Új privát üzeneted érkezett!

Kinga!

Hogy gondolod, hogy nem alvás után kezdjél aggódni? Mikori alvásra gondolsz, nappali vagy éjjeli?

Mennyi idõs a babád? Ha újszülött kevesett vidd le, fõleg, ha nem szélvédett a kocsi. De levegõre szüksége van, így azt is csinálhatod, hogy felöltözteted és kinyitod rá az ablakot. Úgy alhat is a lakásban és a szél sem fúj annyira.

Onnan lehet tudni, hogy eleget evett a baba, hogy békésen alszik, jól érzi magát a bõrében. Ha ordít akkor vmi baja van, persze nem biztos, hogy éhes.

Írjál az Elsõ napok, hetek topikba bátran, ott válaszokat kapsz a kérdéseidre.

Szia:

Anikó
Gerianikó
 


Anikó!
Köszi, hogy válaszoltál!!!!!!!!!!!!
Szia, Kinga
 
 


Sziasztok!Nekem az a problémám a kétéves kisfiammal,hogy éjszakánként háromszor is felébred és minden alkalommal megiszik 2dl.gyümölcslevet.Ez éjjeli 6 dl.Nem tudom,hogy ez kóros-e?Tudna valaki segiteni,hogy ez miért van?
Névtelen
 

 
 

Szia!

Vigyázz vele, mert a gyümölcslék általában cukrosak, gondolom fogat mosni meg nem keltek fel, ha ez így marad, az a fogakra elég vészes hatással lehet!
Én megpróbálnék vizet adni neki, ha már mindenképp inni szeretne. Lehet, hogy az meg nem is kéne neki, és inkább aludna?

Ildi

Ildi
 
 


Vagyis éjszakai nem alvás is lehetett volna a cím ugyanis a 6 és fél hónapos kisfiam most éppen ezt csinálja. Én meg már nem tudom mit csináljak vele. Ugyanis nagyon keveset alszunk mostanában mert nagyon sokszor felkel éjszaka. Már sok mindent kipróbáltam nem éhes, nem szomjas, ha magunk közé rakom az sem jó, ha ringatom elalszik de csak rövid időre. Már nagyon fáradt vagyok és a türelmem is egyre fogy.
Segítség!!!!!!!!!
Mágnes
 Mágnes

Valószínü jön a foga és azért nem alszik.
A hugom kisfia ugyanezt csinálta,már a babakocsit is bevitte és abban ringatta szegénykém akkor volt jó.
Aztán egyik napról a másikra csak vége lett a sírásnak.

Alice
 
 


Koszi Névtelen amint lesz egy kis időm meg is nézem őket.

M.Alice nálunk ez már kb. egy hónapja tart. Egyébként kinn van már két foga. Az elsőt szinte észre sem vettük, a második már kicsit nehézkesebb volt, a kibújás elötti éjjel egyáltalán nem aludtunk semmit de akkor napközben is sokat nyüglődött.
A nappali alvásával viszont most semmi gond nincs.
Mágnes
 


Mágnes!
Az én kisfiam tul.képp átaludta az éjszakát "mindíg", (most 10 hónapos). De nála is volt egy időszak 6-7 hónaposan,amikor éjszaka felkele,nemsírt csak felébredt nézelődött,vagy csak játszani akart. Kb 1 hónapig tartott. Nem tudni miért, nem volt sem éhes,sem szomjas,és a foga sem jött. Én is közénk tettem,lefektettem,persze ő felüllt,aztán megint lefektettem,és volt,hogy ezt 2-órán keresztül játszottuk. Közben folyton mondtam neki,hogy most éjszaka van aludni kell,majd reggel játszunk. A lámpát nem kapcsoltam fel,és a fenekét sem ráztam. Úgy gondoltam,hogy az éjszaka,az éjszaka,akkor nem rázzuk a fenekét,mert hozzászokik. (Tudni kell,hogy az én kisfiam,egy nagyigényű,többemberes baba,ami azt jelenti,hogy álandó karbantartást,és figyelmet ígényel,ezért voltam kegyetlen és éjszaka nem ráztam a fenekét) Sírni sosem hagytam,de úgy gondolom,hogy egy ekkora babának,már az is elég kell,hogy legyen,ha magam mellé fektetem ,símogatom,és beszélek hozzá. De ismerek olyat is,aki egy héten keresztül csinállta,hogy hagyta sírni a kicsit ha felkellt,és ezek után átaludta az éjszakát. (én ezt nem tartottam jó megoldásnak,és nem is tudtam volna megtenni,de nemítélek el senkit.)
Aztán,egyszer csak elmaradtak az éjszakai atrakciókKép Sok türelem,és kitartás!!!
Tudom,fogy. Nekünk beválltez a módszer.
Sok sikert!Kép
Noémi
Noémi
 


Köszi Noémi, igyekszemKép
Azt elfelejtettem írni hogy ezek az ébredések sírással is járnak. Én sem tudom hagyni őt sírni (már máskor próbáltuk, nem ment) meg azért sem akarom hogy sírjon mert a férjem is ki kell hogy aludja magát ha dolgozni megy reggel. Hétvégén besegít az éjszakázásba és olyankor kitudom magam pihenni egy kicsit. Arról nem is beszélve hogy az én fiacskám nem az a fajta aki könnyen feladja.
Mágnes
 


