A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Deni!
Egyszerűen kivettük a keretből, így most lukas az asztal. Láttad volna, Bazsó hogy meglepődött, amikor rá akart csapni :lol: De ez is nagyon tetszik neki, dobálja befelé a játékait. nem marad ez így sokáig, Párom majd leviszi a pincébe, amint meglesz a lomtalanítás!

Rylie!
Párom ugyanezt mondta a saját tesójára. Azért vannak a barátok, hogy kompenzálják a hülye családot. Én nem is értem, hogy ennyire nem érdeklik egymást az emberek??? Mindenki azon rinyál, hogy az emberek mennyire nem figyelnek egymásra az utcán, az életben, de mit várnak, amikor a családon belül is ekkora közöny uralkodik! A pap is éppen erről az elszeparálódó világról beszélt, mielőtt megkértem sógort, hogy vegye már elő a kamerát, és ő meg erre azt mondta, hogy nem!
Mindegy!
Egy barátnőm ma azzal "vigyasztalt" hogy ne is akarjam őket megváltoztatni, mert ilyenek maradnak, és csak magamnak okozok ezzel rossz perceket! Náluk a keresztelőn ő fotózott (kezében a gyerek :shock: )és a férje kamerázott :shock: , mert akiket hívtak, hogy segítsenek fotózni, nem mentek el, mert megsértődtek, hogy nem ők lettek a keresztszülők. Lehet, nálunk is ilyen sértődésről van szó.....Mindenesetre anyósnak kifejtettem (mivel állandóan azzal nyaggatott, hogy oké, hogy Bazsónak a nővérem lesz a keresztanyja, de akkor a tesónak a sógorék lesznek), hogy ne is reménykedjen abban, hogy a gyerekemet megnyomorítom ilyen keresztszülőkkel! :twisted: :oops:
Én barackot egyébként félbevágva fagyasztottam, még meg sem kell pucolni, mert ahogy kienged, úgy összelöttyed, hogy simán lejön a héja. Persze a hámozás nem árt!

Kép
Kép
zuzmo1

Zuzi!
nem tudom az vígasztal-e, de én tudok lelopni fotót a videorol, ha majd készen lesz. persze a minősége... :(

Deni!
Lencsinek folyton mondtam, hogy dádá lesz, de nem, ő ledobálta a cipőt, és volt, hogy úgy hozták utánunk. utoljára rácsaptam a kezére, őt nem viselte meg, csak nézett, de a nő aszonta: "ne bántsd!", és szúrós szemmel, hősként vonult el a terepről. na emiatt éreztem magam sz..ul, mert nem ott kellett volna az utcán nevelnem Lencsit. sajnos azóta is ledobálja a cipőt, nem tudom mi lesz télen. szóval meg se érte rácsapni a kezére. :(
ancsipancsi

Votiv!

klassz lehetett ez az esküvő! Nekem teljesen a Jó barátokból ugrott be a leszbikus esküvő :lol:
Menyasszonytánc :lol: még jó, hogy ingyé volt, és nem kellett 2x perkálni :lol:
De a legjobban az tetszett, hogy a szüleik is ott voltak, és elfogadták a lányaik döntését!

Lindi!
Eltűnt a szalagod. Már AFP?

Kép
Kép
zuzmo1

A bababuli délután 3-tól lenne, ez az időpont már Bogárkáéknál is bejött.
Aki egyébként Bogárkáékhoz eltalált, annak könnyű dolga lesz, kb 3 perc sétára lakunk egymástól, a Camponától gyalog felfelé kb 15 perc (az 50-es busszal hozzánk 3 megállót lehet jönni, onnan még 5 perc séta).

Ketteskének új (illetve másik, akár használt) babahordozót akarok venni,mert az előzővel nem vagyok megelégedve. Milyen márkát érdemes nézni?
lindicita

Ancsi!
A téli cipőt szerintem nem fogja tudni levenni :wink: A fotót köszi :lol:

Kép
Kép
zuzmo1

Zuz! Én nem rakom be minden hsz-hez a szalagot, mert egy csomó helyet foglal, csak az eslő hsz-hez, azt is főként csak azért, hogy tudjam, hol tartok.
Igen, már AFP. Kíváncsi leszek, hogy fogadnak -e, mert a beutaló még a Szt. Imrébe szól, viszont ott már nincs labor, és a Fehérvári útra kell menni. Pisit is vinni kell ilyenkor?

