A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kecskeméti babavárók

nyhk Igen most már tudom ki ő! Aranyos . Császárral születt.

bir

A férjem hiv. katona.
borsika33

dora

Igen a lányok szoktak akatával babázni. Alig várják hogy itt legyen a mamánál. Sikerült lakást venni?
borsika33

Borsika,

Teljesen egyetértek veled, az a legnagyobb probléma, hogy az anyukák már előitéletekkel mennek be a korházba. Illetve, hogy az első gyereknél az anyukák még szeretnének egy kicsit nagyobb támogatást, segítséget és biztatást kapni, amire nagyon nincs idő, főleg, ha sok kicsi van. De már a második gyereknél erre már nincs nagyon szükség, mert az anyukák magabiztosabbak, és nem esnek mindentől kétségbe. :) Nálam ez így volt, és teljesen másképpen éltem át a korházban létett Pertával mint Ádámmal.

Nekem a legeslegnagyobb problémám egyébként az volt (amivel nagyon sok mindent nem tud kezdeni a korház), hogy a mosdó a másik oldalon a folyosó végén van. :(

Kép

Kép
nyhk

nyhk

Most alkítanak át két babás szobát amibe lesz tüsoló és wc. Tehát ez megoldódott. Igen igazad van. Sokan nem is mernek szólni, mi meg nem kérdezzünk meg mindenkit segítsünk-e. Igy nem is tudunk segíteni. Hát igen ha sok baba van akkor egész nap futunk. De azért ha valaki szól én ne szoktam elküldeni. Lehet akkor nem de késöbb vissza szoktam menni.
borsika33

Borsika, én itt mindenkinek azt tanácsoltam,h mosolyogjon, köszönjön és KÉRDEZZEN! :D Én így tettem, és senkivel sem kerültem összetűzésbe, a védőnő is jött és fejt,és nézte, h jól szoptatok-e, stb, és aki közületek épp dolgozott, uígy. Az is a baj sztem, h túl tájékozottak vagyunk,h máshol hogyan megy-mellesleg jópár nagyhírű bababarát bp-i kórházban uígy-és azt várjuk el itt is, ahol soksokmindenhez nincs megfelelő nfrastruktúra. Ez egy régi kórház, a több baba-mama szobához nagy átalakítások kellenének, azokhoz meg egy csomó pénz. Nem tagadom,h azért vannak akiknek a hozzáállása nem megfelelő, de sztem nem ez az általános. És egy mosoly még Őket is meglágyítja. Nehéz elfogadni,h ami nekünk egy csoda, az Nektek munka, és nem csak azzal az egy poronttyal kell foglalatoskodnotok-pedig ez könnyen belátható.Tudom, most jön az,h "akkor az olyanok miért dolgoznak ilyen helyen?!" De azért ez nem ilyen egyszerű, én is láttam, h nem elég ellátni a babákat, de akkor még 5percenként csengetnek,h mutassátok meg a babákat,ha meg nem....hát épp beverhetik az üveget.Nem könnyű.
Persze voltak alapvetően gázos dolgok,mint pl a WC-ben 5napon át nem égett a villany, így félig nyitott ajtónál...., vagy a 2ágyas baba-mama szobában nem folyt le a csap, hát egyikünk férje( wcből elcsent pumpával) segített rajta-de erről meg nem a csecsemősnővérek tehetnek...
(mellesleg én is az eüben dolgozom-lehet, h ezért vagyok elfogadóbb :wink: )

Kép
seriff

Óh,most látom ,h még két babamama szoba lesz, saját zuhanyzóval-szuper!
Egyébként meg sokan nem is akarják, mert azt hallották, h fárasztó, stb...Dehát különbözőek vagyunk-és ez nem baj :) !

Kép
seriff

borsika,

Ez nagyon jó hír :) , én tényleg a legjobban ezt hiányoltam és csak irígykedtem amikor a barátnőim meséltek a Bp-i korházakról. (Ahogy seriff is írta).
Én nem is tudtam volna mást elképzelni, mint baba-mama-ás szobát. Sajna Petrával nem oda kerültünk, mert nem volt hely, de délután engedtek haza babákat, és átkerültünk rögtön hogy szabadult fel ágy.
Egyébként baj még az anyukák tudatlansága is, és tényleg nem kérdeznek. Pl nem is tudtam, hogy már császárosok is átmehetnek baba-mamás szobába, barátnőm annak idején meg is lepődött, hogy megkérdezték tőle, hogy átmegy-e.

Kép

Kép
nyhk

Sziasztok!

Borsika,
én nem nagyon emlékszem rád így kép alapján, de december 20-án szültem, lehet, hogy már szabin voltál :D Én kivételesen mindennel meg voltam elégedve, az a csecsemősnővér, aki elvitte Lilit, nagyon szimpi volt, nagyon fiatal, nagyon alacsony, szőke, nem tudom a nevét sajnos. Aztán varrás alatt visszahozta (jó sokáig tartott), és végig ott volt, mondtam neki, hogy el ne mozduljon, nehogy valami baja legyen a babának, és maradt is :D Azt sajnálom,hogy csak utólag a videón láttam, hogy a két óra megfigyelés alatt végig szopómozgást csinált Lili, és akkor én nem vettem észre...
Mondjuk nekem jó volt, mert Pálfiné Rózsika szegről-végről ismerősöm volt, és ha gondom volt, átjött hozzám, mikor egyedül voltam még a szobában, ő vigyázott Lilire még zuhanyoztam...

Lányok,
miért csinálja Lili, hogy ahogy feláll elengedi mind a két kezét, és persze lepottyan. Snassz kapaszkodni?????? Szerencsére ügyesen leül.

Cukker,
a héten elutazunk, de utána lenyugszunk, és bármikor találkozhatunk. Hátha Adri megtanulna mászni Lilitől :D

Hú, annyit írtatok, hogy nem is tudom, kinek mit akartam írni, pedig annyi minden volt a fejemben menet közben.

