A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Orsoly!

Krisztinkának nagy-nagy gratuláció!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Gombóc,
ne izgulj, nálam is csökkent az utóbbi 2napban a mozgás, most voltam a dokinál és azt mondta, hogy semmi bajt nem jelent, lehet, hogy érzi a hidegfrontot.Kép
És nem, nem vagy aggódós, terhes vagy! Az én párom is aggódósnak tart, de már megértette, hogy nem venném a lelkemre, ha az én hibámból lenne baja a babánknak. Most is morgott kicsit a kórházba menés miatt, de elsõ szóra inddultunk. Már belátta, hogy könnyebb velem, ha nem aggódom, hanem megnyutat a doki. Neki is jobb így.Kép
Ha jól olvasom du. összefutsz a lányokkal, majd õk leleket öntenek beléd.Kép

Na szóval, most jöttünk meg a SOTE-ról, ugyanis elkezdtem viszketni is, felhívtam az ügyeletet, hogy vajon a Betadine kúppot használhatom-e, mire mondták, hogy a dokim ügyeletes, ezért ezerrel bementem hozzá.
Annyira rendes volt, megvizsgált, megnyugtatott és felírt Floragyn kuppot.Kép
Ja és még a kis kék könyvemet is kikereste a kartonomból. Ilyenkor mindig elérzékenyülök, hogy mennyire rendes. Ja és a keményedésekre azt mondta, hogy igyak fröccsöt, ha szeretem, de mivel nem szeretem, a Martinit javasolta.Kép
Na nem liter számra, de azt mondta, hogy napi 0,5dl nem ért és ellazít.Kép

Most megnyugodtam, holnap kiváltom a gyogyit és kedden megyek UH-ra, ugyhogy most jól vagyok.

Krisztinka, hatalmas gratula Gergõhöz, sok tejcsit és jó egészséget Nektek!

Orsoly, szerintem hívd fel a dokidat, ha nincs is semmi, legalább megnyugtat. Én most sokkal jobban vagyok, a világ is szép.

Brokkoli, én is ápr.7-én születtem.Kép
Örülök, hogy jó lett a gatyó. Régen én is rendeltem a Quelletõl, de aztán karácsony elõtt nagyon berágtam, mert semmit sem szállítottak ki, és nagy része ajándék lett volna. Kb. dec.28-án jött egy levél, hogy bacsika, majd kb.3hét múlva, na akkor lemondtam, hogy kösz már nem kell.
De a cuccok anyagukat tekintve általában jó minõségûek. Ez a gatyó egyébként direkt kismamás és a pulcsi is? Sajna mostanában nem láttam a katalógusukat.Kép

Sasha,
feltétlenül meséld el, mit vettél az Auchanban, mivel én is most szeretnék egy-két dolgot beszerezni. Nagyon várom a beszámolót. Egyébként mennyiba kerül a TENA hálós bugyi, ha szabad ilyet kérdezni?Kép

Pussza,
Timici
21+2
timici

Timici Kép
Koszonom szepen a megnyugtatast, ha a Te babad is kevesebbet mozog, akkor lehet tenyleg valami a hidegfrontban. Kép De ha Gombocka nem aktivizalja magat ma este, tenyleg felhivom a dokimat, es inkabb elmegyek hozza hetfon, en is szeretnek mar megnyugodni! Ezzel a vasarnappal ugy vagyok, hogy ha tehetnem, most rohannek be a korhazba, de tekintettel akarok lenni a dokim hetvegejere is. KépKép
Jo, hogy pont bent volt a dokid es hogy be tudtatok menni hozza. Kép

Krisztinkanak, Dec8-nak
sok-sok gratula! Kép

Csikrol sajnos nincs jo hirem, most beszeltem vele, nem tud eljonni a talalkankra sem, ugyanis verezni kezdett. Szigoru agynyugalomra van itelve...Kép

Pusszantas,
Gombóc
Gombóc

Krisztinka!!!

Óriási gratulaKép Nem is volt olyan szerencsétlen az a péntek 13, hiszen megismerhetted a fiad végre!Kép Sok bldogságot és sok-sok tejcit!

Timici!

Az Auchanba vettünk felvágottat, bagettet, lisztet, kutyakaját, tusfürdõt...KépKépKép meg egyebeket! Semmi babásat nem vettem, mert már megvan. Ja néztem NUC cumisüveg-cumit. Nem akartam megvenni, csak kiváncsiságból, hogy milyen rajta a luk... hááááát ha a baba bekapná akkor csak úgy folyna magától a folyadék és semmit sem kéne vele küzdenieKép Szóval mégjobban megerõsödtem az elhatározásomban, hogy nem veszek semmilyen cumit-cumisüveget a babának, majd csak késõbb esetleg. De van csõrös poharaKép

BrokkoliKép
Nem emlékszem! Te is kos vagy?Kép

majd még este jelentkezem!
sasha
37+4

Kép
sasha

Timici!

A hálós bugyi: Tenafix rögzítõnadrág, 2 db van egy csomagban és 300 Ft körül vana két darab, ha jól emlékszem. Vagy 350? Félelmetes, nem rég vettem és erre nem emlékszem pontosan, a kismamaságra fogom.Kép

Képzeljétek éjszaka óta elég rosszul vagyok, hasmenésem van,semmi nem marad bennem. Nem tudom mit szedtem össze. és azt se hogy ez most a terhességgel kapcsolatos lehet, vagy nem? Nõgyógyászhoz menjek vagy a háziorvoshoz?

Krisztinka!

Gratulálok!!!!

Manó 36+1

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Timici,
Mail ment, kb. 450 K!
Zsuzsi
zsuzsi74

Mano,
A hasmenes ebben a terhessegi korban mar nagyon veszelyes lehet! Ugy ertem, siman beindulhat tole a szules, mert a hasgorcsok mar a mehszajat is tagitjak! Remelem most nem mondtam tul nagy marhasagot!
Vegulis nem gond, nem lesz a babadnak semmi baja, ha most megszuletik, de szerintem ha meg bent akarod tartani, akkor szedj valami gorcsoldot, No-Spa-t peldaul!
En a 33. heten jartam igy, ket centire kinyilt a mehszajam, a kovetkezo vizsgalatnal a dokinenim teljesen elsapadt, mert veletlenul hozzaert Gyuri fejehez!
Ja, es ne menj mar sehova, maradj agyban, pihenj, a haziorvos menjen hozzad!
Az is lehet, hogy nem gyomorrontas, hanem szules...de azert az elobbinek nagyobb a valoszinusege szerintem...ha szulnel, tegnap este ota mar mas is tortent volna...csak elmelkedem!

Kataa, haton alszol? Milyen helyzetben faj jobban a csipod? Probaltad mar ugy, hogy haton, de a labadat annyira felpolcolva, mintha ulnel? Vagy oldalt, de a combod kozott jo nagy parnaval (erre a legjobb a szopis parna!)?

Timici! Biztos jo email cimet adtal meg? Visszajott a mail, hogy nincs is ilyen cim...talalomra kivettem belole egy k betut, amirol onkenyesen ugy gondoltam felesleges... Kép!

Csipkebogyo,
Nem talalkoztam ma a 'patikussal', de jovo heten mindenkepp felhivom...Csak az a gondom vele, hogy rohadt sokat bir beszelni telefonon, neha mar legszivesebben elvagnam a madzagot!

Zsuzsi
19+6
zsuzsi74

Sziasztok!

