A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Votiv,
remélem, bulgatsz! én is tiszta takesz vagyok, allergia, de már nagyon elegem van belőle. azt vettem észre, hogy az immunom kicsit tré, lehet, hogy a szoptatás miatt? szted mit szedjek?
ficánka

Fibi, édesek a "gyerekeid" :D
Bálintnak lehet, hogy kéne egy tesó!?

Deni, örülök, hogy túléltétek a fogmizériát :)

Fic, hajrááá! :D

én még dögrováson vagyok, Isti meg már sikítozik a fogai miatt, elővettem egy rágókát neki, és most kapott fájdcsillt is és elaludt szegényke.

Rylie, esetleg Homeogene, ha csak a torkod trutyis. vagy torokfertőtlenítő cukik, pl strepsils.
én az oscillococcinumot nyomom, torokfájást az Aconitum (sisakvirág) 15 ch-s egy nap alatt elmulasztotta.

tényleg, Ancsi kérdezte a múltkor, hogy torokfájásra/fejfájásra mi kell, hát torokra az előbbi, a fejfájásra viszont legalább 20 szer lehet jó, úgyhogy ott jobban figyelni kell a tüneteket. az Aconitum a szúrós, égő torokfájásra van, amikor nehéz nyelni, hívják a homeopátia C-vitaminjának is :D

Rylie, még esetleg hársfa, kamilla, v kakukkfű teával próbálkozz. a gargalizálást én is próbáltam tegnap, de majdnem kidobtam a taccsot :x

próbálok dolgozni, de már úgy látom, még 2-3 nap is kellhet, mire rendesen erőre kapok :?

votiv 8)
votiv

Fic,
köszi a bokot :D
igen, most kapta tegnap a strici-bear-t :) eddig soha semmilyen plüssállat nem érdekelte, ezt azért mertem megvenni, mert a könyvekben is szereti, mindig integet neki, meg beszél hozzá :)
És én is ugy vagyok mint Te: amikor a többiek irnak a várandosságrol, akkor én is kedvet kapok hozzá :D

KépKép
fibi

Votiv,
kösziii :D igeen, asszem kéne neki :D :D :D

a munka mellett probálj pihenni is, és kitartáááás, meg ++++++++++!!!

KépKép
fibi

Fic, a Weledának van többféle Elixírje. olyan mint a szörp, egy nap egy kanállal kell belőle teában/gyümölcslében vagy vízzel felengedve elfogyasztani. mivel jó ízű, egyáltalán nem keserű, én szörpnek szoktam megcsinálni.
a kökényes pont a szoptatás/várandósság alatt és kisgyerekeknek/időseknek javallt.
A homoktövises immunerősítő és szellemileg is frissít, ezt leginkább télre ajánlják
A 4 gyümölcsös szintén tele van vitaminnal, erősítő anyagokkal, ezt meg főleg betegség után/alatt ajánlják.
kb 1800 ft körül van egy üvegcse, és bontás után 3 hónapig tartható el hűtőben, addíg bőven elfogy.
lehet kapni bioboltokban, herbaházban, vagy Johinál :)

Rylie, neked akartam még, hogy köss egy kendőt a torkodra/tartsd melegen, az nagyon jól esik :)

votiv 8)
votiv

Kati baba Boldog szülinapot kíváununk Neked.

Köszönjük a bulásra irányuló kívánságokat. Fanni már jobban is van, azonban nekem sikerült elkapni tőle. igy én vagyok dögrováson. Túl sokat puszilgattam a kis beteg arcocskáját, na de sebaj, lényeg, hogy Ő már jobban van. Azért még szívjuk az orrát és nem tökéletes, de a tegnapihoz képest már szuper.

Házimunka: hát nálam sem csilivili minden amióta kis lurkó van a háznál, de tojok rá...

Votiv: neked is bulást, és persze Istinek is. Milyen fájdalomcsillapítót adsz néki?
johanna1975

Johi, nurofent kapott, mert a panadoltól észrevettem, hogy kiütéses lett. és gyógyulj!!!!

votiv 8)
votiv

sziasztok,
A PLÚTÓ NEM BOLYGÓ TÖBBÉ!!!!!!!!!!!!! Nagyon szomorú vagyok!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
hogy fogom elmagyarázni ezt a fiamnak???? :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok!

Én is Boldog Szülinapot kívánok Kata babának! :)

Moose

Már én is hiányoltalak! Kert nekem is kéne!! :) És ne parázz olyan sokat, az élet egy veszélyes üzem ezt el kell fogadni és folyton parázás mellett még a jó részét sem tudja az ember élvezni, pedig a rengeteg veszély mellett van egy csomó csudijó dolog is az életben!! 8) De persze az óvatosság sose árt, csak ne vidd túlzásba!

