A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Annamami,
:) :) :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Totka!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A MESSZI TÁVOLBÓL CSÓKOLTATOM APÁT!!!! :P :P :P Kép Kép
És mondd meg neki, hogy meg ne változzon!!!!
Végre egy trendi pasi, aki nem ragad le a sötétkék kordnadrágnál!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hurrá!!!!!!!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol:
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ bárcsak az én férjem is ilyen lenne!!!
Olyan vonzó, ha egy férfinek van ízlése, stílusa.. :oops: :oops:
A férjemnek is van...de nem ruha terén...hanem mondjuk nők terén...ezért vagyok ÉN a felesége... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Képzeld el, amikor összekerültem a férjemmel szinte csak sötétkék és szürke un. fiús, férfias ruhái voltak :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Teljesen kiakadtam amikor először kinyitottam a szekrényét...
Na azóta már van színkavalkád.... :) :) :) :) Mert szerény személyem közbelépett..

Meg is mondtam férjnek, miután lebeszélt a barna ruháról, hogy soha többé az életben nem hívom el Lénaszerkót vásárolni! :evil: :evil: :evil: :evil:
Még a végén én is tiszta uncsi szürke egyszínűvé változom :evil: :evil: :evil: :evil:

Izgulok értetek, nagyon vigyázzatok magatokra külhonban! :roll: :roll:

Prüntyi!
Ne ijesztegess....Léna pár napja pont ugyan ezt kezdi amit Te írsz....
Eddig tök jól evett....mostmeg...
Nem kell a reggeli tejpép..pár kanál után nyüszít...aztán nem kell a gyümi sem...sőt az ebéd sem..pedig a vadasmarha rizzsel mindig is nagy kedvec volt..és ma azt az 1 nyomorult üveget nem tudtam megetetni vele..ebédre és vacsira összesen sem.. :? :?
Aztán meg dinnyéért hisztizett ...hát kapott...

Még a tápi megy a legjobban, pedig mosmár ki kellene váltani tejjel lassan...

Egyébként ezen is elmélkedtem, hogy tápit mennyi idős korig lehet/kell/ajánlott adni...
Mert ugyan én tejpárti lennék(tudjátok), de valahogy most elbizonytalanodtam, mert ezek a mai tejek már tiszta lötty, víz... :evil: , a tápiban meg biztos sokkal több minden van...
Nem????

Szóval fin..om sincs hogy hogy vegyem rá Lénát hogy egyen???
Pedig valahogy olyan érzésem van...mintha inkább csak válogatna...szerintem biztos hogy van az eseteknek egy jó nagy %-a , amikor a "már válogatást" a szülők fognak, rossz napnak, betegségnek tudják be..

Vagy túl szigorú lennék???

Ugyananakkor visszacsengenek a házi dokinénink szavai hogy a nagyevő babák később visszavesznek és épp csak eszegetnek..de ezt akkor mondta amikor Léna pár hetesen 130 grammot evett....
Talán csak engem akart bíztatni hogy elég lesz a tejem...(hát nem lett, de már mindegy).

Minden esetre én úgyis megyek jövő héten, majd rákérdezek...

M.

Kép

Kép
megann

Totka!

Ennek ellenére vettünk Lénának 7190-ért egy Elephanten magasszárú zárt cipóőcskét ma.Rózsaszín :)
De hát cipő mégsem lehet barna :lol:
Majd jól lefotózom holnap, nagyon ari...

Ja és megvettük az egeres szőnyeget is, noha apa akadékoskodott hogy ez padlószőnyeg... :? :? :?
De hát ha nincs normális darabos szőnyeg, akkor mit csináljak??
Volt 1 db, ami rikítópiros volt...köszi..azt nem kérem.. :? :evil:

M

Kép

Kép
megann

Na Lénának már meg is volt az első felsírása...1 óra alvás után :cry: :cry: :cry:
Akkor megyek én is aludni..mert lehet hogy megint ez lesz óránként... :cry: :cry: :cry:

Jó éjt..

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Köszönjük az együttérző szavakat!!!!!

Andris délutánra már nem volt lázas. Viszont taknya-nyála egybefolyik. Tegnap már gyanús volt nekem, mert egyfolytában böfögött és egyszer bukott is, pedig nem szokott. Biztos már ment le a gyomrába a váladék. Valami vírust kapott be, orrszívás, nasivin, cebion, szóval, amit úgyis kapott. De jobb a biztonság, örülök, hogy látta a doktornéni. Lili is megkapta az allergia mellé ezt is. Csak akkor mehet oviba, ha már nem köhög.

Andris iszonyatosan nyafi volt, hiába, pasi, egy nátha is kimeríti. Amikor Lili beteg, az a pihenőnapom, mert összegömbölyödve kialussza, piheni magából a bajt. Őrület, hogy már ilyen kicsi korban is meglátszik ez!

Ma elkezdtük a tanévet Nagyhanagú Zolival. Sikerült neki a középfokú még júniusban, most a felsőfokúra készülünk.

A férjem megcsinálta a kerti sütőt! Vetetett velem husikat. Bepácolom és vasárnap lesz asütőavatás. Kis szerencsével nem fagy szét a télen :lol: :lol: :lol: !

Minden beteg babának és mamának mi is jobbulást kívánunk!

Megann!
Olvasom, hogy nincs egérkés szőnyeg :(. Nem tom pontosan, hogy hogyan van rászerelve az ikeás csúszásgátló a szőnyegre. Gyanítom sehogy, csak egymásra teszik őket. Ki szokott állítva lenni egy csúszásgátlós és egy gátlótlan szőnyeg, hogy próbáld ki, milyen jól működik. Én meg mint a hülyegyerek állandóan rácsodálkozok, hogy nahát és csiszatolom a lábammal. A figyelmem arra már nem terjedt ki, hogy mi a gyakorlati megoldás :lol: .

