A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Szia Satuk!

Csak nem te is vizuális típus vagy? :wink: :lol:
ildi35

Az én drága férjem szerintem tuti megkönnyebbült, amikor a 20 héten megtudtuk, hogy császár lesz. (Megjegyzem, kicsit én is. Már épp kezdtem volna felkészülni a szülésre, amitől ISZONYATOSAN FÉLTEM, és bebeszélték nekem és én magamnak, hoyg belőlem nem fér ki egy gyerek, mert keskeny a csípőm) szóval szerintem megkönnyebbült, hoyg nem kell órákig tű- orvos- és vérközelben lennie.
Végül a császár előkészítésén bent volt, és nem volt hajlandó kimenni a katéter vagy indfúzió beadásakor, mondván, a nehezebb részét amúgy is nekem kell átélni :) A kis hős :)

A szomszádunkban van egy anyuka, aki a 4 éves lányát még midnig nem adja oviba, mert sajnálja. Szerintem inkább magát sajnálja. A gyerek tök magányos, barátokra vágyik.... Nem értem, ilyenkor milyen köd van a szülők szemén?
Az indok: a helyi oviban kisebbség van, és nem akar busszal járni oviba.... (egyébként jó időben 20 perc séta lenne....)

mtunde

Sziasztok,

Hát itthon vagyunk. Tünde, tök igazad volt, valamikor elkell kezdeni a tömegközlekedéssel való járkálást. Réka nagyon jól bírta, csak én nem. Babakocsival a városban? Tiszta káosz. Ráadásul annyira bunkó emberek vannak. :twisted: :twisted: Teljesen kiakadtam és elkeseredtem, hogy a kismamikat semmibe nézzik. Már Kispesten kezdődőtt, amikor az öreg mami leakart szállítani, hogy a babakocsi miatt nem fér fel a buszra. Teljesen eldurant az agyam, mire én közöltem, hogy a babakocsinak kialakított részen ülnek és nem adják át a helyet, innentől kezdve maradjon csöndben, vagy állítsa fel őket. A másik a metró: persze a határ úton nincs mozgó lépcső, úgyhogy lépcsőztem. Olyan karizmom lett, hogy pont mondtam a férjemnek, hogy ne bosszantson fel, mert most nagyon erős vagyok!!! :lol: Segítő kézség? Hát ez nálunk nem ismert!!! :evil: Egy hölgy kérdezte meg, hogy segíthet-e felvinni a babakocsit a lépcsőn, persze a karján ott ült a 2 éves fia. Hát persze, hogy azt mondtam, hogy köszönöm nem. A sok "benga állat" meg majd fel lökött. Az elszomorító az, hogy oké, hogy az új villamosnak megcsinálták a megállókat, csak éppen azt elfelejtették, hogy a kerekesszékes emberek ill. a babakocsis anyukák, hogy jutnak oda fel. (én most a Nyugatiról beszélek) Na nem szomorítok el senkit.

Dóri,
Nyugodtan indulj el, neked is egy kis kikapcsolódás lesz, bár biztos, hogy te is fogsz bosszankodni. Ha teheted ne vigyél sok mindent magaddal, mert a kocsi is nehéz + a gyerek. Egyébként nem is kell elmennem tornázni, egy héten egyszer csinálok egy ilyen körútat és tök formás leszek!! Hi, hi, hi!! :lol:

De bent a munkatársaim kárpótoltak mindenért. Egyszerűen körül rajóngták a csajszit, aki meg hősiesen bírta. Csak magyarázat, magyarázot..... Ja és feltalálta, hogy van nyelve és mindenkinek nyújtogatta :oops: . Jó látvány volt!!

Bocsánat, hogy kifakadtam, de teljesen megdöbbentem, hogy a mai világban ilyenek az emberek. én kis naív.

Na megyek, hunyni, mert nagyon elfáradtam.

Pusz Mindenkinek.

Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Marcsi!

Megírnád nekem is az őssejt témáról a véleményed? Megköszönném! veronikusz@chello.hu

Andy!
Mi van veletek? Rég hallottunk rólatok.

Jó éjszakát!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!!

Vica!!

Én ezt tapasztaltam, mikor várandós voltam. Én vonattal járok, mert az fél óra alatt bent van a keletiben. SOHA nem adták át a helyet!!!
Nálam pont a vonat miatt szóba sem jöhet a ababkocsi, mert oda aztán sehogy nem tudnám felrakni! ÍGy én hordozókendővel viszem!! Neked nincs?? Tök jó!! GYönyörű hát és vállizmokat csinál! :D :P
De nagy hősők vagytok!!
Rékának külön gratulálok!!

Valaki írta, hogy a férje nem fog bemenni a szülőszobára!!
Szerintem azért lehet, hogy amikor ott vagytok, elfelejti az összes félelmét, és ott lesz melletted!!

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!

Cinicini! A következő szülésfelkészítő tanfolyamok vannak:

I. Terhesség (terhesség élettana, életmód): minden hónap első szerdáján

II. Szülés, együttszülés (megindulás jelei, lefolyása, apa szerepe): minden hónap első csütörtökje

III. GYermekágy, szoptatás: minden hónap harmadik csütörtökje

IV. Szülőszoba látogatás: minden hónap első keddje

AZ előadások 17.30-kor kezdődnek és a földszinten van egy előadóterem oda kell menni, kivéve a szülőszobalátogatást, mert az értelemszerűen az V. emeleten lesz.
Érdemes a szülőszobalátogatást a legutoljára hagyni.

Nagyon sokan voltunk tegnap a szülőszoba látogatáson és azért elég sokan voltak egyedül...szóval Ildi nem Te leszel az egyetlen, aki apa nélkül szül. Egyébként mi is úgy indultunk neki az elején, hogy a férjem nem lesz bent, aztán megjött a kedve hozzá. Persze erőltetni nem szabad, mert ez nem erról szól.

Az emerek udvariasságáról és segítőkészségéről nagy általánosságban elmondható, hogy NULLA! Tisztelet a kivételnek, mert azért akad néha. Én úgy vettem észre, hogy az édesanyám korabeli nők, valamint azok az emberek segítőkészek, akik hasonló cipőben járnak, vagy jártak már.
Bár Én eleve úgy álltam a témához, hogy nem számítottam semmi jóra és ha mégis átadták a helyet, akkor kellemes meglepetésként ért és örülni tudtam neki.
Na de hogy a babakocsis kismamáknak sem segítenek, az már tényleg DURVA!