És én már úgy megszoktam Moose ilyen hozzászólásait, amikor mindenkit ledorongol, hogy már hiányozna ha nem lenne. :P

Rylie

Anyósom hasonlít a tiédhez. Ő is 3 gyereket nevelt fel, csak annyi a különbség, hogy ő a vörösbort értékeli manapság kólával! :roll: Ja és ő nincs messze, itt van az alsó szinten. :? Mondom mindig a férjemnek, hogy remélem én nem leszek majd ilyen nagymama. :lol:

Fibi

Bálint és a maci nagyon édesek. :)

Macs

Füli pedig irtó ügyes!!. Házépítők nem egyszerűek, tényleg nagyon kell őket ellenőrizni és megkövetelni mindent! Mikor mi építkeztünk fel is fogadtunk egy műszaki ellenőrt, hogy tartsa rajtuk a szemét, mert féltünk, hogy mivel nem értünk hozzá majd velünk is előfordulnak csúnya dolgok. De így nagy gáz nem lett, bár még így is el tudtam volna képzelni jobb minőséget...

Barbi

ti házatok meg nagyon épül ám! :)

Votiv

gyógyulj!!

Szerencsére nálunk most éjszaka már nem volt semmi :) úgy megnyugodtam

Bendi is épp azt csinálja amit nem mondjunk ki!! :)

És szerintem is egyénfüggő is, hogy kinek mire van ideje, persze most nem arra gondolok, ami előfordulhat bárkinél hogy éppen összecsúsznak a dolgok. Ismerek olyan pörgős csajt aki már a reggeli kávéhoz sütit süt 3 gyerek mellett... bezzeg én.... :roll:

Ajjaj Bendi abbahagyta azt amit nem mondjunk ki...óóó mennem kell

ruz
ruzicsky

Sziasztok!

Kisün: teljes mértékben egyet értek veled a hízással kapcsolatban. Engem is állandóan paráztatott a védőnő, hogy jajjjj el ne hízzak, mert a kismamák hajlamosak rá, figyeljek rá mennyit egyek, de hozzá kell tennem, 50 (!) kilóról indultam. Aztán cukros lettem, így esélyem se volt hízni. most meg szopizik még Máté, és „kieszik” minden. Hízni szeretnék, de nem tudok. Köszi védőnéni. :evil:
Heti mérés: bennünket is ezzel stresszeltek, meg a 3 óránkénti etetéssel. 6 hónapos koráig vittem becsülettel, aztán meguntam, havonta viszem dokihoz, ha baja van, akkor mondja, a védőnő meg kijön hozzánk szintén havonta. Én is besokalltam tőlük, mindig megkaptam, hogy nem eszik a gyerek eleget. Na, ehhez képest (most se hízik többet, pedig eszik rendesen) még mindig szopik napi 4-szer legalább, és elmúlt 11 hónapos. Ha tényleg nem lett volna elég tejem, akkor elapadt volna, vagy ébred volna Máté, de abban az időben 10 órákat aludt egyfolytában éjszaka...

De jobb híreim is vannak. :) Voltunk Vicánál. :) Nagyon jól néz ki, mint aki nem is szült. Csak úgy ragyogott. :) Mátéja pedig gyönyörűségesen szép barna hajas baba. :) Viszont nem engedik még ma haza őket. :( Szegénykém eléggé el is van keseredve. Biztosat nem tudnak. Talán holnap, vagy holnapután. :cry:

Vasaló: én a sütőtől parázok.
mkatus

Johi,
Nektek is jobbulást!!!!!

Zsan,
:?: :?: :?:

Ruzi,
köszi :) parázos témában egyetértek :wink:

KépKép
fibi

KATA BABÁNAK BOLDOGSÁGOS ELSŐ SZÜLETÉSNAPOT!!!!!!!!!!