Thomasanne!
Álmos Tomi :):):)
Nekem is sokszor van olyan, hogy éhes is vagyok, meg álmos is, de ha tehetem, előbb inkább alszom!

ayse

Mi lehet a levegőben? Zsuzsának is megvolt már az első ébredése...

Minden beteg babának jobbulást...

Kaja... hát. Tény, hogy a felnőtt sem eszik mindennap ugyanannyit, azért szerintem azt meg lehet engedni a babáknak is, hogy van hogy kisebb az étvágyuk. Zsuzsa ma pl egy pár szem szőlőt és egy fél szilvás gombócot evett meg. Meg reggel egy krumplis pogit. Talán egy-két harapás paradicsom is lecsúszott délután. És én örültem, hogy legalább annyit. Igaz, cserébe félóránkét szopizott, mondjuk nem lehetett túl sok. Meg kapott 2 dl tápszerrel feljavított rizstejet. Máskor azért többet szokott enni.

Nálatok hány étkezés van? Nálunk minimum 5, bár sajna gyakran adok Zsuzsának valamit (főleg gyümölcsöt) ha úgy látom, éhes. A főétkezése, abból levonva, hogy mennyit eszik, délután/este van. Mostanában leülünk mi is mellé vacsorázni, akkor elszöszöl a katonáival, egy harapás szőlő, egy harapás tészta, egy harapás oliva bogyó, egy harapás répa... érdekesen csinálja. És közben mutogat az asztalra, ha valamiből újat kér.

Szerintem az ideális az, hogy az ember megkínálja kajaidőben, ha eszi jó, ha nem kéri, akkor is jó, de nem kap mást. Ez a nehéz, mikor hisztizik a gyerek, hogy nem kell neki ami van, de látod rajta, hogy éhes, és azt is látod, hogy tök nyűgi lesz a következő étkezésig, ha nem eszik rendesen. Mondjuk nekem abban szerencsém van, hogy minimum gyümölcsöt Zsuzsa szinte mindig hajlandó enni. Én minden étkezésnél adok neki. Viszont inni csak vizet. Azt túl sok helyről hallottam, hogy a sok cukros lötty (más néven tea vagy gyümölcslé) csak elveszi az étvágyát. Ma, mivel aggódom hogy lappang benne valami, próbáltam megkínálni egy kis teával, hát nem kellett neki. Helyette a vizébe rakok Cebion cseppet, azt megissza.

Ami miatt most aggódom, hogy honnan vesz elegendő zsiradékot, mert a tejem már fogytában, a rizstejben alig van, joghurtot már nem eszik... csak a tejtermékből tudom elképzelni, hogy elegendő zsiradékhoz jusson, mert főzelékeket sem eszik. Eddig ette a vajkrémes kenyeret, mostanában az se csúszik. Akkor ma próbáltam neki egy kis sajtos-tejfölös tésztát, és azt se kérte. Szinte semmit nem hajlandó elfogadni, ami nem fogható kézbe, hogy saját maga egye. Húst se eszik mindennap, ez mondjuk kevésbé aggaszt/ana... ha enne rendesen tejterméket.

Mondjuk engem figyelmeztetett a doki nénink legutóbb, hogy 1 éves koron felül igencsak megcsappan a gyerek étvágya, és van hogy azt hiszed, csak levegőn él. Gondolom, amíg nem csökken a súlya, és nagyjából kiegyensúlyozottan eszik, addig jó.

A tehéntejen én is töröm a fejem... egyrészt sokkal több benne a zsír, fehérje és kálcium mint a rizstejben, másrészt a bölcsiben rendszeresen tálalják... tehát nagy valószínűséggel fog kapni, ha nem is "hivatalosan" hanem a szomszéd poharából... úgyhogy nem tudom.

Na már megint kisregényt írtam, mikor aludni kéne...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,
Nem probaltal a kezebe adni egy darab sajtot? Az zsiros i smeg darab is.. Hatha ugy jo neki. Es lehet am, hogy azert nem is olyan keves a tejed. en azt hittem, amig abba nem hagytam az ejjeli szoptatast, es most latom reggelre, hogy mennyi van meg.
Meg a gyerekek ezt allitolag tenyleg nagyon jol erzik, hogy mibol mennyi kell, sztem ne aggodj.
ppanna es David
ppanna

ma Kisnyuszim úgy járt,mint aki meghúzott volna egy pálinkás üveget! :lol: :lol: :lol: http://s58.photobucket.com/albums/g267/ ... h=imgAnch1

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné :D
Kisnyuszi tök csúcs! :lol: :lol: :lol:
Nagynyuszi arcán meg a döbbenet! :lol: :lol: :lol:

GERGŐNEK LEONKÁNAK DÁVIDKÁNAK BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!!!! :D

Pusszantás:
annamami

:P :P :P

és én is mindenkinek!!!!!!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!Nagyon Aranyosak a gyerekeitek és szépek!!!KÉRLEK titeket SZAVAZZATOK már a KISFIAMRA részt vesz egy FOTÓPÁLYÁZATON és sok SZAVAZAT kell még ,hogy az 1.oldalra kerüljön!Sajna egy gépről csak 1 SZAVAZAT lehet,így lassan haladunk!Cím: www.tgv.hu!!! Ezen belül: FOTÓPÁLYÁZAT és a 2.oldalon van a KÉPE!Képének címe:ZSOLTIKA 2 évesen Görögországba-Sartin!!!SZÁMÍTUNK RÁTOK!!! KÖSZIKE!!!
kné betty

