A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Csipkebogyó!

Ne haragudj, de megyek vizszintesbe teszem magam... annyi tejet vedeltem, hogy sehogy semjó ülni, még úgy sem mint aki úgy tesz mintha karót nyelt volna. Igen a cumisüveget én sem szeretném bevetni, de ha pár napig muszáj lesz akkor nincs mese. Már kezdem maagam felksziteni, hogy ne boruljak ki nagyon, ha esetleg tápszerhez is kell nyúlni de elõtte tuti felhivom valamelyik LLL-es anyukát!
Na megyek alukálni, jó éjszakát Nektek is!

sasha
38+2

Kép
sasha

Hihi!

Az elállósnak annyi elõnye van, hogy simán eláll több hónapig és ugye dobozonként legalább 50 forinttal olcsóbb...

sasha
aki most már tényleg elhúzza a pocakját aludniKép

Kép
sasha

Jó éjt, aludjatok Ti is jól, így legalább már tényleg kikeresem Edinát a táblicskuból.KépKépKép
Cs.
csipkebogyó

Szóval: megkerestem Edinát, most 39+4-nek számolom, úgyhogy nincs okunk aggodalomra! Szóval lányok, indulhat a szurkolás! Csipkebogyó
csipkebogyó

Jo ejt LAnyok,
En is megyek most mar aludni...de azert elotte...Kép
Iszom egy pohar tejet...nem szoktam magaban inni, inkabb kakaozom, vagy tejeskavezom, de most Sasha nagyon felkeltette az erdeklodesemet!
Na nyomi a hutohoz...
Zsuzsi

Ok Sasha, nem muszaj akkor ma ejjel megszulnod, maradhat a 22-23-a, ahogy megalmodtad...mellesleg a csipos, fuszeres kajaknak is van szuleselindito hatasuk, ha mar itt tartunk...nem tapasztalat, csak hallottam...pl. a mexikoi...
zsuzsi74

Sziasztok!

Bocsika elítram a nadrág árát 5250 a felsõ ár....

manó2
16+5
manó2

Nyulandi!

Írtam mailt!

Betti
32+3

Kép

Betti
fodbetti

Sziasztok!

Lányok, ma reggel volt egy néhány mens. szerû görcsöm, de csak nagyon halvány. Úgy emléxem tegnap valaki panaszkodott ilyesmire, de nem tudom ki.
Szerintetek ez lehet a növekedéstõl, így a 22 hét környékén?
Kicsit megijedtem!

puszi
Hóvirág
21+5
hóvirág

Jó reggelt!

Csak bejelentkezetmKép Én jobban vagyok a párom rosszabbul. Semmi sem egyszerüKépKép

EDINA!
Drukkolok ezerrel!!!KépKépKép

sasha
38+2

Kép
sasha

nem voltam itt pár napot, és közben annyi minden történt, hogy alig bírtam végig olvasni.

sashaKép
nagyon izgulok értetek! ha már eddig kibírtad, akkor ez a pár(?)nap már nem oszt nem szoroz. megfigyeléseim szerint elég erõs vagy Kép

manó2Kép
a gyomorégésre nekem a babapiskóta jött be, elnyammogtam vele egy darabig és akkor a gyomrom is jól elvolt vele.

tahániKép
már te is elég közel járszKépKépKép kívánom, hogy a baba nemsokára ott legyen a kezedbe és érezd a legboldogabbnak magad.

hóvirágKép
nekem a doki azt mondta, hogy elõfordulhat ez a görcs enyhe formában akkortájt, amikor a mensinek általában meg kellene jönnie,de mivel én még ott nem tartok ezért inkább a tapasztaltabbaktól kell majd az érdemleges válaszokat várni.

képzeljétek szerdán egész nap utaztam, és mikor a nap végén hazaértem, annyira szarul voltam, hogy csak álltam a wc-nél és vártam, hogy történjen valamiKép
lehet az egész napi rázkódástól, vagy lehet, hogy a nem túl jó (enyhén fogalmaztam)levestõl?
volt valakinek ilyen tapasztalata?

lolla
14+4
lolla

Sziasztok,

Nem tudja véletlenül valaki a Mammutban lévõ 3D-s UH-nak a telefonszámát?

Edina,

Nagyon szorítok...Remélem nemsokára már a kezedben tarthatod a picidet.

gömb (27)
gombolyu

Jó reggelt minden pocakosnak!Kép
Nincs valami szép idõ, de péntek van és ez nagyon jó, hiszen mindjárt itt a hétvége.Kép

Heni,Kép köszi a megnyugtató szavakat. Néha elöntenek ezek a negatív gondolatok, de szercsére tusoltam egy jót, közben énekeltem a pocaknak, utána meg az én kicsi párom beszélgetett velem, hogy elterelje a gondolataimat. Annyira helyes volt, meg is nyugodtam pikk-pakk.Kép
De azt én érzem amikor a méhszájat rugdalja, ez most más volt, olyan volt, mintha nyilna szét az egész ott lennt, párom szerint csak alakul át a szervezet, hát én nem tudom, de annak örülök, hogy mára elmúlt.KépKépKép

Csipkebogyó,haliKép
igen azóta nem volt semmi vér vagy ilyesmi.Szerencsére, úgyhogy biztos a kúptól volt. Babóca tegnap hiper aktív volt, és én is észrevettem már, hogy este is rakoncátlankodik. Ma eddig csendesen elvan a babaházban, alig adja jelét, hogy ott van. De érdekes, hogy nekem is soxor aakor indul be, amikor a gép elõtt ücsörgök.Kép

Tegnap óta megnyugodtam, csak néha elfog az aggódás. Párom szerint ne is várjam, hogy alább fog hagyni ha megszületik, sõt.KépKépKép

Sasha,Kép
képzeld a fantasztikus leírásod alapján, elsõre sikerült feltennem a pocakos képeket, úgyhogy gratula és köszönet érte. Úgy örülök, most van fennt 2dn pocis képem is. Kép
Majd ha lesz egy kis idõd, akkor megírnád a törlést és a mozgatást is. Még mielõtt Gabi kibújna.KépKépKép

Lányok, ha valaki szeretne képet feltenni a képtárba, szívesen felteszem, a lényeg, hogy jpg formátumú legyen.