Moose,
tetszett az Eszteres rész az ikeában! Vannak még csodák, bár én egyre kevésbé hiszek benne, viszont az ikeát amúgy is jó helynek ismertem meg, ez csak tovább erősiti a pozitiv véelményemet róluk.
Üvegasztalban igazad van!! Emlékszem régen ment a tv2-n a gyerekkórház, és volt benne egy dokibácsi, és ő mondta, miután behoztak egy gyereket, aki átment az üvegajtón, h milyen "hülye" az a szülő, aki nem veszi ki az üveglapokat, amig kicsi a gyerek, és nem rak be funérlemezt, vagy akármit...És tökre egyetértettem azzal a morcos dokibácsival. És mit ad isten? Itt a folyosón üvegajtók vannak, és fiaim állandóan rohangálnak a folyosón. De én nem vetethetem ki az üvegeket az ajtóból, mert ugye nem a mienk, igy marad a para, mert ezek ezer km/h-val rohangásznak... :? :?
és te, mint gyerek-biztonsági szakértő, mit ajánlasz emeletes ágy lépcső blokkolónak??? Mert ugye az ikeában vannak ilyen műanyag izék, de azok nem kaphatóak,szóval nem tudom mit csináljak...bármit eléraknék, csak arra lenne jó,h arra felmászva egyensúlyozzon át a létrára... :shock: :roll:
Juc, Moose,
szabadidő kérdés sajnos nem ilyen egyszerű!!! Nálam az van, h kicsi kb. 1,5 órát alszik, a nagy meg ha véletlenül alszik, nem akkor teszi, amikor a kicsi. Tehát, pici elalszik, nagy mesét néz .Anya addig vagy mosogat, vagy mos, vagy vasal, vagy összepakol utánuk. Porszivózni csak akkor tudok, ha mindkettő fent van, viszont ez egyre nehezebb, mert nem hallom mit csinálnak, és mondjuk, amig én a nagyszobát porszivózóm, addig a kicsi simán felmászik az emeletes ágyra, és ha leesik, akkor rögtön én vagyok a gondatlan szülő.
Szóval, a másfél órámba, bele kéne férnie az ebédelésnek, a mosogatásnak vagy akárminek, és a fennmaradó fél órámba álljak neki a hobbijaimnak???? Hát, ehhez nem nagyon van kedvem...Amig csak B volt, és pici volt, és 2x aludt, mindig elővettem az üvegfestékemet, és festegettem, de most már nem megy, mert mindig el kéne pakolni, mert mindkettő feléri az asztalt, tehát nem hagyhatom elől akár pár napra...mint régen. Olvashatnék, igen, ezt néha teszem, de attól azonnal elalszom, és 10-15 perc alvás nem olyan pihentető...
szóval, marad a net, amit már unok eléggé, de legalább a világ dolgaiban naprakész vagyok...Ja, és játszhatnék a nagyfiammal is, amig a kicsi alszik, de nekem az sem olyan pihentető...és nem szereti, ha zavarják mesenézés közben...az meg kell ahhoz, h a kicsit le tudjam rakni. És és és IMÁDOK PANASZKODNI, bocsi mindenkitől!!! És én is szeretek a gyerekeimmel lenni, de fél karomat odaadnám, ha 1-2 órára a férjemmel kettesben maradhatnék csak úgy, mondjuk délután...vagy este...De a mi családunk utálja a gyerekeinket, ezért senki soha (RITKÁN!!) nem vállalja be!!!!!!!!!!!

és most három KURRRRRVA repülő!!!!!!!!!!!!! felébreszti a kicsimet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lelövöm!!!!!!!!!!
és igen, FELÉBREDT! Ma nem volt meg a másfél órám! Hallelúja!!!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsan!

Hozzám elhozhatod őket egy délutánra én szívesen vigyázok a fiúkra. És akkor azt csinálhatsz apával amit csak akarsz! :)

ruz
ruzicsky

Zsan, részvétem :(
rohadt repülők :evil:

jaj Ti szegénykék, akikhez havonta jár a védőnő!!!
mi a biait tavaly dec. óta eddig 1x láttuk, mondta is, hogy nem lesz ideje jönni, mert sok a gyerek, de telefonon majd néha bejelentkezik. az előző védőnőket se láttam sokkal sűrűbben...
gyerekdokihoz meg akkor megyünk, ha nagyon beteg a gyerek, vagy szurit kap, eddig max 5x voltunk, mondjuk az elején még a dokibá jött hozzánk.
de egyiket se vágyom gyakrabban látni :)

Lindi, kíváncsi vagyok, mit fog csinálni a védőnő...
ha más gondotok nem is lesz, oltás hiányában vszínű az oviba nem fogják felvenni Grétit - de előfordulhat, hogy a banya fel is jelent.
egyébként sztem nyugodtan beadathatnátok a 15 hóst, egyáltalán nem volt vészes, bár mi is eltoltuk vagy 3 hónappal.

Kisün, jaaaj ne is mondj ilyeneket, mert azonnal babázni akarok!! :D

votiv 8)
votiv

Kata babának nagyon sok boldog szülinapot kívánunk!!!!! Isten éltesse sokáig őt és az anyukáját!!!!!!!

Gabi!
Klassz a kéró! :lol:

Moose!

Én bírom a stílusodat, de ma rá kellett jönnöm, hogy csak akkor, ha nem engem pécézel ki. Megmondom őszintén, hogy ez rosszul esett. Bár írtad, hogy nem tudtál mindent figyelmesen visszaolvasni, de én kb 3x leírtam, hogy nem tömegbe mentünk, és kb 2-3 utcára mentünk el itthonról. És azt is írtam, hogy esz a bűntudat, nem kellett volna ezt tetézni :cry: Amikor nyuszid száját az éjszakai ügyeleten kellett összevarrni szerintem itt senki nem írta, sőt nem is gondolta, hogy milyen felelőtlen vagy! Tudtuk, hogy nagyon bánt téged így is az eset! Na, hát most én is így éreztem magam :cry:

Idő, panaszkodás: szerintem itt mindenki tisztában van vele, hogy élete legszebb időszakát éli! És én ezt komolyan is gondolom! Néha rossz belegondolni, hogy a gyerekeink felnőnek! Olyan jó ez az időszak, tele van érzelmekkel, szeretettel, minden nap valami újdonsággal! Én nem is vágyok önmegvalósításra, de arra igen, hogy a párommal havonta-kéthavonta 1x legalább elmenjünk valahova. Nem bulizni, csak 1-2 órára, egy étterembe, vagy moziba. És azért, mert ez esetleg hiányzik, attól még imádom a gyerekemet!!!! Csak eddig úgy gondoltam, hogy itt ezt is el lehet panaszolni, mert ti talán megértitek. Kik, ha nem ti???? Mert mások aztán biztos nem......
Valamennyien mások vagyunk, és mások a gyerekeink is. Zanza pl Réka másfél éves koráig tudott vasalni úgy, hogy Réka ébren volt! Nálunk ez fél éves korig tartott, azóta rémálmomban sem jut eszembe ilyet tenni. Marad ez is a napi max másfél órás alvásra, amikor főznöm is kell (mert ugye az is veszélyes üzem) és én nem rendelek kaját elvből, na meg anyagi megfontolásból.

Nem is írok több hülyeséget, bocsi :oops:

Ma sikerült a kresz vizsgám 3 hibaponttal úgy, hogy a könyv felét el sem olvastam, mert azt hittem az nem kell :oops:

Kép
Kép
zuzmo1

Zuzi,
gratula a kresz vizsgádhoz!! :)
és nekem nyugodtan panaszkodhatsz, hiszen hasonlo "gondjaink" vannak, johogy megértjük 1mást :)

KépKép
fibi

Zsanci!
Mi lenne, ha egy sima farostlemez lapot odaszögelnétek. Vagy valami lapot fából. Esetleg festhetnél is rá valamit a szabadidődben :mrgreen: Végülis ugyanolyan szerepet töltene be, mint a plexi lap az Ikeában.

Kép
Kép
zuzmo1

Zuz, gratula!!!! :D és ne vedd a szívedre, valahogy éreztem, hogy neked rosszul fog esni :( de Moose nem akart bántani!!

én az előbb azt hittem, kiugrom az ablakon...

Isti kinyomta a gépem, és elszállt az egész cikkem (én hülye nem mentettem), addíg rángatta, míg letépte a biztonsági zárat a tisztítószeres fiókról, épp kimostam az autósülése huzatját - az ülés el volt zárva a gardróbba, de Isti bejutott, és kiharapott egy nagy darab hungarocelt a hátrészből, aztán mégegyszer, miután megragasztottam... aztán összeborogatta a ruhásfiókokat, az összes ruhámat kirángatta, többször megharapott, pedig itt volt a dédike is, hogy vigyázzon rá, őt meg összekarmolta...
most betettem az ágyába, üvöltve hisztizik, de egyszerűen nem bírok többet, most nem bírom kivenni :cry:
most már mindig ilyen lesz???

votiv 8)
votiv

Zsan,
Plútó... ez olyan lehet neked, mint nekem, amikor megtudtam, h Mátyás kir-t NEM a Duna jegén vál.tták kir.-lyá, hisz abban az évben igencsak zajlott a jege, rá se lehetett menni... na ezért utálom a sokadik hivatalos kutatást. Megint egy illúzióval kevesebbek lettünk. :(

Dóra, KATÁNAK nagyon Boldog szülinapot!!! :) Képek?

Zuz,
gratula a kreszhez!

Rájli,
gyerejszáj jóó! :D

Vasalónők:
Én este a BK alatt vasalok, mikor ded már rég horkol. Nappal elő se merném szedni! Próbáljátok ki. :)

És ma palacsintát sütöttem (kb másfél óra), és Eszter csomószor a karomban akart lenni, így egyik kezemmel őt tartottam, másikkal dobáltam fel a palikat és Eszter úgy nevetett, hogy az csuda. :)
neet
neet

Jaj, a legjobb kimaradt: déháelesek kihozták az új telómat! Motorola V235, kicsit fura még, de meg kell szokni csak. 950 ft volt, wow. :) (akcijó, t-mobile, aranykártya, hűség, stb)
És Eszter bevágott 4 palacsintát (töltetlenül), miután megette az ebédet (pörkölt), ananászt, szőlőt, majd apjától halpástétomot. Inkább ruháznám.... :lol:
neet
neet

Neet,
gratula a zsir telóhoz! :wink:
enyim gyerekek nem alszanak még BK alatt ,ezért sajna nem is nézem. Legkorábban 1/2 9-kor tudom kilőni a picit (9-re végzek, pont BK idő, grrr...), a nagy meg 10 fele alszik el, és persze a nappaliban eszi a fene, mert a másik szobában a pici alszik, igy neki tilos az a szoba...!!!!

Votiv,
részvétem Isti miatt!!! :lol: :lol: :lol:

Zuz,
ez jó ötlet, ha apáját sikerül rávennem egy kis barkácsolásra, talán még létre is tudunk hozni vmit!!!!
:wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zuz: gratula a vizsgához, ügyes vagy. Azért nézz bele mi lehet a könyv másik felébe, hátha van valmi érdekes. :lol: :roll:

Votiv: Isti akkor ma extra formában volt, hát csak nem lesz mindig ilyen. Nem semmi eleven kis krapek.

