A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Pocok!

El is felejtettem irni, hogy igen, a tablazatban szereplo galgamacsai Krisztinek szuletett meg a kisfiaKép Kiveheted a tablabolKép

orsoly 24+3
orsoly

Sziasztok!

Elõször is hatalmas gratula dec8-nak és Krisztinkának!!! KépKépKépKépKép
Sok boldogságot nekik és sok-sok tejcsit a piciknek!

Orsoly!
Jól emlékszel, de csak félig. Kép Nekem volt un. folyásom, de nem viszkettem én sem. Viszont a folyás nyálkás volt, és a 36. hét környékén jelentkezett elõször. Tehát hiába volt nyitva a külsõ méhszájam, nekem nem volt folyás, csak az utolsó idõben, de a doki szerint az már a nyákdugó volt, ami lassan elkezdett távozni.

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Hello!

Mondjatok valamit megfazas ellen legyszi! Valamit elkaptam, fajt a torkom, most mar jobb, de kohogok.
Literszamra iszom a mezes teat, mit lehet meg csinalni?
Ma mar nem volt itthon gyogyteam, es csinaltam laktoherbet. Tudom, hogy meg nem kene, de egyszer nem fog artani. Szerintem nagyon finom, legszivesebben csak ezt innam.
Holnap megyunk megnezni Laci babat, lehet, hogy az is kiderul, hogy nem is fiu.
Kép Kép Kép
Na puszi
Kakukkfu
holnap 26
kakukkfu

Sziasztok!
Voltam a haziorvosomnal, azt mondta, teli a tudom+legcsovem valadekkal, es ezt ugy is hivhatjuk, hogy kezdodo tudogyulladas, bar meg nem sulyos a dolog. Kép
Azt mondta, antibiotikum nelkul nem uszom meg (de kismamaknak valot adott), viszont nem kuld el rontgenre, mert azt veszelyesnek tartja. Vegighallgatta a tudomet rendesen...
De ez a pokoli maro-fajo erzes tovabbra is megvan, vacsorazas utan itt setalgattam vagy egy orat, hogy ne erezzem (allva ugyanis nem faj, meg egyenes ulesnel sem). Brrr. KépKép Esetleg otlet, hogy mi lehet es mitol?

Kakukkfu, Kép
en mar nem merem magam itthon kuralni, jobban megbizom a haziorvosomban. Nem ijesztgetes, de en is valoszinuleg a ket hettel ezelotti megfazasom "utohatasat" nyogom jelenleg. Pedig mar jol voltam. Kép

Sasha, Kép
Uj hirek?

Csak ugy bevillant egy gondolat az eszembe, nehogy szetcincaljatok erte. KépKép Ha mar elmentek apasagi nyilatkozatot csinaltatni, kb. ennyi ido lenne az is, ha elmennetek egy anyakonyvvezetohoz, es akar 2 tanuval osszehazasodnatok, nem? Ott is csak egy alairas kell. Kép Jo, mondom, csak egy kosza gondolat volt, semmi kozom senki maganeletehez, csak ezen igy hirtelen elgondolkodtam. Kép

Pusszantas,
Gombóc
Gombóc

Sziasztok!

Megvolt du. az UH. A baba jól van, egy héttel nagyobb a számítottnál és 550gr(+/-10%). KISFIÚ. Legalább is szonográfus ezt mondta, de 2x is, csak jól látta nem?
Viszont ezen a gépen nem látta jól a szivét és mivel mondtam neki, hogy én szívritmuszavarral születtem+kicsit több a magzatvíz be kell jelentkeznem a Genetikára szívultrahangra. Remélem ott is minden rendben lesz.

Ja és a nemére vonatkozóan csak annyit, hogy 2hete voltunk maszek 4D Uh-n, hogy megtudjuk fiú-e vagy lány, ott nem látszott csak a háta, most 2D-n meg tudta mondani a doki. Szóval ez nagyon attól függ, hogy a babóca akarja/nem akarja a dolgot.Kép

Dokival épp csak beszéltem, azt mondta, hogy szép lassan kezdvem magam aktiválni, de semmit se erõltessek, és Mg mér továbbra is.

Kérdeztem a terhesvitaminról, hogy meddig szedjem, amire azt felete, hogy amíg meg nem szülök. Szóval szerinte sem ettõl lesznek nagyok a babák, ez a vitamin pótlás a mamának kell.Kép

ZuluKép nagyon jó volt a hálóinges storyd. Hiába szegény apukák ilyenkor azt sem tudják néha, mi mire kell.Kép

Nyulika,
én is úgy tudtam eddig, hogy 3 hónapnál nem régebbi apasági igazolás kell, de akkor ezek szerint kórháza válogatja. Legközelebb én is rákérdezek, mert mi sem vagyunk házasok, viszont azt szeretnénk, ha az apja nevét kapná.Kép

Sasha,
egyre izgibb a dolog, nagyon drukkolok ám. Most egy ideig még lehet, hogy nem túl kellemes dolgokat fogsz érezni, de utána ott a trónörökös.Kép

Zita,
drukk megy ezerrel, nagyon jó, hogy az ûrhajós feje 95mm, így talán nem lesz túl nehéz megszülni.Kép Na persze mihez képest, de azt tudom, hogy az egyik barátnõm a vége felé már mindig csak azt figyelte mekkora a feje. Azt szerette volt, ha 100mm alatt marad, de hát nem sikerült, 115mm lett. Kép Kép

Gombóc,szegénykém, nem lehetett valami jó éjszakád. Én meg olyan rosszat álmodtam. Álmomban a hátamon feküdtem és a hasamon kiakart jönni a gyerek, verdesett, kapálódzott, látszott keze-lába a bõröm alatt. Tisztára mint Hans Solo, mikor bronzba öntötték. Jaj, nagyon szar volt.Kép

Egébként meg most nagyon fáj a fejem és szinte egész délután aludtam, mert igaz, hogy csak 1 órát akartam aludni 12.45tõl, de nem bírtam felkellni. Még szerencse, hogy 15.15-kor felébredtem, mert 4kor indulnom kellett a UH-ra. nagyon ciki lett volna, ha elalszom.Kép

Kakukkfû,
nem tudom mit lehet ilyenkor, de a méz az biztos jó rá. Szerintem azt tea nélkül is nyugodtam magadhoz vehetsz egy kanállal.

Lányok help! Azutóbbi napokban egyre inkább kínoz a gyomorsav, úúúúgy marja a trokom. Mit lehet ezzel kezdeni. Fõleg, így estefelé szokott rámtörni és olyan rossz így lefeküdni aludni.Kép Kinek mi használ erre?

A mellnövekedéssel kapcsolatban tudtok mondani valamit. Ma reggel mikor felkelltem határozottan nagyobb lett a cicim, pedig már eddig is sokat nõtt. Az OK, hogy a vége felé majd beindul, aztán a tejbelövelléskor megint, de addig mennyit és hogy fog nõni, mert ha ez így megy tovább, nem tudom mi lesz. Most 2hete, hogy vettem ezt a melltartót(90B) akkor kicsit nagy volt, de ilyen micro strech szóval teljesen kényelmes volt, de most már teljesen kitöltöm, látezik, hogy ennél is nagyobb fog kelleni? Terhesség elõtt 80B-s melltartókat hordtam, de már sehova se jók rám.Kép

Pussza,
Timici
21+4
(Uh szerint 22+4)
timici

Gombóc!

