A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Ildi,
köszi a hozzászólást, akkor mostantól figyelni fogom, hogy milyen gyakran érzem, addig is sok pihi.

Pusz
Miszike
19+3
miszike

Ildi,
Szerintem nem szamit, hogy mennyi ido telt el ket szules kozott! En is ettol feltem, hogy nyolc ev kulonbseggel mar olyan leszek, mint egy eloszor szulo...aztan pikk-pakk kipottyant Gyuri, a szules is nagyjabol olyasmi lefolyasu volt, mint az elso, csak gyorsabb, es nem volt burokrepesztes, hanem feluton magatol ment el a viz! Szoval valoszinuleg a testunk azert meg emlekszik, mit hogyan kell csinalni!

Ha a lustasag fajna?!!!! Amint elhatarozom, hogy na most, akkor vasalok, mindig inkabb megeszem egy snidlinges vajas kenyeret, es amig majszolom, megnezem irtatok e valami ujat...aztan megint elhatarozom...es megint egy kenyerrel a kezemben lecsuccsenek ide a gep ele...most kimegyek, es...vasalni fogok!!!

Zsuzsi
20+2
zsuzsi74

Zsuzsi,

hi-hi, ez a szitu nagyon ismerõs.
Én is midig itt ragadok és ezért még minidg nincs nadrágom.Kép De most, hogy ilyen jó példával jársz elõttem én is rásznom magam és elmegyek kiszabni a gatyót.

Pussza,
Timici
21+5
timici

Helló!

Megjöttem a CTG-rõl. Gabit úgy kellett felébreszteni, de azért nem volt vészes. Produkált egy-két mozdulatot, úgyhogy nagy baj nem volt. Tökéletes lett igy is a vizsgálat. Vizletem teljesen okés. Megnézték Uh-val hogy hogyan fekszik, persze még mindig fejen állKép Szerencsére! Viszont szép nagy fejü gyerkõc mert már 94-es a BPD-je. Kérdeztem a fájdalommal kapcsolatban a dokit, mondta, hogy ez még nem jelent semmit, mert "csak" az izületeim készülõdnek. Szóval türelem!!!Kép
Megittam azt a málnalevél teát és már 1 órája nem fáj a szeméremcsontom, csak érzem. De nem fáj!!!KépKépKép Úgy örülök neki!
Szóval az a málnalevl tea mégis ér valamit!Kép

TimiciKépKépKép
Használt a tea, mint irtamKép

Zsuzsi, Ildi!

Nekem van egy sanda gyanúm, hogy alapjáraton belénk van kódolva a szülésre való felkészülés és a szülés. Hiszen nõnek születtünk... vagy szerintetek nincsenek bennünk már születésünkkor a genetikai kódok? Én nem tudom de valahogy igy képzelemKép

Miszike!

Kõpoci "szindróma"? Sajnos az nem a babó, hanem a fránya keményedés... igaza van Ildinek! Próbálj sokat-sokat pihenni és ha nagyon sokat keményedne akkor magnézium ezerrelKép És a dokinak is szóljál róla, hogy mennyit keményedsz!

Zsuzsi!

Hihi. Most mikor elolvastam a forumot és eljutottam a vasalós-forumolvasós-evõs részhez úgy megéheztem, hogy mielõtt nekiálltam volna irni gyorsan csináltam egy szendvicset én isKép Köszi finom voltKép

na puszi
sasha
38+0

Kép
sasha

Sziasztok!

Én nagy ritkán írok, de olvasni igyexem...

Hóvirág!
Egy helyen dolgozunk, csak én a Czetõ férjezett névvel rendelkezem.
Örülök, hogy itt is összefutottunk... :-) :-)
Ami a székrekedést illeti, nálam is elõfordult. Ez szerintem teljesen természetes. (a könyvekl is errõl regélnek)

Pildi!
Nekem is rövidebb, mint 28 naposak voltak a cikllusaim. Amit nem teljesen értek, hogy akkor a szülési idõpont kiszámításánál ez most azt jelenti, hogy mindössze két nappal korábban szülök, vagy minden hónap ennyivel "rövidül" és akkor hamarosan jó hírt repít szét a gólya...???...

Lányok!
Segítsetek. Néhány toikban olvastam valami steril bugyiról, amit a szüléskor ajánlatos venni, vinni, viselni.
Tudja valaki, hogy HOL lehet ilyet kapni és mennyibe kerül? (igazából a szerepére is kíváncsi lennék - hacsak az nem, hogy nem kell a saját fehérnemûidet mosni, majd, ha hazamész a kórházból...) Szóval hallottatok már ilyenekrõl???

Üdv Mindenkinek és gratula a babócákhoz.
Krizsi
34+7 (vagy 35)
krizsi

Helló Krizsi!

Nem olvastam még "steril" bugyirólKép Nem az inkotenciásoknak való TENA hálós bugyira gondoltál? Mert szerintem igenKép Nos ez egy vékony "cérna"bugyogó. 2 db kb 300 forint. Pillanatok alatt szárad és jól odafogja a betétet, hiszen pont arra való. Meg lenyomja a pocakot is. Ilyet vettem én is, meg még egy csomag szintén TENA inkotencia betétet, mert ki tudja mennyire fogok vérezni utána és annak vana legjobb nedvszivó képessége lévén erre hivatott. Minden gyógyszertárban lehet kapni. A csomag betét az kb 900 forint volt, de darabra is adják.
Remélem segitettem, és remélem erre gondoltálKép

sasha
38+0

Kép
sasha

Szia Sasha!

Köszi az infót.
Több helyenis olvastam a fent említett bugyiról...
Jó ötlet a Tena. Megnézem én is a gyógyszertárban.

Üdv: Krizsi
35
krizsi

Lányok!Kép
A TENA betétet érdemes felíratni, mert úgy kevesebb, mint 200 forintba kerül az a bizonyos közel 900 forintos csomag!

Timici!Kép
Biztos emlékszel , írtam azt a tetra anyagot méterbe. Ma megint jártam arra, és megnéztem pontosan:
90 széles (ami elég nagy butaság, mert egy pelus 70x70-es), és ráadásul az ára is elég érdekes volt: 450/m.KépKépKép Szóval pelust olcsóbb készen venni. Kép Esetleg fürdõlepedõnek még megérné...

iancsa
36+3

Kép
Kép
iancsa

Sziasztok,
Köszönöm a drukkot mindenkinek! Még egyben, sajnos(?) Tegnap elkezdtem inni a málnalevél teát - talán kicsit már késõ, de amig a dokim nem volt, nem akartam akciót... Remélem, igy is használ valamit. Ma reggel produkáltam valami nyálkát, de nem rózsaszint, hanem áttetszö barnásat, fogalmam sincs, mi lehetett, de szerencsére elmúlt - majd holnap elmesélem a dokinak. Az ürhajós délelött alig mozgott, kicsit be is rezeltem, de aztán lementünk vásárolni, és felélénkült. Úgylátszik, esti bagoly lesz, mint az apja KépHolnap megint CTG - nem sok reményt füzök hozzá. Csak ott ne fogjanak Kép

Sasha,
Tarts ki, már nincs sok vissza... KépSzép nagy lesz Gabi!