Sasha, jól mondom, jpg kell legyen???Ugye?

Na, közben megjött a fini ebédem, Norbi fittness menü:töltött paprika(pulykahúsból) nagyon kivi vagyok milyen lesz. Majd ebéd után beszámolok.Kép

Manó2,
ha nem vagy túl magas, akkor szerintem a 80cm magas komód teljesen jó méret. De áll elé és próbáld ki.Kép
A gatyók tényleg jó árom vannak, nem tudod esetleg a számukat, hogy rá lehessen kérdezni, mégis mikor jönnek meg a nacik? És ezek normál vagy kismamás kertészgatyók? És farmerbõl vannak, vagy van kord is? Azt hiszem egyenlõre csak ennyi jutott eszembe.Kép

Hóvirág,
nem tudom mitõl lehet, nekem eddig egyszer görcsölt, de akkor 2,5 órán át, ami ugye mégsem nevezhetõ mensis görcsnek. Szerintem, ha azóta nincs, akkor lehet, hogy a szalagok nyúltak meg hirtelen. Nekem akkor mikor hirtelen sokat nõtt a pocim ball oldalt úgy fájt, mintha kést forgattak volna benne, nem tudtam sehogy sem feküdni.
Minden esetre vegyél be magnéziumot és ne erõltesd meg magad, hétvégén pihi és biztos jobban leszel.Kép

Edina, drukkolás megy ezerrel, minden jót Nektek!

Na megyek elolvasom a leveleimet.
Pussza,
Timici
22+0
timici

Gömb,
a Mamaut2-ben lévõét tudom, az nem jó? Nem ugyan az üzemelteti a kettõt?
Ha gondolod megírom.
Timici
22+0
timici

Szia Gömb!

[url=http://www.biovital.hu/bemutatkozunk/cimunk.html" TARGET="_top]http://www.biovital.hu/bemutatkozunk/cimunk.html[/url]
erre gondolsz?

myssnia 19+1
myssnia
Budapest XI. kerület

Timici, Myssina,

Most lehet, hogy félre értettem, de akkor ez azt jelenti, hogy a Mammut1-ben is meg a Mammut2-ben is van 3D? Igazából mindegy, hogy melyik, merthát nekem a kettõ együtt a Mammut. Szóval jöhet a telcsiszám. De ha a Biovital ugyanaz, akkor Myssina már betett egy linket. Bár ott nem látom, hogy van UH is...de mindjárt jobban körülnézek az oldalon.

köszi az infokat,

gömb(27)
gombolyu

Gömb,
igen én is erre gondoltam, amit Myssnia feltett linket, csak a szeptemberi Kismamában más tecsi szám van : 345-8598 és 345-8562.
Cím: Mammut 2. 5.emelet

Biztos, hogy van UH, ott volt Csipkebogyó is.
Ár:10000.-Ft, de adnak néhány képet is.
Ha esetleg felhívod õket, megosztod velem is az infót.
Mettõl meddig vannak nyitva?
Mi van benne a 10eFt-ben?
Elõre is köszi.
Pussza,
Timici
22+0
timici

...felhívtam a biovitalosokat. Ott nincs hétvégén vizsgálat. Timici, esetleg Te a másikat tudod?

gömb (27)
gombolyu

Timici,

Jók az infóid: 10.000 Ft
- videókazira felveszik (kazit vinni kell) + kb. 10 db kép (kb fél óra)
- + 2.000 Ft CD-re felírják (CD-t vinni kell)

Idõpont változó, van mikor csak délelõtt, van amikor délután (este 8-ig vannak pl.: szept 23,24,30-án, okt. 1,4-én) A délelõttöt nem kérdeztem, mert nekem az nem jó. Hétvégén nincsenek.

gömb (27)
gombolyu

Ez a Mamutbeli UH és egyéb rendelõ honlapja, minden ínycsiklandó infóval róluk:
[url=http://www.biovital.hu/bemutatkozunk/index.html" TARGET="_top]http://www.biovital.hu/bemutatkozunk/index.html[/url]
Itt meg vastartalmú kajcsik vannak:
[url=http://www.vital.hu/themes/health/vashiany1.htm" TARGET="_top]http://www.vital.hu/themes/health/vashiany1.htm[/url]
Jó pocisodást!
Borcsa + Luca (már 4 hónaposKép)