Ancsi! Igen, utcán nagyon nehéz nevelni, mert kritikusak az emberek, és ők aztán nagyon tudják, mit kell tenni.
A múltkor Grétivel biciklizni voltunk, és a bringáján ő még nem tud pedálozni, hanem van egy kis tartó, maire fel tudj tenni a lábát. Viszont hazafelé már kínlódott,és a lábát csak ledobta a földre, tehát a cipő orrát szépen húzta a földön. Rászóltam egy párszor, persze meg se hallotta. Én meg fogtam, levettem a cipőt és a zoknit. Szerinted húzta tovább a földön a lábát?
lindicita

Lindi!
Pisi nem kell!!!
És szerintem fogadnak azzal a beutalóval a Fehérvárin is, mert amikor Bazsóval voltam vérvételen, és nem volt víz a kórházban(szerintem erre sokan emlékeztek :wink: ), és nem működött a labor, akkor is oda irányítottak át mindenkit!
Akkor ezek szerint az én szalagjaim is jó sok helyet elvesznek :oops:

Kép
Kép
zuzmo1

Ezzel a dá-dá-val egyébként vigyázni kell, mert hajlamosak vagyunk sokszor mondani. Anyukám is mindig ezzel fejezi be a nem-mel kezdődő mondatokat: Nem szabad ezt és ezt csinálni,mert dá-dá lesz. Persze, mint halottnak a csók. Mert ha a gyerek megszokja,hogy csak mondjuk, és a végén úgyse lesz semmi, akkor simán folytatja tovább. Úgyhogy mondtam is anyukámnak, hogy vagy ne mondja, vagy ha mondja, és már harmadjára mondja, akkor tényleg legyen dá-dá.
Úgyhogy én ritkán mondom, de van mikor muszáj. Konnektorba nyúlkálásnál meg a tűzhely gombjának a csavargatásánál. Meg az apja a számítógépnél. Másért nálunk nincs dá-dá.
Ha pl. a zsírkrétát a szájába veszi, akkor az a bünti, hogy elveszem. És ez elég szarul szokott neki esni.

Jajj, még egy dumája eszembe jutott.
A zsírkrétákat egy kis műanyag pohárban tartjuk. Amikor azt kiűríti, néha úgy csinál, mintha inna belőle. Valamelyik nap meg a mesekönyv elején lévő cicának az arcához nyomta, hogy: Te is, te is. De ezt is,hogy honnan szedte?
lindicita

gyereknevelés az utcán:
Ha meg nem szólsz rá a gyerekre, akkor meg azt mondják, hogy nem neveled meg. Most légy okos!!! Szerintem szarni rá!!!!!! Mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja! Könnyű kívülről beleokoskodni! Ráadásul kíváncsi lennék, Ők hogy csinálták! Valószínűleg bevágták a gyereket a járókába, és hagyták bömbölni, de ha te teszed ezt, akkor máris rossz anya vagy!

Kép
Kép
zuzmo1

Ancsi:
írtam pü-t :D

Újból próbálom a képket:
Ez volt hétvégén.Gyengébb idegzetűek ne is nézzék,mert Dorka nem csak ült rajta... :lol:
Kép
Ez pedig a pénteki állapot:
Kép

petergabi

Gabi!
Tök jó a tető, és a cserép!!! Most mi következik? A nyílászárók? Látom, már körbe van szigetelve a ház!
Lányoknak nagyon jó dolguk van :wink:
Ma megyek a dokibácsinkhoz :D Úgy várom, mert van neki uh-ja :wink: :lol:
Orsid hogyan éli meg az iskolakezdést? (én mindig tiszta depi voltam) Gondolom, nagy változás ez Dorkának is, biztos hozzászokott már a nővéréhez.

Kép
Kép
zuzmo1

GAbi!

NAgyon halad ez a ház,hamarosan be is költözhettek!

Lindi!

Ággyal egyébként ördögöd van mert éppen azon agyalok,hogy ezt a KIKAsat alakítsam át neki vagy kapjon Ő is egy normál méretű ágyat.Végül is Soma is ilyen idősen kapta meg a 200x90-t.
Szóval mikorra kell neked?
20170114224602

Juc!
Én ketteskének tervezem, mert először én is úgy gondoltam, hogy Gréti kap egy másikat, és ezt megkapja a baba, de gondoltam, hogy Grétinek még hagyjuk ezt, és átmenetileg veszünk a babának egy kis rácsosat, aztán eszembe jutott, hogy nektek is ugyanilyen van és már a bababörzén meg akartalak kérdezni téged, mert így akkor lenne 2 egyforma, ami később úgyis átalakítható, és akkor a két rendes ágy is egyforma lenne.
Szóval legkésőbb január vége.
lindicita

Gabi! Hihetetlen milyen iramban halad a házatok!
És nagyon klassz a háttérben a domb/hegyecske.
lindicita

Lindi!