Pemeske, Zoli,
Gratula!!!

Csipkebogyó,
Én is szoktam úgy érezni, mintha a combtövemet rugdosná, pedig az tényleg lehetetlen.

Üdv:
Zita
39+5
parazita

Zita!

Hát igen! A doki 1 héttel idõsebbre becsülte... képzelheted ekkora gyerek!Kép
Nem lehetett az a barnás bigyó a nyákdugó??? Elvileg rózsaszin és véres a nyákdugasz, de nem lehetett ez most barna??? Remélem az volt és a holnapi CTG-re már nem lesz szükségKép Jön a babóKépKép Vagy még ne???Kép

puszi
sasha
38+0
(doki szerint 39+6!!!!!!!!!!!!!!)

Kép
sasha

Sziasztok Lanyok,

Ma voltam terheleses vercukim es mar meg is van az eredmeny: 4.8, ami tuti jo. Viszont a vizeletben az FVS ertek 10-12, ami ugy tudom, hogy a feherjet jelenti. Kép Emiatt elegge meg vagyok ijedve, ugyhogy holnap fel is hivom a dokit. Van valami infotok, hogy ilyenkor mi van?

gomb (26+5)
gombolyu

Zita!

A nyakdugo nalam se rozsaszines volt, hanem inkabb ilyen barnas-nyalkas valami, igaz, az tobb napon at jott. Szoval hajraKép

Afi
afonya

Sziasztok!
Ez a nátha-dolog engem is megtalált... Kép Érzem, hogy be fog durranni a fejem holnapra, most még csak a torkom meg az orrom "bizsereg"... Ha hazamegyek, eszem én is mézet, remélem, segít...
Szemeske!
Gratulálok én is a kicsidhez!
Olyan jó babás-híreket olvasni, Sasha, már alig várom, hogy a te párod is bejelentkezzen Kép
Norkini!
Ezt a számot próbáld meg AFP-ügyben: 476-4400, és itt kérd az AFP-labort. Nekem még nem sikerült elérnem ôket, mert délelôtt állandóan rohangálok, délután meg a munkahelyemrôl fel tudnám hívni ôket, de négy után nincsenek már ott. Kép De holnap délelôtt elvileg nincs különösebb dolgom, talán akkor elérem ôket, és talán nem is felejtem el Kép
Brokkoli!
Mindenképp menj szerintem is a háziorvosodhoz, nem hinném, hogy várakoztatna, a nagy pocakodra való tekintettel nyugodtan elôre tolakodhatsz, ha valaki ezen felháborodik, az tehet egy szívességet.
Judó, PIldi, üdv itt! Kép
A munkahelyemen jól felidegesítettek ma, lehet, hogy el kéne mennem a náthámmal egy jó kis betegállományba? Nem hiányzik még egy ilyen stresszes délután. Viszont legalább a kollégáim olyan aranyosak voltak, közülük kettônek is babát vár a felesége/menyasszonya, és azt mondták, ne idegesítsem magam fel, mert az árt... Plusz a férjem a harmadik, mert ô is kollégám Kép Olyan gondosak tudnak lenni ezek a babás fiúk!!
Pussz
Franyo
17
franyo

Sziasztok!

Nos hol is kezdjem....
Ma voltam afp, és én még így nem jártam, 3 szor böktek meg mire megtalálták a vénámat...Még ilyet...

Mikorra lesz ennek eredménye, és hol lehet érdeklõdni?

Akit érdekel én vettem a corába kiságyat, szerintem nagyon ari, 120*60 -as, van hozzá ott szivacs is, meg mindenféle tényleg szerintem jó áron.
Máshol is nézegettem már, de ilyen jó áron nem láttam...

Most megyek aludni, mert holnap munka, és 5 õra korán van..

Kis törpe még nem akar mocorogni, vagy én nem érzem??

Manó2
16+3
manó2

Iancsa,
köszi, hogy megnézted az árát is.Kép
Hát igen, így nem túl nagy a kísértés, de azért kifogónak (ahogy Te is írtad)veszek majd 2m-t és varrok belõle 2db 90*90-eset. Állítólag kapok textil pelust is, majd jövõ héten kiderül mennit, meg milyen állapotúak és majd akkor körülnézek. Ha lesz még akció a Corában akkor megveszem azt a 10-es csomagot 2290,-ért.

Egyébként szabad kérdezni, hogy vagy, kevesebb,mint 4 hét van hátra, lassan itt a hajrá!Kép

Sasha,
ezek szerint akkor még van idõd, legalább 4 nap, és ha tényleg ennyi, akkor pont akkor fog jönni Gabi, amikorra megálmodtan, hát nem szuper?
Én kérdeztem, hogy mekkora Gabi. Szóval a fejkörfogatát tudom, DE mennyi gr?????????Please nagyon kivi vagyok.Kép

Franyó,
ha stresszes a melód és ki tudod iratni magad, én a helyedben nem haboznék. Szerintem nagyon fontos, hogy ne idegeskedj, úgyhogy irány a doki!Kép

Krizsi,
a terhesség általában 266nap fogamzástól számítva, az orvosok azért számolnak 280nappal, mert nem mindig biztos a fogamzás ideje és általában 28napos ciklust számolnak középidõs ovulációval. Ez egy séma, és csak nagyon kis százalék szül akkor amikorra mondják.Kép
Te most 35hetes terhes vagy, szerintem már simán elképzelhetõ, hogy a közeljövõben "kopogtat" a gólya. Persze jobb, ha minnél tovább marad, de állítólag az utolsó 2hét nem mindig felhõtlen. Kívánom, hogy akkor és úgy történjenek a dolgok, ahogy az mindkettõtöknek a lejobb.Kép
Küldök egy kis pozitív energiát is, hogy segítsen.+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Zita,
én is úgy tudom, hogy a nyákdugó nem mindig véres, lehet barnás színû is, de is igaz, hogy valakinek napokkal a szülés elõtt is elmehet. Azért én a helyedben lélekben felkészülnék, hogy esetleg ott fognak. Mennek Nektek is a pozitív energiák és hatalmas DRUKK.+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Sziasztok, mindenkinek szép jó éjszakát.
Pussssza,
Timici
21+5
timici

Sziasztok Kismamik!

Pemeske!KépKépKép Gratulálok!

Gombóc,Kép
szegénykém. Pedig Neked már annyi mindenben volt részed, most már igazán jöhetne egy kis felhõtlen pocinövesztés. De a lényeg, hogy Kisgombóc jól van!KépKépKép Hízás miatt ne aggódj, nem tankönyv szerint szedjük fel a kilókat, mindenkinél más az üteme. Sõt terhességenként is változó. Egyél szépen ahogy eddig, ha nem esel túlzásokba, nem lesz gond leadni. Ebben egyébként segítségedre lesz majd egy Kisgombóc isKépKépKép.