Krisztinka, gratulálok!KépKépKép

Timici!Kép
Az én dokim is Martini-párti!Kép

Gombóc!Kép
én is kicsit aggódtam tegnap a mocorgás miatt, mert pénteken rengeteget viháncolt a nõci odabent, szombaton meg épphogy megbökdösött néhányszor. Ma sem túl aktív, de most itthon le tudok feküdni simogatni egy picikét a hátát(?),erre általában visszakopogtat.Kép Lehet valami ebben a hidegfrontdologban.
Csíknak üzenem, hogy nagyon drukkolok, ne legyen semmi baj, pihenjen sokat.

Manó!
a hasmenés jelezheti a szülés indulását is...KépKépKép

Pusz
Zulu
28+3

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Bocsi, hogy késõn jelentkezem, de elég gáz a helyzet. A pici Bertike jól van, csak a tesója Levi viseli nehezen, hogy az anyucikája haza hozott egy másik gyereket. Nagyon nehéz vele, képzeljétek hasmenést, hányást, lázat produkált pszichésen szegény.
No de míg el nem felejtem: köszönjük szépen a jókívánságokat!!!Nagyon aranyos és figyelmes volt mindenki aki írt nekünk néhány mondatot, jól esett!!!KépKép
Remélem lesz idõm most végig írni a szülést! Lehet, hogy félbe fogom szakítani, mert a kis éhenkórászom mostanság fog ébredezni.
Szóval azt tudom, hogy a nagyonlükeférjecském mit írt nektek nem szeretném ismételni.
Szeptember másodikán délre kellett mennem vizsgálatra, mert akkor volt öt nappal a kiírt idõpont után. Reggel nyolckor a párom elvitte a kisfiamat anyukámhoz, én meg elkezdtem mosni. Éreztem, hogy valami van. Nem mertem hinni sem, ugyanis már nem a szüléstõl féltem hanem a nem szüléstõl. Kilenckor telefonáltam a férjemnek, hogy tök jó, rendszeresen tízpercenként érzek valamit, de ez tök gyenge, de mégis valami. Nemsokára visszahívott, hogy a dokim üzeni ne délre, hanem most menjünk be. Én mint egy vadálat leordítottam a párom, hogy mit szervezkedik, van telefonom, szám nekem is, és amúgy is este nyolc elõtt itt nem lesz baba. Szegénykém!!!Aztán kicsit késöbb visszahívott, hogy csak megvizsgál, ha úgy áll a dolog hazajöhetünk, de kíváncsi rám a doki, mert háromkor halaszthatatlan ügye van. Na jó, mondtam, menjünk. Tízre beértünk, már bõ kétújjnyi volt a méhszáj, azt mondta kora délután baba lesz. Leálltam vele alkudozni, hogy itt este nyolc elõtt tuti nem. Induljunk ki abból, hogy Levivel 21 óra kellett. Erre azt mondta, majd csak figyeljek. Tizenegykor megrepesztette a burkot, és adott egy oxitocin injekciót, ami a férjem szerint egy hatalmas adag lehetett, mert egybõl olyan fájásokat produkáltam, hogy ihajjj. Atán beöntés, borotválás.Ezek semmiségek, nyugi. Egy órát az ablakban voltunk, a párom nyomkodta a hátam, aztán egy óra következett a kádban, ami szuper jó volt. Most nagyon hatékonynak tûnt. A doki és a szülésznõ csomószor kérdezték, hogy nem kell kakilni? Én meg még semmit sem éreztem, aztán végre...majd be ......Ekkor megvizsgált és mondta, hogy akkor talán menjünk szülni, én meg még akkor sem hittem el, hogy nemsokára a kezembe lesz a kisbabám. Meg voltam rémülve, hogy még ilyen fájásokkkal telik el néhány óra. De hála Istennek tényleg mehettünk az ágyra. Tök bénának éreztem magam, szerintem nem voltam valami kooperatív. És végre lehetett nyomni, persze elõtte egy kicsit megnyugodtam, mert a szívhangja tökéletes volt, így tudtam, hogy Õ jól van, még bírja. Nyomás nyomás után, azt hiszem hat. És utána ott volt!!!!!KépKépKépKépKépKépKép
A doki elõször is azt mondta, na mehet óvodába! Kisfiú és egészséges, nagyon megkönnyebültem, és a férjem arca mindent elárult! Olyan jó volt, már nem fájt semmi, vége mindennek, ott van akire annyit vártunk. A szülésznõ egy kicsit megijesztett mert azt mondta, hogy húha, de ezt többször.
Aztán kiderült, hogy nagyon nagy, és mostanában nem volt ekkora babája. Lemérték, 4400gr és 57 cm. Bertalan György.
Ismét éreztem a büszkeséget, hogy életet adtam, és egészéges kisbabát szültem, lehet, hogy ez nagyképûség, de éreztem.
Utána még megszületett a méhlepény ami azért fájt, mert szintén nagyra nõtt, és végezetül a varrás. És utána a lábadozás, egy picit hosszabbra nyúlt, de sebaj. Öt nap után hazajöttünk, és holnap már két hetes lesz.
Lányok, mindenkinek nagyon boldog további kismamiságot kívánok, EGÉSZSÉGET, és könnyû szülést, minden eltörpül a baba mellett, az émelygés, a nemalvás stb....
Jók legyetek és vigyázzatok magatokra!
Azt hiszem tök hosszú lettem, de remélem élvezni fogjátok..én mindig élveztem a történeteket.
Puszi mindenkinek
bmary és a 13 napos Bertike
bmary

Sziasztok Kép Bocs, hogy beleszólok, már nem van itt a helyem Kép

Gombóc: Csiknak jobbulást kivánok!!!

sasha: legalább egy cumit+üveget vegyél (én az Aventet javaslom, 1-es cumival), mert a kórházban lehet hogy szükség lesz rá. Akár teának, esetleg a kifejt tejet abban tudják odaadni, ha éhes lesz és felébred etetési idön kivül. Ha rooming-in-ben leszel, akkor is elöfordulhat, hogy betolod a babát éjszakára, és akkor a fejt tejet jobb ha a saját üvegéböl+cumijából kaja, nem az ottani bocicumis megoldással (abból aztán tényleg ömlik).
Mi vittünk be a kórházba, csak úgy kabalából, és nagyon jól jött, mikor Juli besárgult, és muszáj volt állandóan itatni.

zsani
zsani

Sziasztok!
ZSuzsi, igen elírtam a címem, szinte sosem használom, így én balga jobban figyelhettem volna. Szóval a cím: timea_k@hdsnet.hu . Kérlek küldd el +1x, mert amit megkaptam az olvashatatlan mivel forwardoltad az elõzõ üzit, és így a melléklet sem jött át. Bocsi, hogy ilyen bonyulolt vagyok, de tudod kismama!Kép

Manó,
én több olyan lányról hallottam már, akinek a szülés elõtt hasmenése volt. Nagyon izgi.Kép
Köszi a Tena bugyi árát, nem is olyan vészes, rosszabbra számítottam, de ez teljesen elfogadható.

Gombóc,
most mostam fel épp az imént, és amint leültem Picur beindult, szóval ne izgulj inkább csinálj valamit, aztán pihenj le, pl. feküdj a bal oldaladra, biztos dübörögni fog.Kép

Sasha,Kép ez jó, köszi, hogy megírtad mit vettetek. Tudom, hogy mrá sok mindened van, de titokban reménykedtem, hogy babás dolgot is veszel.Kép
NUC cumi, állítólag nagyon jó, persze még jobb, ha nem kell egyáltalán. Én sem tervezek venni, és nagyon remélem, hogy nem is kell, fõleg a sima cumi ellen vagyok, mert annak semmi értelme. Én állítólag 3 hónaposan kiköptem és nem kellett többé, ja és az ujjamat se szoptam. Örülnék egy ilyen babának.Kép

ZuluKép ez jó, akkor még inkább elfogadom ezt a gyógymódot, ha nem csak az én dokim ajánlja. Most ugyan nincs itthon, meg nem hiszem, hogy naponta innám, de azért veszk majd.
És majd gondolok az én "szesztársnõmre"Kép.