Ja,
Sam, neked ezek az ünnepek bejönnek, Bogi karácsony előtt, picibaba szilveszterkor...tényleg, tudod már, hogy milyen nemű? És mi lesz a neve?

Annyira bizonytalan vagyok a következő babával, jövő nyárra tervezem ugye, de néha már úgy átélném újra. Csak ugye még Lili sem alszik éjszaka. Vasárnap megy a külön szobába, hátha meghozza az áttörést.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

hát ehez hozzá kell szólnom...

és mert Botond kivételesen alszik, bár ha jól hallom már ébredezik

Szóval én megfogadtam a lányok tanácsát és a mosoly, köszönöm, kérem turmixot alkalmaztam, bár én egyébként sem vagyok egy követelőzös tipus. Szóval nekem is csak egy-két nővér volt kissé furcsa...

Egyet viszont soha nem fogok elfelejteni, bár lehet hogy csak azért érzem igy mert még 3 hónapja sincs hogy szültem.

Mennem kell, mert felébredt manó, de késöbb folytatom. :lol:
nana09

Szió mindenkinek!

Most végre le tudok ülni írni egy kicsit.
Ma egész nap még mentem, takarítás, portörlés, ablakmosás, függönyök.....és még sütöttem is.
Picit elfáradtam de ma már semmit nem csinálok az tuti :)

Roz!
Nem kell szégyellni, hogy kibukott belőled az amit gondoltál. Nem lehet kibírni szó nélkül néha.
És hidd el Niki nagyon jól tudja mit mondd és mit tesz ilyenkor. Én rájöttem erre Boginál.
Mindenképpen beszélj vele is és Nikivel is. Hiszen neked sem jó ha így jön haza, másrészt viszont gondolom neked is jó, ha egy picit pihenhetsz.

Pille!
A samchee név onnen ered, hogy amikor Hanna 1 hós volt akkor kezdtem netezni és mindíg akkora szemekkel nézett engem. Így lett először csupa szem, utána szemcsi.
De ez a név így foglalt volt így alakítani kellett az íráson :D :lol:
A pici nagyon jókat rugdos különösen este amikr lefekszem.
Két napja már apa is érezte és nagyon boldog volt.
A 18 hetes uh-n azt mondták kislány, de ez még nem tuti.

Nana!
Hogy vagytok???

Dettus!
Én nagyon meg voltam elégedve Pusztaival ezért amikor terveztük a második babát és a mensim kimaradt, hozzá mentem el.
Ő azt mondta ciszta és nem baba. kaptam gyógyszereket és rohadt szomorúan hazamentem.A gyógyszer hatására elkeztem vérezni nagyon erősen. Utána mikor visszamentem már nem látta a cisztát.... :cry: :cry: :cry:
Több ember véleménye szerint nem ciszta volt ott.
Így mikor bebizonyosodott hogy babát várok nem mentem hozzá többet.

Borsika!
Szerintem is igazad van. Nagyon sokan úgy mennek be, hogy sok előítéletük van. És álltalában tapasztalat nélkül és kérdezni sem mernek.
Plussz sokan azt hiszik, hogy ti azért vagytok ott hogy mindenki kénye kedvére ugráljatok. Pedig ez elég nagy tévhit.
Pedig ha belegondol az ember, hogy itthon van egész nap egy kisbabával nektek pedig nap mint nap 20-30 nem is tudom mennyivel?

Lina!
Egyenlőre úgy néz ki, hogy kislányunk lesz ismét.Bár ez még nem biztos.
Miért vártok olyan sokáig a másodikkal? :)
Van olyan gyerkőc aki 3-4 évesen sem aludja végig...
Szerintem mindent bele!!!! :lol:

Annyi mindent akartam még írni de már lyukas az agyam...
Ja még pár kép ha nem baj :wink: Kép Hamupipőke cipőben magasabb vagyok??? Kép Szépek a copfjaim? Kép Na jó ma nem eszünk meg 3 kilót....

Kép

Kép
samchee

Lina!
Éppen most néztem, hogy Bogi és Lili között pont 5 év van :D

Kép

Kép
samchee

Sam,
ezért írtam neked anno, hogy jól mutat Bogi meg Lili szalagja egymás alatt. Lili is dec. 20-án született.
Amúgy sokmindent nem teszünk azért, hogy ne legyen még Lilinek tesója, de Lili sem volt egyszerű eset, ha komolyan elszánjuk magunkat a tesóra, lehet, hogy újra segítség kell.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!Látom van mozgás ,nem tétltnkedtek.Köszönök minden segítséget.

birolili

Miket cukrászkodom?Itthon mindent,szeretek új recepteket kipróbálni,a melóhelyen pedig csak a megszokott sütiket lehet készíteni,amit az igazgatóság enged.Kedvencem az erdei gyümölcsös .

pille

Köszönöm a nevet,fel fogom keresni,csak meg kell szerveznem Annára ki vigyázzon.Hogy távozott a köved?Mit csináltál?Fáj ha kijön?

roz23

Minden gyereket küldenek neurológushoz?Vagy csak ha valami bajt vélnek felfedezni?Nem szólt a dokink semmi ilyesmiről,most egy kicsit beijedtemhogy mennyi minden baja lehet egy védtelen babának.

Samchee

Nem tudom kell e még recept,van nekem is egyszerű,finom ,gyorsan elkészíthető sütim.Kókuszgolyó.
Szóval keverj össze 4 tojás sárgáját 20 dkg cukorral,1 van. cukorral,5 evőkanál vízzel,majd ha jól kifehéredett adj hozzá még 5-6 evőkanál vizet,25 dkg lisztet,1 csomag sütőport/vagy késhegynyi szódabikarbónát/,keverd el,majd a 4 tojás fehérjét keménnyé verni,azt is hozzá adni ,eldolgozni,majd mehet a tepsibe.A tésztába lehet tenni bármit,én meggyel szeretem,de almadarabokkal dióval mazsolával vegyítve is finom.Mindenféle gyümi jó bele,vagy ami a fantáziádban van.170 fokon sütheted,hagyd kihűlni a sütőben,ne nyisd ki az ajtaját,és szép magas lesz a piskóta.Jó étvágyat.