Timici, szesztársnõm!Kép
Micsoda komoly mérete van már a kisembernek! Azért óvatosan aktívkodjKép! Ciciméret szerintem egyéni, van akinek fokozatosan nõ, végig a terhesség alatt, de nekem pl. a 20. hétre elérte a végsõ méretet a múltkor, és azt hiszem (remélem) most is befejeztem a mellnövesztést. Eleinte örültem, hogy hûha meg jajdejó, aztán jött a naezmostpontelég, majd ezt követõen az azértezmártúlzás érzés...

Bmary!
Ne keseredj el, még nincs semmi veszve, innen még van visszaút. Vedd fel a kapcsolatot az LLL-el, biztos tudnak segíteni. Próbáltad már az SNSt? Az egy olyan szerkentyû, amibõl úgy tudod adni a pótlást, hogy a baba közben a ciciden van.(ismertebb neve Szoptanít) Nekem ez nagyon bevált, pedig mikor mi elkezdtük használni, már súlyosabb volt a helyzet, mint nálatok, mert már nem akarta elfogadni a cicit a kisfiam. Remélem sikerül!!!KépKépKép
DE: ha mégsem, ne keseredj el, (tudom, könnyû mondani) igenis van olyan, hogy minden erõfeszítés ellenére nem jön össze. Mert hiába mondja a "szoptatáslobby", hogy mindenki tud, stb, vannak egyéni különbségek. Pl. van aki mindenféle stresszhelyzetek közepette vígan szoptat, míg van akinek már annyi is elég a tejcsökkenéshez, hogy kiporszívózza a nappalit...(pl.én) És más dolog egy jól szopó babát etetni, mint egy aluszékony koraszülöttet pl. És még sorolhatnám. Arról nem beszélve, hogy egy nagytesó is be tudja bonyolítani a helyzetet rendesen. Na szóval, fel a fejjel, tökéletes Anyuka vagy, és akkor is az leszel, ha egy kis tápszer is jut a babapocakba.Kép

Brokkoli,
szerintem hívd a nõgyogyót, biztos tud vmit mondani. Semicilin nem árt, de a dokidat mindenképp faggasd ki. Remélem, nem lesz szövõdmény!

Hóvirág,
a magnézium engem meghajtott, de volt, akinél pont az ellenkezõ hatást váltotta ki.

Miszike,
nekem is volt "betonpocak", mindig akkor, mikor nagyot nõtt. Nem periodikusan keményedett be,(az nem túl jó...), hanem olyan "fáradtságérzés" volt benne. Feszesebbnek is éreztem, de nem volt olyan kõkemény, mint egy görcs alkalmával, és csak akkor volt, ha mozogtam.
Ja, pocikeményedéshez még egy kis okoskodás: nem emlékszem, elhangzott-e már, ha igen bocs, szóval akinek keményedésre hajlamos a pocója, annak nem szabad sokat simogatni, mert az is ingerli a méhet. A terhespatológián szigorúan felhívták erre a figyelmünket. Nehéz megállni, de a kölökért mindent.

Judó, örülök, hogy minden OK!

Zita, Sasha hajrá!KépKépKépKépKép

pusz mindenkinek, Zulunéni kisregénye mára véget ért.
Zulu
28+6

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok,

Ma is jo sok at irtatok,delutan nem tudtam benezni mert baratnoztem aztan emg vacsizni vitt a ferjem.: )))))
CTG ugyben felhivtam a dokit es azt mondja menjek mar penteken (azaz a35+3.napon) Ugyhogy a penteken mar megvan a program es holnap reggel emg vervetelre megyek a korzetihez.
Ugylatom itt tenyelg jarvany van ha tobben betegsegi tuneteket produkaltok,
Mindenkinek jobbulast.!!!

Hovirag,
Biztos a vastol van,bar nalam epp az ellenkezojet fejti ki,teljesen rendbehozta az ilyen jellegu problemaimat!!!A gyumolcs a legjobb,foleg a szilva,amit befottben is tudsz venni.

Timici,
Koszi az infot,azt hiszem elotte mar megveszem es ha egy kicsit nagyobb az sem baj,lenyeg hogy sehol ne szoritson mert azt utalom.

Gomboc,
Szegenyekem a terhessegi siras teged is elert,megmindig jobb mint nalam amikor a a moziban kozolte a penztaros hogy nincs tobb jegy en meg elkezdtem sirni,na lass csodat rogton lett ketto : )))

Nyulandi,
Tenyelg ketszer volt mar ilyen kisagy akcio,en az elsoben vettem meg.

Judo,
Udv itt nalunk : ))))

Pildi,
Hu gratulalok az ujabb babahoz: )))

Miszike,
Ok csak gondolkodj,ha kell majd megadom a szamat.
Na megegy vallakozo szellem aki nem tudja mi lesz a baba neme.Csak az UH-on nehez megallni hogyne kerdezd meg amugy elvagyok.De a kpet nezve vannak azert otleteim : )))

Sasha,
Hatigen a mikor a parunk vegigkoveti terhesseget akkor valahogy kmolyodik is egyben es megjobban felt mint elotte.Ez olyan jo,egy szingli pasi el sem tudja kepzelni : )))

Lora,
En is ezt fogom tenni egy csomo mindent kinyomtattam es elolvasom,probalom tudtositani magamban,aztan majd meglatjuk mi jon vissza elesben.Bar ma egy baratnom azt mondta hogy szoptatas ugyben hivjam fel barmikor majd segit mit kell csinalni ha ketsegbe essem.remelem nem tul sokszor fog elofordulni.

Krizsi,
Te meg mindig dolgozol???Ezt a kitartast???Pont egy nap van koztunk,bar nekem programozott csaszar lesz.

Mano2,
Hat az eredmenyt 2 heten belul ott ahol levettek kell kerni,de lehet hogy mar egy het mulva megvan,szerintem telefonon erdeklodj eloszor.A heptitis eredmenyt meg automatikusan a vedonohoz kuldik,de az 4 het.

Jo es pihenteto ejszakat mindenkinek!
Kataa
35+1

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Gratulálok Bmarynak, Krisztinkának, Dec 8-nak,
Pemeskének és Zolinak!!!!KépKépKépKép

Sasha! Kép

Köszi, jól vagyunk de idõhiányban...
Melissa mostanában felfedezte, hogy érdekes ez a világ!
Alig alszik napközben, de nem tudok haragudni Rá, mert olyan édes!!!!Kép IMÁDOM!!!Kép

Remélem nemsokára Neked is gratulálhatok!!!
Figyelek ám!Kép

Örülök, hogy a kutyidnak nincs komoly baja! Kép

Puszi: Sheila és Melissa / Tündérkirálynõ

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok

Krisztinka
Hatalmas gratula Gergõhöz, sok tejcsit a kislegénynek.

Sasha
Bírod még????? Hogy vagy?

Lányok van 4 doboz magnézium citricii-m, nem kell senkinek? Mert akkor kidobom, én már nem veszem hasznát.

Forti és Levi (holnap 8 hetes)

Kép
Kép
forti

Nyulandi!

Mail ment, remélem megkaptad!

Betti
32+2

Kép

Betti
fodbetti

Sziasztok!

Zsuzsi
Koszonom az infokat! Meggondolom,hogy mi is lenne jo! KépDe annyira tetszenek a 3 kerekuek...bar nekem inkabb a konnyen osszecsukhato lenne praktikusabb. Na meglatjuk! Kép

Franyo
Koszi a szamot!