Gyógyulj meg mihamarabb abból a fránya tüdõgyusziból! Bármitõl lehet szerintem... és mivel most terhes vagy és ilyenkor a nõk immunrendszere nagyon legyengül, hogy a babát ne akarja kilökni ezért sokkal nagyobb az esély a betegségek összeszedésére. Nem hiába, hogy minden 2-3. kismama gombás, vagy valami más nyavaja gyötriKép Remélem hamar elmúlik.
Jó ötlet a házasság és majdnem meg is tettük, de aztán mégse. Én szeretném ha a rokonaim is ott lennének, mert bennem nagyon szép emlékeket ébreszt az unokatesóim esküvõi és én is szeretném megosztani velük ezt... A párom szük családi esküvõt szeretett volna max 20 ember. Igen ám, de az a max húsz emberbõl csak 9 az övé. Ennyi a szük rokonsága. A nagymamája, az apukája nõvére és családja(4 fõ), az anyukája öccse és családja (4 fõ) és kifujt. Nekem meg csak a nagynénéim és nagybátyáim kitesznek ugyanennyit és akkor még anyukám testvéreirõl nem beszéltem. Apukámék 10-en vannak testvérek... átlag 2 gyerek plusz az õ gyerekeik... és életük párja az már sokkkKép Fejszámolás köv. 9x4 az 36fõ(ezek a nagynénik/nagybácsik) 9x2 az 18fõ (unokatestvérek), mégegyszer ennyi, na jó kicsit kevesebb mert nem mindegyik házas az plusz 10 fõ, meg az õ gyerkõceik. Sokaknak már van 2 gyerek, legyen mondjuk 10. Az összesen az én részemrõl minimun 74 fõ... és ez a szük családom!!!!!!!! csak unokatestvérekig!

Timici!

Nekm 2 számot nõtt a cicim... ha ez számitKép Simán jó a 95-s melltartóKép Ja akkor lehet, hogy 3 számot nõtt, mert volt sok 80-as isKép Most sok 90D-s melltartóm van kényelmesek is, de nõni bele már nem nagyon tudna a cickóKép

Hát a helyzet az az, hogy teljesen jól elvagyok ülve, fekve, vagy ha már állok legalább 10 perce. De akkor meg a derekam nem jó. A szeméremcsontom ketté akar törni ha fel akarok állni... Szóval kezd bedurvulni igy a vége felé a történet, pedig a 36. hétig szinte semmi bajom nem volt. Legalábbis ehhez képest piskótaKép Azt hiszem ez a málnalevél tea hatása lehet amit a 36. hét óta iszomKép De ha ez a fájdalom a tágulást jelenti akkor megérei,hiszen az jó nekünk. Igy legalább a medencémen tuti átfér majd a Gabi és neki is könnyebb lesz és remélem ezáltal rövidebb is lesz a vajúdási szakasz.

na megyek aludni,hátha sikerül, mert az elõbb el akartam ájulni a fáradtságtól, de mintha túlestem volna rajta, majd kiderülKép
sasha
38

Kép
sasha

Sziasztok!

Én Zoli vagyok, Pemeske férje. Azért írok, mert tegnap (szeptember 16.) 15 óra 50 perckor megszületett kislányunk Gréta. Egy kicsit hosszadalmas volt a szülés, de végül minden rendben ment, és nekem is nagy élmény volt, mert végig velük voltam.
Gréta 3710 grammal és 57 cm-rel született. Õ és anyukája is jól vannak.

Üdv: Zoli
pemeske

Sziasztok!

Ismételten köszönöm a gratulációkat!KépKép (Tényleg vannak véletlenek)

Lányok!
Valamit elfelejtettem a rohamlevelemben leírni. A 36-dik héttõl ittam a málnalevél teát. Minden nap fél litert fél decinként. Szerintem ez is sokat segített, hogy ilyen "hamar" ment a dolog.
Szerintem a különbözõ magzatvédõ vitaminok nem befolyásolják a babák méretét 100%-ban. Én csak a teherbeesés elõtt 1-2 hónapig szedtem. Aztán nem, mégis ekkora lett. Szerintem a rengeteg gyümitõl, meg fõleg a dinnyétõl.Kép
Köszi a jótanácsot, kapott Levi a kistesótól ajándékot, nem is keveset. Egyébként valamit javult a helyzet. Talán minden nap valamivel könnyebb lesz, csak a jövõhéttõl félek, akkor megy a párom ismét dolgozni. És akkor anyuci bekattan, vagy kiakad vagy valami ilyesmi.
A tejcsirõl.
Én napokon keresztül bõgtem a tejcsi és az új családi helyzet miatt. Persze, hogy ez nem segíti elõ a tejtermelést. Az elsõ napokban a kórházban órákat szopizott Berti, szépen kiáztatta a bimbókat. Hazaérkezésünk után meg kisebesedett és véres lett. Õrölten fájt, és akkor elõkerült a bimbóvédõ. Amikor azzal szopott akkor valamivel könnyebb volt, de tele volt véres tejjel. Ez csak 2 napog tartott aztán szépen gyógyult a cicim, amit a félmeztelen járkálásnak köszönhettem, nem szabad szerintem ilyenkor melltartót használni. Utána elraktam és bekapta szépen a cicimet, mintha misem történt volna. Csak a baj az, hogy nem elég. A dokibá azt mondta, mikor ecseteltem, hogy mennyit eszik, hogy csúcsot döntöget, merthogy megeszi mind a két cicit, és utána még egy csomó tápszert. Baromi szar tápszert adni a gyereknek!!!!!!!!!!!!KépKépKép Aztán pedig még lefejem a maradékot. Kudarcot vallottam. Csak már kezdek belenyugodni, és elfogadni a helyzetet. Tudom, hogy nekem mi kéne, tök nyugalom, Levi nélkül, egy bejárónõ és kiegyensúlyozott táplálkozás. Azért ez egy kicsit durva nem? Nem is bírnám ki. Na jó, senkit nem akartam untatni, csak amikor errõl beszélek a férjemmel, mindig az lesz a vége, hogy nem baj kicsim, egészséges, szép és itt vagyunk neki mi. De Õ nem tudja milyen rossz érzés szoptatás után a tápszeres üveget a szájába nyomni.

Na mentem, sziasztok!
bmary és Berti
bmary

Sziasztok!
Ma voltam megint a szüléselökészítön. KépKépKép Elöször tornáztunk, mint mindig. Aztán az egyik lány aki gyermekorvos, elmesélte nekünk, hogy milyen vizsgálatokat csinálnak meg az elsö év során, milyen oltásokat kapnak a lurkók. Jól jött, mert mondanom sem kell, hogy eddig még ennek a töredékét sem hallottam. Ami elég érdekes, hogy majd` minden oltásról elmondta, hogy régebben automatikusan adták, ö csak ajánlani tudja, de egyébként "vitatott" az utóbbi idöben. Hát jópofa, nem? Az ember lánya laikusként kell döntsön arról, hogy mit adjanak be a kisbabájának és mit ne!Kép Kicsit azért meg vagyok zavarodva, de attól függetlenül úgy gondolom, hogy nem fogok tiltakozni az általános oltások ellen, mert jobb ötletem amúgy sincs...

