A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sasha!Kép
Drága vagy, végre valaki nem szörnyülködik. Olyan rossz, mikor az ember amúgy is bizonytalan, akkor még jönnek a nagyik, akik sose láttak ilyen kocsit közelrõl... Én meg így néhány babakocsi után nagyjából tisztában vagyok vele, hogy milyen szempontokat nézzek, mi illik bele az életünkbe. De azért jól jön egy kis megerõsítés!KépKépKép

Zita!
Mintaanyuka leszel, pont annyira, amennyire a babusnak szüksége lesz erre.
Egyébként mindenkinek nagyon tudom ajánlani Libby Purves:Hogyan NE legyünk tökéletes anyák c. könyvét. Átsegít a nehéz idõkönKépKépKép

kengurus ruhák:
Egy ismerõsöm a KGnál dolgozik, õ ajánlotta, hogy elõször mindig a hipermarketekben nézzek körül, mert ott olcsóbban tudják adni, mint õk a márkaboltban.

Bababörze:
Okt.27.(vasárnap) 8-15, érdemes korán menni. Ja, Bpi vásárcsarnok, ismertebb nevén BNV.
Pusz
Zulu
28+1

Kép

Kép

Kép
zulu

Lanyok,
Koszonom, hogy megnyugtattatok a vizontomet illetoen! Bocs, csak ha vizonto, akkor mindjart az egyetlen ismerosomre, az aposomra asszocialok, es akkor egy kicsit megremulok! O tenyleg olyan, hogy mindig az ellenkezojet csinalja, mint amit mondanak neki, csakazertis!
Egyebkent en rak vagyok, ferjem skorpio, Dani szinten rak, vele sokat balhezom, tul egyformak vagyunk, Gyuri pedig skorpio, mint apukaja, vele viszont eleg jol ki tudok jonni egyelore! Tehat eddig csak ezzel a ket jeggyel van tapasztalatom, es nekem a skorpio nagyon bejon! Teny, hogy nem mutatja ki az erzelmeit, es ez neha rosszul tud esni, de igy 10 es fel ev hazassag utan mar tudom, hogy azert vannak neki, ha nem is latszik! Egyebkent csendes, visszahuzodo, matatos tipus, Gyuri is tok edesen el tud jatszani magaban. Lehet, hogy ez kesobb, amikor kozossegbe kerul nem lesz tul elonyos, de nem igazan szereti, ha idegen gyerekek a kozelebe mereszkednek! Olyankor felveszi a 'mit akarsz te tolem' arckifejezest, nagyon aranyos es megbotrankoztato tud lenni vele! Szoval nem szabad zaklatni, mindent megcsinal egyedul (ez egyik elso szava is volt!!!), legjobb beken hagyni es rabizni a dolgokat!

Dec8, sok boldogsagot es jo egeszseget neked es pici Hannanak!

Imolka, szep eskuvot lehetett, olyan romantikus!

Zulu,
Szerintem jok a haromkerekuek! Foleg, ha teljesen hatradontheto, vagyis a kezdetektol is tudod hasznalni! A legtobb viszont mar nagyobb gyerekeknek van kitalalva, es nem lehet a vizszintesig hatrafektetni! Azok viszont itt Nemetorszagban mar nagyon olcsok. Pl. Hauck markajut lattam mar 79 Euroert, azaz nem egeszen 20 ezer forintert!

Vettem egy kotos ujsagot, babaknak valo kotni-valokkal! Ha valakit erdekel, szivesen kuldok mintakat, pl. szkennelve! De nemetul van, ha nem baj! Nincs benne tul sok minta, de ami van az nekem tetszik! Barcsak tudnam mar, hogy kisfiu, avagy kislany lakik odabent!!! Pocok, nem te akartal kotni valamit Mankanak?

Rajottem, hogy nagyon izlenek az azsiai csipos instant levesek! Tudom, nem a legtokeletesebb taplalek egy kismamanak, de tegnap este majd begolyoztam, hogy miert nincs itthon?! Ma vettem 4-et, de egyet mar 'elhasznaltam'! Kép

Zsuzsi
19+4
zsuzsi74

A Kenguru Gold-os bodyknak szerintem az Auchanban eleg jo aruk van, en ott szoktam venni!

Zsuzsi
zsuzsi74

Dec8!KépKépKép
Hatalmas gratula Hannababához!
Kép
Kívánok sok tejcsit, türelmet, örömet, és jó egészséget Nektek!

Timici!Kép
Az Erzsébet körúton, a Wesselényi és a Dob utca között a Mozart kávézó oldalán van a bolt, nagy kék LAKÁSTEXTIL felirattal! Sok-sok babának való anyag is van, igaz, nem mind olcsó...

Manó2!Kép
Nálunk elég vicces a szitu: Én ugyanis szerettem volna tudni, hogy fiú vagy lány a kis babuli, a párom viszont meglepcsit akar! Ezért én mondtam a dokinak, hogy a párocskámnak ne mondja el, csak nekem. Persze a mamámék, meg anyósom mindenáron tudni akarták, úgyhogy most aztán mindenkinek extra módon vigyázni kell a pici szájára, nehogy elkotyogják a kispapa elõtt. Sõt, a legutóbbi ultrahangról készült videót sem mutattam meg a páromnak, mert azon teljesen nyilvánvaló a dolog!KépKépKép

iancsa
35+5

Kép
Kép
iancsa

Sziasztok!

Hóvirág,Kép
igen, én is a Schöpfiben fogok szülni, viszont a dokihoz nem oda járok be, hanem itt van a kerületben a magánrendelõje és oda szoktam menni. Szeretnék én is menni szülésfelkészítõre, csak hát a bkv-zás....., ja és azt sem tudom, hogy ?-kor kezdõdik, és ? szor van egy héten, meg a férjem 5-ig dolgozik, de ezt mondjuk meg tudja oldani.

Sasha,TimiciKép
én is KOS vagyok! ápr. 9

horoszkópról:
én is jobb szeretném, ha nyilas lenne a pocaklakó, mert ugye ha elõbb jön egy pár nappal akár skorpió is lehet...
Én hülye mondtam az orvosomnak is, mit gondoltok mi a horoszkópja a dokimnak: skorpió. nem égtem nagyot.....KépKép
De szerintem az aszcendens sokkal többet számít. pl. nálunk a tesóm is, a férjem is, sógorom is, sógornõm is KOS és mindannyian mások vagyunk, teljesen!!!!

Betti,
szerintem az elevitet már nem kéne szedned, hiszen nyár lévén rengeteg vitamint tud az ember magába gyûjteni, és fölösleges a plusz vitamin....

Dec8,
Gratula a picurhoz!!!!!!!!Kép

Mano2,
Hát lábgörcsöt kálciumhiány okozza, ezért kell sok kálciumot szedned, + Mg B6.
Nekem is szokott fájni a csípõm éjjel, és ezért próbálok minél több ásványi anyagot beszedni.

Lányok, köszi a választ a vérvétellel kapcs.

Brokkoli
( ma léptem a 30. hétbe )
brokkoli

Zsuzsi!
Amit kinéztünk, azt se lehet teljesen ledönteni, de ki lehet belõle venni az ülõrészt, és a helyére lehet rakni a mózesrészt. Igazából ez az egyik oka, hogy ezt választottuk, mert egyesíti a "túrakocsi" és a hagyományos 3 funkciós kocsi elõnyeit. Sajnos árában is egyesíti... De hát mindent az utódokért, ugye?
Zulu
28+1

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Dec8!
Gratulálok én is a babádhoz!!!
Sasha!
Nagyon gyorsan megy az idõ, olyan fura, hogy már itt tartasz, nagyon drukkolok neked!
Timici!
Nem titok, persze, hogy szívesen megmondom: 5500 Ft volt a gatyó, ami szerintem nem kevés, de én sajna nem tudok varrni, és ez még mindig olcsóbb volt, mint a máshol látott tízezres nadrágok... Velúrbõr-utánzat anyagból van, belül selyem. Egyébként volt másfajta naci is, ugyanennyi pénzért, de az elég fura volt, teljesen sima, egyenes szabású, csak a derekán egy zsineggel lehetett összehúzni.
Betti!
Én is szedem az Elevitet. A doktornõm rögtön a terhesség elejétõl elkezdte szedetni velem, naponta egyet. A védõnõ azt mondta, hogy szerinte az elsõ harmadban nem lett volna fontos, viszont az utolsó harmadban nagyon fontos. Más helyen azt hallottam, hogy pont fordítva, hiszen az elsõ harmadban alakulnak ki a létfontosságú szervek, illetve ilyenkor alakulhatnak ki olyan fejlõdési rendellenességek, amiket ezzel a vitaminnal meg lehet elõzni. (Na ezt a mondatot jól megcsavartam...) Erre a "nagyobb lesz tõle a baba" dologra rákérdeztem azért, és azt a választ kaptam, hogy NEM ettõl lesz nagyobb a baba. A védõnõ mondta, hogy ez egy tendencia, hogy mostanában nagyobb babák születnek, mint mondjuk harminc éve. Ennek sok oka lehet, táplálkozási szokásaink megváltozása, nyugodtabb életvitel stb. Ezt támasztja alá szerintem az Elevites topikba írt lányok véleménye, van köztük olyan, aki sose szedett vitamint, és mégis hatalmas babája lett, és olyan is, aki végig szedte egész terhessége alatt, és mégis normál súlyú babát szült. Én azt gondoltam, hogy most a második harmadban szüneteltetem, de azt vettem észre, hogy ha nem szedem, gyakrabban jön elõ a hányinger-érzésem, mint amikor bevettem. Úgyhogy én szedem továbbra is, és bízom egy 3 kiló körüli babában KépKépKép

Kérdeztem pár dolgot, amikre nem válaszoltatok, légyszi, ha valaki tud, segítsen! Az egyik az volt, hogy régebben írta valaki, hogy van egy központi telefonszám, ahol lehet majd egy hét múlva érdeklôdni az AFP-eredményrôl. Ha ez valakinek megvan, írja meg, kérem szépen!
A másik meg a cukorbetegséggel kapcsolatos kérdésem volt, hogy mitõl is alakul ki pontosan?