Lanyok van par UH kepem. Kinek kuldjem el,hogy bekeruljenek az UHs kepek koze?? ( A profilomban is virit egy Kép )

Kepzeljetek tegnap este mar Kispapa is erezte,hogy rug a babo! Kép Ugy orult, este alig lehetett leloni,hogy mostmar aludni is kellene...Kép

Norkini
17+5
norkini

Sziasztok Kismamik!

Jó sok írást termeltetek tegnap délután, de nem baj, mert így volt mit olvasgatni reggel!!!!

Krizsi,
örülök, hogy itt is összefutunk. Minket mindig összehoz a sors (suli, nyelvtanfolyam, munkahely)! :-)
Te dolgozol még??
Nem is tudtam, hogy babót vársz! És már jó a végén is tartasz. Ilyen késõn találkoztunk. Nekem még a fele hátra van, de én már nem tervezem, hogy sokáig dolgozok. Még négy hét és szabadságra megyek. Van annyi rendes és tanulmányi szabim, hogy már nem kell dolgozzak és nagyon várom már!!!!
És mitek lesz? Nekünk úgy néz ki, hogy fiúcska, aki Milán névre fog hallgatni.

Lányok, az az igazság, hogy október közepétõl nem leszek internet közelben. Hiányozni fogtok, de ha mást nem üzenek valakivel.

További szép napot mindenkinek
puszi
Hóvirág
21+4
hóvirág

Jó reggelt minden Kismaminak!

Zulu,Kép
nagyon tetszett, ahogy leírtad a méretváltozást. Hát én is így érzem, most vagyok a "naezmostpontelég" stádiumban, de akkor ezek szerint lesz még egy. Kép
A baba mérete engem kicsit meglepett, mert 2 héttel elõtte még "csak" 260gr volt. OK tudom, hogy gyorsan nõnek, de valahogy akkor is meglepett.Persze nagyon örültem neki, hogy jól van, meg minden.Kép Aktívkodást azota még nem vittem túlzásba, mert úgy gondoltam, hogy szépen lassan kell hozzászoktatni a szervezetemet a mozgáshoz, hisz eddig szinte semmit sem mozogtam. Így még csak ott tartok, hogy a háztól 100m-re levõ dolgokat elintézem(posta,patika,újságos,kenyéres) és néha elmosogatok, de csak 20percen át, tovább nem.
Tegnap azért már kicsit többet is tettem, végre nekiláttam õszi cuccokat készíteni magamnak. Háááááát, az asztal fölött görnyedést, szabásmintakézítés és szabás közben, na az nem esett jól.Kép De ma is folytatom, csak módjával.

Tényleg Te eddig hányszor ittál Martinit? Én azóta még nem jutottam el odáig, hogy egyáltalán vegyek, de szerncsére azóta nem igen keményedek.Kép

Pocit simogatni tényleg nem szabad, ha keményedik, ezt a kórházban nekem is a számba rágták. Sõt ha meglátták, hogy véletlenül simizem, nagyon csúnyán néztek rám és rámszóltak.
Valahogy mégis elfelejtettm irni, pedig állítólag attól sokkal rosszabb lesz, mert a simogatás ingerli a méhfalat és az még többször húzodik össze, ezáltal fennmarad a keményedés állapota.KépKépKép
Egyszóval, keményedõs pocakos lányok, hallgassatok Zulu nénire, keményedéskor NO SIMI! Kép

Kataa,
szerintem is jobb, ha elõtte megveszed a szopis melltartót, ha sikerül olyan anyagut találni ami jól nyúlik és kényelmes, akkor úgysem lesz gond vele. Egyébként meg arra számíts, hogy tényleg nagyon be tud durrani a mell, mikor beindul a tej. Az a szobatársnõm az ikrekkel, akit írtam, este lefeküdt, még semmi - reggel pedig hatalmas dudákkal kelt.Kép
Az pedig direkt jó, hogy van olyan barátnõd, aki tud és hajlandó is segíteni, hidd el jót fog tenni, ha egy kis jó szóra vágysz, felhívod, megnyugtat. Már fél siker.Kép
Ennek a lánynak hol az anyja, hol a nõvére segített fejni a mellét, ugyanis a kicsik inkubátorban voltak és még nem kaphattak tejet, de már beindult a tejcsi. Olyan jó volt látni, hogy nem szenved egymaga, hanem segít a család. Mondjuk szerencséje is volt, mert nem szabad bemenni a kórtermekbe, õket meg beengedték.

Képzeljétek úgy ébredtem reggel, hogy tiszta féloldalas volt a pocakom és jobbra a köldökömnél egy nagy púp volt, még pont itthon volt a párom, így neki is megmutattam, mert olyan vicces volt. Kicsit megsimiztem, egy darabig még úgy maradt, aztán kényelmesebb pózt vett fel õkelme. Olyan kis édes lehet, ahogy helyezkedik bennt.Kép

Na megyek, felöltözök, regelik, mert kelés után Ti voltatok az második dolgom, az elsõ azt hiszem ki lehet találni.Kép
Pussza, majd még benézek.
Timici
21+6
timici

Sziasztok!

Manó2!
Nekem 11-én szerdán vették le az AFP-t, és következõ hét kedden du. már megvolt az eredmény. Telefonban nekem nem mondták meg az értéket, csak annyit, hogy rendben vannak az eredmények.
Nekem is csak másodszorra találták el a vénámat ! Kép
Mozgás: ha az elsõ babád (még nem tudom kívülrõl a táblázat adatait! Kép ) akkor még nem nagyon érzik a kismamák. Én a kisfiamat a 19. héten éreztem meg, a pocaklakómat pedig a 15. héten.

Sasha!
Hol vagy? Csak nem??? Kép

Puszi: Judó
judó

Sziasztok!

Kataa, Franyo: köszönöm.

Krizsi:bár már elõttem leírták, ez csak annyit jelent, hogy x nappal elõbb fogant a baba, így x nappal várható elõbb a szülés. Egyébként ez a 266 nap sem szentírás, ez is csak egy tipikus átlag. A dolog inkább akkor érdekes, ha a különbség nem csak egy-két nap, hanem inkább egy hét vagy több (akármelyik irányban, bár a hamarabb irányban egy hétnél több nem nagyon jön össze...), mert akkor ehhez viszonyítják a további, idõhöz kötött vizsgálatok (lásd AFP) idejét. Igaziból a szülés idõpontját olyan nagyon biztosra akkor se lehet megmondani, ha 100%-ig tudja valaki a fogantatás pontos dátumát.

ILdi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Tegnap voltam az ikeában, és vettem egy ágyat, hogy végre kényelmesen aludhassak. Nem bírtam magammal, még tegnap este össze kellett szerelnem. Persze volt segítség, csak úgy vagyok vele, mint Zsuzsi. Jobb szeretem én csinálni. Szóval a végére azt hittem leszakadt a hasfalam, úgy elkezdett fájni. (lehet, hogy bekeményedett? Ha igen, akkor Miszikével együtt érzek Kép )
Egyéként nagyon kényelmes az ágy (sultan nattljus matrac), bár nem sokat aludtam, mert sehogy sem volt jó a pocaknak.
Olyan klassz gyerekbútort láttam: DIKTAD sorozat a neve, és minden darabja nagyon szép (ágy, pelenkázó...)
Gyüjteni kell rá.
A kiskád is nagyon szuper, tuti olyat fogok venni. Ha kicsi lennék, biztos élvezném benne a fürdetést! Kép

Norkini!