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Elfeljtettem az előzőeknél léírni nem tudom ki a legfrissebben szült a kimama mert egy a szülőszobán isvannak változások. Mikor megszül a kismama ősszevarják utána nem a folyosóra tólják ki hanem van külön helység ahova kitolnak oda bemehetnek a látogatók és a babát átvisszük amig az anyukát le nem viszik az anyukát osztályra.
borsika33

Lina!
Bocsi, akkor biztosan nem figyeltem amit írtál.
Tök jó hogy pont öt év van köztük.
Szerintem nyugodtan vágjatok bele a babaprojektbe. Nem lesz köztük nagy korkülönbség, és akkor még nyár előtt megszületik.
Belegondolsz akkor már Lili is nagylány lesz. :lol: :lol:

Borsika!
Amikor én szültem még nem így volt, de sztem ez tök jó dolog, hogy van külön helység.
És mi van akkor ha az anyuka nagyon fáradt? Ha jól értettem akkor a babát is leviszik hozzá. Mikor Bogit szültem és megfigyelésen voltam akkor szunyókáltam is közben kicsit.. :) Hannával meg tök fitt voltam. De aki sokat vajúdik az gondolom elég fáradt és ha nem kéri hogy vigyék oda a babát?
Bocsi hogy ennyit kíváncsiskodok, de nemsokára megint ott leszek.

Kép

Kép
samchee

Szép estét!

Szia Borsika!
Azt hiszem én vagyok a legfrisebben szült kismama, :D , a kisfiam szombaton lesz 3 hónapos. :)
Én már nem a folyósóra kerültem, de nem is külön szobába, ott maradtam a szülőszobán a férjemmel,(abban a pár órában épp nem szült rajtam kivül senki) majd hozták a babát is, igaz nem sokáig mert nagyon sirt, szopizott volna szegénykém, folyamatosan az ökle a szájában volt, probáltuk a szopit, de semmi nem jött akkor még és ezen nagyon felmérgelte magát. :D :D

Mindenkinek igaza van, tényleg túl sok rosszat lehet hallani a korházról, de szerintem rosszabb a hire mint a valóság.

Kissé undok nővérek pedig mindenhol vannak, bár az más kérdés hogy akkor miért megy csecsemősnővérnek...na mindegy szerintem is a nővérek 90 %-ával semmi gond nem volt, de én egy magas vörös hajú nővért nem fogok soha elfelejteni, ugy beszélt velem...
pedig szerintem velem nem sok gond volt, nem kérdeztem sokat, nem kellett sok segitség, mert már a második babám. (az első nem itt született)

Ami nagyon-nagyon nem tetszett, hogy én baba-mama szobában voltam, este 11-kor szültem, másnap nagy izgalommal vártam a kisbabám hogy megkapjam, persze azt még csak megértettem hogy 6-kor nem hozták, aztán 9-kor sem, vártam, közben bent volt a dokim is mondta legyek türelmes, aztán délben sem hozták.
Közben senki semmit nem mondott. Délben kimentem megkérdezni az osztályos nővért mi lehet (nem mondta senki hogy ilyenkor fel kell telefonálni) na mondta rákérdez. Telefonált és fent azt mondta neki a csecsemősnővér, ő nem tudja levitték a babákat szopira. Na akkor rém képek futottak át az agyamon, hisz amiota megszületett nem is láttam, nem tudtam róla semmit, halálra rémültem hogy baj van, hogy már biztos máshol van a kisbabám...
Aztán a nővér már mérgesen rászólt a csecsemősnővérre keresse meg ezt a babát sürgősen. Pár perc múlva "meglett" a kisfiam. :D :D

Kiderült hogy szemgyulladása van, ezért nem hozták le.
Bár ezt sem értem mert először szopira sem hozták, aztán csak szopira de elvitték, hogy majd fent cseppentenek a szemébe, aztán a második nap délután le hozták, hogy most már lent maradhat és én cseppentettem a szemébe (akkor már alkalmas voltam a feladatra korábban még nem??? ezt nem értem)

Egyébként amiről furcsa modon senki nem beszél...a csecsemőosztályon lévő gyerekorvosok, pontosabban egy doktornő, akivel legtöbben nem is találkozunk, de ő dönt a babáink felett, sokszor kissé érdekesen...A szobatársaimmal mi inkább vele nem voltunk ugymond megelégedve és nem a nővérekkel, na jó még az egy kicsit dühitő volt amikor egy idősebb, szemüveges nővér az éjjeli szopi után ugy vitte el a babát, hogy a korterembe lévő összes villanyt felkapcsolta.... :evil: :evil: :evil:
na de mindegy

Ezer bocsánat hogy ilyen hosszú lett.
nana09

Én márciusban szültem, és már akkor is megvolt a különszoba. Nagyon jó volt, mert csöndes volt az emelet (hajnalban szültem), ott volt mellettem a párom és a kicsi is. :)

Kép

Kép
nyhk

Cukker,

A nap folyamán "lebeszéltem" a Mártival, hogy akkor odarakja az enyémeket a tiéd mellé, ha nem baj és csak olyat kértem ami van most neki, így már rakja is bele a csomagodba és adja fel. :)
Ha jó igy neked és persze minden költséged felét fizetem.
Egyébként ennek most nagyon örülnék és nem a pár száz forintos postaköltség miatt, hanem mert magamtól a végén soha nem rendelném meg. :)
nana09

Borsika, azt szeretettem volna én is kérdezni, igaza van Nanának, hogy miért nem kaptuk meg előbb a babákat?

Én 0:45-kor szültem, éjjel, és az osztályra hajnali fél 3-kor vittek le. Zsófit csak délután fél 2-kor kaptam meg. Azt mondták, hogy a doktornőnek meg kell néznie......Én is baba-mama szobában voltam pedig. Addig nem eszik a baba? Csak alszik? Vagy az anyukára vannak ilyenkor tekintettel, hogy egy kicist pihenjen, mivel éjjel szült?????? Köszi, ha válaszolsz!