Csík, mennek a pozitív energiák ++++++++++++++++++++++++++, pihenni, pihenni, pihenni. Minden rendben lesz. Én többször is véreztem(8.13.15.héten) és most mégis minden OK. Veletek is ez lesz, beszélj a kisCsíkkal, hogy maradjon! Én sokat énekeltem és meséltem neki vagy csak hangosan olvastam újságot, nem tudom, hogy számított-e, de engem megnyugtatott és szerintem az már fél siker. Nagyon szorítok!!!KépKépKép

Na megyek, mert a tegnapi muffin elfogyott, így ma újra sütök a vendégeknek.Kép
Pussza,
Timici
21+2
Timici

Bmary,
még egyszer gratula Bertalanhoz, hatalmas baba, nagyon ügyes vagy, hogy sikerült megszülnöd.
Nagyon tetszett a születéstörténet is, nem volt mindennapi.
Sok sok boldogságot, egészséget és remélem Levi is megbékél nemsokára.Kép
Pussza,
Timici
21+2
timici

Sziasztok!

Én is beleszólnék, de pont az ellenkezöjét!KépKép

Cumisüveg: szerintem csak az anyatej tárolására kellhet. (Cumi nem is kell hozzá, az Aventnek vannak olyan üvegei, aminek nem cumi a lezárása.)
Egy szoptatott csecsemönek nincs szüksége teára, a cumi meg zavart okozhat a cumizásban, föleg újszülött csecsemöknél. Aki el akarja kerülni a melle kisebesedését, semmiképpen ne cumiztasson, mert a rossz szopitechnikát a cumi is okozhatja! Kékfényezett babákat általában lehet (és nagyon kellene is) szoptatniKépKép, de ha mégsem, akkor meg kell próbálni megbeszélni, hogy pohárból itassák meg. Ha meg nem kell kékfényezni, akkor ne kapjon semmit, csak már az elsö napokban kerüljön minél többször mellre.
Nem érdemes a mell kisebesedését kockáztatni, mert az nagyon fájdalmas tud lenni (és akkor már tényleg kell nagyobb akaraterö a szoptatáshoz, erröl mesélhetnék Kép (igaz, nem a cumi okozta a kisebesedést...)).
Tapasztalatból is mondom, hogy idönként nagyon jól jön, ha nincs cumi otthon (üveg se). A nagyobbik fiam azért szopizott 6 hónapig kizárólagosan (és utána 13 hónapos koráig), mert az elsö nap amikor hazavittük szombat volt, és nem volt otthon cumisüveg. Ha lett volna, akkor nem kényszerülünk arra, hogy mindeképpen szopizzon, aztán mikor az elsö nehézségeken átestünk, akkor meg már nem is kellet!KépKép Neki is csak csörös pohara volt az elsö.
Nem kioktatni akarok senkit, csak a tapasztalat, meg azt kivánom mindenkinek, hogy a rossz dolgokta el tudjátok kerülni!Kép

Timici!

Nagyon felkeltette az érdeklödésemet a muffinod. Nem küldenéd el a receptet? A mélcimem a profilomban.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kataa
egyelöre biztos nem lesz kép petikéröl sajna mert nem jo a képcsináonk de ha lesz akor majd megirom neked .

Puszant Csics és Petike Kép
csics

Timici,
Mel ment...megint!

Cumisuvegbol, ha tej tarolasara veszitek, uveget vegyetek, mert a muanyag egy ido utan rossz szagu lesz, es a kifozestol csunya is! En ugy vettem eszre, hogy muanyag cucusban a tej ize sem ugyanaz, pontosabban a szaga volt valami iszonyat, ha muanyagban allt akar egy orat is! Gondolom, akkor az ize sem lehet tul jo!
Minden cumisuvegbol dol a langyos tej, amig meg levego is van az uvegben. Aztan ahogy fogy a levego, mar a tej is kevesbe spriccel, de igy is SOKKAL jobban jon, mint a cicibol! A NUK formaja egyebkent olyan, hogy a nem a csucsan van a lyuk, hanem a szajpadlas fele, es keskenyebb az a resze, ahol a baba az inyevel megszoritja, gondolom ez egy kicsit befolyasolja, hogy ne jojjon belole annyira!

Zsuzsi
19+6
zsuzsi74

Sziasztok,

Még egyben, de mintha menne lejjebb a hasam (vagy csak álmodik a nyomor? Kép ) Holnaptól ihatom a teát, és csinálhatom a lazito gyakorlatokat, mert ma este hazaérkezik a dokim. Holnap szokásos CTG, ilyesmi...

Kataa,
Nekem is nagyon ropog a csipöm, de csak amikor fekve átfordulok egyik oldalamról a másikra. Szerintem abszolút normális, mert lazulnak az izületek.

BKV, ezredszer: 39 hetesen lazán hagytak állni a 30-as buszon, viszont újabban a fiatal srácok meglepöen udvariasak Kép. Vicces, hogy mostanában a tinik "Tessék leülni" felkiáltással adják át a helyet, nem pedig azzal, hogy "Ülj le!". Úgy látszik, az anyaság (vagy a pocak) tekintélyt kölcsönöz... Kép

Vettem egy cuki Snoopys csörös üveget, de remélem, nem lesz rá szükség... Most már asszem minden megvan.

Mindenkinek minden jót,
Zita
39+2
parazita

Sasha, nekem anyukám április 7-i Kép. Amúgy Hayimmama tényleg fáradékonyabb, végigjártuk a BNV-t, és nem sokkal utánam Õ is kidöglött. Persze még így is továbbírta a nézelõdést, mint éééén, szegéééény férfi Kép Kép Kép. Na, persze Neked lehet most elég nehéz így a 38-ik héten. Kitartés, drukkolok Neked Kép.

Hayim Apuka
hayimpapa

dec8: gratula Hannához. Szép neve van Kép. Héber név, akárcsak a Hayim Kép.

Zita: hát igen, a pocak tekintélyt kölcsönöz Kép. Ezért nincs senki elõtt sem tekintélyem Kép. A magam 59 kilójával... (190 centihez elég kevés). Ha én is állapotos lehetnék Kép. Azért remélem, a kisbabával átadják majd a helyet a BKV-n...

Manó2: gyorsan pörgettem végig az oldalt, ha még nem válaszoltak volna: a mosolygó fejet egy kettõsponttal ":" és egy bezárodó zárójellel ")"lehet ide varázsolni, míg a szomorú fejet egy kettõspont+nyitó zárójel egymásmögé írásával. : ) Kép

Hayimpapa (25+x)

Hayim Apuka
hayimpapa

Sziasztok,

Na megjottem a Gomboccal valo talirol ahol 4-en voltunk a babakkal egyutt.
Megbeszeltuk hogy nekem sem sokat mocorog a baba de akkor megnyugtattak azok akik ugyanezt irtak. : ))))

Erika,
Hat ezaz hogy rosszabb lesz.Ma meg a terdem is fajt reggelre,mondom ez szuper lassan nem lesz olyan testreszem amit nem visel meg egy szimpla alvas : ))))
Na akkor neked a jovo het lesz a kisagy hetvege,most is egyfolytaban be benezek hogy nezegessem hogy tenyleg ott van-e : ))))
Igazad van en sem iszom kolat,eltekintve az elejen 3 alkalomtol amikor a hanyinger utan csak ezt kivantam : ( De mi is bojkottaljuk a kola fogyasztast.Tobb ben a karos mint a finom : (

Krisztinka,
Nagyon gratulalok a kisfiuhoz,sok boldog napot kivanok nektek !!!