Borcsa
KépKépKép
borsts

Gomb! A Praxis (ami 8000 Ft, ebben video plusz egy fekete-feher kep van), es a Megatoys (8000 Ft, video benne van, keop darabja 800 Ft) van szombaton. A Praxisba ha regisztraltatod magad a Babanet fooldalan, adnak 1000 Ft kedvezmenyt, en jovo het szombaton megyekKép

orsoly

24+6
orsoly

Borcsa,

Ez a vashiányos oldal nagyon jó. Pont ma írt fel a dokim vasat+folsavat. Viszont a mák is nagyon jó vas szempontjából, úgyhogy majd sokat eszem...pedig az utóbbi idõben kezdett lelkiismert furdalásom lenni, mert szinte minden nap ettem valami mákosat. És a méz is kihagyhatalan nálam (vagy reggelire, vagy vacsira)...csak akkor azt nem értem, hogy mégis mitõl vagyok vashiányos.

gömb(27)
gombolyu

Orsoly köszi neked is az infot. Azért szeretnék a Mammutba menni, mert az 10 perc tõlünk. És vsz meg tudjuk oldani este is...remélem...már csak kispapával kell egyeztetni. Majd mesélj, hogy milyen Kép

gömb (27)
gombolyu

Orsoly,
ha szabad kérdeznem, hogy tudsz menni a Praxisba szombaton, nekem kb.2 hete mondták azt, hogy szeptembertõl már nem lesznek nyitva szombatonként, sõt hétköznap is csak 8-15h-ig. Most akkor még is nyitva vannak.Kép

Timici
22+0
timici

KépKépKépKépKépKép Már be is jelentkeztem jövõ keddre 18.30-ra a Mammutba, úgyhogy vsz én fogok elõbb élménybeszámolni KépKépKépKép

gömb (27)
gombolyu

GömbKép
szavadom foglak, várom nagyon az élménybeszámolót, mert úgy a 30.hét táján én is szeretnék menni.Kép
Pussza,
Timici
22+0
timici

Timici! Kethetente vannak szombaton, most szombaton nem lesznek, 28-an igenKép Nem tudom miert mondtak azt neked hogy egyaltalan nincsenek, biztos felreertettek.

orsoly 24+6
orsoly

Orsoly,ez jó.
Nem, nem hiszem, hogy félre értettük egymást, mert nem konkrét dátumot kérdeztem, hanem azt, hogy szombatonként mikorra vannak idõpontok, mindegy lett volna, hogy az a hétvége vagy az utána következõ és akkor közölte a csaj, hogy szombaton szeptembertõl már nem lesznek nyitva, mert új nyitvatartásra állnak át.+még le is diktálta, hogy hétfõ-péntek reggel 8-du.3-ig és szombat nyista!!! Ezért mentünk aug.31-én !

Ez csak azért k**va jó, mert mi így a 19.héten mentünk,pedig késõbb szerettem volna, hiszen még alig lehetett rendesen látni a babát, sõt a nemét sem látta a doki.Kép Most nagyon, nagyon, nagyon mérges vagyok.

Egyébként az is lehet, hogy rájöttek, milyen marhák lennének, ha egyáltalán nem lennének nyitva szombaton, hiszen a többi maszek UH közül van ami nyitva van és akkor inkább oda mennek majd az emberek. Ami nem csoda, hisz az OK, hogy én itthon vagyok, de apa dolgozik, és vagy este ér rá 18h után vagy hétvégén, szerintem ez nem egyedülálló dolog. Az pedig talán szintén érthetõ, hogy vele szeretnék menni, mert 1.) õ tud vezetni, nála a kocsi 2.)szeretném, ha látná mikor készül a felvétel, mert ált. ott jobb minõségû monitorok vannak.
Na errõl ennyit!

Minden esetre eldöntöttem, hogy nem megyek oda többet, le vannak sz**va, és az ezer forintjuk is le van ******, megyek inkább a Mamutba, ott tovább is tart a vizsgálat és több képet is adnak. Toll a fülükbe.

Na most kidühöngtem magam, megyek és ebédelek egy jót.Kép
Pusssza,
Timici
22+0

U.i.: Orsoly, azért kívánom, hogy nagyon jól sikerüljön és elégedett legyél, várom majd a Te élménybeszámolódat is, de kizárólag a gyermekrõl.KépKépKép
A rendelõt már ismerem.Kép
timici

Timici! Most en is elkezdtem gondolkozni a Mammuton, majd meg kitalalom mi legyenKép Max visszamondom itt, de en valszinu csak egyszer akarok menni, es jol at akarom gondolniKép

orsoly 24+6
orsoly

Sziasztok!

Timici:

Az elõbbi bejelentkezésnél írtam a telefon számot, az otthon van.
Kb 3 hét múllva lesznek téli modellek, csak farmert, és
szövet nadrágok.

DE ha nem találod este leírom!
Ok????

Pocok: a szülés idõpontja el lett írva: 2003 03 01
Vagy Te már tudsz valamit???

Jók legyetek, péntek van, lehet pihheni

Manó2
16+5
manó2

Manó2,
kösziKép megtaláltam a telcsi számot, de mondd csak azek sima nacik vagy van kismama naci is. Mert ugye nem mindegy, hol nagyobb a nadrág a szárán vagy a hasán.Kép

Orsoly,
megértem a dilemmád, szerintem ha csk egyszer akarsz menni, akkor jobb a Mammut-os, mert ott fél óra(állítólag) a Praxisban nekem "csak" 12 perc volt a vizsgálat és fele olyan szép képeket sem csinált, mint amik a web-en vagy a szórólapokon vannak. Nyilván oda a legjobbakat teszik, de akkor is jobbra számítottam. Szóval én, úgy gondolom, hogy harmadszorra majd a Mammutba megyek. Helyileg nekem mindkettõ elég messze van, úgyhogy mindegy.