Sasha!
Az a szeméremcsont-fájdalom tényleg úgy hangzik, mintha a baba nyomná már mindenedet. Nekem az a fura, hogy némely rúgást úgy élem meg, mintha a combom tövét rugdosná, de hát ugye az nem-igen lehet? Azon szurkolok, hogy jöjjön Gabi még mielött még végleg kiköltözünkKép, mert aztán egy darabig nem lesz gépemKép, és nem akarok lemaradni a nagy újságrólKépKépKép!
Nekem nincs is jóformán családom. Kijönnék 9-böl, mint a párod: egyetlen másoduncsitesóm van, akit 8 évente ha látok és ezzel kifújt.Kép

Zita!
Hajrááááá, hajráááá!KépKépKép

Zulu!
Hálóing sztoriKép. Ez óriási! Ez igazolja, hogy a párod igazi férfiból van!KépKépKép

Zsuzsi!
Pont ez a meccses doki ugrott be, amikor írtad, hogy unszimpi. Nekem olyan, hogy a foci a legfontosabb és különben meg ne is zavarják, ha a "ran"-t nézi.
Más: ugye Te írtad egyszer, hogy tudsz segíteni abban, hogy milyen lépéseket kell megtenni, hogy a baba megkapja a magyar állampolgárságot? Ha igen, akkor elküldenéd újra a telcsiszámod, vagy leírnád egy mailben, ha nem túl hosszú? csipkebogyo@index.hu Elöre is köszönömKép.

Gombóc!
Remélem hamarosan teljesen gyógyultnak számítasz, vigyázz nagyon magadra, hogy a kisbabádat mindenben a legjobban szolgálja a luxuslakosztálya!

Timici!
Nem akarlak elkeseríteni melltartóügyben, de lesz nagyobb. Én D-s kosárral kezdtem, a félidö elött már E-st és F-eset kellett vennem, ma meg már felül bukik ki az F-esböl is... Mondjuk én csak akkor hordok, ha szimplán pólóban megyek utcára. Ja, és mindenki azzal biztat, hogy hajjaj, mekkora lesz szoptatáskor!Kép Örülj a B-s kosárnak, mert én már tényleg nem tudom mit és hol vegyek (mert ha van is, csak fehérKép).

Pemeske, Zoli, Gréta!
Sok boldogságot életetek új szakaszához! Jó egészséget, sok tejcsit, leljétek örömötöket az ismerkedésben!!!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Bmary!
Az utóbbi napokban sok szó került itt is a szoptatásról. Ott találtuk meg a közös nevezöt, hogy a lényeg, hogy mindenki a töle telhetö legtöbbet nyújtsa a kicsinek, és biztos vagyok benne, hogy nem maradsz egyedül ezzel a problémáddal. Fogadd el a férjed vigasztaló szavatit, öszintén és szeretetböl mondja amit mond. Pussssz és sok sikert a továbbiakra! Megy egy kis építö pozitív energia jókedvvel kombinálva: Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+

Csipkebogyó
33+5
csipkebogyó

Bmary!
Olvasgattad a LaLecheLiga oldalát? Biztosan hasznodra válik!
http://www.lll.hu
Csipkebogyó
csipkebogyó

Drága Pemeske és Zoli!
Nagyon gratulálok Gréta babához, boldogságot, egészséget és sok-sok tejcit kívánok Nektek!!!KépKépKép

GombócKép!
Irtóra sajnálom, hogy beteg lettél!KépKépKép Gyógyulj meg hamar, pihenj sokat, az egészen biztos csak jót tehet!!!

Melltartó ügyben: az én cickóm is két számot nõtt, 80-ról 90-re. Mondjuk azt hittem sokkal nagyobb lesz...Kép:

Sasha, már a 38. hétben vagy!KépKépKép Jaj olyan izgalmasKépKépKép! Hogy bírod? Feszült vagy, vagy nyugisan viseled?

Blanyesz, mi történt a dokinál tegnap? Írj, mert kiváncsi vagyok mi van Veled,Veletek!

Ági
23+4
Névtelen

KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Pemeske, Zoli, hatalmas gratula Gréta babához. Sok sok tejcsit és jó egészésget kívánok Nektek!
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Timici
21+5
timici

Gomboc!

Remelem hamar kilabalsz ebbol a micsodabol! Ha mar mas nem, akkor a gyogyszer tuti segiteni fog! Kép

Sasha

Nekem nagyon ugy tunik,hogy az utolsokat "rugod"!!! Kép
Egyebkent mi is apasagival fogjuk megoldani a dolgot. De meg mindig nemtom mi kell hozza! LECCCIII valakiiii! Kép Kepzeljetek, multkor mar azt almodtam,hogy a doki kerte a kispapa vercsoportjat es persze az enyemet is,hogy tenyleg tole van-e a baba....micsoda marhasag!!!!!

Haloinges sztorin akkorat mosolyogtam,hogy bejott a kutyam es nezett csak kedvesen, hogy minden rendben van-e....Kép Ja regebben kerdezte valaki, szoval nekunk van vizslank!

Pemeske, Zoli
Nagyon gratulalok nektek! De jo,hogy ti mar olelgethetitek a picit!!!!! Kép

Lanyok
Valaki irta,hogy Nemet o.ban a 3 kereku babakocsi kevesebb mint 100Euro. Ezt valami speci boltba lattatok vagy altalaban? Egy baratnom megy ki es hozna ha talalna.....

AFP

Szeretnem elkerni azt az ominozus erdeklodos tel.szamot ahol elaruljak az eredmenyt! Egy baratnomnek kellene. Arra emlexe,hogy legutobb Kangi irta meg, de mikor....? Pancser vagyok, bocsi

Norkini
17+4
norkini

Timici,

Örültem az írásodnak, mert én is 80B-vel indultam most meg 90-es is necces. Mi lesz még? Végülis jobb a helyzetem, mint Csipkebogyónak, Mo-n nem is hiszem, hogy tudnál venni ilyen melltartókat - én csak nagyon ritkán látok.

Pemeske, Zoli, Gréta,
Nagyon örülök Nektek, sok tejcsit és jó egészséget kívánok!

Zita,
Kitartást! Már lehet, hogy a kórházban vagy?

Bmary,
Nem vagy rossz, hidd el! Megteszel mindent a babáért, ami emberileg lehetséges! Tudom könnyû mondani, de hidd el TÖKÉLETES vagy!!! Kép

Nyúlandi
20 - hihi, már ide is eljutottam
nyulandi

Sziasztok!

NyulikaKép
A hálóingbõl L-es méretet vettem ( alapban 38-40 -es a méretem ), és igazából szopis hálóingnek vettem, szülés utánra, elöl egész mélyen gombos, a másik pedig elöl végig gombos. Most is jó rám, csak kicsit feszül a pocin. Pizsamán is gondolkoztam, hiszen tél lesz, és azok is elöl egész mélyen gombosak, 100% pamut,és ha ismered a Pashá üzlet dolgait, tudod, hogy mind nagyon jó minõség, és olcsóbb mint az Auchanba ( itt 3200 Ft-ba kerül,és elég nagymamás )Szerintem nézd meg.

Zulu,Kép
Ez a hálóinges történet nagyon tetszikKép és az ember lánya nem is tud rájuk haragudni.....