Zsuzsi,
Mindig oldalt alszom parnaval a labam kozott es pont ettol fajdul meg a csipom,ilywnkor ulve es felpolcolt labbal probalok visszaaludni konyvvel a kezemben mert igy elalmosodom.
De ez vizzes mert hason mar regen nem oldalt egyre ritkabban nem hatom meg alig tudok aludni; (
Kar hogy tobb variacio nincs : (

Zsani,
Koszi a tippet,sose tudni mi jon majd be.Remelem jol vagytok Juli babaval egyutt ,kar hogyma nem tudtal jonni .

Zita,
Neked is minden jot ,nemsokara szukseged is lesz ra : )))))

Pusz
Kataa
34+5

Kép
Kép
kataa

Hali!

Zita!

Én már 1,5 hete iszom a málnalevél teát... hiszen pont az a lényeg, hogy mire a szüléshez érsz addig a tea elkezdje kifejteni jótékony hatását. Fogyasztása a 36. héttõl ajánlott.

HayimpapaKép
Jó fej anyukád lehetKép

Most mennem kellKép Párom már tükön ül, mert játszana a hokis játékkal...
cupp

sasha
37+4

Kép
sasha

Pocok!

Igen, úgy tudom, hogy a Kriszti és a Krisztinka ua.Kép

LÁNYOK!

Most jött sms-ben a cím, hol látható Dec8 Hanna-babájáról pár kép:
[url=http://koltaihanna.freeweb.hu/" TARGET="_top]http://koltaihanna.freeweb.hu/[/url]
Gyönyörü kisbaba! Sok gratula mégeccer Dec8-nak hozzá!Kép

puszi
sasha
37+4

Kép
sasha

Húha!

Most nézem mennyi 39+ és 40+ -os kismamink vanKépKép Gyerünk lányok húzzatok bele, mert én már nem tudok tovább várni!KépKép
Ja a párom meg közbe beült tevét nézni...:/

sasha
37/4

Kép
sasha

Zsuzsi!

Köszönöm a választ, én is megijedtem mikor éjszaka elkezdõdött, mert ugye mégiscsak görcs, és mivel elsõ baba lesz hirtelen nem is tudtam hogy mim görcsöl. Aztán kiderült.Kép Ma egész nap pihentem, aludtam is elég sokat, nem akarom elkiabálni, de talán jobban vagyok. Úgyhogy így utólag már nem hiszem hogy a babához volt köze. Amit írsz, hogy elindíthatja a tágulást, hát remélem hogy nem, pénteken megyek dokihoz UH+az elsõ CTG, remélem mindent rendbe talál. Kedden jön haza az apukája, addig mindenképpen bent kéne maradnia.KépKépKép

Manó 36+1

KépKép
manó

Sziasztok!

Ma megint mozgalmas volt a napom voltunk a Soroksári úti Mega toys' -ban.

Hát nagyon szép dolgok vannak, de nekem egy kicsit drágák..
Tudjátok az én dokim elég "drága"...
Szerenénk venni egy pár dolgot, kiságy, pelenkázó, fürdetõkád....
Láttunk 10 e ért összecsukható fürdetõ kádat, vagy nem is tudom mit kellene, mert annyi pénzt el lehet költeni ezekre a dolgokra, de kérdezném van e éertelme??
Segítsetek légyszi...
Tanácstalan vagyok...
A babakocsinál is tanácstalan vagyok...

Ma vettem magamnak egy kantáros kord bársonynadrágot, és ki is próbáltam a vadi új varrógépet "élesben" szûkíteni és felhajtani kellett a szárát, egész jól sikerült, az igazsághoz hozzá tartozik anyukám varrónõ. és 18 éves koromig sokat varrt és elég sok dolgot láttam tõle.

Csipkebogyó: A tekével kapcsolatosan a Föv. vízmûvekben játszom 3 éve, elõtte a fradiban...
Most pont ellenük volt verseny, kicsit zavart...

A mostani szezontól 120 dobás van versenyenként + 10 bemelegítõ, így a heti 2 edzésen is ennyit, vagy többet kell dobni, még elég jól bírom...

Holnap megyek a corába megnézni a kiságyat, ja és még matrac is kell...Milyet, mert itt is van minden féle...
Egyébként a kisánynap úgy 2 évig kell kibirni, vagy mit kell figyelembe venni, ki mennyit gondol józan észileg ezekre a dolgokra?

Segítsetek

Manó: Itt a szomszédban szerintem menj el dokihoz, nehogy baj legyen, valami infulenza járványról hallottam, így mindenki vigyázzon!!!!!

Köszi
Manó2
mano2

Kataa!

Nekem is fáj a csípõm több hete, de csak alvás közben, illetve utána még néhány percig, amíg át nem mozgatom. Úgyhogy úgy tûnik ez tényleg nem fog javulni már. Én éjszaka pár óránként átfordulok a másik oldalamra, így ki lehet bírni, bár ide-oda forgok egész éjjel. De már egészen megszoktam. egyébként én nem teszek párnát a combom közé, próbáltam, nekem inkább kényelmetlen volt. Én egydül a hasam alá teszek. És amikor fordulok, költöztetem a párnát is. És mindeközben épp csak minimálisan ébredek fel.Kép

Ami háton fekvést illeti, nem tudom ki hogy van vele de én már kb a 30. héttõl nem tudok úgy aludni, mert nem kapok levegõt. Pedig az orvos szerint a baba már beilleszkedett, lent van.

manó 36+1

KépKép
manó

Mano2,
Konyorogve kerlek, ne gazdagitsd a rablo kereskedelmet!!!
Allvanyos kiskadat vehetsz, ha amugy nincs hova tenni a kadat, de olyat, amin pelenkazo van, bocs, de eszedbe ne jusson!!! A legnagyobb hulyeseg, amit valaha lattam! Nem tudod ra kikesziteni a torolkozot, babaruhat, semmit, ami furdetes utan azonnal keznel kell, hogy legyen! Tehat egyedul meg sem tudod furdetni a babat, kell egy 'kottalapozgato'! Allvanyos kadbol egyedul azt tartom praktikusnak, ami egy szolo kiskad es hozza egy osszecsukhato X-lab! Da ha van hova letenni, a kadat, akkor eleg az IKEA-s 600, vagy hany forintos kiskad is, vagy akarmelyik olcso!

Az agynal nehez eldonteni, hogy melyik jo, mert menet kozben derul ki, amikor felall a picur es elkezdi veszettul razni es ugralni benne! Az a lenyeg, hogy massziv legyen, a racsok ne legyenek tul vekonyak, nehogy eltorjon! Az is jo, ha az allja nem zart, hogy alulrol szellozni tudjon! Amit a kereskedelemben kapni lehet, az altalaban mar atment valami minosegi vizsgan, legalabbis at kellett, hogy menjen!
Az ilyen mega- babaaruhazakban rengeteg csecse dolgot lehet kapni, aminek valojaban talan a tizedresze, amire egyaltalan szukseged lehet!