Nekem is egyre jobban tetszik a 3 kerekû, nagyon elgondolkodtam én is, hogy ilyet kap a kicsi. Sok jót hallottam róla.

myssnia 19
myssnia
Budapest XI. kerület

Mindig elfelejtem kiírni a korunkat!
Judó
17+4 Kép
judó

Hóvirág,Kép
ez a szülésfelkészítõ a XVIII. kerületben van ahol lakom, nem a Schöpfiben. Nem hiszem, hogy oda el fogok menni, mert 1 órát kéne utaznom bkv-val amíg oda érek, kocsit meg már nem vezetek. sajna....Kép
De végülis nem tudtam tegnap menni, mert totál benáthásodtam, fáj a torkom, ráadásul a bölcsességfogam is most akar kibújni, asszem most nem is tudom jellemezni, hogy is érzem magamKép

Köszi a hozzászólásokat! Calcium Sandozt iszok+cvitamin+gyógytea+méz+mebucaiin+öblögetés... Holnap megyek reggel nõdokihoz, ezért ma asszem nem megyek el a háziorovoshoz. Még próbálok pszichésen hatni magamra, hátha segít. Na megyek az ágyba....

Brokkoli
30

Sasha,Kép
az én dokim is máshogy számolja a heteimet, ahogy itt a táblában van. Én nov.28-ra vagyok kiírva, tehát ez a 40+6 nap,amikor is teljesen betöltöm, és nov.29-én már a 41 hétbe lépnék.
brokkoli

Pocok4

Próbáltam visszakeresni, hogy mit írtál Mankáról, de nem találtam. Úgye semmi komoly baja? Szegénykém, annyi vért levenni...

myssnia 19
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!
Sikerült felhívnom a kórházat, az AFP-eredményem tökéletes lett! Úgy örültünk a Kispapival!
És egy aranyos történet kismama-agyamról: reggel a közértben a telefonkártyámmal akartam fizetni, és nem értettem, miért néz rám olyan furcsán a pénztárosnõ KépKépKép A férjem szólt, hogy "Franyó, az a telefonkártyád!" Mire én, jó hangosan, hogy "dehülyevagyokbocsánat", majd egész hazafele úton ezen röhögtünk...
Timici!
Amúgy nem stresszes szerencsére a munkahelyem, egy évben egyszer van ilyen idegesítõ szitu. Betegállományba igazából csak akkor szeretnék menni, ha már nem bírom a bejárkálást a BKV-val, mert kocsink nincs. Anyagi okokból fõleg. De tényleg nagyon rendesek, figyelmesek általában a kollégáim, igazán le a kalappal elõttük. Az pedig a legjobb az egészben, hogy a férjemmel együtt dolgozunk, így állandóan együtt lehetünk, és vigyáz rám, annyira aranyos volt, ahogy tegnap is kiállt mellettem, igazán szerencsés vagyok KépKépKép

Pussz mindenkinek
Franyo
17
franyo

Helló!

Na végre hogy itt lehetek köztetek! A guta kerülgetett, mert tegnap este 7 körül mikor ráértem jöttem volna hogy veletek legyek erre az a sz***ét ki**ott szolgáltató nem szolgáltatott netet!!!Kép Egy két ping jött vissza 1 perc alatt... az annyi mint a semmi.
Persze panaszkodni akartamKép Úgy megjajdult a fejem tegnap este és annyira nem volt hozzá kedvem.. mármint a fájdalom elviseléséhez, hogy nagyon. Ráadásul Gabi mikor aktiválja magát??? Az is fájt, meg a méhszájat is feszegette, meg a szeméremcsontom is júúújjj volt és akkor még generálta nekem itt a jóslófájásokat, mensis fájást meg egyebet, úgyhogy bekaptam egy aszpirint mivel azon kivül csak cataflam volt itthon azt meg ugyi nem kéne... Meg kapásból ledöntöttem a torkomon 1 liter teát, hátha azért fájt a fejem mert nem ittam eleget. Mára kutya bajom, szerencsére!KépKépKép Hmmm jó a kedvem itt táncizok - ülve -Kép Szól a rádió és olyan jó kis régi funky számokat adnak...amikre még "diszkóztam"KépKépKép

Végigolvastam ám mindenkit, de most megint végig kell, hogy válaszolni is tudjakKép Segond!

Gomb!
Sajna nem tudom, hogy az a bigyó fehérje-e vagy sem, mert az én papiromon van az a FVS meg külön kiirva, hogy fehérje... szóval fene se tudja.

Zita!
Nocsak-nocsak! Szóval Áfonyának is barnás volt???Kép Lehet hogy neked egyszerre távozott?

Franyó!
Remélem sikerült megelõznöd azt a fránya náthát a mézecskével! Aranyos kis méhecskék... csak a méz miatt kedvelem õket!Kép Egyébként ha meglátok egyet kifutok a világból, de még EKKORA hassal is!!!KépKépKép

Manó2!
A kicsike már mocorog nagyon régóta, csak nem érzed. Már 7-8 hetesen is jár a kéz és lábkezdeményeKép És úszkál is, csak hát milyen kis apró!!Kép

Timici!
ja hogy Te kérdeztedKép Az jó, de én nem kérdeztem...KépKépKép Igy sajna nem is tudok válaszolni a kérdésedre, de tudod mit jobb is igy, legalábbis nekem (én kis önzõ), mert igy nem tudom mi vár rám!! Most õszintén nem elég ijesztõ, hogy 2 héttel a szülés várható idõpontja elõtt a gyerek fejének a körmérete 94 mm!!!!!!! ki vagyok bukva teljesen hát mekkora feje lesz ennek a kölöknek!Kép

Sheila!
Már szinte nem is alszik napközben??? Az igen! A világ meg mikor kezdjen érdekes lenni, ha nem akkor mikor szinesedik???KépKép A kis Tündérkirálynõnek sok pusziKép

Forti!
Kép Fentebb olvashatod a tegnap estémetKép Kellemes volt, de egyébként "szinte" semmi bajom csak néha itt fáj, ott jajjKép Meg a vastag téli zoknik valahogy nem akarnak feljönni a bokámra... Puszi Nektek is!!!!

Judó!
Nem sajnosKépKép Csak a net...

Pocok!
Még szerencse , hogy Manka olyan ügyesen türte azt a 8 csõ vért. Brrr. Belegondolni is rossz! Remélem hama-hama rendbe jön.