Dóra! Mi is vettünk hordozókendőt és szerintem, ha majd akarunk tömegközlekedni, akkor én is ezt fogom használni. Én nagyon rá vagyok kattanva és a férjem is már kötözgeti magára (van egy hatalmas narancssárga plüssvizilovunk és egyelőre Kolost Ő helyettesíti :lol: ) és próbálgatja, hogy majd hogyan lesz kényelmes. Annyira drága! :lol:
marcsim

Jó reggelt,

Dóri,
Hát babakocsival tényleg nem lehet vonaton közlekedni!! Már én is gondolkodtam, hogy kéne venni hordozókendőt, de most már úgy döntöttem,hogy nem veszek. úgyanis Rékát még a babakocsiban is bekell kötnöm, egyfolytában jár a keze, lába. Örök mozgó!!!! :lol: persze a metrón magyaráztak neki, Ő meg vissza dumált a saját kis nyelvén, de így is néha úgy kellett lefogni, hogy ne üljön fel. Mostanában azzal próbálkozik, hogy megpróbál a babakocsiban felülni. Nem korai még?? Ha haza értetek, írj egy pár sort, hogy Luca, hogy bírta (na meg persze Te is)!!!

Marcsim,
Nincs kép a férjedről, ahogy magára köti a vizilovat? Annyira édes lehet :lol: :lol: !!!!

Vica

vica10

Hali!
Mi is busszal járunk, de én a babakocsira nem is merek gondolni sem. A férjem is mindig mondja, hogy majd segítenek. Én meg mondom: persze. Amikor terhes voltam, a legjobb az volt, amikor a nyolcadik hónapban a Moszkvától a kórházig egy kapaszkodón lengedeztem a zsúfolt 156 (?)-oson, mert arra nem voltak képesek, hogy lenti kapaszkodónál helyet adjanak. Amikor meg a gyerek pici volt, kenguruval jártunk. MOst meg cipelhetem, mert a kisasszony nem nagyon akar a lábacskáin közlekedni, bár lehet hogy jobb is így, mert ha meg jönne, az életben nem érnénk el a bölcsiig. Mert annyi érdekes dolog van útközben...
Kriszta
kriszta36

Sziasztok!

Marcsi köszönöm az info-kat. Nagyon sokat segített, még megkérdezem a dokit is, de valahogy szerintem ugyanezt fogja mondani, márha mond valamit. Irtózom a gyógyszerlobbitól, nem is szedek gyógyszereket, nem vagyok hajlandó. Ez is egy nagy lobbinak tűnik. Köszi.
gyorgyi33

Az a helyzet, hogy én itthon is tettem már a hordozó kendőbe, de csak másfél hónaps kora után!
Abba azért nem tud úgy kapálózni ám!! Bár attól is függ, hogy kötöd meg!!

Vica!!

Luca is van, hogy a kezemet fogva felhúzza magát ülésbe, sőt állásba!! Én hagyom, persze módjával!!!

Na, majd írok, mi volt!

POuszi: Dóri

Kép
nagydora

Lányok, maximálisan egyetértek, és mi lesz még?! Tegnap is "ülnek alattam" a metrón, méregetnek, de egyik sem tápászkodna fel. Amikor pedig megüresedik egy hely, akkor lepattan egy 20 éves bakfis önelégült vigyorral az arcán. No comment, a múltkor én segítettem egy kismamának a babakocsival. A pocakommal.

Vica, akkor gyakorlok. Mi is Kispestre költüzünk jövő ilyenkor kb. :roll:

Marcsi, én is tőled kaptam meg az előadások időpontját, rendi tőled. Köszi megint. :wink: Lassan al kéne kezdeni az előadások látogatását, ma lesz a terhesség.

Kerestem a múltkor, de hol van a fsz-en oktatóterem?

Köszi, puszi.
vbea

Sziasztok!

Mostanában csak arra volt időm, hogy kutyafuttában elolvassam a hozzászólásokat (ami jó sok volt), és mikor lett volna időm írni, addigra már nem volt aktuális a téma. :)

A közlekedéssel kapcs még a terhességem alatt volt egy vicces és egyben szomorú esetem. 8 hónapos terhes voltam, az 1-es villamosra felszálltam, megláttam egy helyet, elindultam oda, mellette állt egy srác, szóltam neki, hogy bocsánat, leülhetek, közben másik oldalról ment egy másik lány is, én akkor még nem láttam, hogy neki is nagy a pocakja. Szóval jól egymásra csodálkoztunk és elkezdtük, hogy ülj le te, nem te... De ezidő alatt sem állt fel senki, hogy legyen még egy szabad hely, még végül pár perc elteltével egy idős hölgy (!) állt fel és még ő szabadkozott, hogy elnézést, de nem vett észre. Jó, mi?!

Én is majd szeretnék mászkálni Pannival. Mondjuk nekem van jogsim, de a hülye parkolás és a dugók miatt az autóval való közlekedés sem egyszerű fővárosunkban. Én próbáltam a hordozókendőt, de (biztos én vagyok béna) én nem tudom egyedül berakni meg kivenni a gyereket. Szóval csak akkor használtuk, amikor hármasban mentünk valahova és apuci segített.

S. Ildi, örülök, hogy visszajöttél, mert már akartam kérdezni, hogy hova költöztetek Békáson? Ugyanis mi is Békáson lakunk, a hegy felőli oldalon.

Puszi Mindenkinek!

Orsi

KépKép
osori

Sziasztok!

Vica, amit leírtál, nagyon tipikus. Mi 96-os busszal és metróval kell közlekednünk. És bizony nem egy könnyű feladat felszállni és a metróba lecipelni. (egy kezemen meg tuodm számolni, hol van VÉGIG mozgólépcső a felszíntől) ennyit az akadálymentesítésről. Sokra megyek, ha a hivatalba be tudok menni, ha addig NEM. (egyébként pont a nyugatinál fel tudsz menni (le már nem), ha nem a villamosnál jössz fel, hanem a westend bejáratával szemben, ott van felfele mozgólépcső és némi kitérővel, a villamos végi zebránál át...)
Bene is hamar igényelte az ülést, így 4 hónapos korától sportkocsival járunk, amiben kicsit megdöntve ült az elejétől. Ráadásul a kocsi csak 5 kg, így az elején jól meg is tudtam pakolni vásárlásból hazafele. Mostanában csak olyan helyen pakolom meg, ahonnan már csak tolni kell :) (Bene 10 kg)
Mindenesetre segítséget én sem kérek, de azért néha adnak. De erre építeni nem lehet. Viszont nem vagyok hajlandó emiatt itthon ülni, és Bene is igényli, hoyg minden nap menjünk valahova, imád buszozni, metrózni. Mindig kapaszkodik!