Szabadidő/panaszkodás: én is azt hittem, hogy mivel itt hasonszőrű emberkék vannak, itt lehet beszélni ilyen témákról. Én tényleg szoktam panaszkodni, mivel sokat vállalok, de ettől még imádom Fannit, és pl. mikor beteg eszem ágában sincs senkinek "lepasszolni". Egyik ember ilyen a másik olyan, ettől még nem rosszabb vagy jobb anya az, aki néha lepasszolja a gyerekét( pl. én), szerintem szuper helyük van a nagymamáknál is .Nagyon nagyon szeretik és Ő már most nagyon nyitott emberke.(ja és persze a legfontosabb, hogy Fanni is jól érzi magát velük, akár a nagyiknál, akár az uncsi tesóknál, ha nem igy lenne, akkor nem vinném át hozzájuk) De ha én emiatt valaki szemében rossz anya vagyok, akkor ám legyek. Sajnos én nem vagyok az itthon ülős fajta, talán ezért is az a szakmám ami.... De csodálom, aki egész nap csak a gyerkőccel szeretne lenni mindig és nem szeretne soha apával kettesben lenni vagy elmenni moziba, színházba, esetleg nyaralni. Számomra Ők a minta anyák, én nem ilyen vagyok... Akkor én most tényleg rossz anya vagyok????

Johi
johanna1975

Sziasztok!

Jó a téma, amiről most írtok. Még ugyan a baba bent van, de azért én is sokat gondolkozom azon, hogyan is lesz azután, miután már kint lesz. Szívem szerint itthon maradnék non-stop, de ugyanakkor bennem van a kényszer is, hogy a munkámban mégiscsak tovább kell lépjek azalatt is, míg itthon vagyok. Fiatalabb koromban nem voltam az a nagyon pörgős típus, de aztán huszonéves koromtól kezdve egyre inkább többet vállalok, most is egyszerre kb. négy dolgot csinálok. Ezekből persze kettőt azonnali redukcióra szánok, de fennmaradok kettőre kényszert érzek, hogy folytassam. Persze megtehetném, hogy azt mondom, sz.r-ok az egészre és felhagyok minden szakmával. Megtehetném, de mégsem teszem.
És azt is tudom, hogy egyelőre csak agyalok, aztán a realitás, a pici majd sok mindent meg fog határozni. Mondjuk a korlátaimat. :)

Kép
Kép
tinu

Votiv,
uuu, ez megadurva :(

én meg tegnap vettem ikejában olyan békás elökét, aminek felhajlik a pereme, hogy hátha a kaja nem az ölében landol majd... én naiv... ma a joghurtot ette, és észrevette, hogy oda a perembe beesik a cucc, erre gondolta, dejo játék, és bekanalazta a maradék joghiurtot is a perembe :roll: végül persze a nadrág+polo+haja+szemöldöke... mindene olyan lett, mire végeztem a mosogatással, kezdhettem elölröl a takaritást :P

Neet,
palacsinta király :D telcsi ugyszintén 8)
én BK-t nem nézek, de vasalni sem szoktam :lol:

KépKép
fibi

Johi,
szerintem nincsen minta-anya, mindenki a legjobb anyja a gyermekének, azért választotta öt a ded.
És én sem vagyok otthonülös tipus, és szerencsére Bálint is imádja az embereket, szeret mindenkivel lenni (föleg tesom és nagyszülök). De nehogymá' ezért rossz anyák legyünk!!!! szerintem ezt Moose sem igy gondolta..... bár ö legalább felvállalta a véleményét, mig van aki csak olvas minket, és csendben van....

KépKép
fibi

Tinu, én jóformán 3 napot hagytam ki a munkából, amíg benn voltam a H-ban... persze azóta csökkentett üzemmódban működöm, és csak a minimumot csinálom, meg néha helyettesítek. sokat adnék azért, ha egyszer legalább pár hétig semmi mással nem kéne foglalkoznom, csak a gyerekkel/párommal/magammal/háztartással stb. másrészről viszont megőrülnék, ha csak ezekkel kéne foglalkoznom :D így marad az időnként éjjelbe nyúlóan és keservesen kiizzadott, néha viszont kellemes kikapcsolódást adó szellemi munka, több-kevesebb sikerélménnyel, de most úgy látom, ha ez se lenne, begolyóznék a terrorista fiamtól :roll: (talán még így is)
az előbb rántott magára egy tányér (nem forró) levest a konyhapultról, mielőtt megmelegítettem és odaadtam volna neki...

votiv 8)
votiv

Zuzi,
válaszoltam a pü-dre :) :) :) Bálint közben kiteregetett :D :D :D

KépKép
fibi

Tinu,
és Te amugy mit dolgoztál? mi az a 4 dolog, amit egyszerre csinálsz? :)
fibi