Franyo!
Gratula az AFP-hez!
Telefonkártya mi???KépKépKépKépKépKépKépKép

És azt hiszem itt a vége fuss el véleKép Megyek teregetni...
sasha
38+1

Kép
sasha

Pocok,
az nem jó, hogy ilyen sok vért vettek. De milyen ügyi a lányod, hogy ilyen szépen viselte. Plussz az jó hír, hogy nem akarják mûteni. Drukkolok, hogy azok a fránya epekövek szétzúzódjanak, eltünjenek, vagy mit tudom én, csak ne legyenek ott.

Franyo,
ok értem, csak mindig úgy aggódom, ha egy kismam stresszes helyen dolgozik, az én munkám is az volt, így a práom kerek perc kijelentett, hogy addig NO gyerek, amíg itt melózok. Kirugtak, sajnos vagy hál istennek, így most itt gömbölyödik a pocak. Igaz anyagilag nagyon nem állunk jól, de a baba nekem fontosabb volt. Persze, ha nem rugtak volna ki szerintem ma is ott húznám az igát, mert imádtam(szállodában voltam szobafoglalás vezetõ).

Tényleg nincs köztünk valaki, aki tudna segíteni nekem, TB, és egyéb ügyekben, ugyanis ezek a szociális juttatások csak az alap eseteket említik, én meg elég speciális helyzetben vagyok, sajna.Kép Ha tudna vki segíteni, megköszönném. A TB-ban már voltam és jövõ héten újra megyek, de ott semmi értelmeset nem mondtak. Azért újra "benézek" hátha más lesz ott, aki talán ért is hozzá.Kép

Na megyek, mert megint itt ragadtam.
Pussza,
Timici
21+5
timici

Sziasztok!

Itt vagyok ám én is, csak nehezem tudom rászánni magam az írásra. Szóval nálam most diéta megy ezerrel, ami végülis nem annyira szörnyû, csak akkor nehéz, amikor elkap a "mindegy-hogy-mi-csak-édes-legyen" érzés. Meg nem vagyok egy túl fegyelmezett típus, hogy mindíg pontosan vezessem a táblázatot arról, hogy miket ettem, de majd belejövök. Tegnap voltam vércukor ellenõrzésen. Megint kicsit magas volt, de már közel sem annyira. Ma is kell mennem ebéd után 1 órával, és az eredmény alapján fogja eldönteni a doktornõ, hogy szükségem van -e otthonra ilyen vércukormérõ kütyüre. Igaz, hogy nem vénából veszik a vért hozzá, hanem csak az ujjamat szúrják meg, de akkor is rossz. Tegnap meg mindezek után elküldtek még rendes vénás vérvételre is Kép

Szerintetek normális az, hogy már a 26. héten elég nehezen kapok levegõt? Mi lesz késõbb?

Üdv
Tüni
26
tüni

Tüni!

Rákattintottam a profilodra és látom, hogy szigetszentm.-i vagy. Kicsi a világ, én Szigethalmon élek és remélem jövõ tavasszal már átköltözhetünk Tökölre a kicsi házunkba!:-)

Hóvirág
21+4
hóvirág

Hóvirág!

Még annál is kisebb a világ, mivel én is szigethalmi vagyok eredendõen, és még egy suliba is jártunk, mi több: évfolyamtársak voltunk, ha nem tévedek. Én a "bezzeg az A osztály"-ba jártam. Arra már nem emlékszem pontosan, hogy Te melyikbe jártál, de a nevedre emlékszem Kép

Tüni
26
tüni

Sziasztok,
Na en megjottem a vervetelrol,kispapa szokas szerint elfordult a latvanytol, mindenesetre kivancsi vagyok hogy akar igy ott lenni a csaszarnal. !!!

Timici,
En is nagyon lelassultam miota nem dolgozom, pedig nem vagyok pihenesre itelve de pihenek magamtol.Nem tudom ki hogy van vele de nem erzem magam biztonsagban a sok meber kozott.Na es ha kocsival megyunk valahova annyira kozelinek erzem a tobbi autot pedig mar en sem vezetek.
Azt nekeme is mondta a doki hogy nem johet be senki a szobaba de csaszarods leven ha nagyon kripli leszek akkor esetleg bejohet egy nonemu leny segiteni az elso nap.Barcsak ne lenne ra szukseg.Nekem majd anyukam segit ,mert imadott noverem sjanos kulfoldon lakik,de a szoptatas neki is rossz volt viszont az elekrtomos mellszivo segitett tulelni a napokat amikor a picik a korhazban voltak.Viszont O bevitte nekik a tejet es csoppenkent adtak nekik eloszor.Istenem milyen aprok voltak : )))
Nekem is szokott feloldalas lenni a pocim csak a bal oldalamon.Tenlyeg vicces,de lesz meg ott neked nagyobb pup is.: )))

Pocok,
Ez a Manka no egy igazi kis hos,gondolom Te rosszabbul turted a dolgot.
Megkaptad a mailem??? Ha sikerult elhozni a szajret Kecskemetrol majd ket heten belul elszallittatom magam a kispapaval erte.Koszike elore is : )))

Erika,
Na a fognoves az meg egy szuper.Probaltal mar fajdalom csillapito zselet hasznalni?Bar nekem ha emlexel volt foghuzas a terhesseg alatt ,na azt nem kivanom senkinek.

Kataa
35+2

Kép
Kép
kataa

Timici, Zulu,

Tenyleg nem szabad simizni a kemenyedo pocakot Kép Kép Kép ?!?

Ez nagyon rossz hir ! En naponta szoktam a picurral jatszani, beszelgetni ilyenkor egy kis simi simi-vel kiserve. Olyan aranyosan odabujik ilyenkor, ha abbahagyom hatalmas rugasokkal koveteli, hogy meg - meg Kép
Meg kidugdossa a kis popsijat es tappancsait, hogy megjobban a tenyerembe fekudjon !

Ez lehet, hogy marhasag, de vajon nem fogja azt hinni, hogy valami baj van ha egyik naprol a masikra nem simogatom tobbet ? Nehogy azt gondolja haragszom ra vagy mittudomen !
Vagy ne reagaljam tul a dolgot Kép ?

mindenfele simi tilos vagy csak bizonyos reszeken , stilusban ?!?

kamelia
30+5
kamelia

Kamelia! Most kedden voltam szulesfelkesziton, ahol a doki szinten megtiltotta! Mehosszehuzodasokat valt ugyanis ki. Sot elmeselt egy tortenetet is, hogy talakozott egyik 36 hetes paciensevel az utcan, aki epp simizte a pocijat. Megkerdezte tole, hogy talan szulni akar, szegenyx csaj meg tokre beijedt mert nem ertette mi a gubanc. Aztan elmagyarazta nekiKép

Egyebkent nem hiszem hogy a baba megijedne, de egyebirant beszeld meg vele nyugodtan, es akkor tuti nem lesz bajKép

orsoly
24+5

Ps: erdekes dolgokat mondott meg a doki, ugy mint: a terhesek tokre felnek az antibiotikumtol, nem szedik be, aztan ha valami fertozes miatt esetleg koraszules lesz, a 30 hetesen vilagra jott babanak az elso taplalaeka bizony antibiotikum lesz, hogy megovjak a fertozesektol vagy kikezeljek vagy mittomen. Szal nem annyira artalmasak a gyogyok, mint a kozhiedelem tartja...
orsoly

Ma úgy látszik mindenkinek nagyon jó napja van, legalábbis beszédes.