Szóval ha a kenguru nem jön be (egyébként 6-7 kg-os korától úgyis megszakadsz... és rossz a hátnak) akkor egy olcsó, könnyű babakocsi kell.... és mehet a rodeo...
Tünde

mtunde

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 08:57-kor.
Vendég

Sziasztok!

Annyira sokat írtok, hogy nem bírom követni, tegnap csak olvastam, ma már a végére jutottam. Hét végén tapétáztunk-festettünk, úgyhogy nem volt időm semmire, de legalább Kristóf teljes egészében átköltözhett a saját szobájába és új ágyába. Sajna, szegénykém hétfőre benyalt valami vírusos megfázást, és 2 napig nem aludtunk, de most már egy kicsit jobb.

Én is egyre inkább érzem magamon a fészekrakó-ösztönt, ha tudok pakolok. Mostanra legalább már felszabadult Kristóf ágya, úgyhogy a kicsinek be tudom rendezni, és a ruhákat, pelusokat is kipakoltam ma. Annyira bennem van, hogy szeretnék egy kis rendet csinálni, mire szülni kell menni, de sajna még halomban áll a vasalni való, most kezdtem gondolkodni, hogy mit kéne összepakolnom és a kisfiam persze folyton engem akar. Szegénykém, már annyira szeretnék normálisan játszani vele, mert mostanság úgy mozgok, mint egy túlsúlyos viziló.

Ildi, Marcsim,
elvileg én is holnap megyek ctg-re, reggel 7 körülre. Jó volna találkozni, bár én okt. 5-re vagyok kiírva, örülnék egy korábbi gyerkőcnek...

Utazás-téma: pont múlt héten utaztam én is az 56-os villamoson, és senki nem állt fel, pedig egy 60-as nőnek felállt egy pasi, ő le is ült, rámnézett és elővette az újságját. Pedig nem lehet nem észrevenni a hasamat, anyhén szólva nagy... De éppen ezért szoktam le a babakocsis közlekedésről, mert terhesen nem nagyon volt kedvem fel-le emelgetni a kocsi a vilin, és igencsak néha jött valaki segíteni. Egyszerűen elkeserítő, hogy mennyire bunkók az emberek egymással. Mostanában csak kocsival közlekedem, de ekkora pocakkal már az sem tuti, de Kristófot egyszerűen nem tudom máshogy magammal hurcibálni, itthon meg nam bírok lenni állandóan.

Marcsim, milyen homeós bogyókat kaptál? Én is most kezdek szedni 2 félét, de sajna meg kellett rendelnem, mert nem volt az patikában.

Bocsi, de muszáj mennem, Kristófnak ennie kell, aztán alvás. Hátha lesz egy kis időm vasalgatni...

Szép napot mindenkinek,
Dóri
dorka77

Bea! Szívesen!
Az előadóteremhez úgy találsz oda, ha felmész a liftekhez, ahol az automaták is vannak és továbbmész, majd balra fordulsz aztán pedig jobbra és ott van a folyosó végén. Nem tudom mennyire érthető, de ha megkérdezed a portást Ő elmondja, vagy mész a tömeg után :wink: .

Dorka!
Kettőt szedek én is, Caullophylum CH5 és Pulsatilla CH30-at.
És még kettőt kellett megvennem, amit majd a kórházba kell vinni, Hypericum CH30, Arnica CH30.
Mi a Teréz krt-i nagy patikában vettük, mert itt Nálunk sem lehetett kapni Csillaghegyen :?

Hihetetlen, már mindjárt 39 hetesek leszünk :D
Ma egész jól vagyunk, a bokám sem dagad annyira, pedig most sem pihentem :roll:
marcsim

Sziasztok Lányok!

Nagyon termékenyek vagytok, alig győzlek olvasni Titeket!
Utazás téma: dettó ugyanaz a tapasztalatom most is és ugyanígy volt 14 évvel ezelőtt is. A legsegítőkészebbek az idősek és a kismamák, tehát azok akik szintén segítségre szorulnának. Tavasszal olvasgattam egy utazási fórumot, amit ott tapasztaltam attól aztán igazán bedurrant az agyam. Egy kismama arról érdeklődöt, hogy hol érdemes nyaralni egy 5 hónapos babával. A hozzászólók 80%-a szerint sehol, ugynis ŐK nem azért fizetnek súlyos pénzeket a pihenésükért, hogy egy "szaros kölyök ordítását" hallgassák egész nap!! Hamarabb kellett volna gondolkodnia a kérdezőnek, hogy utazgat, vagy kölyköt nevel!!! Na Csajok, erre varrjatok gombot!! Íme a toleráns magyar társadalom!

Apa biztosan nem gondolja meg magát a szülőszobát illetően. Amiért persze nem kárhoztatom, mivel ismerem. Az első perctől nagyon lelkes, mindenhová velem jön, mindenben részt vesz, sőt néha már úgy érzem, hogy megfolyt az aggódásával (persze erről mélyen hallgatok, de néha tényleg úgy érzem, hogy ha beleférnék egy befőttes üvegbe, akkor beleültetne és még a tetejét is rám csavarná, nehogy a szél megfújjon). Szóval nagyon lelkes, de egy példa: vérvétel, Ő kint vár a folyosón. Dolgom végeztével kilibbenek és látom ám az emberem hófehér arcát és fekete karikáit a szeme alatt, de nem szólok csak annyit, hogy mehetünk is, erre Ő: Anyca gyere ülj le egy kicsit, mire én: felesleges, hisz nem vagyok rosszul, mire Ő: de én nagyon........ :lol: És csak a folyóson ücsörgött!! Őszintén Lányok, túl sok hasznát nem venném a szülőszobán! De azért egy imádnivaló pasi.

Dorka!

Én a jövőhét csütörtökön megyek CTG-re. Én szeptember 28-ra vagyok kiírva, cirka egy hét van közöttünk. Még az is lehet , hogy a finisben együtt rójjuk a köröket a kórház folyosóján?

Ildi
ildi35

Marcsim,
Hú, már tényleg nem sok van hátra, nagyon a finishben vagy. Ha hamarabb jönne Kolos, akkor értesíts minket. Mutasd meg a férjednek, hogy lehet ide írni. Számomra mindig élmény olvasni, amikor az apuka írja le a szülést, vagy legalábbis bejelentkezik.

Lilluska,
Nagyon jó a kép. Gyönyörű a családod, büszke lehetsz rájuk!!!!

Vbea,
Kispesten belül, hova fogtok költözni?