És még azt szeretném kérdezni, hogy amit beikszelünk a papíron azt betartjátok ott fent? ( Mit kapjon: tejet, teát....?) És a felküldött anyatejet odaadjátok neki? Mert ilyen rámhírek is terjengtek, hoyg mindegy, hogy mit ikszelünk, meg hogy a felküldött tejet szerintük nem adják oda....szerintem Zsófi megkapta anno.....
birolili

Sam, jó ez a kép, csak én nem tudom hogy fogom bírni Zsófi alkotó kedvét. :D :) :lol:
birolili

Nana

Szuper! :) Látom éjszakáztál. Akkor remélem Márti ma megírja a pontos végösszeget és elmegyek a bankba befizetni. Már nagyon várom a csomit, főleg, hogy itt a hűvös idő.
A telszámom beírom a profilba, h egyszerűbb legyen.

Dettus

Tegnap jobban voltam, de előtte már napok óta szinte semmit nem aludtam az orrdugulás miatt.

Adri tegnap felült. :?: :lol: Persze, lehet, hogy véletlen. Erőlködött, hogy ő nem akar pelust venni, és hasizomból felült oldalra támaszkodással. Alig bírok a kis bestiával.

Kép

Kép
cukkermáz

Borsika,
nem "találkoztunk" még,mostanában ritkán jutok gép elé.
Én azok táborába tartozom,aki a rémhírek miatt nem szült Kecskeméten.Én nem vagyok ilyen elnéző mint a többiek!Ha 1 napig nem hozták volna a babámat,biztosan nem hagytam volna szó nélkül,és ezt nem akartam.Tudom,hogy sok múlik a vezetésen,meg a pénzen,meg a szabályokon,nem is hibáztatok senkit egyszemélyben.Mivel előítéleteim vannak,nem is fogok itt szülni később se,mert igazatok van,biztosan csak bevonzanám a konfliktusokat!
Én 3/4 3-kor szültem,és a 7 órás szopira már hozták is Regét.És mellre is tették még köldökzsinórral.
Amivel sokan nem foglalkoznak az az,hogy mi játszódik le ilyenkor egy gyerekben.A Nevelési Tanácsadó tele van olyan anamnézises gyerekekkel,akik a szüléskor,és akörül sérültek pszichésen.
Elnézést az őszinteségért!
mrege

Éppen most figyeltem, hogy nem is számolja a rendszer a hozzászólásokat!!
Tök fura már egy ideje mindenkinek ugyanannyi.
Vagy én látom rosszul?

Kép

Kép
samchee

Sziasztok!

Most indulunk Sopronba, úgyhogy a héten lehet, hogy már nem leszek.

Viszont lenne egy nagy nagy kérdésem: Nem lenne valamelyikőtöknek egy napra kölcsön egy mini DV-s kamerája? A mienknek elment a hangja, pedig Lili négy órányi filmjét most próbáltuk ledigitalizáltatni anyuéknak szülinapjukra. Az a baj, hogy addigra már nem fogják tudni megjavítani.
Előre is köszi, ha tudnátok segíteni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

A lényeget meg nem is írtam....

szóval ugy tünik MEGTÖRT A JÉG!!! :D :D :D

Azaz az egésznapos hasfájás elmult!!! :D :D :D Igazán még leirni sem merem, annyira félek elhihetem-e hogy tényleg vége a borzalomnak. Már a múlt héten bekövetkezett a CSODA, de eddig nem mertem...nehogy elkiabáljam.

Ez sajna nem azt jelenti hogy nem fáj a hasa, :( fáj szegénynek de már nem gyötri egésznap, enged neki boldog, békés órákat és ettől nagyon HAPPYk vagyunk. :lol:

Azóta egy kis tündér (fiú létére :lol: ) tök jól elvan a játszószönyegén, beszélget, egyfolytában magyaráz az állatoknak amiket fölé akasztok és kb. 1 hete már hangosan is kacag!!! :D :D :D

HÚ MAJD MEGZABÁLJUK!!! Mindenki, apa is, én is, Danus is.

És persze sirunk is még, de már csak keveset. :( A legnagyobb gond az alvás! Na az NEM MEGY! nagy nehezen elalszik, 30 perc után fent van. :? :? :?

Annyira szeretné tudni ennek mi az oka??? És miért csak sirva, a fejét jobbra-balra rángatva alszik el????

A virus gyorsan jött, gyorsan ment, de tarolt rendesen. Aztán anyukám is elkapta, éjszaka pedig apukámon is "kijött".

néhány kép és rohanok. SZÉP NAPOT!
Kép
Kép
Kép
nana09

Nana: örülök, hogy jobbak a napjaitok és h már nem fáj annyit Boti pocakja!! Nagyon szépek vagytok a képeken!! Hogy hasonlít a 2 fiú egymásra!!! :D :D :D

Lina: jó utat nektek, remélem jó időtök lesz!! :D :D
Már én is ugy várom h utazzunk még nem voltunk nyaralni az idén.... de már csak 11 nap és megyünk!!!! :D :D :D :D :D

Cukker: gratulálok Adrinak a felüléshez!!!