[quote="kné betty"]S írta:kné bettyziasztok!Nagyon Aranyosak a gyerekeitek és szépek!!!KÉRLEK titeket SZAVAZZATOK már a KISFIAMRA részt vesz egy FOTÓPÁLYÁZATON és sok SZAVAZAT kell még ,hogy az 1.oldalra kerüljön!Sajna egy gépről csak 1 SZAVAZAT lehet,így lassan haladunk!Cím: www.tgv.hu!!! Ezen belül: FOTÓPÁLYÁZAT és a 2.oldalon van a KÉPE!Képének címe:ZSOLTIKA 2 évesen Görögországba-Sartin!!!SZÁMÍTUNK RÁTOK!!! KÖSZIKE!!!
kné betty

hát étkezésileg nálunk most pont fordítva,mindent megeszik Kisnyulam,tegnap már csak kis adag maradt a főzi alapból(krumpli,pari,borsó,hagyma,petrezselyem)így belefőztem rizsecskét,picit vízzel is felengedtem,turmixoltam és mind megette,pedig darabos maradt! :P ,de amit a földön elvétve talál,legyen az bármi,akár hagymadarab,rögtön be a szájba és somolyogva cuppog!kis zabagép lett!
most már tényleg csak reggel(hajnalban)és este van tápi,lassan azt is lecserélhetjük,ha egy éves lesz,gondolom én,eszi a gyümiket,eszméletlen mennyiségben és féleségben,kifli,köles miegymás!van is poci és toka rendesen! :lol:
de nyilván lesz nekünk étvagytalan korszakunk,én például szinte mindent sugárban kihánytam anyumra ,amivel próbálkozott.....most meg ott kuncsorgok a tökfőzelékéért vagy káposztaleveséért!imádom a főztjét,jó kis oroszbeütéssel!nyamiiiii! :mrgreen:

Kisnyuszi is egy ideig utálta a darabosat,aztán meg csk azt szerette,ha egész krumplikat adok neki és kiköpte a pépet,most egyszerre mindent kell beletömni!
inni csak vizet,vannak napok,amikor rengeteget,van,amikor kevesebbet,de mindig iszik!a kádban már a pohárból ivást is elsajátította,óriási hasa lesz pancsi után :shock: :lol:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

ja és SZAVAZTAM!!!!! 8)
na megyek,mert rángat ez az örögfióka....

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Rókica!

Szerintem zsírpótlásra nagyon jó az amit Panna mondott!
Szerintem tuti jó lesz a sajt. :)
Léna is imádja...
Amikor nem megy a reggeli tejpép, felrakom az etetőszék asztalkáját és érkeznek rá a sajt és sonkadarabok.. :P
Elszórakozik velük jó sokáig, de legalább eszik valamit...
Ma mondjuk elég jól ment a tejpép!

Tej!
Háááát ebben igazad van...a bölcsiben biztos fog kapni..

Egyébként Zsuzsa olyan érdekes, intelligens baba(tán mint anyukája), mert ez olyan furi, ahogy a vacsorát leírtad....
Léna is tudtomra adja hogyha valami más kell, pl kihajol az etetőszékből és meredten nézi a konyhapulton pirosló dinnyét(mint tegnap vacsora helyett :? :? :? :?
De hogy ilyen tudatosan mutogasson....na ez egy 1 évestől... :P :P :P

Jujjj tényleg, szülinapi party lesz???

Gyümi:Szerintem nem kell aggódnod ha adsz többször gyümit Zsuzsának, ha látod hogy éhes...sőt szerintem nagyon jól csinálod...mert így arra szoktatod, hogy gyümölcsöt nassoljon és ne chipset...
Anyum azt mondta hogy gyümit bármikor bármennyit adhatok..(hát igen..de mostanában nem kell :? :? az sem :? :? )

Gyümilé, tea!
Én nem vettem észre hogy elvette volna Léna étvágyát.. :roll: :roll: Persze lehet hogy ebben is különböznek a babák..
Viszont nálunk a víz egyáltalán nem megy :? :?
Szerinted bekeményítsek és "erőszakoljam" a vizet(erőszakolni=csak vizet adni)

Nyúlné!

Neeeeeeeeeeeeemmmmmmmmmmmmmm iiiiiiiiissssssssss. :P
Édi kisnyúl és nem is imbolyog.. :P
Anyu főztjéért én is megbolondulok... :P
Múltkor mondta hogy nincs most pénze ezért káposztástésztát csinál (persze ő gyúrja a tésztát és kézzel tépkedi szét)
Én meg ott nyeldekeltem a telefon túlsó végén... :evil: :evil: :evil:
és rinyáltam hogy énisénisénis akarok enni olyat...

M.

Kép

Kép
megann

Benianyu, hát pont az a helyzet, hogy az üveges nem csúszik annyira, mindíg az kell neki amit mi szünk, de ugye az nem mindig Tüncsi-komfortibilis :(

Megann, nehogy áttérj még tejcire! Nekem a védőnőm azt mondta, az a jó ha legalább 2éves korig még kapja...tele van fontos anyagokkal! És persze az az egyetlen menedék...ami mindíg lecsúszik! :)

Igazából még az lett volna számomra érdekes, hogy szilárd kajából mennyi az "elég" mennyiség...általában...de akkor mindenkinek több szilárdat eszik a babája...