Tünde,
Le a kalappal előtted. Bene már akkor ismeri az egész várost. Hú nem sokára szülinapot ünneplünk!!!!!!!! Bene 1 éves lesz!!!!!!! :lol: Kitartó anyuka vagy, szerintem Te vagy az egyetlen, aki a szülés után így velünk maradt. :D Annyira jó!! Na persze Andy is ide sorolandó, csak most nem hallunk róluk semmit!!

vica10

Sziasztok!

Szomorúan olvastam, hogy mindenkinek rossz tapasztalatai vannak az emberek viselkedésével kapcsolatban. Sajnos Nekem is hasonló élményeim voltak a terhesség alatt. Egy alkalommal, amikor a kórházba mentem egy 80 éves néni adta át Nekem a helyét, miközben tizenéves fiatalok röhögtek a háta mögött a saját hülye poénjaikon. Természetesen nem fogadtam el a felkínált helyet, de jót beszélgettünk. Babakocsival én el sem mernék indulni, Ti tényleg hősök vagytok. Szerencsére itt Békáson mindent el tudok intézni! Egyetértek Tündével, szerintem is nagyon kell egy könnyű sportkocsi, a miénk is 5 kg + a gyerek és ha még vásárolok is ... :shock: Marci egyébként is óriásbébi 4250 g-al született és most 11 kg. Így kezdettől fogva arra az álláspontra jutottam, hogy vagy a gyereket vagy a kaját kötöm magamra és végül az utóbbi mellett döntöttem. Nagy találmány a hátizsák ... :D :P :lol: :P

Osori! Békáson mi a Duna felőli oldalt lakunk és a Hímző utcába költöztünk egy 66 nm-es három szobásba. (Eddig is a Hímzőben laktunk csak egy 50 nm-es albérletben!) Nagyon szép a panoráma, a budai hegyekre látni, de Szentendre és a Duna irányába is elég messze lehet látni. DNy-i a lakás!

Satuk! Aranyos vagy, hogy hiányoltál, eddig sajnos nem volt internetünk, mert a szolgáltatónk enyhén szólva sem állt a helyzet magaslatán. :evil: Kis ráhatással aztán csak sikerült aktiválniuk a rendszert. Olivér nagyon édes baba és milyen nagy már!

Teszek fel én is néhány képet Mártonkámról!

Mindenkinek szép napot!

S.Ildi

Kép Kép
Vendég

Sziasztok!!!
Közlekedés, az meg mi fán terem??? Ma is jól megnézett magának egy sármos német fiúcska, pont annyira, hogy megállapthassa magában, hogy na ez a nő terhes és űlt tovább. Én igazából a kerekesszékeseket sajnálom, ők egyedül semmire nem jutnak, mert ugye azért én valahogy csak fel emelem azt a francos babakocsit, meg a hasamat is elbírom, na de egy tolókocsis mit csinál? SEMMIT. Otthon ül, mert itt ugyan egyedül sehova nem jut el. Borzasztó lehet így leélni egy éleletet.
Az én kedvencem amikor 8. hónapban a kisfiam a babakocsiban és deák tér végállomáson az egész villamos utazóközönsége áthúzott a legtávolabbi ajtóhoz, nehogy valakinek segítenia kellett, mert a végállomáson ugye tuti volt, hogy mi is leszállunk. Én röhögtem, de én elég stram vagyok, így nekem annyira nem is okoz gondot, de vannak pici törékeny kismamák, akiknek muszáj lenne segíteni, mert felemelni sem bírja a kocsit, de mindenki max. messziről nézi, hogyan küzd az anyuka az elemekkel.

Na jó nem mérgelődőm tovább, mert az első szembejövőt leütöm dühömben.

Réka
Vendég

Nem mintha számítana, de az előbb hülyeséget írtam: nem csütörtökön, hanem kedden megyek CTG-re.

Ildi
ildi35

Sziasztok mindenkinek!

MARCSI! Köszönöm a levelet, ugyanezek voltak az aggályaink, telejsen megnyugtattál minket,hogy nem kell ez feltétlenül nekünk..köszönöm.

VBEA!ha szülőszoba látogatásra indulsz,szívesen veled tartanék(bár gondolom,hogy nem apa nélkül vágsz neki),mert még nem láttam.

ILDI35! Tetszett a befőttesüveg :D :D :D :D :D

Az utazás és segítőkészség témában teljesen egyetértünk, sajna egy érzéketlen,lusta világban élünk,ahol az a normális,hogy nem figyelünk a másikra.Apám mesélte,hogy az ő idejükben a buszvezető felszólította a fiatalokat,hogy adják át a helyet..most szerintetek mit kapna egy ilyenért?
Sajnos olvastam már olyat,hogy a járművezető volt az,aki anyázott a gyermekét toló,terhes kismamával és szószerint az ajtó közé zárta..
Mi is vettünk hátihordozót,nagyon bevált,még ma is szívesen ül bele,persze csak azért,hogy apja szaladgáljon vele a házban
:) ,de tényleg nagyon jó,főleg azért,mert a kengurutól egy idő után leszakad a derekunk ,a vesénk..

TÜNDEírta azt az anyukát,aki nem engedi 4 évesen a gyerekét oviba,mert sajnálja.Sajnos én is ismerek ilyet,a gyereke már óvodaérett,de nem adja oviba,mondván,hogy ő itthon van,illetve hazahozza a bacikat a kistesójának..A gyerek egyébként kislány,tombol a játszótéren,nem tud játszani,mindent kitép mások kezéből,nem tud kérni, agresszív,szóval egy csomó olyan problémával kűzd,amin az ovi segítene..Be kell látnunk,hogy vannak dolgok,amiket mi szülők képtelenek vagyuknmegtanítani a gyerekünknek,nem tudunk neki olyan szitukat teremteni,mint amilyet egy gyerekközösség pusztán a létével teremt és a gyereknek inkább ártunk,mint használunk,ha nem visszük közösségbe.Visszatérve az ismerős anyukára, nem a gyerek van a játszótéri anyukák bögyében,hanem az anyuka és pedig nem azért mert nem iratta a gyereket oviba,hanem azért,mert soha nem szól rá,ha butaságot csinál,ha verekszik,vagy elveszi mások játékát,vagy ha két kézzel szórja a homokot mások szemébe.nem magyarázza el erőteljesen,hogy mit miért nem lehet csinálni. Anyuka megsértődött,mikor szóvá tettem,hogy hagy ne én tanítsam már meg a gyerekét ezekre,miután az egyébként jószívű lányom kezéből kérés nélkül kitépte(volna) a legkedvesebb játékát sorozatban,hogy aztán végig kergesse az ordító Mandulát a játszón.. ..a gyereknek nincsenek korlátai,anélkül pedig egy gyerek bizonytalan,a bizonytalanságát pedig a viselkedésével közli..
Sajnálom a kislányt,mert senki nem szeret vele játszani,hiszen a gyerekek is érzik,hogy valami nincs rendben..