Ok,addig kigpndolom :lol: de szerintem viheted majd.
Az árát majd megdumáljuk mert én már nem vagyok képben.
20170114224602

Hú, Dóci néhány napja feladta a délutáni alvást, szerencsére a csendes pihenő nincs ellenére, főleg, ha vihet magával könyvet az ágyba... a szülei gyereke, no :D Mára sikerült lelkileg elfogadnom, hogy akkor innentől vége a délutáni hávájomnak, erre mit csinál egyszem lányom? Elalszik, mint egy héttel ezelőttig mindig... no, soha rosszabbat! :D

Előre is bocs mindenkitől, akire nem reagálok, de lóhalálában olvastam át az elmaradt oldalakat, így biztos nem emlékszem mindenre :)

Köszönjük a dicséreteket, átadtam a két gyermeknek :D Hétvégén kint voltunk a vurslin, Dóci körhintázott, ugrálóvárazott és vasárnap a lóra is felült, apja rohangált körbe-körbe vele, mert fogódzkodni nem volt hajlandó. Mondtuk neki ugyan, hogy nem rodeón van, de nem hitte el :D

Johi,
csak most olvastam, hogy tegnap ki akartad hozni nekem a könyvet :( no majd lindiéknél lebótoljuk :D

Votiv,
esküvő: nagyon szép lehetett! Személy szerint nagyon örülök, hogy egyrészt vállaják család-barátok előtt a kapcsolatukat (és tökjó, hogy a család is elfogadja őket!), másrészt nagyon sajnálom, hogy ezt hivatalosan nem tehetik meg :( Szerintem az egy dolog, hogy az egyházak elutasítják az egyneműek házasságát, ehhez abszolút joguk van, de az államnak nem lenne szabad, mivel szekuláris logika szerint egyáltalán semmilyen érvet nem tudnak felhozni ellene...
Isti homeozással, és hogy ez mennyire oldja meg a problémát sajnos Neethez hasonlóan én is elég szkeptikus vagyok... remélem, hogy rámcáfol az idő meg a homeo.

Gabi,
házatok rohamtempóban épül :D Éljen!

Kórház és fizetés: én speciel egyetértek azzal, hogy nem körzetesektől pénzt kérnek, főleg ha ekkora a zsufi. És ha én nem itt szülnék, hanem mondjuk az Isvtánban, szó nélkül kifizetném a díjat. És azt is észben kell tartani, hogy itt nem a költségek megtérítéséről van szó, hanem egy olyan összegről, ami a bentlétet ugyan nem fedezi (mert az piaci áron tényleg százezres nagyságrendű lenne), viszont riasztásnak tökéletesen megfelel.
DE pl. úgy vezetném be, hogy mindenki már a terhessége elején tudjon róla, így ne kelljen kényszerből az orvosánál / a kórháznál maradnia, hanem válthasson. Ill. belekalkulálhassa már a babavárás elején az erre szánt összegbe (én pl. mindkét terhességem előtt-alatt félretettem azt a pénzt, amit orvosra-szülésznőre stb. költöttem, mivel havi szinten a jövedelmünkből nehezen jött volna ki az, amit a szülésért adtam)
Valljuk be őszintén, a kismamák egy elég jelentős része kórházat választ előbb, és csak utána orvost, így sokuk egyszerűen nem itt fog szülni, és kész.

hopp hív marci,

v
kisün

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Vera!
az lenne a megagáz, ha mondjuk 3-400 eFt-ot elkérnének egy szülésért, de így értem, hogy mire célzol. nyilván úgy vannak vele, hogy a szülő nők java része nem kerületi, a kerületieknek meg nem jut ágy :). remélem mire én szülök kikristályosodik az egész ügy, és nem kell dupláját fizetnem annak, amit már eddig is sokalltam. vajon a többi kórház is bevezeti ezt? mert szerintem a sotén is sokan akarnak szülni, nem beszélve azokról, akik "egyedi esetük" miatt kerülnek oda.

Lencsi homlokán van egy olyan, amiről azt hittem elejében, hogy pattanás, de már hónapok óta ott van , olyasmi, mint egy faggyú, vagy valami hasonló. Egyszer el is kaparta, de újra ott van épen. Kérdésem, hogy vigyem-e bőrgyógyászhoz, ha igen, hova?
ancsipancsi

Van kedve valakinek szerdán a Millenárisra jönni tehénnézőbe? Ezen a héten össezgyűjtve láthatók, aztán elárverezik őket. Csütörtöktől megint esőket mondanak.

indianyo

Macskanyu, Zuzmo köszönöm a válaszokat! :D

Denizsa, neked is köszi a gyors reagálást! :D

Úgy vettem ki a szavaitokból, hogy mindenképpen jobb a helyzet, mint 6 éve volt...ez biztató így szülés előtt! :lol:

Denizsa, Curse! annyit még megírnátok (priviben akár) mennyit adtatok/fogtok adni Faludinak? :oops:

Én is az SZTK-ba járok hozzá amúgy, ahol tőlem nem kap pénzt, most míg szabin volt, voltam egyszer a magánrendelésén, de a szülésért rendesen meg akarom fizetni, mert valszeg megint olyan rendes lesz, mint a fiamnál.

köszi!