Nagy csönd van lányok! Mindenkit megviselt az idõ vagy mi fene!!!

KÉRDÉS
volt valaki közületek a Visegrádi utcai Mária nagykerben, nagyon jó a hirdetésük és el szeretnék menni, de elõtte szívesen vennék egy-két infot, tapasztalatot! Ha van.Van?

Na jó netezem, aztán majd visszanézek!
Pussza,
Timici
22+0
timici

Sziasztok,

Ma voltam a dokimnál, és minden rendben van, szépen fejlõdik a babó, átlagos normális méretekkel, méhszáj zárt.Képszép a világ, asszem most már a náthából is könnyebben ki fogok gyógyulni.Kép

Timici,Kép
Engem érdekelnének a BERGOn babakocsik, mert sok jót hallottam róluk, csak ott a Szentmihályi úton árulnak ilyet?, nem nézted véletlenül,hogy hány féle típusban létezik, nekem téli fekvõs kellene. és milyen árak vannak? Tudom, hogy gyorsan körbeszaladtad, csak hátha van valami infód, amit elõre is köszi

Edit,Kép
Sok ismerõsöm pólyában hozta haza a picurt a kórházból, én is abban fogom, mert 1. tél lesz, 2. stabilan fekszik benne, 3. tetszik is

Nem tudjátok, hogy hol lehet kapni fenyõfából pelenkázószekrényt az IKEA-n kívül?

pusz

Brokkoli
30
brokkoli

Brokkoli,
nem csak a gyors körbenézés, hanem leginkább a bunkó eladó miatt nem érdeklõdtem különösebben a kocsik iránt.
Azt láttam, hogy van Pierre Cardin is, van mélykocsi, sportkocsi, esernyõkocsi, travel system. Állítólag a Szentmihályin nagyobb a színválaszték, de van üzletük az Õrsnél is.
Cím: Õrs vezér tér 12.
a Nagy lajos felõl a II. lépcsõház
Ennyit bírt mondani a manus.

Tudod, nagyon megbántott azzal, ahogy lesajnált, holott még azt sem tudta mit akarunk venni és mennyit szánunk rá, pusztán csak azért volt ilyen bunkó, mert fel akaram írni az adatokat. Mindegy nálam ez a stílus nem jön be. Én idegenforgalomban dolgoztam az elmúlt 10évben és soha eszembe se jutott volna egy vendéget se kioktatni vagy lesajnálni. Hiába Magyarországon alig van normális kereskedõ. Õ pedig egy tipikus példája volt a bunkó és primitív fajtának.Kép

Kívánom, hogy Neked jobb tapasztalatod legyen. Esetleg a másik boltban normálisabbak.Kép

Örülök, hogy az UH-n minden rendben volt, de miért is ne lett volna.

Fenyõfa pelenkázót, ha jól tudom készít az Elsõ Magyar Bútorda is(tel:320-8201,350-0467)
web:[url=http://www.bppiac.hu/index3.php?main=18&sub=108&ceg=469" TARGET="_top]http://www.bppiac.hu/index3.php?main=18&sub=108&ceg=469[/url]

És a szeptemberi Kismama újság szerint van tömör fenyõ pelenkázó+bútor a Mega Toys Bp Soroksári Aradi úti Áruházban.
A készítõ cég pécsi:
Csák Kft. Pécs, Rókus u.1. Tel:72/212-539

Remelem tudtam segíteni.
Sajnos nekem a linkek nem mindig sikerülnek, úgyhogy ha nem menne akkor a Budapesti Piac web oldalan vagy az ujsagban találod az Elsõ Magyar Bútordát.Kép

Pussza,
Timici
22+0
timici

Pocok, MjMoni!

Most találtam ezt az oldalt, én nem ismertem eddig, hátha Ti sem. Mindenféle kézimunkás dologról van benne szó:

[url=http://www.geocities.com/sklwebpage/" TARGET="_top]http://www.geocities.com/sklwebpage/[/url]

Szerintem érdekes!
Jó szórakozást hozzá.

Timici
22+0
timici

Sziasztok!
Jo hetveget mindenkinek, megyek haza aluszkalni. Aaaaalmos vagyok, es ma is dolgoztam. Kép
Pusszantas,
Gombóc
gombóc

Edina vajon mar babazik? Olyan jo lenne tudni mi van vele!!!

Felido koruli lanyok, mennyit hiztatok eddig? Kezdek aggodni a farkasetvagyam miatt...ma peldaul mar annyit ettem, hogy mar egy elefantnak is eleg lett volna, megis korog a gyomrom! Es raadasul az onkontrollom sem mukodik, nem tudok egy kajara nemet mondani! Ha meglatok valamit, akkor nekem az azonnal kell!!!

Ma raadasul, persze azert nem kis oromomre vacsizni megyunk a frankfurti magyar csajokkal. Ez olyan noi vacsora havi rendszeresseggel, tetszolegesen valasztott, de mindig mas etteremben, jo kis dumaparti, tapasztalatcsere, infobanya!

Jo hetveget Mindenkinek!

Zsuzsi
20+4
zsuzsi74

Hello lányok!

Emlékszik még rám valaki? Rövid helyzetelentés: beléptünk a 39. hétbe, a méhnyak megrövidült, puha, de teljesen zárt még, a baba feje startpozícióban, de még nagyon jól érzi magát odabenn. Iszom a málnalevél-teát és erõsen hiszek benne. Ezek az utolsó napok roppant hosszúak. Már kétszer arra ébredtem éjjel, hogy mintha valami történne odabenn, de csak edzés volt, semmi komoly.