Kép

Kép
prüntyi

Pruntyi, ha gyarapszik vagy legalabb nem fogy Tuncsi akkor szerintem tuti nem baj, ha lenyeg, hogy ne add fel, es kinalgasd tobbfele izuu es allagu dologgal. majd ha szuksege lesz ra elfogadja. De a pepek alt bejonnek, probaltad?

mindenkinek boldog szulinapot!!! edesek a kepek, Kisnyuszi meg.. mar mindjart lemegy a boltba kifliert :)

ppanna es David
ppanna

nálunk a tejpép egyáltalán nem csúszik!csak egyszer próbálkozhatok vele,akkor letol 3-4kanalat,aztán undor a fejen és egy hónapi látni sem bírja,már nem is próbálkozom,pláne,mert nekem ízlik és elyenkor én eszem meg,még új adagot is készítek :oops: !

szerintem,ha már pár falat lecsúszik a szilárdból az már elég ahoz,hogy átvészelje a szülő a gyerek étvágytalan időszakát!és szerintem a gyümit kínáld neki akár többször is egy nap!én banánt mindig veszek,mert imádja,laktat,de mégis gyümi és napközbeni alvások elött különösen jól jön,hát még,ha nincs készen ebéd! :wink:
igazi sportoló kaja és hát ,amit mostanában (is)Kisnyulam produkál,az lassan felér egy edzőtáborral! :lol:

Roki!
Zsuzsa a sima krumplit se szereti?már úgy értve,hogy sósvízben főzve és kockákra vágva,amit ő is elmajszolhat!nyulam imádja!vagy már próbáltad?

Emese és MarciKépKép
nyúlné

PPanna,már voltunk is a boltba kifliért!jó sokáig tartott kézenfogva!de úgy élvezte,hogy mindenki odavan érte!
viszont kezd átlátszó lenni Kisnyulam,mert már mindenki azt mondja,hogy te jó ég micsoda huncut,zsivány gyerek és hogy kedves anyuka tessék felkészülni,hogy ez egy igazi mindenlébekanál lesz ! :shock: :lol: eddig csak azt mondták,hogy micsoda egy mosolygós,kedves,jókedvű,atléta gyerekem van....most meg :twisted: :twisted: :twisted: !lebuktunk Kisnyulammal! :lol: :lol: :lol:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

beteg babák,mamák hogy vannak?
jelentést kérünk mindenkitől,aki érintett! :twisted:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Prüntyi!

Na majd jól kifaggatom a mi védőnőnket is a tápitémáról..kíváncsi vagyok ő mit mond :roll: :roll:

Szilárd:
Léna azért pár falat szilárdnál többet nem eszik, max ilyen puhább dolgokat hogy sajt meg sonka...de múltkor majdnem fél kiflit bevágott az Interspraban...azért adtam neki hogy nyughasson és kibírja amig egyedül :evil: :evil: benagyvásárolok vele.
(Micsoda kínszenvedés :evil: :evil: )

M.

Kép

Kép
megann

Léna trüszlöl-prüszköl, folyik az orra, láz nincs :)

Viszont szigeteljük a padlást :? :? mert valószínű ezért van 4 fok különbség a földszint és az emelet között :? :? :? :?

M.

Kép

Kép
megann

Ayse!

De van egérkés szőnyeg!

Jövő hét pénteken érkezik :)

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok.

Először is LEONNAK,DÁVIDKÁNAK,GERGŐNEK nagyon-nagyon boldog szülinapot kivánunk!!

Másodszor pedig minden kis betegnek nagyon gyors gyógyulást!!!

Itt vagyok a lakásunkban,jöttem takaritani,mert ha igy haladunk mint most még karácsonykor is anyukméknál leszünk.

Képzeljétek el,hogy csütörtök este óta Meli azt mondta,hogy köszöni szépen,de neki elég volt a cicis tejből. :cry:
Azóta nem hajlandó cicilni.Ha oda akarom neki adni,csak visit és tol el magától. :cry: Hát elég fura érzés,hogy lassan egy éve már hogy imádta a cicit és most hirtelen nem kell neki.
Felhivtam a védőnőt és mondta,hogy vegyek nyugodtan tápszert és azt adjam még neki.Úgyhogy tegnap vettem egy Beba3-as banánosat.Hát még annyira nem volt elragadtatva tőle Meli,de azért ivott belőle este.Aztán még ébren letettem aludni és szó nélkül elaludt!!Éjszaka fél2-kor kelt,kivettem az ágyból,megkináltam a tápszerrel,de nem kérte,mjd odaadtam a kispárnáját,visszatettem és megint gyönyörűen elaludt reggel 7.30-ig!! :)
Lenne pár kérdésem hozzátok.
Akinek tápszert kap a babája és éjszaka felszokott kelni,akkor is adtok neki?És ha igen frissen csináljátok,vagy az estit beteszitek a hűtőbe és azt melegititek??
És szerintetek megfogja Meli szokni??Mennyit kellenne meginnia egyszerre??
Bocsi,de ebben a tápszerben még nem vagyok otthon.
Ja és még valami.Mi lesz most a ciciben lévő tejjel??Elfog apadni magától,vagy mit kell ilyenkor csinálni??Már nincs sok,de azért 3nap alatt érzhetően kicsit több van benne.

Köszi a válaszokat.

ancsi26

Ancsi,
szerintem éjszaka tápira már nincs szükség,én Kisnyuszimat úgy szoktattam le róla,hogy elkezdtem higítani,már a végén csak egy.két kanál port kevertem a 200ml-be és egyszercsak nem kérte és aludt inkább,már mwg se kínálom,sőt már akkor sem,ha hajnali 4kor ébred,legalább a f6-ig megpróbálom kihúzni,de már nem is okoz gondot!
én simán előkíszítve bevágtam a hűtőbe és azt adtam neki,semmi baja nem volt!de van egy olyan megoldás is,hogy a Humana-nak van előre elkészített kisdobozos tápija(zöldalmás ízesítéssel),Kisnyulam szereti és én is ,mert így csak melegíteni kell a mikróba és nem hoszzú ideig hűteni!és mit mondjak,igencsak kényelmes!
az én tejem már igencsak apadóban volt,amikor Kisnyulam leszokott róla,ezért is tértünk át tápira,nekem fokozatosnak tűnt a dolog,időközönként megduzadt a cicim,én nem tudom,hogy jól tettem e,de valamennyire kinyomkodtam,de csak annyira,hogy eltűnjön a duzzadás és így egyszercsak nem volt többet! :shock:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