A horoszkópokhoz még annyi hozzáfûznivalóm van, hogy én, ahogy már írtam, Vízöntõ vagyok, a férjem Skorpió, ami állítólag a lehetõ legrosszabb összeállítás, eleve halálra ítélt kapcsolat. Valamelyikünkkel nagyon nem stimmelhetnek a dolgok, mert négy éve boldogan élünk együtt, imádjuk egymást, és kb. félévente egyszer van nézeteltérésünk, akkor is mindig meg tudjuk beszélni a dolgokat. Még jó, hogy nem hallgattunk az elõrejelzésekre... Kép

Ja és még a "körkérdéshez": mi nagyon szeretnénk tudni, hogy kisfiú vagy kislány, nem mintha egyiknek jobban örülnénk, mint a másiknak, csak egyszerûen jól esne, ha nevén nevezhetném, személyesen egy fiúhoz vagy személyesen egy lányhoz beszélhetnék...

Puszi
Franyo
16
franyo

Zsuzsi!

De jó, én is rék vagyok, és a férjem skorpió. és amiket leírtál a skorpiókról, hát az rá is egy az egyben illik. Nem mondom hogy könnyû jegy, de a rák-skorpió párosítás nagyon bejön. A mi babánk egyébként mérleg lesz, nem tudom hogy fog viselni két ilyen "páncélos" szülõt. egyetlen mérleget sem ismerek. Ha esetleg 11 napot késne õ is skorpió lene, de azt hiszem ennyi túlhordást nem engednek, úgyhogy marad mérleg.:-))))

Én egyébként a kos gyerektõl rettegtem, bocsánat minden jelen lévõ kostól.Kép))))))))) De az a tapasztalatom, hogy hosszú távon szegény víz jegyûeket megõriti egy temperamentumos kos.Kép))))

Mano2!

Mi megkérdeztük hogy fiú vagy lány, elõször a 25. héten tudták megmondani, aztán a 29. héten is ugyanúgy lánynak látták. De ez azért nem 100%, úgyhogy így is izgi a dolog.

Terhes tornára én a Bajcsy-Zsilinszky kórházba járok, teljesen ingyenes, a házi orvos ad rá beutalót. Nem szülés elõkészítõ jellegû, hanem inkább terhesség segítõ torna, átmozgat, segíthet derékfájás és egyéb panaszok esetén, nem hagy ellustulni. Csak kismamaik vannak, nem kispapis torna.

Amúgy védõnöhöz én is a körzetihez járok, de én máshoz tartozom, ezek szerint nem egy utcában lakunk.Kép

Visszatérve a pénz témához, ma rákérdeztem a dokim asszisztensnõjénél, és azt mondta hogy a doktor úr nem szokott árat megszabni, azt mondja ha megkérdezik tõle, hogy a kismamára bízza. Úgyhogy nagyon örülök!!! Ja, és az asszisztensnõ azt is mondat hogy sok orvos elkér 50-60 e Ft-ot, és hogy az szerinte elég sok, mert nem mindenki tud ennyit kifizetni. Hát valahogy én is így gondoltam.

Móni!

Drukkolok hogy legközelebb már teljesen rendben legyen minden a pici vizsgálatánál!!!

Gombóc!

Én úgy tudom hogy a magzatvíz mennyiségéhez ebben a terhességi korban már semmi köze ahhoz hogy te mennyi vizet fogyasztasz. Ez ilyenkor már egy zárt rendszer.

Sasha!

Érdekes az a mellbimbó törölközõvel dörzsölgetés, mert az én védõnõm is ajánlotta, viszont az is logikusnak tûnik amit Beszti ír, úgyhogy nem is tudom hogy akkor most dörzsöljek, vagy ne dörzsöljek???

Zulu!

Én végig ittam kólát a terhesség alatt:-(((( Ezek szerint ez baj? És a baba feltûnõen lusta!! Esze ágában sincs egy pohár kólától se mozgásba lendülni, nemhogy egy kortytól. Lehet hogy kólafüggõvé tettem szegényt???Kép(

Dec8!

Nagy-nagy gratula a kis Hannához!!!!

Képzeljétek ma voltam dokinál és még egyáltalán nem tágult semmit a méhszáj, még 3000-es az érték. Nem tudom, ennek így a 36. hét végén örüljek vagy ne???

Manó
35+6

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Franyó!

Tetszik ez a skorpió-vízöntõ párosítás, nálunk a párom skorpió anyukám a vízöntõ, hát mit ne mondjak. :-)))) Még az én "rákságomat" is nehezen viseli szegény anyukám néha, de hogy mindezt még felerõsített változatban megkapta egy skorpió személyében, hát a kettúõ együtt néha sok neki. (Meg perszenekünk is.KépKép Mondjuk mi együtt lakunk, ez is erõsíti persze a dolgot.
Ezért is aggódom a mérleg baba miatt, hogy melyik mentalitáshoz fog közelebb állni!

manó 35+6 (rák, skorpió akcendenssel, hogy teljes legyen a páncélosságKép)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Edit!
Engem érdekelne kismamatorna... Én a Szent Imrében fogok szülni, ez a XI. kerületben van a Tétényi úton, és van is itt torna, csak egyszerûen nem bírom rávenni magam, hogy egyedül eljárjak... Úgyhogy ezennel SZÓLOK, ha bárki bármi megoldást ajánlana, nagyon megköszönném... KépKépKép

Lányok!
Az elõbb elbõgtem magam a páromnak, pedig az égvilágon semmi bajom. Aztán elkezdett vicceseket mondani nekem, a végén egyszerre sírtam és nevettem, teljesen hülye vagyok...

Franyo
16
franyo

A cici temahoz szeretnek hozzaszolni: a szulesznom azt mondta, semmi 'edzes' nem kell, de ha mar keszulni akarok, hat ne hordjak melltartot, vagy egy reginek vagjam le a 'csucsket', hogy a ruha dorzsolese altal egy picit edzodjon!
A mellbimbo 'birizgalasa' a harmadik harmadban oxitocin termelo hatasa miatt fajasokat valthat ki! Ezt nem art tudni, de azt nem hinnem, hogy beindithatna a szulest ido elott! En probaltam egy kicsit elorecsalogatni a szules idopontjat, fajogattam is rendesen birizga kozben de amint abbahagytam, a fajasok is elmultak!

Franyo,
megdobbento amit irsz a kismama gatyokrol!!! 5500 forintert madzagos dereku??? Rohej!!! Azt hiszem Magyarorszagon a kismama divat egy piaci res, erdemes lenne 'betomni'! Mert amit arulnak, az egyreszt nem kismama, masreszt nem divat! Mert meg a Brendon melletti kismama boltban is lattam 48-50-es meretu polot kismamapolo cime arulni. Mas kerdes, hogy a valla a konyokomig ert volna!

Sasha,
Azert ne ess panikba, ha beindulna a szules! Nyugodtan kapcsold be a gepedet, csatlakozz a netre, es szamolj be a fejlemenyekrol! Ha ezt megtetted, akkor mar lassan elkezdhetsz keszulodni a korhazba! Kép

Latom azert nem csak engem izgat ez a horoszkop dolog!!! Kép

Zsuzsi
19+4
zsuzsi74

Brokkoli!

Én ápr. 7Kép

Zulu!
Nyugodtan vegyétek meg azt a 3 kerekü babakocsit! Nagyon királyul néz ki és praktikus. Akinek nem tetszik az meg majd megszokja, vagy nem kötelezõ ránézni...de mivel abban lesz a pici úgysem fogják megállniKép

Franyo!

Kérdéseidre sajna nem tudom a választKép

Manó!

Mint irtam én nem dörzsölgetem, csak babaolajjal finomat átmasszirozom, úgy hogy ne fájjon. De a pocakkal együtt teszem, hiszen a megviselt, megnyúlt bõrnek is jót tesz! Irtam egy másik topikban hogy amikor próbálkozom akkor sikerül a cicibõl elõtejet kipréselniKép Erre is ua. volt a válasz. Oxitocint kezd termelni a szervezet az inger hatására és beindulhat a szülés... És nézd meg ma itt szenvedtem a jóslófájásoktól, pedig még van 3 hetem és a pocakom is még lejjebb csúszott. Pedig nem áll szándékomban beelõzni senkit a 17. helyrõlKép
Hihi! Az már bizotos hogy vissza kell fognom magam kos lévén, hiszen a vizes jegyüek néha kiakasztanakKép Anyám rák, anyós rák. A halakkal viszont egész jól elvagyok. Viszont nekem is rák az aszcendensem ami egész jó kis belsõ konfliktusokat eredményezKép Egy érzékeny bomba vagyokKép
Jaa az egyik lány a babaneten mindkét gyermekét 11 napig hordta túl! Ne add fel, lehet még skorpió a pici!Kép

Edit!