Nagyon nagy szeretettel gratulálok Bmary-nek, Dec8-nak, Krisztinkának a babáikhoz!

Sasha, csak pár nappal járok elõtted, a babum feje 95 mm, és ehhez a doki 3,10-3,20 kg-os babát saccol, de a szülésznõm szerint ennél nagyobb lesz. A furkálások, feszegetések rém kellemetlenek tudnak lenni. Lehet, hogy mazohista vagyok, de én már úgy örülnék a jó nagy, ismétlõdõ igazi fájásoknak!

Üdv az igazán friss kismamiknak!

Akit érint: tök jó alkalmi rucikat lehet kölcsönözni Újpesten, esküvõi tanú voltam 38 hetesen, és nem kellett egy vagyont költeni olyan ruhára, amit utána soha többé nem veszek fel.

Mindenkinek jó pihenõs hétvégét:

Mona /38+5/
Mona

Jöttem vagyok, sziasztok!

Timici!

Mailt megkaptam, örülök, hogy minden simán ment. Majd elõkeresem agyam rejtett zugaiból, hogy hogy is van a szerkesztés többi része a képtárban.

Mona!Kép

Helló. De jó hogy jöttél és irtál. Az a pár nap tényleg nem sok a babuink között és a fejméretük között is csak 1 mm vanKép Hát akkor ezek szerint én is számolhatok legalább 3,5 kg-os babuliraKép Nem vagy mazohista, mert akkor én is az lennék, pedig nem vagyok azKépKépKép Már úgy várom a nagyobb jólsófájás után a mégnagyobbat 10 perc múlva, de mindig csalódnom kellKépKép De nem is kell hogy 10 perc legyen, mert kezdõdhet akár 30 percesekkel is amik állitólag kisebb fájások, de annyira nem értek hozzáKép Én is iszom a málnalevél teát, és képzeld el megfigyeléseim szerint ha a szeméremcsontnál lévõ izület nagyon fáj és megiszom egy bögre málnal. teát akkor kb 30 perc múlva enyhül a fájdalom. Szerintem "beolajozza" a dolgokat és elõsegiti. Én is nagyon hiszek benne, de azért nagyon kiváncsi vagyok milyen lesz a szülésed és persze az ényémre isKépKépKép
Drukkolok Nektek is ezerrel, hogy minden rendben legyen.

puszi lányok!
sasha
38+2

Kép
sasha

Szassztok Lányok!Kép

Ma este voltunk a MÁV kórházban, megnéztük a szülõszobát, a mûtõt, a gyerekágyas osztályt, meg egyebeket. A dokim mindent megmutogatott, (szerencsére épp nem volt nagyüzem), türelmesen válaszolgatott a kérdéseimre, nagyon rendi volt. Nagyon megnyugtató volt. Sok fontos kérdésemre is választ kaptam!
Holnap viszont megyek a rendelõjébe, és akkor megnézzük, hogy van a babuli odabent. Lesz CTG is. Kíváncsi vagyok, mekkorát nõtt az elmúlt hetekben.

iancsa
36+5

Kép
Kép
iancsa

Sziasztok!

Ma voltam az elsõ CTG-n. Elég érdekes volt, az énalig mozgós babám akkorákat rúgott, mint még soha, úgy tûnik nem bírja ha "kukkolják".:-)) Állítólag minden rendben, bár nekem a kiadott EKG szerû papír nem sokat mond. Pl hol látható azon méhösszehúzódás??? A baba szívhangjának a görbéjét még csak megtaláltam.:-) Amúgy azt mondták hogy még remekül érzi magát, nem készülõdik. Volt UH is, 3300 g-nak mondják, a fej 91 mm.

Az unokatesóm szülésznõ, és képzeljétek pár nappal ezelõtt mondott egy módszert amivel így az utolsó hónapban meg lehet kívülrõl mérni a baba méretét, hittem is meg nem is, de azért kipróbáltuk, képzelhetitek hogy meglepõdtem, mert ma az UH-on pont ugyanazt a súlyt mondták, mint amit mi mértünk. Ezek után nagyon kiváncsi vagyok hogy mennyi lesz a valóságban.

Mária nevû bolt a visegrádi utcában: Ugyanúgy jártam mint Pocok, nem vettem kosarat, erre úgy, de úgy rámszoltak hogy... És szemrebbenés nélkül tûrték hogy egy nálam jóval magasabb oszlop kosárból nagy nyújtózkodva lebányásszak egyet. Úgyhogy az eladókról nincs nagy véleményem. Egy tény, rengeteg baba ruha volt, bár nekem kicsit nagy volt az összevisszaság, és nagyon sok a vásárló, úgyhogy biztos jó áron vannak.

Pólya: Mi olyan újfajta pólyát vettünk, amiben kókusz matrac darab van, és nem megkötõs, hanem három oldalát egymásra kell hajtani, úgy háromszögben, és tépõzárral rögzíteni. Ha nem használjuk mint pólyát a kókusz kihúzásával egyszerû csecsemõ takaró lesz belõle.

Timici!

Biztos hogy ha sokat pihensz minden rendben lesz a babával! Drukkolok!

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Bocsánat, aláírás kimaradt:

manó 36+6

Ui.: Holnap rendezzük be a babaszobát, hurrá!Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Manó!