Kép

Kép
rejo

Ancsi, 1980 óta vagyok XI. ker-i :D

ma jót szívtam, volt ip-m az sztk-ba terhesrendelésre, erre mikor beértem, kiderült, hogy Faludi épp szül :D úgyhogy kértem új ip-t, jövő szerdára kaptam is. csak azt nem értem, mi a fenének kérik el a telefonszámomat, ha persze arra már tesznek magasról, hogy értesítsenek, hogy fölösleges befáradnom :roll: bár, ez talán túl nagy elvárás...
viszont legalább átvettem a laborleleteimet, és egész jó a vérképem, icipici vérszegénységet leszámítva, de már ráerősítettem a vasbevitelre :)

votiv 8)
votiv

Votiv!

Emlékszel még a linkre amit betettél a dokiról aki nem szólt az anyukának szívhang miatt?
Ismerem a lányt mint kiderült :cry: tök véletlenül.Most másik dokit keres mert az első szülésénél úgy járt mint én,nem jött be hozzá sem,és ez a mostani ügy betette nála a kaput. :evil:
20170114224602

Lindi, szívesen elolvasom az "okoskodásod" :D
sajnos ma is extra-verekedős napja van, már tök szétvert :(
egy term.gyógyász ismerősöm tanácsára most már pár napja teljesen megvontuk tőle a kakaót, gyüm.joghurtot, túró rudit -mindent, amiben cukor lehet, de sajna semmi változás, tehát ezt is elvethetjük (egyébként se sűrűn evett cukrosat)
próbálok végére járni a dolognak, holnap elmegyek egy terapeutához, próbálok tőle tanácsot kérni :roll:

Zuzi, gratula a megkeresztelt nagyfiadhoz! :) a rokonokkal meg ne törődj. persze engem is dühítene, hogy Ti milyen segítőkészek és megértőek voltatok velük a legnehezebb helyzetben is, és ők meg magasról tojnak arra, ami nektek fontos :? pukkadjanak meg! :evil:

Gabi, szuper a ház! :D milyen színű lesz kívülről?

Jucus, Trofast nem gond, majd veszek újat, lassú voltam :)

Kisün, esküvővel kapcs. igazad van, tényleg az a legjobb, hogy a család elfogadja őket! az egyik lány konkrétan élete legpozitívabb meglepetésének tartja, hogy mikor elmondta otthon, hogy leszbikus, a mamája átölelte :)
de szerintem egy szülő "nem is tehet mást", legyen akármilyen a gyermeke, muszáj szeretni :)

na, megyek, hosszú idő óta újra palacsintasütésbe vágtam a "fejszém" :D

votiv, 10+6 :)
votiv

Jucus, megértem, hogy új dokit keres! a helyében én látni se bírnám többé ezt a :evil: :evil: :evil: :x :x :x inkább le se írom.
és most babát vár? vagy még tervezésben? drukkolok neki, őszintén sajnáltam, ami vele történt.

votiv 8)
votiv

Gabi!
A házatok téynleg rohamtempóban épül, és milyen öröm lesz beköltözni!

Lindi!
Gréti nagyon ügyes, hogy már így mondogat szavakat, lehet, hogy ő is olyan korán elkezd beszélni, mint Beet Lillája.
Nálunk most a családban annak örül mindenki, hogy Emma milyen jól megvan mindkét nagyszülőnél, mert pár hónapja még annyira rám volt ragadva, hogy erre nem is számítottunk!
Nekünk a 13-a jobb (az már jövő hét), 20-án nem leszünk itthon.

Ancsi!
Kézrecsapás miatt szerintem ne legyen lelkifurdalásod! Néha én is bevetem, igaz nem túl sűrűn, de van amikor a szépen elmagyarázom és mérgesen nézek verzió nem segít, és hát valahogy ki kell fejeznem nemtetszésemet azzal kapcsolatban, amit csinál. És azért általában bejön, igaz marhára megsértődik a kiscsaj.
Beszólásokkal meg ne törődj, tegnap a tónál nekünk is beszólt egy néni, hogy minek hozzuk ide a gyereket, mert olyan hangos a zene.