Babakocsibol, megmondom oszinten, miota Gyuri megszuletett egy dontheto tamlaju esernyokocsit hasznalok! Ezt hazautazasunk elott egy nappal vettem, mert rajottem, hogy en a repteren nem tudom kezben vonszolni a gyereket babaulesben! Es ez a babakocsi tutira bejott!
Vannak dragak, gyonyoruek, azt sem tagadom, hogy praktikusak is, de minek? Az pl. ami Sashanak van (az egyik kepen lattam), szerintem tokeletesen kiszolgal egy gyereket! Nem kell tulzasba vinni, az a budos kolyok ugyis osszenyalazza, -sarazza, -hanyja, es nem a kocsijatol fugg a boldogsaga...ebben a korban meg! Kép

Ha sok ismerosod van irj egy listat a kisebb dolgokrol, amit szeretnel, es ajandekba mindenki meg tudja venni! Ilyen 2-3 ezer forintos tetelekre gondolok, amit ha te vasarolsz meg egyben, huzos osszegre jonne ki! Pl. digitalis homero, kisagy fole zenelo-forgo jatek, babaagynemu, esetleg kenguru (a tipussal egyutt, amit kineztel! Kép ), takaro, halozsak, barmi, ami kell es eszedbe jut! A baldachin, fejvedo, Johnsons termekek nelkul pedig mar sok gyerek felnott, nem alapfelszereles!

Mano, remelem, hogy mar jobban vagy! En egyebkent nem vettem eszre, hogy kinyilt a mehszaj, de azon az egy ejszakan, amikor rosszul voltam, hat igencsak fajt a hasam, de megkulonboztetni nem tudtam volna, hogy mitol?! Ugyhogy vigyazz, es nezesd meg magad dokival! Ha meg kinyilt, de minden rendben, akkor orulj neki, kevesebb dolga lesz majd, ha eljon az ideje! Minden rosszban van valami jo! Azert meg tarts ki par hetig!

Kataa, hat meg kell szenvedni azokert a kis vakarcsokert az biztos!!! Az sem semmi, amikor visszafele alakul a csipo!
Egy kis hatmasszirozas nem enyhit a fajdalmakon legalabb atmenetileg?

Sasha, csak azt nem tudom, hogy fogom megtudni, hogy megszultel, ha szeptember 25-ig meg egyben maradsz???!!! Akkor ugyanis hazamegyunk, es otthon nincs net, elvanszorogni anyam munkahelyere netezni meg egy napos program!

Osszeraktam egyedul a konyvespolcot! Hurra! Eletemben eloszor talalkoztam hibas IKEA butorral. A takarolecen a furatok rossz helyen voltak, es a takarolec lejjebb kerult volna, mint az oldallapok, amin all a konyvespolc...ertitek? Szoval nekialltam szepen a furogeppel kicsit 'odebbtolni' a fatipliknek szant helyet! Sikerult, all a szekreny!

Gratula Krisztinkanak es a picurnak! Utoljara, de nem utolsosorban!!!

Zsuzsi
19+6
zsuzsi74

Manó 2!

Én nem is hallottam hogy járvány van! Hát remélem hogy nem kaptam el semmit, eddig még megfázva se voltam, nem lenne jó pont itt a végén összeszedni valamit.

A Mega toys tényleg elég drága, de a többi babaáruház se sokkal jobb, van ami itt olcsó, van ami ott, úgyhogy arra hogy egy helyen be lehessen vásárolni semmi esélyKép
Szerintem ha spórolni akarsz, akkor legegyszerûbb a kiságyra venned egy olyan pelenkázó lapot, amit a kiságyra lehet tenni (van rajta valami mûanyag bütyök, ami nem engedi lecsúszni.Nekem mondjuk nem ilyen van, mert én anyukámtól kaptam egy pelenkázó szekrényt ajándékba, azt vette az unokájának.

Az összecsukható fürdetõ kád az , aminek a tetején pelenkázó van? Mert annak az a nagy hátránya hogy pici a kád, így azt csak pár hónapig lehet használni. A legegyszerûbb és olcsóbb ha veszel egy kiskádat, és ráállítod egy asztalra, vagy én pl vettem hozzá egy állványt, és arra fogom tenni. A kád+állvány volt kb 5000 Ft, de biztos lehet olcsóbban is venni. Persze ha megveszed az összecsukhatót pelenkázóval együtt akkor kb ugyanott vagy árban, csak azt nem tudod annyi ideig használni. Kérdés hogy mikor szeretnéd áttenni a nagykádba fürödni.

A babakocsinál mi azt vettük figyelembe, hogy téli baba lesz, így széles kocsit vettünk, hogy overálostól is jól elférjen benne. Egyébként sima 2 funkciós, Pierre Carden, csak nem az az olcsóbb, keskenyebb fajta, hanem a szélesített. KB akkora mint a most terjedõ lengyel kétfunkciós kocsiké, és az ára is azokkal megegyezõ. Ja, és a lakótelepi 4 személyes liftbe épp befér velem együtt, úgyhogy ilyen szempontból nem olyan praktikus, mint az olcsóbb keskeny kocsik.

Ez mind persze csak egy kezdõ kismama elképzelése, nem tudom hogy a gyakorlatban mi válik be. Hátha a már tapasztalatabbak is leírják a véleményüket neked.

A cumisüveg meg mellbimbó védõ témához: Én vettem egy nagy és egy kicsi cumisüveget, Aventet, azon az alapon, hogy ha véletlenül kell ne legyek bajban. Ugyanezen az elven vettem bimbóvédõt is. Hát nem tudom, én nem tudok olyan megfontolt lenni, mint ti itt néhányan, és egy csomó felesleges dolgot is vettem biztos, de így vagyok nyugodt hogy van itthon minden. Aztán majd kiderül.KépKépKép

ja, egyetlen dolgot nem vettem, méghozzá cumit, azt ugyanis nem vagyok hajlandó adni neki, mertsemmi értelmét nem találom. Végülis van ujja a babának, ha valamit szopizni szeretne.Kép) Viszont fel vagyok rá készülve hogy biztos kapunk ajándékba majd a rokonoktól, és remélem akkor is ellen tudok állni, és nem fogom használni.Kép

Bocsánat, nagyon hosszú lettem.

manó 36+1

KépKép
manó

Zsuzsi!

Én is arról az X lábú kádállványról írtam!Kép Egy rossz tapasztalat a beszerzésével kapcsolatban: Sok baba boltban árulják az állványt, és árulnak kádakat is, csak sajnos az állványba egyik kád sem passzol bele. Az eladók meg csak mosolyognak és nem értik. Úgyhogy ha valaki ilyet vesz, akkor feltétlenül még a boltban próbálja össze a kettõt. Az enyém is ezért lett 5000 Ft, mert az állvány 3000. a kád 2000 körül volt, mert csak CAM márkájúból találtam összeillõt.

Manó 36+1

KépKép
manó

Van annal csodalatosabb erzes, amikor az ember lanya a kisgyereket altatja, enekel neki, es kozben a masik picur a pocakjaban rugdos? Majdnem elsirtam magam, olyan jo volt!
Gyurinak minden este el kell enekelnem (parszor) Zelk Zoltan Altatojat, ez a kedvence, o csak 'estejo'-nak hivja! Ilyenkor mar sotet van a szobaban, csak ketten vagyunk, es osszebujunk az agyban! Kulonben utalja ha olelgetik ez az egyetlen 'lehetosegem'! Es kozben egy par napja, mindig elkezd rugdosni a pici is odabent!