Ha van kedved és energiád ird már le lécives azt a módszert amit az unokatesód mutatott!Kép Én is olyan de olyan kiváncsi vagyok hogy mégKép
Azt a kókuszos újfajta "pólyát" én is néztem, és nem tudtam rájönni, hogy az az, de most már tudomKép

Na a CTG-s papir! Nekem 2 "görbe" van azon az ekg szerü papiron meg a kis nyilacskák amiket Te nyomsz, ha mozog a baba. A nyilacskák a felsõ sorban vannak. Alatta a görbe a baba szive és ha mocorog akkor felgyorsul és ez igy van jól. Alatt is van egy görbe ami szinte egyenes. Mégpedig azért mert ha nincs méhösszehúzódás akkor nincs görbe sem. Valószinü neked sem volt összehúzódásod azért nem mutatatott semmit a CTG.
Nekem sem mutat semmi jelet arra hogy a méhem dolgozna, de ezen a héten szerdán a gyerkõcöm nem volt valami aktiv ezért felültettek és ahogy felüsz ugye a hasizmodat használod és megfeszül a méhed. Na nekem az tisztán látszott a CTG-n, jól kilengettKép

Lányok!

A kutyim ugye gyógyszert szed amitõl többet kell pisilnie. Mivel úgyis fent vagyok, gondoltam leviszem még egy kis pisire. Nagyban lófrálok, nézem a holdat, lám-lám telihold Gabi gyere már, holdacska segits... és egyszercsak belebotlunk egy nagy kóbor kutyába és egybõl az én kis kutyámat veszi célba. Hát a szivem az kiugrott a helyérõl, a gyomrom görcsbe rándult, legszivesebben hazáig futottam volnaKépKép DE ott van az én kis tacsikám akit meg kell védeni. Az a baromi nagy szerencsém van, hogy valamelyest ismerem az állatokat és kieresztettem a hangomat. Nem nem sikitottam, hanem jó mélyen ráorditottam arra a kutyára amitõl az megtorpant. Elõkaptam gyorsan a láncpórázt is és jót ráhúztam vele. Na itt már gyomorgörcsöm volt és iszonyuan elkezdett görcsölni a pocak is. Magamat nem féltettem, de a gyereket azt igen,na meg a kutyámat, hiszen elvileg én akartam õt is és felelõsséget vállatam azért a szerencsétlen állatért... szóval nagy volt a dilemma, de nem volt idõ gondolkodni és gyõztem a görcs is elmúlt, de bevallom az ijedtség mellett kicsit örültem is,hogy na ez majd jól beinditja nekem itt a szülést, de nemKépKép Hülye vagyok mi?Kép Szóval jól leüvöltöttem a kóbor dög fejét és a láncpórázzal "sakkban" tartottam. Tudjátok milyen nehéz volt hátatforditani annak a kutyának és normális tempóban hazáig jönni??? De muszály volt, mert ha megérzi hogy félek akkor végünkKép Igy is hazáig görcsölt a méhem, meg még egy kicsit. MOst hogy irok már megnyugodtam és nevetek az egészen, nem vagyok én haragtartó, de remélem többet nem akadok össze azzal a kuttyal. Pedig elég értelmes pofija volt, csak kicsit nagytermetü. Szerintem egy skótjuhász és egy németjuhász keveréke... bár a fene se tudja.
De micsoda szerencse, hogy annó mikor a pórázt vettük nekem nem kellett az a müanyag amibõl 3 vagy 5 méter zsinór jön ki, na az a hosszú póráz. Nem nekem vagy fél kilós láncpóráz kellettKép Egy tacskónakKép De csak azért, mert nagyon jól tudom, hogy hallgat rám. Tiszta anyja. Mikor megkaptam a kutyim anyukáját akkor még nem volt póráza és egy madzagon vittem le elõször 11 évesen. A madzag lejött a nyakáról és én hivtam a kutyit hogy jöjjön és jött! Egy 3 hónapos kiskutya elsõre jött. Hazáig jött utánam ahogy hivtam. Na pórázt az a kutya is csak az én kezemben látott, ahogyan a Kevin is. Nagyon ritkán kötöm meg. Amikor sok ember közt megyünk, meg amikor idegen kutya jön gazdival. De most hülyeség lett volna megkötni a Kevint két okból is. Az egyik az hogy akkor elveszitem a "fegyverem", amásik,hogy a kutyám nem tud elmenekülni...
Na meg azért sem kötöm meg mert ha egy idegen kóbór kutya megtorpan az odibálásomtól akkor a saját kutyám aki sajnos tapasztalta haragomat már.... az meg pláneKép

Na jól van megyek alszaszni és bocsi az OFF-ért!Kép De muszály volt leirnom, mert a párom már alszik és el kellett mesélnem valakinek!Kép

sasha
38+3

Kép
sasha

Huha!

Kicsit értelmetlen lett a vége! Kell egy kiegészitõ mondat.
Ime: Szóval azért nem szoktam megkötni a kutyámat, "De csak azért", mert nagyon jól tudom, hogy hallgat rám. Tiszta anyja. Mikor megkaptam a kutyim anyukáját...
igy már talán értelmesebb, bár ki tudja...Kép

sasha

Kép
sasha

Jó reggelt!

Csak bejelentkezek amig a párom a kutyival lement sétálni. A baba még marad, semmit nem vett észre az én tegnapi kalandomból és az sem tünt fel neki hogy telihold van...Kép Szoval még 2in1.

puszi
sasha
38+3

Kép
sasha

Sziasztok!