Zuz!
Játszóház elvileg jövő héttől van, mi is várjuk már.
manoka11

Nem tudom elhinni, h 2006ban még akkora téma a buziság, mint 1006van. Kinek mi köze hozzá, h ki kivel hogyan és hányszor?????
Én még egy homot se láttam, hogy verte volna a családtagját, vagy visszafele írta volna a nevét. Akkor meg...? :roll: :roll:
Egyébként elkezdődött a mocsodék suli-ügyintézés, eddig nem is írtam, mert csak bameggel kezdődő mondatok szakadtak fel belőlem. Most már tudok lazulni is. :D
Mennem kell, egyedül hagytam a kutyát a lányommal. Szegény Marci... :lol:
neet
neet

Szia Votív!

te is Faludinál vagy?? Úgy nézem itt most sokan vannak nála!! :D

Hány hetes vagy, mikor fogsz szülni nála? (esetleg tudnál valami támpontot adni te is pénz ügyben, priviben, mennyi egy szülés mostanság? :oops: )

Kép

Kép
rejo

Rejo, írtam pü-t :)
még annyit, hogy mivel Te már tapasztalt anyuka vagy, biztosan más lesz a csecsemősökkel is. a többszörös anyukák már nem is szorulnak rájuk annyira, mint szegény kezdők - mondjuk mint én voltak, aki a fia előtt a kezében sem fogott még gyereket :wink: és fél óráig pelenkázott :roll:
de sokan mesélték, hogy hamarabb megkapták a babát, normálisabban beszéltek velük stb, csak mert már ügyesebbek voltak. és van pár nagyon kedves nővérke is, akikhez mindig fordulhatsz, biztos találsz ilyet is :) és ha szólsz, hogy ne adjanak neki tápot/cukros vizet, nem adnak. én úgy tapasztaltam, hogy inkább a szoptatásra bíztatnak :) bár abban sajnos nem mindig segítenek, hogy is kell azt...
ha kőgazdag vagy, most már felfogadhatsz csecsemősnővérkét is, aki szabadidejében segít neked :)

votiv 8)
votiv

Rejo :) Írtam Neked mélt :)

Gabi :) Házatok, 4kerekűtök egyaránt rulez :D

Lindi :) Írjál minél több ilyen gyereknevelős sztorit, nagyon klasszul csinálod és igyekszem tanulni Tőled! A 3 óra király, de azért majd még kérek egy pontos címet mélben.

Neet :) Mesélj, mi van a sulival?

Indi :) Teheneket szívesen megnézném, de Mill. változatlanul kicsit messze van (bár ha a combínók egyszer jól működnek... :? ). És hallottátok, hogy már szegény tehénkéket is rongálják? Kicsit kiakadtam ezen, hiszen ezek nem "unalmas" házfalak, hanem extravagáns műalkotások, minek tönkretenni őket? :evil:

Rylie :) Két nyögés között szerződés :lol: Hát amikor vajúdtam és hozták a papírokat, nem olvastam én el egyet sem, csak gyorsan körmöltem 2 fájás között, sztem bmit aláírtam volna, akár 2milliós számlát is :lol:

Votiv :) Verekedős Isti :( Holnapra drukk a terapeutához!

Zuz :) Lyukas asztal rulez :D És megértelek, asszem én sem akarnék ilyen keresztszülőket ketteskének... Mi volt a dokibácsinál? És milyen volt az uh??
denizsa

Deni :) Körtéren felpattansz a 61-es vilire és a Moszkván szépen besétálsz. Ez igazán nem nagy falat - legalábbis innen nézve :) Gondold meg :) Dominó fogai még belülről rugdossák a falakat :(

Almás cukkinipüré párolva bombasiker! Barackos rizses tejpép is fini :)

indianyo

Votiv :) Szegények :( Isti mással is ilyen verekedős? Apa, Dédike... Nekem is eszembe jutott egyébként a cukor, de akkor itt ezek szerint másról lehet tényleg szó. Miféle terapeuta? Pszichológus?

Az a doktor, akiről Jucus linkelt a múltkor, engem is annyira kiakasztott - mármint a cikk. Remélem, a leányka msot már jó kezekre talál és sikeres, boldog babavárás után lesz egy gyönyörű kis csemetéje :)

És szerelmes anyákhoz csatlakozom :) Amennyit én sírdogálok :lol:

indianyo

Votiv!

Nem,most nem terhes még a lány.Annyira ledöbbentem amikor megtudtam,hogy Ő az,hogy kérdezni sem tudtam tőle. :cry:
20170114224602

Sziasztok,

SOS segítségre lenne szükségem.

Úgy tűnik a nagy zabálásnak meg lett az eredménye. Átlagosan alkalmanként 100-130 grammokat eszik Máté. Úgy tudom, hogy a nagy evőknél kijön - vagy másoknál is? - a hasfájósság. Nos, ez nálunk is így lett. Legalábbis én így látom.