Akkor félig meg van oldva a probléma!Kép Párod közremúködésével meg lehetne oldani, hogy ha a tesója túllépi azt a bizonyos tûréshatárt akkor beszélni kell a fejével.Kép

Most jól vagyok! Gabi feszeget, egyébként minden rendben. Holnap megyek és megveszem a szükséges cuccokat és bepakolom a táskámat. Hátha...
Reggel jelentkezem, ha többre nem is, hogy jól vagyok! Egyébként ha megszületik Gabi egybõl tudni fogjátokKép

sasha
37+2

Kép
sasha

Cukros kismamik!

Van egy topik itt az anyaságon belül ami bizonyos kérdésekre nem ad választ, de van benne 1-2 jó ötlet!
Terhesség és cukorbetegség a cime. Nincs sok hozzászólás, de szerintem, ha feltesztek kérdést úgyis megtaláljákKép

cuppp
sasha

Kép
sasha

Sziasztok Kismamik!

Bocsi, hogy kozbekotyogok, de visszahuz a szivem ideKép Kataa egy elejtett mondatan akadt meg a szemem, miszerint megvette a bimbovedot.. joszandekuan, tenyleg nem bantasbol kerdem, miert? Szerintem nezz at Kataa a Szoptatas topicba, nagyon sok ellenzo velemenyt olvashatsz errol. A sajat tapasztalatom is az, hogy tobbet art, mint hasznal. Irtam egy kisregenyt az en esetemrol, de kitoroltem, nem akarom tulzasba vinni az igehirdetestKép Ha esetleg kerdesed lenne, vagy aggalyod van, az ismerjuk meg egymast alatt van egy sajat topicom, ott szivesen meselek. De a Szoptatas topicban-ban szinte minden benne van.

Boldog Babavarast mindenkinekKép

-Ildiko
afonya

Ildiko,
Egy baratnom mindket gyermeket szoptatta/szoptatja kizarolag bimbovedovel (az elsot egy even tul)!!! Neki bejott, megpedig a hat kilos, ket es fel honapos babajat elnezve egesz jol!!!
Kivancsi vagyok a sztoridra, nekem sajnos sem vedovel, sem anelkul nem jott ossze a szoptatas, immaron ketszer, harmadszorra viszont sikerulnie kell, mert utalok fejni!
Zsuzsi
19+4
zsuzsi74

Ildiko!

Jó, hogy eszembe juttattadKép Én is szerettem volna reagálni a bimbóvédõre!

Kataa!
Tényleg nagyon sok rosszat lehet olvasni a szopis topikban a bimbóvédõrõlKép A bimbódat lehet, hogy védi, de a babának sokkal nagyobb erõfeszitésébe kerül kiszivni azon keresztül a tejcit és ha leállsz a bimbóvédõ használatával akkor ugyanúgy (ha érzékeny a cicid) fájni fog az elsõ pár nap/hét. Vagy amig szopik a baba (min 6 hó) addig bimbóvédõzõl? Én nem vettem se bimbóvédõt, se cumit se cumisüveget. És erõsen állok ellent az ostromnak a nagyszülõk részérõlKép Tényleg olvasd át az a topikot célirányosan keresve, vagy ha nem találod kérdezz inkább rá! pls! Nem akartam ezzel rosszat hidd el, inkább jót szeretnék Nektek!

puszi
sasha
37+2

Kép
sasha

sziasztok Lányok!

Már több, mint egy hónapja nem olvastalak benneteket, nagyon hiányoztatok, de sajnos nem nagyon van idõm. Nagyon lefoglal Fannika, "szabadidõmben" pedig készülök a szakvizsgámra, bár kétséges, hogy elmegyek-e októberben.

Az új babákhoz gratulálok!!!

Sasha! Már nagyon kíváncsi voltam, mi van veled, de látom, kezd izgalmas lenni a dolog...

Olyan jó olvasni benneteket, de sajnos hulla vagyok, megyek is aludni.

Fannika egyébként nagyon szép baba, szerencsére teljesen egészséges és gyönyörü. Már 6 hetes és 5 kiló.

Puszilok mindenkit, sziasztok:

Zsanci
zsanci

Sziasztok!

Zsanci!
Még egyszer hadd gratuláljak Fannihoz! Szépen gyrapszikKép
Hát már ideje lesz lassan Gabinak is kibújnia, de még igazán kibirhatna odabent 1-2 hetet!Kép De tudod szivem szerint már tegnap megszültem volna, de hát a lányokat nem szeretném megbántani azzal, hogy beelõzöm õket a 17. helyrõlKépKépKép

Puszi
sasha
37+3

Kép
sasha

Sziasztok kismamik!
Nagy gondban vagyok, mivel az idõjárás kezd hûvössé válni, és így a 28. héten már nehezen tudom magamra erõltetni a régi nadrágjaimat. Nem tudtok olyan boltot véletlenül, ahol elfogadható áron be lehet szerezni egy normálisan kinézõ kismamanadrágot? Eddig csak olyat találtam, ami vagy kertésznadrág volt, vagy olyan anyagból, amit munkahelyre képtelenség felvenni...
Elõre is köszönök minden infót!
Tus (27+3)
Tus

Sziasztok,

Zulu,
Nekem is nagyon teteszett a 3 kereku kocsi.Foleg ha terepen laktok majd megfigyeled micsoda kulonbseg a hegyre felfele tolni es lefele nem neked kell elleantartani hanem fekezel es kesz.
A noveremnek van az ikrekhez es en terhesen hegyre le fel konnyeden toltam oket pedig egyenken 10kg-ot nyomtak : ))))

Erika,
Na akkor amr ketten vagyunk csipo fajdalommal.De leglabb nappal nem faj,viszont ma ejszaka 2x is arra ebredtem hogy iszonyuan fajt,akkor wc tura esfelig ulve probaltam visszaaludni .Ejszaka mar nem tudom elfelejeteni hogy terhes vagyok.
En szedek mindent megis faj,lehet hogy raszanom magam a tornara.

Ildiko,
Koszi az eszrevetelt,en sem azert vettem hogy hasznaljam>Szivem melyen azert hogy ne kelljen egyaltalan.De sosoe tudni hogy fog menni a dolog es mivel mindenki mas lehet hogy csak ez fog segiteni ahogy Zsuzsi baratnojenek is.Nem volt egy nagy befeketetes ugyhogy a legjobb az lenne ha nem is lenne ra szukseg.
Szerintem a szoptatas ugyis alkat es hozzaallas es akarat kerdese.Hiaba tudok majd minden elore elmeletileg ha a gyakorlatban egesz maskepp van.Szerintem ezt sem kell tulzasba vinni eddig minden no tudott szoptatani,ugyhogy mindenkepp azon leszek en is : ))))

Sasha,
EN kaptam cumis uvegeket mert majd jo lesz az meg valamire,de a szreny melyen fogom tartani egy darabig remelhetoleg ; )))

Kataa
34+4

Kép
Kép
kataa

Zita
tökéletes anyuka leszel ugy hogy ne aggodj Kép

Sasha
nem hiszem hogy bárki haragudna ha be elöznél Kép

Lányok
a cumi és a cumisüveg is hasznos dolog ezt tapasztalatbol mondom Kép fökép a cümisüveg jo ha van mert ha csuklik vagy elkelmenetek valahová akor mibe teszed a tejet vagy a teát ? Petikének nan cümija és cumis üvegje is de szerencsére csak az utobira van szükségünk de arra is csak a csuklás miatt .

Puszant
Csics és a 5 hetes Petike

UI:bocs a belekotyogásértKép
csics

Na sziaasztok!

Voltam vásárolni és most nagyon nyügös vagyok. Pedig amikor veszek valamit az mindig feldob, de ma nem. Fájdogált a pocak, mert Gabi mikor ugráljon ha nem a Kõbánya bazárbanKép A derekam az meg általában szakad le...
Mindegy vettem konyharuhát, édi pizsit gombosat, meg még elõtte a gyógyszertárban Tena betétet és hálós bugyit, meg melltartóbetétet és C vitamint! Ezeket viszem be a kórházba. Már csak be kéne pakolni a többivel együtt!
Majd...Kép
sasha
37+3

Kép
sasha

Sziasztok!

Tegnap nem bírtam a keményedéssel, és úgy döntöttem meg kéne mutatni a dokinak.
És láss csodát, jól tettem. Írt fel Dalacint, meg Canesten tablettát. A méhszáj 3100, de azt mondta második terhességnél ez nem olyan vészes, csak pihenni kell.
Meg azt is mondta, hogy ennyi idõsen a gombáktól, meg a baciktól el is mehetett volna a baba, ha még 3-4 napig halogatom a dolgot. A munkatársamnál is az történt, igaz õ ikreket várt. Megjegyzem én is a 12. hétig.
Szóval most eszem a gyógyit, és meg vagyok nyugodva, hogy nem lehet már semmi baj. Azóta nem volt keményedés sem.
Két hét múlva kontroll.
Amikor hazaértem, a kispapi megjegyezte, hogy milyen jó, hogy hazajöhettem, mert attól félt , hogy kórházba kell mennem, és mi lett volna a fiammal, na meg vele.
Ennyit a férfi szolidaritásról.

Heni 23+6
heni1979

Sziasztok Kismamik!

Na sikerült beiratkoznom, de nem kívánom senkinek, terhesen 1,5 órát állni sorban. Mindegy most már túl vagyok rajta. De az út oda+vissza meg az állás úgy lefárasztott, hogy mikor hazajöttem le kellett feküdnöm kicsit pihenni.