és a dobozon fel van tűntetve,hogy mennyit kellene innia a picurnak,de babafüggő!Kisnyuszi 220at iszik reggel,este!volt ,amikor ezt az adagot akár4-5ször is be tudta vágni,de erről szerencsére leszokott és inkább főzizik napközben!
bár a napokban elkezdett hangot adni nemtetszésének a reggeli adaggal kapcsolatban,kevesli,de inkább kap egy kis gyümit még!úgy gondolom,hogy minél töbet adnék neki,anná többet kérne,mert egyre csak tágítanám a löttyel a bendőjét!a szilárddal mindig hamarabb megtelik neki!de volt már oyan,hogy nekiálltam még egy keveset utánatölteni,de mire elkészült már nem kérte!viszont többet nem teszek neki elsőre az üvegébe,mert addig issza amíg van és a végén még szétpukkad! :shock: :lol: én nemtudom mit kevernek ezek belede Kisnyulam teljesen odavan a tápiért.....na megyek,mert mocorgás van,pá

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné.

Köszi a gyors választ!!

HELP!!
Olyan zizi vagyok,hogy elfelejtettem hogy kell videót feltenni.Vagyis valamit rosszul csinálok mert nem sikerül.Be tudok lépni,ki is választom,de valamiért nem tölti fel.
pl ide mit kell irni?:description!!
Aki tud segitsen,mert megszeretném mutatni táncoló Melit!!

ancsi26

Sziasztok!

Látom most lesz tali jövő héten And-nál, akkor én majd utána tartom.OK????

Más:

Kaja téma: Lívimnek most jött ki egy rágófoga alul meg felül és ő is össze vissza eszik.
hol nem eszi meg a teljes adag főzit, csak nyamnyog rajta.
nálunk a hamik ebből állnak: 2x 270 ml tápszer(reggel és este) , főzelék délben, délelőtt valami gyümi és délután meg joghurt(azt imádja)Ennyi.

Szerintetek jó ez???Ez elég?

Amúgy most Lívi elég sokat alszik és baromi hisztis, gondolom fogzás miatt.
alig lehet néha bírni vele.

De inkább hiszti ez szerintem.
Ha valamit nem szabad neki, majdnem hogy földhöz veri magát mérgében.

Nálatok van már ilyen???

Jaj és újdonság!!!

Tegnap már másodpercre megállt magától!!!!
Nálunk ez már nagy dolog! :)

Már végre nagyjából meggyógyultam én is és Lívi szerencsére megúszta úgy néz ki.

[b]Beteg babáknak, mamáknak én is jobbulást kívánok!!!!!!!!

GERGŐNEK, DÁVIDNAK ÉS LEONNAK BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!
[/b]

Mea
mea

Ancsi!

Mi tápszerezünk elejétől fogva és soha nem adtunk éjjel ha felkelt 2 hós kora óta.

De nálunk nem is volt felkelés, max fogtól akkor meg átvittük magunkhoz aludni.

Szerintem ha nagy adagot megeszik belőle este(250 kötül) akkor végig is bírja aludni már az éjszakát elvileg.

Drukkolok! :)

Mea
mea

Kép
valamivel fel kéne törni ezt a dobozt

Kép
ha te sem találsz semmi feszítővasat,akkor hívj segítséget

Kép
hé csinoscsávó,idejönnél?

Kép
miben segíthetek hölgyeim?

Kép
az úgy volt,hogy kot-kot-kot.....kot-kot-kot

Kép
kot-kot.....semmit se értek.....kot-kot......segítség!....kot-kot

Kép
kot-kot...valaki érti őket?....kot-kot

Kép
jaj,öregfiú!hát férfire van szükségük!

Kép
inkább rabszolgákra!

Kép
ők elrontják,mi szerelhetjük

Kép
bocs,Julcsi,engem deportálnak haza

Kép
szép gyerek vagyok,mi?igazi férj jelölt

Kép
ez is ott udvarol a mamimnak,ahelyett,hogy jönne segíteni!

Kép
hát ez nem igaz,még el is bújik!férfiak!

Kép
oké,feladom,kivenne valaki?

Kép
én ki tudtam ám volna venni!
persze-persze

Kép
valaki akar velem mamás-babásat játszani?

Kép
én jó leszek?

Kép
várj,még innom kell hozzá!

Kép
oké,most már van minden a pelusban,jöhetsz!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Mea,
emlékszem nem is olyan régen volt téma,hogy a drága kicsi babáink elkezdtek dackorszakozni és szó szerint hisztit csapnak,ha valami nem úgy történik,ahogy azt ők akarják....és te írtad,hogy a kis Livikéd bizony szerencsére nem ilyen :lol: :lol: :lol: ,na most már ői!üdv a csapatban! :wink:

és szerintem elég a kaja!nekem kevesebb a tápi és van,hogy többször is adok neki gyümit vagy valami kis majszolni valót,de kb,ugyanaz a manü!:)

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Kép
kisnyuszimat néha sokkolta a tömeg

Kép
és most menjen a maci fürdeni

Kép
kérhetnék egy labdát?

Kép
én ennél kisebbre gondoltam

Kép
neki gurítsam a kocsimat a lábadnak?

Kép
bedugjam az ujjamat az orrodba?

Kép
Danigombóc, ha Nyúlnét lát..

Kép
:((((

Kép
akkor is én ülök rá

Kép
hé srácok,mit kell tennem,hogy Nolcsi nekem adja a jkocsiját?

Kép
BŐGJÉÉÉÉL!:...........Ááááááá!