ZitaKép
Drukkolok neked, hiszen már a célegyenesben vagyKép

Pemeske és családjaKép
Gratula nektek!!!!!!!!

Lányok, egy kérdésem van hozzátok
Elkezdett fájni a torkom,Kép és úgy érzem be is fogok náthásodni. Mit csináljak? az a baj,hogy ha nem kezdem el idõben szedni a semicillint, v. vlmi más erõset, egybõl szövödménybe megy át, 2 hét ágyfekvéssel. Menjek a körzeti dokihoz, a sok beteg ember közé, és ott üljek minimum 2 órát?,vagy hívjam a nõdokimat, vagy kihez forduljak? és mit lehet ilyenkor beszedni? Ebben az évben még egy szem gyógyszert se szedtem be, most pedig legszívesebben elbõgném magam.Kép
Mit csináljak? segíccsetek

köszi,pusz

Brokkoli
30
brokkoli

Sziasztok!

Gratulálok Pemeskének a babucihoz, jó egészséget Nektek!

Lányok,
lenne egy-két kérdésem. Okozhat a magnézium székrekedést?? Mintha már olvastam volna itt, de nem emlékszem pontosan!
A másik pedig az lenne, hogy lehet-e szélhajtó teát inni terhesség alatt, nem árt a babának??

Köszi
Hóvirág
21+3
Hóvirág

Brokkoli,
én amikor náthás kezdtem lenni nem olyan régen azt a gyógymódot választottam, hogy C vitamint szedtem Calcium Sandoz-zal. Egészen hamar jól éreztem magam tõle. Persze a torokfájás egészen más ügy, mert arra igazából kevés dolgot lehet szedni vény nélkül. Legalábbis nekem ezt mondták a gyógyszertárban. Szerintem fordulj a körzeti orvosodhoz Brokkoli, úgy jársz a legjobban!!!
Névtelen

manó 2!
Ne hagyd magad ijesztgetni, szerintem ha most volt kedved vásárolni, és örömet okozott, akkor semmi gond ezzel. Én is vásároltam már jó korán, mégis az utolsó hónapig kitartott, mert mindíg eszembe jutott hogy még ez kell, meg az kell, és olyan jó! Most már kicsit nehezebben szánom rá magam arra hogy kimozduljak, hamarabb elfáradok úgyhogy nem bánom hogy nem most kell mindent beszereznem. Én már a babaértesítõ lapokat is megvettem, sõt meg is címeztem õket.:-))))) Nem ezen múlik hogy a babával minden rendben lesz e.

Manó 36+4

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok,
Ma annyira jol aludtam ejszaka hogy csak na!!!Az embernek ilyenkor mar ennek is orulni kell. : ))))
Tegnap egy srac haverom megkerdezte a tipikus ferfi kerdeseit ahogy meglatott : )))
-Nem felsz hogy elore esel ekkorra pocakkal?
-Nem furcsa hogy egy gombocot tolsz magad elott?
-Leszel meg olyan vekony mint voltal?
Csak egy pasi tud ilyeneket kerdezni,mindenesetre jot nevettunk.

Gomboc,
De jo hogyelmentel,es ugylatszik tenyleg nem mult el a multkori megfazas.Nem kene inkabb otthon fekudnon 1-2 napot hogy ne fokozodjon a helyzet???
Szerintem ha kamillas teaval inhalalnal az biztos segitene az esti elalvasban.
Csik hogy van??Nem tudsz valamit rola???

Timici,
En is azon gondolkodtam hogy mekkor szopis melltartot vegyek,mert 75B-ro lindultam es most mar a 85C sem tul nagy.Lehet hogymeg kene fogadnom a vedono tanacsat es megvarni a szulest mert akkor nagyot no hirtelen.
Csak hatakkor kinek lesz kedve megideje melltarto utan rohangalni.
Csak nem elkapkodni az aktivizalast: )))

Szemeske,
Nagy gratula Greta babahoz es minden jot!!!! : ))))))

Bmary,
Nagyon jol megoldottad a helyzetes es bar gondolom nem volt konnyu de a legjobban dontottel.Egy nagyes egy kicsi iszonyu melo lehet.Kitartast tovabbra is : ))))

Na megyek mert var a takaritas meg fozes orome.: )))

Kataa
35+1

Kép
Kép
kataa

Brokkoli,
nekem is ma reggel kezdett el fájni a torkom, arra ébredtemKép . Eddig már 2 teát benyomtam igazi citrom levével, de még mindig nem jó, sõt a fejem is fáj. Úgyhogy abszolút együttérzek veled. Én nem merek gyogyót bevenni, inkább visszafekszem az ágyba.(Ha megteheted szerintem Te is feküdj le.)

Hóvirág,
én úgy tudom a magnézium inkább hasmenést, hígabb székletet csinál. Székrekedés inkább a vastól és a progeszteron hormontól van így együttesen. Ugyanis a progeszteron ellazítja a belek izmait, lassul az emésztés, a vas szintén és ezért van az, hogy aztán olyat érzel, mintha követ kakilnál.

Egyél sok rostosat(szilva,körte), vagy rostos üdítõt. Jó még az is, ha naponta megiszol 2-2,5 liter folyadékot, ha ez sem jön be, akkor tejes kávé.Kép Nálam az mindig bejön. A tej+kávé együttes hatása miatt.Kép

Most megyek iszom még egy teát és visszafekszem, hátha elmúlik a fejfájásom is.Kép
Pussza,
Timici
21+5
timici

Bocsika Brokkoli, én voltam a névtelen hozzászóló!KépKépKép

Ági
23+4
Névtelen

Sasha, Csipkebogyó, Nyúlandi, Ági, Kataa és mindenki, aki melltartó ügyben irt. Köszönöm!

Akkor úgy látszik ez teljesen normális ütemû növekedés nálam, huh, de megnyugodtam.Kép

Kataa, én úgy tudom, hogy a 38.héten nyugodtam meg lehet venni a szopis melltartót, mert a szám(mell alatti méret) már nem lesz nagyobb, csak 1-el nagyobb kosárméret kell.
Tehát, ha a 38.héten is jó rád a 38C-s melltartó, akkor elég lesz a 38D-s szopis melltartó. De egyébként a SOTE-val szemben lehet kapni Anita melltartót(van több Kismama bolt is), oda nyugodtam át tudod küldeni akar a férjedet is.Kép

Az a lány, aki az ikreket szülte a 29.hétre és egy szobában feküdtünk, szintén ezt csinálta. És hidd el, ennyit azért egy férfi is meg tud csinálni, ha felirod neki egy cetlire, hogy milyen méret, milyen márka.Nem?

Na most már tényleg megyek, nem érzem jól magam.Kép
Pussza,
Timici
timici

Sziasztok lányzók!

Mindjárt jövök és modnom mi kell az apaságihoz az egész kb fél óra ügyintézés volt...Kép
Most mennem kell mert a kutyim szarul vanKép 2x hányt anyósnál és már 3 napja csomókban hullik a szõre... nem sima vedlés, hanem egy nap kb 3 maroknyit szedek összeKépKépKép

cuppp
sasha
38+0
Ja azt álmodtam, hogy 22-én v. 23.-án születik meg a GabiKép

Kép
sasha

Hovirag,
A magnezium inkabb hasmenest okozhat, mint szekrekedest!