Borsika: megmondom őszintén nekem is voltak előítéleteim (rosszak miatt amiket másoktól hallottam) a kórházról. Mégis úgy döntöttem itt szülöm meg a kisfiamat. Aztán a tapasztalataim a következők: tényleg pénzhiány van a kórházban de erről nem az ott dolgozók tehetnek és én személy szerint ezzel nem is foglalkoztam, mármint felkészülrtem rá, hogy lesznek hiányosságok a kórházban, főleg a fürdő, wc stb. terén.... és vittem ami kellett, a kaja iszonyatos volt, hát azt is hozattam a látogatóimmal.
Az osztályon dolgozók közül pedig voltak aranyosak-segítőkészek és sajnos nekem volt negatív tapasztalatom is aki szó szerint bunkó volt! De az csak 1 személy volt és igy visszatekintve az akkori történésekre nekem inkább az maradt meg h nem bántam meg h itt szültem.
Azt egy kicsit én is hiányoltam h nem tájékoztattak rendesen a kisfiamról, mert nekem reggel 8.50 kor született és a rooming-inben vártam rá, de nem kaptam meg addig csak a sima szoptatási rendszerben. Aztán másnap délben beszélhettem először a doktornővel h miért nem kapom meg és h mi a gond. Aztán nem is kaptam meg végül és át is kellett költöznöm egy normál szobába. :( :( :( :( :( :(
A szoptatást nekem sem nagyon mutatták meg, bár csak először kértem, aztán akkor egy olyan mufurc nőt fogtam ki h aztán ugy döntöttem megoldom magamtól. Igaz a kórházban nem nagyon sikerülta szoptatás, mindig olyan mélyen aludta kicsikém, aztán felébresztettem de fél perc után mindig elaludt én meg akkor nem erőltettem tovább, úgy voltam vele h majd itthon képes leszek rá!!
Aztán hazajöttünk és azóta is szoptatom janikát és mindenre egyedül jöttem rá és visszagondolva nem is baj. Jól vezetik az embert az ösztönei, az anyai ösztönei!!! :D :D :D :D

Lányok lenne egy kérdésem: ha főzök Janikának krumplit meg répát meg ilyesmit mondjuk délben akkor azt meddig lehet felhasználni és hogy tároljam?? Nem akarok minden nap külön főzni neki, vagy azt kéne?? Bocsi h ez már lerágott csont nektek csak én most kezdtem nemrég a hozzátápit! :)

Nem is mondtam Janikának is 1 hete kibújt az első foga!!! Azóta már a cicimmel is érzem!!! :D :D

KépKép
erszényes

Nana, végre egy jó hír! Édesek vagytok! Harminc percet alszom időszaka Hannának is volt, sőt volt a 15-20-as is 5hetesen. Aztán lett 30, aztán az össz 3óra, 2vagy 3részletben, aztán csak 2x aludt,és 1éves korától meg ált. 1x. Sztem ne keresd az okokat, fogadd el, h ez van, könnyebb lesz hidd el!

Borsika, nekem meg az jutott eszembe, hogy ha egyszer mindenhol azt olvassuk,halljuk, h igenis elég a babáknak az előtej-nem a koraszülött, alacsony vércukorszintű babákra gondolok- akkor,amikor szülés után odaadjátok a papírt,h x-eljünk, és bex-eljük, h csak saját anyatejet kapjon, akkor miért kezditek(bocsánat, nem Te,hanem általában a csecsemősnővérek) el, h "de anyuka az első 2-3napban nem lesz elég teje, valami mást x-eljen be..." És miért nem inkább a gyakori mellretételre buzdítjátok az anyákat?
Gondolkozom, és emlékszem,amikor először lehozták Hannát-d.u. 1kor született,és fél9kor-annyi volt, h lefertőtlenítették a kezemet és odatették mellém az ágyba, nem mutatták meg, hogyan szoptassan, stb.Másnap persze már kérdeztem, de ott abban az állapotában az ember, sztem örül, h meg bír moccani, és némi segítség alapból "járna". És mindehhez olyan arcot vágtak, mintha a babamama szobában lévők, csak púpok lenének a hátukon, és "a maga akart idejönni, akkor biztos annyira okos, h tudja mit kell tennie" arckifejezéssel távoztak.
De mondom másnaptól némi mosoly, kedvesség, kérdezés megoldotta a gondot, de az első találkozás nem volt túl sikeres. :(

Lina, nem értem, ha végig ottvolt egy csecsemősnővér Mellettetek,akkor miért nem segített Lilit cicre tenni, bizonyára Ő is látta a szopómozgást....

Nana, L.K-ra gondolsz?

Kép
seriff

Sziasztok!

Erszényes gratula Janikának a fogacskához!Ezek a hozzátápis dolgok engem is érdekelnek,mert majd csak később fogjuk kezdeni,de már gondolkodom,hogy is kéne csinálni.Hová utaztok?

Nana nagyon szépek vagytok!Úgy örülök a jóhírnek,úgy látszik tényleg van vmi ebben a háromhós határban :D !Alvós gondok passz,nálunk inkább olyan probléma van,hogy hogyan tanítsam meg egyedül elaludni.

Cukker gratula a kis ügyes Adrinak!Lencike is egy kész tornászbajnok :lol: !

Lina nagyon jó nyaralást nektek!

Sam sajnálom :( .A képek viszont nagyon jók,nagyon szép a kis szöszike Hanna!

Borsika akkor már én is írok pár szót,most jól rádzúdítottuk az élményeinket :lol: .Egyetértek a többiekkel,nekem is vannak jó-rossz tapasztalataim,de szerencsére több a jó és az is nagyon pozitív,hogy további fejlesztések is folynak.Ami még nekem nagyon jól jött ki,hogy a baba-mama szobában először egy nagyon kedves,segítőkész kétgyermekes anyukával voltam együtt és így ő sokat tudott nekem segíteni!Mindenesetre nagyon szép munkád van!

Kép Kép

Kép
dettus

Szia erszényes!
Ha hűtőben tárolod,akkor 24 órán belül adhatod neki.Mondjuk az a legjobb ha frissen adod neki ,de nyugodtan adhatod egy napig ,neki.

Lina,nektek jó nyaralást,úgy néz ki jó lesz az idő rátok.

Nana,nagyon fain vagy a fiaiddal,nagyon dühös volt valamiért a kisebb fiú.

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Cukker,

Sétáltatok babakocsival ma de.???, mert akkor láttalak :)

Hú nagyon várom hogy megjöjjön a csomag és azért is hogy talákozzunk, szívesen látnám újra édi kis Adrit ahogy vigyorog és persze Botival is jókat tudnának már játszani. :D :D :D

Dettus,
Veled is nagyon szívesen találkoznék már és persze mindenkivel.
Lencike is édes vigyori lehet. :)

Annyira feldobott lettem!! Nem lesz babatali???? Végre mehetnék

Seriff,
Hanna ilyen "szupi" alvásokkal mennyit aludt össz egy nap alatt? Gondolom messze nem volt meg a nagykönyvi 16-18 óra alvás. :D

Erzényes,
Már a múltkor is érdeklödtem... :D képek Janikáról? én nagyon kiváncsi vagyok és ez a vonalzós olyan kicsi.
nana09

nana
jaj de szépek vagytok :)
örülök hogy alakul a hasfájás dolog :)

seriff
hanciról régen látunk képet :) mostanában csak róla nem volt kép :)

kob.
sikerült cipőket venni.

mrege
tudod ez olyan fura mikor nikit szültem hasonló rémhirek miatt nem szültem itt, ezért mentem félegyházra. És őszinte leszek, nekem is sokkal jobban tetszett ott. Már csak azért is mert nem függöny rendszer van szülöszobán hanem 4 teljessen külállószoba csukható ajtókkal, nembeszélve az alternatív szobáróól ahol van bordásfal meg kötél meg.....A csecsemsök is kedevssek voltak(pl. a kereszt nevükön szólították a babákat, és aki frissen szült egyből kérdezés nélkül jöttek és kérdezték van e szükség segitségre, amikor kiosztották a babákat egy személy mindig megált az ajtóban és körkérdésként megkérdezte hogy kell e segítg....) ott és sokkal családiasabb az egész .Szívem szerint ott szültem volna többit is.Szerintem is sokkal zökenőmentesebb ott a szülés és babákat is sokkal hamrabb kihozzák....DE egy hatalmas prbléma van :( ha beteg csecsemő születik vagy komplikáció van abszolut nincsennek rá felkészülve ezt tapsztalatból mondom, nekem az volt legrosszabb mikor elhozták nikit és varrat szedésig nem jöhettem utánna kecsóra :( :( :( Na persze mamár ezt nem hagynám saját felelőségre bizos eljönnék és itt majd találnék egy dokit aki ksizedi a varratot...
Itt viszont nagyon profi gyerekorvosok vannak főleg ha este szülsz és a kórházi részlő jön át orvos Ők nagyon profik egytől egyig . Bár én elfogult vagyok velük, merrt szinte kivétel nélkül mindet "imádom " amiét anno nikit és adrit is profin kezellték és kedevssek voltak velünk is mai napig megismernek minket még az utcán is...
egyszóval Én inkább azt válsztottam /válsztom hoyg nekem ne legyen túl kényelmes .... ( értem itt kaját a mosdot az akármit meg azt hoyg szólni kell dolgokért ) DE gyerekemet profi orvosok vegyék körül . Mikor áki megszülette az ottani csecsemős doki meglátta a vezeték nevét, egyből bejött még oda a "pihenőre"
és kérdezte, hoyg Ő nikinek és adrinak a tesója mert emlékezett rá még 2 -3 év mulva is és egyből modta, hoyg jó akkor neki kell koponya uh. ..... Most kicsit eltértem magától a csecsemő nővéres témától bocsi :oops:
roz23

Nana, dehogy volt. :( :lol: A könyvek csak arra voltak jók, h én is azon parázzak, h de akkor az én kicsikém miért nem úgy alszik,ahogy le van írva,miért nem annyit, stb. De elfogadtam, a félórákban hipphopp mindent megcsináltam, részletekben,persze.
De a doki is ezzel nyúzott, h mennyit alszik összesen.Mit számolgattan én, örültem minden percnek :wink: . Ja,és amikor volt ez a félórázása, 1-2hetente mindig volt egy 2-3órás is, csakhogy feltöltődjek energiával-na persze sose tudtam,h mikor lesz..... :roll:

Erszényes, gratula fogcskához, krumpliról meg uazt gondolom,mint Hajny. :lol:

Dettus, ez az egyedülalvás nem olyan egyszerű dolog, én azt hiszem az majd olyan 6-7év múlva jön el, de vsz még akkor is mese, éneklés után...

SAm, igazi nőci Hanna, már most magassarkúban lépked! :lol:

Kép
seriff

Roz, a kedvedért: Kép

Kép
seriff

Hu! Most olastam amit írtatok. Bocs ha nem ha kap mindenki választ de nme biztos hogy minden eszembe jut.
Arrol hogy miért nem visszük le rögtön a babákat. Amint már tegnap írtam szülés után visssza visszük a babát, ott akár ha az anyuka mellre is teheti. A másik a baba 4 órás korában van egy vérvétel, HTK ez a neve adig még annak nincs meg az eredmény adig nem szophat a baba. Mert ha túl sűrű a vére akkor nem a vér tudaja szzállítani az oxigént abből baj is lehet, tehát ennek meg kell lennie. Az orvosi vizsgálat napközbe nincs gond ha éjjel születik az este 10-ig született babákat nézi meg a gyerekorvos. Tehát őket csak másnap a nappalos orvos nézi meg. / a császásrosokat nem őket még éjjel is./ Ő 9 után jön át reggel. A pótlás igen azt kapják amit x-nek. Az ágyukra rá van írva igy bitos nem feljtjük el. A saját tejet is odaadjuk. Az viszont előfordul ha valaki anyatejet kér és nincs tápszert adunk ami hipoallergén.
borsika33

Kép én ennél jobb nincs de bent szemüveget használok Kép
borsika33

nana :D
aki a nagykönyvet irta nem volt gyereke :D :D :D nálunk bármilyen jó alvó niki meg áki akkor sem volt meg soha ez menyiségű alvás :D :D BÁr niki most éli akkor baba koárt mert ma is ébreszttem a az ebédhez :D mondja nekem szia anya mennem kell reggelizni ? :D mondom igen ebédelni :D és nem érti hoyg ebéd után a kicisk miért alszanak :D tegnap pl .senki nemaludt egész nap :(

seriff :)
kössszi a képet naggyon édes Hanna és ez a ruci :) nagyon cuki :)

sam
az előbb elfelejtettem nagyon édes Hanna
:) a coffos kép tetszik a legjobban :)
sütöttél végül valamit :??