Tünetek:
sok-sok sírás, pánikszerű evés, akár óránként, fel-fel húzogatott lábak és picit büdi bélgázok és széklet.

Szeretnék segítséget, tanácsot kérni Tőletek, mit lehet tenni?
Az már feltűnt, hogy a meleget nagyon csípi a hasánál, illetve, ha a vállamra teszem büfizni, akkor is egy darabig csendben van.

Most éppen alszik, egy termovelúr takaróval a hasán, egyenlőre csendben van. De előbb is egy óra múlva már fent volt.

Köszönöm szépen előre is,
Vica
vica94

Vica :) Ajjaj, ez bizony a pocakfájás... De jól kezded, meleg a pocaknak és vállon büfiztetés nagyon jó! Ezen kívül az édesköményes pocakmasszázs (már ha hagyja a babaúr, Dominó csak akkor hagyta, ha nem volt semmi baja, de akkor meg mindek az édeskömény ?) Babakocsizás is segíthet. Durvább esetekben vannak gyógyszertárban kapható dolgok, de azokat ilyen picurkának még nem lehet adni. Nagy hasfájásnál nálunk bejött a Podophyllum homeóbogyó, de nálunk a tápszer maitt volt a baj, úgyhogy majd Votiv és Zsanci megmondja, hogy mit javasol.

ÉS csókolom a pici pocakot, szegény kis csillag, annyira tudom, mi történik most! No és itt sokan mások is...

indianyo

Vica!
Jaj, szegény Mátébaba! :cry: A lényeg, hogy ne ess kétségbe, sajnos ez sok babánál előfordul. Próbáltátok már a patikákban kapható "csodaszereket"? Infacol, Espumisan csepp, stb. Bár ha az én véleményemre vagy kiváncsi, a leghatásosabb a hasonalvás-fekvés. Tudom, hogy sok ellenvélemény is van, de ha emlékszel, sokat írtunk már erről is, és Veráéknál Marci is kezdettől fogva hason alszik. Nálunk is akkor oldódtak meg a dolgok. És babamasszázs? Egy kis babaolajjal??? Mi a lábát is sokat "tornáztattuk", föl a hasa fölé, az is jó, és az is, ha az alkarodra hason fekteted! Ezt imádják a babák! Remélem, hamar elmúlik!!! De az jó hír, hogy jól eszik!!!!

Kép
Kép
zuzmo1

Vica!
Lencsi is hasfájós volt, de csak 2,5-3 óránként etettem, mert a doki első tanácsa az volt, hogy mikor sír, nem biztos, hogy éhes, 2 órán belül ne adjak neki semmiképp rátöltést. ezt azzal magyarázta, hogy félig emésztett és emésztetlen kaja kerül a gyomorba és az baj. később olvastam ennek cáfolatát is. és bizony ilyenkor ő is megevett 90 millit, mert még nem volt jó az emésztőkéje, keveset hasznosított. hónapokkal később se evett sokkal többet. nem akarlak elkeseríteni, de semmmi nem vált be. minden szert végigpróbáltunk, de semmi. Lencsi csak ritkán "bicajozott" a lábával, ő inkább kifeszítette magát, mint a nyíl. vettem is erre egy homeos bogyót, de éppen elmúlt a hasfájósság, mikor elkezdtem volna használni. először 2 hetet, majd 6 hetet mondtak, hogy legyek türelemmel, de mivel nem vált be a tanács, hát vártam. ilyenkor állandóan kézben volt, nagyon keveset aludtam (evés után kb. 40 perccel bömbölve ébredt), és kb. a harmadik hónapra eljutottunk oda, hogy már "csak" délután sírt, majd csak este 1-2 órát folyamatosan :D . aztán 3 hónap után elég jól megszűnt! ezt azért is írtam le, mert én bevettem a 6 hetet és vártam a csodát, de ha vki mondja, hogy majd 3 hós korára múlik csak el, nem lett volna olyan kilátástalan a helyzet. azóta több anyától is hallottam ezt az intervallumot.
ancsipancsi

Ma voltunk dokibácsinál, megint sikerült sok mindenben megnyugtatnia. Láttam az én örökmozgó Pocakbabámat is, és a doki szerint még mindig nincs műszer :wink: :lol:
Jól elbeszélgettünk a változásokról, bár biztosat még ő sem tud, de sajnos tényleg a házidokihoz kell meni beutalóért. Jól ki is akadtam, aztán feltettem a kérdést, hogy akkor ezek szerint havonta még vizit díjat is kell fizetnie egy kismamának a beutalóért azon kívül, hogy mindenféle vírusos betegekkel várakozik egy légtérben 2-3 órát????????????????????????????????