Kép
Nolcsikám add szépen oda Danikának

Kép
te mit szerelmeskedsz nyuszi az én mamimmal?

Kép
most mit féltékenykedsz?

Kép
ő csak az enyém

Kép
de ciki,csak a fényképezőgépet akarta!

Kép
még egy falat és elhányom magam

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Jaj, Nyúné, behalok a kommentárjaidon! :lol: :lol: :lol: :lol:
Nagyon jók a képek! :lol:

Andi&Nati

KépKép
duda

Nyúné=Nyúlné!!!!!!!
Csak a röhögéstől azt sem látom, mit írok! :lol: :lol:

Andi&Nati

KépKép
duda

szegény barinőm robotol! :?
meg sem érdemlem!
éljen Fannimamiii!!!!!!!!! :P :P :P :P :P :P :P

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Hali!

Fannimami!
Éljen éljen éljen!

Lassan már nekem is pelus kell ha a gép elő ülök...(tudjáto..behugyálás ellen) :lol: :wink:

Na majd jövök...de hulla vagyok..

A budakeszi vadasparkban kirándultunk aztán felcuccoltuk a maxcityben az új dohiasztalunkat...(persze éjjel megint 5 ször keltem, abból az 5. elég durván kb fél óráig tarott)..úgyhogy megint nem tudom hogy élek-e még, vagy már meghaltam??????

Ja...változatlanul kajasztrájk van...
Ebédre 1/3 üveg főzi, du 120 ml tápi... :evil: :evil:

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Mindenkinek köszönjük a szülinapi köszöntéseket, nagyon jól esik! :D

Csillam!
Dávidnak utólag is BOLDOG SZÜLINAPOT kívánok! :D

Évi!
Gergőnek meg előre is BOLDOG SZÜLINAPOT kívánok! :D :lol:

Emese!
Képek nagyon tutik lettek már megint, köszönet Fannimaminak érte! :D

Ma az állatkertben voltunk barátnőmékkal, ott is van 2 gyerkőc, most értünk haza. A fiaim (mind a három :lol: ) alszik, én meg persze itt ülök a gép előtt.
Összefutottunk Cleóékkal is, jót dumáltunk és megcsodáltuk Maja új szupi h&m-es naciját is :lol:

Nolcsi is kicsit taknyos lett mára, remélem semmi nem lesz belőle, csak egy kis megfázás.

Beteg babáknak jobbulást kívánok!

Kajasztrájk az Leonnál is van ma, pl. ma alig evett, mindenből csak egy pár falatot. Szerencsére a reggeli kakaóját megitta. Kíváncsi vagyok, vacsorára mit fog enni. :?

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Lányok, egyre inkább az a kép áll bennem össze, hogy a glutén a felelős! kb 1 hónapja írtam ugye, hogy az a fürdető (babé, zabkivonatot tartalmaz), amellyel addíg hónapokig fürdettük, csalánkiütést okoz, és visszagondolva kb azóta eszegeti a kenyeret, zsömlét...ha még nem is a krónikus glutén érzékenység, de mindenképp valami glutén intoleranciára gondolok...hisz amióta gluténtartalmú kenyeret eszik, a fürdetőjét sem bírja (zab szintén gluténtartalmú)...ja és az étvágytalanság első helyen van a glutén érzékenység listáján...és enni is kb 1 hónapja nem eszik igazán..az ekcémája is rosszabb most (persze fogzás is lehet)...szóljatok ha, szerintetek hiba van az elméletben, de egyre inkább ez az érzésem...most megpróbálok teljesen gluténmentesen etetni...hátha nem hagy mélynyomot benne és később nem kell megvonni tőle a fincsi péksütiket, tésztákat :(

Amúgy köszönjük a kérdést Tüncsi jól van, csak nagyon nyűgös, de az bizti a foga miatt.

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Gergőnek és Dávidnak is Boldog Szülinapot kívánunk! :D

Kajasztrájk, az nálunk is van! :( 3 napja szinte csak szopizik Peti, már úgy visszahozta a tejemet, hogy tegnap amíg szopott az egyikből, folyt a másik!!!! (pedig már napközben nemigen kapott egy ideje, de hát, ha semmit nem eszik és cicit kér mit csináljak vele? :roll: )

Ma már cseleztem egy kicsit, lehet, hogy röhelyes, de nála a sütőtök a tuti, azt eddig szinte mindig megette, így vettünk 3 üveg sütőtökös kaját (egy sima sütőtökpürét, egy csirkehúsosat, meg egy krumlisat) és képzeljétek, 10 órakor benyomta a simát, most délután meg a husisat! A 3.-at meghagyom holnapra, aztán egy kis pihi a sütőtökkel, amikor annyi fini, friss kaja is van :lol:

Amúgy nagyon nyűgös is ma, mindenért nyivákol, nem tudok mit kezdeni vele! :? Most végre elaludt, így van tlán még egy fél órám :)

A képek, mint mindig nagyon szépek, a kommentárok szuperek :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Prüntyi!

Tündikének jobbulást kívánunk!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Egy pár kép a mai napról :D

Az egész csapat CSÍKOSBAN (látod Benianyu :D ), Leonnak annyira nem jön be a közös fotózás
Kép

Leonnál a mutogatás a sztár, mindenre mutat, hogy OTT-OTT
Kép

Az állatsimogatóban
Kép
Kép

Nolcsi kapott egy bohócos sípot, azzal nyomult :lol:
Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Prüntyi!

:( Mi jöhet még??? :( :(
Az a biztos ha "kikísérletezed", hogy mi van, ha most gluténsopp van...
Remélem bejön...vagy inkább azt kívánjam hogy ne???(mármint hogy ne legyen érzékeny rá)
Nehéz ez...

Barbi!