pille
elfelejttem bocsi :( igen a csokimáz a keketjére kerül :)
roz23

Hu nem nyalizásként :lol: ,de én most már tökéletesen emlékszem rád Borsika!!! :)

Nekem egyedül te segitettél igazán, :) :) :) igaz azt hiszem csak a 3. nap találkoztam először veled és már ne haragudjon meg érte senki, de a többiek hozzáállása után nagyon meg is lepődtem. :shock:

Amikor hoztuk haza manót akkor is te segitettél hogy a behozott rucik közül melyiket adjam rá, nem fog-e fázni stb. :)

Szóval ha kolleganőid csak közel olyan kedvesek lennének mit te nem lenne gond. :) :) :)

Én emlékezni fogok rád mindig. :D
nana09

szia borsika, én még nem is üdvözöltelek. Nekem is három gyerkőcöm van, de a legnagyobb már több mint hat éves. Nekem annyiból volt szerencsém, hogy az egyik csecsemős nővér osztálytársam volt és mindig ő volt ott a babáért a műtétnél, mind csaszisok voltak. Tőle kérdezhettem is, de tényleg van ott egy-két nagyon fiatal, akik elég érdekes stílusban "kezelik" az anyukákat, babákat. És ami még nem tetszett, hogy sem a bentlét alatt, sem amikor hoztuk el a babát nem volt orvos, aki pár szót mondott volna a gyerekről.

Nana,
olyan szépek vagytok! Nem is látszik rajtad, hogy milyen nehéz időszakon vagytok túl! Éppen arra gondoltam, hogy ez a három hós határ olyan meghatározó volt nálunk is mindig és láss csodát, nektek is bejött :). Végre talán tudsz majd felszabadultan babázni is végre.

Ser,
Hanna annyira édesen alszik. Gondolom nem ma készült a kép..., úgy lehűlt a levegő :(. Láttalak benneteket tegnap a kocsiból.

Bepa,
nem tudom, hogy olvasod-e, de azért leírom. Marci a Kati osztályába került, úgy örülök neki :).
balim

Sziasztok!

Tegnap előtt este nagymamim elesett miután eljöttünk tőle. Combnyak törése van :( :( Megműtik. :( De 96 évesen??

Ma vagyok utoljára, legközelebb hétfőn leszek net közelben. Flórát levittük a mamiékhoz, István meg megy Balatonszemesre 4 napra. Opelesek találkozója van ismét. Mi meg Borsival kimegyünk anyuhoz.

Nana,
nagyon szépek vagytok!! :) Örülök, hogy múlóban a hasfájás. Elalvási mizéria :( Nem tudok semmi okosat ajánlani. Orsi most is egyedül aludt el nagy forgolódások után a szőnyegén.

Roz,
köszi!

Seriff,
végre kép :) ismét édes ruciban édes leányka!

Hajni,
köveket zúzták először Miskolcon, majd miután látszott, hogy nem robbantak szét rendesen itt Kecskeméten is. Katéter mellett kijöttek. Úgy 30 apró darab van a gyűjteményemben+amit nem bírtam elkapni :) :?

Dettus,
talán te kérdezted milyen fajta. Kálcium-oxalát.

Borsika,
így már teljesen felismerhető vagy. :D Már én is (mi is) élvezhettük a közös megfigyelés előnyeit. Tényleg jó, hogy nem a fojosón kókadozik az anyuka, nyomkodják a hasát :?

Sam,
micsoda szöszkeség. Az az előke elég feleslegesnek tűnik a dinnyés képnél. :D

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

Erszényes,
Janikának már foga is van? Meg hozzátáplálás? Haladtok ám!
Képet, ugye teszel fel?

Lina,
jó utat nektek. Nekünk sajnos nincs olyan masinánk, amit keresel.

pillle

Pille: sajnálom a nagymamádat!!! :( :( Remélem hamar rendbejön!!

Borsika: már én is emlékszem rád!! :D

Köszönöm a segítséget krumpli ügyben mindenkinek!!! :)

Ja és a képpel tényleg adós vagyok, úgyhogy most pótolom!! :D :D :D Kép

Kép
erszényes

Húúúú! Mekkora barna szemek! És azok a szempillák! :D
Köszi! Remélem tényleg gyorsan meggyógyul!

pillle

Pille, hát máshogy nem nagyon hozható rendbe a mamszid lába sajna, de így meggyógyul, hidd el! :)

Erszényes, nagyon nagyon nagy barna szemek :lol: , én azt hiszem Neked is ilyen hatalmas szemeid vannak!

Lina, nekünk sincs olyanunk. De jó pihenést!

Balim, ez zt hiszem péntek reggel készült, ébresztés előtt. Oh, tényleg mikor jártok errefelé? Rég találkoztunk, mondjuk most pont egyedül vagyok, mert Mamázik Hanna.

Kép
seriff

Nana

Nagyon szépek vagytok és olyan ötletes ez a fotó, hogy így a földön fekszetek. Majd én is csináltatok ilyet. Dani nagyon hasonlít rád. Örülök, hogy Boti jobban van.
Én is pont úgy csinálom, ahogy Ser írta. Nem agyalok azon, h mi miért van. Vagy két hétig 3-4-5 órákat aludtam (persze az allergia miatt is), de az ember sokat kibír. Vagyis úgy fekszek le, h bármikor lehet, h kellnem kell, így nem ér csalódás. Kíváncsi vok a szeptemberre is, mert kezdődik a suli. Az hogy itthon volt Bence volt előnye is meg "hátránya" is. Azért le tud fárasztani egy kis kamaszodó fiú is.
Ma sétáltam, de nem egyedül voltam, hanem Hajnival. :)
Elküldtem a pénzt én is, szerintem legkésőbb hétfőn itt kell lennie a csominak.

Dettus

Mikor nekem már elegem volt a sok-sok nem alvásból, nappal sem, éjjel sem, én bizony kipróbáltam a sírva hagyást. Persze miután másfél órán át altatgattam. Első nap fél óra sírás, 2. nap negyed óra, azóta meg befordul és alszik kajcsi után. Már nem mindig szopival alszik el, hanem pótláson. Na szóval, én kilógok a sorból, de én úgy csinálom, ahogy én jónak érzem. Meg hát tudom, hogy Bencével mit szenvedtünk, és most szeretném, ha Adri hátha jobb alvó lenne.

