3 hete elvitték az orrunk elől! :evil:
Azóta a kereskedés 3 ágyat hozott ugyanazon név alatt ugyanazon cégtől, de egyik sem volt olyan színű ( antik fenyő) ill. leengedhető oldalú, hiába volt kívülről ráírva a csomagolásra!!!!
Azt ígérték, h. legközelebb kibontják és megnézik, mielőtt elhozzák!!!!!!
De én már nem bízok benne, h. itt Pécsen megkapom, ezért úgy gondoltuk h. körülnézünk Bp.-en!
HA VKI TUD BABABÚTOR BOLT CÍMEKET, MEGKÖSZÖNNÉM A SEGÍTSÉGET!!!!!!!!!!
 


Backa drága!
Csak el ne pusztulj! :lol: Egy PCOS nőt nehéz kicsinálni :?
Te sem jössz :cry: Elsírom magam :cry:
Azt hiszem én is csak lesni fogok. :roll: Majd nézek és hallgatok.
Rejoka majd hozza aranyos, beszédes formáját. Ő lesz a jégolvasztó! :D

Felícia!
Most jutott eszembe!
A kortizol szintem nekem is magas. Nekem nem a felső határt nyaldossa alulról, hanem kemény egy 100-sal magassabb. Voltam vele endokrinológusnál. Azt mondta, hogy nem kell foglalkozni vele.
Én is előkaptam az endokrinológia könyvem, olvasgattam a neten, de arra jutottam, hogy tényleg nem kell vele foglalkozni.
Bár már gondolkodtam azon, hogy megírom Petrányinak :roll: Még sosem írtam neki levelet!
Úgy érzem teljesen símán halad a dolog. Majd megírom az eljövendő sikertörténetem :)
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

cron