Pocok,
Manka egy hõs! Büszke lehetsz a lányra és magadra is!

Betti,
Köszi megkaptam, mindjárt hívom is. azaz már hívtam, jövõ szerda 11.15-re kaptam idõpontot. Telefonszámod megadnád, ha eltévedek mégis odataláljak - nem akarlak feleslegesen zavarni.

Franyó,
Isteni vagy, de ezt már régóta tudjuk, nem? Kép
Telefonkártya trükk után még mit tudsz?

Én is tegnap vettem a Corában ágyat meg matracot. Kispapa azt mondta, hogy csak akkor lehet összeszerelni, ha már én bementem a kórházba. Erre megkérdeztem, hogy csak akkor amikor a Bütyi megszületett? Erre a válasz nem volt. - ha õ is ott lesz a szülésnél akkor ki fogja összeszerelni. Vagy mikor, nem nagyon érti a Kismamaagyam.

Doktornénik segítsetek!
Milyen érzés a keményedés? Az lehet, hogy a hasam középsõ részén, de - már bocsánat - a szõrzet tetején érzett szúrás a szalagnövekedéstõl van? Estére meg nem tudom benyomni a hasamat, csak egy nagy tök a hasam, de nem érzem nehezebbnek vagyhogy leszakadna.

Nyúlandi
20+1
nyulandi

Sziasztok Lányok!

Hát... ez a simi ügy egészen érdekes! Mindenesetre megfontolandó. Azt hiszem én is megbeszélem a kisbabámmal, hogy egy kicsit mellõzöm a simogatást!

Tegnap beszélgettem egy kolléganõvel õ esküszik az elektromos mellszívóra. Ti milyen mellszívót vesztek majd? Elektromosat vagy kézit? Egyáltalán vesztek elõre, vagy csak akkor ha szükség lesz rá?

Ági
23+5
Névtelen

Sziasztok,

Hát ez simizés-ügy nem tiszta nekem. Mert ugyibár azt mondják, hogy kenjed a pocid narancsbõr ellen...de hát én akkor jól meg is simizem...vagy zuhanyozás közben is, amikor rákenem a tusfürdõt...meg amúgy is...
Amíg nem keményedek addig ugye simizhetem a babócámat?...szerintem imádja Kép

Sasha,
Gyorsan lerohantam ma reggel az üzemorvoshoz, és azt mondta, hogy az FVS az nem fehérje, hanem fehérvérsejt (úgyhogy igazad van), ami szerinte nem gond. Viszont a bacit azt kezeltetenem kell, úgyhogy holnap reggelre már jól be is jelentkeztem a gyogyimhoz.

gömb *aki egyfolytában tömi magába a sütiket, mert szerinte az jó a gyomorégés ellen...de tényleg...és még a lelkének is jót tesz* Kép (26+6)
gombolyu

Sziasztok!
Nyúlandi, ha lenne kemenyedesed, akkor nem kerdezned meg...Kép Rajon az ember eleg gyorsan, magatol. Kép

Valaki tudna nekem segiteni? Ma ilyen kismamaruciban jottem dolgozni, es mindenki megallit a folyosokon es azt kerdezik, hogy hany honapos vagyok...Kép En luke belezavarodtam az atszamolasba, szoval, tudnatok segiteni, hogy a 21+5 az hanyadik honap? Kép

Ma 2-1-0 a tul nagy a pocid-pont normalis meret-kicsi a pocid aranyszamom...KépKép

Pocok, Kép
hihetetlen vagany es bator lanyod van! Kép Kivanom, magatol oldodjon meg a gond. Kép

Kataa Kép,
Gondolom parod maskent lesz a csaszarmetszessel, mint a verveteleddel. MAs lesz az elmeny es az eredmeny. Kép

Pusszanats,
Gombóc

Pusszantas,
Gombóc
Gombóc

Sziasztok!
Ma voltam AFP vizsgálaton. Megdöbbenve olvasom, hogy valamelyikõtöknek 1 hetet kellett várni az eredményre. Nekem nem mondtak semmit a laborban, hogy mikor mehetek a leletekért, ezért azt gondoltam, hogy holnap már meg is lesz. Ezek szerint ne is próbálkozzam, mert csak 1 hét múlva lesz meg???? :-((

Addig izgulhatok!
A jövõ szombaton megyünk 4D-s ultrahangra a kispapával. Már nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy sikerül-e a baba nemét leleplezni... :-)

Sziasztok:
Krisszike
16+5
krisszike

Gombóc,
21+5 az majdnem 5 hónapos. Kb-ra úgy tudod kiszámolni, hogy a heteid számát elosztod 4,4444444-gyel. Szerintem a 21+5 az már inkább a 22+0-hoz közelít, ezért 4,95 hónapos vagy Kép.

Miszike
19+4 (vagyis 4,3 hónapos Kép)
miszike

Lanyok,
Amikor a vetelesem utan megmutottek, egy kismamaval voltam egy szobaban, akinel a 30. heten megindult a szules! Neki tenyleg betiltottak a hassimogatast, pedig lattam rajta, hogy neha osztonosen odakap, mint ahogy gondolom mindnyajan! Szerintem ha nem felyeget koraszules veszelye, problemamentes terhessegnel nem okoz problemat a simi! Jol is neznenk ki, ha egy kis simitol beindulna a szules, nem volna egy arva idoreszuletett baba sem! Szerintem ugyis minden kismama simogatja a babajat!

Franyo, ez a telefonkartyas sztori nagyon tetszett! En csak mas bevasarlokosaraba szoktam pakolni! Most mar ezert viszem magammal Gyurit vasarolni, ha u rajta ul a kocsin, mar csak nem rakodok maseba!

Pocok! Na hat, ha fiad lenne, tutira masfel oras uvoltes lett volna a vervetelbol, es vehettel volna vigaszdijul 3 doboz legot, kindertojas, gumimacit, miegymast! Nalunk legalabbis igy szokas, meg a tiz eves fiam is teljesen oda bir lenni egy pl. egy oltastol!

Tegnap jart nalunk egy 'borkostoltato', a ferjem vegigkostolt egy csomo fele borocskat, raadasul jo fajtakat! Nekem meg ott csorgott a nyalam!!! Azota, mint egy alkoholista, ha meglatok egy uveg bort, legszivesebben ravetnem magam, pedig nagy atlagban ha ketszer alkoholizalok egy evben!!! Kezdek ledobbenni magamon!

Olvastam valahol, hogy a szuletendo gyermek intelligenciajat noveli, ha a kedves mamaja sok telitetlen zsirsavakban gazdag etelt fogyaszt! Ez leginkabb a halakban van meg, a zsirosabb fajtakban. Szoval matol halat eszunk hallal! Kép

Nyulandi, ha bekemenyedik a hasad, akkor eleg hatarozottan kiemelkedik a mehed a has vonalabol, es szinte hogy rafeszul a babara. Ha ilyenkor megnyomkodod a pocakodat, ki lehet tapintani a meh vonalat korbe! A kemenyedes lehet mindenfele kellemetlensegtol mentes, de rossz is. Oda kell ra figyelni, de azert majrezni nem kell miatta. Ebbe na terhessegi korban napi egy-ket kemenyedes normalis. Ha orankent tobbszor erzed, akkor viszont hivd fel a dokidat, mert az mar megarthat!
A szuras a pocakod alja tajekan meg csak a 'formalodas', a mehtarto szalagok nyulnak!