BKV: ma volt jó és rossz tapasztalatom is. Odafele menet mire felszálltam a buszra és lyukasztottam, nem volt egy darab hely sem, erre egy idõs néni átadta a helyét. Elõször nem akartam elfogadni, de õ nagyon kedvesen rámnézett és azt mondta, hogy csak üljek le szépen. Úgy meghatódtam.Kép
Aztán hazafelé mikor már ugyis tropa voltam, senki, de senki nem adta át a helyét, tömeg volt, állni is alig tudtam, sõt akik láttak többen látványosan másfele néztek, nehogy rájuknézzek és lelkiismeretfurdalásuk legyen, amiért nem állnak fel, ugyhogy majd leszakadt a derekam és kb.3megállóval a lakásunk elõtt mikor lett szabad hely, lerogytam, pedig ált. ilyenkor már nem szoktam, de most nem bírtam tovább.Kép

Dec8!Gratula Hannához, sok tejcsit és egészséget!

Kangi,
összekevertél Gombóccal, az én anyósom 180km-re lakik tõlünk és egyedül nem mer Pestre jönni, mert itt a fõvárosban nem mer vezetni.Kép
Viszont anyu egyszer volt nálunk amikor kórházban voltam és míg a párom levitte a kutyát, körülnézett a mélyhûtõben. Mikor párom hazajött megdicsért minket, hogy milyen jól fel vagyunk tankolva. Zoli nem mondott semmit, csak nekem említette meg, hogy nem tetszett neki. Hát ez nekem sem tetszik és bevallom a mai napig sem értem miért csinálta ezt anyu, de beszélni nem akarok vele errõl.Kép

Zulu!Kép Nagyon tetszett a babafigyelõs storyd, szinte magam elõtt láttalak.Kép A Libby Purves könyvet én is olvastam még nem babásan és nagyon tetszett, annyira életszagúnak tünt.

Zsuzsi,
lehet kérni, hogy elküldd nekem a mintákat a babyholmikról. Most ugyan épp kötök egy pulcsit, de még szeretnék párat.Kép
Elõre is nagyon köszönöm. timea_k@egon.gyaloglo.hu

Iancsa, köszi a bolt elérhetõségét, majd megkukkolom. Szinte minden bolt olyan, hogy 1-2 anyag jó áron van, a többit meg érdemesebb máshol megvenni.Ez nem babásan OK is, de igy, fõleg, hogy nekem nincs kocsim, BKV-vel horror
.
Ma vettem egyébként 2 anyagot magamnak, az egyik vbarna/mogyoró színû mikrokord kertészgatyónak, a másik egy sötétkét alapon fehér rácsos ezáltal kockás flanel anyag, amibõl kötényruha lesz az õszi idõszakra. Jövõ héten neki is ugrok, mivel ma a régi gatyám volt rajtam tökig lehúzott cipzárral és nagyon utáltam.Kép Kép

Franyó,
nem mondj ilyet, hogy hülye vagy! Terhes vagy.KépKépKépKépKép
Egyébként ez a sírás+nevetés dolog nálunk is megvolt, úgy a 13-16.hét tájékán. Párom meg is jegyezte, hogy le se tagadhatnám, hogy terhes vagyok. Sõt volt olyan is, hogy minden további nélkül elkezdtem sírni, aztán megnevettetett, utána pedig újra sírtam. És közben olyan tehetetlennek éreztem magam, mint egy gyerek.Kép

Edit!
ez jó!KépKépKép a mosógép nálam is gyakran úgymarad! Fõleg, hogy ebben az új lakásban a gardróbban van, tehát még nem is látom a zárt ajtó mögött és a hangját sem hallom, így azt sem tudom mikor járt le. Ja, egyébként csak, most hogy olvastam amit írtál jutott eszembe, hogy megnézem hol tart, persze, hogy már lejárt.KépKépKépKépKép Megyek is mindjárt teregetni.

Tegnap voltam könyvtárba és találtam egy nagyon szuper könyvet, én eddig nem is hallottam róla, lehet, hogy Ti már ismeritek. Lennart NILSSON :Gyermek születik, 1981-es kiadás, ami nálam van. A tüszõrepedés pillanatától kezdve vannak benne képek, a megtermékenyülésen át egészen a születésig. A babákat már 4 hetes koruktól mutatják folyamatosan, ahogy fejlõdik, úgy 5,5hónapos korukig. Nagyon szép képek vannak benne és leírják az egyes fejezetekben a szervek fejlõdését, amit képekkel is bemutatnak. Kicsit sajnálom, hogy csak most bukkantam rá, mert fõleg az elsõ idõszakról szól, amikor a terheskönyvek még nem igen foglalkoznak részletesen a dologgal, de ez a könyv igen. Megdöbbentõ látni egy 8hetes magzatot, hogy már mindene megvan, helyes kis ujjacskák, szemek, egyszerûen szép és megható.

Bocs, hogy igy elérzékenyültem, de ez a csoda számomra néha még mindig megfoghatatlan, hogy él bennem egy kis ember, fejlõdik, mozog és én most érte élek, mert nélkülem nem élhetne.KépNagyon szeretm õt.Kép

Pussza,
Timici
21+1
timici

Lányok mi ez a passzivitás????????
Egész nap sehol senki?
heni1979

Szia Heni,
elöbb el kell olvasnom, hogy kivel mi történt.Kép
Csipkebogyó
csipkebogyó

Szia Heni,
a gombának, bacinak nem is volt semmi tünete nálad. Csak a keményedés miatt mentél orvoshoz? A Dalacin pontosan mire jó? Nekem is sokat keményedik a hasam, pl. most is, pedig már bevettem Mg-ot. Jövõ kedden megyek dokihoz, akkor lehet én is kérek valami komolyabbat rá.
Egyébként a kórházban találkoztam egy lánnyal, akinek szintén valami fertõzés miatt indult be a terhessége a 29.héten, igaz õ is ikreket várt és az egyik baba volt fertõzött. Kép

Sasha,Kép
remélem csak pihensz, azért nem vagy itt és egyébként minden OK. Izgulok ám Értetek nagyon.Kép

Pussza,
Timici
21+1
timici

Sziasztok

Dec8
Gratulálok Hanna babához, sok tejcsit kívánok neki, neked pedig nyugodt napokat és éjszakákat!!!!

Sasha
Még mindig nagyon drukkolok! Kép Kép Tiszta izgi máááááár!

Puszi mindenkinek
Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Na nagy nehezen hazaértem, délelõtt verseny volt, ahol nagyon klassz volt a és külön köszöntötték a sportoló kismamtát, (aki én voltam,) és jól is ment a játék...

Utána kimentünk a BMV re mert pont építkezünk, na szoljatok hozzá pont az anyósomék mellé, hogy lehettem ekkora birka...
Már nagyon bánom, nem rosszak õk, csak hol vagytok, mikor jöttök, stb.Szegény páromat már most terror alatt tartom, hogy úgy fogunk élni, mintha nem laknának ott, de ettõl félek, nem fog ez így alakulni...

Van egy õrült kérdésem: mit kell érezni, mikor megmozdul a törpe? Milyen érzés le tudjátok írni?

Vettem tegnap egy varrógépet és elhatároztam megtanulok varrni, csak azt nem tudom hol kezdjem...

Kinek mi a véleménye az kádbeli pancsoláshoz?
A doki azt mondta nem meleg vízben lehet, a védõnõ meg azt, hogy ne.

LÁttam a cora újságba baba ágyat,6890,- és hozzá való ágynemût 4 részest 4190,- ha netán megnézte valaki adjon infót, megéri e megvenni, nem e szétesik 2 hét után...
Egyébként egész jó áron van mindenféle baba olaj, fürdetõ
(jonson).

Engem is érdekelne a terhes torna, de amíg járok edzésre addig nem kell úgye, ez kb még szûk 2 hónap. vagy kinek mi a véleménye még nem okoz gondot, csak egy kicsit elfáradok a végére, (tekézem) heti 2 edzés és heti 1 verseny hétvégén.

Képzeljétek vettem a babucinak egy mackót olyan édes...

Egy titkot áruljatok el a kis kék, sárga figurákat mivel csempészitek be a szövegbe?

Pussz Mindenkinek

Az a gyanúm eddig nem jól írtam a baba korát, tehát a betöltött hét+ a függö napok úgye?
Légyszi a táblázatba jól írni,
Köszi

Manó2
15+6
mano2

Timici!

Csak annyi tünetem volt, hogy volt egy kis folyásom, de nálam ez már nem újdonság.
Szerintem Mallorcán szedtem össze valamit.
A Dalacin antibiotikum, a Canesten meg arra való, hogy a Dalacin kiírtja a természetes baktériumflórát, és így a gombák könnyebben szaporodnak. A Canesten a gombákat írtja ki. És így visszaáll az egyensúly.
Egy tanács: a mg mellé egyél napi 2x1 NoSpat is.
Az orvosom ezt ajánlotta az antibiotikum elõtt nekem.Egy ideig jó is volt.

Heni
23+6
heni1979

Mano2,
Gratulalok a varrogephez! Remelem nem fogsz ugy jarni, mint anyukam, aki szinten huszonevesen vett egy varrogepet, varrt rajta egy alsogatyat apamnak, aztan legkozelebb mar en hasznaltam tizenharom evesen! Kép Szerintem kezdd egy bebi agynemugarnituraval, biztos lesz vele sikerelmenyed! A gombolas praktikait nezd le egy kesz agynemurol, nem olyan bonyolult! Sok sikert!