Kép
Kép
zuzmo1

Vica!
mivel a bölcsőhalál egyik kockázata a hason fektetés, elejében hátára fektettem, majd mikor a hasfájás miatt hasra kellett volna fektetni, nem hagyta magát. hason még jobban üvöltött, így 5-6 hós koráig nem lehetett hasra fordítani. most így is, úgy is alszik, de bevallom , elmúlt 1 éves, még mindig megy a légzésfigyelő. úgyhogy ha hason még nem nagyon fektetted (és akarod), idejében kezdd el, nehogy ő se hagyja majd neked! :? különben nekünk a kórházban kezdődött a hasfájás, az első adag tápitól :)

Ancsi
aki az egyik legparább anya :)
ancsipancsi

Zuzi!
ez a vizitdíj eszembe se jutott! :/ a gyesen lévőktől nem kérnek "csak" 100 Ft-ot, de nem tudom a gyedesekkel hogy bánnak el. nagyon csinos voltál ám, amikor mentél a dokihoz! :) ...viszont a vizitdíj csak 2007-től lesz tudtommal! téged az már nem nagyon érint :)
ancsipancsi

Vica :) Sok-sok +++++++ Neked és Máténak is!! A csajok szinte már mindent elmondtak, a meleget, a masszírozást, a hasrafektetést, a büfiztetést, a kül. szereket. Bálint is hasfájós volt és szintén kb. 3 hónapig, az Infacolt adtuk neki, de igazság szerint nem okozott csodát. Szóval ki kell bírni és megpróbálni mindenfélét, hátha beválik vmi, mert még babánként is eltérhet, mi használ. Ezt a pózt apa karján nagyon szerette:
Kép
És sztem nyugodtan szoptasd, sokszor pont ez nyugtatja meg, mégha nem is éhes. Esetleg kérd meg a védőnőt, hogy mutassa meg a masszírozást és a tornáztatást, mert nagyon egyszerű néhány fogásról van szó.

Zuz :) Nagyon örülök, hogy láthattad a pocaklakódat és hogy minden rendben!! :D :D A másik hírnek (beutaló :arrow: háziorvos) már kevésbé...
denizsa

Vica :) az jutott még eszembe, hogy természetesen te is tudod ezt szabályozni, ha például iszol egy kis ánizs/édeskömény/borsmenta teát és a tejen kersztül Máté is akp belőle. Van baba, akinek rossz az édeskömény, de sokaknak segít. ÉS igen, hasfájás 3 hónapos korra elmúlik. Addigra erősödik meg az emésztőrendszer.

Zuzi :) Éljen a müszertelen pocakmanó :)

indianyo

Ancsi!
De aranyos vagy :D :oops:
Tudom, hogy csak januártól vezetik be (de hogy minek???), de akkor is kiakadok ezen. Nem elég, hogy várandósan állandóan vizsgálatokra jár az ember, most még pluszba a házidokihoz is el kell menni havonta egy olyan dologért, amit a nődoki is el tudna intézni, és még fizessen is érte az ember :twisted: És itt már mindegy, hogy 100 forint, vagy 200 :twisted:
Amikor Bazsót vártam és el kellett mennem valami miatt a házidokihoz, kb 2 órát vártam, és amikor látták, hogy ott ülök nagy pocakkal a beteg emberek között, akkor mondta az aszisztens, hogy üljek át a másik padra, nehogy elkapjak valamit :shock: :roll: :twisted:
Úgy fogtok hiányozni, ha elköltöztök :cry:

Kép
Kép
zuzmo1

Deni!
Ez a fotó!!!!! Komolyan mindjárt bőgök, olyan édes Bálint! Eszembejutott, Bazsó mennyit lógott így rajtunk!!!!!!! Annyira szerette, hogy még fél éves kora után is sokszor így altattuk el. A szájával rátapadt a karunkra, mert már jött a foga, folyt a nyála a könyökünkről :lol: és így aludt el!!! olyan jó ezekre visszaemlékezni, még ha a hsafájás miatt is alkalmaztuk ezt kezdetben :D

Kép
Kép
zuzmo1

Manóka!
És ha jövő héten nyit a játszóház, mikor kell bejelentkezni??? Ti mikor fogtok járni? Nagyon szívesen járnánk Veletek!
Deni!
Ti is jöttök???