Norkini,
En a Walmartban lattam akciosan par hettel ezelott haromkereku Hauck Joggert 79 Euroert, a normal ara 99 azt hiszem, de utana egy hettel meg Avanti volt 79-ert. Nagy kulonbseget nem lattam koztuk, de vigyazz, ezek nem teljesen hatradonthetoek!!! Viszont ami nekem nagyon tetszik, nagykereku (nem tudom, felfujhato e), kombi babakocsikat, labzsakka alakithato mozeskosarral, minden extra szerkoval mar 149 euroert vesztegetnek, ami szerintem nagyon jo ar! A nagyobb hipermarketekben lehet kapni kb. 15-20 fele babakocsit, 29-299 Euroig! Ez a 149-es mindent tud, ami kellhet az elso evekben! Gondold meg, melyik a praktikusabb! A haromkerekuvel tomegkozlekedni biztos nem tudsz, de ha a cseperedo babaval ugy 1-2-3 eves korul sokat fogtok kirandulni, akkor az optimalis, de csak kiegesziton megoldasnak, ujszulottnek nem jo! Persze van teljesen hatradontheto jogger is, de az 169 Eurotol kezdodik!
AZert en is mindig elsetalok a babakocsik elott, es gyonyorkodom bennuk!!!

Bmary,
sajnalom, hogy ilyen nehez az elso idoszak! Persze, jot tenne, ha egy kicsit le tudnad passzolni a nagyobbik babat, es agyba bujnal a kicsivel, hogy visszajojjon a tejcsi! De attol, hogy tapszert adsz, meg nem vagy rossz anya! Ha van egy kis idod, probalj meg fejni, hogy legyen tobb tejcitek! Ne add fel, az elso nehany het utan mar talan nyugisabb lesz a helyzet, es a tejcid is jobban beindul! En is csak azt tudom javasolni, hogy keresd meg az LLL-es lanyokat, akar itt a neten, a Szoptatas topikban akar telefonon! Sok sikert kivanok!!!

Engem is var a takaritas, csak az a baj, hogy ilyenkor Gyuri verszemet kap, es ketszer olyan sebesseggel ramol szet, mint ahogy en ossze!!!

Zsuzsi
20+2
zsuzsi74

Sziasztok,
hogy teljes legyen ez a het, voltam a vedonenimnel is. Tunderi aranyos no, tenyleg joszandekbol elkezdte ecsetelni, hogy az osszes hizasom az OK, de augusztusban tobb, mint amennyi kellene, es vigyaznom kell, ne maradjon ez a tendencia. Nekem a sulyom az egy erzekeny pontom, ugyhogy elbogtem magam. Kép
Aztan elmondtam neki, hogy mar mi mindent _nem_eszem, es hogy orvosilag letiltottak a tornarol, uszasrol, mindenrol. Latta rajtam, mennyire el vagyok kenodve, ugyhogy azt mondta, ne haragudjak, o tenyleg csak jot akart es most mar erti, es soha tobbet nem fog a sulyom miatt szekalni...Kép
MOndtam neki, ha segiteni akar, akkor adjon etrend leirast, megigerte, hogy jovo hetre osszeallittat nekem egyet. Kép

No. Megfazas. Koszonom a jokivansagokat, jol vagyok, a haziorvosommal azt beszeltuk meg, hogy meg bejohetek dolgozni, de ha egy picit is rosszabbul erzem magam, azonnal hazamegyek es otthon maradok. Brokkoli Kép, sajnos en is olyan vagyok, hogy ha megfazom, valami antibiotikum kell, mert eddig minden amator es gyogyfuves gyogyitasi kiserlet valami sulyosabb szovodmenyhez vezetett. Multkor meg csak kis hatoanyagu dolgokat irt fel a dokim, most mar az antibiotikum jott. Mondjuk tapasztalatbol tudom, hogy az nalam mindig segit. Kép
Szerintem ne kuralgasd magad otthon, irany az orvos!
(Ha valakit meg erint. Gyogyszertarban recept nelkul, doki utasitasara kaptam multkor kohogesre, torokfajasra BIOPAROX-ot, most meg nyakoldonak BRONCHICUM-ot, antibiotikumkent CEDAX-ot.)

Hovirag Kép, nekem az alma+fel liter viz osszeallitas mindig bejon...Kép

Pusszantas,
Gombóc
Gombóc

Lányok,

Én még sohasem jártam a Corában. A kiságy ára 6,9 eFt látom, hogy jó, de csak most ennyi és két hét múlva drágább lesz, vagy ez mindig ennyi?

Bocs az értelmetlenségért.

NyAndi
20
nyulandi

Sziasztok!

Ági!

Nagyon jól esik, hogy érdeklõdtél! Megvizsgáltak, UH is volt, és mindent rendben találtak. A lepény jó helyen tapad, kiváló állapotban van, méhszéj zárt. A barnás váladékra azt mondták, hogy esetleg valami apró ér pattanhatott meg, mert tényleg semmit nem láttak. A kisbabám meg olyan élénken mozgott, hogy még az orvos is megkérdezte, hogy mindig ilyen kis aktív? Megsimigatta a térdét, az arcát, tényleg annyira látszott, hogy nagyon jól érzi magát a helyén! Kép
Kaptam azért Rutascorbint, amit szednem kell. Szedett valaki ilyet közületek?

Ja, és Ági, Te írtad, hogy vettél kisállatmintás textílpelust? HOL?

Puszi mindenkinek:
Blanyesz (aki egyébként Judó, csak annyira meg voltam ijedve a barnás valami miatt, hogy nem akartam az igazi nevemen bejelentkezni és kérdéseket kapni, és elnézést ezért, még sosem cseréltem nicket).

Táblázatba hogy lehet bejelentkezni?
judó

Szia Judó!

Na, lám. Én ugyan nem olvasom ezt a topikot mindig oly lelkesen, de mégis itt kell olvasnom, ha frisseket akarok tudni rólad?!
Rutascorbin: erõsíti az érfalakat. Az én dokim standard ír mindenkinek az elsõ idõkben (3*2-es dózisban). A fiaimnak meg az orrvérzésük miatt szoktam adni, kúraszerûen néhány hétig, igaz, kevesebbet. (én most kicsit úgy vagyok a dokim vitaminjaival, hogy jó-jó, de azért havi 5000 ft sok, így a 3*2-eset 2*2-re, a 3*1-eset 2*1-re redukáltam...)
(én is épp tegnap láttam õkelmét, és láttam, ahogy kapálózott a pöttöm kezével, ez nagy szám, mert régebben én sose semmit nem tudtam kivenni az uh-kon, most meg egész profin felismerem a lényeges dolgokat. 37mm CRL-nél tartunk.)

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Torokfájás:
Nekem is fájdogál már hetek óta, de csak idõszakosan. Kúráltam magam kamillateával és mézzel, de vasárnap és tegnap du nagyon belázasodtam. Házidoki Bioparox sparyt írt fel. Szerintem mindenképpen mejnetek vele idõben orvoshoz, mert a láz az egyik legveszélyesebb dolog. Én most izgulok is rendesen, hogy babócával minden rendben legyen. Holnap el is megyek UH-ra. Ja és állítólag most van valami influenza járvány is. Úgyhogy vigyázzatok nagyon magatokra.