Na,mindegy..Valaki kérdezte,hogy hol az ovi,ahová járunk.Itt Pomázon,próbálkoztam távolabb is ovit keresni,met akkor mág úgy volt,hogy megyek vissza dolgozni..de már nem:-))
Ma már ott is aludt a gyerek,ennyi lett volna a beszoktatás?

Üdv mindenkinek,durca

Kép

Kép
durca

Vajon miért nem jött be Mandula vonalzója?
ti tudjátok?

Kép

Kép
durca

Sziasztok!

Örülök, hogy akiket érdekelt azoknak segíthettem az őssejt témában.
Bár azt azért hozzátenném, hogy nem szeretnék lebeszélni senkit és ellenhadjáratot indítani, mert hiszen azt Én sem tudhatom, hogy mondjuk akár 5-10 év alatt hová fejlődik az orvostudomány és tényleg mire lesz jó. De a mai álláspont szerint nem érdemes és reménjkedjünk, hogy nem is lesz szükségünk rá! :wink:

SIldi! Gyönyörű a kisfiad! A keresztfiam is hasonló súllyal született és majdnem egyidősek is, és Ő is 11 kg körül mozog:) Hatalmas gyerkőc! :lol: De nagyon mozgékony és eleven, gondolom Mártonka is.
marcsim

Sziasztok!

Durca, nem működik egy babafalva vonalzó sem. Biztos valami nem megy náluk.

Én még nem tömegközlekedtem Pannival eygáltalán, mert Anyukám olyan lelkes, hogy elvisz minket kocsival, ha kell valamiért menni, vagy el tudom intézni gyalog is, a Moszkva téren van minden. De ha mondhatok ellenvéleményt is, terhesen nekem 99%ban átadták a helyet, egyíetlen egyszer nem, amikor tömeg volt a metrón, tehát nem láthatták az ülősorról, hogy pocakos vagyok. A többi alkalommal mindig kaptam helyet.
Egyszer egy pasi üvöltött egy nagyot a teli 4es6oson, hogy "milyen világ ez, a terhes nőnek nem adják át a helyet"... gondolhatjátok, milyen kínos volt nekem, mert egy 55 körüli néni állt fel, hogy jajbocs, nem látta.... de olyan is volt, hogy 16 körüli srác ugrott fel, ugyhogy én megvédeném kicsit a budapestieket.

Jube

Kép

Kép
jube

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 08:58-kor.
Vendég

sziasztok lányok,

én tényleg csak ritkán jutok ide, de nagy örömmel láttam, hogy újra itt vagy kiskacsa-Dóri!!! És hamarosan megint babázol. Irogattam neked, meg kérdezősködtem is itt, de sajna senki sem hallott rólad, aztán ma visszanéztem a hozzászólásaidat és meggyőződtem róla, hogy te vagy az!!!
Remélem jól vagytok! Mi is szeretnénk már kistesót, de még nem jött össze. Ati nagy gengszter, de gondolom Kristóf is talpig gyerek.

Puszi - Ildi
ildibaba

Sziasztok,

Még vissza az utazás témához: én csak azt nem értem, hogy azok a nők,akik már szültek miért nem érzik át még egyszer ezt a helyzetet. Én a 8. hónap közepéig dolgoztam és minden nap Kispestről a Moszkva térre jártam be. Oda fele nem volt próbléma, mert még letudtam ülni a metrón, de haza fele katasztrófa volt. Volt olyan hogy, megállt a metró a Deákon, beállt elém egy 40. év körüli nő és az egyetlen egy helyre lehuppant és utána szépen méregette, hogy mekkora pocakom van. Mellettem meg a 80. éves néni majdnem összeesett, már állni nem bírt. Bosszantó ez a dolog!! Egyébként a buszosokat egy kicsit védem én is, mert már volt olyan, hogy Ő szólt bele a mikrofonba, hogy segítsen már valaki a kismamának a babakocsit feltenni a buszra.

Ildi,
Mártonka gyönyörű baba.

Lányok,
Nincsenek képek a babákról?

Olvastam a babafalva honlapján, hogy kisebb újítások vannak és ezért nem működnek a vonalzók!!

Anita,
Merre vagytok?

Szép napot!
Vica

vica10

Sziasztok!
Látom, a közlekedés a téma, pro, és kontra.. Nekem a pozitív oldala jut, amikor tömegközlekedek, bár inkább sétálok.. :)
Amikor pocis voltam, és mentünk a párommal a Kútvölgyibe, mindig átadták a helyet, volt olyan is, hogy a lelkes tini lányok még a páromnak is adtak helyet.. (Biztos együttéreztek :lol: )
Tegnap meg kipróbáltam az új bambínó-combínót.. most voltunk Olivérrel először kettesben sétálni, és elmentünk a Széna térről az Oktogonig, meglátogatni a hugomat az üzletben, majd miután láttuk, hogy nincs ott.. vissza sétáltunk. A villamos jól használható, csak az a gond vele, hogy babakocsival ahol fel lehet szállni, ott szemben nincs babakocsibeálló, ill. jegylikasztó.. én a kezemben a jeggyel szálltam fel, egy kaller mellé álltam, és odaadtam neki a jegyet-.. de egy biztos- nem fogom otthagyni a kocsit, hogy érvényesítsem a jegyem.. ha meg megbüntetnek, akkor hajrá! Az utazással nem volt gond, de lehet, azért, mert senkit sem flusztált, hogy segítenie kellene.. :)
S.Ildikó! Marci nagyon édes.. egyébként Mártonkának hívjátok mindig, és én vagyok az az ősparaszt egyedül, aki leMarcizza??? :oops: Akkor bocs érte....
Mindenkinek szép napot!

satuk

Marcsi, köszönöm az órarendet, még szemezek vele, hogy mikor mire tudnék eljutni, meg egyáltalán érdemes-e nekem, de már pusztán kikapcsolódásnak is jó lenne.

Sajna, én sem véletlenül írtam az ovis dolgot. Nekünk is van ismerősünk aki nem engedi a gyerekét oviba, mert szerinte nincs rá szüksége. szegény gyerek meglát valakit anyán-apán kívül és elbújik, én sem értem, hogy mire jó ez.

Réka
Vendég

Sziasztok!