A Dalacin egy antibiotikum, bakterialis fertozesekre!

Megintcsak voltam az IKEA-ban...de elotte este a ferjem leejtette a szekrenyajtot, amit vissza akartam vinni, mert megsem a fiokos valtozatra szavaztunk, es ossze-vissza tort az egesz! Hat persze igy nem akartak visszavenni, de aztan addig nyomogattam kifele a pocakomat, es kertem surun elnezest, hogy en voltam, most, hogy egyedul kellett kiszednem a kocsibol, es leesett, hogy vegulis visszavettek! De tok ideges lettem a ketbalkezes ferjemre! (Mellesleg amig berakta a kocsiba, eltorte a gyerekules egyik muanyag alkatreszet, amivel az ovet lehet az oldalahoz fixalni, es szerintem igy nem stabil! Lehet viszont, hogy programozni tud...kene egy boxzsak....

Aztan persze a konyvespolccal sem volt szerencsem...a tomott aruhazban egyedul kellett a 43 kilos BILLY konyvespolcot a szekerre ugyeskednem, aztan szinten egyedul be a kocsiba!!! Mindezt ugy, hogy a szemet BMW-s a mellettem levo kocsiban ulve es unatkozva mereven bamul elore ki az ablakon, nehogy ma' segiteni kelljen! Aztan volt meg ket 15-20 kilo koruli tetel is, de az mar meg sem kottyant! De azert megfogadtam, hogy tobbet ilyet nem csinalok...igaz, meg ossze is kene rakni a szekrenyt ma este, a konyvespolcot meg felfurni, es mar nem merem a ferjemre bizni!

Mano2, megegyszer: szerintem ne vegyel babaolajat, se furdetot! Mind agyon van illatositozva, nem kisbabaknak valo, es draga is! Legjobb a hagyomanyos etolaj, ha meg extrazni akarod, akkor olivaolaj! Furdetot meg majd a doktorneni felir gyogyszertarit, szinezo-, hab-, es illatmenteset!
A mozgasok neha hatarozott kis rugasok, neha meg bugyborekolas jelleguek! Hulye hasonlat, de olyan, mint amikor a beleid mozognak, csak nincs semmi 'kovetkezmenye'. Ertheto voltam? Kép

Zsuzsi
19+5
zsuzsi74

Sziasztok lányok!

Tegnap voltam egy kb. kétórás SZOPIS beszélgetésenKép. Nagyon jót tett, ugyanis semmi tapasztalatom vagy ismerösöm a közelben, aki segíteni tudna. Egy bábaszerüség nö mesélt, mi meg kérdeztünk. Volt négy kispapa is!Kép Szóval a nö aki tartotta az elöadást, a frotírtörölközös-dörzsölgetést elavult rémálomnak tartja, szerinte az a lényeg, hogy hogy rakják mellre a babát és hogy a végén pár cseppet el kell kenegetni a bimbón. Ja, a váltottzuhanyt ajánlotta elökészítésnek, a hassal együtt olajozást, meg ugyanazt, amit Zsuzsi írt: vagy melltartó nélkül járni, vagy egy réginek levágni a csücskét. No, nem tudom, majd ha rutinos szoptató leszek, akkor lesz saját véleményem is a dologról (addig sem hordok melltartót, csak ha pólóban mennék ki az utcára)... Ja, bimbóvédö! Nagyon nem ajánlja, szerinte tényleg többet árt mint használ. Azt mondta, ha valaki rosszul szoptatna és attól kisebesedne a melle, akkor 1-2 napig lehet használni, hogy elkerüljük a legnagyobb fájdalmakat. Megkérdeztem, azt mondta, ha valaki csak szoptat és egyszer-egyszer le akarja adni a babát pár órára, akkor párszor elötte kell gyakorolni a babával az üvegböl ivást, mert különben megörül a kölcsöndajka. Ha csak erre akartok üveget használni, ne vegyetek 1-2-nél többet, szerinte nem szükséges.

MJ Móni!
Ez óriási megnyugvás, nagyon örülök, hogy jók lettek a vizsgálat eredményei! Valószínü, hogy az ezt követökön már semmi jele nem lesz annak az eltérésnek! Szóval én továbbra is drukkolok ezerrel.KépKépKép

DEC8!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Óóóóóriási gratula Hannához! Érezzétek nagyon jól magatokat, a babának sok tejcsit és jó étvágyat!!!

Krisszike!
Nemsokára már Te is azon aggódsz, hogy mi hiányzik még a csomagodból! (Föleg, ha a lurkó minden egyes uh-ra "felszed" plussz két hetetKépKépKép)

Zulu!
Miért kellene évet ismételned? Az idözítés nem az igazi?
Most jövök rá, hogy semmit nem értek a babakocsikhoz. Én kaptam egyet ajándékba. Kombi: meg is mutatták, hogy hogy lehet ülösböl fekvösbe átalakítani, meg vissza, én pedig egy óra alatt nem tudtam megcsinálni fekvösre! (Ök fél perc alatt megoldották!!! No nem baj, pénteken vacsizni megyünk azzal a párral és akkor kikérdezem öket.Kép) Ja, ha nem kaptam volna egyet ajándékba, akkor nagyon szemügyre vettem volna a háromkereküeket, biztos tök jól lehet öket kormányozni, nem? Nem ezeket hívják futó- vagy kocogókocsinak? Itt a környéken úgy tetszik, hogy egy szimpi fiatalember ilyennel fut reggelente! Te is ilyen sportos vagy?KépKépKép

Zita!
Szerintem akkor már készülödj, mert nemsokára akkor már a csillagos eget hozod le a picúrnak! Hajrá málnalevéltea!!!

Brokkoli!
Dr. SkorpióKépKépKép Hát, így utólag tényleg kínos lehetett...

Edit!
Mosógép. Kép Én rendszeresen felejtem el azonnal kiszedni, ugyanis nálunk a pincében van a mosókonyha és nem ütközöm csak úgy bele a gépbeKép.

Timici!
Azt a könyvet én is ismerem, anyunak megvan. Amikor otthon voltam nézegettem a képeket meg elolvastam az épp engem érintö részeket.Kép

Manó2!!!
Annakidején én is tekéztemKépKépKép (14-16 éves koromban), anno létezett még olyan, hogy "Köporc", nem tudom feléledt-e hamvaiból, de attól tartok, hogy nem. Az edzéseket szerettem, de nagyon drukkos voltam így utáltam és el is bénáztam általában a meccseket (ifjúsági kategória). Te hol gurítasz és hányszor egy edzésen, hogy még be mered vállalni? (Én elég nagy görcsökkel kezdtem a babavárást, meg sem fordult volna a fejemben, hogy valaki ilyenkor még tekézhetKép)
A kádbeli pancsolást nagy általánosságban OK-nak minösítik, de nem szabad túl meleg vízbe feküdni, mert a picinek még nincs önálló höháztartása és károsíthatná a nagy meleg.
Vállalkozó szellemre vall, hogy vettél egy varrógépet, holott nem tudsz varrni. Hasonlóan én is szoktam vélekedni, így kénytelen leszel meg is tanulni, ugye?Kép

Ui: Úgy örülök! Olyan finom szölöt, körtét és görögdinnyét vettem ma a törököknél. Kezd meggyözödésemmé válni, hogy Németországban csak a törökök árulnak érett gyümölcsöt. Most olyan, mintha hazait ennék!

Csipkebogyó
33+2
csipkebogyó

Zsuzsi!

Te idekint szülted Gyurit? Ha igen, akkor kéne egy kis segítség. Mindenki (mint ahogy Te is az elöbbKép) azt mondja, hogy ne használjuk a mindenféle babaápolási szereket, csak az orvos által felírt, gyógyszertári popsikenöcsöt, fürdetöt stb-t. Na, itt ilyen állítólag nincs. Igaz ez? És akkor mit használjak??? Meg mire kell egyáltalán az olaj? Lehet, hogy nagyon buta vagyok, de én még nem vagyok két baba anyukája, nézd el nekem!KépKépKép

Csipkebogyó
csipkebogyó

Csipkebogyo,
Kép En is a torok boltban szoktam jo gyumit venni! Mashol vagy tok eretlen, vagy mar peneszes, rohadt!
Gyuri Franciaorszagban szuletett, de negy hetes koraban hazamentunk, es otthon is elinteztem potom masfel honap leforgasa alatt a szuletesi anyakonyvet, Tb-kartyat, utlevelet, satobbit!
Ha gondolod, tudok otthonrol hozni neked, aztan itt Nemetorszagon belul majdcsak eljuttatom hozzad valahogy! Igaz, ha nincs felirva, egy kicsit dragabb. De szerintem nincs jobb az otthoni gyogyszertari popsikenocsnel!!! Itt van egy magyar patikus ismerosom, megkerdezem majd tole is, hogy recept alapjan nem lehet e ezeket keszittetni, es ha lehet, vajh mennyibe is kerul?!
Az olaj az elso idokben a baba hajlatainak tisztitasara kell, ahol meggyulik az izzadsag, szoszmosz, pisi, kaki, egyebek! Ez a leghatekonyabban olajos vattaval tavolithato el! Ha ottmarad, nagyon csunyan kipallhat tole a baba bore es mivel altalaban kenyes helyeken van, ezert nehezen gyogyul, legjobb megelozni! A fejborrol a koszmo eltavolitasara is nagyon jo! Pancsi elott kicsit be kell olajozni a koszmos reszt, hogy felazzon, pancsi kozben kicsit megmosni, es utana ovatosan megkapargatni es eltavolitani a koszmot (sarga pottyocske a fejboron)!
A hintoport el lehet felejteni, ha olajozol, nehogy hintoporozz is, az olyasmi, mint az olaj a tuzre!
Ha egy picit piros a baba popsija, hajlata, akkor egy pici Neogranormonnal gyorsan helyre lehet hozni!
Amit en otthonrol vittem a kezdetekre:
gyogyszertari popsikenocs (abbol sem az altalanos, hanem a Kosztolanyi teri receptes!)
furdetokrem
glicerines borax (tudom, itt a babaknak minden ingyen van, de egy szajpenesszel kar orvoshoz rohangalni beteg gyerekek koze a babaval, konnyen felismerheto a szajpenesz, es egy-ket ecsetelessel elmulik, az ara sem vag foldhoz)
Mas nem jut most eszembe. Nem vagy buta, honnan tudhatnad ezeket... nekem masodszorra, nyolc ev kihagyas utan is ujdonsagszamba ment egy csomo dolog...meg hat a 'divat' is valtozik! Danikam meg kisinget hordott reklivel, es textilpelenkaban aszalodott, Gyuri mar bodyt hord, es kidobjuk a pelusait! Bar, ez utobbi szerintem keslelteti a szobatisztasagot, ezert gondolkodom azon, hogy megprobalom textilbe pelenkazni neha, csak hogy erezze, milyen is a pisis gatya! Kép