Puszi, Panka

panka

Szia Judó!

Szívbõl örülök, hogy nincs semmi gond és minden rendben Veletek!!!KépKépKép Csak így tovább!

A kisállatmintás peluskáról nem én írtam, de szívesen venném az infot merre lehet ilyeneket venni.

Ági
23+4
Névtelen

PIldi,
Mar olvastam egy masik topikban a 'vallomasodat', udv a kismamak kozott, es gratulalok!
Zsuzsi
20+2
zsuzsi74

Ildi!

Köszi az infót, és ne haragudj, de tényleg nem mertem-akartam máshová megírni, valahogy tudatalatti félelembõl nem mertem a saját nevemen írni.
Nekem hétfõn lesz a nagy UH, ahol talán már látszik, hogy Õkelme milyen nemû lesz.
Hányadik hétben is vagy?

Ági!
Köszönöm!

Akkor kérjük, hogy jelentkezzen a mintás pelusos kismama! Kép

Puszi: Judó
judó

Sziasztok!
Tegnap voltam dokinál meg vásárolni. Az AFP rendben, volt Uh-is, és képzeljétek, sikerült videora venni, amikor ásít a pici! Annnnyira aranyos! Kép Utána vettem végre már egy kismamanacit, elegem volt a befõttes-gumis megoldásból. És annak meg fõleg örülök, hogy nem vénlányos és csupa mûszál, mint amiket általában látni lehet, hanem poci alattig kordbársony, poci föltött meg puha meleg pamut valami. És nem kell a gombot arrébb varrogatni, hanem a gumipánt van kigomblukazva. Szóval szupi, tudom ajánlani mindenkinek, csak az ára borsos (7990). Ha érdekel valakit, leírom, hol lehet megtalálni. És tegnap egész este mocorgott a pici, már tényleg nem lehet összetéveszteni holmi bélmozgással! Úgyhogy most nagyon hepi vagyok, kívánok nektek is hasonló jókat!

Kataa,
ne haragudj, mindig elfelejtettem válaszolni a házidokis témában. Még mindig nem döntöttem, hogy mi legyen, csak azért.

Mano2,
ugye te vettél kiságyat? Szerintem nem korai, utálom a babonákat!!! Különben is! Ennyi erõvel a csecsemõhaláltól való félelem miatt ne is vegyünk a babának semmit, születése után sem. Várjuk meg, amíg mondjuk 2 éves lesz. Aztán jöhet az elsõ ruha. Kép

Miszike
19+3
miszike

Sziasztok!

Megjöttünk az állatdokitól és szegény kutyim allergiásKép Kapott injekciót meg sampont, meg két fajta gyógyit, amibõl az egyiket lehet nassinak is adni merthogy jó izü és az állatok szeretik. Na az én kutyám úgy köpte ki ahogy kellett, úgyhogy két tablettát kell a torkán legyömöszölni, de még szerencse, hogy tapasztalt állattartó vagyok és ez nem okoz gondot...

Gabi-baba beindult. Az elõbb még "csak" csuklott, de most már boxol is. Én meg ugrálok mint a hülye, mert úgy fáj amit csinál ott lent alul. A szeméremcsontom is jájjj ugyhogy már igazán kibújhatna, mert nincs már akadályaKép

Voltunk elintézni az apaságit. Meglepõdtem, mert fél óra volt az egész!!! Na akkor figyelem akit érint mert most már tapasztalatból leirom mi kell.
Kell az orvostól kérni egy igazolást. Én csak odaálltam a doki elé, hogy kérek egy papirt az apasági nyilatkozathoz. Egybõl tudta mi kell nekem. Ez két pillanat!
Az okmányirodából kell kérni az állpotos nõrõl 2 db családi állapotot igazoló papirt.
Ezek után fogod a kispapát (összes iratával együtt), az ovosi igazolást, a 2 db családi áll. ig. papirt, a szem igazolványt, a kismamakönyvet és bementek az Anyakönyvvezetõhöz. Megcsinálja a papirokat aláirtok fejenként 4-szer és kész is vanKép A kispapa azért ir alá mert elismeri, hogy a gyerek a pocakodban az övé, Te meg azért irsz alá, mert elismered, hogy a gyerek tõle vanKép Hát ennyi.

És akkor most
[color=#ff0000]

Bmary!

Jajj! Ne érezd magad rossznak jó! Mindenki szeretne szoptatni és itt a babaneten sok jó tanácsot is kap mindenki, meg olvas meg minden, de az élet nem papirforma szerint zajlik! Ne érezz lelki ismeret furdalást (mondom én aki tuti ki fog borulni az elsõ akadály láttánKép), hiszen szereted és ez a legfontosabb! A LL ligát megkerested már? Hátha tudnak valami okos tanácsot adni, hogyan hagyhatod el fokozatosan a tápszert... hátha sikerül. De a legfontosabb, hogy megnyugodjál, hiszen a párodnak olyan nagyon igaza van!!!Kép

Csipkebogyó!

Fogok irni neked egy emilt, ha lesz elég erõm hozzá és a gondolataimat is összeszedtem! Vigasztaljon a tudat egyébként, hogy Mo-n mint a 10 oltást kötelezõ beadatni a babának, különben kiskoru veszélyeztetése miatt eljárást inditanak a szülõk ellen, neked legalább van választási lehetõséged, hogy beoltod-e vagy sem!
A fájásokról annyit tudok, hogy van, amikor belenyilal a combodig a fájdalom... teljesen normális jelenség, de azt már nem állitom, hogy fincsi isKép

Ági!

Elõször is még nyugodt vagyok! Te is az leszel hidd el, csak kicsit türelmetlen.Kép Én legalábbis már nagyon türelmetlen vagyok, mert a pocakom lent van, a szeméremcsontjaim "vándorolnak", jóslófájásokkal küzdök és állitólag az orrom is duda lettKép Szóval már minden szülés elõtti tünetet produkáltam, már csak a nyákdugót vagy a magzatvizet várom, hogy távozzon. De megelégednék a fájások jöttével isKép

Norkini!

Én reggel felébredtem és hirtelen eszembe jutott, hogy azt álmodtam, hogy a baba még pont a szüz jegyében születik meg ami azt jelenti hogy 22-23.-án fog születni. Vagyis vasárnap várhatom a szülés indulását, ha hihetek az álmomnakKép

Brokkoli!

Sajna nem tudok segiteni betegség ügyben. Én nagyon ritkán betegszem meg és ezért antibiotikumot sem szedek! Azt viszont tudod ugye, hogy egy idõ után hozzászokik a szervezet az antibiotikumhoz és nem reagál rá megfelelõen... Szóval én inkább kerülöm és tényleg csak akkor veszek be gyógyit, ha szükséges. De a te tested és te tudod, inkább azt ajánlanám, hogy fordulj dokihoz még idõben!

hóvirág!

A mg nem okozott tudomásom szerint még senkinek sem székrekedést. Az a vas sajátossága... gondolom szedsz valamilyen formában vasat?! Meg egyébként is "terhességi" tünetként irja le a alegtöbb könyv is a székrekedést.

Kataa!