A közlekedésről még annyit, hogy tegnap rádöbbentem, 1-1 plusz kiló a babakocsin (és Benéen9 igenis számít. Azt hittem, folyamatosan erősödök napról napra... de most már azzal a súllyal dolgozom :) hogy bizony rápakolni nem lehet a babakocsira, mert nem tuodm felrakni a buszra (a 96-os régi fajta busz, fel kell pakolni :( )
Ráadsául tegnap magassarkúban voltam, ez 2 hónapja még enm okozott gondot, de most....
EWgyébként, hogy pozitív is legyek, ha látják, hoyg bénázok, mindjárt hanyattesek, stb, akkor ugranak és segítenek. És ráadásul átadják a helyet is... pedig már nem vagyok terhes....
Egyedül a lépcsőn cipelés gáz... de az marad is. Amíg nem leszek terhes megint, nem gond, de ha Bene még babakocsis lesz, muszáj lesz autót venni. Mert itthon NEM maradok :)
Egyébként sokmindent meg lehet oldani, ha ténlyeg akarjuk. És iagza volt valamelyikőtöknek. Mi legalább egészségesek vagyunk, és fel tudjuk rakni a babakocsit a buszra. Más nem tudja feltolni magát :(
Ildi! Mártonka nagyon cuki. Bene kezd járni. Olyan ügyes.
És igen, 1 éves lesz holnapután. Hihetettlen, oylan gyorsan elment ez az 1 év. Nem hittem még 10-11 hónapja! Asszem azért is vagyok még mindig itt, mert Bene mellett van némi időm, és a net meg mindig itt van... Szóval ez már olyan napi rutin, és ráadásul midnig érdekel, mások hogy vannak, és a Kútvölgyi közös bennünk :)
Tünde

mtunde

Ildi!
Gyönyörű Mártonka! :D

Közlekedésről csak annyit, hogy nekem egy tizenéves srác pont átadta a helyét, már fordultam is hogy leüljek, erre egy 50 körüli nő lehuppant. Mi meg csak néztük egymást a sráccal hogy most mi van.? Még jó hangosan meg is köszöntem, de az se zavarta. Szóval én meg a fiatalembereket védeném. Különben meg egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hányszor adták át a helyet. Szerintem a gyomrozó öreglényok a legrosszabbak, akik hamarabb felugranak a buszra/villamosra mint egy élsportoló. Siralmas. :cry:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Marcsim,
én is caulophillumot szedek, de melléje cimicifuga-t, remélem, ez használni fog.

Ildi35,
jó volna együtt szülni, mert az öcsém úgyis "megrendelte" a 28.-át, mivel ő akkor született. Igazából én is benne lennék egy korábbi "menetben", már kissé terhes vagyok magamnak is.

Van/volt valaki aki EDA-t kért a szüléshez? Én nagyon gondolkodom rajta, mert az előző 19 órás menet után kicsit félek a mostanitól. Lehet, hogy sokkal jobb lesz, de ki tudja. Szóval, ha valakinek van tapasztalata, légyszi írjátok le nekem!! Köszi.

Ildibaba,
jó hallani felőled újra!!! Te is jól eltűntél, bár egy ideig én is, azért is nem tudtam belépni a régi jelszavammal. Kristóf is nagyot nőtt, borzasztó csibész - de gondolom Ati sem hagy téged nyugodtan ülni egy percre sem. Remélem, jól vagytok! Mostantól talán többe talizunk itt!!!

Ja, még a munka-kérdéshez akartam írni, de mindig elfelejtettem. Én is teljesen egyet értek azzal, hogy mindenki maga döntse el, mennyit van otthon a gyerkőccel. Elvileg én is vissza mentem volna szeptembertől dolgozni (1,5 év után), ha nem ugrik be Ketteske a képbe. Sajnos, tényleg lehetetlen megélni 1 keresetből, főleg ha 2 gyrekőc van. Még a pelusra sem elég a pénz... Mi is jövőre szeretnénk átalakítani-bővíteni a lakást, úgyhogy bejön a kölcsön is, amihez meg tényleg nem elég egy fizu.
Van egy kolléganőm, aki ugyancsak most ment vissza teljes munkaidőben dolgozni, 6 hónapos gyereke mellett, bár neki nincsenek anyagi problémái. Ilyen is van, de nekem nem lett volna szívem ehhez. Akkor még olyan picik és ártatlanok...

Na megyek aludni, holnap korán megyek ctg-re. Szép álmokat mindenkinek,
Dorka
dorka77

Dorka77!
Én kérdeztem a dokima az EDÁ-ról és azt mondta, hogy ő nem javasolja, mert a szülés elhúzódhat tőle és hallotta hogy olyan is előfordult, hogy úgy "rángatták" ki a gyereket az anyából, mert nem érezte a fájásokat. Azt javasolta, hogy nélküle próbáljam meg. Én semmit se kaptam fájdalomcsillapításnak. Még kéjgázt se. Nálad persze lehet hogy ez teljesen más, mert nagyon elhúzodott a szülés. Lehet hogy nálat kifejezetten kell is. Ezt a dokidtól kell megkérdezni és véglegesen csak akkor dől el ha elindul a szülés, mert valami olyat hallottam, hogy két ujjnyi tágultságnál már nem is adhatják. Én inkább a málnalevél teát ill. a lányok által is írt homeos bogyókat ajánlanam a szülés meggyorsítására/megkönnyítésére! Remélem gyors és könnyű szülésed lesz (neked is)! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok,
Marcsi, nagyon közel vagy már!!! Szorítok is nektek. Köszi megint.
Durca, még nem tervezem a Kútvölgyi előadásokat, szerintem viszont október-novemberben sort szeretnék keríteni a szülőszoba látogatásra. Csábítanám a férjemet is, de ez majd 2 nappal előtte derül ki. :? Mindenesetre "szólok", tényleg jópofa lenne együtt menni!
Vica, az Ady Endre útra költözünk a Jáhn F. és a Vas G. által határolt területre. Már rettenetesen várjuk, hisz most egy szobásban lakunk, és maradunk is hármasban egy darabig. :roll:
Ildi, Mártonka valóban nagyfiú már, el sem hiszem, hogy a következő pár hónap ilyen borzasztó hamar eltelik, Benedek is nemsokára ekkora lesz. :wink:
Pusziiiiiiiiiiii.
vbea

Vbea,
Ez szuper, gondolom az új lakóparkba költöztök (Hattyú park, ha jól emlékszem). Kispest nagyon jó hely, én imádok itt lakni, csöndes. Bár ahol a lakópark épül az egy kicsit zajos, de nem vészes (villamos miatt). Nagyokat lehet sétálni. Na, hátha egyszer összefutunk!! :D

Dorka,
Mi volt Ctg-én? Én sem kaptam semmilyen fájdalomcsillapítót. Igazából én is gondolkodtam rajta, de aztán mindenki lebeszélt róla. Állítólag nem érzed, hogy mikor jönnek a fájások és így nem is tudsz úgy nyomni. De azért kérdez rá a dokinál vagy esetleg a szülésznőknél. Bár nekem a málnalevél tea és a homeobogyók sokat segítettek. Amit nagyon érdemes beszerezni az az arnica és a hiper.. nem tudom leírni :roll: , de a lányok már fentebb írták. Az egyik vérzés csillapításra van a másik a gátra. Az egyik ismerősöm szülés után még a 6. héten is vérzet, ő nem szedett semmilyen homeót, én viszont a 2. héten már csak pöttyöztem. (nem tudom, hogy ezek hatása volt-e, de állítólag sokat segített)

Dóri
Milyen volt a tegnapi kiruccanás??