Ismertek meg szep altatodalokat? Boviteni kene a repertoarom! Ti mar keszultok ilyesmivel?

Zsuzsi
zsuzsi74

zsuzsi!

Olyan szépen írtál a gyerekeidrõl. Egészen meghatódtam. Én még csak az elsõ babaát várom, elvileg szeretnék még egyet, de most úgy érzem hogy egy jó ideig nem fogok vállani még egyet, pedig eddig problémamentes volt a terhesség (attól eltekintve hogy aférjem minden második hetet külföldön van), semmi okom rá, hogy megviseljen, valahogy mégis nehéz. Kicsit szégyellem is magam, mert még csak rosszul se voltam, a baba is nagyon nyugodt, szóval nem is tudom...
Te már az elsõnél tudtad hogy hamarosan jöhetnek a többiek is?

Altatódallal még nem készültem, remélem majd eszembe jutnak a gyerekkori emlékeim.KépKép

KépKép
manó

Mano,
Haha...az elsonel 17 eves voltam, amikor terhes lettem! Azt tudtam, hogy akarok gyereket, de azt is, hogy nem 17 evesen! Hat igy jott ossze! Aztan meg tanulnom kellett, dolgoznom egy kicsit, es ugy harom evvel ezelott gondoltuk ugy, hogy johet a masodik, amikor Dani mar 8 eves volt! A masodik terhessegem minden napjat mar ugy eltem meg, hogy 'lehet, hogy utoljara erzem azt amit ma'. Amikor Gyuri megszuletett, allandoan az jart a fejemben, 'nem baj, ha ejszaka felkel, es ki kell vennem a kisagybol, legalabb magamhoz huzhatom, szagolhatom erezhetem a kis pihegeset, szuszogasat, mert lehet, hogy ez az utolso, hogy igy olelhetek egy kisbabat!' A ferjemmel mindkettonknek hianyerzetunk volt, bar anyagilag ugymond felelotlenseg harom gyereket vallalnunk. Valahogy nem vettuk teljesen komolyan a vedekezest, bar konkretan nem terveztunk babat, igy hat eleg gyorsan osszjott! Raadasul eleg rohejesen, mert pont tavaly ilyenkortol iden nyar elejeig o Nemetorszagban volt, en meg otthon, igaz, ingaztam, hogy itt is legyek neha!
Gyurinal is hasonloan volt, ferjem mar Franciaorszagban dolgozott egy honapja, amikor azzal az elhatarozassal, hogy most osszehozunk egy babat meglatogattam! Aztan meg par honapot kellett varni a csaladegyesitesre, tehat a terhessegeim jonehany honapjat egyedul toltottem! Ez egy kicsit neha faj, hogy pl. a ferjem a harom gyerek kozul Gyurit latta egyszer elo egyenes adasban UH-on, es csak az o szuletesenel volt bent (az elsonel ugyan nem o tehetett rola, akkor meg mas vilag volt)!
Minden terhesseg mas! En most erzem ugy valamiert, hogy nem tudom ugyanazt a kontaktust letrehozni a babavel, amit a fiukkal sikerult! Nem ertem mi az oka, es lelkiismeretfurdalasom is van miatta! Talan mert felek a ram varo feladatoktol, nehezsegektol, nem tudom?! Pedig most tenyleg jobb, ha minden pillanatot kielvezek, mert terveink szerint o lesz a legkisebb!
Szoval fel a fejjel, amikor a ferjed kulfoldon van, tessek programokat szervezni baratnokkel,ismerosokkel, akkor nem olyan elviselhetetlen!

Timici, megkaptad?

Zsuzsi
19+6 (mindjart 20!!!)
zsuzsi74

Zsuzsi.
IGEEEEENKép megkaptam és nagyon tetszik, kérek szépen méééééég, ha lehet. Annyira helyeske. MOst épp világos kék pulcsit kötök, de vettem egy nagyon szép halványsárga fonalat is, abból isteni lenne.Kép
Altatódalok nem jutnak eszembe, akárhogy eröltetem nem megy, úgyhogy én a Micimackót szoktam énekelni, vagy amit nekem énekelt a nagymamám altatónak a Meseautó c.film fõcímdalát az õ átírásában, van a Hallod-e Rozika te kezdetû sanzont. Most lehet, hogy röhejes, de nekem ezeket énekelték. Na és én is éneklem sokszor az "estejót" csak kb. onnan, hogy "lassú tánc, lassú tánc", mert addig nem igen jut eszmbe a teljes szöveg. Remélem egy dalra gondoltunk.Kép Egyébként azon gondolkodtam, hogy kiveszek a könyvtárból ilyen könyvet, mert én mindenképpen fogok énekelni neki, énekkaros voltam és állítólag nem rossz a hangom, akkor miért ne. Ja, és imádok énekelni.Kép

Egyébként gratula a könyvespolchoz. Én is szinte mindent meg tudok barkácsolni és ennek már sokszor láttam hasznát, fõkeg mikor egyedül éltem, meg úgy egyébként is, nem szeretem a kétbalkezeseket. Ezért is örülök, hogy a párom ért sok mindenhez, és nem derogál neki festeni, polcot készíteni, holott villamosmérnök.Kép
Ha nem találok olcsón pelenkázót, megpróbálom rávenni, hogy csinálja meg, ugyanis nagyon sajnálja rá a pénzt, így talán olcsóbban kijönnénk.

Itt volt párom nõvére és úgy örülök, hogy azt mondta teljesen normális méretû a pocakom, mert már annyian mondták, hogy nagy, hogy elbizonytalanodtam. Bár meggyõzõdésem volt, hogy ez igen is normális, de azért nem esett jól. Most megnyugodtam.Kép Este át is mentünk az egyik barátunkhoz, akinek van digifényképezõje, lefotózott, holnap elküldi e-mailben és felteszem a képtárba, ha sikerül.Kép

BesztiKép
muffin recept megy, nem saját találmány, a netrõl szedtem le, ugyanis az a Fakanál amibõl meg akartam csinálni az szõrén szálán eltünt tegnapra.Kép Én az alap receptet használtam +tettem bele meggyet. A meggy az nagyon tuti benne, de ma sütöttem szedreset is, és az nem lett jó, mert míg kiolvasztás után fini a szeder, addig sütés után teljesen megkeményedtek benne a magok.Kép

Ja és ismét megerõsítette a párom nõvére, hogy rengeteg ruhát kapok a gyereknek+hozott ajándékba egy vászon kiscipõt. Igaz rózsaszín, de azért nagyon örültem neki.Kép
Alig várom, hogy menjünk Móvárra és megkapjam a ruhákat, jó lenne tudni mibõl menni van és egyébként is.Kép

Na megyek, mert a párom szerint abszolút függõ lettem.Kép
Nem értem miért mondja...Kép
Pussza,

Timici
21+3
timici

SashaKépKépKép

Rég nem jelentkeztem, de gyakran benézek, hogy mi újság...