Timici,
Megkaptad a mailt? Kuldjek meg?

Zsuzsi
19+4
zsuzsi74

Sziasztok ,

Kepzeljetek ma osszeraktuk a kisagyat,matrac be,agynemutarto ala es a polcok is felkerultek a falra.Persze mar kipakoltam nehany dolgot ra.OLYAN JO ERZES!!!
Annyira gyorsan mulik az ido pedig nemreg lattam csak meg a ket csikot a teszten.
Na ennyit a szentimentalizmusrol.

Csics,
Orulok hogy visszajarsz es allatsz minket hasznos tanacsokkal.Tovabbi boldog napokat Petikevel !!!

Forti,Csics,
Mikor raktok fel kepeket a babakrol????Olyan kivancsi vagyok !!!

Heni,
Akkor volt megerzesed es jo hogy a doki megoldotta a dolgot.
Tudod szombaton altalaban ez van mert sokan csak munkahelyrol neteznek.Mwgjegyzem onnan en is sokkal aktivabb voltam. : )))))

Mano2,
Nekem ez a kisagy van csak akkor meg olcsobb volt.Bar nem volt meg kiprobalva de a csavarozas utan nagyon stabilnak tunik.
A babaagynemut is ott vettem de csak a 3 reszeset mert az tetszett.nagyon edi macikak vannak rajta : ))))

Csipkebogyo,
Tudom mirol beszelsz kulfoldon egyszereuen nem lehet joizu gyumit kapni csak szepet,de az kit erdekel!!!
Ugy raizgultam a szolore hogy hetfon ha jon apukam kertem hogy hozzon,mert az tuti nincs permetezve es csuda jo izu.

Jo ejszakat Mindenkinek,
Kataa
34+4

Kép
Kép
kataa

Vegigolvasva amit irtam...tok erthetetlen, osszefuggestelen...bocs...
Zsuzsi
zsuzsi74

Hi!

Mi megvagyunkKép Még nem szülökKép Viszont kivasaltam a pelenkákat amik enyhe almazöld szinben tündökölnek, mert a frottir fürdõlepedõ (ami mellesleg zöld/fehér) megfogta. Ki gondolta volna azután, hogy van benne fehér??? Mindegy igy viszont sokkal szebbek és nem sima fehérekKép Bepakoltam a kórházi szütyõkémet. Amit nem pakoltam be azt felirtam a páromnak egy papirra, hogy majd Õ össze tudja szedni. (pl fogkefe, deo, papucs...) De azért még kell egy két dolog...Kép

Mindenkit elolvastam, de most nem reagálnék oké?Kép Nincs gépem (már megint) és addig itt kontárkodom a párom gépén amig õ pancsizikKép
Köszi lányok! tényleg izgis már a dolog! Mondom is Gabi-babának, hogy fogja meg a magzatburkot és csippentse ki a kis körmévelKépKépKép

cupppp
sasha
37+3

Kép
sasha

Halihó!

Köszönöm szépen a babakocsival kapcsolatos megnyugtatástKép.

Csipkebogyó!
Azért kellene halasztanom, mert ebben az évben rengeteg kötelezõ gyakorlat van, és nem biztos, hogy meg fogom tudni csinálni idõben. És akkor úszik az évem, kezdhetném elõlrõl. A tanszékvezetõ azt tanácsolta, hogy inkább el se kezdjem, ne öljek bele fölös energiát, szükség lesz arra a 2 kölök mellett, és inkább jövõre kezdjem el.
Ja, én régen elég sportos kismami voltam, de most el vagyok tiltva mindentõl, hogy elkerüljünk egy esetleges kórházi üdülést. Eddig sikerült.Kép(koppkopp) Szóval most annyi a sport, hogy Malackával felszuszakolok a játszótérre.

Heni!
a természetes baciflóra visszaállítására nagyon jó a Floragyn kúp, vagy a Génia92.(Ez utóbbi olcsóbb.) Ezek tejsavbaktériumot tartalmaznak, és antibiotikum mellé szokták ajánlani.

Timici!
Gyakori pocókeményedésnél mindíg érdemes egy kenetvételt megejteni, mert gyakran fertõzés okozza. Sokszor nincs is más tünet.Kép Amikor kórházban voltam, akkor mindenkinek automatikusan nyomták a semicilint. Sajnos volt, akinek már késõn...Kép Ezzel nem megrémiszteni akarlak, csak mindíg eszembe jut egy szobatársam, akinek ha idejében észreveszik a fertõzést, nem ment volna el a magzatvize a 26. héten. Na befejezem a rémsztorizást, lényeg, hogy oda kell figyelni ezekre a tünetekre nagyon, mert egy-két héten egy élet múlhat.

Kataa!
Igen, én is csodát várok a kéziféktõlKép. A régi babakocsinkal elég viccesen nézhettem ki, ahogy nyargalok lefelé a hegyrõlKép

Zsuzsi!
Én értettem.Kép

Pusz mindenkinek
Zulu
28+2

Kép

Kép

Kép
zulu

Sasha!

Én úgy irigykedemKépKépKép!
Aztán persze ha eljön a mi idõnk, akkor meg a pocakosokra fogok irigykedni... Hogy õk még elõtte vannak. Ez lehet, hogy hülyén hangzik, de én a szülés után úgy irigyeltem a barátnõmet, aki 3 héttel utánam volt kiírva, mert hogy õ még elõtte van ennek a csodának. Na ez kissé zavaros. Azthiszem, az íkúm fordított arányosságot kezd mutatni a terhességi heteimmel.
Pusz
Zulu
28+2

Kép

Kép

Kép
zulu

Az ezelõtti elõtti irományomban egy k betûvel kevesebb van. Pótolom: k
És most már TÉNYLEG megszûnök.
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok

Dec8 Nagyon gratulalok a babatokhoz!! Varjuk lassan a torteneted. Ha majd kicsit raersz, gondolj rank kicsit!! Kép

Mar nem tudom ki aggodott a kola miatt... Szoval nekem az alacsony vernyomasom miatt ajanlotta a kolat a doki es a vedono is! Szoval azt mondtak napi kb. 1-2 deci nem arthat!

Furdes tema

Nekem a vedono mondta,hogy a forro furdot keruljem el, de en langyos vizben szoktam furdeni, mert imadok. Es semmi gaz (KOPPPP-KOPPPP-KOPPPP)

Kepzeljetek, olyan jooo! Kép Ma voltam a noveremnel es megigerte,hogy szules utan lejon 1 hetre segiteni, mert anyosomat nem szivesen lattam volna a kornyekemen, mast pedig nem volt 5letem,hogy kit kellene invitalnom! De igy megoldodott!!!

3 kereku babakocsi

Nekunk is nagyon bejon! Kép Igaz arat nem neztunk ra, de ha kin ilyen olcso, akkor talan meg az is megerne, ha kintrol hozatnank??!!!

KEPZELJETEK!!!
TEgnap este szokasos allergias nyuglodesem volt soron este, mikor ereztem a babot rugdosni!!!! Kép Kép Eloszor azt hizzem kepzelodom, de mikor mar harmadszor ereztem ugyanott a mocorgast, rajottem,hogy ez csak O lehet! Hat ugy orultem!!!!!!!! Kép

Na jo ejt mindenkinek
Norkini
17
norkini

Zsuzsi!
Ha nekem szólt, hogy összefüggéstelen amit írtál, akkor felejtsd el, mert megértettem!Kép
Nagyon örülnék neki, ha ki tudnád kicsit kérdezni az ismerösödet, ugyanis tényleg jó lenne normális babaápoló anyagokat használni, nem a nagy cégek "agyonparfümözött és a fene tudja jó-e" izéit kéne megfizetnem a reklámukkal együtt!Kép Kíváncsi vagyok, hogy itt kikeverik-e a patikusok a cuccot magyar recept alapján...
Ja, ahhoz képest, hogy mennyire örültél, hogy szombaton egyedül mehetsz az IKEÁ-ba, nem volt túl kikapcsoló ez a nap! Nézd el a férjednek, hogy ilyen ügyetlen volt, látod, így egy sikerélménnyel több, hogy egy kis füllentéssel ugyan, de milyen jól kivágtad magad, ha még a lét is visszaadták! Az a BMW-s faszi meg menjen a *******! Nagyon durva, duplán felér a bkv-s "elnézek melletted"-del!