Na megyek ebédet főzni! :D

Vica

vica10

Sziasztok!

Dorka! Voltam reggel CTG-n, de nem volt ott senkit rajtam kívül. Pontosabban bent a szülőszobákon ment a nagyüzem, mind a 3 foglalt volt :)

A CTG-n rendben volt minden, megint volt jóslófájásom. MOstmár tudom, hogy az melyik, eddig azt hittem, hogy akkor csak a baba mocorog, de a szülésznő mondta, hogy az összehúzódás is....de nem fáj, csak megkeményedik még jobban a pocim, pedig így is olyan kemény, mint a kő.
Azthiszem a jövőheti CTG-kre már bepakolom a kocsiba a kórházi cuccaimat is, kitudja :lol:

Ildi, hogy vagy, Neked is keményedik?
marcsim

Sziasztok!

Marcsi!

Bizony nagyon gyakran keményedik a hasam nekem is. Ma reggel úgy ébredtem, hogy eltűnt a bokám, az ujjaim, mint a virslik, szóval nagyon vizes vagyok. Voltam védőnőnél is ma, aki szerint az arcomon is nagyon látszik a vizesedés, illetve az a fajta "elváltozás" ami szülés előtt szokott előfordulni a mamáknál. (Már csak ez hiányzott, eddig sem voltam egy matyóhímzés!! :lol:)Szerinte nem fogom még 3 hétig húzni. Őszintén szólva a parázásom ellenére, már nem nagyon bánnám, ha vége lenne, hiszen egyre terhesebb vagyok saját magamnak is. Meg aztán már olyan kíváncsiak vagyunk milyen lehet, hogy nézhet ki, van-e haja, stb.?
A kis motyómat már én is összekészítettem, hogy bármikor startra kész legyek.

Ildi
ildi35

Marcsim!
Jó ötlet ha bepakolod. Főleg ha már így alakulnak a dolgok. :D Mi is a rutin CTG-re intultunk, amikor is a kórház előtt 5 percel elfolyt a magzatvíz. Két óra múlva megvolt a baba. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!!

Az utazás baromi jó volt!!! Luca nagyon jól bírta!! Amikor járművön voltunk, végig aludt!! És nekem sem volt megterhelő! 11- kor mwentünk el, és este fél 7 fele értünk haza! Csak azt kell mjd kitalálnom, hogy hogyan egyesítsem a pelenkázó táskát a sajátommal!! :)

Szóval szuper volt, Luca istenien bírta, úgyhogy mindenkinek ajánlom a hordozókendős megoldást!!

Mártonka tündéri!!

Kiscsillag kapja szurikat, kedden megy uh- ra, hogy megnézzék, van e már sok- sok petesejtje!!

Puszi mindenkinek:

Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!

Olyan aranyosak vagytok, hogy így megdicsértétek a kiskrapekom, tényleg érdemes ide képet feltenni. Egyébként pedig minden baba gyönyörű ... :D

Satuk! Ne aggódj, általában Marcinak hívjuk, úgyhogy semmi gond. Amikor kicsit felhúz, akkor szoktam neki eréjesebben azt mondani, hogy Márton. Ezen persze Ő jót szokott nevetni! :lol: Na ennyit a nevelésről! :roll:

Marcsim! Marci is nagyon mozgékony baba, mint a keresztfiad de ugyanakkor elég kiegyensúlyozott is, nem mászkál állandóan, tud a játszószőnyegén szöszölni, ha éppen úgy tartja kedve. Én egyáltalán nem panaszkodhatom, tényleg egy áldás ez a gyerek.
Kicsit aggódtam, hogy a nagy súlya miatt majd lustább lesz, de erről szó sincs. Nagyon is akarja a dolgokat, most egész nap a kapaszkodás nélküli állást gyakorolja és néha már lépni is próbál, persze annak mindig esés a vége!

Tünde! Bene már nagyon ügyes, tényleg mindjárt járni fog. Akkor könnyebb lesz majd a közlekedés is, persze babakocsit akkor is vinni kell, mert hamar elfáradnak ám a kicsik. Hihetetlen hogy telik az idő, én emlékszem rá, amikor szültél, akkor még csak olvastam a fórumot, csak később kezdtem írni. Marci október végén lesz 1 éves, de Nekem is hihetetlen gyorsan eltelt az idő.

Most mennem kell, mindenkinek szép napot!

S.Ildi
Vendég

Sziasztok!!

Kaptok egy képet Lucáról!!

Kép

Kép
nagydora

Sziasztok!

Marcsim,
sajnos valószínűleg elkerültük egymást, mert úgy fél 8 körül értünk be a kórházba, és akkor sem volt senki. Bent ültem vagy fél órát, mert rossz papírt tettek a gépbe... De minden ok. Le lettem szidva, hogy ennyit híztam, de csak mosolygok rajta. Azt mondta a doki, hogy már egy grammot sem hízhatok, de ezt igencsak kizártnak tartom. A gyerkőcnek hogy mondjam meg, hogy ennyit kell "nyomnunk"?

Veronikusz, Vica,
köszi a tanácsokat, de sajnos az előző szülésnél is ittam málnalavelet, szülés alatt homeóztam, de a végénél nem segített. Az elején egész jól tágultam, de amikor megjött a doki minden megállt, pedig oxitocint is kaptam. Szóval, tényleg mindent kipróbáltunk, de nem segített, ezért gondolkozom most az eda-n. Ma a doki is eléggé ellene volt, mert hogy a gyereknek árthat, és persze igaza van, de a 19 órás vajúdás réme itt lóg az én fejem fölött, és 1,5 év alatt 2 ilyen szülést azt hiszem, az ellenségemnek se kívánnék. De azért még bizakodom, csak most már legalább tudom, mire számítsak. Egyébként én is szedtem homeós bogyókat szülés után is, és tényleg 2 hét múlva már alig véreztem valamit, úgyhogy tényleg hatnak! És egy picit le is nyugtatják az embert, kevésbé lesz tőle depis.