Látom már nagyon közel vagy a célhoz!!!Kép

Nagyon szorítok, és várom a jó híreket!!!Kép

Puszi: Sheila és Melissa Kép 4,5 hónapos

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!
Kataa, koszonom szepen a rucikat! Kép Tegnap felprobaltam oket, anyospajtas szerint (fo a joviszony! Kép ) nagyon csinin allnak. Kép

Csiknak tovabbitottam SMS-ben a jokivansagokat. Kép

Gombocka most aktivabbnak tunik, bar bevetettem a cirokalastol a guggolasig mindent. Kép

Timici Kép, Teged is a hasad meretevel szorakoztatnak "ertelmes" emberek? Kép Ha ez megnyugtat, nekem is nagy. KépKépKép

Pusszanats,
Gombóc
Gombóc

GombócKép örülök, hogy Gombócka aktívabb lett, nálunk is volt egy kis mozgás tegnap, fõleg este lefekvéskor.Kép
Hát igen, ez a has kérdés sok nem terhes nõt hoz kényszeres belebeszélésbe, de igazán nem érdekel, mert aki már volt terhes az szerintem jobban meg tudja ítélni és különbe is, eddig mindössze 2kg-ot híztam, tehát biztos a gyerek miatt ekkora a hasam és nem a hájtól. A többi pedig nem izgat. Na jó, ez így nem teljesen igaz, mert az izgat, hogy nincs mit felvennem, fõleg, hogy itt ez az õszi idõ. Párom nõvére pedig mindkét alkalommal nyárom volt nagypocis, így csak ujatlan ruhácskái vannakKép. De sebaj, ma nekiugrom a szabás/varrásnak, mert mostmár indul októbertõl a suli, oda meg csak nem mehetek pamut melegítõnaciban.Nem???
Jó, hogy kaptál ruhákat, barinõm is ígért párat, amint jobban leszek megnézem miket kapok, akkor olyat nem varrok. Nem mintha lusta lennék, ááááá. Kép

Más:
Izgatottan várom az ebédem, na nem azért, hogy mit fogok enni, mert ugye azt tudom, hiszen én rendeltem meg, hanem azért, hogy mikor jön már végre. Ugyanis még el kell ugranom a patikába a kuppért, amit a doki tegnap felírt és fürödnöm is kéne, de nem merek nekikezdeni, mert pénteken is pont akkor jött a szállító, amikor hajat mostam. Most ügy döntöttem kiböjtölöm.Kép De azért igazán jöhetne mán!

Zsuzsi,Képköszi +1x.KépKépKép

Pussza,
Timici
21+3
timici

sziasztok!

Szeretnék felkerülni a táblázatba én is. Mit kell tennem?

Heni 24+1
heni1979

Edit! sok sok boldog születés és névnapot kívánok!
Vigyázz Magatokra az úton.

Pussza,
Timici
21+3
timici

Edit!

Boldog szüli-és névnapot!KépKépKép És vigyázz magadra tényleg kocsival!
Egyébként én is gondolkoztam azon, hogy mit szól majd Ádám baba, hogy karácsonykor van a névnapja, de ha egyszer a kispapának ez a név tetszettKép

Betti
31+6

Kép

Betti
fodbetti

Szia Edit!

Csatlakozom az elõttem szólókhoz, nagyon-nagyon boldog szülinapot és névnapot kívánok Neked!!!KépKépKép

Az úton csak óvatosan!!!

Ági
23+2
Névtelen

Sziasztok,

Örülök, hogy újra itt lehetek, mert már elvonási tüneteim voltak. Kép

Sok boldogságot a megszületetett babákhoz, és az új kismamáknak is.

Ausztriában nyaraltunk 2 hétig, az autó természetesen indulást megelõzõ átvizsgálás ellenére lerobbant. De nagyon nagyokat kirándultunk, Párom teljesítménytúráit túléltem. És mivel csak fizikailag volt fárasztó, teljesen kipihentem magam.

Indulás elõtt voltam UH-n, ahol a 17+5 napos babámra a 18-at simán rámondták. Ez lehet az Elevit oka, szerintetek meddig kellene szedni? Nem akarok nagy babát, mert a Párom szép szál ember, én meg 22 cm-rel vagyok nála kisebb. (167 cm) - lehet, hogy önzõség, de nagyon félek akkora babáktól is, amekkorát Dec8 szült. Megelégednék 3600 gr-mal is.
Amugy a baba szép volt, csak én teljesen transzban voltam, a Kispapa mondta el utólag, hogy õ mit látott, olyan, mintha én ott sem lettem volna.

Anyósjelöltem 2 hét alatt lenyugodott, tegnap mondta, hogy esküvõre jön, lehet, hogy még az azt követõ ebédre is. De nagyon jó volt nélküle 2 hétig. Az a rossz, hogy testvérem is Edit, meg õ is. Szóval ezen a szép napon van valami árnyék.
Sok boldog név- és születésnapot Cinedit.

Franyó,
Én írtam a telefonszámot cca aug. 20-28 között. Megpróbálom megkeresni a levelezés között, mert felírni nem írtam fel sehova.

Nyúlandi
19+5 - 20
nyulandi

Hali lányok!

SheilaKépKépKép

Örülök, hogy jelentkeztélKép Hogy vagytok a manóval? Szoktam olvagatni az Elsõ napokat is, de oda se sürün irsz...

ZsuzsiKép

EgyszerüenKép Ha megadsz egy mobilszámot (természetesen magánba) akkor kapsz majd egy sms-tKép Ha gondolod perszeKép

Bóbita-bóbita táncol, körben az angyalok ülnek... Ezt az egy gyerekdalt ismerem, de ezt sem végig, én ezt szerettemKép

EditKép

Elõször is: Boldog szülinapot!
Kép
Másodszor: Boldog névnapot!
Kép
Nálunk egyébként szempont volt, hogy az ünnepek és a szüli/névnap elég messze legyenek egymástól... Lévén nekem húsvétkor van a szülinapom. Igaz nem mindig esik egybe, de 1 hét eltérés sem sok.Kép

Heni!
Pocoknak cimezve leirod az adataidat, úgy ahogy a táblázatban látod és majd õ beirKép
Kép

na megyek majd jövök...
sasha
37+5

Kép
sasha

Franyó,

Megvan a telefonszám: 476-55-38 Shöpf-Méreis, nekem odaküldték az anyagomat.

Nyandi
19+5
nyulandi

Sziasztok!
Régen nem jelentkeztem, de azért a minden napi levelezéseket élvezettem olvastam el.
Bmary!
Gratulálok Neked és örülök, hogy ilyen sima szülésed volt nagy babával.Nekem a 39. hetes ultrahang 4200 g -ra jósolta.Kérdeztem is a szülésznõt, hogy mi volt a legnagyobb sima szülésük, azt mondta, hogy 5300 g.Na, azért én nem szeretnék rekordot dönteni.Ja, és tudom, hogy fiú lesz - György. Érdekes véletlen.
Lányok!
Most szeretnék egy kis idõre mindenkitõl elköszönni, mert az utolsó hétre már be kell feküdnöm a kórházba, azaz holnaptól. Miután elég messze lakunk tõle.
Külön tisztelet Sashának, aki az egész topic motorja és fõszerkesztõje.
Remélem találkozunk még és mindenkinek kitartást, türelmet kívánok.
Egyszer csak eljön az a 40. hét!
Sára
39+1
sara

Sziasztok!

Lányok! Nálatok mikor jelentkeztek elõszõr a keményedések, és az milyen?
Mikor mozdult meg elõszõr a baba és az milyen?
Lehet, hogy hülyeségeket kérdezek, de mivel elsõ babát várok, nem tudom mikor normális és mikor kell dokihoz rohanniKép
Még nem hiszem, hogy tartanom kellene tõle, de mivel nem tudom az idõpontokat azért kérdezlek Titeket, tapasztalt keményedõket0)

lolla
14
lolla

Nyúlandi!