Akik meg babakocsi dilemmaban vannak, nezzenek at a babakocsis topikba, most nagyon jokat irtak a kismamak!

Zsuzsi
20+3
zsuzsi74

Tüni,
ez tényleg meglepõ, hogy még egy suliba is jártunk, de Te tudod az én nevemet, de én nem a tiédet, elárulod? Hátha így be tudlak azonosítani.

Lányok,
én is nagyon sokat simizem (mondjuk nekem nincsenek keményedések, csak a Manó mozog ide-oda), de olyan jól lehet vele kommunikálni. Azt vettem észre, hogy ha nem alszik és véletlen hozzá érek a hasamhoz, egybõl odarug egyet. Nem bírnám ki, hogy ne simizzem!!!

Krisszike,
nekem anno azt mondták, hogy 2-3 hét múlva lesz meg az eredmény, de egy hét múlva már a védõnõmnél volt (itt hozzá küldik), de állítólag kiértesítenek 1-2 napon belül, ha rossz lenne az eredmény.

puszi
Hóvirág
21+4
Hóv

Sasha!
Köszönöm az érdeklõdést, iszom a mézes teát, reggel óta a második liternél tartok, ami nálam sokat jelent. Egyelõre úgy néz ki, talán megúszom enyhébb tünetekkel, mert a torkom csak egész kicsit fáj, az orrom is kicsit folyik csak... Kép Hát iszom tovább KépKépKép Te meg igyad a málnalevelet, és ne bosszankodj a hülye szolgáltatón, nem éri meg. KépKép
Timici!
Ez tipikusan az az eset, amikor a rossznak is lehet örülni. A babó mindennél fontosabb.
Nyúlandi KépKépKép Remélem, lesznek még ilyen jó kis szorijaim, olyan jó késõbb visszaemlékezni rájuk...
Krisszike!
Az AFP-re elvileg még többet is kellene várni. Kb. két hetet. Mert beküldik a vért valami központba, ott vizsgálják, és az eredményt a dokidnak küldik vissza. Legalábbis nekem ezt mondták. A dokimnál csak egy hét múlva érdeklõdhetnék, azért jó ez a központi telefonszám (464-4400), mert itt már jóval elõbb megtudhatod.
Na megyek lassan, puszi
Franyo
17
franyo

Zsuzsi,

Nekem olyan nagyon furcsa alakú a hasam. Nem olyan, mint a rendes kismamáké. Azaz, két oldalt lapos - mindkét oldalt olyan 3-4 cm-t, középen meg ott a baba. Párom szerint is tök mindegy, hogy állok, vagy fekszek, teljesen ugyanúgy néz ki. A méhem az megvan, a hasam alján csak az van, ha lefekszem, akkor meg csak az púposodik ki.
18 éves korom óta ilyen a hasizmom - mármint amikor még az volt, talán a karatézástól, talán nem attól lett ilyen.
Szóval úgy döntöttem, hogy akkor fogok megijedni, ha nagyon kellemetlenül fog fájni. Ez sem jó érzés, de mivel este van ezért csak döglök és nem sirdogálok - vagyis visszatartom.

Olyan bõgõs lettem a terhesség alatt, minden hülyeségért. Már nem tudom ki írta a mozis sztorit, de teljesen magamra ismertem.

Nyúlandi
20+1
nyulandi

Ja és, Nyúlandi, megkaptad a mail-t, amit még tegnap küldtem???
Franyo
17
franyo

Sziasztok, újra itt vagyok!

Kamélia, Ági, Gömb
Na szóval, szerintem az úgy van, hogy akkor nem célszerû sokat simizni a pocakot, ha sokat keményedik, mert az már ygye eleve rossz, hiszen az maga a méhösszehúzódás. Na mármost ha ehhez még simized is a hasad, akkor az duplán rossz. Nagy átlagban mindendki simizi a hasát, pl.kenegetés, fürdés, pocaklakó mocorgása közben. Szerintem az a lényeg, hogy feleslegesen ne ingereljük a méhet, akkor amikor fennállnak a keményedések. Én mostanában, hogy ilyen sokszor keményedett a pocak, csak a hasamra tettem a kezem, amikor pozgott a baby, mindig oda, ahol éppen rúgott. Nem hagyta abba, sõt volt hogy egyre jobban csinálta.

Szóval a lényeg az, ahogy Zsuzsi is írta, hogyha gáz van, koraszülés, nyitott méhszáj, túl sok keményedés NA akkor ne simizzük, mert az csak lapát a tûzre, egyébként meg szerintem nyugodtan. Hiszen olyan jó érzés.Kép

Én a heteimbõl a hónapok számát úgy következtettem ki, hogy a terhesség általában 40hét, na már most, akkor ugye 20.héten van a félidõ=4,5hónap. Tehát 22hetesen betölti az ember az 5.hónapot és a 6.ba lép. Javítsatok ki, ha rosszul gondolom.Kép

Zsuzsi,Kép
ez jó, mindig az kell az embernek, amit nem ehet. Mióta terhes vagyok nem ehetek paprikát, most még a sav miatt már paradicsomot se. Na mit gondolsz mit szeretnék enni.AZT.
Szerencsére a bort nem szeretem, inkább sörös voltam, de most már azt sem kívánom, ami nem nagy baj, hisz csak a hája nõ az embernek tõle. Kiváncsi leszek rá, hogy szülés után megkívánom-e újra vagy sem.Kép

Krisszike,
ne izgulj az AFP eredmény miatt, a lényeg az amit az UH-n látnak. Igazából külföldön már nem is csinálnak AFP szürést, mert sokszor ad téves eredményt, az UH a lényeg. Az én dokim elküldött ugyan rá, mivel itthon kötelezi õket rá az ÁNTSZ, de azt mondta, hogy nem számít az eredmény, õt majd csak az UH érdekli. Szóval jó UH-zást szombaton és amit ott mondanak az számít. De biztos minden rendben lesz, miért is ne lenne? Nem igaz.Kép

Na lányok délben én is bepánikoltam egy kissé. Elmentem a lakás legkissebb helységébe és az esti kúp egy rész távozott némi rózsaszínes/véres vmi kíséretében. Az egész nem volt nagy, de megijedtem. Próbáltam elérni a dokit, de a városit nem vette fel, aztán azzal nyugtattam magam, hogy mivel se elõtte, se utána nem jött ki semmi, talán csak a hüvelyfalát sértettem meg a kúppal este és csak most távozott. Mért ha más lett volna, akkor csak fájna valamim, vagy ilyesmi, nem? Nyugtassatok meg, vélemény????Kép

Minden esetre ma sem megyek sehova, nem akarom, hogy baj legyen útközben, inkább itt olvasgatlak Titeteket.Kép
Pussza,
Timici
21+6
timici

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?