Lénának is akadt új barátja a budakeszi-i vadasparkban:
Kép

És most kéretik nem röhögni:
Léna nagylány lett...már táskával jár kel a lakásban..:
Kép

És az új dohányzóasztalt is letesztelte Léna: :? :?
Kép

És csak a teljesség kedvéért...valaki dilemmázott cipő ügyben..
Léna őszi pipője:
Kép

Eldugultam..

M.

Kép

Kép
megann

Megann, köszi...hát igen...ilyenkor nehéz jót mondani... :wink: de reméljük nema glutén lesz...
csini a cipő...mi is szemeztünk vele, de mi az egyszínű pirosat vettük meg.

Barbi, édesek a gyerkőcök!

Kép

Kép
prüntyi

Kép
hűtőmágnesbuzik lettünk

Kép
tettenérés zsákmánnyal a kezünkben

Kép
szeretünk labdázni

Kép
imádjuk a banánt

Kép
jó móka kizárni mamit az erkélyre

Kép
cukiskodva szájbongyorkodunk

Kép
és ezt fokozni is tudjuk

Kép
különös tekintettel a szempilláimra:)

(Nyúlné, MEGÉRDEMLED!!!! Fannimami)

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Köszi a tanácsokat kajaügyben... már nem is emlékszem, ki mit javasolt először. Sajtot már kap Zsuzsa, de most azt sem kéri. Igaz, eddig szeletelt trappistát kapott, most vettem egy darabban, hát azt nem kéri. A szőlőt eldugtam, mert nem akarom, hogy szőlőcukron éljen, de ha meglátja a gyümölcsöstálban az étkezőasztalon, akkor addig mutogat, amíg nem kap. Ma egy kicsit talán jobb volt a dolog, evett megint egy fél szilvásgombócot, másfél szilvát, egy egész paradicsomot, egy szelet kenyeret vajkrémmel, pár szem Cheerio's-t... asszem ennyi. Ez volt az egész napi adagja. Természetesen kb 6 menetben. Plusz a kismillió szopi, de most már tényleg csak csurran-cseppen a tej. Nem is hallom kortyolni, nincs mit. :( Talán ha még egy pár napig folytatjuk ezt a félóránkénti szopit, akkor beindul a tejem... David már heccel, hogy neki miért nem kapom elő ha mutogat? Mondtam neki, Zsuzsa kisebb és aranyosabb...

Leültem leírni, és 6 étkezés jön ki egy napra, lehet hogy ezt vissza kéne fogni 5-re. Ma egyébként az alvása is borult, mert délelőtt az istennek nem volt hajlandó elaludni. Végül délben dőlt ki és aludt kábé másfél órát. Illetve aludtunk.

Lehet itt lenne az ideje kicsit szigorúbban venni ezt a fránya napirendet. A bölcsiben biztos rend lesz, jó lenne ahhoz igazodni, ahogy ők csinálják. És ott már csak délben van egy alvás. Negyed kilenckor reggeli, tízkor kapnak egy pohár gyümölcslevet tízórai címszó alatt, fél tizenkettőkor ebéd, és délben alvás.

Prüntyi:

Ha a gluténre gyanakszol, próbáld meg két hétig gluténmentesen etetni Tüncsit, hogy vajon javulnak-e a tünetei. Az orvost nem lehetne megkérdezni, hogy van-e erre valami célirányos vizsgálat?

Megann:

Köszi a dícséretet, szerintem is okos Zsuzsa, mondom én ezt tök elfogulatlanul. :) Mondjuk vannak olyan érdekes dolgok, amiket nem tud elsajátítani... a pá-pá, több hónapos gyakorlás dacára még mindig nem sikerül következetesen... tapsolni sem tud, pedig azt is szoktuk gyakorolni. De egyre több dolgot felismer. Egy feláldozott Baba Magazinban megmutogatja nekem, ha kérem, a babákat, a virágokat, a cipőket, zoknikat, stb. Tehát ezeket képről is felismeri. Már nézi a repülőt az égen. És nekem legalábbis úgy tűnik, próbálja utánozni amit mondunk neki. Persze annyit halandzsázik, hogy lehet hogy teljesen véletlenül pont hasonlót mond egyszer-kétszer. Mert azért általában mást mond. Most például egész nap azt mondogatja, hogy bumm, bumm, bumm!!! Haláli...

Nyúlné:

Ha lehetne egy pofátlan kérésem...volt egy sztárfotó amit Zsuzsáról csináltál, míg a hátán feküdt pelenkázás után/közben. Az nem sikerült jól? Nagyon kiváncsi lennék rá... asszem azt volt az egyetlen, hogy teli arccal sikerült elkapni, nemcsak a popóját ahogy mindig húzta el a csíkot. Feltennéd vagy elküldenéd nekem? Köszi szépen!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok Lányok!

Nyúlné
Nagyon tutik a képek! :lol:

Megann
És milyen rendeltetésszerűen hurcibálja a tatyót LÉna :wink:
Nagyon tuti a dohányzóasztalotok!

Prüntyi
Számomra annyira nem egyértelmű az elméletedet, bár nyilván Te tudod a legjobban szemmel követni az ok okozati összefüggést.
Dokid mit mondott?

Étvágytalanság
Marcinak is a 9-10. fogacskája már rágó. Brutál. Ő sem igen eszik sajnos lassan egy hete. Csak a joghurt, babapudling, kölesgolyó, némi gyümölcs csúszik. És esetleg egy-egy falat kaja az enyémből.
Ja, meg a tápszer. Hála égnek. Én úgy hiszem a fogacskák a felelőssek ezért. Szerencsére jó húsban van azért még így is :wink:
Megvettük Neki az ajcsit. A tortát holnap rendeljük meg.
Egy kis 10 szeleteset, csak mégis a gyertya kedvéért. Meg sütök Neki olyan sütit amiből bővebben ehet.
Meg megrendeltük az én tortámat is. Katicabogaras és lesz rajta marcipán is. Imádom!
Meg voltunk burkolatokat lesni. Lehet, hogy elköltözünk.