Votiv: ezért jó, hogy ilyen sokfélék vagytok és mind írtok magatokról, meg arról, hogy ti hogyan csináljátok, mert így látszik, hogy sokféle megoldás van. Ez nekem megnyugtató. Mert szeretnék jó anya lenni, nem is egy gyereket szeretnék, de annyit tanultam már az életemben, hogy nem adnám fel tiszta szívvel a munkámat sem. Ha van tehetségem hozzá, meg eszem, akkor miért ne használnám mások (és a magam) javára is... Csak nem akarom, hogy ez a családom rovására menjen. Jó lenne azt hinni, hogy manapság már nem kell feltétlenül választani a karrier és az anyaság között. Ez olyan elcsépeltnek tűnik, tiszta női magazinos, de mégis úgy tűnik, hogy az életben (legalábbis az enyémnek) komoly dilemma.
Fibi: phd-zek, félállásban nevelési tanácsadóban dolgozom, szakképzésre járok és közben még két pszichodráma csoportban vagyok asszisztens. A kisebb munkákat, elfoglaltságokat már nem is számolom. :) Úgy összehalmoztam ezeket, hogy az utóbbi 1-2 évben már hobbira nem is jutott időm, pedig korábban azért eljutottam táncolni stb. Úgy hiányzik, pedig ha belegondolok, gyerekszülés után nem is álmodhatok arról, hogy esetleg lesz rá újból időm... Persze ha már helyzet lesz, talán könnyebb lesz a választás is, magától adódik, de még előtte vagyok és van idő agyalni. :wink:

Kép
Kép
tinu

Tinu,
jó hogy felvetetted, érdekes téma ez a karrier vagy családanya. Kivi vagyok, 2-3 év múlva, amikor legtöbbünknek aktuális lesz az újbóli munkábaállás, ki hogy fog erről vélekedni. Munka versus család/férj/gyerekek. Arról nem is beszélve, hogy a munkáltatóink mit fognak hozzánk szólni... na, majd erre térjünk vissza akkor, most még nem tudom.
neet
neet

Dora :) Katinak nagyon boldog szülinapot!!!!
Kép

Moose :) Nekem már nagyon hiányoztak "aggódó soraid" :lol: ikea-imádó baba :lol:

Fibi :) Képek rulezek!! :D :D Joghurt-játék :lol: kár, hogy nem jött be az előke...

Macs :) Gratula Fülicseknek az álláshoz!! :D Építkezéshez kitartást, majdcsak kész lesz egyszer a ház!

Gabi :) Házatok hihetetlen iramban épül :D :D nemsokára költözhettek :wink:

Rylie :) Norbi és Réka? Akkor már inkább házimunka :mrgreen:

Fic :) Drukk az éjszakákhoz! Nagyon ügyi vagy! :D És bulást Neked!!!

Votiv :) Hurrikán Isti :roll: :roll: Eszméletlen a kiscsávó... Fogakhoz ++++++ neki! És Neked pedig bulást!!!

Zuz :) Nagy gratula a kreszvizsgádhoz!!! :D Szuper vagy!! És tökre megértelek, nekem is hasonló vágyaim vannak :wink:

Johi :) Örülök, hogy Fannika jobban van!! :D Neked is bulást!!! És Nálatok igenis csilivili minden!! :D

Neet :) Gratula az új telóhoz és Esztinek a jó étvágyához!! :D
denizsa

És ma Másáéknál voltunk és Indiék is ott voltak :D
Dominó szuperédes kispasas, igéző szemekkel és eszméletlen mosollyal :D
Orsika meg már ügyesen teper és még Bálinttal is smároltak :D Amilyen ökör vagyok, itthon felejtettem a gépet :oops: , de sikerült megörökíteni a nagy pillanatot Másáéval, úgyhogy majd egy kis késéssel (pár nap múlva) felteszem a képet :wink:
Megnéztük az új lakásukat, nagyon szépen laknak :D és nemsokára lesz net is, és tud majd jönni!! Mindenkit csókoltat :D
denizsa

Tinu,
az egyik elfoglaltságod nagyon érdekelne. ha nem baj, irnék pü-t néhány kérdéssel :)

KépKép
fibi

Sziasztok lanyok!

Dragak vagytok, koszonjuk szepen a koszonteseket!!!:)

Delutan ki akartunk menni az allatkertbe, de annyira be volt borulva, hogy inkabb a tropicariumba mentunk. :wink: Igy is jo volt.
Az unnepeltnek nagyon tetszett a torta es a gyertya, meg is fogta a langot :shock: , en halalra ijedtem, o viszont nem es nem is egette meg az ujjat. :roll:
Kép
Kép
Vasarnap folytatodik a buli...

Pussz mindenkinek,

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Dora,
a torta láttán megéheztem ujra :D pedig pár perce vacsiztunk :D

KépKép
fibi

Fibi: persze írj pü-t, bár még sose kaptam ilyet. :) De biztos tudok rá válaszolni, nem lehet olyan nehéz. :roll:
Fú, én is megyek, csinálok egy kis tejbegrízt magamnak, mert tisztára édességre vágyom.