Na de jó! Ma én is úgy ahogy jól aludtamKép Tegnap nálunk is volt egy haver. Csak ritkán jön, de már régóta ismerjük. Mondta, hogy vannak ismerõsei akiknek van gyerekük, de én vagyok az egyetlen akinek a terhességét is végig tudta követni onnan, hogy elsõ harmad. Õ nem kérdezett ilyeneket, de azért mégiscsak férfi és hát nem igazán tudja elképzelni milyen lehet nekem most.Kép Nagy pocak itt, jáj, ott auKépKépKép Fõleg, hogy a mostani tüneteim nem kellemesekKép

Hóvirág!

Timici most is jól tudja mitõl is terhességi tünetKép Attól a hormontólKép A progeszteron hormontólKép (ezt tõle lestem) De végülis oly mindegy tudom e a nevét, vagy sem, hiszen van nekünk egy TimicinkKép

Gombóc!

ne izgulj a súlyod miatt jó! Szülés után majd lemegy, ha nem is az egész, de kis erõfeszitéssel az összes!Kép Ha olyan alkat vagy akkor sajnos mindegy milye étrendet állit össze a védõnõ. de remélem nálad nem igy vanKépKépKép
20 kg-ot hiztamKép

JudóKép

Szia-szia! Nagyon örülök, hogy minden a legnagyobb rendben van!Kép Valami ilyesmire gondoltam én is a barnás váladékkal kapcsolatban, csak nem mertem leirni, nehogy butaság legyenKép Csak én azt úgy képzeltem,hogy a kissé alvadt vérnek van barnás szine és ahhoz nagyon kis vér is elég. Tehát beleillett a logikámbaKép Nem szedtem olyan gyógyit, igaz mg.-n kivül mást se, de az a lényeg, hogy a baba jól vanKép
Táblázatot Pocok vezeti. Irjál neki adatokat és biztos be fog tenniKép Ha ki tudod keresni a vasárnap késõ esti archivból a táblát akkor látni fogod milyen adatok kellenek!

PIldi!!

Gratulálok!!! Jól emlékszem, hogy Õ már a "többedik" babó lesz?Kép

Miszike!

Gratula az AFP-hez és a pocaklakó mocorgásához.
2 évig nuku ruha?Kép

Na megyek, de még jövök és ezt vehetitek fenyegetésnek isKép
sasha
38+0

Kép
sasha

Pildi!

Utánakerestem a "vallomásnak"Kép Gratula mégegyszer!Kép Jól emlékeztem,hogy nem elsõ lurkóKép

puszi
sasha
38+0

Kép
sasha

Sziasztok,

köszi mindenkinek a cicis hozzászólásokat. Az elsõ napok-ban
azt tanácsolták, hogy elméletben készüljek fel a helyes szoptatási technikákból, az talán segíthet. Aztér köszi nektek is.

Vigyázzatok magatokra, Lora (35)
lora

Pemeske!Kép
Gratulálok mindannyiótoknak, kívánok sok tejcit, jó egészséget!KépKépKépKépKép

Timici!Kép
Gyomorsavval már nekem is sok gondom volt. Kezdetben csak enyhén, akkor a tej+Hamlet segített, most a vége felé viszont csak az segít, ha naggggyon keveset eszem egyszerre. Ebbõl az adódik, hogy kábé kétóránként éhes vagyok. Ja és a paradicsom, meg a paradicsomos kaják gyilkosak.Kép Ha nem tudom megúszni, és mégis ég a gyomrom, akkor az egyetlen, ami segít az Antagel nevezetû lötyi, ezt szabad, és recept nélkül kapható.

Gombóc!Kép
Kakukkfu!Kép
Jobbulást kívánok Nektek! Azért mielõtt bármit bevesztek, (antibiotikum, köptetõ stb, hívjátok fel a
Teratológiai tanácsadót
itt megmondják, milyen gyógyszert szabad egyáltalán bevenni terhesség alatt!
A szám:
06-80-200-339

Sasha!Kép
Engem is utolért ez a szeméremcsont-fájdalom. Már múlt héten is éreztem kicsit, de mostmár elég durva.Kép Fõleg fekvõ helyzetben, amikor egyik oldalamról a másikra akarok fordulni. Csakhogy én nem is iszom málnalevél teát sem, és most ezerrel próbálom meggyõzni a testem, hogy hiába tágulgat itt nekem, akkor is császár lesz!

Lányok!Kép
Ilyet még nem pipáltam!KépKépKép
A párocskám tegnap KIVASALT! Olyan édi volt, teljesen magától nekiállt, és megcsinálta. Le vagyok nyûgözve!Kép

iancsa
36+3

Kép
Kép
iancsa

Sziasztok lányok!Kép

Nagyon köszi a hozzászólásokat, majd megnézem mikor rendel a dokim, és elvonszolom magam hozzá. Asszem most megyek lepihizek, mert nem érzem túl jól magam. Persze a mai szülésfelkészítõ tréninget nem akarom kihagyni, még jó, hogy közel van, de majd meglátjuk.

pusz
Brokkoli
30
brokkoli

Iancsa!Kép

Hát az nagyon nem jó, hogy "feleslegesen" fáj. Igy se jó, de legalább bizakodom, hogy meg fogom tudni szülni a manót hüvelyi úton, hiszen a testem azért mászik széjjel. Egyébként rájöttem,hogyha málnalevél teát iszom akkor nem fáj olyan durván, mert segit ellazitani a feszes részeket amiknek arrább kell mászniuk. Most jöttem ráKép Én is napi fél litert iszom belõle! Gratula a vasólós párodhoz! Ez igen! KépKépKép Minden elismerésem!!!KépKépKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Bocsi, hogy csak most írok, de a délelõttöm egész fárasztó volt. 02:34-kor kezdõdött, és most ért véget, ugyanis Bencének jön a foga.
Én vettem az állatmintás pelust, de Grazban a KIKA-ban.10 euro volt öt darab. Állítólag vasalni sem nagyon kell õket.
Errõl nem tudok nyilatkozni, mert még nagyon ráérek mosni meg vasalni a babának, de amíg pici, úgyis mindig mindenét vasalni is fogom.
Szóval nézzétek meg a pesti KIKA-ban hátha lehet ott is kapni. De kb 500FT / darab árra számítsatok.
Nekem, mivel nem elsõ terhesség, a medencecsontjaim már két hete ki akarnak szakadni, és még hol van a vége.....
Jelentem keményedés már csak akkor jelentkezik, ha lefárasztom magam, vagyis a Bence engem. De hát a dackorszak ugye. A délelõtti séta ideje 2 óra. Megtett táv kb. 2 km, de félig hajolva, ugyanis foni kellett a kezét.
Ez a deréknak is "jót" tesz.
Na elég a panasznapból. A KIKA-ban meg próbákozzatok!

Heni
24+3
heni1979

Sziasztok lányok!

Köszi a válaszokat, megpróbálok még több rostosat enni!!!

Brokkolli,
én is megyek a szülésfelkészítõre. A múltheti elõadás nagyon jó volt. Remélem ez is jó lesz, mert a férjecskémet talán sikerül rábeszélnem, hogy jöjjön el!!

Nyulika,
Te jössz ma a felkészítõ tréningre??

Üdv.
Hóvirág
21+3
hóvirág

Zsuzsi, Sasha!