Ser

Hanna nagyon cukiii! Jó hosszú a lány.

Erszényes

Janika nagyon édes a nagy szemeivel.

Pille

Nagymamidnak szorítok, h rendbe jöjjön. Szegényke.

Lina

Jó utat kívánok nektek!

Borsika

Már írni is akartam az első fotó után, h én úgy emlékszem, h szemüveggel láttalak. Csak a szitut nem tudom felidézni, h veled beszéltem -e, vagy csak ránk mosolyogtál.
Nekem már van egy 7 éves fiam. Én a higiénával kapcsolatban rosszabbra számítottam és jól fel voltam készülve. Sokkal tisztább volt minden, mint 7 éve. Főleg lent az első emeleten. Igazából sok igénytelen anyuka van, akik eldobálnak mindenfélét, hiába a takarítás. Amin nagyon de nagyon fel voltam háborodva, hogy nagyon sok dohányzó terhes nőt láttam. Lent az ultrahangnál. És akkor még meg is kellett indítani a szülést nála a méhlepény elégtelensége miatt. És a baba miatt nem lehet az ilyeneknek azt mondani, hogy nem látunk el, ha nem vigyázol magadra. Na meg nekem be kellett feküdnöm szülés előtt, így lent voltam az elsőn, ott is ment a füstölés orvosok részéről. A koszt az silány, de ilyenkor úgyis visznek a látogatók finomabbat. De pont azt beszéltük a csajokkal, ha úgyis kevés pénze van a kórháznak, miért nem regisztrálják előre, h ki kér ellátást. A mi szobánkban mindig ki kellett dobálni az ételt. Tiszta pénzkidobás.
Még az is fura volt nekem (ez sem a csecsemősöket érinti, csak elmesélem), hogy amikor császár előtt fel kelett menni előkészítésre (borotva), akkor 3-an egymás után feküdtünk fel az asztalra, és a nővér egyikünek sem tett papírt. Én már ezért nem mertem szólni, mert már abból is balhé volt, h csak a saját dokimnak engedtem a magzatvízvizsgálatot. Ne hargudj, h záporounk téged. :)

Kép

Kép
cukkermáz

Cukker, tényleg hosszúnak tűnik, pedig nem, sztem csak a fénykép.
Sztem nem baj, h kipróbáltad és bevált a sírni hagyás, teljesen rendjén van, ha Te így találtad/od jónak. És vsz Adrival meg lehetett csinálni, én egyszer próbáltam-de azt hisezm nem voltam túl kitartó-negyedóra után, újabb negyedóra kézben ordítás következett, aztán meg hüppögés, szóval nagyon-nagyon sokára aludt el, és megfogadtam, h inkább cici 15x egy éjjel(na szerencsére csak 2-3xkell :wink: ), de én ezt nem bírom. Nyilván különbözőek vagyunk-és ez nem baj. :)

Bocs, most mennem kell Hannáért.

Kép
seriff

cukker,

nagyon mérges vagyok! :twisted: Bedöglött ez az "itthoni átutalás" rendszer :evil: és nem tudom utalni a csajnak a pénzt, a bankba pedig Botival még nem merek menni. :(

Ne haragudj nem gondoltam volna hogy ilyen probléma lesz. :(

Most nem tudom mi legyen? szegény csajnak most szóljak hogy bontsa szét a csomagot vagy ez még nem olyan összecsomagolt csomag?
nana09

Latom megjott az osz :lol: Mindenki rengeteget ir :lol: Vege a nyaralasoknak :( Szerencsere alig gyozom vegigolvasni a termest...

Nana,
Mi hozta az attorest? Jok a kepek...

Ser,
Hanna annyira edesen alszik :lol:
Nalunk is mindig kerdezgette a doki neni, hogy mennyi az alvas. .. Szerintem nincs is olyan gyerek aki annyit alszik amennyit kellene nekika konyvek szerint. Lehet hogy ezt egyszer valaki leirta, egy idealis csecsmot feltetelezve :wink: Mostanaban en mar csak szokoevben egyszer niyotk ki ilyen konyveket probalok bizni az anyai osztonben minden teren :wink: Remelem nagy bajt nem csinalok....
mvirag

Nana!
Nagyon örülök neki, hogy kezd Boti rendbe jönni. Olyan jó volt olvasni amit írtál, annyira felszabadultnak tűntél :D
A képek nagyon édesek.

Roz!
Sütöttem meggyeset tegnap meg sztem holnap is kell valamit csinálnom :D
Mikor mentek oviba? Hétfőn?

Seriff!
Hanna olyan szép barna a képen. És olyan békésen alszik.

Most robogok, mert Hanna ma nem aludt ma semmit Mert itt voltak Adriék és annyi dolga volt :lol: És persze mind fontos :lol: :lol:
Most viszont már kóma és nem is eszik már szóval megyünk aludni.
Kíváncsi leszek mi lesz ma éjjel.

Kép

Kép
samchee

sziasztok!

Örülők hogy nincs rossz véleményetek rólam. De vannak ám kolláganok akik szintén úgy gondolkoznal mint én. De sajnos olyan is van akit mi nehezen tudunk elviselni. Cs ak az a baj nem tudunk velük mit csinálni. Az a baj hogy hiába szólunk az érdekes stílusuk miatt ki kéri magának, ő észre se veszi hogy hogy miket és hogy mond. De meg van állandósítva nem lehet csak úgy eklüdeni. MI próbáltuk ki utálni de az se sikerült.
borsika33

Sam, olvastad a receptet,amit én írtam be? Sztem nagyon könnyű és nagyon finom!

Mvirág, sztem nem nagyon lehet ezt a gyereknevelés dolgot elrontani, ha vki az ösztöneire hallgat, rosszul nem csinálhatja :wink: :) !

Kép
seriff

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?