Kép
Kép
tinu

sziasztok,
Dora,
torta és az ünnepelt NAGYON szépek!!!! :lol:

és képzeljétek, ma MÁSFÉL éves az egyik-másik fiam!!!!! :lol: :lol: :lol: És pont 17.17-kor néztem rá az órára, és olyan boldog lettem egy ici pici pillanatra!!!! :lol: 8)
és B mondta, h akkor kellene neki tortát venni, másfél gyertyával!
Ja, és tegnap azt mondta apájnak a telefonba, h "haragszom az egyiptomi istenekre!" Hogy miért, ez nem derült ki!!!!

karrier vs. gyerek:
nekem nincs gondom, hiszen nincs karrierem. És nem fűzök sok reményt, h valaha is lesz, hiszen valszeg nem fognak verekedni egy 33 éves, 2 gyerekes, gyakorlattal nem rendelkező, majdnem-diplomásért...
:roll: vagy tévednék??? :lol: esetleg ikea??? :wink: talán szükségük lesz egy angol-komm szakos valakire??? Nem lenne rossz, hiszen a munkahelyem is közel lenne!!! 8)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok!

Jó a téma :) Én egyetértek Níttel és Músszal is :)

És mindenkit csókolok, él a topik, hirrá!

Juc :) Nekem is hiányzol. Bár ezt már sokat modntam, azétt igaz :)

Deni :) Nem kell várnod, az inkrimináló csókjelenet íme itt látható :) És nagyon jó nap volt ez :)csinálni, de félredobok akármilyen házimunkát, ha kell - Kép

és van ám olyan is, ahol Bálintod Mását csókolja le :lol:

indianyo

Dora :) Torta nagyon nyamin néz ki!! Milyen krém van rajta? És az ünnepelt nagyon szépséges! :D

Zsan :) Akkor Isten éltesse a másfél éves fiad! :D

Indi :) Hú, köszi a képet, sztem is ééédes :lol: És tényleg jobb volt ez a nap bmilyen házimunkánál :lol: :lol:
denizsa

Aztaaa, Bálinttol én is kaptam már puszit, nade ez a csooook :D

KépKép
fibi

Deni :) ez valami korábbbi írásból maradt benne a gépben, nem a mai napunkhoz kapcsolódik :mrgreen: házimunkát félredobom bármikor, ha kell :lol:

És kaptam egy cd-t egy nagyon sok képpel Mása férjétől, rajta van Dominó videója is, amin csiklandozod a tigrinccsel :lol: Képeket feltöltöm a yahoos albumba és ha kiválasztod a fontosakat, azokat át tudom küldeni :)

indianyo

Sziasztok lányok!

Katikának boldog szülinapot! És itt voltatok a Tropikáriumban és nem ugrottatok be hozzánk?

Moose hsz-eit én is bírom, csak ne rólam szóljon :lol:

Egyébként én simán lepasszolom Grétit az én szüleimhez (anyósomékhoz nem, pedig ő 5 gyereket nevelt fel), volt már ott több napot is, és imád ott lenni. Amikor anyukámnak 88x elmondom, hogy hogy vigyázzanak rá, ő mindig csak azt válaszolja, hogy nála esett el úgy, hogy agyrázkódást kapott és nem nála gurult le a lépcsőn. Ezek után tényleg csöndben maradok. Mert ha náluk van, ott tényleg mindig vele vannak, míg itthon sokszor eltűnik a szemem elől.

Ma is le akartuk passzolni, csak a bébiszitter (Gréti egyik unokatesója, akikből van 12 db és mind nagykorú) nem ért ide időben a hülye dugó miatt a 0-son, így Peti nélkülem ment el. Mindegy, azért ha már elindult, csak eljött, így én legalább konyhatündérkedtem, és nektek is eldicsekszem. A mosógépet már fél 8-kor beizzítottam, és délre csináltam májgombóclevest, tonhalas spagettit és egy nagy tepsi gyümölcstortát.
Aztán szabadidőmben (míg Gréti aludt), kiterigettem, rendberaktam a konyhát és felmostam.

KépKép
KépKép
lindicita

Fibi írta: és hivhatjátok a mokusokat, de én bevallom: ha lenne rendszeres segitségem, a szabadidömet nem vasalással tölteném. hanem tényleg magamra forditanám, mert a gyerek is akkor kiegyensulyozott, ha az anyja is az.[/quote]

meg ha az apja is!

ismét le vagyok maradva, de majd feljövök :wink:

Fibi! Bébiszitterkedés: Hajrá! :P Én már felajánlottam neked!!! Persze egy pár hónap még kell... :oops:

Kisün! Örülök, hogy minden rendben volt a hathetesen :D
De jól is hangzik, hogy megmondja mi fáj, mit kér stb. hmmmm :D persze nektek is át kellett mennetek a barkóbás fázison. Azon szoktam gondolkozni, hogy mit csinál az az anyuka akinek nincs fantáziája? Vagy ez kifejlődik a szüléssel? :mrgreen:

Bogárka! Intravénás antibio?! :shock: Hát drukkolunk a legjobbért!