Kép
Kép
zuzmo1

Délután óta Marci evett 2x, Dóci is, sétáltunk-játszótereztünk, vacsoráztunk, fürdettünk, szappanbuborékokat eregettem, itt vagyok :D

Zuz,
keresztelőt nagyon sajnálom, szép élménynek kellene lenni az ilyennek :(
Lányos anyuka (is) leszel ezek szerint? :D

Votiv,
nekem sajnos van olyan ismerősöm, akinél a szülők egyike egyáltalán nem tudta feldolgozni a gyereke másságát... és akármennyire boldog is az életével és a párjával, azért ez mindig bántja :(

Rejo,
üdv :)

Lindi,
Gréti nagyon ügyes, hogy már ilyen sokat beszél :D

Vica,
ha fáj a hasa, hagyj 2-3 órát evések közt! Ha te túleszed magad, akkor sem evéssel kúrálod az elrontott gyomrot, nem? Viszont ha mellre teszed, automatikusan beindul a szopási reflex, ráeszik, és még jobban fáj a gyomra… ördögi kör. Próbáld ki, és ha félnél, hogy elapad a tejed, esetleg közben fejjél. Indi írta a böfiztetést meg a masszázst, azok is sokat segítenek. Meg nálam mindkét gyerek hason aludt, és kvázi kimasszírozták magukból a pukit, csak nem tudom, Máté szeret-e hason lenni.
Persze, ezek lehet, hogy nem segítenek, akkor pedig jönnek a gyógyszertári szerek, nálunk szerencsére egyiket sem kellett bevetni.

Den,
mintha Marcit látnám :D Mi elneveztük „marci az ágon” pozíciónak :)

Kép
kisün

Vera :) Marci az ágon :lol: :lol: Naggyon jó és szuper édes!! :D És mi kipróbáltuk, hogy nem volt szopi 2-3 órán át, de ez sem használt anno :(

Zuz :) Én is imádtam ezt az időszakot (is), amikor még így elfért 1kézen :D És mi is szívesen megyünk majd játszóházazni, nekünk bejött a hely :wink: Én csak azt nem értem, hogy ha bevezetik a vizitdíjat, többek között azért, mert túl sokszor járnak az emberek orvoshoz, akkor miért találnak ki olyan rendszert, hogy 2 orvoshoz kelljen rendszeresen járni olyan vmiért, amit 1 is elintézhet (hiszen a nődoki is megírhatná a beutalót, ahogy eddig is)? :?

Vica :) Jó ötlet, amit Indi írt, hogy Te iszod a teát és így kap a baba is.
denizsa

Lindi,
nekünk römer baby safe-ünk van, már a második gyereket "szolgálja", és nagyon szeretem :D nem olcsó (sajnos egyik mániám, hogy autósülésben nagyon biztonságosat veszek), de pl. most a Soroksári úton, a Babyoutlet-ben (volt megatoys) akciós, 40e helyett 30e ft.
kisün

Den,
Bálint is tündéri ám :D:D Annyira jó egy ilyen picibaba, puhamelegszuszogós :D Igen, sajnos gyakran a poci "pihentetése" sem segít, ilyenkor jönnek az egyéb praktikák
kisün

Den, Macs, mivel én hülye bölcsész volnék, vagy mi :wink: (minden más bölcsész okos, szép, jól nevelt!), szóval akkor én is beszállok a kistesót akarók körbe. :wink:
Főleg a mai napi játszóházazás után, ahol egyszerre két baba is volt! A 8 hetes lánykát 2x is kézbe kaptam, Rékának mutattam, olyan finoman mutatott a babapocakra, hogy csak lestem. Főleg, mikor megkérdeztem tőle, hogy tetszik-e neki a baba, és igen volt a válasz. :lol: Hiába, asszem köll egy tesó. :roll:

Zuz, nem semmi család, de legalább a szertartás volt szép!

Neet, biohumusz.... legyen! Majd tavasszal meglátod. :lol:
zanza

Halihó mindenkinek! :P Már 85%-os a rend, szóval megengedek magamnak egy kis fórumozást. :D Nálunk ugyan nem kellett a kertben pisilni, de pl. a konyhában az összes lábast, s főzési kütyüt el kellett mosogatni, polcokat, szekrényeket. A fürdőszobában még mindig vár rám a fogkefével való fugatisztítás. :(
Nem vállalom, hogy visszaolvasok egy heti termést. Ezt az oldalt elolvastam, s remélem semmi nagyon fontos eksönből nem maradtam ki. :?

Ancsi! Én úgy tudom 1éves kor után már nem is kell tartani a bölcsőhaláltól! :D

Zuzi! Műszertelen pocakmanó! :lol:
Nálunk most kezdődött az alkarra tapadás. :lol:

Marci az ágon nagyon édes! :lol: :P :lol:

Az elmúlt hét eseményei: Újra felfedeztük a babakocsit, s nagyon bejön! :P Képes éberen is kocsikázgatni, s nagyokat mosolyogni a világra. :lol:
Az aranyos buborékfujogatás átcsapott köpködésbe. :D
Megtalálta a nőies sikítóhangját. :P Szétröhögöm magam!!! :lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?