Sasha

Latom jol "elszorakozol" mostanaban....Kép

Allergia
Nem tudom,hogy ilyen esos idoben erint-e meg valakit rajtam kivul, csak gondoltam leirom,hogy tegnap a Kedvesem vett nekem a gyogyszertarban allergiara egy orrspray-t ami gyogyszernek nem minosul, ra van irva,hogy kismamak is hasznalhatjak es egeszen jot tesz. Ja tengerviz alapu. Tul.keppen egy tisztito cucc. A neve Sterimar. Hatha erdekel valait, mert en tegnap is nagyon kutyaul voltam es azt gondoltam,hogy sosem lesz mar vege.....Kép

Kepzeljetek ma kapunk a noveremektol 3 zsak babarucit! Kép CSak azt nem tudom,hova fogom tenni.....

Timici
Mail ment 2 UHs kepecskevel. Legy oly kedves aggatsd fel a keptarba! Kép Kosziiiii

Norkini
18
norkini

Pocok,Manó,Kép
köszi az infót Mária nagyker. ügyben. Azt már látom, hogy kosarat ha kell, ha nem veszek, nehogy gond legyen. Úgy látszik ez komoly indok nálunk a vásárláshoz.

Egyenlõre csak szeretnék körül nézni, mert láttam egy hírdetésüket, ahol 10.990,-ért volt babahordozó 0-3kg-ig, és volt egész normális babakocsi is. Bár megvallom fogalmam sincs, hogy milyen kocsit kellene vennem.

BABKOCSI TÉMA ÚJRA
Azt tudom, mert írtátok páran, hogy olyat vegyek ami nekem a legjobb, de milyen az? Panelban lakunk, körülöttünk minden beton, szerencsére van itt egy hatalmas park, ahova tuti, hogy napi rendszerességgel eljárunk majd, de ott is ki van kövezve az út. Tehát gondolom, hogy nekem nem kell nagy felfújható kerekû járgány. Az jó lenne, ha egykézzel könnyen össze lehetne csukni és beférne a Wagon R+ csomitartójába. Azonkívül gondolom az is fontos, hogy minnél jobban visszintesbe lehessen állítani, hogy azonnal használni tudjuk. Mire kell még figyelni?????

Többgyeremekes anyukák, help me, engem a szín+márka annyira nem érdekel, a praktikus oldalát, ha leírnátok megköszönném. KépKépKép

Sasha,
hát jó kis éjszakád volt. Anno mikor még itthon volt a kutyi, nekem is sokszor volt vele éjjeli sétám, vagy mert hasmenése volt, vagy mert (lévén vadászkutya) hajnalban csipogtak a madarak és menni kellett. Néha minket is meglepett egy egy nagytermetû dög, és hát az elég ilyestõ tud lenni, pláne, hogy a kisasszony nem túl vérmes nõszemély, inkább mindenkivel barátkozna. Ezért mindig én voltam hivatott ezeket a lovagokat távol tartani tõle. De az tény, hogy nagyon jól lehet õket fegyelmezni hanggal, ill. én toppantani is szoktam egy hatalmasat. A legtöbb kutya azért ettõl megijed, tart és inkább nem jön közelebb. Aztán igen, marad az, hogy szép lassan, mintha misem történt volna, mész tovább. Na ehhez kell szerintem nagyobb lélekjelenlét. De mi, kutyások ezt szerintem egész jól csináljuk.

Gratula, hogy ilyen nagypocakosan is jól bírtad a strapát, mert azért nem lehetett könnyû egyszerre két kis életért aggódva, kockáztatni a sajátodat. Ügyi vagy!
Gabi pedig úgy látszik nagyon jól elvan bennt, mert ha nyugodt a mamája, ha nem Õ marad!KépKépKép

Manó,
köszi a drukkot, jól vagyunk, babuli egyre többet mozog.Kép
Gondolom, hogy akkor jól érzi magát.Kép

Norkini,
mikor küldted a képeket és melyik e-mail cimre?????
Mert tegnap kb. 13h-kor jött a freemailre egy üzi, de vírusos volt. Ha nem akkor küldted, akkor várom õket, mert eddig nincs semmi a postaládámban.KépKépKép Pedig olyan szívesen feltenném, most hogy Sasha megtanított rá. Na meg imádom az UHs képeket!!!

Iancsa,
majd megírod, hogy mekkora a baby, én is kivi vagyok, hogy alakulnak a babák mostanában.

Sasha - Gabi baba saccra 3,5kg
Manó - baba mérve 3,3kg
Iancsa - baba mérve .....kg?

Na megyek, mert tegnap kirajzoltam egy-két kismamruha szabásmintát és mára maradt a szabás/varrás/megvalósítás.
Pussza,

Timici
22+1
timici

Timici
én is lakotelepen lakok meg nekem már itt van petike Kép és ugye ezel együt a babakocsi is ugy hogy talán én is tudok segiteni .amit leirtál az mind fontos szempont de van még egy dolog hogy könyü legyen a babakocsi tehát olyat válasz ami magában nem nehéz mert ha beleteszel egy 2hetes babocát egy magában is nehéz kocsiba akor még az eget is nagybögönek nézedKép majd és semmi kedved nem lesz legközelebb lemeni sétálni.

Puszant Csics és a 6hetes Petike Kép
csics

Sziasztok!

Annyira aranyosak és segítõkészek vagytok!!Köszönöm szépen a megnyugtató szavakat!