Totka
Lagzi most van?

Most megyek, lefektetem őfelségét. Legalábbis próbálkozok.

Ja, Barbi.
Édesek a fiúk!

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Róki!

Léna is 6 szor eszik, ha jól meggondolom..
Reggel tejpép,
10 órai gyümi vagy joghuros-túrós téma
Ebéd..
3 kor tápi
5-6 kor gyümi vagy joghurtos-túrós téma.
8 kor vacsi..

Mondjuk tudom hogy ez a 8 órai vacsi kicsit késő, ezért fér bele a 6 kaja...
De most mondd meg melyiket hagyjam ki???Mindegyiket sajnálom..
Még most is itt molyol, apa kommentálja hogy jött felfelé Léna a lépcsőn apa előtte és integetett apának hogy pá-pá, ő megy vissza lefelé..és közben vigyorgott...
Szóval ezek a lurkók tényleg tök mást és mást tanulnak meg először..nagyon kíváncsi leszek, mennyiben fog megváltozni Zsuzsa viselkedése, szokásai stb a bölcsitől..
Akkor most végülis mikor fog indulni???

Juci!

Milyen sütit sütsz amit ehetnek a gyerkőcök????

Táska...majd elájultam amikor megláttam Lénát a táskámmal a vállán... :shock: :shock: :shock:

Mit kap Marci ajándékba???

M.

Kép

Kép
megann

Juci, leegyszerüsítem... :wink: kb 1 hónapja, hogy nincs étvágya csalánkiütése van a (valszeg gluténtartalmú) tüsfürdőtől, és voltak hányós(csak 1, de az is elég), hasmenéses napok...és kb 1 hónapja eszik minden nap valami kenyérfélét (nem sokat, ezért valszeg nem olyan erős még az érzékenysége, csak jelez a szervezete) , de kedden elviszem a bőrgyogyinkhoz. A gluténérzékenység jele főként az étvágytalanság, és a hasmenés...ill. az immunrendszer gyengülés (erősebbek az ekcémás foltjai)

Róki, az lesz. :)

Kép

Kép
prüntyi

Eszti végre alszik, ma jobb kedve volt, viszont egy kicsit köhög :(
tegnap éjszakánk megint szörnyű volt, úgyhogy án már jó fáradt vagyok, és azért idegesebb is vagyok. persze nem az Esztivel, hanem az apjával :(
ja, és nekem is fáj a torkom.
csütörtökön voltunk a gyerekgyógyász ismerősnél, neki 3 hónappal idősebb a kisfia, és most kezdte a bölcsit. elég szigorú napirendje van , és így nagyon jól tolerálta. hétfőn persze ő is kihagyja a bölcsit, mert szegénykémre ráragasztottuk a kórt :(

Mea!! és mindenki!!
mi lenne, ha cserélnénk hetet, mármint tali ügyileg? mert aggódom, hogy csütörtökig teljesen meggyógyuljunk, ami szerintem elég necces. Mea, ha bevállalod ezt a hetet, akkor mi vállaljuk a jövő hetet (mármint a jövő utáni hetet, mert ma szombat van), akkor már tuti jók leszünk. nagyon nem szeretném, hogy bárki elkapja tőlünk!

Rokica! Zsuzsa tényleg olyan okos!!! nekünk bezzeg a pá-pá nagyon megy, már egy jó pár hete, de azon kívűl semmi :( legalábbi a tárgyak nevéről, vagy testrészekről még nem sok fogalma van. a kórság miatt meg ne legyen lelkifurdalásod!! ezt bárhol elkaphattuk, és legalább edződik az immunrendszerünk :wink: a társaságba járás ezzel jár :)

a képeken én is hangosan nevettem! olyan jól esett, annyira szar kedvem van már, biztos a fáradtságtól... úgyhogy köszi Nyúlné és Fannimami! :)

Annamami, örülök, hogy találtál Mazsi fogára való vacsit! :wink:

táskás Léna is nagyon jó :) és magától tudta, hogy vállra kell tenni?! haláli :)
hát nem bírtam ki és én is vettem barna szerkót Esztinek! jó hippis, apának is nagyon tetszett.

most ennyire futotta, megyek ápolom a torkom... tényleg Totka, LÉGYSZIIII írd már le még1x azt a csodaszert!! köszi!

KépKép
KépKép
and

And!

Tudom miről beszélsz..mármint fáradtság.. :( :(
Tudod még mit akartam mondani Neked?
Azt hogy most hogy láttam Esztit élőben, megállapítom hogy tök máshogy néz ki életben mit a csíkon lévő képen :lol:
Biztos hogy Eszti van a csíkon???
Rá nem ismernék!

Még mindig táska:Igen az a röhej hogy maga akasztotta a vállára..apa szerint biztos engem utánoz...(jó mondjuk akasztotta a nyakába is... :lol: :lol: ).
Egyébként az egész táskából csak egy nagy fém B betű az érdekes..(Björn Borg).., ami egy láncon lóg rajta... :lol: :lol: :lol:

Szívesen segítenék tali ügyben de én megígértem Kuhának hogy nálunk szeptember végén lesz tali!
Remélem mindenki felvéste :twisted: ...és senki nem akar akkor talit tartani...rosszul esne ha kevesen lennénk. :cry:

Na megyek zsibbadni....van a hűtőben egy pezsgő...a végén még alkesz leszek..tök jól esik esténként elzsibbadni egy kis pezsgőtől vagy bortól... :oops: :oops: :oops: :oops:

M.

Kép

Kép
megann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?