Zulu!
Akkor érthetö a dolog, gondolom a tanszékvezetöd tisztában van az év elvárásaival, normális lehet, ha foglalkozik a problémáddal.KépKép Sokan mások a vállukat rángatnák azzal, hogy neked kell tudnod... Akkor anyukaként ismét sportos leszel, akkor már nem leszel eltiltva attól sem, hogy kocogj egyet a járgánnyal!Kép (Pót-"k"?Kép)

Sasha!
Kép A zöld-fehér törölközöröl nekem automatikusan Bill jut eszembe, ö jelent mindig úgy meg a színpadon, hogy fraditörölközöt pörgetett a feje fölöttKépKépKép
Te szegény, mindig elrabolják a gépedet! De legalább van aki javítsa ha kell és addig is garantált egy kölcsöndarab!Kép
Én hálós bugyit még otthon vettem, tegnap vettem hozzá egy csomag normál betétet, meg nagy eü-t, meglátjuk melyik válik jobban be. Én is vettem melltartóbetétet, a mosós fajtából egy kis csomaggal: kipróbálásra. Csak épp szopis melltartóm nincs még, nem tudom, mikor fogom megengedni magamnak azt a "luxust". Ja, meg itt nem lehet kapni azt a jó puha textilpelust mint nálunk létezik, úgyhogy apuéknál kell megrendelnem, hogy küldjék el csomagban. Olyan fura! 4 hét van köztünk és ahogy a táskád állapotát írod, már én is majdnem annyira vagyok mint Te. Ennek persze az az oka, hogy a múltkor tényleg bepánikoltam attól a placentameszesedéstöl, pláne, hogy a barátnöm konkrétan rákérdezett a melóhelyén és azt mondták, nagy esély van rá, hogy elöbb jön a baba. Mindenesetre remélem, hogy nem romlott azóta a helyzet és kihúzom a 38-39. hétig! De jó neked, már ott tartasz, hogy biztathatod Gabibabát, hogy rongálja a babaházátKépKépKép. Mondd meg a kisfiúnak, hogy már nagyon szeretnénk mi is egy képet látni róla, ki is ö aki ilyen óriásira növesztette a pocidat!!!

Norkini!KépKépKépKépKép
De jóóóó! Akkor már Te is érzed a babádat! És az a legszebb az egészben, hogy ez ezentúl már csak sürüsödni fog! Ugye milyen fantasztikus érzés? Képzeld, anyukám allergiás, ami nála nagyon erös tüsszögést vált ki. Mondta, hogy én azt nagyon utáltam és szanaszét tomboltam magam minden egyes tüsszentés után. Ennek elönye is lehetett: ha nem mocorogtam sokáig, biztos szedett egy csokor parlagfüvet, hogy megnyugtassa magátKépKépKép.

Jajj lányok, úgy élvezem, hogy van még net, szerintem ha teljesen kiköltözünk innen, akkor hetekig nem lesz összeszerelve a gépemKép, ugyanis nem lesz még nagyon hova tenni a renoválás kellös közepén. Ezennel bocsánatot kérek és nézzétek el nekem, hogy ennyire szószátyár lettem!!!

Csipkebogyó
33+3 (extra kivártam a vasárnapotKép)
csipkebogyó

Hali!

Felébredtem a szokásos pisi körutamra és nem tudom miért ideültem a gép eléKép

Zulu!
Értem ám hogy mit szeretnél kifejezniKép Remélem nekem nem fog hiányozni a pocak majd csak az élmény (ahogy irtad), de lesz még rá alkalmam "élvezni"Kép

Norkini!
Csak nem? Gratula! Tudod ez is olyan fura. Mindenki másképpen érzékeli elõször a baba mocorgását, ezért nem lehet elmondani a másiknak milyen érzés, de ha tényleg érzi a mama akkor azt nem téveszti össze semmivelKép Én is most már a normális fájásokat várom, mert jóslóból már ismerek elegetKép Elvileg azokról is tudni fogom, hogy azok, szóval...Kép

Csipkebogyó!

De az nem fradizöld... inkább olyan kékeszöld és csak az a csücske fehér amiben a kis buksit kell beilleszteni és egyébként meg a fehér részen Mr. MIcimackó található jóóóóKép
Elrabolták-elrabolták... eladtákKép Sajna a gépeim mind erre a sorsra jutnak, mert e célból rakódnak össze... ha majd jön valaki aki megveszi akkor viheti.
Remélem kivánságod szerint történik és Luca bennmarad a biztonságot adó pocakodban még 4 hetet legalább!Kép
Elvileg Gabinak is jobb lenne odabent, de már úúúgy fájnak a tagjaim és már úúúúgy unomKépKép Hiszen elvileg a 33. héten volt 2,5 kg. Most már mennyivel lehet több? De érzem is, mert húz a pocakom lefele és tényleg leszállt. Már én is észrevettem, hogy a köldököm lefele "néz". Anyós ma megjegyezte, hogy te neked duda lett az orrod... Ehhez hozzátartozik hogy a sogornõje szólt neki, hogy figyelje az arcomat, mert ha duda lesz az orrom és bedagad a fejem akkor már csak napok kérdése.... Lehet, hogy ezért várom már annyira? Mert mindenki belémsulykolja, hogy elõbb jön és lesz nagy kopp ha túlhordom?KépKép

na én is lelövöm magam
sasha
37+4

Kép
sasha

Csipkebogyo!
Te is jo sokaig kukorekoltal tegnap ejjel! En mar tok faradt voltam, mivel kimaradt a delutani szunya, de vartam, mert az Ebay-en lett volna egy otthonszuleses szakirodalom, amit meg akartam venni, de hat elvittek elolem! Ilyen az elet! Majd megprobalom kolcsonkerni valakitol...
Akkor ma elmegyek a fiam futoversenyere, mert az edzo a 'patikus' ferje, hatha ott lesznek mindketten!
Azert elveztem az IKEAs kirandulast!!! Szeretek egyedul nezelodni...vagy inkabb ugy mondom, csak egyedul szeretek nezelodni!

Milyen helyre koltoztok? Nagyobb lesz a kegli? Remelem tetszeni fog! Lesz sajat mosogepetek? Szerintem az fontos, mert a baba miatt nem nagyon fogsz tudni futkosni, raadasul ilyenkor szinte allandoan megy a mosogep, gyakran kell agyat huzni, stb. Es hat kozos mosogepbe nem is jo beletenni egy ujszulott cuckoit!

Kattog a csipom(?). Mar egy jo ideje, de eddig azt hittem atmeneti. Minden lepesnel kivulrol is hallani lehet egy kattanast ugy a medencem tajekarol. Ez koros? Vagy torodjek bele? Ha elmennek dokihoz (aminek mar az otlete sem tetszik), akkor ott eppen tutira nem kattogna! Hallottatok mar ilyenrol?

Lassan kezdhetem osszeszedni a gondolataimat, hogy mit kell hazavinnem, illetve otthonrol hoznom! Amit nem hasznalok, jobb, ha mar be is pakkolom, mert olyan szita az agyam mostanaban, tutira a fele itthon marad! Csak a baratnom naszajandekat el ne felejtsem (egy utazoagy!)!!!

Lehet, hogy iranyba fordult a babam, tegnap este mar fent rugdosott, es alul bugyborekolt, es a hasam is feljebb jott, ellentetben Sashaeval! Viszont nehany bugyim szorit es vag!

Beszkenneltem nehany baba kotesmintat leirassal (nemet), ha valakit erdekel, szivesen elkuldom!

Nagy dilemmam, hogy mit fozzek...valami egyszeru es gyors otlet kene...

Zsuzsi
19+6
zsuzsi74

Sziasztok,
Hu de szomoru az ido ma.En emg olyan almos vagyok,azt hiszem mar rendszeres lesz ez az ejszakai csipofajdalom.Valaki nem tud valami gyogymodot ra???Leglabb 2x felebredek ra es akkor a visszaalvas mar nem egyszeru.
Tegnap elfelejtettem mondani hogy vettunk babaertesitot ha megszuleti a gyerkoc elkuldeni a rokonoknak.Vegre talaltam olyat amiben nincsa szokasos szoveg.Majd pausz papirra nyomtatunk es beleragasszuk valahogy.
Szeretnek valami jo kis idezetet is bele.Van otletetek hogy hol keressem a neten????

Gomboc,Csik,
De jo, ma talakozunk!!!!

Sasha,
Csak szugerald a kis sracot biztos hallgat majd rad !
Akkor nalad biztosan egyenes aranyban all a pocak meret es a baba sulya.

Zulu,
Az mar nekem is eszembe jutott hogy most siettetjuk a heteket aztan ha meglesz a baba hirtelen nagyon sok mindenre kell majd odafigyelni es visszasirjuk a kenyelmes pocakos idoszakot amikor meg nem hallotuk a sirasat csak eerztuk a mocorgasat : ))))

Csipkebogyo,
Feltetelen jelentkezz majd a holnapi UH-n!!!

Kataa
34+5

Kép
Kép
kataa

Sziasztok Kismamik!