Csipkebogyó! Köszönöm, olvastam az LLL oldalát, sõt még a terhességem alatt megrendeltem a szoptatós füzeteket. Egyébként még a régebbi kérdésedre a válasz: okt. végén költözünk, de már lassan elkezdõdik a szépítkezés, a férjem már ma ott serénykedik a mesterekkel. Remélem nálatok minden rendben!!!!!

Pemeske!
Gratulálok és minden jót kívánok!

Nyúlandi, Kataa, Zsuzsi, Sasha, Zulu, Mona!
Köszi nektek is és minden jót a hátralévõ idõre, ami ugye néhányatoknál már nem is olyan sok. Jó lesz szülniKépKépSzorítok majd.

Pocok!
Jobbulást kívánok a nagyonügyesMankának!Kép

Tejszívó:
Nekem elektromos Medela van, és szerintem tök jó, bár amit Zulu is írt katasztrófa a hangja. Egy sztori ehhez: amikor megszoptatom Bertikét utána mindig kimegyek az ebédlõbe és lefejem a maradék tejcsit, így terveztem tegnap este is, de valahogy nem indultam el azonnal. Levente fiacskáb, tök elmarasztalóan megszólalt: Anya mikor megyünk már fejni???
Aranyos volt..Kép
Mennem kell mert üvölt a kisszoba, puszi mégegyszer mindenkinek, szorítok a hatalmaspocisoknak!!!
Bmary és Bertike
bmary

CsicsKép
köszi, jó, hogy mondod. Bár nálunk 2 lift is van a házban, azért sokszor jól jön, ha nem kell nehezet emelni. Kocsi csomagtartóba tevésekor, buszozásnál(brrr a hideg is kiráz).

Köszi és minden jót Nektek.
Milyen nagy már a fiad, úgy repül az idõ.Kép

Lányok, azt hiszem megemeltem magam.Kép
Most fáj a pocakom alul.Kép Ugyhogy megyek is és lefekszem. Ugye nem lehet túl komoly, ha már nem fáj annyira, mint mikor megemeltem magam. Azóta ülök és valahogy jobb. Lefekszem, hátha teljesen elmúlik.
Olyan rossz, mert keresnem kéne azt a k**va jegyzetet, de ehhez át kell néznem vagy 10-15dobozt, amit emelni kéne.KépKépKépKépKép Most úgy döntöttem megvárom a páromat, nehogy kárt tegyek magunkban, annyit nem ér.

Pussza,
Timici
22+1

U.i.:Most, hogy ilyen szép idõ vanKép, le akartam menni a parkba kötögetni, amíg még nem fagy oda a seggem, de most nem merek.Kép
timici

Timici,Kép

köszi az ötleteket, ha lesz bátorságom elmegyek azért a Szentmihályi útra. Pedig én is mindig mindent felírok,akárhol járok.

Egy kis segítség lányok ár ügyben, akit érdekel:
szeretnék venni gumis pamut/frottír lepedõt a picur matracára ( 60x120 ), és körbejártam egy pár helyen milyenek vannak, és milyen áron. Ja, és van amelyik teljesen uaz, csak másik üzletben van: Tesco: 1200 Ft körül,
Auchan: 899 Ft, Megatoys: 1200 Ft körül, Asti: 1500 Ft, és a METRO-ban a legolcsóbb: 650 Ft ( én is itt fogom megvenni )

Ja, és szerintem az Avent termékek a Tescoban olcsóbbak, mint a szakboltjukban.

pusz

Brokkoli
31
brokkoli

Hahó!Kép

Na, voltam ma dokinál, BPD=97 mm(!!!), babuli becsült súlya 3,4 kg, asszem ez elég nagy babát jelent! (Elvileg 9 nap van köztünk, ugye, Sasha?!?) Baba feje teljesen lent van már. Vérkép, stb. okés, méhszáj még mindig 3000, CTG aszongyák rendben...
Egyébként jól is vagyunk, természetesen a körülményekhez képestKép
Ma kaptunk anyósomtól egy pelenkázótáskátKép, tele mindenfélével: digitális hõmérõ, hajkefe, popsitörlõkendõ, kenõcs pelenkakiütés ellen, cumisüveg, cumi,(nnna mondjuk ezt magamtól biztos nem vettem volna), cumisüvegmosó, baba-körömolló...
A hugom pedig meglepett egy IKEÁs kiskáddal.
Szóval lassan minden összeállt. Lassan tényleg jöhet a Babuli. (Persze, azért jó lenne mondjuk október elsõ hetét megvárni...)

Brokkoli!Kép
Az Aventes termékek a DM-ben is olcsóbbak! Azt hiszem, kábé a Tescos áron vannak... Érdekes, hogy pont a márkaboltban, meg a bababoltokban adják õket drágán!

Tegnap délután még utoljára elmentünk a MegaToys-ba, (éppen kiskádat akartunk venni), de minden olyan drága volt, hogy majd' elájultam. Még jó, hogy nem vettünk kiskádat, mert akkor most kettõ lenneKépKépKép
Egyedül a Kenguru Gold bolt az, ami jó ott! Viszont ruciból, azt hiszem, elég jól állunk. Így aztán nem vettünk semmit...
Amúgy meg nemsokára jön a bababörze is, oda majd kizavarom a kispapát - persze egy barátnõm segítségével, akinek azért már van némi babás tapasztalataKép, így biztos nem járok úgy, mint Zulu a hálóinggelKépKépKép!

Na eldugulok egy kis idõre...

Pusza:

iancsa
36+6

Kép
Kép
iancsa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?