Ildi35,
én is most kezdtem jobban vizesedni, de ha zellert, vagy petrezselymet eszel, az leviszi, mert vízhajtó hatású, ráadásul egészséges is. Próbáld meg, tényleg jó!

Képzeljétek, bejött ctg-re mellém egy kismama, akit már befektettek a kórhába, mert aug. 30-ra volt kiírva. Nem tudom, én mit csinálnék, ha még ennyit rá kellene "dobnom"? Szegényt nagyon sajnáltam.

Bocsika, megyek, mert Kristóf végre elaludt, és addig legalább apasztok egy kicsit a vasalandó kupacon.

Szép napot,
Dorka
dorka77

Sziasztok Lányok!

Bocsi, hogy így eltűntem, csak "Anyós-pajtás" hozott haza könyvelni valót, úgyhogy amíg Zsombi alszik addig én nyomatom.
Tegnapi napunk is gázos volt egy kicsit mert a kis ördög de. 11-től este 8-ig egy percet sem volt hajlandó aludni, úgyhogy jól elfáradtam :cry:

Szóval Vica, Ildi aranyosak vagytok, hogy érdeklődtetek!!!!

Vica!
A költözés még odébb van, a férjem pont most van szabin és csinálja a "belső munkákat" már amiket tud az Apukámmal együtt, de reméljük kb. 2 hónapon belül költözünk, már nagyon várom, mert Anyósomék minden nap beszédülnek este és már annyira unom, tegnap is mondom nekik hogy Zsombinak most aludnia kellene hát azt hiszitek zavarta egyiket is, jól felrázták így aztán az alvásnak annyi volt :evil:

Ildi, Tündi!
Tök jó, hogy azért egyedül is szépen eljátszanak a picurkák ( akik úgye már nem is olyan picik, ők a rangidősek :lol: ), remélem Zsombi is ilyen lesz, bár ahogy megfigyeltem délelőtt ő is szépen elvan a délután már picit húzosabb, de így is tök jó :) Egy ismerősömnél viszont 2,5 éves a gyerkőc és hát nagyon gáz folyton foglalkozni kell vele, hogy ne hisztizzen, na ezt nagyon nem szeretném.....

Pocakosok!
Mindenkinek nagyon szorítok, de jó lassan megint jönnek a hírek a kis jövevények születéséről... tök jó!

Satuk!
Haláli fazon, vagy annyira bírom a "szövegedet", múltkor is olvasta a "leMarcizos" írásodat úgy nevettem a férjem kérdezte is hogy min nevetek.... :lol:

Na mennem kell felébredt Zsombi....

Puszi:
Anita & Zsombi

Kép
szsombi

Sziasztok,

Dorka,
Véletlenül nem a Hegedűs az orvosod? Ő előszeretettel szokott mindenkit leszúrni, hamár túllépte azt a bizonyos 8 kg-ot!!! Én simán ütőttem a 23 kg :cry: , de neki csak 15 kg-ot vallottam be :lol: :lol: :oops: , a kiskönyvemet meg soha nem nézte meg!! Ha még sem Ő, akkor bocsi.Egyébként szerettem a dokit, csak ez a 8 kg!!!!

Anita,
Anyós pajtásra ne figyelj, általában mindig akkor ébresztik fel a gyerkőcöket, amikor egyébként is húzos napjuk van!! Sajna tegnap Réka is elég nyügi volt. Délután már semmit nem aludt, és csak este 7-kor ájult be!!! A séta sem tett jót neki, végig űvöltöt! Nincs kép Zsombiról?

Dóri,
Örülök, hogy jól sikerült az utazás!! Luca gyönyörű és milyen nagy már! Kész hölgy lett belőle!!!! :D Kiscsillagot puszillom és nagyon szorítok Neki!!!!!!!

na most mennem kell ....

Vica

vica10

Dóri!
Ennivaló ez lány! Nagyon kis nyugodt, kiegyensúlyozott babának néz ki. Gyönyörű. :D

Finiselő Pocakosok!
Nagyon drukkolok nektek!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Dorka!
Akkor elkerültük egymást, Én akkor már hazafelé tartottam. Nekem a múltkor a papír fogygott ki és iszonyú hangon elkezdett sípolni a gép...hát Kolosnak nem nagyon teteszett, iszonyatosan megijedhetett szegény, mert majdnem kirugta a bordáimat. :(

A súly témára visszatérve, szerintem mindegyik dokinak a heppje és nem akarnak Ők ezzel rosszat, csakhát mindenki más alkat.
A védőnőm mondta is, hogy majd oklevelet fogok kapni az orvosomtól, hogy csak 6 kg-ot híztam...oklevelet még nem kaptam, de mindíg megdícsér és bíztat, hogy majd biztos könnyen fog menni a szülés :wink: Hát legyen igaza!

Vizesedés: a szülésznőm épp ma mondta, hogy egyek sok paradicsomot és krumplit, az is vízhajtó hatású. Szóval csajok le a vízzel :lol:

Ildi! Neked fájnak is a keményedések? Egyébként meg nagyon is bájos kismama vagy és egyáltalán nem is vagy eltorzulva!

Dóri! Luca már nagyon nagy lány! Mosolygós gyöngyszem :D Kérünk még fotókat!
marcsim

Vica, óh, én teljesen benne vagyok a közös sétákban. Kispestet bár ismerem, de nincs ismerősöm. Majd beszélünk róla, van még kábé egy évünk. :D

Dorka, mosolyogtam a hízáson. Én is be vagyok fenyítve, de erről már írtam korábban. A dokimnak tetszik, kizárólag a védőnéni nehezményezte, hogy 1,5 kilónál többet híztam a megengedettnél. Nem akarok rosszmájú lenni, de védőnéni pocaklakó nélkül is 2x akkora, mint én. :roll: :shock: :D

Még, még... Babaképeket! Olyan édesek. Dóri, Luca is sokat nőtt! :wink:
vbea

Kép Kata baba

Kép Szofi kedvenc pihenőhelye :)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok.Tudna nekem valaki információval szolgálni dr Mészáros Gáborról? Nála szeretnék szülni,de sajnos elkeserítő híreket kaptam a mamgánrendelése felől.Árat is tudna irni valaki akkor nagyon hálás lennék..köszi lányok :oops:
balus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?