Ne csináld mán!Kép 2 nap eltérés az micsoda??? Semmi. Nem minden orvos nézi azt a két napot! Nehogymá ilyeneken rágd magad. Egyébként többek szerint a vitaminoknak semmi köze ahhoz, hogy mekkora baba lesz. A babák súlya és hossza az elmúlt évben jelentõsen nõtt. Én még a 3,3 kg-ommal nagynak számitottam, mint most a 4,5 kg-os babák. de mostanában 4 kg körül születnek. (átlagba)
Érdekes amikor az én babómat az UH-n 1 héttel idõsebbnek találták én nagyon örültem... nem tudom miért baj az ha jól fejlõdik?! Egyébként a baba csak annyi vitamint vesz el tõled amennyire szüksége van. Ha nem szednél vitamint akkor is elszedné, max. neked nem maradna... A szervezeted a babáért dolgozik most maximálisan.Kép
Egyébként a hetek számát is lehet többféle képpen értelmezni és számolni. én a 38. hétben vagyok, de 37/5 napos a kicsi. Te is a 20. héteben vagy, de 19/5 napos. Szóval a doki a napot most nem nézte...

Bocsi... a terjengõzésértKép
sasha

Kép
sasha

Ja még annyit, hogy egy hete nagyon fáj a fejem, hogy kell elviselni?
Persze bevettem rá egy panadolt, de kb. 2 óráig jó. És a hasogatás (a fejembe) reggel felkeléstõl, este lefekvésig tart. Meddig kelle elviselni? Ugye nem tart a 9. hónap végéig?

lolla
14
lolla

Hello Kép

Franyo Kép
megvan a telefonszám (AFP), úgy emléxem, te kérted: 476 44 00, ez a központ, itt kéred az AFP labort, ahol egy kedves hölgy a TAJ-számodat tudakolja, majd közli az eredményt.

Nekem NORMÁLIS!!! KépKépKép Olyan boldog vagyok!!!!

Norkini KépKépKép
nagyon örülök, hogy megérezted a mocorgást Kép Annyira jó érzés szerintem is Kép

Bmary Kép
nagyonnagyon gratulálok és jó egészséget, sok tejet kivánok, és azt, hogy Levi hamar megnyugodjon. Azt olvastam valahol, hogy ha a kistestvére néha "hoz" neki ajándékot, akkor könnyebben elfogadja Kép nem tudom, lehet, hogy szamárság, de lehet, hogy igaz.

Sasha Kép
hol vagy???

Zsuzsi Kép
a Bóbitát ismered? Az is tök szép, meg általában a Kaláka, Bojtorján, meg Halász Judiko közül egy csomó. Van egy oldal, ahol vannak ilyesmik, majd elökutatom neked a linket Kép

Lányok, a 11,7 hemoglobinomra nem mondtatok semmit, de sebaj, mert nem érzem, hogy nyamvadt lennék Kép Tegnap szüreteltünk!!! Bár csak az egyik részt, a másikat majd vlsz két hét múlva, ha nem jön rá esö, de igy is elég sok munka volt vele, három barátunk jött segiteni, isteni édes a szölö, a must cukortartalma hiperszuper, és azok az aranyló fürtök ... Kép
Teljesen elfelejtettem, hogy terhes vagyok, mászkáltam a szölöben fel-alá, pakolásztam a cuccokat, szedtem a szölöt, gulyást föztünk bográcsban, megfúltam a füsttöl, mert az esö miatt napernyö alatt rotyogott Kép és HÁROMSZOR láttunk szivárványt!!! Kép Bocs az off-ért, de olyan gyönyörü hétvége volt, hogy ihaj!

Bezzeg most meg itt bent szottyadok Kép buááá ...

Pussz
Kangi
17+3
kangi

Sara!Kép

Remélem hamar eltelik az az egy hét kórház! Drukkolok!
Te most hizelkedni akartál?Kép Vagy 10x elolvastam azt az egy sort és teljesen meghatódtamKép Köszönöm. De ezt a megtisztelõ feladatot most már átruháztam Pocokra és mivel az élet nem áll meg a baba születése után már csak passziv résztvevõje (ovasója) leszek e topiknakKép Hisz vár az Elsõ napok, hetek topikKép

Lolla!

Mikor én a dokihoz mentem a 18. héten és aggodalmaskodtam, hogy még nem érzem a babát, kicsit értetlenül nézett rám, hogy a 20. hét elõttt a félidõig én mit akarok.Kép Persze akkor már tudtam, hogy van aki már a 16-18. héten megérzi. Szóval orvosi szempontból a félidõben "kell megmozdulnia". Vagyis addig teljesen normális, ha nem érzed. Én a 20+ valamelyik napon éreztem meg. A keményedést a 25. hét környékén "produkáltam". Az olyan érzés volt számomra, mintha a baba helyett egy kõszikla lenne és húzna lefele. Nem mondanám fájdalmasnak, hanem inkább kellemetlen. 14 hetesen kicsit korainak találnám a keményedést, fõleg, ha sürün jelentkezik. A napi több keményedés nem jó, mert a méh összehúzodása megröviditheti a méhszájat és rossz esetben ki is nyilhat tõle, ami koraszülést eredményezhet! Ha tényleg keményedés amit érzel akkor keresd fel a dokidat és tessék sokat pihenni!!! Szóval mit is érzel pontosan amikor keményedésre gyanakszol??? Próbáld meg leirni akár hasonlatokkal! És nehogy megijedj attól amit irtam, mert a legrosszabb lehetõség nem az egyetlenKép Szóval?

sasha

Kép
sasha

Lolla,
ne izgulj elm]lik a fejfájás. Nekem is kb.ekkor volt és úgy 4-5 alkalommal. Ne vegyél be semmit, he nem égetõ, hisz látod nem tart sokáig a hatása.
Hideg vizes borgatás a fejedre, sötét szobában pihi esetleg alvás ill. én használtam kinai bedörzsölõs olajat, amiben mentol es egyeb gyogynövény van, az is nagyon jó. Próbáld ki, de ne aggódj ez teljesen természtes, dolgoznak a hormonok és ez így van jól, most veszi át a méhlepény a hormontermelést a sárgatesttõl.Kép
Pussza,
Timici
21+3

U.i.:nekem a 18+0.napon mozdult meg a baby, már elõtte is mozgott, csak nem voltam benne biztos, hogy azt érzem.Amikor aztán megbizonyosodtam teljesen egyértelmû rugások voltak.Kép
Keményedni és a 16.héttõl keményedek, de ez nem jó, általában úgy a 20.héttõl mondják, hogy óránként egy az okés. De ne stresszeld magam ilyesmivel, az sem biztos hogy fogsz keményedni, lehet majd csak a vége felé.Kép
timici

Lolla!

A fejfájás sajna többeknél terhességi tünetKép Nálam majdnem 1 hónapig tartott kb ugyanennyi idõsen. De nem egyfolytában, volt pár nap pihi amikor nem fájt olyan erõsen.Kép Szóval nem tart ki végig a 9 hónapban.Kép Én nem szedtem rá semmit. Egyszerüen azért mert "tapasztalt" fogfájós vagyok és a cataflam-ot is mindig arra tartogattam amikor már csillagokat láttam. Most a fejfájásnál ugyanezt csináltam egy szem Algopirinnel és végülis nem vettem be soha.Kép Aztán egyszer úgy keltem fel hogy nem fáj és azóta sem. Mintha elvágták volna.Kép

Kangi!

Vagyok-vagyokKép MÁr majdenem teleirtam a topikot isKép
A bóbita dalt/verset lásd fentebbKép

sasha
37+5

Kép
sasha

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?