Szerintetek meddig őrzi a rendszer ezeket a beszélgetéseket? Pl.: gyermekeink egy napon el tudják majd olvasni anyjaikat?

folyt. köv. ...

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Nem lehet kijavítani az írást???

Szóval NEM anyukáméknál esett el ...

Votív! Nem semmi ez az Istók. Egyébként én is szoktam Grétit betenni a kiságyába, ha nem bírok vele. van mikor rájön az 5 perc és csak nyavíkol, aztán hisztizik, és akármit csinálok vele, nem hagyja abba. Aztán mondom neki, hogy vagy abbahagyja vagy megy a kiságyba, akkor rögtön rávágja, hogy NEEEM, de soxor mégis az a vége. Viszont 2 perc után mintha kicserélték volna, és semmi baja nem lett volna előtte. Szóval szerintem kell neki ez a 2 perc lehiggadni, nem beszélve rólam, ilyenkor én is csak veszem a mély levegőket, d enekem is elég ez a 2 perc.

Na most Moose biztos nekem címzi a következő hsz-ét :oops:
lindicita

Indi :) Ez nagyon klassz lesz, mindenképpen megnézem!! :P :P

Lindi :) Te tényleg egy konyhatündér vagy!! :D :D

Barbi :) Szted a gyerkőceink kíváncsiak lennének a dumánkra? Lesz ennél jobb dolguk is :wink: :lol:
denizsa

Pocak, konnyeket csaltal a szemembe! Annyira draga vagy!!! Koszonom szepen!!!
Feltehetem ide is?:)

Lindi, legkozelebb!:) Tegnap is arra voltam, a Nektar utcaban. Nem tudom ti hol laktok?

Fibi, kuldjek fenypostan belole?:)

Deni, tejszines-turos a krem. Nagyon finom! :lol:

Csokos kep! :oops: :lol:

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

[quote="dora_"]P írta:dora_ocak, konnyeket csaltal a szemembe! Annyira draga vagy!!! Koszonom szepen!!!
Feltehetem ide is?:)

Dora: Nincs mit, nagyon élveztem!!! Persze hogy felteheted!

Pussz: Pocak
pocakpacni

Lindi :) Az vesse Rád az első követ... szóval tudod :wink: Sztem mindegy mi a módszer, lényeg, hogy beváljon és Te se veszítsd el az önuralmad! Mondjuk anyósom módszerét biztos nem alkalmaznám, pedig hatásos volt: gyereket betette a kádba és hideg vízzel lezuhanyozta... Akkor már inkább a kiságy!

Jó éjt mindenkinek, én kikapcs. mára!
denizsa

Den! Hagymaevő kutya :lol:
Szegény B! Hogy tűrte az első fogorvoslátogatást? :shock:

Bog! Petra nagyon ügyi lány!!! :!:

Zuz! Kivételesen nyugodtan hihetsz a védőnődnek: tényleg szép kismama vagy!!! :D

Ruz! Bendinél rájöttetek mi történhetett? :?

Johi! Visszajött már a rosszcsont Fannid?
Mi történt? :?

Kiscsajszi ma azzal szórakoztatott minket, hogy gügyögve buborékokat fújt, s persze minden nyálas volt körülötte. :P Este pedig rájött, hogyan kell sikítozni. :lol: Még most is ezen mosolygok.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Először is: Katababának boldog első születésnapot!!!

Mi ma fodrászhoz kirándultunk családostól, 3 vágás, 1 alvás (marci szerencsére végigaludta az egészet, hazafelé a Szabadság-hídon ébredt, de csak azért, mert döcögött a kocsiforgalom, és hirtelen nem mozgott alatta semmi), kicsit nagyon paráztam előtte, hogy logisztikailag hogyan oldjuk meg, de szuperül sikerült :D

Votiv,
babázni jóóóóóó :D néha csak szagolgatom a kis buksiját, annyira eszméletlen finom marcibabaszaga van, imádom :D:D És amikor a szemembe néz, és nagy huncut vigyor terül szét az arcán, hát az leírhatatlan :)
Isti ma tényleg kitett magáért, részvétem :( És tapasztalatom szerint terhesen sokkal nehezebb ezekkel megbírkózni... én egy-egy Dóci-féle szétpakolási akció után majdnem sírva fakadtam, annyira sziszifuszinak tűnt bármilyen rendre való törekvés.

Moose,
jó, hogy nyulak jól megvannak! :)
És bár imádlak, azért reggel bal lábbal kelhettél, mert igen durrrrrva volt a mostani beszólásod :D

Zuz,
gratula a kresz-vizsgához :)

Munka-gyerek stb.: én megőrülnék, ha csak a gyerekekkel és a velük kapcsolatos dolgokkal tölteném az időt, nekem kell a szellemi kikapcsolódás, barátokkal való találkozás, olvasás-írás, zenehallgatás (és itt pl. metallicára gondolok, nem mozartra vagy halászjutkára :D) hogy kiegyensúlyozott legyek...

vera
kisün

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?