Tegnap egész jól voltam, pedig beiratkoztam, segítettem fõzni és este csináltam meggyes muffint is. Szóval elégedett voltam az életemmel, de az már biztos, hogy kedden nézetek hüvelyváladékot, nehogy amiatt legyenek a gondok. A múltkor nézte a doki, de akkor minden OK-s volt.
Persze elõtte, míg a kórházban feküdtem azért összeszedtem egy ksi gombát, de azt azonnal meg is éreztem és kértem rá Candibene kúppot, ami 3 nap alatt rendbe rakott.

Heni, koszi az infot, de amíg nem nagyon muszály nem szeretnék antibiotikumot szedni, inkább vmi kúppot.

Norkini,
gratula a babóca mozgásához, ugye milyen jó érzés. Aztán majd nem ijedezz, ha nem érzed mindig, mert egyrészt sokat alszik, pihen, másrészt ilyenkor még van hova elbújnia és az is lehet, hogy bele rugdos. Néha én is izgulok, ha nem olyan aktív, de utána mindig bepótolja.KépKépKépKépKép

Manó2,
gratula a varrógéphez. Ne izgulj nem nehéz varrni, csak vmi könnyû dologgal kezd. Én 13évesen kezdtem el nyáron a szünetben szintén egymagam, vettem kilós anyagot és varrtam vagy 5 bermudát, aminek egyenes szára és gumis dereka volt. Aztán vettem egy olyan könyvet, amiben benne vannak a fortélyok, hogyan varrjuk svédzsebet, cipzárt, gomblukat, gallért és szép lassan kipróbáltam õket. Persze születtek olyan darabok is, amik technikailag szuperek lettek, de az anyagok nem tetszett, így sosem vettem fel, azokat az anyagokat viszont nem sajnáltam szétvágni, varrni. Utána pedig, mikor már tudtam mit-hogyan, elkezdtem méterárúboltban szisztematikusan egy bizonyos dologhoz anyagot keresni. És ez azóta is így van, szinte már kórosan.KépKépKép: Szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy nyugodtan vágj bele! Aki mer, az nyer!

Zsuzsi,
ügyi vagy, hogy sikerült kicserélned az ajtót. Az viszont vérlázító, hogy egy kismamát hagynak ilyen nehezeket emelni. A Billy könyvespolc nekem is tetszik, de baromi nehéz én az egyik sarkát sem merném megemelni.Kép
Köszi, köszi, köszi a sok infót babaápolás terén. Olyan jó érzés mindig ilyeneket olvasni. Nekem csak egy barátnõm van aki babázik, tõle tudok kérdezni, az anyukám/anyósom nagyon régen szült és párom növére is már 8éve, szóval kicsit minden más azóta.Ugyhogy nagyon örülök, amikor ilyenekról írsz.
Sajnos az egonos szerver behalt, ezért nem tudom, hogy megjött-e a leveled. Ha nem túl nagy kérés elküldenéd erre a címre is : timeak_k@hdsnet.hu . Elõre is nagyon köszi, jöhet bármilyen mennyiségben. Annyi csak, hogy ezt a címet nem nagyon használom, úgyhogy egyébként a másik él, csak sajna most nem mûködik.

Csipkebogyó,
képzeld, tegnap nézegetem a szeptemberi Kismama újságot és milyen hirdetést látok benne? A Mamut2-es UH-ét, jót nevettem. Ha elõbb nekilátok böngészni(használt babhordozó és pelekázó után kutatok), biztos fel se figyeltem volna rá.
Kép

Zulu, nem rémisztettél meg, a kórházban és is sok szörnyû esettel találkoztam, de szerencsére a + volt a több. Amiüta terhes vagyok mindig voltak kilóméterkövek, ahol megálltam, ezért aztán az elsõ 18hétben nem is igen tudtam elvezni, hogy terhes vagyok, talán csan egy-egy napra. Most viszont már nagyon bizakodó vagyok és remélem, hogy minden rendben lesz, de azért megnézetem a hüvelyváladékot, inkább egy felesleges vizsgálat, mint egy vetélés.Kép

A tanulással kapcsolatban, talán jobb is, hogy így döntöttél, én ugyan 7héttel mögötted járok, de így is izgi lesz ez az év. Tegnap megkaptuk az órarendet, egészen dec.18-ig van suli és már jan.8-án újra. Elvileg jan.26. szülök, de ki tudja, és ugye decembertõl van vizsgaidõszak is, úgyhogy nagyon bele kell húznom a tanulásba. Kicsit aggódok, hogy lesz, na meg utána is, hiszen a babát nem akarom magammal vinni, a párom dolgozik hétköznap és suliban van szombaton, ami azért vicces, mert nekem szerda+csüt. van órám 17-20.00-ig vagy szombaton 9-15.00-ig. A szombat kiesett, marad a hetkoznap, de hogy fog 4re hazaérni(Újpalota) Budáról az nagy kérdés még!Kép

Sasha,Kép zöld pelus, de jó! Nem mondom tudsz élni. Micamackó azért sárga maradt vagy õ is beszinezõdött?Kép
Nagyon izgi a dolog, úgy várom mr én is,hogy lássam a pocaklakódat! Vigyázz magadra és jól mondja a párod szarj bele a házimunkába, majd amíg bennt vagy õ megcsinálja, hoy szép és tiszta lakásba menj haza.Kép

Most megyek, rakok egy kis rendet, mert este jön a párom nõvére a férjével, nem bánnám, ha nem lenne ekkora kupi.
Pussza,
Timici
21+2
timici

Sziasztok!

Ugy latom engem ert a megtiszteltetes, hogy ertesitselek titeket: szeptember 13-an csaszarmetszessel megszuletett Krisztinka kisfia, Gergo, 3300 grammal es 52 cm-velKép

Nagy -nagy gratula nekik, sok boldogsagotKép

Nekem is van egy kis folyasom, de nincs mellette viszketes vagy ilyesmi. Ez baj? Menjek el dokihoz? Plusz egy par napja faj a combhajlatom....Ugy remlik Kata007-nel volt ilyen, nala a nyilo mehszajra utalt. Ez mindig igy van? Kemenyedni viszont egyaltalan nem kemenyedek, kb kethetente erzek egyet-egyet. Jajj, most total beijedtem, asszem holnap felhivom a dokimat...

orsoly 24+1
orsoly

Na szép napot mindenkinek!Kép

Még vagyokKép Csak jöttem jelentkezni, nehogy aztat higgyétek mán' hogy kettéváltamKép Most megyünk Auchanba... aztán nem tudom mikor jövök, de este mindenféleképpen jelentkezem, hogy mi újságKép

puszi
sasha
37+4

Kép
sasha

Sziasztok!

Kataa,Kép
hát pont ugyanúgy alszom, ahogyan te!KépKépMinden éjjel min. 1x pisi, aztán félig ülõ helyzetben próbálnék elaludni, de rájövök hogy nem megy, akkor húzódik a hasam, fájnak a csontjaim, és természetesen már 3 napja a vádlim is állatira begörcsöl.Persze mindenki megnyugtat, ez csak rosszabb leszKépKép ( nem tudok vicsoró fejet )

Nálunk most tapétázás van-lesz, és jövõ hét végén lesz kész a szobánk, ahova a pocaklakó is érkezik, a matracot megvettük, sõt az ágyat is az Auchanba ( 7000 Ft volt ), de már alig várom, hogy jövõhét végén összeállítsuk, és betegyük a helyére. El tudom képzelni, milyen jó érzés Kataa!

Sasha,Kép
KÉpzeld, a férjem is ápr. 7-én születettKép ...és az én anyukám is rák, de még apukám, sõt a nagymamám is, néha szeretnék elmenekülni.....

Mano2,Kép
Mi is építkezünk! Ti merrefelé? Hát igen, bátor dolog volt anyós-após mellé építkezni, de mégiscsak külön lesztek, és ez a lényeg!Kép

Zulu,Kép
én is kaptam még a terhességem elején Floragyn kúpot, nagyon-nagyon jó, csak iszonyú drága.

Kóláról:
én kb. 5 éve nem ittam egy kortyot sem, férjem se hajlandó rá, ( azt tudni kell, hogy eléggé egészségmániások vagyunk ) sok benne a cukor, koffein, nem is beszélve az egyéb E... dolgokról, tönkreteszi és besárgítja a fogat...
de mindenki azt eszik-iszik amit gondol.

Kismamagatyóról:
A Quelle katalógusból rendeltem egy gatyót, és meg kell mondanom, hogy nagyon jó, 95%pamut és 5% elasztán, és tényleg kényelmes, feljön rendesen a pocakra, és direkt elöl kismamásra van szabva. van szürke és fekete 5000 Ft-ba kerül asszem. Pulcsit is rendeltem, az nagyon drága volt, de az is szuper.

pusz mindenkinek
Brokkoli
30
brokkoli

Sziasztok!

Help! Penteken Gombocka vegulis este ujra elkedett mocorogni, azota ez a harmadik nap, mocorog-mocorog, de csak ugy immel-ammal. Eddig minden nap rugdosott delelott sokszor szinte orankent, aztan este 6 korul, majd egesz este is. Most csak ugy egy nap max. 6-10 mocorgas van.
Ez mar az a mennyisegu csokkenes, hogy fel kene hivnom a dokimat? Vagy ez masnal is igy volt? MA hivjam a dokimat vasarnap vagy varjam ki azert a hetfot? Segitsetek legyszives!!! Parom szerint tul aggodos vagyok, szerintem pedig ha a pasikon mulna, kihalt volna mar az emberiseg...Kép
Kép

Kataa, Csik,Kép
Ma talalkozunk!

Pusszantas es elore is KOSZI,
Gombóc
Gombóc

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?