Köszönöm szépen a gratulációt. Hát igen, én itt a ti táblázataitokban szereplõkhöz képest elég "vén" vagyok, már ami a babák számát illeti. Igaz, terhességek számát tekintve még nem annyira.Kép

Judó! A mérete alapján 10 hét 4 nap vagyok ma, mensi szerint 1 héttel kevesebb lennék, de hát én sose a 14. napon voltam fogamzóképes. Ha ez ígymarad legközelebbre is, akkor ez lesz a hivatalos korom. (márúgyértem eszerint) A 18. heti UH már valóban "izgi", már ami a nemét illeti. És örülök, hogy nem találtak semmi problémát. MOst kicsit énrám is rámjött a frász, a yahoo-n olvasottak miatt, szerencsére egyéb okom kop-kop nincs rá.

Ildi

Ildi
pildi

Pildi!Kép

Igen, már emlékszem!Kép a 2. terhesség ikrek ugyi?Kép Nem "vén" hanem tapasztalt!!!Kép És ez igy is van!
Állitólag a babaák az elõs idõkben, fõleg az elsõ harmadban ugyanolyan tempóban fejlõdnek, szóval nagyon is elképzelhetõ, hogy nem a félidõben volt peteérés, ill fogamzás. De gondolom ezt tudtadKép

Lányok!
Szét akar szakadni a szeméremcsontom és nagyon fájKép Csinálhatok én bármit nem segit. Most ittam teát és várom hogy igazam van eKép

na puszi
sasha
38+0

Kép
sasha

Sziasztok!
Ildi!
Ne csináld, maradjunk nyugodtak!
Majd beszámolok a hétfõi UH-ról!

Sasha!
Köszi mindent! Kép

Pocok!
Mint illetékes, felvennél a táblázatba?
Adatok:
Judó
17+3
33év/2. gyermek
Gödöllõ
2003.02.23.
Szent Margit kórház/Dr. Sárvári János
Elõre is köszi.

Puszi: Judó
judó

PILdi,
Na azert nem kell ugy felvagni! A terhessegek szamat tekintve meg csak ott tartasz, ha jol tudom, ahol en! Kép
Mit olvastal a yahoo-n, amitol radjott a frasz???

Zsuzsi
20+2
zsuzsi74

Pemeske
nagy-nagy gratula Gréta babához legyen neki so-sok tejcije és sok boldogságot KépKépKépKép

Puszant Csics és Petike Kép
csics

Lenne még egy furcsa kérdésem: az utóbbi idõben sokat nõtt a pocim, és a hájfodrok alatt valami nagyon keményet érzek. Néha már pici állástól majd' leszakad a pocim, és nagyon kellemetlen. Ha lefekszem, elmúlik. Szóval: ez normális, hogy így "elfárad" a poci? És mennyire kell keménynek lennie? Kép Hülye kérdés, tudom. De néha puhább is szokott lenni. Vagy szegény babát tapogatom, és csodálkozom, hogy nem puha?

Ja, és az uh-n nem derült ki, hogy kisfiú/kislány, ugyanis takargatott. Kép De hála Istennek, nem fontos. Egy szeretni való kis élõlény, és annak örülök, hogy egészséges, mozog, tündéri... Nem is biztos, hogy mindenáron meg akarom tudni a nemét...

Miszike
19+3
miszike

Sasha,
teljesen elpirultam attól, amit írtál Kép.
De nagyon jól esett, köszönöm.
Hát igen, azt már többektõl hallottam, hogy az utolsó 2hét az nagyon sz*r tud lenni. Nagyon drukkolok, hogy a tea meghozza a várt hatást.Kép Már nincs messze a vége.

Tényleg tudod, hogy mekkora most Gabi baba? Csak kíváncsi vagyok.Kép

Iancsa,Kép
hát akkor bizti a paradicsomtól van, mert azt elég sokat eszek, pl. tegnap este is. De úúúúgy szeretem és ráadásul mióta terhes vagyok a paprikától, hagymától gyomorgörcsöm van, tehát azt nem ehetem. Most akkor parit se.Kép Mi marad nekem, az uborka? Mindegy már csak 3 pari van, azt megeszem és megpróbálom az ubit, hátha attól nem lesz.
Enni egyébként is csak keveset birok, mert nem kívánom és kb. a felét minig otthagyom, de az tény, hogy utána 2 órával már farkas éhes vagyok.Kép

Gratula a vasalós párodhoz.Kép
Az enyém annyi egedményt tett, hogy a polóit nem csak az ingeit kell vasaljam, ami nagy szó, mert rengeteg polója van és úúúúúúgy útáltam vasalni õket.Kép

Nyúlandi,
a Corában úgy tudom nem ennyi szokott lenni az ágy, csak akcióban ennyi, de mióta terhes vagyok ez már a 2.akció, szóval ki tudja lesz-e még. De tényleg nagyon jó ár, és szerintem jól is néz ki, ha jól tudom akkor vett is valaki most belõle. De ki? Nem emlékszem. Ilyen egy igazi kismama agy, tegnap írta az a valaki, hogy megvették.Jaj, ki volt az?Kép
Remélem majd jön, olvassa és megmondja.Kép

Pussza,
Timici
21+5
timici

Sasha,
ez lemaradt : Kép

Timici
timici

Zsuzsi!

Igen, így igaz. Sõt a normál szülések számában meg még csak egynél tartok, mivel az ikrek csaszi volt. Doki szerint elvileg egyelõre nincs akadálya a normálnak. Ezesetben ezzel majd úgy leszek, mint az elõször szülõk, hisz 9 éve volt az az egyetlen...
A yahoon a túl az.. topik privát listáján egyik barátnõnk 11 hetes babájának elvesztését olvastam. Ezzel kezdtem ma a reggelt, elég rossz kezdés volt. Pláne a közel azonos kor miatt.

Sasha! Igen, én magam -lévén 24 napos ciklusaim voltak - eleve számoltam azzal, hogy idõsebb. És történetesen eléggé emlékszem az ominózus ciklusra is, meg elég élesen jelent meg -eszerint a fogantatás napja körül - a peteérésre jellemzõ mellfeszülés, szóval kb. számítottam is ilyesmi korra. Mondjuk elsõ uh-n úgy hozta ki a méretet, hogy a ciklus 6. (!) napja lett volna a fogantatás (most 7. -re tette, én inkább 8-ra teszem magam). Mondjuk az elsõ fiam is a ciklus 8. napján fogant... (pedig akkor 26 naposak voltak a ciklusaim). De élvezem, hogy most már ennyire fejletten áll az uh helyzet (azért 7 ill 9 éve még nem ez volt). És igen, a másodiknál voltak az ikrek.

Judó: tudod az azonos kor miatt éreztem nagyon át a dolgot most, hisz pont tegnap láttam, pár nap híján annyi idõs, mint az övé volt... és én tegnap láttam ahogy mozog stb, és belegondoltam, hogy amikor ekkora lett-volt az övé, az a baba is val. ugyanígy mozgott stb. Ezzel együtt persze nem hagyom magam, csak mindig félek azt mondani magamnak, velem ez nem történhet meg.

Miszike: én ebben ugyan nem vagyok szakértõ, majd Sasha kifejti, de én azt mondanám látatlanban, hogy amikor keményet érzel, akkor keményedik a méhed. Ha ez nem túl gyakori, akkor oké, de ha igen, akkor sok pihi és magnézium kötelezõ!

Ildi

Ildi
pildi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?