Mágnes!
Igen ismerős,az én kisfiam sem adja föl egy könnyen. A férjemnek,én mondtam,hogy aludjon ilyenkor a másik szobába. feleslegesek vagyunk ketten. Legalább ő pihenje ki magát! Valaki azt mondta nekem,hogy a gyerekek,nem h.,hanem csak kis emberek. Beszéljünk meg velük mindent,mondjunk el,és magyarázzuk meg,mit miért csinálunk,mikor kell aludni,játszani stb..
Tudom ez így furán hangzik,de talán igaz. Nem mondom,hogy mindíg sikerüllt,de okozott már kellemes meglepetéstKép
A sírás nagyon fárasztó,kimerítő,és idegölő,de van egy vígasz,amit már sok helyen írtak:
"Ezen is túl leszünk egyszer"Kép
Hát igen,én is ezzel nyugtatom magamKépKépKép

Noémi
Noémi
 


SZiaztok!
Együttérzek veletek. én pesszimista vagyoka mindenféle módszereket illetően, mert szerintem egy gyerek vagy alszik, vayg nem, típustól függ és nehezen lehet befolyásolni. Az én fiam már 3,5 éves, és ezalatt 3 hónapnál nem több az átaludt éjszakáinak a száma (nem egyfolytában, hanem összeadva).Sokmindent kipróbáltunk, de a legkisebb változás hatására elkezd felébredni.Kép
már egészen hozzászoktam az éjszakázáshoz, ma már csak az fáraszt ki nagyon, ha mindkettő zsizseg éjjel.
Sok szerencsét sorstársak!
Zsuzsa
 
 


ellenpelda!

Mi 8 honapig nem aludtunk, de annyira, hogy a rekord is csak 4-5 ora volt, ami egyszer ketszer fordult elo.
Az altalanos az inkabb 2-3 ora volt. Mindent kiprobaltam, hatastalanul.
Vegul az Aludj jol - lal 3. naptol 7 orat aludt, ket het mulva pedig 11 et. Azota is 11 orat alszik mukk nelkul 1 honapja. (1 felsiras elofordul, de rogton visszaalszik)
Erdemes probalkozni, kitartas
KAkukkfu
 


Ja, es azota sokkal jobb kedvu es kiegyensulyozottabb. Persze anya is...
 


Kakukk!
Azt,hogy érted,hogy aludj jól?
Kiságy,sírás,alvás? Nem veszed ki,csak hagyod sírni? Aztán a 3. napon megunta,és azóta átalussza az éjszakát? Hát ez is egy megoldás. Nem tudom mit tettem volna,ha az gyerkőcöm 8 hónapig nem alszik éjjel,lehet,hogy ugyanezt amit te. Végül is a problémát valahogy meg kell oldani. Örülök,hogy nektek is sikerültKép
Noémi
Noémi
 


Ki tudná megmondani, hogy mi a különbség az "Aludj jól, gyermekem" és a "Gyermekünk álma" c. könyv között?
 
 


Noemi!

Aludj jol gyermekem - egy konyv cime. Felreertettel, nem, nem hagytam sirni, mindig bementem hozza egyre ritkabb idokozonkent. Rogton megertette, hogy nem hagyom el, bemegyek hozza, de nem veszem ki.
Masodszorra mar mindig abbahagyta a sirast mikor bementem.
Egyaltalan nem volt drasztikus. Nagyon okosak a kicsinyek, egybol megertik, hogy mas rendszer van.
udv
Kakukkfu
 


Kakukk!
BocsKép,tényleg félreértettem.
Noémi
Npémi
 


Sziasztok!

Amióta megnyitottam ezt a topikot sokkal jobban állunk alvásügyileg. Valaki tanácsolta hogy aludjunk a kisfiamtól külön. Na mi apával át is cuccoltunk mindjárt a nagyszobába és azóta nagy megelégedésemre nem fél óránként kelünk hanem csak háromszor egy éjjel.
Mágnes
 


Hahó,
hát,nálunk ez sem jött be. Csak mondom, hogy nálunk egyszerüen semmi nem jött be a kölök kb. öt hónapos kora óta. Azelőtt egyszer ébredt éjjel, egészen hamartól fogva, aztán hirtelen elkezdett három-négyszer. Hozzá kell tennem, hogy kizárólag cicivel alszik vissza, és semmi mással, sehogyan. Egy időben jó volt neki, ha az apja maga mellé tette, de most már ez sem. Se külön alvás, se együtt alvás, se semmi. Most átlag háromszor ébred a kilenc órán belül, amit összesen alszik éjjel. Ha melegfront van, akkor akár hatszor is Kép Bár most, hogy szilveszteréjszaka mindenáron ő is szilveszterezni akart, és fennmaradt kb. negyed tizenegytől negyed egyig - és a végére már igencsak tette ide-oda a fejét -, na hát aztán meg se moccant hat és fél óra hosszat Kép Én meg végre minden eddiginél jobban kialudtam magamat, mikor, ha nem szilveszterkor Kép
Üdv minden sorstársnak,
Kriszi és egyéves Cicója
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

X
Mi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóBabázz lazán! - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó